615 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nån som förhandlat upp lön fast innan kommande lönerevision? Inte pga ändrade arbetsuppgifter utan för att de är skitnöjda med en och det är långt till nästa lönerevision och man var inte med på förra revisionen för då hade man precis börjat på jobbet.

   Ja, eller förhandlat och förhandlat. Min VD fick höra att jag funderade på att säga upp mig så fick några tusen extra i lön därför.

    Så vd kontaktade dig för det? Inte tvärtom? Jag vet inte ens hur jag ska våga lyfta det i så fall. Men jag vet åtminstone att de är väldigt nöjda med mig och att de är måna om att jag är kvar. Och att när jag väl får ta del av lönerevision så är det 1.5 år sen jag började

     Nä, min kollega ”skvallrade” till sin chef (med mitt godkännande så klart) så min vd fick veta det den vägen. Han ville väl behålla mig så pratade med mig. Men testa och se vad chefen säger. I värsta fall kan du faktiskt bara få ett nej.

   Ja, flertalet gånger. Jobbar numera som coach och är även lönesättande chef åt mina adepter. Om vi är nöjda höjer vi upp symboliskt i första lönerev även om personen ej skulle varit med enligt avtal. Vilken bransch jobbar du inom? Stor skillnad på vad det finns för förhandlingsutrymme.

    Jaha, det visste jag inte. IT. Utan kollektivavtal.

     Alltså jag visste inte ens att det är vanligt med symbolisk höjning

      Vet inte hur vanligt det är i övriga branscher men hos oss görs det ibland om en nyanställd överträffar förväntningarna eller tex om vi anser att de presterar på en högre nivå och därmed bör justeras upp lönemässigt.

     Det borde finns utrymme och det skadar inte att ta upp det så länge det görs på ett bra sätt. Dock skulle jag säga att det måste finnas något konkret att visa på. Till exempel att du levererar över förväntan eller över utöver din roll eller att du ligger lågt marknadsmässigt.

  Vilka tror ni det kommer gå bra för i Mello ikväll?

   Björn Gustafsson

   Men vad mysig Engmans kapells låt var🤭

    Haha va?!?

     Ja?! Bättre än allt annat som var

   Jag tror fröken snusk

   Liamoo helt ok.

    Ja ha var bra!

    Nej fy fan, hatar karlar som sjunger i falsett. Tråkig som fan dessutom.

  Jag är prepper, fråga vad ni vill!

   Så trevligt. Hmm… vilken är den finaste flagga du vet?

    Den svenska såklart, och mer specifikt örlogsflaggan! Den är sällsamt vacker.

     Ja inte vill jag leva och dö i norden. Jag vill vara född I Spanien eller Portugal.

   Din topp 10 av det du har hemma

    Radio! Viktigast
    Receptbelagda mediciner, alltid det mesta jag kan hämta ut
    Förbandslåda och husapotek
    Mat för ett par veckor
    Har egen brunn annars hade jag haft vatten
    Ljus, värmeljus, tändstickor
    Sovsäck till alla
    Ficklampa, pannlampa, batterier
    Att bilen alltid är preppad med full tank, laddning, yxa och spade, förbandslåda, proteinbars, vattendunk, tändstickor, varma filtar till alla
    Och en jägarexamen

     Det där har jag alltid haft hemma haha långt innan folk började preppa. Kanske inte massa grejer i bilen förutom sånt man vill ha vid eventuell olycka. Men sen är jag van vid strömavbrott ibland på landet. Kanske är skillnad om man bor i lägenhet i stan.

      Hmm ja jag med faktiskt. Skulle intr kalla mig prepper men jag är ju beredd på ett strömavbrott som ej blir lagad direkt. Men det trodde jag nog alla som bor så att det har egen brunn var :p

      Var väl rätt många människor som var utan dröm i veckor efter Gudrun t ex.

       Beror nog på var du bor. Va ju några veckor sen det diskuterades här i ÖS över hur lite saker och hur dåligt förberedda folk var. Alla hade inställningen ”vad ska hända”

       Jag va en av dem som sa att jag var förberedd för oförutsägbara händelser men jag var en av få

       Enligt min erfarenhet saknar en stor majoritet hos oss på landet en grundläggande beredskap. Vill inte påstå att den är bättre än i stan tyvärr.

     Får jag flytta in hos dig?

     Spara lite vatten du, utifall din brunn blir kontaminerad
     Och en solcellsdriven laddare.
     Och Jod-tabletter om du är under 40.

      Har både dieselgenerator och solcellsaggregat, om vattnet skiter sig så beger vi oss till torpet i Hälsingland som är utrustat för att klara minst ett år helt off-grid.

     Är de verkligen okej att åka runt med en yxa bilen? Räknas inte de som ett vapen?

   Vad preppar du för?

    🤣

    Saker som redan har hänt som kan hända igen i en större skala.
    Att vi får slut på dricksvatten.
    Att det blir brist på mediciner eller mat.
    Att vi måste lämna vårt hem på grund av skogsbrand eller annan naturkatastrof.
    Långvarigt elavbrott eller brist på elförsörjning.
    En IT-attack som slår ut delar av vårt samhälle.
    Att det blir krig.

     Ang radion, ska man ha fhm eller digital?

      Du ska ha en radio som går på batteri eller solceller eller en vevradio. Vid händelser som skogsbränder, översvämningar, stormar och krig ska du lyssna på Sveriges radio P4 i det län du befinner dig i. P4 är beredskapskanalen och jobbar tätt med andra myndigheter som brandförsvaret, MSB, militären och Länsstyrelsen vid behov. Jag har själv jobbat på olika P4.kanaler, en gång när det var en stor skogsbrand var vår chef alltid med på alla stabsmöten med myndigheterna för att få den senaste informationen om hur elden spred sig för att kunna varna boende. Det finns även beredskapsplaner för hur varje P4-kanal ska kunna nå ut med information även om det t ex blir krig och anfallande land (vi kan kalla dem för ryssarna, alla svenska försvarsövningar går alltid ut på vad man ska göra om ryssarna kommer) försöker avbryta sändningarna.

       Hen menar fm eller dab tror jag.

   Du har en budget på 500 kr/mån, vad köper du de första 6 månaderna?
   Ska man köpa hem antibiotika från utlandet?

    En vevradio.
    Mat för någon vecka, kostar inte mycket.
    Livsmedelssäker vattendunk.
    Antibiotika har relativt kort bäst före-datum så tycker tyvärr inte det är lönt att bunkra.
    Satsa på ett bra husapotek med sårtvätt, förband för större sår osv.

    Kunskap är en bra och gratis grej att bunkra också!

   Kommer du dela med dig?

    Hade du gjort det?

     Ja. Hade du?

      Kanske.

    Ja, gjorde det redan under stormen Alfrida när tusentals hushåll i kommunen var utan ström i flera veckor och väldigt många inte ens hade en flaska vatten hemma. Vi körde runt med vatten, ved och värmeljus till strandsatta och isolerade framför allt äldre.

     Fint gjort!

  I fredags hämtade jag min tvååring på förskolan, de var ute och målade stora banderoller. Hans overall var genomdränkt av färg. Alltså han hade typ rullat sig i färgen. Detta går inte att få bort. Är det verkligen ok av förskolan? Den är helt förstörd och kostade ändå nästan 1000kr

   Vad är det för färg? Det har hänt hos oss, men gick bort i tvätten…

    Nej tyvärr. Det var också det första pedagogerna sa när jag kom ”denna färg går nog tyvärr inte bort”

     Men hur tänkte de då? Det är ju små barn

      Jättebra fråga. Jag blev så chockad i fredags att jag inte sa något men kommer eventuellt ringa rektorn på måndag. Inte för jag vill ha pengar men vill tydliggöra att det inte är okej.

       Tycker absolut att du ska ringa rektorn. Inte i syfte att skälla dig till ersättning utan för att få en förklaring till hur det kunde hända och så att du kan meddela dina åsikter/tankar. Tycker det är bra att du inte tog det direkt, det brukar vara bra att låta det landa hos sig själv först. Fråga också gärna rektorn om det är fler barn som fått kläderna förstörda!

        Jag skulle säga att jag vill ha pengar till nya kläder. Tycker det är självklart.

         Jag skulle det med, men skulle inte försöka skälla mig till det.

          Har du problem att du skäller mycket. Vad jobbigt.

           Nej, jag har problem med att vårdnadshavare skäller för att få som de vill. Jag skäller aldrig, är fan ingen hund 😜

     Hur unga är pedagogerna på försklan? Låter lite som att de är typ 21 år? Alla som har barn själv måste väl fatta att man inte låter barn gå loss med färg so ej går bort iförda sina vinteroveraller.

      Nejdå, det var allt en blandning av unga och äldre. Tror de tog sig lite vatten över huvudet när de trodde att de inte skulle bli färg-kaos😂 önskar verkligen att jag kunde bifoga en bild på overallen

       De är till 100% INTE utbildade pedagoger, de vet nämligen bättre.

        Vilket kursmoment på förskolelärarutbildningen täcker in detta? Tänker att det låter mer som sunt förnuft än universitetskunskaper?

         Håller med dig att det är sunt förnuft, men kan också tänka mig att frågan skulle kunna diskuteras i en bild/skapande-kurs på förskollärarutbildningen 😄

         Pedagogik, metodik, bild, skapande, för att inte tala om att behärska det svenska språket och att kunna läsa på färgflaskor vad de innehåller…

        Lol vad har detta med utbildning att göra? Ska alltid hatas på ”outbildade” i förskolan så fort något går fel. Vet flera utbildade fsklärare och barnskötare som är olämpliga trots sin kompetens på papper.
        Förskolor hade inte gått runt nuförtiden om det inte vore för outbildad arbetskraft. Det är väl snarare samhällets ansvar att ändra på än att alltid slänga skit på människorna som tar jobben de erbjuds.

   Du kanske inte ska köpa så dyra kläder till ditt barn om du blir upprörd för att hen smutsar ner dem. Det är liksom ett barn, de blir smutsiga!

    Fast lugn i stormen nu. Det är en kvalitetsoverall pga vi ofta är ute länge och det kostar pengar. Overallen är inte lite ”smutsig” utan helt täckt av färg som inte går bort

     Då kanske du ska köpa en billigare som barnet kan ha på förskolan.

      Ska det behövas tycker du?

       Uppenbarligen, eftersom du har denna erfarenhet nu. Eller så fortsätter du att sura. Ditt val.

        Men även en billigare overall hade ju blivit lika förstörd och för någon annan kanske en ”billig” overall är mycket pengar. Tycker det är självklart att de bör informera innan så man kan skicka in barnet i gamla kläder (brukar vi alltid få veta innan men då är det inomhusaktiviteter eftersom alla knappast har flera uppsättningar av ytterkläder) eller iallafall skicka med en plastsäck eller nåt att ha över. Tycker verkligen inte det är ok. Sjukt onödigt.

        Förlåt men en billigare overall än 1000:- är svår att hitta. Jag har köpt det en gång och den höll inte en hel säsong och jag fick köpa en ny. En helt vanlig overall från kaoahl kostar 1000:-

         Second hand?

       Det gjorde jag till mina tre barn.

      Oavsett hjälper ju inte det nu när skadan redan är skedd? Och personalen borde väl för fasen kunna se till att ordna med skyddskläder om färgen inte går bort? Räcker med att klippa hål i några sopsäckar så är det bara att måla på.

      Man vill väl inte att barnet ska gå och frysa i en dålig overall på förskolan heller?? Även en begagnad bra vinteroverall kostar oftast över 500kr. Ja klart att kläderna ska användas men att den blir dränkt i färg är ju något helt annat, särskilt när det hade kunnat förhindras på så många sätt.

       Eller hur, är ju skillnad om det var lite lera som gick bort i tvätten liksom. Det kan man förvänta sig, men färg som inte går bort? Nej, det ska man inte behöva ta höjd för.

      Eller så kan man vara försiktig med sakerna? Herregud målarkaos är inget man räknar med ska hända ytterkläderna.

      Nej verkligen inte, man köper bra ytterkläder till sina barn för att de ska kunna vara ute och leka utan att frysa/ bli blöta! De dyrare är bättre och har kvalitet som håller och kan ärvas eller säljas secondhand!

      Fast overaller som duger för att hålla borta vätan och hålla barnen varma är inte billiga? Och även om de vore de är det huvudlöst att låt dem bli förstörda för en enskild färglek, normalt beteende man lär barn är att ta hand om saker.

      Och eftersom det är ytterst sällan förekommande att personal tycker deT är en bra idé att låta barn leka loss med stora mängder färg som inte går bort medan de har sina overaller på känns det ju rätt omotiverat att köpa en sämre overall till barnen pga detta.

      Vissa verkar verkligen tycka att själva titeln förskolepersonal gör att man aldrig kan göra fel? Det är vanliga människor som jobbar i förskolan, de kan göra tokiga grejer som alla andra…

     Det är klart du ska säga ifrån. Det är en en sak att kläderna blir smutsiga, en annan att de blir förstörda. Det säger väl sig själv att inte barnen kan ha sina vanliga kläder i samband med målning. Stå på dig!

     Håller med dig helt här – även begagnade overaller kostar en slant. Där vi bor är det flera perioder under vintern där temperatur går ned till -30 grader. Därav är det svårt för oss att hålla tillgodo med ”vanliga vinterkläder”. Menar inte att HM, Lindex osv är dåligt, och vi handlar mycket andra kläder där, men just vinteroveraller behöver vi köpa från t.ex. Didriksson, Reima etc för att lyckas få fatt i en som verkligen är tillräckligt varm.

     Och det är inte billigt, även om man försöker köpa begagnat osv.

    Fast overall med lite kvalite (som håller en säsong) ligger runt 1000kr.. skillnad på smuts och färg enligt mig

     En helt vanlig overall från kapahl kostar 1000:- Det är liksom vad en overall kostar.

      Precis det jag menade/skrev 🙂 eller var ditt svar till nån annan

       Du skrev med lite kvalité. Ville bara förtydliga att det är en vanlig overall. Så folk inte tror att det är en från typ pop. Enda kedjan som har billigare är hm och vi har aldrig lyckats få dem att hålla i en hel säsong. Då kostar de 799:- som billigast så att köpa 2 blir ju dyrare än att köpa en vanlig.

    Jag älskar att se mina barn smutsa ner sig och rulla i lerpölar. Men jag hade definitivt valt något annat en en vinteroverall i gott skick om vi skulle måla med färger som ej går bort. Vanligt förnuft.

    Varma vinterkläder I OK kvalitet och skick kostar en helt del tyvärr. Även begagnat.

    Fast färg som inte går bort? Hon har inte köpt en dior overall direkt.

     Även en billig overall blir dyr för en som har ont om pengar.

    Är ju skillnad på smuts som går att tvätta bort och färg som inte försvinner.

    Du har ju helt klart ingen aning om vad vinteroveraller kostar.

    Du verkar ha noll koll på barn och vinterkläder.

    Barn är ofta ute hela dagarna på förskolan. De behöver BRA kläder för att inte frysa. En bra vinteroverall får du sällan för under 800-1000 kr.

    Mitt barns vinterovrerall kostade 800 kr på rea, nedsatt från 1200. Får den hål eller blir smutsig på grund av lek rycker jag bara på axlarna. Barn måste få leka i sina kläder, men att pedagogerna låter barnen måla i sina ytterkläder är helt otroligt korkat. Jag har själv arbetat på förskola och vet ingen vettig pedagog som hade gjort något sånt.

    Skillnad på om de målar inne och får färg på sin t-shirt och sina byxor. Sånt får man räkna med och de kläderna är lättare att ersätta.

   Det hör nog inte till vanligheterna att personal låter barn rulla sig i färg iaf. Mina barns pedagoet skulle inte gjort så.

   Men man får väl anta att det inte var planen. Kanske kan du fråga om de inte kan spåra just baderollmålande till sommarhalvåret så man kan ha vanliga oömma kläder på barnen, ej vinteroveraller.

    Kommer ihåg när man fick kleta med fingerfärg på papper. Vad kul det var. Och vi hade förkläden på.

   Här är det någon som ställer en liknande fråga till Lawline, ifall det kan vara av intresse: https://lawline.se/answers/har-jag-som-foralder-ratt-till-skadestand-nar-mina-barns-klader-har-blivit-forstorda-av-farg-pa-forskolan

   Jag jobbar i förskola och skulle aldrig använda annat än vattenlösliga färger utomhus av just den här anledningen. Dock skulle jag tro att min chef skulle ha inställningen att det är sånt som händer. Overallen fyller ju fortfarande sin funktion även om den blivit ful eller så. Men jag förstår din frustration.

    Jag hade verkligen inte brytt mig om det var lite men den är alltså helt förstörd. Även vinterskorna från kavat hade en del färg på sig

     Be förskolan ersätta den?

     Ring rektorn och hör om det finns möjlighet till ersättning, man kan ju alltid fråga åtminstone.

      Så långt vill jag nog inte dra det men tänker absolut berätta att det inte är okej.

       Med tanke på att personalen säger att de visste att färgen inte går bort så går det ju verkligen att ifrågasättas

        Det lär ju inte varit planen dock, utan att de insåg på vägen att det inte blev riktigt så bra som de tänkt sig. För tanken var absolut med all säkerhet inte att förstöra.

         Säkert inte med flit men spelar ju faktiskt ingen roll, de är anställda för att visa lite omdöme. Med små barn låter färg som inte är vattenlöslig som ett skämt. Kan ju finnas de som inte ens har råd köpa nytt.

          Fast man måste ju inte heller absolut köpa nytt. Det är ju inte saxar de lekt med.

          Alltså jag hade varit arg men det går utmärkt att använda en overall med färgfläckar. Den fyller fortfarande sin funktion. Mina barns pappa målade med fasad färg med barnen och ett par kavatskor och en polarna och pryder jacka fick fläckar. Ungen fick fortsätta ha den.

           Precis, inte hela världen…

   Varför i hela friden sätter man på en tvååring overall för 1000 spänn? Det kan ju hända andra olyckor, att overallen går sönder på annat sätt eller får fläckar på sig som inte innefattar färg. Kan rekommendera att köpa begagnade kläder på vinted.

    För att man får skäll om man köper begagmad skit som läcker vatten/kyla.
    Overaller som duger för skandinavisk vinter kostar mycket!

     Varför skulle du köpa en dålig overall second hand?

      För att det är enda alternativet till att komma billigare undan. En helt vanlig overall kostar 1000:-

    För man vill ha en vattentät och varm overall som håller? Vilka fläckar kan en vinteroverall få på en skolgård annars som inte går bort i tvätten? Det är stor skillnad på att en overall bli lerig än att den blir helt missfärgad av en aktivitet där pedagogerna från början visste att kläder kunde bli fula

    För att det är vad en helt vanlig overall kostar.

    Blir orimligt provocerad av din kommentar, Maria. En overall på pop kostar 1799:- som min 2åring har på sig. Majoriteten på hens förskola har också därifrån. Tycker inte alls det är något konstigt? Men ja såklart får man räkna med att den kan gå sönder, bli förstörd eller dylikt

     Sjukt vad dyrt. Jobbigt att spendera pengar på nåt så tråkigt 😄

      Vad som är riktigt tråkigt är när de går sönder i mars och man måste köpa en ny 😵‍💫

    Jag handlar bara begagnat och en vinteroverall som är i så pass bra skick att de har kvar vattentätheten kostar iaf typ 700 sek begagnat (Och nej det inte samma sak dom att den är impregnerad, är den för sliten för att hålla tätt hjälper ej impregnering). Men overaller slits rätt mycket, för barn som är i den åldern att de har samma storlek två vintrar så kan det vara knepigt att ens hitta begagnade grejer som håller dem varma och torra.

    Ytterkläder för skandinaviskt väder som klarar att hålla barnen varma är dyra.

    för att overalljävlar kostar satan om det ska vara bra kvalite o hålla både kyla o väta borta!

    För att overaller kostar så. Märks att du inte har barn.

     Den här diskussionen är så intressant. Absolut ska barn ha kvalitet och bra kläder. Men jag har ALDRIG och skulle inte vilja lägga 1000+ på en overall. Jag tycker man absolut kan komma billigare undan om man bara är smart. Man kan ju som minst i alla fall handla på rea, och handla i ”fel” säsong. Men oftast letar jag begagnat. Just nu går barnen i en overall från pop som jag köpte på tradera för 350 och en overall från kuling jag hittade på marketplace för 200. Båda var i toppenskick när jag köpte dem.

   Köp en ny overall och ha kvar den förstörda overallen på förskolan som ”slit och släng”-overall till nästa gång barnen ska smutsa ner sig.

   ”Förstörd” ? Det är bara färg. Den enda som bryr sig är du. Ingen annan bryr sig. Och om någon brytt sig så spelar det ingen roll.

   Och du förstår detta. Så hela tråden handlar om din offerkofta.

    Mupp.
    De flesta här är ju överens om att det var dumt och klantigt gjort och att det är rimligt att bli irriterad. Betyder inte att det är världens undergång men man får faktiskt bli irriterad för små saker också. Hon hade till exempel eventuellt kunnat sälja den overallen för kanske 600-700 kr, nu är nog svårsåld för ens 100 kr. Och JA man får räkna med att saker går sönder/olyckor händer osv osv men detta är bara klantigt och ogenomtänkt av förskolan.

     Tycker det var klantigt av dem absolut men undrar också hur overallen är ”förstörd”. Går den inte att använda för den är fläckig av färg?

      Skulle du själv vilja gå omkring på stan med din fina dunjacka inkletad i grälla färger?

       Barnet bryr sig förmodligen inte

       Sällan barn har overall på stan.

       Men ofta ungen skulle bry sig? 😄 De väljer ju gräsliga kläder/kombinationer om de får tex. (Vilket är bra, de ska inte bry sig).

        En 2-åring kan absolut bli ledsen av att overallen nu är täckt med färg. Inte alla kanske, men min hade kunnat vägra ha på sig den. Inte för att de är medvetna om vad som är snyggt utan mer för att något är ”fel” med overallen mot vad den tidigare var.

     Plus det känns osäkert med vattenfast färg till små barn som kan råka få den i munnen.

    Exakt. Funktionen är ju inte förstörd. Ha den som förskoleoverall. Vem bryr sig att det är lite färg på den då?

     Jag skulle bli jätteledsen av att få kläder förstörda på det sättet. Använder personalen färg som inte går bort har de skyldigheten att sätta på barnen någon form av skydd. Dessutom om färgen inte är vattenlöslig kan man undra om det är så bra för små barn. Nej jag skulle absolut kräva ersättning för förstörda kläder, målarfärg är inte normalslitage. Och till dej som skriver att det inte är hela världen och att barn inte bryr sig, för dej är det så, för mej är det inte så. Vill man kunna sälja dyra säsongskläder vidare ska inte inkompetent personal förhindra det.

  Jag har hört att folk med övervikt får större fettceller (eller var det fler?) och därför vill kroppen gå tillbaka upp till den högre vikten.
  Jag har nu tappat ca 25 kg, hur kan jag minska fettceller så att denna normala BMI (BMI 23) blir min nya normala som kroppen vill hålla fast vid?
  Går det? Inga injektioner/operationer/maskiner, gärna naturligt.

   Det går mig veterligen inte, vilket innebär att det hormonsystem som reglerar hunger och mättnad alltid kommer att fungera lite annorlunda. Men med goda vanor kommer man långt. Jag har också gått ner mycket i vikt (42 kg) och jag går absolut inte runt hungrig hela tiden. Däremot vet jag att jag måste hålla hårt på mina goda vanor och inte släppa tyglarna helt under t.ex. en semestervecka. Jag vet också att jag aktivt måste kompensera om jag ätit mer än vanligt en dag. Någon som aldrig haft problem med vikten behöver inte oroa sig över sådant, om de ätit mycket en lördag så är de inte så hungriga på söndagen. Så fungerar det inte för mig, och antagligen inte för dig heller.

    Har du något mer tips för någon som är i sin viktresa? 😍 bra grejer du skrev som jag inte tänkt på

     Det är flera år sedan jag gick ner i vikt nu så jag minns ganska lite från själva viktnedgångsfasen. Men en grej som var viktig för mig var att ha is i magen vid viktplatåer och lita på processen i stället för att äta ännu färre kalorier. Ett annat tips är att inte äta så lite så att du blir helt slut i kroppen och bara orkar ligga i soffan all din lediga tid eller knappt orkar stå upprätt. Jag upplevde att min ämnesomsättning blev så himla låg då, och att viktnedgången gick snabbare när jag åt lite mer och orkade vara aktiv hela dagen.

      Tack för ditt svar!

    Bra kämpat, det är klart lättare att sätta på vikt än att gå ned (för oss som älskar mat!).
    Jag har hållt en stabil vikt genom att träna, inte äta på kvällar, äta bra mat osv.
    Men jag vill gärna att kroppen vänjer sig vid denna vikt, förstår om det kan ta flera år. Men jag får väl bara acceptera att jag inte får falla tillbaka i gamla vanor.

    Det där stämmer väl inte? Jag har aldrig haft viktproblem men om jag ätit mycket en lördag så nog äter jag på söndagen också (och blir hungrig).

     Generellt stämmer det, sen om du är ett undantag kan jag inte uttala mig om. Det är därför folk utan viktproblem håller vikten. Om du äter mycket på lördagar och aldrig kompenserar för det genom att äta mindre andra dagar så går du ju upp i vikt. Det betyder inte att folk utan viktproblem inte äter någonting dagen därpå, utan att de äter lite mindre dagen eller dagarna därpå (utan att tänka på det) så att saker och ting jämnar ut sig.

      Inte för att vara dryg utan för att jag blir nyfiken- har du nån källa på det påståendet?

      Alltså att man går upp i vikt av kaloriöverskott förstår jag ju men jag undrar över påståendet att man per automatik blir mindre hungrig?

      Precis så är det för mig. Kul att du formulerade det.

   Dina fettceller har krympt i och med din viktnedgång så det behöver du inte oroa dig för. Men det är viktigt att försöka fokusera på att hålla de bra vanor som ledde till viktnedgången, annars går man såklart upp igen.

   Jag har förstått det som att man behöver behålla sin nya vikt i ganska många år (8-10?) för att kroppen ska ”stabilisera” sig och hitta sin nya set point.

    Kroppen har ingen set point. Genom att gå ner i vikt minskar du ditt kaloribehov, det är därför det är svårt att hålla vikten. Man vill ju äta mycket gott, men en liten kropp behöver inte många kalorier.

     Koala har rätt. Finns forskning som stödjer det.

      Länk?

     Håller inte med, min kropp blir orimligt slö och hungrig när den kommer under sin set-point. I princip omöjligt att stå emot den hungern, och vips så har man gått upp i vikt av vanlig nyttig mat

   Kroppen vill ingenting! Den reagerar på vad du gör. Om du sover bra och äter sunt så får du bra hunger- och mättnadshormoner.

    Har kroppen varit överviktig strävar den automatiskt efter en högre vikt. Det finns belagt i flera studier. Jag ska googla runt och se om jag kan hitta det jag läst och länka här.

    joo kroppen har ju en comfort weight, en viss viktpunkt den trivs med. min är typ 61 😂 kan träna och gå ner till 57-58, men den går väldigt gärna upp till 61 igen så fort jag inte ligger i

   Enda sättet att få färre fettceller är fettsugning.

   Kroppen är fortfarande kvar på stenåldern och kommer alltid sträva efter att återgå till sin höga vikt = bättre överlevnad. Det gör den genom hormonell reglering av hunger- och mättnadshormoner (du kommer bli mer hungrig) samt genom att sänka din energiförbrukning i vila. Kroppen behöver också färre kalorier då din kroppshydda är mindre. Det du kan göra är att träna varje dag (minst 60 min) för att öka din energiförbrukning, och fortsätta ha koll på vad du äter och satsa på mycket grönsaker och mindre fett och socker. En annan framgångsfaktor är att skriva ner det du äter och dricker varje dag, samt att äta regelbundet.

    Bra tips! ❤️

   Jag gick ner 15 kg för ca 3 år sedan och ligger nu stabilt på min lägre vikt. Pendlar ibland 1-2 kg upp eller ner men håller den stabilt utan att tänka allt för mycket. Tänker kring kalorier när jag lagar mat och håller mig till ”fettsnåla” produkter men utöver det blir det en del godis/sötsaker och utemat också.

    Men jag antar att du har hållt dog till de goda vanorna av vilja? Känner du att du vill äta mer men måste hålla emot?

  Är det någon här inne som lyssnar på Lakkis och hennes kompis Carls podd Hör här?
  Isf vad tycker ni om den?

   Båda är sjukt roliga, men laki kan vara så världsfrånvänd ofta när det kommer till ekonomi. ”Hur kan man inte ha pengar” typ

  Är jag en tönt?

  Har varit väldigt mycket ute i Barkarby på IKEA Mio Bauhaus osv de senaste månaderna pga flytt. Har vid väldigt många tillfällen nu sett hur barn åker bil utan bilbarnstol. Alltså små barn som sitter i knät på föräldern. Små barn som sitter med vanligt bälte. Som sitter på golvet, som ligger i baksätet. I min värld är det helt galet och om det är så vanligt, varför står det inte polis å typ kollar bilar där? För visst är det väl olagligt? Visst fan MÅSTE barn å bebisar ha en barnstol?

   Det är helt jävla sjukt om nån kör in i en så är det ju kört….

   Socanmäl eller polisanmäl!!

    Lite svårt, är ju rätt många olika personer. Tänker att det är en mer allmän grej? Brist på info? Brist på pengar? Brist på info om stöd? För har för mig man kan få bilbarnstol via soc eller likn.

     Man kan få låna bilstol av brandkåren.

     brist på hjärnceller!! har du ditt barn i knäet o ni krockar har du inget barn mer…Hur svårt e det o räkna ut. Man skaffar bilbarnstol oavsett ekonomi.

      Tror brist på information och annan kulturell bakgrund.

   Tipsa polisen om du har sett det flera gånger. Låter helt sjukt

    Tänker att det borde va allmänt känt? Olika familjer hela tiden. Hemsk kanske jag är men dom här familjerna har alla lite samma ”look”. Kan nästan peka ut dom på förhand nu.

     Hur menar du?

      Det orkar jag inte gå in på med risk att diskussionen ballar ur, det är inte det som är min poäng. Jag är bara så förvånad. Ochsom sagt, säkert allmänt känt hos polis osv

       Bvc borde ju informera och sen skolan. Jag har gjort samma observation som dig. Uppenbarligen är det stora grupper av familjer som inte får information kring vad som gäller.

     Men tänk inte att det är allmänt känt utan skriv en anmälan baserat på det du har sett. Du gör de på polisens hemsida

      Mina barn fick färg på sina jackor efter att förskolan haft målare som målat ute på gården. Jag kontaktade rektorn och fick ersättning för nya jackor. Det kunde de sannolikt kräva målarfirman på (då de inte spärrat av ordentligt). Tycker absolut du ska kontakta förskolan! Fina kläder håller ju ofta till fler än ett barn…

      Ja det kanske man kan, en mer allmän då. Hemskt men tänker att de garanterat vet detta men har så mkt skit och värre saker på sitt bord att detta är prio 1013

       Barn och deras säkrhet är rätt prioriterat med.

   Wtf!

   Nä det är helt sjukt! I detta snöväder också när var och varannan bil får sladd?!?Måste vara folk från andra kulturer där bilstolar inte är så vanligt eller?

    Ja det är ofta så. De har inte det säkerhetstänket kulturellt och uppenbarligen informerar inte samhället effektivt kring vad som gäller.

   Kom ihåg att jag reagerade på det när jag var yngre och arbetade på en snabbmatsrestaurang med drive in. Då var det alltid personer med utländsk härkomst, tänker att det kanske inte är samma regler som här så man har ett annat tänk?

   Det här låter som hittepå. Har aldrig hört talas om någon som ser en massa familjer köra omkring med barn liggandes i baksätet eller på golvet (hur ser man ens det utifrån?)
   Och vart kommer Ikea och Mio in i bilden? Är det relevant att det sker just där?
   Med det sagt så självklart anser jag också att barn alltid ska sitta fastspända i bilstol, vilket mina egna barn alltid gör. Men som sagt, detta inlägg känns för överdrivet för att vara sant.

    Jag nämnde anledningen till att jag varit i det området så extremt mkt på senaste. Brukar inte hänga ute i Järfälla. Och det är där jag observerat detta, senast i Fredags.

    Hur man ser det? Well om nån parkerar bredvid dig och stoppar 3 barn i bilen men enbart har ett babyskydd fram så SER man det. Har själv två barnstolar i min bil och de tar ju fan upp hela bilen. De går inte obemärkt förbi

    Sen läste du nog inte vad jag sa. Skrev inte att massa familjer har barnen på golvet. Men massa familjer har tydligen inte bilbarnstol.

    Har du aldrig varit på en parkering i ett område med många utlandsfödda? Detta är extremt vanligt. Såg senast för 2 dagar sedan en man lasta in 5 barn i sin bil. Alla var under 10 och ingen hade bilstol. Ett barn satt i knäet på det andra. Gissar att du bor i en småstad med enbart etiskt svenska.

    Inte hittepå. Jag bor på en helt annan plats i Sverige, där många från ett jättestort land flyttat hit för att arbeta på den stora bilfabriken. Jag ser dem varje dag i bil utanför mitt fönster och barnen sitter utan varken bälte eller barnstol, vissa hänger ut genom fönstren, en del sitter i knät på någon annan osv osv.

   Är du ett troll?
   Hoppas det för detta får inte vara sant…

   Jag kör mycket och jag har aldrig, varken i förort eller innerstan, sett barn utan babyskydd/barnstol. Har sett ett och annat framåtvänd barn som verkar lite för liten för att vändas men barnet har ändå en stol.
   I knät..Aldrig någonsin. Inte sen 90-talet.

   Du ser alltså detta ofta????

    Nu ska jag svara trots att jag inte är ts. Jag ser detta dagligen i den europeiska storstad där jag bor (inte i Sverige). Det är folk som inte har socialiserats in i säkerhetstänket som råder i (norra) Europa. Det är enda som förmodligen kan hjälpa är informationskampanjer, kontroller och böter som påföljd.

     Har också sett det utomlands. Mina släktingar håller på så i hemlandet. De fattar inte varför jag ens har ett babyskydd.

     Men i Sverige är det väl extremt sällsynt att barn åker i knät? Jag har då aldrig sett det och jag pendlar dagligen. Inte åkt kollektivt på flera år.

      Ute i Järva är det väl mer regel än undantag?

       Dra in körkort nu!!

        Tror polisen har andra prioriteringar just där..

     Precis så jag tänker. Inte att man skiter i det utan att man inte ser det som lika självklart. Kanske är man inte informerad ordentligt. Sen är det ju SVINDYRT! Därför skulle jag inte vilja ”anmäla”, men tänker att det ju inte bara kan va jag som noterat detta. Att ju polis å soc å vad vet jag måste veta detta å att de borde jobba med detta. Precis som de gör med massa annat?

     Saken är ju att varje gång jag ser det får jag lite panik i magen. Men tänker då på alla delar av världen för man inte har barnstol å att jag ska lugna mig

     barkarby
     rätt mkt olika kulturer som bor och handlar där. har tyvärr sett detta även i flempan.

     Ja eller hur, gud vad alla ska gå som katten kring het gröt.

     I olika länder finns olika sälerthetdkultur kring trafik. Det räcker liksom att man lämnat flygplatsen i andra länder för att man ska inse det.

     Det ts menar är att det finns gott om invadnrarfamiljer som ej använder bilstolar, men det vill hon inte säga rätt ut utan hon skriver bara att hon ”varför mycket i järfälla”

     Och nej inte invandrare. ”Invandrare” är ju inte en kultur heller.

    Vad skulle nån få ut av att hitta på det?

     Mest önsketänkande, vill att det ska vara lögn. Hellre ett troll på ÖS än ett barn i fara.

   Ute i Järva gör många på sitt sätt.

   Man måste ha bilstol om man är under 125 cm enligt lag.

   Billigare att förvara barnen i takboxen.

    Tror inte det är samma grupp människor som åker skidor som skippar bilstol 😉

     Har man råd med bil har man råd med bilstol. Det är inte pga fattigdom man skippar säkerheten. Du får nog släppa tanken på anmälan annars blir du knäpp av oro. Låt var och en stå för sig själv, de vill ta risken. Men empatiskt av dej att reagera. I min kommun är det likadant, gärna ett barn i knät i framsätet. Det är inte för lite informerat, det är attityden ”gäller inte mej”. Barn har inte samma värde som för andra, deras gud vakar över dem. Det som sker det sker.

      Jag är en helt annan anonym. Din kommentar känns ganska ful.

  Tänkte göra fillers i hakan och käke alltså inte sådär extremt som instagram tjej utseende, utan mer åt high fashion hållet men är i 20 års ålder och vet ej om jag ska börja med nånting som kostar så mycket pengar varje år om jag vill fortsätta se ut så….

   Nej, sluta. Du bidrar till ett skevt samhälle.

   Fillers försvinner inte så fort så räkna med att lägga kanske 4000kr totalt. Det räcker med 1-2 påfyllningar över en tid för sedan ser det fake ut. MEN du är säkert finare utan ändå och jag hade rekommenderat att vänta tills du är kanske 25 och om du fortfarande vill göra det då kan du testa 🥰

   Ta tag i din kassa självkänsla istället för att bidra till denna ytliga utseendefixering.

    Amen!

    Alla säger att jag är vacker till o med främlingar när jag går ut, och jag vet att jag är vacker, det handlar om att det är så normaliserat tyvärr och har sett min mor sen liten fylla i grejer i ansiktet på kliniker. Så de är väl de får mig att tänka på sånt inte dålig självkänsla, och att man alltid vill se bättre ut lite som att göra slingor dock säger min Man att de inte är en bra idé vilket jag håller med om

     Men om du håller med om att det inte är en bra idé så fattar jag ännu mindre. Att det är så normaliserat att förändra kroppen på onaturlig väg är skrämmande. Och det är inte bara ”samhällets fel”, varje individ har ett ansvar här.

     Nej, det är inte som att göra några slingor. Sluta försök att dra dåliga ursäkter och jobba på din självkänsla istället.

   Vilket sorgligt och patetiskt inlägg.

   Gör det INTE!!!! Filler flyttar på sig, filler kan bli fel. Filler drar åt sig vätska. Filler är dyrt! Särskilt i längden. Du sparar pengar på att göra ett riktigt ingrepp. Men bäst är ju om du kan va nöjd utan

   Om du ska göra det, fyll på 1 gång. Vänta några månader (försvinner fort första gången). Fyll på igen. Vänta några månader till, fyll på.
   Du kan fylla på mindre andra och tredje gången.
   Om du fyller på innan det försvinnit/migrera så sätter det sig på en plats och håller i flera år.
   Jag fyllde käken 3 gånger (2 ml, sen knappt 2 ml sen 1 ml totalt för båda). Har gått ca 4 år och fillern sitter där den ska och den har knappt minskat i volym alls.
   Läpparna funkar inte så, man rör på dem för mycket.

   Jag gjorde fillers i hakan på grund av vek haka och stort överbett. Egentligen hade en operation för att flytta fram underkäken varit att föredra, men det är en väldigt invasiv operation med lång konvalesens, så det är inte aktuellt.

   Det viktiga att veta är att fillers inte försvinner så lätt. Jag har inte gjort fillers i hakan på över 4 år, men de är fortfarande där. Man behöver alltså inte fylla på varje år. Tog dock något år eller mer att bygga upp hakan till normal storlek.

   Nej låt bli. Ser så många på tiktok som har det, ser fasen inte klokt ut.

    Nej, det är verkligen så så fult. Undra när samtiden ska vakna och inse att vi håller på att förstöra oss själva med all fillers, botox och ingrepp. Så undrar människor varför folk mår dåligt nu för tiden. Just kanske för att vi tror att vi kan bli lyckliga genom att ändra utseendet istället för att försöka göra så vi mår gott inombords.

     Ja. Går det att ta bort fillers?

     Kollade igenom en tjejs konto igår och det slog mig hur konstig hon såg ut. Lägger man något även vid käkbenet? För det såg inte naturligt ut. Och så bratz-läppar på det. Och idag såg jag en till som såg likadan ut fast nästan ännu värre. Båda två läspar också, gör man det när jag gjort läpparna?😬

      Ja med hyalas. Fast det kan även förstöra ens egna vävnad och skapa ärrvåvnad så allt annat än riskfritt.

      Ja men det försvinner inte av sig själv, så som folk vill få det till.

    Det går att få ett naturligt resultat. Allt handlar om att hitta symmetri och inte gå till överdrift.
    En tjej, som jag själv, med väldigt mjuka drag kan inte fylla på så att det syns rakt framifrån (tänk Angelina jolie) men jag kan få en finare profil.
    Man kan även fylla läpparna ytligt så får man inga ankläppar men man måste också hålla sig inom sina naturliga ramar. Jag har medelfylliga läppar, skulle aldrig visa en bild på Kylies läppar.

    Så tråkigt att folk antar att alla med filöers ser ut som ankor.
    Men jag måste erkänna att det finns många som ser läskiga ut.

     Fast säg mig VARFÖR ska en tjej i 20-års åldern fylla sitt ansikte med fillers? VAD är syftet?

      Skönhet. Varken mer eller mindre.
      Ytlighet.

       Fulhet borde det heta eftersom det är allt annat än fint.

     Fast inte heller konstigt att det är det antagande man gör eftersom ”alla” ser ut så.

     Säg det till Kylie Jenner. Hon har tillgång till de bästa behandlarna i världen men hennes fillers ser ut som skit! https://the-jut.com/2024/01/25/fans-want-to-know-what-happened-to-kylie-jenners-face/

      Hon har gått till överdrift. Hon hade streck till läppar naturligt.

       Ja men titta under hennes ögon.

        Hon ser minst 10 år äldre ut än 26 år.

     Varför uppmuntrar du skeva ideal?

      Hellre bra tips. Respekterar att en vuxen kan fatta sina egna beslut och jag förstår också att folk ställer frågor de vill ha svar på- inte mitt jobb att anta att de är dumma barn som behöver pepp istället för svar.

       Jag menar mer – varför gör DU fillers och därmed uppmuntrar skeva ideal?

        För att jag kan, vill och får. Det är det enkla svaret.
        Jag kan för att jag har rätt förutsättningar (grundsnygg, ekonomin, friheten, klinik i toppklass etc).
        Vill för att jag vill se så snygg ut som jag kan inom de ramar jag lever. Jag vill alltid se bra ut, nöjer mig inte med att se ut som en vanlig tjej. Strävar efter wow-effekt. Beundrar wow-tjejr, ser därför inget skevt i skönhet.

        Får för att jag accepterat att som tjej är mitt utseende det som ger mig en fördel i livet. Det är omslaget som bjuder in folk att lära känna mitt inre. Man kan ha båda. Jag vill ha båda. Har idag båda. Vill inte förlorar varken yttre eller inre.

         Fast du är ju ingen skönhet utan en vanlig tjej som gjort ingrepp?

          Jag är snygg. I spegeln. I kameran. På gatan. Utan smink. Med smink. När jag är nyvaken.
          Så jag är en skönhet eftersom skönhet är vad du ser när du ser mig.
          Var jag mindre vacker förr? Ja. Är jag mer vacker nu? Ja.

           Alltså dina kommentarer sammanfattar verkligen allt som är fel med dagens normer och ideal 😔 Så sorgligt och tragiskt!

           ”Skönhet är vad du ser när du ser mig”.

           Mest troligt inte. Du är liksom ingen som alla tycker är snygg. Du tilltalar några men du tilltalar definitivt inte varenda människa som ser dig.

           Tjejer som denna är så hjärntvättade att de inte förstår mer än sin egen lilla, lilla bubbla. 🙁

         Jag vill vara din vän haha. Resonerar exakt likadant som du gällande skönhet. Jag har också fått väldiga fördelar på grund av att jag är vacker. Det går inte att förneka att dörrar öppnas och världen bemöter en annorlunda om man anses vara attraktiv. Allt handlar dessutom om symmetri och att se ”frisk och fertil” ut.

         Det går inte att skuldbelägga enskilda individer för upprätthållandet av ett skönhetsideal, åtgärder måste göras på åtminstone samhällsnivå. Det är märkligt att be kvinnor avstå en av få saker som ger dem så tydliga fördelar, särskilt med tanke på hur oattraktiva kvinnor samt äldre kvinnor behandlas.

          Fy vilken vidrig människa du är! Och jo det går utmärkt att hålla enskilda individer ansvariga. Vill du ha fördelar i livet, var en bra medmänniska. Gör rätt och fokusera på vad du kan göra för andra. Social climbing mha utseende är bara äckligt…

           Usher vilken avundsjuka som lyser från kärringar som är osäkra och aldrig känt sig snygga tänka sig att jag är gift affärskvinna och har barn och familj vänner och känner mig skit snygg och får höra det ofta och aa exakt som du inte är allas smak så är inte vi andra snygga det heller men vi älskar oss själva iallafall

           Du missar ju poängen med allt helt. Alla som håller på med filler och diverse skönhetsoperationer skapar och upprätthåller orimliga ideal som våra stackars barn nu får växa upp med som norm. Vad för slags samhälle skapas av det? Vad kommer normen vara i framtiden? Ska varenda människa lägga sig under kniven istället för att vi försöker fostra våra barn att bli trygga individer som har god självkänsla och vågar vara och se ut som sig själva?

           Till Anna alltså, och alla andra som inte förstår problematiken 🙃

           @Anna: Är det jag som inte vill göra någon ingrepp som är osäker?

         Fortsätt intala dig det. Är man grundsnygg behöver man inga ingrepp.

     Fast du har ju inte medelfylliga läppar, du har ju fyllt dig till det, så inte så konstigt att folk ser när man har gjort det. Det syns helt enkelt att det inte är naturligt även om det är ”smakfullt” gjort. Området kring påverkas och ditt uttryck ändras.

      Nej, jag har medelfylliga naturlig.
      Därför vill jag inte ha Angelinaläppar. Ser sjukt ut på mig.
      Fyller med ca 0.7 ml, får då lite fylligare men inte störa läppar.
      Kör också på ryssian lips, vilket för ONT och kostar mer, men då får man platta läppar som är fylligare på höjden, inte rakt utåt.
      Så jag har typ samma läppar men snäppet fylligare. På en skala 1-10 där Kirsten Stewart är 2 och Angelina är 8 i läppstorlek, så låg jag på en 5, med fillers på en 6. Mer än så blir fult.

   Fillers är fult 🤪

    Kan vara fult. Kan vara skitsnyggt.
    Det fula är vad man minns.
    Det fina ser bra ut därför ifrågasätter man inte ingreppet.
    Hur många vågar påstå att Marilyn Monroe var ful? Hon la sig under kniven många gånger.
    Kan du påstå att Jennersystrarna var fula för 3 år sedan? Du kan påstå att Kylie var snyggare innan operationerna men få kommer att hålla med. De flesta ser att hon blev snyggare (idag vet jag inte) även om hon tappade sitt ungdomliga utseende. Hon bytte ut oskyldig tonåring mot sexbomb.

     Ja och nu ser hon ut som en gammal tant..

  Någon som minns Nevnarien avanna Kan dee Och Rika uteliggare och dom från gamla bloggtiden? Någon som vet vad dom gör idag? Vilka fanns det mer från den tiden?

   Nevnarien följer jag fortfarande på Instagram 😍

    Britney har ju tappat det

   Ååh Kan Dee hade jag glömt! Köpte tom en topp från hennes shop!

    Juste! Hon gjorde ju linnen. Har hon insta??

     Det finns ingenting som heter juste.

    Oooh Jag har kvar ett linne. Brukar ha det på gymmet ibland 😝 still going strong

     Vad hade du för nåt? Jag hade ett grått med ett sånt där kaxigt citat 😜

      Ett med fjädrar och ett med ett hjärta på. Har kvar båda 😊

       Har med koskallen. Nån som vet vad hon gör idag?

        Konstnär bytt still. sandra nobre nånting på insta.

   Martina Fabretto heter hon ju, rikauteliggare! Finns på Instagram, hon var väl lite rockabilly ett tag och fick väl barn ganska tidigt. Fortfarande väldigt vacker!

    Jösses vad hon ställt till med läpparna

   Avanna finns fortfarande kvar. Hon bloggar då och då under pyttis.blogg.se Hon är författare nu och finns även på storytell. Heter Anna Larsson.

    Åh de visste jag inte 😍

   Kan dee följde jag för ett tag sen, minns dessvärre inte alls vad hon hette 🤪

    Sandra nobre

    Hittade Kan Dee på insta hon heter sandranobre.art

     Jäklars vad duktig hon är!

  Sökte ett jobb i veckan som jag verkligen hoppas att jag får. Är så trött på min arbetsplats och tror att jag är perfekt för rollen men är sämst på att skriva personligt brev 😞

   Det är skitsvårt att skriva personliga brev! Sökte ett nu ikväll och det var inte lätt att skriva något.

    Nej och svårt att skriva relevant och ändå vettigt haha. Utan att de ska bli en novell 😂

   Vad olika det är, jag tycker personligt brev är den lätta biten 😂

    Hahaha vad är de svåra enligt dig då 😂

     Det svåra (för mig) är att hitta ett vettigt jobb att söka – relevant både för mig och min utbildning. Och att hitta alla jävla dokument som ska bifogas (examensbevis och legitimation osv).

      Ja fattar 😞 hoppas du hittar ett drömjobb snart ❤️

       Äsch, jag har ett jobb så det är liksom inte någon panik. Men skulle gärna byta om jag hittar något bättre för jag pallar inte mitt jobb i längden.

        Haha samma här… jobbet duger men för orken och livslustens skull hade jag önskat nytt nu tack

         Men exakt! Så skönt att vara föräldraledig nu och slippa alltihop ett tag 😂

    Hur gör man då?

     Man skriver och förklarar varför jobbet borde vara ditt? Vad du bidrar med och lite om vem du är.

      Gör givetvis det men det svåra är att få dem att fatta att de ska vilja ha en.

       Har du rätt erfarenhet för jobbet tror jag definitivt att du får komma på intervju även om ditt personliga brev inte är tipptopp (om det inte är en väldigt konkurrensutsatt bransch såklart).

        Hoppas ju det…har erfarenhet från en helt annan bransch, alltså heeeeelt annan, raka motsatsen i princip, men jag pluggar detta och det var för ett sommarjobb (administrativt) där de vill ha folk som pluggar det jag pluggar.🙈

   Jag sökte också jobb i veckan och tycker också det är svinsvårt att skriva personligt brev. Blir bara blaj.

    Hoppas hoppas vi får de vi har sökt ❤️

    Dåligt bordsskick!
    lägger kniven på sidan och skopar in mat på 90 sek.
    högst romantiskt och avtändande.

     Hahahaha tror detta hamnade fel 😉 annars väldigt intressanta grejer att ta med i ett personligt brev

   Håller tummarna att du får jobbet!

    Tack ❤️❤️

  Vad är avtändande enligt er? Jag tycker korta män (märkbart kortare än mig), dåligt ekonomiskt sinne (skulle kännas konstigt om en man ville låna en pengar av mig till exempel), känslomässigt avstängda (män som aldrig kan visa sig svaga, typ aldrig erkänna att dom har ont eller är sjuka)

   Om man får vara ytlig, män i linnen 😅😅

    Eller i remsandaler med äckliga tånaglar🤢

     Mäns fötter över lag 🤮

    Min man berättade att han haft linne på en konsert en gång. Hans mamma hade sagt åt honom att aldrig ha på sig det igen. Jag är så tacksam 😂🙏

   Självgoda och kaxiga män, och de som inte är trevlig mot serveringspersonal och liknande

   -Icke problemlösare (samma sak som ointelligent tycker jag)
   -Inget körkort
   -Extremt högt hårfäste men vägrar raka av sig de sista stråna

    Håller med om allt!

     Jag också

    Det sista! ”Extremt högt hårfäste” men envisas med att ha långt i en tofs med resten..

   De som är så på och inte fattar att man äcklas av beteendet. Har två exempel. En fd som jobbade på samma ställe som öste komplimanger över mig och som bara tjatade om sex och tjejer och att vi skulle dejta etc. Spyr av tanken🤮 inte ens när jag tog tydligt avstånd och markerade att jag inte gillade det fattade han att han skulle sluta. Fruktansvärt användande!

   Och nr 2 som bara ”men jag ska se till att du blir min och du är den enda jag kommer ligga med för resten av mitt liv” och fortsatte säga så, trodde att jag bara spelade svår när jag sa att jag inte var intresserad.🙄🙄🙄

    Håller absolut med, sjukt avtändande 😆

    Vilka sneseglare.

     Haha vad betyder det?😅

   Rakade under armarna och allmänt feminina män

   Håller med om allt förutom att han är kort.
   Snåla män
   Män med dålig kvinnosyn
   Elaka män
   Män med dålig hygien. m m

    Varför är så många män ofräscha? Efter jag skilde mig fick jag en chock när jag började dejta. Om du är man och läser:
    +Man duschar varje dag (speciellt om du vill ha sex).
    +Sängkläder bör bytas i alla fall varannan vecka (samma sak med handdukar).
    +Tånaglar bör vara kortklippta.
    +Om du svettas bör du tvätta din tshirt/skjorta efter en användning.
    +Strumpor och kalsonger byts en gång per dag.
    +Om du har ett fysiskt jobb där du blir svettig eller smutsig bör du duscha innan en dejt även om den är hemma hos dig.
    +Om du bjuder hem någon på dejt bör du ha diskat och slängt soporna (i alla fall om de luktar).

   • Rökning
   • Dålig humor (ordvitsar och pappaskämt)
   • Dålig andedräkt
   • Dåligt ekonomiskt tänk (skulder/avbetalning)
   • Oförmåga att förstå ironi/sarkasm
   • Snål
   • Lättkränkt
   • Aggressiv
   • Ljus, gnällig röst
   • För smal
   • Överviktig
   • Tunnhårig
   • Fiser och rapar öppet
   • Rasistiska åsikter
   • Använder Dubbeldusch
   • Fula tatueringar
   • Piercings
   • Ovårdad/trasiga kläder
   • Tunnhårighet
   • Svär mycket
   • Bor hemma hos mamma trots 30+
   • Skrytsam
   • Anstränger sig för mycket för att försöka imponera
   • Klängighet
   • Män som lever för sin bil

    HAHAHAHA hade SPRUNGIT om det stod dubbeldusch hos en kille jag dejtade!!!

     😄

     Min man hade det när vi började dejta. Nu har han jobbat utomlands i många år och visste nog inte riktigt vad det var. Dog lite men ändå lätt att ändra. Numera köper han schampo hos sin frisör 😜😂

    Hahahahahaha klockren lista 👌

     😃

    Spelar verkligen ingen roll om han bor hemma om han är över 30. Herregud vad Sverige är fucked.

     Haha så du hade kunnat dejta nån och kanske bli tillsammans med någon som bor hemma?

     Beroende på anledning så kanske, men bara om det typ är mellan två boenden och en väldigt kort period, typ att man inte får nycklarna till nya boendet förrän nån månad eller så efter utflytt ur fd boende.

      Varför skulle jag inte kunna göra det? Om killen är en soffpotatis – aldrig. Men om han bor hemma för att han tar hand om en sjuk förälder, sparar pengar för att få ihop en stabil ekonomi etc så skulle det inte vara något problem för mig. Kan inte bry mig mindre.

       Du gör som du vill. Bryr mig inte om vad DU gör, vem du dejtar osv. Jag bara reagerade på din kommun.

        Kommentar, inte kommun😁

       Håller med!
       Har träffat många män…De som bor hemma efter 25 är de som är mest generösa, snälla, omtänksamma, varma och sympatiska.
       Min farbror bor hemma hos farmor (han är 29) och har runt 1,5 mille på kontot (eller ja, aktier och sånt), dyr bil som är cashad och egen firma. Han ska gifta sig som 2 år, de ska köpa ett hus och tack vare min farbror så kan de lägga över 2 miljoner i handpenning på ett hus för 4 miljoner.
       Inte många lägenheter som hade ökat i värde med 1,5 miljoner på typ 5 år. (Han började jobba för några år sedan bara, pluggade innan). Juste, han har inga CSN-lån eller skulder alls.

        Vad osexigt

         Tycker inte hans fästmö och det är väl det enda viktiga för honom.

          Det lär hon tycka när de flyttar ihop och hon inser att han inte kan ta hand om ett hem 😁

           Min farmor har svårt att gå och farfar är som han är.
           Min farbror tvättar kläder, byter lakan, storhandlar och hjälper till när det behövs.
           Han är liksom ingen gamer som bara ropar på mamma att hämta mer chips. Han jobbar och sliter men råkar köra bilen till sin mamma istället för en tom lägenhet.

          Men de ska gifta sig om 2 år och bor inte ihop?

           Vi är inte svenskar. Samboskap är inget som är lika vanligt i vår kultur (oavsett religion).
           Med det sagt så är en annan farbror sambo. Så det är olika.

        Den andra kategorin är de som sitter hemma i mammas källare, spelar WoW hela dagarna och får maten serverad på en liten bricka utanför pojkrummet och röker hasch medan de skriver hatiska kommentarer på FB.

         hahahahahahahaah

        Det handlat väl mer om att man vill dejta någon som klarar av att ta hand om ett hushåll själv? Har man aldrig bott hemma innan så blir det lätt att man behöver uppfostra dem.

         Det här måste vara den dummaste kommentaren jag har hört. Vad vet du om oss? Det här är en bild du målar upp som sällan stämmer överens med verkligheten. Jag har en svårt sjuk förälder som jag har räddat livet på många gånger. Jag bor hellre hemma hela livet och tar hand och värnar om den jag älskar mest än att sitta ensam i en lägenhet och inte få känna varma armar som omfamnar mig när jag kommer hem.

          Om det inte stämmer på dig behöver du ju inte ta åt dig, än mindre försvara dig.

          Och om ditt hemmaboende inte hindrar ett dejtingliv så får du väl vara glad att det finns folk som inte har problem med det.

           Jag är tio gånger mer mån om min sjuka förälder än ett jävla dejtingliv. Om personen jag träffar inte kan acceptera det säger det mer om honom än om mig.

           Gud vad du går igång. Lugna dig.

           Gör det själv

           Vad mogen du är. Det är ju du som sitter här och tar åt dig helt i onödan. Ingen har gått på dig.

           Nu pratar vi om att välja partner och generaliserar. Ber om ursäkt om det gjorde dig upprörd. Dina föräldrar mpste vara stolta som har en dotter som är berädd att ge upp så mycket för dem. Det är ett fint band. Men du är inte representativ för de flesta som bor hemma vid 30 så jag skulle inte ta resonemanget personligt 💕

          Du är bra och du tänker rätt. Att flytta och lämna sin familj och sitt hem för att kunna ta hem eventuella ragg är modern tid i ett nötskal.
          Jag vet! Jag flyttar ut, tar ut stora lån, lever ensam, äter nudlar, lämnar min sjuke förälder och lever i ständig ensamhet — varför? Jo, tänk om jag matchar med en heting en gång var 8 månad? Worth it!!!

        tack vare din farbror? du menar väl tack vare din farmor..

         Ja det med. Men hon ser det som en självklarhet. Det är så det är i andra kulturer. Lika normalt som för en svensk att flytta ut när denne är redo.

       30 åringar som bor hemma i familjer med svensk härkomst är dock 99,9 % soffpotatisar, och enbart män. Förekommer liksom inte att det är för att ta hand om en sjuk förälder.

       Känner dock flera som bott hemma till 30 + som kommer från andra kulturer, och de är en helt annan sak. De jobbar och det inte sin mamma som en anställd hushållerska. De beter dig som en till vuxen i hushållet.

        Precis som vi svenskar som bor hemma.

         Precis som 95% av de människor som bor hemma gör.
         Losers finns i alla kulturer och länder. Men jag skyller på föräldrarna.
         Min farmor hade hängt sig om min farbror bara spelade spel och drack läsk. Han är så framgångsrik FÖR ATT han bor hemma, inte TROTS ATT han bor hemma. Hon gnällde om plugg, sen gnällde hon om att han ska hitta ett bra jobb, sen gnällde hon om att han ska starta eget, sen gnällde hon om att han ska fria till sin tjej…om 2 år gnäller hon väl om barnbarn.
         Men för honom har det funkat och han älskar farmor.
         Och med gnäller menar jag som vilken mamma som helst ”ska du titta på tv när du har ett prov imorgon?”.

         Precis som 1 % av er möjligen. 99 % jobbar inte eller bidrar inte till hushållet.

         Finns en orsak att många föräldrar vill slänga ut sina 25 åringar som bor hemma. Och det är för att de sitter i källaren, spelar dataspel och producerar disk de inte tar hand om. Inte för att de bor hemma och njuter av sin förälders sällskap.

        Jag är med på din teori!

        Ha, känner ingen manlig invandrare som inte utnyttjar sin mor som hushållerska. Det gäller alla män i familjerna jag känner iallafall!

         Ska erkänna att jag framförallt känner kvinnliga hemmaboende invandrare.

        Jag är född och uppvuxen i sverige. ”Flyttade hem” till min förälder för att ta hand om denne då jag var 30+ och bor kvar i hemmet nu när föräldern fått sina vingar. Kände mig länge ganska mycket som en loser pga detta

        Ps. Min partner som är från annat land sa dock att jag tog hand om och gjorde mer för min familj än de från hans kultur. Så antar att det faktiskt händer att svenskar tar hand om sina föräldrar också. Ibland på ett sätt som anses mer ”utländskt” att göra

     Men avtändande med dubbeldusch kände du var rimligt? 😉

      Jag vet inte, har inte sett dubbeldusch sen högstadiet så har inte ens tänkt på att det finns.

     Eh jasså? Ganska ovanligt. Man vill väl ha en självständig partner??

      Så tänker jag med. Hade en kompis som bodde hemma och var över 30. Det var lite som att umgås med en förvuxen tonåring. Kunde inte ens starta en tvättmaskin. Inte självständig alls. Hennes mamma bäddade åt henne t.o.m😅

       Det där har ingenting med självständighet att göra. Har att göra med att föräldern har curlat sönder henne. Många av oss som bor hemma gör allt hemma som vi skulle gjort om vi bodde själva också.

        Det hänger ihop. Hon var inte det minsta självständig.

        Jag kunde mig som en slav hemma. Fick diska, dammsuga, skrubba toa, skrubba badkar, gå ut med sopor, tvätta, vika tvätt, byta sängkläder, hjälpa till med maten osv. Tyckte det var orättvist att jag inte bara fick sitta som mina vänner.
        Är idag tacksam. Tar ansvar och kan hålla ett hem rent 24/7. Kan budgetera. Kan laga mat på känsla. Kan mutitaska. Osv.

         Fast det lär ju sig alla när de bor själva så känns ganska basic life skills. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och klarade allt det själv.

          De vänner jag var avundsjuk på klarar sig inte lika bra. Problem med ekonomin. De bor stökigt och smutsigt. De är själviska och sätter sina behov före barnen/familjen. Typiskt curlingbarn som kastats ut i världen.
          De har ju anpassat sig med tiden men jag var självständig som 13 åring, de började sin resa mot självständighet ca 10 år senare.

           Dina vänner motsvarar inte majoriteten😂

           Att säga att man känner sig som en slav för att man gör helt självklara saker säger väl en hel del om dig. Kan jag som 16 åring rodda ett helt hushåll kan man städa efter sig själv även när man bor hemma. Blir ju per definition mindre om man är flera som bor ihop och hjälps åt. Jag vill ha en partner som jag vet klarar av att balansera alla moment i ett hushåll själv. Det är inte samma sak när ens mamma lagar mat osv. Skaffar vi barn är det 2 heltidsarbetande vuxna som ska ta hand om ett hushåll med 4 personer. 2 kladdar dessutom mat på golvet varje dag. Lite annan arbetsbörda än att hjälpa sin mamma.

    ”Använder Dubbel dusch”😂

    Gillar du inte ordvitsar? Vad är så vitsigt med det?

     Exakt. VAD är det som är så vitsigt med det?

   -Män som är fega/passiva/tofflor
   -Män som inte försvarar det rätta/ de svaga
   -Män som skvallrar, skapar drama
   -Män som är snåla eller vill dela allt lika
   -Män som ligger med tjejer de inte älskar/är i relationer med. Ännu värre om de ligger med vem som helst.
   -Män som legat med andra män
   -Män som är bisexuella
   -Män som spelar/bettar
   -Män som inte vågar säga ifrån
   -Män som behandlar kvinnor som prinsessor och sätter alla kvinnor på piedestal.
   -Män som är feminister.
   -Män som är ok med att tjejen/sambon/frun lägger upp utmanande bilder online.
   -Män som är ok med att partnern legat runt.
   -Män som inte följer lagen/respekterar normer.

    Haha inga killar med ONS då alltså?

     Avtändande, skulle inte kunna leva med det.

      Så du vill ha en man som aldrig har haft ett ONS eller KK?

       Om jag får välja. Ljuger han så är jag lyckligt ovetandes.
       Men det är väldigt ovanligt med ons i min kultur så det är inte ett orimligt krav.

        Dejtar du bara män från samma kultur?

         Fast det är väl inte ens konstigt? Det gör jag med.

          Det var en fråga med tanke på listan. Man får väl dejta vem man vill. Jag själv har dejtat svenskar amerikaner, serber, bosnier, pakistanier, Slovakier, tyskar och marokaner. Aldrig valt man beroende på kultur. Enda stora kulturkrock var marrokanen. Han ville sätta mig i en kvinnoroll som jag inte var bekväm med så jag dumpade honom.

           Man är olika.

        Är det raggarkulturen?

      Hahaha jag var min mans ons men blev hans fru

       Jag med 😂🙈🤷🏼‍♀️

       Jag hade inte ens tittat åt din mans håll och du valde att gifta dig med honom. Jag är glad att vi tycker olika, alla förtjänar kärlek.

        Jag är så lycklig. Han är det bästa som har hänt mig. Han uppgraderade mitt liv på alla plan. Jag har dessutom varit gift en gång innan och har 2 barn. Gissar att du inte gjort det heller. Men allt är fantastiskt. Bor i ett dubbelt så stort hus som med exman en, har en 3 ggr så stor ring, har mycket bättre sex, har samma mål i livet, har samma driv och han har en väldigt bra lön och är noga med att jag ska kunna unna mig det jag vill. Jag har gått ner i arbetstid för att kunna ta hand om mina två barn sen tidigare och han kompenserar min pension och vi har gemensam ekonomi i övrigt. Dumt att avfärda någon för att man råkade ha sex fast man egentligen borde väntat 😉 Jag är bara glad att jag får vara såhär lycklig och uppleva något annat än det jag hade med exman en.

         Jag unnar dig det!!!
         Som sagt, alla förtjänar kärlek.

         Jag hade inte valt din man men det är ju mest för att jag vet att det inte kommer att funka mellan oss, inte för att han är en dålig fattiglapp med micropenis.
         Han fick ju med en pingla som du hem för ett ons, så han är nog minst precis över medel.

         Jag hade bara varit svartsjuk, sur, nojig osv. Sen hade jag tyckt att han inte förtjänar mig då jag har självkontroll och kan hålla ihop benen runt snygga främlingar, något han inte kunde. Det är avtändande- för mig.

         Jag har 3 barn och har varit gift i över 9 år. Är 32. Tänker inte släppa min man men skulle jag bli singel så är jag redan medveten om att min cirkel av potentiella framtida makar är mindre med tanke på min ons-regel.

   Män som inte äter grönsaker är så osexigt. Jag åt lunch med några manliga kollegor jag sällan träffar och de åt bara kött och potatis (en grönsak men ni fattar), om vi fick en squash med tacokött och ost skrapade de av och slängde squashen. Ingen sallad. Bara beige och brun mat. Vuxna män. Stort ick

    Det gör jag med. Hatar varma grönsaker. Tycker det är avtändande med vegetarianer och veganer, hade seriöst inte kunnat leva med en sådan.

     Veganer håller jag verkligen med om, de är så jobbiga. Det finns inget som får mig att vilja äta kött så mycket som när jag har pratat med någon som är vegan.

     Hoppas du slipper. Jag är glad att slippa leva med en man som petar bort ärtorna på tallriken, eller att man måste laga två olika rätter så fort man ska äta.

      Det slipper jag.

      ”Måste laga två olika rätter”, du hade inte kunnat leva med en allergiker?😁😂

       Varför ska man leva med en allergiker? Det tyder ju på att något inte är rätt med deras kropp så man kan få sjuka barn. Och tänk om man råkar döda dom med en kanelbulle eller något. Dråp? Nej tack.

       /en annan

       Ofta någon är allergisk mot ALLA grönsaker som finns

        Det sa ingen🤦

   korta och tjocka och med flint och dom, som röker Fy fan

   rapar
   pruttar
   röker
   tunnhårig
   kort
   ölmage
   dricker mkt alkohol
   arbetslös
   bor hemma trots 40 år gammal
   inget körkort
   gubbkeps
   säger ku* fi*ta k*ulla
   säger pinka
   smutsigt hemma
   pipig röst
   pk
   röstar på sossarna

   Dåligt bordsskick!
   lägger kniven på sidan och skopar in mat på 90 sek.
   högst romantiskt och avtändande.

    Ja! Den glömde jag skriva! Män som slafsar, smackar och tuggar med öppen mun. Ett ex använde alltid sked istället för gaffel när han åt och skyfflade in maten i käften medan han smackade och såg ut som om han inte hade sett mat förut.

     så många tyvärr som beter sig så. så vidrigt. 🤢

   Män som har trasiga underlakan och har en toalettrulle bredvid sängen.

    Förekommer det hos någon över 18?😂

     Vet ej, jag dejtar inte 😂

    Ja!!

   Tjocka kvinnor.
   Humorlösa kvinnor och kvinnor som tror att deras psykiska diagnoser är något som alla är intresserade av.

   Små händer. Hopp från bryggan istället för dyk. Inte kunna ta upp bröd ur brödrosten utan att pipa och grimasera.

   – Män med pyttesmå, nätta bebishänder. Usch!

   – Män som envisas med att kissa stående och därmed sprutlackerar golv, väggar och tak med urin.

   – Män som inte vidtar åtgärder efter att ha bajsat ner toaletten och därmed lämnat kvar kladderiet till nästkommande toalettbesökare.

   – Män med manbun. Speciellt manbuns som ackompanjeras av en illa klippt undercut i nacken. Sluta. Bara sluta.

   – Män som är omedvetna om att sin egen snorre luktar härsket fiskrens som legat och jäst på en sunken matmarknad en solig dag i augusti.

    Gud den sista. Var på konsert en gång och vi stod som packade sillar. Hamnade bredvid en kille som stank otvättad kuk. Detta genom kläderna🤮🤮🤮

     Jag vill hänvisa alla män till min lista här ovan om att man bör duscha dagligen. En snopp ska tvättas en gång per dag! Kan typ skolan lära ut detta på sexualundervisningen? Snälla! 🙏

    bästa!! även mycket könshår luktar fränt och surt hos killar som inte ansar.. urk.

    Hahaha

   Tjocka tjejer som tror dom är 10’s är extremt avtändande. Samt tjejer som drycker för mycket på fyllan

   Trögtänkta, ohygeniska, oambitiösa, osnälla personer 🙂

  Jag har stört mig orimligt mycket på Lady Dahmer idag. Hon beklagar sig över sin dåliga ekonomi och påstår att det är jättesvårt att få jobb som kvinna i hennes ålder, och det kan jag absolut hålla med om. Men varför börjar hon inte ens som vikarie någonstans? Är hon för fin för något annat än ett fast heltidsjobb? Det är väl bättre att jobba timmar än inte ha råd att som hon säger inte kunna ta med barnen på simhall? Om hon berättar att hon sökt vikarie jobb har jag missat det och ber om ursäkt.

   Är väl inte så märkligt om hon inte kan få jobb, hon skryter väl om att hon knappt har jobbat i sitt liv. Väljer man att vara hemma i massa år så får man väl snarare skylla sig själv.

    Men det är inte svårt att få vikariejobb inom hemtjänst, personligt assistens eller förskola, där hon till och med har erfarenhet från. Det ÄR inte svårt och SÄRSKILT inte i en storstad som Stockholm.

     Personlig assistent finns många jobb, vikarie för barnskötare finns många jobb. Min dotter jobbar som vikarie nu, helt utan utbildning. Hon går upp tidigt och har 40 min buss enkel resa. Gissar att det är sånt LD är för fin för.

      Många här som inte förstår hur arbetsmarknaden ser ut för oss äldre som saknar både utbildning och jobberfarenheter…

      ”Din dotter” – ja hon är förmodligen under 45?

       Har du sökt i hemtjänsten? Där får man jobb. Såklart måste du vara beredd att cykla på vintern om du inte har körkort, men Jobb får du.

        Nej, det fick jag inte. Sluta sprid myten om att ”alla får jobb inom hemtjänsten”. Det stämmer inte.

         Timanställning i hemtjänsten får du, om du talar svenska. Hur förklarar du annars alla outbildade vikarier med usel svenska?
         Om du kan svenska och inte fick timmar i hemtjänsten måste du ha haft specifika krav om arbetstider.

          De är väl yngre, vad vet jag.

          Varför fortsätter du hävda att jag får jobb inom hemtjänsten när jag sökt och fått avslag?

           Det kanske har med din attityd att göra? Själv jobbade jag extra med 3 gymnasiekillsr från Afghanistan som gick i gymnasiet. De kunde knappt svenska. Nu älskade tanterna dem för de hade fantastisk respekt för de äldre men de anställdes helt utan meriter.

          Jag fick inte jobb som vikarie i hemtjänsten och jag är under 30, utbildad uska och hade 5 års erfarenhet.

           Oj, vad sa du då? Måste ju vara något direkt olämpligt.

           Välkommen till verkligheten, du kan vara hur lämplig som helst men ändå inte få jobb!

        Alla ska vare sig passar eller ska jobba inom hemtjänsten. Stackars alla dessa som får besök av totalt outbildad personal som ska ta hand om dom.

         Fast tänk efter. En kvinna på 50 år, pratar svenska, har skött hem och barn i många år. Hon är ju den perfekta hemtjänstpersonalen för äldre människor. Hon kan laga mat, hon kan städa, hon kan prata med dem utan språksvårigheter. Hon skulle vara guld för hemtjänsten.

         Jag sa inget olämpligt. Jag sökte en annan tillsvidaretjänst som jag fick direkt efteråt☺️

   Vad var det för rykten som hade skrivits i hennes kommentarsfält som hon hade blivit lack över?

    Det var svägerskan Cissi Wallin som skrev att ”du får ju pengarna för huset sen, och en avbetald lägenhet”.

   Konstigt hur man kan vara så medveten om kvinnofällan & ändå sätta sej i den 🤦🏼‍♀️

   Hon orkar inte ens jobba tror jag.. och hon känns som en sån som tycker allt är alla andras fel.

   Vart får man vikarieanställning snabbt med ett glapp på 20 år i CVt? 😅

    Lärarpoolen

     Jag har sökt dit och aldrig fått jobb. Och jag är både ung och har gymnasieutbildning + läst strökurser på uni.

    Hemtjänsten och äldrevården som vårdbiträde, kan du svenska får du timanställning.

     Det stämmer dock inte.

    Hemtjänsten.

   Jag stör ihjäääl mig på det där. Hon har ju själv sagt förr att hon inte ”passar” att jobba pga sociala orsaker. Ursäkta men vi är många som släpar oss till jobbet ändå. Och så småningom kommer hon ju få jävligt mycket pengar, så går nog ingen nöd på henne.

   Kanske missuppfattat. Men har inte hennes man en hel del pengar och de är gifta utan äktenskapsförord?
   Hon skrev någonstans att hon inte kommer kunna göra roliga minnen med barnen för hon kommer tex inte ha råd att ta med barnen till simhallen….

    Kvinnor på socbidrag har råd med simhall lite då och då.
    Har svårt att känna sympati…Eller jo för barnen känner jag sympati.

    De har äktenskapsförord.

   Tycker det känns märkligt att hennes exman som ju tydligen är svinrik (om jag förstått det rätt) inte kan hjälpa henne ekonomiskt med ett hyfsat boende för barnens skull om inte annat. Känner sympati med henne men nånstans så är det ju ändå så att som man bäddar får man ligga. Hon borde trots allt haft ganska goda möjligheter att tex plugga upp betyg osv genom åren när dom kunnat leva gott på mannens lön.

    Ja och hon får ju pengar när de säljer gemensamt hus och gemensam lägenhet på Söder. Det blir ju några miljoner. Många nyseparerade måste hyra i andra hand.

     Äger de huset tillsammans?

   Hon vill ju inte gå upp tidigt och pendla till ett jobb, alla vi andra gör det fastän vi hellre skulle chilla, men hon ska inte behöva göra något ansträngande.

    Så hon har tackat nej till jobberbjudanden?

     Har hon sökt öht?

     Kollar man hennes Linkedin så vill hon jobba med marknadsföring/SoMe.
     Är det såna jobb hon söker vid 50 och utan utbildning då får hon tänka om.
     Hemtjänsten däremot är realistiskt.

      Hemtjänsten är inte att rekommendera för personer med diagnoser som dessutom saknar arbetslivserfarenhet.

       Hon har ju jobbat som barnskötare. Klarar man det så klarar man hemtjänsten. Hon klarar ju att sköta ett hem, tvätta, laga mat, sköta barn.

       Varför inte?

   Håller med!
   Ingen självinsikt när man i ena inlägget söker information om var man kan köpa en dräkt ”med kvalitet” och precis efter redovisar hur fattig man är.
   Ingen trovärdighet när man som feminist och med mycket kunskap om ojämlikhet inte ser om sitt eget hus innan en skilsmässa. Hon vet väl allt om obetalt arbete i hemmet men valde att inte göra något åt det?
   Och sen finns det förmodligen väldigt goda skäl om exmaken inte vill fortsätta försörja eller dela lika.

  Gissningslek! Jag är övertygad om att jag har nån brist av nåt slag. Är det järn? D-vitamin? Zink? Vem vet?
  Symtomen är:

  * Sjukt trött. Inte som i ”måste sova” utan mer muskelsvag som i ”jag orkar inte stå upp, jag måste sätta eller lägga mig ner”. Fast sovatrött börjar komma lite också.
  * Nån slags hjärndimma. Svårt att minnas, svårt att formulera mig, ord försvinner mitt i en mening eller bara finns inte längre.
  * Har ingen lust med nåt. Allt är rent av skit och jävligt och jag är grinig hela tiden.
  Allt detta har ganska snabbt blivit sämre och sämre.

  Jag ska givetvis ringa vårdcentralen det första jag gör på måndag, det här är bara en kul grej för att jag inte har nåt roligare för mig.

   Be dem kolla dina sköldkörtelvärden. Låter väldigt typiskt hypotyreos.

    Och jag mådde exakt så vid järnbrist.

     Ja det är bra att kolla med 🙂

     Jag hade rekommenderat TS att ta ett hälsoprov genom Werlabs för vårdcentralen tar inte allt när det är diffust

      Jag är lite sugen på att testa Werlabs (jag är ej TS), men är lite orolig för att det ska vara ”fejk” på något sätt. Typ att de ska vinkla/överdriva resultaten så att man blir mer skrämd än nödvändigt. Kanske inte att de hittar på värden men tex om man får ett värde som egentligen inte är dåligt men att de bifogar en uppsats om att värdet är lågt/högt och att man bör sluta med X eller börja med Y omgående. Fast en kunnig person kanske skulle se att det inte var nödvändigt.

      Någon som har erfarenhet av werlabs?

       Jag gjorde tester hos Werlabs förra året för att utesluta problem med sköldkörteln och upplevde det inte som några problem. Upplevde ingen skrämsel

       De är super seriösa. Jag har gjort regelbundet i 2 år. Har haft näringsbrist på b12 och ferritin sedan tidigare och vårdcentralen tar inte prover utan symtom. Jag vill ha koll eftersom jag mådde så dåligt. Äter även höga doser dvitamin så vill ha koll så jag inte får för höga nivåer. Men du får en tydlig förklaring och en läkare går igenom testen. Tänk bara på att intervallen är breda och du vill ligga i den höga delen. Vill du kan du googla optimal level och sen näringsämnet på engelska.

       Testibtervsllen är uppbyggda på en nornlaförfelningskurva så att 95% anses normalt och 2,5% över anses för hög och 2,5% under anses för lågt. För exempelvis b12 och dvitamin kan du ha symtom även om provsvaret anses normalt.

        Om man gör test via Werlabs och får ”dåliga” resultat på vissa saker. Vad gör man med den informationen? Kan man gå till sin VC och ta med provsvaren och på så sätt få hjälp med dessa?
        Frågar för att jag själv flera gånger funderat på att beställa hälsotest från Werlabs men går aldrig någonsin till vårdcentralen så känner mig helt lost på hur vården funkar 🙈 är typ rädd för att söka vård mtp alla skräckhistorier man hört om folk som inte blir hjälpta eller blir förminskade.

         Ja absolut! Wesrlabs använder sig av egna läkare som går igenom provsvaren. Sen när du får en tid på VC är ju något annat. Jag fick en tid 2 månader senare när jag sökte för svampinfektion som inte gick bort med salva.

       Gjorde nyligen en ”hälsokontroll kvinna” via Werlabs. Är nöjd. Lätt att boka, trevlig bemötande vid provtagning. Tydligt resultat med förklaring och därutöver en kommentar från läkare som förklarar vad eventuella avvikelser beror på och vad man inte behöver oroa sig för.

       Jag tog testen eftersom jag känt mig väldigt trött en längre tid, tappar hår och har svårt att hålla vikten. Misstänkte problem med sköldkörteln men det visade sig att jag har brist på B12, folat och D-vitamin.

    Precis kollade, låg normalt. Personligen tänker jag järnbrist, det har jag haft många gånger.

    Ja och säkert jodbrist, vilket är väldigt vanligt.

   Ta ett blodprov…

   Kan vara precis vad som helst. Ingen idé att gissa, bättre att ta prover.

   Graviditet?

    Ingen chans till det.

   Brist på motion kan ge de bekymren. Tränar du? Och äter du nyttig mat?

    Jag tränar några gånger i veckan. Har nyligen dragit ner på kolhydrater men detta började innan jag gjorde det.

     Duktig du är. Bra kämpat!

      Tack! 😊

   Varför gör folk såhär? Vill du verkligen att folk ska skriva: leukemi, aids, d vitamin brist och benmärgstumör? Det kan vara symptom på exakt vad som helst eller inget alls- gå till läkaren om du har problem.

    Läste du hela inlägget? Jag ska ringa vårdcentralen det första jag gör på måndag och det är är bara tidsfördriv för det mesta är skit. Säg du cancer om du tror att det är det, jag tror själv det är nån brist. Jag kommer inte måla fan på väggen för att det är nån som säger ”min systers kusins mamma hade precis sådär, hon dog inom en vecka”. Slappna av.

   Kan absolut också vara järnbrist