Johanna Bladhs ”sparinlägg” kritiseras

…och raderas…

Johanna Bladh postade ett reklaminlägg med inriktning på hur man kan spara pengar om ens ekonomi har en del att önska så här efter jul. Lösningen? Att köpa hudvård från Indy Beauty, som är den betalande avsändaren av detta något världsfrånvända reklaminlägg.

Många är de som reagerat, och några av inläggen hittar ni här ovan. Håller ni med dem? Kanske kan Johanna använda det här för att trigga lite algoritmer?
”Om du är kritisk till det här inlägget, kommentera en 💩”?

Johanna har sedan kritiken ramlade in, raderat sitt reklaminlägg. Jag undrar hur nöjda Indy Beauty är med alltsammans, och huruvida de godkände det på förhand?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi måste normalisera att radera inlägg. Någon mer som raderat inlägg? Kommentera med ❤️ och dela vidare om du håller med.

   Hahaha..

   ❤️

  Iq fiskmås fick nu ett ansikte på Wikipedia

  Tycker faktiskt det är konstiga reaktioner. Är det en nyhet att inflation och räntehöjningar fått väldigt många att gå från att inte behöva reflektera över sin konsumtion till att behöva avstå och göra billigare val. De flesta upplever väl en sämre ekonomi nu? Tycker utspelen om att fattiga absolut aldrig skulle kunna bry sig om hudvård slår tillbaka mer på dem själva, uppenbarligen vet de ingenting om att ha dåligt med pengar.

   Kanske skillnad på dåligt med pengar och dåligt med pengar? ”Sjukt dålig ekonomi” betyder uppenbarligen olika saker för olika människor. Om du kan köpa hudvård trots ”sjukt dålig ekonomi”, well good for you!

    Det som spelar roll är väl vad Johannas följare tycker år dålig ekonomi. Min känsla är att det framförallt är medelklass småbarnsmorsor som har råd med allt de behöver men inte allt de vill ha.

     Ja.. Och uppenbarligen inte eftersom de säger emot henne?

   Handlar väl lite om prio också. Ska man handla allt som dessa influenser skriver får man dåligt med pengar.
   Dåligt med pengar för mig är när det är under 50 spänn kvar och minst en vecka kvar till lön. Är det mer kvar då får man pria…

   Jag håller med dig om att man måste kunna skriva om att spara pengar även om man inte vänder sig till de allra fattigaste varken i världen eller i Sverige (De behöver sällan spartips ändå). T ex plånboken i p1 kan vara ett bra program om privatekonomi även om det skulle vara ett hån att tipsa tiggaren utanför ICA om det, och det är inte fel bara för att någon tomte konstaterar det uppenbara, att man vänder sig till (vit?) medelklass.

   Däremot är Bladh i vanlig ordning 100 % smaklös när hon försöker kapitalisera och plocka poäng på andras lidande (sen är det såklart lika dumt som vanligt att ”spara” genom att konsumera, som varenda butik uppmanar till i sina reklamblad).

   Iofs tycker jag Vardagsrasismen är rätt duktig på att göra karriär på lidande också, men hon har iaf mer finess än Bladh.

  Verkligheten ringde och ville komma in i influencernas liv för en reality check.

  Det HÄR är bra granskning Camilla. Sakligt och inte påhoppande. Och att Johanna äntligen möter lite motstånd när hon försöker slå in sina öppna dörrar. Hur kan hon inte fatta att ekonomiska svårigheter faktiskt är på rikrigt för dem som är drabbade. Nämen köp lite kladd och kräm istället…

   Börjar dock fundera på om inte Johanna ändå fattar att folk kommer reagera, men helt enkelt tror sig tjäna på uppmärksamheten? Hennes smaklöshet är ju vad som ger henne trafik.

    Tror inte att hon hade räknat med detta iochmed att hon tog bort inlägget, hon kan ju dessutom inte fakturera företaget den förbestämda summan när hon tagit ner det (om hon inte gör om det)

  Haha, det här var jätteroligt.

  Lite pinsamt är det allt att försöka sälja något med sådana argument, det borde finnas så många bättre. Men kanske klokt att radera när det inte fick avsedd effekt (eller fick den det?). Kommentaren från vardagsrasismen kändes mest som en variant på ”ät upp din mat och tänk på de svältande barnen i Afrika som inte har någon mat”. Inga bra argument där heller.

   Vardagsrasismen har väl aldrig någonsin några bra argument

    Nej hu vilka tokar som fått rollerna som ”stora tänkare” på instagram. Så låg nivå på diskussioner. Eller om man nu kan kalla det diskussioner, mer ”upprepat okritiskt hyllande av en och samma persons åsikt i en och samma fråga men förpackat i lite olika kostym”

  Blir alltid trött när Vardagsrasismen tas upp som ett vettig person att kritisera nåt….
  Johanna Bladh hade väl bara kunnat göra ett reklaminlägg rätt upp och ner med ”prisvärd” skönhetsvård, det löjliga var väl att ha utgångspunkten om dålig ekonomi och komma med *spartips* Men som sagt att ha Vardagsrasismen, eller Haveristerna för den delen, som rättesnöre för vad som ska kritiseras eller ej är lika löjligt. Vardagsrasismen hatar vita medelklassfeminister mer än nåt annat i världen tror jag.

   Samt ”horunge-Haveristerna” 😂

    Framförallt!

   Hade hört talas om Haveristerna men visste inte vilka personerna bakom det var. Sen var jag med i en random facebookgrupp för icke-straighta där en av dem försökte börja bråka med mig från ingenstans i kommentarsfältet 😅 han var sjukt nedlåtande, sexistisk och elak, betedde sig som en riktig mobbare – och verkligen över INGENTING. När min kompis sedan sa att han var en del av Haveristerna blev jag chockad haha.. har svårt att ta dem seriöst efter det när de försöker trycka ner främlingar för att det är ”kul” på sociala medier, förstår inte sådant beteende

    Var det Henrik eller Axel?

  OT men Skugges artikel i Expressen 🙄 Var inte hon feminist förut? Tror ni verkligen att hon får så många ragg som hon säger? Och att de aldrig slutar höra av sig? Hon verkar vara super i sängen också enl henne själv. Tack för råden Skugge, ska genast börja piska gubben i sängen. Ska man fråga honom först kanske😉

   Blev så äcklad! Mår illa av henne tyvärr,
   Känns så ofräsch.

   Vad har andras män med henne sexliv att göra? Det stod nämligen ingenstans att det var gifta karlar hon ligger med.
   Och de som ligger med henne dras ju till hennes stil, vad skriver hon? Magra urtrötta typen.

   Nej, usch!
   Håller med om – mer sex till folket!
   Men blä, så länge man slipper det med henne.

   Och jag tycker vi har ett härligt sexliv, min man o jag, utan att pilla honom i röven,, som hon råder oss tjejer att göra.

    Och just: lämna mig ifred alla män! Om hon lämnar OF så kanske fler män (de vi ändå inte skulle vilja ha) lämnade henne ifred😉

    Ja inte delar jag hennes åsikter. Känns inte ok och undrar bara vad håller hon på med. Verkar vilset.

   Och varför är det ingen som pratar om hennes frisyr och CA? 🤔

    CA? Tror du svarta människor uppfann flätor eller? 🤣

     Fast hon har ju inte flätor utan s k cornrows. Och jag ställer en fråga, inget annat.

      Utbakad fläta på svenska. Ingen teknik som är unik för någon.

    FÖR att det är så jävla bajsnödigt att säga att bara en viss typ av människor får ha en viss typ av frisyr.

     Fast hon har ju inte flätor utan s k cornrows. Och jag ställer en fråga, inget annat. Men tipsar dig om att läsa på lite om CA.

      Utbakade flätor.

      Jag tycker du ska läsa på själv. Hela världen består inte av USA.

    Vikingar hade flätade frisyrer för redan för en så där 1200 år sedan och längre tillbaka.

   Fattar inte att hon får utrymme i media. Självklart får hon ju även betalt för de här artiklarna. Sen när blev ”den lyckliga horan” rumsren och något att skyta med. Hon har ju någon form av psykisk sjukdom,är helt manisk och gränslös. Men det verkar som om man tycker att det är ok och att det är någon form av konstprojekt. Finns det inga riktiga feminister längre som kan täppa till truten på henne med lite konstruktiv kritik?

   Hon var feminist så länge det provocerade. Nu hittar hon nya sätt att provocera. Hur orkar så många reagera? Hon är ju verkligen inte intressant.

    Jag önskar verkligen att jag inte blev provocerad men det blir jag. Och hon säger, skönt att slippa dela ekonomi med en karl. Sedan säger hon att hon ”blev tvungen” att börja med OF för ekonomins skull.

     Var inte hennes karl arbetslös musiker? Otrogen dessutom. Kanske skönt att slippa försörja en annan vuxen.

      Var han otrogen? Ok, då börjar jag förstå hennes revansch”lust” mer. Kolla alla karlar som jag kan få !! De vill ha sex med mig, se mig!! Pilla era karlar i rumpan och gör ert jobb annars kommer de till mig!! Vilken random kvinna som helst kan få sex om hon går ut på krogen och skulle vilja. Går typ inte att misslyckas.

      Såg nu att han bor i en lgh värd 19 millar så han har tydligen hittat ngn försörjning iaf.

   Hon var feminist fram till ca 2005 då hon ”gjorde slut” med feminismen offentligt. Så hon har varit icke-feminist i snart 20 år nu…

  Gjorde inte Johanna även reklam för nått kosttillskott till håret, och tryckte på att håret förändras så mkt under graviditet och tiden efter? Har för mig att det kom upp i höstas. För ett par dagar sedan postade hon däremot ett ~skojsigt inlägg~ om att man ska NORMALISERA OJÄMNT HÅR!!!!! Hallå hur ska du ha det?!

   Ja pga tofsar vid öronen…. Som för övrigt är helt normalt oavsett om man varit gravid eller ej.
   Post partum-håret som hon försöker få det att låta som är snarare när man har 2-3 cm strån som står rakt ut runt hela ansiktet. Oavsett hur mycket du försöker styla..

   Sååå trött på den här människan. Avgå som influenser tack.

    Haha är i den fasen nu fyfan som det ser ut! Rätt upp står det, som en liten krans . Men är andra rundan för mig nu, så vilar i vetskapen om att det faktiskt växer ut rätt snabbt!

  Kritiken är verkligen berättigad och ett sådant inlägg hade kanske kunnat formuleras på ett annat sätt. Alla påverkas dock på olika sätt av världsekonomin och medan vissa kämpar med att sätta mat på bordet så försöker andra hitta billigare alternativ för att minska kostnaderna utan att egentligen ändra sina vanor. Ja världen är orättvis men vad hindrar att man faktiskt ger tips även för de som inte har det värst? Men det sagt, det är väl själva formuleringen som är det problematiska i det här fallet.

   Spot on. Att folk inte kan ha två tankar i huvudet samtidigt

  Haha, asså jag behövde bara läsa fram till: Därför är jag så glad….produkt från Indy Beauty och skämmas ihjäl mig å hennes vägnar. Det hade räckt att skriva att man fick mer för pengarna eller nåt. Herre jösses.

  Är så trött på Johanna och att hon får fortsätta att härja.

  Är det inte också lite konstigt av indy beauty att godkänna denna typ av marknadsföring? Måste väl ändå godkännas av dem innan publicering?

  Det finns väl olika grader av dålig ekonomi? Hennes målgrupp kanske är mer medelklass som behöver tänka lite mer på utgifterna bara..

   Nej, nu är vi på internet och här finns bara extremer.

   Ja och därför kunde hon ha haft en helt annan infallsvinkel på inlägget.

  Alltså så mkt snack om dålig ekonomi men gäller inte hela samhället eftersom det varje helg är sjukt mycket folk som handlar i shoppingcenter och handelsområdet. Blir lika chockad varje gång eftersom man bara hör hur lite pengar folk har.

   Vet du hur många människor det finns?

    Japp men man borde ändå märka skillnad om så många har dålig ekonomi

   Tror många handlar på kredit… tyvärr

    Har enbart handlat med kreditkort i flera år. Kreditkortet i sig innebär inte en dålig ekonomi eller dålig på att hantera pengar. Jag har fortfarande endast XXXX kr att spendera per månad, skillnaden är när jag betalar det jag handlat (och samtidigt får poäng jag kan göra andra saker för).

   Jag blir förvånad över hur mycket folk reser?

    Du är inte ensam. Resebolagen är också helt chockade och hade inte räknat med att svenskarna skulle kunna resa så mycket som de gör med sin ”dåliga” ekonomi.

  Men hallå det absolut värsta här är ju att denna FAKEFEMINISTEN predikar du är bra som du är normalisera ditten datten och samlar engagemang på det – som hon sen förvandlar till pengar i form av reklam för raka motsatsen till det hon predikar. Den sopan.

  ~Bara för att det är inflation behöver det inte vara skinflation~

  Hahahahaha vardagarasismen. Hon försöker verkligen desperat klämma in hudfärg i varenda diskussion oavsett hur irrelevant det råkar vara. Samt ”andra menstruerande personer”, sitter hon och bockar av någon sorts checklista så hon får med alla sina märkliga woke-poänger?

   Vardagsrasismens trötta taket på allt och blanda in hudfärg där det inte har ett dugg med saken att göra.

    Men verkligen, så konstigt? Vad har hennes hudfärg med det här att göra?

   Tänk alla som blöder från underlivet pga andra orsaker, kanske har de cancer men kan inte få behandling, vad med dem då, ska inte deras röst få höras. Alla med olika typer av könsorgan som läcker urin, kanske drabbas av svamp pga inga inkontinensskydd att tillgå, varför bara fokus på mens? Vavava? Läcker avföring? Låt deras röster höras, så privilegierat att inte utgå från deras situation eller tro att sjukvården där hjälper. Kom igen nu vardagsrasismen, alla måste med.

  Att marknadsföra produkter på detta vis är så fel!

  Älskar hur hon vill få det att framstå som att det här företaget typ sysslar med välgörenhet. Deras mål är väl att tjäna pengar?

  Brukar inte störa mig på människor utan vidare, men det är något med denna Johanna Bladh som jag bara inte tål. Helt outhärdlig människa.

  Hon var feminist fram till ca 2005 då hon ”gjorde slut” med feminismen offentligt. Så hon har varit icke-feminist i snart 20 år nu…

   Johanna?

    Linda Skugge.

  Ännu mer pinsamt att hon försöker vinkla det till att hon också har dålig ekonomi när man ser vad hon tjänar/plockar ut i lön…

   Hur i heklefjäll kan hon plocka ut så mkt (vad summan nu är)🤔?

   Ja allt är så bedrövligt pinsamt bara. Det fanns cirka 9725 olika sätt man hade kunnat göra den där reklamen på som hade varit bättre.

  Lyssnade på podden Vattnet går och Johanna Blad var gäst. Typ det enda avsnittet där jag hört Nina Campioni bli irriterad och säga emot sin gäst. 😅

  Håller med er, så smaklöst skrivet och hade kunnat gjorts bättre men fortfarande ha vinkeln att det kan vara tufft med ekonomin nu.

  Men tycker vardagsrasismen vevar på lite väl också. Nämns ju inget om fattigdom och ärligt talat så vänder sig väl inget av livsstilsinfluerande till dem som verkligen är fattiga, eftersom det mesta handlar om konsumtion och en livsstil den fattige inte kan relatera till.

  ”Förutsätter att man kan köpa storpack pasta”, tycker det här var lite fördummande faktiskt, boken har bra poänger att det ofta behövs tex en variation av kryddor och oljor i skåpen liksom saker som stavmixer för att göra den billiga soppan. Pasta kommer ju alltid i relativt stora förpackningar och att köpa en tiokilossäck brukar inte ens vara billigare än halvkilospåse men ska man vara sån så finns det ju de som inte ens har råd att köpa pastan alls.

  Nån som hela tiden har så mycket otur när man tänker borde inte vara på internet.

  Var tvungen att kolla in hennes Instagram. Hon ska alltså släppa en bok som heter ”Tjejbibeln”… Seriöst, finns det inte redan en uppsjö av liknande böcker fyllda med girl-power floskler? Kan inte fatta varför en kvinna över 14 skulle vilja köpa boken.

  Var det inte Johanna Bladh som startade ett drev utan dess like mot Eric Sporrong?

  Mest komiska är när hon i ett svar på en kommentar skriver ”Går själv på mammapeng” detta trots att hon tog en utdelning från sitt bolag på över 700000 förra året och tjänade över 400000, HAHA!

  Sen i samma svar också skriver: ”jag ber om ursäkt att det landade fel HOS DIG”
  Klassisk ”ursäkt” som inte är en ursäkt, är det inte så psykopater/narcissister brukar uttrycka sig?

  Oavsett borttaget inlägg eller ev kommande krokodiltårar… Johanna skrattar antagligen HELA VÄGEN till banken.

  Tål varken henne eller hennes ständiga försvarare online Atilla yoldas. Vilka pajaser!

  Det är lätt att hitta fel på människor i Pk-land. Helt ärligt, en 2-1 produkt i dagens ekonomi är väl ekonomiskt?! Låt människor få leva och, ja ibland, fela, dödsjuryn!

   ”alla kan fela”… men lägg av!

   Om det är någon det INTE är synd om så är det Johanna Blad, hon tjänar på riktigt miljonbelopp genom att kapitalisera på feminismen och på sina kvinnliga följare genom att kränga på dem skit i feminismens namn. Blir fan förbannad på riktigt

  En sak som jag tyckte va sjukt wierd och en aning smaklöst var hur johanna svarade på ett meddelande från en följare på insta stories idag. Johanna bad sina följare att skriva något som de kände att de var ensamma om.. någon skrev då att hon hade svårt att bli gravid varpå Johanna svarade med en gravid-bild på sig själv och texten ”du är inte ensam”. What the hell?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.