House of Philia om botox

Jaja, nu känns det  bättre iaf och den känslan är den skönaste. Och om två veckor är de äntligent dags för botox igen, hallelulja. Har absolut noll effekt just nu. Vet ni förresten att man kan bli immun mot botox?? Men heemska tanke haha ((Det är bla därför man måste låta det gå minst tre månader mellan varje botoxbehandling tydligen. Jag har ju använt botox i mer än 10 år så jag är ju nog i den där immunriskgruppen) // House of Philia

House of Phila-Petra skriver ett inlägg om sin migrän och hur hennes anfall normalt ser ut med smärta, kräkningar och behovet av knäpptyst och kolsvart. Hon skriver också att hon tror att hennes migränmedicin – i form av spray – orsakat att hon idag har ett ganska så kasst luktsinne. Vissa tror att det har med covid att göra, men hon är hyfsat säker på att det är medicinen.
Det som jag tyckte var mest intressant i det här inlägget var att man enligt Petra faktiskt kan bli immun mot botox. Immun mot botox?
Jo, ja, det borde väl egentligen vara rimligt?
Man kan ju bli immun mot allt möjligt som överanvänds eller används ofta, så varför inte botox?
Jag gissar på att det kommer komma, om det inte redan finns, någonting ännu starkare nervgift till alla de som blivit immuna mot botox, för hemska tanke att behöva ha en enda immun rynka i ansiktet.
Tänk om man blir immun i vissa delar av ansiktet, men inte i andra? Vad händer då?
Jag undrar om alla som gör botox vet det här? Blir man informerad om det?
Enligt den här artiklen så finns det alternativt till botox men listar inte vad det är.

Jag hittade ”Frownies” som är ett naturligt pappersalternativ till botox.
Någon som testat?

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl snarare tvärt om, musklerna försvagas när de inte används.

   Ja, men det finns en risk att man bildar antikroppar mot botulinumtoxid. Dvs effekten blir ungefär som vaccinering. Det är främst migränpatienter som riskerar drabbas pga den stora mängden botox som används, men det är ändå väldigt ovanligt att det händer.

  Botox är det starkaste giftet i världen redan så finns inget starkare 🫣

   Helt galet att folk sprutar in det för att undvika rynkor. Fattar om man har migrän eller värk någonstans i kroppen, och inget annat man prövat funkar, men i övrigt tycker jag det är helt uppåt väggarna. Man sprutar in det starkaste gift som finns i kroppen-frivilligt…De som gör detta är ofta ironiskt nog väldigt måna om att träna, dricka gröna juicer och äta sunt. Livrädda för att bli sjuka, men giftet, det tar man utan att blinka. Fattar det bara inte. Allt som når blodomloppet går ju via levern och så borde väl även Botox göra, även om oerhört små mängder, så fyller man ju på regelbundet. Kan inget om detta och kanske ligger det isolerat, men vad händer med vävnad som utsätts för gift regelbundet?

    Botox påverkar inte leverns funktion. Det är så små mängder.

   Oj visste att det var gift – men starkaste giftet i världen??!
   Tänker på alla som injicerar botox och sedan skaffar barn. Måste påverka barnet??
   Åh så hemskt att det är så normaliserat..💔 kan vi snälla acceptera åldrandet som något vackert, något att vara stolt över?!?!
   Måste också finnas andra sätt att hjälpa dom med migrän?

    Du inser att de ingeserar enormt små och utspädda mängder?

     Hahah din stavning på injicerar

    Nej det finns inga tabletter el. dyl. som hjälper ännu. Okej? Jag har injicerat botox i tinningarna sedan 2013. Maximal effekt sett till migrän, noll effekt på skönheten. Kan du acceptera den här metoden nu, nu när jag intygat att jag inte blir vare sig snyggare eller yngre av den?

    Nej det finns inte så jäkla mycket annat att bota viss migrän på. Att acceptera åldrandet är en sak – att fatta att ett nervgift hjälper BÅDE mot migrän och rynkor är en annan sak. Botox framställdes inte för att sudda ut rynkor – det var och är en positiv bieffekt.

    Min migrän är borta sedan 2023. Är noll procent snyggare, i och med att mina stick sätts i tinning och nacke.

    Avis?

     Nej, det användes först konsmetiskt. Sedan märkte vissa av att spänningshuvudvärk och migrän blev bättre när de behandlades mot rynkor.

      Nej, först användes det för att behandla skelning, därefter för kosmetiska behandlingar och därefter för kronisk smärta, inklusive migrän.

      Men personen ovan dig har fortfarande rätt i att ”framställdes inte för att sudda ut rynkor – det var och är en positiv bieffekt.”. Innan det användes för skelning så forskades det på om det kunde användas till annat. Men det tog sig aldrig riktigt, utan behandling av skelning blev det första riktigt stora behandlingsområdet.

     Avis? Verkligen inte. Bra att det hjälper dig men hemskt att du måste ta ett så giftigt preparat 💔 men som sagt, glad ändå att du hittat något som hjälper.

     Och fattar ju att det är så små mängder, men det måste väl ändå påverka kroppen (och framtida generationer!) negativt.

      Nej, det gör det inte.

      Nu killgissar du!

      Framtida generationer…? 🙄 Är det fake news som är i farten igen.

       Ja allt du äter och dricker påverkar ju framtida barn (aka generationer). Inte fake news, fakta bara. Så kan inte tänka mig att det gäller allt utom botox!

    Botox bryts ner av kroppen på några dagar. Det är effekten av botoxet som varar och tar några månader att försvinna.

    Vadå andra sätt??

    Du är medveten om att det är långt fler än migränpatienter som får botoxinjektioner i medicinskt syfte. Och syftet är just att hindra att muskler drar ihop sig.

    Du har uppenbarligen inte kronisk migrän.

     Nej du har rätt, jag har inte kronisk migrän. Menade inte att skamma på något sätt. Jätte bra att det finns hjälp att få! Men blir bara så förvånad över att det är så pass giftigt! Och önskar för eran skull att det fanns ett bättre sätt att behandla på. Men är det det ända som hjälper så förstår jag givetvis ❤️

      Förhoppningsvis kommer det fler och bättre alternativ.

      Botox tar inte bort all min migrän. Så det är inte så att det är ett mirakelmedel. Men visst hjälper det.

      Folk borde vara mer oroliga för att köpa inläggningar på gårdsmarknader än att injecera botox hos en läkare… 😉 Det är kontrollerat och mycket små mängder de sprutar in. Ser man botox outspätt är det som en liten, liten saltkristall på botten av glasflaskan den förvaras i. Sedan fyller de på med koksaltlösning.

    Ett gram kan döda över en miljon människor…

     Om de framställs som en aerosol, inte om det framställs som en injektion. Det är väldigt olika beroende på hur toxinet framställs.

    Om man är gravid eller ammar får man inte göra botox/fillers.

    Botox har noll biverkningar och verkar bara lokalt, i teorin kan du väl spruta in det som gravid (men det är ju inte testat på, som så mkt annat med graviditet och läkemedel, så det är inget som rekommenderas) sa min sjuksköterska…

     Exakt, det finns inte tillräckligt med forskning. Gravida avråds även att använda ormsalva, massagekuddar och linement av samma anledning.

  Sorgligt som fan.

  Tråkigt för dem som då börjat med botox när man är 25… vad ska de då ta till sen när rynkorna verkligen kommer och syns.

   Nja fel. Botox förebygger faktiskt rynkor och djupa linjer

    Men det försvagar också muskulaturen vilket på sikt kan ge ett hängigare ansikte.

    Botoxinjektioner kan trigga immunförsvaret och man kan bli immun.

   Jag har använt botox var tredje månad i 20 år. Jag är inte immun. Alla blir inte immuna.

  Eftersom du själv använder botox Camilla, så kan väl du ”hålla utkik” ifall det blir en avtagande effekt? 😊

   Jag har bara fått botox en enda gång för typ 10 år sedan mot spänningshuvudvärk så jag är nog ett väldigt dåligt exempel. 🙂

    Varför bara en gång? Var du inte nöjd med effekten?

     Jo, men eftersom det var spänningshuvudvärk orsakat av överdimensionerade käkmuskler så tog den enda behandlingen hand om det akuta problemet och jag har inte behövt mer botox efter det. 😊

   Är du immun märker du det. Du får värmande, röda utslag och INGEN effekt allt av botoxet. Går inte att missa.

    Hänt mig en gång på 25 år, har fått detta var 10e vecka hela mitt vuxna liv pga migrän. Fick den biverkningen som sagt en gång och den rapporterades givetvis av min neurolog. Väntade 12v innan vi provade igen o då var det prima ballerina.

  Märkligt att så otroligt många flunsor har migrän och måste använda botox mot detta. Vilken slump!

   Nja, migrän är tyvärr väldigt vanligt så att flunsor har migrän är inte så konstigt faktiskt.

    Väl medveten om att de är vanligt med migrän, har det själv det. Inte det jag menade med märkligt.

   Ja! Mångas sk ”kråksparvar” försvinner, vilket inte ens är en behandlingspunkt. Samma sak med alla som opererar näsan och säger att de hade svårt att andas. En åtgärdad septum krymper inte näsan, utan gör den rak

    Kråksparvar ❤️

     Stackars de små ungarna. Hur många sparvar går inte upp i rök, till följd av botox? 🐦

   För en del är det ju uppenbart ett svepskäl, botox mot migrän läggs oftast på andra ställen än där flunsorna vill ha det.

    Fast botox är extremt vanligt. Inte så att man behöver ljuga och säga att det är för migrän. Ingen bryr sig liksom 🤷🏼‍♀️

     Fler borde bry sig. Det är åt h-vete vad enkelt det blivit att förstöra sig så med botox.

      Förstöra sig? Botox är ingen filler. Det är ett nervgift som bryts ner av kroppen.

      Förstöra sig? 🤔

  Frownies är jag nyfiken på! Aldrig hört om detta fram till härom månaden men sen sett videos på youtube där se testats. Svårt tänka de har nån effekt men folk hävdar ju det? Hittar ingen svensk sida som har dem dock.

   Finns det något som heter Brownies som också ska hjälpa.
   Ja just det kakorna så man får tjocka fina kinder.

    😂😂😂 JA Till brownies och tjocka kinder ❤️

    ”Dä blir ingä rynker på en stöppad körv” sa en vis man till mig en gång. 😂

     Han har inte sett mig i trikå, det är tydligt.

   Funkar lika bra med silikontejp från Apoteket. Säkert billigare också.

  Jag har nervsmärtor på min högra ansiktshalva pga min MS. Min neurolog sprutade in Botox eftersom att mina muskler krampade vid smärtanfallen. Min läkare har berättat att man kan bli ”immun”. Därför så vill jag inte ta Botox för något annat än i medicinskt syfte.

  En medicinsk botoxbehandling mot migrän innebär ca 30 injektioner vid varje behandlingstillfälle och ingenting som görs för skönhet. Snarare att ansiktet efter många behandlingar kan se lite skevt, även om de som lägger botoxen i största möjliga mån försöker att undvika att ansiktet blir hängande på fel ställen.. Migrän är ett helvete helt enkelt.

  Tycker inte heller att botox ska normaliseras. Men att få medicinsk behandling mot migrän är inte samma sak som att lägga lite botox i pannan för att undvika spänningshuvudvärk….. och ingen önskar sig migrän för att få botox.

  @Gervide Det finns en länk inuti artikeln där de listar alternativ till botox. Men det är alltså estetiska alternativ inte för att lindra migrän.

  Jag tror de flesta som får botox i medicinskt syfte blir informerad om immunitet. Kosmetiskt – där vet jag inte…

   Jo, eller ska bli det iallfall. Sedan ett par år tillbaka måste alla som ska göra kosmetiska injektioner (botox, fillers) först ha en konsultation (ett par dagar innan behandling) där man informeras om risker och dyl., inklusive detta med risk för immunitet. Sen kan det säkert finnas mer shady utförare som inte gör som de ska riktigt, men överlag så informeras det om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.