Nemos nya podd ”Bara en till…”

Obetald reklam för podden: ”Bara en till”…*

Nemo Hedén har i poddvärlden gjort sig ett namn med sin ”Nemo möter en vän” där han intervjuat kända svenskar i över 495 avsnitt, men är nu tillbaka med en ny podd.
Hans nya ”Bara en till-podd”kommer ut varje tisdag och riktar sig mot de som lever i medberoende och/eller missbruk, någonting man absolut behöver tala mer om. Mörkertalet bland de som indirekt drabbas av missbruk är stort.
Podden presenteras: ”Bara en till…” – Ja, hur många gånger har inte våra anhöriga fått höra just dessa ord?”
Jag har erfarenhet från att både vara medberoende och missbrukare och tänker hur hjälpsamt det hade varit när jag var liten, att kunna få mer kött på benen kring vad som skedde, en säker plats att prata av mig och höra om andra som delade samma erfarenheter som jag, utöver Alateen och Al-Anon.

I premiäravsnittet gästas podden av TV-legendaren Annika Jankell som berättar om åren med Thorsten Flinck och hur hon fastade i ett tufft medberoende men också om hur hon tillfrisknande ur det.

*Jag reklamidentifierar inlägget eftersom jag är bekant med Nemo

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men vänta, är det reklam eller inte? Du är väl bekant med fler influencers? Är det per automatik reklam om du skriver om en produkt de släppt? Det här låter som en väldigt godtycklig applicering av marknadsföringslagen.

      Känns som att C sakta men säkert försöker ta livet av den där bloggen.

        I varje inlägg skrivs det om vad C tycker, C gjort, C upplevt osv. Rätt långrandigt då det är en skvallerblogg och inte Camillas privata. Samma med podden. 💤

          Fast det är ju hennes blogg, om influencers, med sina tankar.

      Tycker ni ska gå och lägga er igen tjejer. Ni verkar ha vaknat på fel sida idag

        Man har inte vaknat på fel sida om man ifrågasätter oklarheter.

          Jo om man ifrågasätter samma människa hela tiden och alltid.

        Men gulle, tack för omtanken! 💕

    Tycker det är lite intressant att hans sexuellt utnyttjande av barn liksom inte är något som någon bryr sig om?

      Tänkte exakt samma!

      Nemo???

      Verkar vara många som bryr sig om man läser kommentarerna här inne iaf. Maggan tipsar f ö om podden i sin blogg nu🙂

    Så trött på honom… 😴

    Tar du ofta bort obekväma kommentarer? Är det därför det är så få kommentarer numera?

      Ja nu blev det rätt tydligt att det rensas.

      Det är nog två anledningar till att det är betydligt mindre kommentarer. Första att det tas bort sånt som inte får diskuteras (även kommentarer som inte är förtal tas bort) och det andra att många tycker att denna bloggen är en snooze numera.

      Hon fjäskar för att få en inbjudan antagligen.

        Hon är ju redan bekant med honom så då behöver hon väl knappast fjäska. Han har ju tagit tag i sitt liv och ägnar det åt att hjälpa andra. Det är väl bra.

    När kommer det en granskning på Dennis Maglic butik?

    Fick reklam för hemsidan då jag köpte en ny handväska nyligen och höll på att svimma när jag såg att han sålde en väska för över 4000kr. 😳

    Har gossen ambitionen att bli House of Maglic eller vad är det frågan om? Det finns väl inga tonårstjejer som har råd med kläderna i hans butik med tanke på prislapparna nu för tiden. 🫣

    (Den väskan jag köpte var inte en liknande så anklagar inte honom för att kopiera)

      Camilla har väl skrivit om hans butik flera gånger förut?

        Granska är en annan sak. Vill se jämförelser eftersom mycket finns på kinasidor 😇

          Det har hänt, men det var ett par år sen. Ny driver han även ”krisskydd Sverige” o håvar in pengar på alla som är rädda för krig etc. Men han säljer bara skit 😭

    Men vad är detta!? Vilket slemmigt ställe denna bloggen börjar bli nu.
    På riktigt.

    Du har inte tänkt på att alla kanske inte vet allting? Jag hade ingen koll på vad han blivit dömd för.

    Nu skulle jag svara på en kommentar som är borttagen? Då är det kanske ingen idé att skriva men tjejen var 14 år och han hade samtycke. Det var hennes pappa som anmälde mot hennes vilja. Min kompis var själv 14 år och hon var tillsammans med en jättesnäll kille som var 22 som hon var jättekär i. Jag vet att det kallas för våldtäkt när ngn är minderårig men tycker ändå att man får skilja på överfallsvåldtäkt och frivillig sex.

      Lägg av. En fjortonåring kan inte ge samtycke till en vuxen.

        Om man inte begriper vad som är fel med att en vuxen 22-årig MAN ligger med en 14-årig FLICKA….!?
        Vad är det med dessa slem till karlar som inte kan ragga upp någon i sin egen ålder.

          Jag gissar att vissa av dessa killar kanske är lite barnsliga och omogna? Det kan ju även handla om att de på riktigt är kär i tjejen. Jag är ingen åldersrasist, min pappa var 10 år äldre än min mamma. När bägge blir äldre blir inte åldersskillnaden så tydlig längre.

            Det är väl ingen som påstått att åldersskillnad alltid är ett problem. Det blir ett problem när ena parten är ett barn. Lägg band på dig om du utvecklar känslor för barn. Spelar ingen roll hur kär du skulle vara.

            Herregud, ingen har sagt något här om 10 års ålderskillnad för vuxna. Du måste ju förstå att det är skillnad på 10 års ålderskillnad där den ena är 50 år och den andra är 60 och på om den enda är 14 och den andra är 24? Om man inte förstår det är man ändå inte mogen att varken ge eller tolka andras samtycke.

          Skulle inte du lämna den här bloggen? Eller också var det någon annan ID som skrev det🤓

        Jo, det är inte så stor skillnad på en 14 el 15-årig tjej. Dessutom finns det ”barnsliga” 22-åringar så varför ska det inte kunna funka? Hellre en ”snäll” 22-åring än en elak 15-åring. Men det jag eg vill komma till är att han inte överföll eller tvingade henne. Om hon var 15 och han var 23, hade du varit fine med det då?

          I juridisk mening ja, en 15-åring kan ge samtycke. Moraliskt är det svårare. Jag var själv i den situationen när jag var 14. Tyckte att det var helt rimligt att vara med min brorsas bästa vän som var 7 år äldre än jag. I dag vill jag kräkas när jag tänker på det och önskar att mina föräldrar hade satt stop för det.

            Hade du ett förhållande med din brors kompis, vad tyckte brorsan om det? Visste dina föräldrar att du hade sex när du var 14? Jag vill också kräkas över ett förhållande jag har haft i vuxen ålder🤮

      BRA av pappan. Vuxna ska inte ha sex med barn. Någonstans behöver lagen dra sin gräns och i Sverige går den gränsen vid 15. Det är bara för den vuxne att acceptera. ”Kär” är fullständigt irrelevant.

        Och 14-åringar borde inte vara så lättfotade och dra ner trosorna för en ”chändis”. Eller??!! Och inte dricka alkohol och självvalt gå på fest med ”vuxna män”. Pappan hade inte uppfostrat henne tydligen. Eller?

          Det är ju precis just därför vi har lagar om detta just för att tonåringars konsekvenstänk inte existerar.

          Är man 22 år gammal förväntas man inneha en visa mental mognad och kunna avstyra såna inviter från alldeles för unga personer.

          Och förstår man inte det finns det en lag som går in och styr upp detta.

          Jaha nu går inte mina kommentarer igenom heller så klart. Lite kritik får man klara när man har en stor plattform.

          ? vad yrar du om

          Är du ironisk?
          Eller menar du att ansvaret för vuxna mäns beteende ligger på den minderåriga flickan?

            Men nu ville ju tjejen ha sex med honom. Och hon verkar inte mått dåligt heller efter vad jag förstår. Hon var 14år och 10 månader. Ja, med facit i hand skulle de ha väntat 2 månader eftersom hennes pappa var inne och snokade i hennes Facebook.

              Det är Nemo som säger att tjejen ville ha sex, men om det var så i verkligheten det vet ingen utomstående, klart han säger så för att framstå som oskyldig. Det är ett brott enligt svensk lag att som vuxen ha sex med ungdomar under 15 år. Det är inte sunt att en 22 åring blir ihop med en 14 åring. Vuxna män ska vare sig ha sex eller kärleksrelationer med minderåriga. Tjejens pappa gjorde helt rätt som anmälde. Vuxna som tänder på minderåriga kallas hebefiler.

                Konstigt att tjejen inte var på pappsens linje och också ville anmäla?

                  För att hon troligtvis var ETT BARN och FÖR UNG för att förstå det högst olämpliga och enligt lag förbjudet.
                  Herregud.

                    Troligtvis kom lite fel i meningen. Man är ett barn när man är 14 år, och där råder det absolut inga tvivel

                    Ja, dom är BAAARN. Har hört det förut tror jag…

          Sluta nu. Det finns inga förmildrande omständigheter här. Någonstans måste man dra gränsen för när en person kan förstå och ge samtycke i en sexuell situation och i Sverige har vi bestämt att den gränsen går vid 15. En person under 15 anses inte vara mogen nog att ge samtycke och det är väl ändå vettigt? När tycker du själv att en person är mogen nog att fatta sådana beslut? När kan man inte lasta någon för vad en VUXEN har gjort? Inser du att en 11-åring kan framstå som att hen är mogen och förstår vad sex innebär och ger sitt samtycke – Men det är vi VUXNA som måste sätta stopp åt barn?! Det finns åldersgränser av en anledning och det förstår du också om du faktiskt tänker efter nu.

            Det är väldigt individuellt hur mogna olika 14-åringar är. Men i detta fallet har ingen tagit skada. Jo, Nemo fick sitt straff. De hade träffats innan (på ngn fest) och messat varandra. Visst, ni får väl hata honom för detta då om det känns bättre för er.

              Oj B1, hur gammal är du?

                14🧸

              Eventuell mogenhet hos flickan spelar ingen roll. Någon som är under 15 KAN INTE ge samtycke till sex. Punkt.

    Okej, så han dumpade En beroendepod med the house för att starta en likadan pod och börja konkurrera istället? Undrar vad dem andra tycker om det… 😅

      Bara en till… Podd 😆

      Är väl inte olagligt med konkurrens🤔

        Var det någon som påstod det eller? 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.