425 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ursäkta men VAD ÄR DET FÖR VIRUS som går nu??? Hela familjen har varit sjuk i 1v, började med extremt magont så fick sitta på toa några timmar på natten. Sedan gick det över till förkylning, hosta som in i helvete, feber, snoret rinner, magontet kommer och går. Har hört att en till som bor långt från mig som har exakt samma. Vad kan det vara? Har någon varit med om liknande???

   Vabruari är på intåg!

    Ja fyfan… den har inte ens börjat ännu och vi har varit hemma hela veckan…

   Jag och mina barn var sjuka i fem (!) veckor nyligen 😰 Fortfarande lite snoriga.

   Influensa kallas det, med en släng av förkylning.

    Eller enbart förkylningsinfluensan.

   Covid härjar fortfarande friskt plus vanliga säsongsflunsan.

    Varianten JN.1 har mutationer som gör att den trivs extra bra i magsmältningssystemet. Att olika symptom kommer och går låter också misstänkt.
    Men det kan vara annat också. COVID-19 sabbar immunförsvaret (kanske permanent) och viruset stannar kvar i kroppen lite här och var. Så vi blir mer mottagliga för annan skit och har svårare att bli av med den.
    Och innan nån börjar tjafsa om vaccin. Ja, det finns problem med dem med. Inte i samma utsträckning dock. (#CovidIsntOver)

     Känns som mN jömt är sjuk efter covid startade. Senast i november. Halsont from hell feber, förkylningen, 2 veckor. Har nog varit sjuk varannan mån hela 2023

   Influensa? Då brukar en del va dåliga i magen.

    Jaa måste nog vara de!

   Covid, RS och kräksjuka går.

   Har ni ätit romansallad från Coop? Jag har flera vänner som blivit magsjuka av det denna veckan. Ja vi handlar alla i samma affär 😅

    Haha vilken rolig kommentar❤️😅men nej, tack och lov inte!

   Corona och influensan kan reagera sådär 🤔

   Covid. När vi hade det innan jul var de exakt så, först pajade magen, sen förkylning, feber, andfåddhet.

   Haft liknande, magsjuka, förkyld, magsjuka. Tog ca 3 veckor innan jag var hel igen. Någon dag emellan varje sjukdom kände jag mig bättre

   Aldrig haft något liknande

   Det är på grund av all digital uppkoppling. Virus sprids från människa till dator och sedan via internet till andra datorer och människor. Ingen är säker längre.

  Godkväll! Knipövningar som är så viktiga! Tränar det rätt muskler om du går runt med geisha kulor?

   Nej, absolut inte. Jag fick övrrspända bäckenbotten muskler av det. Gjorde ont som f*n och musklerna blev svaga av övrrspändheten. Jag fick en soecialremiss till bäckenbotten centrum i Malmö för att få hjälp. Nu har jag inte ont men är fortfarande svag 😅

   Läs bakingbabies, Mia Fernando är otroligt kunnig!

   Boka en tid hos Meja Kvinnohälsa, fick såå bra hjälp där. Mia Fernando jobbar där men jag lyckades inte få tid till henne utan träffade hennes kollega som också är grym! Önskar fler visste att man kunde få all den hjälpen inom vården.

  Love is blind!! Tankar??

   Stör mig mest på Sergio, Christoffers bandana – obs just nu, har ngr avsnitt kvar 🙂

    Men är glad att Lucas och Emilia verkar hittat varandra

     Lucas är uppenbart inte attraherad av Emilia dock…

      Så tänkte jag med tills de började ligga med varandra

       han kan tänka sig ligga det betyder inte att han är attraherad. släckt lampa, blundar o tänker på exet eller nåt…

        ”I mörkret är alla katter svarta”, eller vad var det christoffer sa😂

         Christoffer skulle jag kunna tänka mig leva livet med. Han är ju underbar!

          Tycker han är obehaglig och creepy.

          Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan – jag hade lämnat efter 24h om han gick och tjatade om det! Nån gång (absolut inte dagligen) hade jag kunnat överleva för då är det gulligt. Nu är det bara extremt tjatigt!

     det kommer absolut inte hålla han är inte kär vet inte varför han försöker inbilla sig det?

      Asså när Lucas säger att Karolina är hans typ, en powerwoman, ja då ändrades min bild av honom. Mot det sämre

       Vad tycker du om nicke w då? Du vet träningskillen….

        Nej jag vet inte pga minne som en guldfisk. Var han med i början alltså ??

   Oscar o meira är enda paret som inte följer varandra på Instagram. Trist. Dagens avsnitt gav öndå lite hopp. Heja Christofer! Blev förvånad idag över vissa saker

    det va en tråkig spoiler……..

    Kolla ratsit

     Nä tänker jag inte göra, jag vill se alla avsnitt först

      Tänker att Instagram inte behöver vara facit.

    Alltså varför? Varför kände du att du var tvungen att skriva det?

     Det finns dock en artikel om det på nyheter24 så det är ändå ute.

      Fast nej, alla artiklar jag sett (från olika tidningar) har inte spoilat i rubriken. ”Se vilka som fortfarande är gifta” dyker upp ofta. Men vill inte spoilas, så läser helt enkelt inte dom artiklarna..!

       Ingen tvingar dig!

        Ja men här tvingas man ju när P skriver så.

         Men jag vet ju inget. Bara att de inte följer. Kolla ratsit som nån som skrev, uppenbarligen kan det vara tvärtom

         Är man så känslig för eventuella spoilers får man nog undvika internet ett tag. Det är betydligt enklare än att hindra folk från att prata om saker och ting.

   christoffer är LÄSKIG. love bombing och sen totalt inkapabel att hantera sina känslor. noll självinsikt. han stör sig så mycket varför gå och låtsas som att hon är underbar och sen spy ut att hon är hemsk? usch säger jag bara. fejkfeminist pick me man som är en incel innerst inne

    Jaaa!!!! TACK!! Exakt min åsikt. Han känns fan riktigt läskig, passivt aggressiv. Fattar verkligen inte varför folk tycker att hsn är bra? För att han lagar mat och säger det vidriga ”hej mitt hjärtas fröjd och eviga längtan”. Så äcklad.

    Läskig e han ju inte men lite too much men catja kunde minsann mysa till det med honom ändå. Trodde jag inte! Lika mycket hennes fel

     hon gjorde ett försök att hitta nån gnista kanske… inget fel på det

      Skulle inte förvåna mig alls om det är han som är den deltagare som varit åtalad för kvinnofridsbrott.

       Sluta sprid rykten när du inte vet nåt!

        Fast det gjorde jag inte? Förstår du inte skillnaden på att spekulera och att sprida rykten? Skrev att det inte skulle förvåna mig, inte att det va han eller att jag vet det. Det är väl inte riktigt ute än vem det handlar om. Därav spekulationer.

         Du har sått ett frö hos folk nu !

       Det är ju sergio

        Undras om han har en bebis på gång i Barcelona. Varför frågar inte Amanda? åtminstone om han har haft oskyddat sex där? Vad taskig hon var om hans lägenhet, tycker det var mysigt med sovloftet. Svindyrt med lägenheter i innerstaden ju.

    Han r underbar ju!!!!

    Tycker han beter sig som exakt varenda snubbe som ser sig själva som BRA KILLE och ändå blir nobbade = krasch med självbilden = blir bittra och kränkta. Usxh

   Skitprogram

   När Lucas ropar; ”Jag spillde precis champagne över skrevet. Så det kommer mer champagne ikväll” Typ det äckligaste jag hört 🥴 Vet inte hur han känner ”på riktigt” för Emilia men tänker att han veeerkligen försöker 😅❤️

    Äh vad är det för ”äckligt”? Att insinuera att man kommer är väl inte direkt ”äckligt”?

     Har inte kommit dit än men jag tolkade kommentaren som att det ”kommer” mer champagne för Emilia ikväll, när hon går ner på honom? 🙈 Lite sunkig kommentar tycker jag nog isåfall, men de har väl den jargongen.

    Alltså svenska tjejer har tappat det helt. Bokstavligen nervärderar varenda liten grejj män gör….

    Jag antar att ingen har märkt när Catja frågade krissy ”hur stor kuk” Rasmus har (under första minglet på cypern). INGEN har kommenterat hur ”äckligt”, ”grovt” kommentaren var. Eller en annan situation där Krissy skämtade med emelia framför alla om att hon hade sex, eller hon Lukas skulle ”bara stoppa in den” (episode 5).

    DÄREMOT när män kommer med sexuella skämt eller diksussioner (e.g sergio snackade om att gå och runka), ja då jävlar ska alla feministåsnor komma med hypoteser om det läskiga ”patriakatet” och ”objektifiering” som sker i samhället.

    Jag är glad att flyttat ut från äckliga svergie som hatar och nervärderar män. Christoffer är bara en produkt av det mans hatande samhället vart män som han, försöker vara så PK som möljigt. Äckligt att se, bokstavligen ingen ryggrad.

     Haha vilken kul kommentar, uppenbarligen heeelt fel här. Jag bor också utomlands och kan inte se svensk teve (inte så intresserad hellre men kul att läsa om här) och jag kan faktiskt hålla med om att Sverige är socialt extremistiskt på många sätt och nog inte fattar det själva, eftersom svenskar sällan kollar på hur det är i alla länder utom USA som också är extremistiskt. Kul att titta på utifrån men inget jag längtar tillbaka till, förutom till mina fina kompisar.

      Kan nästan hoppas att Rasmus säger till Catja mot slutet av säsongen att jag gillar inte hur du objektiviserar mig och frågar andra om min kuk, kan vi inte bara se varandra som människor?

   Så trött på alla som tjatar om love is blind…

  Någon som lyssnat på gottsnack med LD där hon pratar om skilsmässan? Vad säger hon?

  Från att ha varit väldigt tyst skriver hon en del om det på Ig nu. Men varför låtsas hon som att hon är fattig? Hon får väl massa pengar från hennes man?

   Varför skulle hon få det? Kan ju ha äktenskapsförord.

    Nej men hon har väl sagt någon gång att dom inte har det? Eller minns jag fel.. dom gifte sig ju dock längesedan innan maken fick sina stålar

     Jag har också sett det där om att de inte hade äktenskapsförord, eftersom hon har varit med och möjliggjort för honom att tjäna dessa pengar, genom att ta hand om hem och barn medans han kunde jobba obehindrat mycket.
     Det skrev hon om när någon frågade om deras förmögenhet.

     Före jul, när hon skrev att hon var fattig och pank, så frågade nån igen om förmögenheten, och då svarade hon att saker och ting kan ändras, men att hon inte ville berätta hur, eftersom det tillhör privatlivet.

     Pengarna sitter ju i deras företag och de sitter ju båda i styrelsen fortfarande i alla fall.

   Ok jag vill veta allt om detta!! Klart de har haft ett äktenskapsförord.

   Hon brukar ljuga friskt om ekonomin så allt hon säger ska tas med en nypa salt. Men hon sa att Oskar gav henne pengar som blev hennes egna och som gjorde henne ekonomiskt oberoende. Sedan om det var en lögn, det vet inte jag. Men att hon nu gnäller om att hon har noll på alla konton känns mer som att hon grundar för att kunna be om Swish från följarna.

    Men börja jobba lata kärring!!!

     Hur vet du att hon inte söker jobb? Och tror du att jobb växer på träd för femtioåriga kvinnor utan CV?

      Skriker om jobb i vården bla, jobbar själv där och det tas in vad fan som helst känns det som ibland.

       Ja, hon skulle lätt få jobb i äldreomsorgen eller hemtjänsten. En person med perfekt svenska är hett eftertraktad där.

        Jag har en kompis i femtioårsåldern utan CV, hon har inte gymnasiebetygen ens och är helt förvirrad för att hon inte kan få jobb. Får tipsa henne igen om detta, hon tänkte på sjuksköterska ett tag men kan ju inte plugga det utan betyg. Nu har hon lämnat pojkvännen och lever på arvet, hoppas verkligen hon fattar att ta ett vanligt jobb. Men alla vill ju inte det.

         Vårdbiträde i äldreomsorgen eller hemtjänsten kan du jobba som även utan gymnasieutbildning. Om du är lite äldre och pratar bra svenska är du attraktiv för dessa jobb, eftersom många av de outbildade i vården pratar dålig svenska och/eller är unga och ganska oerfarna i att ta hand om människor.

    Känns väldigt konstiga att ha gått från gift med miljonär till att helt plötsligt vara typ så pank man kan bli. Tror som ni säger att hon grundar för att börja leva på Swish samt att få folk att köpa hennes konst.

    Och som anonym 21:03 säger så har hon ju sagt att hon fått väldigt mycket pengar av Oskar, även hennes mamma ska ju ha fått rätt mycket pengar av dom har jag för mig. Iofs kan pengarna LD fick ha tagit slut.

     Varför har Oscar så mycket pengar ?

      Han jobbade med sina bröder på brödernas företag, som sedan såldes för över en miljard. Oskar fick en stor summa pengar (vi pratar många många miljoner) vid försäljningen.

    När har hon sagt att Oskar gett henne massa pengar? Hon har väl bara pratat om att de har gemensam ekonomi? Varför skulle han då ge henne en massa pengar?

     För att han är snäll och schysst

      jo men om deras ekonomi är/var GEMENSAM, varför skulle han behöva vara snäll och schysst? Vilket behov hade det funnits? Och hur kan hon då vara pank nu? Varför skulle hon spendera denna stora summa om deras ekonomi var gemensam?

     Hon har sagt i poddar att hon fått en stor summa av Oskar, tyvärr har hon ju tagit bort typ alla poddar så det finns inte längre att lyssna på.

  LOVE IS BLIND TRÅD!!! Spoil om du ej sett dagens avsnitt

  Fyyyyyy vad jag ogillar Catja stark asså usch usch vilken feg, oempatisk och hemsk människa. Mitt hjärta brister för Christoffer, tack gud att han stod på sig där på slutet!

  Och Meira? Är hon någonsin glad? Det enda hon gör är att klaga, vara bitter, grubbla och hitta fel på den snällaste killen i världen, asså protect Oscar at all cost!!!

   Håller med om att Catja borde varit mer rak genom hela programmet och sagt vad hon kände direkt. Kändes som mycket kom fram i synken, men som aldrig sades direkt till Christoffer. Väldigt tråkigt.

   Tycker Meira är mycket upp och ner. Märks att hon är en tänkare och jag en väldigt orolig själ.

   De senaste 4 avsnitten har dock gett mig än bättre bild av Sergio. Om man jämför med vad de 4 första avsnitten visade kring honom

   Men va? Tycker Christopher är rätt obehaglig. Så passivt aggressiv. Går runt och leker good guy men världens största offerkofta på och blir direkt obehaglig så fort det blir lite diskussion. Tyckte han va så kränkande. Och det va ändå inte Catja även om hon inte va ngn jättefavorit heller.
   Ogillar Christopher mer än Sergio liksomm tycker sergio känns halvokej efter de här avsnitten.
   Meira är ju introvert och rätt allvarlig av sig, men tycker inte hon är taskig eller toxic. Tror det kommer gå ok för dem ändå.

    Men vaa varför tycker du det? På vilket sätt var han kränkande? Jag tyckte det var gött att han tillslut sa vad han tyckte och stod på sig, hon har liksom tänkt och sagt en massa om honom till andra men aldrig till honom, Catja har typ lekt med hans känslor, för vad? Tv tid?

     Driver du med mig? Han sa till henne att hon använder sin kropp för att visa kärlek typ. Stirrade som ett jäkla psycho och kastade bort förlovningsringen.
     Körde hela jävla incelmonologen om att hon säkert bara ville ha en bad boy men att han ör en nice guy. Höjde sig själv och menade på att hon inte hade vett att uppskatta honom pga att han va sååå bra kille. Usch.

      Men Catja sa ju att hon ville bli utmanad och till Meira att hon föredrar killar som inte är så snälla. Catja lämnade lägenheten utan att säga något och tog av sig ringen först. Christoffer är verkligen inte min typ men jag tycker inte att han betedde sig som en incel.

      Nej gud vilken överdrift. Han hade kunnat göra vad som helst för henne, han var så kär och så snäll, gav henne ALLT och fick inte ett ord tillbaka. Han ville inte ens fråga henne för han var rädd för sanningen så han levde i förnekelse. Hur blev han incel plötsligt? Han hade ju rätt i det han sa? Hon vill ju inte ha en snäll kille? Hon sa ju ”utmana mig”, sa liksom att hon tycker han förlorar sig själv för att han säger att han kan flytta till Sthlm för att få vara med henne för han visste att hon vägra flytta på sig. Hon skulle BARA hitta fel på han, allt han gjorde var fel. Tyckte det var på tiden att bägaren rann över för honom och att han sa allt som var 100% sanning. Att hon aldrig gav ett bekräftande ord till honom, inte var attraherad av han, men hade sex med han hela tiden chockerade mig, så jag tyckte han hade rätt i det han sa!

       Fast han är ingen bra kille, han är en Nice GuyTM, som låtsas. Han körde love bombing, alla hans komplimanger var utifrån att han inte lärt känna HENNE utan såg henne som ett objekt, bara en fantasi som han projicerade vad han ville på. Hur kul är det att få de komplimangerna då? Man vill bli sedd och hörd för den man är.

       Han kände sig även berättigad till vad det är nu han ville ha av henne för att ~han är ju en sån snäll kille~, detta märktes när han insåg att han inte skulle få nåt för sitt skådespel och då började svamla om att behöva vara en bad guy för att få det.

       En nice guy behöver aldrig säga att han är en nice guy.

       Med det sagt, catja hade förstås sina brister också men när man såg hur han blev när han insåg att han inte skulle få det han ansåg sig vara berättad till så förstår jag mer vad hon känt hela tiden, hans ”fina kille-beteende” till trots.

       Hon har inte haft snälla killar förut så good luck catja! Kanske går bättre med nästa bad guy . Vi tjejer är ju så dumma ibland tyvärr. Sen klart det måste finnas en attraktion

      Tycker att det var rätt självklart att han menade att hon tror att hon ger honom kärlek genom att ha sex med honom, men att han egentligen bara vill få höra henne säga att hon tycker om honom tillbaka. Han menade ju dom emellan, inte generellt.

      Christoffer är intensiv som sjutton och VILL inte läsa av Catja, för att han vet att han kommer behöva vakna ur sin bubbla då. Men Catja har aaaaabsolut varit riktigt skitig mot honom och tryckt ner honom, otrevlig, nedsättande och pikande istället för att vara ärlig med hur hon känner. Förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att säga ”jag är inte attraherad av dig, det här kommer inte att funka” för så många i programmet…

       Asså Christopher körde bara love bombing och helt blint vägrade att se vad hon sände ut. Han körde på som en ångvält. Istället för att kommunicera sin oro och sina känslor låtsades han att allt var perfekt. Och sedan brast det för honom och han blev otrevlig och aggressiv.
       Har inga invändningar kring det du säger om catja men kan också förstå att det kan vara svårt att kommunicera oro och rädslor när ngn love bombar en så jävligt. Hon vill väl inte va en bad guy liksom.
       Tycker absolut inte att hon hanterat allt perfekt men Christopher förtjänar inte några hyllningar. Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan bara det säger ju något. Helt tondöv.

        Absolut! Christoffer är absolut intensiv och det är säkert svårt att behöva såra någon i tv dessutom. Men Catja har liksom blivit rent av elak istället för att vara ärlig mot honom och det känns inte schysst. Det gäller egentligen Lucas också tbh, han är inte elak på samma sätt men han borde också bara vara ärlig med Emilia! Det är så smärtsamt att se på när någon försöker så hårt och veta att dom sen kommer att behöva se hur deras partner pratar om dom bakom ryggen.

         Exakt! Catja blev elak med tiden, hon sa inget av det hon kände till han utan han bara fortsatte för att han kanske trodde hon gav bekräftelse av att hon vill va med han eftersom de tydligen hade massa sex? Helt fel signaler av henne att skicka ut för o sen bara packa sin väska och dra utan ETT enda ord

   SPOILER- LOVE IS BLIND

   Jag gillar verkligen Sergio och Amanda i Love is Blind. Redan i poddarna klickade de och han var mer seriös med henne från början. Det känns som de har en respekt för varandra och verkar gilla varandra. Det var otroligt gulligt när de tittade på sig själva från poddarna. Jag tror också att de båda är religösa ger en grund som binder dem samman.

   Tycker han fick oförtjänt mycket skit efter första avsnitten, enligt mig har Meira och Catja betett sig värre åt.
   Christoffer hade rätt i allt han sa om Catja. Han är inte min typ heller men respekt för att stod upp för sig själv. Hon borde ha varit ärlig för början.

   Hej mitt hjärtas fröjd och eviga längtan

   Hahaha hade avlidit om jag fått höra det så ofta som christoffer sa det.

   Jag gillar Oscar. Resten kan kvitta😁😂

    Så konstig och cringe sak att säga, blä!

     Känns som något hans pappa säger till hans mamma typ och han har snappat upp… hade också dött av att höra de 😂 men! Jag gillar Christoffer annars

    oskar är snygg men ALLDELES för feminin, hade aldrig klarat av det 😂

   Men kan vi prata om hundarna och deras möte. Riktig varningsflagg att Crissys hund var så ouppfostrad säger väl endel om matten. Och varför blanda in familjerna, fattar att det är en grej men känns så elakt. Nu ska hela finska släkten åka till sverige för att kolla bilkraschen- känns ju som det flesta par kommer sluta i breakup. Ja vi får se.

    Familjerna brukar va med på bröllopet i love is blin

    Ja asså hunden va ju riktigt ouppfostrad
    Men säger ju inget om henne förutom att hon är dålig på att uppfostra hundar, förmodligen svårt för att va hård och sträng.
    Gillar henne i övrigt!

   Tycker Catja kunde vara ärlig från början. Han tog ju hennes tystnad som en bekräftelse att de kände likadant. Hon var ju tveksam från början. Tyckte nog hon kunde kört med lite mer öppna kort. Han trodde de var lika köra, låg och sen säger hon att hon inte alls känner så mycket. Tycker ändå det är sårande även om han är
   Toooo muuuch ibland.

   Sergio tycker jag bara är läskig. Alla varningssignaler för min del.

    Håller med om att han var too much men jag tycker hon är den som skämde ut sig. Hon kände så mycket i synk men att hon aldrig yttra ett ord och sen packa väskan och drog är så fullständigt vidrigt gjort. Hon borde skämmas för hur hon hanterade en sån fin kille

   Gillar Meira efter dagens avsnitt. Bra tecken att kunna reflektera över sina fördomar och bara öppen trots att man har dem.

   Håller verkligen inte med dig om Catja utan tycker snarare Christofer är obehaglig. Den där ”the nice guy nerver wins”. Asså det finns jävligt mycket nivåer mellan att vara en mansgris/svin och att gå runt och konstant ge sådana överdrivna komplimanger. Tycker det känns otroligt fejk och förstår varför hon blir off av det. Skulle också bli lite misstänksam om min partner bara pratade på sättet han gör och uttrycker att han kan kompromissa bort allt han har. Oftast är det ett spel för att man har just inställningen att man ska vara en ”good guy ”.

  Någon som testat den lilla lila flaskan med tandblekningsserum (scandinavian smiles) som är ö-ver-allt i mina flöden just nu. Funkar den?

   Nej den funkar inte 🙂

  Alltså jag får magont av att se Love is blind avsnitt 5 när de flyttar ihop. Vilken misär att dela hem med ngn man stör sig på och dessutom inte är attraherad av 😂

   SERGIOS LÄGENHET?😂😂😂 dog en aning av garv. Väldigt intressant sovrum må jag säga.

    Det är/var inte hans lägenhet… första gången han själv såg den. Han är off…

     Varför var de där då? Jag höll på att greja lite samtidigt så jag kan ha missat något.

      Nej alltså han låtsades att det var hans lägenhet. De sa inget om det i programmet, men den var inte hans. Om produktionen visste eller om det var helt Sergios påhitt utan att de visste, don’t know. Men det var inte hans lägenhet och han bodde inte där.

       Men vadå han satt ju i soffan och var kränkt efter att Amanda skrattat åt lägenheten?

        Japp…därav kommentaren om att han är off…

        Samma med hur han typ gaslightade henne när hon var upprörd över att han ljugit för henne i kapseln.

        Hur han försökte göra det ett problem och få henne att känna sig dålig för att hon inte kunde knyta armbandet.

        Hur han försökte få henne att känna sig taskig och göra henne osäker när hon inte hade en förlovningsring (trots helt rimlig anledning med tanke på hennes bakgrund och förklaring).

        Hur han stängde ner konvon om huruvida han väntar barn med en kvinna i Barcelona (som han hade konstig reaktion på).

        Hela han är off alltså.

         Han verkar dölja otroligt mycket om sig och sitt liv? Alla träffar varandras familj och/eller vänner, förutom Sergios?! Varken familj eller vänner, om jag inte helt missade något? Och nu då att lägenheten inte ens var hans 😵‍💫 Men Amanda tror ju att dom ska bo där tillsammans för att hans ligger mer centralt och hade fler rum? Alltså så j-vla sjukt… Det känns som att alla andra deltagare går att läsa av relativt okej och att man vet en del om dom men Sergio känner jag bara veeeem ääär han? Heter han ens Sergio?! 😂

          Han var skriven på lägenheten, men tror inte att han bodde där själv. Speciellt inte iom att han tydligen bodde i Barcelona tre år, när han samtidigt var skriven på den lägenheten. Såatt…nått skumt där. Kanske hyrde ut utan tillåtelse samt felaktig folkbokföring? Därav att han försöker dölja det och låtsas bo där.

          Man såg en av hans vänner på svensexan, men han sa knappt något (av vad vi såg). Men nej, ingen familj eller vänner i övrigt alls. Han är sjukt oklar och knepig. Synd att Amanda verkar vara alldeles för godtrogen och köper all hans bs.

          Hon tror ingenting. Han hade bara sagt att hans va större, så oklart fortfarande var de ska bo.

       Varför fick inte alla se varandras lgh, de har kortat ner programmet!

  Kan yayanaomi vara den tråkigaste av de tråkigaste? Japp jag tror de 😊

   Något är riktigt off med henne, kan inte sätta fingret på det. Men tror definitivt att det ligger en hund begraven någonstans mellan dahliorna och hortensiorna och det strösslade växthuset.

   Förstå inte hur hon kan dra in så mkt pengar att hennes sambo också kan jobba enbart med hennes sociala medier

    Innan hon blev känd hade hon en liten blogg där hon drev med andra människors utseende tex skrev att en tjej från samma stad var tjock. Skev människosyn? Har även för mig att ngn av henne och mannen var ute på vift med ngn annan ett tag…

     Men va?? Då har hon ju verkligen ändrat strategi för hur hon ska vara… att hon eller killen vart med ngn annan?

      Jag uttryckte mig lite missvisande. Det var alltså inte bara att hon drev med människor, det var en vanlig blogg, men hon hånade åtminstone en tjej för något som hade med hennes vikt att göra.

  Tankar om Farmen nu när Dessie var tvungen att lämnade och de ”offrade” Alessia? Tror ni på pakten som nu hävdar att allt är så vinklat? Inte så konstigt att Jennifer inte delat samma inlägg som de andra…

   Aha, tycker de att det är vinklat? Var kan man läsa kommentarer och drama etc? Har sökt under diverse inlägg om vad stämningen är men blir besviken pga hittar inte riktigt vad jag söker

    Har sett det mesta på Instagram, de repostar och kommenterar till varandra :p

   Av det jag sett tänker jag att samtliga utom kanske 5-6 verkar helt borta 🙂 storbonden Jojje är iaf skolexempel på hur man INTE bör agera som ledare 🙂

    Den där Jojje är ju hemsk. Maktmissbruk och storhetsvansinne. Usch.

     Hade inte velat att mina barn hade haft honom som fritidspedagog om jag säger så. Vidrigt beteende som ledare!

      Fast också lite komiskt. Noll resultatfokus, fattar beslut på minsta känsla, jag hade ganska kul åt det avsnittet 😉

    Obehagligt att han jobbar som fritidsledare tycker jag 🥲

     Faktiskt! Lite läskigt om eleverna är mognare än ledaren…

     Fritidspedagog. Fritidsledare är nåt annat.

   Vad är det för inlägg Jennifer inte delat?

    deeas90 delade ett inlägg om Dessie, man kan ju anta att de snackar om Cornelia, har svårt att se vem annars de skulle snacka om.

     Tim skrev ”lägg ner allt snack om att vi är mobbare, sanningen kommer aldrig fram” haha tror att han menar tvärtom men rolig freudian slip 🤭🤭

      En felsägning ja men inget ”freudiansk slip”. Har ingenting med det att göra.

  Jon Olsson har alltså skaffat hem en snömaskin till tomten i Nacka. Nu också någon större form av maskin, jag vet inte om det är en pistmaskin eller bara en stor maskin för att förflytta snö.

   Ja han låter lite manisk…

    Tänk att ha kapital nog för att något sådant ska vara rimligt! Det är svårt att föreställa sig en så fantastisk situation.

     Fantastiskt vet jag inte men ja kul att aldrig behöva oroa sig för ekonomin. Det känns som att han är så jävla extrem hela tiden och måste överträffa sig själv jämt och ständigt. Måste vara tröttsamt?

      Mycket känns ganska ansträngande och onödigt. Med det kapitalet skulle man ju kunna leva life i lite mer lugn och ro även fast man är aktiv. Exempelvis stanna lite längre än några få dagar på en resa. Men hans innehåll bygger ju också på att det ska vara extremt, galna saker drar in nya inkomster.

     Janni har sagt i sin podd att det är hon som står på hela lånet för fastigheten som Jon tagit över och att han betalar ränta osv till henne. Så frågan är hur tät han egentligen varit?

      Sade hon inte att hon stod på 50% av fastigheten? Hon har varit väldigt tydligt med att de delat på alla kostnader.

     Fanatisk menade hon kanske.

  Är så taggad på det här året! Är oväntat gravid med en sladdis, (sjukt orolig för nipt dock så ska ej ropa hej). Trivs så bra på jobbet och ser fram emot första halva av året där. Är någorlunda trygg psykisk efter mååånga år av ohälsa och terapi! Har en vänskapsrelation som tynger mig men livet kan ju inte vara helt perfekt..

   Grattis! Håller alla tummar för er!

   Så glädjande ❤️ Önskar dig all värme o lycka!

   Kul med graviditeten, grattis! Jag var 35+ som gravid och var också orolig över NIPT:en. Jobbigt när de bara gav ett ja- eller nejsvar, hade velat ha mer detaljer men nu gick det ju bra ändå. Störigt att få upp jobbiga tankar nu och då under graviditeten pga ovisshet bara. Hoppas det går bra!

    Men är inte nej ett ”nej till kromosomavvikelser”, har valt att göra utökat för att få svar även på de ovanliga. Eller vad tänker du att du mer velat ha svar på? 🙂

     På KUB fick jag värde 1/209, och gränsen går vid 1/200 för att få landstingsbekostad NIPT. Somliga får typ 1/16.000 på testen, så mina sannolikheter var ju ganska höga jämfört med det, men ändå så låga som 0,5 procents sannolikhet för avvikelser.

     När jag gjorde NIPT fick jag inget svar i form av värde eller siffra, utan bara ”allt ok, inget mer att se här tack och hej” från kliniken och det var lite frustrerande tyckte jag.

      Men vad för svar ville du ha? Du hade ju redan fått en siffra.

      Det är ju för att kub är ett sannolikhetstest medan nipt är ett test som med 99% träffsäkerhet svarar på frågan ja eller nej. Jag har valt att betala nipt själv..

  Jag har insett att jag är extremt rädd för magsjuka/matförgiftning. Så pass att jag typ får panik om jag känner minsta illamående. Jag är inte direkt rädd för att spy (kan tom tycka att det är skönt när man väl mår illa). Utan det är mer ”tillståndet” och illamåendet jag är rädd för. Att man mår så dåligt, blir så sänkt (har småbarn så kan inte riktigt bara stänga in mig), är så smittsam, etc.

  För mitt mentala lugns skull gör jag vad jag kan för att slippa råka bli sjuk. Inte åt något extremt håll men ”chansar” inte med mat som kanske stått länge, träffar inte andra familjer om någon där varit magsjuk nyligen, osv. Men tänkte om det är någon som har koll på livsmedel som är större risk än andra att bli matförgiftad av? Vet tex att sallad som hunnit bli lite dålig är bra att undvika.

  Känner när jag skriver detta att jag låter som en galning… är det någon som känner igen sig? 🙈

   Jag har tidigare chansat lite mer men väljer nu bort vissa livsmedel om jag inte vet om att de är helt färska, exempelvis fisk och skaldjur. I övrigt så brukar jag tänka att mycket skit för om man värmer på det ordentligt, brassar ibland på lite extra och tar att det blir lite torrt framför risken för matförgiftning.

   Magsjuka ja, inte direkt matförgiftning. Var mer stressad när mitt barn fortfarande gick på förskolan då det är så många små som inte klarar av hygienen, det kunde ju gå runt i månader. Nu i skolan har det gått nån vecka förra terminen och det kändes ärligt svettigt men vi klarade oss med lite dålig i magen ett par dagar, inget kräk. Men lär kännas jobbigt nästa gång det går ja, mest för att det är så oberäkneligt och så jävla jobbigt när det brakar lös mitt i natten…

   Ja typ. Är livrädd och har även enorm spyfobi. Pendlar till Göteborg med tåg och åker spårvagn varje dag sen en tid tillbaka och jag har även vänner där och utekvällar händer=åker hem sent. Jag bara VET att nån gång kommer jag se nån som spyr på tåget/vagnen. Och jag är så satans rädd för att bli smittad också, att knö med folk på en trång spårvagn och så bär nån på äckelvirus. Att hålla i mig måste göras om jag står upp, men måste ha vantar eller nåt då och även om det inte hjälper så handsprit! Känns betydligt bättre att använda det än inget alls om jag inte har tillgång till tvål och vatten.

   Har läst att halstabletter/tuggummi med mintsmak ska lindra illamående så jag har alltid det med mig, har alltid en vattenflaska med mig och sen är jag beroende överlag av tuggummi (det är som mitt snus, har tuggummi jämt). Må hända att det är placebo, men det skiter jag i, upplever jag att illamåendet går över så är det väl bara bra.

   Så fort jag känner ett illamående som jag inte känner igen så käkar jag vitpepparkorn också. Vilket väl absolut är placebo, men uppvuxen med det så tänker inte sluta. Har inte gått så långt att jag har det med mig i väskan, men åker jag bort, alltså över natten, ja då har jag det med mig!

   Kanske överdriver jag, men så länge det ger mig nån form av trygghet så tänker jag inte sluta.

    Skönt att inte vara ensam. Känner mig så konstig och larvig. Tror att jag slänger alldeles för mycket mat i onödan… vågar inte äta buffé. Vågar inte ta mer än max ett glas vin för är så rädd att må illa dagen efter och ”lura” mig själv att jag fått magsjuka…

     Ja gud. Buffé skulle jag inte heller äta nu. Absolut inte heller plocksallad. Kom på efter att jag hade köpt lösgodis för några veckor sen att det kan ha varit dumt, men det gick bra.
     Och sen skulle jag köpa fika häromdagen, munkar som man plockar själv. Tänkte absolut tanken att det kunde vara en risk, men det har också gått bra, haha. Men ska nog låta bli det inom de närmsta månaderna nu😅

    Känner igen mig SÅ mycket i detta. Förutom vitpepparkornen då. Kanske ska lägga en burk i min väska haha!

     Hahaha ja om de nu hjälper, det vet jag inte. Men tror det är nåt gammalt husmorstips😂

   Känner igen. Orimligt nojig

   Känner också igen mig. Jag vill bli gravid men nojar sönder för potentiellt illamående som kan komma från ingenstans. Ni som skriver här, har ni vågat skaffa barn?

    Jag är ts och jag har två barn. Hade inte så mycket illamående men varje gång det kom så tänkte jag att jag var magsjuk trots att jag visste att jag var gravid…

    Fördelen ärj u att mot graviditetsillamående finns ju medicin som funkar för många.

     Är det alltså bacillerna mer än själva illamåendet/spyan som är jobbigt för dig? Min skräck är nästan uteslutande att jag ska råka/behöva spy offentligt. Även nu när jag inte är gravid så är det första jag kollar upp vart man ev kan spy. Är rädd för att jag kommer isolera mig hemma om/när jag väl blir gravid. För då blir det mer av en reell risk än ett hjärnspöke. Men fyfaan alltså.

      Nej utan min rädsla ligger i att vara magsjuk (dels) för att jag inte vill bli sängliggande och må illa och smitta andra osv osv. Inte bacillskräck som att jag tycker att det är otäckt så, utan mer ångest för själva resultatet av bacillerna- dvs magsjuka. Så svårt att förklara haha.

    Jag kräktes fram till vecka 20 men det påverkade inte min fobi. Det hjälpte o veta varför jag kräktes. Är inte rädd för att kräkas utan för att bli sjuk. Sen var jag ju hemma hela tiden så hade minskad risk att bli smittad. Bara man o barn som kunde dra hem något.

   Ris som är äldre än 24 timmar o melon. Jag blev matförgiftad av en melon som smakade bra men var lite lös o sladdrig. Ruccola, frysta hallon, kyckling… det är typ det jag undviker. O så buffer o lösgodis o ta själv bröd o bakelser o sånt. Allt som eg ligger öppet för allmänheten undviker jag.

   Detta kallas emetofobi. Jag ser alltid till att ha med mig tabletter mot illamående överallt. ❤️

  Jag har nyligen försökt börja med lite styrketräning. Jag brukar ta en del promenader och löptränar lite till och från.
  Men jag är helt ovetandes om hur man lägger upp ett bra schema för styrketräning?
  Just nu brukar jag kolla på Madfit på Youtube och följa några videos hon gör.
  Är det bra? Måste man träna flera gånger i veckan? Måste man hela tiden göra samma övningar eller kan man göra lite olika?
  Måste man använda jättetunga vikter eller kan man nå resultat av att träna hemma med några hantlar?

  Jag har inget mål av bli en muskelberg utan jag vill bara bli lite starkare i kroppen typ. Kanske så att jag får mer framsteg i löpningen typ.

   Tänk att du vill få in stora muskelgrupper. Rotera pass med fokus Push – Pull – Press. Push är alltså att trycka (med benen) i tillexempel knäböj, utfall, benpress och andra benövningar. Pull är att dra i saker (marklyft, roddar osv). Press är bröst/axlar som bänkpress, axelpress osv. Behöver absolut inte vara tre pass samma vecka men lite kontinuitet är bra om man vill slippa träningsvärk osv. Lycka till!

   Kolla styrkelabbets förslag på pass. De vet vad de sysslar med, finns för nybörjare och vana gynnare. 🙂 Lycka till!

    Haha….gymmare inte gynnare 😀

   Börja med 2-3 pass i veckan o ta det lugnt. Du kan lätt börja hemma med kroppsvikt o fyllda vattenflaskor o sen öka successivt. För att kunna följa sin utveckling kan det vara bra att göra ett schema med samma övningar o skriva ned antal reps o vikter. Då ser du lättare hur du ökar över tid. Jag är absolut inget proffs på detta men började min resa inom styrketräningen med detta.

   Börjar man på gym sen så brukar de erbjuda hjälp för att komma igång. Många gym erbjuder också en vecka gratis träning så man kan känna in sig i gymmet.

   Lycka till!

  Ska jag låta mina katter (hane 8+ och hona 10 månader) tjafsa varje dag men ändå kan sova med varandra med mig?

   Va?

   Nej, sätt upp ett roterande schema för sånt beteende kan inte gå ostraffat.

    😂😂😂

   Du måste hitta orsaken till tjafset. Katter är inte flockdjur men kan acceptera att leva i grupp. Katter har inget egentligt ”förlåt beteende” som andra flockdjur har. Därför kan en anspänning ligga kvar och aldrig lösas.
   Kattbråk är sällan som på tecknad film, skrik, fräs och morr utan börjar mycket mer subtilt. Stirrkrig, positionering eller markeringar.

   Feliway Friend i väggen, flera matskålar, vattenskålar, klös, höjder, gömslen, toalådor och leksaker. De skall aldrig behöva hamna i konflikt över sina resurser.

   Det finns spännande forskning på hur utekatter gör för att slippa träffa på varandra, när deras revir korsas.

   Katter är helt fantastiska men de kräver mer än man tror, just pga sitt solitära leverne och att de fortfarande har så mycket kvar av sitt vilda ursprung.

    Men vad menas med tjafs, är det något som pågår hela tiden? Mina katter, mor och dotter, brottas och jagar varandra en liten stund varje dag men sedan ligger de i kringla mest hela dagen och slickar varandra. Det är väl inget fel med det ”tjafset” utan helt naturligt? Får inte alls känsla av att det är ”resurserna” de bråkar om. Mamman var förmodligen vildkatt från början men plockades upp som kattunge av en familj.

     Självklart kan de busbråka och leka tillsammans. Det är skillnad på det och tjafset jag tolkade i första kommentaren. Katter som är släkt funkar också bättre i hop, speciellt mor-dotter.
     Sover dem ihopkringlade så låter det som du har en kattgrupp med två individer.
     TS korta beskrivning tolkar jag som två grupper med en individ i varje.
     Eftersom det är en kort text som är lite svårtydd så gav jag lite tips utifrån hur jag uppfattade kommentaren.

  Har ni klantat er nåt i veckan? Jag gick på loppis och köpte en lampa med ojordad stickkontakt, märkte det när jag kom hem men tänkte ”äsch det här löser sambon” men man måste ju ändra hela armaturen och inte bara kontakten 🥲 Så lärde jag mig det. Om ihåg det ni andra med!

   Tvättade barnens nya underställ i fel program av misstag 😔 Eller ja, brukar lägga dem bredvid tvättkorgen istället för i eftersom de ska gå i ullprogram men de hamnade i tvättkorgen av misstag och när jag knölade in all tvätt i maskinen så såg jag inte dem. Ser ut som dockkläder nu.

    Tror de finns husmorsknep hur man kan få de stora igen (eller iaf större) googla 😊

     Ja googla det. Någonting med sköljmedel.

      Alltså nej. Bara nej. Googla själv på ull.

    Det går att försiktigt töja tillbaka plaggen. Men de behöver vara blöta, och det går lättast om man är två. ☺️

   Det räknas väl inte som klantigt, men det jag kommer på är var en kväll tidigare i veckan, då tänkte jag om 30 minuter ska jag lägga mig, jag ska bara ligga och scrolla på mobilen i två minuter så ska jag resa mig från soffan, sen städa och fixa lite innan jag lägger mig.
   Jag vaknade en timma senare och kunde inte somna förens kl 02.30 och alarmet ringde 05.00 🫠😂

    Åååhhh nej den är så jobbig!! Jag gör det jämt, vilken ångest! Det är fan inga soliga tankar man har mellan 02 och 07

     Instämmer på den

   Du kan fortfarande ha fina batteriglödlampor i! ☺️

    Åh det har jag inte tänkt på! Jag får kolla på det, då skulle jag ju kunna ha den i utrymme där jag inte har något uttag nöra dessutom

    Va kan man alltså köpa äldre lampor och finns det batterilampor till. Visste jag inte.

     Ja, jättepraktiskt! 😊

   Märkte ett big mistake jag gjort på jobbet, tur inte inom sjukvården på jobb, men gällde en del pengar! Jobbade sjuk några dagar i december, i feber, så har då skett ett rätt allvarligt fel.. men tänker att alla gör fel och hoppas jag inte blir av med jobbet pga det! 😅

   Skottade bort snövallen bakom min bil, behövde gå en bit med snön då jag inte har nånstans intill där jag kan lägga snön utan att den faller ner på nästa bils parkeringsruta. Hade valt helt fel skor så jag halkade, kändes precis som i en tecknad serie när figurerna bara flyger och typ landar raklång på marken.

   Sen igår skulle jag ta bussen till stan, gick av där jag skulle och insåg att jag hade glömt min plånbok hemma! Nu gick det bra ändå, skulle till biblioteket och det gick att låna utan legitimation (vilket jag inte visste innan då jag inte brukar låna böcker).

   Sånt som händer😄

   Trampade på en leksak i trappan och fick ett sticksår i hälen så jag får inte belasta den på två veckor 🙂 🙂 🙂 va kul

   Och det är dyrt och byta skiten😂😂 vi ropade hem två dyra lampor som blev än dyrare när vi insåg samma sak!!! Va bara att bita i sura äpplet…

  Någon som kan rekommendera en psykolog i Göteborg?

  Har gått igenom en lång och väldigt jobbig separation och känner att jag behöver hjälp att ta mig vidare, arbeta med självkänslan och självbilden bland annat. Tacksam för alla tips, då det känns som en djungel 🩷

   Om du vill gå privat så kan jag varmt rekommendera Arvid

   https://www.psykologcederholm.se/

   Jan Strömfors!!! bäst i göteborg

    Tusen tack för tips båda två! Ska kolla upp 🩷

  Och jag tog tillbaka en kompis igen och hon har ändrat sig och vi har det jättebra. Hon skrev ett brev och ja där ser man folk kan bli bättre. Är så glad 😊

   Vad roligt, gjorde hon en medveten förändring kring något eller har tiden haft sin gång?

    Det var ett kort uppbrott på 2 veckor. Ja hon vill ha kvar mej som vän. Hon lyssnar mer nu och är mjukare. 😊

  Snälla hjälp. Min hy blir så blank och flottig. Tvättar av sminket på kvällen och när jag vaknar så ser jag bara svettig ut. När jag har smink är det fint ett litet tag men sen ser jag så blank ut. Har någon något tips??

   Matta ner med puder. Sen brukar fet hy hållas fin genom åren så det kan du ju se framemot.

   Kalla det glow som Bianca och hennes anhängare gör så har du löst problemet.
   De ser ständigt flottiga och blanka ut.

   Blothing paper från skincitys egna märke. Jag har alltid några i fickan att matta ner t-zonen under dagen med. Jag använder även Exuviance mattifying primer under sminket och den funkar toppen 👍🏻

   Du kan glädjas åt att du inte kommer få fina linjer och rynkor på samma sätt som en annan torris! Har kompisar med sån hy du beskriver, de är faktiskt något spänstigare såhär runt 40.

   https://eleven.se/smink/ansikte/puder/the-balm-sexy-mama

   Sååå bra puder som mattar ner. Brukar ha i t-zonen.

   Toner med niaminacide och fukt! Överproduktion av talg pga torrhet tror jag?

   Kan vara att du tror att du har fet/ blandad hy och använder produkter för det, men egentligen har torr/ normal hy och skulle behöva produkter för det? Huden försöker isf överkompensera genom att bilda mer talg.

  Vi har flyttat till hus och älskar det ibland och hatar det ibland. Blir man nånsin klar med allt som måste göras? Och mitt i allt så snöar det så in i helvete att man måste släppa allt och gå ut och skotta snö. Och då köpte vi ändå inget renoveringsobjekt (tack guuuuud för det) för vi tänkte att vi lever i småbarnsåren nu. Kan sakna lägenheten speciellt nu på vintern när man kan sitta i soffan och bara mysa utan några måsten. Men hatade lägenheten på sommaren eftersom man inte kommer ut på samma sätt som i ett hus. Älskar att man enkelt kan grilla varje kväll. Vad föredrar ni eller längtar ni efter det ena eller det andra?

   På vår o sommar ska det klippas gräs och rensas ogräs och klippa buskar och kratta löv och måla vindskivor och och och. Så att grilla är en väldigt lite del. Sjukt mycket jobb med ett hus och nej, man blir på riktigt aldrig färdig.
   Alltid lägenhet för mig.

    Rensar aldrig ogräs. Har en stor altan. Måla vindskivor, va?

    För mig också, älskar min terrass med utsikt över stan. Den är jobbig nog att hålla ren från jord och löv från krukorna, men eftersom inga grannar ser den är den aldrig något dåligt samvete. Älskar också att bo mitt i stan med gångavstånd till allt. För mig är grannar och stadsljud inga problem, jag gillar känslan av att ha folk omkring mig. Är uppvuxen i hus och skulle aldrig välja det, mina föräldrar hade aldrig tid för oss barn.

   Känner igen det där. Projekten tar aldrig slut. Vi skulle målat fasaden 2016 men takkupan och halva garaget är fortfarande omålat haha. Man vänjer sig efter ett tag att det alltid finns mer eller mindre akuta saker att göra och bestämma sig för en good enough-nivå. Skulle aldrig kunna bo i lägenhet igen trots allt jobb med hushelvetet.

   Åh satt senast igår och längtade mig bort till ett hus nära skogen och stor trädgård!

   Jag har också sånt jävla längt efter hus, kanske framförallt en trädgård. Hatar min lägenhet på sommaren men älskar den på vintern. Just nu funderar jag och sambon på att kolla på sommarhus, just för att få det bästa av två världar.

   Haha. Nej man blir aldrig klar. Är väl en del av charmen! Låg under huset förra veckan när ingående kallvatten hade frusit. Fick löst det och gick runt med en ganska go känsla efter. Nöjd med mig själv!

   Nej man blir aldrig klar och kan aldrig sätta sig ner och känna sig färdig som man gjorde i lägenheten. Men det är väl en del av charmen, man behöver aldrig vara rastlös iallafall.

   Fast skotta snö tar ju inte så lång tid? 😊 jag har hus och sitter lika ofta i soffan som i en lägenhet haha

   Skotta snö tar ju inte så lång tid 😊

    Jaha där trodde man att första inte gick iväg

    Jasså du?? Jobbigt och kallt också.

    Inte?? Jobbigt och kallt också.

    Men herregud, det kan det visst göra. Allt beror ju på hur stor yta man behöver skotta på🤦‍♀️ uppfarten hemma hos mina föräldrar tar minst en timme. Har plogbilen lämnat monstervall framför uppfarten kan det ta över två.

     Tipsar om en snöslunga om ni har snö varje vinter. Den är en gudagåva särskilt om det ramlat ner en massa blötsnö som är tung att skotta.
     Men ja, att bo i hus innebär generellt sett en del kroppsarbete, det är en sak att ta hänsyn till.

      Fast nej. Du kan ju bara köpa in tjänsten.

       Hur lat är du??

      Ett tips som ej behövs.

    Inte!!?
    Det beror väl på hur mycket som måste skottas.
    Min man skottar med fyrhjuling, snöslunga och för hand och varje gång tar det minst 3 timmar att bli klart med allt. Ibland 5-6 timmar beroende på snömängd och snösort.

   Bodde i bostadsrättsradhus med lite trädgård förut och det räckte fan 😄 Så nöjd med att bo i lägenhet igen. Trevligt med trädgård på sommaren (förutom allt jobb då) men nej tack. Kanske blir en liten stuga i framtiden men då ska allt va klart när man flyttar in, gillar när saker är klart…

    Håller helt med, får lite panik när jag besöker andra med trädgårdar och ser jobbet för att hålla den snygg. Jag går ut i naturen istället, älskar att vandra.

  Vill köpa en ansiktsolja. Har normal hy. Den ska inte täppa till porer. Någon som har tips. ?Lumenes senaste verkar ju bra.

   https://www.skincity.com/sv/beaute-pacifique

   Toppenolja för nyllet. Dyr är den men brukar finnas med rabatt på ställen om du googlar.

    Hittar ej oljan men serum. Hört detta märke ska vara bra.

     Gissar att krösamaja menar SUBMERSIVE SERUM PARADOXE.

     Det är ett oljeserum, fantastiskt! Och väldigt drygt till skillnad från många andra.

    Ja clarins verkar också bra.

   Jag har inte testat lumenes olja men är i övrigt nöjd med de produkterna! Har kört hydra serien och den med glow.

    Har c vitamin glov kräm men ja glowet kunde vara lite mera. Lumenes.

   REN Omega3

   Älskar Dermosils ansiktsolja! Sugs snabbt i huden och en behaglig mjuk doft 😊👌

    Dermosil har jag provat deras kollagenserum. Superbra och bra priser.

     Jag gillar fler av deras ansiktskrämer och fotkräm, men tex mascara och annan smink har inte varit en favorit 😊 dock deras läppstift som ändrar färg enligt hudfärg gillar jag! 😍

  Sett att Eric S är med Hanna S när hon är ute och reser/jobbar. Lever han på hennes pengar nu o jobbar ej själv?

   Med tanke på att han inte verkar så aktiv inom musiken längre

    Han har nog en hel del sparat.

    Han kanske skriver musik?

   Vilket drömliv för Hanna och Eric. Tropiska platser och dom är ju så kära. Han är ju så jäkla snygg.

   Om jag minns det rätt så skrev hon att det var han som fotograferat när hon gjorde kampanjen på Island. Vissa influensers har ju ett upplägg där paret båda arbetar i bolaget och kan därför resa tillsammans.

   Ja tycker mog också ha läst nägonstans att han är med och driver hennes företag?

  Vad är era åsikter om Jelena Meacham på Instagram? Jag har följt henne sen hon först började växa på Instagram och älskade hennes kalori-jämförelser. Men nu på senaste tid, sen hon separerade från sina barns pappa har hon totalt spårat ur. Hon gick från att se naturlig ut till att se helt opererad ut. Man kan se på hennes senare inlägg att hon fått en väldigt stor rumpa från ingenstans och hennes mage ser fettsugen ut. Den är skrynklig och hon har på senaste tid inte tränat vad man kan se på Instagram (senaste igår sa hon att hon skulle bli en träningstjej igen) så känns så konstigt hur hon fortfarande kan ha en väldigt tränad mage. Hon la ut en video på när hon bar en säng där man kan se hur hennes rumpa är fast och fyrkantig, och det är mer än jag här som lagt märke till det. Känns väldigt problematiskt om hon är så opererad och sedan säljer KOSTSCHEMAN och Träningsprogam då det är verkligen definitionen av falsk marknadsföring…Stackars alla unga som äldre kvinnor som följer henne och tror att hon har åstadkommit hennes fysik genom hennes egna kostschema/träningsschema men hon är egentligen opererad….

   Har också följt henne sedan dess och tycker också hon verkar ha ballat ur lite, eller bara visar det mer nu. Skyller allt på sin adhd och ändrar sig fram och tillbaka. Håller med om att hennes rumpa ser opererad ut. Tycker att de flesta som säljer kostscheman är strunt.

    Hon har definitivt opererat den! Sen undrar jag ang Markus om dom fortf är tillsammans? Hon har inte lagt ut något om honom på väldigt länge och för en tid sedan när dom blivit tillsammans IGEN för hundrade gången var hon liksom helt besatt av uppdateringar om deras ”mys” 🕵️‍♀️

   Visst är det falsk marknadsföring? Har också följt henne och tycker hela instagram-fitnessprofilgrejen är på fejk

   Det känns rätt så givet att hon och hennes kille gjort slut/ är på g att göra slut för typ 5 gången tycker jag.

    Ja! Han är Inte längre med på stories och ikväll ska hon festa!

    Var det dem som nyligen skaffade ny bostad tillsammans efter att de blev tillsammans igen? Han har barn sedan tidigare. Har jag blandat ihop nu? Har hon träffat ny sedan honom eller är det honom du menar?

     Nepp det är samma. De har väl flyttat ihop och isär utan att överdriva 4-5 gånger. Varje gång skaffar de nytt boende också. Snacka om förvirrande för barnen.

      Jag blir så frustrerad över att dem gör slut och blir tillsammans, flyttar ihop flyttar isär. Stackars deras respektive barn som aldrig får ett tryggt hem. Samt blir jag ännu argare över att hon marknadsför sin app, kostschema, träningsprogram men ytligt så ser man att hon är opererad. Väldigt tröttsamt i en sån värld i vi lever i där unga tjejer och kvinnor kämpar med diverse ätstörningar och ska en sådan person vara ansiktet utåt till dessa. 😓

   Håller med i allt du skriver. Blir dock även orolig för om hon får rätt hjälp, hennes höga toppar med blancolån/operationer/nystartade företag och djupa dalar med självmordstankar och inte klara av att städa lägenheten känns rätt oroväckande. Jag har också funderat över Marcus frånvaro, samtidigt så la han upp ett ölglas igår framför brasan dom har hemma så jag tolkar nog det ändå som att han var med igår och att dom är tillsammans. Men kan det vara något annat som gör att dom inte kan visa upp det lika tydligt som förut? Denna diskussion får gärna fortsätta i kvällens öppet spår!

  Har vid 40 års ålder (och fått två barn) insett att jag är lesbisk. Känns som att jag gjort våld på mig själv tidigare som varit med män. Funderade aldrig över min läggning under uppväxten och långt in i vuxen ålder. Var så formad av normer och att jag alltid haft folk omkring mig som haft en självklar världsbild av att man är ihop med någon av motsatt kön.
  Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, mer än att det känns både befriande och sorgligt.

   Grattis till din insikt men jag förstår också att det är tufft. Lever du tillsammans med en man eller fader till barnen idag?

    Nej är singel sedan ganska länge.

     Vad skönt utifrån din situation, har du träffat någon som fått dig att komma till insikt eller har du insett det själv?

      Har nog insett det ganska länge innerst inne, men inte erkänt det för mig själv. Träffade sen en kvinna för ett tag sen (via nätet) som jag blev så attraherad av, har aldrig känt något liknande för en man. Och insåg att det är dags att kapitulera inför vad jag faktiskt känner.

       Jag tycker det är så fint när man kommer till sån insikt, oavsett ålder. Sen känner jag kanske lite att vad spelar ”titeln” för roll (kanske lätt för mig, heterosexuell vad jag vet, att säga), och jag tycker Alice Stenlöf visade det så bra när hon träffade sin flickvän! Hon föll för hennes utstrålning, inte utefter vad hon har mellan benen.

   Nu kan ditt liv börja på riktigt! Du har mycket fint framför dig!

   Om du var asylsökande som sagt så hade du blivit grillad.

    Haha va

     Haha kolla RFSLs kritik av Migrationsverket. De kräver att man ska berätta om process av acceptans, tankar om sig själv relaterat till familj, samhälle, religion osv

  Jag har en vän jag glidit ifrån det senaste året och har lite dåligt samvete över det. På samma gång vet jag att hon för med sig höga krav på sina vänner och att det liksom är hon som är den viktiga i vår vänskap, så jag borde vara mer lättad över att vi inte ses. Jag har känt henne ett par år och varit med om när hon sagt upp kontakten med andra vänner, och anat att jag kommer hamna ute i kylan så fort jag drar en gräns mot henne för vad som helst. Vi har haft mycket kul ihop, men livet tar olika riktningar och nu är jag bara glad för att jag har mina gamla trygga ”tråkiga”(=inget drama) vänner som jag känt hela livet. Har som sagt något trista känslor ihop med detta ändå, eftersom jag ju hört henne fälla negativa kommentarer om sina vänner, så jag misstänker ju att hon gör det om mig till sina andra vänner nu och det känns inte kul. Hur slutar jag bry mig?

   För mig förändrades det när jag kom till insikt om hur andras osäkerheter visar sig. Alla personer som jag bryr mig om vad de tycker om mig inser också att det är skitsnack baserat på bristande självkänsla. Det var lite samma som när man inte dricker alkohol, man inser att det är många som inte gör det och att det inte alls innebär att man är en partypooper om man inte dricker.

   För mig har det varit otroligt svårt att sluta bry mig. Jag känner 90% av tiden att det är en lättnad pga saker som ofta var jobbigt runtomkring, men övriga 10% saknar jag när vi hade SÅ roligt! Vi har gjort allt möjligt kul ihop, jättemycket fina minnen, men lättnaden över att slippa det jobbiga väger över.

   För ett tag sen tog hen initiativ till att ta upp kontakten igen. Men gjorde sen bort sig totalt och har inte hört av sig sen dess. Så nu känner jag att nu är det färdigt.

   Kanske det då, man måste komma till ett riktigt avslut. Oavsett man gör det gemensamt eller för sig själv. Men bara bestämma att reaktionen är över, punkt.

    Bra skrivet. Ibland kan det behövas att ge den andre en chans igen och se med klar blick hur illa den faktiskt beter sig, att känslan man haft inte är fel. Men det går ändå, jag tycker anonym 20:28 verkar se bra på sin fd vän redan och kommer kunna gå vidare ganska lätt. Såklart är det en sorg först, det är naturligt. Man måste få slicka sina sår.
    Jag känner igen mig i en person, men hon vände och blev elak så det var bara så skönt när hon försvann ur mitt liv. Men känslan efter henne bet sig kvar länge, det tog på självkänslan. Men jag reste mig.

  Hej mitt hjärtas fröjd och eviga längtan

   Är det reklamen för falukorven alla pratar om?
   Kan någon förklara? Jag fattar inte vad det är som är så kul.? Tror jag missat något 😅

    En deltagare i Love is blind (Sverige) som säger det ofta.

     Heeeelt för ofta 😅 en ick för mig!

     Nej men fy vad vidrigt.

      Mitt hjärtas fröjd o glädje sa Skalle-Per i Ronja. I det sammanhanget känns det inte vidrigt. 😊

       Nej men det är en helt annan grej. Det var inte mellan ett par och det var en saga.

       Det var en saga, som en kille till en tjej låter det bara slemmigt och tillgjort.

   Det sa man till kvinnor för länge länge sedan. Lite töntigt.

    Haha va? När gjorde man det?

   Trodde det var ”mitt hjärtas fröjd och glädje ” från Ronja Rövardotter.

   😆 brrrr…så obehagligt med det där ”dyrkandet”

  Jag slutade med p-piller strax innan årsskiftet efter 22 år på skräpet. Och jag mår så jävla mycket bättre. Liksom på en gång nästan! Är så mycket gladare, tacklar motgångar bättre, har mindre ångest. Vad fan, slösat 20 år av mitt liv på att vara sur och skit.

   Herrrrreeeguuud håller med, kunde varit jag som skrivit detta!
   Slutade på nyårsafton och jag känner igen mig själv. Livet känns roligare, beslut är lättare att ta, energinivån är uppe.
   Det är som en jäkla dimma har lättat totalt.

    Har ju inte ens fattat att jag har ”mått dåligt”. Jag har ju trott att det har varit normaltillstånd liksom att må som jag mått. Och så var det inte det! Men skönt för oss att vi äntligen kommit ut på andra sidan!

    Ja ppiller är nog det sämsta som kan ha hänt oss kvinnor. Sjukt att det är så normaliserat att rubba sina hormoner.. Läste att förhöjda värden av östrogen är tom cancerframkallande.
    Jag blev erbjuden ppiller redan som 14åring (måånga år sen), jag var självmordsbenägen på den tiden. Nu i efterhand förstår jag att alla dessa hormoner måste nog ha haft något med saken att göra….

     Oj verkligen inte! När det kom var det en sån livräddare och öppnade för speciell frihet och val att bli med barn eller inte. Även nu är det väldigt viktigt för många även om många andra mår dåligt av det. Allt är individuellt, skulle må skitdåligt utan hormonpreparat!

     För många är det inte att rubba utan stabilisera eller tillföra. Inget konstigt med att ”rubba” heller, naturligt är inte alltid bäst. Annars kan man tycka andra mediciner rubbar en också…

      Men det är inte medicin, det är hormoner. Och hur kan man stabilisera sina hormoner genom att ta mer hormoner? Snälla hjälp mig att förstå logiken?
      Sen tar de flesta p-piller för att inte bli gravida. Inte för att reglera eller ”stabilisera” hormoner..

       Det är en slags medicin…
       Inte alls ovanligt att ta det för att få mindre eller ingen mens. Har du aldrig hört talas om att ha problem med hormoner, mens etc? Man kan ha obalans i hormonerna ja, då hjälper ett tillskott, för mig tex. Inget konstigt.

        För din egen skull så gå till botten med dina problem. Våra hormoner ska inte vara ett problem. Däremot blir vi övertalade till att det är så. Jag tänkte samma sak innan men precis som andra skriver här så blev jag mig själv när jag slutade med pillrena. Jag trodde jag var en person som hade grova humörsvängningar… de visade sig vara p piller-humöret 🙂 och då tog jag de först med för att må bra och inte ha ont

         Men snälla du! Har såklart varit hos gynekologer och gjort undersökningar. Precis som man kan ha underfunktion i sköldkörtel eller diabetes kan man ha problemet med hormonerna. Hur många mår inte dåligt av sin mens?? Det är inte naturligt att vi ska ha mens så mycket som vi har, det naturliga är ju att va gravid ofta. Sen absolut behövs det forskas på kvinnosjukdomar men just nu finns de lösningar som finns.
         Jag har problem som blir hjälpt av vården med hormoner och jag mår bra med dem. Vad är problemet??

          Ska tillägga att utan hormonmedel så har jag instabilare humör, just pga mensen och de tillhörande hormonerna, vilket inte alls är ovanligt (pms någon??) Skönt att slippa gråta för ingenting.

          Problemet är att det inte är en naturlig lösning. Ja du kanske upplever att det hjälper dig nu men det bästa vore väl att hitta det underliggande problemet istället? Det finns forskning som visar att microplaster rubbar hormoner. Säkert alla gifter som finns i smink eller andra typer av hud och hårvårdsprodukter. Kanske något i kosten som är problemet?
          Att ta artificiella hormoner är inte en bra. Att inte ägglossa kan ge allvarliga konsekvenser, och påverkar kvinnans hjärna negativt, finns det forskning på.

           Länka till forskningen då.

           Det är upp till var och en att kolla upp studier. Kan man inte kolla själv så får man förbli ingorant

           Inget problem för mig. Varför måste det va en ”naturlig” lösning? Tänker du likadant om andra problem/sjukdomar?
           Det underliggande problemet är ju just hormonerna, alla har inte perfekta funktioner i hela kroppen, det kan väl knappast va en nyhet? Tror mer på läkare än nån hobbytyckare på internet…
           Finns inga belägg för att det ”inte är bra” som du säger.
           Tar mina chanser med påverkan på hjärnan hellre än att leva i smärta, trots att jag starkt misstänker att det är blaj från din sida. Börjar ana vad du är för slags människa… 😄
           Tack och hej!

   Känner precis samma som du, slutade för ett år sen efter att min man gjorde vasektomi och har aldrig mått bättre. Så glad att jag är utan och slipper! Grattis till oss <3

   Går så mycket i tankarna om jag också ska sluta med mina p-piller. Gått på dem i 10 år, men har funderat på att sluta när man läser om alla som blir av med ångest och mår så mycket bättre utan dem. Men min stora rädsla är också att bli av med fördelarna med p-piller. Jag har alltid haft problem med extremt riklig mens och det har p-pillerna hjälpt mot, och även möjligheten att enkelt kunna skjuta upp mensen vid behov. Det gör mig så orolig för att sluta med p-piller. Någon som varit i samma sits?

    Men har du några problem av dem då?
    Hormonspiral är ett alternativ annars, inget östrogen i och man blir ofta blödningsfri.

     Ja ångest främst och mycket nedstämdhet i perioder, men jag vet ju inte om det beror på p-pillerna eller annat! Började få ångest typ ett år efter jag började med p-pillerna, vet inte om biverkningar kan komma efter så lång tid.

      Det kan det absolut vara. Prova. Du kan alltid byta tillbaka.

    Pröva hormonspiral kanske om du har problem med pillren. Innehåller inte östrogen och man blir ofta blödningsfri!

   Slutade för många år sen och kände att jag kom ut ur nån slags dimma och blev mig själv igen. Haft kopparspiral i över 10 år och är mer än nöjd.

    Samma här, efter tjugo år. Det kändes som om något rann av mig direkt, men sen tog ganska många månader av huvudvärk och skit. Efter det kände jag som en enorm kick, underbart! Mycket handlar om att man får lägre och lägre zinknivåer när man kopparspiral. Så en hel del hade kunnat undvikas med zinktillskott. Tyvärr smyger sig det på så det är så svårt att koppla det dåliga måendet till just kopparspiralen.

   Känns som om jag är den enda som faktiskt mår bättre av att äta p-piller 😅 slutade i 6 månader av medicinsk anledning och mådde skit. Oregelbunden mens, smärtor jämt, mellanblödningar varje vecka, hemsk hy osv. Nu har jag i och för sig endometrios med, så det kanske är därför som jag känner mig bättre med p-piller i kroppen.

    Nej samma här! Skulle bli knäpp utan. Har mkt jämnare och stabilt humör, väldigt sällan ”mens” och i så fall lite och kortvarig och mindre smärta. Har inte endometrios vad jag vet.
    Känns som hormonella preventivmedel demoniseras de senaste åren, det finns verkligen alltid två sidor.

  Vilken är er bästa foundation? Som täcker porer och ojämnheter men inte känns ”kakig”?

   Chanel Acqua lumiere

   Nars sheer glow. Jättebra täckning men känns lätt på huden

  Jag har så svårt för när: Hur är det? används som en hälsningsfras. Det känns så märkligt att få frågan, svara och när man sedan frågar personen hur det är med den, bemöts man med tystnad. Vad sjutton, räcker det inte med att säga hej isåfall? Jag vet som sagt att det är en vanlig hälsningsfras men jag uppskattar att få frågan och vill ställa den tillbaka. Är det någon som känner igen sig?

   Va? Du menar att de inte svarar tillbaka? Jättekonstigt.

    Korrekt. Tänker att det ibland har att göra med de inte vill bjuda in till en längre konversation men då tycker jag det räcker med ett hej.

     Mkt konstigt. Frågar man brukar man förstå att man får frågan tillbaka. Och man svarar ju på frågor man får av andra, oartigt annars.
     Själv frågar jag aldrig först om jag inte bryr mig men svarar och frågar tillbaka såklart.

   Jag skulle helst slippa att man säger så, hej räcker. Är ju en tom fras som man bara ska svara ”bra” på typ, man är oftast inte på riktigt intresserad att veta.

    Ja, det också. Vill inte ens svara på frågan, i synnerhet inte när det inte är så bra. Brukar försöka svara något som inte är ett klämkäckt bra.

    Kanske man kan komma på andra fraser för att bryta mönstret med. Typ: Hej, kul att se dig, vad har du sysslat med på senaste?
    Eller typ: Hej, hur har du haft det på senaste? Några nyheter?

    Hjälp mig att fylla på listan 🤪

    Du kanske inte är intresserad men det gäller ju inte alla. Jag frågar för att jag så klart undrar hur det är.

     Men då är det väl konstigt att själv inte svara på frågan?

     De flesta är nog inte det, annat än för vänner.

   Tycker det är värre på engelska ”what’s up”, brukar typ svara ”the sky”.
   Men på ”hur är det”/”hur är läget” så beror det på vem som frågar men är det en ny bekantskap svarar jag typ ”jo men det är bra! Tentastress men det är sånt som hör till, hur är det själv?” Och personen i fråga svarar dels på det jag just skrev, men också ett eget liknande svar. Tycker ändå det är en helt okej konversationsöppnare. Sen skiter ju personen i min tentastress och jag skiter i att personens kaffebryggare har gått sönder och att koffeinabstinensen är jobbig, eller vad det nu kan gälla. Men som en konversationsöppnare, inga konstigheter! Och det brukar se likadant ut om jag är den första som frågar. Vore ännu värre om någon bara ”bra. Själv?”😂

    Klart att det kan vara en konversationsöppnare och jag uppskattar som sagt att få frågan. Men här möts jag ju bara av tystnad efter att jag ställt frågan tillbaka. Tycker inte det är konstigt att bara ställa frågan tillbaka för ett kort svar, tycker det är artigt. Jag själv ställer ju inte ofta frågan men om jag gör det skulle jag knappast bemöta svaret med tystnad.

    Det är ju det normala tänker jag, då folk egentligen inte vill veta? (Tänker kollegor, bekanta osv). Artighetsfras.

   Det är samma för mig. Fattar inte vad man ska svara heller, blir typ förvirrad när folk frågar sånt direkt utan känsla & spontant. Undrar typ vad de egentligen frågar efter när de säger så hahaha

    Det är bara en artighetsfras, man säger väl ”bra”, ”helt ok” och ”själv då”.

     Det är väl det man stör sig på, att det klassas som en artighetsfras och man förväntas svara något glatt. Frågan i sig är inte konstig när man får chansen att svara mer än bara bra, och att det blir mer av en konversationsöppnare.

      Ser inte det konstiga, det är så det är bara. Lite irriterande ibland men men. Tror inte de flesta försöker starta en konversation av det.

       Det tror jag. Bara att kolla på t.ex tinder.

        Va, hur menar du? Trodde k pratade om i vardagen, hur folk hälsar.

         Ja. Överallt förekommer det.

          Alltså på tinder försöker väl folk få kontakt, är det en kollega man inte är nära eller en ytlig bekant är det en artighetsfras. Förstår inte det konstiga alls?

           Nu är det ju inte Tinder utan irl. Svarar man inte tillbaka när man själv får frågan vill man ju uppenbarligen inte få kontakt. Då borde det ju räcka med ett hej.

           Jag svarar den andra anonym här som verkar tycka själva grejen med frågan är jättesvår och förvirrande. Hen tog upp Tinder.

          Knallar och går sa folk förr, nu säger man något annat. Ingen väntar sig en lång utläggning från en ytlig bekant om en massa problem, kanske kan man se det som ett test för dessa personer frågar man inte igen.

  Vad har hänt med Josefin Dahlbergs hund Moon? Känns som att den plötsligt försvann för några år sen, vilket slog mig idag. Så nyfiken av oklar anledning!

   Josefine har berättat att moon inte gillade barnen och var stressad i deras familj. Så nu Bor hon hos svärfar i Örebro!

   Den bor med hennes killes mamma!

  Vad tycker ni om hela chrille/linnea/julia dramat?

   Det känns lite som ett gäng trasiga människor, dramat i sig. Det känns mysko dysfunktionella människor är en bra sammanfattning.

    Ja väldigt tydligt att de inte mår bra psykiskt. Stackars barn som är inblandat i detta.

    Oavsett vad som är sant eller inte så är det ju inte ett sunt förhållande och man undrar vad de har utsatt varandra för

   Övertjatat och så intressant. Var det någon som visste vilka dessa var eller brydde sig om dem innan detta?

   Jag får ångest när jag tänker på dottern. Hoppas innerligt hon bor någonstans med vettiga vuxna människor. Så jävla ointelligenta människor, varför skaffar dessa barn?!

  Nån som testat hårfärgen Sunkissed?
  http://www.lahaircolor.com Verkar vara som den där blondsprayen som gör håret några nyanser ljusare. Frågan är om håret blir lika torrt som med den sprayen?
  Mvh en som vill ha blondare hår men har inte råd att göra det hos frisören

   Den verkar bra.

  Jag har blivit något av en psykolog/kurator som mina vänner utnyttjar till max. Det rings och messas hela dagarna och även in på nätterna. Men tro för den skull inte att någon av dom någonsin frågar hur jag mår eller har det. Tycker det är dålig stil att förvänta sig att jag ska komma med god råd och peppande, men ingen verkar vilja lyssna på mitt. Har svårt att säga ifrån, för vill inte såra dom fast jag känner mig utnyttjad. Mesig är jag!

   Du är ovan att säga ifrån. Ta inte på dej allt. Sätt gränser. Du kommer må bättre och upptäcka vilka som är dina riktiga vänner.

    Bra svar! Öva på en med att säga ifrån och använd det sedan på de andra. Börja prata om annat som inte har med problem att göra utan om sådant som man vill ha vänner till, som får en att må bra. Funkar det inte med personen i fråga så ta paus. Svara inte när hon ringer utan svara med ett mess att du inte har tid men gärna pratar på lördag eller när det kan vara. Typ då hon inte är uppe i sitt problem utan kanske har löst det på annat sätt. Fråga om det i efterhand om du vill och beröm henne för det, undvik att gnälla med om hur synd det är om henne och hur taskiga andra är. Då göder du bara ormen i henne.

   Är också en mes och känner verkligen igen detta. Och sen om jag behövde (umgås inte med dem längre) fick jag inga kloka eller stöttande ord. Alls. Den ena av dem hörde faktiskt av sig till mig för bara några veckor sen med ett personligt problem. Till saken hör att vi har inte setts och knappt hörts sen oktober 2022😂

  Bara jag som kan bli orimligt provocerad när ”matkreatörer” kopierar andras recept och publicerar dom som om det vore deras egna? 😅 Såg att Jennie Wallden nyligen la upp en ”rebellpasta” där hon skriver om nytänk i köket. Receptet? Ja det har hon mer eller mindre kopierat från Marion Grasby som la upp receptet för fem år sen.

   Eller folk som pysslar sånt som finnits på Pinterest/instagram/tiktok jättelänge. Värsta är ändå att följare tror personen kommit på det också. ”Vad påhittig du är” så svarar influencers ”tack vad gulligt du är”

    Spelar väl ingen roll? Alla har inte Pinterest/Insta/Tiktok.

   Finns ett konto som heter kaloriunderskott med cirka 20.000 följare, där man följde hennes viktresa och hon postade en massa matbilder på vad hon påstod att hon lagade och åt varje dag. Bilderna var dock snodda från internet och superenkla att bildgoogla och hitta källa på. Hon rapporterade om sina kilon med invägningar (fejk), folk frågade om rätterna och hejade på, frågade om recept men fick inga eftersom ”hon bara svängde ihop” och följde inga recept.

   Jag frågade henne om varför hon använder stulna bilder och blev blockerad. Det var rätt länge sen, nån får gärna kolla om det fortfarande är samma stuk på feeden därinne och skriva det här hehe

    Låter som ett gräv för Camilla?

    Hahaha gick in och kollade nu. Man ser ju hur fejkat allt är, alla matbilder är ju tagna från någonstans och är helt suddiga. De där bilderna med fötter på vågen är ju något hon bara redigerat fram

    Herregud vilken lögnare hon är. Hon tar liksom en bild på persisk mat som hon absolut inte kan laga, säger att det är saffransris med granatäpplen på😭 om hon hade varit från Iran vet hon att det absolut inte är granatäpplen man toppar med bara för att det ser ut som röda bär på bilden hon snott

  Är genuint orolig för Anawii eller vad hon heter. Anna som bor utanför Umeå och som tragiskt blev änka när Micke dog förra året. Det känns som hon fallit tillbaka i sin ätstörning. Hoppas hennes nära reagerar och tar hand ❤️

   Det kändes som att hon verkligen började må bättre? Sedan förlusten alltså, vet inget alls om hennes psykiska mående i övrigt.

   Han dog 2021 så det är ändå ett tag sen. Tragiskt hursomhelst. Hoppas hon mår bättre.

  Har sökt jobb i snart ett halvår och fått gått på en hel del intervjuer men kommer aldrig vidare, alla säger att de gillar mig och fått ett bra intryck men det är alltid någon annan med mer erfarenhet som får jobbet. Jaja, någon gång vänder det väl men känns lite hopplöst för jag kan ju inte trolla fram fler år av erfarenhet. Vet att jag inte är ensam i denna sits och söker väl heller inga råd, ville bara få ur mig hopplösheten efter ännu ett nej

   Är i exakt samma position och de säger exakt samma sak :/ har sökt jobb ett år och börjar gå in på 1,5 år snart. Känner en enorm stress och hopplöshet och oduglighet. Men en dag får vi jobb!

   Det var samma för mig! Trodde aldrig att jag skulle hamna i den situationen med högskoleutbildning (naivt tänkande, I know). Har även jobberfarenhet inom yrket.
   Men! Det vände äntligen i onsdags, och nu har jag ett jobb! Det tog 7 månader, men det kommer att hända. Håll ut.

  Säkert dum föräldrafråga, men jag behöver byta från liggvagn till sittvagn pga platsbrist (med bvcs godkännande). Åkpåsen som är beställd får jag fortfarande inte ett leveransdatum för så är osäker på hur jag ska klä mitt barn för Stockholmsvädret just nu. Alla i kvarteret verkar köra åkpåse så har inte lyckats sno någons stil.
  Räcker lammfäll under + underställ, fleeceoverall och skaloverall? Och om man lägger till en filt, funkar en vanlig Klippanfilt?
  Mitt barn är varmare än genomsnittet vilket gör det ännu svårare att komma på vilka kläder som krävs 😳 Hjälp?

   Om du har åkpåse sen räcker det med typ fleece men utan åkpåse tycker jag absolut vinteroverall och lager på lager under beroende på hur kallt det är.

    Vad händer om man behöver ta ut barnet ur åkpåsen? Då har barnet endast fleece i minusgrader?

     Ja det är väl minuset med åkpåse men Klippan-ullfilt är väl toppen då! Eller ha en overall liggandes i vagnen om det händer.

    Tack!

   Du behöver aldrig godkännande från BVC.
   Du känner ditt barn bäst, testa dig fram med klädseln. Alltid bra med lager på lager. Ta av om ongen är för varm eller ha med extra kläder och klä på om ongen är kall.
   Är du med i någon föräldragrupp eller känner någon med småbarn så kolla om du kan låna en åkpåse av någon.
   ❤️

    Tack! Tänkte inte på det.

   Beror ju hel på hur kallt det är? Skaffa en varm overall till barnet med så du kan ta upp hen ur vagnen även nu i vinter.

  Skulle vilja få andlig vägledning av ett medium. Har något tips på vem man kan vända sig till?

  Berätta gärna om era egna erfarenheter!

   Rekommenderar dig att läsa på om hot och cold reading innan besök. Gick till välkända Katarina Zellner för ett par månader sedan. Hon var sympatisk men sa väldigt allmängiltiga saker och spann mest vidare på saker jag redan sagt snarare än att berätta någonting nytt. Men kan säkert ge goda råd till den som inte får sådana på annat håll.

   Skulle rekommendera ormolja

  Era bästa tips för att resa till Kap verde? Eller annat ställe på liknande avstånd där det är varmt i slutet av februari? (Inte Kanarieöarna, varit dör så många gånger).

   Va i cape verde i mars för några år sen. Pissväder hela veckan, 15-grader och mulet och blåsigt
   Fanns absolut inget att göra vid dåligt väder då hela ön va typ sand.
   Sämsta resan faktiskt.

    Medel är 24-25 så du måste haft otur.

   Vi var också i kap Verde och det var kallt, blåste och fanns Inget att göra mer än att bada. Skulle inte åka tillbaka.

    En av öarna är ju mer utvecklad under avseendet än den andra och har blivit mer och mer senaste åren tydligen.
    Det var inte några bra tips ni kom med här…

    Det finns ju jättefin natur, man kan se citronhajar (de kommer runt benen på en), vattensporter. Beror på vad man är ute efter när man säger ”inget att göra”. Är det vattenland och fest man vill ha passar Kanarieöarna bättre.

   Vi var på Kap Verde vintern -18 och det var pangväder hela veckan. Blåsigt vid havet men det var bara skönt. Bodde på en stor resort så det fanns grejer att göra. Men själva ön var inte mkt att hänga i julgranen. Vi bodde på Riu Karamboa på Boa Vista.

  Vad tror ni gör att så många mår så dåligt psykiskt? Tror ni att allt prat om psykisk ohälsa kan göra så fler mår dåligt?

  Vad tror ni skulle behöva göras för att förhindra psykisk ohälsa?
  Då menar jag inte mediciner, samtalskontakt utan vad behöver förändras för att motverka psykisk ohälsa från början…

   1. Det äts så mkt ohälsosam mat som rubbar våra hormoner
   2. Sociala medier – dopaminkickar, jämförelser, höga krav på att faktsikt må bra bla
   3. Brist på dvitamin pga så lite sol

    Ja lågt östrogen kan faktiskt ge ångest. Jag undrar om de här hormonspiralerna kan ge ångest. Jag hade kopparspiral och mådde dåligt på vissa sätt men hade verkligen ingen ångest förrän jag kom i klimakteriet.

   Tänk bara tillbaka 100 år i tiden, våran hjärna är inte skapt för alla detta som omger oss 2024 intryck, stress och press och flängade mm

   Stress
   Press
   Sociala medier
   Dålig samhällsutveckling

   Addera Covid-19. Eller SARS-Cov2 som viruset heter, men för att lugna världsbefolkningen valde man att kalla det Covid-19. Wuhan-varianten är mer lik SARS än JN.1 som dominerar just nu. SARS hade ganska långtgående psykiska effekter som höll i sig länge. Efter 20 år hade folk fortfarande nedsatt immunförsvar, fatigue och dålig livskvalité. De psykiska följderna lugnade dock ner sig efter 7 år om jag minns rätt. Googla „Covid“ och „brain“. Unga människor har större risk för vissa av följderna pga. starkare immunreaktioner.

   Jag vill inte ge nån ångest över det här. Under #CovidIsntOver finns tipps mot att bli smittad. Ja, det är jobbigt men inte så jobbigt som sjukdom (och att låtsas som ingenting).

    Ingen normal människa kommer få ångest över sånt dravel.

     Det är inget dravel, det är forskning. Frontalloben tunnas ut, folk har svårare att koncentrera sig och ta till sig information. De blir också mer aggressiva. Finns MYCKET forskning kring detta nu.

    Viruset heter SARS-CoV-2 och sjukdomen det orsakar Covid-19 väl??

     Japp, sjukdomstillståndet fick det namnet. Men SARS hette bara SARS.

   D-vitamin. Inte bara i Sverige, tom i Spanien behövs det extra på vintern när solen sällan lyser. Allvarligt så är det en gamechanger men det är förstås ingen som vill tjäna pengar på dåligt mående som säger det. Och förstås gå ut i solen när den skiner, minst 20 minuter om dagen.

   Fettskatt – om man köper onyttigt
   Lathetsskatt – om man inte är fysiskt aktiv varje dag
   Skärmskatt – om man slösurfar
   Koldioxidskatt på hela ens klimatavtryck, även koldioxiden man andas ut

   Sedan är det bara lyckliga människor kvar

    Men vi har ju sett att det inte funkar att beskatta för allt. Kolla norge och deras socker och alkoholskatt. Det stoppar inte dom, åk på harrytur till sverige så köper vi allt sånt till ett billigt pris! Yippi

   Vi är gjorda för att överleva. Inte för att vara lyckliga.
   Med det sagt behöver hjärnan rutiner, sömn och bra (varierat, oprocessat i stor utsträckning) mat på regelbundna tider, motion och ljus (att vi är utomhus när det är ljust ute) samt variation. Vi behöver anpassa belastning med avlastning/återhämtning.
   Och skrolla mindre/se mindre skärm. Istället umgås mer med våra nära och kära.

   Sluta med nikotin och alkohol om vi använder detta

  Hur gammalt är barnet? Om du inte har en åkpåse bör nog en fodrad overall vara bättre än en i fleece, även om du har skaloverall över fleecen. Samt att barnet bör ha ”tossor” på fötterna.

  Överlag är åkpåse ändå överlägset– borde väl gå att köpa en i butik istället för att vänta in den du beställt?

   Skulle vara ett svar till kommentaren ovan…

   Hittade en till ett mycket bättre pris på en kedja och använde bonuspoäng. Vet inte om man kan avbryta beställningen :/

    Borde gå om den inte är skickad 🙂

    Oavsett– fick barn för lite mer än elva år sedan och vintern det året var riktigt snöig och kall, precis som detta året. Bor i Skåne förvisso, men det var snö och minusgrader ett bra tag. Innan vi åkte hem från sjukhuset med vårt barn frågade jag barnläkaren på BB om det var okej att gå ut med en så liten bebis i kylan, alltså barnvagnspromenader. Läkaren sa att det går fint även om det är kallt, och att det för övrigt är mycket länge sedan barn i Sverige frös ihjäl– däremot händer det tyvärr fortfarande att barn dör på grund av överhettning. Tyckte det var tänkvärt; man tenderar som förälder att vara ängslig för kyla när hetta är betydligt värre för ett litet barn.

  Ni som har lite mörkare hår/ögonbryn, använder ni ändå svart mascara eller brun?

   Varför skulle jag inte använda svart mascara?

   Alltid svart, har gröna ögon så det blir en fin kontrast.

   Svart för att jag är svarthårig. Mamma är ljusbrun/mörkblond och använder svartbrun mascara för att hon tycker det passar bättre på henne. Jag har inte ens provat annat än svart men mina ögonfransar är naturligt långa, många och svarta, känns inte som att brunt hade funkat😂

   Har brunt hår, mellan/mörk och använder alltid mörkbrun mascara. Helsvart funkar väl men tycker brun blir betydligt snyggare, den svarta blir liksom lite väl svart. Har blåa ögon och mina ögonbryn och fransar är rätt så ljusa så kanske är därför det känna mer naturligt.

  Nån som haft en blodcysta på äggstocken nån gång? Är det chokladcysta de kallas för? Har ni fått nån medicin för att den ska försvinna?

   Jag har det, den upptäcktes för snart tre år sedan (blev diagnostiserad med endometrios). Inget har riktigt gjorts, där var planer om att operera och så satte de mig på p-piller ett tag för att försöka krympa cystorna. Det var dock väldigt kort tid, bara tre månader, sen avbröts behandlingen på grund av annat.

    Ok sattes på cerazette i tre mån.

   Det finns en facebookgrupp för endometrios i Sverige, men varning för jobbig stämning där folk typ tävlar i vem som är tyngst medicinerad och tjafsar mest med vården. Skriver du ett inlägg kan du få helt galna svar som inte har med saken att göra.

    Det konstiga är att jag aldrig nånsin diagnostiserats med endo? Har haft superregelbunden mens och inte så mkt mensvärk t ex?

     Bor du i Stockholm kanske du kan försöka få remiss till SÖS där de har ett endometriosteam? De är lite mer inriktade på det där och, antar jag, duktigare på ultraljud än vissa ställen. Dit blev jag skickad för en second opinion när jag gjorde ett ultraljud på annat ställe och de inte visste vad cystorna var.

    Det är helt sjukt. Va med i den i två minuter. Sen fick jag panik på folk. ”Jag har åkt ambulans VARJE dag, ingen tror på mig”, tävling om vem som tar mest och starkast osv. Nej nej, hejdå 😂

     Jisus 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.