Reklamtävling för min bok och för förlaget Mondial


Vinnare av boken är Birgitta som skrev den här kommentaren! Kolla din mail! 😊

Stort grattis och hoppas du kommer gilla boken!

 
Tävla och vinn min bok! 

Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar om någonting positivt med sociala medier – vad som helst, högt och lågt!
Lämna en faktisk emailadress så jag kan nå dig som vinner!

 

Tävlingen avslutas på måndag morgon.
Lycka till! 🥳

OCH!
Från idag och över helgen så kör förlaget ”Mondial Weekend” på sin webbshop, vilket betyder 30% på alla böcker, inklusive min!
Rabatten dras i kassan när man checkar ut.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ehhh … Hmmm … Något positivt med sociala medier? Jaaa … Låt mig fundera. Så, nu har funderat klart. Nej, det här går jag bet på. Hittar inget. Skulle väl vara skadeglädje när korkade idioter åker dit, men det räknas kanske inte som positivt?

   Du verkar vara en trevlig prick 🙂

    På tal om positiva saker på sociala medier;

    Är det inte lite problematiskt att Jonna Jinton säljer dyra smycken med billiga swarowski kristaller vem som helst kunde klicka hem själv för en billig peng?

    Alltså, det verkar som om hon köper in billiga swarowski kristaller, adderar en silverkjed, döper produkten till ”Aurora Borealis” och hoppas på att hundratusentals indier och amerikaner ska nappa på dessa exotiska ”kreationer”. Men dom flesta verkar tyvärr inte förstå att Jonna inte designat själva stenen själv, utan att de är förmånliga hobbystenar. Enligt kommentarer på hennes youtube kanaler har massor av människor gift sig i dessa smycken 🙈

    Många uttrycker också en glädje över att typ ”ha en bit av det förtrollande Sverige” hängande runt halsen varje dag, men till på köpet är ju hennes smyckes”tillverkning” i hög grad outsourcad till Norge, så vitt jag vet.

    Smycket i Jonnas webshop:

    https://jonnajintonsweden.com/product/aurora-borealis-necklace/

    Samma kristall billigt:

    https://www.etsy.com/listing/190515043/26mm-swarovski-67358805-strass-crystal?load_webview=1&bid=HcSHBQ6TCEKnYK8mDh5McXph_c-6

     Fast jag ser inte att Jonna gör sken av att ha fött upp kristallen på egen mark, slipat och knackat den själv? Inte heller står det Sverige någonstans vad jag kan se. Order north och northen återkommer men det är väl ändå rimligt?

      Försöker heller inte påstå att Jonna ljuger. Hon är öppen med att tillverkningen sker i Norge.

      Men jag tycker det är problematiskt att kunderna inte verkar förstå att designen på själva kristallen inte är hennes egen.

       Jag frågade på youtube om det stämmer att designen på kristallen inte är hennes egen, kommentaren raderades efter några minuter.

        Förstår hur du menar men så länge hon inte påstår att hon står bakom designen så är det nog upp till kunden att fråga innan köp, om det är viktigt för kunden? Förstår att hon lite mellan raderna säljer in det som mer än det är, men svårt att säga något konkret om det när hon är (vad jag kan se) smart nog att inte påstå något.

         För att inte prata om hur oetiska dessa kristaller kan vara.
         Hela hennes framgång bygger på gestaltningen av den nordiska naturen, samtidigt säljer hon smycken med kristaller som möjligtvis kan vara oetiskt producerade , dessutom härstammar dessa kristaller nästan alltid från andra sidan jordklotet.
         Så ironin i att importera typ rosenkvarts från Peru, addera en kjed och sälja produkten som en nordisk design-produkt?
         Jag förstår att hon inte gör något fel i lagens namn, men tycker det är något som vore värt att uppmärksammas.

         Men det är väl lite hennes tillvägagångssätt ända sen början? Saker framstår på ett sätt men är ofta något helt annat.. Fast hon kommer som undan med det då hon har sin nisch/inte gjort något uppenbart fel 🤔

     Det har jag tänkt på många gånger.
     Tyvärr har hon ju en hel stab i form av sin familj och den där engelsmannen som raderar minsta kritik eller ifrågasättande, eller kommer med spydiga svar.
     Om folk är korkade nog att köpa billiga skräpsmycken och tro att de är magiska för att hon har doppat dem i sjön eller hunden har dreglat på dem så får de väl göra det. Det säger ju mer om köparna, men såklart en jäkligt greedy grej hon håller på med när det kommer till kritan.
     Inte alls olikt Molimenti, Samir och de andra liksom
     Tycker Jonnas ”business” borde granskas mer här men hon här väl till en av favvisarna så det lär väl inte hända…

  Är det något som strular på Instagram? Jättemånga stories jag inte ser eller så rullar ljudet men inte videon. Även helt svart i vissa storyn

  Det är lättläst. Ofta lite text med oviktigt innehåll.

   Jag gillar att hitta ny information på ett lätt sätt.

  Jag tänker på när man varit med om något jobbigt, ett uppbrott, ett dödsfall, ett besked om sjukdom, missfall, mjäll, sår, konstiga menscyklar, katter med sprutdiareer eller vad du nu en må va vara så finns det alltid någon som varit med om samma sak och där man kanske kan se att tiden läkte sår.
  De blev bättre med mjället.
  Diarrén berodde på att katten tjuvrökt (HAHA ÄTIT) något..

  Kanske inte sociala medier på det sätt där många målar upp livet som strålande men kanske hittar man någon liten blogg som precis sätter ord på det jag känner för stunden.

  Personligen har jag verken Facebook eller instagram längre men jag läser fortfarande de bloggar jag läst sedan tonåren och sen kan jag väl motvilligt ( 😉 ) erkänna att jag är på TikTok och inspireras!

  Jag tycker det är positivt att även om man känner sig ensam med sin sorg eller sina problem så finns det är en liten tröst i att se att någon annans liv gick vidare och personen tillslut mådde bättre.

   Min katt fick sprutdiarré när han slickade rent en bunke med kaksmet 😨

  Tips och förströelse!

   Trevligt om det funkade. Storys syns inte, ljud hörs men videon rullar inte .hos många just nu

  Sällskap!

  Sociala medier ett sätt att hålla kontakt med människor. Att kunna möta nya människor som man inte skulle mött förut.

  Att man kan hålla kontakt med vänner och familj på ett enklare sätt.
  Att kunna smyga på människor.
  Ganska härligt tidsfördriv.
  Den här bloggen.

  Såna här tävlingar kan man ju aldrig vara med i, eftersom man då måste byta både namn och mejladress till sitt riktiga. Lika irriterande varje gång!

  Wow, du ser fantastisk ut, Camilla! Du ser ut som 27 år! Är det botox? filter? eller är det helt naturligt? bra hudvård osv kanske?

   Kan du inte stå för vad du tycker och skriver så skyll dig själv.
   Det är ju ändå bara Camilla som ser det rätta jag (du).

    Skriver en Anonym😀

    Kan likväl vara skyddade personuppgifter..

     Du kan ju använda ditt alias Lina, men använda din riktiga mailadress då det bara är Camilla som ser den.

   He he, tror inte du vinner med den där smörkommentaren😂

   Hur tänker du att jag annars ska kunna kontakta vinnaren och skicka ut vinsten?

    Krypterad chat, sedan överlämning till en person med peruk och solglasögon i en mörk gränd såklart

   Varken botox eller filter på bilden faktiskt. Min bästa kompis tog den med sin mobilkamera. Ja, bortsett från om iPhonen själv slänger på ett filter och förskönar bilden då…

    Jag tycker bilden är jättefin. Inget fjäsk 🙂

  Det är ett bra tidsfördriv när man inte har något bättre för sig.

   Postiva:

   Man ser samma samarbete 50 gånger och hinner tröttna på produkten innan man ens köpt den.= sparade mina pengar på att inte köpa.

  Jag gillar och följer en del konton både vad det gäller npf (för att förstå dottern bättre), smärttillstånd (så som fibromyalgi, för att förstå mig själv bättre), konton som handlar om narcissister och mebisar (för att förstå bådas vår bakgrund bättre) och lite enkla mattips (för att få något i magen till och från). Sen följer jag den här bloggen, och har gjort sedan början, mest för att hänga med på vad som sker i bubblan som både fascinerar och skrämmer.

  Perfekt att de finns för oss otroligt nyfikna! Själv följer jag dagligen olika bloggare både högt och lågt!

  My guilty pleasure!!!! Älskar att att få läsa lättsmälta saker och låta hjärnan koppla av, det minskar på stressen!

  Hitta nya (online) vänner 🙂

  Sånt jävla bra tidsfördriv 🍬

  Sociala medier är min enda vän för jag är helt ensam sen en sjukdom.
  Upptäckte att ingen hann med mig eller frågade hur jag mådde.
  Ska vara ensam livet ut nu.
  Orkar inte med att bli besviken.

   Är det du Lina? En hamster kan vara ett sällskap😉

  Men alltså! Alla recept!! Jäklar vad god mat jag äter och bakar!

  Jag lär mig faktiskt mycket nya saker och får inspiration via sociala medier inom många områden. Som matlagning, styling, inredning, hållbarhet m.m. Är man källkritisk och väljer att följa rätt konton är det en guldgruva toppat med några guilty pleasures.

  Utan sociala medier hade jag inte haft mitt drömjobb sedan 15 år tillbaka. <3 (Nej jag är inte influencer haha).

  Positivt är väl att det finns så många olika ämnen folk skriver om. Samtidigt som man ibland kan tappa hakan😳

  Bra tidsfördriv👩🏼‍💻

  Det positiva är att man kan hålla kontakt med människor man inte hade haft kontakt med annars, typ hitta gamla klasskompisar ❤

   Då kommer det negativa, en del förfrågningar från folk man helst inte vill tacka ja till men känns taskigt att nä, inte nu.

  Något jag ser som väldigt värdefullt med sociala medier, kanske framför allt kanaler med där man tillåts vara anonym, eller där man själv väljer sitt sammanhang och de mottagare för vilka man vill öppna upp sig, är att det dels ger människor ett utrymme att vara del av en gemenskap dels en möjlighet att ofiltrerat vara sig själva och att tillåta sig vara genuina och sårbara på ett sätt som inte alla kan, vill eller vågar ute i det verkliga livet. Vare sig det handlar om att man känner sig mobbad i skolan, att man är sjuk, otillräcklig på jobbet eller att man till exempel är kär i någon som ens religion inte tillåter en att vara kär i, eller att man vill ifrågasätta viss politik eller vissa ledare, eller vad som helst. Till detta hör också möjligheten att globalt samla sympatisörer för goda syften och genom en gemensamma kraftansträngningar kunna stå upp flor orättvisor och göra skillnad för människor, tänker då på sådan information och sådana budskap som enskilda eller lokala grupper skulle ha betydligt svårare att sprida och också validera gentemot förtryckande institutioner och dylikt utan den yttre bekräftelse och det stöd som gemenskapen samlad genom sociala medier kan ge. Sociala medier är gemensamt en helt otrolig plattform helt utan tidigare motsvarighet som utgör ett unikt verktyg för framförallt den enskilde och marginaliserade grupper att ta plats och göra sina röster hörda.

   I tillägg till det jag skrev tidigare vill jag bara nämna att det faktum att sociala medier i grunden är något lättsamt, underhållande och lättillgängligt som tilltalar den stora massan, vilket många här i kommentarsfältet lyft, ligger förstås till grund för att användning för sådana ändamål som jag beskriver ovan ska kunna vara möjliga. Räckvidden är ju inte obegränsad men närapå global, och att det finns liksom riktiga människor i ”andra änden” redo att ta emot och dela information, och också agera i det fall man nås av rop på hjälp, är ju faktiskt helt fantastiskt. 😊

  Jag som har hund har väldigt stor nytta alla bra hundtränare som delar med sig av diverse tips och råd. Man hittar även många bra tips på vardagsaktivering av hund när ens egna inspiration tryter 😊🐶

  Jag kom på en till! Humorn! Humorn i inlägg som ”jag försöker tigga till mig en mac i det här i lägger för jag behöver en Mac i mitt jobb som influencer. Bearbetar bilder och filmer” klipp till näst inlägg när influencern gör reklam för en blackfriday rea där hon blundar ( inte på det sensuella gabjoss-sättet) och har sin stökiga hall som bakgrund. Verkligen välbearbetad bild….

  Har älskat bloggar och läst vissa bloggar sen jag var tonåring. Älskar det skriva ordet och få inspiration till en roligare vardag då man läser om andras vardagar. Man kan liksom plocka guldkornen ur deras och addera till sitt egna liv. Även om Instagram är kul så är ändå bloggarna min favorit (fortfrande!!)😍 älskar bland annat Egoinas, underbara Clara, Fornis, Gabriella joss bloggar.

   Jag håller med dig! Saknar bloggarna! Instagram är inte samma sak. Det skrivna ordet och någon bild här och där gör mig glad. Inläggen behöver inte vara djupa eller svåra men löser hellre ett blogginlägg om dagen än tittar på 12 bilder på insta.

  Sociala Medier har ju faktiskt underlättat kommunikationen (inte bara för företag) och bidragit till en större medvetenhet inom områden som tex. Kroppspositivism ☺️✊🏻

  Att det faktiskt finns konton som ger en andra perspektiv, folk som lever med utmaningar och visar sin vardag. Jennyspyssel är ett strålande exempel.

  Något bra med sociala medier är att man kan hitta konton som passar ens hobbies oavsett om det är smink och skönhet, böcker, resande eller enskilda frågor så som djurrätt och stoppa mäns våld mot kvinnor.

  Älskar att sociala medier kan hjälpa en att hitta likasinnade! Har man något lite smalt intresse kan det vara omöjligt att hitta andra i närheten som delar det, men på nätet söker man på några hashtags och pang så hittar man ett helt community med folk som är lika besatta av samma sak. 😀

  Jag var elva eller tolv år när jag skaffade Lunarstorm. Därefter var det bilddagboken, habbo hotel, PA, diverse olika forum, myspace och så småningom facebook och instagram och där vi är idag. Nästan ett helt liv på sociala medier. Innan det ens hette sociala medier. Jag var mobbad i skolan, kände mig väldigt missförstådd och hade intressen som de runt omkring mig förstod sig på. Jag är uppväxt i ett litet samhälle (2000 personer) och kände alltid att jag inte passade in. Så dök sociala medier upp i mitt liv och där fanns alla dem. Dem som också tyckte om musiken som jag tyckte om. Dem som tyckte att (i mitt fall) melodifestivalen var livets grej. Dem som var som jag. Jag träffade mina allra bästa vänner på sociala medier. Vänner som jag i vuxen ålder fortfarande är vän med och umgås med på regelbunden basis. Vänner som jag rest runt världen med. Sociala medier är inte bara skit. Sociala medier är också en plats att hitta likasinnade, att få dela sina intressen och att få vara sig själv. Det är det finaste vi har och så viktigt för tjejer och killar som, precis som jag gjorde, känner att de inte hör till.

   Din kommentar gjorde mig så glad! För sociala medier är mer än bara de stora influenserna!

  Intressant! En fråga, kommer den som ljudbok på Storytel? Har letat efter den men hittar inte 🙁

  Sociala medier är underhållande!

  Vad är det för fint diadem?

  Förströelse, ibland små glimtar av lärande.

  Jag älskar att det finns massa härliga bakrecept som alla bakinfluencers lägger ut som man kan inspireras av.

  Inspiration och att faktiskt följa personer jag känner genom livet, kul att se vad Stina från gymnasiet gör nu för tiden, se att Mackan och Sofie fortfarande är ihop och har skaffat barn osv 🙂

  Vill gärna lyssna på denna bok! En fråga: Kommer den släppas hos Storytel? Jag har sökt efter den men inte hittat 🙁

  Sociala medier är lättillgängligt, roligt tidsfördriv och ibland även lärorikt 😎🌟

  Att man kan ha daglig kontakt och dela vardagsstunder med bilder, videos, text, samtal och videosamtal med nära o kära oavsett var i världen man bor! 🙏

  Att jag kan håll kontakt med familj, släkt och vänner jorden runt via grupper🥰Från 0 kontakt till 100% endast tack vare sociala medier❤️

  Sociala medier är en källa till kunskap, man måste bara vara lite(mycket) källkritisk.. Jag har lärt mig så mycket om ekonomi, ränta, sparande, hur man reklammarkerar rätt, varför höns gör ditt och datt osv

  Kul att se vad folk har för sig och vad som för tillfället anses vara fel, bra, dåligt , trendigt etc 🙂

  Det finns självklart mycket positivt med socialmedier. Jag tycker om matinspirerande som frugans (hon är så härlig) inlägg samt städtips som Ekotipset. Det är också väldigt bra när man har familj som bor på andra sidan jorden och man kan följa deras vardag samt sina syskonbarns gymnastiktävlingar osv, avståndet känns då inte längre lika långt och saknaden blir mer hållbar.

  Bloggbevakning är toppen då jag kan följa med i vad som händer i influenservärlden utan att själv följa alla enskilda konton .
  Bästa kontot helt enkelt.

  Hittade mina syskon i Australien via Fb,så det finns positivt med sociala medier ibland.

  Finns alltid där. Roliga klipp, idiotiska kommentarer, klockrena kommentarer, snygga bilder, fula bilder, lurka på gamla ex och vänner och få bekräftelse om man fått till en snygg selfie.

  Något positivt är att det finns oändligt med inspiration från alla håll och kanter, vilket intresse man än har 😀

  Bra tidsfördriv för en tant på 50+ (som har tråkigt…) läser gärna din bok också 😉

  Följer en del bakflunsor och tycker det är lättare att få inspiration till bakning när man får det direkt i flödet istället för att googla recept 😊

  En sak som jag tycker är positivt är att man på ett enkelt sätt kan ta till sig ny kunskap. Oavsett om det gäller nyheter eller makeup tutorial..

  Det finns så många bra konton på instagram som är lärorika, underhållande, spännande, pedagogiska! Som exempel kan nämnas liketefterdoden; kallaochvarmafall; hallbarasara; hemnetknarkarna; vardagsrasismen; livrustkammaren … Sen är jag ju också oerhört intresserad av bakning, så även där finns många, härliga konton att inspireras av!

  Man kan få mer kortfattad och lättförståelig info så man lär sig saker. Enklare också att ta till sig saker på film eller i bild.
  Lättare att hålla kontakt med personer som inte bor nära
  Få information om händelser i ens närområde man kanske inte hade koll på annars

  Det bästa med sociala medier är möjligheten att dela info till nära och kära runt om och bara behöva göra det en gång istället för att tex via sms skriva samma sak många gånger om. Sedan är det upp till var och en om de faktiskt vill ta del av infon. ❤️

  Mer positivt än negativt skulle jag säga.

  Interagera med bekanta på distans.

  Följa konton inom ens intresseområden.

  Ja, hålla sig uppdaterad kring stort som smått, humor, nyheter, aktuella diskussioner, mode och trams i största allmänhet. Älskar trams.

  När barnen har akut pysseldiarre men mamma hjärntorka. Bara att välja valfri # gällande barnpyssel och man hittar alltid nått som är genomförbart

  Hålla sig uppdaterad med vad som händer på sociala medier 😀 alltid skoj

  Underhållande tidsfördriv 👍

  Gemenskapen man kan hitta!

  Bra saker med sociala medier är att man kan sprida information och kunskap om saker som förr kanske var mer stigmatiserande! Även positivt att man kan hitta människor som är lika en själv, vilket kan göra att man känner sig mindre ensam om saker som känns jobbigt

  Alla nya fina vänner jag hittar via sociala medier.

  Har hittat mycket fin gemenskap på sociala medier!

  Man kan enkelt leta upp likasinnade inom det ”område” man är intresserad av, konton, grupper osv. Så vill man lära sig saker så kan man det. (Obs källkritik då men ni förstår)
  Enkelt att hålla kontakten med vänner som bor långt bort.
  Man kan känna sig mindre ensam med sina ”problem” genom att andra pratar om dom på sina kanaler.
  OCH bra tidsfördriv, man kan hoppa ner i riktiga kaninhål om man tillåter sig.

  Jag har ett specialintresse. När jag var ny med detta och inte riktigt visste hur jag skulle klura ut saker, fick jag otroligt mycket värdefull hjälp i diverse olika grupper på FB och i viss mån även på Insta. Utan de kanalerna, hade jag troligt kommit långt ändå, men det hade tagit betydligt längre tid. All kunskap, särskilt när det, som i mitt fall ibland behövs ”dagsfärsk” information, går inte att hitta varken i litteratur eller via google. Ur den aspekten, har jag bara positivt att säga om sociala medier.

  Att man kan ha mer kontakt och se vad sina vänner och bekanta på avstånd gör via bilder tex är ju en oerhört bra grej med sociala medier. =)

  Alla mina vänner jag har hittat genom sociala medier och kan chatta med och se vad de gör, då jag är helt själv i Mexico just nu, så får de mig att känna mig mindre ensam.

  Och såklart alla roliga influensers som har roat mig något så enormt genom åren!

  Sociala medier får mig att känna mig mindre ensam

  Du ser helt strålande ut Camilla – grattis till nya boken och ha en superreleasekväll, njut och njut…

  Jag vill dra mig till minnes att du har klagat på att influensers gör för mycket reklam i sina kanaler. Nu vill jag klaga över att du har för mycket reklam för din bok här på bloggen.
  Jag vill inte vinna boken för din reklam har fått mig att aldrig vilja läsa den.

  Det tidsfördriv social medier kan ge i långtråkiga stunder

  Sociala medier får mig å va mer kreativ – både när det gäller matlagning och även pyssel och inredning 🥰

  Bra tidsfördriv när man egentligen bör dammsuga, frosta av frysen och allt annat tråkigt hehe.

  Sociala medier är ett bra sätt att fördriva tankarna med när man mår dåligt. Det kan även vara ett sätt att känna sig mindre ensam när man inte har så stort nätverk. Att ha ett youtubeklipp surrandes i bakgrunden är ett komplement till TV, radio, poddar. Beroende på vem man följer kan det även vara ett sätt att förkovra sig i olika ämnen och inhämta kunskap. Sociala medier är ju lite på gott och ont, men hittar man rätt personer med rätt nisch (utifrån ens egna personliga preferenser) så finns det ganska många bra personer där ute bland alla ”tomma reklaminlägg” och Shein-hauls.

  För att varva ner på kvällen och för inspiration! 🙂

  Superbra med alla recept tycker jag. Nya maträtter och bakverk som jag aldrig hade hört talas om annars.
  Tack för det sociala medier!

  För en vecka sen hände det som inte får hända. Min flicka dog i magen i vecka 27 💔😢 Jag saknar henne så det brinner i hela hjärtat.. Det positiva med sociala medier just nu är att jag kan följa andra änglamammors konton. Personer som visar mig att man kan överleva sorgen och smärtan och ta sig framåt. Personer som jag identifierar mig med, som vet exakt hur jag känner och har varit i samma helvete som jag befinner mig i nu. Deras instagram konton ger mig hopp om att jag också kan ta mig framåt 🤍👼🏻😢🕊️

   Så ledsen att läsa din kommentar. Ta hand om dig. 😔❤️

    Tack för din omtanke 😢❤️

  Jag kan ofta hitta bra inspiration och idéer på sociala medier (främst goda recept), men en del konton delar också nyheter som är betydligt enklare att ta till sig än att se på tv4 nyheter varje dag!

  Inspiration! Jag hittar så mycket att inspireras av. Allt från mental träning och mode till inredning, matlagning, bakning och resor. För mig är inspiration den främsta anledningen till att använda sociala medier. Den andra är nog verklighetsflykt 😊

  Hm positivt med sociala medier? Det skulle nog vara att information sprids snabbt tror jag. Det är iofs en nackdel också, beroende på sanningshalten men som boende väääääääldigt långt från Stockholm och ”storstan” så missar man en hel del!

  Fått många nya vänner tack vare sociala medier ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.