Joakim Lundells nya streamingsatsning

Bildkälla: Joakim Lundell Instastory

I många år hatr Flashback fått härja fritt med grova förtal, personangrepp och att pressa människor emot psykisk ohälsa och självmord och annat. Men vilka gömmer sig bakom dessa anonyma konton? Är det din tandläkare? Din hyresvärd? Eller är det människor som helst tappat hoppet och tron om sitt eget liv och fastnat på andra= I många år har de gömt sig bakom anonymitet och skyddat sig emot lagen och andra regler i brottsbalken. Men nu kommer vi i en dokumentär att granska dessa personer och avslöja deras identitet och låta dem stå till svars för alla 1oootals inlägg dom skrivit. Först ut är användaren ”Mumsbulle” där vi tagit ut över 300 inlägg från med diverse galet innehåll. Detta kommer på streaming i höst för er. // Joakim Lundell

Vad tror ni om Joakims nya streamingsatsning som är en dokumentär i vilken han kommer avslöja identiteterna bakom några av Flashbacks största och värsta användare?
Kommer ni sitta lika bänkade för den som för Melodifestivalen? 😉 Svaret på den frågan kan ju ha lika många varianter som svarande personer.
Sitter du mycket bänkad framför Mello eller kanske inte alls?

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    👍

      Har mkt svårt att tänka mig att hans experiment lyckas. Fb får ju knappast röja ngn användare. Han vill nog försöka skrämma folk att inte skriva skit om hans bror. Varför är han ens inne och läser på Fb om han blir så provocerad? Är väl många ”kändisar” som det skrivs skit om där🤔

        Exakt det är ju allt möjligt där inne, både högt och lågt, alla åldrar, alla ämnen och KANKE mer ”sanning” än vad det finns på vanliga forum.

        Är inte programmet redan inspelat då? Eftersom han säger vem första avsnittet skall handla om?

          Hoppas andra avsnittet ska handla om dunderC hahaha men det kommer det nog inte göra hehe. Inte särskilt svårt att förstå vem som döljer sig där bakom… Men blir det ingen dokumentär om vem som döljer sig bakom dunderC så kanske andra gör ”dokumentärer” om det. Intressant. Mumsbulle har gjort vissa avslöjanden som inte är till fördel för J.

      Finns mycket att läsa om ägsren till Flashback på http://www.friaordet.org

      Flashback är ett hatforum och enda syfte den fyller är för ensamma människor att hata hela dagarna. Men störst av alla haters är ägaren till hatforumet som gniser händerma och ser på hatet.

    Lundell är patetiskt WT och helt ointressant.

      Och du har klass och är vansinnigt intressant?

        Spelar väl ingen roll vad anonym 18.17 är, det tar ju inte vart det faktum att Lundell ÄR wt. 😉

    Oj jäklar vad intressant ändå. Hur har de lyckats få fram identiteten? Är det inte typ det som Flashback handlar om, att man ska kunna vara säker på att man är helt anonym?

      De kan ju ha valt användare som avslöjar mycket info om sig själva, som är lätta att avslöja. Flashback skulle aldrig lämna ut användare.

        Så han gissar vem det handlar om? Pinsamt.

          På vilket sätt vore det pinsamt?

            Inte bara pinsamt men kan ju blir farligt om fel person pekas ut? Speciellt med tanke på att deras sk följarskara är helt galna. Snacka om sin egna domstol.

          Svar till K…
          Vi får väl vänta och se vad han kommer visa.
          Kanske är det nån som sätter i halsen nu.
          Flashback är ett forum för nyfikna, ofta elaka skvallerkärringar på nätet.
          Om de skulle skriva ut sina namn skulle det bli så många förtalsanmälningar så våra domstolar skulle få än mer häcken full än de redan har.
          Det är ett forum för människor som inte törs säga sitt i verkliga livet och ofta är det rena lögner och spekulationer som sprids där.
          Heja dig Jocke Lundell

            Tror inte det blir någon dokumentär tror det mest är ett sätt att försöka ”tysta” folk, så att ingen ska våga skriva något om den ”mäktiga” Joakim Lundell, ett sätt att skrämmas. Hur många konton har han själv som han skriver ifrån? 😉 Visst blev han väl avslöjad någon gång för några år sedan med att ha skrivit elakheter om någon – var det om Kissie eller om Paow? Eller minns jag fel? Blev inte hans bror avslöjad i något också med att skriva elakheter till/om någon kille? Ganska säker på att det var så men inte helt – någon annan som minns? Så blir lite hyckel typ.

            Genom detta utspel så skickar han ju många till att gå in och läsa på Flashback, som kanske annars inte läser där.

            Håller med dig. Sjävla ägaren till Flashback censurerar forumet friaordet.org som tar upp skvaller om Axelsson men när det handlar om han själv är det inte längre lika kul.

    När Robert Ashberg har ju redan gjort det här?

      Robert Ashberg gjorde dock det på rätt sätt. Han gav sig på folk som skrev ifrån sina egna konton där deras namn osv fanns med.
      Jocke kommer använda sig av uppgifter personen själv skrivit om sig på flashback för att identifiera de, och extremt många ljuger på flashback, så risken att han hänger ut fel person är extremt stor.

    Sjukt spännande. Kommer inte titta men kul att de där sjuka flashbak-killarna (förutsätter att de är killar) får svettas lite!

      är nog lika mycket kvinnor beroende på ämne.

        Helt rätt, och de är inte ett dugg bättre!

          Såklart inte, varför skulle kvinnor skvallra mindre och vara mindre elaka än män. Det sitter knappast i könet.

            Personer som riktar näthat mot journalister är ofta män, 40–60 år gamla och särskilt aktiva under fredagskvällar. Det visar en ny studie från Totalförsvarets forskningsinstitut.

            -> https://www.dn.se/kultur-noje/ny-studie-medelalders-man-nathatar-pa-fredagskvallar/

              Jo men nu har du identifierat en subgrupp, dvs journalister där näthat sannolikt är politiskt motiverat. Det är verkligen inte representativt för allt näthat.

            Anonym, användare på flashback brukar inte ”skvallra”, i forumen där är det otroligt grovt.

        Statistik visar att unga män näthatar dubbelt så mycket som unga kvinnor, samt att kvinnor utsätts för mer hot, hat och kränkningar på nätet än män.

        -> https://nathatshjalpen.se/a/statistik-information-nathat/

          Fast om man tittar på hur de kommit fram till den statistiken, verkar som att de enbart räknar på näthat som polisanmälts? Vilket måste vara en minoritet av allt näthat. Blir ju isf missvisande då medelålders kvinnor torde utgöra en relativt stor grupp om man tittar på instagram eller rentav bloggbevakning.

            Men varför skulle just hat som kvinnor i så fall skriver inte anmälas i lika stor utsträckning då?

              Jag tror att det är en extremt liten del av allt näthat som polisanmäls.

              Om urvalet är för litet blir inte slutsatsen statistiskt relevant.

              Eftersom det inte är hat i brottslig bemärkning de flesta sysslar med här, utan just skvaller och åsikter.

                bemärkelse….

                Allt som inkluderas i begreppet näthat är inte brottsligt.

              Man skulle dels behöva veta vilka som anmäler, dels exakt vilken typ av näthat det rör sig om. Gissningsvis är anmälarna i hög utsträckning vuxna relativt välutbildade kvinnor, inte drabbade barn eller invandrare. Det som anmäls är sannolikt det absolut grövsta hoten som också faller in under andra brottsrubriceringar som tex olaga hot där män oftare är förövare och inte trakasserier och liknande. Gissar också att män överlag är mindre benägna att polisanmäla näthat än kvinnor. Men det är ju bara spekulationer. Hursomhelst är inte polisanmält näthat representativt för allt näthat.

            Just här diskuterar jag FLASHBACK, inte bloggbevakning. Två helt olika forum, har du ens varit inne på flashback? Det som skrivs där är på en helt annan nivå. BB s kommentarsfält är inte någonstans flashback.

              Tack och lov, jag hoppas att det inte bara är för att det är modererat här utan för att vi faktiskt håller det på en vanlig skvallrande nivå. Jag har inte varit inne på flashback på åratal och är inte intresserad. Ska bli intressant att se dokumentären, bra gjort av Jocke.

                Här på BB är det skvaller på en oskyldig nivå. På FB är det brodera de texter om hur kvinnor ska bli v@ldtagna av en armé av utlänningar, typ. Det är så jävla grovt och vem är så grova? Jo, män.

                  Vi jämför inte BB och FB utan vi pratar väl om näthat generellt? Vilket inbegriper mycket mer än olaga hot som polisnmäls där män säkert är överrepresenterade. Det handlar väl även om näthat mot barn som begås av andra barn osv osv osv.

                    Jag snackar FB.

            En avvikande åsikt är inte näthat, inte ens när man säger vad man tycker om personers utseende. Sen undrar jag hur du kan se att det är en medelålders kvinna bakom de kommentarer du anser vara näthat?

          Kommer snart en ”inte alla määääään” i alla fall

      Alltså fine. Tro ni att det är kvinnor som sitter och näthatar på FB. Ni är delusional.

        Din attityd känns lite struts? ”Näthat är ett paraplybegreppet för olika nätföretelser, hot, hat, kränkningar, trakasserier och sexuella trakasserier på internet. Vissa saker som faller under begreppet näthat är brottsliga och andra inte.”

          Min attityd? Snarare alla ni som skriker inte alla män. Gå o häng lite på flashback och återkom sen!!

            Det finns väl ingen som skriker inte alla män förutom du själv? Du har jättestarka åsikter om kön som inte är särskilt relevant i sammanhanget men det kanske inte skadar att läsa på lite om vad näthat ens är.

              Jag har inte jättestarka åsikter om kön. Jag presenterar fakta, män är sämre på så många sätt, statistiken talar för sig själv. Men you keep on förneka det!

                Nej du presenterar inte fakta. Som redan påpekats handlar statistiken om polisanmälda brott. Näthat i sig är ett samlingsbegrepp som innefattar en rad olika handlingar där flertalet inte är kriminaliserade. Detta innebär, för att du ska kunna polisanmäla näthat, att gärningen omfattas av någon annan brottskategori som olaga hot, förtal, förolämpning, etc. Vilket åter innebär att den större delen näthat, som exempelvis trakasserier, aldrig anmäls. Du har inte presenterat någon statistik på förövare till ”näthat” då någon sådan statistik inte existerar. Ingen ifrågasätter emellertid att män är överrepresenterade i brottsstatistiken.

        Vissa håller tyvärr hårt i ”kvinnor är elakast/kan inte vara vänner” myten. Är helt med dig.

    Blir inte det förtal också… Eller?

      Beror nog på hur det görs.

      Nej det blir det inte. Jocke är ju inte den första att ta reda på vad folk skriver anonymt på nätet, det har Trolljägarna och flera tidningar gjort tidigare. Sen hur de får tag på rätt person är ju en annan sak, antar att de använder hackare som tar reda på ip-adressen.

    Inte för att vara sån men Jocke borde låtit någon korrekturläsa den där ”annonstexten”

    Jag ska nog titta.
    Det finns ju en hel del som enbart spyr ut en massa kräk och är riktigt otrevliga och, ja driver …
    Jag tycker faktiskt att det är en rätt kul grej han gör, Lundell.

      Kommer inte bli någon dokumentär 🤣 inte en chans att han lyckats hitta personen och kan garantera att uppgifterna stämmer. Han vill bara försöka få personen att sluta skriva om hans bror.

        Nja, det kontot verkar vara borta från FB nu. Men jag kan ha fel och de kommer ju tillbaka med nytt namn.

          Se där, då funkade ju jockes nya ”streamingtsjänst” förträffligt 😀

          Det är inte borta. Flashback fungerar inte så.

        Precis, det är väl bara ett ”hot” från Jocke för att folk inte ska våga skriva något negativt om honom eller hans bror. Ett ”hot” för att liksom skydda sig själv, och det är ju inte första gången.

          Vänta och se.

        Jag tror risken är stor att Jocke kommer hänga ut oskyldiga personer i sin jakt på att jaga folk på flashback.

    Var kan man se det?

    Någon mer som tänkte att Jocke nog har ARFID? Tänkte på det efter hans medverkan på Renées brygga. Det är ju vanligt bland människor med NPF-diagnoser.

      … vill du förklara vad under programmet fått dig att tänka i sådana banor? För diskussionsunderlag menar jag, alla har inte sett programmet 🙂

      Visste inte vad ARFID var heller innan jag googlade det efter att ha läst din kommentar. Såg att det är vanligt hos människor med autism, vilka övriga NPF-diagnoser brukar det vara kopplat till?

        Att han säger att han är petig i maten. De flesta som har ARFID får höra som barn att de är petiga och kräsna. Han nämner också att han gärna äter pasta och just beige mat brukar ofta gå hem hos dessa personer. Lika så säger han att han gärna äter korv och köttbullar, processad mat brukar vara så kallad ”sade food” för personer med ARFID då de sällan varierar i lukt/smak/konsistens utan är ganska konstant. 😊

        Diagnosen är även kopplad till t ex ADHD.

          Det som skiljer ARFID avsevärt till om man bara är kräsen som barn är att det förstnämnda inte växer bort så som vanlig kräsenhet vanligtvis gör.
          Det finns olika typer av diagnosen men det brukar vara ett stort socialt handikapp då man drar sig sammanhang där man äter tillsammans eller för man är bortbjuden och inte kan påverka maten som bjuds på. Så tycker det var riktigt strongt av Jocke att vara med i detta program.

          Mest kopplad till autism faktiskt. Vilket Joakim är diagnostiserad med.

          Men nej 😂 Allt som sticker ut lite från norm är inte en diagnos. För en sådan diagnos räcker det inte att vara lite petig med maten. Det måste också få stora negativa konsekvenser såsom allvarlig näringsbrist, signifikant viktnedgång, inte kunna delta i några sociala aktiviteter som innefattar mat. Tror knappast han är aktuell för att sondmatas.

            Du har fel, personer med ARFID behöver inte ha symtom som viktnedgång eftersom dem äter samma mat och inte ändrar sin kost så går dem inte ner i vikt. Näringsbrist är vanligt, men inte som syns förens man tar blodprov hos läkaren.
            Personer med ARFID kan t.o.m vara överviktiga eftersom dem gillar just mat som nuggets, pasta, korv, och inte äter grönsaker.

            Det verkar som du blandar ihop ARFID med anorexi.

          Lät som väldigt lite grund för att sätta en diagnos på någon,

      Han är bara kräsen och har inte ARFID. Han äter betydligt mer varierat än personer med den diagnosen gör.
      Han äter på intet sätt konstigt för någon med högfungerande autism.
      Det här med att sätta ovanliga diagnoser på folk för minsta lilla antydan är ett otyg.

        😂

      Vad jobbigt att bli diagnosiserad så här oväntat från ingenstans. Jag pratade senast igår om att jag känner mig lite smått äcklad (inte på ett elakt sätt) när någon tar vin till maten och sen säger att det inte passar. Det övergår mitt förstånd att man chansar. Dels på maten i sig men även på en dryck som kan vara jättegod eller äcklig. Jag får rysningar bara jag skriver det. Aja. Dryck är ju enkel att safe:a med om man vill. Maten är svår om man inte äter hemma eller tar en Big Mac med bara ketchup.

    Tror han bara försöker skrämma personen bakom kontot för att han skriver om hans bror 😅 kommer inte komma någon dokumentär.

      Exakt detta. Han gillar inte det som skrivs (vilket på vissa punkter är förståligt) men absolut att han försöker skrämma personen.

        Ja, hur kan han liksom en dokumentär när han uppenbarligen inte ens vet vem personen är? senast i eftermiddags skrev det aliaset i tråden om hans bror, så verkar ju inte som Jocke röjt hans identitet 🙈

          Frågan är varför Jocke sitter och läser på flashback? Om det nu bara är skitsnack som folk skriver där så är det väl ingenting att bry sig om, dessutom har väl folk rätt att vara anonyma där och skriva om saker och personer. Fattar inte att han orkar… som att försöka rädda sitt och brorsans rykte och svartmåla andra och hålla på. Inte konstigt han får ångest och mår dåligt, måste ju vara jättejobbigt att hålla på så.

            Även om man inte läser själv är det väl inte kul att veta vilka rykten folk död sprider om en och om andra!
            Sen har jag nog varit inne och läst ibland och för att se vad det är som sägs.

    Lycka till Jocke. Kommer aldrig att hända att FB lämnar ut ngns identitet. Det blir isf gissningsleken och det kan ju i sin tur bli förtal om man tex. gissar fel. Han är förmodligen ute efter nån personlig vendetta och vet och känner kanske ngn på FB som uttalat sig om honom, och då kanske han pga det kan lägga ihop 1+1.
    Är personligen inte ofta på FB och har inget konto, däremot tycker jag det kan vara bra när det hänt ngt och media håller inne med info, som allmänheten faktiskt kan ha nytta av att veta, tex vid sexualbrott och liknande. Otroligt vad en del på FB kan få fram info snabbt alltså. I övrigt finns det ju en hel del stolpskott där, som verkar drivas av hat enbart.

    Om identiteterna röjs försvinner ju själva syftet med FB, svårt att se att dom skulle lämna ut uppgifter

      Nej, det gör de nog inte. Kan det bli något typ Trolljägarna?

      Tror inte han kommer lyckas röja någon identitet, och hur ska han ens bevisa att det stämmer 🤔 fb kommer ju aldrig ge ut personens ip-nummer eller liknande till honom. Han försöker garanterat bara få personen att sluta skriva om hans bror, personen med det aliaset skrev senast idag i tråden om hans bror, så verkar ju inte som Jocke konfronterat honom 🤣

    Såg att han i december efterlyste information om vilka söm har olika fb namn. Mot betalning! Så det är nog inte helt otroligt att han lyckats.

      Fast hur skulle någon kunna bevisa att de vet vem någon bakom ett fb-alias är?

      Ja bland de (få) som vet eller känner personen så väl att de fattar vem det är kan det mycket väl finns en eller två som tröttnat på skitsnacket och väljer att hänga ut. Hoppas.

    Personen skriver fortfarande i tråden om jockes bror (senast i eftermiddags) så verkar ju inte som att han röjt hans identitet. Han vill bara försöka skrämma personen till tystnad, inte en chans att fb kommer ge ut ipnummer eller liknande. 😂

    Han kanske ska ge sig på folk som skriver kommentarer som främjar till mord, pedofili etc. Men väljer istället att fokusera på någon som kritiserat hans bror. Hur kan det ens vara relevant? ”Jag ska jaga folk som skrivit om min bror, men FB består av total anonymitet så jag kommer enbart att gissa mig fram!”. Känns ju inte alls lovande.

      Finns det förresten inte något identiskt program redan? Hur är detta nytänkande?

      Det finns ju en del riktigt otäcka personer på flashback, som det kanske vore bra om personer i deras omgivning fick veta vad dom skrev på nätet så dom kunde få hjälp.
      Men nej, dom riktigt otäcka flashbackarna intresserar inte Jocke, han är bara ute efter dom som skriver kritiskt om honom och hans bror för att dom inte tål kritik.
      Exempel på en riktigt otäck människa som förr fanns på flashback, han startade en tråd med denna fråga
      ”Om jag får för mig att kasta syra en bruds nylle för att hon har kränkt min heder, vilken syra ska jag använda?”

    Är inte det olagligt? Samt då även kanske filma/sprida information om någon på hans kanaler?

    Detta är Jockes drag i en ny attack för att styra media.

    Blev lite fel med brorsan hans och drevet på FB rotade även upp saker om Jocke.

    Säger inte det är helt fel. Men totalt galet att ”Puppet-master” gör det för pengar.

    Så ett fett NEJ på den.

    Är inte det där ett resultat av vad som hände efter Chrippa blev häktad för misshandel. Det har ju varit rena häxjakten på tjejen där dom pekat ut henne på värsta sätt. Vad jag vet har det inte varit någon rättegång. Det diskuteras både i stort och smått på Flashback om detta och har delats upp i två läger som jag förstått det. Ett lägger för Chrippa där många tycker det är okej att slå sin partner, och ett annat läger för hans ex där dom tycker att häxjakten är fruktansvärd. Nu vill Joakim Lundell tysta som som håller på lägret för tjejen. Det tycker jag säger mer om Joakim Lundell än om dom som föredrar att hålla sig anonyma

      Menar det. De skulle ju fan aldrig hänga ut ngn som snackat skit om bruden direkt och sagt sjuka saker. För hon får vad hon förtjänar.

      Anjo chipstutte har liksom suttit på YT och kallat bruden för psykopat och andra grejer.
      Men han är fan cool! Han ska få hålla på. Hycklare hela högen.

    Enda anledningen är ju för att tråden om hans bror ballade ur. De som han ska röja verkar enbart vara folk som skrivit i den tråden.
    Han har inget riktigt intresse förutom att få folk att sluta skriva om hans bror och folk runtomkring. Hycklare.
    Han och hela hans YT mafia är så mjäkiga så det finns inte

    Är väl jävligt ironiskt också med tanke på att C själv var med i ngt liknande program. Samt att J själv åkte väl fast i Trolljägarna för många år sen? Trots att han blankt sa nej till att det var han.

      Det känns nästan som om ingen vågar ifrågasätta han metoder.
      Inte ens Bloggportalen verkar tycka att häxjakten är sjuk. Hur kan någon få göra så här under en utredning? Eller är den nedlagd? Oavsett är det ingen ursäkt att hota och förtala människor på det här sättet

        Menar Bloggbevakningen

    Åh snälla, snälla, SNÄLLA gör en om Discord! Jag med många andra har utsatts för sådana hemskheter där, där de bl.a. manipulerar folk till att begå självmord, att vi idag är förstörda som individer. Det finns servers som både är öppna och stängda där de sitter och delar den ena vidrigare saken ände andra och folk tar en oerhörd psykologisk skada av detta, vissa har även fått hembesök och fått sina hem vandaliserade under hot, samt blivit filmade utifrån huset och allting. Trots anmälningar emot discord och till polisen, händer ingenting mer än att servern får en varning, sedan fortgår det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.