”Love is Blind” sågas internationellt

Svenska ”Love is blind” på Netflix verkar ha tagit världen med storm, och huruvida det är positivt eller negativt för serien och dess deltagare beror nog på vem du frågar.
Tidningen Expressen har skrivit en artikel om att den svenska serien sågas på X (tidigare Twitter) och att deltagarna kallas för ”ytliga”.

”Av alla ”Love is blind”-versioner MÅSTE de svenska deltagarna vara de mest ytliga. Jag är faktiskt lite förvånad”, skriver en användare på X.

Love is blind Sverige’-deltagarna är fruktansvärda! Ett gäng ytliga personer. Förstår de inte seriens mål?

Jag tänker att den här kritiken måste vara den största komplimangen till produktionen. Detta måste ju ha varit vad de var ute efter hela tiden, eller hur?
Den här uppmärksamheten är ju en enda stor ”Ka-ching!!”
Är det månne 2024 års version av ”Kungarna av Tylösand” som tar tillbaka k:et i KAOZ!? (och i Ka-ching)


Jag fick det här dm:et från en person i min närhet som är den mest otippade av alla människor jag känner att titta på ”Love is Blind”, men tydligen finns det något för alla i serien. 🙂

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De är ju bara ute efter att bli kända. De hoppas väl på flunsakarriär efter.

      Nja, får inte intrycket av att det är någon av dom som försöker bli en influencer. Detta är något annat, tror man måste kolla för att fatta.

        Tror dock absolut Catja gärna får uppmärksamheten efter, även Meira vill nog ha lite extra följare. Hon hade redan typ 100k sen innan

          Jo det finns ju undantag, självklart, speciellt bland tjejerna. Men de har ju verkligen inte castat typiska ”ph-människor” eller personer som man ens kan tänka sig skulle funka som influencers.

          Följare på instagram är en sak, men är ju inte direkt någon av dom som kommer kunna sluta sitt jobb och börja jobba heltid med instagram. De flesta är ju runt 30 eller äldre.

        Krissely garanterat.

      Det är inte program med massa 20åringar liksom

        Just därför känns det som att de är seriösa i att hitta någon. Det var väl dessutom någon av tjejerna som sa just det om killarna.

      Tvek. De flesta har väldigt bra och seriösa jobb. Känns verkligen inte som typiskt influencer-folk heller förutom nån enstaka.

    Nja… på TikTok har jag sett många som tycker den svenska versionen är fascinerande eftersom alla är så väluppfostrade och trevliga. Skulle inte alls säga att den ”sågas”.

      Precis min tanke, algoritmen på min TikTok visar bara positiva amerikaner som är så överraskade av hur grundade och trevliga de svenska deltagarna är.

      This just in: en (1!) anonym användare skriver en åsikt om en svensk serie, svensk media rapporterar hur utlandet sågar/hyllar svenska serier.

      Löjeväckande.

        Nej, att skriva ”this just in” är löjeväckande. Särskilt när det sen kommer ett påstående som är fel i sak.

          Min kommentat dröp förvisso av sarkasm, men det är såklart att det tolkas olika i text.

      För mig är det tvärtom, bara fått upp på TikTok hur ytligt/konstigt de beter sig.

    Inte konstigt svenskar är ju kända för sin ytlighet.

      Va, är vi?

        Jag är inte svensk, aldrig bott i Sverige och ja faktiskt tycker jag att svenskar är rätt ytliga. Ännu mer i Stockholm förstås, det tror jag även övriga Sverige håller med om? Och det var främst stockholmare i serien.

          Ytliga? Har du sett hur folk utanför Stockholms innerstad ser ut? 😂 Kolla på Ullared t.ex

            Men snälla, alla utanför Stockholms innerstad ser inte ut som folket du ser i Ullared serien 😅 jag bor inte i en storstad, men folk är sjukt ytliga här också

              Och alla i Stockholms innerstad ser inte ut som ytliga piffade influencers.

            Största fördomen att de flesta utanför Stockholm skulle klä sig och se ut som profilerna från Ullared. Det är ju väldigt speciella människor de valt ut att filma i den serien. Väldigt många människor i andra städer ser ut precis som folket i Stockholm (finns såklart undantag, men det gör det ju där också).

          Du har aldrig bott i Sverige och är inte svensk säger du, men ändå tycker du dig veta att Stockholmare är mest ytliga i Sverige? Jättekonstig fördom faktiskt.

          Christroffer som inte var från Stockholm fattade nog inte själv hur ytlig och ointressant han var. En bandana gör ingen intressant.

        Så in i helvete. Det syns tydligt – du ljuger om du påstår annorlunda.

          Va? Jag ifrågasatte om svenskar var kända för att vara ytliga. Bodde utomlands i 4 år och stötte på flera olika fördomar, men aldrig att vi är ytliga.

        Ja enligt sydamerikaner är vi det, du vet bjuder inte upp till dans det minsta lilla.
        Bjuder inte barnens kompisar på MAAAAT är instängda tråkiga torra introverta egoistiska snåla osv osv.
        Man måste liksom trolla med knäna för att accepteras eller uppfattas som trevlig, bjuda minst hela årskullen på barnkalas annars är man snål. Garva om någon kör över ens hund eller backar på ens bil (herre gud man är väl SKÖÖÖÖÖN) hela grannskapet ska få nyttja ens snöslunga och man ska garva o köpa en ny när den helt enkelt inte längre hittar sin väg tillbaka.
        Man måste vara öppen mot allt o alla även om de bara stirrar på dig tillbaka, du är ytlig om du vågar tänka tanken att KANSKE köpa ett par nya trosor.
        SÅ sinnessjukt trött på folk som kommer till Sverige och påstår att vi svenskar är prick allt dåligt som finns, för jag har då aldrig i MITT LIV hört en infödd svenne klaga på en annan svenne.

          Jag är Sydamerikan och tycker inte svenskar är ytliga. Jag tycker de är mer reserverade än Sydamerikaner och att det kan ta längre tid att kommunicera på djupet med en svensk, men ytliga tycker jag absolut inte att svenskar är.

      I Sverige tycker jag folk är ytliga på ett sätt som ofta rör stil och hygien. Man förväntas ha okej kläder på sig i många kretsar, rent hår och liksom se lite ”clean” ut. Det känns ändå snällare än i andra delar av Europa (tänker på Spanien, Frankrike, Polen) där det anses helt okej att öppet säga till folk ”Du är fet, det är äckligt” typ. Finns en bok skriven av en fransk lärare om hur hon blivit tjock-mobbad hela sitt liv och när hon sökt jobb öppet fått veta att hon inte kan få jobbet för de vill inte ha tjocka lärare på sin skola. Det tänker jag ändå inte hade hänt i Sverige…

        Det är ju olagligt i Sverige för en arbetsgivare att säga så.

        Jag håller inte med! Bodde i Barcelona i 10 år och upplevde tvärtom. Väldigt avslappnat och många olika stilar, sminkade mig aldrig tex och kände mig aldrig obekväm. Här i Sverige skulle jag inte gå osminkad till kontoret tex, eller mer med avslappnad stil, känns som kollegor hade kollat snett på en då! Jag upplever Spanien som mycket mer inkluderande när det kommer till just yta, men det är ju bara min upplevelse som sagt.

          Märks inte på kraven på personalen på Zara iaf.

            Eller ministorlekarna…

            Vadå för krav menar du?

          Oj vad lustigt, jag känner nästan tvärtom! Att svenska kvinnor ofta är osminkade eller bara har lite maskara. Men kan säkert spela roll vilken stad man är i, vilken bransch man arbetar i och så.

    Jag har inte sett de andra ländernas LIB, men det som slår mig med svenska versionen (och samma i Gift vid första ögonkastet, där jag även sett några amerikanska säsonger) är att de som inte på momangen attraheras av sin partner är så otroligt missnöjda?! De försöker inte ens få relationen att fungera, utan blir apatiska och stela (Catja), eller nästintill otrevliga och taggiga (hon med kuddmuren i GVFÖ). Som att de tar illa upp över att ens befinna sig bredvid en ”oattraktiv” person?

      Jag vet det är helt sjukt.

      Ja, och de beter sig som att det är den ”oattraktiva” som tvingat dem att vara med i experimentet.

        Verkar som många är omogna i det där programmet. Så glad jag aldrig började titta på den.

          Tycker du ska ge det en chans 😅 är ju otippat många olika typer av personer som fastnat för
          programmet trots att de inte brukar kolla på den typen av program annars.

        Ja precis. Det är så otrevligt… Där tycker jag Lucas har rätt bra inställning. Han är uppenbarligen inte alls attraherad av Emilia, men han hanterar det bra, han försöker lära känna henne och ha kul ihop, och inte hänga upp sig på det där med attraktion trots att hon är minst sagt klängig. Känns som en positiv attityd att ha.

      Ja precis så är det. Och i ”riktiga världen” kan jag förstå det. Känner man ingen attraktion kanske man inte går vidare med en relation, det blir kanske aldrig en andra date. Men om man gått in i ett experiment som Love is blind eller GVFÖ så bör man ju också vara beredd på att det kan hända att man inte blir omedelbart attraherad av personen man möter. Och att det liksom ingår i konceptet att man kan behöva jobba på det, lära känna personen och se om attraktion växer fram.

      Sen så inser jag ju att det är svårt. Har sett jättemycket LIB, GVFÖ/MAFS och de som det går bra för är ju de paren som det klickar för på en gång. Försöker dra mig till minnes om det gått bra för något par där någon av parterna inte varit direkt attraherad, men kommer inte på nåt exempel. Påminn mig gärna om nån med bättre minne än mig kanske kommer ihåg.

        Jag har ett exempel! Amerikanska GVFÖ, jag tror det var första säsongen… En kvinna drog med sin vän eller syster bort en stund efter bröllopet och GRÄT för hon tyckte inte hennes man var attraktiv. Men hon samlade ihop sig och sedan när de åkte på bröllopsresa så fattade hon tyckte för honom (han var snyggare utan tröja på än med, det kanske bidrog haha) och om jag inte minns fel så är de fortfarande ihop och har barn. 🙂

          Eller…bara kanske, så förekom tjatsex? Tycker inte att det är så otippat att hon låg med honom, kan inte vara en lätt sits när han är så uppenbart mer attraherad av henne än vice versa…jag tror inte hon kastade sig över honom i sängen direkt

            Fan, fel tråd 😬

          Yes, dom är fortfarande ihop och har två barn

          haha tänker du på jamie & doug?

      Fast Catja och Christofer hade ju sex, så attraherad var hon nog? På ngt sätt iaf.

        Ja och det kändes ju oväntat kan jag tycka, utifrån hur hon pratar om honom.

          Blev också sjukt förvånad när de pratade om det för varje gång han ville vara närgången och kramas så såg hon bara äcklad ut av honom.

            men tänk på att allt är så klippt också!! hennes reaktioner kanske inte var alls så illa, dom kanske ville få det att framstå så bara

          Jag tror hon faktiskt verkligen försökte. Och jag tror hon kunde vara attraherad av honom i sängen för då kanske det är mindre prat, hans stil märks inte. Han är ju liksom inte ful. Men tror attraktionen utanför sängen dör pga hans stil (som verkar vara långt ifrån hennes egen) och hur han pratar och agerar med henne (alla konstanta komplimanger om hennes utseende och hur fantastisk hon är, och väldigt cheesy överlag).

        Hon var nog bara pilsk. För stunden😉

        I mörkret är alla katter svarta…

          😂

          Grå. I mörkret är alla katter grå.

            Men det var svarta han sa. Oscar, tror jag.

        Ja det där förvirrade mig iofs. Men som någon skrev på fb – När han är upptagen med ”annat” kanske han äntligen håller käft och slutar prata om hjärtans fröjd och annat trams. 😉

        Eller…bara kanske, så förekom tjatsex? Tycker inte att det är så otippat att hon låg med honom, kan inte vara en lätt sits när han är så uppenbart mer attraherad av henne än vice versa…jag tror inte hon kastade sig över honom i sängen direkt

          Hade aldrig kunnat ligga med nån jag inte var attraherad av,

            Det där har vi haft en diskussion om i tjejgänget. Vi tycker det verkar som att killar kan ha sex med de flesta men vi tjejer kan inte det på samma sätt. Ingen regel utan undantag såklart. Vet en tjej som säger att ”hon tar för sig”, nemas problemas.

        Som han sa ”när man släcker lampan är alla katter svarta”

    Ja men svenskar är sjukt yliga, så castingen gjorde väll rätt där.

    Några enstaka tweets och plötsligt ”kritiseras och sågas” den svenska versionen. Höna av en fjäder Kom igen 😂😂😂

      Exakt. De tycker bara till om deltagarna – ingen har skrivit att serien är dålig? Sågar man den internationellt så anser man ju att produktionen har gjort ett uselt jobb och att serien inte är sevärd? Jag skulle snarare säga att programmet skapat heta diskussioner världen över vilket bara är positivt för Svenska LIB’s framtid.

    Svenskar älskar ju att vara ”känd” från tv och sen försöka bli influencer.

    En sak som jag reagerade på var att Sanna Bråding verkar vara en del av produktionen (enligt hennes stories) och jobbat med programmet, känns lite off-brand för henne som alltid pratar om vikten av att behandla alla lika, vara sig själv, acceptans osv. För Love is blind är ju eg bara en ganska smaskig realityshow där folk gottar sig i andras drama.

      Du kan dock inte jämföra dessa deltagare med 20åringarna som försöker bli kända genom ph osv. Detta är 30+ människor med riktiga jobb. Och en del är väldigt ”udda”, tror absolut inte så många av dom kommer bli influencers eller ens försöker bli det.

      Visst, det är den genren men premissen är ju väldigt jämlik, att man inte ska kunna välja någon att förlova sig med eller döma någon utifrån utseendet. Kiema säger ju flera gånger att hon inte att hade valt Oscar om hon sett honom innan, dels för att han har typiskt svenskt utseende, dels pga hans chinos etc. Catja dömde iofs Christofer utifrån hans stil eller snarare brist på stil så fort hon såg honom, och verkar inte kunnat bli kär.

        Sorry menade Meira såklart

    Någon som vet om lägenheterna de är i vid Gärdet går att köpa? Krisse verkar vara en golddigger (hoppas jag har fel). Och hoppas de får pli på hennes hund😀

      Ja sök på Sandhamnsgatan ligger ute flera till försäljning. Extremt högt belånad förening

        Aha, det var ju inte bra🙁

      Varför skulle Krisse-Ly vara en golddigger? Fått absolut noll tecken på det, hon har ju själv utbildat sig och pratar om att hon måste leva billigare några år. Rasmus vän kändes bara oskön och direkt dryg, rätt sexistisk med, som frågade så när de sågs. Hade någon frågat mig det av min killes kompisar hade jag INTE varit lika trevlig som henne tillbaka, vad fan är det för någonting att fråga?

        Kanske för att hon ville säkerställa att hyra mat och övriga räkningar skulle bli betalda trots att hennes man inte kan förvänta sig att hon tjänar några pengar alls de första åren ? Hon skulle ju starta eeeeget o ville veta att han stod för försörjningen.

    Svenskar är ju i ett globalt perspektiv väldigt märkliga. Samt tror ofta att vi är normen och i andra länder är de ”konstiga”. Utöver det så är de som är castade givetvis inget genomsnitt av folk som dejtar och är singel. De har säkert fattat konceptet men är väl mer ute efter kändisskap då det är Netflix och inte svt eller annan svensk kanal.

      Tror inte de som fått mest uppmärksamhet är ute efter att bli kända egentligen, iallafall inte på influencer-nivå. De som fått mest uppmärksamhet är väldigt ”konstiga”, typ en som kallar sin tjej för ”mitt hjärtas fröjd och eviga längtan” hela tiden osv. De blir ju uppmärksammade nu för att de betett sig väldigt udda och folk hånar dom.

        Meira vill 100% bli känd och fortsätta bygga sin instagram som redan har 100k följare

          Finns såklart alltid undantag. Men de som stuckit ut mest och som fått mest uppmärksamhet är inte ”influencer-material”

            Men det har säkert mycket med castingen att göra. De har inte tagit med dom här typiska unga ”reality-profilerna” som brukar vara med i denna typen av program.

          Det kanske hon vill men tror inte det är ENDAST det hon vill; så som andra söker in till typ PH, ex on the beach osv endast för att få följare. Meira verkar vilja finna kärleken med. Tycker hon är vettig.

      De flesta som tillhör en större grupp har väl sina traditioner och sin kultur som norm? Det gäller väl vilken grupp människor som helst, inget konstigt med det? Norm blir väl det som man känner till bäst, och det viktiga är väl att inte värdera normen högre än vad som upplevs som udda.

      Så jäkla trött spaning att tro att ett allmänmänskligt beteende är ”typiskt (insert nationalitet)”.

    Vi får ju inte glömma att krisse-ly varit med i Big Brother några tillbaka, så att hon skulle söka hit var ju egentligen inte så otippat. Men nu fick ju hon någon som hon fann attraktiv och verkade lyckas med experimentet, så det var ju faktiskt kul för henne!
    Hela situationen med catja och Christoffer gör mig dock bara arg. Fan vilken ytlig tjej hon är, blir helt förbannad. Fina snälla goa Christoffer. ❤️

      Tror han kommer få inviter av kvinnor framöver. Som förstår honom bättre och är mer lik honom.

      Tror inte Christoffer är så ”fin” som han vill framställa sig själv. Får väldigt mycket NiceGuyTM-vibbar av honom. Verkar som att han tror att om han bara matar Catja med komplimanger och kärleksförklaringar så kommer hon till slut att falla för honom, och det är ju inte så det funkar… Känns spontant som att han inte har varit i så många relationer och att han tror att det beror på att han är ”för snäll”.

        En typisk besserwisser! Man märker ju hur han håller igen, skulle inte vilja dela bostad med han!

          Fel person menar hand med hund! 🤢😄

        Ja han är galet obehaglig! Typisk ”nice guy” som troligtvis tycker kvinnor förtjänar stryk om de faller för någon med halstatuering. Finns för många såna snubbar, som ser det som att kvinnor BORDE falla för dem för de är ”såå snälla”. Noll självinsikt.

          Får inte alls den känslan av honom

            Verkligen inte jag heller.

            Tror däremot ord är hans kärleksspråk.

          What?! Håller verkligen inte med.

          Oj, det var lite väl hårda saker att anklaga honom för när du inte har någon aning, även om jag också tror att han spelar lite på sin Nice Guy-persona

          Eh, har du helt missat poängen?

          Catja säger han är ”för snäll” och att hon vill att han blir kaxigare och säger ifrån. Han ryter till lite och säger att det är oklart vad kvinnor vill ha, antingen är man för snäll eller för hård.

          Klipp till att hon packar sina saker och lämnar honom utan att ens informera honom. Då skaffar han sig några ”balls” och gör just som hon bett om, dvs. ryter ifrån.

        Ja kolla hur han hela tiden skulle pussa henne på munnen inför kameran och de andra vid frukosten på Cypern. Såg väldigt utstuderat ut. Känns inte som det var henne han såg eller ville lära känna under serien. Det var bara utseendet.

      Tror inte det främst var hans lila hår och hans klädstil som gjorde att hon inte ville vara med honom. De hade ju uppenbarligen sex så helt oattraherad var hon ju inte.

      Tror det mer var hans brister när det gällde att läsa av honom, att han lever ett helt annat liv än hon är vad vid och vill leva, att han dränkte henne i komplimanger istället för att lyssna på henne som gjorde att hon aldrig byggde upp någon verklig attraktion.

      Han visade sina riktiga färger när han blev dumpad. Då började han hålla det faktum att de legat emot henne och kastade bort ringen på ett dramatiskt sätt. Han är inte mer fin eller gullig än din average guy.

        Läsa av henne*

        Om man inte attraheras av en undergiven man så är deras situation sämsta tänkbara. En man med lila hår o kjol som konstant bönar o ber om pussar uppmärksamhet och smicker ush så otroligt oattraktivt. Han o Emilia däremot hade varit perfekt, båda trånar konstant efter uppmärksamhet, något slags äktenskapstycke (ungeför lika attraktiva och inte en svinsnygg o en mindre snygg). Match made in heaven

    Värst är nog Japan men samtidigt underhållande men herregud vad folk har svårt att prata känslor där! 😄

      Undra varför.

    En sak som jag tänkt på och som stör mig enormt mycket är Emilia som kör med tjatsex. Blir så förvånad över att hon inte får mer kritik för det. Hade det varit en man hade folk blivit tokiga. Tjatsex är inte ok oavsett kön!
    Dessutom tycker jag hennes extrema självförtroende är väldigt ocharmigt. Självförtroende är super, men inte på det sättet hon uttrycker sig.

      Jag håller med. Hon har varit alldeles för på trots att Lucas varit tydlig med att han vill ta det långsamt. Inte okej. Känns som om hon tror att bara hon är tillräckligt bra/vild i sängen så ska han falla för henne, men så fungerar ju inte förhållanden…

      Hon är otroligt ocharmig. Och liknar ett troll. Tycker hon är så sjukt desperat och hennes tjat är absolut inte OK. Föreställ er en man sitta och tjata sådär på en kvinna, då hade det blivit ramaskri.

        Nej vad hårda ni är. Jag tycker hon är skön och har personlighet.

      Ofrächt så det stinker om det.
      Extremt märkligt att det tollereras av produktionen. Än mer märkligt att han till slut släpper till, men som sagt i mörker är alla katter svarta.

    Hoppas Emilia säger nej. Hon borde lyssna på sina vänner som ser att hon inte är lycklig. Lucas är inte tillräckligt intresserad av henne mer än som vän. Han kommer dejta Karolina ett kort tag och sedan kommer han vara singel tills han är minst 43.

    Hoppas på att Emilia träffar någon som verkligen vill ha henne istället.

    Rasmus har avslöjat sig själv genom att inte veta mkt om Krisse-Ly. Bra om hon upptäcker hur han är innan han får se det på tv

      Om Karolina vill ha honom ja..

      Jag hoppas Emilia slutar tjata om sex och skärper sig. Hon är obehaglig och desperat.

    Alltså Sergio 🚩🚩🚩🚩 spring Amanda, rädda dig själv! Rasmus är så utseendefixerad men ser själv ut som en blond anis don demina typ. Han har dock rätt om Krissys hund. Meira är så störig och vill bara hitta fel. Först är det kulturkrock sen är hon introvert. Ena dagen kär, andra dagen inte. Tror hon bara ha nya följare. Oskar ser ut att tillhöra herrarnas landslag i curling och är alldeles för snäll. Lukas är om vi ska vara ärliga snyggare än Emilia även om hon är cool och trygg i sig själv. Men att tvinga fram intimitet är inte ok. Lukas är lite Bachelor-snygg men verkar vara lite halvstel framför kameran. Tror inte Emilia är hans typ och man kollar hans insta hängar han bara bara med smala blonda tjejer och festar typ. Ytligt? Ja lika mycket som jag tycker att han har samma färger som hundcoachen Fredrik Steen.

      Tycker om Meira mycket! Tycker hon är vettig och relaterar och förstår helt att hon övertänker, oroar sig, tvekar och behöver lugn & tystnad pga introvert, känner igen mig väldigt mycket i henne. Har också vuxit upp i utanförskap och jag tror man automatiskt är mer försiktig i relationer då, man är så van vid att vara självständig att det är en stooor grej att börja förlita sig på någon annan.

      Tycker inte alls Lukas är snygg, haha. Men har däremot sagt sen början att han passar med Karolina. Efter att han blev tänd på idén att hon skulle slå en tjej som flirtade med honom visste jag att det var hans typ.

      Oskar tycker jag däremot är så snygg! Förutom att han är liite för extrovert för mig (är ännu mer introvert än Meira) så är han perfekt typ.

      Rasmus känns lite väl självgod. Chrissy-Le tror jag är en bra tjej. Emilia måste tagga ner, hon blir stressigare av sin och Lucas osäkerheter i relationen, hon skulle nog må bättre av att vara singel eller med någon annan. Tycker Amanda är jättevacker, hon om någon är för snygg för sin partner 🙂 speciell Sergio som gjort så mycket dumt både innan, under och efter programmet..

      Meira så sinnessjukt trist inställning till Svenskar att man ramlar av stolen, vad i HELA friden gör människan i Sverige ? Varför inte flytta till mammans hemland och liksom trivas ?

    Jag har bra fått upp positiva recensioner på TikTok 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.