354 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är en svullen halsmandel något att söka vård för? Hade svullnat upp under natten och det gör ganska ont fortfarande. Var nästan helt frisk från en förkylning ju… Eller är det normalt kanske? Har aldrig haft så förut.

      Avvakta lite kanske…. kolla om du ser vita prickar….ingen panik liksom

        Oj skrev fel! Menade lymfkörtel. Som sitter på sidan av halsen/under örat.

          Sånt kan hända, absolut avvakta, speciellt om du inte har några andra symptom!

          Det får jag ofta i samband med att jag har ont i halsen, särskilt på ena sidan brukar den bli lite svullen och öm. Så för mig är det ett vanligt symptom på förkylning men om du inte haft det förut och är osäker så ring 1177 😊

            Fast jag har inte ont i halsen, har inte haft heller. Bara lite snuvig.

              Kan ju vara så att du har en mer rejäl förkylning som är på g att bryta ut 😊

                Den hade ju precis gått över. Hade inte ont i halsen konstigt nog. Men jag avvaktar lite och ser vad som händer. Antar att det är normalt, eller att något nytt är på gång…

          Så fick jag när visdomständerna i nederkäken krånglade.

            Åh nej. Det är ju exakt där jag har kvar en visdomstand som inte kommit upp 😩Två andra har krånglat… Men gör det inte ont i munnen/tänderna också då??

      Hela min hals (utsidan) och typ ansikte svällde upp eftermiddagen den 9e december. På kvällen fick jag feber och kunde inte böja mig framåt för att det värkte så runt halsen. Huvudvärk. Dagen efter feberfri men kände mig risig och ännu en dag senare helt återställd. Så avvakta går nog bra tänker jag 🤔. Men det var typ från örat och ner. Såg ut som att jag hade gjort typ lip fillers också, men nu vet jag att jag inte passar i det i alla fall 😅😅.

      Är den lite spolformad och flyttar på sig brukar de vara goda. När mitt barn fick cancer var de till en början väldigt små, som ärtor, och stenhårda.
      man kan också se på ultraljud vilken typ de är, har för mig att godartade förstorade är lite vitaktiga i mitten.

    Jag orkar inte med min ångest längre. Jag bara hoppas att nästa år äntligen ska bli ljusare.

      Så jobbigt det låter, har du sökt hjälp? Ibland kan man behöva professionell hjälp för att reda ut vad det är som orsakar ångesten!

      Det hoppas jag också ❤️
      Har du någon som du kan prata med angående den eller kan tänka dig att börja?
      Och om du har någon som du pratar med och inte känns rätt, byt.

      Vet inte hur din ångest är. Min blev lättare att hantera och inträffade mer sällan tack vare terapi. Bytte tills jag hamnade hos rätt person. Började prata med någon efter att jag bad om råd här i slutet av 2018 då jag inte orkade bära den mer. Skrev inte det då, men var nära på att ge upp allt. Sitter nu och känner en grundlycka för första gången i mitt liv (80-talist).

      Din önskan kan slå in. Ge inte upp ❤️

        Vad för typ av terapi gick du i? 🙂 vad fint att höra att du mår bättre <3

          Ursäkta för sent svar, blev upptagen med min bebis som radikalt ändrade 2023 till det bättre 💕

          Jag gick först hos Alla Kvinnors hus pga en dålig man, vilket gjorde mig uppmärksam att den där allmänna ångesten jag också bar på till stor del berodde på att min uppväxt var mycket sämre än jag trodde (alla hade visst inte det som jag även om det finns de som hade det sämre) o det ledde mig till mannen. Även gått i vanlig samtalsterapi via sjukvården där en gav sån där sensorisk bearbetning av särskilt traumatiska minnen med knackningar (hjälp med namn?) och gett mig verktyg att hantera känslorna när de kommer. Gått tillbaka då o då för att prata om det som kommit upp. Ibland behöver man prata högt om saker med någon som förstår för att ta rätt beslut.
          Att veta att man kan spara saker dit gjorde jobbiga dagar eller händelser lättare att bära för mig om du förstår. Livet kändes inte hopplöst tack vare vetskapen att hen kommer hjälpa mig förstå känslorna tids nog.
          Även nu när jag mår bra och livet är så mycket bättre har jag kvar den säkerhetslinan ifall något dyker upp.
          Jag vet ju inte hur din ångest är, min var inte allmän som jag trodde och det var just genom den här vägen som räddade mig. Det tog mig ett par år att vrida om rätt delar i livet. Det var värt jobbet.
          Hoppas det här hjälper dig ❤️

          Du, ge inte upp. Det finns ett liv på andra sidan ångesten. Jag lovar ❤️

        Rekommenderar escitalopram. Väldigt effektivt mot ångest för många (inkl mig själv).

          Jätteproblematiskt att föreslå ett specifikt typ av läkemedel. Jättebra att det fungerar för dig men det betyder inte att det gör det för andra. Speciellt inte antidepressiva. Tänk om, tänk rätt.

      Som anonym ovan skrev, terapi är guld och man får byta till man hittar en som passar en. Träffade en så skum terapeut en gång, nästan så mina problem försvann för en stund och ersattes av förundran över vilka konstiga metoder hon använde 😅

    Jag har insett att jag måste lämna min sambo. Han bryter ner mig. Är kontrollerande osv. Vi har ett barn på snart två år. Jag dör när jag tänker på att ha barnet på halvtid. Ge mig alla era tips på hur jag klarar detta. Är även rädd att han ska göra allt för att förstöra för mig. Typ en vårdnadstvist där han försöker få hela vårdnaden…

    Ge mig gärna era bästa tips på hur man kan spara pengar i smyg. Mina föräldrapenning går in på hans konto men jag har kortet till det kontot. Kan jag ta ut pengar och sätta in på mitt konto?

      Varför går dom till hans konto?

        Hon skrev ju att han är kontrollerande. Och nej det är inte lätt att gå emot en manipulerande kontrollerande partner.

        Förlåt förresten jag feltolkade kanske din fråga som offensiv.

      Ta stöd och hjälp från en kvinnojour om han har ett kontrollerande beteende och du är rädd för honom. De kan ge stöd och tips på hur du ska göra för att lämna honom, de kommer stötta dig på vägen.

      Ja ta ut pengar, kanske samtidigt som du handlar mat. Att du i kassan tar ut lite över beloppet. Så han inte ifrågasätter kontantuttag.
      Ring till kvinnojour eller vuxenenheten inom socialtjänsten och rådgör.
      Finns ju inget som säger att boendet måste vara 50/50 heller.

      Ja lämna honom
      Vet hur det är när någon försöker bryta ner en. För mej har terapi varit räddningen. Ta hand om dej kram.

      Kan du börja med att anmäla till försäkringskassan att du vill ha in dina pengar på ditt konto? Öppna ett eget konto, om du inte har det, så får du in pengar från fk där. Om ni delar på matkostnad eller liknande för du bara över din del av kostnaden till hans konto. Jag tror du behöver hjälp, de som har skrivit om kvinnojour tänker jättebra tycker jag, för det är så mycket du måste ta hänsyn till och du behöver stöd också. Stor kram <3

      Kan du inte ändra hos försäkringskassan så att pengarna går in på ditt konto istället?

      Jag tycker du ska ringa en kvinnojour och rådgöra även kring det ekonomiska.

      Kommer han orka ta hand om barnet på halvtid då? Känns som många kassa män ändå i praktiken inte orkar ta särskilt mycket hand om sitt barn själv när det kommer till kritan.

      Om han överfört föräldradagar till dig, tänk på att han kan ta tillbaka dem när som helst om han vill.

      Sätt upp ett eget konto på din bank. Ändra uppgifterna hos försäkringskassan.

      Sen dödar du honom

        så bra tips

        +1

        😂😂😂😂

        Förstår att det är ironi men vad är det för nivå?

        En stor insulinspruta under tungan ”har jag hört” funkar 🥳

        Såååå bra tips! Eller varför inte uppmuntra henne att ta livet av sig?

      Det bör du kunna göra, men det verkar lite omständligt. Är det inte bättre att kontakta försäkringskassan och se till att dina pengarna kommer till ditt konto? Eller finns det risk att han får ett av sina utbrott då? Jag har tyvärr erfarenheter både från uppväxt och senare och vet att man kan trigga dessa personer med minsta lilla om man går emot dem. Lär dig sätta gränser och skapa ett inre teflonskydd som gör att hans elaka ord inte når in i dig, det är han som har ett avvikande syndrom, inte du. Knyt an till familj och vänner, se till att han inte ”stryper” den kontakten för dig, och ta råd och stöd från dem innan du tar ditt beslut. Se verkligen till att du har support från flera. Lycka till!

      Som andra personer skrivit, prata med en kvinnojour och även socialtjänsten. Om han är kontrollerande och du inte har tillgång till pengar när du lämnar honom bör socialtjänsten ta hänsyn till detta och du kan därför ha rätt till ekonomiskt bistånd. Kontroll är en form av våld. Tänk på att våld i regel kan bli mer allvarligt i samband med en separation. Så prata med socialtjänsten. Du kan vara anonym, men då kan du inte säga ditt namn och sedan säga att du vill vara anonym.

    Ibland tänker jag på bloggerskan louise Adolphson som drev bloggen Right Now för många år sedan. Vart tog hon vägen och vad gör hon idag? Hittar att hon är skriven på samma adress som sin mamma, men där tar det slut.

      Åh, jag följde också henne! Men ja, visst försvann hon rätt plötsligt?

      Undrar också! Finns liksom inget spår efter henne?

      Följde med henne. Jag tycker hon påminde om Mogi – levde rätt extravagant och ville ge sken av mycket pengar och lyx, men ryktet sa att hon försörjdes av sina föräldrar…

        Man kan ha mycket pengar fast ens föräldrar försörjer en. Det beror liksom på hur mycket man får. Swishar pappa 90k i månaden klarar man sig rätt bra..

          Absolut, jag skrev slarvigt, menade att hon som Mogi framställde sig som typ framgångsrik ”stylist”/bloggare men egentligen kom inkomsten från curlande föräldrar… 😉

      hon har en dotter vet jag iallafall

        Med?

      Var det hon som inte hade någon hals?

        Hon såg bra ut och sminkade sig väldigt fint vad jag mindes. Flyttade till London för att plugga en sväng men vet att hon flyttade tillbaka till Sverige efter det. Eftersom hon bor i Stockholm och att Stockholm ändå är en ganska liten ankdamm måste det väl vara någon som vet vad hon gör nuförtiden? Någon skrev att hon hade en dotter, men bor hon fortfarande tillsammans med föräldrarna? Jobbar hon? Har ingen Linkedin vad jag kan se.

        Det var hon som kissie hängde ut för hon tyckte hon hade hängbröst. Katrin Z publicerade även ett brev hon skrev till sin pojkvän när de gjorde slut. Förstår att hon inte vill vara offentlig.

    Nicci nicci nicci

      Hennes resonemang i story är det DUMMASTE jag har hört

        Vad skrev hon? Hennes konto är privat

      Hej,hej,hej 👏🎶🎵🎶

        Va? Hamnade detta lite fel kanske 😃

          Inte alls.
          Tänk en hejarramsa, Nicci Nicci Nicci hej hej hej 👏👏

      När ska du sluta vara så besatt av henne? Vi har liksom fattat att du inte gillar henne nu. Det var väl du som tillochmed började ifrågasätta att hon kunde stå upp och prova kläder några dagar efter kejsarsnittet och leta fel i precis allting. Släpp det 😅

        Det var verkligen inte jag, tyvärr

          Var tvungen att googla fram kommentaren bara för 🤣 ganska säker på att detta är du:

          M / 2023-12-16 19:13
          Nej nej nej nu står Nicci m bebisen i famnen o visar sina nya skor, barnet vingar med huvudet o har inget stöd alls vid nacken. Viktigare att visa skorna…

            Och denna:

            M / 2023-12-16 19:13
            Nej nej nej nu står Nicci m bebisen i famnen o visar sina nya skor, barnet vingar med huvudet o har inget stöd alls vid nacken. Viktigare att visa skorna…

              Är det inte samma kommentar?

                Haha ja, hade visst inte kopierat på nytt 😂 men var något om att det är konstigt att Nicci är uppe och rör sig, att man borde vila

            Nope, inte jag!

            Fortf inte jag!

              Klart det är 😂 vem försöker du lura

                Vad är liksom oddsen att det skulle finnas två M som är helt besatta av att leta fel hos Nicci (och nej, hon är självklart inte felfri. Men du går verkligen all in med förstoringsglaset) Kanske dags att avfölja henne? ☺️

                  Nädå väntar på en Boom!

                Det är inte jag!tro vad du vill. Finns flera M som kommenterat. Aldrig hört ordet vingar, förutom på en fågel

                  Jag behöver inte tro, vet att det är du 😅

                    Suck

                    Ok det är jag. Men fan blir så provocerad av henne.

                      HAHAAHA😛😛😂

                      Vet inte varför , jäklar vad rolig denna kommentar är 😂😂

                      Ha ha, satte nästan hela vinglaset i halsen. Är det du (mamma mu) den riktiga M eller är du den andra😂 Vad skrev Nicci beach förresten, har inte framkommit?

          Varför skriver du tyvärr, bakom ditt svar?

      Nicci borde ta en break från insta ett tag och framförallt borde hon sluta skicka dm till intrigmakerskan Nessa (det var någon i en tidigare tråd som döpte Nessa till det, så bra beskrivning) för att få Nessa att gå hennes ärenden och Nessa borde också ta ett break från insta och skaffa sig ett eget liv så hon slipper leva genom att skvallra om andra.

        Fullkomligt älskar ordet intrigmakerska 💜 Hade helt glömt det tills någon som du säger nämnde det i en annan tråd!

    Behöver tips på poddar om dejting, anknytningsreori och psykologi mm! Lyssnar just nu på bland annat happy dating, do the work och jillian on love.

      Savage lovecast

      We can do hard things

    Varför pratas det inte mer om dom här självgoda träningsinfluencerna? Ni vet dom med samma koncept, pratar in i kameran och textar sina videos.

      Vem? Typ Isak Nyqvist?

    Någon som sett Gaslight på SVT Play? Började titta nu…. Är den bra? För hemsk?

      Helt okej och nej inte hemsk enl mitt tycke men det beror väl på hur känslig man är

      Någon som fattar varför den bara kan ses i Sverige när det är en svensk produktion? Kan se så mycket annat, men inte den.

        Ja den är svensk.

        De kanske håller på att sälja den till europeiska TV-kanaler och vill öka värdet?

        Rättighetsskäl

        Vpn.

      Obehaglig men sevärd tycker jag! Fick blunda ett par tillfällen, men så är jag nog ovanligt känslig för att se våld.

    Vad ska ni ha på er på nyår? Jag har en liten klädkris, någon som vill hjälp mig med styling? Är ca 160, mörkblont långt hår, gråblå ögon och ljus hy. Tänkte en silvrig klänning kanske..

      Silver tycker jag är jättesnyggt. Finns nog en hel del sådana klänningar eller annat att välja på.

      Absolut silvrig klänning, säkert kort men också ordentligt festligt! Vad ska du göra, hemma hos någon eller ute?

      Åh… Bra fråga! Har en rosa kjol med lite glitter som jag hade tänkt ha under mässan i kyrkan i alla fall, sen blir det hemmakväll så kanske tar på den igen efter att jag lagat mat. Tror tyvärr inte jag har någon passande tröja som glittrar 🤔🤔.

      Jag gillar mer guld än silver men då är det för att jag passar bättre i det än i silver. Så kör på silver!! 😃😃😃 Nyår är guld, silver, svart och glitter enligt mig 🎆.

      Tights och tjocktröja😎

        Haha, samma här.. leggings och en sov-tisha.

      Samma som på julafton: stickad poloklänning. Ska bara vara hemma med mina föräldrar😄

      Vad ska du på för typ av tillställning?

      Har en jätteglittrig paljettklänning från Other stories. Enda gången jag har den är på nyår för när annars kan man ha paljettklänning? 😂 så alla jag firar nyår med har ju sett den men vad tusan, älskar att glittra

        Åh paljetter! Jag älskar rediga festblåsor och folk som verkligen klär upp sig även om jag suger på det själv ibland. Du kan ju ha den på fester och när det är mello och ESC, inget skriker väl schlagerpartaj mer än paljetter. Festblåsor ska användas speciellt om man har en som man trivs i och känner sig fin.

          Haha jaaa absolut! Brukar förvisso spendera mello-kvällar i soffan med enbart mina barn 5 och 7, men klart man ska ha lite mer paljetter i sitt liv!

      Muskort och urringat ner till naveln.

      Onepiece pyjamas med tomtar och pepparkakor på

    Min hy är katastrof. Får stora inflammerade bölder och underhudsfinnar i pannan och överlag knottrig hud med mycket pormaskar samtidigt som jag är så torr att jag flagnar på sina ställen. Misstänker att det är hormonellt för det började när jag slutade med p-piller, försvann under graviditet men kom tillbaka när mensen kom tillbaka efter förlossningen. Försöker tänka på vad jag äter och vilka produkter jag använder såklart men ser ingen skillnad. Sista utvägen är ju att börja med preventivmedel igen men vill helst undvika det. Har någon tips som inte involverar en hudvårdsrutin för tusentals kronor för det har inte denna föräldralediga kommunanställda råd med 🫠

      Isotrotinoin

      Isotritinin

      Isitrinotin

      Äh
      Googla dessa försök till namn på acnemedicin. De har hjälpt flera jag känner.

        Det är receptbelagt. En läkarkontakt behövs alltså först.

          Ja naturligtvis går man via läkare!! Det är starka mediciner men som sagt, de har hjälpt flera jag känner.

        Skrivs ut av läkare

        Ja men man måste använda preventivmedel på den

          Nej, det måste man inte. Däremot får man inte bli gravid under tiden man äter medicinen + 6 månader efter.

      I första hand får man tetralysal och epiduo utskrivet av läkare. Inte dyrt alls och få biverkningar. Bra tid nu när det är vinter för man ska undvika solen.
      Brukar ätas i 3 månader. Jag har genom åren fått flera kurer pga akne och rosacea.
      Funkar jättebra. Har man tur kommet det aldrig tillbaka. Min hy får färre och färre återfall och det går längre och längre tid mellan kurserna.
      Isotretinion tar man bara om inget annat funkar. Hemska biverkningar bla an man få självmordstankar och depression.
      Men kontakta antingen vårdcentralen eller online läkare. Jag brukar få snabb hjälp på mindoktor.se.
      Skickar lite bilder och info och sen får man recept.
      Lycka till!

        Isotretinion har inte så hemska biverkningar ”i verkligheten ” plus att man går på regelbundna kontroller när man tar dem så om man får biverkningar märker läkaren det.
        Tetralysal är jättebra i stunden men acne återkommer för de flesta efter ca 6 mån.
        Epiduo är väldigt mild, bra mot fet hy men inte mot acne för de flesta.

          Vad menar du ”i verkligheten”? Känner en som begick självmord pga iso.

          Jag håller med dig. Jag väntade med iso tills jag blev 33 pga rädslan för depression. Den enda biverkningen jag haft är torr hud. Ångrar så att jag väntade så här länge. Jag hade kunnat ha fin hud i flera år och mått så mycket bättre tidigare.

      är det hormonellt så är det mest på hakan, inte pannan. kan det vara stress? jag har hormonell akne och har nyligen fått epiduo att börja med

      Jag tycker skinoren är super mot hormonell akne. Jag brukar använda kry.

        Jag fick det utskrivet pga stora finnar på ryggen. Är 30 och har inte haft dessa problem sedan tonåren! Har använt det i 3 veckor och de har börjat bli mindre i storlek 😁

    Ledigheten ska ju vara något bra och fint. Men inte för min del. Vill helst av allt bara lämna min sambo som mest är sur och tvär och definitivt inte älskar mig längre men inte riktigt redo att lämna än då jag inte vill vara utan mina barn 50 % av tiden. Jag saknar den där berömda kollegan. Han som är allt det jag saknar hos min sambo. Tre veckor utan honom är helt outhärdligt. Jag får liksom inte ihop mina tankar. Allt är kaos.

      Låter tufft men det med kollegan är antagligen projektion, du känner inte personen tillräckligt bra för att veta om hans dåliga sidor. Lätt hänt när man inte har det bra men att ha ihop det med kollegan är inte lösningen, jobba på dig själv istället <3

      Är din sambo alltid sur och tvär eller är det bara nu under julen? Det är nog svårt att leva med någon som bara går runt och är sur hela tiden, man får tassa runt och känner sig otillräcklig.
      Är det endast barnen som gör att du inte vill lämna?

        Ja endast barnen. Ekonomiskt klarar jag mig utan problem.

      Brist på kommunikation? Känner han av att du har känslor för någon annan? Förälskelse går ju att ta på, och förmodligen inser han att den inte är riktad mot honom. Ni behöver prata och kramas, tror jag.

      Det kan ju vara så att din sambo inte är sur men att du uppfattar honom så då du tydligen inte vill leva med honom längre. Om du inte vill vara med honom, utan fantiserar om en annan man, tror du inte att din sambo känner av det? Tror du inte att du kanske är sur och tvär mot din sambo som du uppenbarligen inte älskar längre? Lätt att lägga all skuld på den andra i en relation…

    J-vm 🏒🥅🏒 Sverige-Kanada 👍

    Spännande första period och nu hoppas vi på mål för Sverige.

    Trevlig kväll alla glada människor här inne 🍺🍺

      God jul och ha en fin kväll! 😃

      Älskar J-VM. Så mycket hjärta!

        Jäklar vilka fina mål 🍻

      Gillar hockey men inte mer än på spåret 😁

        2-0 till Sverige nu 🏒😁

          Yes, bytte över till hockeyn nu.

          Jäklar vad ena laget i på spåret var bra också.

    Lämande en vän i somras, har en lång och komplicerad historia… Har hållt fast länge men insåg efter att pratat med min man om vår vänskap att vännen fått mig att känna mig illa till mods eftersom jag alltid efter att vi setts har känns mig väldigt ifrågastt av mina val och sätt att vara förälder. Kände att jag orkade inte med det mer. Vännen blev även sur när jag med kort varsel ställde in när vi skulle ses för att jag var hemma och vabbade. Sörjde först detta ett tag men när jag landat lite kändes det befriande att inte ständigt behövs försvara mig.

      Också lämnat en vän. Hon blev mer på dåligt humör och kom med dumma pikar. Jag ångrar det inte men trist man ibland måste bryta upp. Hon skulle inte kunna ändra på sig heller.

    Min hy är verkligen katastrof. Får inflammerade bölder och underhudsfinnar i pannan och överlag knottrig hud med mycket pormaskar samtidigt som jag är så torr att jag flagnar på sina ställen. Misstänker att det är hormonellt för det började när jag slutade med p-piller, försvann under graviditet men kom tillbaka när mensen kom tillbaka efter förlossningen. Försöker tänka på vad jag äter och vilka smink- & hudvårdsprodukter jag använder såklart men ser ingen skillnad. Sista utvägen är ju att börja med preventivmedel igen men vill helst undvika det. Har någon tips som inte involverar en hudvårdsrutin för tusentals kronor för det har inte denna föräldralediga kommunanställda råd med 🙃

    Sa upp kontakten med en vän för flera år sen. Pest att våga göra det. Men när det var gjort var det skönt. Tänker på henne ibland. Sprang på henne för lite färre år sedan och då vi har gemensamma kompisar så stannade vi för att de skulle prata, lite skumt men ingen av oss sa så mycket har jag för mig. Hoppas hon bättrat sitt beteende och har det bra 🙂.

      Gaaah, skulle vara svar till giraff 🦒 ovan… 😫😫😫😫😫😫

    Vägde mig idag och fick en CHOCK! Måste gå ner ca 50 kg. Känns övermäktigt, fattar ej hur det ska gå till. Men, jag får tänka på hur mycket bättre jag kommer må, jag kommer ha bättre förutsättningar för ett långt liv och jag kommer dessutom förmodligen dessutom se piggare och fräschare ut.

      Du klarar det! Jag tycker att du borde köpa en stegräknare, rekomenderar att ha som klocka så att du också kan se puls osv. FÖrsök att alltid gå 15000 steg. Gör dig sakta men säkert intresserad av puls och lär dig om det, kolla på din puls är under dina promenader och förstå vad som händer. Lycka till!

        Tack ♥️

        Nej man ska verkligen inte gå 15.000 steg, Förut sa dom 10.000 men nu säger dom att det är bättre med 8.000

          Bättre för vad? Personen vill gå ner i vikt och att röra sig mycket under dagen är bra för att bränna kalorier.

            Du kommer aldrig att promenera bort kilon.

              Varför inte? Tiden personen lägger på att promenerar är ju tid den inte kan äta.

              Haha jo, det är helt okej träning om man gör det till träning. Sluta sprid dynga

          Säger dem verkligen det? Eller säger dem att det räcker med 8000 steg för att få hälsofördelar men att mer (till en viss gräns) fortfarande är bättre

      Heja dig! Du klarar allt du ger dig fan på. Låt det ta tid, stressa inte och ge inte upp.

        Tack ♥️

      Om du ska gå ner i vikt så är det maten du ska fokusera på. Träning är bra för hälsan, men för vikten så är det kosten som är A och O. Du kommer inte att träna dig smal.

        Detta stämmer. Men att träna samtidigt kan ju vara en motivation, för ju mer vikt du går ner (för att du äter färre kalorier), desto lättare blir det att röra på dig. Att ta sig ut och springa när man väger 80 kilo är inte jättekul (och dina knän kommer att hata dig), men när man väger 55 går det mycket lättare, som exempel.

          Ja visst, träning är bra 😊👍

          Beror väl iofs på hur lång man är…är 182 och väger 80. Har ett bmi på 24 och tränar/springer flera ggr i veckan. Hade jag vägt 55 hade jag haft ett bmi på 16..och för typ alla över typ 168 eller ngt är det ju lite att väga 55. Verkligen ingen vikt att sträva mot för de flesta…

            Det var ett exempel, som sagt. Poängen var att det blir lättare att röra på sig när man går ner i vikt. Man blir smidigare och förhoppningsvis motiverar det till att gå ner ännu mer.

              Ja men skriv inte ut siffror då. Kanske är så att ts mål är typ 75 kilo och så kommer du dragandes med 55 som ofta inte ens är en hälsosam vikt. Onödigt.

                Håller verkligen med. Onödigt att dra fram siffror i sammanhanget!

                  Säger mycket om den personen. Förmodligen besatt av sin vikt.

      Tack för pepp gullisar ♥️ Jag ska inte stressa, fokusera på maten och få in motion i mitt liv. Jag kommer börja med promenader, för jag tror inte mina knän pallar något annat just nu. Ska sätta delmål. Men som sagt, just precis nu känns det som ett svårt och stort projekt.
      Håll tummarna för mig, och jag önskar er alla en underbar kväll och dessutom ett gott nytt år!

        Simning är super om knän inte pallar all typ av träning! Och nej, ingen tittar på dig 😊

          Ja! Jag simmade 1km 3-4 dagar i veckan för att bli av med 30kg övervikt. Var toppen för kroppen 🙂

      Det är jobbigast i början, sedan vänjer sig kroppen. Både med att röra sig mera och att minska på kolhydrater. Det är också i början det ger tydligast resultat i ansiktet och på kroppen. Lycka till!

        Tack ♥️

        Bättre att fokusera på att minska på fettet istället för kolhydrater, finns många kolhydratrika källor med högt mättnadsindex. Det dummaste man kan göra är tex att ta bort saker som potatis då det har högst mättnadsindex av alla livsmedel, en av alla saker som gör att människor hamnar i jojobantande.

      Tips är podden ”not Fanny anymore”. Nån tipsade om den här inne i somras och jag lyssnade från början för att hänga med på hela resan (de behöver du inte). Men Fanny håller på med en hälsoresa. Kan vara skönt att höra tankar och pepp

        Tack ♥️

      Du fixar det! Jag har som mål att gå ner ca 40 kg.
      Jag kommer:
      – äta mindre portioner (tänker inte räkna kalorier, har gjort tidigare och gick för långt åt andra hållet, vågade knappt äta någonting).
      – reflektera varför jag är sugen på nåt (är jag hungrig? Eller uttråkad/ledsen/glad/arg). Dvs ta tag i att jag är en känsloätare och komma till botten med det.
      – fokusera på lågintensiv träning i början. Tröskeln att komma igång är HÖG! Så har valt att fokusera på promenad, yoga och pilates (finns gratis videos på youtube). Möjligtvis ger det kanske inte så mycket ”fysiskt” för viktnedgången men om det kan förbättra min mentala hälsa = göra mig mer motståndskraftig = känsloäta mindre så är det en seger. Med detta beslutet försvann ”kravet” på att tex styrketräna eller löpträna och kände mig lättad och mer taggad!
      – inga förbud/strikt kosthållning/för höga krav. Lätt att känna sig misslyckad och falla tillbaka i gamla mönster då.
      – börja tidigare! Alltså, inte vänta till tex 1 januari eller en måndag eller nåt sånt. Jag började igår med kosten och var ute på promenad idag. Känns jättebra!

      Lycka till!!! 💕

      Var försiktig med leder, knän och rygg. Lita inte på vad folk här skriver… Att gå ”all in” och gå 15000 steg varje dag kommer straffa sig. Ta hjälp av de som vet. Ta ett steg i taget. Se det som en permanent livsförändring inte ett sprinterlopp. Låt det ta den tid det tar att må målvikten.

      Är i precis samma sits som dig! Behöver gå ner lika mycket. Känns oändligt

        TS här! Jag håller tummarna för oss bägge. Det känns lite bättre efter att ha läst alla snälla och peppande kommentarer här 😀 Jag tror det kommer gå bra, vi fixar det.
        Jag har inte satt något datum typ att 24/12 2024 ska jag väga si eller så, utan det här kommer ta den tid det tar. Förhoppningsvis kommer vi båda ganska snart känna av trevliga fördelar med viktminskningen, i mitt fall inte ont i ena knät kanske? Det ser jag mycket fram emot.
        Så, HEJA OSS!!!!

      Heja dig! Jag tänker att det kanske är bra att fokusera på livsstilsförändringen istället för bara vågen. Gör en livsstilsförändring och fokusera på att ge kroppen hälsosam mat och hälsosamma vanor. Förhoppningsvis kommer vikten att gå ner tillsammans med nya vanor.

      Jag har själv efter julen börjat med lite annan mat som min mage tål bättre, ska pga sjukdomar försöka hitta en hållbar livsstil för mig. Försöker inte fokusera på förbud utan på vad som är bra för min kropp och varför jag gör det här. För att må bättre. Jag hejar på dig och skickar pepp!

    Jag måste verkligen städa min lägenhet imorgon. Diska, dammtorka, dammsuga, torka golv, plocka undan, städa badrummet och gå ut med sopor, kartonger och skit.

    Ge mig lite pepp och tips på att komma igång? 😂😂

    Är sjuk så allt känns allmänt opepp men skulle vara nice med ett städat hem att börja det nya året i. Men hur?!😭 Allt känns så tråkigt, är trött och är så kass på att lägga upp hur jag ska städa så oftast blir jag inte helt klar ens för jag börjar på massa små projekt och tar slut på all energi.

      Alltså har inte feber eller något så att jag borde vila. Men täppt i näsan, rösten är borta och trött liksom.
      Röjde lite i köket igår och kände att det var skönt att röra på sig lite efter att mest varit still, men att komma igång är inte min starka sida 😅

        Är rösten fortfarande borta alltså? Drygt…

          Borta var lite överdrivet nu kanske haha😂 Den är mycket bättre, varit nästan helt tyst i 2 dygn nu och det gjorde stor skillnad.
          Ska undvika att prata imorgon också och vila den.

          Åker alltid till min mormor på nyår på dagen och lagar god mat ihop. Hon har sett fram emot det så vill inte svika, men är lite orolig över hur rösten kommer hålla😅 vill inte det ska gå tillbaka till att knappt kunna prata igen.

      Det är lättare att dammsuga/dammtorka/ skura när det är undanplockat, så börja med att plocka bort allt skräp eller sådant som ska tillbaka någonstans.

      Är man trött är det bra att raven bestämd tidsperiod man städar och sedan lika mycket tid till vila. 10 minuter kan vara lagom om man är sliten. Varva tio minuters städning med tio minuters vila tills det är klart.

        Ska börja plocka undan allt och gå ut med kartonger och sånt så det inte är ivägen.

        Börjar jag städa och vilar mitt i kommer jag aldrig igång igen😭 kanske beror på vad man gör när man vilar iofs. Kanske bara ska sätta sig ner och dricka lite och tänka, inte börja kolla youtube eller något för då är det kört😅

          Exakt. Dricka kaffe vid köksbordet utan telefon funkar. Men kolla på TV eller Youtube eller scrolla är rena döden för motivationen.

      Börja redan ikväll!

        Är du galen?! Ligger ju så bra i soffan och äter en glassbåt just nu.

        Önskar verkligen jag var sån, hur kommer man igång på kvällen? 😂 hade varit bra att få undan lite ikväll.

          En bra podd i lurarna och så tänka att det blir mindre stök imorgon. Nu får jag nog ta natten, några rum gjorda plus sorterat ut skit som inte används/vill ha längre. God natt

      Mitt bästa tips är att låtsas att du är anställd städerska hos nån annan. Du har en avsatt tid för att utföra arbetet. Sätt en timer på mobilen och under den tiden fokusera bara på det som ska göras. När timern ringer så avslutar du det du gör.

      Upplever att jag blir mer effektiv och har lättare att komma igång med städandet när jag gör så. Lycka till!

        Ett tips jag aldrig hört, lät väldigt intressant faktiskt. Ska testa 🙂 tackar!

      Sätt på en bra podd! Jag brukar tex lyssna på flashback forever när jag städar, går runt och skrattar för mig själv 😄 Sen gillar jag att göra ett rum/del av lgh helt klar för att det verkligen ska kännas som att man betar av. Tex så gör jag köket helt klart (inkl dammsuga/moppa) innan jag tar vardagsrummet osv

        Ska leta upp någon bra podd ikväll, lyssnar knappt på det längre. Men lyssna musik är sämst ibland, går bara och byter låt hela tiden😅

        Smart att ta ett rum i taget och få se resultatet. Jag är så virrig när jag städar så jag börjar plocka lite i sovrummet, när jag går till köket för att slänga något jag hade i sovrummet så börjar jag fixa till soffan när jag ändå är det och då kan jag börja på badrummet för det ligger ju inte ens i närheten så det känns ju smidigt 🙃🙃

        Imorgon blir det ett rum i taget, tänk om det blir det som äntligen gör att min städning går smidigt. Ibland kan jag hålla på att städa i 3 timmar och knappt se någon skillnad, bor i en tvåa så inget stort hus 😅

        Tack för tipset!

      Håller med ovanstående, börja med att plocka undan allt. Drick en energidricka eller liknande? 😅 Lyssna på någon bra podd i hörlurar 👍 Jag ser nästan fram emot att städa ibland, det är så skönt att få ordning. Jobbigare om man inte mår bra såklart 😔

        Ska börja med det, ska försöka plocka undan lite ikväll på köksbord, soffbord och saker som ligger utspritt. Vet inte riktigt hur jag ska komma igång men ah😅

        Har du tips på någon bra podd? 🙂

        Jag brukade också se fram emot att städa innan när jag hade bra rutiner på livet. Precis som du säger så är det skönt att få ordning och man mår ju bättre, känner sig mindre stressad osv. Något att jobba för 2024, få bra rutiner igen så städning bland annat flyter på:)

          Åh älskar när det är saker överallt, så skönt när man ser resultatet snabbt 😁 Tyvärr jobbar jag alltid i motvind här hemma då två barn stökar ner snabbare än jag städar 😂 Jag har mest lyssnat på de största – Alex och Sigge, Ursäkta, fredagspodden.. Tycker om att lyssna på ursäkta när jag städar för den är inte så ”djup” så man behöver inte fokusera, och så tycker jag de är lite roliga 😄

          Jag lyssnar nästan alltid på Rättegångspodden när jag städar. Oavsett om jag hört avsnitten fem gånger innan eller inte är dom så spännande att jag glömmer bort att jag håller på med något så tråkigt som att städa 🙈

          Gillar du true crime är det ett hett tips!

          Jag brukar lyssna på p3 dokumentär när jag städar. Senast lyssnade jag på ”filmjölksmordet” det var en p1-dokumentär i tre delar. Annars vill jag tipsa om ”norsken, svensken och dansken”

      Du klarar det!

      Ta ett rum i taget. Känns mer motiverande att få ett rum klart än flera halvfärdiga. Det är också skönt att ha ett städar rum att vara i om man inte orkar städa hela lägenheten.

      Bestäm nivån innan du börjar. Behöver du organisera varje skåp eller funkar det att det är kaos inne i skåpen men att bänkar, golv osv är rena och ordningplockade? Ofta kan man fastna o att man ska göra varje moment så grundligt att man typ inte blir klar.

        Har sån vidrig träningsvärk i låren. Alltså, så pass att jag knappt orkar gå.
        Tränar ofta och brukar stretcha men denna träningsvärk alltså.. aj aj aj. Legat i soffan 2 timmar fastän jag är kissnödig pga träningsvärken..
        ska dessutom jobba hela helgen, 9h pass och har jag otur är det mycket att göra = 10K+ steg/per pass.
        Alltså finns det någon med ett MIRAKELTIPS mot sån här övervidrig träningsvärk???

          Men denna kommentar hamnade helt fel….

        Tack för peppen!😃

        Ett rum i taget är det smartaste idag. Jag är som en yr höna som bara springer runt och börjar överallt och allt blir bara rörigt.

        Bestämma nivå är bra! Blir oftast att jag tänker att allt ska bli perfekt och även börjar på att organiserar garderober, frysen och sånt som inte spelar så stor roll. Alltså roligt om det är fint men är hela lägenheten städad så man inte ser massa saker överallt kan man ju ta ett skåp i taget sen om det finns ork. Händer allt för ofta att det blir stökigare när jag städar för jag börjar fixa om och inte orkar klart.

        Tusen tack!

      sätt på hög musik!! jag brukar alltid göra en latte eller iskaffe med som jag sippar på under tiden jag städar 😌 ibland kan det hjälpa att sätta på timer med! sätt på typ 15 min och så
      köttar du allt du hinner tills klockan ringer, fortsätt 15 min till osv tills du är klar! försök skaffa en städrutin som du följer så du gör samma steg varje gång du städar 🥰

        Önskar jag gillade kaffe, ser så gott och mysigt ut 😂 får bli en energidryck eller coca cola:)

        Städrutin är smart, får man ihop en bra så lär det gå fortare och man blir väl bättre på det också tillslut. Och går det fort och smidigt tar det inte emot lika mycket:)

      Brukar tänka att jag ska lägga undan typ 5 grejer på sin rätta plats. Så när man väl är igång kan man 5 till och i bästa fall bara städa vidare. Känns inte lika övermäktigt att resa sig upp för att ta bort 5 grejer som att städa en hel lägenhet imo

        Det är sant. Hade varit bra att få in en sån rutin när man lämnar ett rum. Om jag har skräp och ett glas på soffbordet och jag ska till köket, varför tar jag inte med dom sakerna då? Hade ju underlättat så mycket 😅

      Leta reda på en riktigt spännande ljudbok att lyssna på. Har du ingen ljudboksprenumeration så finns det ofta att testa gratis i några veckor. Eller en spännande eller rolig podd att fasta i.

      Ta ett rum i taget och börja med att organisera rummet så att det går lätt att städa sen. När allt är på sin plats i hela hemmet och disken diskad så börjar du städningen rum för rum.

      Försök att inte fastna i nya projekt som att organisera om i någon låda eller garderob. Då blir det övermäktigt och det får bli en annan dag om det behövs.

        Har du tips på någon spännande ljudbok? Fick precis erbjudande att starta en prenumeration i 30 dagar för 1kr, så bra chans nu:)

        Inte fastna i projekt är en svår bit, men låter man bli det så flyter ju allt på bättre och förhoppningsvis blir klart någon gång😂

      Har inga supertips men musik peppar mig. Hög och peppig musik, sen brukar jag dricka lite vin när jag städar. Av någon anledning känns det lite ”svängigt”, som tanten skulle säga, att poppa musik och vina lite medans jag städar.
      Börjar alltid med att röja rummen, har du svårt att hålla dig till en sak i taget så har jag sett tips om att man tar korgar med sig dit man ska rensa och lägger saker som inte hör hemma i rummet i en korg dit de ska. Sen när man är klar så tar man med sig det ut.

      Av erfarenhet så blir städningen inte skojigare med tiden så börja med det jobbigaste rummet först, kanske köket eller badrummet för om motivationen tryter redan och det finns risk att du ballar ur innan det blir klart så gör det väldigt mycket om köket och badrum är glänsande så kan man alltid släcka lampan för att slippa se råttorna i vardagsrummet. Och under sängen tittar ju ingen…. 🙂

        Jag funkar bäst genom att städa på morgonen, känns konstigt att ta ett glas vin klockan 8 på morgonen😂 men förstår vad du menar, dricker inte ofta men någon gång i somras köpte jag en flaska och det var så mysigt att laga mat, diska och dona lite med ett glas vin.

        Korgen är ett smart tips! Går oftast så mycket fram och tillbaka mellan rummen, borde även ha en soppåse så jag inte behöver gå till köket för att slänga varje sak man hittar.

        Kök och badrum är verkligen viktigast. Är det rent höjer det hemmet väldigt mycket:)

      Alltså ni är så kloka och fina så jag vill bara börja gråta, tack alltså!! 😭❤️

      Det värmer mitt hjärta så mycket och allt känns inte helt omöjligt längre.

      Köp en robotdammsugare, kanske blir det rea på dem nu. Då har du någon som hjälper till och du kan tjata och klaga på den utan att den tar åt sig ha ha, känns skönt tycker jag när jag städar med annat att ha den städandes bredvid. Och så hatar jag verkligen att dammsuga, jag sopar hellre.

        Det borde man skaffa, känns som att dom som är bra är så dyra bara.
        Köpte en sladdlös dammsugare, eller vad dom heter? Tänkte det är smidigt och då kommer jag dammsuga lätt och flera dagar i veckan. Men nope, jag hatar tydligen att dammsuga lika mycket ändå 😂

          Göm trisslotter som du hittar när du städar (fungerar väl bäst om nån annan gömt iofs) alternativt lägg på ställen som måste städas först. Typ i reklam/tidningshögen på köksbänken, under mattan som ska dammsugas osv. Då får du belöningar vartefter. Och en promenad ut och köpa lotter.

    Jag såg en kille tappa sin plånbok i eftermiddags, plockade upp den och sprang ikapp honom och knackade honom på axeln. Han blev jätteglad när jag lämnade fram den och våra händer möttes. Vet inte om det är för att jag inte har dejtat på länge men han kändes som en så fin person. Vet inte varför jag skriver det här men kan ångra att jag inte frågade om han ville ses, lite sliding doors kanske?

      Hade varit en bra story!

      Jaaa vad fint… synd att ni inte pratade lite!

      Jösses….

    Har medvetet spenderat mindre tid på Facebook och loggat ut från insta nu under julledigheten. Så himla skönt att slippa se bilder på hur lyckliga alla är eller hur bra julledigheter som det postas bilder på. Men sociala medier är bara en del av sanningen, men ändå skönt att inte behöva matas av dessa bilder. Tror 2024 blir året då jag ska spendera mindre tid på sociala medier.

      Jag med och hjärndimman börjar lätta när jag scrollar mindre. Läser böcker istället och mår mycket bättre.

      Jag ska sluta med Instagram efter 31 dec eftersom Instagram numera är fullt av aktivism och otrevliga attityder.
      Facebook får vara kvar eftersom där följer jag alla mina vänner från andra länder, vi som ses 1-2 ggr per år i bästa fall.
      Inga andra SoMe.

        Instagram är väl fullt av vad du väljer att följa?

        Jag följer handarbetade och söta katter. Ingen aktivism eller otrevligheter på långa vägar 😊

          Insta är ju nersölat av reklam och föreslagna inlägg om saker de tror man gillar 😴

          Jag får upp massor av aktivism i flödet på insta trots att jag bara följer vänner och kattkonton typ. Vet inte hur man blir av med aktivisterna.

            Tryck på de tre prickarna i hörnet och välj att du inte vill se sådant. Hips vips lär sig algoritmen.

    Nån som vet om linn herbertsson fått barn än?
    Har allt gått bra?

    Har samma känsla! Har varit ledig typ en vecka nu men ändå inte fått så mycket städning gjord, det är ju såå trist. Kommer aldrig igång. Men min plan när jag städar (som jag aldrig följer) är:
    1. Kläder. Plocka ihop all smutsig tvätt, starta tvättmaskin, vik in ren tvätt.
    2. Diska all disk.
    3. Sopor. Samla ihop alla sopor och ställ i hallen.
    4. Sovrum. Bädda, vädra, damma, dammsug.
    5. Tv-rum. Städa bland eventuella prylar, torka ytor, damma, dammsug.
    6. Badrum. Vanlig badrumsstädning
    7. Kök. Plocka in all disk, plocka bort saker från bänkar och bord, skrubba och torka, dammsug.
    8. Våttorka alla rum.

      Skulle varit ett svar till December

      sopor borde va sist? jobbigt att städa hallen och dammsuga där när man måste lyfta på alla sopor & kartonger?

    Jag hatar att ha emetofobi så JÄVLA mycket. Ännu en dag förstörd för att jag varit ute bland folk och försökt exponera mig men är nu övertygad om att jag dragit på mig något så kommande två dygn kommer vara helt kantade av ångest och överanalyserande av varenda kroppslig signal. Behövde bara skriva av mig lite, vill inte dumpa allt på sambon som måste tycka att jag låter som en hackig skiva typ.

      Hitta en duktig terapeut, det finns väldigt goda behandlingsmöjligheter ❤️

      Jag förstår dig, har själv detta och det är jättejobbigt. Arbetar inom vården och i somras drabbades hela verksamheten av någon slags vinterkräksjuka. Både personal och vårdtagare blev sjuka, en efter en och det pågick i flera veckor. Kan säga att jag hade total panik under denna period.

      Det enda jag kunde påverka var att själv vara extra noga med handtvätt etc. (det är jag alltid just p.g.a av rädslan att drabbas). Har inga problem att ta hand om andras kroppsvätskor eller överdrivet rädd för andra baciller. Men just detta med emetofobi är så jobbigt.

      Jag har samma. Har testat KBT två gånger med många års mellanrum. Har du inte testat det så gör det. Jag vet hur ångesten kommer slita i dig dessa dagar. Men var ändå stolt över att du har exponerat dig. Att du sket i ångesten just där o då o tog dig utanför dina trygga domäner. Fan va grym du är!!

      Jag förstår dig helt. Åt ris borta igår och var livrädd inatt om de råkat ha maten framme länge innan vi åt (det verkade som att de lagat maten tidigare och värmde den i ugnen när vi skulle äta). Och det sjuka är att jag inte vill gå i KBT för vill inte bli av med rädslan för jag vill ju kunna skydda mig😂

    TW: våld på TV

    Jag har ett problem som jag känner påverkar mitt liv så mycket och jag vill inte att det ska göra det.

    Jag har alltid varit otroligt känslig och haft svårt att titta på våld på tv, särskilt med djur inblandat. Jag mår fysiskt och psykiskt dåligt och tycker det är helt fruktansvärt. Om jag råkar se något hemskt på tv så hamnar jag i en loop av jobbiga tankar där jag tänker på alla djur som far illa i världen och bilderna jag sett försvinner aldrig ur mitt huvud. Jag kan inte tänka att det bara är en serie och inte på riktigt. Mår otroligt dåligt av att se reklamer om djur också som far illa och det går absolut inte att titta på. Det som är jobbigt är att jag alltid är på tårna för att slippa se något jobbigt. Samma sak med artiklar i tidningen.

    Allt jag har sett och läst som har varit oundvikligt hittills i mitt liv är fortfarande så tydligt i mitt huvud och det kommer aldrig att försvinna vilket känns tungt.

    Känner inte alls samma sak för människor. Känner inte så när jag ser t.ex. Unicefreklam om barn som far illa eller läser hemska artiklar om olika brott i tidningen. Tvärtom gillar jag true crime.

    Jag har inga egna barn än men har hund och är uppvuxen med hund, flera har varit rescues som farit illa förut, så det är förmodligen därför det känns extra jobbigt. Kanske blir samma sak med barn om jag skulle bli mamma i framtiden.

    Är det någon annan som känner igen sig och har något tips på hur jag ska lära mig ha distans till detta, inte fastna i loopar av jobbiga tankar, och inte låta det påverka mitt liv i den grad det gör just nu?

      Har samma problem fast med pedofili. Allt jag någonsin läst, sett och hört är fast i en loop. Det vägrar försvinna och får upp dessa bilder dagligen i huvudet. Helt överjävligt nu eftersom jag födde barn för några månader sen. Har ingen aning om hur man bryter detta!

        Samma för mig med pedofili. Fattar ju att alla mår dåligt av att läsa/se sånt men det blir verkligen en helt fysisk reaktion där jag mår sjukt illa och ångest som sköljer över bara jag typ ser/hör ordet. Vidrigt, och absolut värre sedan jag fick barn.

      Samtalshjälp. Terapi. Det har hjälpt mig jättemycket i mina rädslor och känslor

    Någon som vet vad som hände med Angelica Lagergrens Pontus? Nu är hon ihop med en ny och man bara…va?🤣❤️

      Ingen som vet? Något måste ju hänt drastiskt? Samt att podden verkar pausad?

      Haha tycker de byter män hela tiden båda systrarna? Innan Pontus och efter Stefan var det ju en annan som var hennes livs kärlek som hon skulle gifta sig med? Han hade ett par tvillingsöner minns jag

        Ja Niklas? Dom bodde väl ihop i Sollentuna?
        Är nog kanske inte lätt att återhämta sig efter en sådan skilsmässa plus att Stefan flyttar långt bort och skaffar en ny familj? Märkligt beteende hos honom. Skita i sina barn för eget självförverkligande och det är ju bara och skaffa nya…

      Tror ingen vet, men hon har träffat ”mannen i sitt liv” en himla massa gånger. Så nu är det nog snart förlovning, samboskap och bröllop i antågande.

      Alltså nä, får panik på folk med barn som byter partner hela tiden.

    Någon som flugit med småbarn (både bebisar kring 0,5-1 år samt upp till 3-4-åringar är intressant!) och suttit både sådär närmast en vägg där man har mycket benutrymme men inte kan fälla upp armstöden, och en vanlig rad där man har säten framför men kan fälla upp armstöden? Vad tyckte ni var bäst och varför?

      Armstödens vara eller icke vara är inget jag funderat över när jag flugit med barnen. Att armstödet mellan sätena går att fälla ner känns viktigt om någon unge somnar, annars kan jag inte rapportera varken bu eller bä.

        Förhoppningen är att båda ungarna ska somna. Långflyg över natten. Borde kanske ha skrivit det hehe

      Tycker det är bättre på vanlig rad för där med mer benutrymme är det ofta mer folk som går förbi. Tex längst fram så alla som ska på toa och köar blir rätt störigt till slut. Flyger man med barn så är min erfarenhet att de lite äldre flygvärdinnorna är väldigt hjälpsamma!

      Har läst flera gånger nu och är kanske trött och trög men får inte ihop det 😅men menar du verkligen armstöden? För de kan man väl fälla upp även om man inte har säten framför sig? 🤔 Oavsett så tycker jag det har varit väldigt skönt med utrymme när vi rest med våra barn.

        Aha du menar närmast fönstret? Där har jag aldrig haft mer benutrymme, det sitter alltid någon framför? 🙈 tycker man har mest benutrymme vid gången. Gud vad jag känner mig trög nu😅

        Nej sätena som är längst fram har fasta armstöd som inte går att fälla upp.

          Ja okej! Så då menar ts raden allra längst fram, inte fönsterraden? För det var den raden jag trodde hon menade först men blev osäker..

            Säg svar nedanför nu 😁

      Jag och min man flög med vår 15 månaders, valde säte där man kunde fälla upp armstödet så att han kunde ligga ner och sova vilket funkade väldigt bra. När han va vaken hade han mittenplatsen att leka på och kunde inte smita iväg.

      Jag flög mycket med mina bebisar när de var små.
      Gillade fönsterplats pga störde omgivningen mindre då. Armstöden var mest i vägen.

        Vi kommer ha hela raden så fönsterplats kan man ha, men ”problemet” är att vi tog raden närmast en vägg för vi tänkte att det blir mer space om man tex behöver stå upp med bebisen. Men så insåg jag att armstöden inte går att fälla upp där vilket kanske blir problematiskt när äldre barnet ska sova

          Om ni ändå har extra benutrymme så kanske ni kan lägga den stora på golvet framför era fötter när hen ska sova? Visst golv är ju golv men småbarn tenderar ju ändå att glida runt på skitiga golv. Jag var länge liten i kroppen så har minnen av att sova så i ca 9-årsåldern och det utan extra benutrymme. Minns det som riktigt skönt jämfört med alternativen.

            Har du gjort det med dina barn senaste tiden? Vilket flygbolag? Nu för tiden får man ju inte göra så längre 😣

    Vad är det mest oväntade som hänt er 2023?
    Tänker gärna något roligt, typ åh jag fick reda på att min chef och kollega har haft ihop det.
    Jag har tyvärr inget att komma med 😅

      jag fick reda på att en ny kollega som jag blivit ganska nära på senaste är lesbisk! vi har pratat jättemycket om relationer då vi båda är singlar och hon har benämnt sitt ex som en man. så kläckte hon helt plötsligt fram då att detta exet är en tjej och att det är en fru hon är ute efter och inte en man! haha blev så paff för anade ingenting men det ver nog årets nyhet 😅

    Några andra som känner sig ensamma inför nyår? Har min sambo och våra två barn men saknar det här självklara sällskapet vid högtider. Vi skulle fira med några vänner men de ställde idag in, gissar att de fick roligare planer…

      Ja jag är helt ensam. Det känns…ensamt. Hörde på affären förut när folk handlade inför helgen hur de pratade om vilka de skulle träffa eller fira med. Såg familjer handla tillsammans. Kändes ännu mera ensamt…

        Jag måste säga att känna sig ensam på en större parmiddag på nyår är inte heller särskilt kul. För mig var det nästan den tändande gnistan, alla blev fullare och fullare i sina fåtöljer. Jag gick ut och dansade efter fyrverkerierna och hade inte haft så roligt på urlänge. (Skilsmässa några månader senare)

      Japp. I år skyller jag på att jag inte har hunnit tänka på nyår, vilket iofs är sant. Andra år brukar jag skylla på att jag ”inte orkar” fira storslaget och därför firar med mamma och pappa. I hemlighet drömmer jag om trerättersmiddag, roliga lekar och gött häng med goa vänner och gärna någon att kyssa vid tolvslaget. Jag vet att det inte är så för alla och att det kanske allra oftast bara är vad som visas på sociala medier och inte alls speglar en majoritets verklighet. Men nååååån gång.
      Eller i en stuga i fjällen med goa vänner. Det är inte heller försent att någon gång få uppleva.

        Är väl svårt att sådant ändras bara sådär? vad gör du själv för att hamna i den situationen du drömmer om? Menar det inte på ett drygt sätt även om det låter så men ibland kan man behöva en spark i baken för att komma dit man vill.

          Jag är i åldern då många har partners och kanske t.o.m barn och det har inte jag och då är jag inte så intressant att bjuda med har jag märkt. Jag försöker givetvis att skaffa mig umgänge som inte bara lever familjeliv och några såna har jag men staden där jag bott senaste 6 åren är extremt instängda av sig. Har man flyttat hit, då kommer man inte in i gemenskapen. Det säger ALLA. Man kan umgås ytligt men man blir inte med- eller inbjuden för man är inte ”en av dem”. De är själva väldigt medvetna om att de är såna också, har nämligen hört flera säga ”nä men här tycker vi inte om inflyttade” etc. Har släktingar som bor här, släktingar som gått i gymnasiet här (pendlat från närliggande kommuner), kollegor som flyttat hit och jag har ärligt talat inte hört en enda person säga att de känner sig välkomna in i gemenskapen. Och det har varit så i alla år vad jag förstått, så det är inget bara jag upplever.
          Senaste åren har jag slutat försöka dock då jag insett att det är hopplöst.

            Fattar och känner väl igen mentaliteten, sånt är så himla tråkigt. Du har säkert hört talas om den men om du inte har så tipsar jag i alla fall om att prova appen go friendly. Kanske känns löjligt men både jag själv och andra jag haft kontakt med har verkligen fått fina nya vänner genom den appen.

              Ja det är ju det. Man blir bara ytliga vänner som tar en fika då och då, har varandra på sociala medier men man får bara titta på utifrån, aldrig vara med på riktigt.
              Jag har den appen, den funkar inte alls här. Men det blir snart en ny stad för mig och jag har börjat slänga ut lite trådar redan nu genom den appen i hopp om att finna lite kontakter som man kan få vettiga vänskaper med.

                Låter ju verkligen som du försöker ta de steg som behövs för att få dig till en plats du vill vara på, det är väldigt modigt! Hoppas det går bra för dig i den nya staden och att du hittar nya fina bekantskaper.

                  Sen vill jag också skriva att jag kommer spendera nyår med min mamma och djur så du är verkligen inte ensam på den fronten. Men självklart förstår jag att man önskar något annat också, det är verkligen inte försent!

            Halmstad?🤪

              Åh nej, är Halmstad sån? Jag som älskar Halmstad och vill flytta dit😭

                Skellefteå?

                  Nej där vill jag inte bo😂

                  Eller du menade kanske stad hahaha. Lidköping😅😂

      Har haft det där stora sällskapet med barn men väljer numera bort det, är så jävla stressigt och ytligt ändå. Flera familjer, hälften känner inte varandra så blir bara ”allmänt” prat. Nej tack!

      Så trots det valet är vi ensamma med våra barn, så mycket mysigare. Även om det kanske inte är en tröst…❣️

        Givetvis är det inte en tröst att någon väljer att vara ensam (med sin egen familj) på nyår.

      Går emot all världens vett och etikett att ställa in så sent?! Dålig stil.

        Jaaa! Tack! Fick ingen riktig förklaring heller utan ”vi kommer inte orka med någon tillställning utan vill bara vara hemma <333” det kunde ni väl fått ur er lite tidigare

          Verkligen inte ok. Då har man ingen chans att bjuda in någon annan och har förmodligen redan förberett med mat och dryck.

          Vad svarade du?

          Tillställning? Det var väl bara den familjen som skulle komma till er? Håller med om att det var riktigt dåligt, oavsett om de hittat bättre planer eller inte orkar. Om de bara ör trötta så kan man ju jobba runt det, föreslå att man ses tidigare och avslutar tidigare eller liknande.

          Man vet aldrig vad någon går igenom. Kanske utbrändhet, sorg med mera.

            Seriöst, utbrändhet? Som kom plötsligt den 29 december? Vet man med sig att man har mycket och känner sig utmattad så planerar man väl inte nyårsfirande med en annan familj? Isåfall bör man ju innan säga att man eventuellt inte kommer orka och att planerna måste vara lösa. Lite respekt för andra får man väl ändå ha. Och sorg, ja naturligtvis kan någon ha gått bort mellan dagen man bestämde och dagen man ska ses, något annat jobbigt kan ha hänt men även om man inte orkar berätta exakt så kan man väl säga att något traumatiskt skett, det skulle ju alla fatta.

              Ja att bara säga ”vi orkar inte” låter väldigt illa när det är kort varsel. Tycker nästan det är bättre att ljuga och säga man blivit sjuk i så fall. Inte för att jag vill uppmuntra någon till lögn, men sjukdom är en rimlig ursäkt. Inte ”förresten, vi orkar inte”.

      Men varför tänker du så? Det kan vara många orsaker till att någon ändrar planer.

    Ni som lever i en hetero-relation och är nöjd med antal barn. Vad har ni valt att göra för att skydda er?

    Jag och min partner har kommit överens om att han ska knipsa då jag har dragit ett tufft lass med fertilitetsbehandlingar och sista graviditeten var absolut inte rolig fysiskt och psykiskt. Men detta kom på tal (pga hans syster som nämnde deras situation) med hans familj och då lät de som världens sämsta beslut och ”stackars honom”. Blir så trött då vi är överens, men är nyfiken på hur andra har resonerat 🙂

      Natural cycles 😂 alla tycker vi är dumma i huvudet. Kör dock i kombination med avbrutet nästan alltid

        Haha ah den känns lite risky baserat på va andra har berättat men! Jag har också bra koll på min menscykel men jag är också mest sugen vid ”fel” tillfälle och kondom har aldrig varit vår grej haha

        Det är ju inte särskilt bra om man verkligen inte vill ha fler barn…

          Nä det kanske var ett dåligt tips iofs om man verkligen verkligen inte vill ha fler. Vi har lite inställningen ”händer det så händer det men helst inte”

            Då e de ju en annan sak 🙂 tänker jag iaf

      Skulle aldrig låta min man knipsa. Livet kan hända. Vid 40 kanske han träffar en ny barnlös kärlek och vill bilda familj med henne.. även om tanken är vi två livet ut.

        Så jag ska gå på hormoner i minst 15 år till när även han är nöjd och inte vill ha fler..?

          Knipsa själv då

            Det är en jobbigare operation för en kvinna. Bara att googla och läsa.

        Men han väljer ju själv, han är vuxen. Och har redan barn, man måste inte skaffa med varje person man blir ihop med.

        Hur vet du att han inte är snart 40 ändå? Ska de planera för att göra slut nu menar du?

        Tycker folk svarar korkat 😂

        Självklart får man göra som man vill.
        Självklart kan han göra det om han vill (vet kvinnor som ”vill tvinga”). Det är jag emot. Inte att mannen gör av fri vilja.
        Självklart ska man hitta alternativ om hormoner för en själv inte funkar.
        Självklart ska man inte planera för att göra slut.

        Driver folk eller? Jag sa bara min åsikt. Alla får tycka olika 🙂

          Jo fast du skrev ju de som att de va korkat..? Då svarar ju folk dig om de inte håller mer haha.

          Självklart vill han också göra det, det va ju de jag skrev. Vi har pratat och kommit fram till de. Precis som man gör kring allt i ett förhållande

            Kanske kunde formulerat mig annorlunda. Tack för att du ändå svarade snällt 🙂

            Ps. Har vänner som är väldigt nöjda – och deras män! – att männen knipsat sig. Bara inte aktuellt här 🙂

        Man kan återställa en manlig sterilisering

        Är ju inte otänkbart att han känner sig 100% färdig med barn även om det skulle ta slut i nuvarande förhållande. Och ja, livet kan hända men livet blir ju inte förstört för att han inte kan skaffa biologiska barn med en eventuell ny kärlek. Men folk är väl olika där, en del accepterar faktum och tar livet med en klackspark, för andra vore det katastrof om om om x skulle hända.

        Varför ska du ta hänsyn till det?!

      Kondom i början, nu är jag på piller igen, men skulle önska att mannen skulle knipsa sig, då det ju går att öppna ifall de önskar i framtiden, isf ny partner för jag kommer inte skaffa fler barn då graviditeterna och babyåren var kaos. Så jag har försökt få han att vara okej att knipsa men får se 😬

        Ja men precis, går ju att fixa om det är så men han är ju själv nöjd med det han har. Han ska ju själv orka och han är en väldigt närvarande pappa. Så han själv är klar men ja.. svärmor höll på att dö 🙂

          Hahaha, stackars svärmor 😅 som inte ens har något med saken att göra 🤭

            Och som dessutom inte är jätteintresserad av sina barnbarn (hon har flera stycken, inte bara våra haha)

          Men varför pratas det om det med övriga familjen? Är inte det högst privat?

            Som jag skrev så var det hans syster som tog upp det från början. Vi har inga problem att diskutera den typen av frågor i familjen. Det är väl hur olika öppna man är helt enkelt 🙂

      Manlig sterilisering är ett jättebra alternativ! Lyssna inte på andra, inte synd om honom alls. Det är ett enkelt och snabbt ingrepp.

        Tack! Vi har två vänner som har gjort det och är jättenöjda. Våra bästa vänner resonerade som så att kvinnan i förhållandet har gjort sitt och nu är det mannens tur att ta ansvar. Lite så vi känner med. De roliga i detta att även kompisens mamma tyckte de va så synd om hennes son… så roligt ett det är svärmödrarna som reagerar mest haha

      Jag kör hormonspiral. Jag eller min skulle kunna sterilisera sig men jag behöver ändå hormonpreparat för att må bra så…

        Då förstår jag att man väljer hormonpreparay istället. Jag har mått skit av de..

          Minipiller? Inget östrogen.

            Använt de med tidigare och mådde inte bra av de heller. Va länge sen så jag minns inte vilket som gav exakt vilka symtom men de blev som natt och dag när jag slutade med de

      Min man steriliserade sig nu i höstas. Vi har 3 barn och närmar oss 40 båda två. Har också hört liknande kommentarer i bekantskapskretsen, men det är inget vi bryr oss om.

        Egentligen inget vi bryr oss om heller. Tycker bara mest det är roligt att det är kvinnorna (som borde backa mig?) som reagerar starkast haha.

        Och sen ställde jag frågan här för att de e kul att diskutera 🙂

          Så märkligt egentligen och speciellt om det handlar om en man som börjar bli lite äldre, vi kvinnor har ju inget val än att fertiliteten snabbt går utför men för mannen skulle det vara katastrof att vara steril? Orättvist ju.

            Ja lite så. Och jag anser att mannen nån gång kan ta ansvaret i en fast och lång relation där kvinnan annars alltid har tagit ansvaret för de. Men då e de för mycket begärt (enligt andra)

        Och tack för ditt svar om er situation 🙂

      Min man ska knipsa när vi definitivt bestämt att vi har tillräckligt många barn (han tycker att vi har det, jag skulle gärna ha ett till.)

      Kör minipiller. Har inte haft mens på snart 9 år och är supernöjd. Har inga biverkningar direkt som jag kan komma på nu.

      Jag tycker det låter jättebra, han kan ju reversera senare om han vill. Jag fick nästan 20 år förstörda pga min kopparspiral, andra känner så av hormonspiral. Andra mår bra, eller fattar inte att alla symptom av värk, hjärndimma, orkeslöshet och vad det kan vara som smyger sig på med åren har med preventivmedlet att göra.

        Jag har mått skit och innan jag fatta att de va pga preventivmedlet så va de riktigt deppigt. Alla sa ju också att det är så det är att vara kvinna med mens 🙂 🙂 thsnk you lord så vet jag bättre nu. Håller med dig kring att många inte förstår att många symtom har med de att göra, vilket är så tragiskt

        Min man ✂️ två veckor efter vårt tredje barn. Skulle även jag göra i samband med planerat kejsarsnitt men blev istället akut och hade därav inte hunnit ta snacket så blev utan.

        Jag vägrade ta hormoner, så alternativet var kondom eller ✂️.

      Är höggravid med 2:an nu och planen är att min sambo ska sterilisera sig därefter.
      Jag har haft tvp helvetesgraviditeter, sen förlossningar och amning och allt vad det frestar pp kroppen. Har absolut noll dåligt samvete för att han ska göra en enkel operation som man är återställd på ett par dagar av…
      Vi är båda 37 och känner oss säkra på att vi inte vill ha fler barn. Det är inte så fasligt många år kvar för oss att ändra oss heller.
      Däremot mår jag piss på hormoner och vi gillsr att ligga mkt och ofta och båda graviditeterna va minst sagt lätta att åstadkomma. Så vill helst inte råka bli gravid ..

        Har inte heller dåligt samvete för de. Tycker inte heller att vi kvinnor bör ha de heller av just de anledningarna du skriver. <3

        Hoppas de flyter på bra nu i slutet med graviditeten! <3

      Jag, kvinna, steriliserade mig när jag var nöjd med antal barn.

      Kondom i många år tills han äntligen gick med på att sterilisera sig.

      Jag har kopparspiral och vi har två barn. Är säkra på att vi är klara. När vi är helt jävla säkra, då steriliserar sig sambon.

      Självklart en god idé att sterilisera mannen. Litet ingrepp och sexlivet är sig likt efteråt. Medan hormoner kan ställa till det rejält hos kvinnor, och en kvinnlig sterilisering är ett större ingrepp. Varför ska andra lägga sig i?
      Fördelen med att knipsa mannen är även att han inte kan ställa till det om ni separerar, med typ ”ny familj” osv.

    Lyssnade på Sanning och konsekvens från 22 december idag. Vem är det som hade en rant på insta om sin otrogna partner?

      Det undrar jag med!! Hatar när jag inte fattar va de pratar om haha

        Haha! Som jag har googlat, inte ens Flashback kunde hjälpa mig. Sitter någon på svar så hela gärna mer er.

        Haha nej brukar ha hyfsad koll men inte den här gången 😂

      Har aldrig hört podden men är det kul att lyssna på en podd när det bara hintas saker men aldrig sägs rätt ut?

      Ser massor av liknande kommentarer om den podden.

      Alex Ceesays senaste tjej

    Jag älskar att åka skidor (utförsåkning), men har inte gjort det sedan innan graviditeten. Inte för att jag någonsin har varit smal, men under graviditeten gick jag upp en del, plus att mina höfter har blivit mycket bredare.

    Nu ska jag åka skidor nästa vecka och sent påkommet insåg jag att mina gamla skidkläder givetvis inte passar längre. Jag beställde nya från Dope, vilka jag har använt tidigare också. Jackan passar perfekt, men det finns inte en chans att byxorna går att stänga. Jag beställde storlek XL, som referens.

    Nu till min fråga: har någon tips på skidbyxor i större storlekar? Helst som man kan köpa i butik, då jag troligen inte hinner få leverans innan vi ska åka.

    Tack på förhand 🙏🏻🙏🏻

      Var bor du och när åker du?
      Sportshopen finns, har butik på Torp i Uddevalla, kanske på fler ställen? Hur som helst. Det finns ett märke där, Swedmount, de har nog i alla fall upp till 48 om jag inte minns fel.
      Kolla Sportamore också, har för mig att de har snabb frakt.

        Tyvärr är det i Stockholm (egentligen mellan Stockholm och Sälen) som jag har möjlighet att kolla. Tack för tipset om Sportamore, det hade jag inte tänkt på!

          Länna har en stor butik med skidkläder.

          Sportshopen har även en hemsida som det går att beställa från👍🏼

      XXL?

      Köp herrbyxor annars, det körde jag med när inget annat passade mig ett tag!

        Jag har inte ens tänkt på herrbyxor 🤦🏼‍♀️ tack för tipset!

        Herrstorlekar är smalare och längre.

      Jag köpte mina på stadium outlet! Tror det fanns upp till 3xl på herrsidan som störst 😊

        Stort tack för tipset! Jag har inte ens tänkt på herrbyxor, det ska jag absolut testa ✨

      Åkte skidor idag. Stängde inte gylfen 😁 tips!!

    Vad anser du om Anjo?
    Som förtydliga för sin reval att inte benämna hans namn. Då de skulle leda till konsekvenser. Men själv i varje video tillsammans med andra, dagligen antyder på Cluee hela tiden. Och nu gjort en helt sjukt ohedreligt icke respektfullt lagt utflera bilder på sin plattform av cluee s å hans son. Nu finns inga gränser för att skada varandra. Detta efter cluee publicera om att olof K. Inget sammanträffande detta snabbt dök upp på Anjos sida, händer ofta. Granska gärna detta Camilla. Vem som gör vad för vem. Och varför. Å när barn nu blandas in.

    Är jag den enda långhåriga personen som får en massa damm (små små tussar) i min hårborste? Förvarar den i en väska så inte så att det kommer damm ”från rummet” utan antar att det måste komma från mitt hår? 😳

      Det får jag med och har fått i alla borstar jag någonsin haft. En gång lyckades jag göra nåt bad till borsten med vatten och nåt mer och då gick det jättebra att få bort. Men minns inte hur jag gjorde. Känns äckligt och är säkert äckligt egentligen men känns också oundvikligt..

      Samma här, fattar inte hur det går till min borsten ser skitsunkig ut. Ett tag rengjorde jag den med bomullstops efter varje borstning.

      Det har inte med längden på håret att göra.
      Alla normala människor utsöndrar fett, det kommer på kammen eller borsten. Runt i luften flyget alltid partiklar runt, dvs damm.
      Det dom blir damm,
      Det kommer från hud, kläder, sminkborstar, toapapper etc.

      Det fastnar på på borsten.
      Tvätta den oftare bara.

      Fastnar mer om du använder hårprodukter som spray, vax mm.

      Klart så fastnar mer om du hr den i väskan.

    Min sambo har fått diagnosen ankyloserande spondulit. Ni som lever med samma, hur hanterar ni smärtan? Han har smärta dagligen från ländryggen som strålar ner i ena benet 😪

      Lever inte med det men har en nära vän med sjukdomen. Han har specialist neurolog-kontakt, får infusion varannan månad (vet ej läkemedelsnamn). Står på underhållsbehandling med Etoricoxib 90mg. Har någon form av specialutformad madrass som han fått via arbetsterapeuter i kommunen där han bor, så att han kan sova längre än 2 timmar/natt. Han slutade med sitt stillasittande arbete och bytte till ett mer aktivt samt började träna ryggen några gånger i veckan för bättre smärtbehandling. Det är det jag kan komma på. Tråkig diagnos att få!

      Har varit sjuk sen jag var barn. Det finns bra mediciner att få. Träning regelbundet hjälper. Värme. Varmvattenbassäng gick jag regelbundet till i en period.

      Vill han stötta kroppen utan (eller tillsammans med) mediciner så fick jag tipset om att ta extra omega3 som är antiinflammatoriskt. Du ska då ta rätt hög dos och ta det under längre period. Det hjälper mig också 🙂 när jag slarvar med det så märks det skillnad

      Finns hjälp att få via sjukvården. Börja med att kontakta vårdcentralen, om vårdcentralen därefter ej kan ge adekvat behandling ska han remitteras vidare till reumatolog. Ankyloserande spondylit kan vara allt från väldigt lätta besvär tex. känna sig stel i rygg på morgonen till stora problem med rygg, nervsmärta i ben. Inflammation i kroppens stora och små leder, inflammationer i ögonen kan också vara väldigt vanligt.
      Finns idag en mycket bred medicinsk behandlings möjlighet så lindring finns att få.
      Har själv AS, Camilla ser min mail om ni vill kontakta mig.

    Kul när folk efterlyser gamla bliggare så då gör jag med det!

    Följde en tjej som bodde neråt i landet i ett stenhus med sin man med asiatiskt ursprung, de fick en liten son. Hon hade blond page, båda hon och mannen gillade märkeskläder och minns att sonens sovrum hade typ jättehögt i tak och i köket hade hon krukor etc som gick i vitt och blått.

    Någon som kan lista ut vem jag menar?

      Lisa Jadeholt menar du nog 😃

        Jaaaa! Tack!!

    Hur kommer man rätt med exman som efter 4 år är så bitter att han aktivt undanhåller sonen från en?
    (Lämnar bort minst 2 nätter per gång han är där, svarar inte i telefon, baktalar, ljuger, vägrar låta honom delta på fritidsaktiviteter/förskoleaktiviteter)

    Han bor idag vv men vi bor ca 15 mil ifrån varandra, och hos mig har sonen förskola, hos honom bor farmorn där ibland eller så bor sonen hemma hos farmorn och träffar ej pappan.

    Har sökt hjälp av familjerätten men pappan vägrar fler samtal när han fick höra att de är frivilliga.

    Jag känner att sonen far illa av att bo på 3 ställen (blir så med farmorns hem) inte få delta på det han önskar samt det aktiva undanhållandet från mig. (Ex, Lämnar bort sonen och reser utomlands på sina veckor, hänvisar till att han ”inte inkräktade på mina veckor och att han ”gör vad han vill med barnet under hans veckor”)

    Familjerätten påtalade vikten av att barnet har kontakt med båda sina föräldrar även under veckorna dom inte är där, och att det är vi som är vårdsnadshavare och ska ta hand om barnet inte farmodern men det ”skiter han i”.
    Jag har självklart påtalat att sonen alltid kan komma hit och försökt vara extremt flexibel men möts oftast av total radiotystnad eller lögner.

    Hur gör man?

      Usch vilken jobbig situation! Vissa familjerättsliga advokatbyråer har gratis rådgivning. Att kontakta en advokat eller jurist betyder inte att man behöver stämma någon eller ge sig in i en smutsig tvist utan man kan få goda råd om vad för möjligheter det finns och hur man kan gå vidare på andra sätt.

      Av nyfikenhet, hur ställer sig farmodern till det hela?

      Ja usch vilke jobbig typ att ha att göra med.
      Sen tänker jag att det per automatik inte är något dåligt att barnet är en del hos eller med farmor. Det är väl jättebra att det finns någon mer vuxen där. Eller är hon olämplig på ngt vis? Hur är din och farmors relation?
      Kanske går att facetimea med sonen när han är där?
      Sen, hur kommer det sig att ni bor så långt bort? Vad är planen till när barnet ska börja skolan?
      Måste väl va relativt snart om det va 4 år sen ni separerade?
      Tänker att den här boendesituationen ställer till problem också.
      Sen tänker jag att du kanske inte kan göra så mycket i förhållande till pappan om du försökt med familjerätt och att prata på ett vettigt sätt. Det enda du kan göra är ju att inte förvärra konflikten. Att alltid vara respektfull och ha ryggen fri även om han beter sig som en rövhatt. Det kommer du att vinna på i längden, både i myndigheters ögon om det skulle gå så långt som till vårdnadstvist, men också i sonens ögon när han ser och förstår hur mamma försöker.
      Hur gammal är han? När är för tidigt för egen telefon i dina ögon..??

        Farmodern är konflikträdd och har alltid en ursäkt för sin sons dåliga beteenden.
        (Läs: stupfull framför sonen, kör alkoholpåverkad, ljuger osv)

        Hon är väldigt snäll, för snäll för sitt eget bästa skulle jag säga. Jag vill att min son ska ha en fin relation med sin farmor/farfar så jag motsätter mig inte alls att han är där och bygger på den relationen.
        Men inser också att hon tolerera/accepterar många beteenden som jag inte anser passar ihop med en bra miljö för barn.

        Det jag motsätter mig är att hon är den som uppfostrar honom, då pappan inte är intresserad av umgänge med sonen, men ser till att lämna till farmorn så han inte ska vara ”mer hos mig”.
        Hon i sin tur ”vågar inte” ifrågasätta utan svarar direkt ”dra inte in mig i något”.

        Han är drygt 4,5 år nu, så det är inte så länge kvar till förskoleklass.
        Så vi komme behöva ”lösa frågan” ordentligt snart.

        Sonen har fått en mobil (av farmor) men där vägrar dom ge mig numret eller lägga in mitt nummer så han kan ringa mig (pappan, farmorn, farmorns man, farfarns nummer har de lagt in).
        Han får inte heller ta med telefonen till mig så jag kan hjälpa honom.
        Jag tycker han är för liten för egen telefon men blir ledsen och besviken över att de aktivit säkerställer att han inte ska ringa mig (som han säger att han vill även till pappan)

    Michaela Forni skriver så här på sin blogg om sina nyårsmål:
    ◦ Gå på ansiktsbehandlingar och få ordning på huden.

    ”Nej, jag har varit tvungen att prioritera bort den egentiden tyvärr men hoppas kunna få in det när Gaia börjar förskolan sen”

    Någon annan som tycker det är konstigt att skriva ut att man ska göra ansiktsbehandlingar och ha egentid när barnet går på förskolan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.