Fluns-ångest

Fluns-ångest, det borde man nästan kunna dra ihop till ”flångest”, eller hur?
Flångest, det är vad detta inlägg kommer handla om.
Många av er följer inte mig på Instagram så därför återanvänder-ish jag en grej därifrån.

Två influencers, separat från varandra, har skrivit varsitt inlägg i ämnet ångest – alltså ångesten som innfinner sig i deras arma kroppar när de ska boka hotell och/eller resa.
Ert jobb är att lista ut vem som skrev vad:

Flunsa nummer 1:

Vet ni vad en så stor ångest för mig i livet är? Det är att boka hotell. Jag är så rädd att boka något dåligt. Som ligger off. Eller att bilderna bedrar ögat och är 40 år gamla. Så skjuter alltid upp det till beyond sista sekund.
Så nu ligger jag är mitt i natten och kan inte somna om för vaknade och började tänka på hotellet jag ville boka – men inte gjorde för var rädd att det kanske fanns något bättre nu är fullbokat och jag måste börja om hela processen igen.

Flunsa nummer 2:

Ingenting är mer ångestframkallande eventuellt än att boka resa. Eller. Jo. Värst är: Researcha och boka hotell. 🙂 Nej men tårarna trycker på nu. Åker om två veckor och får inte ihop detta haha. Du som nyligen varit på Koh Samui plz do tell era bästa boendetips där. Snyggt, fint, härligt, trivsamt och drömmigt. Tack! 🙂

Kan ni identifiera er med det här?
Jag kan det inte…det finns hur många hotell som helst att välja mellan, och en finfin sak som heter Google, som brukar ge hyfsat bra tips på sådant. Jag är nog ganska enkel när det kommer till sånt här…kanske blir det annorlunda om man har små barn?
Vilka tror ni förresten flunsorna med ”flångest” här ovan är?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är Cass K och Dasha. Det vet vi för detta var Tramsflams inlägg igår

   Är väl Hanna Friberg?

    Såg nu att det var Cass K och Dasha. Men Hanna F skrev nästan identiskt på stories igår.

    Varför gissar du bara?

     För att det gick snabbast

     För det var väl exakt det vi skulle göra, gissa.

   Cass, är det hon som har en kass snubbe, dvs kriminell?

    Hur kommer det sig att du sätter ut just det skiljetecknet, efter ditt konstaterande?

     Det där är ju en fråga.

     I mina ögon made det sense, men jag är för okunnig vad gäller grammatiska regler och de termer genom vilka de förklaras för att kunna förklara varför jag tycker det. 🤓 Hur skulle du skrivit meningen, //?

      ”I mina ögon det made sense” <–Här är det första du behöver göra att välja språk. Du kan t ex säga "it made sense to me when I wrote it" eller "jag tyckte det såg rimligt ut när jag skrev det".

     Vad dillar du om? Det var en fråga.

  Att inte reflektera över hur världsfrånvänt och priviligierat det är att lägga ut det där är helt ofattbart. Hur kan man vara så obrydd över hur omvärlden mår, hur kan det där ens vara ett problem du behöver ventilera annat än med ditt resesällskap.

   Ja, snacka om i-landsproblem. De flyger och far dessutom som om vi har 4 planeter. DET borde de ligga sömnlösa över om något.

   Flångest = fear of missing out, inget djupare än så.

  De skriver såklart sådär för att få erbjudanden från researrangörer/hotell etc. Normala människor gör research, är med i hotellkundprogram och rekar sajter som Secret Escapes, Hotels.com, Booking.com etc. Influencers lever ju ofta majoriteten av sina liv digitalt så de borde ha rätt bra koll, kan man ju tycka.

  The fluns way: the easiest way out.

  Kanske läge att tacka Frans? Det här inlägget är ju helt snott av honom.

   Som jag skriver så postade jag om detta på Instagram igår, ungefär samtidigt som Frans postade sina. Hänvisar alltid i mina inlägg om någon sådan finns. 😊 Mitt första inlägg på Instagram har en hänvisning men det är inte Frans. 😊

    En fråga Cam, när tex Dasha ”tvingar” dig att ta ner hennes inlägg, är det för att hon faktiskt kan det eller gör du det för husfriden? Och vad är skillnaden på att printscreena hennes inlägg och sen lägga upp en text istället? Genuint nyfiken då jag förstår det som att man får räkna med reposts av det man lägger ut?

     Att jag citerar henne kan hon aldrig ha en åsikt om, och ja, jag uppskattar husfrid.

      Vad har dasha på dig som gör att du tar ner inlägget? Hon hade ju kvar inlägget själv dygnet ut.

       Ingenting, jag gör det om man ber om det.
       ”Vad har Dasha på dig”? Är det här en gangsterfilm?

      Har hon gjort det? Alltså bett dig ta bort inlägg?

       Kolla Camillas instagrampost från tror igår

   Händer mer ofta än sällan dessutom.

  Jag kan ändå känna igen mig i det. Det är den största oron som jag får när jag ska boka en resa. ”Lyckligtvis” händer ju inte det så ofta för mig. Det finns ju utrymme för att det ska hända oftare under året om man säger så.
  Jag kan inte påstå att det är något som triggar panikångest, eller är det som är absolut mest ångestframkallande i livet. Men absolut, att göra research på hotell är fruktansvärt.

  Det är ju just det att det vanligtvis brukar finnas oändligt mycket hotell att välja på. Man googlar sönder sig, läser noga på om vilket område man ska bo i spatt man inte hamnar i tjotahejti, tror att man hittat något lovande, tills man läser recensionerna. Då ser man recension efter recension om att de hittat vägglöss, vattenläckor, smutsiga lakan osv.
  När man väl hittat ett hotell börjar nästa grej, att hitta bästa dealen.

  Jag håller faktiskt med exempel 1. Sånt där kan absolut få mig att ligga sömnlös om natten.
  Men då är jag en person som är ganska neurotisk och ångestladdad i vanliga fall.

   Haha, kan lägga ner hur mycket tid som helst på att läsa på om hotell. Det värsta är att oavsett hur högt betyg ett hotell har fått så är det alltid nån som har haft sitt livs värsta upplevelse där, typ. Då får man göra en utvärdering av om det var en synnerligen krävande och gnällig kund, olycksfall i arbetet för hotellet eller ett tecken på dåligt hotell. Kommer ihåg en urusel recension av ett 5-stjärnigt hotell, klagomålet börjades med att kunden ”minsann inte blev erbjuden champagne vid incheckning” … som skedde kl 3 på morgonen. Stackarna blev bara erbjudna färskpressad juice. Ja, fy vilken låg nivå på det hotellet!

   Jag ägnar också mycket tid åt att researcha hotell. Spelar ingen roll om man är ”rik” eller inte, hotellet kan verkligen bidra till att förbättra eller försämra din semester, så självklart vill man ha något bra.

   Upplever dessutom många europeiska hotellkedjor som långt under medelmåttet och där krävs extra bra research 😅

   Håller med. Har precis bokat en vecka i New York och har redan hunnit ligga och grubbla under två olika nätter om detta. Har bokat två olika hotell för jag kan inte bestämma mig. Känner mig redan lurad på resan då jag lade till pengar för att välja platser. Vill inte riskera att inte få sitta ihop så jag går lätt på sådana här saker. Så ja, det går att ha ångest över resor samtidigt som det brinner i världen. 😔

   Bästa dealen brukar vara att boka direkt på hotellets hemsida, då kan man komma med specifika önskemål som de med glädje anstränger sig att uppfylla eftersom du inte bokar på en generisk sajt som stjäl 30-40 procent av priset du betalar på deras sajter. Med säkerhet får du också ett bättre bemötande på plats, iaf om det är ett mindre hotell. Kanske även lägre pris.

  Wow, ett snott inlägg från Tramsfrans (igen).

   Hur vet du, kanske Camilla och Frans delar på nyheter?

  Tycker det låter som sponsfiske rakt av. ”Hjälp stackars lilla mig med att hitta det drömmigaste boendet innan jag börjar grååååta av ångest”. Och vips så fylls inkorgen av gratisboenden som senare prånglas ut till följarna med rabattkoder och länkar. Sjuk värld vi lever i.

  Tycker det är bra med solresor. Ju snabbare vi får 10 graders uppvärmning desto snabbare finns det inte kvar som kan lida.

  Tripadvisor är användbart annars.

   Tripadvisor är verkligen heeelt värdelös, om man inte är en grå medelsvensson. Allt baseras ju på vad den stora massan tycker om!

    Men är vi inte alla gråa medelsvenssons.

  Vilka är dessa två? Har de någonsin haft ett ”riktigt” jobb?

  Sponsfiske är min uppfattning.

  Eller bara helt vanlig reflektion över vardagen. Vilket är deras jobb, att mata ut saker i etern.

  Sen att min vardag ser annorlunda ut är rätt irrelevant.

  Jag känner igen mig. Boendet är väldigt viktigt för mig när jag reser och det är alltid svårt att välja. Jag förstår mig inte på de som säger att på hotellet ska man bara sova så det spelar inte så stor roll. Jag kollar runt på bilder från flera olika siter, omdömen på flera ställen, ranking m.m. men jag har ändå svårt att lite på att det verkligen är bra. Bilder kan vara gamla, tagna med konstigt perspektiv eller endast tagna från det finaste rummet på hotellet. Positiva omdömen kan vara från folk med låga krav. Nu reser jag inte så mycket privat längre så det är inte så ofta jag behöver dras med den här våndan. Reser desto mer i tjänsten och det är alltid besvärligt när man inte kan välja fritt. Allt som oftast är hotellen besvikelser, men ibland positiva överraskningar. 🙂

   Nu med AI kan de även trolla bort andra hotellkomplex i närheten från bilderna, som skuggar eller stör.

    Photoshop har ju i för sig funnits länge 😉

     Såklart men då krävs en person som sitter där och trixar. AI gör det på ett nafs, på varenda bild.

  Det är klart att det är tondövt och överdrivet, priviligierat osv osv. Med det sagt: när man väl ska ut och resa så lägger man ju en hel del pengar på det, planerar och längtar. Då vill man såklart att hotellet ska vara bra. Jag läser alltid på och jämför innan jag bokar något.

   Precis, man har tagit ledigt och har förväntningar och lägger mycket pengar på det men tyvärr finns liksom inga garantier oavsett vad man spenderar. Tråkigt om ens resa inte blir det man tänkt sig för att man klickade i hotell x istället för hotell y ju.

   Ja, precis? Känns som att de som klagar mest gör det för att de själva inte reser. Klart som tusan man vill bo bra om man nu ska lägga sina pengar och semester på det.

    Det är nog lättare om man mest/bara vill stanna på hotellet också, då är ju tripadvisor bra. Men vill man ta sig runt med lokaltrafik och äta ute på lokala ställen så är det ju jätteviktigt hur hotellet ligger till. Tror också de som haft otur och typ hamnat i någon trist annex när det var flott hotell på bilden tex, eller att poolen var stängd pga ombyggnad, att man blir mer försiktig i framtiden.

     Ja och läge och omgivningar är väl ofta viktigare än hotellet. Och att sängen är skön, tyvärr är just det svårt att googla fram. Sängar kan ju ha bytts på vissa rum men inte på alla.

   Klart man kan lägga mycket tid och energi på att hitta ett bra hotell. Själv tycker jag att det är roligt och den del av glädjen med resan.

   Det man reagerar på är ju att de säger att de ligger sömnlösa och gråter av ångest. Det känns världsfrånvänt, och får mig att fundera på om de verkligen haft riktig ångest någon gång och inte bara beslutsångest. Om jag hade ångest av att boka hotell skulle jag välja att inte resa eller be någon annan boka och ta ansvar.

   (Och ja jag reser så mycket som jag önskar, och har även erfarenhet av riktig ångest).

    Är det en tävling i vems ångest som är värst?

     Tävling är det ju knappast men att skriva att det är verklig ångest är såklart helt absurt. Det borde även de själva inse att det inte är i närheten av ett riktigt problem.

      Det är konstigt att förminska andras ångest 😅 Jag har ångest över att min mamma blev sjuk och dog inom loppet av en månad men det betyder inte att jag inte kan ha ångest över småsaker som andra tycker är patetiska.

       Men det är ju inte DIG som personen kritiserar, det är din ångest, den ena varianten eller den andra. Och här är det just flunsaångest som har att göra med hotellbokning som kritiseras. Om en influensers mamma är sjuk och dör skulle Camilla eller någon annan knappast kalla det för flunsaångest.

        Jag tror dom slänger med uttrycket ångest utan att kanske känna ångest. Men skulle det vara ångest tycker jag de ska söka hjälp, ingen ska behöva dras med ångest oavsett orsak 😊

  Kan känna igen mig men det är ju utifrån att för mig, om jag har tur nog att ha råd att boka en resa, så känns det så viktigt att det blir bra och att pengarna inte känns spenderade på något som inte blev bra.

   Vill dock tillägga att det nog inte är något jag skulle skriva på det där sättet som de gjort om jag var en offentlig person då jag förstår att det kan bli väldigt fel

  Så mycket som dessa människor reser borde de väl vara proffs vid det här laget?

  De kanske är vana att få hotell sponsrat så därför svårare att faktiskt själv välja?

  Men ja, viss är det svårt, även om det inte framkallar ångest och gråt hos mig. Tycker läget är så viktigt men det är svårt att få en bild av hur det faktiskt är bara från karta, även streetview tar ju dels otroligt med tid att researcha och det är ändå inte säkert att man får rätt bild av stället. Alltså stranden kan vara 50m bort men ligger det typ motorväg mellan kanske det inte är möjligt att promenera dit. Finns lokaltrafik? Ska man bara stanna på hotellet är det ju enklare. Sen vet man ju inte vad som för tillfället sker i närheten – byggarbetsplats? Tycker att boendet är viktigt men inte SÅ viktigt att jag är beredd att lägga hur mkt som helst heller så det är ju också ett jobb att hitta något som kännas prisvärt för just mig.

  OT: vad tycker ni om situationen mellan Christopher berg och Linnea/Julia? 😪

   Kan nån berätta vilka det är och vad som händer

    Det är skalman, bamse och brummelisa som har snott kundvagnar på coop.

    Jockibois bror med tillhörande ex och flickvän.

   Snark är det enda jag känner. Och det enda jag tycker är att de borde ta saker offline. Inklusive Jocke och Anjo.

    Påminner om högstadietiden då en del gillade att skryta om hur full man varit i helgen för att känna sig cool. De flesta fattade efter ett tag hur omoget och pinsamt det var. Här har vi konstant vissa influencers som stoltserar med att de inte kan välja rätt beiga färg, inte vet vilken taxi man ska ringa eller har otroligt svårt det är att boka ett hotell. Kontakten med verkligheten är bruten och de verkar inte mogna och kunna reflektera i hur otroligt osympatiskt och ytligt det framstår. Väx upp för sjutton! Hur kan det vara intressant att följa personer som knappt kan knyta skosnörena själv utan att fråga följarna om hjälp.
    Ja jag raljerar och överdriver men… 😃

     Kände mig orimligt träffad men VET du ens hur sjukt svårt det är att välja rätt beige färg??? 😂

      Eller att knyta skosnörena? Jag kör med kardborre 😀

      Haha, visst är det svårt att hitta rätt beige. Har varit i det träsket själv men man tar väl hem några prover, kollar på bilder och sen testar. Ibland blir det bra ibland inte. Jag tror att de flesta klarar av att fatta beslut utan att involvera hundra andra men folk verkar ha svårare att fatta egna beslut idag. Som i en inredningsgrupp jag är med i på Facebook. Ska jag ha blomman till vänster eller höger om lampan? Varför inte bara prova själv? Vad tycker du själv? Testa bara.

       Sjukt att vissa är så. Det är ju dessutom kul att flytta runt grejer ibland, som tavlor eller mattor.

      Var det inte just det Alexandra Nilsson gjorde en satir över som delades här? Fast med nagellack.

   Jag tycker det är hemskt att se hur Anjo, Jocke, Julia och övriga håller på och lever på det här, drar in barn i det här, både Chrippas/Julias och andras. Det är förjävligt. Tycker att Youtube, Tiktok och Instagram har ett ansvar att ta bort de här videoklippen och banna dem allihopa. Fyfan vad det har gått för långt.

  Fattar inte problemet? Misstänker att Cassandra säkerligen kommer skylla på sin ADHD i detta som gör att hon inte ”Kan sortera info” från google typ.

  Hett tips: Tripadvisor, finns både kommentarer och tillhörande bilder till deras ratings, har hotellet fått högt betyg där så borde det rimligtvis vara ett bra hotel.

   De vill bara ha gratishotell.

   Mitt bästa tips är Google 😎 Alltså recensionerna som finns där. När jag bokat ett hotell brukar jag zooma in på kartan för att se vilka bra restauranger som finns i närområdet 😅

  Inte flunsa men jag tycker det är jobbigt att boka flyg. Drar mig in till det allra sista innan jag gör det. Får ångestkänslor. Vet inte vad det beror på.

   Miljön?!?

    Ok, Greta!

   Det är all irriterande information som ploppar upp som man måste lära sig ignorera men som höjer pulsen. Jag brukar vara livrädd för att tappa fokus på det viktiga, att det är rätt dag och rätt flygplats etc och upptäcka att det är fel precis när jag klickat på betala. Och så skjuter man på att boka och när man till slut gör det är priserna det dubbla.

  Världsfrånvända och ignoranta sponsorkåta flunsor i farten igen.

  Förr i tiden var man glad att få bo på hotell, det var värsta upplevelsen att BARA få vara på ett.

   Om man inte var den som betalade för det. Självklart vill man ha något som motsvarar den lokala standard man betalat för.

  Tänk vad enkelt,roligt och ångestfritt det var att bläddra i kataloger och välja hotell förr i tiden. Man tog bara det som såg hyfsat nice ut och uppfyllde de kriterier man önskade med ett pris som passade plånboken ,gick in på en resebyrå och fick hjälp med resten. Suntrip forever.

   Ha,ha eller hur?! Överraskningen sen när man kom fram på destinationen, fick ”rummet som blev över” med snäppet bättre än tältsängar att sova i och ”balkongen” visade sig vara en avsats mot soprummet..😂 Fast jag tycker fortfarande det kan vara lite spännande att inte researcha för mycket. Speciellt inte om det är typ en vecka för lite sol & bad. Det blir vad det blir liksom och inte fasen ligger jag sömnlös över vilket hotell vi skall boka, finns så otroligt mkt värre saker att oroas inför.

   Sen till de som googlar allt och skräms över recensioner av fina hotell där gäster råkat ut för tex.vägglöss. Mer eller mindre alla hotell, finare inkluderat, i världen har eller har haft utbrott av vägglöss.
   Ingen vill givetvis ha vägglöss med sig hem, men läste nånstans om hur en kvinna utvecklat en slags fobi för detta. Varje gång hon reste och kom hem, oavsett tid på dygnet, klädde hon av sig precis allt utomhus, la det i påsar och gick direkt till badrummet via sitt garage och duschade. Packade upp ALLT utomhus, oavsett årstid, och la i tättslutande påsar och gick och tvättade. Spolade av resväskor med trädgårdsslangen in & utvändigt. Allt detta alltså precis vid hemkomst.. Hade nog personligen inte orkat resa nånstans om jag var såhär rädd alltså.

  Det beror väl lite på hur ofta man reser. Har man råd att göra det en gång per år så vill man ju få ut så mkt det går för reskassan.

  Säger Bianca på bägge.

  Det är i alla fall inte ”Matplatsen”-Victoria för hon har redan gått in i väggen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.