Amilia Stapelfeldt om sin mobbare

Amilia Stapelfeldt har en frågestund på Instagram där hon ber följarna om ämnen att tycka till om. Ett ämne blev ”Love is blind Sverige” som hon skrev så här om:

Vill tipsa om ett underbart sätt att uppleva hämnd på sin gamla högstadiemobbare. Se henne förlova sig motvilligt med en kille i mjukiskjol och lila hår i tv, flexa in hela sin elaka bitchiga personlighet och sen försöka skylla det på dålig klippning – för att se drunkna i kommentarer från världens alla hörn som vill vill berätta för henne vilken toxic red slag hon är så fort hon öppnar truten på sociala medier.

Underbart. Tack loveisblindsverige 🙏

Hämnd?
Serveras den bäst kall eller är det sådant som löser sig av sig självt med tiden, lite som det Amilia beskriver här? Eller är det bara slöseri med tid att ens fundera över hämnd?
Är ni hämndlystna?

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh vilken ljuvlig upplevelse det måste vara!🤩

      Det är inte hämnd, det är karma och älskar det

        Eh med tanke på hur Amilia var i BB så vet jag inte vad jag ska tro. Blir man mobbare när man varit mobbad? Eller är hon återigen bara avundsjuk på nån smal?

          Inte bara i BB, hennes mobbarbeteende har fortsätt även efter på sociala medier. Känner igen beteendet mycket väl ifrån mina egna mobbare och tror inte ett skit på denna story.

        Nej, att folk reagerar nar man beter sig illa och ha en dalig attityd ar inte karma.

    Vad tycker ni om hennes ”nya” Adde? Trist i kapslarna och alldeles för korta byxor🙂 Men han kanske är snäll, det är ju huvudsaken.

      Han beskrev en perfekt kväll så här:
      ”vi är bortbjudna och anländer till festen ihop sen ser vi inte varandra så mkt mer på kvällen. Jag tittar förbi någon gång o frågar om du vill ha ngt att dricka (OMG SÅ SEXIGT utbrister Catja) o sen går vi hem ihop o har extremt kryddigt sex o alla andra på festen är sinnessjukt avundsjuka o undrar varför de inte får samma sex”

      1, mansgris
      2, mansgris
      3, JO andra har oxå sex (lovar o svär)
      4, kul människa som inte inser att det krävs mer än en drille för att få extremt kryddigt sex (som att tex båda vill)
      5, byt kompiskrets Adde, kan inte vara kul att alla är så avundsjuka på dig o Catja pga att du stoppar upp ett par fingrar i rövenpå henne.

        Haha JA! Och garanterar att ingen tycker att festen dör när han går. Snarare att folk blir lättade, gud vilken jobbig person att umgås med 😂

          Cringe att gå omkring o tro att ens vänner är avundsjuka på ens sexliv. Så galet märkligt. O så sjukt påtvingat att redan på första dejten informera att man förväntar sig galet kryddigt sex varenda jävla gång man är bortbjuden.
          Obs viktigt att man inte direkt pratar UNDER själva festen med undantag att han erbjuder henne en drille, detta ä rnog deras förspel.

        Vad är ens ”kryddigt s3x”?? Det låter som att det ska till något alldeles särskilt och handla om de mer extrema fetishvarianterna snarare än att det skulle motsvara engelskans ”steamy..”.

        Men you do you så om Adde vill ha det kryddigt så hoppas jag att även Catja vill det. 😆

          Undrar oxå vad kryddigt sex innebär.

    Fattar inte varför folk tycker synd om Catja, det är ju tydligt vilken översittare hon är! Och sen försöker i TV (reunion) få det att se ut som att Christopher gjort massa fel och krämkt henne.

      Han har ju dock betett sig väldigt obehagligt. Tycker inte Catja varit elak mot honom.

      Jag uppfattar det HELT tvärtom, att Christoffer är en obehaglig galning. Men så är det ju med Catja. Likväl som Catja känt sig ”felklippt” kan ju Christoffer ha upplevt detsamma.

      Man kan väl ha två tankar i huvudet samtidigt.

      Christofer var kanske obehaglig/för på och Catja var kanske sur/elak/oskön 🤷‍♀️

    Vem syftar hon på?

      Catja ☺️

    Undrar lite vem som egentligen är mobbaren i den här historian. Amilia har en ganska oskön ton mot Christoffer då hon ser det som en hämnd på Catja att hon ska förlova sig med ”en kille i mjukiskjol och lila hår”.
    Takes one to know one.

      Fast han har ju lila hår och mjukiskjol. Det är nog inte honom hon vill åt utan att Catja aaaaaldrig skulle välja den typ av kille.

        Fast vad vet hon, är ju ingenting varje uttryckt, däremot hånar hon ju själv Christoffer.

          har du ens sett programmet? Ganska uppenbart där att hon stör sig på just de sakerna.

        Men är det ett sådant straff att vara med en kille med lila hår?!

      Fast det är väl ändå en objektiv sanning att Christofer hade mjukiskjol och lila hår? Jag tycker inget illa om Christofer, tycker han verkar underbar och förtjänar bättre än det han fick.

        Men när du uttrycker dig som du gör framstår det som att han enbart är bihang i din lilla vendetta och att du inte har något emot att kränka honom. Det ser verkligen inte snyggt ut.

      Att hon tog just de två exemplen är nog för att det var saker som just Catja hånade Christofer för i programmet.

    Det här blir ju tyvärr inte alls bra. Om det är sådär Amalia verkligen känner borde hon hållit tyst om det- i och med att skriva sådär offentligt visar hon ju att hon är minst lika mobbande och toxisk som sin mobbare.

      Men hon är det mot SIN mobbare, inte mot någon annan. Jag tycker att det är helt rimligt att vilja ge tillbaka mot någon som gjort en illa.

      En del har såklart inga behov av det och det är ju skönt.

        Fast är man vuxen så får man kanske vara lite mognare än så. Jag var också mobbad när jag gick på högstadiet, men skulle ju inte få för mig att börja ”mobba”/ skriva skit till dom nu när vi är vuxna.

          Alla är olika. Min kille och hans kompisar hade tydligen varit lite elaka mot en tjej i klassen på högstadiet. De hade en reunion och han gick fram och bad om ursäkt för vad de gjort. Hon svarade att allt var glömt, hon tänkte inte på det idag. Hon var gift och verkade må bra. Skönt att höra iaf.

            Hade också en kille i min klass som bad mig om ursäkt på en klassträff, han tyckte att han behandlat mig illa så jag tycker det var stort. Det var och är inget jag gått och tänkt på, men snopen och glad blev jag!

        Moget att behöva ”hämnas” på sin mobbare från 30 år sedan.
        Som om den människan inte också utvecklats sedan dess?

        Riktigt infantilt tänkande. Men Amelia är ju inte den skarpaste kniven i lådan.

          En gång mobbare ALLTID mobbare, vissa barn har det i sig liksom.
          O nää kanske inte alls moget, men kanske det som krävdes för att gå vidare o vara tillfreds ?
          Snarare bör du reflektera över vad ngn gått o burit på under 20 års tid som uppenbarligen plågat denna människa.
          ALLTID ok att ge igen på mobbare, när det än sker.

        Nja.. jag tänker att om någon beter sig illa mot mig så är det inte mitt fel om jag påpekar det. Det hade ju inte funkat om vi alla höll tyst om dåligt beteende och orättvisor, då hade ju vem som helst kunnat bete sig hursomhelst utan konsekvenser.
        Med det sagt så spelar det självklart stor roll hur jag påpekar det.

          Håller med dig men precis som du också är inne på handlar det om hur man påpekar det. Amalia gör det på sämsta tänkbara sätt.

      Jag ser det nog mer som att jag inte är skyldig Catja att skydda henne genom min tystnad. Varför ska jag skydda henne för? Jag har inte aktivt skapat den situationen hon är i nu, det har hon gjort alldeles själv. Jag är lika mycket publik som er alla andra, men för mig var det omöjligt att se hennes insats i LIB utan att kastas tillbaka 15 år i tiden, eftersom att klippningen var ganska identisk med min negativa bild av henne. I allt det kunde jag också finna visst nöje, och jag tror inte det är unikt att känna så i en sådan situation.

        Underbart tycker jag, Karma på hög nivå 🙂

        Varför skrev du ordet ”hämd” då ?
        Du fattar ju väl att ordet ”hämnd” handlar ju just att man aktivt planerar att utsätta någon annan. Att du nu skriver att ”men jag har inte gjort nånting” är inte samma vibes som du skrev i din story. Nu försöker du bara spela defensivt.

        Det kallas ”live and let go.” Orka kolla tillbaks vad som hände 15 år sedan. Du kunde lika gärna kritiserar catjas beteende utan att hämvisa till någon ”mobbing” eller ”hämd”

          ”Orka kolla tillbaks…” skriver du.

          Bra om DU inte orkar men för dem som faktiskt orkar och vill trycka tillbaka: good for you!

          Livet är inte rättvist. Många stackare mobbas men en del mobbare får faktiskt stå i skottgluggen själva. Som nu!

        +1

        Du har ju rätt till dina känslor men du uttrycker dig som en mobbare och toxisk person gör. Du framstår alltså som inte ett dugg bättre än den du anser mobbade dig.

        Har du retuscherat din profilbild? Kan du inte berätta lite mer gossip om Catja, jag är idel öra😀

      Det är ju dock många som uttryckt sig betydligt värre mot deltagarna än det här och jag tycker dessutom inte att det hon skrev var särskilt ”mobbande”.
      Jag tycker inte alls hon ska hålla tyst, hon blir inte mindre vuxen för att hon uttrycker sina känslor.

      Men måste man alltid vara så diplomatisk och duktig? Kan man inte bara få tycka det är lite najs och trycka till någon som en gång tryckte ner en själv i flera år? Befriande ju 🎈

      Håller inte med!
      Du är en typsk ”knyt näven i fickan”.
      Kärringen fick sin karma, den kommer alltid förr eller senare!

      Öga för öga – inget konstigt med det.
      Tror inte en chans att detta skulle skrivas om hon inte har relativt djupa sår i själen efter vad Catja gjort mot henne.
      Skulle säga tvärtom, en vuxen människa kan ta sånt, ett barn uppenbarligen inte utan man blir ärrad för livet. Tror absolut Catja fick vad hon förtjänade här.

    Att inte ha rent mjöl i påsen.

    Har inte läst en enda kommentar om att Catja ska vara en toxic redflag och då har jag följt LIB flitigt…

      Jag har läst massor! Men också flera som gillar henne. Men har endast kollat tiktok + kommentarer och inga andra sociala medier.

        Låter som tiktok är team Christofer och har nästlat sig in här där de flesta tyckt att han är den som är toxisk och löjlig.

      Jag har bara sett att vissa beskrivit henne som väldigt kylig.

    Men så pinsam. Och snälla högstadiet… hur gammal är man då, typ 14-15. (Är såklart inte okej att mobba någon oavsett ålder, men catja har ju knappast mobbat någon i programmet)

      Så jävla gött, hade gjort likadant! Catja utstrålar elakhet genom hela programmet

        Ja precis. Hade hon varit en trevlig och ärlig person hade hon nångång under alla veckor sagt till Christoffer vad hon tycker om honom. Istället gick hon runt och sa vad hon kände i synk, till alla andra deltagare och plötsligt bara lämnade honom.

    Sån jäkla löjlig nivå av omogenhet. Rise above liksom

    Catja mobbade alltså på högstadienivå och Amilia tar hämd och mobbar tillbaka som fullt vuxen äh 🙅🏻‍♀️

      Fullt rimligt.
      Nya studier har visat att personer som blir mobbade i skolan också mår mycket sämre som vuxna. Man blir skadad för livet av mobbing som barn/ung så det är rimligt att hon vill se karma komma och bita mobbaren i röven.

        Gäller inte alla och man kan komma vidare. Absolut är det hemskt och fel men tror det är skadligt att bara prata om det som om att man är skadad för livet, behöver inte bli sant. Inte för att det ska va fritt fram för att mobba utan för att de utsatta ska kunna känna hopp.

          Hela barn- och ungdomstiden handlar om att lära sig att resa sig, allt som sker där är prövningar för livet som kommer sedan. Det är därför den nya grejen med att de som känner sig dåliga på matte och att läsa inte ska behöva känna motstånd och sedan aldrig någonsin känna på triumfen när de till slut lär sig är så farligt. Samma sak med mobbing, att allt ska slätas över så att den mobbade aldrig kan få resa sig i seger. Det är i motståndet man blir stark. Något självklart i lumpen, om man nu inte fått lära sig det som yngre. Nu riskerar massor ungdomar och unga vuxna att inte lära sig det någonsin.

      På ett sätt tycker jag att det inte är mer än rätt. På ett sätt tycker jag det är omoget.

      Om du tycker att Amilia mobbar Catja just nu så behöver du nog slå upp vad ordet mobbning betyder.

    Hon borde lära av Amanda Rincon att vända andra kinden till.

    Så mkt mer storsint och med hedern i behåll.

      Fast Mr S tvekade på henne när han fick höra att hon var mobbad i barndomen?! Hur tänkte han där🤔 Får hoppas att hans egna barn slipper bli mobbade, de kanske får svårt med partners då😳

        Jag förstår ändå vad han menade. Har man själv aldrig blivit mobbad kan man inte relatera och ser det mer som ett ”svaghetstecken”. Jag hade nog tyvärr tänkt likadant, men hade ALDRIG yttrat det, speciellt inte i TV.

    Amilia är ju själv typexempel på en person som mobbar även i vuxen ålder. Obehaglig ton i sina sociala medier alltid.

      Eller hur? Kollade runt på hennes instagram när hon nämndes i kommentarerna nyligen och kändes som att hamna på en 15-årig mean girls sida.

        Har följt Amilia i flera år, vad exakt är en obehaglig ton i hennes sociala medier? Hon pratar till 90% politik/samhällsfrågor och vet inte om du menar att det är obehagligt att hemska saker händer i världen och därmed är hela innehållet obehagligt!? Annars förstår jag inte alls din tolkning och speciellt inte vad du ovan heller pratar om 15-årig ”mean girl”. Seriöst, vad är ni för troll?

    Råkade ut för en mobbare på mitt första jobb som gjorde mitt liv till ett helvete. Hon stal från mig, saboterade mitt jobb, dök upp på jobbet när hon egentligen inte skulle bara för att trakassera mig… jag var för ung och dum för att säga ifrån eller ens gå till chefen. Till slut upptäckte platschefen vad som pågick och allt kom fram och hon blev omplacerad.
    Många år senare råkade jag se i en helt random Facebooktråd att hon skrev en kommentar. Enligt den var hon ensam och sjuk och hade ekonomiska svårigheter efter att hennes man misshandlat henne och hon var tvungen att fly.
    Jag skäms inte för att jag blev genuint glad av att läsa om hennes öde, det kändes som att jag äntligen fick ett avslut.

      Du behöver seriös terapi om du blir genuint glad av att höra hur en kvinna blir misshandlad av sin man.

        Nej, det behöver hon inte. Psykisk misshandel är fan inte okej heller.
        Mitt ex slog mig,
        Inte fan är det en ursäkt att vara vidrig emot andra.

          Det är inget som har sagt att det är en ursäkt. Men att bli glad över att någon annan har det väldigt svårt och bli misshandlad är empatistört oavsett.

        Att läsa om hur karma kom ifatt henne var den terapi jag behövde för att kunna lägga hennes beteende bakom mig.

        Hon utnyttjade sin makt för att tortera en svagare människa som inte kunde försvara sig.
        Hon fick tillbaka det hon utsatte andra för, till punkt och pricka.

          Någonsin hört talas om våldscykler? För du anammar liksom detta nu. Du är inte bättre själv.

            Jo, jag är faktiskt mycket bättre. För jag har aldrig utsatt någon för våld, varken fysiskt eller psykist.
            Det låter som att du är min gamla mobbare. Finns ingen anledning att attackera mig annars.

      Förstår din skadeglädje! Helt rimligt att tänka för sig själv eller dela med någon nära. Men inte hade du skrivit det på facebook?🫣 Skillnaden här tänker jag! Dessutom är Amalia offentlig vilket gör det ännu mer pinsamt..

    Team hämnd helt klart. Jag är 40 idag och har fortfarande hat för en mobbare i skolan.
    Tyvärr möter jag på honom i jobbet och måste agera professionellt, men möter jag honom en kväll i en mörk gränd så kommer han få så jävla mycket stryk för all slit han gjorde i skolan…..

    Han tafsade, kallade tjejer för hora, fitta, drog av tjejer kläder, speciellt byxorna, knuffade in folk i skåp till höger och vänster och var allmänt jävla äcklig…
    Fy fan vilken jävla gris och trots att de hände för 30 år sen så förtjänar han fan stryk….

      Ingen ursäkt men det får mig att undra över vad han utsattes för hemma eller av omgivande äldre. Det har aldrig slagit dig att det beteendet kom någonstans ifrån?

    Nej jag är inte hämndlysten. Vad ger det mig att ge igen om någon är dum?

      Jag är av samma åsikt. Vet inte på vilket sätt hämnd skulle hjälpa mig…

        Man kan må jävligt bra av hämnd.

          På vilket sätt?

            Hela tanken med rättssystemet bygger på hämnd. Om någon gör något olagligt (säg nedskräpning där det inte handlar om att skydda andra) så får de betala för det, för att avskräcka andra från att göra samma sak.

            Jurister har säkert finare ord för det.

              Allmänprevention

            Man bara gör det, eller ja vissa, jag tex. Kändes bra att ge igen.

    Många som spatserar runt på sina höga hästar denna morgon i kommentarsfältet 😂

      För att?

        Alla leker Jesus och ska vända andra kinden till.

      Spatserar?! De galopperar runt! 😂

      Jag säger som jag alltid gjort – skadeglädje är den enda sanna glädjen!

      Spatserar runt på sina höga hästar? Här har vi någon som inte har så mycket koll.

        De stackars hästarna…

    Ni offense Christoffer, tycker om honom, men jättekul skrivet 🤣🤣🤣 Älskar karma!

    Det typ ilar i hela min kropp av att läsa detta och se hur Amilia leker offer… HON va en extremt elak människa själv i skolan och såg ner på väldigt många och mobbade och fryste ut folk, inklusive mig. Redan i lågstadiet började det. Så om hon nu blev mobbad i högstadiet så karma. (:

      Spännande, jag hade ingen i varken min klass eller skola som hette Isa, och känner inte igen mig i det du beskriver heller.
      Vilken skola gick vi i?

        Ja med tanke på att det inte är mitt fullständiga namn så är det inte så konstigt.
        Väringaskolan och därefter st:olof i Högstadiet.
        Finns väldigt många fler som kännt sig otroligt underlägsna av dig.

          Hej dig Isa. Sätt dit henne.

          Men då var väl Catja the final boss av mobbarna? Om till och med den påstådda mobbaren Amilia blev mobbad av henne?

            Eller någon som sätter på sig offerkoftan och hävdar mobbing. Folk kan förvränga sanningen en hel del.

        Det jag undrar är ifall Catja mobba dig på skolan eller fritiden eftersom hon är 3 år äldre än dig? Isf skulle ni inte gått tillsammans på högstadiet?

        Nice try….

    Karma is only a bitch if you are!

    Hat utan hämnd är som semla utan grädde.

    Här är en gammal video där Amilia är bakom kameran och hennes kompis Susanna trakasserar en alkoholförfriskad man i Sigtuna på busstationen.

    Säg mig nu efter att ni sett detta beteende att Amilia fortfarande är ett offer (:
    Man hade jämt ont i magen i skolan av att behövs gå förbi dessa två översittare. Denna video är från när vi gick i högstadiet då hon påstås blivit mobbad av Catja.

    https://youtu.be/Kf1qt4faZj4?si=JvS90iF1zxekCG2k

      Och Catja är tre år äldre än Amilia? Så de gick inte ens i högstadiet samtidigt.

        Precis. Jag minns inte Catja alls, kanske att hon gått med en årskull yngre isf? Ska leta upp skolkatalogerna från st:olof från den tiden och kolla igenom.

      Nu ser man inte att det är Amilia bakom kameran, det kan bara hon svara på. Men vad exakt hon utstrålar bakom kameran är motsatsen till hennes kompis som uppenbart gillar att provocera och ”fyllot” säger en del grova grejer med. Dom verkar ha ett rätt obalanserat fyllesnack. Vad ens kompis gör bör inte reflektera hennes karaktär, i detta fall helt ojämförbart.

    Blev själv mobbad på mellan- och högstadiet av ett starkt tjejgäng. Än idag, många många år senare, sliter det hårt. Det är ränder som faktiskt aldrig går ur.
    En av mina mobbare, den drivande men smarta (kom mer eller mindre undan) är idag en högt uppsatt chef i landets tredje kommun och jag skulle aldrig tveka att försöka sätta käppar i hennes karriärshjul om jag fick chansen. Såret i mig finns kvar för alltid.

    Jag har lärt mig att hämndlystnad endast drabbar en själv och därför är det bästa man kan göra att försöka släppa ilskan/önskan om att hämnas och istället gå vidare med sitt eget liv. Har även märkt att de flesta som har gjort mig illa lever bra liv idag, så det där man hör ibland om karma stämmer oftast inte, iallafall enligt min erfarenhet. De flesta av mina högstadiemobbare lever bra familjeliv, har bra jobb och verkar må bra. Förutom en av mina värsta plågoandar som numera verkar leva i missbruk och ha blivit kriminell, men varför ska jag känna glädje över det? Det hjälper mig inte utan är bara tragiskt och tragedi är alltid tragedi.

    Jag förstår helt att man (trots att det var på högstadiet eller när det än nu kan ha varit) bär med sig känslorna än i vuxen ålder.
    Att som barn bli mobbad kan ha påverkan på en människa hela livet. Alla kommer inte över det, och kan ”förlåta” och gå vidare. Vissa upplever trauma och får helt enkelt dras med att barndomen var extra tuff även när barndomen är långt borta. Det påverkar och jag är helt med att man då känner som Amilia. För Catja har ju ändå valt själv att vara med i ett program där hon kommer bli offentlig. Hon är nu vuxen och HON borde ha kunna komma över sitt otrevliga sätt. Men i detta fall verkar det ju tyvärr som att hon fortfarande har tendenser att vara en mean girl åt Christoffers vägnar. Allt klipps. Det görs åt båda håll. Men jag tycker att man kan låta Amilia känna sina känslor, för de finns de som utrycker sig än värre om både Catja och andra människor som de aldrig har träffat. Amilia däremot – hon ar en personlig anknytning till Catja och det beteende som fortfarande finns kvar i henne.

    Hämndlystna människor är ofta rätt svaga och lättkränkta. De lever sällan bra liv. Många hamnar i kriminallitet.

      ”Tyvärr” är det så. Har hängt en del med kriminella och knarkare som yngre och typ alla var hämndlystna och hatiska. Vet iofs många hämndlystna som lever bra liv också men tror inte de mår särskilt bra i grunden. Hämnd är inte vägen mot välmående, det är förlåtelse och att släppa taget, oavsett vad andra säger.

        Ännu ett skäl til att gilla Amanda i LIB så mycket.

    Var rätt otrevligt behandlad av några på högstadiet och gymnasiet men har lämnat det bakom mig. ’

    Något som jag däremot inte lämnat är mitt ex som jag hade i slutet av gymnasiet som hånade mig för mitt utbildningsval till universitet. Sa att jag aldrig skulle bli något och att jag skulle leva fattig. Varje år när taxeringskatalogen kommer går jag in och kollar så att jag fortfarande tjänar mer än honom. Det har jag gjort de senaste tio åren så jag är nöjd 🙂

      Låter meningslöst. Vad skulle hända om han plötsligt skulle tjäna mer än dig då?

        Tja, om det får henne att känna sig bättre, så är det väl inte meningslöst för just henne? Låter rätt harmlöst.

    Kommer aldrig förlåta mina föräldrar. Och hämnden där utmäts bäst genom att bryta kontakten. Sedan får de ångra sig resten av sina liv för att de inte sökte hjälp. Ingen av de försökte någonsin förändra sig trots uppmaningar från omgivningen.

      Samma här. Och mamma för att hon hellre skyddade pappa och fasaden hon byggt åt dem, än sin dotter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.