Det händer på Instastory

 

Det här dök upp i mitt flöde nyss. Jocke och Jonna är alltså bara en i mängden av offentliga personer som utnyttjas i dessa fejkade artiklar.

Målbild: Att kollektivtrafiken ska bli mer som Erica Lindberg

Är ”det onda ögat” samma sak som att jinxa saker? Eller är det ”det onda ögat” som jinxar saker?

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Undra var solstrålen Erica varit om hon åker kommunalt med SJ…

   Exakt vad jag skulle skriva😆

   Stockholm Södra?

   Kan ju vara på vilket SJ tåg som helst (nästan) på väg till T centralen.

    Det är ju fortfarande inte kommunal trafik bara för att det passerar genom en kommun.

     Men folk blandar väl ihop det

     Det kan det ju visst teoretiskt vara om man kliver på i södertälje, stockholm södra eller arlanda osv.

      Södertälje och Arlanda ligger i andra kommuner, men ja man säger ju verkligen att man åker kommunalt när man, som så många gör, tar ett regionalt SJ-tåg från Stockholm södra till Centralen.

       Så du brukar inte säga att du åker kommunalt när du tar SL bussen från arlanda/värmdö/norrtälje till stan? Vad säger du, ”jag åkte inter-kommunal kollektivtrafik igår, sen bytte jag till kommunal kollektivtrafik mellan t-centralen och fridhemsplan”? låter meckigt.

        ”Jag åkte kollektivt”?

         Det hade ju varit en praktisk lösning även för erika men den här VÄSENTLIGA diskussionen gäller huruvida man kan åka kommunalt med SJ och om det är relevant att man med SL åker över kommungränser…och varför säger man ens att man åker kommunalt när SL står för länstrafik…mycket att reda ut och reflektera över.

        Jag säger att jag tar bussen, naturligtvis. Sluta löjla dig.

        Du vänder dessutom på frågeställningen, vilket blir en annan sak.

         Jag är inte jätteseriös nej, ursäkta mig men diskussionen var rätt larvig från början 🙂

        I Stockholms län är det ju Regionen som ansvarar för kollektivtrafiken så det vanliga är att man rätt och slätt säger att man åker kollektivt. SJ kör numera pendeltågstrafiken i Stockholm så det går ju att åka med SJ inom några av länets kommuner om man nu ska vara petig. Men jag gissar att hon menade att hon åkte kollektivt…

       Ja Stockholmare säger så. Fått frågan när jag jobbat i Sthlm och har åkt från norra Sverige om jag åkt ”kommunalt”. Lol.

       Antingen är de helt Stockholmscentrerade eller så fattar de inte skillnaden mellan kollektiv och kommunal trafik.

        Eller också bara något man sagt i hela sitt liv av någon anledning. En invandrad man, påpekade det för mig för ca 2 år sen. Har aldrig tänkt på det och alla jag känner säger ”åka kommunalt” /Stockholmare

         När det gäller buss och tunnelbana alltså.

  Någon som vet om det stämmer att Rebecca Stella ska vara programledare för PH ?

   Jag funderar på det få ett kändes som att hon var borta från Instagram. Eller så har jag bara missat att hon uppdaterat. Jag kan inte minnas att hon postar på ett tag, förrän nu när Dion fyllde år.

    Men hon brukar väl kunna posta ändå

  Hanna Friberg är i någon storm och översvämning i Mexiko. Sandra Beijer fastnade ju i en nyligen på Mauritius också. Världen går sönder

   Nu håller jag visserligen med om att världen är trasig. Men baserar inte den åsikten på två flunsors semesterupplevelser.

   Och Wandt är fast i rymden.

   Skönt. Hoppas den går under snart.

   Och de hjälper till ganska bra själva. Moder natur ger tillbaka.

  Bästa Camilla!
  Varför kan du inte korrekturläsa dina inlägg..? Givetvis är de begripliga ändå men om man skrivit en bok så känns det lite slarvigt att i princip dagligen skriva inlägg som är felstavade. Hur ser du på det själv?

   Hon tänker antagligen ”alltid retar det nån” och får på så sätt ytterligare kommentarer som den du just skrev. Engagemang = annonspengar och kanske mån slags relevans.

   (Obs, jag tycker inte du har fel, jag personligen skulle skämmas ihjäl om jag publicerade inlägg med den mängden slarvfel)

    Om det är ont om tid kan man dra texten genom ChatGPT, be den fixa stavfelen innan man publicerar.

     Det kan man om man bryr sig om sånt. Det har kritiserats så länge jag hängt här och det har snarare blivit sämre om nåt så jag tror de som fortsätter påpeka kör huvudet i en vägg. Lägg energin på nåt bättre.

  Tänk om man åkte kollektivt så sällan att man tror att det heter att åka kommunalt 🙂

   Är många som åker ofta och som också blandar ihop det 😅

  Är inte ”onda ögat” att typ titta snett på någon? Ge någon en sur blick (eller metaforiskt) för att man är missnöjd/avundsjuk/whatever? Så har jag alltid använt det i alla fall men det kan ju såklart vara fel..

   Är väl en förbannelse från början? Att kasta onda ögat på nån så att det skulle gå illa på nåt sätt. Nåt som häxor sas syssla med.
   Men nu för tiden är det väl mest ”om blickar kunde döda” typ.

   Jag tror det kan skilja sig mellan olika kulturer? Jag har använt precis som dig innan, men efter jag träffade min sambo som har persiskt ursprung så har jag märkt att det används annorlunda i hans familj. Ex sa jag ”Jag tappade verkligen inget hår när jag blekte det” och då sa han syrra ”nej nej säg inte så, öga det inte” dåligt exempel kanske men ja hah

    Typ utmana inte ödet? Alltså om du säger det så händer det, att du tappar hår nästa gång du bleker det.

    Du har helt rätt, vi perser säger så för onda ögat är att man önskar nån olycka/något dåligt ska hända. Vi brukar också säga att vissa personer in general har ett ”cheshe shoor” dvs ett ond öga av naturen då va dom än ögar d blir illa.

  Men det är väl gammal folktro, kanske finns kvar i större utsträckning i vissa kulturer?
  Min källa: Sagan om Isfolket, så gör med det vad du vill 😂

   Och det skulle vara ett svar till S 09:22. Hur svårt ska det vara att det hamnar som ett svar när jag trycker på Svara?

  Hur lyckades Jocke Lundell komma in i det här igen? Får han aldrig nog av uppmärksamhet, eller är det något jag missar? Jag är en av dom han vill avslöja identiteten på, och hänga ut. Varför vet jag inte, det har han aldrig svarat på. Han blir som alltid väldigt aggressiv när han blir stressad och fräser som den bondkatt han är, när man vill prata med honom om saken.
  Nu funderar jag på om inte det är dags för mig, med flera, att hänga ut honom istället? Det finns en hel del han inte vill att någon skall veta, en hel del han döljer genom att skifta fokus på det allt egentligen handlar om

   Kan tillägga att jag burit på detta i många år och tycker att Det räcker nu

   Jag tycker du ska göra det!

   Speciellt med tanke på efter att han dessutom stöttat sin psykopat till bror vars stackars dotter är totalt traumatiserad pga sin pappa.

   Det är dags att folk börjar se igenom Jocke och hans business där han till stor del profiterar på barn/minderåriga följare.

   Glöm inte heller när han skickade meddelanden till minderåriga tjejer som han ville se röka cigg i lackbyxor i webbcam…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.