Julklappsinsamlingen 2023

Även i år organiserar Pernilla Wahlgren och Ia Granath en julklappsinsamling där de köper julklappar för pengar de samlar in, och förmodligen även själva bidrar till, allt för att så många barn som möjligt ska få en julklapp. 

Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ, och vill man inte stötta just det här så finns det andra ställen dit man kan vända sig istället om man har möjlighet.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Kanske kan man hjälpa till att sprida inlägget om man inte har möjlighet att avvara några pengar?

Sök på ”julklappsinsamling” eller ”julklappshjälp” om du vill hitta fler ställen som försöker sprida julglädje till fler barn.

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jo, det är fint och vällovligt eller hur man säger. Men jag skulle hellre ge pengarna till tex Stadsmissionen istället för att swisha en privatperson. Pengarna gör mycket större nytta i en etablerad organisation och man är helt säker på att de hamnar rätt.

   Mycket pengar försvinner bort i organisationer så nja köper inte detta.

    Seriösa organsationer redovisar ju ekonoomin. Om de har 90-konto (eller motsvarande) finns det krav på att en stor del av det de samlar in ska gå till ändamålet.

     Absolut säkrare med 90-konto men mycket försvinner ju ändå. Eller, det kostar ju att dra in pengar dvs köra kampanjer, redovisa, planera projekten dr pengarna ska fördelas osv. Allt det här görs av personal med lön så självklart förväntad inte organisationer med 90-konto förmedla 100% vidare. Vill du tex skicka bistånd till utvecklingsländer så är det bättre med väletablerade organisationer eftersom det är mer komplicerat. Men handlar det om julklappar till lokala barn kan man hålla det så lokalt som möjligt. Dvs går du och köper en julklapp, letar upp bra pris själv och ger den till din fattiga granne så vet du ju verkligen att pengarna används på rätt sätt. Men skickar du in dem i en organisation så kommer grannen få en julklapp ändå men självklart kommer mycket gå till administration och kanske köper de inte från den mest prisvärda återförsäljaren osv, dvs man komplicerar i onödan vilket kostar pengar.

      Bra förklarat E.

   Vad har du för bevis på att de gör det ? Stämmer inte.

   Och jag tänker precis tvärtom!

   Skulle aldrig skänka pengar via Pernilla. Hon vill bara ha goodwill för sig själv. Skapa content för sig själv, tjäna mer pengar.

    Så löjligt skrivet, hon har gjort det här i många år. Tycker hon är värd annat än skit.

     Jag vill absolut att alla som kan, utifrån sin egen förmåga , hjälper till.

    Jag tänker lite så också, man ser ofta att Pernilla vill att andra ska skänka pengar men hon skulle ju ensam faktiskt kunna skänka 190 000 kr till dessa julklappar för det är småpengar för henne, likaså Bianca som man också sett bett andra skänka pengar. Visst de kanske skänker lite själva men har sett de ville få ihop typ 15 000 kr till en lekstuga någon gång och det kunde de ju direkt bara köpt själva åt barnet tycker man så mycket pengar som de har.

     Men på riktigt. Varför ska Pernilla eller Bianca skänka pengar för att dom tjänar mycket.? Tror inte du vet hur mycket egna pengar dom ger. Både i det här fallet och andra.

      asså vill man skapa en insamling så ska man skänka själv också. Allt annat är hel konstigt.

    Instämmer. För mycket goowdwill. Varför inte skänka pengar istället (både Pernilla & följare), köpa presentkort & så får föräldrar & barn själva välja vad de vill köpa för pengarna. Det kostar bara massa arbetstid för kyrkan att dela ut allt (tro mig, jag har jobbat diakonalt & insamlingar av denna sort är den ”värsta” – människor som vill vara goda & ger mer för sin egen skull & det tar massa i administration för de som hanterar.

   Åhléns brukar ha insamling. Här har de i alla fall en gran i butiken med kort som hänger där det står exempelvis ”pojke 5 år” eller ”tjej 15 år, gillar smink och pyssel”. Så väljer man ett eller flera kort, köper en julklapp och lämnar klapp med kort i kassan så sköter de sen på något vis att paketet hamnar rätt. Brukar köpa en sådan julklapp med mina barn varje år, de får själva välja vem i granen de vill köpa åt och vad de vill ge.

    Vilken grej 😍

    Så fint! Vet du om det finns i alla Åhlénsbutiker eller om det är något specifikt för just Åhlénset där du bor eller några utvalda butiker?

     Jag vet faktiskt inte. Har sett det i två, tre butiker genom åren i alla fall. Här i Gävle har de haft det flera år i rad. Jag har nog trott att det är något Åhléns generellt gör men nu blir jag osäker.

      Jag får höra mig för! Vilket toppeninitiativ hur som, och så fint att kunna engagera barnen i det med! 😊

     Älskar Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotel) intiativ med ensam gran söker klappar. Man kan lämna in julklappar på alla deras hotell under julgranen i lobbyn. (Dock nytt för i år ej inslagna paket)
     Tidigare år har man kunnat se en lista över vilka organisationer de olika hotellen lämnar julklapparna till så man har kunnat välja vart man lämnar julklappen utifrån organisation. Men framförallt är alla organisationer lokalt baserade vilket känns fint (kvinnojour/kvinnohem/stadsmissionen/svenskakyrkan etc). Tidigare år har de även alltid skänkt 10 norska eller danska kronor per klapp vilket jag inte kan läsa mig till i år.

     https://www.strawberry.se/kampanjer-och-erbjudanden/ensam-julgran/

     Vill även tipsa om att besöka Returpunkten om det finns i din kommun som drivs av Sörab. Där kan barnen lämna in leksaker de inte längre leker med som andra barn kan få glädje av.

     logotypEnglish flag
     Start » Hushåll » Våra anläggningar » Returpunkt Solna C

     Returpunkt Solna Centrum
     Välkommen till Returpunkt Solna Centrum!
     Här kan du som privatperson lämna saker till återbruk, mindre mängd grovavfall, el-avfall (maxstorlek som en mikrovågsugn) och visst farligt avfall (se sorteringsguiden). På grund av utrymmesbrist kan vi inte ta emot skrymmande avfall, såsom större möbler, cyklar med mera. Du kan lämna det du kan bära själv i famnen. I vår Ateljé kan du lappa och laga eller fixa något nytt av något gammalt.

     Adress: Bibliotekstorget 8, Solna Centrum (bredvid Biblioteket och Stadsmissionen)
     Nära till bussar, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg.

     Återbruk & Returchansen
     Med Returpunkten vill vi hjälpa dig att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin.

     I Returchansen hittar du saker som är värda en andra chans istället för att bli avfall. Istället för att köpa en ny grej kanske du hittar något nygammalt som fyller ditt behov. Då får du ta med dig saken hem, gratis.

     För att detta ska fungera ber vi dig följa dessa regler:

     Det är endast tillåtet att ta saker till sig själv och du får ta fem (5) mindre saker eller en (1) större sak vid varje besök.
     Det är endast saker inom Returchansenområdena du får ta. Det är inte tillåtet att ta saker som lämnats som avfall i övriga kärlen eller SÖRABs displaymaterial. Det räknas som stöld och polisanmäls.
     Det du vill ta med dig hem måste vägas ut i vår våg så att vi får statistik på hur stora mängder avfall vi förebygger tillsammans.

     Temakvällar: Lappa & Laga i vår Ateljé
     Varannan måndag fram till jul kan du ta med något du vill laga, så har vi diverse saker som kan behövas för att förlänga livet på en kär pryl eller ett omtyckt plagg. Hos oss finns kunnig personal för att hjälpa till att tänka ut lösningar till att på bästa sätt förvandla det som är trasigt till något du åter igen kan använda.

     Dessutom kan man återbruka gratis med deras symaskiner och material.

   Och jag gav alltid förut pengar till Giving People, för de kändes genuina och trovärdiga. Sen visade det ju sig att bara 4% av insamlade pengar gick till behövande där 😃 så känns kul och bra att jag iaf bidragit till någon rik VD:s utdelning

    Det där stämde ju inte, och har bevisats.

    Älskar Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotel) intiativ med ensam gran söker klappar. Man kan lämna in julklappar på alla deras hotell under julgranen i lobbyn. (Dock nytt för i år ej inslagna paket)
    Tidigare år har man kunnat se en lista över vilka organisationer de olika hotellen lämnar julklapparna till så man har kunnat välja vart man lämnar julklappen utifrån organisation. Men framförallt är alla organisationer lokalt baserade vilket känns fint (kvinnojour/kvinnohem/stadsmissionen/svenskakyrkan etc). Tidigare år har de även alltid skänkt 10 norska eller danska kronor per klapp vilket jag inte kan läsa mig till i år.

    https://www.strawberry.se/kampanjer-och-erbjudanden/ensam-julgran/

    Vill även tipsa om att besöka Returpunkten om det finns i din kommun som drivs av Sörab. Där kan barnen lämna in leksaker de inte längre leker med som andra barn kan få glädje av.

    Här kan du som privatperson lämna saker till återbruk. Du kan lämna det du kan bära själv i famnen. I vår Ateljé kan du lappa och laga eller fixa något nytt av något gammalt.

    Återbruk & Returchansen
    Med Returpunkten vill vi hjälpa dig att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin.

    I Returchansen hittar du saker som är värda en andra chans istället för att bli avfall. Istället för att köpa en ny grej kanske du hittar något nygammalt som fyller ditt behov. Då får du ta med dig saken hem, gratis.

    För att detta ska fungera ber vi dig följa dessa regler:

    Det är endast tillåtet att ta saker till sig själv och du får ta fem (5) mindre saker eller en (1) större sak vid varje besök.
    Det är endast saker inom Returchansenområdena du får ta.

    Det du vill ta med dig hem måste vägas ut i vår våg så att vi får statistik på hur stora mängder avfall vi förebygger tillsammans.

    Temakvällar: Lappa & Laga i vår Ateljé
    Varannan måndag fram till jul kan du ta med något du vill laga, så har vi diverse saker som kan behövas för att förlänga livet på en kär pryl eller ett omtyckt plagg. Hos oss finns kunnig personal för att hjälpa till att tänka ut lösningar till att på bästa sätt förvandla det som är trasigt till något du åter igen kan använda.

    Dessutom kan man återbruka gratis med deras symaskiner och material.

   Ok! Gör det och bidra, det är toppen! Även toppen med detta initiativ! Spread the love, girl!!

  *diakonPernilla

   * diakon-Pernilla.

  Mycket fint gjort alla kan vi bidra på något vis.

  Så besviken på Vid din sida. Dj-a kärring att försnilla pengar för hemlösa😡

   Den organisationen har jag aldrig tyckt om. Kändes ganska främlingsfientlig och de spred falsk information (i alla fall till en början) om att invandrare minsann får allt de pekar på. Jag som jobbar med socialt arbete vet att det inte stämmer. Jag sitter på siffror och statistik. Ren fakta och inte åsikter. Blir så jäkla irriterad på politiker eller organisationer som sprider falska uppgifter för att skapa hat och missaktning.

  Helt ärligt så gör hennes vän Ia alla inköp och administration. Pernilla lägger ut på Instagram och överlämnar julklapparna. Thats it. Det har hon till och med sagt själv i en kommentar förra året.

   Det kan ju bero på att insamlingen hade blivit ungefär 99% mindre om inte PW inte frontade den.

   Men hon gör ju det för en god sak. Det är väl jättebra att kunna nå ut till så många människor?

   Vadå ”thats it”!? Mer än vad många andra gör och med tanke på vilken mängd hon når ut till så blir det ännu fler som hjälper till.

   Brukar önskas att fler flunsor använder sina plattformar för bra saker men när de gör det så är det aldrig bra nog.

   Undra om hon skänker något själv?

   Jättebra ju!!? Vad menar du är negativt? Så oförskämt att sprida negativa vibes!

  Bidrar hellre till djur.

   Inget hindrar dig 😊 alla som hjälper någon är bra

  Är det någon som vet hur man går tillväga om man skulle vilja hämta en julklapp till sitt barn? 😢 Det är fattigt och jobbigt just nu, vill så gärna att min dotter ska få en fin jul. Bebisen är mindre viktig för han fattar ju ingenting än men dottern är 3,5 och så himla medveten om att det är jul. Jag har ont i magen över att inte kunna ge henne så mycket alls i år.

   Obs obs att jag har tak över huvudet och mat att ge mina barn så det är inte synd om oss egentligen. Men, ändå. Det gör ont i mammahjärtat att inte kunna köpa julklappar till ens barn.

   Det känns inte som att en 3,5åring har så höga krav, även om den är förväntansfull över julen. Kan du inte baka pepparkakor eller liknande med henne, som julklapp? En fin jul behöver inte handla om att få saker. Att ha en närvarande och omtänksam mamma räcker gott och väl, och det har hon ju redan. ❤️

    Det vet jag såklart, att det inte handlar om att få saker. ❤️ Jag har en trygg och frisk och levnadsglad treåring som har varma kläder när det är kallt ute och mat att äta när hon är hungrig. Jag är mer lyckligt lottad än många. Men det gnager i hjärtat och hjärnan och är anledningen till att jag ligger vaken ofta om nätterna, att man inte kan ge ens barn det lilla extra, bara ibland, eller iallafall när det är jul. 😢

     Du ska absolut inte känna någon skam över att kontakta denna eller några andra julklappsorganisationer och höra dig för, kanske kan de hjälpa dig. ❤️

     Din dotter har tur som har en så fin och omtänksam mamma, även om HON troligtvis skulle vara lyrisk över något så enkelt som att bara få ta bort ett papper och ett snöre från något paket innehållande vad precis som helst, så förstår jag känslan av att önska att man kunde ge mer. Men kom ihåg att din känsla av otillräcklighet inte är hennes, hon kommer vara så lycklig över bara julen i sig, sådär små barn ser inte saker i pengar, det de tar med sig är känslor. ❤️

     Har du kollat de lokala second hand affärernas utbud? Man brukar kunna hitta leksaker för så lite som en femma eller en tia ibland. Är det något särskilt du skulle vilja ge henne?

      Tack för dina fina värmande ord.
      🫶🏻🫶🏻
      I höstas köpte jag lite böcker och ett pussel i fint skick på loppis som jag har sparat på i garderoben så det ska hon få. Som de flesta treåringar är hon tokig i enhörningar och pyssel och allt som glittrar. Vi är tillsammans och vi har varandra, det är viktigast. 🧡

       Låter som helt perfekta presenter till en treåring. 🥰 Jag har själv inga barn men jag tror att jag eventuellt kan ha någon liten barnbok eller något litet pyssel här hemma någonstans, då jag vid tillfällen samlat på mig lite sådant för att kunna ge i julklapp eller födelsedagspresent åt till mig närstående barn. Det är inte mycket, men om du känner dig bekväm med det kan du skicka din adress till carolinastudentmail@gmail.com, så kan jag ta mig en titt, kanske kan jag hjälpa till med något litet.

        ❤️

    Fast om det finns klappar att hämta för just en sådan här situation så är det väl bra att Josefin kan få tips om hur man gör just det om det är det som känns viktigast för dottern. ☺️

   Kollade lite hastigt både på Pernillas och Ias inlägg och kommentarer men såg inget. Prova dm:a Ia kanske (gissar att hon får färre dms än Pernilla och inte missar lika lätt). Eller om du tar kontakt med kyrkan och frågar hur själva utdelningen går till.

   (Om du tycker att det är ”skämmigt” att fråga Ia eller kyrkan själv så säg till, jag kan fråga åt dig och lämna ett svar här när/om jag får svar)

    Tack 😰 Jag ska kontakta kyrkan direkt, det känns kanske som att chansen att man får ett svar där är större än om man skriver på instsgram till Pernilla eller ia.

     Ja det tror jag också. Lycka till och jag är säker på att din dotter kommer att få en fin jul ❤️🌺

     I min kommun (kyrkan) kan folk ansöka om en julgåva, dvs ett presentkort i antingen matbutiken el köpcentrumet på 1000 kr. Kolla upp kyrkan, vet att de även ordnar jullunch på julafton där det även ges julklappar till barnen.

   Jag vet inte var du bor, men har du kontaktat kyrkan eller organisation som finns där du bor? Stadsmission, finns det i närheten av dig kan du kontakta dem där du har möjlighet att berätta om din livssituation! ♥️

   Inget svar på din fråga men all kärlek till dig ❤️

   Majblomman t.ex.

   Jag kan köpa något åt din lilla och skicka via Vinted så blir det ingen fraktkostnad. Har du konto där?

    Du kan skriva till mig på Vinted, sök på ToveH bland medlemmar.

   Kolla sörabs hemsida om du bor nära någon av kommunerna som har returpunkten.

   Info:
   Återbruk & Returchansen
   Med Returpunkten vill vi hjälpa dig att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin.

   I Returchansen hittar du saker som är värda en andra chans istället för att bli avfall. Istället för att köpa en ny grej kanske du hittar något nygammalt som fyller ditt behov. Då får du ta med dig saken hem, gratis.

   För att detta ska fungera ber vi dig följa dessa regler:

   Det är endast tillåtet att ta saker till sig själv och du får ta fem (5) mindre saker eller en (1) större sak vid varje besök.
   Det är endast saker inom Returchansenområdena du får ta. Det är inte tillåtet att ta saker som lämnats som avfall i övriga kärlen eller SÖRABs displaymaterial. Det räknas som stöld och polisanmäls.
   Det du vill ta med dig hem måste vägas ut i vår våg så att vi får statistik på hur stora mängder avfall vi förebygger tillsammans.

   Temakvällar: Lappa & Laga i vår Ateljé
   Varannan måndag fram till jul kan du ta med något du vill laga, så har vi diverse saker som kan behövas för att förlänga livet på en kär pryl eller ett omtyckt plagg. Hos oss finns kunnig personal för att hjälpa till att tänka ut lösningar till att på bästa sätt förvandla det som är trasigt till något du åter igen kan använda.

   Om du kan tänka dig att skicka en mailadress så kontaktar jag dig gärna och hjälper er med en gåva eller två. Har bland annat en jättesöt klänning som hon säkert skulle gilla, ny i förpackningen.Har själv en liten tjej och kan relatera.

    Jag med! Skänker gärna något till dig, om du vill skriva din mejladress här så ordnar jag det.

     Så otroligt fint av er. <3

      Ja men ärligt, om du är bekväm med att lägga upp en mail ( eller skapa en ny om den du har avslöjar för mycket ) så gör det så löser vi något bra, klart vi ska hjälpas åt!
      Kram ❤️

   Fina du!! Klapparna delas ut i Storkyrkan på fredagarna innan jul. Åk dit!!!

  Vår förskola samlar in julklappar till en organisation de samarbetar med. De har en julgran på förskolan där klapparna läggs. Vi skriver kön och ålder som det kan passa till på klapparna och Förskolan överlämnar sedan julklapparna. Barnen får också lära sig att ge från väldigt tidig ålder. Vi bor i Medellín, Colombia, så det skiljer sig lite från svenska förskolan 🙂

  Jag hjälper alltid en familj via Giving people varje jul. Man ger ingenting till organisationen, inte en enda krona, utan man får kontaktuppgifterna till familjen istället och så sköter man kontakten med familjen själv och köper julklapparna själv och överlämnar själv, så organisationen är inte delaktiga på något vis (mer än att de förmedlar kontaktuppgifterna), vilket är väldigt bra för jag skulle aldrig ge pengar till någon organisation, litar inte på sånt. Den här gången ska jag hjälpa en ensamstående pappa som blev lämnad av sin fru och får nu helt ensam ta hand om alla barnen på heltid då frun lämnade allt, barnen verkar ha det allt annat än enkelt av många olika anledningar 😥 Flickan drömmer om smink, det räckte med en enda smink-sak, men jag har hur mycket smink som helst på lager, så hon ska få mängder med smink, CAIA-smink bland annat och massa annat smink. Jag har gjort så 3 år i rad nu och hjälpt en familj och det är kul även för mig som är ensam, det är roligt att ha kontakt med familjerna.

   Fint av dig Lina. Med tanke på att du tidigare skrivit att du vill se så ful ut som möjligt för karlarna blev jag förvånad över att du ens köpte smink. Kolla så inte sminket är gammalt bara. El använt😉

   Nu plötsligt har du mängder med smink. Det var ju du som för en månad sen bara gormade om att man ska vara så ful som möjligt för att skrämma männen och avskydde smink och kläder.

   Snälla dina kommentarer är så trötta nu, tycker synd om folk som går på och gillar dem.

   Förstår inte syftet med att hitta på en massa lögner.
   Är du mytoman?

  Det är tufft ekonomiskt för många idag inkl mig själv… Men… Man har ändå 1 år på sig att försöka lägga undan några kronor varje månad.

  Man kan köpa julklappar när som helst på året.

  Sen om barnen har höga förväntningar på Ipads, iPhone osv, ja då har man nog inte varit riktigt ärlig under uppfostran om barnet är så girigt….

   Lägger du undan några kronor i månaden har du ca 35kr vid årets slut.

   Är väl inte så konstigt om tex en 12-åring önskar sig en iPhone? Ok att de kanske inte *förväntar* sig den nyaste men klart de vill ha, och iallafall ha någon form av telefon. Med de allra yngsta barnen så funkar det ju lika bra med begagnade leksaker men ganska fort växer barnen upp och börjar jämföra sig med andra och det är ju helt naturligt. Tror också att de som försökt lägga undan pengar under året att det lätt blir att de akut behövs till annat. Dessutom kostar ju julen på andra sätt också, att få det mysigt hemma, baka som brukar nämnas – det kostar ju också, lucialinnen, alltså det är nog lätt att underskatta hur mycket pengar som kommer gå åt och självklart kommer julklappar inte alltid vara högsta prio såsom hyra och mat ju alltid är prio.

    Men måste man baka en massa och köpa lucialinnen då?
    Jag har aldrig köpt ett endaste lucialinne utan har lånat.
    Bakningen kan man dessutom sprida ut ganska mycket då bakverk håller i månader i frysen.

     Jag vet inte, det kanske är olika? Men det är ju en sån grej som brukar nämnas. Och julbaket är väl lika mycket att komma i stämning som själva bakverket i sig. Alltså, jag menar inte att det är hopplöst och man kan inget göra än att tigga. Men jag märker ju själv hur mycket pengar som går åt just nu på småsaker, julblomma här hemma, liten present till lärare, julbelysning, dvs sånt som egentligen inte är nödvändigt men sånt som man ändå vill göra för att komma i julstämning och förmedla den till sina barn. Även om det viktigaste såklart är tid och kärlek och bla bla men tror de flesta skulle känna sig ledsna om de tog bort allt sånt där som man normalt sett har hemma/köper eller gör utan eftertanke, sånt som den med pengar tar för givet.

     Tänker också att har man väldigt begränsad budget kanske man vill vänta med just julklappsinköpen för att kunna ge det barnet verkligen vill ha just då, de ändrar sig ju rätt fort. Och då är det kanske inte konstigt om de pengarna behövts akut tidigare.

  Det värsta är ju att många föräldrar ger ungarna det. De vill väl inte att deras barn ska vara utan när ”alla andra” barnen får..

  Så fint med alla som hjälper, speciellt vid jul. Själv jobbar jag julafton som volontär på en nation i Uppsala och har så gjort i flera år. Är också engagerad i Stadsmissionen i min stad. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

  Älskar Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotel) intiativ med ensam gran söker klappar. Man kan lämna in julklappar på alla deras hotell under julgranen i lobbyn. (Dock nytt för i år ej inslagna paket)
  Tidigare år har man kunnat se en lista över vilka organisationer de olika hotellen lämnar julklapparna till så man har kunnat välja vart man lämnar julklappen utifrån organisation. Men framförallt är alla organisationer lokalt baserade vilket känns fint (kvinnojour/kvinnohem/stadsmissionen/svenskakyrkan etc). Tidigare år har de även alltid skänkt 10 norska eller danska kronor per klapp vilket jag inte kan läsa mig till i år.

  https://www.strawberry.se/kampanjer-och-erbjudanden/ensam-julgran/

  Vill även tipsa om att besöka Returpunkten om det finns i din kommun som drivs av Sörab. Där lämnas det in mycket fina saker som är gratis! Dessutom kan man återbruka gratis med deras symaskiner och material.

  Tycker att det kommer upp väldigt mycket leksakskök och dylikt på Facebook marketplace som bortskänkes.

   Kolla sörabs hemsida om du bor nära någon av kommunerna som har returpunkten.

   Info:
   Återbruk & Returchansen
   Med Returpunkten vill vi hjälpa dig att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin.

   I Returchansen hittar du saker som är värda en andra chans istället för att bli avfall. Istället för att köpa en ny grej kanske du hittar något nygammalt som fyller ditt behov. Då får du ta med dig saken hem, gratis.

   För att detta ska fungera ber vi dig följa dessa regler:

   Det är endast tillåtet att ta saker till sig själv och du får ta fem (5) mindre saker eller en (1) större sak vid varje besök.
   Det är endast saker inom Returchansenområdena du får ta. Det är inte tillåtet att ta saker som lämnats som avfall i övriga kärlen eller SÖRABs displaymaterial. Det räknas som stöld och polisanmäls.
   Det du vill ta med dig hem måste vägas ut i vår våg så att vi får statistik på hur stora mängder avfall vi förebygger tillsammans.

   Temakvällar: Lappa & Laga i vår Ateljé
   Varannan måndag fram till jul kan du ta med något du vill laga, så har vi diverse saker som kan behövas för att förlänga livet på en kär pryl eller ett omtyckt plagg. Hos oss finns kunnig personal för att hjälpa till att tänka ut lösningar till att på bästa sätt förvandla det som är trasigt till något du åter igen kan använda.

  Undrar följande:
  Varför ska man swisha en privatperson och inte direkt till en organisation?

  Redovisas dessa pengar någonstans?

  Hur vet givaren att ALLA pengar verkligen skänks till behövande?

  Det är ju bara PW och IG som vet hur mycket som skänks och hur mycket/lite som ev. behålls…

  Är personligen skeptisk till såna här insamlingar när man ska swisha en privatperson.

   Man får väl helt enkelt lita på att de har rent mjöl i påsen. Har själv svårt att tänka mig att de skulle stjäla från fattiga barn för att själva få några tusenlappar. Men det är ju just att det inte behöver redovisas snyggt och planeras noga efter kontroll av mottagande familjer och sedan presenteras snyggt på protokoll som gör att de faktiskt kan använda alla pengar till just julklappar. Så om allt går rätt till får man ju mer för pengarna. Litar man inte på dem kan man ju ge direkt till någon man vet är behövande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.