Samir Badrans investeringshaveri

Jag älskar att jag sålde allt jag ägde när jag förlorat 80% och nu går de upp. Jag måste vara den sämsta investeraren i världshistorien. // Samir Badran

Aj aj aj…
Det går tydligen så där för Samir Badrans bitcoin-karriär. Är det månne därför han återgått till kändislivet? Behöver han lite Mellopengar från SVT att fylla upp med?
Jag menar, han HATADE ju verkligen kändislivet där ett tag och svor på att aldrig återvända dit. Å andra sidan är det få saker som är så lockande övertygande som pengar, där dessa inte finns, så kanske är det – om inte anledningen – så kanske en morot i alla fall?

Har ni investerat i kryptovaluta eller är ni sugna på’t? 

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nä, jag är för feg och för okunnig för att våga mig på sådant där.

      Börja smått, man lär sig efter vägen och det är riktigt kul.
      Men aldrig gå in med mer pengar än man har råd att förlora.

      Vi hade en valbar kurs i aktiekunskap när jag gick gymnasiet på 00talet. Var riktigt roligt och med den kunskapen har jag kommit ganska långt tycker jag 😊

    Jag investerade 80% av aktieportföljen i Nvidia för 5 år sedan. Är rätt stolt över den investeringen idag 😁

      Härligt! Hur resonerade du när du valde att satsa så stor andel på ”ett kort”? Menar inget negativt, är bara nyfiken då jag själv tänker mycket på spridningen i min portfölj.

        Jag orkade inte läsa på och följa aktier helt enkelt.
        Sålde av det mesta jag hade och la det i företaget jag såg hade bäst potential.
        Det är dock inte allt sparande jag har ska sägas. Det här är bara det jag har i aktier.
        Jag har fonder också, äger en fastighet och har ett helt vanligt sparkonto.

      Jag investerade i alla vindkraftsbolag innan de blåa vann valet. Sedan gick de ned ca 60% och har stannat där. 🙂

      Trodde att båda blocken skulle köra över motsträviga kommuner i jakt på mer el men det hände aldrig. 🙃

    Han investerade väl även i Joakim Lundells företag som skulle bli så väldigt stort men som blev haveri, så dom pengarna förlorade han väl också då? Ja pengar lockar ju och så vill han väl ha någon sorts karriär och när det inte blev mäkleri så får det bli artist och tydligen är det okej med kändisskap igen då även fast det väl var just den karriären som fick både honom och Viktor att må dåligt.

    Det är nog många som inte gillar sina jobb och liv men degen måste in! Inte lättaste att få ett nytt jobb heller nu. Sen är det inte olagligt att ändra sig, varför älta detta?

    Han är väl inte den första artisten i världshistorien som gör comeback. Tänker att man nog måste vara en viss typ av människa för att passa som mäklare, visningar kvällar och helger och ständigt anträffbar vid budgivningar så det passade väl inte honom och det skulle inte passa mig heller. Jag gillar att vara ledig.

      Det är väldigt hög omsättning av just mäklare. Finns tom forskning på just detta då det är en stor del som lämnar yrket efter bara några år. Man tror att det beror på att det inte motsvarar de förväntningar som finns när man tänker på yrket, som du säger så är det inte alls så flexibelt, ständigt tillgänglig, ofta på provision osv.

    Har investerat i Novo Nordisk och de aktierna är idag värda över 5M SEK 🙂

      Njut av pengarna man har ingen nytta av dom i graven! 😊

        Ska sälja av och investera i indexfonder för att leva på de 300 000 SEK jag förväntar ha i avkastning i året 🙂 och så kan jag jobba med ett eget projekt vid sidan av och trappa ned min ”vanliga karriär”.

          Låter underbart, grattis till framgången 😊

          Tänker det beror mycket på ålder. Att bli ekonomiskt oberoende som 60 är stor skillnad jämfört med 30.

            Är 33 🙂

          ”4% rule” är tumregeln.

      Säger egentligen inte så mycket om du inte anger hur mycket du har investerat i aktien.

      Väldig skillnad mellan 200tusen eller 4.5miljoner i inköpspris.

      Men aktien har stigit kraftigt så nått säger mig att det inte var allt för stort inköpspris och att du gjort en riktigt bra affär 👍🍺

        Jag har köpt på mig allt eftersom men investerade tidigt och den har jag rusat iväg hela hösten. Varit en väldigt bra investering som jag är nöjd med 🙂

          Vad fick dig att investera i just den? 😃 sitter du inne på bra tips 😆

    Om han förlorade 80% på bitcoin måste han ha hållit på med margin trading med faktor 10x typ. Dvs om btc tappar 10% av sitt värde så förlorar han 100% av värdet han ”investerat”. Och tvärt om om värdet gått upp med 10% så hade han fått 100%.

    Som roulette. Du kanske har tur och dubbla dina pengar 4 gånger i rad men om du satsar allt varje gång så förlorar du allt till slut.

    Har investerat i olika kryptovalutor. Har inte sålt ett enda öre av nån av dem, tror och hoppas världen ska vakna och inse att det är bankerna med deras papperspengar och inte vi själva… med krypto blir vi alla likvärdiga. Så om inte jag för uppleva det hoppas jag mina barn får göra det.
    Så vill inte säga att jag har förlorat nåt för jag har inte sålt heller, var samma mängd kvar men de är inte värda nåt. Tyvärr ingen bitcoin!

      Krypto kostar för mycket energi så det funkar inte i längden tänker jag. Energikostnaden per användare ökar ju fler användare det är, för alla behöver hålla koll på alla för att ingen ska dubbelspendera. I värsta fall O(n log n) för en betallösning med begränsad statistiskt nödvändig spridande av informationen, men mer som O(n^2) om varje användare behöver hålla koll på alla andra.

      En bank kan alltid ha O(n), dvs energianvändningen skalar linjärt efter antalet användare. Så krypto fungerar bara om det är (väldigt) få användare. Men då blir krypto istället svaga mot 51% attacker. Det finns ingen möjlig lösning.

        Tänker att energi är förnybart, människors livsöden och hela liv är inte det. Dags för människor att öppna ögonen och förstå att det är sån liten % av världens människor som styr oss alla andra, genom pengar. Genom något ingen av oss kan styra eller spåra. Bankerna leker med oss, med våra tillgångar. De gör vad som gynnar sig själva, sen om miljarders människor lider pga för lite pengar bryr de sig inte om.

          Vad tänker du att den markanta skillnaden hade vart om vi hade gått över till kryptovalutor istället för de vanliga valutor som finns idag?

            Om vi bortser från alla nackdelar energimässigt osv tänker jag att fördelarna hade varit att:
            1. Banker kan inte låna ut pengar som inte finns – så folk kan inte belåna sig så högt att hus motsvarar 30+ årslöner. Däremot kan det ju bli fractional reserve banking där banken ändå lånar ut allt de har och det sedan blir bankrusning.
            2. Om någon sparar en massa påverkar det inte resten. Tillgång och efterfrågan sköter prissättningen för resten. Krypto kan handlas i väldigt små delar jämfört med våra enkronor. Som 0,000…1 bitcoin.

            Risker hade varit:
            1. Deflationsspiraler – typ om folk håller hårdare i pengarna för att priserna går ned, så kan det ta tvärstopp i ekonomin (vilket ju kan va bra – ingen överkonsumtion!).
            2. Ingen riksbank som kan hjälpa till vid kriser – för som i Stefan Ingves sommartal – förtroendet var allt som räknades för att hindra bankrusningar.

    Tycker det är bra att en person med många unga följare går ut och pratar om dels att han investerat sina pengar och dels att det inte gått så bra. Inte många är ärliga med dåliga investeringar, bra motvikt i vad som annars är ett väldigt peppigt, lite överdrivet flöde om konstanta lyckosamma öde . Och jag tror det är extra bra att berätta om förluster associerade med krypto för att lite ta död på kryptomyterna som säkert lockat många oerfarna och lite naiva investerare att förlora mycket pengar.

    World of Alidia!!! 😆

    Köpte bitcoin 2013, det var ett bra beslut men man borde insett ett par år tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.