Tiingelinn om den svenska avundsjukan

Tänk att det kan störa andra människor så mycket när en människa når framgång, köper en dyr väska, en ny bil, får ett bra jobb, gör karriär, gifter sig och har ett påkostat bröllop etc. Varför är det egentligen så?

Både jag och flera jag pratat med kan ibland nästan skämmas för att berätta att man köpt ny bil, fått en bättre position på jobbet eller blivit antagen till en utbildning med höga intagningspoäng. Varför ska det behöva vara så?
[…]

Som sagt, fundera ut 3 saker du är stolt över att du åstadkommit och var stolt över det en stund, istället för att störa dig på grannens nya bil. // Tiingelinn

Den svenska avundsjukan och jantelagen – nog går de lite hand i hand och spär på varandras oförmåga till stolthet och att glädjas åt andras framgång?
Här måste jag ändå säga att kvinnliga influencers är ett föredöme! Jag vet ingen annan bransch där man mer okritiskt hyllar och delar varandras projekt och gläds – i alla fall utåt sett – åt varandras framgångar.
Det pips och postas flammande hjärtan i allas kommentarsfält och ingenstans finns en tillstymmelse till avundssjuka eller missunnsamhet utan allt är verkligen bara superlativ efter superlativ efter superlativ.
Jag raljerade om det så sent som igår på sociala medier, men det betyder inte att det samtidigt är någonting för andra att inspireras av.

Tre saker ni är stolta över?
Mina tre är min bok, min karriär och min bak- och pysselförmåga.

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Folk som gaggar om den svenska avundsjukan har verkligen aldrig besökt ett internationellt forum. Haha. Avundsjukan frodas i alla länder, inget unikt för Sverige.

      Verkligen!! Jag bor i ett land i södra Europa och fy fan vad folk är avundsjuka och försöker förstöra när det går bra för någon. Tittar snett och pratar skit.

      Tycker nästan den är värre utomlands. Där är folk mer öppet avundsjuka och elaka.

      Exaaaaaakt! Är så less på begreppet, ”den svenska avundsjukan”. Avundsjuka finns överallt! Herregud! Jag kan vara avundsjuk ibland. Men jag behöver ju inte skriva det för de. Den som aldrig känner sig avis, måste ha ett fel ngnstans. Det är en mänsklig känsla! Det är vad du gör av den som betyder ngt.

      JAAAAAAAAA!! detta. är så trött på influencers eller randoms i olika kommentarsfält (såna som ska kriga för vissa influenser) som ska skylla på svenska avundsjukan gällande allt.

        Det är väl för att den gruppen influencers inte har jättemånga högskolepoäng, har svårt för kritiskt tänkande och endast reser för att fota saker-inte träffa andra människor och utforska andra kulturer

      Exakt! Vi är nämligen mindre avundsjuka än i andra länder! Men shit sticks!

      Influensers eviga gnäll om den svenska avundsjukan känns mer som ett sätt att få uppmärksamhet. Ingen bryr sig om deras fjantiga samarbeten så för att själva verka viktigare än vad de är hittar de på att folk är avundsjuka.

      Tack! Tycker fan det har varit värre när jag har varit utomlands än i Sverige. Snarare används ”den svenska avundsjukan” som ett argument när folk ifrågasätter (och ja, det gäller influencers insynnerhet).

    Jag håller inte med Linn. Hör bara om den svenska avundsjukan på sociala medier, aldrig bland vänner 😅

      Håller med! Samt när en influenser får kritik så skrivs det om till att folk är avundsjuka.

        Allt som oftast kallas precis allting från olika följare kritik. Ja, flunsor måste lära sig ta kritik men många följare behöver också lära sig vad kritik faktiskt är. Man kan inte skriva precis vad som helst och sen hävda kritik när någon tar åt sig.

        Börjar bli lika uttjatat som att hävda yttrandefrihet och cencur när någon säger emot en.

          Fast nu skrev jag kritik och menade kritik.

            🤷‍♀️

      Åh jo, men det har jag varit med om ett par gånger faktiskt. Särskilt nån kollega och en numera fd kompis.

      Jag vet allt om människors avundsjuka. Det är hemskt att bli drabbad.

      Jag har gjort en klassresa. Bestämde redan som barn att nå och kämpa för allt jag har idag. Är väldigt stolt över det jag byggt upp och min egna lilla familj.

      Baksidan och mitt livs stora sorg är att min ena förälder inte är kapabel att glädjas åt min framgång. Missunnsamhet är en sjuka om något. Jag har släktingar som svikit och sårat och blivit fruktansvärt elaka. Allt pga avundsjuka., Även människor man aldrig ens träffat som pratar bakom ryggen . Ofta äldre 65+ personer. De kan bete sig så fruktansvärt elakt.

      För egen del har avundsjuka varit min största drivkraft i livet. Det där vill jag också ha och sen har jag kämpat för det i 20 års tid., Många har velat bromsa mig och sagt att du har det så bra redan, måste du göra det och det..

      Jag hatar Jantelagen och tro inte att du är något. Minns när jag var stolt som barn över att ha alla hade alla rätt på matteprovet och fick sen höra, skryt inte. Själv uppmuntrar jag mina barn att lyckas och att vara stolta över det de åstadkommit.,

      Alla har inte samma driv och det är helt okej. Men då ska det heller inte klankas ner på andra.

        Jag har också gjort en klassresa. Men jag förstår att inte alla kan glädjas åt hur bra jag har det. Hur ska min familj som känner elräkningen på kroppen glädjas åt min andra jaguar? (Nu har jag inte en jaguar men bildligt talat)

        Mitt barn är litet men jag ska lära honom att när man får alla rätt på matteprovet ska man glädjas och vara stolt över sig själv, men inte berätta högt i klassrummet så att de som det inte gick så bra för får skämmas. Det handlar om ödmjukhet.

          Är inte det jag menar. Du förstår inte. Har inget med prylar att göra. Utan att ens förälder inte kan glädjas eller ens visa minsta lilla intresse för vem jag är och mitt liv.

            Det handlar nog inte om avundsjuka dessvärre…

            14:11 och 14:42
            När jag, annan anonym, läser så uppfattar jag det på samma sätt som anonym 14:23.
            Absolut kunna vara glad och stolt men det viktigaste är ödmjukhet och förståelse. Så tycker iaf jag. Det är vad mänskligheten behöver.

        14:11
        Avundsjuka och missunnsamhet är inte riktigt samma sak. Så tolkar jag det i alla fall.

      Ja och vem blir avundsjuk på en ny bil? I min värld är det få personer som köper en ny bil utan att skuldsatta sig med lån eller leasing. Det är ju bara dumheter att bli avundsjuk på nått sånt.
      En annan bloggare skrev igår att hon skulle få ångest om någon vann 1 miljon på en trisslott den fått av henne. Gläds med den istället!

        Ja, och i de flesta fallen är det ju bankerna som i princip äger villor och bostadsrätter om man har lån. Om ngn vann en miljon skulle jag glädjas så klart men förvänta mig ett restaurangbesök. El en resa😉

    Jag är som du Camilla, stolt över min bak.
    Den fungerar fint och gör det jag förväntar mig av den.
    Vidare är jag stolt över min förmåga till empati och närhet/tillgång till mina känslor.

      Tihi, jag är också stolt över min bak😀 Diskuterade med en vän som inte gillar privatiseringar, allt ska typ vara statligt enl honom. Kan hålla med i vissa fall men enl honom var det ”fult” att starta egna företag och tjäna pengar.

    Jantelagen är vad som håller oss jordnära. Fler människor borde sträva efter att inte hävda sig och att göra sig fri från beroende från ytliga ting.

      Jag tycker att det är skillnad att själv leva efter jantelagen och att kräva att andra ska göra det/döma andra utefter den.

        Individualismen blir vår undergång.

      Håller med i princip, men blir trött när det kallas ”tur” när någon lyckats med något genom att anstränga sig, jobbat hårt, kämpat, sparat, varit smart osv…

    Jag är stolt över min doktorsexamen, att jag vågar utmana mig själv ofta och min ödmjukhet.

    OM det nu skulle vara ett svenskt fenomen så är det nog en sosse-sjuka, alla ska ha rätt till allting, oavsett egen insats (sen säger jag inte att det alltid beror på den egna insatsen, vissa har tur och andra föds rakt in i privilegier). Kan inte alla få det så ska ingen få ha det.

      Det är inget svenskt fenomen. Har bott utomlands i 7 år nu, avundsjuka är ett mänskligt fenomen som vissa individer (oavsett födelseland) har svårt att hantera på ett snyggt sätt.

      Sossesjuka? Jag tänker tvärtom. Att det snarare är något väldigt borgerligt över att vilja vara störst, bäst och vackrast och förvägra andra samma privilegier man själv blivit tilldelad. Se där.

        11:55 håller med. Alla ska vara högpresterande men verkligheten fungerar inte så. Ingen kan allt men alla kan något.

          Li och 12:53
          Precis så. Bra skrivet.

        Förvägra privilegier? Det jag försökte säga var att oftast beror framgång (oavsett om det handlar om jobb, träning, att skapa en fin trädgård, ha en superlydig hund, få höga betyg i skolan) på hur mycket arbete man själv är beredd att lägga ner. Man får liksom inte en lydnadschampion till hund utan att träna en massa, man skapar inte en visningsträdgård genom att vara avundsjuk på grannens rabatter, man kommer inte framåt inom jobbet genom att göra ”the bare minimum”. Läste nån gång på sociala medier ett påstående att alla människor liksom har samma driv eller förmåga att göra ett bra jobb, och höll på att skratta ihjäl mig. Den åsikten kan man bara ha om man inte har jobbat med personal, det är enorm skillnad på vilket driv anställda har, hur mycket ansvar man klarar av/vill ta, förmåga att prioritera och se vad som behöver göras etc. Men många vill gärna ha allt de där som folk jobbat sig till, men utan att fatta vad som krävs för att uppnå det.

    Jag är stolt över mina fina barn, mina böcker som har publicerats och att jag är en jävel på att dansa!

      Läste ”mina finska barn” och tänkte ”kul!”. Kiitos, hei hei.

        Haha!

    Jag är stolt över min förmåga att resa mig upp igen efter varje misslyckande eller nederlag. Jag är också stolt över att jag har jobbat så mycket på att läka mina känslomässiga sår från barndomen så att de inte ska spilla över i kärleks- och vänskapsrelationer. Slutligen är jag stolt över att jag försöker välja glädje där jag kan, och inte fokusera på onödigt tunga tankar.

    Jag själv kanske symboliserar den svenska avundsjukan nu men jag blir så full i skratt av Alexia Ks videos och bilder från fjällen i Norge (?) Jag veeet att det är samarbete och jag veeeet att det är sådär vissa designar skidkläder men kan ändå inte låta bli.. Snortajta korvskinn till skidkläder och Celine-goggles…

    Jag är stolt över att jag sa upp mig från mitt jobb utan att ha något nytt och sedan fixade nytt jobb inom 1 månad. En toxic arbetsplats är inget att stanna på.

    Är det inte bara att vi inte tycker det är så skönt med skrytiga människor? Fint att det går bra för dig, men jag bryr mig inte typ.

      Tycker skryt signalerar osäkerhet… En välmående person har inget behov av att skryta utan låter actions speak louder.

        Lite som att de som ofta ska prata om sex är de som har det minst😀

          I alla fall har de det nog inte lika ofta (eller bra) som de skulle vilja ha.

      Just så…
      Människor som är överdrivet skrytsamma, nedlåtande och högfärdiga är så obehagliga och energislukande.

        Har några såna vänner som skryter väldigt ofta, och alltid blir bemötta med glada tillrop, vilket är kul för dom såklart. Om jag själv någon gång varit stolt över något och nämnt det, får jag aldrig något positivt svar tillbaka. Blir så fundersam över sånt🙂

          Jag upplever samma. Men har kommit till insikt med att det nog beror på att jag inte tar lika mycket plats som dom. När jag nämner vad jag gjort så förminskar jag liksom själv min insats. Sen blir jag irriterad när andra som ”hävdar” sig mer får mer beröm. Men det känns så väldigt obekvämt för mig att göra det så jag lever med den orättvisan i stället 😁

          Det är ett riktigt knepigt beteende. Har också någon vän/bekant som skryter nåt fruktansvärt 😬 Tycker stämningen blir så obekväm, vet aldrig vad jag ska säga…. Det blir så pinsamt.

        Så sant så sant!

      Alltså jag är så rädd att framstå som skrytsam? Det är så svårt att prata pengar med folk. Exempel: köpt en ny bil, en rätt dyr elbil. Blir så stressad över att berätta vad den kostar, även om folk frågar 😂 På samma sätt blir jag stressad när folk frågar var min tröja är ifrån och det är något dyrt märke. Behöver typ spela ner det hela ”ah den är från Toteme, men köpte den för länge sen och har inte köpt något till mig själv på länge”.

      Har bra med pengar, men skäms över att prata om pengar för jag tänker att folk ska tro att jag skryter. OBS tar aldrig aldrig upp kostnader själv. Men måste ju svara om folk frågar.

        Tycker inte det är skryt om folk faktiskt frågar. Då är de ju intresserade av svaret, annars hade de inte frågat.

          Nä, så är det väl. Jag tror det är något som sitter i från min barndom, att det är ”fult” att prata om pengar. Säkert just pga det kan uppfattas som skryt?

            Ok?!

            Man måste inte berätta vad saker kostar, även om folk frågar. Det är inte ”fult” men vad ska folk med informationen till, vad din nya dyra bil kostar? Tycker det hörs att du gillar att tala om att du har dyra saker.

    Endast människor som inte gjort något på riktigt som tror att folk är avundsjuka på deras materiella överskott eller framgång. Personer (vissa har kommenterat här ovan) som gjort något som betyder något t ex doktorerat, lyckats komma över ett trauma eller lyckats mot alla odds, förstår att det är det som är det viktiga och att folk inte går omkring och är avundsjuka på en ny bil eller ett nytt jobb.

      Fast det finns absolut de som faktiskt är avundsjuka på en ny bil, mycket pengar eller något annat som andra har.

      Jag tänker i alla fall att den som inte kan glädjas åt andra behöver jobba med sitt inre. Det är ett dåligt tecken på ens eget mående när man inte längre kan med att glädjas åt andra, speciellt när det rör något man själv gärna vill ha eller åstadkomma.

        Konstig kommentar till X tycker jag.

    Folk har varit avundsjuka på mig hela livet och det kan vara väldigt tufft att folk blir sura, man får avundsjuka blickar osv. Jag har en ganska så fantastisk personlighet (stark, driven, kraftfull, mångfacetterad, underhållande, talangfull, väldigt intelligent, väldigt unik, osv) och det kan reta gallfeber på folk. Jag är också väldigt orädd av mig och klarar därmed av att bara kasta mig rakt ut i världen, resa runt i världen, flytta till spännande städer, osv, och det blir folk också avundsjuka av. Jag är också väldigt självständig, jag behöver ingen man, och samma sak där, en hel del avundsjuka pga det. Har många gånger funderat på att flytta utomlands, men det verkar vara ganska så mycket avundsjuka där också.

      Men tror du verkligen att det är avundsjuka hela tiden? Din personlighet låter härlig, men den kan säkert även bli för mycket för många och upplevas påfrestande. Gällande resandet och självständigheten så finns det säkert en del avundsjuka, men kanske även en del som inte förstår dina val och prioriteringar och inte är det minsta avundsjuka, kanske till och med tycker synd om dig.

        Lina är ett troll. Tänk att någon alltid faller för det

      Du glömde lägga till psykopat där i personlighet

      Vad får du ut av att hitta på saker?
      Är du mytoman?

      Lina, du är ju avundsjuk på 18åringen på ditt jobb sa du ju😉 Ekonomiansvarig på jobbet blir nog glad om du reser lite, det är dyrt med lax och räkor.

      Linda Skugge, är det du?

        Lina Skugge numera😀OFnamnet.

        Men hörrni, jag såg reprisen igår, på Malou möter Linda Skugge. Oerhört obehaglig människa.

          Undrar vad som hänt med henne.

      Vem är avundsjuk på ett troll, Lina? Inte jag, i alla fall.

    Hon lever och exponerar på sina barn, pengarna de tjänar hoppas jag går till sparande till barnen ( vilket säkert det gör …kanske… eller så går de pengarna till dubbla boenden och märkesvaror)
    Nej jag tror inte så många är avundsjuka på Linn, små fjortisar kanske?!

      Jag tror inte heller att särskilt många är avundsjuka på hennes situation. Det känns snarare som att folk reagerar på hur orimligt det känns att så snabbt bli så pass ”förälskad” så att ett nytt barn med en ytterligare pappa blir till…

        Nej, tvärtom tycker jag att just Linn situation är avskräckande. Typ 25 år, ingen utbildning, tre barn med tre olika pappor och hon är inte i förhållande med någon av dem. Tror faktiskt att det är väldigt få som skulle vilja byta plats med henne.

          Många Influencers fläker ut sina barn och en falsk vardag där allt är glitter och glamour. När saker och ting ifrågasätts, så är det avundsjuka! Snark

            ”Jobb” (produktplacerings-hora)🤭

          Haha min yngre kusin kastade ur sig, när vi sågs sist och vi pratade om gymnasiet å vad hon ville göra efter
          ”Man vill ju inte bli som hon Tingelinn”

            Är väl olika var man kommer ifrån också, men även när jag var i den åldern för 100år sedan var det det största misslyckande man kunde göra typ. Vara ung mamma eller ha barn med massa olika snubbar samt ”missa” hela den perioden av livet-vilket hon gör, vad hon än säger så är det ju så. Att vara 20 går aldrig att ”ta igen”

        Instämmer. Skulle inte kunna tänka mig någon värre situation faktiskt. Bo i en småstad, ha tre barn med tre olika pappor. Vila ut hela mitt och barnens liv på internet.

      Tror detta inlägg från henne mest handlar om att få upp kommentarerna och engagemanget igen. Då fungerar det bra med ett ”sympati-inlägg” och folk nappar som vanligt. Det har varit många sympati-inlägg på sistone för att hon vet att folk gärna svarar då och vips så ökar engagemanget igen. Det var ”slutshaming” och ”kreditkortsrånet” för inte så längesen. Väldigt genomskinligt och märks att hon lärts upp av Pappapappadotter som också varvar ständig exponering av barnen med sympati-inlägg tillsammans med alla menlösa frågor som folk nappar på för att öka engagemanget av typen; Vad ska ni göra i helgen? Hur gamla är era barn? Vad gillar ni för godis? Vad är er favoritmat?
      Fascinerande att folk faktiskt svarar…..

    Min relation till mina föräldrar
    Att jag aldrig gav upp när jag var arbetslös utan kämpade på så jag nu har ett jättefint jobb
    Att jag

    Tröttsamt ämne. Hon vill ju bara få det bekräftat från hennes kommentarsfält att folk skulle vara avundsjuka på henne.

      Vad finns att vara avundsjuk på, att hon inte lyckas hålla ihop ett enda förhållande eller? Gillar hennes tröja men tycker dessa trumpetärmar är i vägen.

        Nä, alltså absolut att folk ibland kan bli avis, på Bianca tex som har ett otroligt liv som mer eller mindre hamnat i hennes knä.

        Men Linn å random influencers som är som vem som helst? Vad ska folk vara Avis på? Ok vissa stör sig på att influencers har det ”slappt” men det är väl det ända. Tror mest dom VILL att folk ska va Avis- en del av deras narcissism

        Nu är jag inte kvinna men har svårt att se hur man kan vara avundsjuk på denna kvinna. Finns säkert en liten skara som gärna lever hennes slappa och bekväma liv men det verkar ärligt talat vara otroligt tråkigt och händelselöst.
        Sedan tror jag hon är ytterst dysfunktionell i ett förhållande. Hennes historik talar ju för det åtminstone.

        Jag är stolt över att jag snart tar examen, att jag tagit mig ur ett tungt missbruk och var jag befinner mig idag jämfört med bara fyra år sedan. Tycker det är lite märkligt hur man till exempel kan vara stolt över en dyr bil och att det säger en del om personen men det kanske är jag som är fördomsfull.

          Att ta sig ur ett tungt missbruk är verkligen något du kan vara stolt över hela ditt liv. Jag blir nästan sekundärstolt.
          Heja dig.

            Tack! Snällt sagt av dig 🙂

    Jag är stolt över mina vänner och den relation vi lyckats bygga upp tillsammans under många år. Jag är stolt över mina katter, att de två som var så skygga när de kom har blivit trygga och bekväma i mitt hem. Jag är stolt över att jag kan lyfta blicken och inte har något stort självhävdelsebehov, det har inte alltid varit så.

      Du låter som en fin person. Heja dig! (Ej ironi, ifall det behöver sägas).

        Åh tack! Detsamma!

        Håller med 11:21. En person med hjärtat på rätt ställe ❤

    Att hon har blivit en sådan predikant med sina långa uppläxande texter är faktiskt lite irriterande..Haha, jag är inte avundsjuk, tror jag.

    Jag har svårt att vara stolt och det känns som att det enda jag kan vara stolt över är att jag tagit körkort. Det är 12 år sen snart…
    Men jag är nog faktiskt lite stolt över att jag, utan att vilja skryta egentligen, är såpass omtyckt och att folk har förtroende för mig. I alla år har jag fått så bra omdömen på mina arbetsplatser och jag har fått mycket beröm över att jag är mogen och vettig. Har ganska dålig känsla kring mig själv men att få höra såna grejer känns bra, jag vet ändå på något ställe inombords att de stämmer och att min chef, innan jag började plugga, satte mig på vissa uppgifter känner jag måste vara en bekräftelse på att jag är duktig.
    Men jag hatar också att jag bara är stolt över såna saker som typ handlar om prestationer eller positiva saker om mig själv som person, det måste ligga något bakom varför det är så..

      Å vad jag känner igen mig! Förstår precis.

    Vad innebär ordet avundsjuk egentligen för vissa människor?

    När någon skriver en kommentar på sociala medier (som uppfattas som negativ/kritisk av andra), dyker det alltid upp folk som skriver ”Du är bara avundsjuk!”
    Varför tror dessa personer att folk går omkring och är avundsjuka?
    Får inte folk säga/skriva vad de vill längre utan att bli stämplade som avundsjuka?

    Personligen tror jag att det är de som kallar andra avundsjuka, som är det själva.

    Att vara avundsjuk tar mycket energi, energi man kan använda på sig själv och sitt eget liv.

      Argumentet ”Du är bara avundsjuk” faller på sin egen orimlighet.Man är ju inte avundsjuk på något man är kritisk mot,ogillar,som man skälv verkligen inte vill ha….Många (influencers) tror att alla är avundsjuka på deras liv,prylar och pengar,kanske för att de verkligen vill att folk ska vara det? Deras självkänsla sitter i ”Åh vad snygg du är”-kommentarer,och om nån är kritisk kan de inte ta det för något annat än avundsjuka. Det är sorgligt.

        själv

    Jag är stolt över min fina familj, över att jag vågat ta modiga beslut, att jag är ekonomiskt oberoende

    Det är så konstigt att influencers tolkar all sorts kritik eller frågor som avundsjuka. Jag tror inte att det handlar om avundsjuka många gånger… kanske mer om att man ifrågasätter val och prioriteringar eftersom de skiljer sig från ens egna. Gällande avundsjuka så tycker jag inte att det är likställt med missunnsamhet. Man kan vara avundsjuk på något utan att för den delen missunna personen som står för bedriften.

    Tre saker jag är stolt över:
    – Jag är stark och självständig
    – Efter låååångt upphåll har jag kvalat in, utbildat mig i 2 år och har nu en högt ansedd förtroende position inom min sport
    – Jag är händig – klarar att montera el, bygga saker (t.ex. stenmur, portal, staket i trädgården)

      Håller helt med dig! Minsta lilla ifrågasättande = kritik eller mobbing. Det är så himla endimensionellt alltihop, men marknaden finns pga följare. Utan följare, engagemang och efterfrågan hade de inte funnits 😅

      Johanna
      Håller helt med dig.

    Någon frågar var tröjan kommer ifrån och får ett svar med företagets namn och hennes egna rabattkod, vilket sammanträffande.
    Räknas jag som avundsjuk nu…

    Tänkte på detta när jag såg att Sandra fått bud från Clarins, att dom som redan har i överflöd bara köper (eller tar emot) mer och mer. Det är såklart lätt att dras med men problemet är ju att de som redan har ska ha mer och dom som inget har armas ut ytterligare. Hade egentligen inget med Sandras bud att göra förutom att jag kom att tänka på girigheten överlag.

      Tycker du att hon ska tacka nej?

      Jag har ett jobb där jag tjänar väldigt mycket. På grund av det får jag mycket lägre bolåneränta än vad som är tillgängligt för medelsvensson. Borde jag tacka nej till det? För summorna det är snack om motsvarar ganska extrema mängder Clarinsprodukter.

      Jag tänker att vi måste ändra samhället, inte lägga ansvar på individer.

    Jag är stolt över att jag är en uppskattad ledare på mitt jobb. Jag har inte varit ledare så länge men har precis fått en befordran till ett väldigt eftertraktat jobb baserat på det. Det gjorde mig så glad!

    Jag är väldigt stolt över mina barn men vete sjutton om det har så mycket med mig att göra. De är hursomhelst snälla, omtänksamma personer som sköter skolan bra, bättre kan det inte bli tycker jag.

    Svårt att hitta en tredje men jag är stolt över att jag kan skriva bra (behöver korra det här inlägget nu, haha).

    Jag är stolt över att jag snart fyller år. Låter säkert märkligt, men jag lever med kronisk depression så varje år är en vinst. Tack till mig själv som vågar och orkar. Som har kommit så långt och som varje dag lyckas avleda mig själv när jag känner hur mörkret tar över hjärnan och jag börjar dagdrömma om rakblad och takbjälkar.
    Det går. Ett andetag till, en dag, ett år.

    Du kan också! 2024, here we come!

    Varsågoda att vara avundsjuka nu.

      Wow. Vilken kämpe du är! Det är verkligen något att vara stolt över!

      Grattis i förskott!

      Där snackar vi stark person! Vilken jävla kämpe du är 💪🏼 Den dagen det vänder (för det kommer det att göra, ibland går det fort ibland tar det en jävla tid) då kommer du vara tacksam över att ditt deprimerade jag orkade fortsätta.
      När mina mörka tankar kommer så har jag genom åren lärt mig att det är bara tankar, även om dom drar med sig en jävla mängd ångest. Man kan styra sina tankar själv, men fan va svårt det är när mörkret trycker på! Men en dag, då är dom bara inte där längre. Jag hejar som fan på dig och ser fram emot att se dig skriva här inne varje år och berätta att det snart är din födelsedag ✨

    Optimistisk. Har alltid haft den inställningen, men inser först idag vilken tillgång det är.

    Konsekvent. Trodde mig inte ha den förmågan innan, men har motbevisat det för mig själv. Idag är det min bästa sida som jag därför är mest stolt över. Har tex tränat upp mig till ganska hög nivå.

    Diplomatisk. Kommit med åldern 😅

    Känner aldrig avundsjuka ja menar man styr ju själv sitt liv!

    Jag sa upp mig från ett välbetalt jobb som apotekare för att jobba som volontär på ett katthem. Gör allt från att städa, socialisera vilda katter, sitter timmar ute på nätterna med burar och hoppas man får någon fångst och åker till veterinär med sjuka och magra katter.

    Det ger mig så otroligt mycket mer än att jobba för pengar. Nu är jag inte rik för fem öre men har så jag klarar mig. Blir mycket linsgrytor och annat billigt.

    Hittills är det ingen som tycker det är fint gjort utan alla tjatar om vilken dålig pension jag kommer få, hur jag kunde säga upp mig från ett så bra jobb. Så mig är i alla fall ingen avundsjuk på.

      Alltså lyckan efter åtskilliga månader med socialiseringsträning med en fräsande helvild katt och den till slut låter sig klappas och t o m spinner är värt alla pengar i världen.
      Gråter ofta av lycka!
      Och när de sedan blir adopterade är lyckan total!

      Nej men va, jag blir jätteinspirerad! Varje dag funderar jag på att gå ifrån corporate life och hitta något arbete med en djupare mening. Fan livet är så kort ändå, varför slita ut sig för något man inte brinner för…

      Jag tycker det valet visar på ett stort mod hos dig. Och det är något jag kan vara avundsjuk på (men på ett inspirerande sätt).

      ❤️

      Annika
      ❤❣❤

    Tror det handlar mest om att hon gömmer sig bakom att alla är avundsjuka så fort hon får kritik som hon inte vill höra. Då är det lättare att avfärda det som ”avundsjuka” än att faktiskt reflektera över kritiken att hon lever på att exponera sina barn som är befogad kritik. Men slänger man ut ”avundsjuka” så fort man hör någon kritik man inte vill höra så slipper man ju reflektera över sitt eget beteende. Så gör väl alla influensers? All kritik är ”bara avundsjuka”. Katrin Z är väl en annan expert på det.

    Själv tycker jag att Jante är det bästa vi har! Så trött på alla som ska prata om det som något negativt! Utan den så hade vi varit lika självgoda och pompösa som amerikanarna..
    Sen att den svenska avundsjukan skulle vara något speciellt? Varför kan vi inte bara prata om avundsjukan i sig själv istället för att nämna den som just den svenska avundsjuka?????

      Antagligen för att folk älskar att kräka ur sig klyschor, utan att dom egentligen begriper vad som menas.

    Din musikaliska förmåga och alla kunskaper och färdigheter du förvärvat dig inom det området tycker jag också du ska vara stolt över. Du är jätteduktig!

    Jag är stolt över att ha ärvt mina föräldrars medmänsklighet. Jag är stolt över att jag orkar och tar mig tid till volontärarbete. Jag är stolt över att jag vågar säga upp mig från jobb jag inte trivts på utan att ha nytt.
    Allt löser sig säger jag, min man är dock av annan åsikt. Varit på samma jobb i 30 år, inte intresserad av volontärarbete men han är himla bra ändå. 😊

      Du ska vara stolt!

    Stolt över att jag står upp trots tre cancerdiagnoser, operationer och nu cellgifter. Livet är inte rättvist.

    Är stolt för att jag tillslut bröt kontakten med min bror som våldtog mig, för att jag inte har tagit livet av mig precis som mina föräldrar gjorde och för att jag lyckades ta mig ur mitt alkoholmissbruk.

    Undrar varför inte papporna reagerar på att deras barn exponeras på detta vis. Den sista pappan leker ju influenser och postar lika mycket på dottern som hon gör – men de första två papporna borde ju reagera på detta kan man tycka. Jättemärkligt att de är ok med det…

    Kan ibland känna att Sverige är ett väldigt lättkränkt land.
    Man känner sig kränkt av i princip vad som helst.
    Kan det inte vara så enkelt att om vi byter ut ordet avundsjuk till vi tycker olika så kanske vi kan sluta lägga energi på alla människor som har en åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.