357 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det något ni vill göra men det känns lite ”olämpligt” som en vuxen?
  Ibland får jag sån lust att klättra upp i ett träd eller klättra upp på ett hus och springa omkring, men som nästan 30 år så känns det lite fel på ett sätt? 😅

   Jag är 59 år och brukar swisha nerför ledbandet(heter det så?) i rulltrapporna i Stockholm. Får sån abstinens ibland och bara måste göra det.😀

   Olämpligt vetefan, men jag känner inte så många som vill😅😂 men bygga snögubbe!

    Vet inte om ju omlämpligt pga vuxen men kan ofta få som en ”tvångstanke” att jag vill ställa mig upp på tex tunnelbanan och sjunga någon gammal dänga ”FÅR MAN TA HUNDEN MEEE’ SIG OPP TILL HIMLEN” och sen sätta mig ner som om ingenting. Eller säga något opassande till någon.

     Haha sånt brukar jag också tänka ibland!

     Snälla gör det!!!

     Haha, jag vill alltid skrika ”Deeeeooo”

      Varför just deo?

       Det är inte lika konstigt som det skulle vara att skrika ”PARFYM”

       Fleksnes.

        ?

         En norsk komediserie (tv) från 70-talet där huvudrollsinnehavaren alltid ropade ”deeeeo” i introt.

          Oj, låter störigt 😄

         Hur kan man inte veta vem Fleksnes är? Rolv Wesenlund är ta mig fasen den bästa komikern i Norden genom alla tider, det borde vara krav för medborgarskap i de nordiska länderna att veta vem det är.

          Håller med, älskar Fleksnes! 😄

      Åh Freddy Mercury

   Vill gå på Astrid Lindgrens värld men bara för min egen skull och har inga barn att ta med

    Alltså det är ju inte ”olämpligt” men har liksom ingen annan vuxen som är sugen på att följa med heller 😅

    Så känner jag med djurparker. Kolmården typ. Nordens Ark vill jag gå till också, för det ligger närmare, haha.

    Var på dejt med en kille för något år sen, då gick vi på Universeum, det var typ vi och barnfamiljer😄

     Jag och min man var på universeum innan vi fick barn, det var trevligt.

      Jag har jobbat (gjort praktik) på Universeum, bästa jobbet! Helt underbart att kunna gå i regnskogen på lunchrasten.

     Fasen vilken drömdejt!

     haha jag var på djurpark förra året med min kille när vi precis började träffas! han har en son men han följde inte med 😂 det var också bara vi och barnfamiljer haha

    Det är det en hel del vuxna som gör. En fördel med att gå på familjeparker utan barn är att man kan sätta sig på en bänk och roas av att se barnfamiljernas kaos, ett riktigt avkopplande sätt att tillbringa semestern. Ett annat semestertips är att ta en fika utanför kassorna på IKEA och se skilsmässofamiljerna storma ut helt mörka i synen och osams som fan. 😀

   Ta droger och vara uppe sent. Svårt att förena med ett skötsamt yrkesliv, en ibland så 🥰

    Det fungerar utmärkt att både vara uppe sent och ta droger (hjäper dessutom till att vara uppe sent) med ett välfungerande yrkesliv. Inte varje helg kanske men för att krydda till det lite i livet så kan det vara kul då och då.

     Krydda livet med droger? Åh gud.

     Det är ganska vanligt att folk som drogar inte förstår vad som händer med både hjärna och kropp, när man drogar.
     Varför vill man knarka liksom?

    Vad vill du ta för drog? Heroin?

   Busringa till folk

   Jag är snart 70 och skulle göra alltihop med glädje.
   Jag är i åldern när jag fullkomligt skiter i vad någon eventuellt skulle tycka.

    Jag med, är 37. Det är roligt att vara ”barnslig”, tycker det berikar livet. 😃

    ❤️

   Jag gillar att hoppa i vattenpölar.

    Haha jaa, och lövhögar🤭

    Krossa is på vattenpölar

     Det gör jag så fort jag får chansen.

   Ibland vill jag bara sparka folk, eller skrika åt dem när de inte kan bete sig. Typ när man blir knuffad på bussen för tÄnk oM jag IntE fåååår åka (centrala Uppsala, kommer ny buss om 2min).

   Var på Liseberg själv i somras. Åkte alla galna grejer. Utan barn, utan man. Bästa dagen på semestern. 😂

    Oj vad modigt!! Skulle aldrig våga men önskar att jag gjorde det. Vågar göra mycket annat på egen hand men att gå på Liseberg, där finns en spärr. Men så härligt att du gjorde det😍

     Minns när jag träffade en vuxen karl som gick själv på ett sådant tivoli, han var i den stan på jobb. Han åkte samma bergochdalbana om och om igen och var jättelycklig.

      Låter som min sambo 😂

   Senast nu i kanske november klättrade jag upp i ett träd på skolgården när jag skulle hämta barnen. Stora barnet dröjde att komma ut, så jag och lilla barnet klättrade upp i ett träd och gömde oss 🫣😂

    Fantastiskt!

   Säga upp mig från jobbet och leva på akassa tills jag hittar nytt

   Säsonga i fjällen

   Gunga. Jag passar på i tomma parker utan barn i sikte.

    Önskar jag kunde, så mysigt men blir illamående 🙁

   Jag älskar att gunga, alltså i parken. Brukar dock göra det lite nu och då fortfarande

   Jag brukar fortfarande titta under sängen varje kväll innan jag ska sova så att det inte ligger ett spöke därunder. Är snart 40.

   Är 31 men sover med ett gosedjur. Just nu två då det ena är en tomte som jag inte har lagt undan än. Men båda betyder jättemycket för mig så jag vill inte sluta🙈 så när jag åkte bort över julen bäddade jag ner dem i sängen och ställde en burk med pepparkakor bredvid och tror att jag även la nån bok eller tidning där också. Haha. Men det har jag med mig hemifrån, vet att pappa kan göra så ibland för att ”man ska vara snäll och de har också en själ”🤭🥰

    Vad gulligt ☺️❤️

    Älskar människor som har det här i sig, blev glad av att läsa detta!

  Ni som tidigare haft barn i 3-4 års åldern som varit väldigt känslostarka och explosiva i sitt temperament… När vände det för er? (Om det gjort det 😅). Jag vet att denna ålder kan vara trotsig och känslosam, men det har verkligen varit ett år där nästan varje dag känts lite som en kamp.

   Kan ju bara tala för mina två. Min äldsta ( dotter) har haft en rejäl vilja sen hon föddes men visst mellan 2-4 var det rejäla utbrott nästan dagligen nu är hon tretton och har såklart inte alls sånna utbrott men kan bli rejält arg och har starka åsikter. Lillebror däremot har aldrig haft ett enda utbrott utan har alltid varit väldigt lugn och följsam. Är olika individer till humöret.

   Nu vid 5 börjar det lugna ner sig. Har dock märkt också att ju lugnare jag är, desto snabbare blåser det över och oftast vill hon bara att jag ska krama henne och sätta ord på vad jag tror att hon känner.

   För oss eskalerade det vid kanske 5-6 års ålder. Han kan nu vid 9 års ålder fortsatt få rejäla utbrott, men vi föräldrar har gått utbildning via BUP (Explosiva barn/CPS) och barnet tränar på att hantera det på andra sätt.

   Hade kunnat vara jag som skrev detta. Har ett barn på snart fyra år och tycker att humöret och attityden blir värre för varje dag.

   Samma här, en fyraåring som blir så arg om minsta lilla grej går emot eller om någon säger fel sak. Dessutom har hon väldigt gnällig röst som skär lite i mina öron😅💕. Det är typ två lägen, arg eller gnäll. Däremellan är hon lite glad ibland…väntar också på att det ska gå över, har hållit på i över två år nu😅

   Vid 4/5 lugnade det sig ordentligt för oss och har fortfarande en lugn 6-årig kille nu, men vid 3 år var han verkligen helt galen haha

   Jag tycker femåringar är underbara och harmoniska. Även min yngsta som överlag har känslorna utanpå kroppen är nu ordentlig, tålmodig och nästan alltid glad.

  LDs skilsmässa. Ngn som vet mer? Är det hon som vill skiljas eller han? Och varför rantar hon om att hon är så fattig. Trodde de hade det gott ställt och hon känns inte som ngn som har äktenskapsförord

   Men blev de inte tillsammans igen?
   Har för mig att de hade gjort slut en gång innan.

    Vet ej men nu ska dom skiljas iaf, hon har väl sagt att dom skickade in ansökan i höstas/vintras. Hon pratar mer om skilsmässan med geniet söderholm i gott snack tror jag det är, har inte lyssnat själv.

    Men ja undrar också vems initiativ och varför hon tjatar om att hon är fattig hela tiden

     Joe Mama
     Då det var hennes man dom mer eller mindre bidrog till försörjningen så kan jag förstå om hon känner sig fattig.

     Verkar som om konsten hon sålde inte gick så bra.

      Vet att det är en petitess, men snälla Flundra, du behöver inte skriva nicket på den du svarar. Det framgår ändå.

       Anonym 20:50
       Äsch, extra tydlighet är väl bara bra. Varför ens klaga på en sådan petitess? Alla tycker ändå olika.

       Anonym 20:50
       Det är för att jag ska komma ihåg vem jag skrev vad till.

       När många svarar på samma kommentar och det bildas en massa undertrådar är det helt omöjligt att se vem som svarar vem. Särskilt när alla heter Anonym. Tycker det är jättebra att Flundra gör så och önskar att funktionen hade varit automatisk som det är på många forum.

        Anonym 21:51
        Exakt! Jag brukar även ofta gå ut från sidan och gå in igen efter en stund då jag ofta gör flera andra saker samtidigt. Jag sitter inte här och stirrar på trådarna.

        Det blir även lättare för mig att komma ihåg vilken anonym jag skrev till och ser till att skriva till samma anonym. Det jan bli helt fel och det kan även leda till bråk i värsta fall om man svarar på fel anonym.

         Ja, dessa Anonyma är inte att leka med😂

       Men kan vi hålla oss till ämnet! Han har ju iaf träffat en ny och hon får väl resa på sin rumpa och börja jobba om hon inte är ngn Picasso. Som alla andra. El OF.

        Det gick ju sådär när hon sålde sin konst.

      Det är väl bara ett stort plus? Ibland hamnar ju svaret långt ifrån inlägget.

  Köpta följare tycker jag är så fascinerande! Förstår verkligen inte hur man har mage?? Önskar fler inlägg med följarstatistik från Camilla!

  Såg tex nyss på socialblade att Malinshusochhem garanterat köpt följare. Har ni några ni ”upptäckt?

   Ja!! Hade varit intressant med en djupdykning i köpta följare. Prickenrosa erkännde ju häromdagen. Känns som att många köper följare. Blir så tönigt när vissa tex hannatheorin köper följare och har 40k följare men ca 9 kommentarer på ett inlägg

   Ja!! Hade varit intressant med en djupdykning i köpta följare. Prickenrosa erkännde ju häromdagen. Känns som att många köper följare. Blir så tönigt när vissa tex h4nn4th3orin köper följare och har 40k följare men ca 9 kommentarer på ett inlägg

   Hur vet du att kontot du nämner garanterat köpt följare?

    Nja okej då, garanterat var att ta i. Men känns märkligt att gå ifrån +-0 följare i många månader till att få 7000+ en månad som sen försvinner igen.

     Ah ok.
     Jag ser många konton som skriver på nischade Facebook konton o får massa följare på det sättet. Så de behöver inte vara köpta och då blir det många följare under några dagar o sen mattas det av

    Hon gick ut med det själv

     Oj jaha 🤭 varför säger man ens det då?

   Jag förstår inte att inte företag kollar upp sånt bättre, det är ganska lätt med gratis program som socialblade och google analytics. Jasse och Josephine Qvist är två som köper eller om jag säger så här, de tappar varje dag och så rätt som det är får de flera tusen nya följare på samma dag. Lite suspekt.

    Alltså att företag inte kollar upp sånt bättre innan de gör samarbeten med en flusna. Noll poäng att göra reklam för följare som inte finns irl.

   Har det hänt något med Instagram eller köper folk verkligen följare i den utsträckning? Tycker flera har fått mycket fler följare på kort tid. SanneAlexandra tex, tusentals följare på bara några veckor. Uppenbara fejkkonton dessutom.

  Ni som skolat om er och studerat efter att ni fick barn, vad pluggade ni till? Jag har en lång utbildning bakom mig men skulle gärna byta yrke till något annat, vet bara inte vad. Finns så mycket som man inte ens vet om!

   Funderar på samma precis just nu, är utbildad med en yrkesexamen och en kandidat. Men vill efter snart 10 år i yrket gärna byta. Har hittat två utbildningar men de ligger inte på pendlingsavstånd för mig, och ges inte på distans.

   Styrtekniker. Har inte ångrat mig en sekund!

    Då måste man vara elektriker i bakgrunden va?

   Jag blev sjuksköterska inom psykiatrin och det är det bästa beslut hag någonsin tagit. Älskar att känna mening i mitt arbete och har aldrig söndag-kväll-ångest längre.

   Juristprogrammet

    Samma. 10 år i industrin och sen fick det vara nog, behövde stimulera hjärnan och plugga något jag VILL jobba med och då blev det den utbildningen.

   Miljövetare, jobbar som miljöinspektör nu. Omväxlande och kul jobb!

  Har inte så tjocka ögonbryn tyvärr. Har alltid fyllt i med ögonbrynspenna och skugga. Ljusare i början och mörkare mot slutet. Men börjar tycka det ser så målat ut! Vill inte tatuera heller för tycker också det ser så fejk ut. Hur ska jag fylla i dem? Så det blir markerat men ser lite naturligare ut? Några tips?
  Tack för svar!

   Jag brukar lägga väldigt ljus ögonskugga precis under ögonbrynet så att det blir en skarp kant längs underkanten av brynet (man kan nog använda concealer också). Tycker det ser lite bättre ut. Sen brukar jag typ ”tona ut” änden av brynet genom att dutta med lite puder och borsta lite med borsten på ögonbrynspennan så att det där skarpa målade försvinner. Svårt att förklara men hoppas du förstår.

   Kan tillägga att jag fyller i nästan hela ögonbrynet med brun ögonskugga och med en tunn pensel efter att jag har ”skissat” formen med penna.

   Färga / plocka brynen fyll i TUNNT med nyx nya ögonbrynspenna, den håller någon dag 🥰

   Jag har blonda och de ser väldigt tunna ut. Går till salong och färgar dem mörka, då ser de mycket tjockare ut helt plötsligt. I början var jag rädd för att det skulle se onaturligt ut men nu kan jag inte leva utan mina färgade bryn.

   Blyertspenna är ett gammalt knep

   Tunna ögonbryn är väldigt trendigt just nu, enligt min ena dotter. Hon har alltid skrattat åt mina, som jag plockade sönder på 90/00-talet. Nu gillar hon dom och säger att ”alla” på TikTok har tunna ögonbryn. (Och kjol ovanpå byxor..) så var trendig, fyll inte i ögonbrynen så mycket. 😊

  Hur får man energin tillbaka? Är så trött på kvällen, sommar i soffan efter att ha nattat barn. Märker så stor skillnad på om jag varit hemma och tex vabbat är inte alls lika trött då. Men efter en dag på jobbet är jag helt slut…

   Kan du ta en kort promenad under dagen och få frisk luft? (Förutsatt att du inte redan gör det då)

   – ta paus under dagen. Kan en kvart gå åt till bara återhämtning?
   – försök få dagsljus varje dag
   – ät bra mat regelbundet, kom ihåg mellanmål
   – lägg dig i god tid
   – försök få motion om så bara vardagsmotion

   Är det mycket ljud på jobbet?
   Ibland kan ljud och prat vara dränerande.

    Åh men JAAA. Vill ha bruseducerande hörlurar pga detta. (För mina tips ovan hjälper tyvärr inte alltid mot min trötthet 😂)

     Har brusreducerande öronproppar på jobbet redan och de hjälper lite…

     Men går ofta ut på min lunch (30 min), cyklar för att ta mig till och från jobbet typ 8 km varje dag.

   Samma för mig, för mig känns det som även dit och hemresan till jobbet som tröttar ut mig.
   När jag jobbar hemifrån är jag mycket piggare.

    Önskar att jag hade ett jobb där jag kunde jobba hemifrån!

     Ja det underlättar faktiskt! Har inte haft det så länge, men uppskattar det! Man kan till och med vila på sin lunch om man vill det 🙂

    För mig är det tvärtom, blir sååå trött av att sitta hemma och jobba. Intressant hur olika man kan vara!

   Maca-rot är riktigt bra 👍🏼

  Tror jag har kvällens (iaf topp 3, vill höra andras) sjukaste anledning till varför jag är på underbart humör, nämligen:
  Min ena chef, som jag i ett års tid aktivt kämpat mot- och försökt få andra kollegor förstå att han är ett äckligt manipulerande svin, fick sparken på dagen i veckan då det uppdagats att han köpt sex.
  Jag har väntat på den här dagen såååå länge, när alla andra ska förstå vilket gubbäckel han är, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!!! Jag är så glad 🥳
  Om någon av mina kollegor mot förmodan skulle se detta skulle de förstå direkt vem jag är som skriver, men vafan 🤣 är så lycklig atm

   Vill så gärna veta vilket företag!! I alla fall vilken stad

    Jag vill veta hur det kom fram 🤣

     Hade velat berätta alltihop!!

    Stockholm😇

   får man sparken om det skett på fritiden?
   om han inte är dömd för det?

    Troligen är han väl dömd eftersom det kommit fram och det är ju olagligt att köpa sex. Att begå brott på sin fritid kan vara skäl för att bli uppsagd eftersom det skadar företagets rykte och kundernas förtroende för företaget.

   Advokatbyrå?

   Finns han på Dumpen, vilket Gäddnr😉?

  Finns det någon här som har handlat från Redeko Flowers? Vad tycker ni i så fall om kvaliteten?

   Nära vän har köpt och de ser äkta ut och hållet sig fina

   Jag har en blombukett & tulpaner från dem. Personligen tycker jag att de känns äkta och ser inte plastiga ut som visa andra plastblommor lätt gör. Utan de syns att de har jobbat på att få det att se ut som riktiga blommor, rekommenderar verkligen om man inte vill ha äkta blommor👏🏼

   Vi har två buketter, ena har vi haft i fem år och den är fortfarande fantastisk, blir glad varje gång jag går förbi den! Ganska dyra men i långa loppet blir det så mycket billigare.

    Men förstår inte vitsen. Varför vill man ha en bukett oäkta blommor?

  Nån som kan gissa vart Nellie B flyttar just nu? Jag gissar på Tyskland.

   Tyskland eller Holland. Blir intressant hur de gör med bilar och lastbilen. Enligt lag måste de ju registrera om dem i det nya landet och importera dem. Om de nu flyttar ”på riktigt” och bokför sig på nya adressen.

  Någon som gör bakpotatis i ugn, har i några bra tips på röror till?

   Gjorde en klassisk kyckling curryröra förra veckan, så gott!! Visste du att man kan micra potatisen innan så går det lite fortare i ugnen?

    Nu har jag lärt mig något nytt!!!

     Behövs ingen ugn, micra den klar, ät med vitlöksmör.

      Men då blir ju skalet inte så där härligt krispigt.

       Därför avslutar man i ugn på grillfunktion 😍

       Men äter du skalet?

    Men vad smart! Tar ju 1000 år annars 🤣

    Jag älskar skagenröra till bakad potatis! Alternativt tonfiskröra:
    Tonfisk
    Rött äpple
    CF paprika/chili
    Majonnäs
    Rödlök
    Salt, peppar o örtsalt

    Sååå gott!

   Tofucurry eller tofuskagen röra!,

   Jag brukar göra en med grekisk yoghurt, fetaost, rivet skal från en citron och saften från den, plus lite salt och peppar. Enkel men riktigt god

   Min favorit är skinka, färskost (Philadelphia eller liknande) creme fraiche och massor med svartpeppar. Ibland lägger jag till en av: vitlök, stekt purjolök eller grön paprika.

   Och om jag vill lyxa till det, färdig ishavsröra blandat med gravad lax.

   Hackad rödlök, påläggskinka skivad/strimlad, riven ost med mycket smak, salt, blanda med majonäs eller Cream fraiche 😁

   Bara smör och salt är ju det godaste. Eller den amerikanske varianten – gräddfil, gräslök och riven ost.

  Är ni riktigt bra på någonting? Slog mig idag att jag nog inte är riktigt bra på något.
  Alltså vad som helst typ någon som är riktigt duktig på att baka och aldrig misslyckas, någon som är riktigt duktig på att dra ihop roliga fester, duktig på att sticka eller vad som helst annat än ”jag är duktig på att bry mig om andra” 😀

   Nä, jag är hyfsat medelmåttig på allt jag har mig för. Men är okej med det (också).

    Jag med. Men det är ganska skönt att vara medelmåttig på det mesta. Om någon frågar vad jag är bra på brukar jag svara att jag är ganska dålig på det mesta. 😂😂😂

     Du kan väl säga att du är lagom bra på det mesta.

   Övertänka är jag bra på 😅Räknas det?

   Jag är bra på sport😍 framförallt bollsport.

   Jag är riktigt bra på att göra frågequizzer! Kommer på hur många roliga som helst på direkten. Typ musikquiz med teman (födelsedag/jul/kräftskiva) även med gåtor, olika sorters tävlingar osv. Har alltid hand om underhållningen på fester. Älskar dessutom att ha mikrofon och hålla i underhållningen också, har 0 scenskräck eller så. Brukar även hitta på roliga vinster eller jag brukar köra att förlorarna måste göra något ”straff” istället hehe.

    Åh önskar jag vore kompis med dig. Älskar quiz!!!

    Då hör jag av mig nästa gång det vankas middag och quiz😇

   Jag är bra på att måla! Annats är jag rätt värdelös

   Jag är riktigt bra på mitt jobb.
   Men har typ inga övriga intressen eller talanger. Ser medelmåttig ut, kan inte sjunga, dansa, laga mat eller ngn som helst talang.

   Suck dick men det är inget jag skriver på CVt direkt 🫠

    Övriga meriter!

  Är det ett stort svek som vän att inte ordna en babyshower till en nära vän som ska bli mamma för första gången? Hon gifte sig nyligen och fick då möhippa och allt annat som hör till. Hon har precis flyttat till en annan stad så det skulle bli mycket logistik. Känns liksom inte så kul eller ”värt” för mig att ordna ännu en sak för henne. När hon ändå ska flytta och börja ett eget, nytt liv och vi inte kommer träffas alls ofta.

   Varför skulle det vara ett svek?
   Man kan inte få allt i livet.

   Du har skrivit det här förut va? För någonstans har jag läst det.

    Intervjun med Drömgårdsliv i Mama. Roligaste jag läst på länge. Inte ett ord som inte var floskler.

   Känner igen denna fråga från tidigare öppet spår, kolla svar där 🙂

   Det beror väl på hur du vill att er relation ser ut framöver?

    Så du menar att den blivande mamman skulle dissa kompisen som inte fixar en babyshowe till henne?
    Den blivande mamman kan man ju vara utan i så fall.

   Nä. Baby shower är ett så pass nytt eller ovanligt fenomen att många inte räknar med att få en, väl? Bara du inte är inställd på att hon fixar en åt dig om x år. 😉

   Upphör er vänskap för att hon flyttar? Tycker du verkar ha en märklig inställning. Antingen tycker du att hon och er vänskap är värd en babyshower eller inte, oavsett avstånd mellan er. Känns som du egentligen inte vill fixa en och vill att andra ska säga att du inte borde, så du kan skita i det med något bättre samvete än om du tog beslutet helt själv.

    Väldigt vanligt dock att vänskap rinner ut j sanden om man flyttar långt bry, oavsett goda intentioner.

    Är värd en babyshower???? Va? INGEN måste fixa en babyshowe åt NÅGON. Babyshower är så nördigt.

   Jag tycker verkligen inte det. Å andra sidan tycker jag att babyshowers är en ganska lökig grej.

    Förstår inte riktigt ”är eran vänskap värd en babyshower”? Alltså, va? Är babyshower en så viktig grej? Kommer bli utbränd när mina vänner är gravida.

     Beror nog på hur man firat tidigare, dvs om alla i gänget fått en ordentlig babyshower så blir det ju verkligen ett statement att vänskapen kommer rinna ut i sanden om ni inte gör det för henne. Men ett alternativ om det är svårt att få ihop alla pga flytt är ju att besöka själv och ta med någon liten present.

   Så länge ni pratar om det så tycker jag att det är ok. 🙂 jag bor i en stad långt bort från mina närmsta vänner och jag förväntar mig inga fester gjorda för mig efter att jag fick en fantastisk möhippa för ett par år sen – däremot bjuder jag gärna in till fest och hoppas att mina vänner vill komma!

   Du har skrivit detta förut och verkar ju som du redan bestämt dig för att inte göra det och bara vill att andra ska säga det åt dig, så du slipper ha dåligt samvete/gå runt och tänka på det. Reagerar dock på det där med ett det inte skulle vara värt eller kul för dig bara för att hon ska flytta och kommer ha ett eget liv där borta. Man slutar väl inte vara vänner för det eller slutet bry sig för att ens vän skaffar partner och har ett liv utöver er vänskap. 😳 det är väl helt normalt och så det ska vara.

   Finns det inte fler vänner så ni kan fixa tillsammans då?

    Eller låt bli att fixa.

   Det är väl roligt att ge en present till bebisen när den har kommit? Babyshower var inget man hade när jag fick barn. Har man både det och sedan förväntas vänner dessutom komma med present när barnet har kommit? Verkar lite väl mycket. En söt bukett till mamman och en liten present till bebisen, är väl jättefint. Sedan inser jag inte riktigt varför hon börjar ett helt eget, nytt liv som du skriver. Är man vänner, så håller man ihop, även om man inte kan ses ofta. Finns massor med möjligheter till det, om man har lust.

   Fattar verkligen inte grejen med babyshowers? Känns så amerikanskt? Har aldrig varit en grej i min vänskapskrets. Däremot har vi typ ibland gjort något när barnet väl kommit, typ sytt något till det eller hjälpt med olika saker om det behövts. Så mitt svar är väl att nej, inget svek. Större svek om man inte skulle finnas där när det behövs efteråt eller om tex allt inte går som det ska.

    Håller verkligen med dig! Hjälp att ta bebisen en sväng ute, så man får ta en dusch är ju underbart. Eller en lunchlåda, om nu fått en piggelin som inte inser någon fördel med sömn 😉

   Nä det är inget stort svek. Alla håller inte ens på med sån skit.

   Nej.
   Men jag tycker å andra sidan inte om babyshowers. Tycker absolut inte att man kan förvänta sig det (möjligtvis om kompisen anordnat flera åt dig).

  Hej, har någon tips på någon person man kan kontakta på instagram/andra sociala medier som har bra koll på ryktesspridning? Försöker få stopp på grova trakasserier men den kriminella personen som skickar ut ryktet varje fredag morgon ger sig inte och vi vet inte varifrån källan kommer då vi inte sett originalet själva, bara att det fått stor spridning och att de stal hennes profilbild från hennes Facebook och att det orsakar påhopp på gatan. Har dålig koll på sociala medier, är lite äldre, men vill hjälpa. Namn på konton jag kan kontakta som kanske kommer i kontakt med rykten regelbundet pga (otroligt nog) deras inkomstkälla mottages tacksamt. Bara hört talas om exonph hittills och den personen svarar inte.

   Vad är det för rykte?

   Kanske bäst att rådfråga polisen hur man går tillväga, om det är fråga om förtal.

   Om det som sprids strider mot plattformens regler anmäl dit. Det är den som sprider uppgiften som är ansvarig.

  Ni som haft stora/större barn/barn över 6 år, och som sedan börjat om med bebis – har det varit fruktansvärt jobbigt eller hur har det funkat?

   Min stora tjej var 7 år när lillasyster föddes. Det har gått betydligt bättre än vad jag trodde. Hon har kunnat hjälpa mig jättemycket med olika saker. Sen är det ju jobbiga stunder ibland också. Men överlag har det gått jättebra.

   Alldeles underbart! Äldsta var 8 och yngsta var 6 när vår sladdis kom.

    En sladdis är det om det är ca 10 år emellan barnen. Men jag har märkt att folk gärna använder ordet sladdis för småsyskon, oavsett ålder. Föräldrar är roliga, koketterar om allt möjligt. 😂

     Nä, 6 år.

      6 års skillnad gör inte en Aladdin! 😄 Herregud.

       Sladdis såklart. Men inte Aladdin heller.

       Jo, verkar vara splittrat. Många tycker 6år medans andra tycker minst 10

        6 år är ju normalt och inget konstigt eller ovanligt. Sladdis är ju när de andra växt upp lite, tänker snarare tidiga tonåren.

         Det är väl normalt med 10 år med. Men när man pratar om sladdis så menar man väl att den kom senare än övriga barn och med en större ålderskillnad mellan de yngsta barnen än mellan övriga barn. Oklart varför detta behövde tjafsas om och ifrågasättas.

          Tycker inte det tjafsas snarare diskuteras. Ja stor åldersskillnad brukar det pratas om, 6 år är inte mycket.

   Mysigt såklart, syskonet är större men dom får inte alls samma relation som barn födda tätt. En fin relation såklart men med en sladdis kanske man ska skaffa ett till syskon mer tätt. För barnets skull.

    Fast detta är verkligen inte allmängiltigt. Det kanske är så i din familj. Relationen kommer gå upp och ner oavsett ålder, som alla syskonrelationer.

     Syskon är syskon med om har ju inte alls samma nytta av varandra när det är så många år mellan.

      Inte lika mkt bråk heller…

    Eller så skaffar man så många man själv vill ha och klarar av.

    Eller så skaffar man bara så många barn man själv vill och orkar med. Sladdisen klarar sig.

    Stämmer inte, min äldsta son är 10 och yngsta 2 (inte samma pappa) dom har världens finaste relation och varannan vecka när äldsta är hos sin pappa så berättar han alltid hur mycket han saknar sin lillebror, det första dom gör när dom ses efter en vecka är att kramas, gosa och leka.

   Beror helt och hållet på hur man lever tänker jag. Har man äldre syskon som ska börja åka på cuper och matcher alternativt har mycket aktiviteter på olika håll. Eller är en familj som oss som längtar efter att börja åka på skidresor, nöjesparker, äventyrsbanor igen. Då hade det känts tungt med en sladdis.
   Lever man mer lugnt och är mycket hemma är det nog mest mysigt.

   Fick oväntat en sladdis när stora var 7 och 10. Det var omvälvande och något helt annat än när de andra var små. Lilla är 1,5 nu. Vi är äldre och har levt smårbarnslivet redan, mest varit hemma under föräldraledigheten. Känner inte många med små barn osv. Stora tycker det är kul ibland och ibland inte. Tycker mest lilla får anpassa sig, men vi delar också upp oss en del för att få en aktiv vardag att fungera. Svåraste är att räcka till för tre barn med väldigt olika behov. Kommer inte skaffa fler, absolut inte. Ser för- och nackdelar men ingen (hoppas jag) ångrar ett barn.

    Jo det gör folk, finns många artiklar om det.
    Men det brukar mest handla om att ångra föräldraskapet som helhet. Men såklart kan man ångra att man skaffade för många också.

   Mina andra barn var 15, 14 och 10 när lillasyster föddes. Det var inte tanken, att det skulle bli så stort glapp, men det tog 5 år att få till yngsta tjejen.
   Hon är idag mer eller mindre ett ensambarn. Hon är det enda som bor hemma i veckorna eftersom närmaste systern bor på internat och dom andra två har flyttat hemifrån. Eftersom jag själv är äldre (och trasig i kroppen från topp till tå) så är det svårare att roa henne än det var med som andra. Dom andra hade dessutom varandra.

   Största syrran har gärna lillsyrran hos sig nån helg ibland vilket är kul för dom och skönt för oss som föräldrar.

   Som 45-årimg med grav ADHD så är det ändå väldigt skönt att ha en liten hemma, det är håll i gång jämt och jag hade, om jag får vara ego, inte varit redo för tystnaden efter dom andra barnen.

   Jag ångrar inte en sekund att det blev så långt emellan barnen. Tror inte lilltjejen lider särskilt mycket heller.

   Det har varit jobbigt! Ska inte ljuga. Min äldsta var 8 när lillebror kom. Han är varannan vecka hos mig och varannan vecka hos sin pappa. Så jag har innan ”haft friheten” att kunna göra saker bara för mig när han vart hos sin pappa. Det absolut jobbigaste att ”börja om” för mig har varit sömnen, nu har jag tack och lov en sambo som tagit lillen typ 5 av 7 nätter från typ nyfödd till ett år och nu tar vi ungefär varannan natt. Lillasyster kommer nu i maj men känner att skillnaden att gå från 1-2 småbarn är betydligt mindre än att Gå från ett barn på 8 år varannan vecka till en liten dygnet runt. Vi kommer lägga upp det så jag majoriteten av nätterna sover med vår tvååring och sambon med lillasyster.

  Vilka typer av byxor är på modet nu? Ska det vara tight, pösigt, 90-tals jeans?

  Ligger hemma jättesjuk i influensan. Fler som mår skit? 🙁

   Fy, känner med dig! Ville på riktigt dö när jag hade det förra året. Vaccinerade mig i år. Krya på dig!!

  Ska göra en trerättersmiddag om ett litet tag och har väl typ på det klara vad jag ska bjuda på men skulle behöva lite tips ändå.

  Jag är verkligen ingen mästerkock men jag vill göra något fint.

  Förrätt: tänker mig en minismörgåstårta med salami och brie på toppen. Men vilken fyllning passar till det? Hittade en när jag googlade som lät god, men den kanske inte passar: färskost, majonnäs, tomatpesto, parmesan
  Hur gifter sig det med salami och brie? Samt, skulle det vara fint med gurka runtom den lilla smörgåstårtan?

  Huvudrätt: fläskfilé/fläskfilégryta och (jasmin)ris (jag gillar inget annat ris). Dock har jag svårt att veta hur jag ska smaksätta såsen. Och jag tycker inte om varken gul eller röd lök, varma/mjuka grönsaker, champinjoner… så såsen ska helt enkelt bara vara för smakens skull, så får grönsaker vara vid sidan av. Och det får inte vara starkt för det klarar inte alla av som ska äta.

  Efterrätt: något fräscht och enkelt. Inget gräddigt, inget tungt utan fräscha smaker och något som är väldigt lättsamt.

  Så jag har alltså ungefär vad jag vill göra, men jag tar hemskt gärna emot tips på smörgåstårteröror, bra smak på sås till fläskfilé och ris samt förslag på en fräsch efterrätt.🙂

   Gino med vaniljglass till efterrätt 😍

    Frukt i ugnen va?😅🙈 gillar inte varm frukt, men fruktsallad kanske går lika bra, det är ju fräscht iaf🙂

   Jag hade typ velat ha lite fint skuren frukt efter sådan förrätt och varmrätt ☺️

    Ja egentligen kanske det inte passar överlag men jag är så fruktansvärt kräsen och delar av sällskapet är det också så jag tänker att jag skiter lite i om det funkar som helhet, kan liksom inte göra något bara för att utan det ska gå ner också.

    Smörgåstårtan är en liten bakelse bara så det blir inget stort och mättande. Kanske kan göra snittar eller nåt istället, men jag såg såna smörgåstårtsbakelser på Instagram och ville ha en anledning att göra dem haha.

    Ska fundera på frukt, bara ett fruktfat typ?

   En kula sorbetglass med ngt till!

    Sorbet! Gott! Hade hallonsorbet en gång tillsammans med en vit choklad-brownie med en touch av lakrits, det var gott minns jag, kanske skulle kunna göra det🙂

    Jag tänkte direkt sorbet, det är precis vad jag hade velat ha som avslut på den menyn! Kör på det!

   Tips på fyllningar till minismörgåstårtan!

   50 g cashewnötter naturell

   100 g inlagda soltorkade tomater

   200 g philadelphiaost

   Salt och peppar

   Kronärtskockspesto

   400g (1 burk) Kronärtskockshjärtan

   100g Cashewnötter naturell

   1 näve Rucolasallad

   5-7st Basilikablad

   1-2st Vitlöksklyftor

   1 msk Pressad citron

   1-2 msk Olivolja

    Hahaha vad jag har smaklökar tillhörande ett barn känner jag😂 skulle kunna göra en variant på detta tror jag i alla fall. Nötallergiker finns så det måste jag ta bort oavsett. Men tack för tipset, ska nog kunna göra något med detta👌🏼

     Jag brukar skippa paprika och det är helt ok

   Kreolsk gryta!! Kabanoss sätter smaken

    Lät spännande! Blir det mycket smak om man tar bort paprikan och oliverna?😅 paprika gillar jag men inte i mat och oliver gillar varken jag eller mina gäster haha. (Men bara jag som är sådär jobbigt kräsen😂 men går ju ofta att göra varianter på saker)

   Smörgåstårtan- kanske en fyllning med fikonmarmelad? Eller tomatchutney. Det söta går bra ihop med brie och salami.

   Köttet skulle du kunna strimla och steka sedan hälla på en sås av soja, vitlök, honung och sesamolja. Och lite vatten för att skapa en sky.

   Efterrätt, inte min grej jag föredrar alltid bara glass men kanske frukt eller varm choklad med likör/rom?

    Jaaa, tack, det här gillar jag spontant, fikonmarmeladen hoppar jag, men tomat känns ju som att det kan funka väldigt bra!🤩
    Om man vill göra såsen lite tjockare, kan man hälla i nån typ av (matlagnings)grädde då typ, eller skulle det förstöra smakerna?

     Lägger du i grädde blir det som en brunsås. Men annars kan du testa redning på potatismjöl eller Maizenamjöl, då blir det en skysås som på typ kinarestauranger.

      Ja okej, tack! Ska fundera lite, men jag gillar tanken på den såsen i alla fall🙂

       Kul! 😄 Du får skriva på öppet spår sen hur det gick.

       Ett sista tips, googla honey, garlic pork, då får du förslag på både sticky pork och mer såsiga varianter.

       Lycka till!

   Efterrätt:
   Pavlova
   Glass
   Glasstårta
   Ngt i glas typ en minicheescake eller mousse
   Pannacotta

   Brukar göra en sås till fläskfilé som alla alltid hyllar till skyarna:
   Creme fraiche och matlagningsgrädde ner i en kastrull, smaksätt med
   1 klyfta vitlök
   2 msk soja
   1 msk Kalvfond
   Lite sambal oelek (behöver inte bli starkt)
   Torkad basilika eller persilja
   Hackade soltorkade tomater (äter du inte det så är ett tips att ändå ta i lite av oljan som soltorkade tomater ligger i).

   Koka upp och smaka av med salt/peppar.
   Den här funkar till både ris och potatis, även kyckling om man vill byta ut fläskfilén. Sjukt gott!

   Limeglass till efterrätt! Har gjort med vanlig gammeldags vaniljglass och sedan rivit och pressat i lime. Vispa med elvisp så blir det fluffigt och gott!

    Oh! Det här måste jag testa.

   Finns en färskost från cantadou som heter fyra peppar. Skär fläskfilén i skivor, stek så de får yta, salt och peppar. Sen färskosten och blanda ut med lite matlagningsgrädde och soja (för lite mer färg). Jättegod och enkel!

   Du verkar vara väldigt kräsen. Kom över det barnsliga och bli vuxen, så blir matlagning osv enklare.

    Sköt dig själv och skit i andra.🖕🏼

  Inte lite plastgrejer ( necessärer och plastpåsar mm) Julia Frantzen organiserar med på sin IG. Hur kan en person ha så mycket grejer? Då verkar hon ha minst dubbelt av allt? Gör hon något annat än teser av och an mellan sina boenden,flyttar,shoppar mer saker och organiserar om och om igen. Förutom att festa och stå och åma sig på nåt bord.

   Nu är jag kanske lite elak men när hon står och dansar på borden (varför ens?) så står hon alltid lite lätt framåtlutad och gungar till musiken. Tycker det ser exakt ut som när en ettåring dansar. 🙃

    Hon har sagt att hon vill stå högt upp över andra ( för att slippa trängsel) Men hon har ju alltid så tajta och exponerande kläder att man undra hur tuttarna hålla på plats…
    Och Bingo filmar och hurrar och Julia putar med röven.

  Kaffebryggaren Wilfa.. vad den låter när den startar, saknar lite vanligt kaffeljud när kaffet kokar, men gott kaffe blir det.

  Specialpedagoger som jobbar antingen i grundskolan / förskolan / habiliteringen! Hur ser en dag/vecka ut GENERELLT för er? Kan ni styra er tid? Jobba hemma? Hur är lönen (i Sthlm)

  Alltså Cornelia på torpet i farmen, så dryg och gnäller på allt!

  Min högsta önskan är att Mälartåg ska tas bort helt och att SJ ska återta allting. Nej tågen gick sådär då med men de tog i alla fall någorlunda ansvar. Städade tågen, hade koll på folk på tåget, satte in ersättningsbussar eller taxi. Mälartåg hänvisar till ”nästa avgång”, så är alla avgångar de kommande tre timmarna inställda på grund av FORDONSBRIST. Eller så är tågen inställda p.g.a. ”personal” som då kan betyda att Kalle inte kände för att dyka upp den dagen. De är dessutom besatta med att kolla biljetten tre/fyra gånger per resa. Liksom lär er ansiktsigenkänning eller något annat system för att ha koll på vilka personer ni kollat! Och städa tågen snälla.

   Och sätena är så sjukt osköna! Sjukt oergonomiska. Nästan fascinerande hur osköna de är

  Ni som alltid har det organiserat och städat hemma, vilken är den viktigaste vanan/rutinen?

   Att göra allt med en gång 😅
   Tex lämnar jag bordet tar jag med mig disken och ställer in i diskmaskinen.
   Byter jag om lägger jag det i tvättkorgen direkt.
   Så det är väl det korta och enkla svaret. Gör allt med en gång så slipper det bli så stökigt / rörigt. Tar dessutom mindre tid att göra det med en gång. ☺️ får aldrig några tvättbart / diskberg etc. Var sak på sin plats!!

   ”Torrtorkar” golvet och ytor med mikrofiberduk varje dag. Allt som tar mindre än två minuter att göra gör jag direkt! Tex tömmer diskmaskiner, sätter undan kläder, bäddar sängen, ställer tex kryddor på rätt ställe.. sånt 🙂 Har du nå tankar om vad du skulle kunna göra för att få det mer organiserat? Annat tips är att spara förpackningar och ordna i lådor och skåp med såna.. behöver inte bli dyrt!

    Hur menar du med spara förpackningar och ordna i lådor och skåp med? Glasburkar osv förstår jag men det lät som andra förpackningar? Skulle verkligen behöva få bättre ordning på skåp och lådor’

   De två absolut viktigaste imo:
   1. Om du är samboende med någon, att den är med på att hålla det organiserat och städat.
   2. Ta 5-15 minuter varje morgon och kväll och plocka undan morgonens respektive dagens stök (mat, disk, kläder, diverse saker som använts, vik ihop filtar, lägg kuddar i soffan rätt osv.). Låt det aldrig bygga upp liksom. Om man får in det på rutin tar det inte mer än 5-15 minuter och det blir aldrig riktigt stökigt.

    Hur får man med sin partner på tåget? Jag har fått in rutinen att göra det direkt (eller när jag reser mig, hehe) ganska bra. Han, not so much. Nu är vi där att jag plockar undan mitt, lämnar hans (orkar inte gå som en morsa) och han ser inte stöket han lämnar efter sig.

    Och ja, vi har pratat om det. Undanber kommentarer om mansbebis osv, orkar inte skriva hela vår historia eller allt som är bra med honom. Ville bara se om nån har tips eller pepp!

   Småplocka varje kväll, storstäda varje torsdag. Tänker alltid att jag vill ha ett välstädat hem om någon spontant skulle knacka på dörren (har det ens hänt sen 97?!).

   ”Alltid” är nog i mitt fall lite att ta i 😅 men det här är några saker jag har infört:.

   – Förvaring är A och O. Jag har köpt upp mig på plastlådor i olika storlekar att ha saker i. T ex från Ica Maxi, Ikea, Bauhaus, m.m. Personligen tycker jag att det blir mer ordning på grejerna när jag har dem i lådor.

   – Som fortsättning på ovanstående: alltid i den mån det går, utse en specifik plats för alla mina saker. Det gör att man inte bara flyttar runt på saker i hemmet utan faktiskt kan städa undan dem ordentligt.

   – Varje kväll ”nattar” jag hemmet. Efter middagen och kvällspromenaden sätter jag en timer på 10 minuter när jag städar undan och röjer lite. Känns lite bättre då.

   – Jag försöker ha som vana att dra till sängen varje morgon när jag vaknar.

   – Varje gång jag lämnar ett rum tar jag med mig något och ställer tillbaka det. Lämnar sällan något rum tomhänt har jag insett, haha.

   Plocka efter sig hela tiden så att det aldrig hinner bli riktigt stökigt. Är inte alls jobbigt att bara ta med lite disk till diskmaskinen när man ändå ska passera köket eller lägga in tröjan i garderoben. Men så ogillar jag verkligen stök också.

   Att aldrig sluta städa. Då slipper det bli så jäkla mycket. Dammsuger lite smått varje dag hall och kök.
   Dammar direkt jag ser damm. Spolar alltid av handfatet på toaletten en gång om dagen när jag tvättar händerna.
   Drar en tvätt om dagen. Allt detta låter mycket men går svinsnabbt. Investera i bra städutrustning och sladdlös dammsugare bara.
   Har små barn också… så behövs städas och plockas hela tiden.

   Bädda sängarna på mornarna innan man drar iväg. Plocka undan direkt efter måltider och torka av bord osv. Få barnen att städa undan innan läggdags. Ha en avsedd plats för typ allt. Ha städare som kommer varannan vecka 🙂 Sen finns det väl ingen som orkar ha det perfekt hela tiden, men det är också olika hur man funkar. Jag kan t ex ta lite skit i hörnen men inte att massa grejer ligger framme, min hjärna klarar inte sånt visuellt kaos.

   Att plocka undan saker direkt eller åtminstone samma dag så att det inte hamnar random mög överallt haha

  Krävande vän..

  En vän som jag känt i ett par år har de senaste månaderna blivit väldigt intensiv i sin kontakt. Mer intensiv än vad jag hinner och orkar med. Jag kan delvis förstå varför, i slutet av förra året flyttade hon dels isär med sin sambo och började på ett jobb som är mycket på distans men.. Om jag ens håller mig undan 1-2 dagar från att messa henne så undrar hon om jag fortfarande lever?

  Kan tillägga att jag har ett väldigt krävande jobb och barn med allt det innebär. Jag HAR sagt att jag svarar när jag kan, att det är mycket vissa dagar så att tid inte finns men det verkar inte gå fram.. någon som varit i samma situation?

  En till önskan: att friska människor ska sluta använda sittplatser reserverade för handikappade och gravida.

   Håller verkligen med! Men det kommer nog tyvärr alltid finnas bittra egotrippade typer som lever efter devisen: varför ska jag bry mig om andra även om jag kan?
   Minns när jag var två dagar över tiden med mitt första barn (dvs så gravid man bara kan bli) och en man i 40-års åldern knuffade sig förbi mig för att få sittplats på tunnelbanan.

   En sak som kan vara viktig att tänka på är att det inte alltid syns på utsidan att man är sjuk. Man kan lida av svåra smärtor eller vara väldigt svag i kroppen till följd av sjukdom, och har ju ingen redovisningsplikt. Bra att inte anta att alla är idioter som sitter på dom platserna, även när personen ser ung och tillsynes frisk ut.

  Läste precis att JLC är i en rättstvist för att det har hittats guldtackor värda 11 miljoner i ett hus de har köpt som de tänkte renovera. Nu ska det avgöras vem som har rätt till dem, JLC, säljaren eller hantverkarna som hittade det. Hur sjukt?

   Jaaa så sjukt?! Tänker att det måste räknas som lösöre och borde tillfalla säljaren..

    Jaa ellerhur? Den sista som har rätt till det är ju iaf hantverkarna 🤣 dock fattar jag inte, om de upptäckte allt, varför sa de ens något till nån? Ingen av dessa parter visste ju ens om att något låg i byggnaden

    Då borde tagit det med sig.

    Intressant fråga, inte solklart.

     De kanske tog med sig allt de bara kunde så blev detta kvar.

    Såhär står det på aftonbladet:
    ”En förhandling i målet hölls under måndagen i
    Göteborgs tingsrätt.
    – Med all sannolikhet kommer den förordna att
    det ska lämnas ut till den det tagits ifrån, säger
    åklagaren och hänvisar till hur lagen ser ut, säger
    kammaråklagare James von Reis till GP.
    Om så blir fallet innebär det att fyndet lämnas
    över till nuvarande ägarna, alltså Déman och
    Simonsson.”

    Inte så det funkar, du säljer huset med det som finns inuti. Går inte att hävda att lösöre automatiskt återgår bara för det inte är fast egendom, snälla… I standardavtal avseende fastighetsförsäljningar står att allt som lämnas vid tillträdesdagen tillhör köparen. Med det inte säkert vad utgången blir då fyndet är mer värt än själv fastigheten.

   Var kom guldtackorna ifrån?

    Ingen som vet. Säljaren hävdar att det skulle kunna vara hans döda föräldrars eller om det var morföräldrar

  Specialpedagoger som jobbar antingen i grundskolan / förskolan / habiliteringen! Hur ser en dag/vecka ut GENERELLT för er? Kan ni styra er tid? Jobba hemma? Hur är lönen? (i Sthlm)

  Jag har tänkt på en sak. Varför gör dom inte pappkartonger när man tillverkar chips och popcorn? Varför säljs dom i plastpåsar? De går ju till viss del sönder då?! Pasta kan ju ibland säljas i pappkartong ju för att förhindra att de går av/sönder. Men det är ju alltid en del av innehållet som är smashat i popcorn eller chipspåsen pga plastpåsar.

   Chips med papperssmak. Mums!

   Då skulle man väl behöva ha en plastpåse inuti pappkartongen (tror de blir dåliga annars) och det blir dubbelt så mkt förpackning. Dessutom tar kartonger mer plats vid transport, vilket skulle göra dem dyrare.

  Hej,

  Jag har under ett antal år umgåtts och blivit god vän med en person som fick barn samtidigt som mig. Vi har i stort sett bara umgåtts ihop med barnen som då kunnat leka och vi kunnat prata ostört typ. Nu klickar inte våra barn längre. Mitt barn vill inte umgås med hennes barn längre. Blir typ svårt att bjuda hem min vän utan hennes barn. Någon som varit med om liknande och har några råd? Kanske nu vår vänskap dör ut av sig självt.

   Hur gamla är barnen?
   Tänker att det är en avgörande faktor. Är det fortfarande ett hyfsat litet barn så tänker jag att de inte har någon talan i vem man besöker. Oavsett om det gäller vänner eller släkt etc, sen får de lära sig att leka med de andra barn som är där, vill de inte leka ihop så får de väl göra lite bredvid lek typ pyssla, pärla, rita etc.

   Blev god vän med en när våra barn var små och barnen umgicks fint, sen började de glida isär men inte så att de inte ville träffas. Men började umgås mer med bara min vän på kvällar, promenader, ta ett glas vin etc. Sen umgås vi ibland med familjerna också såklart men det kan ju vara ett steg att liksom utveckla er egen vänskap så att det inte bara blir tillsammans med barnen, föreslå att ni gör något annat, är hon inte alls intresserad av det utan i första hand vill ha en kompis åt sitt barn så är det kanske läge att fasa ut lite ändå.

  Detta med plötslig spädbarnsdöd – hur rädd ska man vara? Vår dotter (3 månader) sover enbart gott på sidan men bvc har skrämt livet ur oss med spädbarnsdöd så vi vågar inte låta henne sova så. Så istället ligger hon på rygg ( i babynest mellan oss) och ingen av oss tre sover. Vi vill absolut inte riskera hennes säkerhet men när vi pratar med vänner så låter de sina små sova både på sidan och rygg. Är vi onödigt nojjiga? Hur gör ni andra? 💕

   När första barnet kom var vi hysteriska och lät bara bebisen sova på rygg. Bebisen sov inte 🙃 När hon sen började röra sig la hon sig på sida och mage och sov gott. Bebis nr 2 sov inte heller på rygg utan ville bara sova på mage. Då lät vi honom göra det.

    Vår första bebis låg som en uppochnedvänd sköldpadda när vi försökte lägga henne på rygg, helt omöjligt. Hon sov på mage och hade aldrig några problem med det.

   Och det där med nojja – gör det som känns rätt för er! Givetvis ska man läsa på och hålla sig uppdaterad men följ ert hjärta och vilja. Ni kan ert barn bäst ❤️

   Är man väldigt orolig finns det andningslarm och dyl.

   Det finns en jättebra sidokudde som man kan ha sin bebis i när de sover på sidan. Då är det säkert och utan risk att de sover på mage

   https://www.meds.se/doomoo-sidokudde-babysleep?gbraid=0AAAAADFudcrg3jRPNdxnab2hzrY02EOoD&gclid=EAIaIQobChMIt_fw5b6IhAMV3RiiAx1Xsw_zEAQYASABEgJLNvD_BwE&iospid=products-62444-B

   Min 4 månaders (första barnet) sover typ 70% på sidan och resten på rygg. Sover även bäst intill mig i sängen. Tro mig jag hade brutal ångest i början då 1177 och alla sidor man läser på fullkomligt SKAMMAR sönder allt som inte innebär att bebisen sover på rygg med napp i egen säng. Men så hade jag en helt fantastisk BVC-sköterska med lite rutin som sa att man så klart ska lyssna på rekommendationer men samtidigt så är sömn en grundläggande nödvändighet för överlevnad. Och man ska gå på sin magkänsla. Vi pratade mycket om hur samsova faktiskt har varit ett sätt att överleva i tusentals år, och att i så många länder och kulturer så vet man inte ens om något annat sätt. Självklart förstår jag att forskningen visade tydlig statistik kring SIDS, men för oss har det funkat toppen att vår plutt sover på sidan intill mig i sängen, lätt att amma och somna om. Har pratat med flera vänner som dessutom nästan ”erkänt” att de gjort samma sak och låtit barn sova på sidan eller i sängen för att de helt enkelt sover bäst där, men man pratar inte om det för att det är så sjukt skambelagt idag. Lita på er magkänsla och gör så gott ni kan. Kram!

   Minns när äldsta var bebis och sov oroligt/dåligt på rygg. En kväll gav vi av ren utmattning upp och lät henne sova på mage och vi vaknade utvilade alla tre typ 8 timmar senare, jag med sprängfyllda bröst dock.
   Efter det bullade vi upp så hon åtminstone fick sova på sida då och då.
   Tänkte att bebisen får sova ordentligt måste väl också vara viktigt?

   Idag är hon en svåväckt och trulig tonåring.

    Kan tillägga att vi samsovit med alla våra barn tills de varit ca 2-3 år.

     Vi också. Särskilt första barnet minns jag kunde hugga tag i tutten med sin lilla mun och amma när hon ville på natten, jag kunde vakna av att hon gjorde det.

   Förvisso inte rygg/mage.

   Men känns som att det överallt rekommenderas att man inte samsover, men iprincip alla jag känner samsover med sina bebisar. Så hade önskat att det fanns råd som var mer mot verkligheten.

   Gällande sovningen så hade jag kanske försökt lägga på rygg men vrider sig bebis och somnar så får det va

   Vi har samsovit med alla våra tre barn. Jag med bebis liggande på sidan intill mig och min sambo med bebis liggande på mage på sambons bröst. Suuuupermysigt och det har förstås gått jättebra. Jag upplever att man sover medveten om barnets rörelser.
   Nu är min yngsta snart sex månader och sover på sidan i egen spjälsäng, kramande ett gosedjur. Litar helt och fullt på att han kan vända sig eller ta bort gosedjuret i sömnen om han behöver.

    BEBISEN

     Vi har förvisso tvillingar, det var därför jag skrev ”bebis” och inte ”bebisen” eftersom vi har sovit med varsin. Ville inte gå in på den detaljen men jaja.

      Jag undrar om inte rådet att inte samsova gäller ifall pappan (i varje fall inte mamman får man hoppas) skulle lägga sig berusad, eller om någon av föräldrarna sover ovanligt tungt. De går på att förbättra statistiken dessutom, och statistiken ser inte till enskilda individer.

  Molimentis salong. Har hon berättat vad namnet betyder och hur man uttalar det?

   Ja, kolla i kommentarerna till inlägget om salongen på insta.

    Så hon visste att ordet betyder smält sugga och väljer det ändå? Jag är mållös…

  Mimmi Kapell tipsar om bibliotek idag. För att det tydligen är gratis att låna böcker.

   😂

   Va hon skrev ju att det var en underskattad aktivitet, nämnde ingenting om att det är gratis?

    Ja, gick precis in och kollade. Lite fult att förvränga det på det sättet av P. Verkligen bara ”Så underskattad aktivitet att åka till biblioteket med barnen och låta dom välja ett par böcker till godnattsagan här hemma, det ska vi börha göra mer ofta”

     Hon har raderat det! 😂 Hon skrev typ ”tänkte gå och betala för böckerna men han som jobbade där tittade på mig som om jag vore en utomjording😄”

      Då förklarar det ”P”s inlägg, och Mimmi Kapell om du läser detta, HERREGUD!😂

      Var ju isåfall fortfarande inget tips om bibliotek då, utan att hon gjorde ett lite smådumt misstag och glömde var hon var någonstans.

       Hehe jo hon tipsade också sen att det är en billig aktivitet som hennes barn älskade😅

   åh vad bra det var nytt för mig 😅👍😂

  Gravid med första barnet och bf idag🥳
  Inga känningar på att något skulle vara på gång så nu väntar låånga dagar. Hur startade era förlossningar?

   Med sammandragningar som inte gjorde ont men magen drog ihop sig och blev stenhårt. Likadant med bägge barnen.

    Ooh det har jag haft i 2-3 dagar nu. Hoppas det drar igång för mig snart!

    Är det skillnad på dem och Braxton hicks? Är bara i v 31 och upplever exakt det du skriver och blev stressad nu 😂

    🦒: Hur länge hade du det innan det drog igång ”på riktigt”? Har haft såna hela kvällen, bf på måndag 😊

     Med första började det på eftermiddagen/kvällen och sen förlossningen morgonen efter. Med andra på eftermiddagen och sen förlossning på natten. Har gått väldigt fort för mig med bägge barnen, värkarna har gått från noll till hundra…

   Har också bf idag och inga känningar alls! Det är andra barnet och första föddes en vecka innan bf. Har hört typ 100 ggr under graviditeten att det är ovanligt att gå över med 2:a om man inte gjorde det med 1:a. Så mentalt oförberedd.
   Med första hade jag förvärkar ngn dag sedan började regelbundna värkar men det tog nästan två dagar innan de va så täta att jag kunde åka in. Värkarna hemma va värst tyckte jag då det var ett så långsamt förlopp!
   Hoppas att allt går bra iaf och det startar snart!

   Båda mina förlossningar startade med att vattnet gick många timmar innan värkarna kom igång. Från ingenstans så vara rann det vatten. Precis som på film, och som alla sagt till mig att så brukar inga förlossningar starta, det händer bara på film 😅

   Jag hade bf i går 😁 väntar och väntar. Dock andra barnet. Med första gick vattnet, senare kom värkar.

   Ca 04 på morgonen (5 dagar över tiden) började jag få ”mensvärk” som kom och gick. Hade redan haft lite falsklarm tidigare dagar så trodde inte först det var mer än så. När kl var 06 så var jag ganska säker att det va igång för det hade inte upphört även om tiden skiljde sig mellan gångerna en sammandragning kom. 42 timmar senare var hon ute 😂

   Molande värkar som startade vi lunch. Först sent på kvällen tilltog dem och vi ringde BB som tyckte vi kunde åka in. Väl i taxin lugnade värkarna ned sig och jag tänkte att vi åkte in i onödan.
   Väl inne i undersökningsrummet fick jag världens värk och vattnet gick. Fullt öppen var jag och två timmar senare var bebis född.
   Mina senare förlossningar var också snabba.

   Igångsättning 16 dagar över tiden. Kände inte minsta smack innan dess

  min bästa vän brukade hänga här och skriva en del. hon dog några veckor sedan.
  det är så jävla jobbigt, svårt att greppa det.
  är så glad att vi sa att vi älskade varandra när vi la på telefonen sista gången <3

   Men så fruktansvärt. Beklagar!

   Jag beklagar sorgen❣️ hur lärde ni känna varandra? 🙂

    Vi gick i samma klass i gymnasiet, 20 år sedan nu. Följt varandra genom livet! <3

     Va fint ❤️ ta hand om dig

  Fick öl på mina finbyxor när jag var ute på middag tidigare ikväll. Kom hem för en stund sen och det första jag gjorde var att gå ner till tvättstugan. De är klara ca 22:30, ordinarie tvättid är 8-22. Blir grannarna arga tro? 😬

   Nä! Spring fort därifrån bara

    Springer snabbt som vinden 🏃

  Kram!💛

  Jag har fått så enormt riklig mens sedan jag fick barn för ett halvår sedan. Kan blöda igenom en tampong i största storleken på tio minuter och har blött igenom byxorna två gånger.

  Hur har ni handskats med riklig mens? Preventivmedel? Läkemedel som minskar blödningen? Jag har inget preventivmedel idag, slutade med p-piller för många år sedan då jag mådde så dåligt av det.

   Jag hade samma efter yngsta barnet. Det var rikligt de första 4-5 månaderna efter men sen lungar det ned sig lite grann. Har hört flera som haft lika men att det tillslut lugnat sig.
   Har för mig att det var något med ”återställa” hormoner och liknande. Men inte säker. Hoppas det blir bättre snart.

   Kontakta gyn för en utredning helt klart. Man ska inte behöva blöda så mycket. Har också fått rikligare blödningar efter mina förlossningar. Tar transexamsyra (receptfritt på apotek) men jag blöder igenom en stor tampong på en timme kanske när det är som värst, och det tycker jag är illa nog. Har genomgått kolposkopi och andra undersökningar för att utesluta polyper och cystor osv, allt normalt där iaf. Hoppas du får bra hjälp!

   Jag fick också så efter barn. Det som räddade mig var att sätta in en hormonspiral. Blöder nästan inget numera och har fått livet tillbaka känns det som. Prata med en barnmorska är mitt råd.

   Samma här. Blir bara värre o värre med tiden. Fått blodbrist nu och måste fixa det. Testade Cerazette men mådde kass så ska få en hormonspiral om två veckor. Tydligen är det som att ta ett minipiller i veckan i hormonmängd så är man känslig borde det gå bra. 70% blir helt blödningsfria sa min BM men är lite nervös för att sätta in den.

    Jag har haft en hormonspiral. Slapp mens helt, gjorde lite ont att sätta in och typ mensvärk några timmar efteråt men så värt. Gjorde sterilisering några år efteråt, bästa jag har gjort (förutom mina barn)😉

     Men sterilisering påverkar inte mensen va?

      Nej det gör det inte.

     Åh tack!
     Härligt att höra!

  Alltså mitt liv just nu är en riktig mardröm.
  För en vecka sen var allt bra. Nu har det hänt flera saker i rad som är omvälvande. Sjukdom, missfall, sjukt barn på sjukhus. Och jag bara känner att jag inte hunnit med mentalt. Känner mig chockad och i kris.
  Fattar inte varför allt detta händer mig. Bara en sak var för sig hade räckt.
  Någon som varit med om samma? Att flera otroligt jobbiga saker hänt samtidigt?

   Ja det händer ju ibland. Tillfälligheter.

   Ja det har jag och det är fruktansvärt då det liksom blir chock på chock och man inte hinner resa sig emellan.

   Se till att du får prata med någon som kan det här med krishantering, jag önskar att jag själv bett om hjälp.

   Ta hand om dig så gott det går❤️

    Jag har nog aldrig mått sämre. Kan inte äta ordentligt och mår så jävla dåligt. Kan inte förklara exakt eftersom någon jag känner kanske läser. Och det känns inte bra. Men alltså det har blivit som en rejäl vägg. Har inte alls bra stöd i släkt/familj heller. Hur tog du dig ur allt? Beklagar verkligen att du också varit med om detta.
    TACK för att du svarade mig 🌸

     Fråga vården om det finns en kurator du kan få prata med. Det har erbjudits när jag var på neo med bebis, kanske finns det även för de som fått missfall? (Och ta då upp även de andra delarna, förstås)

     Jag hade tur som hade bra stöd från familj. Men sen hade jag lite otur med mig själv som var dålig på att ta emot stödet.

     Och precis när allt hände så gick jag mycket ”på autopilot” och löste praktiska problem.
     Åren efter så levde jag bara på och försökte att inte tänka på allt som hänt.

     Men jag borde ha sökt hjälp direkt, jag höll på att braka ihop flera år senare istället på grund av allt oberabetat och hamnade till slut hos en psykolog.

     Men nu mår jag bra och det jag har lärt mig är att jag inte kan eller behöver bära all börda själv.
     Jag hoppas att du hittar stödet du behöver och att du mår bättre snart!

  Behöver en ursäkt för att inte behöva delta i en födelsedagsfest i helgen. Fråga inte varför, har mina orsaker. Tips mottages 👇🏻

   Hitta på att du fått ett migränanfall kanske? Eller matförgiftning?

   Sanningen. Eller att du inte vill.

   Magsjuka, mensvärk from hell, att du har svimmat under morgonen och behöver ta det lugnt, du bröt en nagel, slog huvudet i glaset när du sprang efter en padelboll…skämt åsido, men något som inte frågasätts så mycket men som du ändå kan svara på om frågan dyker upp.🤔

    Mensvärk funkar inte tyvärr. Har sagt det en gång när jag inte ville gå på en sak, d var sura miner ändå.

     Såvida du inte är K med ett annat namn så kan det ju faktiskt visst funka, du kanske hade otur med ditt sällskap bara.
     Är väl bara att överdriva, man har sån mensvärk att man har både svimmat och 🤮. Jag har kört på mensvärk och bara mötts av förståelse.

   Hahah håll för näsan lite så du låter täppt , sen ringer du och säger att du vaknat med feber och halsont 😌

    Jag fick halsont på kvällen när jag skulle iväg på en grej, men saknade verkligen inte att gå. Jag trodde verkligen att det skulle bryta ut i något rejält, men på natten försvann det och jag var frisk nästa dag. Så halsont KAN verkligen funka som påhittad undanflykt också.

   Explosiv diarré. Garanterat inga följdfrågor.

   Vinterkräksjukan. Alla kommer garanterat att tacka dig för att du inte kommer. Den har ett snabbt insjuknande så inget du kunde känt på dig förrän det händer. Ring på lördag morgon och säg att du blev sjuk under natten. Har själv varit med om det. Du får iofs hålla dig hemma hela helgen för att inte riskera att stöta på någon du känner.

    Kan ju klart vara värt att vara hemma en hel helg. Netflix och lite gott att äta hemma så😀 Har börjat kolla amerikanska LIB nu, vilka intriger😳

     Ja ett jäkla bråk på deras reunion och återträffen var också rätt saftig.

   Säg att du har gått med i Jehovas och inte firar födelsedagar längre men att du kan ställa upp och komma en halvtimme för att dela ut broschyrer och prata om ditt nya kall😀

   Varför inte bara säga ”jag kan tyvärr inte”? Man frågar ju inte varför eller ifrågasätter, oartigt. Gör folk det ändå så säg att det är privat.

    Jo, tror att gemene folk faktiskt frågar varför.

  Min bror ska ha en fest i sommar för att fira att han (och frun) gifte sig förra året. Kan någon rekommendera en prisvärd fotograf som tar den typen av uppdrag inom Stockholm? Och vilket pris det kan handla om för fotografering i typ 5 h?

  Matplatsen gör reklam för torrschampo som är ett måste dagen efter hon tvättat håret annars ser håret risigt ut. Hon gör återkommande reklam för Bobbys produkter som är sååååå bra för håret. Inte bästa reklamen för Bobbys produkter.

   Haha, lite kul spaning.
   Ser inte gemene man igenom flunsornars reklam?

  Usch.

  Bästa sättet att bli av med shoppingberoende/användande av kreditkort? Känns som att det spårat lite för mig senaste månaderna så vill verkligen ta tag i det nu innan det eskalerar men vill gärna ha era bästa tips för att hålla motivationen uppe.

   Klipp kreditkorten.

   Öva dig i impulskontroll. Säg till dig själv att köpa det nästa dag (välj tidsram) om du verkligen vill ha det. Att sova på saken, vad det än är, brukar alltid leda till bättre beslut iaf för mig. T ex när jag ska svara på ett mejl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.