615 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nån som förhandlat upp lön fast innan kommande lönerevision? Inte pga ändrade arbetsuppgifter utan för att de är skitnöjda med en och det är långt till nästa lönerevision och man var inte med på förra revisionen för då hade man precis börjat på jobbet.

      Ja, eller förhandlat och förhandlat. Min VD fick höra att jag funderade på att säga upp mig så fick några tusen extra i lön därför.

        Så vd kontaktade dig för det? Inte tvärtom? Jag vet inte ens hur jag ska våga lyfta det i så fall. Men jag vet åtminstone att de är väldigt nöjda med mig och att de är måna om att jag är kvar. Och att när jag väl får ta del av lönerevision så är det 1.5 år sen jag började

          Nä, min kollega ”skvallrade” till sin chef (med mitt godkännande så klart) så min vd fick veta det den vägen. Han ville väl behålla mig så pratade med mig. Men testa och se vad chefen säger. I värsta fall kan du faktiskt bara få ett nej.

      Ja, flertalet gånger. Jobbar numera som coach och är även lönesättande chef åt mina adepter. Om vi är nöjda höjer vi upp symboliskt i första lönerev även om personen ej skulle varit med enligt avtal. Vilken bransch jobbar du inom? Stor skillnad på vad det finns för förhandlingsutrymme.

        Jaha, det visste jag inte. IT. Utan kollektivavtal.

          Alltså jag visste inte ens att det är vanligt med symbolisk höjning

            Vet inte hur vanligt det är i övriga branscher men hos oss görs det ibland om en nyanställd överträffar förväntningarna eller tex om vi anser att de presterar på en högre nivå och därmed bör justeras upp lönemässigt.

          Det borde finns utrymme och det skadar inte att ta upp det så länge det görs på ett bra sätt. Dock skulle jag säga att det måste finnas något konkret att visa på. Till exempel att du levererar över förväntan eller över utöver din roll eller att du ligger lågt marknadsmässigt.

    Vilka tror ni det kommer gå bra för i Mello ikväll?

      Björn Gustafsson

      Men vad mysig Engmans kapells låt var🤭

        Haha va?!?

          Ja?! Bättre än allt annat som var

      Jag tror fröken snusk

      Liamoo helt ok.

        Ja ha var bra!

        Nej fy fan, hatar karlar som sjunger i falsett. Tråkig som fan dessutom.

    Jag är prepper, fråga vad ni vill!

      Så trevligt. Hmm… vilken är den finaste flagga du vet?

        Den svenska såklart, och mer specifikt örlogsflaggan! Den är sällsamt vacker.

          Ja inte vill jag leva och dö i norden. Jag vill vara född I Spanien eller Portugal.

      Din topp 10 av det du har hemma

        Radio! Viktigast
        Receptbelagda mediciner, alltid det mesta jag kan hämta ut
        Förbandslåda och husapotek
        Mat för ett par veckor
        Har egen brunn annars hade jag haft vatten
        Ljus, värmeljus, tändstickor
        Sovsäck till alla
        Ficklampa, pannlampa, batterier
        Att bilen alltid är preppad med full tank, laddning, yxa och spade, förbandslåda, proteinbars, vattendunk, tändstickor, varma filtar till alla
        Och en jägarexamen

          Det där har jag alltid haft hemma haha långt innan folk började preppa. Kanske inte massa grejer i bilen förutom sånt man vill ha vid eventuell olycka. Men sen är jag van vid strömavbrott ibland på landet. Kanske är skillnad om man bor i lägenhet i stan.

            Hmm ja jag med faktiskt. Skulle intr kalla mig prepper men jag är ju beredd på ett strömavbrott som ej blir lagad direkt. Men det trodde jag nog alla som bor så att det har egen brunn var :p

            Var väl rätt många människor som var utan dröm i veckor efter Gudrun t ex.

              Beror nog på var du bor. Va ju några veckor sen det diskuterades här i ÖS över hur lite saker och hur dåligt förberedda folk var. Alla hade inställningen ”vad ska hända”

              Jag va en av dem som sa att jag var förberedd för oförutsägbara händelser men jag var en av få

              Enligt min erfarenhet saknar en stor majoritet hos oss på landet en grundläggande beredskap. Vill inte påstå att den är bättre än i stan tyvärr.

          Får jag flytta in hos dig?

          Spara lite vatten du, utifall din brunn blir kontaminerad
          Och en solcellsdriven laddare.
          Och Jod-tabletter om du är under 40.

            Har både dieselgenerator och solcellsaggregat, om vattnet skiter sig så beger vi oss till torpet i Hälsingland som är utrustat för att klara minst ett år helt off-grid.

          Är de verkligen okej att åka runt med en yxa bilen? Räknas inte de som ett vapen?

      Vad preppar du för?

        🤣

        Saker som redan har hänt som kan hända igen i en större skala.
        Att vi får slut på dricksvatten.
        Att det blir brist på mediciner eller mat.
        Att vi måste lämna vårt hem på grund av skogsbrand eller annan naturkatastrof.
        Långvarigt elavbrott eller brist på elförsörjning.
        En IT-attack som slår ut delar av vårt samhälle.
        Att det blir krig.

          Ang radion, ska man ha fhm eller digital?

            Du ska ha en radio som går på batteri eller solceller eller en vevradio. Vid händelser som skogsbränder, översvämningar, stormar och krig ska du lyssna på Sveriges radio P4 i det län du befinner dig i. P4 är beredskapskanalen och jobbar tätt med andra myndigheter som brandförsvaret, MSB, militären och Länsstyrelsen vid behov. Jag har själv jobbat på olika P4.kanaler, en gång när det var en stor skogsbrand var vår chef alltid med på alla stabsmöten med myndigheterna för att få den senaste informationen om hur elden spred sig för att kunna varna boende. Det finns även beredskapsplaner för hur varje P4-kanal ska kunna nå ut med information även om det t ex blir krig och anfallande land (vi kan kalla dem för ryssarna, alla svenska försvarsövningar går alltid ut på vad man ska göra om ryssarna kommer) försöker avbryta sändningarna.

              Hen menar fm eller dab tror jag.

      Du har en budget på 500 kr/mån, vad köper du de första 6 månaderna?
      Ska man köpa hem antibiotika från utlandet?

        En vevradio.
        Mat för någon vecka, kostar inte mycket.
        Livsmedelssäker vattendunk.
        Antibiotika har relativt kort bäst före-datum så tycker tyvärr inte det är lönt att bunkra.
        Satsa på ett bra husapotek med sårtvätt, förband för större sår osv.

        Kunskap är en bra och gratis grej att bunkra också!

      Kommer du dela med dig?

        Hade du gjort det?

          Ja. Hade du?

            Kanske.

        Ja, gjorde det redan under stormen Alfrida när tusentals hushåll i kommunen var utan ström i flera veckor och väldigt många inte ens hade en flaska vatten hemma. Vi körde runt med vatten, ved och värmeljus till strandsatta och isolerade framför allt äldre.

          Fint gjort!

    I fredags hämtade jag min tvååring på förskolan, de var ute och målade stora banderoller. Hans overall var genomdränkt av färg. Alltså han hade typ rullat sig i färgen. Detta går inte att få bort. Är det verkligen ok av förskolan? Den är helt förstörd och kostade ändå nästan 1000kr

      Vad är det för färg? Det har hänt hos oss, men gick bort i tvätten…

        Nej tyvärr. Det var också det första pedagogerna sa när jag kom ”denna färg går nog tyvärr inte bort”

          Men hur tänkte de då? Det är ju små barn

            Jättebra fråga. Jag blev så chockad i fredags att jag inte sa något men kommer eventuellt ringa rektorn på måndag. Inte för jag vill ha pengar men vill tydliggöra att det inte är okej.

              Tycker absolut att du ska ringa rektorn. Inte i syfte att skälla dig till ersättning utan för att få en förklaring till hur det kunde hända och så att du kan meddela dina åsikter/tankar. Tycker det är bra att du inte tog det direkt, det brukar vara bra att låta det landa hos sig själv först. Fråga också gärna rektorn om det är fler barn som fått kläderna förstörda!

                Jag skulle säga att jag vill ha pengar till nya kläder. Tycker det är självklart.

                  Jag skulle det med, men skulle inte försöka skälla mig till det.

                    Har du problem att du skäller mycket. Vad jobbigt.

                      Nej, jag har problem med att vårdnadshavare skäller för att få som de vill. Jag skäller aldrig, är fan ingen hund 😜

          Hur unga är pedagogerna på försklan? Låter lite som att de är typ 21 år? Alla som har barn själv måste väl fatta att man inte låter barn gå loss med färg so ej går bort iförda sina vinteroveraller.

            Nejdå, det var allt en blandning av unga och äldre. Tror de tog sig lite vatten över huvudet när de trodde att de inte skulle bli färg-kaos😂 önskar verkligen att jag kunde bifoga en bild på overallen

              De är till 100% INTE utbildade pedagoger, de vet nämligen bättre.

                Vilket kursmoment på förskolelärarutbildningen täcker in detta? Tänker att det låter mer som sunt förnuft än universitetskunskaper?

                  Håller med dig att det är sunt förnuft, men kan också tänka mig att frågan skulle kunna diskuteras i en bild/skapande-kurs på förskollärarutbildningen 😄

                  Pedagogik, metodik, bild, skapande, för att inte tala om att behärska det svenska språket och att kunna läsa på färgflaskor vad de innehåller…

                Lol vad har detta med utbildning att göra? Ska alltid hatas på ”outbildade” i förskolan så fort något går fel. Vet flera utbildade fsklärare och barnskötare som är olämpliga trots sin kompetens på papper.
                Förskolor hade inte gått runt nuförtiden om det inte vore för outbildad arbetskraft. Det är väl snarare samhällets ansvar att ändra på än att alltid slänga skit på människorna som tar jobben de erbjuds.

      Du kanske inte ska köpa så dyra kläder till ditt barn om du blir upprörd för att hen smutsar ner dem. Det är liksom ett barn, de blir smutsiga!

        Fast lugn i stormen nu. Det är en kvalitetsoverall pga vi ofta är ute länge och det kostar pengar. Overallen är inte lite ”smutsig” utan helt täckt av färg som inte går bort

          Då kanske du ska köpa en billigare som barnet kan ha på förskolan.

            Ska det behövas tycker du?

              Uppenbarligen, eftersom du har denna erfarenhet nu. Eller så fortsätter du att sura. Ditt val.

                Men även en billigare overall hade ju blivit lika förstörd och för någon annan kanske en ”billig” overall är mycket pengar. Tycker det är självklart att de bör informera innan så man kan skicka in barnet i gamla kläder (brukar vi alltid få veta innan men då är det inomhusaktiviteter eftersom alla knappast har flera uppsättningar av ytterkläder) eller iallafall skicka med en plastsäck eller nåt att ha över. Tycker verkligen inte det är ok. Sjukt onödigt.

                Förlåt men en billigare overall än 1000:- är svår att hitta. Jag har köpt det en gång och den höll inte en hel säsong och jag fick köpa en ny. En helt vanlig overall från kaoahl kostar 1000:-

                  Second hand?

              Det gjorde jag till mina tre barn.

            Oavsett hjälper ju inte det nu när skadan redan är skedd? Och personalen borde väl för fasen kunna se till att ordna med skyddskläder om färgen inte går bort? Räcker med att klippa hål i några sopsäckar så är det bara att måla på.

            Man vill väl inte att barnet ska gå och frysa i en dålig overall på förskolan heller?? Även en begagnad bra vinteroverall kostar oftast över 500kr. Ja klart att kläderna ska användas men att den blir dränkt i färg är ju något helt annat, särskilt när det hade kunnat förhindras på så många sätt.

              Eller hur, är ju skillnad om det var lite lera som gick bort i tvätten liksom. Det kan man förvänta sig, men färg som inte går bort? Nej, det ska man inte behöva ta höjd för.

            Eller så kan man vara försiktig med sakerna? Herregud målarkaos är inget man räknar med ska hända ytterkläderna.

            Nej verkligen inte, man köper bra ytterkläder till sina barn för att de ska kunna vara ute och leka utan att frysa/ bli blöta! De dyrare är bättre och har kvalitet som håller och kan ärvas eller säljas secondhand!

            Fast overaller som duger för att hålla borta vätan och hålla barnen varma är inte billiga? Och även om de vore de är det huvudlöst att låt dem bli förstörda för en enskild färglek, normalt beteende man lär barn är att ta hand om saker.

            Och eftersom det är ytterst sällan förekommande att personal tycker deT är en bra idé att låta barn leka loss med stora mängder färg som inte går bort medan de har sina overaller på känns det ju rätt omotiverat att köpa en sämre overall till barnen pga detta.

            Vissa verkar verkligen tycka att själva titeln förskolepersonal gör att man aldrig kan göra fel? Det är vanliga människor som jobbar i förskolan, de kan göra tokiga grejer som alla andra…

          Det är klart du ska säga ifrån. Det är en en sak att kläderna blir smutsiga, en annan att de blir förstörda. Det säger väl sig själv att inte barnen kan ha sina vanliga kläder i samband med målning. Stå på dig!

          Håller med dig helt här – även begagnade overaller kostar en slant. Där vi bor är det flera perioder under vintern där temperatur går ned till -30 grader. Därav är det svårt för oss att hålla tillgodo med ”vanliga vinterkläder”. Menar inte att HM, Lindex osv är dåligt, och vi handlar mycket andra kläder där, men just vinteroveraller behöver vi köpa från t.ex. Didriksson, Reima etc för att lyckas få fatt i en som verkligen är tillräckligt varm.

          Och det är inte billigt, även om man försöker köpa begagnat osv.

        Fast overall med lite kvalite (som håller en säsong) ligger runt 1000kr.. skillnad på smuts och färg enligt mig

          En helt vanlig overall från kapahl kostar 1000:- Det är liksom vad en overall kostar.

            Precis det jag menade/skrev 🙂 eller var ditt svar till nån annan

              Du skrev med lite kvalité. Ville bara förtydliga att det är en vanlig overall. Så folk inte tror att det är en från typ pop. Enda kedjan som har billigare är hm och vi har aldrig lyckats få dem att hålla i en hel säsong. Då kostar de 799:- som billigast så att köpa 2 blir ju dyrare än att köpa en vanlig.

        Jag älskar att se mina barn smutsa ner sig och rulla i lerpölar. Men jag hade definitivt valt något annat en en vinteroverall i gott skick om vi skulle måla med färger som ej går bort. Vanligt förnuft.

        Varma vinterkläder I OK kvalitet och skick kostar en helt del tyvärr. Även begagnat.

        Fast färg som inte går bort? Hon har inte köpt en dior overall direkt.

          Även en billig overall blir dyr för en som har ont om pengar.

        Är ju skillnad på smuts som går att tvätta bort och färg som inte försvinner.

        Du har ju helt klart ingen aning om vad vinteroveraller kostar.

        Du verkar ha noll koll på barn och vinterkläder.

        Barn är ofta ute hela dagarna på förskolan. De behöver BRA kläder för att inte frysa. En bra vinteroverall får du sällan för under 800-1000 kr.

        Mitt barns vinterovrerall kostade 800 kr på rea, nedsatt från 1200. Får den hål eller blir smutsig på grund av lek rycker jag bara på axlarna. Barn måste få leka i sina kläder, men att pedagogerna låter barnen måla i sina ytterkläder är helt otroligt korkat. Jag har själv arbetat på förskola och vet ingen vettig pedagog som hade gjort något sånt.

        Skillnad på om de målar inne och får färg på sin t-shirt och sina byxor. Sånt får man räkna med och de kläderna är lättare att ersätta.

      Det hör nog inte till vanligheterna att personal låter barn rulla sig i färg iaf. Mina barns pedagoet skulle inte gjort så.

      Men man får väl anta att det inte var planen. Kanske kan du fråga om de inte kan spåra just baderollmålande till sommarhalvåret så man kan ha vanliga oömma kläder på barnen, ej vinteroveraller.

        Kommer ihåg när man fick kleta med fingerfärg på papper. Vad kul det var. Och vi hade förkläden på.

      Här är det någon som ställer en liknande fråga till Lawline, ifall det kan vara av intresse: https://lawline.se/answers/har-jag-som-foralder-ratt-till-skadestand-nar-mina-barns-klader-har-blivit-forstorda-av-farg-pa-forskolan

      Jag jobbar i förskola och skulle aldrig använda annat än vattenlösliga färger utomhus av just den här anledningen. Dock skulle jag tro att min chef skulle ha inställningen att det är sånt som händer. Overallen fyller ju fortfarande sin funktion även om den blivit ful eller så. Men jag förstår din frustration.

        Jag hade verkligen inte brytt mig om det var lite men den är alltså helt förstörd. Även vinterskorna från kavat hade en del färg på sig

          Be förskolan ersätta den?

          Ring rektorn och hör om det finns möjlighet till ersättning, man kan ju alltid fråga åtminstone.

            Så långt vill jag nog inte dra det men tänker absolut berätta att det inte är okej.

              Med tanke på att personalen säger att de visste att färgen inte går bort så går det ju verkligen att ifrågasättas

                Det lär ju inte varit planen dock, utan att de insåg på vägen att det inte blev riktigt så bra som de tänkt sig. För tanken var absolut med all säkerhet inte att förstöra.

                  Säkert inte med flit men spelar ju faktiskt ingen roll, de är anställda för att visa lite omdöme. Med små barn låter färg som inte är vattenlöslig som ett skämt. Kan ju finnas de som inte ens har råd köpa nytt.

                    Fast man måste ju inte heller absolut köpa nytt. Det är ju inte saxar de lekt med.

                    Alltså jag hade varit arg men det går utmärkt att använda en overall med färgfläckar. Den fyller fortfarande sin funktion. Mina barns pappa målade med fasad färg med barnen och ett par kavatskor och en polarna och pryder jacka fick fläckar. Ungen fick fortsätta ha den.

                      Precis, inte hela världen…

      Varför i hela friden sätter man på en tvååring overall för 1000 spänn? Det kan ju hända andra olyckor, att overallen går sönder på annat sätt eller får fläckar på sig som inte innefattar färg. Kan rekommendera att köpa begagnade kläder på vinted.

        För att man får skäll om man köper begagmad skit som läcker vatten/kyla.
        Overaller som duger för skandinavisk vinter kostar mycket!

          Varför skulle du köpa en dålig overall second hand?

            För att det är enda alternativet till att komma billigare undan. En helt vanlig overall kostar 1000:-

        För man vill ha en vattentät och varm overall som håller? Vilka fläckar kan en vinteroverall få på en skolgård annars som inte går bort i tvätten? Det är stor skillnad på att en overall bli lerig än att den blir helt missfärgad av en aktivitet där pedagogerna från början visste att kläder kunde bli fula

        För att det är vad en helt vanlig overall kostar.

        Blir orimligt provocerad av din kommentar, Maria. En overall på pop kostar 1799:- som min 2åring har på sig. Majoriteten på hens förskola har också därifrån. Tycker inte alls det är något konstigt? Men ja såklart får man räkna med att den kan gå sönder, bli förstörd eller dylikt

          Sjukt vad dyrt. Jobbigt att spendera pengar på nåt så tråkigt 😄

            Vad som är riktigt tråkigt är när de går sönder i mars och man måste köpa en ny 😵‍💫

        Jag handlar bara begagnat och en vinteroverall som är i så pass bra skick att de har kvar vattentätheten kostar iaf typ 700 sek begagnat (Och nej det inte samma sak dom att den är impregnerad, är den för sliten för att hålla tätt hjälper ej impregnering). Men overaller slits rätt mycket, för barn som är i den åldern att de har samma storlek två vintrar så kan det vara knepigt att ens hitta begagnade grejer som håller dem varma och torra.

        Ytterkläder för skandinaviskt väder som klarar att hålla barnen varma är dyra.

        för att overalljävlar kostar satan om det ska vara bra kvalite o hålla både kyla o väta borta!

        För att overaller kostar så. Märks att du inte har barn.

          Den här diskussionen är så intressant. Absolut ska barn ha kvalitet och bra kläder. Men jag har ALDRIG och skulle inte vilja lägga 1000+ på en overall. Jag tycker man absolut kan komma billigare undan om man bara är smart. Man kan ju som minst i alla fall handla på rea, och handla i ”fel” säsong. Men oftast letar jag begagnat. Just nu går barnen i en overall från pop som jag köpte på tradera för 350 och en overall från kuling jag hittade på marketplace för 200. Båda var i toppenskick när jag köpte dem.

      Köp en ny overall och ha kvar den förstörda overallen på förskolan som ”slit och släng”-overall till nästa gång barnen ska smutsa ner sig.

      ”Förstörd” ? Det är bara färg. Den enda som bryr sig är du. Ingen annan bryr sig. Och om någon brytt sig så spelar det ingen roll.

      Och du förstår detta. Så hela tråden handlar om din offerkofta.

        Mupp.
        De flesta här är ju överens om att det var dumt och klantigt gjort och att det är rimligt att bli irriterad. Betyder inte att det är världens undergång men man får faktiskt bli irriterad för små saker också. Hon hade till exempel eventuellt kunnat sälja den overallen för kanske 600-700 kr, nu är nog svårsåld för ens 100 kr. Och JA man får räkna med att saker går sönder/olyckor händer osv osv men detta är bara klantigt och ogenomtänkt av förskolan.

          Tycker det var klantigt av dem absolut men undrar också hur overallen är ”förstörd”. Går den inte att använda för den är fläckig av färg?

            Skulle du själv vilja gå omkring på stan med din fina dunjacka inkletad i grälla färger?

              Barnet bryr sig förmodligen inte

              Sällan barn har overall på stan.

              Men ofta ungen skulle bry sig? 😄 De väljer ju gräsliga kläder/kombinationer om de får tex. (Vilket är bra, de ska inte bry sig).

                En 2-åring kan absolut bli ledsen av att overallen nu är täckt med färg. Inte alla kanske, men min hade kunnat vägra ha på sig den. Inte för att de är medvetna om vad som är snyggt utan mer för att något är ”fel” med overallen mot vad den tidigare var.

          Plus det känns osäkert med vattenfast färg till små barn som kan råka få den i munnen.

        Exakt. Funktionen är ju inte förstörd. Ha den som förskoleoverall. Vem bryr sig att det är lite färg på den då?

          Jag skulle bli jätteledsen av att få kläder förstörda på det sättet. Använder personalen färg som inte går bort har de skyldigheten att sätta på barnen någon form av skydd. Dessutom om färgen inte är vattenlöslig kan man undra om det är så bra för små barn. Nej jag skulle absolut kräva ersättning för förstörda kläder, målarfärg är inte normalslitage. Och till dej som skriver att det inte är hela världen och att barn inte bryr sig, för dej är det så, för mej är det inte så. Vill man kunna sälja dyra säsongskläder vidare ska inte inkompetent personal förhindra det.

    Jag har hört att folk med övervikt får större fettceller (eller var det fler?) och därför vill kroppen gå tillbaka upp till den högre vikten.
    Jag har nu tappat ca 25 kg, hur kan jag minska fettceller så att denna normala BMI (BMI 23) blir min nya normala som kroppen vill hålla fast vid?
    Går det? Inga injektioner/operationer/maskiner, gärna naturligt.

      Det går mig veterligen inte, vilket innebär att det hormonsystem som reglerar hunger och mättnad alltid kommer att fungera lite annorlunda. Men med goda vanor kommer man långt. Jag har också gått ner mycket i vikt (42 kg) och jag går absolut inte runt hungrig hela tiden. Däremot vet jag att jag måste hålla hårt på mina goda vanor och inte släppa tyglarna helt under t.ex. en semestervecka. Jag vet också att jag aktivt måste kompensera om jag ätit mer än vanligt en dag. Någon som aldrig haft problem med vikten behöver inte oroa sig över sådant, om de ätit mycket en lördag så är de inte så hungriga på söndagen. Så fungerar det inte för mig, och antagligen inte för dig heller.

        Har du något mer tips för någon som är i sin viktresa? 😍 bra grejer du skrev som jag inte tänkt på

          Det är flera år sedan jag gick ner i vikt nu så jag minns ganska lite från själva viktnedgångsfasen. Men en grej som var viktig för mig var att ha is i magen vid viktplatåer och lita på processen i stället för att äta ännu färre kalorier. Ett annat tips är att inte äta så lite så att du blir helt slut i kroppen och bara orkar ligga i soffan all din lediga tid eller knappt orkar stå upprätt. Jag upplevde att min ämnesomsättning blev så himla låg då, och att viktnedgången gick snabbare när jag åt lite mer och orkade vara aktiv hela dagen.

            Tack för ditt svar!

        Bra kämpat, det är klart lättare att sätta på vikt än att gå ned (för oss som älskar mat!).
        Jag har hållt en stabil vikt genom att träna, inte äta på kvällar, äta bra mat osv.
        Men jag vill gärna att kroppen vänjer sig vid denna vikt, förstår om det kan ta flera år. Men jag får väl bara acceptera att jag inte får falla tillbaka i gamla vanor.

        Det där stämmer väl inte? Jag har aldrig haft viktproblem men om jag ätit mycket en lördag så nog äter jag på söndagen också (och blir hungrig).

          Generellt stämmer det, sen om du är ett undantag kan jag inte uttala mig om. Det är därför folk utan viktproblem håller vikten. Om du äter mycket på lördagar och aldrig kompenserar för det genom att äta mindre andra dagar så går du ju upp i vikt. Det betyder inte att folk utan viktproblem inte äter någonting dagen därpå, utan att de äter lite mindre dagen eller dagarna därpå (utan att tänka på det) så att saker och ting jämnar ut sig.

            Inte för att vara dryg utan för att jag blir nyfiken- har du nån källa på det påståendet?

            Alltså att man går upp i vikt av kaloriöverskott förstår jag ju men jag undrar över påståendet att man per automatik blir mindre hungrig?

            Precis så är det för mig. Kul att du formulerade det.

      Dina fettceller har krympt i och med din viktnedgång så det behöver du inte oroa dig för. Men det är viktigt att försöka fokusera på att hålla de bra vanor som ledde till viktnedgången, annars går man såklart upp igen.

      Jag har förstått det som att man behöver behålla sin nya vikt i ganska många år (8-10?) för att kroppen ska ”stabilisera” sig och hitta sin nya set point.

        Kroppen har ingen set point. Genom att gå ner i vikt minskar du ditt kaloribehov, det är därför det är svårt att hålla vikten. Man vill ju äta mycket gott, men en liten kropp behöver inte många kalorier.

          Koala har rätt. Finns forskning som stödjer det.

            Länk?

          Håller inte med, min kropp blir orimligt slö och hungrig när den kommer under sin set-point. I princip omöjligt att stå emot den hungern, och vips så har man gått upp i vikt av vanlig nyttig mat

      Kroppen vill ingenting! Den reagerar på vad du gör. Om du sover bra och äter sunt så får du bra hunger- och mättnadshormoner.

        Har kroppen varit överviktig strävar den automatiskt efter en högre vikt. Det finns belagt i flera studier. Jag ska googla runt och se om jag kan hitta det jag läst och länka här.

        joo kroppen har ju en comfort weight, en viss viktpunkt den trivs med. min är typ 61 😂 kan träna och gå ner till 57-58, men den går väldigt gärna upp till 61 igen så fort jag inte ligger i

      Enda sättet att få färre fettceller är fettsugning.

      Kroppen är fortfarande kvar på stenåldern och kommer alltid sträva efter att återgå till sin höga vikt = bättre överlevnad. Det gör den genom hormonell reglering av hunger- och mättnadshormoner (du kommer bli mer hungrig) samt genom att sänka din energiförbrukning i vila. Kroppen behöver också färre kalorier då din kroppshydda är mindre. Det du kan göra är att träna varje dag (minst 60 min) för att öka din energiförbrukning, och fortsätta ha koll på vad du äter och satsa på mycket grönsaker och mindre fett och socker. En annan framgångsfaktor är att skriva ner det du äter och dricker varje dag, samt att äta regelbundet.

        Bra tips! ❤️

      Jag gick ner 15 kg för ca 3 år sedan och ligger nu stabilt på min lägre vikt. Pendlar ibland 1-2 kg upp eller ner men håller den stabilt utan att tänka allt för mycket. Tänker kring kalorier när jag lagar mat och håller mig till ”fettsnåla” produkter men utöver det blir det en del godis/sötsaker och utemat också.

        Men jag antar att du har hållt dog till de goda vanorna av vilja? Känner du att du vill äta mer men måste hålla emot?

    Är det någon här inne som lyssnar på Lakkis och hennes kompis Carls podd Hör här?
    Isf vad tycker ni om den?

      Båda är sjukt roliga, men laki kan vara så världsfrånvänd ofta när det kommer till ekonomi. ”Hur kan man inte ha pengar” typ

    Är jag en tönt?

    Har varit väldigt mycket ute i Barkarby på IKEA Mio Bauhaus osv de senaste månaderna pga flytt. Har vid väldigt många tillfällen nu sett hur barn åker bil utan bilbarnstol. Alltså små barn som sitter i knät på föräldern. Små barn som sitter med vanligt bälte. Som sitter på golvet, som ligger i baksätet. I min värld är det helt galet och om det är så vanligt, varför står det inte polis å typ kollar bilar där? För visst är det väl olagligt? Visst fan MÅSTE barn å bebisar ha en barnstol?

      Det är helt jävla sjukt om nån kör in i en så är det ju kört….

      Socanmäl eller polisanmäl!!

        Lite svårt, är ju rätt många olika personer. Tänker att det är en mer allmän grej? Brist på info? Brist på pengar? Brist på info om stöd? För har för mig man kan få bilbarnstol via soc eller likn.

          Man kan få låna bilstol av brandkåren.

          brist på hjärnceller!! har du ditt barn i knäet o ni krockar har du inget barn mer…Hur svårt e det o räkna ut. Man skaffar bilbarnstol oavsett ekonomi.

            Tror brist på information och annan kulturell bakgrund.

      Tipsa polisen om du har sett det flera gånger. Låter helt sjukt

        Tänker att det borde va allmänt känt? Olika familjer hela tiden. Hemsk kanske jag är men dom här familjerna har alla lite samma ”look”. Kan nästan peka ut dom på förhand nu.

          Hur menar du?

            Det orkar jag inte gå in på med risk att diskussionen ballar ur, det är inte det som är min poäng. Jag är bara så förvånad. Ochsom sagt, säkert allmänt känt hos polis osv

              Bvc borde ju informera och sen skolan. Jag har gjort samma observation som dig. Uppenbarligen är det stora grupper av familjer som inte får information kring vad som gäller.

          Men tänk inte att det är allmänt känt utan skriv en anmälan baserat på det du har sett. Du gör de på polisens hemsida

            Mina barn fick färg på sina jackor efter att förskolan haft målare som målat ute på gården. Jag kontaktade rektorn och fick ersättning för nya jackor. Det kunde de sannolikt kräva målarfirman på (då de inte spärrat av ordentligt). Tycker absolut du ska kontakta förskolan! Fina kläder håller ju ofta till fler än ett barn…

            Ja det kanske man kan, en mer allmän då. Hemskt men tänker att de garanterat vet detta men har så mkt skit och värre saker på sitt bord att detta är prio 1013

              Barn och deras säkrhet är rätt prioriterat med.

      Wtf!

      Nä det är helt sjukt! I detta snöväder också när var och varannan bil får sladd?!?Måste vara folk från andra kulturer där bilstolar inte är så vanligt eller?

        Ja det är ofta så. De har inte det säkerhetstänket kulturellt och uppenbarligen informerar inte samhället effektivt kring vad som gäller.

      Kom ihåg att jag reagerade på det när jag var yngre och arbetade på en snabbmatsrestaurang med drive in. Då var det alltid personer med utländsk härkomst, tänker att det kanske inte är samma regler som här så man har ett annat tänk?

      Det här låter som hittepå. Har aldrig hört talas om någon som ser en massa familjer köra omkring med barn liggandes i baksätet eller på golvet (hur ser man ens det utifrån?)
      Och vart kommer Ikea och Mio in i bilden? Är det relevant att det sker just där?
      Med det sagt så självklart anser jag också att barn alltid ska sitta fastspända i bilstol, vilket mina egna barn alltid gör. Men som sagt, detta inlägg känns för överdrivet för att vara sant.

        Jag nämnde anledningen till att jag varit i det området så extremt mkt på senaste. Brukar inte hänga ute i Järfälla. Och det är där jag observerat detta, senast i Fredags.

        Hur man ser det? Well om nån parkerar bredvid dig och stoppar 3 barn i bilen men enbart har ett babyskydd fram så SER man det. Har själv två barnstolar i min bil och de tar ju fan upp hela bilen. De går inte obemärkt förbi

        Sen läste du nog inte vad jag sa. Skrev inte att massa familjer har barnen på golvet. Men massa familjer har tydligen inte bilbarnstol.

        Har du aldrig varit på en parkering i ett område med många utlandsfödda? Detta är extremt vanligt. Såg senast för 2 dagar sedan en man lasta in 5 barn i sin bil. Alla var under 10 och ingen hade bilstol. Ett barn satt i knäet på det andra. Gissar att du bor i en småstad med enbart etiskt svenska.

        Inte hittepå. Jag bor på en helt annan plats i Sverige, där många från ett jättestort land flyttat hit för att arbeta på den stora bilfabriken. Jag ser dem varje dag i bil utanför mitt fönster och barnen sitter utan varken bälte eller barnstol, vissa hänger ut genom fönstren, en del sitter i knät på någon annan osv osv.

      Är du ett troll?
      Hoppas det för detta får inte vara sant…

      Jag kör mycket och jag har aldrig, varken i förort eller innerstan, sett barn utan babyskydd/barnstol. Har sett ett och annat framåtvänd barn som verkar lite för liten för att vändas men barnet har ändå en stol.
      I knät..Aldrig någonsin. Inte sen 90-talet.

      Du ser alltså detta ofta????

        Nu ska jag svara trots att jag inte är ts. Jag ser detta dagligen i den europeiska storstad där jag bor (inte i Sverige). Det är folk som inte har socialiserats in i säkerhetstänket som råder i (norra) Europa. Det är enda som förmodligen kan hjälpa är informationskampanjer, kontroller och böter som påföljd.

          Har också sett det utomlands. Mina släktingar håller på så i hemlandet. De fattar inte varför jag ens har ett babyskydd.

          Men i Sverige är det väl extremt sällsynt att barn åker i knät? Jag har då aldrig sett det och jag pendlar dagligen. Inte åkt kollektivt på flera år.

            Ute i Järva är det väl mer regel än undantag?

              Dra in körkort nu!!

                Tror polisen har andra prioriteringar just där..

          Precis så jag tänker. Inte att man skiter i det utan att man inte ser det som lika självklart. Kanske är man inte informerad ordentligt. Sen är det ju SVINDYRT! Därför skulle jag inte vilja ”anmäla”, men tänker att det ju inte bara kan va jag som noterat detta. Att ju polis å soc å vad vet jag måste veta detta å att de borde jobba med detta. Precis som de gör med massa annat?

          Saken är ju att varje gång jag ser det får jag lite panik i magen. Men tänker då på alla delar av världen för man inte har barnstol å att jag ska lugna mig

          barkarby
          rätt mkt olika kulturer som bor och handlar där. har tyvärr sett detta även i flempan.

          Ja eller hur, gud vad alla ska gå som katten kring het gröt.

          I olika länder finns olika sälerthetdkultur kring trafik. Det räcker liksom att man lämnat flygplatsen i andra länder för att man ska inse det.

          Det ts menar är att det finns gott om invadnrarfamiljer som ej använder bilstolar, men det vill hon inte säga rätt ut utan hon skriver bara att hon ”varför mycket i järfälla”

          Och nej inte invandrare. ”Invandrare” är ju inte en kultur heller.

        Vad skulle nån få ut av att hitta på det?

          Mest önsketänkande, vill att det ska vara lögn. Hellre ett troll på ÖS än ett barn i fara.

      Ute i Järva gör många på sitt sätt.

      Man måste ha bilstol om man är under 125 cm enligt lag.

      Billigare att förvara barnen i takboxen.

        Tror inte det är samma grupp människor som åker skidor som skippar bilstol 😉

          Har man råd med bil har man råd med bilstol. Det är inte pga fattigdom man skippar säkerheten. Du får nog släppa tanken på anmälan annars blir du knäpp av oro. Låt var och en stå för sig själv, de vill ta risken. Men empatiskt av dej att reagera. I min kommun är det likadant, gärna ett barn i knät i framsätet. Det är inte för lite informerat, det är attityden ”gäller inte mej”. Barn har inte samma värde som för andra, deras gud vakar över dem. Det som sker det sker.

            Jag är en helt annan anonym. Din kommentar känns ganska ful.

    Tänkte göra fillers i hakan och käke alltså inte sådär extremt som instagram tjej utseende, utan mer åt high fashion hållet men är i 20 års ålder och vet ej om jag ska börja med nånting som kostar så mycket pengar varje år om jag vill fortsätta se ut så….

      Nej, sluta. Du bidrar till ett skevt samhälle.

      Fillers försvinner inte så fort så räkna med att lägga kanske 4000kr totalt. Det räcker med 1-2 påfyllningar över en tid för sedan ser det fake ut. MEN du är säkert finare utan ändå och jag hade rekommenderat att vänta tills du är kanske 25 och om du fortfarande vill göra det då kan du testa 🥰

      Ta tag i din kassa självkänsla istället för att bidra till denna ytliga utseendefixering.

        Amen!

        Alla säger att jag är vacker till o med främlingar när jag går ut, och jag vet att jag är vacker, det handlar om att det är så normaliserat tyvärr och har sett min mor sen liten fylla i grejer i ansiktet på kliniker. Så de är väl de får mig att tänka på sånt inte dålig självkänsla, och att man alltid vill se bättre ut lite som att göra slingor dock säger min Man att de inte är en bra idé vilket jag håller med om

          Men om du håller med om att det inte är en bra idé så fattar jag ännu mindre. Att det är så normaliserat att förändra kroppen på onaturlig väg är skrämmande. Och det är inte bara ”samhällets fel”, varje individ har ett ansvar här.

          Nej, det är inte som att göra några slingor. Sluta försök att dra dåliga ursäkter och jobba på din självkänsla istället.

            Oj så lång mening. Satsa på skolan istället för fillers.

      Vilket sorgligt och patetiskt inlägg.

      Gör det INTE!!!! Filler flyttar på sig, filler kan bli fel. Filler drar åt sig vätska. Filler är dyrt! Särskilt i längden. Du sparar pengar på att göra ett riktigt ingrepp. Men bäst är ju om du kan va nöjd utan

      Om du ska göra det, fyll på 1 gång. Vänta några månader (försvinner fort första gången). Fyll på igen. Vänta några månader till, fyll på.
      Du kan fylla på mindre andra och tredje gången.
      Om du fyller på innan det försvinnit/migrera så sätter det sig på en plats och håller i flera år.
      Jag fyllde käken 3 gånger (2 ml, sen knappt 2 ml sen 1 ml totalt för båda). Har gått ca 4 år och fillern sitter där den ska och den har knappt minskat i volym alls.
      Läpparna funkar inte så, man rör på dem för mycket.

      Jag gjorde fillers i hakan på grund av vek haka och stort överbett. Egentligen hade en operation för att flytta fram underkäken varit att föredra, men det är en väldigt invasiv operation med lång konvalesens, så det är inte aktuellt.

      Det viktiga att veta är att fillers inte försvinner så lätt. Jag har inte gjort fillers i hakan på över 4 år, men de är fortfarande där. Man behöver alltså inte fylla på varje år. Tog dock något år eller mer att bygga upp hakan till normal storlek.

      Nej låt bli. Ser så många på tiktok som har det, ser fasen inte klokt ut.

        Nej, det är verkligen så så fult. Undra när samtiden ska vakna och inse att vi håller på att förstöra oss själva med all fillers, botox och ingrepp. Så undrar människor varför folk mår dåligt nu för tiden. Just kanske för att vi tror att vi kan bli lyckliga genom att ändra utseendet istället för att försöka göra så vi mår gott inombords.

          Ja. Går det att ta bort fillers?

          Kollade igenom en tjejs konto igår och det slog mig hur konstig hon såg ut. Lägger man något även vid käkbenet? För det såg inte naturligt ut. Och så bratz-läppar på det. Och idag såg jag en till som såg likadan ut fast nästan ännu värre. Båda två läspar också, gör man det när jag gjort läpparna?😬

            Ja med hyalas. Fast det kan även förstöra ens egna vävnad och skapa ärrvåvnad så allt annat än riskfritt.

            Ja men det försvinner inte av sig själv, så som folk vill få det till.

        Det går att få ett naturligt resultat. Allt handlar om att hitta symmetri och inte gå till överdrift.
        En tjej, som jag själv, med väldigt mjuka drag kan inte fylla på så att det syns rakt framifrån (tänk Angelina jolie) men jag kan få en finare profil.
        Man kan även fylla läpparna ytligt så får man inga ankläppar men man måste också hålla sig inom sina naturliga ramar. Jag har medelfylliga läppar, skulle aldrig visa en bild på Kylies läppar.

        Så tråkigt att folk antar att alla med filöers ser ut som ankor.
        Men jag måste erkänna att det finns många som ser läskiga ut.

          Fast säg mig VARFÖR ska en tjej i 20-års åldern fylla sitt ansikte med fillers? VAD är syftet?

            Skönhet. Varken mer eller mindre.
            Ytlighet.

              Fulhet borde det heta eftersom det är allt annat än fint.

          Fast inte heller konstigt att det är det antagande man gör eftersom ”alla” ser ut så.

          Säg det till Kylie Jenner. Hon har tillgång till de bästa behandlarna i världen men hennes fillers ser ut som skit! https://the-jut.com/2024/01/25/fans-want-to-know-what-happened-to-kylie-jenners-face/

            Hon har gått till överdrift. Hon hade streck till läppar naturligt.

              Ja men titta under hennes ögon.

                Hon ser minst 10 år äldre ut än 26 år.

          Varför uppmuntrar du skeva ideal?

            Hellre bra tips. Respekterar att en vuxen kan fatta sina egna beslut och jag förstår också att folk ställer frågor de vill ha svar på- inte mitt jobb att anta att de är dumma barn som behöver pepp istället för svar.

              Jag menar mer – varför gör DU fillers och därmed uppmuntrar skeva ideal?

                För att jag kan, vill och får. Det är det enkla svaret.
                Jag kan för att jag har rätt förutsättningar (grundsnygg, ekonomin, friheten, klinik i toppklass etc).
                Vill för att jag vill se så snygg ut som jag kan inom de ramar jag lever. Jag vill alltid se bra ut, nöjer mig inte med att se ut som en vanlig tjej. Strävar efter wow-effekt. Beundrar wow-tjejr, ser därför inget skevt i skönhet.

                Får för att jag accepterat att som tjej är mitt utseende det som ger mig en fördel i livet. Det är omslaget som bjuder in folk att lära känna mitt inre. Man kan ha båda. Jag vill ha båda. Har idag båda. Vill inte förlorar varken yttre eller inre.

                  Fast du är ju ingen skönhet utan en vanlig tjej som gjort ingrepp?

                    Jag är snygg. I spegeln. I kameran. På gatan. Utan smink. Med smink. När jag är nyvaken.
                    Så jag är en skönhet eftersom skönhet är vad du ser när du ser mig.
                    Var jag mindre vacker förr? Ja. Är jag mer vacker nu? Ja.

                      Alltså dina kommentarer sammanfattar verkligen allt som är fel med dagens normer och ideal 😔 Så sorgligt och tragiskt!

                      ”Skönhet är vad du ser när du ser mig”.

                      Mest troligt inte. Du är liksom ingen som alla tycker är snygg. Du tilltalar några men du tilltalar definitivt inte varenda människa som ser dig.

                      Tjejer som denna är så hjärntvättade att de inte förstår mer än sin egen lilla, lilla bubbla. 🙁

                  Jag vill vara din vän haha. Resonerar exakt likadant som du gällande skönhet. Jag har också fått väldiga fördelar på grund av att jag är vacker. Det går inte att förneka att dörrar öppnas och världen bemöter en annorlunda om man anses vara attraktiv. Allt handlar dessutom om symmetri och att se ”frisk och fertil” ut.

                  Det går inte att skuldbelägga enskilda individer för upprätthållandet av ett skönhetsideal, åtgärder måste göras på åtminstone samhällsnivå. Det är märkligt att be kvinnor avstå en av få saker som ger dem så tydliga fördelar, särskilt med tanke på hur oattraktiva kvinnor samt äldre kvinnor behandlas.

                    Fy vilken vidrig människa du är! Och jo det går utmärkt att hålla enskilda individer ansvariga. Vill du ha fördelar i livet, var en bra medmänniska. Gör rätt och fokusera på vad du kan göra för andra. Social climbing mha utseende är bara äckligt…

                      Usher vilken avundsjuka som lyser från kärringar som är osäkra och aldrig känt sig snygga tänka sig att jag är gift affärskvinna och har barn och familj vänner och känner mig skit snygg och får höra det ofta och aa exakt som du inte är allas smak så är inte vi andra snygga det heller men vi älskar oss själva iallafall

                      Du missar ju poängen med allt helt. Alla som håller på med filler och diverse skönhetsoperationer skapar och upprätthåller orimliga ideal som våra stackars barn nu får växa upp med som norm. Vad för slags samhälle skapas av det? Vad kommer normen vara i framtiden? Ska varenda människa lägga sig under kniven istället för att vi försöker fostra våra barn att bli trygga individer som har god självkänsla och vågar vara och se ut som sig själva?

                      Till Anna alltså, och alla andra som inte förstår problematiken 🙃

                      @Anna: Är det jag som inte vill göra någon ingrepp som är osäker?

                  Fortsätt intala dig det. Är man grundsnygg behöver man inga ingrepp.

          Fast du har ju inte medelfylliga läppar, du har ju fyllt dig till det, så inte så konstigt att folk ser när man har gjort det. Det syns helt enkelt att det inte är naturligt även om det är ”smakfullt” gjort. Området kring påverkas och ditt uttryck ändras.

            Nej, jag har medelfylliga naturlig.
            Därför vill jag inte ha Angelinaläppar. Ser sjukt ut på mig.
            Fyller med ca 0.7 ml, får då lite fylligare men inte störa läppar.
            Kör också på ryssian lips, vilket för ONT och kostar mer, men då får man platta läppar som är fylligare på höjden, inte rakt utåt.
            Så jag har typ samma läppar men snäppet fylligare. På en skala 1-10 där Kirsten Stewart är 2 och Angelina är 8 i läppstorlek, så låg jag på en 5, med fillers på en 6. Mer än så blir fult.

      Fillers är fult 🤪

        Kan vara fult. Kan vara skitsnyggt.
        Det fula är vad man minns.
        Det fina ser bra ut därför ifrågasätter man inte ingreppet.
        Hur många vågar påstå att Marilyn Monroe var ful? Hon la sig under kniven många gånger.
        Kan du påstå att Jennersystrarna var fula för 3 år sedan? Du kan påstå att Kylie var snyggare innan operationerna men få kommer att hålla med. De flesta ser att hon blev snyggare (idag vet jag inte) även om hon tappade sitt ungdomliga utseende. Hon bytte ut oskyldig tonåring mot sexbomb.

          Ja och nu ser hon ut som en gammal tant..

    Någon som minns Nevnarien avanna Kan dee Och Rika uteliggare och dom från gamla bloggtiden? Någon som vet vad dom gör idag? Vilka fanns det mer från den tiden?

      Nevnarien följer jag fortfarande på Instagram 😍

        Britney har ju tappat det

      Ååh Kan Dee hade jag glömt! Köpte tom en topp från hennes shop!

        Juste! Hon gjorde ju linnen. Har hon insta??

          Det finns ingenting som heter juste.

        Oooh Jag har kvar ett linne. Brukar ha det på gymmet ibland 😝 still going strong

          Vad hade du för nåt? Jag hade ett grått med ett sånt där kaxigt citat 😜

            Ett med fjädrar och ett med ett hjärta på. Har kvar båda 😊

              Har med koskallen. Nån som vet vad hon gör idag?

                Konstnär bytt still. sandra nobre nånting på insta.

      Martina Fabretto heter hon ju, rikauteliggare! Finns på Instagram, hon var väl lite rockabilly ett tag och fick väl barn ganska tidigt. Fortfarande väldigt vacker!

        Jösses vad hon ställt till med läpparna

      Avanna finns fortfarande kvar. Hon bloggar då och då under pyttis.blogg.se Hon är författare nu och finns även på storytell. Heter Anna Larsson.

        Åh de visste jag inte 😍

      Kan dee följde jag för ett tag sen, minns dessvärre inte alls vad hon hette 🤪

        Sandra nobre

        Hittade Kan Dee på insta hon heter sandranobre.art

          Jäklars vad duktig hon är!

    Sökte ett jobb i veckan som jag verkligen hoppas att jag får. Är så trött på min arbetsplats och tror att jag är perfekt för rollen men är sämst på att skriva personligt brev 😞

      Det är skitsvårt att skriva personliga brev! Sökte ett nu ikväll och det var inte lätt att skriva något.

        Nej och svårt att skriva relevant och ändå vettigt haha. Utan att de ska bli en novell 😂

      Vad olika det är, jag tycker personligt brev är den lätta biten 😂

        Hahaha vad är de svåra enligt dig då 😂

          Det svåra (för mig) är att hitta ett vettigt jobb att söka – relevant både för mig och min utbildning. Och att hitta alla jävla dokument som ska bifogas (examensbevis och legitimation osv).

            Ja fattar 😞 hoppas du hittar ett drömjobb snart ❤️

              Äsch, jag har ett jobb så det är liksom inte någon panik. Men skulle gärna byta om jag hittar något bättre för jag pallar inte mitt jobb i längden.

                Haha samma här… jobbet duger men för orken och livslustens skull hade jag önskat nytt nu tack

                  Men exakt! Så skönt att vara föräldraledig nu och slippa alltihop ett tag 😂

        Hur gör man då?

          Man skriver och förklarar varför jobbet borde vara ditt? Vad du bidrar med och lite om vem du är.

            Gör givetvis det men det svåra är att få dem att fatta att de ska vilja ha en.

              Har du rätt erfarenhet för jobbet tror jag definitivt att du får komma på intervju även om ditt personliga brev inte är tipptopp (om det inte är en väldigt konkurrensutsatt bransch såklart).

                Hoppas ju det…har erfarenhet från en helt annan bransch, alltså heeeeelt annan, raka motsatsen i princip, men jag pluggar detta och det var för ett sommarjobb (administrativt) där de vill ha folk som pluggar det jag pluggar.🙈

      Jag sökte också jobb i veckan och tycker också det är svinsvårt att skriva personligt brev. Blir bara blaj.

        Hoppas hoppas vi får de vi har sökt ❤️

        Dåligt bordsskick!
        lägger kniven på sidan och skopar in mat på 90 sek.
        högst romantiskt och avtändande.

          Hahahaha tror detta hamnade fel 😉 annars väldigt intressanta grejer att ta med i ett personligt brev

      Håller tummarna att du får jobbet!

        Tack ❤️❤️

    Vad är avtändande enligt er? Jag tycker korta män (märkbart kortare än mig), dåligt ekonomiskt sinne (skulle kännas konstigt om en man ville låna en pengar av mig till exempel), känslomässigt avstängda (män som aldrig kan visa sig svaga, typ aldrig erkänna att dom har ont eller är sjuka)

      Om man får vara ytlig, män i linnen 😅😅

        Eller i remsandaler med äckliga tånaglar🤢

          Mäns fötter över lag 🤮

        Min man berättade att han haft linne på en konsert en gång. Hans mamma hade sagt åt honom att aldrig ha på sig det igen. Jag är så tacksam 😂🙏

      Självgoda och kaxiga män, och de som inte är trevlig mot serveringspersonal och liknande

      -Icke problemlösare (samma sak som ointelligent tycker jag)
      -Inget körkort
      -Extremt högt hårfäste men vägrar raka av sig de sista stråna

        Håller med om allt!

          Jag också

        Det sista! ”Extremt högt hårfäste” men envisas med att ha långt i en tofs med resten..

      De som är så på och inte fattar att man äcklas av beteendet. Har två exempel. En fd som jobbade på samma ställe som öste komplimanger över mig och som bara tjatade om sex och tjejer och att vi skulle dejta etc. Spyr av tanken🤮 inte ens när jag tog tydligt avstånd och markerade att jag inte gillade det fattade han att han skulle sluta. Fruktansvärt användande!

      Och nr 2 som bara ”men jag ska se till att du blir min och du är den enda jag kommer ligga med för resten av mitt liv” och fortsatte säga så, trodde att jag bara spelade svår när jag sa att jag inte var intresserad.🙄🙄🙄

        Håller absolut med, sjukt avtändande 😆

        Vilka sneseglare.

          Haha vad betyder det?😅

      Rakade under armarna och allmänt feminina män

      Håller med om allt förutom att han är kort.
      Snåla män
      Män med dålig kvinnosyn
      Elaka män
      Män med dålig hygien. m m

        Varför är så många män ofräscha? Efter jag skilde mig fick jag en chock när jag började dejta. Om du är man och läser:
        +Man duschar varje dag (speciellt om du vill ha sex).
        +Sängkläder bör bytas i alla fall varannan vecka (samma sak med handdukar).
        +Tånaglar bör vara kortklippta.
        +Om du svettas bör du tvätta din tshirt/skjorta efter en användning.
        +Strumpor och kalsonger byts en gång per dag.
        +Om du har ett fysiskt jobb där du blir svettig eller smutsig bör du duscha innan en dejt även om den är hemma hos dig.
        +Om du bjuder hem någon på dejt bör du ha diskat och slängt soporna (i alla fall om de luktar).

      • Rökning
      • Dålig humor (ordvitsar och pappaskämt)
      • Dålig andedräkt
      • Dåligt ekonomiskt tänk (skulder/avbetalning)
      • Oförmåga att förstå ironi/sarkasm
      • Snål
      • Lättkränkt
      • Aggressiv
      • Ljus, gnällig röst
      • För smal
      • Överviktig
      • Tunnhårig
      • Fiser och rapar öppet
      • Rasistiska åsikter
      • Använder Dubbeldusch
      • Fula tatueringar
      • Piercings
      • Ovårdad/trasiga kläder
      • Tunnhårighet
      • Svär mycket
      • Bor hemma hos mamma trots 30+
      • Skrytsam
      • Anstränger sig för mycket för att försöka imponera
      • Klängighet
      • Män som lever för sin bil

        HAHAHAHA hade SPRUNGIT om det stod dubbeldusch hos en kille jag dejtade!!!

          😄

          Min man hade det när vi började dejta. Nu har han jobbat utomlands i många år och visste nog inte riktigt vad det var. Dog lite men ändå lätt att ändra. Numera köper han schampo hos sin frisör 😜😂

        Hahahahahaha klockren lista 👌

          😃

        Spelar verkligen ingen roll om han bor hemma om han är över 30. Herregud vad Sverige är fucked.

          Haha så du hade kunnat dejta nån och kanske bli tillsammans med någon som bor hemma?

          Beroende på anledning så kanske, men bara om det typ är mellan två boenden och en väldigt kort period, typ att man inte får nycklarna till nya boendet förrän nån månad eller så efter utflytt ur fd boende.

            Varför skulle jag inte kunna göra det? Om killen är en soffpotatis – aldrig. Men om han bor hemma för att han tar hand om en sjuk förälder, sparar pengar för att få ihop en stabil ekonomi etc så skulle det inte vara något problem för mig. Kan inte bry mig mindre.

              Du gör som du vill. Bryr mig inte om vad DU gör, vem du dejtar osv. Jag bara reagerade på din kommun.

                Kommentar, inte kommun😁

              Håller med!
              Har träffat många män…De som bor hemma efter 25 är de som är mest generösa, snälla, omtänksamma, varma och sympatiska.
              Min farbror bor hemma hos farmor (han är 29) och har runt 1,5 mille på kontot (eller ja, aktier och sånt), dyr bil som är cashad och egen firma. Han ska gifta sig som 2 år, de ska köpa ett hus och tack vare min farbror så kan de lägga över 2 miljoner i handpenning på ett hus för 4 miljoner.
              Inte många lägenheter som hade ökat i värde med 1,5 miljoner på typ 5 år. (Han började jobba för några år sedan bara, pluggade innan). Juste, han har inga CSN-lån eller skulder alls.

                Vad osexigt

                  Tycker inte hans fästmö och det är väl det enda viktiga för honom.

                    Det lär hon tycka när de flyttar ihop och hon inser att han inte kan ta hand om ett hem 😁

                      Min farmor har svårt att gå och farfar är som han är.
                      Min farbror tvättar kläder, byter lakan, storhandlar och hjälper till när det behövs.
                      Han är liksom ingen gamer som bara ropar på mamma att hämta mer chips. Han jobbar och sliter men råkar köra bilen till sin mamma istället för en tom lägenhet.

                    Men de ska gifta sig om 2 år och bor inte ihop?

                      Vi är inte svenskar. Samboskap är inget som är lika vanligt i vår kultur (oavsett religion).
                      Med det sagt så är en annan farbror sambo. Så det är olika.

                Den andra kategorin är de som sitter hemma i mammas källare, spelar WoW hela dagarna och får maten serverad på en liten bricka utanför pojkrummet och röker hasch medan de skriver hatiska kommentarer på FB.

                  hahahahahahahaah

                Det handlat väl mer om att man vill dejta någon som klarar av att ta hand om ett hushåll själv? Har man aldrig bott hemma innan så blir det lätt att man behöver uppfostra dem.

                  Det här måste vara den dummaste kommentaren jag har hört. Vad vet du om oss? Det här är en bild du målar upp som sällan stämmer överens med verkligheten. Jag har en svårt sjuk förälder som jag har räddat livet på många gånger. Jag bor hellre hemma hela livet och tar hand och värnar om den jag älskar mest än att sitta ensam i en lägenhet och inte få känna varma armar som omfamnar mig när jag kommer hem.

                    Om det inte stämmer på dig behöver du ju inte ta åt dig, än mindre försvara dig.

                    Och om ditt hemmaboende inte hindrar ett dejtingliv så får du väl vara glad att det finns folk som inte har problem med det.

                      Jag är tio gånger mer mån om min sjuka förälder än ett jävla dejtingliv. Om personen jag träffar inte kan acceptera det säger det mer om honom än om mig.

                      Gud vad du går igång. Lugna dig.

                      Gör det själv

                      Vad mogen du är. Det är ju du som sitter här och tar åt dig helt i onödan. Ingen har gått på dig.

                      Nu pratar vi om att välja partner och generaliserar. Ber om ursäkt om det gjorde dig upprörd. Dina föräldrar mpste vara stolta som har en dotter som är berädd att ge upp så mycket för dem. Det är ett fint band. Men du är inte representativ för de flesta som bor hemma vid 30 så jag skulle inte ta resonemanget personligt 💕

                    Du är bra och du tänker rätt. Att flytta och lämna sin familj och sitt hem för att kunna ta hem eventuella ragg är modern tid i ett nötskal.
                    Jag vet! Jag flyttar ut, tar ut stora lån, lever ensam, äter nudlar, lämnar min sjuke förälder och lever i ständig ensamhet — varför? Jo, tänk om jag matchar med en heting en gång var 8 månad? Worth it!!!

                tack vare din farbror? du menar väl tack vare din farmor..

                  Ja det med. Men hon ser det som en självklarhet. Det är så det är i andra kulturer. Lika normalt som för en svensk att flytta ut när denne är redo.

              30 åringar som bor hemma i familjer med svensk härkomst är dock 99,9 % soffpotatisar, och enbart män. Förekommer liksom inte att det är för att ta hand om en sjuk förälder.

              Känner dock flera som bott hemma till 30 + som kommer från andra kulturer, och de är en helt annan sak. De jobbar och det inte sin mamma som en anställd hushållerska. De beter dig som en till vuxen i hushållet.

                Precis som vi svenskar som bor hemma.

                  Precis som 95% av de människor som bor hemma gör.
                  Losers finns i alla kulturer och länder. Men jag skyller på föräldrarna.
                  Min farmor hade hängt sig om min farbror bara spelade spel och drack läsk. Han är så framgångsrik FÖR ATT han bor hemma, inte TROTS ATT han bor hemma. Hon gnällde om plugg, sen gnällde hon om att han ska hitta ett bra jobb, sen gnällde hon om att han ska starta eget, sen gnällde hon om att han ska fria till sin tjej…om 2 år gnäller hon väl om barnbarn.
                  Men för honom har det funkat och han älskar farmor.
                  Och med gnäller menar jag som vilken mamma som helst ”ska du titta på tv när du har ett prov imorgon?”.

                  Precis som 1 % av er möjligen. 99 % jobbar inte eller bidrar inte till hushållet.

                  Finns en orsak att många föräldrar vill slänga ut sina 25 åringar som bor hemma. Och det är för att de sitter i källaren, spelar dataspel och producerar disk de inte tar hand om. Inte för att de bor hemma och njuter av sin förälders sällskap.

                Jag är med på din teori!

                Ha, känner ingen manlig invandrare som inte utnyttjar sin mor som hushållerska. Det gäller alla män i familjerna jag känner iallafall!

                  Ska erkänna att jag framförallt känner kvinnliga hemmaboende invandrare.

                Jag är född och uppvuxen i sverige. ”Flyttade hem” till min förälder för att ta hand om denne då jag var 30+ och bor kvar i hemmet nu när föräldern fått sina vingar. Kände mig länge ganska mycket som en loser pga detta

                Ps. Min partner som är från annat land sa dock att jag tog hand om och gjorde mer för min familj än de från hans kultur. Så antar att det faktiskt händer att svenskar tar hand om sina föräldrar också. Ibland på ett sätt som anses mer ”utländskt” att göra

          Men avtändande med dubbeldusch kände du var rimligt? 😉

            Jag vet inte, har inte sett dubbeldusch sen högstadiet så har inte ens tänkt på att det finns.

          Eh jasså? Ganska ovanligt. Man vill väl ha en självständig partner??

            Så tänker jag med. Hade en kompis som bodde hemma och var över 30. Det var lite som att umgås med en förvuxen tonåring. Kunde inte ens starta en tvättmaskin. Inte självständig alls. Hennes mamma bäddade åt henne t.o.m😅

              Det där har ingenting med självständighet att göra. Har att göra med att föräldern har curlat sönder henne. Många av oss som bor hemma gör allt hemma som vi skulle gjort om vi bodde själva också.

                Det hänger ihop. Hon var inte det minsta självständig.

                Jag kunde mig som en slav hemma. Fick diska, dammsuga, skrubba toa, skrubba badkar, gå ut med sopor, tvätta, vika tvätt, byta sängkläder, hjälpa till med maten osv. Tyckte det var orättvist att jag inte bara fick sitta som mina vänner.
                Är idag tacksam. Tar ansvar och kan hålla ett hem rent 24/7. Kan budgetera. Kan laga mat på känsla. Kan mutitaska. Osv.

                  Fast det lär ju sig alla när de bor själva så känns ganska basic life skills. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och klarade allt det själv.

                    De vänner jag var avundsjuk på klarar sig inte lika bra. Problem med ekonomin. De bor stökigt och smutsigt. De är själviska och sätter sina behov före barnen/familjen. Typiskt curlingbarn som kastats ut i världen.
                    De har ju anpassat sig med tiden men jag var självständig som 13 åring, de började sin resa mot självständighet ca 10 år senare.

                      Dina vänner motsvarar inte majoriteten😂

                      Att säga att man känner sig som en slav för att man gör helt självklara saker säger väl en hel del om dig. Kan jag som 16 åring rodda ett helt hushåll kan man städa efter sig själv även när man bor hemma. Blir ju per definition mindre om man är flera som bor ihop och hjälps åt. Jag vill ha en partner som jag vet klarar av att balansera alla moment i ett hushåll själv. Det är inte samma sak när ens mamma lagar mat osv. Skaffar vi barn är det 2 heltidsarbetande vuxna som ska ta hand om ett hushåll med 4 personer. 2 kladdar dessutom mat på golvet varje dag. Lite annan arbetsbörda än att hjälpa sin mamma.

        ”Använder Dubbel dusch”😂

        Gillar du inte ordvitsar? Vad är så vitsigt med det?

          Exakt. VAD är det som är så vitsigt med det?

      -Män som är fega/passiva/tofflor
      -Män som inte försvarar det rätta/ de svaga
      -Män som skvallrar, skapar drama
      -Män som är snåla eller vill dela allt lika
      -Män som ligger med tjejer de inte älskar/är i relationer med. Ännu värre om de ligger med vem som helst.
      -Män som legat med andra män
      -Män som är bisexuella
      -Män som spelar/bettar
      -Män som inte vågar säga ifrån
      -Män som behandlar kvinnor som prinsessor och sätter alla kvinnor på piedestal.
      -Män som är feminister.
      -Män som är ok med att tjejen/sambon/frun lägger upp utmanande bilder online.
      -Män som är ok med att partnern legat runt.
      -Män som inte följer lagen/respekterar normer.

        Haha inga killar med ONS då alltså?

          Avtändande, skulle inte kunna leva med det.

            Så du vill ha en man som aldrig har haft ett ONS eller KK?

              Om jag får välja. Ljuger han så är jag lyckligt ovetandes.
              Men det är väldigt ovanligt med ons i min kultur så det är inte ett orimligt krav.

                Dejtar du bara män från samma kultur?

                  Fast det är väl inte ens konstigt? Det gör jag med.

                    Det var en fråga med tanke på listan. Man får väl dejta vem man vill. Jag själv har dejtat svenskar amerikaner, serber, bosnier, pakistanier, Slovakier, tyskar och marokaner. Aldrig valt man beroende på kultur. Enda stora kulturkrock var marrokanen. Han ville sätta mig i en kvinnoroll som jag inte var bekväm med så jag dumpade honom.

                      Man är olika.

                Är det raggarkulturen?

            Hahaha jag var min mans ons men blev hans fru

              Jag med 😂🙈🤷🏼‍♀️

              Jag hade inte ens tittat åt din mans håll och du valde att gifta dig med honom. Jag är glad att vi tycker olika, alla förtjänar kärlek.

                Jag är så lycklig. Han är det bästa som har hänt mig. Han uppgraderade mitt liv på alla plan. Jag har dessutom varit gift en gång innan och har 2 barn. Gissar att du inte gjort det heller. Men allt är fantastiskt. Bor i ett dubbelt så stort hus som med exman en, har en 3 ggr så stor ring, har mycket bättre sex, har samma mål i livet, har samma driv och han har en väldigt bra lön och är noga med att jag ska kunna unna mig det jag vill. Jag har gått ner i arbetstid för att kunna ta hand om mina två barn sen tidigare och han kompenserar min pension och vi har gemensam ekonomi i övrigt. Dumt att avfärda någon för att man råkade ha sex fast man egentligen borde väntat 😉 Jag är bara glad att jag får vara såhär lycklig och uppleva något annat än det jag hade med exman en.

                  Jag unnar dig det!!!
                  Som sagt, alla förtjänar kärlek.

                  Jag hade inte valt din man men det är ju mest för att jag vet att det inte kommer att funka mellan oss, inte för att han är en dålig fattiglapp med micropenis.
                  Han fick ju med en pingla som du hem för ett ons, så han är nog minst precis över medel.

                  Jag hade bara varit svartsjuk, sur, nojig osv. Sen hade jag tyckt att han inte förtjänar mig då jag har självkontroll och kan hålla ihop benen runt snygga främlingar, något han inte kunde. Det är avtändande- för mig.

                  Jag har 3 barn och har varit gift i över 9 år. Är 32. Tänker inte släppa min man men skulle jag bli singel så är jag redan medveten om att min cirkel av potentiella framtida makar är mindre med tanke på min ons-regel.

      Män som inte äter grönsaker är så osexigt. Jag åt lunch med några manliga kollegor jag sällan träffar och de åt bara kött och potatis (en grönsak men ni fattar), om vi fick en squash med tacokött och ost skrapade de av och slängde squashen. Ingen sallad. Bara beige och brun mat. Vuxna män. Stort ick

        Det gör jag med. Hatar varma grönsaker. Tycker det är avtändande med vegetarianer och veganer, hade seriöst inte kunnat leva med en sådan.

          Veganer håller jag verkligen med om, de är så jobbiga. Det finns inget som får mig att vilja äta kött så mycket som när jag har pratat med någon som är vegan.

          Hoppas du slipper. Jag är glad att slippa leva med en man som petar bort ärtorna på tallriken, eller att man måste laga två olika rätter så fort man ska äta.

            Det slipper jag.

            ”Måste laga två olika rätter”, du hade inte kunnat leva med en allergiker?😁😂

              Varför ska man leva med en allergiker? Det tyder ju på att något inte är rätt med deras kropp så man kan få sjuka barn. Och tänk om man råkar döda dom med en kanelbulle eller något. Dråp? Nej tack.

              /en annan

              Ofta någon är allergisk mot ALLA grönsaker som finns

                Det sa ingen🤦

      korta och tjocka och med flint och dom, som röker Fy fan

      rapar
      pruttar
      röker
      tunnhårig
      kort
      ölmage
      dricker mkt alkohol
      arbetslös
      bor hemma trots 40 år gammal
      inget körkort
      gubbkeps
      säger ku* fi*ta k*ulla
      säger pinka
      smutsigt hemma
      pipig röst
      pk
      röstar på sossarna

      Dåligt bordsskick!
      lägger kniven på sidan och skopar in mat på 90 sek.
      högst romantiskt och avtändande.

        Ja! Den glömde jag skriva! Män som slafsar, smackar och tuggar med öppen mun. Ett ex använde alltid sked istället för gaffel när han åt och skyfflade in maten i käften medan han smackade och såg ut som om han inte hade sett mat förut.

          så många tyvärr som beter sig så. så vidrigt. 🤢

      Män som har trasiga underlakan och har en toalettrulle bredvid sängen.

        Förekommer det hos någon över 18?😂

          Vet ej, jag dejtar inte 😂

        Ja!!

      Tjocka kvinnor.
      Humorlösa kvinnor och kvinnor som tror att deras psykiska diagnoser är något som alla är intresserade av.

      Små händer. Hopp från bryggan istället för dyk. Inte kunna ta upp bröd ur brödrosten utan att pipa och grimasera.

      – Män med pyttesmå, nätta bebishänder. Usch!

      – Män som envisas med att kissa stående och därmed sprutlackerar golv, väggar och tak med urin.

      – Män som inte vidtar åtgärder efter att ha bajsat ner toaletten och därmed lämnat kvar kladderiet till nästkommande toalettbesökare.

      – Män med manbun. Speciellt manbuns som ackompanjeras av en illa klippt undercut i nacken. Sluta. Bara sluta.

      – Män som är omedvetna om att sin egen snorre luktar härsket fiskrens som legat och jäst på en sunken matmarknad en solig dag i augusti.

        Gud den sista. Var på konsert en gång och vi stod som packade sillar. Hamnade bredvid en kille som stank otvättad kuk. Detta genom kläderna🤮🤮🤮

          Jag vill hänvisa alla män till min lista här ovan om att man bör duscha dagligen. En snopp ska tvättas en gång per dag! Kan typ skolan lära ut detta på sexualundervisningen? Snälla! 🙏

        bästa!! även mycket könshår luktar fränt och surt hos killar som inte ansar.. urk.

        Hahaha

      Tjocka tjejer som tror dom är 10’s är extremt avtändande. Samt tjejer som drycker för mycket på fyllan

      Trögtänkta, ohygeniska, oambitiösa, osnälla personer 🙂

    Jag har stört mig orimligt mycket på Lady Dahmer idag. Hon beklagar sig över sin dåliga ekonomi och påstår att det är jättesvårt att få jobb som kvinna i hennes ålder, och det kan jag absolut hålla med om. Men varför börjar hon inte ens som vikarie någonstans? Är hon för fin för något annat än ett fast heltidsjobb? Det är väl bättre att jobba timmar än inte ha råd att som hon säger inte kunna ta med barnen på simhall? Om hon berättar att hon sökt vikarie jobb har jag missat det och ber om ursäkt.

      Är väl inte så märkligt om hon inte kan få jobb, hon skryter väl om att hon knappt har jobbat i sitt liv. Väljer man att vara hemma i massa år så får man väl snarare skylla sig själv.

        Men det är inte svårt att få vikariejobb inom hemtjänst, personligt assistens eller förskola, där hon till och med har erfarenhet från. Det ÄR inte svårt och SÄRSKILT inte i en storstad som Stockholm.

          Personlig assistent finns många jobb, vikarie för barnskötare finns många jobb. Min dotter jobbar som vikarie nu, helt utan utbildning. Hon går upp tidigt och har 40 min buss enkel resa. Gissar att det är sånt LD är för fin för.

            Många här som inte förstår hur arbetsmarknaden ser ut för oss äldre som saknar både utbildning och jobberfarenheter…

            ”Din dotter” – ja hon är förmodligen under 45?

              Har du sökt i hemtjänsten? Där får man jobb. Såklart måste du vara beredd att cykla på vintern om du inte har körkort, men Jobb får du.

                Nej, det fick jag inte. Sluta sprid myten om att ”alla får jobb inom hemtjänsten”. Det stämmer inte.

                  Timanställning i hemtjänsten får du, om du talar svenska. Hur förklarar du annars alla outbildade vikarier med usel svenska?
                  Om du kan svenska och inte fick timmar i hemtjänsten måste du ha haft specifika krav om arbetstider.

                    De är väl yngre, vad vet jag.

                    Varför fortsätter du hävda att jag får jobb inom hemtjänsten när jag sökt och fått avslag?

                      Det kanske har med din attityd att göra? Själv jobbade jag extra med 3 gymnasiekillsr från Afghanistan som gick i gymnasiet. De kunde knappt svenska. Nu älskade tanterna dem för de hade fantastisk respekt för de äldre men de anställdes helt utan meriter.

                    Jag fick inte jobb som vikarie i hemtjänsten och jag är under 30, utbildad uska och hade 5 års erfarenhet.

                      Oj, vad sa du då? Måste ju vara något direkt olämpligt.

                      Välkommen till verkligheten, du kan vara hur lämplig som helst men ändå inte få jobb!

                Alla ska vare sig passar eller ska jobba inom hemtjänsten. Stackars alla dessa som får besök av totalt outbildad personal som ska ta hand om dom.

                  Fast tänk efter. En kvinna på 50 år, pratar svenska, har skött hem och barn i många år. Hon är ju den perfekta hemtjänstpersonalen för äldre människor. Hon kan laga mat, hon kan städa, hon kan prata med dem utan språksvårigheter. Hon skulle vara guld för hemtjänsten.

                  Jag sa inget olämpligt. Jag sökte en annan tillsvidaretjänst som jag fick direkt efteråt☺️

      Vad var det för rykten som hade skrivits i hennes kommentarsfält som hon hade blivit lack över?

        Det var svägerskan Cissi Wallin som skrev att ”du får ju pengarna för huset sen, och en avbetald lägenhet”.

      Konstigt hur man kan vara så medveten om kvinnofällan & ändå sätta sej i den 🤦🏼‍♀️

      Hon orkar inte ens jobba tror jag.. och hon känns som en sån som tycker allt är alla andras fel.

      Vart får man vikarieanställning snabbt med ett glapp på 20 år i CVt? 😅

        Lärarpoolen

          Jag har sökt dit och aldrig fått jobb. Och jag är både ung och har gymnasieutbildning + läst strökurser på uni.

        Hemtjänsten och äldrevården som vårdbiträde, kan du svenska får du timanställning.

          Det stämmer dock inte.

        Hemtjänsten.

      Jag stör ihjäääl mig på det där. Hon har ju själv sagt förr att hon inte ”passar” att jobba pga sociala orsaker. Ursäkta men vi är många som släpar oss till jobbet ändå. Och så småningom kommer hon ju få jävligt mycket pengar, så går nog ingen nöd på henne.

      Kanske missuppfattat. Men har inte hennes man en hel del pengar och de är gifta utan äktenskapsförord?
      Hon skrev någonstans att hon inte kommer kunna göra roliga minnen med barnen för hon kommer tex inte ha råd att ta med barnen till simhallen….

        Kvinnor på socbidrag har råd med simhall lite då och då.
        Har svårt att känna sympati…Eller jo för barnen känner jag sympati.

        De har äktenskapsförord.

      Tycker det känns märkligt att hennes exman som ju tydligen är svinrik (om jag förstått det rätt) inte kan hjälpa henne ekonomiskt med ett hyfsat boende för barnens skull om inte annat. Känner sympati med henne men nånstans så är det ju ändå så att som man bäddar får man ligga. Hon borde trots allt haft ganska goda möjligheter att tex plugga upp betyg osv genom åren när dom kunnat leva gott på mannens lön.

        Ja och hon får ju pengar när de säljer gemensamt hus och gemensam lägenhet på Söder. Det blir ju några miljoner. Många nyseparerade måste hyra i andra hand.

          Äger de huset tillsammans?

      Hon vill ju inte gå upp tidigt och pendla till ett jobb, alla vi andra gör det fastän vi hellre skulle chilla, men hon ska inte behöva göra något ansträngande.

        Så hon har tackat nej till jobberbjudanden?

          Har hon sökt öht?

          Kollar man hennes Linkedin så vill hon jobba med marknadsföring/SoMe.
          Är det såna jobb hon söker vid 50 och utan utbildning då får hon tänka om.
          Hemtjänsten däremot är realistiskt.

            Hemtjänsten är inte att rekommendera för personer med diagnoser som dessutom saknar arbetslivserfarenhet.

              Hon har ju jobbat som barnskötare. Klarar man det så klarar man hemtjänsten. Hon klarar ju att sköta ett hem, tvätta, laga mat, sköta barn.

              Varför inte?

      Håller med!
      Ingen självinsikt när man i ena inlägget söker information om var man kan köpa en dräkt ”med kvalitet” och precis efter redovisar hur fattig man är.
      Ingen trovärdighet när man som feminist och med mycket kunskap om ojämlikhet inte ser om sitt eget hus innan en skilsmässa. Hon vet väl allt om obetalt arbete i hemmet men valde att inte göra något åt det?
      Och sen finns det förmodligen väldigt goda skäl om exmaken inte vill fortsätta försörja eller dela lika.

    Gissningslek! Jag är övertygad om att jag har nån brist av nåt slag. Är det järn? D-vitamin? Zink? Vem vet?
    Symtomen är:

    * Sjukt trött. Inte som i ”måste sova” utan mer muskelsvag som i ”jag orkar inte stå upp, jag måste sätta eller lägga mig ner”. Fast sovatrött börjar komma lite också.
    * Nån slags hjärndimma. Svårt att minnas, svårt att formulera mig, ord försvinner mitt i en mening eller bara finns inte längre.
    * Har ingen lust med nåt. Allt är rent av skit och jävligt och jag är grinig hela tiden.
    Allt detta har ganska snabbt blivit sämre och sämre.

    Jag ska givetvis ringa vårdcentralen det första jag gör på måndag, det här är bara en kul grej för att jag inte har nåt roligare för mig.

      Be dem kolla dina sköldkörtelvärden. Låter väldigt typiskt hypotyreos.

        Och jag mådde exakt så vid järnbrist.

          Ja det är bra att kolla med 🙂

          Jag hade rekommenderat TS att ta ett hälsoprov genom Werlabs för vårdcentralen tar inte allt när det är diffust

            Jag är lite sugen på att testa Werlabs (jag är ej TS), men är lite orolig för att det ska vara ”fejk” på något sätt. Typ att de ska vinkla/överdriva resultaten så att man blir mer skrämd än nödvändigt. Kanske inte att de hittar på värden men tex om man får ett värde som egentligen inte är dåligt men att de bifogar en uppsats om att värdet är lågt/högt och att man bör sluta med X eller börja med Y omgående. Fast en kunnig person kanske skulle se att det inte var nödvändigt.

            Någon som har erfarenhet av werlabs?

              Jag gjorde tester hos Werlabs förra året för att utesluta problem med sköldkörteln och upplevde det inte som några problem. Upplevde ingen skrämsel

              De är super seriösa. Jag har gjort regelbundet i 2 år. Har haft näringsbrist på b12 och ferritin sedan tidigare och vårdcentralen tar inte prover utan symtom. Jag vill ha koll eftersom jag mådde så dåligt. Äter även höga doser dvitamin så vill ha koll så jag inte får för höga nivåer. Men du får en tydlig förklaring och en läkare går igenom testen. Tänk bara på att intervallen är breda och du vill ligga i den höga delen. Vill du kan du googla optimal level och sen näringsämnet på engelska.

              Testibtervsllen är uppbyggda på en nornlaförfelningskurva så att 95% anses normalt och 2,5% över anses för hög och 2,5% under anses för lågt. För exempelvis b12 och dvitamin kan du ha symtom även om provsvaret anses normalt.

                Om man gör test via Werlabs och får ”dåliga” resultat på vissa saker. Vad gör man med den informationen? Kan man gå till sin VC och ta med provsvaren och på så sätt få hjälp med dessa?
                Frågar för att jag själv flera gånger funderat på att beställa hälsotest från Werlabs men går aldrig någonsin till vårdcentralen så känner mig helt lost på hur vården funkar 🙈 är typ rädd för att söka vård mtp alla skräckhistorier man hört om folk som inte blir hjälpta eller blir förminskade.

                  Ja absolut! Wesrlabs använder sig av egna läkare som går igenom provsvaren. Sen när du får en tid på VC är ju något annat. Jag fick en tid 2 månader senare när jag sökte för svampinfektion som inte gick bort med salva.

              Gjorde nyligen en ”hälsokontroll kvinna” via Werlabs. Är nöjd. Lätt att boka, trevlig bemötande vid provtagning. Tydligt resultat med förklaring och därutöver en kommentar från läkare som förklarar vad eventuella avvikelser beror på och vad man inte behöver oroa sig för.

              Jag tog testen eftersom jag känt mig väldigt trött en längre tid, tappar hår och har svårt att hålla vikten. Misstänkte problem med sköldkörteln men det visade sig att jag har brist på B12, folat och D-vitamin.

        Precis kollade, låg normalt. Personligen tänker jag järnbrist, det har jag haft många gånger.

        Ja och säkert jodbrist, vilket är väldigt vanligt.

      Ta ett blodprov…

      Kan vara precis vad som helst. Ingen idé att gissa, bättre att ta prover.

      Graviditet?

        Ingen chans till det.

      Brist på motion kan ge de bekymren. Tränar du? Och äter du nyttig mat?

        Jag tränar några gånger i veckan. Har nyligen dragit ner på kolhydrater men detta började innan jag gjorde det.

          Duktig du är. Bra kämpat!

            Tack! 😊

      Varför gör folk såhär? Vill du verkligen att folk ska skriva: leukemi, aids, d vitamin brist och benmärgstumör? Det kan vara symptom på exakt vad som helst eller inget alls- gå till läkaren om du har problem.

        Läste du hela inlägget? Jag ska ringa vårdcentralen det första jag gör på måndag och det är är bara tidsfördriv för det mesta är skit. Säg du cancer om du tror att det är det, jag tror själv det är nån brist. Jag kommer inte måla fan på väggen för att det är nån som säger ”min systers kusins mamma hade precis sådär, hon dog inom en vecka”. Slappna av.

      Kan absolut också vara järnbrist

        Men gå till din läkare och ta blodprov

          Vilket jag ska göra, hade de haft öppet lördagar hade jag gjort det idag.

      Gå till vc och kolla, men spontant tycker jag, som helt obildad, att det låter som järnbrist

      Kan absolut vara brist på nånting, även b12 ex. Men kan som nån skrev här vara exakt vad som helst av exakt vilken svårighetsgrad som helst.

      Depression?

        Nej, jag tror inte det men är kanske en möjlighet.

          Gör detta testet (är en skattningsskala som används inom vården). Får du högt resultat så säger du det till läkaren på VC. Man kan få en depression av näringsbrist också men alltid bra att ha koll. https://www.doktorn.com/artikel/testa-dig-sj%C3%A4lv-depression-madrs/

      Analys: du är vegan eller vegetarian alt fettskrämd och äter noll animaliska fetter.
      Börja äta ägg med riktigt smör och se hur energin återvänder på en vecka.

        Inte en siffra rätt. Äter ketokost så det blir en hel del ägg. Började ganska nyss iofs men inte har det blivit bättre. Inte vegan heller men skulle vilja äta lite mer vegetariskt.

          Du ska inte äta mycket veg på Keto, då du kommer för högt i kh isf.

            Inte mycket men lite mer i alla fall. Just nu blir det animaliskt protein till varenda måltid.

          Kom också på att det kan vara keto flu, alltså omställningsbesvär.

            Har tänkt det också, men det här började innan jag började med keto. Möjligen är det värre.

        Nej.. Såhär svartvitt är det inte.

      Jag hade liknande symtom vid grav järnbrist och lite b12 brist. Fick järndropp i.v sen blev det fart på mig igen :). Men ja, ring vc och ta prover.

      Du har hjärnbrist.

        Du vann!

      Viktigt att ta prover innan du börja med kosttillskott. Jag själv började med järn för jag var trött. Hjälpte inte så gick till läkaren. När han tog prov så visade de normalt pga Att jag åt kosttillskott. Fick göra uppehåll i 6 veckor och sen ta om proven och visade grav järnbrist så fick dropp. Ja VC hade ju så klart inte koll på det men jag gick till en privat läkare när jag inte fick hjälp mot min extrema trötthet.

        Hm, jag har tagit några tillskott, magnesium, zink och selen specifikt men nu har de varit slut några veckor, har blivit av att skaffa mer.

          Vänta då tills du tar prover på VC innan du börjar igen ❤️

      cancer?

        🤷 antar att det kan vara det.

      Magnesium

      Ja, det enda rimliga är ju att gå till läkaren eftersom detta kan vara symtom på många saker, bland annat allt som nämnts ovan. Här har du en till: stress.

      Det där är väldigt vanliga problem folk får efter covid

      Kan lika väl vara utmattning. Tycker du ska göra keds också. https://www.surveygizmo.com/s3/2169014/4339df44a241

    Jag har en kompis som skall göra en överviktsoperation gastric bypas/sleev.
    Tänkte ge ett ”care kit”, vad är bra att lägga ner?
    Det jag tänkt än så länge är pussel + bok men något mer? Ej något med mat då eftersom det är shakes/soppa som gäller!

      Kokbok? På typ nyttiga rätter? Eller för soppa/shakes?

        Ouch, det känns nog mer som en pekpinne än present

          Tror du? Personen vill ju uppenbarligen förändra sitt liv.
          Jag vet inte. Älskar att få kokböcker. Behöver ju inte va en kokbok om sallad liksom men typ vanlig mat, kanske inte en om kladdkakor heller.

            Men det är skillnad på att vilja förändra och få oönskade råd.

              Ja okej. Jag hade inte tagit det så
              Har aldrig gjort en operation men hsr varit överviktig och bantat mångs ggr. När jag varit i en period med viktminskning har jag blivit glad om jsh fått presenter som representerar en hälsosam livsstil typ kokbok, träningsgrejer etc. Vad jag blivit ledsen för är när folk kommit med fika eller chokladask eller ngt sånt. Känns inte som man är lyssnad på då.

      Ansiktsmask? Något fint nagellack? Bodylotion?

      Nya, mjuka trosor och strumpor ❤️

      Jag har gjort en sån op och man är rätt borta efter att varit nedsövd och många har ont efter gasen de sprutar in för att kunna göra operationen. Så på sjukhuset gör man inte så mycket förutom är i sin dimma med att dricka och gå på toa för att få åka hem. Det ända jag kan komma på är läppsyl 🙈

      Däremot hemma så tror jag nog att hon hade blivit jätte glad över en bok, tidning osv.
      Något att fördriva tiden med när man är sjukskriven. Men framförallt ett besök av en vän ❤️

      Finns jätte roliga paint by numbers med riktig färg som blir en tavla. Annars ett fint kort där du skriver något gulligt. En tidning är alltid trevligt och ett gott te.

      Bok, tidning, bodybutter/bodylotion, presentkort till Apple Store om hon har produkter från Apple med möjlighet att ladda ner film, spel och annat, strumpor, mysig oversized tröja, filt… ♥️

    Nu har fannis sambo gjort sin insta privat. Hon själv kan väl inte ha låst kommentarsfält för evigt, när företag betalar en inlfluencer för samarbete så måste det väl ingå att ha så att alla kan kommentera?

      Hennes IG har avstängda kommentarer, hennes TT är borta och hans IG är låst. Det skriker skyldig

        Ja att han låst IG nu, det är intressant. Men jag undrar ändå detta med att ha låsta kommentarsfält som influenser, vill företagen göra samarbeten med en då?

        Personligen hade jag också låst min Insta om jag hade fått massa såna kommentarer oavsett sanningshalten?

          Ja, det hade jag nog med gjort. Men jag hade dementera, oavsett sanningshalten i rykten. Det är märkligt i det här fallet tycker jag.

        Skyldigt till vad????

          Titta på FB

      Kan nån samanfatta vad som hänt

        Gå till det andra forumet och läs där. Det tas bort när det skrivs här.

        Skrev igår i kommentarerna då någon mer undrade. Men blev raderat. Kolla tråden på ett annat forum så kan du läsa mer.

        Kolla tråden på den alternativa skvallersidan. Allt som skrivs ut här raderas

    Hur ofta äter ni godis, chips och dricker läsk? Vad är ”okej” och inte om man vill leva hälsosamt men ändå inte utesluta det helt?

      Kanske en gång i månaden i snitt. Alltså vid jul, midsommar, påsk osv. Men slår man ut det på ett år blir det nog en gång i månaden.

      Jag hållet mej till helgen men om det händer något jobbigt tröstar jag mej med tex choklad.

      Försöker begränsa chips/godis till fredag och lördag, och då är det ofta en rimlig mängd. Dricker läsk kanske två tre gånger i veckan.
      Försöker träna regelbundet och äta nyttigt 80 % typ och resterande 20 % är lite mer kul och onyttigt

      Det fönstret är öppet 18:00 fredag till och med 20:00 söndag.

      Två kvällar i veckan.

      För ofta

      Jag äter inte godis på vardagar som regel. Fikar nån gång i veckan och äter godis på lördagar i rimlig mängd. Det funkar utmärkt för mig. Det vill jag gärna föra över till mitt barn också, speciellt att när vi äter godis så äter vi oss inte mätta på det utan vi dukar upp en snacksbricka med frukt, kanske yoghurt eller smoothie, en kopp te eller nåt annat att dricka, och lite godis till det. Folk sätter fram enorma godis- och chipsskålar, stora läskflaskor och släpper ungarna lösa. Förväntar sig att dom ska kunna begränsa sig själva. Sen mår dom illa eller får ont i magen. Eller som min brorson, kräks. Mmm okej vilken mysig kväll.

      Läsk: Julmust i mängder dec-jan, annars bara nån enstaka cola på sommaren. Gillar inte läsk mer än julmust.
      Chips: En hel del på sommaren/semestern, blir sugen på salt när det är varmt. Annars bara vid fest.
      Godis: Har alltid mitt favoritchoklad hemma och äter nån ruta varje kväll i perioder, men inte om jag inte är inne i nån väldigt hälsosam period (äter jag väldigt nyttigt/tränar mycket tappar jag smaken för onyttigheter). Köper sällan annat godis. Brukar ha chokladask till jul och påsk typ och blir sugen på saltlakrits när det är varmt. Händer att jag får eller det blir över om jag haft folk på besök och då äter jag det.
      Äter när jag är sugen, har inga särskilda regler eftersom det aldrig blir några mängder (mer än på ledigheter och semestrar).

        Påskmust då?? 🙂

      En gång i livet är okej om man inte vill utesluta det helt.

      Dricker aldrig läsk. Kanske på typ en fest om jag kör. Chips och godis kanske en gång varannan vecka.

      Äter inte så mycket chips, men nötter till helgen ibland är gott. Läsk dricker jag inte alls, godis när jag vill ha. Men jag är dock en sån som blir nöjd på två bitar choklad. Det där är så olika personer. Om vi har chips, nötter eller godis hemma, äter min man upp allt! Även kex eller glass kan ta slut, om han kommer på att det finns. Han begriper inte hur jag kan spara, jag begriper inte att han måste äta allt.

    Jag och min sambo väntar vårt första gemensamma barn i slutet på mars och har börjat tänka lite framåt, typ dop och liknande.

    Min sambo har två barn sedan tidigare som är betydligt äldre än vårt barn (14 respektive 17). Vi funderar på om äldste halvbrorsan ska bli gudfar, lite för att få mer gemenskap mellan de två eftersom det här barnet troligtvis inte kommer ha minnen av att ha bott med stora storebror. Är det märkligt? Liksom vi lär köra på det här ändå men vill ha lite reflektioner och tankar från andra 😊

      Tycker det låter som en gullig ide.

      Fin tanke så länge storebror är med på det 🙂 risk för att 14åringrn blir besviken..?

        Mm, kanske. Om allt går vägen med den här graviditeten hoppas vi på syskon, och tanken är väl lite då att det i sådant fall blir lilla storebror. Men ja, det har du verkligen rätt i och är någonting vi måste fundera ett varv kring. Mitt lilla gudbarn har fyra gudmödrar så det kan ju också vara en lösning.

          Ja två personer kan ju vara gudföräldrar 😍

      Tycker att det låter fint. Och de kommer ju alltid ha en relation till varandra. När min bror fick sitt första barn valde han mig som gudmor och vad som då var en nära vän till en gudfar. Idag har min bror och hans kompis ingen relation alls.

        Så är det för mig och min bror. Vi har vår moster som gudmor och hennes två ex som varsin gudfar. Min brors gudfar har inte varit med i bilden på över 20 år, aldrig ens skickat ett grattiskort på födelsedagen efter att han och min moster gjort slut.

        Min gudfar hängde med i alla fall i 10 år efter deras uppbrott. Han gav mig present när jag fyllde år och julklapp och sen gick det över till ”bara” vykort.
        Dock minns jag inte hur han ser ut så skulle jag se honom idag på stan hade jag inte vetat vem det är, för vi har, när jag varit ute med mamma och pappa, stött på honom och de har känt igen varandra men inte jag.

        Den här tråden fick mig att vilja se om han finns på Facebook och jag kände igen honom utifrån bilden men hade inte känt igen honom på stan. Vågar inte lägga till honom som vän dock haha.

      Det är ju inte nåt som spelar nån roll egentligen och påverkar inte relationen. Jag skulle tycka det var konstigt att ha nån så ung och nära familjemedlem som gudfar men pga ovanstående så gör som ni vill.

    Någon som blivit sjuk jätteofta och tillslut lyckades vända det?

    Jag blir sjuk heeela tiden. Alltså vi snackar att jag känner mig frisk i kanske tre dagar sen är jag hängig/förkyld/halsont igen. Jag har varit hos VC och tagit de klassiska proverna såsom järn, sköldkörteln osv men alla värden är tipp-topp.

    Det enda ”fel” jag gör är att jag sover dåligt just nu pga vår bebis, men är det verkligen så avgörande att jag ALLTID är sjuk? Tycker i övrigt att jag gör alla ”rätt”: går promenader varje dag med vagnen, är noga att inte träffa folk som vi vet är sjuka, tvättar händerna ofta, äter hälsosamt för det mesta, dricker mycket vatten och äter en multivitamin (”gravid”-tabletten från apoteket eftersom jag ammar).

    Typ 1-3 gånger per år är vi sjuka hela familjen sådär på riktigt med feber och sängliggande men där emellan är alla andra (har ett skolbarn också) friska och jag är sådär småsjuk utan feber men ändå en såndär förkylningskänsla som man brukar ha precis inför att en influensa bryter ut.

      Jag är väldigt frisk av mig (peppar, peppar) men så fort jag slarvar lite med sömnen blir jag förkyld och snorig nästan direkt.

        Jahapp då är det väl kört för mig i så fall 😂

          Det behöver inte vara det, bara jag som är väldigt känslig för dålig sömn 😊 Det är ju förkylningstider nu, tycker det räcker med att man går ut och fryser lite för att man ska bli förkyld.

            Sant. Men jag blir galen snart. Mår psykiskt bäst när jag tränar regelbundet men nu har jag knte kunnat träna på månader för att jag aldrig är frisk.

              Fullt förståeligt och jag hoppas att det vänder snart!

      Alltså tror inte man kan påverka immunförsvaret så mycket.
      Jag är aldrig sjuk konstigt nog. Sista gången jag var sjukskriven från jobbet var februari 2019. Min man och mina barn är likadana. Vi äter inte direkt ekologiskt och har inte så rent hemma haha.
      Tror mer på att det är genetiskt och att man känner efter och bedömer olika bara.

      Hade det så i många år men har blivit mycket bättre sen jag började äta D-vitamin. Vet inte om det har med det att göra men har inte ändrat något annat som kost eller sömnvanor. Har gjorts en del studier på senaste som visar att D-vitamin skuddar mot luftvägsinfektioner, så kan var vara värt att prova.

      Byt ut multivitamintabletten mot ordentliga tillskott. D-vitamin plus magnesium är en bra start (Holistics är ett bra märke).

        Har läst här inne tidigare att man absolut inte ska chansa på kosttillskott om man inte har en konstaterad brist. Inte ens multivitamin. Nu tar jag ”Gravid” efter rekommendation av barnmorskan medan jag ammar men i övrigt har jag inte fått någon rekommendation av läkare att ta tillskott.

          Stämmer. Men D-vitamin är allmänt rekommenderat att ta under vintermånaderna så det kan man ta. Iaf det svar jag fick av läkare när jag bad att få ta prov på det (och en del annat). De ville alltså inte ens ta prov för D-vitamin utan rekommenderade tillskott direkt.

          Extremt vanligt med dvitaminvrist. Mellanmjölk är exempelvis berikad. Man bör äta 2500 IE per dag året runt på våra breddgrader enligt många experter.

          Bor man i Sverige så är risken för brist på D-vitamin enormt stor under det mörka halvåret. Kroppen har svårt att lagra D-vitamin en längre tid. Många läkare och forskare har ändrat uppfattning om tillskott senaste åren, och just D-vitamin bör tas i högre doser än vad man trodde förr. Jag har tagit hästdoser i flera år och ligger på normal nivå (testat via werlabs). Magnesium kissar du ut överskott av.

      Ammar du?’upplevde samma så länge jag ammade.

      Dvitamin i hög dos, liposomal cvitamin (googla så hittar du) och probiotika har gjort under för mig.

      Jag har men genom att få ner min stressnivån. Avsätter tid för återhämtning. Mediterar eller gör mindfulness varje dag. Går promenader. Äter minst halva tallriken grönsaker och försöker hitta aktiviteter som känns luftdyllda.

      1000% sömnbristens fel. Hade exakt samma problem när jag hade en bebis, men böev bättre så fort vi fick bättre sömn.

        Ja det är väl så. Men så konstigt att det drabbar vissa och inte alla. Man undrar ju vad det beror på som gör att tex du och jag drabbas så illa av sömnbristen men typ ingen annan av de mammakompisar jag har som också sover dåligt

    funderar på riktigt på att säga upp mig pga min jobbiga chef. Jagar en och skickar sms konstant när man är sjuk / ledig med sån otrevlig översittaraktig ton. Avslutar varje sms med massa utropstecken och är allmänt obehaglig. Och svarar man inte på sms så ringer hon…
    Har jobbat på den avdelningen i nästan två år och orkar snart inte längre mer. Konstant underbemannade och jobbig chef på det😭😭😭😭😭

      Bara för det!!! Så befriande.

        Bara o bara😏😏😏. Får ångest och hjärtklappning varje gång hennes namn e på displayen ( och d e ganska ofta) och det plingar direkt efteråt för hon har skickat sms, Oavsett om man är ledig, sjuk el på semester..
        dessutom är hon otrevlig o arrogant på köpet.

          Känner verkligen med dig ❤ Jag har haft en sådan chef och det var fruktansvärt! Vi var många på den arbetsplatsen som mådde dåligt.

      Heter hon Marie? Låter som min förra chef nämligen…

      Prata med HR och har ni inte det så ta upp det med hennes chef. Inte ok!

    Skaffa barn – panik

    Fyller 33 strax och paniken är ett faktum, vill påstå att jag är lycklig med sambo, hus tillsammans. Har alltid velat ha barn, han har sagt kanske. Nu börjar jag känna en otrolig längtan och samtidigt en inte stress. Han lutar åt ett nej när vi diskuterar.

    Hur länge ska jag våga låta tiden har sin gång? Han kanske ändrar sig… Kanske inte.

    Hjälp ni kloka! Vad hade ni gjort? Någon som blivit gravid senare i ålder?

      Tänker att du nog behöver fundera på om du ska vara kvar med honom om ni vill så olika saker i livet. Gravid kan man (peppar peppar ofta) bli upp i ganska hög ålder idag men frågan är väl hur många år du är villig att vänta på honom, det vet bara du tyvärr. Hade jag haft sådan längtan och inre stress hade jag nog tackat för mig och hittat någon som vill samma saker i livet🤷‍♀️

      Varför köpte ni hus när ni inte var överens om andra framtidsplaner?
      Jättesvårt sånt där, inget man kan kompromissa om.

    Erfarenheter av mirena?

      Främst bara bra! Haft i åtta år.

      Mkt bra! Hade ont och småblödnimgar i några månader sen dess har jag blödningar väldigt sällan och mycket mindre mängd och mensvärk.

      Gillade inte alls. Valde kopparspiral istället. Fick lite rikare mens ibörjan men det försvann sen. Nu har jag dock natural cycles sync at med min oura ring. Den mäter själv temperatur så jag slipper göra något alls. Så smidigt och behöver inte oroa mig för hur jag sover då den mäter temperatur under hela natten.

      Använt i 13 år. Tog ut för att bli gravid och blev det redan första cykeln. Biverkningar: ingen mens, lite rikligare flytningar, ibland spända bröst.

    Finns det någon Dyson AIRWRAP-användare här? Är det ett måste att köpa modellen Complete Long eller duger den tidigare/kortare modellen? Mitt hår långt!

      Köp den långa. Det blir inte bra med den korta. Håret får inte grepp.

    Måste fråga, den här Tilda Bjärsmyr, vad är detta för en ”influenser”? Bidrar hon med något utöver köphets, enorma mängder desperata Adlinks i perioder och pinsamma cringevideos där hon så uppenbart står och småler mot någon som förmodligen inte ens finns i rummet eller låtsasfixar lite här och där i hemmet och ska spela ovetandes om att hon filmas. Är enormt trött på dessa så kallade influensers i övrigt men speciellt såna här människor som som gör sig så himla mycket till. Jajajaja jag behöver inte gå in på deras sida om jag stör mig osv osv osv men nu var det skönt att få det ur mig! Ingen annan som reagerat på detta hos henne?

    Jag och min sambo väntar en liten kille i maj och är inte i närheten av att hitta ett namn, vi gillar väldigt olika namn. Jag har många fina namn på min lista men inget som känns 100. Hur har ni löst det som varit i samma sits? 🙂

      Blir enklare när man ser människan.
      Var tvärsäker på ett namn. Sen kom sonen och namnet kändes bara fel.
      Ha inte för bråttom. Första ungen hade inget namn i flera dagar, sen läste min man upp ett namn och det kändes så rätt.

      Det kommer lösa sig när han kommer och ni träffar honom. Stressa inte för mycket med namnval innan barnet är här.

      När ungen kommit inser man efter en stund att den ju måste heta något och tänker att så länge man väljer något ”normalt” namn så är det ju faktiskt bara ett namn.

      Prova Kinder 😀 Ni swipar namn i varsin app och ser om ni får någon match!

      Nils

      Gösta

        Nej men usch.

    Kan inte hjälpa att bli besviken på min dotters gudmor, aka min bästa vän. Hon har hela vår vänskap varit så taggad på att jag en dag skulle få barn och varit självutnämnd och självklar gudmor. Även under graviditeten varit så engagerad och pratat om att hon älskar mitt barn som att det vore hennes, att hon ska ta med dottern på allt möjligt, skämma bort med presenter, att första ordet ska vara hennes namn osv.

    Dottern är 2 år, de har träffats 5 gånger. Hon är helt ointresserad av min dotter, skriver med mig nästan dagligen men inte ett ord om min dotter.

    Jag fattar att barn inte är så intressanta och det hade inte påverkat mig speciellt mycket om det inte var för hur hon verkligen ville vara gudmor. Hon har andra vänner med barn som hon träffar regelbundet men var inte ens med på dopet av mitt (var rädd för att få covid pga ”mycket” folk). Jag vet inte, lång text och totalt ointressant men ville bara få ur mig min besvikelse lite.

      Har du pratat med henne om det här?

        Nej.. Vill inte tvinga fram ett intresse så vet inte hur jag skulle ta upp det eller vad jag skulle säga.

          Om du inte lyfter det kommer det inte att bli någon förändring.

      Har hon samma syn på gudförälderskapet som du har? En gudförälder har väl exakt noll skyldigheter utan de bara är? Kanske är just så hon ser det?

        Hon hade högre syn på det än vad jag hade haha, det är väl därför jag blir besviken när hon är den som gjorde en grej av det från början och sen blev det absolut ingenting av det. Jag hade inte haft några större förväntningar alls annars.

      relaterar. min syster blev gudmor men aldrig engagerat sig. ses typ 4-5ggr per år. ångrar mig.

        Det är väl rätt mycket?

        Gudmor betyder ju inget särskilt?

      Vad förväntar ni er av era gudmödrar?

        Trodde inte ens man hade sånt längre…

          Det har väl inte riktigt samma betydelse som förr. För oss är det mer symboliskt för personer som har uttryckt och önskat få vara en stor del av barnets liv typ.

      Det kanske inte var så kul som hon tänkte sig, det får man acceptera. Så länge barnet har föräldrar som bryr sig är det bra, av andra kan man inte begära det.

        Jag accepterar det, det är därför jag inte tar upp det med henne. Men jag kan ändå inte hjälpa att känna mig lite besviken.

          Jag förstår. Känner likadant kring mina barns farföräldrar. Väldigt mkt snack men sen inget engagemang och orkar inte hälsa på. Tror det är falskheten man stör sig på också? Att de ska få det att låta som att de kommer va så jävla engagerade för att sen inte ens orka med ett besök.

          Det kan jag förstå, just med snacket. En del är ju mkt snack och lite verkstad liksom.. Eller så hade hon en bild av det men det blev inte så, som sagt.

      Men det finns väll ingen regel att bara för man är gudmor skall man va engagerad i ett annat barn
      . Själv har jag inte träffat mina gudföräldrar sedan jag var 4 år , har klarat mig toppen av det . Asså deg är ju inte deras ansvar att bry sig eller att ta hand om dit barn . Bara barnet har en familj som bryr sig om det så borde inte det va ett problem.

        Samma här har inte träffat mina gudföräldrar sen jag var 3 år jag är 51 år.

      Alla som skriver att det inte spelar roll osv osv. Man vill ju att barnet ska ha en RELATION till sin gudmor?? Och ja tack och lov har barnet sina föräldrar men OM olyckan vore framme och ”innebörden” av att vara gudmor blir aktuellt, så önskar man väl att sitt barn hunnit etablera en relation och trygghet hos denne och inte att dem är främlingar!???

        Att vara gudförälder har ingen juridisk betydelse, endast symbolisk.

        Heter väl fadder nuförtiden och inte gudmor/gudfar. Och det blir inte automatiskt de som får vårdnad om barnet om det behövs, det utreder soc vem som passar bäst.

      Actions always speaks louder then words.
      Tyvärr ett citat som stämmer väldigt bra när folk säger så mycket sen händer det ingenting.

    Läste på Aftonbladet att vintrarna kan komma att bli längre och kallare framåt. Jag ser framför mig att det kommer bli -40 i norr och -30 till – 25 i mellersta och södra Sverige. Hur skulle ni känna om det blev så ihållande kallt mellan typ oktober och april varje år?
    Usch, gillar inte kyla, men gillar att vara ute.

      Att embrace it och förbereda sig med kläder för väder. Detta är förstås svårt ekonomiskt för många, om än engångsutgifter. Inser att jag kanske också tänker väldigt begränsat ang. kläder, inser när jag skriver att det såklart kommer påverka el/värmeförbrukningen osv. Intressant hur det kan påverka på samhällsnivå, infrastruktur t.ex.?

      Flytta tror jag. Funderar på det redan men blir det så blir det ett måste.

    Kan man inte välja lite när ens samarbeten ska upp på story? Linn går från mellomys med barnen till dildos

      😂

      Wtf

      Efter mellomys blir det mammamys. 🍆

        penismys

          Usch.

      Hahahah och vem fan vill ha en hjärtformad satisfyer på alla hjärtans dag? Hade gjort slut med min sambo om jag fått en

        Varför?

    Jag har börjat ett nytt jobb för en månad sen. Inom en snar framtid så kommer det att komma ut en annan typ av tjänst på samma företag som jag är sugen på att söka och som jag tror att jag är kvalificerad för. Jag har provanställning i 6 månader. Vad tror ni? Är risken stor att de nekar mig för att jag börjat på den här tjänsten nyss? Eller borde jag söka. Hur funkar det med internrekrytering rent allmänt, någon som har erfarenhet?

    Fler än jag som läst/hört om Polyfamiljens kris i sitt förhållande?

    Hampus har ju valt att lämna Linda (men ej Erik) bl a pga nåt som hände vid nyår. De pratar ju jättemycket om detta både på yt och Instagram, inte direkt vad bråket handlar om utan väääldigt luddigt. Folk har ju alla möjliga idéer och spekulationer på varför.
    Hampus har ju sagt att flera olika saker är dåliga i förhållandet med Linda men på nyår rann bägaren över.
    Ser man vloggen från nyår och hör alla senare videos så fattar man att en grej hände vid middagen på nyår, där konflikten (nog) gäller Linda och en av Hampus barn (fattar, men skriver ej namnet). Och självklart tar han sitt barns sida, konstigt annars! Han gör helt rätt, barnens välmående först! Vi är nog många som förstår Hampus!

    Verkar ju otroligt struligt hur de ska lösa boende för alla och umgänge med alla barn, jobb, semestrar, ekonomi mm mm!

    Pluggar förskollärare och fattar inte hur jag ska stå ut i 3 år till. Är redan så jäkla trött på det ständiga stress påslaget som blir inför varje ny kurs, uppgift och tenta. Blir sjukt irriterad på att kurserna hittills handlar om typ samma sak och att jag läser samma text till 10 olika uppgifter. Och varför ska jag tolka allt som står, om alla ska göra sin egen tolkning på allt så förstår jag faktiskt varför pedagogerna har så svårt för att arbeta åt samma håll. Känns så flummigt allt. Men det ska låta så fint från universitetet som att vi får en jättebra utbildning som ger hög status. Samtidigt som de säger att vi ska lära lite om mycket. Vilket jag tycker mest stjälper istället för att hjälpa.

    Jag har blivit inbjuden till gruppintervju för ett jobb på ICA. Vilka frågor ställs på intervjun? Någon som har koll? Första gången för mig nu!

      Jag har varit på en gruppintervju i mitt liv, det var också på en ICA-butik!!
      Vi var nog 7-8 stycken. Det var bland annat frågor om hur vi skulle passa in i butiken, styrkor, vad som är viktigast under samarbete, vilka av deras ledord vi tyckte var viktigast. Frågorna tänker jag nog kommer vara lite likadana som på ”vanliga” intervjuer.
      Det jag tänkte allra mest på:
      – Verkligen lyssna på vad de andra på intervjun svarade, jag la någras namn på minnet och sa ex ”Precis som Frida sa tycker jag också blabla är viktigt”
      – Jag var snabb med att ta ordet, våga ta plats och prata. MEN sen får man ju såklart känna av stämningen lite!! På min intervju var de flesta rätt passiva och då fungerade det att jag tog ordet snabbt.
      – Kolla runt på allihopa, inte bara cheferna.
      – Småsnacka lite med de andra efter/innan intervjun

      OBS. Nu är jag väldigt pratig och utåtriktad som person, är du inte det får du anpassa detta så det verkligen framgår vem DU är. Försök kom dit och var dig själv så mycket du kan, även fast man är skiiitnervös innan!!!! <3
      Hoppas du fick lite tips, även fast jag svarar så sent. Det kommer gå jättebra!! :)))
      Lycka till!!!!

    Camilla eller någon annan. Kan ni hjälpa mig med en fundering kring musik tillsammans med inlägg på instagram?

    Som jag förstår det får man inte använda musiken pga upphovsrätten och liknande?
    Men gäller det bara om det hör ihop med reklam i kommersiellt syfte eller gäller det även mig som privatperson om jag vill göra ett vanligt inlägg?
    Och om det gäller alltid, varför finns ens musiken inibstagram valbart, varför plockar inte instagram bara bort det?

    Har någon läst Undrrbaraclaras inlägg om hur hatisk hon blev mot en vän hon blev osams med? De skulle reda ut med en kurator och det blev bara värre😨. Detta skedde ju innan de var vuxna, såklart är man inte mogen då, men hon verkar inte heller nu i vuxen ålder kunna se sin egen del alls. Det får mig att fundera över om det man ibland hör om både henne och hennes syster som osympatiska snudd på narcissistiska kan innehålla ett korn sanning. Jag har tidigare avfärdat det som kvinnohat mot kvinnor som göt sin grej och tar plats. Jag har bu börjat tänka annorlunda och tänker även på Claras ibland ibehagliga sätt att svara vissa bloggkommentar och sättet hon ofta framställer sig själv (som fullkomlig människa/kan inte ha fel) faller samman till en rätt obehaglig bild. Hon bara hon är störst och bäst och hon kan aldrig ha fel. Jag vet inte ens om hon förstår själv att det skiner igenom i inlägget. Jag vet att det finns en hel del föräldrar här uppe kring henne (barnens skolkamrater) som inte uppskattar henne men har alltid tänkt att det berott på någon form av jantelag, att det sticker i ögonen att hon har en blogg där hon berättar ”sagan om sig ovh sin familj så som hon själv vill att den skulle vara men funderar nu på om det finns mer i det. Hon är kanske inte så sympatisk och trevlig privat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.