Tiingelinns kortbedrägeri

Tiingelinnskan har upptäckt att någon använt hennes kreditkort och gjort köp. Hon upptäckte det när hon fick en faktura från banken.
Det är så klart jäkligt trist att utsättas för, eftersom det även innebär en massa merjobb för att försöka få tillbaka pengarna som stulits.
Doch reagerar jag mest på hur hon formulerar sig vad gäller den utpekade men än så länge anonyme tjuven:

Någon har alltså personligen stulit kortet från mig…

I mina ögon låter det som en anklagelse mot någon i hennes närhet, att någon stulit kortet ut hennes plånbok vid ett obevakat ögonblick, men hon kan väl lika gärna ha tappat det eftersom hon inte vet vem som använt kortet? Tänker jag…?

Hur tänker du? 



Det är min skräck att sitta där helt ensam. 😱😱😱😱

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår att man tar det personligt (har själv råkat ut för stöld), men vad menas med ”personligen stulit”? Hur gör man annars?

    Vad är motsatsen till ”personligen stulit”?
    ”Stulit via ombud”?

      Jag tror att hon med personligen men att det är någon hon känner som stulit från henne. Inte bara någon vilt främmande som kommit över hennes kontouppgifter. Kan tänka mig att det sveket gör rätt ont även.

        Är köpen gjorda i Stockholm? Rannsaka snubben/snubbarna hon haft i lägenheten isf🤔

          Ja det var köp runt om i Stockholm.

      Att det var meningen att ta kortet, och inte att någon bara hittat det på marken tolkar jag det som.

      Hon menar väl att någon fysiskt tagit kortet från hennes plånbok, inte bara att hon har blivit scammad på nätet eller liknande.

      Hahahaha, via ombud! 😂😂😂

      Motsatsen till ”personligen stulit” är ”fått kortet skimmat”, ”gått på ett phishingmail” eller på annat sätt blivit lurad digitalt. Det vill säga alla sätt som inte kräver att någon fysiskt är i närheten och fysiskt snor ditt kort. Inte bara att någon kommer åt dina betaluppgifter på något sätt.

      Jag tror att hon menar att kortet är fysiskt borta, dvs inte skimmat.

      Jag skrattade verkligen högt åt ”stulit via ombud” tack för det 😂

    Vem skulle annars få tag på kortet om inte någon i hennes närhet? Ficktjuvar tar väl hela plånboken.

    Om jag aldrig använde mitt kreditkort så hade jag också känt och uttryckt mig så, att någon har bestulit mig personligen. Om kortet inte används så är ju chansen att kortet trillat ur plånboken, eller lämnats kvar någonstans, osannolik

      Inte så osannolikt, tror jag. Igår såg jag en tjej som tappade sina nycklar utan att märka det, min pojkvän sprang efter henne med dom. Kort kan falla ut ur plånboken. Jag minns precis nu när jag tappade ut alla mina kort. Av en slump såg jag att betalkortet hamnat lång in under soffan, men inte de andra.

        Tips att inte ha betalkort med sig om man aldrig använder dem. Jag har en separat korthållare med kort jag använder sällan. Tar med det bara då det behövs. Ett kort som inte används hinner ju vara på vift hur länge som helst innan man märker det annars

    Någon snor alltså hennes kort och handlar massa saker på hennes bekostnad. Hon helt enkelt blir bestulen på en stor summa pengar vilket måste kännas fruktansvärt och är en ganska personlig kränkning. Men du väljer att skuldbelägga henne…? ”Hon kanske tappade kortet” Asså va?

      Är det verkligen att skuldbelägga? Hon har ju inte gjort något fel även om hon skulle ha tappat kortet. Den som har gjort fel är personen som har använt kortet.

        ”Ditt kort är använt av någon annan, men ja…du tappade det ju själv så… 🤷‍♀️”

          Nu tycker jag du fultolkar Camilla? Hon menar väl rimligen att anklagelsen om att det måste vara någon som personligen plockat ut kortet ur Tingens plånbok kanske är lite väl magstarkt, i synnerhet då Camilla tolkade det som att det som att Tingen antyder att det måste vara någon närstående som gjort det. I och med att sannolikt inte kan uteslutas att Tingen kan ha tappat kortet/att det ramlat ut av misstag. Jag uppfattar det inte som att Camilla rättfärdigar att någon ANVÄNT kortet bara för att personen eventuellt HITTAT kortet på marken eller dylikt. Förstår du skillnaden? 😏

    Jag tolkar det som att hon menar att någon personligen varit och fingrat i hennes plånbok vilket i sig är kränkande. Inte att det måste vara någon hon känner.
    Jag skulle också tycka att det var värre än om någon kom över uppgifterna på nätet

      Vilken okänd rotar i hennes väska, hittar plånboken, öppnar plånboken och stjäl just hennes kreditkort. Stänger plånboken och lägger tillbaken den i väskan. Vilken okänd tjyv har tid och möjlighet till det?

        Ett ligg kanske.

    Det är ju förmodligen inte riktat mot henne som en ensamstående trebarnsmamma. Men förstår att det känns otroligt integritetskränkande på nåt sätt.

      Någon stjäl just hennes kreditkort ur just hennes plånbok, vem riktas det till om inte henne? Hon är ju en ensamstående trebarnsmamma.

        Personen kanske tog chansen när möjligheten uppstod? Hade kanske lika gärna kunnat vara Bengt 73 år och gift som råkat ut om tillfället uppstått.

    Fast hur lätt är det att tappa ett kort ur plånboken, nu utgår jag från min egna, men inget kort skulle kunna ramla ut så skulle ett kort saknas där skulle jag med säkerhet veta att någon personligen tagit ut det

      Nu har jag aldrig tappat något kort men jag tänker att en börs med få fack och många kort = lätt att ett åker med ut när man tar ut ett annat. Kanske.

      Mina kort ramlar ut. Tappade betalkortet i en hiss här om dagen när jag skulle ta fram ett nyckelkort till hotellet jag bodde på. Det var bara ren tur att jag märkte det. Borde kanske köpa en ny plånbok. 😅

      Har man telefonfodralet som plånbok är det lätt att korten åker ur. Har själv märkt det med ett gammalt mobilfodral som jag har.

      Det framkom ju inte heller om hon använder kortet ofta själv, isåfall hade hon ju kunnat glömt det/förlagt det någonstans när hon använt det.

        Det var ett kreditkort. Och hon har aldrig använt det.

    Antingen tappar man hela plånboken, eller inget alls. Knappast att just ett kreditkort råkar få för sig att vandra iväg av sig själv. Ganska enkelt: när, var, hur har någon haft tillgång till plånboken? Vilka har funnits i närheten och haft möjlighet att ta kortet?

    Överkurs inför framtiden: koppla kredit- och betalkort till ett särskilt konto som inte innehåller *alla* pengar du har. Ha ett konto för pengar in, varifrån man sedan flyttar pengar till kortkontot. Minimera riskerna.

      Men ett kreditkort är ju inte kopplat till ett konto med din lön/besparingar på utan ett konto där du kan handla på kredit. Alltså som att ta lån för konsumtion.

    Jag kan inte se hur hennes inlägg skulle kunna vara en anklagelse mot någon hon känner. Det är verkligen en långsökt tolkning. Ordet ”personligen” syftar mer sannolikt på att det var ett fysiskt brott och inte något som skedde online.
    Kort kan komma bort ganska lätt, man råkar lägga det ovanpå en kortläsare, eller i bilen vid en drive thru, därifrån kan de hamna på backen och hittas av någon ohederlig tyvärr.

      Fast hon skriver också ”hur kan man göra så emot en ensamstående ung trebarnsmamma”, hur ska personen om hen inte vet något om henne veta att hon är en ensamstående trebarnsmamma?

        nä, men då kanske man inte ska sno från folk man inte känner. Nu blev det ju mot en ensamstående ung trebarnsmamma.

        Hur kan man göra så mot en ensamstående mamma är enbart ett sätt för Linn att få historien att låter lite mer snyftig. Inte för att hon vet att personen som tog kortet vet det

          Du tror inte att det just speglar hennes känslor?

      Tror det lätt tolkas på det sättet eftersom hon är så säker på att någon stulit kortet. Alltså, har man med sig plånboken överallt och använder kortet frekvent så finns ju en risk att man faktiskt tappat det eller råkat glömma det någonstans och någon hittar kortet och utnyttjat. Man utgår liksom inte från att någon stulit kortet, dvs rotat runt i ens plånbok, tagit ut kortet och lagt tillbaka resten. Också det faktum att hon undrar hur någon kan göra så mot en ensamstående mamma, random tjuv vet ju inte det. Sjukt obehagligt om man misstänker någon i sin närhet ju.

        Det är ett KREDITkort som hon inte använder.

    På alvacarolines story sitter de och flamsar och fnittrar om det, så hon verkar inte särskilt ledsen.
    Hon säger också att det här är värre än om någon rånat henne med pistol.

    Sen kanske man inte ska ha kreditkort om man inte märker på flera veckor att det fattas.

    Så otroligt omogen!

      Ja där tramsas och skrattas det åt det och ingen av dem verkar speciellt upprörd! Intressant att det senare postas en dramatisk bild med en ännu mer dramatisk text – men är inte förvånad. Man kan ju göra Content av ALLT! Det var ju ett effektivt sätt att få upp engagemanget med antalet likes och kommentarer – helt by the book.

      Såg klippet och hon verkar inte speciellt upprörd och att sen säga att detta är värre än att bli rånad under pistolhot…

      Så underligt, kanske är en påhittad historia, för att få mer kommentarer/likes etc. Följer inte denna typ av personer men tittar man på kontot så ser man att detta inlägg har fått mer gilla-markeringar och kommentarer än tidigare inlägg…

      Krävs det inte någon form legitimation när man handlar med ett kreditkort?

        Det är helt klart ett inlägg skapat med dramatik för att få upp engagemanget. Hon har väldigt lågt engagemang på de flesta av sina inlägg så detta ska såklart mjölkas till max. Väldigt genomskinligt och hade varit mer trovärdigt om hon inte suttit i kompisens story och skrattat åt det först……men om man ska vara positiv så var det iaf ingen bild på barnen i detta inlägg som hon annars postar bilder på hela tiden.

        Ingen legitimation behövs när man handlar i fysisk butik. Några blippköp för lägre belopp går bra, sen krävs det pinkod. På nätet krävs oftast bankid.

        Leg behövs inte för köp under 300 kronor väl?

          Jag tror gränsen är höjd? Jag vet att det var 300 i början, men jag minns inte ens när jag använda kod senast. Handlade senast för en timme sen för 500 och behövde bada blipp.

        Hon kanske känner så för att det måste vara någon i hennes närhet, någon hon känner som stulit kortet ur hennes plånbok. Det känns och det är obehagligt.

      Jo men man ser ju på bilden hur ledsen hon är! Måste varit otroligt jobbigt att fota sig själv i en sådan utsatt situation…… (Förlåt för sarkasm, men hatar när flunsor lägger upp en stylad bild när de gråter eller ser ledsna ut.)

        Varför har du problem med att se människor visa känslor. Det är starkt att kunna gråta.

          När man gör det fejk?

          Du förstår inte hennes text? Hon har inte problem med att någon är ledsen. Hon har problem med att den som är ledsen tar på sig en sorgsen min, gärna med tårar, fotar sig och lägger ut det. Jag håller med.

    Teknologin går framåt. I dag kan man betala och identifiera sig med mobilen. Om 15 år tror jag att vi lever i ett kontaktlöst samhälle. Längtar tills dagen när ett digitalt körkort och ID-kort blir standard.

      Digitalt IDkort är enkelt att aktivera via bankID i telefonen. Absolut inte standard än så länge så klart, men good to know. 🙂

        Du har stulit mitt namn

          En till Lina här! Kanske vi alla ska ändra till Lina istället för Anonym?

    Man förväntas vid varje givet tillfälle ha uppsikt över sina bankkort, betalkort och kreditkort.
    De är värdehandlingar och kan förstås missbrukas. Har man inte haft uppsikt över ett kontokort så är det en försvårande omständighet om kortet kommer på avvägar och används obehörigen.
    Av självbevarelsedrift bör man alltså försvåra att kort kan användas i bedrägligt syfte.
    Begränsa t ex användandet till endast säkra internetköp, begränsa användningsområdet till Sverige, inaktivera kontaktlösa betalningar (blippfunktionen) i synnerhet på kort som inte används för dagliga småinköp.
    Finns det notisfunktion se till att den är aktiverad så det kommer meddelande i mobilen om kortet används för betalning.
    Och ha aldrig PIN-koderna i närheten av korten i plånbok eller handväska.

    Varje gång jag läser om Tingeling blir jag förundrad hur en person som verkar så okunnig och naiv kan leva och sedan också vara trebarnsmamma. Kan hon förklara läxorna för sina barn. Kan hon deklarera? Vem hanterar hennes försäkringar? Jag har så mycket frågor.

      Hon verkar inte vara den vassaste kniven i lådan om man säger så.
      Ändå hävdar hon att hon gick ut med så höga betyg, men hon är uppenbart rätt dålig på svenska och även på engelska.

        😂 Linns påståenden bör tas med 200 nypor salt

        Jag vet många som hade högsta betyg… i dans, estetisk skildring, slagverk å massa annat dravvel. Går ju inte att jämföra me oss som läste riktiga ämnen

          Hehe jag är så träffad

    Jag tänker att hon gör reklam för Apple Play bara, inget annat.

      Tror du? Det hade jag inte en tanke på….. Borde kanske, men då har hon gått över en gräns tycker jag. Men skulle jag bli förvånad?

    Vad jag inte riktigt fattar är hur detta gått till – man måste ju lägga in pin-numret så snart köpet överstiger ett par hundralappar och utöver det ganska regelbundet. Sist jag tappade mitt kort brydde jag mig inte ens om att spärra det (för att slippa vänta evigt på nytt pin och inte kunna handla i mellantiden trots att jag har kortet på nätet också) eftersom en omöjligheterna för en oberättigad att använda det är så obetydliga.
    Så hur kunde detta hända?

      Jag tappade min plånbok i veckan. Tjuv(arna) lyckades handla med blipp flera gånger, ca 1000 KR lyckades dom få tag i, på olika kort. Skiter i pengarna men att behöva skaffa nytt körkort, bankkort, busskort, spärra kort etc etc är skit jobbigt

      Jag behöver pinkod så fort det är en butik jag inte brukar handla i samt vid större köp där jag annars handlar.

        Hon har SEB och där är det ALLTID blipp eller bank id ( online ) vid köp över 400kr. Och enligt fakturan hon fick hem så var ett köp på 1900kr, vilket inte går utan kod

    Hur ska tjuven kunna veta att kortet ägs av ”en ensamstående ung trebarnsmamma”?
    Tycker hon att det hade varit mer acceptabelt om tjuven hade stulit kortet från en äldre gift kvinna utan barn…

    Nyfiken. Hur kan man handla med ett stulet kort?
    På internet kan ju tjuven handla på sidor där man inte behöver identifiera sig via bank-id men hur går det till om tjuven handlar i en butik?
    När jag handlar så krävs jag antingen på legitimation eller så måste jag slå in min PIN-kod.

    Har tjuven stulit hennes legitimation också och/eller fått tillgång till hennes PIN-kod? Tjuven måste ju också vara ganska lik denna tjej om nu expediten krävt legitimation…
    Jag får inte riktigt ihop det…

      Nästa gång får tjuven f-n ta och stjäla från Bertil 78 år och inte en stackars ensamstående ung trebarnsmamma! Tjuvarna får ju för bövelen kolla vem de tänker utsätta för brott innan (och då är väl rika influencers en bra grupp att sikta in sig på kanske….). Men det faktum att hon antyder att tjuven borde veta hennes privata omständigheter och använder orden ”personligen stulit” kanske betyder att det är någon i hennes närhet. Men hon uttrycker sig som en barnunge.

        Verkligen! Kanske en påhittad historia för att få likes/kommentarer…

      Tycker det är ganska ofta jag kan handla i butik bara genom att blippa. Visst, det får inte vara för stora belopp, men det verkar ju som att tjuven haft kortet ett tag. Kan ha varit många småköp?

      Va? Jag blippar kortet 9 gånger av 10. Visa leg för kortköp händer typ 1 gång per år och kod kanske 3-4 gånger. I princip alltid är det bara en blipp som behövs.

        Ok, då förstår jag, tänkte inte på blipp-funktionen.
        Har spärrat denna funktion på våra kort, just för att någon inte ska kunna handla om man tappar kortet eller om det blir stulet.

          Jag Har också stängt av blipp-funktionen, men hade gärna haft den om man alltid behövde slå pinkod också. Kollade med min bank, så kan man inte göra. Dumt tycker jag.

        Tänkte inte på blipp. Jag blippar aldrig, har spärrat denna funktion just för att ingen ska kunna handla på mitt kort.

        Tappar man kortet eller att det blir stulet så kan vem som helst handla på kortet dvs. ”springa runt” i alla affärer och handla för småbelopp, många bäckar små…
        Visste inte att blipp fanns på kreditkort, låter inte speciellt säkert, själv äger jag inget kreditkort.

        Blipp-gränsen brukar vara 400 kr. Köp däröver kräver PIN-kod.
        Ica-Banken tillåter köp upp till 500 kr på deras bankkort om man handlar hos Ica.

        Hos SEB är alla köp över 400 blipp.
        Hon hade ett köp på 1900, det går inte köpa utan kod

      Man kan väl göra rätt många småköp utan att behöva slå kod. Det blir stora pengar på en månad.

        Tänkte inte på blipp, har själv spärrat denna funktion, så att ingen ska kunna handla på kortet om jag tappar det eller om det blir stulet.
        Har hon blipp på sitt kreditkort så får hon väl nästan skylla sig själv, som du skriver så kan tjuven göra många småköp och summorna kan bli höga.
        Man kan tydligen blippa hur många gånger som helst under en period på 75 minuter (sökte info på nätet).
        Tänk obegränsat med inköp på 200-400 kr, kan ju bli oerhörda summor om man har otur.

        Jag handlade för 9:- idag och fick slå min kod.

      Sedan januari 2021 krävs att internetköp inom EU/EES godkänns med sk stark kundautentisering.
      Köp i butik ska (över visst belopp) godkännas med PIN-kod. Köp enbart mot legitimation ska inte godkännas av butikerna.
      Man ska välja internetbutiker som erbjuder en säkerhetslösning t ex Verified by Visa eller MasterCard Secure där man som kund godkänner transaktionen med Bankid. Butiker som inte erbjuder säkra internetköp ska undvikas.
      Men köp utanför EU/EES kan tyvärr fortfarande göras av den som har tillgång till kortets nummer och CVV/CVC-kod vilket öppnar upp för köp på stulna kort.

        Har ett separat bankkort som jag bara använder för internetköp. Ett kort som jag för över pengar till när jag ska handla. Köper endast från seriösa internetbutiker och stänger alltid kortet efter köp, både för automatuttag och internetköp.
        Värt pengarna med detta extra kort.

    Förlåt men var inne på hennes kompis story o när hon berättar för nån kille i telefon så sitter hon o flamsar som att hon försöker pranka honom. Tror allt är påhittat för likes!

      Tror jag också.

      100%

      Låter väl bättre om man ska förklara för banken och försöka få tillbaka pengarna att säga att kortet är stulet också och inte att man inte har någon aning. För har köpen pågått/kortet varit borta under lång tid så har man ju faktiskt ingen aning.

        Köpen var under 3 dagar, ett köp på 1900 och några runt 200 typ osv. Var typ 8-9 köp totaöt

    Rubriken får det lite att låta som om personen ifråga hade begått kortbedrägeri och så är ju inte fallet. Kanske bättre att skriva att hon blivit utsatt för kortbedrägeri?

    Tråkigt såklart. Men brukar inte tjuven ta HELA plånboken? Tjuvar vill väl ta det som de ska ta så snabbt som möjligt, typ rycka det snabbt bara? Tjuvar brukar väl inte först titta igenom plånboken, sen ta ut kortet, och sen lämna tillbaka plånboken. Och hur skulle detta kunnat gått till. Då måste hon ju ha lämnat plånboken en stund nånstans. Då lutar det väl åt att det egna ansvaret har brustit, man kan inte lämna plånböcker obevakat. Det kan också varit så att hon har använt kortet själv och sen glömt bort att hon har använt det (pga att hon har varit berusad eller annat, vet flera som har gjort det, till och med gått i sömnen och shoppat på nätet utan att veta om det, och sen lagt kortet nånstans där hon inte hittar det).

      Well, med tanke på Anna Book hade en tjuv som tog hennes mobil från deras låsta bil, fotade kön till julbordet på IKEA samt postade på Bookens instagram med en nedsättande text om att folk blir giriga när det är billigt SAMT lämnade tillbaka mobilen i bilen så kan tydligen tjuvar göra precis hur som helst nuförtiden…

        Haha! Men som svar på frågan: vill man shoppa loss och har möjlighet att kolla igenom någons plånbok så är det väl smartare att bara ta ett kort, så har man lite längre tid på sig innan det märks – folk märker troligen fortare om hela plånboken saknas. Men då är det ju troligen inte en vanlig ficktjuv tex på tunnelbanan utan har skett på annat sätt.

      Har hon shoppat i sömnen så borde väl varorna rimligen dyka upp till henne.

      Känner du flera som har gått upp i sömnen, tagit fram telefonen och börjat nätshoppa? Wow! Vilka spännande människor du måste umgås med.

    Detta bekräftar bara min bild av att Linn är otroligt naiv.

    Så om tjuven hade tagit kortet från mig som är en 35årig mamma, då hade det varit lugnt?…

    Nä men vad menar hon, att det är extra synd om henne? Kan ju fatta att man tycker det är värre att en person blir bestulen än ett företag. Men så länge man inte är Stenbäck-rik så tar det ju lika hårt på alla, oavsett ålder, kön, antal barn 🤔🤔

    Kollade kompisens story, alvacaroline.
    HANDLAR DETTA OM 4000kr???
    Alltså visst är det pengar å visst är det fortfarande ett svek om det är en vän som snott hennes kort. Men inlägget, med den bilden å hur hon skriver, jag trodde kanske vi pratade om 50-100 000

    Tingelinn beskriver sig ofta som framgångsrik å att hon ”driver bolag”. Båda är ju överdrivna, men att beskriva sig så å samtidigt göra en sån grej om 4000 spänn…
    Då känns det som att även detta är uppförstorat i brist på annat att göra content om. Fiska sympati på nått som inte rör henne.

    I storyn skojar dom också om hur hon måste skynda sig att hitta en ny pappa till årets julkort… Så den kritik hon får om alla snubbar verkar ju inte heller röra henne i ryggen

      Tycker du att hon ska sitta och gråta över folks kritik om hennes 3 x? På riktigt?

      Det är nog bättre att visa en mer oberörd sida än att öppet reagera på den kritik man får. Annars skulle folk bara fortsätta om de får den reaktion de söker eftersom de tycker att hon ändå bara har sig själv att skylla. Sen så kan det vara positivt att man kan skoja på sin egen bekostnad och inte alltid ta sig själv 100% seriöst

    Jag har svårt att ta känslan hon vill förmedla på allvar. I texten som handlar om en stöld lyckas man få med hur mysigt hennes liv är med lussebullar som står redo när de kommer hem. Ensamstående ung trebarnsmamma som kämpar. Fina barn som blir drabbade och får sin jul påverkad. Och en bild på henne som ser ut att vara tagen då hon funderar på nians tabell. Det är inte ett inlägg där man beskriver sin besvikelse, rädsla utan man vill även passa på att sälja bilden av sig själv. Jag förstår att hon gör så men precis som för många andra influencers så blir inläggen bara tomma. Till slut känns det som att det inte finns en riktig person bakom inläggen.
    Jag kanske drog allt för långt nu men det är en pissig dag 😃

    Har man inte koll på sina kort har man varit slarvig, att just kortet hon aldrig använder skulle bli stulet låter påhittat. Det borde inte banken ersätta tycker jag.

    Saker som aldrig har hänt 300kr tack.

    Pappapappadotter kommenterar ”Fruktansvärt ! Finner inga ord för denna brutala handling ❤️❤️❤️❤️❤️

    Snacka om att dom driver med henne utan att hon fattar det.

      Tror tyvärr inte att som driver haha..

      Men dom är ju också rätt tvivelaktiga själva…

    För tydligheten.

    Detta handlar alltså om 4000 kronor!
    I Linns inlägg får man känslan av att detta handlar om väldigt mycket mer pengar.

    Det är tydligen extra synd om Linn för att hon är ”ung, ensamstående trebarnsmamma”

    Alla Linns barn bor varannan vecka. Så extra synd om henne ekonomiskt är det knappast pga ensamstående. Den kostnaden som är dyrare för henne än om hon inte varit ”ensamstående” är boendet. Uppenbarligen har hon råd med dubbelt boende. Så snyfta över ensamstående är bara skrattretande.

    Linn har en bra lön. Ska man använda argument ”ung. Ensamstående tre barn” så är det rimligen pga att man i den situationen har det sämre ställt ekonomiskt.

    Enligt Linn är det värre att någon fått tag i hennes kreditkort och handlat på det än att bli hotad med pistol (rånad). Man kan undra hur människan är funtad.

    För övrigt anser hon uppenbarligen att hon blivit rånad. Inte stor ordförståelse där inte

      Exakt, om det här har hänt så hade ett rimligt inlägg varit
      ”Känner mig sviken, tur det inte handlade om några stora pengar, jag klarar mig ju men måste se över mitt umgänge”

      Sånna här personer förstår jag inte hur nån kan följa. Så totalt ointressant person. Fattar att vissa följer för att ”se spektaklet” med alla olika pappor å barn osv
      Men det måste ju finnas en stor del följare som GILLAR detta och tycker hon är inspirerande. HUR?

    Tänker bara på scenen i En shopaholics bekännelser när Rebecca får kontoutdrag från banken och först inte hittar sitt kreditkort i plånboken och säger att någon har stulit det och gått på en galen shoppingrunda….

    Jag visste inte att hon var ensamstående! Trodde att hon hade delad vårdnad med papporna. Tråkigt med kortet oavsett men men.

      Vanligt förekommande att benämna sig som ensamtående när barn är boende 50/50.
      SCBs defintion ”Ensamstående med barn omfattar personer som inte bor med make/maka/sambo. De har barn upp till och med 18 år som bor minst halva tiden i deras hushåll.”

      Jag tycker det är märkligt att benämna sig som ensamstående när man har 50/50. Men inte inkorrekt att göra det

        Du är väl ensam förälder i boendet den tid du har barnen? Inte konstigt alls.

          Nej sa aldrig att det var konstigt men har aldrig hört separerade föräldrar kalla sig själva för ensamstående, därav min fråga 🙂 du vet allt behöver inte vara spydigt 🙂

    Det är ju fejk. I Linns kommentarer skriver hon själv att köp över 400 behöver kod. Och hennes kompis visar fakturan i sin story. Det är småsummor under 200 samt en på 1900, alltså som Linn gjort själv. Fakturan är på 4000 och dom täcker alla inköpsställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.