Hur klär ni er på julafton?

Klär ni upp er på julafton eller glider ni runt hemma i myskläder? 
Om man ska tro Biancas reklam för Intimissimi så är raffiga underkläder i röd spets ett hett tips, men kanske mer för en julafton på tu man hand, snarare än för julfrukosten med tjocka släkten?

Har ni jultröjor??
Sån med inbyggd belysning? Jag har en känsla av att det är en riktig vattendelare. Kanske är det rent av ”white trash” att ha en sån?
😉

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dags att skriva ett inlägg om din goda vän Lady Dahmer? Sjukt hur hon kommer undan med att förneka våldt*kt mot israeliska kvinnor, barn och män! Hon zoomar in på offrets skrev på en bild och spekulerar kring att hon inte blivit våldtagen! Hallå?! När ska henne sjuka hets mot israeler få kritik?!

      Så sjukt!!!

        Jag förstår att Camilla inte vill dela inlägg om kriget men detta handlar inte om kriget längre, ren kvinnohat från lady Dahmer.

        Kajsa Ekis Ekman är också totalt väck i frågan. Lyssna på denna intervju där hon vägrar att ta avstånd från Hamas attack.

        https://sverigesradio.se/artikel/olika-verklighetsbeskrivningar-av-mellanosternkonflikten-vem-ska-man-lyssna-pa

        Ja verkligen! Har kommenterat om det flera gånger här.

      Alltså människan är ju bindgalen? Hon bara lägger story på story med skadade bebisar? Kan inte någon checka in hur hon mår för det där känns inte sunt alls.

        Något verkar inte stå rätt till med henne, verkar vara helt bindgalen.

        Det är verkligheten! Vakna världen! Hur kan ni blunda för vad som händer i Gaza?

          Att inte kolla på vidriga gore bilder från krigszoner är inte att blunda? Vill ni hjälpa, så hjälp på riktigt.

            Hjälpa? Har du sett de senaste nyhetssändningar? Var 10:e minut dödas ett barn i Gaza. Opinionen måste sätta press på politiker för att få ett slut på detta.

          Nu handlar det här om det sjukt grova kvinnovåldet som har uppdagats 7 okt och hennes ensidighet i sin sk rapportering – speciellt då hon kallar sig feminist. Man behöver inte alltid ställa eländen mot varandra, utan kan uppröras av bägge

          Men tror du att man måste dela bilder
          På döda och skadade bebisar varannan minut på Instagram för att förstå vad som sker i Gaza? Jag är så less på att så många tror att det är enda sättet att vara engagerad på.

            Vad ska man annars göra, tycker du? Det är noll täckning av detta i sk main-stream media, så världen behöver förstå vad som faktiskt sker. Det är inte marionettdockor, det är verkliga människor (precis som det var i Ukraine).

            Vad gör du själv? Förutom att skydda Israel och apartheid-lösningen de straffat palestinierna med? Skönt att man nu börjar förstå vad som faktiskt har föregått dessa 75+ år.

              Det är JÄTTEMYCKET i media om konflikten. Hur mycket skriva om DRC i jämförelse?

              Jag fattar inte att så många av er är så obildade. Du tror alltså att det bästa man kan göra är att dela bilder på Instagram? Inte gå på eller organisera demos, skriva till politiker, skänka pengar, PRATA om konflikten med folk mm mm?

              Det är ÖVERGREPP för fasen att göra som Dahmer. Dela inte bilder på döda, lemlästade, skadade och utsatta människor utan deras eller deras anhörigas tillstånd!! Hur jäkla svårt ska det vara?
              Att sitta i Sverige och tro att man gör nytta genom att sprida dessa bilder på människor är höjden av privilegium – man förstår inte vad man faktiskt gör mot de drabbade och deras anhöriga.

              Att ifrågasätta sexuella övergrepp är så otroligt osunt och vidrigt att det inte finns. Det borde alla ha fattat vid det här laget, det är snart 2024! Så otroligt trött på att kvinnor är kvinnors värsta fiende i många fall.

                Folket i Palestina BER OMVÄRLDEN ATT VISA vad som händer. De visar upp barnen. Är inte det samtycke menar du?

      Är så sjukt besviken på henne. Förstår inte varifrån denna galenskap kommit? Allt är svart eller vitt plötsligt i hennes skalle.

        Till att börja med kallar hon sig Lady Dahmer. Röd flagga redan där.

          Påminn mig inte om hennes tutts på Pride tack, först fick jag gå till optikern och sedan terapeuten 😳 tassels..

        Hon tycker väl att det är rätt svart att bomba sönder ett område så att det dör mer människor på kortare tid än någonsin. Svårt att se så mycket nyanser

          Fast just nu handlade det om gisslan som vittnat om att de blivit våldtagna av terrorister, och LD vägrar tro på dem. Är det verkligen svårt för pro-palestina-folket att ta till sig att Hamas är terrorister? Samtidigt som ni vill gastar er hela om att Palestina minsann INTE är samma som Hamas…? Försök hålla två tankar i skallen samtidigt.

            Gisslan har inte vittnat om att de blivit våldtagna. Det är Israelisk militär och Israelisk hjälptrupper som påstår att det skett.

      Ånej. Alla dessa kvinnor och andra som våldtagits och dödats. Är så hemskt så jag orkar inte läsa nyheterna. Fruktansvärt. 😢

      Hon har väl ett helt inlägg om hur hon inte förnekar det?

        Med hur många omskrivningar? Har inte sett ett enda inlägg där hon tar klart och tydligt avstånd utan snarare tvärtom.

          Tar du själv avstånd från Israels handlingar mot Palestinas civilbefolkning? Eller du kanske är en sån som anser att de ”försvarar sig” genom att brutalt ta livet av 17k?

          Undrar även vad din hållning är till att Israel inte behöver följa juridiken, genom att bl.a använda vit fosfor mot en civil befolkning? Att kränka alla folkrättsliga principer och de fyra Geneve-konventioner där journalister, vårdpersonal och civila är särskild skyddade, där man inte får tvångsevakuera civila och där krigsmålet aldrig får vara annat än militära mål? 😀

      Ja, jag fattar inte varför hon flyger under radarn. Hon har lagt ut texter där hon anklagar Israel för att ljuga om att flickor/kvinnor både blivit stympade levande och våldtagna, skrivit saker som att det är bättre att bli våldtagen än att dö i alla fall. Fast de dog ju sen! ”Gisslan hade det jättebra, se här!” Osv. Feminist javisst??
      Hon är helt tokig, nästan frossar i mängder av klipp med våld och elände och det är totalt ensidigt.

        Hon frossar i det 100%. Helt sjukt beteende, ”kan inte titta bort”. Om hon ville hjälpa på riktigt hade hon kunnat arbeta med hjälporganisationer osv, inte helt maniskt dela bilder på döda barn.

        Men det HAR kommit fram att israeliska staten själva har ramsat upp historier. Jag är helt emot Hamas och händelsen den 7 oktober, samt att jag aldrig hade ifrågasatt kvinnor som menar sig ha blivit våldtagna.

        Men rätt ska vara rätt: Israel HAR fångats i massor lögner. Har du inte sett sändningen från BBC där till och med engelsk TV ifrågasätter att det skulle gömma sig Hamas-folk på sjukhus (pistolen som de plötsligt hade planterat i ett MR-röntgen rum)? Eller interna dokument som läckt med en tydlig plan för hur Palestina ska utrotas? Eller tidigare premiärministern utlåtande om att det är Israel som byggt tunnlar under Al-shifa sjukhuset? Eller oljans betydelse för varför Israel plötsligt så desperat behöver ta ägarskap över Gaza? Eller deras apartheid?

        Om inte – då vill jag råda dig till att läsa på om situationen. Det säger jag i all välmening. Jag förstod knappt vad det rörde sig om innan allt detta bröt ut, men nu inser jag hur kritiskt det är och vilket h*lvete palestinierna har fått utstå sedan Nakba.

      verkligen läskigt. så glad att det var kippavandring i går i sthlm ❤️

        ? 😅 Wtf.

        Det handlar ju för tusan inte om judarna. Ingen har något emot judarna, jag som fullt ut stöttar Palestina är emot israelska statens handlingar, men man måste skilja på dessa saker som NI – dvs såna som du – inte (!) gör. Judarna själva är emot de barbariska handlingar och massakerna i Palestina. Man massm*rdar ett folk och din största oro är kippan? What!

        Ps. Hade du gått samma vandring för slöjorna? I think not. 😃

      Fast västvärlden förutom hjälp organisationer eller vissa journalister har ju helt övergett palestinierna. Massor har fördrivits från sina hem och blivit bombade men svt, DN eller Aftonbladet etc tar knappt upp nåt om det bara för att de har fått nån sjuk ide att man stöttar terrorister om man visar lite solidaritet med Gaza. Det om något är sjukt. Jag tycker att det är bra att lady Dahmer lägger upp massor med information om hur Israels politiker och arme beter sig som fascister.

        DN har personer på plats och rapporterade senast idag.

          Inte i Palestina. Det är för farligt för deras egen säkerhet.

          Har till och med varit artiklar om att det kan uppfattas vinklat då de inte kan vara i Gaza utan enbart i Israel.

      finna inget sjukt i att kritisera kriget. det här dödandet måste få ett slut.

    På morgonen myser vi runt i pyjamas, sen finkläder (men ändå bekvämt för barnen) när vi träffar resten av familjen för jullunch, tomte och paketutdelning och till sist pyjamas på för barnen och myskläder för oss vuxna när vi ser en film och/eller spelar spel och äter julgodis.

      Samma här!

    Jag klär upp mig som jag gör när jag ska på middag dvs fint.

    Pyjamas hela dagen!

      När ni har gäster också?

        Alla har inte massa gäster, o är det familjen så ja då kan man gå runt i myskläder eller pyjamas hela dagen

        Vi är bara närmsta familjen, 4 personer.

    Jag var precis på väg in och hoppades på öppet spår men det här inlägget var på temat ändå. Hanna Friberg och Stella pratade så glatt om att de fått en kampanj som de skulle planera, plåta och styra upp alldeles själva med jultema. Det lät som att det var ett större ansvar för utformningen än vad influencers brukar få. Den kom ut idag och det visade sig vara för Aim’n. Jag har kollat in bilderna som de själva publicerat och de som Aim’n lagt upp och förstår inte julkopplingen? Försöker Aim’n bara sälja på begreppet jul, är det bilderna som inte alls matchar beskrivningen eller har jag en udda syn på vad jultema är för något?

      Hahaha kollade nu och håller med, fina kläder menvad var jul med det? De hade ju kunnat slänga in en tomteluva eller nåt annat julpynt åtminstone 😂😅

        Ni överdrev verkligen inte 😄
        Hur lyckades de ge noll julkänsla i en stad som NY?

    Inga fula jultröjor utan en snygg blus och svarta byxor 😊

      Jo, det är kul med jultröja.🧑‍🎄 Svarta byxor till. Men har inget lampskit i tröjan för miljöns skull delvis.

        Du tror att lamporna är det som gör skillnad för miljön? Inte att köpa ett plagg som används en gång om året?

          Nej, jag har naturligtvis slutat köpa lucialinne, tärnlinne, strutar och luciaattiraljer också. Pepparkaksgubbe får ju inte barnen vara längre för det är rasistiskt så de kläderna går bort. Gran har jag inte heller. Ledsen att jag hade mens förut och använde tamponger men inte längre. Något mer jag kan göra för dig Greta? Har inte gift mig så har ingen brudklänning heller.

            Skärp dig. Det är klassisk överdrift att säga det om proparkaksgubbar. Det är som klagomålet att man inte får ha sommaravslutning i kyrkan, trots att man får det. Det enda som behövs är att inga psalmer sjungs eller religiöst prat.

              Är du Piff eller Puff? Du verkar vara en proper gubbe som gillar kakor iaf😀

              Får vi inte sjunga psalmer el prata religiöst i kyrkan? Hoppas du skojar aprillo..

          Du vet väl förresten inte hur ofta jag och gubben spelar rollspel med min tröja? Tyvärr går det åt mycket latex då också, icke så miljövänligt dock..

    Vi har sköna men fina kläder. Hela och rena men hemmakläder. Min make är uppvuxen med obekväma finkläder på jul och han hatar det. Så vi har det skönt hemma. Mina föräldrar har alltid gått i samma slitna mjukisbyxor och sett allmänt hasiga ut så vi kör på nåt form av mellanting här.

    Vår dotter kommer få ett bekvämt och skönt men fint set att ha på sig. När hon blir äldre kommer hon få välja själv.

      Så kör vi med, hela och rena myskläder för vi firar jul på svenskt sätt dvs vi äter och ser på tv och så går vi ut och promenerar några gånger under dagen (för att det finns hundar i släkten som ska rastas annars vete fan om vi rört på oss).

    Julafton är mysig och trevlig men juldagen är ännu mysigare. Inga tider att passa, lång frukost, barnen leker med sina nya leksaker, jag påbörjar nån ny bok eller nytt pussel. Vill man gå i pyjamas hela dan så gör man det.
    Julen är underbar och inget behöver bli stressat och pressat om man inte själv väljer det. Man är ansvarig för sitt eget mående och väljer själv hur man vill ha det.

      Håller med dig om att dagen efter är mysigare. Vi har firat jul i min familj de senaste åren lördagen innan advent det som i Finland kallas lilla jul. Vi är sex barn och 5 barnbarn utspridda i Sverige så min mamma bestämde för 8 år sen att vi firar jul och träffas hela familjen på lilla jul. Min mans familj har alltid firat jul med familjen den 23/12 så när själva julaftonen kommer är vi ”klara” med jul, ätit gott, fått presenter och kan bara maxa julafton med myset!

    Finkläder! Kjol eller klänning, rött är ett måste 😃. Både julafton och juldagen. Mannen har skjorta/kostym (sen sonen kom har kostymen dock fått hänga i garderoben 😅).

    Jag jobbar oftast på julafton. Om jag har möjlighet till att fira så kör jag med något lite finare (än arbetskläder eller mysbyxor alltså… nivån är inte hög).

    Vi klär upp oss. Klänning och klackar för mig och kostym och slips för honom. Jullunchen är en ordentligt högtidlig affär hos min mans föräldrar. Det är kul, för jag växte inte riktigt upp så. Hemma-hemma handlade det mer om en julig topp eller nåt.

    Är inte första bilden smygreklam…

      För vad?

    Fast i år orkar jag inte med folk så ska fira med djuren i mjukbyxor och massa choklad. UNDERBART!

      Låter perfekt!

    Aldrig förstått hypen med jultröja och har därför aldrig haft en. Varför tröja med lyse/lampor? Blir inte dessa svårare än vanliga tröjor att tvätta, pga batterierna för att få tröjan att lysa och även lamporna på den.

    Jag klär mig fint när jag ska iväg till familjen, där jag brukar fila jul tillsammans med familjens barn. När jag kommer hem, då blir det myskläder och finkläderna åker av direkt.

    Brukar klä upp mig lite men inget jättefestligt, har jultröja ibland för då känner man sig lite julig iaf😅

    Vår julafton är lång…först är det frukost och julklappar med bara familjen. Då har man på sig morgonrock. Sedan blir det mer familj dvs mina syskon med familjer och då är det utomhus aktiviteten så då är det kläder för det. Lunchen äts i understället från förmiddagen. Till middagen byter man om. För en del blir det pyjamas men jag kör nåt lite finare. Efter middagen kan det bytas om igen. Den som körde pyjamas kan få feeling och ta fram finklädd och den i finklädd kan gå över till pyjamas. Utomhuskläderna kan t.o.m. åka på en vända till. Särskilt om det finns snö att leka i. Vi har nog inga regler alls faktiskt.

    Klär mig fint, typ. Oftast i klänning, snygg men bekväm sådan. Nåt som funkar att krypa upp i soffhörnan med.

    Vanliga ”vara hemma över helgen” kläder – sweatpants/leggings och någon mysig tröja, och på fötterna tofflor som vanligt.

    Mysbyxor

    Reklamfilmen visar upp Bianca mer än underkläderna, hennes egen önskan kan man tänka, går väl ut på det… Hur kommer det sig att Intimissimi använder en modell med en pågående ätstörning/bulimi enligt hennes egen utsago? Borde de inte byta modell?
    Fler som tänkt på att Bianca skriver med penna i varje reklamfilm numera haha. Hon hade bara axlar i kyrkan på bröllopet såg jag, lite typiskt henne… Man får absolut inte ha bara axlar i en kyrka. Tur hon inte bar röd klänning iaf 😉 Pernillas klänning var jättefin.

    Klär inte upp mig, vill vara bekväm på julafton. Blir definitivt inte några sexiga underkläder iaf haha blir troligtvis mjukisbyxor.

      Det är stört att använda en ätstörd modell, men italienska märken vill visa så smala kvinnor som möjligt (har bott i Italien och idealet är revbenstango). Minns ni när alla influencers favoritpartner just nu Calzedonia sparkade Nicole Falciani för att de tyckte att hon blivit tjock? Jag skrev till en fransk influencer när hon gjorde samarbete med dem (Mara Lafontan) och hon frågade Calzedonia som förnekade det. Istället skrev Mara en massa aggressiva saker till mig om att jag sprider fake news 😄 Rätt bombad tjej. Tycker dock synd om de som råkar ut för Calzedonias och Intimissimis ideal.

    Stickad klänning och raggsockar pga att det är så kallt där vi firar jul. Klär mig fint men mysigt helt enkelt.

    Har jobbat på HM’s lager och varje gång det nalkades jul fick vi in pall efter pall med fula jultröjor. Så fruktansvärt många tröjor, den ena fulare än den andra, och jag tänkte att det här är bara sorgligt. Vilket slöseri på vår planet. Gissar på att de flesta som köper dem småfnissar lite åt den och har på den max i några få timmar under jul och sen aldrig mer igen. Kanske på julafton året efter, men gissar på att de då köper en ännu fulare tröja så att de har något nytt kul att visa upp. Minns att vi hade orimligt många jultröjor kvar på lagret efter jul, som de nog hade svårt att få sålda även på rea för julen var ju över. Och det är ju inte så att man sparade dem till julen därpå för det tog massa plats. Dem brändes säkert.

    Slut på rant ✌🏼

      Du jobbade på H&M:s lager, men det var först vid de fula jultröjorna, som du reagerade över företagets negativa påverkan på miljön!?

        Nej, det sa jag inte. Nu diskuterade vi fenomenet fula jultröjor. Tyckte inte det var relevant att lista upp alla fel med klädindustrin i min kommentar. Alla vet väl hur illa det är.

    Pyjamas på morgonen när det bara är jag och maken, sen klär vi upp oss! Gärna sammet, rött eller glittrigt ☺️ och så exakt samma dagen efter när det är firande med andra halvan av familjen.

    Klär upp mig! Älskar tillfällen att göra mig extra fin och julen är inget undantag. Sedan firar jag hos min killes föräldrar i år och de är lite mer formella än min egen familj. Vilket jag gillar. Det blir lite mer uppstyrd klädsel då. 😊

    Vi klär upp oss men jag gillar också fula jultröjor, hör liksom till och är inte ”white trash” tycker jag.

    Vi myser runt i julpyjamas, äter brunch och efter det åker lite varmare kläder på och vi tar en långpromenad. Sen blir det klänning, klackar och kostym till middagen.

    Juldagen börjar med att vi går till kyrkan, klänning eller byxa och blus samt kostym till maken, sonen bär finbyxa, skjorta och tröja. Efter det långpromenad och sen hem och hopp i myskläderna. Tycker mycket om att få både myset och att få klä upp oss så perfekt balans just för oss.

    Julafton firar vi med släkten, vi klär oss snyggt men bekvämt. Inget som sitter åt (man måste ju få plats med julmaten). Jag ska tex i år ha glittriga mörkblå fladdriga byxor och en blus. Juldagen = pyjamas hela dagen och myyys. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.