Brainstorma med Lady Dahmer

Under gårdagen postade Lady Dahmer flera inlägg på story om boende, ekonomi och arbete, och fick flera nedsättande kommentarer om att hon var priviligierad. Finns det en lägstanivå på att vara priviligierad? Är man priviligierad så länge det finns någon som har det värre?
Här kommer några av LD:s inlägg:

Ej smygreklam: Jag har köpt konst av LD som sitter här på kontoret. Om någon undrar vad jag tycker om alltsammans. 😁

302 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon har ett osunt stort behov att försvara sig mot folk hon inte känner och som inte känner henne.

   Folk har väl snarare ett jävla osunt behov av att spekulera om hennes privatliv. Det är väl inte konstigt om hon vill bemöta det. Det är inte heller konstigt om hon känner att hon inte kan ta ett ”vanligt jobb” efter årtionden som frilansare, och dessutom med adhd.

    Folk spekulerar inte mer om henne än vilken annan valfri halvkändis som helst. Och ja det är osunt att spekulera på det viset, men man kan inte kontrollera andras agerande, bara sitt eget reagerande.

    Varför kan man inte ta ett ”vanligt” jobb? Jag har jobbat som frilans i hela mitt liv i en och samma bransch i trettio år nästan, men är nu tvungen att jobba i vården eftersom min bransch inte ger mig tillräckligt med jobb längre. Man får anpassa sig helt enkelt.

     Alla är inte lämpade för vårdjobb och alla får heller inte anställning inom vården.

      Jag har inte heller fått en anställning, det är inte så det funkar när man är outbildad. Jag blir inringd på morgonen när någon blir sjuk.

       Ja vissa har tur att få timanställning.

        Timanställning betyder bara att du jobbar och får betalt per timme. Det är inte alls en anställning.

        Och vissa har inte ens lust att ställa upp på den typen av jobb eftersom det innebär stor ansträngning.

        Uppenbart att LD är en bekväm person och att hon hoppas att hennes utsikter att försörja sig genom att kräma pengar ur sina följare genom sympati ska förbättras om hon betonar att hon är utfattig och omöjligen kan göra något åt situationen.

        Hon har haft väldigt höga tongångar kring att mammor borde vara hemma med sina barn isf jobba. Inte konstigt att folk reagerar nu.

     Med adhd är det inte jättelätt att bara ”anpassa sig” heller. Jag förstår att det kan låta som en undanflykt om det inte är nåt man lider av själv, men det kan vara ett enormt handikapp. Både rutiner som ett schema, och spontana saker som att bli inringd kan vara förlamande.

      Fast så där kan man fan inte tillåta sig att tänka? Om man hade listat alla hinder och problem man har för att uppnå något hade man ju inte lyckats med någonting.

       Det är inget de tänker på. På samma sätt som du somnar när du är trött stänger en adhd hjärna av vid för mycket stimulans. Det är inget man väljer.

       Fast det handlar väl inte om att tänka utan att ha en diagnos som gör att man behöver vissa rutiner för att få ihop livet. Finns personer som är högfungerande med adhd men alla är inte det. Det är en medicinsk funktionsnedsättning och inget man tänker bort.

        Såklart, men det är ju ingen anledning inte söka ett jobb eller anstränga sig när man fått det. Vad jag menar är att man inte tjänar på att måla fan på väggen, alla har hinder av olika slag.

         Men alla har inte en FUNKTIONSNEDSÄTTNING.

          Massor av folk i vården har adhd. Det är tvärtom en sektor där det fungerar bra.

           För vissa funkar det jättebra. För andra blir det katastrof. Vi får väl ändå utgå från att hon vet själv vilka förhållanden hon klarar av att arbeta under och vad som funkar för henne?

           Precis som med autism är adhd ett spektrum. Vissa är högfungerande och andra har svårt för de mest grundläggande saker och skulle aldrig klara av ett jobb inom vård.

           Finns massor av olika jobb inom denna stora sektor. Vissa passar, andra inte.

           Och som flera redan har skrivit: det som funkar för en funkar inte nödvändigtvis för en annan

           Men om hon är så dålig i sin ADHD att det inte finns någon form sysselsättning hon klarar av så har hon ju rätt till sjukersättning.

          Så kan man fortfarande inte sätta sig på arslet och säga ”nej men inget funkar så jag skiter i att försöka.” Jag har själv adhd. Man kämpar ju på ändå med de förutsättningar man har.

           Hur vet du att det inte är exakt det hon gör? Hennes förutsättningar och kämpande ser kanske bara annorlunda ut än dina förutsättningar och kämpande.

          Men kom ihåg – en FUNKTIONSVARIATION är din SUPERKRAFT 🙂

         Alla har inte en funktionsnedsättning, herregud.

         Att skriva att ”alla har hinder” och tro att det går att jämföra med en faktisk funktionsnedsättning, det är djupt kränkande. Och ableistiskt som fan.

         Det är som att jämföra att vara lite närsynt med att ha en synnedsättning som gör att man inte kan gå ut utan ledsagning.

         Är problemen inte allvarliga och påverkar minst två områden i livet så får man ingen adhd-diagnos.

        Jag har flera anställda med ADHD. De har både klarat universitetsutbildningar och tekniker/metoder för att fungera på en arbetsplats. Men det är inte utan ansträngning och ibland så blir det problem. Men då pratar vi om det, och så går vi vidare. Det är jobbigast för dem själva då de ofta skäms när något gått snett.

       Säger de som själva inte kämpar mmed en diagnos.

        Eh. Vad fan vet du om det?

         Gå och lägg dig din griniga jävel

         Det är ganska uppenbart.

       Men herregud.

       Adhd är en funktionsnedsättning.

       Om det hade gått att undvika den genom att ”inte tillåta sig” att tänka på ett visst sätt så hade det inte varit en funktionsnedsättning.

       Hade du skrivit likadant om någon med en annan funktionsnedsättning? En synskadad person till exempel: ”Sluta lista alla problem och hinder som följer av att du inte ser. Så kan du inte tillåta sig att tänka!”

       Nej men då så. Tack för tipset.

      Fast även människor utan diagnoser har ju saker de får kämpa med på jobbet. Det finns situationer och arbetsuppgifter i mitt yrke som jag avskyr, som är obehagliga och som ger mig ångest. Man får ju härda ut och se om man kan underlätta för sig själv på något sätt när man ska utföra dessa arbetsuppgifter. Allting går ju inte som en dans för människor utan diagnoser.

       Haha, oj här har vi någon som inte förstår en diagnos. Det du beskriver som vissa moment du härdar ut är hur jag känner inför livet i stort. Det är min känsla när jag vaknar på morgonen. Svåra saker på jobbet klarar jag inte av oavsett hur mycket jag stålsätter mig. Min hjärna stänger ner och jag disassocierar. Det är liksom inte ett val det GÅR INTE.

        Det finns massor av människor med diagnoser som jobbar och klarar av sina arbetsuppgifter. Funktionsnedsättningar kan ju vara av olika allvarlighetsgrad. Alla med diagnos har det inte lika tungt som du. Har flera kollegor och vänner med diagnoser. För dem GÅR DET.

         Ja men då kanske de har problem på andra områden än jobbet.

         Eller så har de träffat helt rätt och har jobb som lirar med deras funktionsnedsättning. Good for dem!

         Undrar vad de tycker om att vara dina slagträn i det här samtalet, förresten.

          Skulle de bli sura över att jag berättar att de jobbar och klarar av sina arbeten?

        Alla jag känner som har adhd har ett heltidsjobb. Så du är nog bara lat.

         Det är ju jättekul att dina vänner med ADHD har heltidsjobb. Men du vet att mer än hälften av alla som har ADHD är arbetslösa? 64 % av alla kvinnor och 60 % av alla män, för att vara mer korrekt. Är alla dessa individer lata?

         Ja för dina anekdoter är ju bevis, raring.

       Man får inte en diagnos bara för att man har ”saker man får kämpa med” som alla andra.

       Förutom alla kriterier som måste uppyllas för en diagnos så måste problemen ALLVARLIGT påverka minst två områden i ens liv. Det handlar INTE om vanliga tråkiga eller svåra saker som vi alla kämpar med i våra liv.

       Läs på lite innan du uttalar dig så tvärsäkert, snälla!

        Har inte påstått det heller.

        Jag känner till diagnoskriterier för NPF. Det jag vill lyfta är att massor av människor med diagnoser klarar av att jobba. Vissa i kommentarsfältet verkar vilja framställa funktionsnefsatta som mer inkapabla än de är. Som jag skrivit så finns det såklart människor med svåra funktionsnedsättningar som inte kan arbeta eller måste ha en anpassad anställningar, men många människor med funktionsnedsättningar klarar av att jobba. Är så tröttsamt med alla som vill se diagnosen och svårigheterna istället för individen och allt man klarar av. Det ska liksom bankas in att det är OMÖJLlGT för människor med funktionsnedsättningar att klara av arbeten när massor av dessa människor utför sina arbetsuppgifter med den äran.

       Jag tror inte att någon försöker hävda att neurotyper lever ett glassigt liv. Ja, vi alla har svårigheter och hinder, så är det. Men det är något helt annat att ha en funktionsnedsättning. Det som är svårt och drygt för en neurotyp blir omöjligt för en person med funktionsnedsättning. Det kräver kolossal energi att överhuvudtaget få vardagen att fungera. För en person med NPF-diagnos kan ett arbete på 50 % vara som att arbeta 100 %. Det handlar inte om ”lättja” utan om att kunna orka leva ett liv med allt vad det innebär.

        Detta är så sant. Tack.

      Nä men då så, då är det ju bara för oss andra skattebetalare att betala för er. Jag menar man måste ju förstå om BÅDE schema och oförutsägbarhet är ”förlamande”. Eller så har man på ett bekvämt sätt motiverat för sig själv varför ingen nånsin kan ställa krav på en.

       Tror du det är ”bekvämt” att ha adhd, en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, så tror du fel.

       Det är vidrigt.

       Fördomarna från såna som du gör det ännu värre.

    Klart det är en jobbig omställning! För hennes skulle vore det ju kul om hon kan få göra vad hon vill, med privilegierad menar nog folk att hon kan ju såklart ta ett okvalificerat jobb under tiden. Hsh är jag inte orolig för henne, det ordnar sig nog. Men omställningar är såklart svåra.

    Inte känner att hon kan eller inte känner för det alls?

    Självklart kan hon få jobb om hon vill, kanske inte ett välbetalt drömjobb. Vill hon hellre leva på ett annat sätt så är det ju upp till henne själv.

    LD vill ju inte jobba. Hon har väl nån slags ångest över det där med att jobba. ADHD har en massa människor och de jobbar. LD borde ha tagit tag i sin ångest problematik för länge sen utifall det kommer en dag då hon knte längre blir försörjd.

  Det är väl bara att skaffa ett jobb? Palla grina.

   ”Bara”? Vet du hur arbetsmarknaden ser ut för äldre personer som saknar både arbetslivserfarenhet och gymnasieutbildning?

    Svenskar är lata. Du kan köra taxi, städa osv utan någon som helst utbildning. Men hon är för lat för att ta vilket jobb som helst. Så svenskt! Jobb finns om man verkligen vill.

     Så problemen med arbetslöshet som politikerna försöker få bukt på handlar egentligen bara om att dessa drygt 400 000 personer är lata?

     Det finns alltså jobb till dessa? Ring statsministern och meddela detta NU!

      De flesta arbetslösa svenskar är just lata. Invandrare gör exakt de jobb svenskar inte vill ha! Varför tror du vården är så full av invandrare, jo för svenskar är för ”fina” för att gå upp tidigt och hjälpa tanter gå på toaletten.

      Övriga arbetslösa är invandrare som inte lärt sig språket ännu.

       Även jobb inom lantbruk och skogsbruk är nästan omöjligt att få svenskar till, exempelvis bärplockare, skogsröjare, skogsplanterare.

        Fast där är det ju inte invandrare med svensk medborgarskap som bemannar utan folk som är här tillfälligt.

        Att det fungerar handlar ju om att man tar med sig pengars hem och använder de på ställen där samma summa räcker längre.

      Det är inte svartvitt givetvis men såklart att det finns jobb som folk inte tar…

      Tänk igen. Att 400 000 inte har jobb beror inte på att det saknas 400 000 jobb utan det är såklart större brist på jobb inom vissa yrkeskategorier och större tillgång på jobb inom vissa. Så att bara lägga sig på sofflocket och tänka att det inte är någon idé för att de saknas flera hundratusen jobb, är att ta den lätta vägen. Inom låginkomst jobb finns det fortfarande jobb att söka, och har man valt att inte ha nån arbetslivserfarenhet som LD så är det det man får acceptera.

       Min vän jobbar som rekryterare för kommunen. De har jätte problem med att få fram vikarier varje sommar för ingen vill ta jobben inom hemtjänst 🤷🏼‍♀️

       Fast att driva blogg, delta i tv-debatter och ha egna poddar måste väl räknas som arbetslivserfarenhet? Jobba med radio? Starta podd? Programleda? Varit hemma med barn, kanske kan jobba med barn och ungdomar osv,

        Ja men vill hon jobba med barn? Nej hon vill att vi ska betala för att hon sitter hemma och skriver och spelar in snack. Ja det skulle jag också helst vilja och jag är till och med utbildad inom kommunikation. Men jag inser verkligheten och jobbar ett vanligt knegarjobb. Hon som kallar sig arbetarklass vägrar knegarjobb.

      Med det behovet av arbetskraft som har varit den senaste åren så går man inte utan jobb om man är någorlunda vettig och vill jobba. Både industrin och vården lär upp folk om så behövs, i brist på personer med rätt utbildning.

     Hon är inte svensk.

      På vilket sätt är hon inte svensk? Född i Sverige, uppväxt i Sverige, svenska som modersmål. På vilka fler sätt kan man vara svensk?

       Hon har en utländsk förälder och utger sig dessutom själv att vara ickesvensk.

        *) när det passar.

        Ok men för en arbetsgivare är hon 100% svensk och har modersmål svenska.

    Hon har ju arbetslivserfarenhet! Har ju jobbat på förskola.

    Är väl deras egna fel i så fall!

     Ja självklart? Förändrar dock inte faktum: de får ingen anställning.

      Men då kan man inte gnälla…. Sket du i skolan eller jobba som ung/vuxen får du skylla dig själv

       Ja för det kan förstås inte finnas andra orsaker än att man har ”skitit i det”

    Men nej, vem påstår att det är enkelt- samtidigt GÅR det såklart att få ett jobb även om det inte är exakt vad man vill ha.

     Nej det är tyvärr inte alltid det GÅR att få ett jobb.

      För de allra flesta- jo. Men visst att man får gå ”under” vad man kanske egentligen var ute efter. Men arbete finns.

      Jo faktiskt går det, om du kan svenska och inte har en fysisk funktionsnedsättning så finns det jobb.

       Nej det finns det verkligen inte.

        Jobbar med rekrytering till städbolag. Det finns så jävla mycket jobb där det enda man behöver är att prata begriplig svenska typ.

      Jo det GÅR att få ett jobb, skärp er nu. Min kollega invandrade till Sverige och fick jobb på 3 månader utan att kunna ett ord svenska.

     Men gud vilken tjatig diskussion. Det handlar inte om det är totalt omöjligt eller inte. Det handlar om hon har försökt rimligt mycket?

    Jag träffar kvinnor, 40+, med barn och npf-diagnoser, multisjuka, friska, smala, överviktiga och feta varenda dag. I butiker. I vård- om omsorg. I skola. Förskola. Många har inte ens svenska som förtsaspråk.

    Har hon inte ens gymnasiet? Jag hade fått för mig att hon sagt att hon inte läst på högskolan men gått ut grundskolan men jag kan ha fel. Ja, utan gymnasiet är det nog Komvux som gäller om man vill kunna försörja sig själv, och därmed kanske studielån kan bli en lösning? Ursvårt idag utan färdig grundutbildning…

   Tänkte samma.
   Gå till arbetsförmedlingen och brainstorma med nån handläggare där istället.

    Hon kanske kan jobba som kommunal dagmamma, hon hade väl jobbat på dagis förut? Ha målarkurs ( om hon är duktig på det) ngn kväll i veckan på typ ABF för att utöka inkomsten. Hörde att snubbens nya pluggar till Socionom samtidigt som hon extrajobbar och har barn. Henne verkar det driv i iaf.

     Hon är ju färdig socionom till och med

     Var har du hört det? Är det allmänt känt??

     Tveksamt att hon skulle vilja jobba på förskola igen då hon tidigare sagt att hon inte gillar barn…

      Vilket konstigt uttalande från en förskolefröken som varit hemmafru med barnen🤔 Hoppas hon gillar sina egna iaf då.

   OF? Sy tofsvippor, burleskkläder eller läderbögskläder? Föreläsa om HBTQ på bibliotek för barn ( och vuxna) t ex? Jobba inom hemtjänsten, personlig assistent, busschaufför eller Taxi. Om hon orkar!!!

  Jag förstår inte hur man kan ha så lite pengar, jag trodde verkligen alla hade ett sparande i bra tider. Hon har ju varit genom bra tider förr

   Jag förstår inte hur man kan tro att ALLA har ett sparande?

    Håller med om att det är lite verklighetsfrånvänt att tro att ”alla” har sparande för sämre tider. LD dock har ju varit gift med en miljonär i många år så att just hon inte har något alls helt plötsligt tycker jag är konstigt.

     Exakt. Hennes ex var ju rik, hur kan hon inte ha ett sparande? Eller en överenskommelse som gör att även hon har pengar efter en skilsmässa, de har ju ändå tre barn tillsammans.

      Hennes EX är rik ja? Ingen av oss vet väl om han satt undan pengar till hennes sparande? Eller om dom faktiskt haft en överenskommelse som nu inte hålls? Det är inte nån som har med det att göra heller för den delen. Situationen är att hon inte har ett sparande och ingen inkomst.

      Hört talas om äktenskapsförord?

       Han var inte rik när dom gifte sig.

        Man kan ändå ha upprättat ett äktenskapsförord alternativt ha upprättat ett i efterhand.

        Har dock för mig att LD sagt att de inte har något äktenskapsförord?

        Om det är så, och det också är så att de nyligen skilt sig och giftogodset ännu inte delats mellan dem så kommer hon ju få in en bra summa efter att det är klart.

        Vidare så kan man ju ha sparande och placerade pengar på flera ställen, så att man inte har något hos sin ordinarie bank behöver inte nödvändigtvis betyda att man inte har något alls.

        Hur saker sedan förhåller sig för just Lady Dahmer har jag noll och ingen insyn i, inte heller i hennes trovärdighet eller brist därav. Säger heller inte att hon är skyldig att redogöra för sin ekonomi, MEN det vore förstås moraliskt förkastligt om det är så att hon utger sig för att ha det sämre ställt än vad hon har det, i syfte att få människor att skänka pengar.

        Obs, insinuerar absolut inte att så är fallet här, men inlägget väckte vissa frågetecken utifrån det jag har för mig att jag läst tidigare om just äktenskapsförord, då jag har för mig att hon var starkt emot det och aldrig skulle gå med på det?

        Men det kan ha varit något annat saken handlade om, eller så blandar jag ihop henne med någon annan person. Hur som helst får min kommentar snarare läsas som (i bästa fall) någon form av ”allmän upplysning” istället för kritik/ifrågasättande av det LD skriver.

        Någon som minns om hon sagt något sådant eller om det kan vara något annat/någon annan jag blandar ihop det med?

         Obs #2, menar inte heller att LD inte kan ha skrivit under ett äktenskapsförord enbart för att hon eventuellt är eller varit principiellt emot det (och förtydligar än en gång att jag inte ens vet om mitt minne sviker mig; det kan som sagt ha varit något annat, liknande, som hon pratat om, eller någon helt annan som sagt det).

    Jag sa inte alla, utan alla som har varit igenom bra tider. Det kanske inte kom fram tydligt nog

    Tänker alltså på folk som lever överklasslivet. Så plötsligt har de 500 kr på kontot.

    Jag gillar LD men det verkar orimligt

     Vad gillar du med henne? Hon verkar ju helt hysterisk.

    En årslön på banken, sa väl Birgitta Dahl och blev hånad av vänstern. Jag tror de flesta borde ha börjat lära sig tänka som Birgitta då.

   Hon var ju på restaurang jämt, opererade brösten, köpte kläder, gick på microneedling, men lägga undan pengar var tydligen oviktigt.

    Är de opererade, hur såg de ut innan😳

    lägga undan pengar? Förstår du hur bodelning funkar? Hade hon ”lagt undan pengar” så hade hälften av dem fortfarande varit oskars. Och vet vi vad för överenskommelse de hade? Hon kanske utgick från att hälften skulle bli hennes och så visade det sig att så inte var fallet? Inte första gången en man blåser frun vid skilsmässan.

     Och hon hade haft hälften av de pengarna kvar nu istället för ingenting.

     Kanske hon hade fått mer sympatier om hon inte legat och mallat sig som katt i solen helt öppet i sin blogg om hur jävla bra hon har det. Finns fler inlägg där hon om vartannat skryter och samtidigt talar om hur alla borde leva (utan verklighetsförankring). Vanliga dödliga har i år efter år försökt påtala hur det kan bli, hur vardagen är för det flesta och vad hon bör tänka på.
     Hon har i åratal läxat upp oss vanliga om att barn mår skit på förskola och att de skulle ha de bättre hemma med mammis och helst ammas till de fyller 5 år.
     Hon har levt gott och i en period besökte hon fan Yasuragi 3 ggr på ett år, var av en av gångerna med varsitt rum hon och mannen, för att «ush för att sova med den stinkande lurken» typ.
     En normal människa har koll på familjens privatekonomi, och ser om sitt eget hus. Man kunde kanske tänkt ut om man var LD, att när Linus Blomberg drar in 222 miljoner och delar ut pengar till sina bröder så anlitar han nog en jurist och får råd om hur pengarna stannar inom familjen, speciellt med tanke på att LD och hans fru CW inte alltid dragit jämt.
     Ett sätt att säkra sin egen ekonomi är att utbilda sig och JOBBA.
     Ja vi vet att män kan vara as och snuva oss på konfekten (eller människor som regel kan dra sig ur avtal och ändra premisserna, i kärlek och krig osv) JUST därför jobbar man och tjänar egna pengar. JUST därför drev kvinnor igenom förskola för alla barn i slutet på 70-talet.
     Det här kanske blir ett wake up call för tokan till att börja lyssna på andra kvinnors råd! Istället för att avfärda alla som idioter om de inte stryker henne medhårs.

  Lite privilegierad är hon ju ändå. Hon kommer få pengar från försäljning av både hus och lägenhet som ligger centralt i Sthlm. Hennes fd kommer antagligen kunna stå för saker för barnen om det behövs framåt. Hon har ju själv valt att leva på honom och levt i lyx. Sen förstår jag att det blir en stor kontrast för henne.

   Att inte ha en inkomst eller kapital är ju självförvållat i allra högsta grad i hennes fall. Det här är ju patetiskt.

    Det är väl i princip alltid självförvållat?

    Tanken med en välfärdsstat är ju dock att man ska få stöd och leva ett drägligt liv oavsett orsak.

     Det får hon, och hon har alla möjligheter att utbilda sig eller söka ett jobb, men hon orkar inte utbilda sig och hon vill inte ta ett jobb som motsvarar hennes kvalifikationer.

     Fast inte får att man inte ids annat? Ersättningssystemen i välfärden finns ju för att man inte kan jobba pga sjuk, föräldraledig, pensionär osv. Eller som omställningsförsäkring om du är arbetslös. Under tiden du ställer om. Men LD avser ju heller inte att leva på ”välfärdsstaten” som jag förstår det utan på välgörenhet/frilans. Då får man ju göra vad man vill.
     Men nej soc skulle hon ju inte få, och inte för att hon äger utan för att hon då måste söka arbete.

     Nej nej nej. Det är inte alltid självförvållat och det finns stora hål i skyddsnätet i Sverige.

     ”Tanken med en välfärdsstat är ju dock att man ska få stöd och leva ett drägligt liv oavsett orsak.” –> det stämmer väl ändå inte riktigt? I välfärdsstater omfördelar staten resurser för ökad jämlikhet. Det ska finnas ett offentligt välfärdsssystem som ger en grundtrygghet (jämfört med USA och sjukförsäkringar). Men ”drägligt liv” – det låter som att man ska kunna lalla runt och göra ingenting och ändå ha en helt okej levnadsnivå? Så ”generös” mot de som inte bidrar tror jag få som gillar välfärdsstaten är…

     Tanken med en välfärdsstat är inte att försörja vuxna som inte vill jobba, det är att de som av någon anledning inte KAN jobba, ska kunna ha en grundtrygghet. Att tycka att man har jobbigt med rutiner, att det är jobbigt att gå upp på måndag morgon eller tycka sig vara för fin för vissa jobb är inte att inte kunna jobba. Det är att inte vilja jobba, och då ska man f-n inte ha en enda krona skattepengar.

  Läs till uska ett år och ha sedan garanterat jobb till pensionen. Varsågod för tips.

   Såg att hon svarat på en sån kommentar att hon absolut inte kunde jobba som det pga en massa anledningar.. Hon var väldigt tvärsäker i detta, att det inte var ett alternativ. Hon vill fortsätta ”jobba” som hon gjort tidigare, podda, skriva nån text och hoppas att folk betalar tillräckligt för att hon ska kunna livnära sig på det…

    Det är väl bara bra, vi ska inte ha ”fel” personer inom vården.

    Synd att inte fler har denna självinsikt.

    Det där är ju inte bara ett priviligerat tankesätt utan också världsfrånvänt.

    Hon vill göra det som passar henne, och endast det. Men så funkar inte samhället. Hon kanske inte ska vara i vården, håller med, men herregud, det finns ju en hel del andra jobb. Städa, kundtjänst, lagerarbete etc. Problemet är inte att hon är ”för sjuk” eller diskriminerad, problemet är att hon tror hon är för god för ett vanligt hederligt jobb. Och hon är lat och bortskämd.

     Levt under en sten eller?

     Det är inte 70-talet längre, det är SVÅRT att få lagerjobb även som ung människa med arbetslivserfarenhet! Vakna!

      Fast nej. Så svårt är det faktiskt inte.

       Ursäkta men är du dum i huvudet?

       Jag är under 30 och har gymnasieutbildning. Har jobbat på ett stort företag på kontor i 5 år. Sökte sedan lagerjobb efter lagerjobb (+ inom vården, städ etc) men blev ständigt nekad. För lagerjobben krävdes en annan sidosyssla, dvs de anställde bara folk som pluggade eller hade ett annat jobb.

        Okej, jag sökte lagerjobb helt okvalificerad för ett halvår sen och fick timanställning på en gång.

         Och därför tror du att det finns lagerjobb åt ALLA?

         Även 50-åringar utan utbildning och arbetslivserfarenhet? Hur naiv får man vara…

          Jag säger inte att et finns till alla. Men jag är själv 48 så tror inte det är fullständigt omöjligt direkt…

         Timanställningar är inte hållbart i längden. Finns ingen trygghet i det och pensionen blir usel.

          I längden nej. Men man måste ju börja nånstans om man står på noll och inte har något, eller hur?

          Samtidigt är de lättare att få ett jobb om man redan har ett. Jag som chef skulle absolut anställa en som jobbade även om de är timanställning, vik eller tidsbegränsad anställning än en som satt hemma och väntade på att enbart få en fast anställning.

          Du, man börjar att jobba timmar. Sen får man några heldagar. Sen ger dom dig en vecka när nån är sjukskriven. Och så hela tiden mer. Klart du måste visa att du är pålitlig och dyker upp, innan de ger dig längre kontrakt. Det verkar här som om att ni som försvarar henne aldrig har jobbat ni heller, och inte förstår hur arbetslivet fungerar.

           Precis, ”det finns inga jobb” = JAG kan inte få jobb (för att jag tycker att jag bara ska ha tillsvidareanställning, en viss lön, ett visst jobb, vissa arbetstider, orkar inte komma till jobbet när jag är trött, tar tre timmars lunchraster….)

        Men då kanske man får bita i sura äpplet och studera halvfart? Jag menar inte att det i princip alltid finns möjligheter om man verkligen vill- och tro mig- jag har verkligen haft kniven på strupen vg hitta en inkomst.

        Så varför påbörjade du inte högskolestudier om det kunde gett dig en anställning? Du har ju gymnasieutbildning. (Menar inte att vara taskig- menar bara att möjligheten finns även om den innebär ansträngningar du helst inte vill ha. Och det förstår man ju att du helst inte vill ha, det är inte det. Men jobben finns om man verkligen vill och är beredd att anstränga sig)

         Så när du påstår att det ”finns jobb” så menar du att LD först ska läsa in gymnasiet och sedan högskoleutbildning för att SEDAN (eventuellt) kunna få ett lagerjobb?

         Ja men isåfall kanske det finns jobb.

          Nej vi pratade ju om dig, inte sant? LD skulle ju kunna läsa komvux på halvfart och därmed kvalificera sig för ett lagerjobb under tiden hon pluggar. Det är inte högskola som är kravet, bara 50% sysselsättning.

           Nä, du sa att LD kan få ett lagerjobb och att det ”inte är så svårt” att få.

           Då svarade jag att det (enligt egen erfarenhet) visst kan vara svårt att få.

           Men det är det ju inte? Som du själv skrev, finns massor om du fixar 50% sysselsättning vid sidan av. Så vill man verkligen ha det där lagerjobbet så ordnar man sina studier eller vadsomhelst. Så svårt är det inte.

           Du börjar ju inte plugga vad som helst och dra på dig lån bara för att eventuellt få timanställning på ett lager.

           Jo. Om du är tvungen och vill det tillräckligt mycket. Och du tar inte lån utan försörjer dig på lagret.

           Fast i detta scenariot så börjar du ju plugga för få en chans att sedan få lagerjobbet. Dvs du hoppar på en utbildning och tar CSN för att eventuellt få en timanställning på lager.

           Låter inte särskilt genomtänkt.

           Varför måste man plugga för att få jobba på lager?

          Gymnasiet läser man ju på 1,5 år om man läser uska eller barnskötare.,

       Nä, det var exempel, här där jag bor finns det ganska många sådana jobb men fattar att det varierar runtom i landet. Min poäng var att det iaf definitivt finns jobb hon kan SÖKA.

       Men det beror väl på omständigheterna? Vet inte hur det är just i Stockholmsområdet men säg att det är arbeten dit man kan ta sig kommunalt, då blir det ju en stor mängd potentiella sökande, till skillnad från någon mindre ort. Finns många studenter i Stockholm som konkurrerar om delstidsjobb och timanställningar. Eftersom hon har minderåriga barn är hon troligen inte hur flexibel som helst i hur och när hon kan arbeta. För att hon ska komma upp som bäst lämpliga sökande till ett jobb krävs ju att ingen av de andra sökande är flexibla eller erfarna – annars kommer jobbet troligen gå till dem, av rent praktiska och förståeliga skäl.

        Jobbar man timmar kan man skriva upp vilka tider de kan ringa och erbjuda en.

      LD säger ju uttryckligen att hon inte är intresserad av den typen av jobb, t ex inte av att bli uska.

   1,5 år

   Du får ingen behörighet som uska av att plugga ett år. Jätteviktigt att dom inom vården har rätt utbildning och kan tala svenska.

    Ett och ett halvt år tar det att bli uska. LD kan perfekt svenska. Barnskötare kan hon också plugga till, lika kort utbildning. Hon har ju dessutom erfarenhet.

     Är olika lång utbildning, beror på tidigare erfarenheter
     För mig tog det under ett år men kunde validera bort många saker samt en av de praktiker som skulle göras då jag arbetar som timvikarie inom äldrevård samt lss under några år
     Men utan erfarenhet så tar det ju längre tid

      Det är inte olika lång utbildning. Det är 1,5 år.

       Jag läste inte i 1,5 år, då jag hade tidigare erfarenhet validerade jag bort vissa ämnen samt en av de tre apl vi skulle göra på min utbildning.
       Googlade lite snabbt och såg att det finns utbildning på 2 terminer men i högre studietakt så att bestämt säga att det är 1,5 år stämmer ju ej

        En annan anonym här. Du förstår väl att utbildningen är på 1,5 år? Att du läste kortare är inte för att utbildningen är kortare utan för att du slapp läsa vissa delar av den? Läser man mer än 100% kan man läsa den snabbare men utbildningen är fortfarande på 1,5 år 🤦🏼‍♀️

         Skrev att jag validerade bort saker från min utbildning, men att bestämt hävda att den är på 1,5 år stämmer ju ej om du kan validera eller läser snabbare tempo.
         I snitt kan det säkert stämma men är ju som inte hugget i sten.

   Fast då måste man först ha en gymnasieutbildning. Har LD det?

  Vad menar HanaPee med ”farstaglas” i sin senaste story på vinglaset? Någon som fattar?

   Antar att hon menar:
   Farsta = Billigt
   Kommer från ”Farstaglitter” ( Tjej som klär sig i billigt krafs)
   Eller så har hon köpt glaset i Farsta😜

    Anade något sånt. Spännande att se hennes utveckling till en riktig Nackasnobb!

     Är det inte att det är billigt och välfyllt 😅

     Håller verkligen med, tydligare nyrik-vibes får man leta efter

      Så störig person, mkt panna lite huvud.

       Haha förlåt men skrattade till

   Ett ”farstaglas” är ett glas som är ett välfyllt glas.

    Oj det blev dubbelt i orden, ett farstaglas är ett välfyllt glas skulle det stå.. godnatt 🙃

  Ja ett jobb kan ju vara bra att ha trots allt kanske? Rätt skönt att kunna leva självständigt, dvs att exempelvis kunna ta ett bolån.

  Jag begriper verkligen inte hur hon kan ha så lite pengar efter separationen, hon som är så medveten och predikat om precis detta i åratal, om obetalt hemarbete och vad som händer med kvinnors ekonomi pga det. Hon som dessutom haft en rik man. Men vad vet vi, finns säkert nån förklaring men känns konstigt.

  Sen ser jag att hon postar en massa om arbetslösheten bland personer med adhd osv, och svarar någon som föreslår att hon ska läsa yrkesutbildning för att bli undersköterska att hon inte alls kan jobba som det. Ok, kanske är det så – vad vet jag. Och kanske är hon just nu i sånt skick psykiskt att hon ska vara sjukskriven. Men vad vet man om framtiden? Jag upplever det lite som att hon gett upp att någonsin kunna ha en vanligt jobb.

   Vem som helst passar inte som uska!!! Sluta se ner få detta yrke.

    Hon har ju jobbat som barnskötare. Då klarar hon väl uska.

    Vem som helst passar inte i vården. Dock kan en person som bara har 1000 kr på banken vänta på att få ett jobb som passar en.

    Som uska kan man ju jobba med olika typer av människa. Jag vet inte vilka problem LD har som gör att hon inte kan jobba med något alls inom vården. Man kan ju jobba som Pers. Ass där folk har helt skilda handikapp. Man kan jobba på gruppbostad, man kan jobba natt, vilket kan vara skönt om man har problem med det sociala. Osv.

   Klart hon skulle klara av att jobba, men hon vill inte. Håller med dig ang att hon predikat tidigare. Men det har väl mest varit tomma ord och del av en image. En image hon då hade råd med, men inte nu.

    Såklart hon inte kan få alla jobb hon pekar på, och kanske måste hon nöja sig med vikariat till en början. Och hennes mående kanske gör att hon inte kan ta vilket jobb som helst och kanske kan hon inte jobba heltid för att orka med, men jag tror inte det är ”kört” för henne. Jag bor i en mellanstor stad och har en del insyn i kommunens rekrytering. Här behövs alla som vill jobba, behövs vikarier inom vård och omsorg, skola och förskola (hon har ju tidigare arbetat på förskola vill jag minnas), måltidsservice (Natasha är ju duktig på att laga mat) osv. Tror inte min kommun är unik, utifrån det jag fått till mig så är behov av arbetskraft en stor utmaning för många arbetsgivare.

   LD har lallat runt ute i segersäng så pass många år, att hon nu skulle ta ett 7-16 jobb ser jag inte.
   Och vem skulle vilja anställa henne? Hon skulle aldrig klara av att vara på en arbetsplats där folk tycker olika eller har olika åsikter politiskt osv. Hon umgås bara med likasinnade. Hon hade fått en chock.

   Alla dessa åren hon har tramsat med poddar och umgåtts med sin fd bästis fayme kunde hon lagt på en distansutbildning tex.
   Hon lever inte som hon lär och nu sitter hon och tycker synd om sig själv.

  Alltså jag blev så ledsen när jag läste texten om hur hon inte tror att hon kan ge barnen ett hem. Jag är själv skilsmässobarn med en psykiskt sjuk mamma, men det var hon som stod för hemmet: det var hon som lagade all den supergoda och hälsosamma maten, hon som stod för trivsamheten och grönsakslandet, för de goda lukterna, hon som gjorde att födelsedagarna och jul var festliga (tillsammans med mormor). Hon flyttade från huset och hennes lägenhet var ännu finare, men huset själlöst och födelsedagarna deppiga.

  Jag hoppas såklart att det inte kommer kännas så för hennes barn, men en kreativ människa bidrar med otroligt mycket som sen fattas.

   Barnens pappa är ju minst lika kreativ, närvarande och kärleksfull. Inte som att de bara har mamman.

    Toppen om pappan också tar ansvar för det „osynliga jobbet“ att skapa trivsel. Sen kommer de säkerligen sakna hennes unika prägel i hemmet och uppskatta det när de bor hos henne.

  Skaffa ett vettigt jobb lata människa. Vem förljer denna sorgliga människ?!

   Hon har gjort mycket för feminismen i sverige och många inkludert mig ser upp till henne för det

    Men vilken nytta har det gjort för henne själv?

  Har hon ens provat att söka jobb ? Samt att hon i många år har haft det så himla bra, helt utan att jobba. Priviligerad ? Ja verkligen. Det är inte synd om henne.

   Hon har garanterat INTE sökt ett enda jobb.

  Hon kan ju göra som Skugge ,skaffa OF . Det är ju vår nya kulturfeministiska rörelse och LD gillar ju att visa upp sig lättklädd.

  Jag hoppas det ordnar sig för henne. Jag stöttar hellre människor alla har sin väg att gå.

  Är hon inte längre vän med Fayme?

   De är fortfarande vänner

  Tycker det är så tråkigt och elakt (?) om hennes man är rik eller åtminstone har mer pengar än henne men inte bidrar till hon är på fötter (dvs till bodelningen är klar.) eller bor hon gratis kanske?

  Lider med henne och hoppas att hon kommer på fötter på något smart sätt. Kanske kan finnas jobb med det hon är bra på – design, skriva krönikor, kvinnojouren har en del betalda tjänster osv.

   Han har ju pumpat in pengar i alla år.

    Ja och hon har tagit hand om barnen. Hur är det relevant nu?

     Det är ju jätterelevant. Barnen tar ju alla föräldrar hand om, fastän de jobbar. Jag har jobbat 80% och haft barnen hemma lika mycket som LD. Föräldraledighet existerar i Sverige även för oss som inte har rika partners.

      Fast om ett par har en överenskommelse om att en ska ta markarbete och barn och en ska satsa fullt ut på sin karriär och sitt företag(och antagligen arbetar många och långa timmar) så får man nog kompensera det vid en eventuell skilsmässa.

       Självklart. Och det behöver man såklart skriva papper på. Att komma överens om framtida, eventuella ekonomiska frågor när det är happy days är ju som gjort för en katastrof

   Klart det kommer ordna sig och klart man fattar att det är jobbigt om man levt med en rik man i många år och helt plötsligt har helt andra ekonomiska förutsättningar. Men givetvis kommer det att ordna sig med lite tid, det är ju en frisk kvinna med driv.

  Det är svårt att hålla sig sympatisk. Hon har någon tidigare vecka hängt ut sin man och hans spenderande på en hårfrisör, samtidigt som hon skriver hur jobbigt hon har det.

  Situationen skulle säkert inte vara såhär om hon inte hängde ut sitt ex framför alla hennes följare. Cissi kommenterade inlägget (var säkert menat som ett tjuvnyp) och skrev att exet aldrig skulle låta barnen gå hungriga eller utan kläder. Och dessutom att hon kommer få i bodelningen.
  Så frågan om det finns en lägsta nivå? Ja, det tycker jag. De äger ett hus i nynäshamn och en lägenhet på södermalm.
  Men självfallet fruktansvärt tufft när man skiljer sig och sitt ex direkt går vidare och skaffar ny tjej.

   Vad har hon skrivit om Oscar och en frisör?

    Hon la ut ett kontoutdrag där han hade betalat mycket pengar hos en frisörstudio.
    Hans egna pengar som han jobbat ihop. Men tydligen ska han inte använda sina egna pengar som han vill.

  Anledning 18276218 till att inte vara ”hemmafru”. Herregud, och detta ska vara Sveriges främsta feminist enligt egen utsago. Stabilt. Toppen, verkligen.

   Feminist kan man väl vara oavsett livssituation? Det är ju en politisk ståndpunkt.

    Absolut. Men det är ju ironiskt med uttalat hard core-feminister som lever på män och är mer eller mindre handfallna på egen hand.

    Absolut. Men man förväntar sig kanske lite ”leva som man lär.”

  En allmän reflektion jag gör när jag läser detta är att många reagerade negativt på @vontilander (rätt?) och menar att hon inte är lämpad att arbeta inom vård- och omsorg.

  Nu vet jag inte vilka argument Dahmer lyft angående sig själv men med tanke på hennes starka reaktioner viralt så kanske hon inte är så lämpad för den typ av yrke, trots allt? Oavsett om det var just det hon lyfte som argument med självinsikt eller om det var andra argument.

  Ibland är läsare snabba på att döma, såga, hitta smarta lösningar etc men det är egentligen inte alltid så genomtänkt. Det reageras och tillrättavisas lite väl snabbt.
  Även om det kanske inte samma personer som dömt ut @vontilander och som sedan uppmanar Dahmer att bli undersköterska så blir det ändå motsägelsefullt och lite kappvändande. För handen på hjärtat vill du bli omhändertagen av Dahmer i beroendeställning?

  Nu menar jag inte såga henne som person men i just det yrket kommer hon nog inte riktigt till sin rätt. Hon verkar ju själv nått insikt i att skrift och tal är ett yrkesforum för henne och där tror jag hon är rätt på det.

  Varför inte komma med lite yrkesförslag inom det området och lite pepp istället?

   Vet inget om henne men för de allra flesta är det så att livet kan bjussa på perioder där man måste anstränga sig för att dra in pengar inom yrken man varken är road av eller lämpad för. Men tills man hittar nåt bättre får man göra sitt bästa. Klart det sliter på egot och inte är jättekul men det är inget konstigt och all heder till de som gör det.

    Nu filmade hon en gammal man och la ut på sociala medier. Så nej direkt olämpad.

     Jag har städat, varit vårdbiträde och barnvakt. Allt detta trots att jag har 300 högskolepoäng. I svåra tider biter man ihop bara.

   Men om det inte finns jobb inom den bransch där man vill jobba så får man försörja sig på de jobb som finns. Vill hon inte jobba inom vården så finns det andra branscher och jobb som inte kräver större kvalifikationer än sunt förnuft och arbetsmoral. Det här att ”kräva” att få försörja sig på det sätt man vill? Vill ingen betala för ditt poddande så går det inte. Jag vill försörja mig på att äta gräddbullar och titta på Netflix, men det gick visst inte så då får jag göra annat.

   Har man tusen kronor på kontot behöver man ett jobb ASAP. Då kommer man att behöva söka brett och inte fundera så mycket på vilka jobb som passar en. Sen kan man ju fortsätta söka jobb när man har en försörjning för att då förhoppningsvis kunna gå vidare till ett jobb man gillar bättre.

  Kan hon ha en större offerkorta? Det är inte ett dugg synd om henne, hon har varit hemma och levt på sin miljonär till man i många år, hon får skylla sig själv om hon inte har sparat eller ordnat så att hon kan leva ett ok liv efter en skilsmässa. Hon har dessutom raljerat i flera år om att hans pengar är lika mycket hennes etc så tror inte ett skit på att hon inte har något kapital

   Hon kunde ju också under alla dessa år ha skaffat sig en utbildning under tiden hon blev försörjd.

    Hon klarade inte av gymnasiet. Tveksamt om hon skulle klara av universitet.

     Jag har många vänner som inte klarade gymnasiet. Sen behövde de en försörjning och helt plötsligt klarade de komvux. Ingen tycker väl om att plugga, men har man socialbidrag är det enkelt att välja bort plugg. Har man en rik man är det lätt att välja bort jobb. Osv.

     Det är ju skillnad på att plugga som en potentiellt super-omotiverad 16 åring och som 45-åring. Men hon vill väl inte I guess

      Eller så klarar hon inte av det? Hon har en drös diagnoser. Behöver ju faktiskt inte handla om motivation..

       Nej men med tanke på att hon kan uttrycka sig och inte verkar dum på något sätt tror jag inte det handlar om att hon helt omöjligt klarade av skolan. Men vad vet jag.

  Orkade inte ens läsa tills andra printen. Började skumläsa direkt.

  Såg ”jag kommer aldrig få jobb”, och Camillas sista mening ”jag har köpt konst av ld”.

  Hon är lat. Och hon vill ha in pengar utan att behöva skatta för dom. Socialisten, klassiskt. Men hon är i allafall transparent, utan att vara ärlig… Haha socialiststeriotyp nr 2

  😁😆🤣

   Ja Swish ska det va.

   Hon är alldeles för bekväm för att jobba.
   Skulle vilja se henne stiga upp klockan fem månd-fred och vara redo på jobber klockan sju haha.

  Feminism är att leva på sin man.

  Jag blir oerhört provocerad av hennes ”stackars mig, det kommer aldrig bli något av mig”. Det går att skaffa sig en utbildning även som fyrtio-plussare utan någon gymnasiekompetens eller jobb.

   Men om hon inte klarade av gymnasiet hur ska hon klara av högre studier?

    Hon kan fortfarande läsa upp sina betyg så hon blir behörig. Har hon försökt plugga sedan hon hoppade av gymnasiet? Och något jobb av något slag borde hon kunna få. Jag tror inte riktigt på att människor inte har någon möjlighet alls till någon form av jobb. Det är kanske inte drömjobbet men något finns alltid.

     Jag känner en som inte är den vassaste kniven i lådan. Hon pluggar till tandsköterska nu. Har man motivation och vill så funkar det.

    Men sluta låtsas att hon är en idiot. Hon är lat, bara.

     Hur vet du att hon är lat och att det inte harmed hennes diagnoser att göra?

      LD har ju inte direkt försökt. Hon har gladeligen levt på sin man i typ 25 år istället för att ta lite ansvar för sitt liv. Man kan inte ta för givet att man ska bli försörjd ett helt liv. Särskilt inte när man har barn. LD har väl berättat om att hon haft ångest och social fobi när hon jobbade på förskola för 25 år sedan. Hon borde använt den trygghet Oscar försett henne med under de åren till att ta itu med sina problem, provat olika jobb och försökt med gymnasiet på nytt. Istället har hon gått hemma och låtit problemen bli så övermäktiga att hon drar till med att hon är för gammal och har ADHD och hatar män för att slippa försöka ta sig ut på arbetsmarknaden.

    Med lite jävlar anamma går mycket. Inte allt, men mycket. Men just det där jävlar anammat verkar hon inte riktigt ha i sig när det kommer till att stå på egna ben och vad som krävs för att kunna det.

    Skillnad på att vara omotiverad sextonåring och vuxen trebarnsmamma

  Jag vet att alla inte har förutsättningar att få ett jobb direkt och att det kan vara svårt till och med om man har utbildning och erfarenhet. Men jag hoppas verkligen att hon försöker. Hon verkar ha bestämt sig för att det är helt omöjligt. Tycker också det är tråkigt att hon har bestämt sig för att barnen bara kommer på besök och de aldrig kommer ha några roliga upplevelser tillsammans.
  Och nog är man priviligerad om man får ut tillräckligt för att kunna köpa en lägenhet. Förstår att det är en knivig situation trots det. Hoppas det löser sig för henne.

  Det här med att gå runt och lalla år ut och år in och tro att det är en normal tillvaro och sedan börja köra fiolen när konsekvenserna kommer … vuxna kvinnan, mor till flera barn, hon måste ju se till så att hon och hennes barn klarar sig. Det betyder att jobba – även om hon inte tror att det passar henne. Det passar inte mig heller att asa mig upp kl 5 varje morgon och vara på jobbet 40 timmar varje vecka men jag måste ju göra det för jag är en av två vuxna som är ansvarig för två barn. Lalla är liksom inte ett alternativ.

   Eller huuur! Jag har inte ADHD men inte tycker jag det är kul att asa upp mig innan 6 på morgonen, stressa på barnen kläder och inte hinna äta frukost, det passar inte mig heller. Men jag måste göra det ändå. Tror inte sömmerskan i kinafabriken heller känner något stort kall av att jobba 12-14 timmar per dag men lik förbannat så går hon dit dag efter dag för att hon är tvungen. Det är så det är att vara vuxen.

    Men hon måste ju inte göra det, utan har kunnat lalla och då gör de flesta det. Och nu kan hon mest troligt klara sig med sina social medier.

     Men hon klagar ju i ett inlägg på att hon inte kommer kunna göra något med sina barn, inte ens ha råd att åka till badhuset?

      Då får väl pappan ta de till badhuset. Han bor ju i en lgh värd 19 millar nu. Hade de äktenskapsförord?

    ”Jag har inte ADHD men…”

    Nej, just det.

    Grattis.

     Du menar att alla arbetslösa har adhd och att det är ett giltigt skäl att inte ha ett jobb? Alla vuxna med adhd som jag känner lyckas försörja sig själva, men då har de heller inte mentaliteteten att de ska jobba inom media, annars får det vara.

      Man medicinerar väl för att kunna fungera någorlunda? LD är ju bra på att skriva exempelvis, hon kan väl satsa på ett arbete inom kommunikation? Obs inte muntlig kanske 😃

      Ja för det var precis det jag sa? Eh, nej.

  Det går ju inte att diskutera vem som är privilegierad eller ej och tycker själv snarare att det är ett tankesätt än antal kronor på kontot. Tex när någon säger att det är ju jättehärligt att vara hemma hela semestern och har stort hus, fint område, trädgård, båt osv och så sitter någon annan i en trång lägenhet och har knappt råd till busskort = privilegierat tänk, men inte situationen i sig eftersom personen kan ha jobbat hårt för sitt liv.

  Tolkar det som att hon får ut en del eftersom hon ska casha en lägenhet men inte så att hon klarar sig gott för alltid. Folk verkar helt besatta av att hon minsann borde suttit på kassan i ica eller nåt medan de var gifta men att vara hemmafru är ju oftast ett gemensamt beslut och hon hade kanske inte valt det om hon skulle få noll vid separation. Om hon kan hanka sig fram med olika projekt som hon ändå trivs bättre med så är det väl bra? Klart det finns jobb även för en som inte jobbat på länge men – det ska ju passa in med övriga familjen också och hon kanske inte kan jobba tidiga morgnar eller sena kvällar tex, kan inte pendla för långt osv och ja, utan erfarenhet kan man såklart inte välja och vraka. Men hon försöker få fram att hon inte har det fett och tycker inte det är något konstigt med det eftersom det säkert finns folk som tror att hon får ut niosiffrigt belopp typ.

   Men hur många kan välja och vraka? Folk gör det som krävs bara, speciellt när man har barn.

  Jag tycker Lady kan söka sig till Samhall, då får hon uppgifter anpassade efter förmåga. Bara ett tips👍

   Absolut inget försvar.

   Men hon behöver ju inte, så varför skulle hon?
   Det som däremot vore klädsamt till sina följare hade varit om hon var ärlig med det, att erkänna att hon är lat, inte vill, inte måste, och bara stå för det.

   Det hon har lagt upp här, är bara i förebyggande syfte ifall någon skulle granska henne. Då gråter hon över hur synd det är hon henne som måste köpa en bostadsrätt. Så behöver hon inte försvara sig när drevet kommer. Och vi alla vet hur mycket hon gillar drev…. När dom riktas mot andra.

  Aaaarrrggghhh
  Hurts my eyes att ordet privilegierad konstant stavas fel

  Hon duckar undan ansvar. Inget sånt vill hon ta, men ingen kommer komma till hennes undsättning hur mycket hon än rantar och kör ett psykologiskt spel mot sina läsare.
  Hon är ensam ansvarig över sina val och ageranden, sin lycka, sitt beteende, sina relationer… Hon är vuxen och inte omyndigförklarad.

  En sån powerpose 😀 Och kontot BIZNIZZ. Skatteverket älskar säkert namnen.

   Vet du.

   Skatteverket skiter i namnen.

  Vet inte om jag minns galet men har hon inte skrivit att Oscar skulle pensionsspara/lägga undan lön då hon var hemma med barnen? Och varför ser hon inte till att läsa upp gymnasiebetyg på komvux? Då har hon i alla fall CSN en stund samt ett något bättre utgångsläge..

   Hon kanske inte klarar av det?

    Har hon försökt efter barnen? Kanske visst funkar.

    Hon klarar av att driva blogg, podda , klippa podd, lägga upp podd, dra in patreon, ha tre skolbarn, rodda träningar, boka ingrepp och behandlingar, men gymnasiet O NEJ det är för utmanande!

     Det är ju väldigt olika saker. Jag fixade det själv inte men är medlem i mensa 🤷🏼‍♀️🤓

      Det är du och Ellen B😉

   Minns det också som att de gjorde någon uppgörelse efter den där grejen med att hon ville få in pengar till en dator och sen köpte gifflar, och att det gjorde att hon slutade be följarna om pengar. Någon som minns mer?

  Är inte Oscar ihop med sin nya längre?

   Jo.

    Okej, tänkte att han tagit bort allt med sin nya på Instagram

  Vad är problemet? Vill du skriva, podda etc, ja men gör det då. Men om du tjänar pengar på det är upp till dej. Jag har svårt att känna sympati för medborgare som vill att alla andra ska betala deras lata liv och buhu buhu stickar sin egen kofta. Hon har haft gott om tid att utbilda sig, skolan är gratis i vårt land. Distansutbildning finns att tillgå. Bara sluta vara en parasit.

   Vi måste prata om AI-konst, är inte det en anomali? Och ännu mer egenproducerad AI-konst? Jag kan inte tänka mig något mer själlöst.

  Det fanns en tid då jag tyckte hon var en lite frisk fläkt som kontrast till ”alla andra”. Modig och egen.
  Nu är hon ledsen (?) över att hon inte kommer kunna ge sina barn upplevelser köpta av pengar?
  Hallå va vänta? I flera månaders tid har hon väl postat bilder och filmer på gråtande barn som sett sina föräldrar dö och försvinna. Hon om någon borde väl förstå att kärlek och trygghet inte handlar om hur dyrt ens hus är eller om man kan äta crêpes i Visby i juli och posta på sociala medier.
  Att ens finnas, kunna krama sina barn, lyssna, laga pannkakor med KÄRLEK och prata om stort och smått kommer man jävligt långt med. Och inte att förglömma, ta hand om sig och behandla sig själv med självrespekt och kärlek så att ens barn inte behöver bli tunga i hjärtat och oroa sig över en.

   Vilket bra inlägg

    Tack. ❤️

   Det här är så spot on.

  Utifrån den skärmdump på hennes inkomst/utgifter den här månaden känns det ju som att ex-mannen är den som står för ex fritidsavgift för barn/aktiviteter och ja allt barnen behöver? LD skrev ju någon kommentar om att hon tränar karate 3 ggr i veckan så han kanske betalar det också fortfarande, vem vet.
  Skulle känna mer sympati med henne om hon inte för någon vecka sedan la ut någon skärmdump på kontot där hon ville vända sina följare mot Oscar för att han bjuder sin nya tjej på frisörbesök. Kan förstå om han tröttnar på att vara ”the Nice Guy” när hon gör såna rubbade grejer.
  Varför vet jag att Oscar la flera tusen hos en frisör? Varför vet jag att LD hade typ 7000 i inkomst i januari? Varför jag att hon har minus på kontot just nu? Varför vet jag att hon längtar efter självmord? För att hon delar med sig av privata grejer för 70k följare helt filterlöst. Sen ska hon rasa i stories över att folk tror de vet grejer och blablabla – ja det är för att du delar de här grejerna? Sluta dela med dig av allt, låt barnen slippa om inte annat.

   Ja har man villa, lägenhet, tre barn och endast 5000 i utgifter då är man sjukt privilegierad. Någon annan betalar allt.

  Vanlig företeelse det här med arbetsskygghet. Var samma lika med booken som inte heller ”kunde” jobba fast hon gärna hade jobb inom städ. Alla kan göra något, inte prick lika – men alla kan jobba om man vill (obs nej jag vet inte cancerpatienter, utbrända etc etc etc etc ..). Tänker på hon linda nånting från big brother som arbetar inom hemtjänst. Var en artikel i Aftonbladet för en tid sedan, bra exempel på person som inser att slantar inte ramlar ner i huvudet på en.

   Min kompis har haft cancer och har dessutom fibromyalgi med svåra smärtor, när hon förlorade jobbet började hon som cykelbud på Foodora samt städa kontor för att försörja sig och sina barn.

    Ja säkert.

   Linda Rosing / Thelenius. Ja, bra förebild!

  Det jag blir mest provocerad av är att hennes barn (Ninja iaf) följer henne på insta och ser allt hon skriver. Va fan låt dina barn slippa se dig älta ekonomi, självmordslängtan och allmän bitterhet över livet! Det är så märkligt hur hela hennes liv kretsade kring föräldraskap när barnen var yngre och hon dömde andra föräldrar riktigt hårt om de tex inte delade hennes syn på genusmedvetenhet eller nära föräldraskap. Men nu kommer hon alltså inte kunna ge sina barn något alls pga har inte ekonomi för det? Hallå LD! Du kan ge dina barn närhet, trygghet, tålamod, kärlek och förståelse. Ni kan baka, ha myskvällar med film, åka och bada på sommaren, prata om känslor, rita och måla tillsammans (du är konstnär?), kramas och ha picknicks tillsammans. Tro mig att allt det toppar att inte kunna köpa dem grejer eller betala för aktiviteter (som de dessutom inte blir berövade utan får hos sin pappa).

   Usch. Jag växte upp i en mycket fattigare miljö än den LD beskriver att hon ser framför sig. Det är jobbigt att vara hungrig. Men det som är trauma är att oroa sig för om ens förälder ska ha tagit livet av sig idag. Fy fan vad egotrippat att posta sånt på sociala medier som ens barn kan se. Om det är sant att hon mår så dåligt och är suicidal- sök omedelbart akut hjälp! Om det är för att krydda ett inlägg för att det är bättre content. Fy fan.

  Förstår att hon vill köpa nytt boende och som jag förstår det borde det bli en del pengar från bodelningen men man kan ju inte alltid göra det. Om hon köper nytt för hela beloppet kommer hon inte ha rätt till ekonomiskt bistånd. Vad ska de då leva på? Endera måste hon flytta längre bort för att hitta något billigt så hon har pengar över att leva på tills hon ordnar en inkomst eller så får hon leta en hyreslägenhet så att hon kan leva på bodelnings pengarna. Man kan inte bara bestämma sig för att man måste köpa för att få ner månadskostnaden om det inte blir hållbart.

   Är dock inte helt lätt att få en hyresrätt utan fast inkomst heller…

  Förstår inte varför vissa verkar tro att det är så lätt att få jobb. Jag är själv undersköterska och det är långt ifrån alla som passar inom vården. Har stött på alla möjliga människor som arbetat kortare perioder och sedan fått sluta för att de är olämpliga. Många här lägger fram det som att det bara är att ta en timanställning och tjäna lite lätta pengar. Det är människor det handlar om som behöver hjälp och stöd, och alla är inte lämpade för det jobbet!

   Ingen säger att det är lätt, men med inställningen ”jag kommer aldrig att få ett jobb” blir det garanterat inte enklare.

   För den som är i desperat behov av pengar är vården ett alternativ eftersom man kan få börja inskolning redan i morgon och därmed kan man betala sina räkningar. Man får anstränga sig och kämpa på om man inte riktigt är nån vårdmänniska. Vi som är vård människor får ju också anstränga oss. Mitt tålamod är inte oändligt liksom. Jag kan bli less på att svara på samma frågor om och om igen, men man får såklart se till att vara professionell och lägga de negativa känslorna åt sidan. Min erfarenhet av de som gör ett dåligt jobb i vården och får sluta är att de saknar professionalism och arbetsmoral.

  Det är inte så lätt att vara i hennes situation, jag har varit i en liknande (fast utan kändisskapet, thank god). Dvs adhd, ingen arbetslivserfarenhet, och så en långvarig relation som tog slut. Som tur är finns mycket hjälp att få via kommunerna, åtminstone i min kommun, och jag har svårt att tro att Stockholm skulle ha färre insatser. Hon borde kontakta kommunen och fråga vilka stöd som erbjuds människor med psykisk funktionsnedsättning (adhd) som står långt från arbetsmarknaden, och då kan det nog lösa sig för henne.

   I vår kommun får man iaf inte ekonomiskt bistånd om man äger en bostadsrätt. De kan heller inte hjälpa till med en hyresrätt om man säljer sin bostadsrätt för att då kunna leva på de pengarna.

    Nej det är väl helt normalt? Vuxna människor förväntas klara sånt själva. Ska mina skattepengar gå till socialbidrag för någon som äger en lägenhet och inte tycker sig ”passa för vissa jobb”? Medan andra jobbar två jobb för att klara hyran?

     Nej, håller med dig men rent hypotetiskt. Ska de tälta ute då om de säljer bostadsrätten?

      Om hon får av bodelningen vilket hon bör få, så är det runt 3 miljoner för huset och någon skrev 19 miljoner för lägenheten, splittat på två då. Ändå gott om pengar att leva på länge. Så kan dom ju hyra ett boende. Det gör vi andra.

       Men snälla, den lägenheten kostar inte 19 miljoner!!! Är ni tappade eller.

        Ändå några miljoner för huset dom äger? Det är inte synd om henne.

         Husen ute i segersäng går för runt 6 mille, dra av lån på det (hur mycket det nu är) och dela resten på hälften. Blir inte speciellt mycket pengar då, speciellt inte om hon dessutom behöver köpa eget boende.

    Jag syftade inte på ekonomiskt bistånd utan hjälp mot arbete.

  Det är något som skaver enormt i mig med både hennes och andras försvar med ”ja men hon var hemma med barnen, hon har satt barnen först! Utan henne hade inte Oskar kunnat jobba så mycket och bygga karriär!”

  Alltså jo? Den största majoriteten av oss klarar av att både prioritera våra barn och bygga eller förvalta karriär.
  Jag kan absolut köpa att det inte är barns behov som ligger bakom inskolning vid 1 års ålder utan det moderna samhället där man ska tillbaka till jobb snabbt som attan. Men barn behöver inte heller ha en mamma hemma på heltid efter att de har börjat på förskola och skola. Mina barn fick börja förskola från att de var 1,5 år gamla och jag har pusslat som en idiot för att de inte ska ha för långa dagar – oftast har de fått gå 9 – 15:30 och jag har kunnat jobba efter läggning till viss del. Jag upplever inte att mina barn har haft det sämre än LDs barn direkt och jag lever tryggt i förvissningen om att jag – i teorin – skulle kunna lämna deras pappa imorgon om jag behövde och jag skulle klara tillvaron för mig och barnen.

  Hon hade absolut kunnat jobba deltid trots att hon minsann prioriterar barnen. Hon hade kunnat plugga distans. Hon hade om inte annat kunnat börja ta sig in på arbetsmarknaden när yngste faktiskt började förskola som 3 åring? Året innan han började vill jag minnas att hon ondgjorde sig över hur jävla jobbig han var typ dagligen också.

   Hon hade kunnat göra NÅGOT för sitt eget framtida jag på alla dessa år. Något annat än att vara arg på internet.

   vad hon hade kunnat göra eller vad oskar hade klarat att göra är irrelevant för nu gjorde ingen av dem det. Hon var hemma och han kunde lägga all sin tid på att jobba massa övertider och lägga tid som normala heltidsarbetande människor behöver lägga på barn och familj, till att bygga karriär. Ja han hade säkert kunnat göra si eller så om hon inte varit hemma, men nu slapp han det. Det är som att min arbetsgivare skulle säga till mig att nä men vi hade kunnat göra det här utan dig. Ok? Ja men nu gjorde ni inte det.

    Ja och hon slapp jobba som hon inte verkade vilja göra. Har för mig att Oskar jobbade mycket hemifrån också? Svårt att se att LD dragit 100% lass för hem och barn under alla dessa år och Oskar kört 100% jobb och blivit servad på hemmaplan. Plus då det ständiga uthängandet av hur tacksam han ska vara för hennes stora uppoffring i att vara hemma på dagarna och måla i soffan under täckmantel ”ta hand om barn” + hur värdelösa män är osv osv. LD hade ju kunnat avvara en och annan middag på TGIF och lagt de pengarna på ett sparkonto. Känns orimligt att Oskar skulle ha förbjudit henne att spara pengar av deras gemensamma ekonomi.

     sparade pengar av gemensamma pengar är fortfarande gemensamma pengar. Det hade varit att bara flytta de gemensamma pengarna till ett eget konto. När man är gift kan man inte lägga undan egna pengar och tro att man får behålla dem. ALLT som inte är enskild egendom är gemensam.

     Varför skulle Oskar sköta markservice om han jobbade, oavsett vilken plats han jobbade ifrån? Varför är det så svårt att tro att LD skött allt? För att du ogillar henne och vill tro på att hon är en lat tjockis som bara vill bli servad?

      Jag ogillar inte LD och har inte någonstans sagt något om hennes vikt? Vad har den med något att göra?

      Jag vänder mig mot resonemanget att utan hennes enorma uppoffring med att ta hand om barn och laga mat skulle Oskar inte kunnat nå framgång. Var det Oskar som var drivande i att skaffa barn (barn nr 3 ville han ju inte ha vet vi utifrån hennes uppdateringar, det tjatade hon till sig)? Har Oskar ställt krav på att hon måste vara hemma med barn för att han ska jobba?

      Jag har varit föräldraledig länge med mina barn, jag har jobbat deltid och pusslat för att få mycket tid med barnen men inte tappa karriären under tiden. Barnens pappa har större delen av deras liv veckopendlar och bara kommit hem till helgen. Är det helt lätt? Nej men jag och de flesta andra morsor gör så – vi kör inte någon form av offerroll att barn tyvärr gör en kvinna oförmögen att göra något annat än att sköta hemmet.

      Jag fattar att LD är bitter över att hon inte gjort så smarta val men det handlar just om – hennes val – inte att någon annan är skyldig henne något eller att hon är ett stackars offer. Ta dig samman och ta ett jobb kvinna.

  Vem är ens hemmafru i Sverige nu för tiden? Och kallar sig feminist samtidigt? Vad trodde hon skulle hända vid en separation?!?

   Tänker på Carola (9-barnsmamman) som ifrågasatte hur folk kan ”vilja” jobba??!! Tur det finns folk som gör det i samhället iaf.

   Jag är hemmafru.

    Intressant, ni klarar er alltså på en lön. Sätter mannen in pensionssparande åt dig? Vad har du tänkt att jobba med i framtiden? Vad händer vid en ev separation?

     Man får hälften, även av mannens pensionssparande. Det hade inte min exman fattat.

  Är man gift har man väl rätt till iaf hälften? Och de äger bland annat en lägenhet för 19 miljoner? Plus en villa. Känns ju som hon kommer ha det jävligt gott ställt då?

   19 miljoners lägenhet? Haha var då? Måste vara ordentligt stor och lyxig och hemlig för den lägenhet hon visat upp i sociala medier kostar inte 19 mille.

   Det beror sannolikt på. Om lägenheten ägs av säg hans bolag, och hans bolag är exkluderade i deras gemensamma bohag – då har hon nog inte rätt till den.
   Fick känslan av att hon kände sig lite lurad?
   Om han har tryckt in allt i egna bolag som hon inte har ”rätt” till får hon ”bara” hälften av det han plockat ut vilket väl kanske ”bara” är huset. Vem vet. Lider med henne. Gissar att han har riktigt vass juridisk uppbackning och det har hon inte råd med (särskilt om han sitter på pengarna).

    I så fall får hon iaf ett par miljoner när han köper ut henne från huset. Det är en hävla bra start medans hon söker och fixar jobb. Jag fick inte ens ut några tusenlappar vid min skilsmässa. Fick gå tillbaka till att jobba som undersköterska trots att jag blivit utbränd innan och har psykisk ohälsa. Men har två barn, så fick ta vad som fanns. Menar inte att hon måste ta ett vårdjobb. Men finns annat. Alt studera medans hon lever på miljonerna. Ja hon måste inte köpa bostad.

     Ja självklart. Obegripligt med dessa människor som rättfärdigar för sig själva varför dom till skillnad från alla andra, inte behöver jobba, utan tycker att dom är så unika och enastående att dom borde få massor ändå. Särskilt när dom valt en så känslig bransch som dom gjort.

     ett par miljoner? Husen i segersäng går på sex mille. Förmodligen har de lån på det också, men låt oss låtsas som att de inte har det. Då får hon ungefär 3 miljoner i handen. Det ska hon alltså köpa boende för samt ha någon form av buffert då hon saknar inkomst och jobb. Låter inte så fett alls. Absolut bättre än att bli hemlös eller helt ruinerad som en del kvinnor blir, men apropå ribba som LD skriver i sin story: Är det där vi ska lägga den?

      Har man lån på hus och lägenhet i Stockholm när man är miljonär? Men visst kanske man har.

      Det är ju ingen rättighet att köpa. Ibland måste man hyra. Man kan använda sig av borgenär om man saknar inkomst.

      Jag skilde mig också, fick gå tillbaka till jobb som undersköterska trots att jag blivit utbränd tidigare på det och har psykisk ohälsa. Men har två barn. Får hyra ett litet tinyhouse. Lösningar finns alltid trots att man har usla förutsättningar. Hon kommer iaf ha bättre förutsättningar än många andra ensamstående skilda kvinnor. Jag minns att jag swisha henne då hon hade det så dåligt ekonomiskt enligt sig själv. Jag levde utan jobb själv då. Kort efter kommer fram att hon är gift med en miljonär, tatuerar sig för tusentals kronor, går på ett spa flertalet gånger som är svindyrt och man själv bara kan drömma om. Äter ute titt som tätt.

      Förstår att hon vill leva på sin hobby, vem vill inte det? Eller jobba med något man brinner för? Och äga sin egna bostad mm. Men verkligheten ser inte alltid ut så.

       Ja att ha lån är mer fördelaktigt om man vill att pengarna ska växa, räntan på lånen är lägre än vad du tjänar på samma summa pengar placerade i exempelvis fonder.

    Jag har hört dem som byter företaget mot villan, dvs mannen får företaget, kvinnan behåller villan. I Spanien är det kutym för man tänker att kvinnan är den som tar hand om barn (vilket inte alltid stämmer) och därmed får villan för att de ska kunna bo kvar. Men de som startat sitt företag innan äktenskapet har ofta inskrivet att ägandet inte får delas vid skilsmässa. Det skulle annars skapa kaos med flera delägare som var och en är gifta.

  Fy fan vilket irriterande inlägg. Hon är så otroligt priviligerad. Människor i hela Sverige som har adhd eller bipolaritet eller reumatism eller ryggproblem eller vad som helst klarar av att ARBETA för man har inget annat jävla val. Har två barn, arbetar heltid och mår fan inte bra jämnt men jag GÖR det bara för jag måste. Ingen annan betalar mina räkningar. Att hon kunnat gå hemma är så jävla privilegierat. Och nu ska man tycka syns om henne? Hon hade ju kunnat starta företag, utbilda sig, ta ett deltidsjobb osv under alla dessa år hon varit hemma. Något för att säkra en dräglig framtid. Istället gick feministen i kvinnofällan as old as time.

   Hon har vetat om skilsmässan länge dessutom. Men istället för att söka jobb eller utbildningar har hon ägnat nätterna åt att lägga upp storys på Instagram om Israel/Palestina. Det är tydligen viktigare än att skaffa sig ett jobb.

  Det är väl inte stötande att påstå att många med funktionsnedsättningar jobbar? Förstår inte varför mina arbetande vänner och kollegor med funktionsnedsättningar skulle ha nåt problem med att jag berättar att de jobbar?

  Ja, tänk att man ska betala räkningar, mat och hygienprodukter och på toppen av det kunna leva också?? Hade ingen aning.

  Hon kan väl bli kommunal dagmamma? Hon gillar väl att jollra med ungar? Skaffar hon sig en billig hyreslägenhet så klarar hon sig fram till pensionen. Sen blir hon fattigpensionär, det är vi många som blir. Hon kan säkert sälja konst också. Nej jag är inte orolig för henne. ADHD? Är väl inget problem för det har nästan ALLA numer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.