Vad hade vi gjort utan Gynning?

Carolina Gynning ger sina absolut bästa tips på hur man ska överleva dessa mörka och kalla vintermånader. 
Bland annat kan man gosa med en katt eller ludde i brist på mänskligt kramoffer, eller käka en kanelbulle för att få en liten uppgång på det kära blodsockret som annars ligger och släpar i diket på eftermiddagarna. Hade hon sagt lussekatt så hade jag tagit hennes tips rakt av, men en kanelbulle? Mja…? Däremot är jag väldigt sugen på att pröva ”kanelbullerullen” från Tiktok, som kort och gott verkar bestå av enbart den traditionella kanelbullens mitt.
Den är ju bäst, det är ju den man vill åt, eller hur? Så kanske en kanelbullrulle om dagen ändå?
Alla eventuella qtandläkarräkningar skickas till den gode Gynning.

@helanshabani

Mitten av kanelbullen 🤌 aka kanelbullerullar aka fattiga riddare #kanelbullensdag #kanelbulle #recept #fika

♬ Oui,Oui,Oui,Oui – Sacha Distel

Nästa tips handlar om d-vitamin och hur man ska passa på att vara ute när det är ljust. Man ska heller inte använda solglasögon, enligt Gynning, då det hämmar upptaget.
Tyvärr är det här tipset lite av en ”moo point” då solen i Sverige är alltför svag på vintern för att produktionen av D-vitamin ska stimuleras. Dessutom kan D-vitamin som bildats på sommaren inte lagras i kroppen under en längre tid, enligt Strålsäkerhetsmyndigheten, så mer kanelbullar och mindre ljusjagande alltså!

Mitt bästa tips är en kombo av Gynnings tips.
Gå en promenad när det är ljust ute och ha fick full av kanelbullrullar. Kanske med livets spellista i öronen om du inte oroar över risken att bli påhoppad bakifrån?
Med livets spellista menar jag din spellista som får det att dansa i magen på dig, och om du oroar dig för överfall och liknande så får du dra på den på högsta volym så fort du kommer hem. Sjung med, dansa, eller vad som nu faller dig in. DET är en endorfinboost som heter duga!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ta på dig brillor! Jag har solskador i mina ögon efter att inte ha använt solglasögon.

  Den lilla huden brillorna täcker gör ingen större skillnad.

   Verkligen! Så enkelt att ta en D vitamin tab 👍

   Love u all! 🙈 jag blir arbetslös snart. Kan du hjälpa mig? Man hjälper väl den man älskar eller?

    Va?

   Hahahaha- vilken jävla bild!? som jag väl antar är tänkt att illustrera innehållet i Gynnings inlägg?! Hon glömde skriva; det viktigaste att ni ska vända röven till i bild o visa plastarslet. Glöm kanelbullar men håller föregående- ta glasögon på så ofta ni kan, det skyddar även mot framtida starr när ni blir äldre. 🙂

  Varför äta så mycket kanelbullar egentligen?

  Jag får sånna sjuka sockertoppar å sen dippar mitt blodskocker. Funkar inte alls på mig. Tar en snus i stället 😎

   Lika överskattat som semlor tacka vet jag Budapeststubbe!!🤤 Får heller inga sockertoppar så mycket äter jag inte.

   Tror hon lyft sitt ansikte. Syns från sidan och tror även hon gjort ingrepp kring ögonen. Hon är väldigt olik sej. Sen lite för mkt filler på det. Blir så bulligt när det blir för mkt.

    Oj vad det landade fel, skulle vara ang ansiktet😅

    Tror absolut inte hon gjort ett kirurgiskt ansiktslyft, men säkerligen trådning och en djkla massa fillers & botox. Det är så synd, för till skillnad från många andra fixade, så är ju Carolina oerhört grundsnygg, med väldigt fina drag. Tycker hon är som allra finast au naturale, med noll smink och inga putade läppar eller extensions osv.

  Oj, hon måste ha gort någonting med ansiktet, eller?
  Kände inte igen henne alls på första bilden, och hade jag inte vetat att det var hon hade jag aldrig gissat på det.

   FILLER

    Tycker att hon har mindre fillers än tidigare. Däremot bildredigering.

   Hon som var så snygg förut. Varför förstöra sig så himla mycket?

    Att du tycker det största problemet med skönhetsingrepp är att man blir ful, gör att du är en del av problemet. Upprätthållandet av föreställningen; att det viktigaste av allt för en kvinna är att vara snygg, är ju anledningen till att vi har den här utvecklingen i samhället där kvinnor redigerar bort alla skavanker, opererar sig, svälter sig m.m.
    Har ni verkligen ingen förmåga till analys?

  Bra (ironisk) att hon sprider ”kunskap” som faktiskt kan skada.

  Använd ALLTID solglasögon (vid sol) om möjligt.

   Helt korrekt dock att vi mår bättre av att befinna oss en liten stund utomhus i dagsljus. Och nej, har ingen artikel att länka till, men man såg en klar skillnad i mående bara efter 15-20 min i dagsljus.

    Yes och hela tricket är att exponera så mycket hud som möjligt, det måste inte vara huden runt ögonen utan händer, underarmar, vader, vad du kommer åt utan att frysa ihjäl.

   Ja och alla behöver äta D vitamin denna årstid!! Extra viktigt om du har mörkare hy. En googling bara så får man lie kunskap. 👍

    Vitamintillskott har väldigt begränsad effekt, om någon, ifall man äter en varierad kost i övrigt.

     Gällande d-vitamin så stämmer det inte.

      Jo. Man ska ha exceptionellt låga nivåer för att d-vitamintillskott ska ha någon märkbar effekt. De flesta svenskar utom vissa grupper har inte så låga nivåer, även på vintern.

       Nej. Det där stämmer helt enkelt inte i Sverige.

       Det hade jag. Läkare skrev ut både d vitamin och b vitamin och järn.

       Jag äter d-vitamin med 5000 ie (året runt) och har sedan dess inte varit förkyld en enda gång. Det är väl 7 år nu.

       Innan dess va jag förkyld året runt.

       Och jag är inte ensam om mina erfarenheter.

       Allt är ju relativt. Vi har väldigt låga referensvärden här i Sverige, man skall typ ha under 25 för att anses ligga såpass lågt att tillskott är nödvändigt. På många övriga ställen i världen anses under 50 vara lågt. Man skall dock absolut inte ta d-vitamin tillskott innan man kollat hur man ligger. Det är en fettlöslig vitamin och lagras därmed i kroppen. Kan bla förkalka njurar odyl om man öser på utan att ha brist.

        Lite sent nu men undrar eftersom du verkar ha koll: säg att man testar sig i november, mars eller augusti, det måste ju bli rätt olika nivå eller? Så man borde behöva testa sig många gånger per år, eller? Och det lär ju knappast vårdcentralen bistå med? Kan den d-vitamin man får av solen också orsaka skador eller regleras det på annat sätt? Genuina undringar alltså, har tagit d-vit denna vinter och känns som något man borde göra men har aldrig kollat värdena.

         Nja, jag är inte ute i solen mycket på sommaren så försöker äta d vitamin året runt

         Nej, du kan aldrig få för höga skadliga värden av solen enbart, tvärtom det bästa sättet, då kroppen tar upp det d vitamin som behövs för just din kropp. Problemet är ju att vi ofta har så lite sol/år på våra breddgrader.
         Säg att du tex ligger på 70 tidig vår efter att ha tagit tillskott ca ett halvår under höst/vinter, då ligger du på en bra nivå av tillskott och kan göra uppehåll med tillskott, tills nästa höst/vinter kommer igen. Solen kommer göra sitt och dina värden kanske sjunker ngt om tex väldigt regnig sommar, men inget drastiskt om du, som sagt låg på 70 tidig vår, så fort sjunker/höjs inte en fettlöslig vitamin i kroppen och därav behövs inga täta provtagningar.
         Vore jag du, skulle jag gå och kolla nu, så vet du vad dina tillskott gjort och om på en bra nivå för ett uppehåll tills nästa vinter.

    Du tankar ingen d vitamin nu, i mars igen

  Vad pysslar hennes snubbe med. Vet att han antagligen inte behöver jobba men gör han ngt?

  Du både skriver och ni säger ofta ”den gode” om kvinnor i podden men språkligt sett är det bara ”gode” om det är frågan om män men ”goda” används för både män/kvinnor/andra kön.

   Tack vare folk som.inte är som du utvecklas språket, inte så dom talar som vi gör för 100 år sedan. Inte alltid bra med en pinne i röven!

    Jag börjar tro att folk som tycker det är bra med grammatiska fel och annat bort i tok, gör det för att blir en ursäkt att slippa lära sig.

     Exakt, håller verkligen med dig, Lemonfresh!

     Eller så tycker de bara inte att det är lika viktigt som du tycker. Jag tycker att det är så märkligt att tänka att folk behöver en ursäkt för att inte bry sig lika mycket som en själv. Det är väl vanligt slarv, vilket är ganska ohyfsat att påpeka hos andra.

  Jag är så glad att jag i stort sett inte äter socker alls, dock kan det kan bli en gång var 14:e dag. Behöver inte en kanelbulle om dagen, äter morot, nötter
  frukt istället.

  D-vitamin tas inte upp av ögonen, däremot bildas serotonin av att man får in solljus i ögonen. Man ska dock aldrig titta rakt mot solen och det behövs inte heller för serotoninbildandet.

  På svenska breddgrader bildas inget d-vitamin under vintern pga vinkeln på solens strålar, så det är helt fel av dig Camilla.

  Men ljuset hjälper till med dygnsrytmen, så en promenad ute i ljuset är ändå rätt.

   Helt fel skulle jag inte säga att det är. I dagligt tal säger man ju att solen är svag på vintern och det beror ju på att vi här uppe i norr är i en dålig vinkel från solen på vintern.

   Vad är det för fel med det Camilla skriver? Det är ju Gynnings råd?

   Va? Det är ju precis det jag skriver?

  Så urvattnat och svampigt vitt rostbröd smakar.

  I dessa tider, när det gapas om solskydd året runt, t.o.m inomhus av vissa ”hudvårdsgurus” (helt uppåt väggarna imo) så är det väl rätt befriande med ngn som säger att man skall lapa den lilla sol som ev.kan inbringas vid denna tid på året. Och ja, instämmer med Carolina, mer kanelbullar (och semlor) åt folket, det godaste som finns ju!

   Du får lapa så mycket sol du vill nu men du får ingen d vitamin

    Nej, absolut inte, och det var liksom min poäng med min kommentar, dvs det förkastliga i att uppmana människor att använda solskydd året runt och t.o.m inomhus, eller öht sky solen som pesten. Det finns människor som bär solskydd och keps på nu, för att inte få solskador när solen visar sig…

  Influencer: ”Var glad! Ät en bulle! Va i solen! Krama din partner! 🥰”
  Bloggbevaknings läsare: ”Nä nu jävlar! 🤬🤬🤬”

   Hahaha, ja så sant!
   ”Jag tål faktiskt inte kanel!!1!!1”
   ”Jag har sol-fobi faktiskt!!!1!!!”
   ”Jag har inga armar, hur ska jag kunna kramas?!?!?!?!”
   ❤️

   😂

  Gillar Gynning. Tycker hon verkar go och glad, och att hon bejakar livet. Visst, hon är ”mycket”, hon är opererad, hon snackar/skriver innan hon tänker. Men jag gillar. Jag tycker hon friskar upp.

   Jag gillar också henne. En frisk fläkt 😀

   Håller med att hon friskar upp!👌🏼
   Skulle önska dock att dessa kvinnor kunde vara mer öppna om hur jobbigt de har med sin självbild. Gillar inte hur alla ingrepp normaliseras och liknas med att ”gå till frisören”.

   Håller helt med. Framförallt känns hon varm och man blir glad.

    Klart hon är glad hon är rik!

   Håller med! Älskar att lyssna på Gynning & Bergs podd 💖

  ot
  Har ni sett Amelia stapelfeldts story om att hon har blivit mobbad av Catja i Love is blind? Är noll chockad

   Nio, tell us. Glor på den amerikanska LIB nu.

    No, skulle det stå.

   Eh, jag har fullt med empati för den som blivit mobbad. Men jag tror inte nödvändigtvis att en som mobbade i låg/mellan/högstadie är en indikation om vilken slags person den är som vuxen. Det är så mycket annat som spelar in i de åldrarna, framförallt ens umgänge och grupptryck. Det är inte en ursäkt, mobbare ska hållas ansvariga – när det händer. Men jag menar bara att sådant beteende i ung ålder inte säger så mycket om vem man är/blir som vuxen. Tycker t.ex. inte heller att otrohet i så låg ålder är något man som vuxen behöver dömas ut som en otrogen person för.

   Så kan inte hålla med dig om ”är noll chockad”, tycker inte Catja nu idag som vuxen ger ut någon slags mobbarkänsla, även om hon möjligen mobbade som ung.

    pfft missat helt när hon och meira smög iväg när de var på cypern och fnittrade elakt åt christofers scarf? de två tillsammans gav riktiga mean-girls-vibbar.

     Jag hör dig, men kan i ärlighetens inte namn riktigt tycka att fnittra en gräslig scarf med sin kompis efter ett par glas vin är särskilt groteskt liksom.

     Plus att de skrattade åt Oscar inte bara åt Christofer

    Hon gav ingen trevlig bild av sig själv i love is blind

   Kollade nu och ja…kan väl tycka att det kanske är dags att gå i terapi om man känner behov av att skriva så offentligt. Har full förståelse för att man kan _känna_ så, att man inte kommit över det riktigt och känner skadeglädje av att se någon som gjort en illa som liten bli sårad som vuxen. Men de flesta har vett att hålla det för sig själva eller vädra det endast med sina närmsta. Att publicera sådant offentligt säger något inte så positivt.

   Vem är denna Amilia? Var det inte hon som skulle sitta på mycket skvaller om Blondinbella, men sedan rann allt ut i sanden och det framkom inte direkt någonting alls…? Blir ju fundersam på om detta skvaller om Catja har någon substans.
   Ursäkta, men oavsett så är hon outhärdlig att lyssna på. Är hon 15 år? ”Asså så trött på AI nu asså!”. Hon och Nessa har nog samma IQ.

    Älskar amilia, du kan inte jämföra henne med nessa

  *Moot point

   Varför tror du hon har citationstecken?

  Är glad att jag inte äter socker, mer än en chokladbit var kanske 14:e dag. Behöver inte en kanelbulle om dan.

  Moot point heter det inte moo point 😅

   Det är en referens till tv-serien Vänner där Joey tror att det heter ”moo point”.

  Är inte det där bara fattiga riddare med kanel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.