My Martens om sitt medfödda hjärtfel

Bildkälla: My Martens Instastory

Bild 1: Den här undersökningen har jag haft framför mig ett tag… Jag ska erkänna att jag är extremt nervös för själva undersökningen.
Bild 2: Jag ska undersöka hjärtat med ultraljud via matstrupen. Bara tanken på att gå ner med en kamera i halsen känns obehagligt och olustigt.
Bild 3: Men… Jag har ett litet medfött hjärtfel som hittills aldrig varit något problem. Men vid den sista undersökningen så bestämde dom att jag behöver göra en grundligare uppföljning och följa upp en liten förändring. Tänk ändå vilken fantastisk sjukvård ändå. 🙏 ❤️

I en video berättar My efter hemkomst att läkarna såg det de trodde sig sig har sett tidigare, och att det kommer leda till en vidare utredning av hennes hälsa men att läkarna inte hunnit titta på alla bilder och så än utan det var vad de direkt kunde se på ultraljudet.
Då får vi önska My och hennes hjärta ett krya på sig så länge då!

 

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det nåt hon inte har/haft i sitt liv? 🙄

      Sunt förnuft 🤔?

        😅 åh såklart

      Betalande ”klinkers” i PT-studion.
      Ett rättstavningsprogram.
      En koordinator.
      Äkta vinnare på sina tävlingar.

      Oempatiskt att skriva så 09.38. Hoppas hon blir frisk. Otäckt med problem ang hjärtat.

      Exakt min tanke – finns det åkommor som My INTE har?

        Känns som att somliga söker uppmärksamhet och sympatier genom att söka vård och berätta om sveda, värk, knölar och sjukdom. Somliga åker till akuten för minsta lilla och gör stor sak av allt, ska visas sjukhusbilder, kryckor, rollatorer, dropp etc. Den typ av bilder och dåligt mående ger uppmärksamhet i pressen. Kan det kanske vara så att M är hypokondriker? Eller är det taktik, ett behov el drabbas hon faktiskt av allt?? Hoppas det inte är något allvarligt iaf om det är så att hon har hjärtfel.

      Camilla har också precis alla sjukdomar och varit med om allt

      Hon verkar vilja hitta något, vill att de ska utreda allt som har med hennes hälsa att göra. Hypokondri? Så mycket utredningar. Hon har använt mycket av vårdens resurser, det är hon och Magdalena Graaf. Hur många olika operationer har inte hon gjort. Märkligt att de båda två har hjärtfel. Märkligt också att My inte nämnt något om sitt lilla medfödda hjärtfel tidigare, eller har hon gjort det?

    Orkar inte mer om vad hon har eller inte har TYVÄRR för trots sina stavfel så hade hon en rolig blogg. Hoppas och önskar att hon och Jonas får barn för deras skull.

      Har hon sagt att hon vill ha barn?

      Hon har ju redan barn

      Med tanke på hur hennes livsstil /situation så hoppas jag inte att de skaffar barn för ”deras skull” utan att de skaffar barn för barnets skull och då försöker landa en livsstil med lite mer rutiner och lugn – för barnets skull.

        Vem skaffar barn för barnets skull? Verkar svårt.

          Förhoppningsvis de flesta skaffar barn med barnets bästa framför ögonen.

            Isåfall skaffar man väl inte barn alls. Självklar skaffar alla barn för sin egna skull

        Va? Man skaffar alltid barn för sin egen skull eftersom det inte finns något barn före dess. Det är således alltid en egoistisk handling att skaffa barn. Det är inte så att alla spädbarn först bor hos Riddar Kato och vi måste rädda dem genom att ha sex, vara gravida och föda ut dem i vår värld.

        Man skaffar barn för sin EGEN skull, Finns väl ingen som skaffar för BARNETS skull. Låter som du gråter över varje ägg och varje spermie som inte befruktas.

    Tyvärr får man ta allt som My säger o skriver med en nypa salt. Hon har haft misstänkt hjärnblödning, väntat på cancerbesked ( väntade på provsvar) osv.
    Skulle hon ha ett allvarligt fel på hjärtat kommer hon få svar på några dagar och där efter ev. åtgärd inom några
    veckor. Hon söker uppmärksamhet och är duktig på att ropa vargen kommer. Inte så snyggt när hon bara vill ha ❤️❤️❤️
    Hon borde ligga lågt tills hon verkligen har något att berätta. Nu har hon utnyttjat den allmänna vården så mycket att hon nu får gå och betala privat för alla sina undersökningar.
    Det allvarligaste hon haft de sista åren var en stukad tå.

      Men en del tex jag har otur med hälsan. Pga av arv och sen bara slumpen. Inget att göra åt men tur det finns sjukvård.

        Förlåt, men vad tror du pga betyder?

          😆

          Även du kan väl råka få med ett ord för mycket ibland, eller?

    Detta också? Men med hennes överdrifter är det säkert dödligt.

      Alltså hjärtfel kan vara det vid hård ansträngning och ännu mer tror jag i kyla, typ skidåkning. Minns inte om hjärtmuskelinflammation är inblandat för att det ska vara extra farligt, men unga atleter och vanliga med dolda hjärtfel har fallit ihop vid ansträngning och sedan vaknat till liv. Läser detta på Expressen: Varje år dör fem till tio svenskar under 35 år i plötsligt hjärtdöd, ofta i samband med idrott. Så bra att hon kollar, även om hon inte är elitidrottare.

        Och sedan inte vaknat till liv….

        Med tanke på hur hårt hon har tränat borde det väl upptäckts tidigare.

          Nja,tror inte hon tränat på flera år faktiskt,bara tagit bilder i träningskläder. För att vara PT så flåsar hon väldigt mycket bara hon promenerar,och för att vara kostrådgivare,så är det lite konstigt att bara äta köttbullar på restaurang var och varannan dag,och rata alla grönsaker.
          Är icke trovärdigt med en kostrådgivare som inte lever som hon lär.

          det kanske det gjordes, när hon hade varit hos Mike såg hon inte ut att må bra. Hon såg sliten och nedgången ut. Och det skulle kunna vara därför hon är trött hela tiden. Men å andra sidan hittar hon ju på en del men även såna kan ha ett riktigt hjärtproblem. För hon är trött och hon ser inte ut att må bra. Hon ser inte glad ut. Men det lär väl visa sig.

    Hur satan står maken ut med en sådan inbillningssjuk mytoman?

      Detta kommentarsfältet ibland alltså 💔
      Så säger man väl inte!?

        Sant, hon har alltid det värst…

      Ett ultraljud från matstrupen görs inte om det inte behövs.

        Jag fick göra det och det upptäcktes att jag hade ett mindre magsår och magkatarr så det är rätt vanligt men inte så trevligt..

      Att kalla någon inbillningssjuk är förlegat och okänsligt. Hälsoångest är en diagnos.

        Allt som känns jobbigt får tydligen en ”diagnos” nuförtiden

          Är du nära bekant med My så du vet hur hon har det?
          Man kan inte bara skaffa sig en bild av någons hälsa eller ohälsa genom sociala medier.

      Hur satan står vi ut med en oempatisk människa som du. Ser du inte bilderna från sjukhuset. Hur mår du?

        Låter precis som ett svar My skulle ge. Hur många ggr har inte My publicerat bilder från akuten på sin son o sig själv. Betyder inte att de varit akut sjuka. Just saying.

        Vem som helst kan åka till ett sjukhus och ta bilder. Sen hitta på en sjukhistoria.

      Han är väl inte hemma så ofta?

    Följer varken My eller Anna B men verkar vara extrem mobbing på dessa.

      Det är väl för att de ständigt ljuger?
      Tror att deras följare(de som inte är köpta) är så trötta på dessa eviga överdrifter om sjukdomar och annat.
      Allt går i cykler på deras Insta,hemliga möten,begravning,sjukhusbesök.Det sistnämnda brukar komma som ett brev på posten när de ljugit om något .Då brukar det läggas upp bilder i sjukhusmiljö så att man ska glömma deras tidigare lögner.
      Blev så jäkla arg när hon låtsades ha cancer precis som Elin,och tog efter hennes blogg när hon skrev.

        Jag är mer trött på deras s k följare isf. Puckon..

    OT
    Kom in på en video på Youtube med Johanna Ottosson och hennes syster (?)
    De ska lösa problem åt andra.
    En undrar hur man kan kissa och ha tampong inne samtidigt. Hur kommer kisset ut och inte blodet. Detta kan tjejerna inte förklara, bara bekräfta att det funkar.
    Sedan i samma video sitter de och säger att skolan inte är viktig. Skit i skolan, det viktigaste är att må bra. De har inte gått klart skolan och det har gått bra ändå.

    Stay in school kids!! Gå på biologilektionerna 🙂

      Imponerande ändå om de lyckas få in en tampong i urinröret! Så säg inte att de inte har talang

        😂

      Båda två har varit öppna med väldigt mycket psykisk ohälsa, så de är väl inte rätt personer att lyssna på gällande att man ska skita i skolan för att det är viktigare att må bra 😅 gick ju uppenbarligen inte jättebra ändå trots att de sket i skolan med tanke på att den ena försörjer sig via Onlyfans

        Låter som rena drömmen det.

    Jag reagerar mest på att hon är på sjukhus för undersökning av hjärtat men stannar upp tre gånger på vägen för att knäppa kort för att kunna lägga upp i sociala medier. Vilken sjuk värld vi lever i. Hur kan det ha blivit så normalt att ta kort på sig själv och omgivningen i livets alla skeenden? När man gråter då förhållandet tagit slut, i en sjukhuskorridor, på en begravning? Klarar en del inte av att bara vara, närvara utan måste man hela tiden se allt som content?

      Vissa har säkert mer behov av att synas än andra, oavsett om man mår dåligt eller inte. Men så länge det gäller en vuxen person och inga andra finns med på bild och det är tillåtet att fotografera så tycker jag det är ok. Sedan kan man ju visa att det inte är den sortens inlägg/bilder man gillar genom att inte gilla inlägget. Jag gillar det inte men jag hade hellre satt ett hjärta på My för att hon nog behöver det, än att gilla ditt inlägg Anonym 11:08.
      Tycker vi behöver all värme och vänlighet som vi kan ge och få och vissa behöver det nog mer än andra.

        Visst behöver vi alla mer kärlek och värme men är sociala medier sätter man ska få det på? Jag tog nu detta inlägg som ett exempel på ett samhällsfenomen där livet levs på ett helt annat sätt en tidigare, innan sociala medier fanns. Där saker upplevdes direkt utan att man funderade på att göra innehåll av det. Jag tror bara inte att människor kommer må bra av det i långa loppet. Hon och andra får ta hur många kort de vill på sjukhuskorridorer. Jag bryr mig inte om det. Det jag är orolig över är att människor lägger ut sina privata liv på nätet i en jakt på likes.
        Du behöver inte alls gilla mitt inlägg. Helt ok. Men hur ska människor må bättre idag? Genom hjärtan på nätet?

      Hon behövde kanske ett uppmuntrande ord precis då på sjukhuset. Någon att dela sin rädsla med tex.

      De kanske inte känner sig närvarande om de inte ser det på sociala medier. Det är då de får en närvarokänsla.

      Jag tror inte man får fotografera på sjukhus, här är det en bild på en kamera och ett rött streck över vid ingången.

        My har ju inget emot att bryta mot regler.

    Hurr om hennes var det nu Camilla med hennes lägenhet?
    Svarade hon inte till dig att hon inte skulle sälja sin lägenhet,utan mest bara pejlade läget?
    Hennes lägenhet har ju legat ute till försäljning flera månader.
    Undrar om hon även försöker lura någon stackare att ta över hennes blombutik som inte genererar någon vinst.

      Hur var det,skulle det vara.

      ɲ²

    Münchhausens.

    Finns det någon mer hypokondrisk än My?
    Vad ska hon hitta på nästa gång?

      Det är en sjukdom isf.

        Ja det är en sjukdom och det måste vara hemskt att ha en sån hälsoångest nästan hela tiden. Kanske en kontakt med psykolog skulle hjälpa.

      Det är helt sjukt allt hon drabbas av! Har cancern gått över???

    Det är svårt att ta någon på allvar som har så rymligt samvete. En liten historia broderas ut till oigenkännlighet och när den synas tråcklas det vidare med sidospår som skapar förvirring och tillslut är det så många sidospår så själva händelsen i sig är omöjlig att identifiera. Trots att grundhändelsen säkerligen hade varit bra nock som berättelse.

    Med det sagt, detta inlägg hon gjort med hjärtfelet är nog det enda jag helhjärtat (!) tror på.
    Det är inte så invecklat utan kort och koncist och utan svammel (i texten).

    Gör man inte ultraljud och röntgen av hjärtat? Aldrig hört att man går någon annan väg? Jag har haft hjärtinfarkt och aldrig har någon gått in via matstrupen. Jag har gjort ultraljud hjärta samt kranskärlsröntgen.

      Ultraljud via matstrupen (sk TEE) kan man göra vid vissa frågeställningar, oftast lättare att se förmaken tex 🤗

        Det är alltså också ett ultraljud av hjärtat, men man kan titta på det från ett annat perspektiv än om man undersöker via bröstkorgen!

      Född med hjärtfel, gör regelbundet ultraljud på hjärtat. Ibland MR och ett par gånger internt ultraljud via matstrupen.

    Min gissning är att hon har en liten pfo (kvarstående litet hål mellan förmaken sedan fosterstadiet som 25% av befolkningen har) någon nämnde misstänkt hjärnblödning längre upp. Då kan hon haft en misstänkt TIA och har man fått en sån kan det finnas anledning att plugga igen det hålet. Då tittar man närmare på det med ultraljud via matstrupen (matstrupen ligger precis intill hjärtat så man får tydligare bilder därifrån).

    Alternativ 2 är att hon har en bicuspid aortaklaff (en klaff som har två klaffblad istället för det vanliga 3), vilket är det vanligaste medfödda hjärtfelet. En sån klaff är vanligen känsligare och kan börja läcka eller bli trång med åren och behöva bytas.

      https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Jx01k6/my-martens-gladjebesked-efter-tumorerna

      My Martens verkar inte riktigt frisk, vilken sjukdom har hon inte haft?

      Googla My Martens och se vilket fördärv det är.

    Ingen ny röntgen på prostatan?

      😂😅,
      Om hon nu måste ljuga så in i helvete, kan hon väl läsa på grundligare vad som ska röntgas hos henne.

      Här får vi ge My rätt. Vi kvinnor har också en prostata. Googla!

    Hur många ggr har hon gjort hälsoundersökning? Google My Martens, sökträffarna är bara något galet.

    Är det någon som vet varför Fröken My Martens och Fröken Anna Book bröt kontakten?
    Dom skulle ju åka till Mexico och leva livet ganska nyligen.

      Dom är för lika som personer! Två stycken stoora Egoistiska C -kändisar. Patetiska individer. God natt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.