Den universella influencerlösningen för spänningshuvudvärk

Vad är alltid lösningen för en influencer med spänningshuvudvärk? 
1, 2, 3 – alla på en gång!!!!!!

Nu fungerar ju botox på spänningshuvudvärk, jag har själv fått det en gång, men till skillnad från alla influencers som fått det så förändrades inte mitt utseende av det.

De spekuleras alltså i hurvida influencers använder spänningshuvudvärk som en utsäkt för utseendeförändrande botox som de inte riktigt vill stå för.
Det kanske inte alls är så i Ellinors fall men det fick mig osökt att tänka på alla gånger det skett. 😁



Det är min skräck att sitta där helt ensam. 😱😱😱😱

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag skulle verkligen vilja prova Botox mot huvudvärk. Önskar att det var liite billigare.

      Sök hjälp via din hälsocentral, vid behov skickar de remiss till neurologen. Om botox ordineras av neurologen (det är dock sällan 1a hands alternativet) så går det under högkostnadsskyddet.

        Jag får mitt utskrivet av neurolog och därmed ingår i högkostnadsskyddet. Otroligt tacksam för det.

        Kostar ändå upp till högkostnad på både besök och läkemedel. Och de kräver att man provat minst 2 andra läkemedel innan man får botox

          Fortfarande stor skillnad mot att betala 3k vid varje tillfälle. De flesta som väljer botox antar jag ha testat de flesta läkemedel innan

      Botox har typ räddat mitt liv. Bland det bästa jag gjort!

    Jag måste vara gammal eller total oinfluensa. För idag skulle jag skrika ”CORONA” om nån säger att hen haft huvudvärk så länge 😛

      Och jag tänker att då har man väl fler symtom?

        Inte nödvändigtvis. Mitt enda symptom jag hade nu senaste var en fruktansvärd huvudvärk. Det var som migrän, fast 100 gånger värre. Det kändes som att jag kan tänka mig att en hjärnblödning känns, om man kunde känna den. Kan inte förklara det mer bildligt än att det kändes som att hjärnan liksom skrek att den ville stänga ner.

        Inga andra symptom i övrigt egentligen. Och alla kollegor/bekanta som blivit smittade säger ungefär samma sak. Huvudvärk är det enda de känt, inget annat. Även fast jag verkar vara den som drabbades värst av huvudvärken. Och den har börjat komma och gå efter att jag var som värst.

          Och den hade du i flera månader? Ingen jag känt och det är många, som haft corona, har haft huvudvärk någon längre tid.

      Jag tänkte direkt att sjukgymnast plus optiker vore en bra idé. 🙂

        Eller tandläkare. Tandgnissel, stress eller bettfel kan skapa rejäl huvudvärk

      Huvudvärk fanns nog redan på hedenhös tid. Och då fanns inte ”CORONA”. Allt går inte att skylla på ”CORONA”

      Eller bara hypokondrisk

      Eller så vet man bäst själv hur spänningshuvudvärk yttrar sig, framför allt den typen som strålar från partier i nacke, skulderblad och bröstrygg.

      Så du tycker att det är typiskt Corona att ha huvudvärk i 2 månader?

    En vän till mig gjorde regelbundet botox på Neurologikliniken på sjukhuset, mot migrän. Dock tyckte hon att en trist biverkan var att utseendet påverkades en smula. Efter ett antal omgångar så blev det nästan som att ögonbrynen blev en aning slappa och därför veckade sig längst ut på brynen, längst upp. Väldigt svårt att förklara, men gav faktiskt ett liiiite mer åldrat utseende vid det partiet. Hon blev sedan gravid och har därför inte tagit botox på 2 år och numera tycker jag hon ser ut som vanligt, så det verkar inte ha varit en bestående biverkan så att säga.
    Men visst gör folk botox år efter år (mot rynkor)? Min väns neurolog sa att de har en gräns på 5 år, efter det gör de inte fler behandlingar då musklerna blir för påverkade. Kanske inget man bryr sig om när man bara vill se ung/snygg ut…

      Skillnaden att göra på sjukhus och klinik är att läkare på sjukhuset kommer lägga botoxen för att endast förhindra värk. Då kommer det estetiska inte tas hänsyn till. Men gör du det privat kommer man lägga så du blir snygg, men det kommer fortfarande motverka huvudvärken. Sen får du bekosta det själv såklart.

        Min neurolog tar absolut hänsyn till estetiken också. Han lägger inte till behandlingsställen men låter mig inte heller gå därifrån med ögonlock som en Blodhund…

        Kan tänka mig det. Har bara inte hört andra nämna att det kan bli ”fulare” av någon på sjukhus. Sedan är min vän extremt icke-bekymrad över utseende, så hon sparar hellre många tusenlappar via botox på sjukhuset. 😉 Och tja, kanske känns det något tryggare att en specialistläkare på sjukhuset ger behandlingen…

          När du gör botox mot migrän får du 20-25 stick över hela skalpen, betydligt fler än de flesta får mot spänningshuvudvärk när de gör botox privat (då får de mest stick i pannan). En biverkning är att ögon och ögonbryn blir s.k ”droopy” vid riktig botoxbehandling mot migrän, (delvis) därför det sällan är det första valet läkarna väljer när det kommer till att behandla migrän.

          // jobbat inom plastikkirurgi

            20-25 stick minst*

      De där små vecken som du beskriver är ju typiska för de som gör dålig botox.

        Jaså, ja så är det kanske. Detta är ju inte ”dålig botox” (får mig att tänka på hon som fejkade sin ssk-legitimation från typ Estland som såg helt fillersproppad ut) men kan vara så att läkaren inte tänker på estetiska resultat så mycket.

          Ja för vecken tyder på att man gjort pannan för slapp i mitten men behållit muskulatur i sidorna. Därför drar ögonbrynen uppåt, utåt. Finns ingen som har såna veck naturligt och avslöjar därför botoxen direkt.

    Jag har fått botox för min kroniska spänningshuvudvärk var tredje månad i 7 år. Det har förändrat mitt liv och gjort att jag klarar av vardagen. Jag fick remiss till en neurolog och betalar endast 300 kr per dock (frikort gäller).

    Jag får ca 30 stick. Panna, runt om på huvudet, mellan ögonbrynen, i käkmusklerna, i nacken och i axlarna.

    Och ja, det är klart att det förändrar mitt utseende som en positiv biverkning. Det tar bort rynkar och gör att jag ser allmänt piggare ut.

    Om du lever med svår huvudvärk, och har testat alla andra lösningar utan att det hjälper, uppmanar jag dig att besöka din VC och be om remiss till en neurolog. ❤️

      Tillägg: Resultatet beror ju såklart på flera faktorer. Allt från vem din behandlare är till hur din ansiktsanatomni sen ut.

      Är det inte bra att ta itu med orsaken till värken i första hand?

        Kronisk migrän kan inte alltid botas vilket du kanske hör på namnet: kronisk

        Ja det finns ju många sjukdomar som har huvudvärk som symtom. Undersökning och provtagning.
        Undrar hur man kan ligga hemma och undrar vad den brutala 2månadershuvudvärken kan bero på, i stället för att kontakta läkare? Influenser va?

    Hela min mammad ansiktsuttryck förändrades och ögonen åkte upp i hårfästet…hon gick och klippte lugg efter detta för de såg så fejk ut.

      Haha, förlåt men vad komiskt det där lät! Har förstått att det kan bli så för vissa, skräcken att se ut som Spock i Star Trek. Hoppas att det blev bättre efter ett tag för din mamma.

      Det kan hända som ett resultat av en ojämn botoxverkan på olika muskler i pannan och runt ögonbrynen. Din mamma hade inte behövt klippa lugg, eftersom det är väldigt lätt att åtgärda detta.

      Hon måste ju gjort på ett dåligt ställe. Man bör aldrig börja med för mycket utan enbart en liten dos så att man kan se hur det tar på muskulaturen och sen gå och justera efter ca 2 veckor.

        Hon gick på ett väldigt seriöst och rekommenderat ställe. Hon jobbar själv inom vården.

    Jag har ofta problem med huvudvärk och har gjort botox några gånger och faktiskt de hjälper… Sen är det ju bara ett plus att bekymmersrynkan försvinner. 🤣

      Men, om man gör det enbart för migrän. Är det då inte i nacken och hårfästet man får sprutorna?
      Det tar ju inte och påverkar bekymmersrynkorna

        Tror detta kan bero lite på vad ens huvudvärk beror på, och läkarens bedömning. Min vän som jag nämnde ovan får även sprutor i övre delen av pannan (dock inte argrynkan mellan ögonbrynen), så ögonbrynen påverkas en aning.

        Jag får i nacke, axlar, hårfästet och i huvudet vet inte exakt var. I käkmuskeln, pannan och mellan ögonen. 40 stick ungefär. Brukar börja i ansiktet där gör det mest ont och sista i nacken och axlar.
        Går hos en smärtläkare, privat. Detta är ett av världens mest potenta gift så välj noga vem du går till och läs på!

        Oftast följer neurologen/sjuksköterskan ett preempt-schema när man får botox mot migrän. Då sticker man både i pannan, mellan ögonbrynen, nacken och bakom öronen mm. Typ 35 punkter. Man försöker såklart ta hänsyn till det estetiska också, det är inte kul att få hängande eller höjt ögonbryn.

      Jag gör också botox av främst estetiska skäl, men märkte en stor skillnad hur sällan jag fick migrän vilket är ett stort plus. Nu har jag intr fyllt på på över 6 månader och märker hur lätt jag får migränattacker när botoxen släpper och jag kan rynka ihop och spänna panna igen.

    Har man haft huvudvärk så länge så är första steget en optiker, definitivt.

      Håller med! All min huvudvärk försvann när jag fick glasögon. Hade inte dålig syn då ens så tänkte inte på att kolla upp det men först, men sedan gjorde jag en undersökning, fick glasögon, och vips så var huvudvärken borta.

      Även bettskena är värt att testa om man har ont i käkar/nacke/axlar. Allt hänger ju ihop.

      Och en fysioterapeut!

    Om det kunde hjälpa mot jobbig muskelvärk hade jag gjort det direkt.

    Stress över hennes kille kanske

      Varför det ?

    Så trist för Influencers både har spänningshuvudvärk OCH gnisslar tänder. Dom är värda mer semester!! Eller åtminstone blir sponsrade med botox.

    Är det någon som läst camillas bok? Är den typ en analys av sociala medier som samhällsfenomen, hur människan påverkats och förändrats och vilken typ av makt sociala medier innebär? Alltså mer på ett sociologiskt (och objektivt) plan än en redogörelse av olika influencers och vad de gjort. Som denna: https://www.adlibris.com/se/bok/extremely-online-the-untold-story-of-fame-influence-and-power-on-the-internet-9781982146863

    Skulle vara intressant med svenskt perspektiv, därför jag undrar.

    Köp en elektriskt massage ”spindel” ljulig!!!

    Haha men GUD jag tänkte precis det när jag såg hennes inlägg. Klipp till 1 månad senare: ”har nu varit på min första botoxbehandling för min huvudvärk” 🤣

      Fast hon ser ju verkligen inte ut att behöva botox, för utseendet alltså. Tror det är bättre att be om en utredning hos läkare. Kanske optiker, som någon skrev.

        Ett annat tips är att fundera över om hon gjorde någon stor förändring för två månader sedan. Särskilt om det gäller preventivmedel. Konstant huvudvärk kan verkligen ta död på en.

          Hypertyreos? Blodtrycket?

    Någon som vet var nervgiftet Botox lagras i kroppen?

      Lagras? Det hindrar nervimpulser i den muskel de sprutas in i, sedan bryts giftet ner allteftersom av kroppen.

    Jag fick/får Botox mot extrem nackvärk, det sprutas in försiktigt på några ställen och fungerar väldigt bra. Rätt använt så är Botox bra.

    När jag läser här att man kan ta i axlar, nacke o käkar mot smärta måste jag fråga. Vet ngn om man kan behandla muskelreumatism m botox på dessa ställen?
    Man brukar behandla m kortison, men det har ju otrevliga biverkningar som svullnad, högt blodsocker.

      Det kan man tyvärr inte. Botox är inte inflammationsdämpande. Ibland kan däremot kortisonsparande läkemedel vid muskelreumatism vara aktuellt, vid lång tids kortisonbehandling eller kortisonbiverkningar, kan diskuteras med behandlande läkare.

        Aha. Aldrig hört. VC harskickat remiss till medicin ot för man vill sätta in kortison. Detta pga min diabetes. Då finns sådana läkemedel med.
        Kanske inte hjälper mot svullnad?
        Tusen tack för ditt svar?

    Tips till alla er med mkt migrän eller spänningshuvudvärk! Sluta med Eller p-piller (eller andra hormoner) och se ifall det blev bättre. Min migrän försvann 🤎 så otroligt glad för det. Trodde inte alls att jag påverkades sådär av p-pillrena

      Och i mitt fall så minskade mina anfall med p-piller så det är ju högst individuellt.

    Det är olagligt med all marknadsföring och reklam av receptbelagda läkemedel. Inklusive Botox. Läkemedelslagen.

      Vem gör reklam?

    Alltså.. jag blir så trött. Jääääääävla trams är så trött på detta! Levt med spänningshuvudvärk hela livet och sen 15 år med kronisk migrän (ca 25 anfall per månad), tog mig 5 år att få botox betalt av landstinget, och får 35 injektioner totalt i ansiktet, huvudet och axlarna var 12e vecka för att ens stå ut – och det reducerar bara anfallen till 30 %! Förstår inte hur varenda influencer plötsligt har sååååå mycket spänningshuvudvärk att de måste pumpa panna, tinning, ögon och käkar med botox – jag hade aldrig gjort det frivilligt om jag inte var tvungen. Tror inte på att ens 10 % av dessa flunsor har ont i huvudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.