Inget äktenskapsförord för Nilsson Lindelöfs

Victor och Maja Nilsson Lindelöf har inget äktenskapsförord, det var tydligen inte ens uppe för diskussion.
Maja Nilsson Lindelöf säger i ”Fördomspodden” att hon tycker att alltsammans är helt jävla orimligt.

Våra kompisar i fotbollsvärlden, vi har sett på så nära håll hur alla har skrivit äktenskapsförord och jag har tyckt att det är helt jävla orimligt. Så vi hade inte ens samtal om det jag och Victor, jag tror han visste vad jag tyckte. Jag har sett på nivån att folk har diskuterat vilken tavla man ska få ”den tillhör honom för den köpte…” och så där.

Jag tänker också att jag inte kommer vara med på allt det här och stötta allt det här för att han sen hittar en 25-åring och drar.

Vi har en deal. Nu får vi verkligen hoppas vi fortsätter vara gifta, för samma dag han slutar får jag bestämma allt. Var vi ska bo, hur det ska gå till. // Maja Nilsson Lindelöf i fördomspodden

Vad tycker ni om Majas resonemang?
Rimligt?

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller med helt rimligt. Hon möjliggör hans karriär!

   Hur möjliggör hon det? Vad gör hon som han behöver för att kunna göra karriär?

    Hon tar hand om deras gemensamma barn och bostad. Han är ju inte singel och barnfri och kan åka iväg på bortamatcher i ett par veckor.

     Eh think again säger jag bara.
     Haha han har barn & fru herregud vilken värld lever du & Maja i?

      Hur menar du???

      Anonym och Maja (och jag) ever i en värld där vi förstår att Maja har gjort uppoffringar för att möjliggöra Lindelöfs karriär.

     Det är ju bara att man tar det i åtanke när man skriver äktenskapsförord? Tror folk att äktenskapsförord innebär att mannen får allt och tjejen noll? Enligt min åsikt är äktenskapsförord smart. Då sparar ni ett jävla krig när ni går isär. Att enas om vad som är rättvist och vem som ska få vad är bra mycket enklare när man älskar varandra, än när man kanske avksyr varandra. Har man barn kommer dessutom dem ikläm

      Dessutom så säger evidens baserad forskning att 89% av alla giftermål slutar i skilsmässa. Äktenskapsförord is da shit i det moderna Äktenskapet…..

    Men skämtar du? Uppenbarligen är du inte en kvinna med en framgångsrik man. Hon möjliggör att han kan ta hand om sin fotbollskarriär under hans ”prime år” medan hon tar hand om barnen, hushållet, matlagning etc. Hon donar helt enkelt det praktiska i livet runt om dem, vilket man verkligen får en inblick i om man följt henne ett tag.

     Och inte att nämna hur hon måste flytta stup i kvarten med kort varsel på grund av nya klubbkontrakt. Konstant behöva anpassa och integreras i ett nytt land (säga vad man vill, men till och med europeiska länder har olika kulturer).

     Borta från familj och vänner. Låter kanske fancy på ”pappret” men i verkliga livet brukar det vara tufft och väldigt, väldigt ensamt.

      Det har hon ju valt själv, alla vet väl att proffsspelare byter klubb ibland. Hon kunde välja att vara tillsammans med en exempelvis diskare annars.

       Jo men nu har de ju valt att leva ihop. Är det då inte rimligt att de har ett upplägg där inte hon förlorar ekonomiskt på att han kan göra den karriär han gör samtidigt som de har familj?

        De har varit tillsammans i typ 11år, hon har stöttat honom genom allt. Klart hon inte bara lämnar för att han gör karriär om de fortfarande är kära.

       De var tillsammans före han blev proffsspelare!

        Han spelade redan i Sporting Lissabon

      Flytta stup i kvarten? Han har spelat i 3 klubbar under sin proffskarriär, den första var Västerås som är staden Maja kommer ifrån så det lär nog inte varit en så stor omställning. Och för den delen spelade han i Portugal i typ 5 år och har varit i Manchester sedan 2017 – inte direkt en hoppjerka med andra ord.

     Inbilla dig inte att han inte skulle ha en framgångsrik karriär även utan henne.

      Men det är ju inte karriären i sig utan det faktum att han kan ha både familj och karriär = äta kakan och ha den kvar tack vare att hon är flexibel.

      Men det är ju inte det som är poängen. Klart han hade kunnat ha en karriär även om han inte familj, men nu har han det och det är inget som bara sköter sig själv. Hon offrar ju en hel del och tar extra ansvar för att han ska kunna spela och fokusera på fotbollen.

      Men skulle han kunna ha ett familjeliv på samma sätt? Om man kräver av honom att han skulle behöva vara närvarande på samma nivå som henne, ta 50% vabb osv. I think not

      Ja han hade kunnat haft en framgångsrik karriär med en annan fru men hon hade fått göra liknande uppoffringar.

      Jag är för äktenskapsförord och skulle inte gift mig eller blivit sambo utan något skrivet men skulle jag behövt pausa min karriär och sätta hans karriär före min och mitt liv under 5-10 år så hade jag sett till att det fanns pengar, fastigheter etc som är under mitt namn om vi skiljer sig.

    Han har väl valt att han vill ha henne i sitt liv? När han gör karriär vill han att hon följer med dit han måste gå. Har de barn måste barnen bo där han måste bo. Osv.

    Han kanske inte behöver henne för att göra karriär men han vill väl ha henne och barnen nära och då är det ju enbart hans karriär som bestämmer var de bor.

     Ja, är det så viktigt att behålla alla pengarna själv så får man ju leva som singel. Eller hitta någon som går med på äktenskapsförord.

     Ja och hon kan ju aldrig rota sig för att själv kunna göra någon vidare karriär inom ett vanligt yrke heller. Det får man säga upp när man lever ett sådant liv. Så jag kan tycka att det är fullt rimligt upplägg ekonomiskt faktiskt.

      Annars får man bli flunsa😀

    Hon har ju gett honom en familj. Och därmed måste flytta dit han flyttar. Tycker att det är en sak hon möjliggör för honom.

     Hon har gett honom familj? Vem som helst kan ge någon en familj – hur tänker du nu?

      Det betyder väl inte att man tar vem som helst och skaffar familj med? Detta är ju hans ungdomskärlek. Han gjorde karriär och ville fortsätta leva med henne och hon har gjort väldigt mycket uppoffringar för att han skulle nå sin dröm och samtidigt ha en familj.

     Han har även gett henne en familj. Har de inte barnflicka?

   Maja ser definitivt till att det mesta rullar på hemma, men om 15 år, fast varför skulle han stanna kvar pga av att hon möjliggjort hans karriär? Hittar han nån annan så gör han det väl? Han kommer knappast stanna för att de inte skrivit äktenskapsförord.

    Nej, men då får hon ju åtminstone en del av det han har kunnat tjänat SAMTIDIGT som han också fick och kunde ha en familj (som han ville). Han kunde givetvis ha satsat endast på karriären, men hade då inte kunnat ha en familj med småbarn.

    Om de hade skrivit äktenskapsförord hade hon kunnat göra allt detta men inte fått något för att hon levt sitt liv helt efter hans villkor (byte klubb – byta stad – byta land etc).

   100% rimligt hon bestämmer var de ska bo om de bara är familj vilket är där hon är chefen. Han bestämmer var de ska bo nu när de är fotbollsfamilj och han är chefen. Alltsammans är så ett äktenskap kan skötas om båda är lagspelare.

  Maja vinner på att inte ha äktenskapsförord så hennes inställning är helt rimlig.
  Victor kanske tänker att om han har kvar hälften av pengarna vid en skilsmässa så är det fortfarande tillräckligt.
  Apropå bisatsen om tavla så kan jag personligen tänka mig att bråka mer om enstaka föremål än om större belopp, om de har ett sentimentalt värde för båda. ”Du får ta huset men den där vasen får du bända loss från mina kalla döda fingrar” typ.

   Så länge man klarar bra och kanske till och med riktigt bra vid separation trots att man ”förlorar” sina pengar så känns det fullt rimligt att inte ha äktenskapsförord. Däremot om den ena tex är kroniskt sjuk och kanske inte kommer kunna jobba men ärvt pengar innan äktenskapet, för kan man ju förstå att man vill skydda sig.

   Självklart ska hon ha hälften han hade inte haft en familj utan henne!!

  Tycker att det är helt rimligt om en part tjänar så mycket pengar på att den andra parten anpassar sig.

   Ja verkligen. Tänker också att om man har gemensamma barn bör man ju vilja att de ska ha samma levnadsstandard hos båda föräldrarna efter en separation. Sedan blir det väl lite konstigt med hennes ”deal”, för om de inte har något avtal hur ska hon vara så säker på att han då låter henne bestämma allt vid en skilsmässa?

    Hon menar väl bestämma allt efter att han slutar med fotboll?
    Nu bestämmer han/fotbollen var de bor, när han slutar är det hennes tur.

    Alla karlar tänker inte så. Finns många bittra lämnade karlar som låter det gå ut över barnen tyvärr.

  Helt rimligt. Nu kan hon visserligen vara influenser lite tack vare att hon är fotbollsfru, men hon får ju ge upp allt. Skulle det ens vara möjligt att ha en karriär, välja vart hon vill bo mm. I ett äktenskap/förhållande hjälps man åt. Och om de nu skulle skiljas, vill han att barnen ska ha det superflott hos honom och enkel standard när de är hos sin mamma? Nä, de flesta vill väl att barnen har det lika bra hos båda.

  Folk verkar glömma att Maja tjänar egna pengar också. Visst hon hade tjänade nog inte lika mycket i början av förhållandet/äktenskapet men tror verkligen inte Majas sociala medier eller egna klädmärke inte drar in stålar…

   Precis, inkomst som de också kommer dela på vid eventuell skilsmässa.

   Tror du på allvar att hon drar in samma summor som han? Han har runt 1,5 miljon i veckolön. Det hon drar in är kaffepengar i sammanhanget.

    Är väl ingen som påstått att hon tjänar lika mycket som honom

    Fyfan vilka pengar. Ska sätta mina barn i fotbollsskola dirrrr

     De behöver talang också😀 Ngn som vet om Zlatte skrivit ngt kontrakt, de är ju inte gifta, får H gå lottlös isf tro?

      Tror inte du behöver vara orolig för Helena, hon vet hur man ser om sitt hus.

       Ja, hon verkar inte korkad till skillnad från många andra fotbollsfruar.

  Så hon får alltså hälften av HANS pengar när de skiljer sig. Okej. Det hade jag aldrig gått med om jag hade varit honom. Hon drar ju in småpengar i jämförelse med han. De flesta par gör ju slut/skiljer sig osv förr eller senare, ingenting håller för evigt, och speciellt inte kärlek, kärlek är bara en tillfällig känsla som kan försvinna på sekunden om någon gör något dumt t ex, är otrogen t ex, bara för att man är kär i en person idag så behöver man inte längre vara det imorgon. Och att hon säger öppet att hon är orolig att han ska springa iväg med en 25-åring säger väl allt om stabilt deras förhållande är..

   Hon får hälften av DERAS pengar om de skiljer sig.

    Hur kan hans miljon lön vara hennes? Är du på riktigt? Han hade tjänat dessa pengar med eller utan henne.

     För att hon gav upp sitt liv i Sverige för hans karriärs skull och flyttar med och tar hand om familjen osv. Är du själv på riktigt? Inte alla som skulle göra en sån sak.

      Tror iofs väldigt många hade gjort så om partnern kan tjäna miljonbelopp i månaden. England är ju inte direkt ett u-land heller. Platt argument.

   Hon möjliggör att han både kan leva gött och ha en karriär, så det låter i mina öron helt rimmigt.

   Sen behöver man ju inte åberopa hälften vid skilsmässa, bara för att man äger rätt att göra det.

   Han skulle inte kunna ha familj och dra in de pengarna om det inte vore för henne.

   Håller med ovanstående kommentarer gällande pengar, det är deras gemensamma pengar. Min uppfattning är verkligen inte att de flesta skiljer sig heller, snabb och slarvig googling säger 50% och är det inte så att många som skiljt sig en gång gör det igen också, så det är inte så att det är 50% risk för skilsmässa 🤔. Om jag nu tänkte rätt där.

   Och sen ska man kanske inte bygga ett förhållande enbart på en känsla (är inte helt villig att använda ordet ”kärlek” endast för känslan).

    Men läs vem som skrivit kommentaren. Lina är ett troll som skriver konstiga kommentarer under alla inlägg

     Japp och jag och andra delar våra åsikter, antar att det inte bara år Lina som läser, ingen fara med det :).

   Gud så korkat resonerat.
   Att en part backar så den andra gör karriär betyder exakt det, den andra kan inte tjäna lika mycket.
   Jag växte upp med en väldigt framgångsrik pappa som dessutom hade hela Europa som arbetsplats.
   För att han skulle kunna det öht, prioritera att jobba på det här sättet och tjäna mycket innebar det att min mamma tog hand om huset och allt med det hushåll dvs städning tvätt matlagning.
   Skutsa hämta på våra aktiviteter, hjälpa med läxor osv. Ja och ta hand om oss sjuka osv.
   Team. Helt självklart delade de på allt när de skilde sig efter 25år. De hade gemensamt bidragit till allt.

  I deras situation är det väl det mest rimliga att de skulle ”dela på pengarna” vid en skilsmässa. Går man in i en relation under en pågående superkarriär och har barn sedan tidigare kan jag absolut förstå om man vill skydda sina pengar till förmån för sina andra barn.

  Jag har inget som behöver skyddas med något äktenskapsförord.

  Finns många som fular sig med det där. Det låter så fint, sen blir det andra bullar vid skilsmässa.

   Upplever att de som har noggranna avtal och tydligt planerat hur ekonomin ska vara rättvis i ett förhållande verkar tänka att det minsann är så välordnat och nu kan vi eventuellt separera utan problem och ingen känner orättvisa i förhållandet. Men istället är det som att det blir så beräknande att det är som upplagt för konflikt och finns alltid något att bråka om och helt vattentätt är ju inget.

   Vem har bäst tillgång till enskilsmässoadvokat?

  Är äktenskapsförord vanligt i Sverige, jämförelsevis med USA?

  tur att man varken är gift eller ha pengar, däremot är någon form av avtal viktigt om det finns barn sen tidigare (som den ena parten då har, inte barn generellt i världen) i fall parten med barn dör så man inte hamnar i fattighuset.

   Nej inte lika vanligt, vi har en annan lagstiftning som ger ett grundskydd för den ekonomisk svagare parten vid en skilsmässa, även om det finns barn med i spelet. Det är väl en kulturell grej också, vi har färre hemmafruar (bl.a. till följd av subventionerad barnomsorg av olika typer) så kvinnor har mer ofta en egen ekonomi.

   Om båda bidrar lika mycket då är det väl rimligt att dela upp allt 50/50 när man går isär. Dock tror jag att våra samboavtal är mer ovanliga i t.ex. USA, men här gissar jag bara.

  De träffades ju innan han var superstar, och Maja och barnen gör att han har ett härligt vid sidan av planen så det är väl självklart att de ska dela på allt. Jag tycker det hade varit helt sjukt osexigt om han hade tyckt att det bara var hans pengar.

   Ja man undrar ju vad giftemål betyder för en del människor. Att man ska leva med ditt och mitt? Och att pengar ska vara dina och mina? Varför gifter man sig då kan man undra.
   Vill man ha ditt och mitt bör man hålla sig till sambo, i samma stund man gifter sig så har man ju valt att allt är vårt.

    Verkligen. Och har man barn ihop är det så extremt orimligt att ha mitt och ditt. Har flera bekanta som jag vet lever så trots att de har familj.

     Så ocharmigt att vara gift om man ska leva varje dag som att man kanske kommer skiljas.

      Verkligen. Hade aldrig kunnat leva så.

     Jag håller helt med er! I mitt umgänge är jag dock den udda fågeln. Vet ingen av mina vänner som har helt gemensam ekonomi, trots att de är gifta och har barn ihop. För mig och min man är det en självklarhet att dela på allt.

     Ja, jag har en vän där de swishar sinsemellan för saker de köpt till deras gemensamma barn. Min man och jag har som sagt semi-delad ekonomi (densamma utgifter, gemensamt sparkonto osv men även helt egna pengar) men vi swishar inte varandra, det jämnar ut sig i längden…

      Alltså det behöver väl inte vara konstigt. Jag har exakt samma upplägg som dig med min man, men jag betalar betydligt mer av barnens grejer för att det är jag som handlar dem. Ibland tar jag från vårat gemensamma konto och ibland ber jag honom swisha mig x antal kr, om jag köpt nya skor och overaller typ.

       Samma här. Vi tjänar ganska lite båda två, och då blir det svårt för en att stå för en kostnad själv för att klara sig hela månaden, så då swishar vi varandra. Sen är det aldrig på öret, men jag tycker inte heller det är konstigt att göra så.

  De verkar vara överens om upplägget så då är det väl bra?!

  Älskar henne så mycket! En skön människa men med integritet i behåll 🙂

   Och jag tycker precis tvärtom – bara gnäller över allting.

  Bara jag som inte ser nån like-knapp?

   Jag gör nästan aldrig det längre. Oavsett om jag använder dator (Edge) eller mobilen. Jättekonstigt…

    Var kanske otydlig, det står ”like button notice (view)” istället för en tumme så det är ju inte tomt.

     Camilla har inte hunnit förnya prenumerationen bara, den kommer nog synas snart igen

  Helt rätt! Delar man sitt liv, alltså boende och till och med barn, så delar man ALLT. Inga konstigheter. Jag och min man har inte heller något äktenskapsförord trots att han har mycket pengar i bagaget medan jag mest har dysfunktionella familjerelationer i mitt bagage. 😉
  Det är så typiskt att kvinnor ska lägga sig platt och vara ”rättvisa” people pleasers, men i de allra flesta familjer i Sverige är det kvinnorna som drar det tyngre lasset med föräldraledighet, hushållssysslor och VAB – mycket av detta påverkar sedan pensionen negativt. Så länge juridiken ser ut på detta vis, att man ska dela allt på hälften om man separerar, ser jag inget ont med att man helt enkelt följer det som gäller.

   De kanske är rädda att framstå som golddiggers om de har åsikter om äktenskapsförord eller vill ha gemensam ekonomi om kvinnan har lägre inkomst? Men ska det vara så in i bomben rättvist vad gäller ekonomi (att den som tjänar mest gör det pga extra ansträngning och därför ska få behålla lönen själv = ha högre levnadsstandard) så bör det ju åtminstone vara millimeterrättvisa på allt arbete i hemmet, vab och liknande.

    Ja, det är lite konstigt att man ska framstå som en golddigger om man skippar äktenskapsförord, men annars i samhället brukar det inte gnällas om man följer rådande juridik. Jag har aldrig tänkt att det handlar om att jag vill ”roffa åt mig” av min mans sparpengar, utan helt enkelt att vi delar livet och då delar vi allting inklusive kapital.
    Vi får barn nästa år och det ska faktiskt bli lite intressant att se om vi fastnar i könsroller gällande föräldraledighet, VAB och annat eller inte…

   Handlar väl inte om att vara people pleaser. Nu är inte vi gifta då vi inte känner något behov av den juridiken.
   Men ser jag till mig själv så är det för mig en tillfredsställelse att veta att jag klarar mig själv, jag vill inte leva gott pga att någon annan slitit ihop pengar. Men då ser jag visserligen till att kunna göra en egen karriär och inte dränka mig i hushållssysslor, VAB eller föräldraledighet.
   Hade jag däremot varit i ett förhållande var jag kände att jag måste offra något eller stå tillbaka för att min partner ska göra karriär så hade jag förmodligen velat ha samma upplägg som Maja. Hade inte gjort den uppoffringen utan att få ta del av kakan, min partner hade fått välja att göra resan utan mig eller dela med sig.

  Helt rätt! Samma upplägg hos oss 👏🏻

  Lite naivt att hon tror hon får bestämma allt sen. Det har de ju inte skrivit något kontrakt om.

   Man skriver väl inte kontrakt om allt man kommer överens om i en relation heller?! Jag tänker att man litar på varandra och om den tilliten bryts av någon anledning så får man ta ställning till det då

    Många som ångrat det bittert. En kvinna tar hand om barnen och sen när de flyttar ut eller före än så då står de där utan jobb. Om hon fortfarande är ung kan hon bli surrogatmamma. Men en del gillar ju det.

     Jo men den delen har de ju löst genom att inte ha äktenskapsförord så att hon inte förlorar ekonomisk på det.

  Tycker man får göra som man vill.

  MEN är väldigt säker på att många som tycker det är så självklart att det är DERAS pengar inte hade tyckt det om Maja var en man. Att Kevin Federline och liknande snubbar som lever på sina exfruar är gold diggers och slemmiga lycksökare.

   Är ju inte samma sak. Hon flyttar runt för hans skull, drar ett extra stort lass när det kommer till barnen, hushållet osv.

  Läste en intervju med någon affärssnubbe för några år sen (kan ha varit Wallenberg). Han skiljde sig efter många års äktenskap och reportern försökte få det till att exfrun snodde hälften av hans pengar. Han svarade bara iskallt att utan henne hade familjelivet inte fungerat och deras barn hade fått en dålig uppväxt så självklart var hälften av allt hennes. Lite liknande situationen hos en kringflyttande fotbollsspelare. Partnern får del/hälften av inkomsten som ”tack” för det jobb denne gör hemma.

  Helt rimligt tycker jag. Hon anpassar sitt liv efter honom just nu när han lirar fotboll och då är det rimligt att han sen gör samma sak för henne.

  Kom igen nu kvinnor………….

  Det är Maja som kommer ta ut skillsmässa och inte Victor. Har alla glömt Janni Deler eller?

  Inget jävla gnäll om att Jon inte är en närvarande pappa. För det är han

   Hon njuter av att vara hemma med barnen när de är små och en bit upp i åldrarna. Sen så vill hon vara fri och göra vad hon vill med hälften av pengarna som finns. Och det är helt okej att göra så.

   Berätta mer om Janni? Vad menar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.