Bianca Ingrosso om varför hon slutat med Youtube

Har verkligen inte haft tiden eller platsen i hjärnan att tänka på att ta upp kameran och filma. Glömmer till och med av Tiktok. Sen har jag senaste året känt att jag inte vill dela varenda tanke och  känsla jag har. Min känslighet och sårbarhet är också min styrka och den la jag alldeles för mycket i andras händer att döma och där la jag så också min värdighet som jag trodde på var sann. Att bli konstant dömd på varenda plattform, i varje tidning för varenda steg är inte alltid lätt när lilla barnet i sig är så närvarande som hon alltid varit i mig. Så kände för att bli mer nära mig själv. Det har gjort mig gott. <3 // Bianca Ingrosso

Har verkligen inte haft tiden eller platsen i hjärnan att tänka på att ta upp kameran och filma. Glömmer till och med av Tiktok. Sen har jag senaste året känt att jag inte vill dela varenda tanke och  känsla jag har. Min känslighet och sårbarhet är också min styrka och den la jag alldeles för mycket i andras händer att döma och där la jag så också min värdighet som jag trodde på var sann. Att bli konstant dömd på varenda plattform, i varje tidning för varenda steg är inte alltid lätt när lilla barnet i sig är så närvarande som hon alltid varit i mig. Så kände för att bli mer nära mig själv. Det har gjort mig gott. <3 // Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso har svarat på lite frågor på Instagram där hon bland annat berättar om varför hon slutat med Youtube. 
Bianca har ju gått ut med hur dåligt hon mår, och jag kan tänka mig att det är bra för hennes välbefinnande att vara mer privat och dela mindre på sociala medier.

Vad tror ni?
Jag tycker att det här gränsdragningen känns sund.

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt rätt! Hon kan ta ännu mer avstånd tycker jag. Folk har ingen rätt att skriva som de gör till henne. Oftast obefogad hemsk kritik.

  Håller med! En sund gränsdragning men ändå lite synd då hur hon hanterade ”Bara Vara”-situationen. Hon kunde helt ha utelämnat att hon skulle dit/varit där. 🤷🏼‍♀️

   Hon hanterade inte situationen på ett dåligt sätt skärp dig. Folk hade bombat henne med kommentarer eller hittat på osanningar om var hon är om hon bara försvann och hon hade ändå behövt förklara. Det är så offentligheten fungerar på den nivån.

    Man kan ju bara låta någon annan uppdatera sina sociala medier när man är borta? Som alla som är iväg och spelar in reality gör

     Det gjorde ju hennes Instagram med, reklam för caia varje dag hon var iväg

      Ja jag följerhenne inte utan svarade personen innan som skrev ”om hon bara försvann”.

    Är du influenser behöver du inte bygga din karriär på att du mer eller mindre ofiltrerat delar med dig av ditt liv och dina känslor. Folk med yrken som bygger på att folk gillar dig, skådespelare, idrottare mfl har förstått värdet av det personliga varumärket och gjort samarbeten utan att helt ofiltrerat blottat det mest personliga.
    Den kommentaren du svarade på säger inget om att Bianca hanterade baravara på ett dåligt sätt utan du väljer att lägga in din egen förutfattade mening. Jag håller med hon kunde hanterat situationen annorlunda. Men nu visar hon tydligt att det är dags för en förändring. Jag hoppas att hon omger sig med lite nya människor som faktiskt kan hjälpa och stötta henne i den förändringen.

     Skillnaden är ju att influensers inte blir kända på sin sport eller talang utan på grund av att de just delar content om sig själva

  Ett steg åt rätt håll. Hoppas hon kan skala ner ännu mer. Den där ”sekten” kanske inte var så dum för henne ändå.

  Med tanke på hur det exploderat i tusen grupper om nån chrippa å hans tjej så känner jag att hela världen skulle må bättre av att ta en paus från sociala medier.
  Jag tycker det var klokt av Bianca, alla behöver inte veta allt jämt.

   Tror folk sagt det till henne i flera år redan, hennes följare oxå

  Låter vettigt.

  Absolut. Gäller oss alla. Tänk på din hälsa och man kan inte vara överallt. Bra beslut av henne.

  Återstår att se om det är snack eller verkstad, men det bästa och mest eftertänksamma jag hört komma från henne! (Man skulle nästan kunna tro att hon läst härinne..) Hoppas nu att hon tar detta seriöst, för här verkar hon ju verkligen fått en djupare förståelse för att det inte är hälsosamt (för någon!) att leva sitt liv offentligt med allt för öppen ridå om man vill må bra själsligt. Hon är på helt rätt spår här.

   Tror inte den här bloggen ska ta åt sig minsta cred för hennes välmående.

    Självfallet inte själva måendet per se. Absolut inte! Var nog otydlig, menade mer de ord hon uttrycker sig i. Vi var många som skrev, när det skrevs om att hon skulle till BaraVara härinne, just detta att den konstanta offentligheten, den ständiga dokumentationen och utfläkandet av sitt liv är det som måste bort för att kunna må bättre, vilket hon ju nu ger uttryck för i min öron.
    Med det sagt, kanske hon fick detta med sig från Baravara, eller helt enkelt kommit till insikt själv, inte direkt raketforskning..

     Fast jag tycker att hon uttrycker sig som en hobbypsykolog, som någon hon förmodligen mediterat hos på Bara Vara. ”Det lilla barnet i mig” brukar vara en sådan grej, att man idag som den vuxna Bianca ska skydda den lilla flickan inom sig som blev sårad och som inte skyddades av någon vuxen då när det pågick. Vet iofs inte om det är rätt att kalla det hobbypsykolog men det är en vanlig grej när man har ett obearbetat trauma från barndomen. Så alltså något som en hobbypsykolog lätt kan plocka upp åt vem som helst.

      Så har hon ju dock pratat även innan denna retreat. Bland annat i avsnitt från WV.

      Hennes trauma i barndomen?

      Anonym (20/1 kl 19:48): Jag tycker detta du tar upp kring det inre barnet är en viktig diskussion. Har själv trauma o ja, ibland slängs det lite väl mkt med det begreppet. Ofta är det just folk som inte har den blekaste vad barndomstrauma och dess konsekvenser innebär som slänger sig med begreppet.. Så tack, det var validerande att du sa det här.

   Har kommit fram till det nu😅. Det är ju något som andra har insett direkt, eller som en annan ( som jag) och inte lägger ut nått privat på sociala medel.

  Det är så klart rätt om hon känner att det är rätt.
  Jag kan dock inte hjälpa, att känna hur otroligt dålig svenska många av våra influencer skriver. När just skrivandet är en ganska central del.

   Eller hur. Det är inte konstigt att svenskar blir sämre och sämre på stavning när det mesta de läser är skräp skrivet av folk som inte kan svensk grammatik. Är glad att man växte upp när texterna man läste (tjejtidningar tex) i alla fall var lite korrekturlästa. Det måste vara svårt om man inte är intresserad av att läsa böcker att lära sig korrekt när man blir överöst av fruktansvärt dåliga texter varje dag.

    Ja för hundra år sedan var folk jätteduktig på att stava! 😂 Typ 70 procent kunde inte ens läsa!! I dag kan små barn engelska, nej det var inte bättre förr!!

     Skärp dig nu. För hundra år sedan = 1924, Sverige hade redan haft skolplikt i mer än 80 år (sedan 1842) och hade garanterat inte 70% analfabeter.

     Redan för 200 år sedan kunde mer än 90% av svenskarna läsa.

   Ja och Bianca är nog nästan sämst. Men det är ju likadant när hon öppnar munnen. Så otroligt dåligt ordförråd så hon måste blanda in svordomar var 3e ord. Så pinsamt.

  Och än en gång gör Annawii allt för att dra in magen så mycket som möjligt så revbenen syns. Pro-Anna.

   Men har inte hennes man drunknat ganska nyligen? 🙁 Hon har garanterat mått och mår piss.

  Hon skulle förmodligen få ett ännu bättre mående om hon inte vore marionett åt V

   Vem är V??

    Vanesak kanske?

    Men gud, min autocorrect… Vanessa*

  Jag tycker verkligen samma. Vid något skede måste man dra en gräns och fokusera på vad som är bäst för en själv.

  Jag tror att morbror Nicke har varit jobbigt för henne…..ironi folks.

   Knappast. Däremot kan det nog trigga att brorsan fått bebis.

  Det första jag tänkte på att hennes team kmr inte gilla det här. Det är även det vettigaste beslutet hon tagit på länge. Nu kanske hon och folk runt henne kan börja jobba på att hon inte ska posta pro-anabilder… men det kanske är en utopi när det gäller hennes sociala medier. Inget ansvar blir taget inför hennes följare alls; hur de påverkas. Jag är så grymt jävla besviken på alla som jobbar med och runt henne, och även på henne själv, i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.