Nicci Hernestig anklagas för kroppshets

Ni är SÅ många som bett om ett inlägg om det här så här kommer det.

Nicci Hernestig har postat en ”hyllning” till den egna kroppen och anklagas för kroppshets. Nicci själv förklarar det med att hon borde få visa upp sin kropp, trots att den återhämtat sig snabbt, någonting hon tillskriver sin tidigare träning och bra gener på mammans sida.

Kanske har hon använt Elena Belles knep från igår?
Har hon också månne TÄNKT sig smal? Kan man även tänka sig till fred på jorden eller funkar det mest på kroppar och jakten på smalhet?

Jag har en omröstning i det här Instagraminlägget och i skrivande stund anser en majoritet att hennes inlägg utgör kroppshets. 
Vad tycker du?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Snälla byt namn på hela bloggen till Kroppsbevakning, skulle spegla innehållet bättre då.

      Ja vad händer? Om det är någonstans på internet skulle få kroppsångest så är det nog fan härifrån.

        Ja många inlägg om kroppar och bantning. Men samtidigt är det ju det som diskuteras på socialamedier just nu. Och brukar göra det såhär års. Och bloggbevakning bevakar ju socialamedier.. så förståeligt ändå tycker jag.

    Men vad spelar det för roll att Nicci är skitsnygg även efter en graviditet och förlossning? Alltså hur orkar man störa sig på att hon visar upp sin kropp? Får man bara visa sin kropp efter en förlossning om magen hänger och är full av bristningar?

      Varför visa upp sin kropp öht? 😅

        Det är så konstigt att en person skapar en egen instagram som handlar om deras liv, folk väljer att följa och sen gnäller de om vad som läggs upp. Nicci tycker väl att hon är snygg och vill visa upp det. Precis som att någon vill visa upp tårtorna de bakar, hur duktiga de är på yoga, böckerna de läser, de som byggt hela sin person på bodipositivity osv. Hela instagram är en uppvisning i sin egen förträfflighet och alla har något att gnälla på. Följ inte de ni stör er på och om de dyker upp i flödet så kan ni blocka.

        För att hon vill? Låt henne. Det är valfritt att gå in på hennes instagram och kolla på den 🙂

          Djupt resonemang! 💡

            Behöver det vara så jävla djupt hela tiden?

            Varför behöver det vara djup när svaret är enkelt?

              Tror du på riktigt att det är så enkelt? Lol

                Lol? Är du 12 år eller?
                Det är precis så jävla enkelt. Blir du störd, besök inte. Punkt.

        Eller så gör man dom som man vill, dvs visar upp kroppen om man känner för det och har man ingen lust så visar man inte upp kroppen?

        Låt henne få visa upp sin kropp. Hon kommer fortfarande dras till och få IQbefriade snubbar. Hennes morsa verkar lika korkad och ja, är väl genetiskt även där😉. Ta hand om det stackars barnet ist för att posera kroppen kan man ju tycka. Gå till frissan när man har värkar, jo viktigt att vara snygg när man föder🙄

          Men sluta. Har du barn själv? Du verkar inte inse hur många timmar spädbarn sover. Jag lovar att hon har tid att ta bilder på sin kropp som hon är stolt över och att ta hand om sitt barn.

            Jag har vuxna barn tack. Sonen hade kolik så inte mycket sova där. Det är bra att hon är stolt över sin kropp för hjärnan kan ju inte vara mycket att vara stolt över 😉

          Skulle inte vilja byta liv/situation/kropp/framtid med henne för alla fläskvalkar i stan!

          Den videon visar verkligen hur ointelligent hon är. Hon förstår inte ens skillnaden på att visa upp en smal kropp och att visa upp en tjock kropp. Som en del här inne inte heller gör, tyvärr.

        Jag f a t t a r verkligen inte grejen. Det är inte konstigt att dessa människor inte mår bra innerst inne. Detta ständiga bekräftelsebehov!?
        Ponera nu att min mamma, som födde mig 1972 skulle ta en bild några veckor efter att hon fått mig och sen skicka det till alla i släkten? Näe, skulle aldrig hända.
        Jag är inte intresserad av hur snabbt hon går tillbaka. Det är s j u k t, fattar ni inte det?

          Ahahaha, så sjukt rolig jämförelse 😂 Årets julkort 1972 – din mamma i underkläder och en toalettstol i bakgrunden.

          Haha så kul! Så sant med. Sjuk värld

        Eller hur, varför? Bekräftelse så klart…

          Ja extremt narcissistiskt beteende, det blev nästan övertydligt när jag såg videon också. Men så är det ju narcissister som dras till dessa ”yrken”. Kan vara bra att vara medveten om att de flesta influensers har en narcissistisk störning och att det inte är det minsta eftersträvandevärt för alla oss som inte har det. Men de kan vara kul att titta på ibland, som på apan i buren. (usch var jag för hård nu?)

      Det är inte det som folk mest stör sig på ens utan att hon är dum i huvet

        Oj, mogen kommentar.

          Men sant

          Men sant!

          Hon bevisar ju det här.

    Äh hon verkar ju vara i en rätt jobbig situation rent allmänt vad gäller betydligt viktigare saker än kropp så låt henne vara stolt över något.

      Om Nicci’s post anses kropphets är de väl lika mycket kropphets att de skrivs om hennes kropp här, uppe för diskussion med andra osv.

        Så du förstår verkligen inte?

    Blir så jävla trött på att kvinnokroppen aldrig får vara? Inte ens direkt efter en förlossning får den vara i fred. Såg en tjej på instagram som en dag efter förlossning visade upp sin mage då hon ”fått såå många DMs om jag kan visa upp hur magen ser ut”. Blir så ledsen att direkt efter man fött barn ska känna behovet av att ens visa upp sin kropp, det är ett sånt jävla märkligt och sorgligt samhälle vi lever i. Men inte så märkligt att Nicci beter sig som hon gör heller då hela hennes influencerliv baseras på kropp och utseende som så många andra

      Eller så låter vi alla göra som dom själv vill?

        Den har diskussionen kan du väl snälla hålla dig utanför? Gå och ta en kopp kaffe istället.

          Kaffet är upphällt, men för övrigt så skiter jag fullständigt i dina härskartekniker.

          Logga ut om det stör dig att en man har en åsikt.

            Det är ingen härskarteknik att påminna dig om att här har du inte tolkningsföreträde och säkerligen inget att bidra med då du varken har en kvinnlig kropp eller har gått igenom en graviditet. Och nej jag kommer inte logga ut då jag faktiskt har i detta samtal att göra. Och det är inte så mycket att du är man som stör mig just nu. Nu är det mer att du vill in här och mansplaina en kvinnofråga för kvinnor

              Använder alltså inte härskartekniker men slänger dig med ord som mansplaning, imponerande.

              Tolkningsföreträde är det bara folk som vill tysta oliktänkande att få säga sin syn på saken.

              Och min kommentar som triggade dig nått så oerhört var att jag tyckte att låta kvinnor själv bestämma vad dom vill göra…säger mer om dig än om mig.

                Du som man behöver inte vara här och tycka. Enkelt. Så!

                  Tack, kände samma sak. 😄

                    Inte jag, inte med den åsikten som ju var väldigt tillåtande.

                S skrev om en kvinna som uppmanades av andra att visa sin mage efter förlossningen och du svara att låt dom göra som dom själva vill. Läste du ens S kommentar? Poängen var att kvinnan uppmanades att visa magen vilket hon då gjorde. Låter inte som hennes förstahandsval direkt.
                Sen håller jag med tant gredelin vad vet du om hur det känns att bli bedömd av andra efter en graviditet?

        Alla får görasom dom vill. Du tycker inte det är värt att reflektera över VARFÖR kvinnor filmar sina kroppar och postar på sociala medier efter förlossning?

          Det är väl klart att det finns press från omvärlden. Alla vet att smala och snygga människor värderas högre. Det är ett socialt kapital att vara smal och snygg men det går ju på en så mycket djupare nivå än att diskutera en enskild person som man gör i det här inlägget. Det är knappast hennes fel att omvärlden ser ut som den gör.

            Smal och snygg är inte samma sak! 😂 Finns en hel del ätstörda smala olyckliga.m männislor som ser förjävligt ut och tvärt om!

              Självklart. Men det kommer ju alltid ge ”extrapoäng” att åtminstone vara smal

          Japp, för att fixa pluspoäng i bästa finaste tjejgänget såklart, men låt mig gissa din teori ”rullar tärningarna” och det blev patriarkatet.
          Det är bara att kolla vilka som kommenterar på kvinnliga influensers kroppsbilder, en överväldigande majoritet är andra kvinnor.

            Ja, precis därför. Det är kvinnorna som är målbilden, kvinnorna som påverkas, kvinnorna som förväntas få smala tighta kroppar (både här och där…) snabbt snabbt efter en förlossning. Självklart läses såna inlägg av kvinnorna! Självklart är det kvinnorna som påverkas!

            Kvinnor konkurrerar om mannens blick, där fick du ett rätt.✅ Duktig du är. Har du funderat på varför det är så? Svaret behöver utvecklas lite mer än att bara svara patriarkatet, även om det är en del av svaret.

            Du kanske ska utveckla tanken lite. Varför är det så tror du?
            Omvärldsanalys är grejer det.

        Ja man får väl vara stolt över sin kropp som skapat ett liv. Gått från en stor mage med en bebis i till att nästan se ut som innan? Det om något är väl fascinerande?

      Fast det är ju influenser som visar sig. Finns massa människor som är privata. Och tur är det.

        Ja jag insåg efter ett par tillfällen på badhus och stranden att människor fortfarande ser ut som människor och inte som på sociala medier. Väldigt skönt för självförtroendet.

    Men alltså jag håller med Nicci, det ÄR ju sjukt coolt att vissa kan bära ser barn och två veckor senare syns det knappt. Jag var en av dom som fick sjuka bristningar och lös hud men det gör ju inte mig till en sämre människa. Vi är olika och genetik spelar ju en stor roll. Sluta jämför er med influensers, de är ju liksom kända för att de är smala och snygga det är därför de har många följare. Jag följer inte Nicci men min gissning är att hon lagt ut bilder på sin kropp tidigare så ni vet vad ni följer. Om ni blir ledsna och känner kroppshets så kan man blocka och sluta titta. Man har ett eget ansvar.

      Ja jag håller med dig, kvinnokroppen är häftig och att en del är smala igen kort efter förlossningen är ju bara fascinerande. Jag blev själv smal snabbt efter mina första två barn, med tredje hade jag lagt på mig fler kilon så det tog längre tid. Men kroppen är ju verkligen designad för att föröka sig och att uppleva detta hos sig själv är coolt!

      Hon har ju lös hud?

      Jag har också löst hängande hud, bristningar och en ätströning som gör att jag oftast väger allt för mycket. En läkare jag sökte en gång sa som vanligt att jag borde gå ner i vikt (som inte hade med åkomman att göra eller frågade någon bakomliggande fråga till min övervikt) men då jag svarade att jag precis fött 2 barn blev han tyst. Att precis betydde 18 år sen efterfrågade han inte heller.

        Hahahaahahahhaha

        😂

        Förstår inte varför man tar illa upp av att läkare kommenterar övervikt/fetma och säger att man ska gå ner i vikt. Det är läkarens jobb att säga det, precis som det är Polisens jobb att säga ”Begå inte brott” t ex. Det är läkarens JOBB att säga åt en människa med övervikt/fetma att gå ner i vikt, oavsett vad den personen söker vård för, eftersom övervikt/fetma kan vara en orsak till de flesta besvär och sjukdomar (både psykiskt och fysiskt). Jag förstår att man reagerar och tar illa upp om andra människor kommenterar vikten, men läkare SKA faktiskt kommentera vikten, det är ju deras jobb. Det har hänt mig hur många gånger som helst att läkare har kommenterat min vikt (när jag har sökt vård för psykiskt, ångest, depression), och läkarna hade rätt, för när jag gick ner i vikt så blev många av de psykiska problemen så mycket mildare, vissa försvann till och med helt och hållet.

    Det är inte så konstigt att vältränade kroppar återhämtar sig snabbare från en graviditet än icke-tränade. Har man starka magmuskler så kanske dom återgår snabbare till sin position och då hänger väl buken mindre? Vill man se vältränad ut, oavsett om man fött barn eller inte, så måste man träna – mycket.

      Ja och det beror också på hur många kilon man går upp under graviditeten. När jag höll mig inom rekommenderade 9-12 kg blev jag smal igen snabbt efter förlossningen. När jag gick upp 20 kg var det såklart en del som inte var relaterat till barn och moderkaka etc och den delen fanns ju kvar ett bra tag!

      Så fungerar det tyvärr inte utan handlar mycket om tur och genetik, hur elastisk huden är och om musklerna kommer växa ihop igen. Att vara vältränad är ingen garanti för att magen blir som den var innan.

        Vi som har flera barn kan ju konstatera att hur mycket man går upp i vikt under graviditeten påverkar mer än genetik. När jag gick upp väldigt mycket i vikt blev allt mycket svårare: foglossning, svullna fötter, att gå ner efter förlossningen. Allt blev jobbigare. När jag höll en lite striktare diet och gick upp 12 kg hade jag lindrig foglossning, inte så många graviditetsrelaterade problem och nästan alla kilon var borta 2 veckor efter förlossningen. Min genetik hade ju inte förändrats men hur jag åt hade ändrats.

          Jag gick upp lika mycket med båda barnen men hade mer foglossning med första. Du ska nog i te dra för stora slutsatser.

      Nej, så är det inte. Hur mycket dina magmuskler går isär och hur väl de går ihop igen har inget med träning att göra. Det är som med foglossning – vem som helst kan drabbas, vältränad som otränad, smal som tjock. Och hudbristningar.
      Buken hänger dels pga delade magmuskler, dels pga lös hud. Sen expanderar ju livmodern något enormt och det tar ett tag innan den drar ihop sig helt. Har du gjort ett ks kan du vara svullen länge pga operation.
      Men det är bra att träna när man är preggo av en massa andra och viktigare anledningar än hängande buk, såklart 🙂

    Syntes inte att jag fött barn heller efter. Sen la ju inte jag upp det för massa följare 😂 Tycker dock att det blir skevt om någon utan bristningar och häng inte får göra det. Är dock också trött på att kvinnokroppen ska visas upp hela tiden, hängig eller ej. Ser ni män hålla på såhär? Nej.

      Män visar upp sig för sina gymkompisar men inte lika mycket på offentliga konton.
      Jag har söner som tränar mycket och de tar mycket bilder på sina kroppar, de delar mer i privata grupper än på sina konton men jag vågar påstå att även män visar upp sina kroppar.

    Är ju alltid dessa smala och vältränade tjejer som ska skryta om sin smala midja efter förlossningen… Är det verkligen det viktigaste? Är det inte viktigare att man är smärtfri? Att underredet är intakt? Att man kan skratta utan att kissa på sig? Att man kan ha sex utan att det gör ont? Utseendet säger ingenting om hur man faktiskt mår på insidan efter graviditet och förlossning.

      Bästa kommentaren

      Håller med dig till 100%!

      Vem säger att det är det viktigaste? Om man inte kan ligga eller håll tätt kan man ju iaf glädjas åt att man har en smal midja.

      Så man får inte glädjas av det lilla? Jag var jätte imponerad av min kropp och hur fort den ändrades. Nu la jag inte ut det på instagram för jag jobbar inte som influencer.

    Hur gammal är hennes dotter? Tänker att om hon kan ha såna trosor så har hon blivit av med sitt avslag väldigt fort. Lucky her.

      Skum kommentar.

        Så skum är faktiskt inte kommentaren. Jag tänkte också på det, själv blödde jag i tre veckor efteråt och drömde om vanlig trosor haha.

        Du har inte barn va? Jag hade sjukhusets nättrosor med vuxenblöja i 3 veckor 😂 Känns som en utopi att kunna ha Niccis trosor 🙌

      Jag hade bara avslag i en vecka. Blödde sammanlagt 150 ml på min förlossning. Så alla är olika.

        Precis samma här.

      Eller så är det spetstrosa på för poserandets skull och sedan raskt ombyte till vanliga trosor och binda😅 men som sagt avslag varierat ju, alla blöder ju inte i 8v

      Jag har fött två barn och haft mindre än en mens som avslag. Så det handlar nog bara om slumpen?

        Nej, det måste vara genetiskt😂

      Avslaget behöver ju inte vara en syndaflod. Mitt var det bara första dygnet, sen var det mest småblödningar och spotting. Hade vanliga trosor från att jag åkte hem från bb.

        Wow, grattis! Måste ha varit såå skönt 🫶

    Alltså jag fattar inte. Om en smal person lägger ut bilder på sin kropp så kropps/vikthetsar man. Om man istället är överviktig och lägger ut bilder på sin kropp så uppmuntrar man till ohälsa…. Ingen kan visst göra rätt oavsett kroppsform. Kan inte våra kroppar bara få vara i fred oavsett storlek eller utseende?

      Kan lova sig att ingen som ser en överviktig kropp tänker ”Wow,så vill jag också se ut…nu måste jag äta vansinningt mycket så jag också blir så där tjock och cool”.
      Men bilder på underviktiga däremot kan få personer att vilja se ut så,svälta sig,därför att smal,eller rentav benig, är tyvärr det skönhetsideal som råder.

        dig

    Vad får man lägga upp bilder på utan att ngn mår dåligt, blir hetsad eller kränkt?
    Lycklig familj?
    Bebismage?
    Fint hem?
    Dyra presenter?
    Träning?

    Folk måste skärpa sig. Alltid kommer ngn ha det bättre än dig och väldigt många sämre också.

      Lycklig familj – nej, ingen familj är lycklig utanför insta!
      Bebismage – nej, triggande för alla ofrivilligt barnlösa!
      Fint hem – nej, ytligt och ful/tacky/för dyr/för vit/för någonting någon inte gillar-inredningsstil!
      Dyra presenter – nej, sluta skryta!
      Träning – nej, ätstört och triggande!

      Och kropp efter graviditet: ja- om du har men mage likt en bulldeg full med bristningar som visar vilken tigermamma du är!! Gärna tillsammans med läckande bröst, en tom blick och en knut i håret som suttit där den senaste veckan. Annars – absolut inte!

        Men sluta nu. Vi vet att det är extremt hetsigt och triggande för majoriteten kvinnor att utsättas för den här typen av material. Majoriteten nyförlösta ser heller inte ut som hon. Kan hon inte bara beundra sig själv hemma framför spegeln och tänka ”kul för mig men så här är det inte för de flesta andra och jag tänker inte bidra till att nya mammor sitter hemma och mår dåligt”? Sen kan hon ju lägga ut en bild på sig själv i bikini i en pool och låta bli att skriva ”kroppen är fantastiiiisk” så har hon inte bidragit till kroppshets. För kroppen är inte fantastiskt för att den blev smal – den är fantastisk för att den lyckades bli gravid, bära ett barn, föda ett barn och nära ett barn. Kan vi liksom foka på det och inte hur snabbt hon kom i sina jeans?
        Hon har fått en dotter. Man skulle önska att det var en wake up call att sluta kroppshetsa.
        Själv vägde jag lika mycket som innan graviditeten tre dagar efter att jag fött och fick ett barn som sov hela nätterna från att han föddes. Jag gick inte runt på mammaträffar och berättade det här. Jag tänkte att den informationen kan jag glädjas åt i det tysta och så kan de som har det tufft få prata om det. För jag älskar mina medsystrar.

          🥱🥱🥱

          Är biologi verkligen SÅ fantastiskt? Lol

    Jag tror hon gör såna inlägg för att hon inte kan lägga upp bilder med ”lyckliga familjen” som de allra flesta kan. Där mamma, pappa och barnet är på samma bild.

      Jag tror att hon lagt ut minst lika mycket på kroppen oavsett, och helt ärligt, hade jag sett ut så efter min första förlossning hade jag också velat visa upp mig. Men jag såg (och ser) långt ifrån ut så!

      Mycket har väl med gener att göra, men också hur man såg ut innan och åldern. Min mamma var smal som en pinne och födde mig vid 19 års ålder, det syntes inte efter att hon fått mig. Jag däremot var 31 år och vägde 60-65 kg på 160 cm och bouncade absolut inte tillbaka till det haha.

        Då är det ju intressant att reflektera över anledningen VARFÖR man isåfall hade velat visa upp sig? Och för vem vill man visa upp sig? För att visa att man är lyckad i samhällets ögon som har en smal kropp som inte visar många spår efter en graviditet eller förlossning trots att det bara gått en kort tid? Det är så djupt sorgligt detta

          Helt ärligt hade jag velat visa upp mig för mig själv! Tycker det är as trist att se mig själv i spegeln just nu och det är helt ok att känna så tycker jag 🙂

          Tycker inte alls att det är sorligt?

            Det är väl mer sorligt att du dömmer andra så hårt

              Sorgligt! Med g!

                Men snälla rara, jag tror alla förstår vilket ord det var trots att jag missade en bokstav i all hast? Eller tappade ordet helt innebörden nu enligt dig?

                  Snälla rara, stava ordentligt. Hör ni inte j-ljudet i sorgligt??

              och dömer.

      Först lägger hon ut… Sen lägger hennes mamma ut. Nåt är väldigt toxic i den familjen. Hon vill ha uppmärksamhet och mår uppenbarligen inte bra.

    Är det detta som är viktigt alltså? Ytlig sak att fokusera på.

      Minst sagt. Men vill man slippa ta åt sig och bli provocerad så är det här bra läsning: https://www.dn.se/insidan/nar-negativ-kroppsuppfattning-tar-over-livet-sa-ghostar-du-sjalvkritiska-tankar/

    Kroppar kroppar kroppar.

    Nu ska den här kroppen ta en promenad. Är tacksam att den kan och orkar ge mig en go promenad i det fina vädret.

    Osar avund Camilla 😂 Måste finns roligare saker att skriva om.

      Har du inte mer hjärnceller än så? Stackars dig.

    MG som skulle fokusera på att må bra efter sin op postar om sin viktnedgång. Fortfarande handlar nästan allt om yta. Fart maskerat som oj vad jag är sunkig och oj vad lite jag bryr mig om mitt utseende (men jag har ändå blekt håret och fixat lösfransar kort efter op).

      Who?

      Margareta Grääs eller vem?

    Riktig sandlådenivå på den här typen av inlägg, det enda det leder till är att folk tar sig friheten till att lägga ännu mer kommentarer om hennes kropp. Skämsbevakning.

      Det får hon ju så klart skylla sig själv.

    Så tröttsamma inlägg. Nu ska den här kroppen gå in och bada sin hund!

    Tror folk irriterar sig för att det finns en tanke, ett mål, en förväntan om att kvinnor ska få tillbaka sin kropp. Det får ta lite tid men tillbaka ska man, typ? För vissa av oss är det snudd på omöjligt att se ut som innan utan självspäkelse resten av livet.

    Samhället lägger värde i kvinnors utseende, att visa att ”kolla jag ser ut precis som innan efter 2 veckor!!” Är att ”uppfylla målet” som samhället satt. Att ha en kropp permanent annorlunda med mjuk påsig mage med bristningar är knappast goals enligt samhället.

    ”Vadå får bara tjocka visa upp sig?!?!?” Ja alltså det ger i alla fall något som går emot norm och de krav som finns på nya mammor.. Vi behöver inte fler smala snygga tjejer som visar hur de bockar av alla patriarkatets kriterier. Att visa upp en normativ kropp är inte feminism, är inte kontroversiellt, det är bara att spä på de normer som råder och Skadar kvinnor och tjejer. Sorry!

    Och den fantastiska kvinnokroppen. Vad är det som är fantastiskt? Att ur ett litet ägg kunna skapa liv, en perfekt människa och att sedan föda barnet och sen till råga på allt producera Mat till en människa som är allt den behöver sina första 6 månader?!?!? Eller att få tillbaka en platt mage….

    Kan förstå att man tänker mycket på kroppen när man är så ung och precis fått barn, ensam dessutom. Värre med t.ex Sandra som postar mer magra bilder än någonsin. Där har det verkligen bara blivit sorgligt.

    I ett samhälle där anorexi och ätstörningar ökat med 300% bland unga… är det väl inte konstigt att man reagerar, och förväntar sig lite extra tankar från influensers. Nikki är jättefin i kroppen men hon förändrades heller inte så mycket under graviditeten eller? Mest mage. Hon har själv sagt att hon fortfarande köpte samma storlek och kläder från Nelly, under som innan grav. (Ev gått från small till medium) det är väl klart många känner sig misslyckade eller tjocka när de själva kanske inte har så tur med kroppen. Det ÄR mer till ovanligheten att hålla sig så slank som Nikki.. och det ÄR jobbigare att genomgå en större förändring än hon gjorde, och det tar Nikki ingen hänsyn till som influenser med massa (unga) följare.

    Allt med hela graviditeten är så sjukt
    Nicci säger i ett klipp på gravid vecka för vecka att, hon var tvungen att göra slut för henne och barnets säkerhet. Mer än så vill hon inte säga. Säg ingenting överhuvudtaget. ExonPH lägger ut sms mellan föräldrarna och skriver att hon är ”medlare”. På samma konto kunde man läsa att hon framöver skulle lägga ut ledtrådar på vad som hände, som fick Nicci att göra slut. Var finns det mogna och vettiga personer runt dessa två tjejer. En som inte mäter allt i antal följare osv.Det här ska en liten tjej eventuellt behöva läsa om en dag eller se sin mammas gråtklipp. Avböjde skvallerkontot direkt, tror att det känns hårdast mot deras stora egon.

    Vad är hennes tanke med att visa upp sin kropp på detta sättet? Mår hon dåligt och har ett enormt stort bekräftelsebehov?
    Förstår inte riktigt syftet med att hålla på att visa upp sig halvnaken på sociala medier, oavsett vilken kroppstyp man har.

    Vad är det för typ av människor som följer denna typ av konton, helt ofattbart…

    Jag är lite kluven i vad jag tycker, men jag ska erkänna att jag reagerade när jag såg hennes inlägg. Jag tycker att man självklart ska få vara stolt över sin kropp oavsett om den är stor eller liten, men jag känner också att man lär ha i åtanke hur dagens samhälle ser ut. Just nu är det väldigt mycket hets om att man ska vara ohälsosamt smal och det är snack om bantning och dieter överallt. Jag tycker helt enkelt att man kan tänka ett steg längre innan man publicerar. Har hon rätt att visa upp sin kropp på sin egna instagram? Absolut!! Men var det verkligen nödvändigt att påpeka att det såhär och såhär många veckor efter födsel?

    Varför finns ens ett behov av att ens lägga ut bilder på sin kropp några veckor efter förlossningen? Vad vill man med det? Vad ska jag som följare få ut av det? Är det viktigt på riktigt? Jag fattar verkligen inte 🤷🏼‍♀️

      Det skapar ju tydligen väldigt engagemang och det är väl litegrann det som är hennes jobb 🤗

    Så trött på alla som måste visa upp sina kroppar oavsett hur de ser ut. Varför känner så många att de bara måste visa upp sin kropp på internet? Kan man aldrig få gå online utan att få pattar, degmagar, bristningar, magrutor eller rövar upptyckt på skärmen? Så himla ointressant.

    Alla människor har SJÄLVKLART rätt att visa upp sina kroppar och vara stolta över dem! Inget som helst fel med det. Problemet här är att merparten av oss kvinnor inte upplever denna ”snabba återhämtning” som Nicci gör, och det är en känslig punkt för många… Vi är många som kämpar oss igenom en graviditet, med extrakilon och allt vad det innebär, och efteråt har svårt att komma tillbaka igen. Därav kan ett sådant inlägg skapa mycket känslor, med all rätt också. Gränsen är hårfin. Med tanke på hur det i sociala medier kommenteras kring den ena och den andras kropp så är det inte konstigt att detta inlägg rör upp känslor. Jag är en av dem som gick upp galet mycket i vikt under min graviditet, och jag önskar att jag hade sett ut som ”innan” efter förlossning, men för mig är det inte en rimlig tanke! Alla är olika, och jag försöker tänka att min kropp gör så gott den kan. Den har trots allt skapat ett fantastiskt litet liv.

    Narcissist, vem f-n bryr sig om ett WT’s kropp efter att hon fött ett stackars barn till någon likasinnad som hoppat i säng med ännu en likasinnad..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.