543 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  LOVE IS BLIND REUNION, vad var era tankar?

   Känner att Catja fått oförtjänt mycket skit ändå. Tycker ju mer man se av Christoffer nu så verkar han extremt bitter och viktigt knepig på många sätt. Glad att hon är lycklig.

    Håller med! Dåliga vibbar kring honom.

     Många stunder under reunionen såg det ut som att han var redo att vända upp och ner på stället. Hans blick var väldigt skrämmande, som att han såg svart. Nej, tror inte att han är den där mysiga och fina killen, det är en fasad.

      Precis! Reagerade också på hur mörk han blev i blicken. Fanns nog anledningar att bli rädd och lämna mitt i natten.

       Ja exakt! Tänk vad skrämmande det måste ha varit för Catja att se honom switcha bara sådär när kamerorna inte var på då hon berättade att de hade hamnat i tjafs en kväll där de hade höjt rösten och bråkat men att inget mer hände. Typ han slog inte henne men hon kände sig inte trygg för att sova i samma lägenhet som han. Fyfan va läskigt att uppleva nåt sånt där man ena stunden blir lovebombad för att stunden efter se någon som har en heeelt annan sida än man är van vid.

        Men hon säger ju att båda bråkar. Varför blev det enbart hans fel?

        Att sova hos någon annan kan ju också ha att göra med att hon egentligen inte ville vara kvar med honom. Behöver inte enbart ha med otrygghet att göra

         Lät som att det var otryggheten som fick henna att sova nån annanstans.

          Uppfattade det inte alls så. Men fint att hon och Meira fick en sån fin relation.

          Kan också förstå hans frustration om de har sex på natten men han får noll respons annars. Hon borde brutit tidigare.

           Alltså… folk som hela tiden skriver att Catja (eller Lukas för den delen) borde ha brutit tidigare. Hela konceptet är att när de har friat och åkt iväg på resan så ska de fullfölja till vigseln och där säga ja eller nej. Om det följer upplägget i andra länders LIB så har deltagarna skrivit kontrakt om detta i relation till att fullfölja omfattar bl.a. huruvida de får betalt eller ej och hur mycket, och även troligt att de inte får avbryta i förtid utan godkännande från produktionen. De behöver alltså en bra anledning till att vilja avbryta i förtid. Det räcker inte med ”jag är inte kär, jag vill inte gifta mig med den personen”.

    Catjas miner o blick var väl inte heller trevliga. O vilken grabb hon skaffat, wohoo…. verkligen förvirrad över vad hennes typ är

     Jag kände så först, men nu efter sista avsnittet känner jag mycket med henne i allt. Fick inget riktigt grepp om den nya, mer än att dom verkade väldigt lyckliga tillsammans.

      Den nya en tönt i mitt tycke. Nä kolla på catja en gång till, fientlig inställning. Bådas fel att det inte funka

       Fast ”fel?” Så kan man ju inte tänka. Hon är ju inte tvingad att älska någon eller honom, även om han varit seklets trevligaste kille. Känner man inte för det så känner man inte för det.

        Fel på hur de betedde sig!!

         Det som va konstigt va ju att han skulle komma in och sitta och säga att de bor ihop osv osv. Något hon har såååå anti i programmet. Klart att det sårar den som ville flytta ihop att få höra det.

       Behöver väl inte vara någons fel, man kan inte bli kär eller få känslor för alla och alla. Ibland passar man inte ihop helt enkelt eller så finns känslorna inte där, inget man kan tvinga fram, även om man skulle träffa en kille/tjej som på pappret är helt perfekt.

        Allt och alla*

     Måste man ha en speciell typ? alla mina ex samt min nuvarande har iallafall varit väldigt olika varandra 🤷🏼‍♀️

    Ja hela ”Oskar är så pussy-whipped” scenen visade hans sanna färger ihop med hans dramatiska slänga ringen-scen och även konstiga sms till Catja… Riktigt obehaglig man.

    Men Catjas nya vettefan om han verkar så härlig heller. 😛

     Hahaha jag uppfattade det smset som lite roligt. De hade ju ett datum trots att de inte hade kommit dit.

      Det hade kunnat vara roligt om de avslutat lite vänskapligare, men eftersom det blev ett rätt fult slut och de sedan inte hördes alls så blev det nog alldeles för svårtolkat och konstigt istället….

       Jo men det var nog ett sätt för honom att försöka få lite kontakt och höras igen.

       Du får inte glömma att datumet var typ två veckor efter deras avbrott. Vi snackar ju inte flera månader eller år

        Tycker inte tiden spelar så stor roll när det avslutats på ett så dramatiskt och trist sätt. Blir udda att dra ett skämt från ingenstans då.

         Nä det kunde hon bjudit på. De har trots allt gett sig in på samma experiment.

    Jag är nästan lite chockad över karaktärsutvecklingen hos Christoffer (bara min åsikt).
    Mitt första intryck var att han var en helt fantastisk mjuk kille. Som sedan blev till en besatt, överdriven och klänging kille. Som sen blev till en hämndlysten, sur, bitter, passiv aggressiv och lite läskig kille.
    Vad hände? Blickarna han gav Catjas nya kille var skrämmande. Att han höjde rösten till henne när kamerorna var av är också lite skrämmande.
    Samtidigt bad hon ju om att han skulle säga emot henne, bli lite ”manligare”. Också för att hon helt enkelt inte tände på honom till hundra procent. Han visste nog inte hur han skulle bete sig.

     Fast, hon sa inte att han skulle bli ”manligare” och inte heller att han skulle säga emot henne bara för att säga emot.
     Hon ville inte att han bara skulle lägga sig helt platt och

     T.ex. hade hon sagt redan i kapslarna att hon inte vet om hon vill ha barn, kanske inte. När de träffades tog Christofer upp barn och Catja påminde honom om hur hon kände, och han gick direkt från att uppenbart vilja ha barn till att säga att han är så nöjd utan också. Sen fortsatte han ta upp den frågan fler gånger (igen, visar att han egentligen vill det) men samtidigt säger att han är nöjd utan och bara vill ha henne. Eller att han var villig och direkt flytta till Stockholm och flytta in med henne, utan någon annan plan eller tanke om jobb, vänner osv.

     Det var mycket sådant. Det var det Catja syftade på, att han måste stå upp för sig själv och stå på sig, våga säga emot och vad han vill. Inte bara göra allt som hon vill utan att tänka eller känna efter om det är vad han vill.

      Så uppfattade inte jag det riktigt. Men ser vad du skriver. Uppfattade att eftersom hon inte tände på honom varken som person eller till stilen, så försökte hon ändra honom. Inte medvetet men det blev så. Tror han blev frustrerad. Samtidigt förstår jag henne.

     Jag kände från början att han gjorde sig till, som att den där fula bandanan och tjejhalsbanden och det lila håret var ett test, gillar du mig ändå? För senare var det lila borta och alla knasiga kläder och attribut och han klädde sig mer medvetet moderiktigt, som att han ville bevisa att han var snygg och medveten egentligen. Men han var samma känslomässigt omogna Christofer ändå, hela tiden, hur mycket han än försökte kontrollera den sidan av sig själv.

   Jag tänkte mest what the actual fuck?!? Och då är det Sergio jag tänker på. Han ger ett så obehagligt intryck. Blir intressant att höra vad han själv säger om ”det svenska barnet” nu när han kan uttala sig öppet om det.

    Tror inte han är ärlig när han säger att han inget visste förrän dem fick hem ett brev…

     Mamman måste ju ha konfronterat honom med infon när hon insåg att hon var gravid.

      Eller?

      Det måste hon ju dock inte. Tycker han hanterade det här ryktet om barn i Barcelona på ett väldigt platt sätt. Kändes som det var sant baserat på hur han reagerade. Men det verkar ju vara så han är. Hetsar inte upp sig för att försvara sig.

      Sitter inte här och är team Sergio men tycker det är lite väl lätt att hata på honom. Oskön ja men det behöver inte betyda oärlig.

       Eller, någon som ljuger mycket och har lärt sig att inte säga för mycket (varken klart dementera eller bekräfta helt eller ens delvis) utan istället invänta och se vad exakt för info personen faktiskt vet om.

        Så kan det också vara!

      Kan ju ha varit ett ONS o att hon inte har en ANING om var han bor/heter. Hon kanske kände igen honom på TV o ba ”shit där ÄR HAN”

     Om någon tror något annat än att han visste, så är man blåögd. En man som han kommer ljuga sig blå ALLA tillfällen som gynnar honom. För att sedan framstå som ”ärlig” och framåt när han inte har så mycket att förlora.

    Tyckte ändå dom såg lyckliga ut, dom gillar varandra så finns inte mycket att säga om det. Som Meira sa, mycket sägs och pratas om när kamerorna inte rullar

     Det räcker med att han manipulerar Amanda, ramla inte dit du också.

      Dom tycker om varandra på sitt sätt helt enkelt. Hoppar inte på det tåget

    Hamnade helt i chock över att hon var gravid. Läste också att det är han som blev anmäld för misshandel mot sin exflickvän som han ej blev dömd för. Fick inte Josephine q ett dm av en följare som skrev in att hon var i relation med Sergio i 3 år och att det var hennes värsta år i livet, att han är narcissist och att hon är helt psykiskt förstörd fortfarande.

     Vem är josephine?

      Qvist

    Och han bara nej ryktet stämmer inte, det är helt osant. Det var bara ett rykte och vi vet inte hur det uppstod. Det finns inget barn i Barcelona. Så bra att vi rett ut detta nu.

    Det finns ett barn i Sverige men det är ju helt annan sak.

    🤣

     Haha! Ja, men ett barn i Sverige var ju ingen grej. 😂😂😂

      Hahahahhaa håller verkligen med. Lät verkligen som att de va en helt annan grej 😂😂😂 ”ah nu när vi pratar om barn så har jag däremot ett barn här”

   Fick ont i magen när Amanda berättade att hon är gravid. Det känns som att Sergio har manipulerat henne och det är så mycket med honom som påminner om mitt narcissistiska ex som gaslightade mig. Det är tydligt att Amanda försöker släta över alla red flags och gör allt för att folk ska förstå hur kära de är, trots att hon tydligt känns så osäker/otrygg. Att han har ett annat barn som han inte visste om kändes bara jaha ja men självklart…

    Det värsta är nog att det passerat så många gränser att hon kommer stanna oavsett.

     Ja man blir förblindad tillslut och ens gränser för vad man tycker är ok och inte flyttas hela tiden. Jag hoppas verkligen att jag har fel om honom för Amanda verkar vara en sån fin och snäll tjej.

    Tycker så synd att en som Sergio har fångat hennes hjärta och som skadar henne gång på gång. Hur kan hon vara så förlåtande?

     Ja hon är alldeles för bra för honlm

     Läs gärna på om normaliseringsprocessen och det traumatiska bandet! Det kan hjälpa dig att förstå att det handlar inte om egentlig förlåtelse.

      Ja det stämmer verkligen bra in på deras relation.

    En del söker tyvärr otrygghet omedvetet för att de känner igen det.

    Hon verkar vara den snällaste och mest genuina person. Hon skulle aldrig prata illa om någon heller. Hemskt att han fick henne. Hon förtjänar en riktig man.

   Höll på att störa ihjäl mig på att Krisse-Ly skulle snacka heeeela tiden, och sitta på några höga hästar bara för att det blev rätt för henne och henns kille. Hon verkar tro att hon är någon slags kärleksgudinna som vet allt. Nä, fick dåliga vibbar av henne.

    Gillar henne. Nån behövde ju kliva in då Jessica Almenäs är en sån usel programledare…

    Jag gillade att hon pratade. De andra va ju sååå tysta. Tanken är ju att de ska vara en diskussion

    Håller med! Så jobbig!

    Exakt det du säger. Stör mig på att hon gråter varannan mening också. Känns bara falskt.

    Störde mig också på under säsongen när de såg ner på alla andra deltagare och utnämnde sig själva till ”the power-couple”.

     Haha ja! Jag fick känslan av att deras kärlek fick näring av att det gick lite svårare och långsammare för de andra paren. Det var så uppenbart viktigt för dem att vara mest kära och the power couple. Har väldigt svårt för personer som är så statussökande efter att de lämnat högstadiet.

   Blev typ irriterad över de extra scenerna med Lucas och Emilia. De har framställt det som att han vet äcklad av henne men han har då sagt att han tyckte hon va så snygg. Samtidigt som han känns så känslomässigt omogen..

    Jag tror att grejen är att han faktiskt inte tycker att hon är snygg men det kan han inte säga för det skulle va så taskigt. Tror att han verkligen tyckte om hennes personlighet och försökte men tyckte helt enkelt inte hon va snygg.

     Tror snarare att hon var för på för honom. Han gillade inte att hon var ”starkare” på vissa fronter

      Nån man tycker är attraktiv som är på = hett! Nån man tycker är oattraktiv som är på = äcklad.

       Fast nja, behöver absolut inte vara så. Tycker det är väldigt avtändande om någon är för på oavsett hur attraktiv han är

      Kan slå vad om att han ville ha typ Jasmine från Aladdin men fick Fiona från Shrek. Att han inte sa det var för att han inte ville såra henne ännu mer. Han kan säga att hon är snygg hit och dit men det betyder inte att han menade det. Han ville inte bli stämplad som ytlig som tex Rasmus, Sergio osv. Han var rädd att han skulle få den stämpeln på sig. Så allt handlar om att han inte tyckte att hon var fin, snygg, vacker osv. Ska bli intressant att se hur hans nuvarande tjej ser ut.

       Istället var det Oscar som fick Jasmine från Alladin 🙂

     Tror som du.

     Håller helt med. Han säger ju det gång på gång mellan raderna. ”Kände ingen fysisk attraktion, men du är jätte snygg”. Men vad är då fysisk attraktion om inte utseende? Var bara ärlig..

      Fast jag kan tycka någon är jättesnygg men ändå inte känna attraktion till?

      Jag känner bara att han borde varit mer rakt på sak mot henne och inte dragit ut på det så länge

     Lukas har fina drag och är en 8/10.
     Emila har tyvärr inte fina drag/hårfärg/stil osv utan är en 2/10.

     De passar inte alls.

     Jag tror att han försökte för att inte verka ytlig och såra henne.

     Men när de inte vill röra en osv är det ett stort tecken.

   Det som är intressant är hur det här avsnittet ändrar hela min bild om deltagarna. Krisse-ly och Emilia framförallt. Kollar just nu så har inte sett hela än.

    Vad är det som ändrar din uppfattning? ☺️

     Emilia har jag visserligen aldrig gillat men gillade henne mindre efter idag. Men Krisse-ly, där var det för att hon tog så mycket plats. Gillade inte hur hon pratade till Lukas t.ex.

      Oj! Jag har gillat Emilia hela tiden. Vad har du stört dig på?

      Tror de blev att Krissy tog mycket plats för att de andra var mer dämpade efter att ha läst va folk tycker

       Nej men alltså allt verkligen. Känns verkligen inte som en person jag hade kunnat klicka med, det är något med henne helt enkelt som inte går hem hos mig.

        Nej jag hade nog inte varit vän med henne men jag kan ändå tycka hon verkar härlig. Ett energiknippe med en positiv attityd 🙂

         Ja vi tycker uppenbarligen olika haha, jag tycker inte att hon är ett energiknippe, tycker hon är jobbig😂😂

       Emilia är ju bäst i hela programmet! 😊

        Ja det har vi förstått att du tycker efter din tråd häromdagen. Nästan så man tror att du är henne eller känner henne🤪😂

         Måste vara nån som känner henne eller nåt så som denna ”🫠” skriver om Emilia. Börjar bli lite irriterande.

   Att Lucas har väldigt mkt att jobba med med sig själv, så osäker stackars kille.

    Håller verkligen med

    Det kom ju fram under själva programmet oxå

    Men varför är han osäker bara för att han inte tänder på henne? Han ville nog gärna se en framtid med henne och försökte verkligen vad jag kan se. Men han tänder ju inte på henne. Det kan man inte hjälpa. Jag hade inte heller tänt på hennes utseende. Men hennes personlighet var härlig. Det räcker tyvärr inte. Tycker helt ärligt att han verkar vara en fin kille som försökte.

     Det var inte det jag menade hela han utstrålar ju osäkerhet och han kunde inte stå upp för dig själv eller besvara några frågor. Skum kille. Snygg men med ett helt tomt inre.

   Och denna Adde, jag döööör både jag och mannen var tvungna att plocka upp skämskudden vilken självgod typ.

    Eller hur!! 🤣🤣

    Så otroligt dålig stil??? Som resten av killarna iofs. Trodde Catja hade lite bättre smak.

    Om Catja tyckte Christofer var udda.. dendär Adde var ju massa varningsflaggor. Varför vill man bry sig om vad massa andra personer ska tänka innan man går in i ett rum och efter? Varför är andras avundsjuka så viktig? Fick kalla kårar av honom.

     Ja han va obehaglig av det lilla vi såg

     Var också där för att trycka upp lyckan i C’s ansikte kändes det som

    Sjukt avtändande attityd usch vilken kille.

    Tyckte han verkade rolig och skön. Han var ju liksom inte seriös i kapseln, det var ju typ deras första dejt och de liksom skojade lite och pratade om scenario på ett lekfullt sätt. Är folk så dåliga på att läsa in ton verkligen?

     Han sa det med en EXTREMT seriös underton. Tror du inte den situationen är något han vill?

    Alla är avundsjuka eftersom vi går hem o har sjukt kryddigt sex. Kräks

   Man får ju avundas Emilias självförtroende ändå va? Hela säsongen har hon skrutit om sig själv som ett kap, snygg, intelligent osv. Personligen hade jag nog mest svårt för henne av alla deltagare, tyckte inte heller att hon var särskilt utmärkande snygg, men HON verkar iaf nöjd med sig själv, och det är det viktigaste.

    Men utmärkande snygg är ju väldigt få personer ändå. Tycker hon verkar vara härlig!

    Ja jag håller helt med dig.

    Inget fel att ha självförtroende det borde fler jobba på här! Emilia är helt underbar och sååå snygg!

     Nej hon är tyvärr inte snygg alls. Ser ut som vilken finsk tjej som helst (hon har väldigt finska drag), såg ofta flottig ut i håret, medioker kropp osv. Så jag fattar att han blev besviken.

      Ha ha, finns så många snygga finska tjejer precis som svenska tex

      Men oj vad taskig man kan vara när man gömmer sig bakom anonymitet. Skulle det vara något fel på finska drag?

     Givetvis inte fel att ha självförtroende, men konstigt att hela tiden ge sig själv beröm?

    Fler borde ha hennes självförtroende! Hon är så snygg!!

     Kanske du borde dejta henne så som du dreglar över henne? 😊

     Du verkar ju helt besatt??

    Njae det är snarare tvärtom. En grundtes inom psykologin säger att det du intensivt riktar fokus och ljus på, exempelvis säger om dig själv att du har ett fantastiskt självförtroende, snarare bevisar motsatsen. Det vill säga att man säger den frasen mest för att övertyga sig själv. Tycker det är uppenbart så i hennes fall. Hon behöver jobba med att på riktigt stärka sig själv och inte utsätta sig för och stanna i situationer där hon inte ger sig själv det bästa <3

     Exakt den uppfattningen fick jag också.

     Hon pratade hela tiden också om att ”manifistera”, och det är väl en vedertagen metod inom pseudo-psykoligin. Så tror som dig, hon försökte nog mest övertyga sig själv.

    När personer framhäver sig så, tänker jag enbart att de är osäkra. Hon var väldigt osäker i programmet. Vilket man blir när ens partner inte tänder på en.

    Hon hade aldrig klängt så mycket på Lucas om hon på riktigt haft det där otroliga självförtroendet. Tror bara det blev en försvarsmekanism för henne att hävda att hon är så stark med bra självförtroende. Hon fick höra i veckor av honom att han var tveksam och att attraktionen var sval från hans håll, hon blev dumpad vid altaret framför familj och vänner, och sedan dejtade hon ändå honom efteråt och blev dumpad IGEN?! En kvinna med gott självförtroende hade inte låtit sig bli så besatt av en tveksam man.

    Jag gillade Emilia och gör det fortfarande efter återföreningen. Hoppas hon tog med sig Christofer och fick sig ett riktigt bra knull, när hon såg honom första gången sa hon att hon gillade manbun och hon gav honom en kram på slutet. Kanske de borde ha dejtat istället?

     Sa hon inte igår t.o.m att hon blev kär av att se honom på vad-det-nu-var, minns inte exakt men något klipp. Ba börja dejta😁

   För det första höll jag på att smälla av när Amanda berättade att hon var gravid, antar att det inte var planerat. Sa hon att barnet blev tillverkat dagen innan bröllopet? Och sen när jag fick höra att ett barn föddes i Sverige (inte Barcelona) som de kanske ska ha varannan helg, varannan vecka? Och sedan denna Adde, säger inget så har jag inget sagt. Inget fan av Christoffer men kan inte varit kul för honom där i studion. Menade inte Christoffer att Oscar var lite gay när han sa Pussy någonting om honom och drog upp armarna🤔

    Nej, barnet är beräknat dagen innan deras bröllopsdag. Så tillverkat typ 3 månader efter bröllopet

    Christofer förklarade att pussy whipped betyder toffel. Kanske har han rätt, jag vet inte, men toffel betyder verkligen inte gay. Men någonstans missar nog Chr Oscars personlighet där. Oscar har stabiliteten.

     Jo, jag hörde vad jag tror var hans efterhandskonstruktion, jag vet att toffel inte betyder gay😂

     Nej? Är väl ingen som påstått att det betyder gay heller.

   Någon som sett LIB USA? Jädrans vad de hänger ut Ushe på slutet, tom programledarna. Då måste han vara weirdo på riktigt. Fint att alla verkar ha hittat någon utanför, de som inte hittade innanför.

    Har inte sett alla än men den där Lydia verkar ju vara ett riktigt rivjärn🙁

  Johanna Toftby har fortfarande inte lärt sig hur reklam ska markeras på rätt sätt. Se hennes senaste inlägg om de nya sängarna till Karlatornet.

   Varför ska de ha sängar dit, de bor ju inte där? Kanske de ska hyra ut iofs.

  Setralin mens?
  Börjat med setralin igen efter många år.
  Denna gången försvann min mens i sammanband med att jag började igen. Vilket den inte tidigare gjort. Inte haft mens på 2 mån. Någon som upplevt liknande? Känns inte bra… tar 100 mg.

   Har ätit sertralin i olika perioder i livet men mensen har aldrig blivit påverkad ❤️

   Äter också 100mg men mensen har aldrig påverkats ❤️

   Kolla Fass för säkerhets skull men jag tror inte det är en biverkning av sertralin utan handlar nog om något annat.

   Har inte hänt mig.

   Tror bara det är ett sammanträffande. Var du tagit ett gravtest?

    Så kul med frågan om någon tagit ett graviditetstest. Först och främst är väl en graviditet det första man utesluter?? För det andra kanske man inte ens är heterosexuell? Min mens försvann för övrigt en månad – aldrig hänt varken innan eller efter – det var i samband med ett uppbrott.

     De flesta ÄR ju heterosexuella. Måste folk alltid ta illa upp över sånna här saker? De flesta kvinnor kan bli gravida och har sex med män. Det betyder inte att man ser ner på homosexuella kvinnor. Jisses.

    Självklart tagit gravtest, och nej är inte gravid.

     Kommit i klimakteriet?

     Det är inte självklart, därav frågan ❤️ Har några andra saker förändrats samtidigt som du börjat med sertralin som kan ha påverkat din mens? Jag skulle börja med att titta på det.

  Investerade i en Satisfyer Pro 2 Gen 3 för jag läst kommentarer på olika forum om hur nöjda folk har varit med Satisfyer. Men satan vad jag blev besviken! Den kändes knappt nåt alls, hur vet jag om jag fått ett måndagsex eller om det är jag som är okänslig?
  Hur ser andrahandsmarknaden för sexleksaker ut?

   Har också en och tycker den är rätt kass. Förstår inte hypen kring den!

   Jag tänkte precis beställa en för läst att de ska vara så bra, kanske ska tänka om då.

   Väldigt intressant fråga det där med andrahandsmarknaden, lägg ut den på blocket och kolla om det funkar 😀

   Har inte satisfyer orgasmgaranti? Alltså du borde kunna reklamera haha

   Jag älskar dock min, men har en tidigare version

   Om det är samma jag har krävs det att man fipplar en jäkla massa på plus-knappen innan själva lufttrycket ens kommer igång! Trodde jag hade ett defekt exemplar innan jag listade ut det.

   Var sedan tvungen att googla hur man stängde av den (:

   Men mitt tips är att testa trycka svinmycket på knapparna innan du get upp! Det är jag glad att jag gjorde.

    Jo jag gjorde det, både frivilligt och ofrivilligt (kom åt modeknappen, så irriterande) men även om det var på det starkaste jag fick den att vibrera så var det väldigt meh. Och den var awkward att hålla i, allt var bara fel med den lol

    Ska försöka skrapa ihop pengar till en Magic wand istället, wish me luck haha

     För mig funkar inte vanlig satisfiera all – denna funkar dock på mig – Satisfyer Mono Flex Mauve rabbitvibrator.

   Jag tycker den känns för mycket 😂

  Polyfamiljen, ngn som följer dem? Vad ligger bakom krisen de skriver om nu?

   Enligt vad de själva gått ut med så vill Hampus inte längre vara tillsammans med Linda utan bara med Erik. Hampus har även sagt att Linda jobbar mot målet att de ska kunna leva i tresamhet men att det är inget mål Hampus har.

   Så kort sammanfattat så är det i nuläget slut mellan Hampus och Linda. Erik har inte uttalat sig men av det Linda och Hampus säger så verkar han ha relation med båda fortfarande då han ibland bor med Linda och ibland med Hampus.

    Tack för recap!
    Har hampus sagt varför han inte vill vara ihop med Linda?

     Nej de säger bara luddigt att de är oense om något som påverkar hela familjen negativt och har fått Hampus att känna att han inte kan eller vill leva med Linda mer.

     Har förstått det som att Linda tog upp något som legat och grott ett tag med viljan att det ska bli bättre, men det fick Hampus att surna till.

      Har en känsla av att det är mycket Hampus vilja som har styrt det förhållandet.

       Samma här! Känns som en väldigt destruktiv relation. Jag följer dom inte men kikar in på deras insta ibland och det är jämt nya yrken och projekt på gång. Förskolor, cigarraffärer, ica-jobb, busskörning och nu bageri.
       Blir snurrig av farten.

        Jag har följt dem i flera år nu och alltid haft en känsla av att Hampus är en väldigt rastlös person som verkar ha väldigt svårt att leva i nuet och drar med hela familjen i sina infall.

         Och Erik verkar alltid vara den som får jaga stadig inkomst när de andra två kör sina projekt.

  Hur mycket tjänar en flunsa på att göra reklam på insta? Tex mammor som gör reklam för tex polarn och pyret, önskefoto eller apoteket.

   Skulle gärna vilja veta också. Kan inte bloggen handla mer om sånt?

   En miljon per inlägg.

    Svar nej

     Vill också veta.

   Det varierar nog väldigt mycket

    Ja det finns nog prislistor efter hur många följare de har.

   Vilken flunsa? Det skiljer såklart jättemycket beroende på hur många följare och engagemang de har.

    Rent generellt, vad tjänar man på ett samarbete liksom?

     Kommer inte ihåg om det va Kenza som gick ut med det nån gång (jag kan ha fel men det var en större influencer) och då var det runt 250k för ett mindre samarbete

  Sminktips tack!

  Jag använder idag Caias bronzer i puderformat. Är egentligen nöjd men den börjar ta slut och känner för att testa någon ny, mest för att det är kul 🙂
  Jag vill gärna ha det ganska enkelt. Kör idag foundation och sen bronzer på kinder och lite högt upp i pannan och kanske en dutt på näsan. Tar även rouge på kinderna sen.
  Vad använder ni? Har tittat på sensai bronzing gel, har någon erfarenheter?

   Letar också efter bra bronzer. Har inte köpt isadoras ännu men det blir nog den.

   Älskar bronzern från Too Faced i färgen Sun Bunny, noll orange med subtilt skimmer och smular ingenting. Själva kakan är uppdelad i två olika nyanser.

    Too faced ska ju vara bra den låter fin.

   Jag gillar Chanel Les Beige Créme. Hade velat testa Ida Warg också men de slutade säljas innan jag hann köpa.

   Den är fin men appliceringen är jobbig så inte värt det till vardags enligt mig. Jag gillar chanels bronzer.

  Behöver perspektiv! Försöker mig på att göra en lång historia kort men det blir svårt.  Jag och min mamma har alltid haft en väldigt tight och nära relation. Hon har varit singel i över 10 år och bor ensam. För ca 20 år sedan träffade jag min nuvarande sambo i Spanien där han kommer ifrån, och sedan 2017 fram till 2023 har vi flyttat fram och tillbaka mellan Sverige och Spanien tre gånger. Det har alltid varit lite tufft för mamma varje gång vi flyttat till Spanien såklart.

  

Nu senaste vi flyttade till Spanien så hade nog mamma verkligen ställt in sig på att vi aldrig kommer flytta hem till Sverige igen, men nu gjorde vi det. Så hösten 2023 (alltså för ca 4 månader sedan) flyttade vi tillbaka till Sverige igen och mamma blev överlycklig såklart och tänkte väl att ”nu kommer dom inte flytta mer, nu stannar dom i Sverige för evigt, nu är vi samlade igen och jag kan bli gammal i deras händer”.

  

Nu till grejen. Vi kände ganska snabbt den här gången när vi kom till Sverige att det var ett misstag.. (Utan att gå in på anledningarna för djupt) Och har kommit fram till, en gång för alla, att Spanien är landet vi vill rota oss i. Så vår fjärde och sista flytt till Spanien går om bara några månader.

  Berättade det för mamma förra veckan och hon tog det så pass hårt att hon inte pratar med mig längre. Det sista hon skrev var att hon är ledsen, besviken och att det för henne är en känslomässig berg och dalbana med våra flyttar fram och tillbaka, och att hon önskar att vi aldrig flyttat hem till Sverige igen. 


  Jag kan självklart förstå hennes känslor och en del sv mig lider med henne. Jag vill ju såklart att hon ska må bra. Men jag känner också att jag måste få leva mitt liv, oavsett hur många flyttar i världen jag gör.

  

Jag undrar också om mamma hade reagerat lika starkt om hon hade haft en partner vid sin sida, men hon är ju ensam och singel och har väl inte direkt något stort umgänge heller. Hon är ganska ensam men ändå inte – hon har en bästa vän sedan barnsben, och flera ytliga vänner från hennes hobby som hon sysslar med på fritiden och hon har en till dotter som är kvar i Sverige (även om deras relation inte alls är lika tight som våran).  Bör också tillägga att jag och min sambo har varit väldigt vilsna i vart vi vill rota oss och samtidigt tampats med alkoholmissbruk under flera år (vilket vi också anser är en av anledningarna till varför vi varit vilsna, vi har liksom inte kunnat tänka klart osv). Idag har vi varit nykterister i över ett år och återhämtar oss fortfarande från ett turbulent förflutet.

  Jag och min sambo har ända sedan vi träffades varit fast beslutna om att vi vill leva ett hälsosamt och sunt liv i ett varmt och soligt land.

 Det har som sagt varit en krokig väg men nu är vi ju på väg dit.

  Hur hade ni hanterat känslorna hos mamma? Vet liksom inte vad jag ska säga eller göra..?

   Har ingen erfarenhet av din situation men har sedan dagen jag fick veta att jag väntade mitt första barn sagt att jag inte ska bli den typen av förälder. Jag är ensamstående med två barn och vill verkligen ALDRIG vara nån boja för dem. De ska leva sina egna liv fullt ut och följa sina drömmar. Är de lyckliga så är jag lycklig.
   Lev och njut av ditt liv. Din mamma får väl komma och hälsa på er.
   Hur charmigt hade du själv tyckt det hade varit om din svärmor haft åsikter om vart ni skulle bo och ställt till scener om det?

    Det är väl inte direkt så att hon sätter boja för oss eller ställer till några scener. Utan mer att det är hennes sätt att reagera genom att bli så oerhört ”sårad”, ledsen och besviken, som gör att jag får ångest. Jag håller med dig men jag vet inte hur jag ska bemöta henne i det här. Tack för input! / TS

     Hon ”ställer inte till några scener”? Du berättade i din kommentar att hon nu: vägrar prata med dig, uttrycker att det har varit jättejobbigt känslomässigt för henne med alla era flyttar till de olika länderna.

     Din mamma har knutit dig för nära och trots att du har skrivit ut mycket av det ohälsosamma, försvarar du ändå din mamma när en belyser lite av problematiken.

     Det är sunt att ni får lite avstånd och att din mamma kan knyta sociala kontakter utan att vara upphängd på din tillgänglighet.

     Även om du är vuxen är hon din förälder och har ansvar för att inte trassla in sig själv på det här sättet i ditt privatliv. Din mamma är emotionellt omogen och har tränat dig i att tro att den här dynamiken är normal.

     Din kommentar fick mig att tänka på hon Kammi och hennes mamma, där mamman har otrygg anknytning och är hack i häl och ska göra allt dottern gör. Dottern startar YouTube-kanal då gör mamman det med, dottern tatuerar sig på ett ställe då börjar mamman där med, dottern gör bröstoperation och då gör mamman det med, dottern skaffar nya vänner och då är mamman där och ska också bli vän med de personerna. Det bara fortsätter och fortsätter (vet inte hur det är nu för slutade se hennes grejer när hon grät ut och gjorde ner ett våldtäktsoffer till förmån för en killes skull). OBS sidospår: Någon som vet om K. har fått diagnos gällande autism?

      Oj, har du egna dåliga erfarenheter? Det känns som om du drar på väldigt höga växlar och läser in massor som faktiskt inte står.

   Går det att prata med henne så tycker jag att du ska förklara hur vilsna ni har varit och att det känns så skönt nu när ni är nyktra och äntligen är på väg dit ni vill. Och att det kan hända att ni ändrar er igen och att det måste vara okej då du är vuxen och måste få leva ditt eget liv.

   Förklara att du älskar henne, att du är så glad över att ha henne som mamma och över er fins relation och att du förstår att det är jobbigt för henne, men att hon måste ta ansvar för sina egna känslor. Hon kan inte hänga upp sin lycka på var du bor.

   Går det inte att prata med henne så kanske du kan skriva det och låta henne smälta det ifred en stund.

    Tack, det var faktiskt ett mycket bra input! Uppskattar det enormt. Det är skönt att få någon annans perspektiv på det., så tack! / TS

     Jag tror också på att skriva. Då kan hon inte avbryta och du kan läsa igenom det en extra gång innan du skickar.

      Det blir nog att jag skriver till henne, tack / TS

   Och föresten, bra jobbat med nykterheten!

    Åh tack så mycket! Det är det absolut bästa som kunnat hända oss! / TS

   Gud vad spännande att flytta till Spanien! Vad ska du jobba med?

    Jag är konstnär och sambon är tatuerare 🙂 / TS

   Du kan ju inte göra så mycket förutom att prata med din mamma. Hon har ju rätt att känna som hon gör och vilja smälta händelsen på samma sätt som du såklart har rätt flytta igen (och igen). Så ni har båda ”rätt” och rätt till era känslor. Det kommer lösa sig med lite tid.

    Nej precis så resonerar jag också. Men vet inte om jag ska vara tyst och ge henne mera tid eller om jag borde säga något/skriva nåt till henne. Det sista hon skrev var att hon är ledsen, besviken och önskar att vi aldrig flyttat hem igen. Jag svarade då bara att jag förstår henne och att jag håller med. Detta var flera dagar sen och hon har inte svarat på det eller sagt något mer efter det. / TS

     Aah, svårt det där! Prova lite både och, ge henne tid men hör också av dig lite då och då tills hon svarar…

     Jag tycker du ska skriva något till henne. Hon är ju sårad för att hon bryr sig om dig. Missbruksproblematiken har ju säkert påverkat henne också så jag tror det är mycket känslor för alla. Jag tycker att skriva ett brev är fint. Dels tar du dig tiden och det är en fin gest i sig men du kan också uttrycka dig fritt utan att det blir en disskusion. Vem vet, när hon blir gammal kanske hon också flyttar ner till Spanien och ni kan hålla ett öga på henne. Oavsett vad, grattis till nykterheten och vad härligt att det tydligt känns vad som är rätt. Det kommer bli jätte bra ❤️

   Inte lätt för din mamma. Äldre ju svårare man blir att få ett sådant besked. Jag tror hon kommer ta lite tid på sig att acceptera eran flytt.

   Ge henne lite space tills hon har kommit över sorgen att inte bo i samma land som sitt barn. Måste vara extra jobbigt när ni har varit igenom svårigheter som alkoholmissbruk.

   Din mamma har ju följt med i er betg- och dalbana med otaliga flyttar fram och tillbaka, för mycket alkohol etc, så ha förståelse för att ni har tröttat ut henne mentalt.
   Hon älskar er och vill ha er i sitt liv och har ställt om mentalt många gånger för att kunna hänga med i era svängar.
   Nu ska nu flytta igen, ha förståelse för att hon känner sig bränd av all mental anpassning.

   Jag tycker att du ska sätta dig ner med henne och berätta att du och ni älskar henne och vill ha henne i ert liv. Berätta att ni har haft det svårt och att ni nu landat i en sundare verklighet och verkligen vill ha henne med i den här nya starten. Säg att ni förstår henne och förstår om det känns som en cirkus, och att ni finns där när hon landat.

   Kanske kan ni ha plats för henne i ett nya hem, så att hon kan komma och besöka när hon vill?

    Tack! Jamen du har helt rätt. Och jag har ju full förståelse för hennes känslor men jag vet som sagt inte hur jag ska bemöta det. Det är också mentalt utmattande för mig och min sambo med den här cirkusen (som vi ju i och för sig själva skapat oss) Vi är trötta. Vi vill hitta vår plats i livet. Vi har kämpat oss ut ur ett liv med alkohol. Samtidigt kämpat och kämpar fortfarande för att kunna fortsätta med livnära oss på våra ”karriärer” som konstnärer. Så vi har ju inte åkt berg och dalbana för att det är kul. Nu hoppas vi på att behålla en stabilisering i livet och dör mamma självklart är inkluderad oavsett var på jorden vi befinner oss. Tack för input! / TS

   Vad svårt. Jag och min partner flyttade också till Sverige precis innan pandemin men trivs inte och har börjat planera flytt. Jag bävar dock för att berätta för mina föräldrar. De kommer bli ledsna, men samtidigt kommer det nog inte som en blixt från klar himmel.

   Vi är inte mer än människor. Jag tycker inte du ska dramatisera det hon sa. Försök att vara empatisk och visa medkänsla. Jag tror ni kommer kunna reparera relationen. Låt det ta sin tid.

   Oavsett vad som händer ska du vara stolt över att du kommit ur ditt missbruk och njuta av ditt liv. Älska din mamma, men ta inte ansvar för hennes känslor.

   Vad är det ni inte trivs med i Sverige? Ni vet ju hur klimatet är här men verkar ändå bli lika förvånade varje gång ni bosatt er här igen 🙂

   Hoppas det löser sig med din mamma, tror hon bara behöver smälta det lite!

  Allt det här med ”om han ville så skulle han”, som jag ser på iaf tiktok då och då, i vilka situationer gäller det?

   Det gäller väl de flesta normala situationer tänker jag. Typ att han tar sig tid att prata med dig även om han är upptagen, han ser till så du är hans första prioritet. Om du vill något så ser han till att lösa det, tex en flytt, en större resa osv. Såklart inom rimliga gränser utan att bli en toffel

   Typ att han har tio timmar skärmtid per dag men svarar inte när du skriver

   Exakt vilka situationer är nog svårt att svara på. Jag skulle kunna säga nu 21:20 att jag är sugen på (vad som helst som vi inte har hemma) och min man utan att jag frågar säger självmant att han åker och löser de nu.

    Hamnade ditt svar verkligen rätt, eller är det bara jag som är lite trött och förvirrad ikväll 🤔

    Ja grejen är att jag har sett olika videor med alla möjliga situationer så där svarar jag ju egentligen själv på min egen fråga. Men jag har en fundering och ställde frågan i ts för att se om min fundering blev besvarad. För i en del videor har det typ handlat om att bli utbjuden och då får jag bara känslan av att det hänger på killen hela tiden. Och det är lite åt det hållet min fundering går, relaterat till killen jag har i åtanke.

    Kul att typ alla mina kommentarer hamnar i modd🤯🤯🤯

  Köpte ni mest kläder av 50 eller 56 till era kommande bebisar? Tänker att det inte gör något om 56 är lite för stort för att de växer fort i början? Har ni även köpt vantar för att barnet inte ska riva sig även fast det är en sommarbebis?

   Köpte inget under storlek 56. Fick en pyttebebis som drog storlek 44 rätt länge. Min pappa for iväg och tömde Lindex prematuravdelning efter att ha träffat sitt barnbarn som nästan drunknade i en stor pyjamas. Haha.

   Med första barnet köpte jag ganska lite och mest i 56. Bebisen var pluttig (trots ej prematur) och drunknade i 50 de första veckorna och hade sen 50 ganska länge. Fick sitta och klicka hem 44 och 50 lite stressad (pandemi) för att bebisen skulle ha kläder. Ångrade så att jag inte passade på att köpa gulliga små kläder innan.

   Till andra barnet gjorde jag just så – unnade mig att köpa gulliga kläder i 50. Ut kom en klump som hade 50 i en kvart, 56 i en halvtimme och sen 62 😂

    Jag var på utredning pga liten mage och fick se att barnet vägde ca 2600-2800 g. Men för att jag hade en sån extrem gravidhjärna packade jag ändå mest 56 för att ”många aldrig passar i strl 50 ändå”. 🤦🏼‍♀️

    Han drunknade i storlek 50 och sambon fick köra på shopping

   Jag köpte väldigt få plagg i storlek 50 pga hörde att de inte behövdes. Min tjej var väldigt liten och nätt och höll sig så länge så använde 50 en ganska lång tid, fick komplettera. Mitt tips är att köpa några bodisar i storlek 50, kanske 5-6 stycken och sen kompletterat med fler sen om de visar sig att bebisen är liten. Vantar hade jag inte något av mina barn, inget jag ens reflekterade över att jag skulle behöva. Fila naglarna på bebisen, vi fick med en liten en från BB.

   Bebisen tar ju inte skada av att eventuellt ha lite stora kläder, skulle satsa på 56 och eventuellt nån body eller pyjamas i 50. Man kan alltid köpa sedan om man får en pytte 🙂

    De tar ju inte skada nej, men 56 passar ju verkligen inte på en 44-bebis, hade nog köpt en del i 50 ändå och iaf ett par plagg i 44, kan alltid ge bort det om man inte skulle få någon pytte men 50 passar ju även lite större bebisar, om än inte så länge.

     Men 44 behövs ju inte om man inte förväntar sig en prematur.

   Det är svårt med storlekar och alla säger olika 🫠 Men följ din magkänsla. Mitt första barn föddes på beräknad datum, standard bebis på 3.5kg och 50cm. Från start använde vi storlek 50 och 56. Sen kom lillasyster alldeles för tidigt, nästan 2 månader. Hon hade storlek 44 i en månad, 50 i två månader och jag minns att jag tyckte att storlek 56 var ENORM. Därför säger jag: följ din magkänsla och köp det du tror kommer passa era bebis – i värsta fall är butikerna öppna och det går att komplettera.

   Men jag säger nej till hanskar till bebisar. Omöjligt att få dem på, mycket bättre att använda bebisstrumpor. Men bästa är att klippa deras naglar.

   Köpte enstaka plagg i 50, de passade typ 2 veckor. Vantar mot rivning behövdes inte i vårat fall, sett att man kan använd strumpor med.

   Köpte bara i storlek 56. Mitt minsta barn var 3090g vid födsel. Visst lite stort men det funkar. Hade knappt pyjamaser i början för bebisar är som små bollar i början pga det tar ett tag innan de ”sträcker ut sig”.

   Mest 56, och enstaka i 50. Gör inget om det är för stort. Och i början ville vi vara mycket hud mot hud så hon var mest i blöja ändå (och filt över).

   Min första bebis vägde helt oväntat 4,5kg. Hade bara köpt 56. Andra vägde 1,5 kg mindre. Då var 56 förstort men pappan sprang ner till Hm och köpte lite som vi hade första 3 veckorna. Så köp inte en massa innan är mitt råd.

  Är det fler som upplever att ett hem där det bor en innekatt känns så ofräscht? Jag har inget emot husdjur (vill själv gärna ha en hund inom några år) men tycker det är nånting med just innekatter och deras hen som känns så äckligt.

   Nej men tycker alltid det luktar hund hemma hos personer som har hund, det är liksom en lukt som alltid finns där. Alla hundägare jag känner påstår att det inte luktar så hemma hos just dom men det gör det.

    För att inte tala om lukten hos djur som har hö. Typ marsvin. Uscha.

     Hö luktar ju gott!

   Ogillar håret som fastnar överallt i de flesta katt- och hundhem. Men hundar luktar mer (stinker), så föredrar ändå katter faktiskt.

   Men vill helst inte vistas i något hem med husdjur.

    Just det, och många hundar dreglar också… Får rysningar bara jag tänker på det.

     Och fiser…. 🤢

      Till skillnad från dig❤️

       Ät rätt mat så fiser du ingenting. Alltså väldigt lite eller inga vegetabilier.

    Sant. Hem där det bor hundar känns också väldigt ofräscha. Gillar tex att följa Elsa Bratt men tycker alla beskrivningar av deras hund är så äckliga. Hur hon har mens och det droppar på golvet, äter upp en sork och sen kräks upp den på köksgolvet etc. Så äckligt!

     Men va? Hunden har mens liksom människor har mens, ibland kan det droppa…det är naturligt och inte äckligt.

      Ja jag vet ju inte hur du gör när du har mens men jag går iaf inte runt och blodar ner golvet eller slänger blodiga bindor och tamponger på golvet. Det är det äckliga, inte mensen i sig.

       Men vad fan…det är liksom en liten hund, hon städar väl efter den (antar jag).

        Man kan väl få tycka att det låter äckligt/ofräscht oavsett?

   Tycker det är mer smutsigt hos de som har djur som är utomhus, särskilt hundar. Innekatter har jag aldrig upplevt som ofräscha alls, tvärtom ju.

    Min kompis hund har ovanan att äta bajs utomhus (hon har hunden okopplad oftast) och är sedan inne i deras lägenhet, det känns ju super fräscht att vara hemma hos henne haha

    Och sen att hundarna får sova med en i samma säng.

     Det mysigaste som finns 🙂 Även sova med utekatt för övrigt. Hundar och katter i sängen är det bästa som finns.

      Nej fy! Allt som djur har trampat i, tuggat på, slickat på under dagen… och så alla dessa hund- och katthår som fastnar överallt.

       Det är ju det negativa men det positiva med katt eller hund överväger ju allt du raddar upp. Sen såklart så kanske husdjur inte är något för dig 🙂

        Kanske en vandrande pinne kan vara något för er som inte gillar större djur.

      Förutom fästingarna som följer med…

   Det är kattlådan. Vad kattägare än påstår så luktar den. Mer eller mindre. Men det luktar katt…. Och kattpiss hos folk med innekatt

    Ja, det gör ju det. Men det kan skilja sig väldigt mycket beroende på typ av sand och hur bra ägaren är på att göra rent kattlådan.

     Hos de som köper den billigaste kattsanden på ICA så luktar det definitivt. Sedan finns det andra (dyrare) bättre alternativ, där all lukt kapslas in.

      Låter som nåt bara en kattägare skulle säga. Vi andra känner att det luktar.

       Låter som någon som inte vet vad den pratar om skulle säga…

       Jag är inte kattägare men i princip alla mina vänner har katter och upplever inte alls att det luktar faktiskt. Vilken sand man använder verkar göra stor skillnad.

        Och kolfilter!

     Och om man har kattlådan på terrassen, som jag. Men visst, när det regnar och jag tar in den luktar den.

    Håller med! Min faster har katt och den där lådan luktar vidrigt. Plus att katten titt dom tätt trampar runt i den och sen går omkring med de tassarna i lägenheten.
    En kompis har en ganska långhårig katt och på den fastnar det ofta bajs i pälsen 🤢

     Hon borde tömma den oftare. Den ska tömmas efter varje gång katten varit där. En toalett stinker också om man inte spolar den 🤷‍♀️

      Eller rensa, men ni fattar

    Jag skulle vilja påstå att det för det mesta inte luktar hemma hos oss. Men vi har kattlådan ute på vår inglasade balkong, vi trimmar vår långhåriga katts päls så att det är rent ”där bak” rakar med rakapparat, jag dammsuger varje dag (vi har även två rätt söliga barn) och använder Everclean. Så jag vill påstå att det är rätt luktfritt hos oss. Kan absolut känna hemma hos vissa men nog finns det ”grader i helvetet” så att säga 😂

    Det luktar verkligen inte kiss om man håller lådan ren. Finns dessutom pellets av trä som inte ger den där lådlukten och dammet som sand. Luktar skog.

   Ja usch.

   Djur luktar ju djur. Klart det luktar om katter och hundar, har man behov av djurfri lukt ska man ju inte skaffa djur. Aldrig förstått mig på folk som klagar på hur katter eller hundar luktar…

    Vad luktar katter? Aldrig känt någon doft.

     Troligtvis katt.

     Deras tassar luktar popcorn, annars luktar de ingenting!

     Mina katter, särskilt den ena luktar jättegott! I pälsen, hennes egen lukt liksom. Precis som en bebis huvud kan lukta gott.

     Har utekatter.
     Min förra katt luktade alltid utomhus, typ jordigt och friskt av svett typ. Som om han varit ute och rusat 🧡
     Av de jag har nu luktar den ena ofta som min sambos parfym eftersom han gosar med henne ofta, haha. Den andra luktar neutralt, eller ibland bajs om han har varit ute och skitit precis 😅

   Skulle säga att hem där det finns barn är tusen gånger mer ofräscha än något djur. Lukten är inte att leka med heller 🤢

    Skulle i så fall säga att du förmodligen luktar värre än ett barn som inte ens svettas osv än. Men bra försök.

     Är ju knappast bara svett som luktar…

      Det är bara intressant hur verkligen allt här inne går att dra till att barn åtminstone är lite värre.

       Kränkt förälder? Någon skrev att hundar var värre också.

        Ska vi sväva iväg mer så luktar getter och hästar fan också.

         Då tänker du väl på stall snarare? Häst luktar ju underbart.

          Ja hästar luktar gott..

       Det är ju så?

       Det är för att ni är så hyckliga ä. ”Jobbigt, störigt, äckligt med djur/whatever”.
       Och så har man nåt som är minst likadant (barn). Inget fel med det, alla får göra sina val, men blir konstigt att anmärka på.

     Barn luktar bajs, kiss och gammal mjölk. Vidrigt.

      Det beror nog väldigt mycket på barnet. Potträna era ungar tidigt så slipper du 2 av 3 av de lukterna du beskriver

       Inbilla dig det du!

        Hahaha barnlösa bittertanter beter sig alltid som att de är typ rädda för barn! 😅

         Nej men vi vill gärna slippa lukten av dem.

         Snarare föräldrar som triggas av att någon skriver något enda litet negativt om barn. Att de luktar illa är väl bara fakta.

         HahahahahahhHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA djurlösa bittertanter beter sig alltid som att de typ är rädda för hundar

     Luktar värre än någon som går omkring med avföring m.m. i byxorna och spyor och sur mjölk på kläderna? Bra försök själv, riktigt gulligt faktiskt ☺️

      Men då har du ju varit i hem dit soc förmodligen måste göra ett besök och inte ett vanligt Svenssonhem.

       Läs igen så fattar du nog 🙂

        Nej vadå, går barnet runt med bajs och spya på sig som nån slags standard? För kattlådan luktar ju jämt, hund luktar hund jämt.

         Barn luktar jämt, oavsett vad du säger. Mer eller mindre, men obehaglig lukt ÄR det.

          Gud det är som att Roald Dahls häxor är här inne och skriver. Du menar på riktigt att barn går runt och luktar illa?

         Inte på sig men blöj- och spädbarn luktar. Folk har ju blöjhink, lukten hänger kvar etc. Och ammande barn luktar sur mjölk, eller föräldrarna. Finns massa lukter i alla hem…

       Så dina barn börjar gå på toaletten som spädbarn? Duktigt.

        Googla babypotting 🙂 väldigt bra för bebisen framförallt kring att göra nummer två. Har inte bytt en bajsblöja på flera månader och jag har en 1 åring hemma

         Tvivlar på att ditt hem är särskit fräscht ändå om du har barn.

          Stökigt ja, för de Men torka av ytor och dammsuga är ju fan de enda man gör hahaha.

           Precis, för att det är äckligt.

    Haha ja! Klaga på lukt och äckliga saker om
    man har barn, hahaha!

   Absolut inte. Haft flera katter under åren. Städar kattlådan ofta och dom katter jag haft har tappat mycket lite hår. Borstar och ser efter dem. Men nu inte någon katt tyvärr här hemma.

   Katter luktar så gott!
   Hundar däremot luktar illa.

    Alla mina hundar har haft väldigt olika lukt.

     Har två långhåriga katter och luktar inte djur hemma. Detta för att jag är känslig mot otrevliga dofter, så jag tömmer lådorna varje gång jag ser att sanden inte är jämn (plattar till efter varje tömning). Kör kvalitetssand, steamcleanar lådorna varje vecka och byter ut sanden när jag tycker den är ofräsch. Har luftrenare, vädrar dagligen och kissemissarna luktar inte. Vi brukar även trimma lite lätt där bak så att de inte får kånkelbär som hänger.

      Åh detta slipper jag hos mina två tack och lov, de är väl tillräckligt korthåriga naturligt där bak gissar jag. Dottern är extremt renlig för varje gång hon gjort sitt B så ska hon väcka mig, det är alltid tidigt på morgonen dessutom, och jag måste städa direkt. Nu verkar det som hon börjar trampa på mig även när hon kissat…

   Alldeles för många slarvar med att städa lådan! Vet många som tror det är okej att göra 3 ggr i veckan. Jag tycker 1 gång per dag är minimum, och så 1 extra gång om katten bajsar. Säkert oftare om man har två katter…

    Nej men fy vad hemskt! Stackars katter! Jag tar bort varje gång de bajsat såklart! Och sköljer lådan ofta (har träpellets som blir till smulor i en låda under).

     Visst? Jag passade en väns katt och när jag kom dit, dagen efter de åkt utomlands, så var det typ 10 kissklumpar och 2 bajshögar. Blev väldigt äcklad. Luktade mycket kattlåda i hela lägenheten, var så tydligt de inte rensat när de åkt dagen innan…. (Hade även lämnat smutsig disk i vasken i köket urk).

      Mysiga vänner…

    What, skojar du? Skulle aldrig drömma om att göra rent kattlådan mer sällan än en gång om dagen!

   Nej det har jag aldrig tänkt på

   Det är väldigt olika. Hos nån som inte tar hand om katten ordentligt och städar så kan det va sunkigt, lukta osv. Men hos de flesta är det inte så av de jag känner och varit hemma hos.

   Nä inget jag tänkt på. Folk med småbarn dock. Luktar alltid lite surt och blöja.

   Jag har innekatt och det är ingenting som är ofräsht. Jag har PeeWee träpellets med tillhörande låda istället för kattsand. Så det dammar ingenting, och det enda som luktar är lite trä från pelletsen.

   Jag tror det är högst individuellt hur mycket man städar och hur mån man är om att det inte ska luktar. Precis som i alla hem… Oavsett djur eller inte.

    Alltså hur fungerar den, läst men fattar inte helt. Man har träpellets och när katten kissar så löses det upp och åker ner genom gallret till lådan under? Men bajset då, ligger det bara i pelletsen, luktar det inte iom att kattsand ändå är enklare att krafsa över ”lufttätt” än pellets tänker jag?

     Ja precis. Det är en över- och en underlåda liksom, den övre har små hål i botten där det upplösta åker ner (man får själv kratta ner det lite ibland).
     Bajset ligger kvar ja, katter krafsar ju över det men visst luktar det bajs när de precis bajsat precis som för alla varelser. Men så blir det ju oavsett låda? Tar bort direkt när jag märker det om jag är hemma och varje morgon och när jag kommer hem om det finns nåt.

   Det beror helt på hur hemmet sköts. Jag har en katt och den kommer ut i koppel några gånger i veckan (joggar med den och promenerar, vilket den älskar) och den springer fritt på landet några gånger i månaden (klättrar i träd och leker med grannkatterna). Resten av tiden är den inomhus.

   Många blir förvånade över att jag har katt för de ser inget katthår eller känner lukt från kattlådan. Borstar min katt dagligen för att inte få hår på möblerna, dammsuger flera gånger i veckan och rensar lådan morgon och kväll. Tömmer lådan helt och hållet och tvättar ur och byter sand 1 gånger i veckan. Diskar ur mat- och vattenskålarna dagligen, så att det alltid är fräscht.

   Allting handlar om hur man håller efter och hur ofta man byter själva kattlådan (min får en ny låda varje år, eftersom lukt kan sätta sig i plasten när katten krafsar runt).

   Vissa tömmer inte lådan regelbundet och använder samma kattlåda i flera år och snålar med sanden. Det gör att det inte luktar så trevligt.

    Jag har två kattlådor och det är uppenbart att mina kissar gillar den nya bäst, kanske därför då.

   Bor med innekatter. Jag håller rent. Luktar det här? Kanske, jag har knappt något luktsinne så vad vet jag 😌. Vad andra tycker betyder ju noll. Poängen är att det i min värld isf står mellan ”eventuellt uppfattas ofräscht” och rikedomen i att få dela livet med varelser som är så vackra att det känns overkligt. Den typen av Kärlek man delar, alla skratt och allt spinnande. Jag väljer det alla dar i veckan även om det betydde jag skulle vara tvungen att ha golv av gyttja. Mina katter är sphynx.

  På grund av ett eventuellt jobberbjudande kan det bli aktuellt med en flytt till Norrköping. Vi bor 3 h där ifrån och känner inga där, var ska man INTE bo? Vi har två barn på 3 & 1 år. Vi hade kunnat tänka oss bo lite utanför stan också. Hur är Norrköping? Plus och minus? Vi flyttar ifrån mor & far föräldrar och kanske är det de sämsta beslutet men känns jobberbjudandet rätt så flyttar vi!

   Hus eller lägenhet? Jag har inte bott länge i Norrköping, bara en kort period när jag pluggade. Med barn hade jag dock valt hus på Lindö. Jättefint och mysigt, nära till vatten och lugnt område, men ändå nära stan. Om inte Lindö hade jag nog flyttat till stan liksom. Någonstans längst någon av ”promenaderna”. Eneby är ganska trevligt också om man vill komma ner i pris. Hört att det inte är så nice att bo i Hageby

   Om ni vill bo i stan så hade jag sagt söder, Kneippen samt runt östra promenaden. Ektorp och Eneby är nog också helt ok.

   Om ni kan tänka er att bo en bit utanför så är Åby, jursla, Kolmården och Svärtinge trevliga och barnvänliga områden.

   Hade undvikit Hageby, navestad samt områden runt Kungsgatan.

    Jag är uppvuxen i Ektorp och det är ganska ghetto. Skarphagen är finare dock!

    Lindö, Smestad och Kneippen om man har råd. Lägenhet på söder eller Knäppingsborg är också fint, och allt längs strömmen. Svärtinge är fint och billigare, mycket nybyggnationer där. Undvika Hageby, Marielund, Navestad, Ektorp, Vilbergen. Många bombningar på Nordantill

   Bor i Norrköping. Vi bodde 4 månader när vi fick barn inne i stan vilket var smidigt men flyttade sen ut till Lindö. Nära till vattnet med en liten hamn och nära skog och åkrar. Mycket förskolor och bra skolor. Helt ärligt är det så härlig att bo här, lugnt och skönt och mycket barnfamiljer och äldre i Lindö. Huspriserna är generellt högre än på andra ställen i Norrköping. Rekommenderar er också att kika på Fyrby eller Eneby, också mysiga områden. Kan ni tänka er att bo utanför stan är Marby fint. Finns också ett nybyggt område utanför stan som heter Lundby där jag har lite vänner med barn som bor och de gillar det, nackdelen är att det finns ingen affär eller så i närheten så ska man typ bara ha lite mjölk får man åka en bit. Detsamma gäller för Marby. Skulle rekommendera er att kika på Krokek också (precis vid Kolmården), det är också superfint och tar inte lång tid in till Norrköping 🙂

   Områden att undvika: Hageby, Klockaretorpet, Navestad och Marielund

   Jag bor inte i Norrköping, men pluggade på universitetet där i tre år (pendlade från annan ort). Min bror har bott där sedan mitten av 90-talet, sedan ett antal år bor han i Svärtinge.
   Jag tycker att Norrköping är en mycket charmig stad med stort utbud av t ex kultur. Industrilandskapet är bland de häftigaste miljöer som finns i Sverige, tröttnar aldrig på det. Och så är det nära till Stockholm och Linköping till exempel. Tror inte du ångrar dig om du flyttar dit.

  Såg frågan om enskild vårdnad igår och är i samma sits.

  Någon som gått igenom en vårdnadstvist och ”yrkat” för ensam vårdnad?
  (Med goda skäl, lögner om vart barnet är, undanhållande av barn, vägra skriva under papper, okontaktbar osv)

  Finns det något man bör tänka på?

  Har försökt undvika tvist i 3 år, men nu är även familjerätten rådlös på andra idéer..

   Du måste stämma den andra vårdnadshavaren på vårdnaden, och rätten kommer i varje fall att se till barnets bästa vilket tyvärr inte tar någon annans känslor i beräkning. Det är ovanligt att få igenom det såvida den andra föräldern är fullständigt okapabel, denna måste även gå med på att avsäga sig vårdnaden. Dokumentation är det som kommer hjälpa dig mest men var förberedd på en utdragen process. Lycka till oavsett ❤️

    Fast nej. Kan föräldrarna inte fatta beslut tillsammans drömmer rätten ofta till ensam vårdnad. Det är inte ovanligt att samarbetsptoblem ligger till grund för ensam vårdnad. Man ska dock inte blanda ihop det med umgänge. Att den ena föräldern får fatta juridiska beslut utesluter inte ett umgänge på 50/50.

   Att dokumentera så absolut mycket det går och samla ihop det. Alltså allt..observade såväl som relevanta besvarade sms/email/meddelanden. Om du har något inspelat. Om det finns något ang. skola, sjukvård eller dyl. att visa (uppgifter från sådana brukar hämtas direkt via rätten, men om det redan finns något dokmumenterat du kan använda är det bra). Dokumentation från försök till samarbetssamtal/medling. Börja fundera på vilka som kan agera som vittnen åt dig och vad de kan berätta om.

  Thailand.
  Funderar på 1 månad med man och två barn (9 och 11). Aldrig varit i Thailand. Inte så världsvana och beresta. Kan vi ordna ihop en egen resa?
  Hur skulle du planera den?
  Vi vill ha en blandning av fina stränder, fin natur, mat, upplevelse, poolbad. Inte bara ligga på stranden.
  Ge mig snälla tips. Styr upp min resa tack;)

   Jag skulle börjat med att fundera hur mycket ni orkar/vill resa och på vilket sätt. Om du tänker dig en karta framför dig, så finns det jättefina öar till höger om fastlandet (förlåt… kan inte öst och väst..). De ”kända” öarna på den sidan är väl tex Koh Samui som även har en flygplats. Och Koh Pangang. Koh Chang är också fint. Osv.

   På andra sidan ligger Krabi och Phuket som man kan flyga till och sedan därifrån lätt ta sig till tex Koh Phi Phi, Khao Lak, Koh Lanta, etc. Men om ni då tex vill besöka både Koh Lanta och Koh Samui så måste ni korsa hela landet.

   Bangkok ska ni absolut avsätta några dagar för!

    hÖger=Öst
    VÄnster=VÄst

   Jag tycker det är enkelt att sätta ihop en egen resa. Du kan beställa taxi via booking, men finns massor av tjänster på gatan där du bokar från plats till plats. Boende bokar ni också enkelt via booking.

   Senast vi var i Thailand åkte vi runt phuket- många stränder och ställen för det typiska turistlivet. Men åkte också upp till nationalparken kao shok, där gick vi i kalkstensgrottor (kanske inget för barn) åkte ut på sjön, besökte elefanter.. ja finns massor att göra för den mer äventyrliga.

   Hade gärna åkt igen, så kör på!

    Khao sok heter det och inget annat 🙂

   Har ni aldrig varit i Thailand men har budget för det, åk dit på en kortare semester först, tänker då ni har barn och inte är vana resenärer kan det vara en omställning.

   Alternativt, planera resan så att ni kan åka hem om det inte känns bekvämt. Det är mitt tips oavsett land för en så lång resa.

   Mitt tips skulle i alla fall vara att resa runt lite. Några dagars turistande i Kho Samui och Chiang Mai och avbryta med en vecka eller två för Bangkok och storstadsliv.

    Hade aldrig pallat två veckor i Bangkok

   Gå med i ”Thailandgruppen – för oss som reser med barn” på Facebook för massa tips och info!

   Kolla om barnen får ledigt först, väldigt restriktivt med sånt. Var två familjer nyss som fick böter för att de åkte utan giltig ledighet.

    Ja resan behöver ligga över lov för att du ska kunna åka i en månad.

     Beror ju helt på vilken skola det är.

      Nja det är riktlinjerna. De flesta skolor är strikta med detta.

    Alternativt kolla om barnen får plats på svenska skolan på Koh Lanta, finns två där. Finns på andra håll också men vi gillade Koh Lanta. Då kan man lätt åka till Krabi och även Bangkok över helgen. Kanske går det att pricka in lov plus skola?

   Är det bara jag som inte förstår tjusningen med Thailand? 😅

   Var där ett par veckor med min kille och hans familj som alla hade rest dit tidigare och verkligen höjde det till skyarna. Vi var i en storstad och åkte omkring till små öar.
   Men jag blev mest illa till mods när man gick omkring centralt och såg alla prostituerade som försökte fånga ens uppmärksamhet.
   Alla strippklubbar och pingpong shower dom skulle locka med. Extremt dålig djurhållning och mycket fattigdom.
   Det positiva är väl att det går att hitta billigt boende och mat. Men det kan man göra i många andra länder också men som känns tryggare och mer bekväma att besöka.

  Vilken är den absolut bästa sminkprodukten du vet och varför? Vilken kategori som helst!

   Shiseidos ögonfransböjare är värd all hype. Haft min i typ åtta år och kan inte tänka mig vara utan. Den är verkligen SÅ bra

    Hundra procent ja på den, köpte min för 7-8 år sen och har bytt den lilla gummikanten en eller två gånger. Viktigt att man köper Shiseidos egna finns på tex Kicks.

     Haha va?! Hur har du fått dom att hålla så länge? Jag måste byta en eller två gånger per år 🙈

    100% här med. Herregud vilken skillnad den gör! Hört bra om Linda Hallbergs också, men eftersom jag redan äger den perfekta lär jag inte prova den.

     LHs tycker jag gör skarpa kanter, typ 90 graders vinkel på fransarna.

   Peter Thomas Roth – cucumber gel mask då den lugnar och återfuktar min hy

   Lumune cc cream!

   Guerlain les meteorites pärlpuder

   Lancome Lash Idole mascara vattenfast!! 👌🏼

  Någon som spelar Palworld? Nya pokemon 😀

   Aldrig hört! Va gör man? Dottern älskade Pokémon go i somras

   Yes, men är fortfarande bara i tutorialen. Tycker det är ganska roligt hittills! Några irriterande inslag, men kanske är för att jag inte är så jättevan vid survival games… vad tycker du? 🙂

  Hur många barn tycker ni är idealiskt att ha? Själv är jag så jäkla glad och tacksam att jag inte i ett svagt ögonblick lockades av att skaffa ett tredje barn bara för att det är så gulligt med en liten. Så perfekt det är nu med två barn varav ingen längre är jätteliten och hela familjen kan nu göra och uppleva saker på samma villkor och samma ”nivå”, samt att det nästan alltid finns gott om tid för varje barn. En helt perfekt konstellation för oss.

   Ungefär noll barn ser jag som idealet 🙂

    ❤️

    Oj. Förstår verkligen inte hur man inte kan vilja ha barn. Men verkar vara många här i kommentarsfältet med samma inställning. Älskar mina barn mer än allt och ser så fram mot eventuella barnbarn och ålderdomen 😁. Hade fått panik om jag inte hade barn. Helt klart livets mening. Så sjukt hur det kan vara så olika.

     Så sorgligt tycker jag att se barn som livets mening. Förstår såklart att de uppfyller ens liv när man har dem, men att inte se sitt eget liv som en gåva i sig? Då har dina barns liv ingen mening förrän de får egna då? Och ser fram emot barnbarn? Tänk om dina barn inte vill ha egna barn?

      Mitt liv har ju skapat mina barns liv.
      Får intrycket av att du är osäker och vill ”trycka till” föräldrar som känner så. Jag har självklart en MASSA andra saker som förgyller mitt liv, precis som barnlösa. Bara det att jag OCKSÅ har barn, vilket inget annat kan mäta sig med ☺️ Har flera barn, så jag antar att minst ett av mina barn vill ha barn! Men tack för din oro 😂.

   Inga är bäst!

    👍🏻

   Har tre men det var inte ”meningen”. Var nöjd med två och är nöjd med tre. Visst är det mer jobb men det är också mer glädje. Tror inte det finns något perfekt tal

   Noll barn är idealt.

    Yep! ❤️

   Jag gjorde den… skulle efter många om och men skaffa en trea. Ska nu ha tvillingar. Hade aldrig kunnat se mig själv som fyrabarnsmorsa men det går väl det också.

    ❤️

    Tvillingar är min dröm. Funderar på IVF bara för att få uppleva det!

     Tvillinggrqviditet är högrisk både för mamma 8ch barn. Idiotiskt att ta en sån risk medvetet!

      Jag är barnmorska så fullt medveten om ”riskerna”. Har haft helt friska graviditeter hittills och inga sjukdomar i botten men tack för din genuina oro för min hälsa.

       Då står ju kommentaren kvar. Och du vet att det är högrisk. Smart barnmorska.

        Riskerna är inte stora om man inte har sjukdomar i botten, högt bmi, diabetes osv. Allt är en googling bort eller om du föredrar att gå till ett bibliotek :).
        Tack! Jag är smart och jag är framför allt väldigt frisk

   Skaffat en sladdis, hade två sen innan. Perfekt med två stora barn som klarar sig mycket själv och en liten som vi alla kan ösa kärlek över ❤️

    Låter så mysigt!

   Beror nog på hur man är som person. Både jag och min man är ganska stillsamma, introverta och värderar egentid. Så för oss känns det lagom med ett barn, just så man kan ge varandra egentid utan att krångla för mycket.

    Ok men barnaåren går snabbt, sen har man all egentid man vill. Jag har inga syskon, hade gärna haft syskon när man själv får barn, ens barn har inga mostrar morbröder eller kusiner på mammas sida… osv.

     Tja allt är relativt? Barn är trots allt rätt beroende av en upp tills de är 10 år ungefär, och får man ett barn nu och ett om 2 år så är det dessutom extra mycket ansträngning med typ barn. Har man ett kan man mycket lättare lämna över till den andra föräldern när man behöver göra något på egen hand. Är rädd jag skulle känna mig sönderstressad av fler än ett barn.
     Min man har ingen nära relation med sina syskon och det är samma för mig med mitt syskon, så hänger inte upp mig på sådant. Man kan ha väldigt nära vänner så köper inte att ensambarn per se är ensamma…

      Ja fast när gamla mor blir sjuk, behöver hemtjänst, behöver tillsyn osv så är det inte ens tillåtet för dina vänner att närvara, bestämma, välja. Det är i den fasen av livet jag är nu och mina vänner är guld men för kommunen är vänner inte relevanta. Och så vidare. Det är tufft att vara ensambarn när första föräldern dör, andra föräldern blir änkling, ensam, flyttar. Sen blir andra föräldern sjuk. Det är inte vännernas jobb, hur fina de än är så har de sina egna gamla föräldrar att ta hand om.

       Men vad är det här för kommentar egentligen? Det handlar om ett litet barn där föräldrarna inte kommer skaffa ett syskon och så börjar du prata om gamla sjuka mor? Du är medveten om att allt möjligt kan hända däremellan? Du vet att det ofta uppstår konflikter mellan syskon i de här situationerna? Du vet att barnet kanske kommer ha en partner som kan stötta när/om detta sker?

       Självklart ska man göra det som känns bra i dagsläget, känns ju helt sjukt att skaffa barn man ej vill ha för att ens barn inte ska få det jobbigt när man själv blir gammal.

        Eller hur, man kan inte skaffa ett barn man egentligen inte vill ha eller orkar med för den förstas skull??

        Tycker det är märkligt att partner aldrig nämns i dessa sammanhang? Om min svärfar skulle bli riktigt dålig nu så hade jag stöttat massor då jag både känner till sjukhusvärlden och kommunens insatser. Så om min man hade varit ensambarn så hade svärfar ändå känt att två yngre personer sluter upp för att hjälpa.

       Alltså, väldigt intressant att du tar upp detta ämnet… Jag har själv arbetat som biståndshandläggare (beslutat om hemtjänstinsatser) och upplevt att vissa barn kan vara – ursäkta franskan – enorma arslen mot sina föräldrar. De vill SLIPPA hjälpa sin ”gamla mor” med minsta lilla grej, och lassar gärna över allting på hemtjänsten. Har suttit med en man som högröd i ansiktet halvt skrek att hans mamma ”har en lika dum hjärna som ett litet barn”, rakt framför henne, då han var övertygad om att hon var svårt dement. Men varken hemtjänst eller demenssjuksköterska (eller jag) hade några misstankar om detta. Han bara drog upp den skiten för att försöka skicka in sin mamma på boende. De andra två barnen hade flyttat långt bort och engagerade sig inte alls. Så alla dessa beskrivningar om hur gulligt det är att syskon samlas för att stötta sina åldrande föräldrar… Tja, jag har sett motsatsen MÅNGA gånger, ledsen att säga det.

        Som man behandlar sina barn, när de är barn, blir man själv behandlad. Har svårt att se att det hade hänt i en familj med god sammanhållning där barnen blivit behandlade med respekt. Därför tycker jag sällan synd om sådana personer, även om en del såklart har otur med odrägliga barn.
        Är så många föräldrar som behandlat sina barn som skit hela livet.

         Ja, jag har också stor förståelse för att man inte ställer upp för en förälder som behandlat en illa under barndomen, eller de som måste bryta med familjemedlemmar för att kunna må bra.

         Men det hänger också lite ihop med att ha självinsikt som vuxen människa. Många skaffar barn när de är i en viss ålder, slår sig ner för snabbt för att kunna skaffa barnen just då, lyssnar på alla normer där ute och får fler barn än vad de mäktar med… Då blir föräldraskapet lidande och man riskerar att skada sina barn trots att man hade goda intentioner. Därför är jag väldigt ointresserad av folks tyckande om att jag och min man enbart vill ha ett barn och inte fler. Vi har självinsikt och vill verkligen barnets bästa, därför har vi inget intresse av att vika oss för andras önskemål, utan gör det bästa för just vår familj.

      Du gör helt rätt Mila. Gör det som känns rätt för dig/er. Flerbarnsnormen är stark men ingen annan ska lägga sig i ens val! Man måste orka och må bra. Fler och fler väljer att ha ett barn, tycker själv det verkar smart.

       Nej flerbarnsnormen finns för man tänker långsiktigt, jag var tex ensambarn till 12 (!!!!!!!!) år då mina föräldrar behagar skaffa ett till.

       Ja jag köper inte folks argument till att man mååååste ge sitt barn syskon. Som förälder ska man räcka till och har man inte så gott om energi, pengar, eller plats i hemmet så tycker jag det är oansvarigt att skaffa fler barn. Barn förtjänar bättre än så.

     Snabbt?? Tycker jag inte.

    Oj familjen egoistisk. Jag råder att skaffa syskon. Blir astråkigt i längden för barnet. Om det inte går går det väl inte, men inte tänka att man ska låta ungen växa upp så man kan sippa på vin

     Vilken absurd kommentar.

     Håller med faktiskt. Dessutom. Folk som skaffar bara ett barn tänker inte på hur det faktiskt blir om ens enda barn dör.
     Hemsk tanke, men folk är så naiva och tror inte att barn kan dö.

      Ah just det, för om man har 4 barn till så blir man inte så ledsen av att en av dem dör.

      Kommentarerna har nått en ny lägstanivå i detta ÖS… Wow. 🙂

       Har någon sagt att man inte blir ledsen? Är du så korkad att du inte förstår kommentaren? Tror knappast någon vill bli barnlös som faktiskt valt att skaffa barn. Hahah älskar att folk är så svart/vita att man tror att jag skulle insinuera att man inte blir ledsen om man har fler barn 😂 men givetvis är det två sorger om man förlorar sitt enda barn. Har man fler har man i alla fall dessa barn att leva för. Hade tagit livet av mig om mitt enda barn dött. Vet många som känner samma. Men har man inga barn och hatar barn som många här verkar göra, så förstår man inte.

      Vad pågår i kommentarsfältet. Den ena kommentaren dummare än den andre.

      Alltså, även flerbarnsföräldrar kan överleva sina barn.

       Men gud är det sant?!?!
       Risken minskar dock avsevärt. 🤦🏽‍♀️

   Jag har tre barn, de är det bästa i mitt liv och min stora lycka. Men: hade jag vetat det jag vet nu så hade jag skaffat fler barn och börjat tidigare. Jag fick dem mellan 35 och 40, och jag ångrar så mycket att jag tänkte ”man ska leva livet först”. Livet innan var jättebra absolut, men inte så att jag hade behövt vänta till 35 för att hinna göra allt. Jag borde ha skaffat första vid 27-28 senast, gärna tidigare.

    Jag skulle gjort tvärtom, stannat vid två eller ännu hellre ett..

     Ja det beror ju på hur man sedan lever med barnen, vi har liksom roligare desto fler vi är och då känner man ju att man startade för sent…

      Ja då var det väl rätt för er. Tycker det är mer jobb än roligt med flera barn…

     Ett barn är inte roligt för barnet när föräldrarna blir gamla och sjuka. Jag är enda barnet och det har varit så jobbigt först med en förälder som dog, sedan med en ensam och åldrande förälder, ingen att dela bördan med.
     Min bästa vän har två systrar, de går igenom samma men är tre som hjälps åt. Sååå mycket lättare.

      Det är ingen garanti dock. Vet flera familjer där det finns syskon men där de av olika anledingar inte har någon bra relation och det ändå blir en av dem som får ta hand om saker med föräldrarna.

       Ja, men du är inte mentalt ensam. Jag tror ingen som inte är ensambarn förstår hur det är när föräldrarna dör och man är ensam. Det är hemskt.

        ”Mentalt ensam”? Vad betyder det ens? Det behöver man verkligen inte blir bara för att man inte har syskon. Det där är din upplevelse, det finns många som inte delar den, jag till exempel.

        Ja, livet är hemskt ibland. Men det är ju din upplevelse av det hela. Som verkar till stor del vara baserad på en fantasi om ett syskon att dela detta med liksom din vän med två systrar. Men verkligheten är ju så olika för alla. Tänk dig att någon skaffar ett andra barn för att de ska kunna hjälpas åt när man själv blir gammal. Men så föds eller förvärvar barn nummer två någon form av diagnos eller skada och behöver själv hjälp. Ännu mer press på barn nummer ett när man själv dör. Tyvärr men man kan verkligen inte planera allt.

        Varför skulle man va ensam när föräldrarna dör? Om de dör gamla alltså. Man har väl oftast egen familj (med eller utan barn), släkt, vänner osv? Känner inte att mina föräldrar är viktigast i mitt liv som vuxen (men skulle såklart bli väldigt ledsen om de dog).

        Det är klart att sannolikheten för att man ska ha någon som stöd ökar om man har syskon, men det är ingen garanti. En av mina närmaste vänner har sen flera år ingen kontakt alls med sin bror (en speciell person), efter en konflikt som uppstod. En annan kompis har inte heller kontakt med sitt enda syskon som har missbruksproblematik. En tredje har två syskon som flyttat till andra platser i världen, de har aldrig stått varandra särskilt nära och har numera bara sporadisk kontakt. Sen alla exempel på personer som har befintliga syskonrelationer men där det ändå är en som drar lasset.

       Självklart inte, men mycket större chans att det blir så än när man är ensambarn.

       Nej, det är ingen garanti men chansen att ha fina syskon ökar givetvis om man åtminstone har syskon!

       Är också ensambarn och tycker att det jättetråkigt att mina barn inte har mostrar/morbröder eller kusiner från min sida. Har äldre föräldrar som snart är borta. Det känns.

        Otroligt vanligt att det är ett barn som får det där ansvaret ändå och att syskon inte har bra kontakt. Man kan inte tänka så, klarar man bara ett så stannar man där såklart och ger den ett bra liv. Gör som ni vill men försök inte övertala nån annan.

         Så bisarrt att lägga sig i andra människors liv om hur många barn de vill ha? Och självklart är det bara LAGOM som är korrekt. 😉 För hade jag skrivit att jag har som mål att få 9 barn hade jag fått ett antal kommentarer om att jag behöver tänka på miljön, att ”familjen annorlunda”-barn inte mår bra m.m…

       Exakt. Min förälder var nära döden för 3 år sedan. Jag har ett storasyskon men all kontakt med sjukvården hamnade på mig. Jag roddade med allt och höll på att gå under. Hade mycket mer stöd och behållning av min bästa vän och min make än mitt syskon. Folk måste sluta tro att alla syskon är tighta. Otroligt många ryker dessutom ihop när arvet kommer på tal…

        De flesta syskon ÄR tighta eller har behållning av varandra. Min syster är min allra bästa vän. När vi var små bråkade vi givetvis som katt och råtta. Nu är vi bästa vänner.

         Hur vet du det? Jag hade gissat nästan tvärtom. Ser jag på min omgivning verkar många ha en bristfällig relation till sina syskon, och vissa har brutit banden helt för att man har bråkat om arv och liknande. Men det kanske finns officiell statistik eller något…

          Har absolut inte den erfarenheten, tvärtom. Alla jag känner har god kontakt med sina syskon. Men finns såklart trasiga familjer. Har en vän som är ensambarn och hon mår väldigt dåligt över det. Hon är även gamla föräldrar.

           Hahaha, hon mår väldigt dåligt för att hon är ensambarn? Är hon inte vuxen?
           Har hon inte andra människor runt sig?
           Jag känner ganska många som inte har syskon, dom har inga problem av det. Men det kanske beror på hur självständig man är? Man får jobba lite på det kanske.

           Så alla som är ledsna över att vara ensambarn är bara osjälvständiga idioter? Du verkar inte må så bra 🙂

   Har två ivf-barn som vi har kämpat länge för så jag är väldigt nöjd. Men jag har nog alltid tänkt tre, men mycket är ju gjort för att man är två vuxna & två barn haha.

   1 om man ska ha barn, allra helst 0 (för egen del). Men skulle jag haft barn skulle det va 1 och ser så stor skillnad på vänner och familj där om de har 1 eller flera…

    Jag är ensambarn och har själv skaffat tre barn. Ensambarn var helt ok under barndomen. Inte så ok som vuxen. Förfärligt när föräldrar och släkt blir gamla, sjuka och dör.

     Det där är också olika. Jag har inte heller syskon men har haft ett jättestort stöd av kusiner och andra nära personer vid sådana händelser. Det gäller ju att man skaffar sig ett nätverk om det inte redan finns i familjen, och inte bara skyller på att man är ”ensambarn”.

      Ja, men då har ju du kusiner. Dvs dina föräldrar var inte ensambarn. Jag är ensambarn och mina barn får inga kusiner på min sida. Jättetråkigt.

       Det skulle ju inte mina hypotetiska barn få heller. Det är jag som har kusiner, inte dem. Men jag menar att saknar man något som får man skaffa något som är näst bäst, alltså ett nätverk med andra människor, istället för att bara klaga. Du verkar vara väldigt mycket offer här.

        Du verkar vara ganska otrevlig. Personen beskriver sin upplevelse av att vara ensambarn. Skärp dig!!!

      Inte så lätt att skaffa sig ett nätverk om man inte har fler släktingar i ens egen ålder. Är ju inte samma sak med vänne osv (även om de förhoppningsvis stöttar en)

       Jo vänner kan vara ett lika stort stöd, absolut.

       Jag måste nästan hoppa in och säga att det kan man visst. Min exman är ensambarn och har flyttat hemifrån, han gillar sina föräldrar men känner ingen skyldighet att flytta hem till byn och ta hand om dem. Hans mamma som fyllt åttio är också ensambarn och har skaffat ett nätverk av väninnor med och utan makar som jag tror alla är yngre än henne och verkar trivas bra med livet. Våra barn träffar hon några gånger om året och pratar desto oftare. Pappan har sin nya fru och alla sina yngre syskon, så han klarar sig också.

      Jag är ensambarn och har bara två kusiner för även min mamma var ensambarn, och mina två kusiner är på pappas sida, han är död. De bryr sig absolut om mamma men fatta hur liten släkt vi är. Det är så jobbigt.

       Men snälla. Du har väl vänner, arbetskollegor, grannar. Din partners släkt, föräldrar syskon kusiner.
       Man kan inte bara sitta och säga att det är så jobbigt.

        Kan folk få ha sina upplevelser av att vara ensambarn för dig? Det är absolut inte samma sak att ha en ”kompis” som att ha ett syskon, snälla det säger ju sig själv. Om du vill skaffa ett barn, så gör det. Men många mår dåligt av att vara det.

      Så sa mina syskon när vi kämpade för att få ett syskon till vår äldsta. ”Hen har våra barn” Min rädsla var att hon skulle vara själv. De sa att hon har sina kusiner osv osv.

      Spola fram några år så har den ena flyttat och den andra gick in i väggen och tappade då sin sociala sida. Vi umgås alltså inte på samma sätt.

      Livet kan hända och då har man inte kusinerna som nära relation längre trots att man absolut trodde det i början och trots att vi hemskt gärna vill det egentligen

      Nu lyckades vi tillslut få ett syskon, men jag kan verkligen förstå att det kan bli ensamt

       Men det kan bli ensamt även med syskon. Ensambarn betyder INTE automatiskt att man är ensam som vuxen.

       Har du otur så blir syskonet t ex handikappat och då står den äldsta där ändå med allt ansvar och lite till. Hände en bekant. Hen fick rodda med allt kring gamla föräldrar, och nu är det förståndshandikappade syskonet som behöver hjälp och vård.

        Okej men man gör ju ab då

     Och andra har hemska erfarenheter av syskon, i barndomen eller som äldre. Man vet aldrig hur det ska bli och det finns inga garantier. Så man ska skaffa Max så många man själv vill orkar med (men tänk gärna lite på miljön)…

      I detta kommentarsfältet så är alltid föräldrar och syskon felfria änglar som gör livet bättre för alla. 😉 De som bryter med familjemedlemmar är galningar som är egotrippade. Alltid svart eller vitt här vet du.

     Va? Då har du väl skaffat dig ett eget liv, en partner, dennes familj, egna vänner, arbetskamrater mm? Man hänger ju inte upp sitt liv på ett syskon?

      😂😂😂😂 Hur ska du ha det?

   Trodde innan barn att jag ville ha 3-4 st. Har 2 st och känner att det är idealitet för oss. Barn är mycket svårare och tuffare än jag trodde, iaf för oss. Orkar ärligt inte ha fler barn, varken vara gravid eller ha bebis igen. Så jag säger 2 st 😂

   Hade två och tyckte det var perfekt.
   Fick ett tredje och insåg att det var bra med två, men helt underbart med tre. Dynamiken förändras ju för var barn man får och det är ju omöjligt att veta hur det skulle bli om man aldrig upplevt det.
   Jag vet ju att för oss var det en extra guldkant med tredje barnet. För er kanske det blivit mindre bra. Omöjligt att veta.

    Jag tycker katterna kan ge den ”dynamiken”, särskilt åt min yngste som både slipper att vara försummat mellanbarn som jag var, och att vara den lille gullige lillebrorsan som finns där för att göra övriga familjemedlemmar glada (särskilt mamma). Kanske låter hårt men så är min erfarenhet av min uppväxtfamilj.

   Jag tyckte också det var perfekt med två, då kan man som förälder få en genuin relation med var och en, det blev aldrig en känsla av att ha en hög med barn, de var alltid sina förnamn och inte ”barnen”. Nu har en flyttat hemifrån och en sticker nog om ett år. Det är både skönt och jobbigt, det sköna är att jag verkligen gör min grej nu, det blir som ett helt nytt liv öppnar sig. Det jobbiga är att inte få vara nära dem. Men samtidigt är jag så stolt över dem och det räcker så långt utan att för den skull träffa dem jämt eller ens varje månad. De har ju sina liv, som det ska vara. Men faktum är att jag har två små bonustjejer genom min nya särbo, det är också väldigt mysigt.

  Mikroinfluencer startar popup-butik och säljer saker. Inga priser läggs ut nånstans och vill man handla utan att besöka hennes popup så kan man skicka ett DM. Hon skriver om butiken på blogg och inta. Behöver hon inte reklammarkera nått? Finns det inte nån lag om prismarkering?

   Är det annica?

   Gizmolina?

  Emmie wellness coach patetiska svar på den massiva kritik hon fått senaste dagarna 🤡

  Det är en himla massa offerkofta, JAG, andra är avundsjuka på hennes framgång, hon är en såå bra coach osv. Och så ett litet omnämnande om att hon uttryckte sig ”klumpigt”.

  Influencers och deras genomskinliga ursäkter asså.

   Men var det inte när hon skulle framföra sina opopulära åsikter hon sa det. De flesta brukar väl ha någon provocerande åsikt på listan.

    Det hon sa var ganska kränkande. Och hon är väl fri att uttala sig så om hon vill, men sitt inte sen och gråt över hur synd det är om dig för att folk blev arga. Hon är såklart orolig över hur det kommer påverka hennes business. Det handlar bara om pengar. Hon är inte genuint ledsen för vad hon sa alls, utan tycker bara synd om sig själv.

    Man ser många som skriver om hur oprofessionell hon är och att de är missnöjda efter att ha köpt coachning av henne. Är nog bättre att gå till någon seriös person, med riktig utbildning och som inte är uppenbart ätstörd. Blir förvånad över att folk faktiskt gillar henne.

   Ja jag såg detta! ”Jag har lagt ner så mycket tid på att bygga upp mitt företag de senaste åren”, eller vad det nu var hon sa, inte ordagrant så. Jag kände bara att om hon har lagt ner så mycket tid på det och är rädd om sitt jobb, borde man inte tänka en gång extra (eller två!!) innan man gör något som kan rasera allt på ”nolltid”?

   Liksom. Tänk den som fick upp den, eller andra som pratade om videon, på sin fyp, jag tror ju inte direkt att hon vinner nya kunder på det, ingen som blir nyfiken och bara ”åh bra coach henne tar vi hjälp av”. Hon tappade väl flera tusen följare på det dessutom?
   Såg nån story hon la ut på Instagram, något i stil med ”ni har kanske sett vad som hänt online…Meddelande finns till de viktigaste personerna för mig – mina klienter” samt att hennes klienter är hennes prioritering. MEN. Borde inte de viktigaste personerna vara hennes POTENTIELLA ”klienter”? De befintliga har hon redan, och de kommer inte finnas för alltid. De har sin bindningstid och sen försvinner väl de ur hennes liv, eller? Är jag helt ute och cyklar med hur jag tänker?

   Ja jag såg detta! ”Jag har lagt ner så mycket tid på att bygga upp mitt företag de senaste åren”, eller vad det nu var hon sa, inte ordagrant så. Jag kände bara att om hon har lagt ner så mycket tid på det och är rädd om sitt jobb, borde man inte tänka en gång extra (eller två!!) innan man gör något som kan rasera allt på ”nolltid”?

   Liksom. Tänk den som fick upp den, eller andra som pratade om videon, på sin fyp, jag tror ju inte direkt att hon vinner nya kunder på det, ingen som blir nyfiken och bara ”åh bra coach henne tar vi hjälp av”. Hon tappade väl flera tusen följare på det dessutom?
   Såg nån story hon la ut på Instagram, något i stil med ”ni har kanske sett vad som hänt online…Meddelande finns till de viktigaste personerna för mig – mina klienter” samt att hennes klienter är hennes prioritering. MEN. Borde inte de viktigaste personerna vara hennes POTENTIELLA ”klienter”? De befintliga har hon redan, och de kommer inte finnas för alltid. De har sin bindningstid och sen försvinner väl de ur hennes liv, eller? Är jag helt ute och cyklar med hur jag tänker?🤔

   Jag blev blockad av henne över en fråga om lasagne 😂

    Fick också ett sjukt oprofessionellt svar, vilket jag i all välmening och i en trevlig och respektfull ton påtalade. Blev blockad.

    Men va😬
    Kollar man hennes tiktok har hon inte många kommentarer på varje video. Är man nu mån om sina ”klienter” och kanske vill ha nya, då tycker jag man kan ta sig den lilla tiden det tar att svara när folk ställer frågor etc och inte gå på blocken eller ignorera. Vad ger det för reklam liksom.

   Vad har hon gjort?

     Det låter som ett kvällstidningstips som ges anonymt (förutom från ansvarig utgivare förstås) och kanske mest för att provocera fram ett annorlunda tankesätt. Men en seriös kvällstidning skulle länka till den där forskningen som jag tror att någon i kommentarsfältet här på BB länkade till, och inte bara kasta ur sig det lite glatt och aningslöst som hon gör.