492 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej allihop! Lite udda fråga kanske men är det någon som sitter på en kampanjkod hos sats? Eller kanske jobbar på sats och kan hjälpa på något sätt? Pga flytt och nytt boende är jag tvungen att byta gym till sats om jag ska kunna fortsätta träna, men det känns inte rimligt att betala ca 650 spänn i månaden för den enkla träningen jag håller på med (kondition och fria vikter mest).
  Mitt friskvårdsbidrag är inte så förmånligt så kan tyvärr inte använda det heller. Hade blivit enormt glad om det gick att få till ett bättre pris!

   Byt till en billigare gymkedja istället? Finns ju massa olika, även om sats är närmast där du ska bo så finns ju säkert andra kedjor en bit bort?

   Eller så kör utegym bara, kondition är ju lätt att träna ute och vikt finns på många utegym idag, annars kan man ju enkelt göra egna som kan vara ute. En kompis flyttade ut på landet och ifrån sitt gym, men hon köpte egna vikter och hade hemma och körde kondition & styrkepassen på utegym! 😊 kan verkligen rekommendera! Det är ju det som är så bra med träning, man behöver ju egentligen sällan ett gym och det utbudet för att kunna köra sin träning.

    Jag har en billigare kedja nu, men tycker dels att de blivit sämre och sedan kommer jag behöva åka en ganska rejäl omväg och då kommer det resultera i att jag skiter i att träna eftersom jag kommer hem mycket senare. Även om jag vet att jag mår bättre av det både psykiskt och fysiskt.
    Spelar ingen roll om jag byter till en annan kedja än den jag har med bättre pris heller, alla utom sats ligger en bit bort tyvärr, och bor så litet att jag inte kan ha egna vikter hemma. Så tyvärr är sats det enda som funkar med mitt livspussel, hade varit fint om det fanns någon kampanj då jag mer eller mindre är tvungen att byta om jag ska fortsätta träna – vilket mitt psyke och kropp verkligen behöver. Förstår att frågan är en long shot men det skadar inte att fråga kände jag, sats har ju kampanjer då och då (men inte just nu tydligen 😆)

     Hur lång är en ganska rejäl omväg? Känns som att du får väga dyrt eller obekvämt mot varandra. Eller så vill du helt enkelt inte träna. Vill du verkligen träna så löser du det på ena eller andra sättet.

      Ja bekvämt vinner ju obv, men tror alla skulle välja bekvämt till ett bättre pris om det var möjligt. Egentligen vill jag ju inte träna, men jag behöver det och skulle jag vara tvungen att ta en omväg hem från jobbet så kommer det inte bli av. Att betala över 600 för ett gymkort är svinmycket i min budget men i värsta fall får det bli så såklart

       Registrera dig på kurs på antagning.se o hoppas du kommer in
       Då får du ett digitalt CSN mecenat kort o kan få studentpris
       Jag betalar 290kr utan pass med student.
       Du behöver inte genomföra kursen hshshsh

   Bli kompis med nån som jobbar där och fråga snällt om du kan få ett av de två vänmedlemskap (halva priset) de anställda får ge ut.

    Hahah känns tyvärr lite extremt att bli vän med någon för att man vill ha något billigare, får hålla tummarna att jag blir kompis med någon som sedan visar sig jobba på sats

    De har tre vänmedlemsskap numer (känner
    en som jobbar där)

     Är det sant? Jag jobbar där och trodde det var två 😅 Ska kolla upp det. Mimmi kan få det tredje i så fall, jag kan säga till i nästa ÖS.

      Haha nej är det sant? Fy fasen så gulligt av dig!!

   Köp kettlebells och träna hemma. Tar ingen plats alls.

   Hoppa på valfri kurs och nyttja studentrabatten. Jag signade upp när de hade halva studentpriset. Räcker att du har ordnat mecenatappen, kursen kan du ju hopp av sen

  Vad är grejen med att på varenda arbetsplats så finns det i princip alltid en/ett par riktiga gnälltanter i övre medelåldern? Jag vet att jag själv låter gnällig nu men det är ju oundvikligt när man lägger en sånhär kommentar.
  Är 34 år och har nyligen börjat på en ny tjänst, jag arbetar för ett stort företag med flera kontor och efter 3 år på förra avdelningen så bytte jag nu och tog en ny roll på ett av de andra kontoren. Jag trivdes verkligen på förra stället (och har egentligen trivts bra på arbeten innan dess också). Delade kontor med 8-10 andra, jobbet var överlag bra och det var härlig stämning, men så fanns det två tanter där (tänk er typ Gunnel 61 år) som alltid arbetat på samma ställe och därför ”vet bäst”. Dem skvallrar om andra kollegor, ger småpikar ibland, är anti allt som har med förändring att göra och kommer man med förslag på någon förbättring så är det direkt armarna i kors och ”NÄHÄ du såhär har vi alltid gjort och det funkar bra!” Och nu menar jag alltså inte dem som nån gång ibland ifrågasätter saker (allt kan ju inte vara bra hela tiden) men nu menar jag en som har grundinställning till att allt är negativt.
  Så nu har jag bytt, men likt förbannat så ska det alltid finns ett gäng bittra kärringar som har negativ syn på det mesta. Varför är man såhär? Varför verkar dem finnas på varenda större arbetsplats? Gnäller på hur folk plockar in disken i köket, gnäller på förändringar, gnäller på att de är trötta och vill ha semester men gnäller sen om det regnat i juli för då blev deras semester förstörd. Jag fattar att det egentligen är rätt synd om en sån person eftersom man antagligen är rätt bitter på livet i stort om man är sådär (och kanske har det tufft privat), men jag förstår inte hur man kan medvetet vilja förpesta arbetsplatsen med negativ energi 24/7 ? Jag kan ha en dålig dag, vara irriterad på en kollega eller för att saker strular, men inte går jag och drar ner allt runtom mig i samma negativa spiral för det dag ut o dag in?
  Mamma arbetar som sjuksköterska på sjukhus och hon säger att det är exakt likadant där. Alltid när de fått in unga, drivna nyexaminerade kollegor som ska läras upp så är det ett gäng gnälltanter som ska lägga sig i allt och bli kränkta så fort man inte gör exakt så som dom tycker man ska.
  //Nu var det slut på mitt negativa inlägg !

   Skulle skriva exakt samma sak om nyutexade tjejer mellan 25 och 30? De är ju snäppet värre vad gäller gnäll och ”me me me”

    Detta instämmer jag på. Har två kollegor i den åldern som är bra på sitt jobb men det är så mycket gnäll och om hur jobbigt allt. Och även ganska mycket prat om sig själv 😅

     Och som alltid tror att deras idéer är nya. Har man jobbat ett tag har man kanske sett några 25-35 åringar med övertro till sina egna idéer. Tycker inte heller om bittra människor men har lika svårt för dem som överskattar sig själva – oavsett ålder.

   Kan ärligt talat förstå att folk som jobbat länge på en arbetsplats inte är superpepp när det kommer någon nyutexaminerad eller överlag utifrån och vill göra förändringar direkt. Många gånger har nog saker provats tidigare samt att det behöver vara realistiskt att åstadkomma, alternativt att något helt enkelt faktiskt funkar bra. Men ja, tråkigt med gnäll, kanske brist på andra samtalsämnen, tråkigt liv etc.

   Man attraherar det man själv är och saker som man stör sig på hos andra är en spegling av en själv.

    20:16 det får stå för dej.

     Nja (annan anonym), det är väl relativt vedertagen psykologi vad jag vet.

      Exakt

      Gammalmodigt skit.

      Nja, det var ett tag sedan Freuds teorier ansågs vara rimliga hos majoriteten.

     Sanningen svider. 🙂

     Inte alls. Om du ärdryg och otrevlig är chansen stor att det är det du får tillbaka. Vill du bli bemött trevligt – Var trevlig själv. Superenkelt.

      Men varför är du dryg och otrevlig då?

       Stick och brinn äckelmänniska. 🙂

    Väldigt sant för en kollega jag har.

   Är det så överallt? Har varit på några olika arbetsplatser och tycker alltid folk brukar vara trevliga på jobbet. Klart folk typ beklagar sig över att det regnar på midsommar, men snarare lite skämtsamt än att det drar ner stämningen.

   Brukar uppskatta åldersblandning och att man kombinerar seniora med juniora. Har lärt mig massor och blivit uppmuntrad av äldre kollegor.

   Kanske kan du hantera gnälltanter på något fiffigt vis? Prövar smicker?

   Men annars, bytt jobb kanske för jag tycker inte det är så överallt.

   Jag har ett gäng såna hos mig också. Värsta var när vi alla var och åt lunch ute häromdagen. Allt var fel, personalen långsam, maten äcklig, fick inte påfyllning av vatten sekunden det tog slut etc etc. Måste vara sååå energikrävande att vara så negativ konstant.jag undviker dom för det mesta för jag orkar inte med deras negativa kommentarer eller kritiska blickar. Bävar inför semeldagen för då kommer jag behöva sitta och lyssna på allas dieter och hur onyttiga dom är nu.

   skulle säga att det är 30-40 åringarna som, gnäller. vi äldrer liksom nöjda och acceptera att inte allt kretsar kring än själv..

   Den där personlighetstyper finns i alla åldersgrupper. Liksom den där nya kollegan utan arbetslivserfarenhet med besserwisserattityd aldrig kommer att vara särskilt populär oavsett ålder. Finns unga och drivna kollegor och finns unga gnällspikar med för stort ego som genererar dålig stämning.

   Har märkt samma sak. Tror detta ofta händer i ganska tuffa men relativt lågavlönade yrken. Jobbar själv i vården och ser det ofta hos vårdpersonal. De som slitit i många år och som till sist insett att de kanske borde ha sadlat om för många år sedan, men nu anser de att det är för sent och därför har bitterheten slagit till. Ofta har de också en känsla av att inte riktigt ha fått göra egna val. De har blivit ssk för det sa föräldrarna var smart, de gifte sig vid 25 och fick två barn för det ”ska man”, de vägrar söka sig till ny tjänst för man ”ska” vara lojal mot sin arbetsgivare o.s.v… Är det en särskild press som en viss generation upplevde? Verkar lite så. Upplever att de som är yngre, typ runt 30 har ett mer flexibelt sätt att leva livet på, och är inte lika rädda att gå efter eget hjärta.

    Jag känner verkligen igen det från mina föräldrar. Och än värre för pappa eftersom han lojalt valde yrket som mamma sa åt honom, men brorsan gick emot. Brorsan hade inget lyxliv men var (och är) säkert lyckligare.

   Skulle kunna skriva samma sak fast om 20-30 åringar som vill ha en quick fix för ALLT. Helst inte behöva göra något själva utan full fart framåt i karriären.
   Tror inte tanterna blir kränkta när du inte gör som de säger, snarare att det skapar stora problem för dem när de måste göra om och rätt.

   Vården är det värsta jag varit med om vad gäller skvaller, gnäll och skitsnack.

   Lite tröttsamt med människor som du Nora.

  Har HT köpt sin verifiering på instagram?

   Säkert. Men är inte det rätt klokt om man har det som försörjning?

    Skulle gärna vilja veta vad hon tjänar på sin instagram

   En dum fråga, vad tillför en verifiering?

   Garanterat

   Verifiering, följare…..

  Hallå!
  Jag behöver nog ett extrajobb.. men jag vet inte om det finns jobb där man BARA jobbar helger och inte kvällar.
  Kan någon ge tips om jobb att söka, kanske ställen som inte annonserar ut efter personal, men som ändå kan söka medarbetare.

  Jag kan inte jobba kvällar så mycket på grund av att jag pendlar ibland till en annan stad och tågen inte alltid går i tid, så det känns som jag riskerar att inte komma hem i tid liksom… i och för sig så åker jag ju sällan in…
  Vad tror ni?
  Typ av jobb att söka?

  Ni andra som studerar heltid, har ni kunnat jobba på kvällar?

   Ofta söker butikspersonal extra till helger, alltså inte livsmedelsbutik utan klädaffärer, bokhandlar och liknande. De stänger inte heller sent.

    Tack för tipset!! 🙂

     Säger som ovan, butiker! Jag pluggar heltid och jobbar extra i butik och kör för det mesta bara helger vilket funkar fint 🙂

   Kolla typiska helgcafeer en bit utanför city och ställen barnfamiljer besöker på helger som de inte hinner med på vardagar! T ex lekland.

    Men fy, hon kan ju inte jobba på lekland?!

     Är jättekul, varför inte?

      Ugh.

       Tönt.
       Jag jobbade extra där när jag studerade, och fick bra betalt och schysst schema.

       Är man för ”fin” för ett arbete är man antingen en riktigt förlorare som lever på krediter eller bor hemma.

       När jag anställer idag kollar jag alltid cv:t om ngn haft ett extra jobb, då ser jag om de är ambitiösa eller inte.

        Oj! Man kan vara ambitiös ändå.

   När jag pluggade och jobbade extra på Ica jobbade jag bara helger.

   Leos lekland!

   hemtjänsten behöver ju alltid! med den nya lagen om dygnsvila så får man ju inte jobba kväll och sen dag dagen efter, så det är mycket enklare att bara jobba dagar nu ☺️

    Jag jobbar kväll & sen dag efter. Slutar 21:00, börjar 08:00 dagen efter.
    Så länge 11 timmar går in mellan passen 😊

  Spöktimmen! Lite sen på bollen kanske men har nyligen börjat lyssna. Jag kan inte sluta förundras över hur.. osmarta tjejerna är? De ifrågasätter så konstiga saker hela tiden. Eller?

   Ja! Kan inte lyssna på dem längre😂

   Hahaha inte tänkt på faktiskt! Har du några exempel?

    För det första: deras ordförråd. De säger ”helt enkelt” hela tiden och på ställen där det verkligen inte passar in
    Ett annat exempel är hur de ofta kritiserar mordutredningar på ett sätt som får mig att undra om de har någon aning om hur ett västerländskt rättssystem fungerar?

     ”Och som jag sa förut” är ungefär en av fyra meningar den ena säger.

   Superspåniga. Och väldigt märkligt upplägg med säsongerna – varför peppra inlägg varje dag en vecka och sen radiotystnad resten av året? 😂

    Haha ja, konstigt att de behöver fem månader att förbereda tio lågkvalitativa avsnitt.

   Håller med!
   Synd för jag gillar ofta deras teman och ämnen men har så svårt för deras snack och dumma kommentarer…

   ”Oh maj gaad”
   ”Jag veeeeet!”
   ”Alltsåå.. jag blir så jävla förbannad”

   Samma ordförråd och berättar på exakt samma sätt. inga djupa analyser de kör. Annars har de haft många intressanta fall.

    Glöm inte: ”otrrrrolig”

     Och att den ena tjejen inte kan säga R 🥲

   Gillade verkligen spöktimmen i början, har inte lyssnat på kanske 5 år nu, blev så trött på deras tjatiga PK-värderingar och uppblåsta egon. Och ja, som många andra sagt : repetetiva och torftiga ordförråd.
   (Eller så har jag bara blivit för gammal)

   Plus att jag har svårt för skorrande dialekter (:

   Slutade lyssna pga blev galen på att de inte använde reflexiva pronomen 😅 mvh /lärare i svenska

    Du är lärare i svenska och använder både / och mvh? 😜

    På grund av blev galen? Låter det rätt läraren i svenska?

   Chockad över att ingen tagit upp Jennys inandningar.

  Har stirrat mig blind på min uppgift nu och har totalt hjärnsläpp. När det står ”diskutera” om nackdelar och fördelar, får jag ha egna åsikter då? De kan jag ju i så fall inte källhänvisa till..? Kanske jättesjälvklart svar men skallen är inte här obviously🙈🙈🙈😴😴😴

   Ja, du har helt rätt.

    Att jag får ha åsikter?

     Du får ha åsikter och de ska inte källhänvisas. Men har du inkluderat all väsentlig information i instruktionen?

      Det tror jag. Håller på att gå igenom det nu.

       Kolla upp att det inte uttryckligen står att du ska diskutera med utgångspunkt i angiven litteratur. Om det står så är det vad du ska göra och inte analysera eller komma med egna åsikter.

        Vi ska ju använda och utgå från våra böcker men vi får använda andra källor också, vilket jag behöver för att förstå vissa böcker, men det gör att jag ändå kan använda böckerna när jag fått hittat lättförståelig information och kan se att det betyder samma sak som det jag har i böckerna (eller hur jag ska förklara).

         Det sista förstod jag inte men lät iaf som att du får använda angiven litteratur samt andra källor också. Lycka till nu 🙂

          Menar väl typ att när jag hittar information om samma sak på sidor på nätet som beskriver allt enklare blir det också lättare att förstå böckerna sen, det är inte alla böcker som är lättförståeliga alla gånger. Så det lossnade nu och jag ser ljuset igen, har bara 200 ord kvar nu så kommer behöva formulera om mig också så allt relevant kommer med😂

           Haha, grattis och bra jobbat!

   Du ska diskutera mellan dina referenser. Sitter själv med en uppgift där jag ska diskutera likheter/skillnader mellan en rapport och en litteratur.

    Tack! Fan att jag inte förstod det tidigare😂 har nu suttit i x timmar och letat efter forskning och annat i ämnet för det verkar inte vara så brett😅

    Och lycka till med din uppgift!☺️

   Man kan diskutera via källor också.
   A säger så här om c medan b säger så här om c och så här om d medan a inte tar upp d alls. Sedan kan du analysera vidare varför a inte säger nåt om d och varför det skiljer sig nät det gäller c. De kan vara dina egna åsikten men kan också vara grundade i att metoden som använts av a går inte att använda för att få fram d o då kan du hänvisa till metodlitteratur.

   Men det beror på uppgiften också vad diskutera betyder, tänker jag. Men utifrån mitt ämne hade jag gått tillväga på ovanstående sätt.

    Det gör den här uppgiften så mycket lättare😅 tack!

     Men du måste kolla vad din instruktion är först 😀

      Det har jag gjort👌🏼

   Skriv olika åsikter/perspektiv som finns i litteraturen och utifrån det kan du dra en egen slutsats

    Precis som **/ skrev ovan m a o!

    Det är smart. Kan göra så istället. Blir inte alltför krångligt att flytta min diskussion till en slutsats. Börjar fatta nu, haha! Lätt att stirra sig blind och känna sig korkad när man suttit med typ 5 uppgifter i ett sträck😂

  Någon mer som att sett Sandra Lindahls video? Jag fick på riktigt ont i magen, tycker så synd om henne!

   JAG MED !!! Fy fan stackars sandra

   Ja! Följt Sandra sedan starten i stort sätt på youtube.
   Jag är så otroligt ledsen för hennes skull. Är verkligen hemskt att bli dumpad.
   Att hon har stöttat och funnits där för sitt ex i så många år medans han har pluggat. Nu vips, hejdå! Alla flyttar..
   Nu vet vi ju inte hela bakgrunden och kommer nog aldrig få veta hela sanningen och man behöver inte få veta den heller. Inte våran ensak.
   Men jag bara lider med henne. För man vet hur det känns.
   Hon är så älskad och uppskattad bland många. Önskar verkligen att hon mår bättre snart.

   alltså vem är denna människan? har ALDRIG någonsin sett henne någonstans och aldrig hört henne nämnas här på bloggbevakning. nu har hon tydligen blivit dumpad och hon nämns flera gånger i varje öppet spår? är det denna sandra själv som skriver allt detta? hur är det möjligt att folk är så intresserade av henne helt plötsligt?

    Har undrat samma sak faktiskt. 😛

    har följt henne i flera flera år men hon är nog mest populär på youtube och oproblematisk för det mesta

    Hahahaha håller med, inte att det är hon själv som skriver men så intressant när det dyker upp nya namn som aldrig har diskuterats innan och så många vet vem de e

    Så jävla löjligt att anta att hon själv skriver här. Hon har över 100 000 följare på YT och över 50 000 på insta, hennes senaste video från igår har över 400 kommentarer. Så bara för att du inte känner till henne är vi uppenbarligen många som gör det.

   Nyss börjat kolla hennes videos på YT. Men förlåt, men vad har hon gjort med ansiktet som gör att det är så drypande flottigt/högblankt? Ser ut som hon använt syra som frät bort övre hudlagret?
   Tycker dock så synd om henne som blivit dumpad i en ny stad och allt <3

    Hon smörjer in sig extremt mycket när hon är osminkad

  Någon som använt sig av appen pi? Och nu ska sälja detta? Känns så läskigt att skicka in bild på sitt körkort osv 🙈

  Bröstreduktion!
  Jag vill men är så rädd samtidigt. Mår dåligt av mina bröst, inga bh:ar passar och de är i vägen mest hela tiden. Har K-kupa och drömmer om en D-kupa där bröstvårtorna inte pekar neråt! Har någon gjort? Hur länge var ni sjukskrivna? Hur var läkningen? Post-op smärta? Är rädd för dålig läkning och komplikationer efter att flytta bröstvårtorna.

   På bellas blogg diskuterar dom bröstförminskning. Dom flesta verkar positiva. Det viktiga är att man går till en bra kirurg. Dom är nog dyra men stockholm tar nog högre priser.

   Jag har gjort det och är supernöjd! Jag gjorde operationen på en måndag och var hemma resten av veckan. Sen började jag jobba. Jobbar på kontor så det var inga tunga lyft eller så. Har full känsel i bröstvårtorna men sämre känsel längst ner på brösten.
   Det är så härligt att kunna köpa vanliga bh:ar och slippa bli svettig under- och mellan brösten.
   Lycka till!

   Genomförde en bröstförminskning betalt av Region Skåne mars 2018. Velade i många år men fick till slut nog och det är ett av de bästa besluten jag fattat i mitt liv!

   Självklart gjorde det ont efteråt men inte alls i närheten av vad jag trodde och förberett mig på. Minns att jag tyckte det var läskigt att byta tejp på såren i början för det kunde börja blöda lite och jag gillar inte blod och sår. Jag var sjukskriven i 6 veckor från mitt kontorsjobb och det var skönt att få den tiden att återhämta sig.

   Jag säger det till alla som funderar på en reduktion att göra det! Mitt liv efteråt är så mycket bättre och det är skönt att ha bröst som matchar min kropp.

   Gjorde min 2014, fick det betalt.

   Det bästa beslutet jag har tagit i hela mitt liv. Jag hade inget ont alls. Fick dock ta en spruta på mig själv i magen i 10 dagar efteråt: men det hade nog med andra komplikationer att göra. Minns ej varför, något med blod eller blodpropp.. aja 🙂

   MEN på grund av att jag inte hade ont alls började jag röra på mig och göra saker för snabbt, detta resulterade i ett läkningen saboterades stundtals och jag fick komplikationer i såren. Operationen gjordes i september och på nyårsafton fick jag åka in till akuten på grund av att ärren inte höll ihop. Detta ledde till att såren inte läkte snyggt. Jag visste att det skulle bli tydliga ärr, det får man klart för sig, att de antagligen kommer synas liksom. Men mina ärr är på vissa ställen flera cm breda upp mot bröstvårtan just pga läkprocessen som inte gick som den skulle. Jag var för ivrig att börja leva helt enkelt, inte vad att sitta still. Det fick jag sota för 🙂 ingen känsel just på ärren heller. Men det gör inget. Brösten är mindre, ryggen gör inte ont, kläder sitter finare och livet blev lite lättare att leva helt enkelt 🙂

   SÅ gör operationen. Du kommer verkligen uppskatta det. Men ta verkligen läkprocessen på allvar även om du mot förmodan inte skulle känna av någon vidare smärta 🙂

  Vad tycker ni, var det typ medvetet för att öka engagemang som FD sa lite kryptiska grejer på story och sen försvann från Instagram? Så alla trodde nåt hänt och klickade sig in. Det hade varit så lätt för henne att bara lägga upp en story och säga ”allt är ok men mår lite dåligt psykiskt så jag håller mig borta”. Hon som alltid delar allt dessutom.

   Hon vill ha uppmärksamhet över allt som går… har slutat följa, orkar ej höra all oro. Inte fan är det kul att gå och vänta till KUB i v13 men det lär man göra om man inte vill påkosta sig ett ultraljud själv. Hoppas hon får betala för sitt tidiga ultraljud.

    Varför hoppas du att hon får betala för ett tidigt ultraljud? Hoppas du att alla som ”behöver” ett får betala eller bara hon?

     Inte Cattis men finns det någon medicinsk anledning att bevilja tidigt UL? Nu kan det ju finnas omständigheter vi inte känner till men HCG ökade ju bra så inga tecken på utomkveds. I och med tidigare missfall och kemiska graviditeter är det ju märkligt att schemalägga UL när det inte ens är säkert att det ger någonting konkret. Så om det inte finns medicinska skäl, varför ska hon inte bekosta det själv?

      Vad räknas som medicinska skäl då? Jag fick ett tidigt ul pga missfall första graviditeten, tycker du att jag skulle ha betalat för det också? För mig var det väldigt lugnande att få se att hjärtat hade börjat slå denna gången.

      Håller dock med om att det är märkligt att lägga det så himla tidigt.

       Jag är ingen läkare och kan egentligen inte avgöra vad som är medicinska skäl. I vissa regioner kanske tidigare missfall räknas som medicinska skäl och då är ju det underbart om det kan hjälpa att stilla den oro som finns i början. Jag betvivlar dock att det kommer hjälpa FD. Jag hoppas att det gör det, att allting går vägen och att hennes oro och ångest lugnar sig.

       Samma här. Då jag haft två missfall så erbjöd min barnmorska mig att göra ultraljud v 8+0. Har man haft upprepade missfall så har man ökad risk för ännu fler missfall. Visst är det inte farligt att få uteblivet missfall som upptäcks på KUB, men kan säga att det psykiskt känns bättre att få besked om det så tidigt som möjligt. Man känner sig så sviken av kroppen när man haft ett dött foster i sig i flera veckor.

        Det kan jag tänka mig. Tack för ökad förståelse! 😊

         Ingen orsak. 🙂 Kan säga att jag trots det där tidiga ultraljudet ändå var galet rädd och nervös när det var dags för KUB!

          Det kan jag tänka mig. Var själv orolig fram till KUB, lugn till typ två veckor innan RUL och var för nervös för att kunna sova dagarna innan RUL.

    Jag har också slutat följa. It’s giving pojken som ropar varg, och nu börjar man bli trött på att hon ska trissa upp drama genom att vara tyst ett dygn och sen berätta att hon haft en fis på tvären och inte kunde uppdatera. Men hon har ju inget annat, stackarn.

   Tycker alltid hon håller på med sånt. Men svårt att veta den här gången. Måste verkligen sluta gå in på henne för håller på att bli galen på alla fåniga namn de ger sina embryon/foster

   Vad togs bort? Följer inte så har bara sett posten som länkar till hennes inlägg idag.

   Varför flyttades UL? Det går väl inte att se hjärtslag så tidigt?

    Nej så fattar inte heller varför hon vill göra så tidigt, men jag vet inte hur stor chansen är att se nåt så tidigt

    Risken är väldigt stor att hon inte kommer att se något hjärtslag imorgon då det är så tidigt. Troligtvis så tjatade hon till sig att ultraljudet skulle flyttas fram. Tjejen behöver en hobby eller ett jobb, något som inte innebär att stirra sig blind på taket i sovrummet.

     Hon måste verkligen komma ut från sovrummet. Även om allt går bra denna gång är det ju inte hälsosamt att vara sängliggande i 9 mån.

   Alla dessa ultraljud och kontroller kommer inte att hjälpa henne ändå. Det hjälper för stunden men några timmar senare när hon ligger i sängen (allt annat är ju farligt) igen så kommer oron krypandes och hon blir nojig igen.

    Jag undrar hur det är att vara partner till dessa personer. Även om det handlar om en viktig sak så känns det hemskt att behöva tassa på tå i flera års tid, att allt är misär tills (om) det kommer en bebis.

     Det har dykt upp rätt grovt skvaller (obs skvaller!) i hennes flashtråd nu.

      Oj jävlar. Om det stämmer är det grova brott med flera åtal..

      Om vad?

       Du får själv gå in och läsa för långt att summera.

        om vem??

        Hur hittar man den? Vad ska man söka på? (Har aldrig varit inne där tidigare men blev sjukt nyfiken nu)

         Sök: Hanna Theorin ( dock gemensam tråd främst för HT & FD)
         För skvaller läst sista 4 sidorna,

         Hittade!

   Nä jag vill inte tro det faktiskt. Kanske naivt men… Har själv haft lite liknande problem som hon och vet hur extremt ångestframkallande det är att äntligen vara gravid. Kan låta paradoxalt för de som inte varit i den sitsen, men rädslan för att förlora något man har är större än att fortsätta kissa negativt. Jag tror hon mått skit och att hennes sambo kanske uppmanat henne att fokusera på annat än sociala medier i några dagar. Det är så lätt att gräva ner sig i oro när man bara följer massa ivf-konton och delar med sig av sin noja…

    Har också varit i liknande situation och haft massa missfall. Tyvärr lugnar bara ultraljudet för stunden men jag fick extra genom sjukvård och betalade privat (dock efter v 12) pga jag var så nojig. Håller med dig om att rädslan tog en ny vändning när man väl blev gravid och visste va man kunde förlora

    Ni som fråga kring hur partnern beter sig runt henne så är han ju också orolig. Det är inte hans kropp men han har ju också varit med på resan.

    Så glad och tacksam över att jag är ute ur den eviga cirkeln som det är att kämpa med ofrivillig barnlöshet.

   Fattar inte varför hon gör ett ultraljud redan i v7? Kan man ens se hjärtslag? Jag ville också göra tidigt ultraljud (som jag betalade själv) men väntade till åtminstone v9-10 där man säkert kan se hjärtslag.

   Oavsett så är ultraljud en ögonblicksbild. I FDs fall kommer det inte hjälpa så mkt med oron. Man kan ju inte hålla på göra massa ultraljud heller stup i kvarten.

    Runt 6+3 ser man vanligtvis ett hjärta

      Lite skillnad dock vid ivf för du vet exakt vilken dag du är på vilket inte är fallet vid vanliga graviditeter. Då kan det skilja dagar som är rätt avgörande i början.

      Enligt min läkare kan du se hjärtslag så tidigt som 5+4. Men det är ju inget som rekommenderas att kolla efter då väldigt få har koll på exakt dag på embryot

       Det varierar också hur bra utrustning kliniken har och hur bra personalen är på ultraljud. Samma med att datera en graviditet via ultraljud, det rör sig om millimetrar.

    Jag gjorde ul i vecka 6+6 och läkaren kunde tydligt se att ett embryo hade dött och ett hade fina hjärtslag.

     Jag gjorde ul i veckan 6+4 och såg ett hjärta. Blev dock erbjuden detta då jag fick hjälp med att bli gravid, inte ivf 😊 så visst går det. Men oron släpper inte, berättade inte för familj förrän efter vecka 12 ändå.

   Tror inte att ett ultraljud kommer göra henne lugnare. Om hon får se ett tickande hjärta på ultraljudet kommer det bara spä på hennes oro över att få missfall. Så då kommer hon garanterat vilja göra flera ultraljud kommande veckorna.
   Tiden går långsamt när hon bara ligger hemma i sängen, tror verkligen att hon skulle gynnas av att ha ett liv utanför hemmet och ha annat att tänka på. Hon borde börja jobba.

   Blir så fruktansvärt irriterad på alla IVF-influencers som tar upp resurser från vården för att sedan helt plötsligt bli gravida naturligt. För mig som på riktigt ALDRIG kan få barn utan medicinsk hjälp är det så otroligt frustrerande att vänta i flera år på behandling på grund av vårdköer. Vårdköer som skapas av dessa ”infertila” personer som egentligen bara är hysteriska för att de inte blivit gravida efter ett halvår. Slut på rant!

    Fast vänta här nu.. uppenbarligen har hon ju väldiga problem att bli gravid (samt behålla embryot). Hon kanske hade 1% chans att bli gravid och lyckades, har hon då mindre rätt till hjälp än vad du har?

    I Sverige har man satt gräns på ett år. Lyckas man inte bli gravid efter ett år så anses man ha fertilitetsproblem och kan få utredning och eventuellt IVF. Man kan undra om gränsen är ”rätt”? Har faktiskt flera i min närhet som sökt hjälp för fertilitetsproblem (just för de ej blivit gravida under 1 år) och när utredningen dragit igång så poff, från ingenstans är de gravida… Jag tror vi lever i ett otåligt samhälle. Vi är så vana vid att få allt vi pekar på när vi vill ha det, så att vänta på något i flera månader är otänkbart för många…

    Efter ett års aktiva försök kan man söka hjälp (sex månader om kvinnan är över en viss ålder), då kan en utredning göras. I vårt fall hittades inget ”fel”, så vi blev hemskickade för att försöka ytterligare ett år. Först därefter kunde vi komma ifråga för det ivf, vilket är det man kan erbjuda om man inte hittar något annat som t.ex. dålig ägg- eller spermiekvalitet, avsaknad av äggledare eller ägglossning eller vad det nu kan vara. Så att de som inte har några påvisbara problem får hjälp efter ett halvår skulle jag nog säga är en sanning med mycket modifikation.

    I vårt fall vet vi inte om det beror på något som vården helt enkelt inte kan upptäcka, eller om vi bara haft maximal otur. Att bli gravid på naturlig väg en gång på tio års försök kan nog ändå inte ses som ”fullt friskt”.

  Jag har träffat en man på en dejtingsajt.

  Han är vad jag kan se mogen, stabil och rolig.

  Nu vill han ses.
  Han har bara sett en ansiktsbild på mig.
  Vi har aldrig pratat om min kropp. Vilket är oväntat men skönt. Män brukar ALLTID fråga ”hur ser din kropp ut?” Eller ”skicka en helkroppsbild”
  Han vet alltså inte att jag inte är smal. Jag är överviktig.
  Önskar att jag haft en helkroppsbild så han redan vetat..

  Han är väldigt vältränad och jobbar inom något som har med det att göra på sätt och vis.
  Väldigt attraktiv är han överlag.

  Han har inte frågat mig något om träning eller om jag håller på med det.

  Nu blir jag så jävla nervös att han ska bli besviken när han ser mig. Är jätterädd för att bli dissad pga min kropp.

  Borde jag ta upp detta innan vi ses eller är det bara helt knäppt?

  ”Duuu.. jag är liksom inte smal. Är det lugnt eller”

  Det blir ju jättekonstigt.

  Vad fan gör jag?

   Om jag utgår ifrån mig själv, som exempel skulle det kunna vara att killen är väldigt kort, jag hade nog hellre upptäckt det på dejten än att få veta i förväg. Hade blivit lite konstigt liksom. OM det skulle vara ett big no för honom med en överviktig tjej så har han då iallafall chans att avsluta det genom ett ”kände inte att det klickade”. OM du ens vill träffa honom igen, vem vet.

   Lägg upp en ny bild på dig själv där man ser mer än ansiktet, och se vad han gör.

    Definitivt. Tycker inte att du ska behöva ta upp det som en grej men tycker att det lite hör till att ha ngn form av helkroppsbild.

     Men han vill ju uppenbarligen träffa henne utan att ha sett en helkroppsbild. Då spelar det ingen roll vad du tycker hör till.

      Fast ts ställde ju en fråga kring hur hon skulle göra? Jag svarade vad jag tyckte.

   Sorgligt att du känner så. Men jag förstår dig. Jag tycker du ska gå och vara den du är bara, äg det. Det kommer gå jättebra!

   Nej du behöver inte säga något innan! Vill han ses och inte tagit upp något om bilder eller att det är viktigt för honom att träffa någon som delar hans intresse för träning så kanske det inte alls är viktigt för honom. Människor attraheras av olika egenskaper och olika kroppar. Försök att se det för vad det är, en första dejt bara. Han kanske är jätteful ifrån den sida han inte lagt upp bild ifrån, eller supertöntig, har långt öronhår eller så är han alldeles underbar. Det får dejten utvisa. Försök gå dit och bara ha kul! Han vill ju träffa dig.

    Ja tur vi gillar olika. Jag har aldrig tittat extra på vältränade killar. Helheten och hans personlighet är viktigare. Och att han inte bara talar om sig själv.

   Du har ju inte ljugit och sagt att du är smal och vältränad, så vad har du lovat honom som du inte kan leva upp till? ☺️ Skriv absolut ingenting innan tycker jag, det blir nog konstigt som du säger.

   Gå på dejten och försök att inte oroa dig så mycket på vad han ska tycka! Fokusera på om du tycker han känns intressant eller inte! Ni kanske inte klickar alls eller så klickar ni superbra och det är väl inte något som säger att han inte skulle kunna gilla din kroppsform?

   Hoppas det går bra på dejten!

   Jag tycket du ska gå på dejten med gott självförtroende och utan att ursäkta dig. Antagligen tycker han inte att det är så viktigt, då hade han frågat. Att man själv gillar att träna betyder inte nödvändigtvis att man absolut måste vilj ha en vältränad parter.

   Om den bilden han sett gör sig rättvisa på ditt ansikte så tycker jag inte att du ska behöva lägga upp en ny bild eller förklara dig innan dejten. Försök slappna av och fokusera på att känna efter om han har nåt som gör dig intresserad

   Däremot är jag allergisk mot folk som har gamla bilder och inte ser ut så längre varken till hårfärg eller kroppsform.

   Hade han tyckt det var viktigt hade han väl redan frågat om en helkroppsbild.
   Bara för att han är vältränad så betyder det ju inte att det är det han tänder på hos det motsatta könet!

    Och om han tycker att tjejen ska vara smal så finns det ju inget att göra åt saken. Om han tycker att sånt är viktigt så är han nog inte rätt kille för ts.

   har tänkt så många ggr. att dom ska känna besvikelse… men det lustiga är att dom jag träffat gillar kurvor. antagligen därför dom aldrig frågat.

    Exakt!!

    Kurvor är inte samma sak som kroppsfett.

     fast killarna har sett mig som kurvig fast jag är överviktig

   Meh! Då ska jag vara kärringen mot strömmen. Ta med dig en gps sändare och se till att en kompis har koll på dig när du träffar den här ”stabila, manliga, träningsintresserade mannen från Tinder som inte frågat efter fler bilder.” Smells like fraud i mina öron.

    Jag har googlat honom och sett så att det stämmer med vad han säger angående boende, arbete och en till grej han håller på med. Men självklart kommer jag att berätta för någon när vi träffas 😊

    Oavsett om det känns to good to be true är de väl alltid bra vid den typen av dejt att meddela var man är, ha på GPS sändaren på telefonen och be någon höra av sig några ggr.

    Haha visst att det är bra att tänka på säkerhet inför möte med okända män men du får det att låta som att det är så pass orimligt att en vältränad kille skulle vilja dejta en överviktig kvinna att det per automatik skulle vara en bedragare. Du hjälper inte. Det är ändå vanligare att tjejer har sådan dålig självkänsla att de själva inte tror att de duger, än att de blir utsatta för bedragare.

   Tycker du ska säga till i förväg så han själv får välja om han vill träffa någon som är tjock eller inte. Vältränade killar brukar inte gilla tjocka tjejer.

  Jag har flyttat från Sverige till USA. Har tråkigt på jobbet, har ni några frågor till mig?

   Flyttade du pga jobbet eller annan anledning?

    Flyttade hit med min man som blev flyttad hit från kontoret i Sverige.

   Hört om några förutfattade meningar om senskar? 😊

    Neej faktiskt inte något dåligt. Är lite chockad över hur mycket dom gillar svenskar och Sverige! Sverige har ett bra rykte här i New York och de diggar våra företag som tagit sig till usa som Spotify, Volvo, Ikea osv. New yorkers gillar vårt välfärdssystem och semesterrätt trots att många företag här ungefär likvärdig semester (inte alla).

   får gästerna gå in med, skorna hemma hos dig?

    Absolut inte 😄

   Hur fick du arbetstillstånd/uppehållstillstånd i USA?

    Jag har arbetstillstånd via min man, vi har visum i 3 år.

   Var i USA bor du? Varför flyttade du dit? Skillnader på där du bor gentemot andra delar av USA? Vad saknar du mest/minst med Sverige? Har du några tips/saker som du hade önskat att du vetat när du flyttade dit?

    Jag bor i new york! Vi flyttade hit för min man blev flyttad i hit från kontoret i Sverige. I new york är det väldigt mångkulturellt och höga skatter som kan skilja new york från andra stater. Saknar faktiskt just nu mest frukostaktiga grejer som gott bröd och god ost, tyvärr så dåligt här enligt mig. Önskar nog att jag hade vetat hur fuktigt det var här på sommaren, vedervärdigt att vara i stan då.

     Släpp taget och utforska staden! Det finns extremt mycket gott bröd i New York. Du har mer att välja på än här i Sverige!!

     Skärpning <3 Ge dig ut nu och hitta guldkornen!

     Ps. Är du ens i NYC om du påstår att det inte finns goda saker att äta. Du är nämligen i nördarnas stad, där folk som slagit igenom har flyttat samt alla små familjeägda företag som hållit på i generationer och lägg sedan till alla olika sorters tekniker som används OCH alla olika länder som folk kommer från. Hittar du inget är det för att du traskar runt i ditt eget kvarter eller inte är social! Bodde själv i Brooklyn en sommar och knöt en massa nya kontakter, gick på teater, poesikvällar, hängde med studenter från NYU och fick bekanta i olika åldrar som jobbade med en massa spännande saker och som introducerade en till en massa gott och fantastiska erfarenheter. Det är så svenskt att inte expandera och ha sitt trånga kontaktnät och missa i princip hela upplevelsen av vad NYC har att erbjuda.

      Jävlar vad grejer du tolkade in för att hon inte tycker bröd och ost är lika gott som hemma…?

      Hon påstod aldrig att det inte finns goda saker att äta i New York. Du är inte heller jätteunik att vidga dina vyer på en ny plats. Jag och många andra svenskar som testat bo utomlands ett tag söker mycket nya kontakter och erfarenheter.

      Oj haha visste inte att saknad av svenskt bröd och ost kunde göra någon så upprörd 😅 ja jag föredrar det framför amerikanska rostmackor men äter såklart massa goda bagels och bruncher!

      Du kan ta det lugnt, jag hittar på massa saker här och lever ett bra liv med många restaurangbesök, senast förra helgen var vi på Essex Market och testade ukrainsk mat som jag inte testat innan. Självklart hittar jag på massa andra grejer också.

       Håller helt med när det gäller bröd och ost! ☺️Det är det jag saknar mest med Sverige. (Svensk bosatt i Denver)

  Någon som vet ifall det är ”meningen” att Melina & Ellinors podd ska handla om adhd hela tiden? Är det poddens tema? Bara lyssnat på de senaste typ 5 avsnitten men tycker att det enda de pratar om är adhd, hur det är att ha det, hur det är att bo med någon som har det osv osv men det kanske är hela syftet med podden?

   Slutade lyssna ganska tidigt på den då Ellinor endast klagar på sin adhd och migrän typ och allt är så jobbigt för henne. Samtidigt som Melina bara pratar om Ingrosso familjen

    Haha ja det är ganska mycket gnäll från hennes sida och extremt mycket humble brag från Melinas sida. Tycker inte att de är en så bra duo men ville ge podden en chans då jag gillade Melina i gravid vecka för vecka.

    Svårt för jag älskar att lyssna på podd av den typen men jag kan inte lyssna på någon längre utan att störa mig…

    – Peg & Penny: Peg ska ”rätta” Penny heeela tiden.
    – Måndagsvibe: de ska ge råd och pratar om saker som att det är fakta fast de har totalt fel. Blir så skämskudde när de är 30+ och har så dålig koll.
    – Vad fan hände: helt okej men nästan alltid någon gäst eller något tråkigt tema.
    – Högt i tak: Klarar inte Rosanna.

    Är det kört för mig? 🙈😂

     Surret. Älskar den. Också tröttnat på typ alla. Speciellt det skaver. Men fredagspodden är jag fortfarande lojal. Tröttnar aldrig. Är som två syrror nu efter alla år 😊🥰

     Mathilda och Andrea podcast! ♥️♥️♥️♥️ enda som jag följer varje vecka ♥️♥️

     Jag har tröttnat på prick alla FÖRUTOM ”är det bara vi”.

     Jag har ibland svårt för Jessica i Tiktok-format när hon inte gör sketcher – alltså när hon dansar och mest sträcker ut tungan och gör konstiga miner.

     MEN i övrigt är hon helt fantastisk. Hon och Sebastian tillsammans blir så roliga och jag gillar typ allt (förutom när de busringer, det spolar jag förbi). Skönt med lite dialekter, inget skryt, två personer som är (till synes) helt normala men jobbar i mode och sociala medier – branschen MEN med bra värderingar, roliga upptåg och härlig humor.

     Så det är ett hett tips om du inte redan hittat dit och ratat dvs 🙂

     Hör Här! Jag äääälskar Carl!

   Ja börjar tröttna på det med. Förra avsnittet sa dem att ”vi kör nog ett adhd avsnitt nångång” när det är de enda de har pratat om i 35 minuter av ett avsnitt på typ 45 minuter

    Ja om podden är tänkt att handla om det så är det ju en sak, men hittar inget i beskrivningen om att det är temat liksom. Därför jag blev fundersam.

     Nej de ska det ju inte… gillar deras snack i vissa avsnitt och promenerar en hel del så blir att jag fortsätter fastän jag stör mig haha

  Vad är grejen med Malin Norlander och vad är det som gör att det ser ut som hon typ.. har uttagna löständer?

   Hon skulle lika gärna kunna vara 50

   Tycker inte det är okej att kommentera hennes utseende så här. Hon har dessutom varit väldigt öppen med hur osäker hon är på det och hon haft anorexia.

   Jag hänger i den här bloggen nästan varje dag. Fascineras över att det typ varje dag dyker upp nya namn som jag aldrig ens hört. Ja jag kan googla vem Malin är så ingen behöver föreslå det. Det var mest en reflektion. Dock taskigt att diskutera hennes utseende sådär. Skärp er!

   Löständer?? Jag tycker hon har så perfekt och fin tandrad, avis

  Alltså finns det något tråkigare än folk som inte har träningskonton men lägger upp att de tränar jämt och ständigt? Känns bara som skryt typ. En viss mamma måste berätta hur mycket hon tränar nu 8 veckor efter barnet kom och gör massor med övningar man rekommenderas vänta med till efter 3 månader när man gjort snitt. Varför sån hets?

   Vad får man lägga upp? Man får inte posta om sina barn. Det är töntigt att lägga upp massa selfies. Det är ”såå tråkigt med de som bara ska lägga upp på sin mat hela tiden”. Nu får man inte posta när man tränar heller. Helt ärligt; vad är najs? Vad ska man lägga upp utan att folk stör sig? 😂

    Det är därför det är bäst att skita i vad folk tycker och göra det man själv känner för.

   Eller så gillar de att träna och har det som livsstil.

   Ja, folk som lägger upp ”gulliga”grejer om sina barn. Folk som skriver om sina djur i jag-form, folk som minsann ska visa verkligheten och bara lägger upp bilder på stök och slafsig mat, folk som skriver en jäkla massa #. Vill du att jag ska fortsätta?

   Jag följer alltså inte den typen av konton. Prova att avfölja du också.

    Vad följer du då? Uppriktigt nyfiken.

     Jag tycker inte att det är jättekul att se stora kontos ungar eller djur men med släkt och mina nära vänner är ju en helt annan femma. Vad ska vanligt folk annars posta om, liksom? Kan jag inte lägga ut poster om hundar och bebisar så händer NOLL saker i mitt liv att fota.

      Oj, trist…

       Vad lägger du ut då? Alltså vad händer i en ”vanlis” liv som blir bra content på instagram?? Mitt liv är absolut inte tråkigt men jag skulle, precis som C, inte ha sådär jättemycket att lägga ut på instagram om man ska tänka så. Veckor man tex har semester eller om man går på någon särskild fest eller så kan det ju vara en annan sak men nu tror jag C menade till vardags.

       Vad lägger du ut som är så kul?

        Men man gör väl mkt mer än så? Resor, fritidsintressen, kul restauranger och barer etc. Behöver inte va en kändis för att ha ett kul liv.

         Fast nja.. asså jag har flera småbarn. Hänger inte på restauranger och barer. Ett kul liv för mig är att hitta på mysiga familjeutflykter på helgerna och lite gultkant i vardagen är att se en mysig film med min man när barnen sover. Inget av det är ju ”content” – särskilt inte om man nu inte får posta på sina barn.

         Vi reser och så; absolut. Men då är det ju kanske 1-3 gånger om året. De som gillar instagram kanske vill posta oftare än så.

         Och fritidsintressen var ju det som startade denna gnälltråd från början; dvs att TS klagade på en som postade träningscontent.

          Ok, det är ju du det. Kanske barnen och familjelivet som påverkar då. Alla har ju inte det dock och då har man ofta lite mer händelserika liv på det sättet.

      Jag svarade på frågan ”finns det något tråkigare än…?” och räknade upp saker jag tycker är urtråkigt att se. Vill du lägga upp bilder på dina barn ska du självklart göra det! Men världen är så oerhört mycket större och intressantare än att jag ska lägga min tid på att följa de som har familj och husdjur som huvudsyfte. Just det där med att se någon annans vanliga vardagsliv tycker jag är förbannat tråkigt – jag har ett eget.

      Men det är vad jag tycker och som sagt så svarade jag på ts som jag tyckte var ganska dryg.

       Djur ser jag gärna, de är oftast gulliga, särskilt katter.

   Men låt folk lägga upp vad de vill och ta lite eget ansvar för vad som syns i ditt flöde. Avfölj. Eller dölj om det var för känsligt.

  Behöver hitta en bra bh i storlek större fast liten omkrets, typ 65G. Problemet är att alla bhar skär in så i huden, speciellt på ryggen och under armarna. Min dröm är en bh med riktigt bred ryggdel, den får gärna gå ner ett par centimeter under bysten också.

   Twilift. Har denna bh för exempel https://www.change.com/se/product/lissi-balconette-bh-ivory-99990311102
   och tro det eller ej men den känns inte! Trots bygel.

   Men har du inte för liten omkrets då?

    Nej annars sitter den alldeles för löst och ger inget stöd och åker upp för långt

  Vad är grejen med Jelena Meacham och hennes (ex) pojkvän Marcus? Nu har de gjort slut och blivit tillsammans x antal gånger. Lite mellanstadievibe på hennes beteende…

   kanske är Marcus beteende?
   tycker hon är så mkt roligare att följa då han håller sig borta.

    Jag håller med, den här gången känns det dessutom som att vi får se gamla glada Jelena som vi minns innan separationen från hennes barns pappa.. det känns ändå som att hon har ”mognat” denna gång och kanske gav hon sig in i sin senaste relation alldeles för tidigt och innan hon hunnit bearbeta separationen hon befann sig i och hade det väldigt tufft med. Tycker det är mycket roligare att följa henne nu med hennes jobb, träning och vardag då det känns mer genuint än när han var med i bilden.

   Förmodligen kommer de bli tillsammans igen. Hoppas hon får rätt typ av hjälp, tycker hennes beteende känns uppjagat när hon opererar sig, tar blancolån, flyttar över halva Stockholm och gör slut/blir tillsammans om vartannat.

    vet du att hon tagit blancolån? låt henne göra som hon vill. hon kämpar som en lejonmamma, tycker hon är väldigt genuin mot många influencer och M har jag aldrig fått en bra vibe av. hoppas han håller sig borta nu .

    Men hur vet du att hon har tagit flera blancolån? Jag har följt henne i flera år på sociala medier det enda jag kan minnas är att hennes revisor skall ha strulat till det vilket ledde till att hon behövde ta ETT lån?

    Sen har hon ju onekligen haft 3 väldigt jobbiga år, en separation från sina barns pappa när den yngsta bara var 4 månader och alla utmaningar som kommer med det, ett skakigt förhållande med en ny partner som inte verkar vara den bästa samtidigt som hon försökt parera jobb, hennes egna företag och ekonomisk trygghet.

    Jag tycker man märker en extremt stor skillnad på den Jelena vi ser idag gentemot den vi såg för 1-2 år sedan, hon hanterar den här separationen helt annorlunda och ser henne sätta rutiner och personlig utveckling i fokus, hon känns som den glada och spralliga Jelena vi såg för några år sedan!

    Sen att folk attackerar henne kring operationer tycker jag är så otroligt löjligt. Var och varannan person är opererad idag och om det får personen i fråga att må bra eller känna sig fin, vad spelar det då dig för roll???

     håller med❤️

     Ja att hon tagit flera lån vet vi ju förstås inte. Jag anser precis som du säger att hon har onekligen haft det jobbigt, och att dessa flyttar/lån/operationer kan vara en signal på att man inte mår så bra, jag är själv skönhetsopererad och ser inget fel i det, utan det jag reagerat på är att t.ex flera av operationerna skett i anslutning till att hon separerat.

     Menade inte att låta otrevlig i min kommentar men förstår att det tolkades så, jag ska tänka på det i fortsättningen. Jag tycker också hon är driftig och duktig på många sätt, det jag tänkte var helt enkelt om hon får rätt typ av stöd/hjälp av sin omgivning.

  Överraskningsbröllop (när folk är samlade av en annan anledning och så blir det bröllop också), ja eller nej??

   Nej. Vad skulle det vara bra för? Eller vad är poängen med det?

    Att inte göra en stor grej av det innan antar jag.

     Det är nog tyvärr roligare för brudparet än för gästerna i mina öron. Nää, jag tror inte riktigt på den iden, kan back fire.

   Nej! Så trist.

    Varför?

     Många kanske väljer bort ett tex. Dop eller kalas men gärna hade ändrat sina planer eller prioriterar att delta om de visste att det var bröllop. Eller om man tex tror att man ska på fest så den ena i förhållandet är hemma barnvakt så är det ju tråkigt att missa vänners bröllop?

      Fast väljer man bort att komma på ett dop så har man ju redan valt bort något som är viktigt för de som bjuder in… Tänker att man då får stå sitt kast där. En vanlig fest kan jag gå med på…

       Är stor skillnad på att försöka pussla ihop livet så man kan gå på bröllop än ett dop känner jag

        Är det?

         Klart det är. Ett dop brukar du kunna ta med ditt barn på, och det är kaffe och tårta på församlingshemmet efteråt och så är man ju hemma till middagstid. Ett bröllop behöver du ju barnvakter till. Alla bröllop jag varit på har hållit på i minst tolv timmar.

          Det är ju hela poängen med ett överraskningsbröllop att INTE det ska bli sådär stort och länge utan mer avslappnat och kortare men ändå med familjen närvarande.

     Också att du kanske tänker ”jag har mycket att göra men kan hänga med på picknicken i en timma sen ska jag till tandläkaren eller besöka mormor på ålderdomshemmet (ett exempel, du fattar)” . Så kommer du dit och känner dig som ett svin om du måste åka iväg för att det är bröllop och lika taskig mot mormor om du inte kommer som du lovat. Det blir inte bra tror jag.

      Fast en bröllopsceremoni tar ju kanske max 30 min, förmodligen mindre.

       Men är det bara ceremonin ni ska bjuda in till och ingen lunch/fest/middag eller liknande? Isf kan det väl funka men känner spontant inte heller att det är jättekul? Ska gästerna bara titta på ceremonin då och sen åka hem?

        Nej det är ett annat firande som är grunden till inbjudan. Detta blir en extragrej. (Det är inte jag som ska gifta mig men är inblandad på sidan av typ)

         Okej, utan att outa hela grejen (om det går) vad är det för typ av firande ni bjuder in till? (Som alltså inte är fejk utan på riktigt?).

          Går tyvärr inte… men ett firande där alla parter vet vad som ska hända, förutom de som är inbjudna som gäster och det är närmaste familj och släkt, 20 pers ca.

           Nu blir man ju sjukt nyfiken. I generella termer tror jag inte på iden men ni kan ju ha kommit på ett riktigt bra koncept som gör succe…

           Haha. Det är ett annat firande bara – som är på riktigt såklart. Så det blir liksom ett dubbelt firande. Ungefär som när folk bjuder in till dop och så blir det bröllop också, fast detta har inget med kyrkan att göra.

     Som gäst känner jag ju att det är roligt att tagga till för ett bröllop, alltså längta och se fram emot det etc. Det gör jag ju inte till dop till exempel. Går mer in i att planera vad jag ska ha på mig till ett bröllop, fixar hår, smink etc medan jag till ett dop har byxor + blus i princip. Nej, som gäst hade jag känt mig snuvad på ett bra tillfälle att piffa till sig ordentligt!

     Vet inte om det stämmer på alla, men jag blir roligare som gäst när jag känner mig skitsnygg och partypepp. Det gör jag till bröllop, inte till släktkalas och dop.

   Ja! Kul!

   Jag skulle kunna göra det om jag tex skulle döpa mitt barn och samtidigt överraskar alla nära och kära med att vi ska gifta oss. Det tycker jag verkar kul och fint, och samtidigt smidigt om man inte vill ha mycket ”ståhej” till sitt bröllop

   Nu har ju jag varken barn eller partner så det kanske ändrar sig när jag skaffar det.

    Så gjorde min bror! Det var både roligt och uppskattat!

     Min med! Han ville gärna gifta sig men orkade inte med allt runtomkring och gillar inte att ha fokus på sig själv. Så då kom de fram till att de gifter sig för sin skull och ingen annan.

  Kollar på Gift vid första ögonkastet USA och på möhippan pratar brudarna om hur de skulle känna inför en man som inte är omskuren. Har förstått att det är väldigt vanligt i USA att vara det, men känns ändå så omodernt? Ska lätt könsstympning på bebisar verkligen vara något normaliserat i stora delar av världen?

   Så är det ju, knappast nåt att yvas över. Sen är jag verkligen ingen förhudsexpert men skulle inte heller kalla det ”lätt könsstympning” eller könsstympning alls.

    Att yvas över något innebär att man är positivt inställd till något och ger uttryck för detta.

     Nej, så är det inte.

      Hahaha! Jo.

      Yvs ej av fädrens ära, en var har dock blott sin … kan du ej spänna bågen är han ej din. (Detta är är Esaias Tegnér, varsågod för lite allmänbildning.) Detta betyder att man inte ska vara självgod, dvs positivt inställd till sig själv, utan att kunna backa upp det. Utrrycket ”Inget att yvas över” = inget att vara stolt över.

     Yvas är att skryta,vara självgod,stoltsera över nåt,framhäva sig själv,att ljuga med avsikt att framställa sig bättre än man är,mm.

    En bit klipps bort och det är på könet, så vilken del är det som inte är könsstympning?

    Sen tänker man så klart främst på de hemskheter flickor utsätts för när man hör ordet. Men det betyder väl inte att det är helt okej att klippa av en liten bit bara för att andra klipper större bitar.

   Är ju ett kulturellt fenomen som finns i stora delar av världen. De flesta vuxna män som ”drabbats” brukar inte vara så negativa till det så kanske inget för oss andra att lägga för mycket energi på.

    Vuxna omskurna män vet ju inte vad de gått miste om i form av känslighet. Och självklart är det könsstympning, dvs borttagning av en frisk del av ett yttre könsorgan.

    Menar inte att det skulle vara något trauma utan mer att det känns som en rätt sjuk sak att göra om man tänker efter. Vad i hela friden ska det vara bra för?

     Ja det är ju lite random helt ärligt. Vem kom på det från start liksom? 😉 Men finns vissa fördelar faktiskt. Det gör det lättare att hålla rent, vilket i sin tur minskar risken att smitta sexpartners med HPV och att själv utveckla peniscancer.

      Är inte dessa rön ganska svagt underbyggda? Tror personligen att nackdelarna överväger fördelarna.

       Jag har fått höra från en ssk på urologisk klinik att det samlas smuts under förhuden och det gör att HPV lättare utvecklas till cancer och har svårare att läka ut. Det är därför peniscancer ofta sitter just runt ollon/under förhud. (Jag har stött på detta ämne via mitt jobb, så är inget jag har som hobby att läsa på om hehe).
       Nackdelar? Alltså minskad känsel? Tja, jag vet många snubbar som gärna skulle kunna hålla sig lite längre i sängen så att säga.

        Men asså att det samlas smuts under förhuden? Grundläggande hygien kanske är bra i så fall? Man tvättar väl könet varje dag.

         Det vore idealiskt, men tyvärr gör ju inte alla det?

          Vägra ha sex med en otvättad flöjt😉

      Svaret på din fråga: en semitisk grupp. Är och har varit en religiös symbol förutom i USA där man kopplat det till tankar om renlighet också.

       Så klart, det var bara en retorisk fråga eftersom det i våra modern öron låter ganska absurt.

    Man beskär små pojkar som inte har något val.Vore de större skulle de ju kunna protestera och hävda sin rätt till den egna kroppen.Det finns vuxna omskurna män som har sett det som ett övergrepp ,avskytt att vara omskurna och via kirurgisk ingrepp återfått ny förhud. Omskärelse borde totalförbjudas till mannen själv kan göra det om han vill.

    Att skära sönder barns underliv har absolut förkastligt.

     är absolut förkastligt.

   Det är så vanligt att jag fick en chock när jag flyttade hem till Sverige igen, typ glömt 😅

   Födde en pojke i USA och valde verkligen inte att omskära barnet. Jag är svensk och pappan finsk, så vi har det ju inte som ’tradition’ men gud vad rädd jag var varenda gång de tog pojken ifrån mig på sjukhuset att det skulle göra nåt som vi inte ville. Var tvungen att öppna blöjan för att se att inget hade hänt. 😅 Våran var doktor, en äldre man, gav mig beröm att jag inte hade omskurit pojken. Det gjorde mig ändå glad.

   Jag frågade en kompis i USA varför omskärelse? Hon sa ’ for the look’ 😳

    FOR THE LOOK!?!?!?

     Tappade lite hakan där. Den ser här inte bättre ut för att den är omskuren? Som en torr liten svamp.

  Tittar på uppdrag granskning – bedragarna. Aj aj aj mitt hjärta. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan vara så vidrig och emaptilös som människa. Får verkligen panik! Vad kan man göra ens?! Hur kommer man åt och rensar bort dessa sjuka personer?

  Dödsstraff kanske inte är en sån dum ide ändå🙃

   Sånna vidriga svin!
   Loosers deluxe.

   Hemskt!!! Jag lyckades inte titta och det händer aldrig, var tvungen att spola förbi samtalen med de äldre. Man måste nog dunka in in i skallen på alla – inte bara pensionärer – att om man är det minsta osäker ska man lägga på och ringa upp banken och fråga om transaktionen eller bedrägeriet eller vad det är. De är ena jävlar på att manipulera och ingjuta förtroende och de flesta har lärt sig genom att sälja för ett företag, precis som bedragarna säger. Det finns listor man ska följa och de funkar. De som det adderar är den här rädslan för Muhammed i Tunisien, och stressen. Det var starkt att se chefen från Handelsbanken gråta. Ändå upprepade han precis samma sak hela tiden. Hoppas de agerar hårdare efter detta, på riktigt.

   Ja vilka vidriga människor. Inga samvetskval där inte.

  Ni som gillar att provocera, berätta varför? Vad får ni ut av det, varför/vad triggar er att göra så?

   Beror vad du menar med provocera?

   Man kan uppfattas som provocerande utan att veta om det själv. Det låter som att du blivit provocerad av något, vill du dela med dig?

  När det är halt ute, går ni precis som vanligt?

  Var så jävla halt idag efter att det först kom snö igår, sen regnade, frös under natten och sen lite snö på det också. Är så rädd för att ramla, vill inte skada mig men mest för att det ser dumt ut och är pinsamt 😂 men vågar knappt ta normala steg, vetefan hur jag går men känns konstigt och ser nog ut som jag är gammal och bajsat på mig, typ 😅
  Hatar när det är halt..

   Broddar funkar väldigt bra tycker jag.

   Gissar att du är för cool men det finns bra broddar att köpa på apoteket! 🙂

    Det där är jag tyvärr alldeles för cool för, måste finnas rimligare och bättre lösningar tänker jag:)

     Skor med broddar?

   Man ska gå som en pingvin typ vagga fram. Du kan ju alltid prova.

   Jag brukar böja på knäna jättemycket och gå så lågt som möjligt, nära marken. Tänk orangutang. Då blir inte fallet så högt. Folk stirrar visserligen lite men man vänjer sig. Prova det.

    20:33 det där är nog det roligaste jag läst här 🤣

    Dagens skratt 🙂🙂🙂🙂🙂

   Icebugs alla gånger! Är 30 år och bär mina med stolthet och njuter av att gå stabilt när alla andra far runt som bambis.

    Instämmer!! Märks inte ens att det är halt när man går med dem 😊 Nackdelen är ju dock om man ska in i affärer och liknande, att de väsnas 🙈

   Har alltid med mig en liten hink med grus och en spade så jag kan kasta framför mig

    😂😂😂

   Jag började använda broddar varje dag sen den dagen jag ramlade på isen och slog mig rejält… Hade ont i huvudet i två dagar och armen gjorde ont i en månad.
   Så nu går jag helt normalt på isen, kanske lite lätt böjda ben om det är extremt halt

    Menade varje dag det är risk för halka. Använder de inte på sommaren 😂

   Jag halkade,slog i med benet i en stengrej med en lyktstople i,och ådrog mig en rejäl spricka i skenbenet.Gått 4 veckor nu och det gör sjuhelvetes ont!
   Var försiktiga,använd broddar,gå sakta och stadig med lätt uttåtriktade fötter små steg,som en pingvin.Det ät bedrövligt att dra på sig fakturer och brutna ben! Var föriktiga där ute i halkan!

  Fy fan vad jag grät till Sandra Lindahls nya video. Minns känslan av att bli oväntat dumpad som igår, trots att flera år gått.

   Jag blev fan mer ledsen av detta än mina egna föräldrars skilsmässa.

   Undras om han träffat ngn ny? Karlar brukar inte dumpa i första taget om de inte hittat ngn annan.

    Vilken konstig fördom.

     Har flera exempel tyvärr, men vi får väl se.

     Inget konstigt det är jättevanligt.

   Det är väl inte oväntat om man har flyttat till en ny stad och partnern mest är iväg och knyter nya kontakter. Den initiala tiden brukar personer vilja umgås med sin partner och upptäcka och den nya staden.

   Man kan inte påstå att man blir förvånad när partnern inte är särskilt närvarande ens fysiskt. Det ni beskriver är ju mer en person som inte har velat acceptera och kommunicera att förhållandet har svalnat från partnerns sida. Det är sällan sådana förhållanden från ingenstans får ett uppsving och blir stabila bara från ingenstans.

   Klart att hon har känt att han ändrats emotionellt och kommunikationen har varit torftig(are).

    Nja jag vet inte om jag håller med, han hade ju precis börjat på nytt jobb, klart man vill lära känna nya kollegorna och delta i aktiviteter osv? (dock verkar det ju ha varit på en annan nivå med flera AWs i veckan)

    Hon sa i sin video att det var så självklart för henne att det var hennes livspartner som hon skulle dela livet med och tänkte väl att han kände likadant trots att de inte spenderat så mycket tid tillsammans sen flytten. Så jag kan verkligen förstå hennes chock

  Ni som läser böcker – vart hittar ni böcker ni vill läsa? Goodreads, booktok, booktube? De senare två exemplen upplever jag mestadels tipsar om YA romance som jag inte är särskilt intresserad av…

  Min bästa källa hittills har varit goodreads med alla deras listor i olika former, men hittar sällan nya författare genom dom.

  Så kasta gärna fram era tips på vilka källor (blogg, youtubekanal, hemsida etc.) ni har för att hitta nya intressanta böcker att läsa 😄

   På bibliotek. Där tipsar dom ju tex om nya böcker. Eller hjälper till om man letar efter något speciellt.

   Jag går till bibblan!

   Tack för tipset! Dock har jag inte så nära till ett bibliotek samt att det kan ta ett tag innan nya böcker kommer in till biblioteket 😔 Men dom kanske kan tipsa fastän boken inte är inköpt till biblioteket än?

    Jag går till hederliga bokhandlar, hittar alltid nya böcker jag vill läsa. Bra bokhandlar har ju ofta skrivit personliga tips på vissa böcker också.

     Tack för tipset, det ska jag kika på 🥰

    Måste det vara helt nya böcker då?

     Nej, men vill gärna ha tips om böcker som kommit ut de senaste 2-3 åren max. Jag upplever att böcker äldre än så har oftast ändå lyckats leta sig fram till diverse rekommendationslistor osv och går att hitta. De lite nyare böckerna måste däremot arbeta en del med att etablera sig och därför hittas lättast med hjälp av tips & rekommendationer från andra 😊

      Men vad är det för kasst bibliotek som inte har böcker från senaste året?

       Jodå det har dom, men inte jättemånga 😊

        Böcker som är 2-3 år gamla, anses ju inte direkt vara nya.

    Jag kanske bor i en bra kommun men har tipsat biblioteket om böcker och då har de köpts in. 🙂 men ja du vill ju ha tips själv så då blir de ju svårare

     Ändock ett bra tips att få – att jag kan tipsa mitt bibliotek om böcker att köpa in. Tack 🥰

      Min kommun har en flik för biblioteket på hemsidan och därigenom gör man det 🙂 va superbra för jag fick sen ett Mail att den har köpts in och eftersom jag tipsade så läggs den som reserverad av mig. När de hade köpt in den så fick jag ett Mail att hämta. Så smidigt!!

    Bibliotek beställer ofta böcker innan de är ute i handeln. Man kan lämna inköpsförslag om ens bibliotek inte har de titlar eller särskilt mycket av den genre man söker.
    .

     Visste inte det, trodde dom gick på vad som var i ropet vilket det kan ta ett tag innan en bok blir (ibland flera år). Så då lärde jag mig något nytt, tack 🥰

      Jag läste väldigt mycket under många år. Jag fick låna hem bibblans kataloger från förlagen, över en natt så jag kunde skriva långa listor till dem, om önskemål på alla kommande böcker. Jag var extremt trogen kund kan man väl säga 🙂 Och min smak var nog så mångsidig att det passade, för jag fick aldrig avslag. Nu är det mer förenklat, men jag skriver fortfarande ”önskemejl” om det är saker jag vill läsa. Och som någon ovan skrev, du hamnar på första plats i kön, när boken kommer in. I vår kommun är det 2 veckors lån på helt nya böcker. Finns de som e-böcker, kan man läsa via sin dator också. Så de ligger väldigt långt framme, det är mängder med nya böcker, såväl fysiska, som e-böcker och ljudböcker. Om du gör en rad med beställningar via webben, kan du ju hälsa på din bibbla och hämta hem en massa härliga böcker.

       Vad kul att höra! 😄 Sla absolut höra efter med mitt bibliotek nästa gång jag är där 😄

       Har du tips på två böcker du läst (ny som gammal) som fastnat och som du tänker på då och då? 😊

    Men du kan kolla deras hemsida och använda dig av den digitala kundtjänsten.

   Mestadels scifi-bokhandeln. Får deras nyhetsmejl med tips på böcker, och så skriver de ofta texter på sin hemsida, med tips på olika typer av böcker.

    Det var ett bra tips. Ska signa upp mig på momangen 😍

     Kolla på t ex Bokus på nätet, nyheter, vad som är på gång, läsa om böcker som intresserar dig. Massor med info. Jag har världens bästa bibbla som jag mailar förslag till, om de inte hunnit köpa in sånt som jag önskar mig.

      Det var ytterligare ett dundertips, tack 🥰

   Är med i bokklubb och får en tidning varje månad med förslag på böcker 😊 tror det är krav att köpa en gång per år typ. Dock måste man komma ihåg att avbeställa alla månadspaket om man inte vill ha dem!

    Vad heter bokklubben? 🤩

     Bonniers bokklubb 😊

      Ska kika in den, kan ju ge lite förslag på nya genre och författare som jag kanske inte skulle fått upp i andra forum/rekommendationer. Tack för tipset 🥰

   Akademibokhandeln! Testa gå i en bokhandel i lugn och ro och du kommer hitta MASSOR.

    Tack, det ska jag göra 😍

   Mitt tips är att skaffa ett abonnemang på Nextory (om du inte har haft det så kan man få gratismånader). Där kan du scrolla bland böcker i timmar. Jag favoritmarkerar och skärmdumpar alla böcker jag hittar. Har just nu 100 i kö 😁 vill du ha tips så får du gärna säga vad du gillar så kan jag komma med massor av tips!

    Ja det är sant, har Nextory men brukar använda det endast när jag vet vilken bok jag vill lyssna på och inte hitta nyare böcker. Tack för tipset. Ibland finns svaret närmare än man själv inser 😅😂😘

   Litteraturgäris på Facebook!

    Så synd att jag inte har Facebook, annars hade detdär varit ett dundertips för min del! Hoppas det når någon annan 🥰

   Booktube men rätt personer! Jack Edwards är en bra start, även Leena Norms även om hon också gör annat content nu för tiden. Podcasten books unbound med fd booktubern Ariel Bissett (hon har en master i litteratur så inte mkt ya).

   Gå med i fb-grupperna Snacka om böcker! och Babels Bokklubb. Lite blandad kompott men många erfarna läsare där och man får rätt bra koll på vad som är relevant just nu. Sandra Beijer, Flora Wiström och typ Tone Sjunneson läser ofta aktuella grejer som de lägger upp på sina bloggar/insta.

    Wow vad många bra tips. Ska verkligen kolla in dessa. Kul att du tipsade om Booktube personer också 😍 Jag kollar bara stories på youtube och har svårt att veta vilka som är bra youtubekonton att följa 😅

    Tack igen 🥰

  Ingen större chock att Sandra Lindahls ”stora grej” var en operation🫣

   kommer ju tyvärr göra henne 0% mer lycklig eller mindre ätstörd.

  Sandra Lindahl, någon mer som tittat på vloggen hon lagt upp ikväll? Jag mådde genuint dåligt och jag brukat inte påverkas så av en vlogg. Men tyckte så jävla synd om henne. Hon är ju totalt hjärtekrossad och känner sig så ensam.

   3e kommentaren om Sandra. Det måste ju vara Sandra själv? 😅😂

    Hon har ändå 100,000 följare på YouTube , inte så konstigt!

    Det är nog inte Sandra själv som skriver. Men nu är Sandra a hot topic för att hon går igenom ett breakup som ingen av oss kanske förutspådde i första taget i alla fall.

    Hon har inte figurerat så mycket här innan, kanske för att hon till mångt och mycket är ganska oproblematisk (utöver sina experiment med botox, fillers osv). Slutsatsen där är att hon har en skadad syn på sig själv, och där är det bara synd om henne. Hon behöver ju inget av det hon fixar, då hon är så otroligt fin ändå. MEN i dagens samhälle är det snabbaste sättet att försöka fixa självkänslan och/eller självförtroendet att göra botox, fillers eller operation. Att gräva djupare in till kärnan tar tid, energi, ork och att man verkligen vill och förstår att problemet är djupare än ett ansikte som inte är ”som det brukar”.

    Sandra är otrolig i varje fall. Och behöver nog all peppning och kärlek hon kan få just nu. <3

  Finns de någon som har sökt ett jobb där arbetet kräver en viss kompetens som du inte har men det sluta med att du endå fick jobbet? Det finns en jobbannons ute som jag verkligen känner att personligen hade det jobbet passat mig som handen i handsken, men jag har inte en viss form av vidareutbildning samt erfarenhet som de söker.. är de ens lönt för mig att söka det?

   Alltid värt att söka! Lycka till 😊

   Sök! Det värsta som händer är att du inte får de 🙂 men då har du iaf chansat

   Det vet du bara om du söker 😊

   Det är inte förbjudet att söka, men frågan är om du verkligen vill ha ett jobb som du kanske inte klarar av? Kan visa sig bli ganska jobbigt om både du och arbetsgivaren går på en nit där.

   Sök, av alla som söker så kanske du inte matchar 100% med deras kravbild, men du som person kanske 100% passar in i företagskulturen och arbetsplatsen och har annat som väger upp som gör att du kan få jobbet ändock.

   Det ”värsta” som kan hända är att du inte hör något av dom, och dom ber andra komma på intervju.

   Och om det skulle vara så – ingen skada skedd, och du fick ett övningstillfälle att skriva på CV/personligt brev. Roligare att skriva på dom ifall det är för något man verkligen vill ha, än att man måste skriva för att det behövs.

   Lycka till, jag tror på dig! 😘

   Ja kör

  Ska på ett superfancy bröllop i sommar och med tredje barnet som är 6 månader känner jag mig allt annat än fräsch och pigg.
  Jag behöver någon sminktutorial som är lätt och där man lätt kan hitta produkter (gärna på budget då föräldrapenningen inte är så fet just nu). Är blond med varmare hudton tror jag (är ljus men kan sola ganska länge utan att bli bränd). Använder lumene CC creme medium på sommaren som bas och älskar den. Men behöver rouge, ögonskugga osv och tips HUR jag ska sminka mig för i min värld med tre småbarn är det aldrig direkt läge för en festsminkning.

   Har du tiktok? Vill i så fall tipsa om Ida Pilups, nu kanske hon visserligen inte kör de billigaste produkterna, men oj vad fint hon sminkar sig! Alltid så lätt och fin bas och sen finns det även videor där hon drar på en festlig ögonsminkning.

    Tack ska kolla ☺️

   Lägg mycket fokus på hudvård från och med nu. Undvik socker i stora mängder. Sov när barnet sover. Ge dig själv minst 1 timme egen tid när din partner kommer hem tex
   20-30 min promenad med podd/samtal med en vän.
   Dusch/smörj in dig. 20 min
   10 min scroll/internet surf.

   Sen kör en naturlig fräsch sminkning fokus återfuktad hud, rouge, ögonbryn och återfuktade läppar med en fin läppstift/läppglans med nyans som framhäver dina ögon. Brun mascara. Kanske lite fräknar. Less is more. I alla fall inte ha de kakigt för uppbyggt med tusen produkter utan välj få och bra grejer.

   En omlottklänning som sitter skönt i midjan och eventuellt har en liten arm brukar passa de flesta kroppar, kolla in tyger bara så de inte är för mycket plast så de blir svettigt.
   Att ha spansk/cyckelbyxor för att slippa lårskav och få lite stöd för magen är skönt.

   En bra Deo och en perfym du tycker du luktar gott i.

   https://www.asos.com/se/asos-design/asos-design-brudtarnor-olivgron-plisserad-maxiklanning-av-satin-med-smala-axelband-och-omlottdesign-vid-midjan/prd/204375987#colourWayId-204375988

   https://www.asos.com/se/asos-design/asos-design-brudtarnor-salviagron-maxiklanning-i-satin-med-cape-armar-och-knappning/prd/203527351#colourWayId-203527352

   https://www.asos.com/se/asos-design/asos-design-brudtarnor-puderrosa-midiklanning-i-satin-med-knytning-baktill/prd/201408251#colourWayId-201408252

   https://www.asos.com/se/asos-design/asos-design-rosa-plisserad-midiklanning-i-chevronmonstrad-chiffong-med-utstalld-arm-och-knytning-baktill/prd/205634528#colourWayId-205634537

   https://www.ellos.se/joelle/maxiklanning-juniper/7017205-05

   https://www.ellos.se/joelle/maxiklanning-dremeadow/7019501-01

   https://www.ellos.se/ellos-collection/klanning-beata/7016526-02

   https://www.ellos.se/ellos-collection/klanning-jackie/7018012-01

   Den här videon är den enda du behöver! https://youtu.be/tebIUDuER1A?si=hCVYW6DMqrX9rVpK

  Ni som är och har varit föräldralediga, hur ofta ger ni ifrån er livstecken till era kollegor/arbetsplatser? Jag bor på annan ort så jag kan inte svänga förbi och visa upp bebisen men skickade nyårshälsning per mail. Det är senaste gången jag hörde av mig till dem. Tycker inte illa om dem men vi är ju inte särskilt tighta. Hör man av sig typ en gång i månaden med bebisbild och säger hej hej, eller går ni en hel mammaledighet utan ett pip till arbetsplatsen?

   Folk kommer inte bry sig om en ”bebisbild”, särskilt inte om de kommer varje månad (!). Finns ju inget tråkigare än andra människors barn. Tror heller inte att de förväntar sig att du hör av dig så ofta. Många gör det ju inte alls och det är inga konstigheter.

   Jag ska börja jobba på måndag och har varit hemma i två år. Var där förrförra året på julbord men inte i julas. Messat med en kollega ibland bara.

   Orkar inte helt enkelt!

    Jo, var där när bebis var 6 månader o sa hej!

   Inget alls haha. Någon skrev privat någon gång till mig och någon gång har jag skrivit i vår kontors-messengergrupp men i övrigt har jag ingen kontakt. Känner inte att de är mina nära vänner och har inte känt att jag brytt mig så mycket om de andra som varit föräldralediga heller. Vara med på julbord och sommarfest kan ju vara trevligt men i övrigt, nä

   Detta är min andra föräldraledighet och jag skriver privat nån gång ibland med en kollega där vi kan uppdatera varandra om något nytt hänt. Varit inne på kontoret på lönesamtal och passade på att prata lite med de som var inne då (de flesta jobbar hemifrån) men annars inget.
   Och du skriver själv att ni inte är så tighta, då skulle jag inte höra av mig en gång i månaden och absolut inte med bebisbilder.

   Nej men gud, jag har aldrig varit med om att föräldralediga kollegor haft kontakt med jobbet i nån större omfattning. Eller att någon förväntar sig det. Man är ju föräldraledig? Vanligast är väl att kollegorna skickar nån present/blomma när barnet fötts och då tackar man för det, kanske med bild, en del kommer och visar upp barnet och fikar, andra inte, nån har dykt upp på typ aw/fest en stund (de flesta inte), utöver det ingen kontakt om man inte är särskilt nära nån kollega.

   Okej tack för alla svar, ni skrev typ det jag ville höra (= jag behöver inte känna att jag måste höra av mig)

   Mina kollegor har fått höra av sig till mig och det har dom gjort ett par gånger på sex månader nu. Har träffat dem vid ett tillfälle också, inbjuden av dem. Superkul att ses men dom hänger inte efter mig, och jag tycker själv att jobb är jobb. Så mer kontakt än såhär behöver inte jag i alla fall.

  Får jämt upp denna bikinin som reklam på instagram. Tycker den är så fin, men tyvärr verkar det vara nån slags scam-sida med dåligt omdöme. Men kanske någon här inne vet nånstans man kan beställa en liknande?

  https://www.webikinis.com/collections/best-seller/products/womens-three-color-high-waist-swimsuit-set?spm=..collection_72e7de12-5408-4396-b52a-37d7d201a4a3.collection_1.17&spm_prev=..index.header_1.1

   Jättesnygg! Vill också ha tips tack!

  Någon som har varit i Åre under sommaren och har tips på bra restauranger och mysiga pubar?

  Min vän köper bara födelsedagspresent till två av mina tre barn. Min äldsta är 9, yngsta 2 år. Hon har barn som är jämngamla med mina yngsta och köper till dem men inte äldsta. När minstingen föddes köpte hon present till bebis och mellanbarnet men inte heller då till äldsta. Hon har två barn och jag köper födelsedagspresenter till dem. Detta skaver hos mig! Men vet inte hur man tar upp det? Om man ska? Det är ju verkligen ingen självklarhet att hon ska köpa presenter till mina barn. Barnet som blir utan present har inte reagerat på detta så ingen som blivit ledsen (men är jag då kanske). Överreagerar jag? Ska man bara låta det vara? Har ju ändå låtit det fortgå utan att säga något, men det skaver som sagt.

   Ja du överreagerar. Vill tillägga: vilket trevligt problem ändå, att ha tre barn varpå bara två får presenter. Då måste livet vara rätt bra ändå. Grattis till det!

    Man kan väl få störa sig på mindre grejer utan att få höra att det är ett trevligt problem..? Det är ju högt och lågt på ÖS 🙂

     Ja men ibland måste man sätta saker i perspektiv.

      Till vadå? Alltså det är ju int en insändare i tidningen bredvid allt hemskt som händer i världen – det är i ÖS

    Men skärp dig. Ett barn blir negativt särbehandlat, varför skulle det vara larvigt att ta upp?

   Det är jättekonstigt och du överreagerar verkligen inte. Stackars tappra nioåringen, känner jag spontant.

   Nästa gång den äldsta fyller år och du bjuder in kan du säga ”X önskar sig / gillar —- ifall ni vill köpa något litet”. Kan ju ha att göra med att hon inte vet va hon ska köpa till en äldre för hon inte kan relatera.

   Har hon någon vidare kontakt med den äldsta?
   En av mina vänner har två barn, jag köper bara till den äldsta eftersom jag bara träffar henne. Det andra barnet har jag inte träffat på flera år (äldsta barnet bor på heltid hos min vän, andra inte) och har ingen kontakt med.

  Jag känner mig ikväll väldigt nere och orolig för framtiden.

  Jag bröt benet för någon vecka sedan och blev kort inpå det uppsagd från min provanställning som jag hade 3 veckor kvar på. Min förra chef mobbade mig och det var ett tillfälligt jobb.

  Nu pluggar jag istället endast 100% men har knappt orkat det pga alla mediciner för benet. Utöver det även en kronisk diagnos som påverkar mig med smärta.

  Jag har en högskoleutbildning och vill jobba inom ux/ui design men kan tänka mig mycket annat inom liknande branscher. Men nu är jag så orolig att fortsätta söka jobb då jag eventuellt kommer behöva gå rehab om 3-6 veckor.

  Är även rädd att ej få jobb. Hur tänker ni?

   Sök jobb ändå! Hård konkurrens inom designbranschen just nu. Processerna kan också vara långdragna. Mitt tips är att ha en genomarbetad portfolio och fokusera på spontanansökningar. Började jobba på en stor byrå som designer strax efter jul. Och då hade jag skickat in en spontansökan redan i oktober/november.

   Hej! Jag tycker du ska försöka tänka att det här är en riktig skitperiod. Och de kommer och går och saker känns snäppet ljusare och lättare att reda ut när de väl är över. Och det här kommer också lösa sig på ett eller annat vänster. Fokusera i det närmsta på att må bra i knopp och kropp trots smärta och att försöka ta dig igenom studierna i den mån du orkar tills just den här skitperioden börjar gå över. Resten kommer haka på!

  Måste man plugga vidare?
  Eller måste förstår jag att man inte gör, men går det att få ett relativt bra jobb med minst 30 tkr i lön med endast gymnasieutbildning?
  Känner mig stressad.. trivs inte på mitt nuvarande jobb, vet att jag kan bättre men vet verkligen inte vad jag skulle vilja plugga till. Är 30 snart.

   Ja du kan jobba inom industrin till exempel. Innan jag pluggade jobbade jag i fabrik och tjänade 32.

    Samma här. Hade 45k. Inhyrd och 4-skift visserligen. Pluggar nu, lär ta några år innan jag kommer till den lönen igen😂

   Man måste plugga vidare idag. Vad kan man få för jobb om inte underbetalda? Plugga nåt du tycker om och är intresserad av.

    Jag tjänar nästan 10k mindre/månad än min make. Jag har pluggat 4.5 år på universitet och han inget alls. Så, nej, man måste inte plugga vidare.

    Internutbildning är ju en möjlighet på många kedjor eller industrier.

   Jag har pluggat 5 år och trots det tjänar min man, utan utbildning, lite mer än mig 🙂 en bra bit över 30k som du skriver om

   Men han har också tagit chanser, jobbat utomlands för företagets räkning & utbildat sig internt i företaget han jobbar på. Dock hade han runt 30k innan de med

    Vill dock tillägga att det alltid är bra att ha en utbildning. Min man har garanterat haft flyt – så det är inte omöjligt men lättare med utbildning såklart. Även kul att plugga 🙂

   Jag har inte pluggat men har ändå lyckats landa ett jobb som betalar 60tkr/mån. Jag är snart 40. Inget är omöjligt, det gäller att ha driv, energi, engagemang och ett visst flyt, såklart

   Jag tror att sitta i kassan på ICA betalar rätt bra. Även medarbetare på IKEA tjänar hyfsat. Även lagerarbetare!

    Sen kan det vara värt att fundera på om man vill ha ett utvecklande jobb eller inte. Min kompis dotter har jobbat två veckor på lager. Hon är 18 år. Blev trackad av killarna och såg inte solen någonsin eftersom det inte fanns fönster och det var mörkt när hon gick dit och mörkt när hon gick hem. GIck 18000 steg om dagen och var helt färdig på kvällarna. Två veckor var gränsen för henne. Men visst, lönen kanske var bra.

     Nej jag hade aldrig velat jobba med det där, det verkar hemskt själsdödande. Men om man inte pallar plugga så kanske man inte kan få ett utvecklande och stimulerande jobb.

      Vissa älskar ju att jobba på lager. Jag kan verkligen förstå det, man får pyssla runt i sin egen värld, ganska högt tempo utan den där konstanta stressen i magen, man får använda kroppen och bli hälsosamt trött. Det kanske kan bli själadödande om man identifierar sig mycket med sin yrkesroll och ser det man gör på jobbet som det viktigaste.

    Handels? Jag har jobbat på både Ica och Ikea. Hahaha, nej det är inte bra betalt. Oftast jobbar man 80% dessutom. Visst, det är OB på lördagar efter 12 och söndagar men vad gör det med en låg timlön….

   Har ut samma som min kompis som har pluggat 3 år på universitetet. Hon jobbar i vården och jag i industrin, haha. Tjänstledig nu dock för studier. Tjänade dock ännu mer när jag var inhyrd i industrin, men det är inte så hållbart i längden.

   Säljare 😊 Alltså inte typ telefonförsäljare utan såna som jobbar på olika företag och besöker butiker. Kanske inte är något för alla men vet många som tjänar över 35 och dessutom får bonus varje år!

   Japp. Enbart gymnasieutbildning här samt en liten adminkurs i bagaget. Har jobbat mig upp och klättrar just nu i min karriär. Räknar kallt med att ligga strax över 40k om ca 1,5-2 år.

   Jag har gjort smarta val av jobb samt haft tur också såklart. Men jag har fått jobba hårt för det. Arbetar inom lön och ekonomi.

   Absolut! Få in en fot på ett företag du trivs på, arbeta dig upp i nya roller inom företaget där dom lärt känna dig (istället för ditt CV). Jag fick en ingångslön på 24000 när jag var 24 och jobbade med lättare administration. Har nu 40000 6 år senare och jobbar kvar inom samma företag.

   Har ej högre än gymnasieutbildning, tjänar 40’ /mån och trivs med mitt jobb

  Idag såg jag på TikTok att det finns folk som har helt tyst i huvudet ibland. Alltså att man inte här några ljud.
  Är det verkligen sant?
  Jag har röster i huvudet jämt, tänker med en röst liksom. Och sen så har jag ständigt en låt som pågår konstant, oftast de låtar jag lyssnat på sista tiden.
  Alltså aldrig tyst i huvudet, aldrig upplevt det. Hade nog trott att jag kolat vippen om blev det helt tyst i skallen.
  Hur har ni andra det? Är det sant att vissa har helt tyst i skallen? Eller bara ett skämt?

   Humm….

    Ommm

   Enda gången min hjärna vilar är när jag tränar högintensivt

   Nej alltså även om jag inte tänker på något speciellt så tänker man ju haha? Typ går promenad så registrerar jag naturen, vädret osv

   Jag upplever det så ibland, det är helt tyst

   Min hjärna är heller aldrig tyst. Fick en adhd-diagnos när jag var 50 år. Med medicinering blev det lugnare i huvudet.
   Har inte svårt att sitta still eller myror i brallan. Därav att det tog så många år innan jag förstod att man kan vara hyper på insidan.

   Pratade med en kollega häromdagen om att prata högt för sig själv vilket jag gör rätt ofta. Har jag ingen att prata med så pratar jag med mig själv och ibland inte vara tyst i mitt huvud. Trodde alla kommunicerar med röster i huvudet men min kollega påstår att han aldrig gör det, utan tänker i bilder. Och därav aldrig pratar högt för sig själv, eftersom där aldrig är någon röst som pratar i hans huvud.
   What??! Är det sant att en del, eller en majoritet?, inte kommunicerar i huvudet??
   Blev helt ställd.
   Dessutom ser jag alla ord/bokstäver i varierande färger. Som att allt som sägs textas i färg. R=blå, A=röd etc.
   Okej, jag är knäpp.

    Att se bokstäver eller siffror i färg är inte att vara knäpp utan är hyfsat vanligt. Kallas för synestesi. Jag har för mig att det beror på hur hjärnans synapser har formats, dvs är ett neurobiologiskt fenomen.

     Haha, vad skönt att höra ändå. Kände mig minst sagt lite udda efter samtalet med kollegan.

  Tips på hårtrimmer som är bra och prisvärd? Ska användas på ett barn, vill inte lägga mer än absolut högst 500:-.

   Biltema för djur

  Alltså vad är vitsen att skicka ”tack för en trevlig kväll!” en timme efter man setts ett gäng på middag och sagt exakt just detta allihop när man skiljdes åt? Så ska alla fem svara ”jaaaaa tack detsamma ❤️”.

   Sluta vara neggo. Är du inte glad att folk trivs i ditt sällskap?

    Jo men det blir ju konstig upprepning

     Jag är uppväxt med att det skickades fysiska tackkort efter en bjudning.

     Det är helt enkelt av artighet och en klassgrej (även om det är lite slarvigare att tacka genom sms, men bättre än ingenting alls beroende på manners).

     Du är inte van och misstolkar gesten som någonting negativt/störigt, när det enbart handlar om att visa uppskattning för sällskapet/vänskapen och att visa att man gärna gör det igen. Det är för att ringa in sammanhanget.

   Artighet kallas det!

    Fast man sagt det för mindre än en timme sen?

     Ja? Sluta övertänka.

   Det är lite mysigt att följa upp.

   Jag kan skriva det om jag typ var en varm /glad känsla efter vi sågs

   Sjuk grej att gnälla på, det är väl bars trevligt 😂

    Tycker det är stressigt och visar bara hur sönderdigitaliserat samhället är.

    /inte ts

     Nej. Den äldre generationen ringer och säger samma. Handlar inte om att det är sönderdigitaliserat, det är sånt man gör. Sen kanske den äldre generationen inte ringer efter en timme men väl dagen efter.

     Jag är uppväxt med att man gör så av artighet. Tror absolut inte det har med att dagens samhälle är sönderdigitaliserat. Vad blir du stressad över? Är väl bara att svara tack själv eller liknande, ingenting du behöver lägga massa energi på att stressa upp dig för eller irritera dig på 😳

  Någon som har tips på gott kvällste? Helst sådant som är gott utan mjölk och socker. Jag börjar tröttna på mitt mintte.

   Alltid kamomill på kvällen.

   Kvällsro från Friggs är supergott.

   Tack! Kamomill är faktiskt lite mysigt att dricka. Det andra ska jag köpa hem och prova.

   pukka winter warmer

   Friggs blåbär <3

  Blev lite fundersam fick ”skit” (& blev försvarad) på ÖS i lördags (tror jag det va? Jag läste det i efterhand) kring att jag skriver för detaljerat med info från mitt liv och personen sa då att jag kan ”avslöja” vem jag är. Jag trodde seriöst de flesta här ändå ändrar vissa saker så att de inte går att räkna ut vem man skriver om. Själva historien är sann men detaljer ändras liksom. Hur gör eller tänker ni andra?

  Sen skriver jag saker jag står för att jag tycker oavsett om det handlar om åsikter i en fråga eller när jag drar exempel utifrån mitt liv/folk i min närhet. Inser ju dock att alla inte är likadana på den fronten