618 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    God kväll. Är det någon som vet nån app eller hemsida där man kan se film i realtid från havet. Gärna något hav med mycket fiskar, koraller med mera. Tycker det är så fascinerande med hav och livet där 🙂

      Finns säkert live video på det på Youtube?

      https://schmidtocean.org/technology/live-from-rv-falkor/#videoarchives

      Just nu verkar det inte funka, men jag såg livestream där för nån dag sen.

    Alltså vi måste prata lite om Lady Dahmers FB-tråd. Vad är det som pågår?!

    Vem är denna Ladydumber som plötsligt har dykt upp och försvarar henne in absurdum?

      Den användaren har ju skrivit där i flera år. Tycker dock hon har ganska många poänger?

        Ingen vet ju exakt vad som hänt osv, och jag kan också hålla med om att ld borde tänkt lite mer på sin egen framtid, det är ju inte som att ingen påmint henne utan hon har ju aktivt valt att tänka bort det. Men att ha 34 miljoner och ge 0 till sina barns mamma när hon står utan säker försörjning är ändå rätt fittigt.

          Fick hon inget vid skilsmässan?

          Hon har väl inte tänkt bort det utan tvärtom ofta lyft hennes sårbara situation?

          Många gamla blogginlägg om hur fattig hon skulle bli vid skilsmässa och hur hon satt sig i kvinnofällan osv.

            Ja men hon har ju inte gjort något åt det? Om hon inte tänkt bort det har hon i så fall valt att skita i det.

              Ja hon prioriterade barnen över feminismen har hon sagt.

                Nej hon prioriterade ingenting över sig själv. Hennes yngsta är snart 8, han har gått på förskola och skola i snart fem år. Hon har haft alla möjligheter att säkra sin försörjning under den tiden men hon har inte gjort det.

                  Hon var hemma länge med barnen och har sen låtit dom gå korta dagar på förskolan, så jo hon har spenderat mycket mer tid än vad en heltidsarbetande kan göra med sina barn.

                    Absolut, men hennes yngsta har haft skolplikt 20 timmar i veckan i två år och de äldre mycket mer än så. Hon har inte haft ett heltidsjobb med hem och barn på länge. Om hon vill hämta 13.30 istället för 15.00 är det inte för sin åttaårings skull.

                      Alltså de 20h barnen har skolplikt har hon väl ändå jobbat? Hon gör konst, poddar och arbetar med sociala medier. Inte som att hon sitter hemma och petar sig i naveln.

                      Varför skulle det inte vara för barnets skull? Hon har skrivit att de inte har något fritids i segersäng och att nån behöver hämta barnet vid skolbussen när han kommer hem och att jobba heltid och vara hemma till 15 när man pendlar som de flesta gör där ute i skogen är inte heller speciellt praktiskt.

                      Sen har ju både LD och Oskar sagt återkommande genom åren att de båda känner sig tryggast med att det finns en förälder hemma på heltid.

                      Hon har ju uppenbarligen inte haft ett jobb som genererar inkomst. I så fall hade hon väl inte varit så orolig för ekonomin nu? Hon har valt bort att trygga sin ekonomi. Mitt problem är inte hur hon fått dagarna att gå, utan hur hon planerat att rodda sin vardag i händelse av skilsmässa. Hon har inte gått med småbarn på höften på fem år, det är så sjukt att tycka att hon inte haft möjlighet att exempelvis ta en yrkesutbildning så hon har något att falla tillbaka på, någon plan, om hon plötsligt skulle stå där ensam.

                      Eller problem och problem, jag har inte problem med henne över huvud taget. Hennes liv påverkar ju inte mig. Men jag tycker att det är orimligt att tycka att hon inte haft möjlighet att ordna med en försörjning för att hon har barn. Hon har inte haft småbarn på ca 3 år, jag köper inte den förklaringen. Att hon inte har ordnat med t.ex. en yrkesutbildning är inte för att det inte funnits tid och möjlighet.

                      Men hon har ju tjänat pengar! Tidigare svar hon ju krönikör och betald bloggare och sen säljer hon konst och har haft poddar och mycket annat. Problemet är väl att det inte är nåt man kan falla tillbaka på eller lita på i längden.

                      Men att hon inte har planerat för framtiden? Vet vi det? Hon har väl förmodligen som alla gifta gått runt och trott att hon äger hälften av allt och Oskar har väl kanske fått henne att tro det? Eller så har hon varit naiv och trott att antingen ska de hålla ihop för evigt eller att han kommer se till att hon har det bra om nåt händer. Hade jag och min partner varit multimiljonärer så hade jag antagligen också känt mig ganska trygg. Trist då om det visar sig inte stämma.

                      Precis som du säger har hon inte ordnat en sysselsättning som genererar pengar och stabilitet i längden. Det är en risk hon har tagit.

                      Jag tycker att det bara varit en tidsfråga tills att det skulle bli såhär. Jag hade dock hoppats på att exet varit schysstare och sett till att hon hade det bra tills han löst ut henne från huset.

                      Ja ganska sjukt att man inte störrar ekonomiskt under bodelningsprocessen. I andra länder är det en skyldighet men i Sverige pekar vi finger åt korkade kvinnor som borde tänkt på det innan. Vem tror att ens man bara kommer strunta i en och barnen när de betalar dyrt för nya tjejen att fixa håret 🤢

                      Jag tycker faktiskt både att det är fittigt att inte stötta sitt ex ekonomiskt under bodelningsprocessen och att det är blåögt att som trebarnsmamma inte ha en plan för hur man ska försörja sig vid skilsmässa.

                  Hon har ju skrivit på Flashback hans 34 mille är villkorade i ett gåvobrev. Hans bröder ville ge pengarna till honom som individ.
                  Hus och allt annat kommer de ju dela på.

            man får ju se till och göra nåt skaffa jobb tjäna pengar inte sitta och gnälla på insta. vi är många ensamstående fattiga mammor med barn vara pappor som tjänar mkt och inte ger jackshit men kom igen man måste ta vilket jobb som helst och kämpa på!

              Varför får man inte gnälla och vara ledsen över att plötsligt förlora trygghet och pengar? Hon är för fan inte ens skild än och har varit allvarligt deprimerad under en längre tid osv, och vet förmodligen inte ens vad hon ska ta sig till men folk sitter och kräver att hon ska ta tag i allt direkt utan gnäll. Vad fan har hänt med den empatiska förmågan egentligen?

                Kanske pga att hon är en i mängden som skiljer sig och alla andra kavlar upp ärmarna istället för att gnälla inför hela internet.

                  exakt! spot on

          Fast allt vi vet är LD:s version. Jag tycker man ska höra bådas version innan man dömer.

            LD har ju inte gett nån version. Hon har sagt att hon är pank NU. Det är enbart andra som spekulerar.

              Jo hon skriver sin version om att han inte vill ge henne sina pengar han fick för företaget.

          Nu vet vi ju inte hur det här kommer spela ut, det kanske ordnar sig jättebra, men att man trott att man är trygg oavsett om man skiljer sig eller inte när man är gift med en multimiljonär är ju inte speciellt märkligt. Inte heller att man litar på att mannen man levt med så många år och har barn med ska dela med sig av det man varit en del av att bygga upp.

            Jag är inte insatt, så det kanske är en jättekonstig fråga, men har de äktenskapsförord? Ja, alltså till makens fördel? Jag blir inte klok på det här att man inte kan dela med sig, när den ena har mycket och den andra inte, samt har gemensamma barn.

              Speciellt när den ena har så mycket att han inte ens skulle märka om hälften försvann

                Om du har 34 miljoner och hälften försvinner märker du det definitivt. 34 miljoner är inte oändligt med pengar. Du kan köpa en lägenhet i Stockholm som kostar mer.

                  men tre mille för en bostadsrätt är oändligt med pengar och LD ska vara glad? Intressant det där att pengar får olika värde beroende på vem man pratar om. Att tycka att Oskar ska ge ifrån sig 15 mille och behålla 15 är tydligen inte rimligt för det kommer märkas i hans privatekonomi, trots att han är högavlönad i övrigt men LD som saknar inkomst ska fan inte gnälla för att hon kanske får en liten del som räcker till en mindre lägenhet i en byhåla. Intressant som sagt.

                    Varför ska han ge ifrån sig pengar om de bestämt att inte göra det?

                      Vad har de bestämt? Utifrån hur LD (och Oskar utifrån det man sett och hört från honom tidigare) resonerar kring gemensam ekonomi så är det rimliga att utgå från att de varit överens om att dela men att Oskar eventuellt nu ångrat sig när hon vill skiljas.

                      Sen kan man ja ha lite basic human decency när man skapat ett liv ihop, har tre barn och gissningsvis älskat varandra. Varför ska ha ge ifrån sig pengar? Ja kanske för att modern till hans tre barn och hans tidigare levnadspartner och stöttepelare ska ha ett drägligt tryggt liv?

            Det här håller jag helt med om. Det skulle kännas helt sjukt att ha så mycket pengar men låta ens egen fru eller man leva hand till mun fram till bodelningen. Vi vet som sagt inte om det finns någon konflikt som orsak till detta eller om han bara skiter i att hon har det så, men det känns väldigt främmande för mig, även om jag och min man inte har i närheten av de tillgångar ld och hennes man haft.

              En bodelning kan ju ta hur lång tid som helst också, speciellt om man ska reda ut ägande och kapital och om båda är oense så kan det ju dröja innan den med mindre kapital får ut sin lott. Vi pratar om år alltså. Läste en artikelserie för ett tag sen om just bodelning och kvinnor som ruinerats totalt av en utdragen process där maken med mer pengar kunde förhala.

                Egentligen har han väl försörjningsplikt för henne under tiden, men vem vill stå där och tigga från sitt ex. Klart är i alla fall att hon måste börja jobba med något som ger cash. Hennes konst och sociala medier betalar inte tillräckligt bra. Hade hon varit lite förutseende hade hon kunnat ha en färdig utbildning utan csnlån nu men nu har hon gjort andra val och det kommer bli lite kämpigare.

                  Nej så är det inte i Sverige och det är vanligt att män utövar ekonomiskt våld genom att förhala bodelningsprocessen. Går i princip inte att göra något alls. I andra länder ser det helt annorlunda ut men o Sverige skyddar ingen utsatta kvinnor.

            Fast det är ju inte så att man inte vet om man ska få hälften eller inte. Det är ju inte otydligt? Har du skrivit under ett äktenskapsförord eller inte. Står företaget på dig eller inte. Alla har ett ansvar gentemot sig själva att lyfta dessa diskussioner med sin partner eller ta reda på fakta en googling bort.

              Finns väldigt många otydligheter och gråzoner. Är inte alltid så enkelt som du beskriver faktiskt. I många fall ja, men inte alltid.

              Fast nej. Du har uppenbarligen aldrig gått igenom en skilsmässa. Det är inte så det fungerar. Saker ska värderas eller realiseras. Det är en lång process. Bara ett hus finns Det massor av förfarande kring. Företag ska vi inte prata om.

                Det finns väl en anledning till att man går isär. Kan tänka mej att oavsett hur mycket pengar man har så vill man inte ge något till den man lämnat om det innebär att man då stödjer det man stör sig på. Att barnen däremot har det bra är en annan sak. LD är helt enkelt bara lat.

                  Det handlar om kränkthet och kontroll. Man vill straffa och då skiter man i det som är rätt och fel. Rätt är att dela på skörden av det gemensamma arbetet. Om du och jag har ett samarbete av nåt slag där vi tillsammans bygger nåt som genererar pengar och sedan blir ovänner så har du inte rätten att ta min del av kakan för att du känner för det. Du kanske skulle göra det ändå för att du inte vill dela med dig, men jag har svårt att se att nån skulle tycka det var rimligt eller försvarbart.

                  Men så fort det handlar om äktenskap där den ene jobbat ”på riktigt” och tjänat pengar medan den andre ”bara varit hemma” (dvs tagit hand om småbarn, städning, tvättning, frukostar, luncher, middagar, kvällsmat, mellanmål, disk, handling, planering, vårdbesök, skolbesök, hämtning och lämning på förskola, sjukdomar och vab, torka rumpor, byta blöjor, bära ledsna barn på höften hela dagarna (och ibland på nätterna), tröstat, lekt, aktiverat, tagit nätter, ammat och ammat och ammat och utöver det varit en förtrogen, stöttande, lyssnande, tröstande, möjliggörande livspartner) så värderar man annorlunda. Då är kvinnans instats värd noll och ska därför skylla sig själv.

                  Sen åberopar man feminism utan att ens ha en grundläggande analys kring hur olika män och kvinnors traditionella sysslor värderas och varför detta enligt feminismen är fel och patriarkalt.

                  Så om man hatar på LD pga hennes livsstilsval och förminskar hennes del medan man samtidigt lyfter Oskar som hjälten för att han kunnat sitta på kontor och dra in fem gånger så hög lön som normalt folk, så går man endast antifeminismens och kapitalismens ärende.

      Det finns två till konton som skulle kunna vara hon. Båda skapade samma månad och år, med samma antal inlägg (13 igår).

        Minst två. Hon är på Flashback hela tiden nu, därför är Instagram tyst.

          Tycker det är ”kul” med dessa kvinnor som kallar sig för feminister när de lever på sina män😂 Och gråter vid skilsmässor för de har inte haft vett att se om sitt hus och tänka ifall att..

            Jag tycker det är ”kul” med alla dessa snälla fina män som visar sig vara egoistiska svin när det blåser. Är inte förvånad dock. Inte över Oskar heller om det nu är som det spekuleras. Så fort män får ny fitta så är den gamla inte ens vatten värd, oavsett hur länge de levt tillsammans eller om de har barn ihop. Kränktheten och det sårade egot hos mannen som lämnas tar sig uttryck i vad han gör i efterhand och att män ägnar sig åt ekonomiskt våld vid uppbrott är tyvärr väldigt vanligt.

            Är inte heller förvånad över att kvinnan får bära hundhuvudet offentligt. Kvinnohat är så djupt rotat att vi med näbbar och klor försvarar männen kvinnorna väljer att lämna (gissningsvis med god anledning, har nån spekulerat i varför LD vill skilja sig?) och riktar all förakt mot henne för att hon var dum nog att lita på någon som påstod sig älska henne.

            Och ni gaggar om feminism?

              Men vet vi ens att skilsmässan är på LDs initiativ?

                För att hon skrev det på instagram

                  När har hon skrivit det?

                    ”Hade jag kunnat önska vad som helst så hade aldrig nåt förändrats, ibland är allt perfekt tills det inte längre är det och då måste man välja det som sliter allt och alla itu och då gjorde jag det.”

                    ett av de senaste inläggen där hon också skriver om skulden att ta sönder barnens tillvaro.

              Tror inte ett dugg på att det var hon som ville lämna i detta fallet. Då hade hon sett om sin ekonomi innan, fixat jobb osv. Vaddå, hon får väl flera miljoner när de bodelar huset och lägenheten. Jag fick inte ett skit, men hade åtminstone jobb.

                Sett om sin ekonomi… hur då? Ibland tas beslut om skilsmässa snabbt, alla går inte och planerar och tänker på det i flera års tid. Och om hon trodde att hon hade rätt till hälften av allt, vilket är fullt rimligt när man är gift med nån, så var det kanske inte det som oroade henne mest just då?

                Dock så spelar det ingen roll vem som lämnade. Var det han så är det ju bara extra elakt om han kastade henne i soporna utan möjlighet att då kunna ”se om sin ekonomi”.

                  ”Trodde”? Om hon gick i tankar att hon ville skilja sig borde hon tagit kontakt med en jurist (finns gratis via hemförsäkring el via frågeställning på vissa nätforum). Har de inte äktenskapsförord, vilket hon borde veta om inte hamsterhjulet stannat så borde hon veta att hon har rätt till hälften. Men typiskt feministiska hemmafruar, vill inte jobba och alla andra ska betala för dem.

    Mest överskattade influensern?

      Yayanaomi

      Hanna Friberg

      Hanapee

      Egoina.

      Bianca

      Maggan Grääs

      Victoria Törnegren alla dar i veckan

      Antonija Mandir

    Hej på er. Jag har lite funderingar som jag verkligen skulle uppskatta era tankar kring.
    Har sedan ca 6 år tillbaka, i samband med att jag fick ätstörningar, haft ett tvång att jag måste gå minst en promenad/powerwalk om dagen oavsett vad. Minst 30 minuter, men oftast betydligt mer än så och flera gånger, även dagar jag tränar på gym. Att få till de här promenader går före allt. Har flera gånger hänt att jag ljugit om jag måste hem från skola/jobb/annan tillställning tidigare än vad jag egentligen behöver för att hinna med att promenera. Undviker även att åka på resor då jag vet att det kan förhindra att jag får ta mina promenader. Är besatt av att jag måste röra på mig. Om jag måste iväg tidigt till skolan där jag pluggar och vet att jag måste vara där under hela dagen så går jag antingen upp extra tidigt för att ta en morgonpromenad eller så går jag den ca timmes promenaden dit. Skulle vara helt otänkbart att ta bussen dit, sitta hela dagen, och ta bussen hem. Även om jag då skulle ta en promenad på kvällen så skulle det kännas otillräckligt med tanke på hur mycket jag suttit ner under resten av dagen. Kan inte avgöra själv om detta är sjukt eller normalt. Hur mycket promenerar en normal tjej i min ålder? Vågar inte fråga någon, men i mitt huvud känns det som att alla promenerar eller springer varje dag. Oavsett om man styrketränat på gym eller inte.
    Hur mycket rör ni på er en vanlig dag?

      Jag skulle råda dig att söka hjälp. Det är absolut bra att promenera, men inte pga tvång. Jag promenerar absolut inte varje dag. Inte 10.000 steg. Rör mig i den mån jag hinner och mår inte dåligt om jag inte hinner.

      Kort svar: ditt beteende är sjukligt ja.

      Jag promenerar ca 30 min 2-3 ggr i veckan. Ditt beteende räknas som tvång och det finns kbt som hjälper super mot det. Kontakta din VC eller kry så får du hjälp 😊

      Det handlar inte om hur mycket eller lite man går men ditt agerande är tvångsmässigt och styr ditt liv. Tycker absolut att du bör söka psykolog.

      Säger som tidigare kommenterare, du behöver hjälp.

      Promenaderna i sig är inte på sjuklig nivå men ditt tvång över att ta dem är sjukligt. Det är inte normalt att missa annat, särskilt inte obligatoriska saker som jobb osv, för att gå på promenad.

      Har exakt samma grej som du, måste ut och gå minst en gång/ dag. Det som har hjälpt mig lite psykologiskt är att jag läste att promenader är överskattat förbränningsmässigt, alltså att de förbränner mkt mindre än vad folk tror. Dessutom har alla en basförbränning, dvs kroppen förbränner genom att bara leva, andas, hjärtat som slår osv. Jag har kunnat dra ner på längden och mer tänka, ok den här dagen blev det lite kortare och en annan dag kanske lite längre, det jämnar ut sig. Och ” inget kommer att hända med min kropp osv om jag inte går långt idag”.

        Ja jag har för mig att varje promenad ger mer om du tar dem oregelbundet, tar du dem varje dag lika långt så är kroppen inställd på det, som en normalförbränning, en ny normalnivå. Det är bättre att hålla normalförbränningen på en lägre nivå så ger en oväntad rask promenad så mycket mer, om du fattar vad jag menar.

      Behöver gå någon timme per dag iallafall, kryper i kroppen annars. Eller om jag tränat ordentligt så behöves inte promenaden och tänker liksom inte att jag behöver bränna kalorier och det påverkar inte mitt liv på ett negativt sätt. Men skulle inte kunna ta bussen till och från en hel dag av föreläsningar tex utan att göra något fysiskt, måste verkligen röra på mig men handlar också om sömn och liknande.

      Jag försöker också promenera varje dag, men det är enbart för att jag jobbar hemma mycket och om jag inte tar mig ut sover jag jättedåligt. Men det du beskriver låter som ett ohälsosamt tvång verkligen, och det bästa vore nog om du sökte hjälp för det!

      Jag skulle säga att det är beteendet och tvångstankarna i sig som är sjukliga, inte själva promenadmängden. Och har man sådana tankar kring ett område är det stor risk att man överför det till fler så hitta någon inom vården att prata med.

      Tycker inte att det låter sjukligt, tycker att det låter sunt. Promenerar betydligt mer själv pga hund, men även innan hund gick jag minst en promenad om dagen.
      Allting måste inte behandlas och att promenera 30 minuter om dagen är inte sjukligt 🤣. Man ska vilja röra på sig, kroppen är gjord för det.
      Folk nu för tiden alltså.

        Tycker du detta låter sunt och ”normalt”:
        ”…flera gånger hänt att jag ljugit om jag måste hem från skola/jobb/annan tillställning tidigare än vad jag egentligen behöver för att hinna med att promenera. Undviker även att åka på resor då jag vet att det kan förhindra att jag får ta mina promenader. Är besatt av att jag måste röra på mig.” ???

        Går du hem tidigt från jobbet och undviker resor för att du bara MÅSTE gå en promenad för annars känner du dig mindre värd/pissig???

        Det är inte ett normalt eller hälsosamt beteende någonstans.

        Jag hoppas TS förstår att vi alla säger detta i välmening för att hen ska kunna söka hjälp.

        Det är ju inte promenaden i sig som är det sjukliga. Om du tycker att detta låter normalt så kanske du själv också behöver ta hjälp. Sagt i all välmening från en som också promenerar varje dag.

      Känner igen mig mycket i det du skriver 🩷 För mig har träning/promenader och mat varit det jag kunnat kontrollera under knepiga tider i livet där jag känt brist på kontroll i det övriga i livet. Jag tycker som många redan skrivit att du borde hitta någon att få råd och stöd kring detta. Det är inte själva rörelsen i sig som är problemet utan tankarna.
      Jag har slutat att sätta upp mål för min motion mer än att jag ska ut och röra mig. Det blir för triggande att bestämma ex. 10 k steg/dag eller viss styrketräning per vecka. Jag måste känna efter vad kroppen behöver och orkar varje dag.
      Ta hand om dig 🌻

      ocd. sök hjälp asap.
      skulle säga det inte är sunt förhållningssätt du har alls till detta!

      Du är inte ensam! Jag hade tvång med 10k steg varje dag i flera år. I år har jag avbrytit det, går promenad varje dag fortfarande och har aktivt jobb men siktar inte in mig på ett vist antal steg. En del dagar kanske det blir 12-15k och andra dagar 2-3k så jag tycker du ska sätta som mål att trappa ner. Gå promenad OM du vill men gör det inte pga tvång. Sök hjälp om du finner detta svårt att bryta. För min del var det ”enklare” att bryta detta pga jag varit sjuk en del i början av 2024 och då har jag naturligt blivit snällare mot mig själv 🙂 kram!

    Succession. Sist på bollen men så bra!!

      Håller med! Såg klart den häromveckan och insåg att de flesta redan sett den och gått vidare. 🙈

      Jag har bara sett första avsnittet i sista säsongen än så länge!
      Samma sak med Exit.
      Vill väl inte att de ska ta slut.

      Verkligen så bra.
      Störde mig dock på att Roman hade fru och barn i första avsnittet som sedan bara försvann?

        Men det var väl en flickvän och hennes barn? Och så gjorde de slut?

    Hur vet man om ens hem luktar gott? Är så nojig över att det ska lukta matos eller helt enkelt inte fräscht när jag får besök, även om vi har det städat och liksom fint i övrigt. Hur gör ni för att ha en fräsch känsla hemma? Utan kemiska dofter av doftljus, sprayer etc?

      Vädrar

        +1 👆🏼 vädra oavsett årstid.

          😅 Vädra? Hur? Hur länge? Hur ofta? Borde börja vädra känner jag nu spontant…

            Vädra gör man ordentligt men korta stunder.

            Öppna fönstret och balkongdörr om du har? Öppna ordentligt en stund och sen stäng. Allt beror ju på hur stort du bor osv

            Vet du på riktigt inte vad vädra är?

      Om du har städat, brukar diska och rensa avloppen ibland tror jag inte att det är någon fara 😊

      Fråga när en kompis kommer över, och be om ett ärligt svar. Jag älskar ju doftljus så kanske fel person att svara, men annars typ en liten bytta bikarbonat i skåpet där man slänger sopor + inne i kylen då den suger åt sig lukter. Ta ut sopor ofta och kasta ut husdjuren om du har några, för det luktar oavsett hur mycket ägaren säger att det inte gör det 😊

        Nej katter luktar inte, det är deras kattlådor som gör det

          Min katts kattlåda luktar blommor!

            Önskar min katts gjorde det

              Min katt har ingen kattlucka av den anledningen 😂

                Ingen kattlåda utan kattlucka skulle det stå 😅

                  Haha kommer inte behöva någon i sommar men när det är snö vill min katt verkligen inte göra Nr 2 utomhus

                    Min har inget val 😅 Fixar inte doften av kattbajs inomhus.

                      Haft katter innan som varit så men har tagit över en vuxen katt som är van att ha låda tillgängligt så inte vågat ta bort den, iaf inte än 😊

                      Vad fint att du tog över den ❤️ Jag har också gjort det men det var på våren och han rättade sig bara i ledet.

              Tips, blanda ner lite pärlhyacint och rosor i maten. 🌸🌹

                Hyacint råkar vara giftigt. Men rosblad kan man äta.

            Och min katt har lärt sig att använda deodorant varje dag!

          hahah katter luktar inte? känner direkt när jag kommer in i ett hem om det varit en katt där inne och då är det inte kattlådan om det är en utekatt

        Kasta ut husdjuren. Vad hemskt det låter!

      Tycker man märker om man varit borta ett tag. Men tips är väl att vädra, se till att textilier är rena och att inte glömma att städa sånt som dörrar, element etc, dvs inte bara ytor. Tror inte du behöver oroa dig överdrivet mycket om ni har städat och rent.

      Luftrenare

        Vilken?

        Det är verkligen super. Inte bara gör den luften fräschare, det blir mindre dammigt och på sommaren funkar den dessutom lite som en kylande fläkt. Skulle inte kunna vara utan luftrenare.

      Städa, töm sopor löpande, häng upp din tvätt direkt, ha inte alltid ett fönster öppet. Mitt hem har aldrig luktat något alls och det är väl det man strävar efter. Har en vän vars hem ALLTID luktat unket (trots typ 7 olika lägenheter). Min slutsats är att hen ofta hade smutstvätt överallt, ren tvätt fick ligga fuktig länge och ett fönster var alltid öppet för att ”vädra ut den äckliga lukten”. Det resulterade i att det konstant luktade fukt.

        Finns inget som luktar värre än sur tvätt 🤢

      Torka golven med såpa. Ger oslagbart fräsch doft. Samt använd sköljmedel. Jag har katt och det luktar inget från henne alls.

      Vädra mycket. Varje dag! Och doftpinnar

    Fyfan vad patetisk och gammal jag känner mig.. red min man i soffan igår kväll och sträckte en muskel i sidan 😂 gör så jäkla ont. Är det såhär det kommer vara nu (fyller 35 i år)?!
    Hej missionären 👋🏼
    Mvh tanten

      Du får väl träna och stretcha mer.
      Är 40 + och vi hänger både här och här i takkronorna.😂

        Strecha före varje ligg 😂 Väldigt rolig tanke, men tydligen nödvändigt 🙃

      Första gången jag asgarvat i ÖS. Har glömt bort vad jag skulle svara men knipövningar är aldrig fel😀 Vilken sida var det du sträckte muskeln på förresten?

        Alltså ena sida av överkroppen 🙈 Man använder fler muskler än man tror vid dessa tillfällen… Går på ipren nu 😂

          Hahahaha jag skrattade också högt! Tack för de 😂 men jag hade rekommenderar nu efteråt typ tigerbalsam eller liknade. Smörj in för att öka blodflödet där du har ont

            Hahah kul att det kunde roa. Tack för tips, ska genast testa tigerbalsam 😄👍🏻

          Köp en tens om du ska ha sex ofta. Fixar den typen av smärta på ett kick. Själv har jag gett upp att rida. Har artros 😅

          Du ska inte gå på Ipren, du ska svälja dem😉 Du får köra stretch ist för förspel😀

      Tack för den Fia! Nej, det är inte så det kommer vara när man blir äldre. Du var bara ovan. På hästen igen- eller vad man ska säga🙂🙂🙂

      Läste ”slidan” 🤣🤣🤣

        HAHAHAHA!

        Och jag insåg inte förrän nu att det inte stod det…

    Louise Jorge, hur har hon så mycket pengar 🤔 gillade förr hennes youtube men nu senare tiden då jag kollade var det mer översittande snack och gillade inte alls mer, inte samma feelgood som förr..

      Antar att hon tjänar en del på sociala medier och sitt jobb men tror hennes föräldrar stöttar mycket också. Hon bor ju i en sjuk lgh och reser mycket så hon lär få hjälp av föräldrarna

        Hennes eget företag omsätter 2,5 miljon. Hon driver också ett annat företag som omsätter 19 milj. Hon är 27 år. Varför skulle hon få hjälp av sina föräldrar?

          Känns som ni pratar om olika personer..? Hon är 24 och verkar inte driva några företag i den klassen.

          Du menar någon annan. Vet att hon sagt att hon fick hjälp av föräldrarna när hon flyttade till New York för att plugga så tänkte att det kan ha fortsatt

            Aha! Fattade fel. 🙂

        Hon är väl ihop med en rik norrman? Eller blandar jag ihop henne med någon annan nu?

          Du tänker på Lovisa worge

        Fats hon är ju skriven i föräldrarnas villa i Täby. 🤔

          Skulle hon utvandra för en utbildning i USA menar du?

      Håller helt med dig! Noll ödmjukhet och inte alls samma känsla som tidigare.

    Varför värnar ni mer om arbetsgivare än arbetare?

    Förut slogs vi för våra rättigheter, schyssta villkor, ledighet, rimlig arbetsbörda. Idag är fler än någonsin sjukskrivna pga jobb men säljer ändå ut sig till kapitalismen och vägrar gå med i facket, hejar på Elon Musk osv. Vad är anledningen egentligen?

      Backlash på socialismen efter att den blev mainstream och korrupt. Vänstern och socialdemokraterna var någon gång en progressiv kraft men efter att de fick makten och skodde sig blev högern de nya progressiva. Kommer att svänga igen en dag men vem vet mot vad.

      Bara spånar men kanske är det individualismen som gått överstyr. Ingen vill se dig själv som en vanlig knegare utan vill hellre identifiera sig med ex Musk. Även om man *för tillfället* är en vanlig knegare. Sjukskriven är något någon annan är, tills man själv faller dit av egen unik anledning, inte ett systemfel.

      Varför i hela friden skulle jag gå med i facket? Har dessutom en arbetsgivare utan kollektivavtal och har nog bättre lön och förmåner än snittet. Vet arbetsgivaren att de anställda är den viktigaste resursen kommer det märkas på hur man blir behandlad, annars går den anställde någon annanstans.

        Smalt tänk.

        Utan facket hade vi inte ens haft pension eller barnbidrag. Några anledningar att gå med:

        – du får inkomstförsäkring
        – bättre villkor
        – du får hjälp om du blir dåligt behandlad/hamnar i konflikt
        – trygghet
        – stöd vid löneförhandling

          Facket kanske fyllde sin funktion förr i tiden men i dagens läge tycker jag inte de fyller någon funktion om man ser sitt egna värde.

          Jag har privat inkomstförsäkring och skulle jag bli dåligt behandlad är det ändå ingen arbetsplats jag vill vara kvar på.

          Bättre villkor? Vilka villkor då? På min arbetsplats har vi sex veckor semester, företaget betalar privat sjukvårdsförsäkring, sjukförsäkring, vi får upp mot några hundratusen i bonus per år, resor utomlands, har alltid kylskåp fyllt med diverse frukost, snacks, dryck. Vi har roliga aktiviteter som arbetsgivaren betalar så att vi ska ha en trevlig stämning. Mm mm..,

          Vad menar du med trygghet?

          Och varför i hela friden skulle man vilja att någon annan än en själv löneförhandlar åt en? Låter helt sinnessjukt i mina ögon.

            Precis du ser bara till ditt ”egna värde” – individualist.

            – privat inkomstförsäkring, jasså, för samma summa hade du kunnat vara med i facket och fått inkomstförsäkring på köpet

            – du har semester, hur kommer det sig tror du? ja det är tack vare fackförbunden.

            – trygghet i form att du inte kan bli avskedad på felaktiga grunder om du är med i facket

            – är det verkligen sinnessjukt att det finns framtagna riktlinjer och lägstanivåer för löner så att du har något att stödja dig mot vid löneförhandling?

              Snälla någon. Om du hade argumenterat för facket för sjuttio år sedan hade kanske dina argument fungerar. Men inte ett vettigt svar hur det ser ut i nutid.

                Utveckla gärna på vilka punkter.

                  Semester ex. Det är lagstadgat nu.

                Du får gärna bemöta argumenten istället för att bara påstå att de inte håller? Tror många är nyfikna på vad för information du sitter inne på!

              21:13 bra att du är så insatt. Facket är viktigt.

              Anonym 21.00 här.

              Det är helt omöjligt att föra en vettig dialog med dig. Du inleder hela ditt anförande med ett påstående, som är helt felaktigt (”Precis du ser bara till ditt ”egna värde” – individualist.”). Jag hade gärna bemött dina punkter och diskuterat på en vettig nivå men jag tar den diskussionen med någon som är trevlig att prata med.

                Vad menar du?

                Du skrev citat ” i dagens läge tycker jag inte de fyller någon funktion om man ser sitt egna värde.”

                Fackförbunden värnar om kollektivet, du ser till individen. Hur är det är felaktigt påstående?

                Men snälla nån, det är ju du som är snarstucken och inte klarar av att diskutera! Just stating the obvious.

            Om företaget vill bli av med folk kommer de icke fackanslutna ryka först. Facket kommer aldrig strida för den som inte är medlemmar.

              Exakt så på mitt jobb nu… en som har haft negativ inställning till facket inser nu att de vore bra att ha dem.

            Utopi-arbetsplats i mina öron. Var jobbar du och med vad? Behöver skola om mig

          Den absolut enda punkten som stämmer är den första, inkomstförsäkringen. Men det går att fixa på annat sätt.

          Jag håller med om att facket har gjort alldeles fantastiska saker, men det var för så länge sedan att de inte kan leva på de meriterna längre. Numera består facket av maktgalna pampar som utan att tveka gör vad som krävs för att få fortsätta ha makten. Det handlar om makt, inte om arbetarnas villkor. Efter att det skiftet skedde har facken spelat ut sin roll.

            Stackars framtida generation som inser att vi krossat alla rättigheter som våra äldre slog sig blodiga för!

            Makthavarna blir dock nöjda.

              Ja flata har svenskar blivit. Så många som kämpat för dom rättigheter vi har i dag. Mer kämpaglöd behövs.

            Kan du nämna ett par av dessa maktgalna pampar? Låter mest som en klyscha tycker jag.

          Jätteviktigt. Varit med i fack och a-kassa många år.

            💪❤️

        Fast så ser det ju inte riktigt ut i verkligheten, tycker jag hör hur ofta som helst från olika håll, olika branscher om människor som känner sig utarbetade (och faktiskt blir utarbetade) och dåligt behandlade av arbetsgivare men utan att gå till annan arbetsgivare, de härdar ut och fortsätter må dåligt och ja, det syns ju på statistiken också. Är det för att det är lika illa överallt? För att man inte orkar ta tag i det när det blivit så illa att man inte orkar mer? Det är ju faktiskt sjukt märkligt att med att hjälp vi har idag av teknik och liknande att folk måste jobba så hårt att de blir sjuka men ändå är det som att vi accepterat att det ”bara är så”, som en del av livet.

      Jag har varit med i facket i 27 år men har precis gått ur. Anledningen: det fack jag senast varit medlem i är så jäkla mesigt, individuell löneförhandling och urusel arbetsmiljö som bara blir sämre och sämre.

        Är så trött på det snacker, ”facket gör inget blabla”. Okej gör något åt det? Ni har val varje år, medlemmarna bestämmer vilka som sitter på vilka poster. Om du tycker det är dåligt så byt ut, anmäl dig själv som frivillig för förhandlare/skyddsombud/osv. Finns oändligt men det enda folk gör är att klaga men för bekväma och lata för att ta fighten själv. Allt ska va serverat nu för tiden.

          👏🏼👏🏼👏🏼

          Eller så går man ur. Som tur är så är det inte tvång att vara med i ett fack utan högst frivilligt.

      Jag är själv med i facket utifall att det skulle hända nåt. MEN jag har begränsat förtroende för det starka facket på min arbetsplats och till viss del känns det som att de som jobbar fackligt gör det för att slippa knega.

        Tycker man kan vara starkt kritisk till fackföreningar idag utan att i sig vara emot själva konceptet. Förstår helt de som väljer att gå ur och jag anser att de slösar med medlemmarnas pengar. Men sen vet jag inte vad lösningen är. Om allt vad fackföreningar heter skulle försvinna – hur skulle det bli då, skulle arbetsgivare få fritt fram att bete sig hur som helst? Eller är det annorlunda idag, att de faktiskt inte behövs på samma sätt? Förutsättningarna har ju faktiskt förändrats, den enskilda individen har betydligt bättre möjligheter att göra sin röst hörd iom all form av media och man kan connecta med andra och gå ihop lättare på ett annat sätt än förr. Det är också enklare att ta sitt pick och pack och gå. Relativt korta utbildningar finns att tillgå utan kostnad (ex KY) som gör att de flesta kan hitta en väg ut. Men jag vet inte, kanske behövs verkligen facket, att vi tar för givet deras arbete.

          Det är naivt att tro att du som individ klarar dig utan facket och att du kan vända dig till media om det är något. Av alla historier i media som du läser så är det minst 20-tal liknande som inte blir lästa eller hörda. Facket är ju precis det du skriver – connecta med andra och gå ihop.

          Du ska också orka dra i det själv. Det är inte lätt!

          Jag håller med om att flera fackförbund har många förbättringsområden. Men att tro att vi löser det utan facket, alltså vi som grupp i arbetet (för det är ju det facket är) är naivt. Om ni tror att ni hade gjort det bättre så gå med själva och engagera er

            HR satte min lön på 24 800 2021 i ingångslön på Sahlgrenska som 42-årig nyutexaminerad medicinsk sekreterare. Vilket jävla skämt. Facket gjorde ingenting. Knäpptyst från dem nu när vår yrkesroll förändras radikalt. Tack och hej både till Sahlgrenska och facket.

              Problemet är ju att ni i te har strejkrätt så ert fack är inte lika starkt. Det om något är en fråga ni borde driva. Facket är inte en tjänst du köper. Du går med i det. Du är en del av det och behöver vara med att driva utvecklingen framåt.

            Jag inkluderar då även sociala medier, att man liksom kan göra uppror hemma från soffan idag. Alla kan ha sin kanal. Vad hade man gjort tidigare? Telefonkedja? Men också, det har ju varit goda tider rätt länge nu och många känner sig nog oumbärliga och att de kan välja mellan många arbetsgivare. Skulle löner börja sänkas rejält med kartellbildning och risk att du står helt utan jobb om du inte köper en 10 k sänkning per månad skulle det nog kännas annorlunda och folk skulle behöva en ordentlig organisation som står upp för arbetarna. Dvs ett fack.

      gillar inte facket. skulle aldrig gå med

        ”Gillar inte facket”.Hur korkad får man bli

      Va med i facket men min chef satt som ordförande i klubben, när det blev konflikt sket sig allt . Då konflikter rörde henne , hur hon behandlade personalen självklar vände hon det att det va oss de va fel på . Och jag fick spaken . Har noll förtroende för facket efter det.

        Det är nog mer den specifika klubben det handlar om och inte fackförbund som helhet. En chef ska ha central anslutning, och kan varken vara med i eller företrädas av fackklubben på en arbetsplats eftersom att klubben och medlemmarnas motpart i förhandlingar ibland är chefen. Måste blivit något fel där…?

    Känner mig så ensam och misslyckad som människa, och har typ alltid känt så mer eller mindre. Känner mig efter i livet, utanför, som att jag tittar på när alla andra lever ”det riktigt livet”. Nån som känner igen känslan?

      Ja. Så dumt att det finns hur många som helst som känner så? Men det går faktiskt att jobba bort.

      Jag gjorde det. Sen bestämde jag mig för att jag vill leva ett liv som jag mår bra i för min egen skull och nu känner jag inte så längre trots att jag är jätteutanför enligt samhällsnormen.

      Jag kände så. Pratade med en kompis som tvingade iväg mig till VC. Tog ett test där och hade en depression. Fick antidepressiva, pratade med en psykolog och nu 2 år senare har jag slutat med antidepressiva och är lycklig! Skaffade nytt jobb, började umgås i en ny umgängeskrets, träffade en kille och han friade precis. Våga sök hjälp! ❤️🗽

      Känner så ofta för jag lever ett liv som är emot strömmen. Men kan verkligen inte bry mig mindre. För vem lever jag egentligen för? Mig eller någon annan?

        Man måste gå mot strömmen för att hitta källan ❤

      Ditt liv är också det riktiga livet. Ditt liv är liv oavsett vad du fyller det med. Bara för att många gör samma sak i samma ålder betyder det inte att deras liv är mer riktiga än ditt. Ditt liv räknas lika mycket!

    Ni som går på spinning eller till & med kanske leder spinningpass: ge mig bästa musiken att cykla till! Snälla!

      Great spirit med Armin van Buuren

      Jag gillar Cha cha cha med Käärijä, den är toppen för snabba intervaller!

      Armin van buren

      Hälsa Gud med Miss Li.

      Gareth Emery har flera bra, brukar löpträna till det. Här är min löpträningslista från Spotify, om man gillar trance är den nog helt okej.

        Oops, postade för tidigt. 😄

      Googla på RPM Les mills tracklist så får du massa bra förslag!

      Gareth Emery – Exposure
      Tiesto, MOTi – Blow your mind
      Gareth Emery, Jeremy Vancaulart – Welcome to your life
      Adam Sobiech – Memories
      Tasadi – Sirena
      Ashley Wallbridge, Evan Henzi – Still alive
      Exolight, Suncatcher – I’m always happy when it’s raining
      Gareth Emery, Ashley Wallbridge – Amber sun
      Smash into pieces – Let me be your superhero
      Smash into pieces – Six feet under
      Armin van buuren – I need you (Standerwick remix)
      Aly & Fila – Nubia (Extended mix)
      Gareth Emery – St Mary’s

      Green day holiday

      Rose tattoo med Dropkick Murphy’s

      Hallelujah – Leonard Cohen

        kör du spinning till den….?

      Så bra tips! Mer mer mer 🤩

      Bästa delarna till intervaller!
      Sex on fire – Sandro Silva
      Animals – Martin Garrix
      Right now – Rihanna Dyro radio Edit
      Remember – Becky hill & David Guetta
      Sexy bitch – David Guetta (feat. Akon) Extended
      Shots – imagine dragons Broiler remix
      Where are u now – Justin Bieber, Diplo m.fl (Marshmello remix)
      Beauty and a beat – Justin Bieber Nicky Minaj Wideboys radio mix
      Levels – Avicii Cazzette’s NYC mode radio mix
      Kick out the Epic motherf**ker – Dada life
      With every heartbeat- Robyn Kleerup Voodoo & Serano remix
      Mammoth – Dimitri Vegas & Like Mike
      Mr. Vain Recall – Radio Edit – Culture beat

    Hur vet man om man har hål i tänderna?

    Jag börjar bli väldigt orolig att jag förstört mina tänder. Jag har haft 4 hål och jag dricker mycket läsk så mina tänder ser inte superbra ut.
    Nu förtiden får man ju aldrig gå till tandläkaren heller. Så jag börjar bli jätteorolig att jag fått flera hål.

    Nu har jag varit öm i tänderna i flera dagar. Jag vill bara sitta med plackers hela tiden.
    Är det hål tror ni?

      Vadå får inte gå till tandläkaren? Det är väl bara att boka tid, eller vad menar du?

      Förlåt men det här är nästan snäppet värre ån folk som skriver ”jag känner mig trött, ge mig en diagnos.” Jag förstår att det känns jobbigt men du måste ta dig till tandläkaren.

      Vadå ”får” aldrig gå till tandläkaren? Jag har abonnemang hos folktandvården och blir kallad varje eller vartannat år åtminstone. Boka tid asap om du är orolig. Munhälsa än är extremt viktig och kan ha kopplingar till andra sjukdomar med

        Jag hade abonnemang i flera år men dom tog bort det i den kommunen jag bor i. Så för att få en tid måste jag gå till en privat tandläkare. Om ens dom har en tid.
        Och där kommer det väl bli snordyrt.

          Okej. Då får du väl sätta ett pris på dina tänder. Är det värt att behålla dem för 3000 kr? Inte? Skippa besöket.

          Vad pratar du om. Du bokar en tid hos folktandvården så gör de en undersökning. Det kostar typ 600-1200:-. https://tandpriskollen.se/ Om man får ont i en tand ringer man och bokar en tid. Förstår inte problemet?

            Folktandvården har hänvisat mig till den privata tandvården. Eftersom folktandvården har inte plats för fler. De prioriterar dem som behöver de.
            Så när mitt abonnemang gick ut fick jag inte förlänga.

              Nej men boka hos en privat då. Behöver inte va så mycket dyrare. Ett som är säkert är att det blir dyrare ju längre du väntar

              Oj vad konstigt? Småstad?

                Detta sker även på vårdcentraler (i både större och mindre städer). De har inga tider och hänvisar dig till privat vc som du får pröjsa själv.

                1500kr istället för 200kr.

                  Då får du ju ta upp det med verksamhetschef eller patientnänden. De har skyldighet att ge vård inom en viss tid.

                    Tro mig jag har försökt men det funkade inte och jag behövde vård. Så jag betalade.

                      Funkade inte? Patientnämnden driver ditt ärende. Du kan även åberopa vårdgarantin i vissa ärende.

                      Haha nej, välkommen till nya Sverige. Pröjsa eller bli utan vård.

                      Säger inte att vården fungerar för det gör den inte men accepterar alla bara det och inte gör det man ska (kontakta verksamhetschef och patientnänden) kommer inget att förändras. Sluta förföras över hur utvecklingen ser ut och agera istället. Mvh, har haft 3 ärenden hos patientnänden.

                  Ja vårdcentraler är svårt/tar lång tid att få komma till, även i Stockholm. Men inte tandvård.

                  300 kr år har man bidrag så om du inte varit på 2,år har du 600 kr
                  så dyrt blir det inte.

                    Får man spara från förra året?

              Dem som behöver det? Är du listad hos dem ska de erbjuda dig en tid om du har ett hål? Är du inte listad hos dem behöver du ju lista dig hos någon annan. Jag går till en privat tandläkare som tar lika mycket betalt som folktandvården. Jag bifogade dock en länk där du kan jämföra priser mellan olika tandläkare. Välj en billig i så fall. Men har du ett hål och väntar blir det större och dyrare att åtgärda.

          Vem som helst får gå till folktandvården, bara ringa pch boka en tid.
          Man måste inte ha avtal med dom.

            Detta beror på i vilken region du bor i. I min region tar folktandvården bara emot barn och äldre.

              Vad märkligt. Ska väl vara till för alla, skulle inte vilja gå privat liksom.

                Uppenbarligen hade de inte möjlighet att ta emot patienter i Kajsas fall.

                Vill och vill. Ibland är det enda alternativet för att få en tid.

              Där jag bor tar inte Folktandvården in nya patienter för närvarande pga personalbrist. Och är man inte barn eller äldre och har okej tänder så blir man kallad vart tredje år, i bästa fall.

          Det behöver inte vara dyrare hos en privat tandis.

      Gå privat! Jag har aldrig problem att få tid pch bor i storstad. Går bara till folktandvården med barnen.

      Men gå till tandläkaren bara. Skafda tandvärdsförsäkring.

        Största bluffen med tandvårdsförsäkring. De sätter ens tandstatus låg för att få in mer pengar trots att man har perfekta tänder.

          Foliehatten sitter hårt ser jag.
          Jag har bra tänder och försäkringen jag betalar kostar mindre än en undersökning + tandhygienist per år.
          Sluta sprid dynga.

            Lol. Märkligt att så många har ”hål” enligt folktandvården men vid undersökning hos privat tandläkare? Noll hål, perfekta tänder.

              Fast det är ju skillnad på att teckna ett kontrakt och att åtgärda det som behöver göras akut idag? Alltså, tecknar man en försäkring måste de ju bedöma risken, där någon kanske har flera tänder som ser rätt dåliga ut men inte behöver lagas idag = inte så positivt direkt medan går man bara på en undersökning så finns det ju där kanske inget att åtgärda, inte idag, men nästa gång kanske det är flera hål. Men visst, över tid kommer man ju behöva betala tillbaka de lagningar man behövt i form av ökad premie medan den med perfekta tänder undersökts oftare än vad som egentligen behövts.

                Jag och många andra har tecknat försäkringen till lägsta premien. Den höjdes dock väldigt snabbt trots att tänderna var lika fina som vanligt enligt andra tandläkare 🧐

                  Är iofs inte förvånad, det är ju enkelt att haka på ett erbjudande som låter som en riktig no-brainer men när premien går upp måste man fatta ett aktivt beslut att avsluta och många är nog rädda att premien ska gå upp ännu mer om man avslutar men vill haka på senare. Låter dock konstigt om de skulle hävda att folk har ”hål” om de faktiskt inte har det, sånt borde ju anmälas isåfall och ”perfekta tänder” är väl lite vagt, låter som någon en tandläkare kanske säger men kan ju alltid vara något som gör att de misstänker att jobb kan behöva göras inom kort. Jag menar, är det helt perfekt, varför ens gå regelbundet till tandläkaren?

            Jag frågade för flera år sedan vad en sådan skulle kosta och det var minst 400 kronor i månaden. Säkert på grund av att jag hade mycket hål när jag var barn men sen har blev vuxen (i typ tjugo år) har jag nog lagar ett hål. Så för mig hade försäkringen varit EXTREMT dyr. Så jag litar inte alls på den uppskattning som jag fick. Sen är det som lika försäkringar, har man råd att betala för kostnaden att laga hål mm så är det oftast billigare.

              Men sätt då undan 400:- i månaden på ett konto tills du har en summa som känns rimlig för oförutsedda tandkostnader?

                Eh. Om hen tyckte 400kr i månaden var för dyrt för en försäkring, vad får dig att tro att hen har 400kr över att sätta undan varje månad?

                  Det är väl stor skillnad på att betala 400:- till en försäkring man inte vet om man har nytta av och att sätta in 400:- på ett sparkonto?

                  Du förstår skillnaden på att något är dyrt och att inte ha råd va? Ts skrev att hen kunde betala 10k kontant utan problem. Hen tyckte ändå det var dyrt. Alla är inte fattiga.

                Jag har inga problem att betala för att laga hål eller annat även om det kosta 10000 så för mig var det verkligen inte värt att betala 400 kronor i månaden OM något händer. Då betalar jag hellre för eventuella lagningar eller vad för problem som nu uppstår.

                  Har du ”risiga” tänder men är rökfri, och kanske behöver laga ett hål per år så kostar det ca 127kr i månaden.

                  Då gäller det mun över 35 år med en eller flera porslinskronor.så 400kr/mån vet jag inte vart du fått pris ifrån.

                    Det är ju olika priser i alla regioner så det beror helt på vilken folktandvård man tillhör. Dessutom rörde sig detta nog om en privat tandförsäkring..

                    Jag betalar 425 kr/månad. Är rökfri och lagar max ett hål per år.

                      Att laga ett hål per år är VÄLDIGT mycket. Borstar du ens tänderna?

                      Det beror väldigt lite på hur ofta du borstar tänderna hur ofta du får hål. Det beror din saliv och andra ärftliga faktorer.

              Men ring bara folktandvården o gör en undersökning och kolla.

              Jag är säker på att du skulle hamna runt 150kr max!

                Hahahahahhah 150 spänn???? Vilken värld lever du i

          Nej, så har jag inte fått det.
          Bra nivå och jag ser ju själv på tandplåtarna när vi går igenom.

          Har inte hög prisnivå, haft det i tio år.

      Har du eltandborste? Använder du Tandkräm med flour? Flourskölj (Flux brukar tandis rekommendera)?

      Boka tid hos tandläkaren ASAP, säg att du har problem och även haft problem. Med din historik borde du kanske ha abonnemang och du borde bli kallad varje år oavsett abonnemang eller inte. Min sambo har ”dåliga” tänder och blir kallad varje år utan att ha abonnemang.

      Tänder är så otroligt viktigt och kan påverka kroppen mer än man tror!

        Kajsa skrev här ovan att hon inte är listad hos någon tandläkare så därför blir hon inte kallad. När hon ville lista sug hos folktandvården hade de tydligen fullt.

        Mitt tips är zendium, alltså tandkräm med zink. Det lugnar väldigt mycket. Zinktillskott är också bra.

      Ömhet i tänder kan lika gärna bero på att tandköttet är irriterat/inflammerat eller att du biter ihop utan att du kanske är medveten om det. Tycker att du ska gå till tandläkaren och kolla, vi härinne kan omöjligt veta om du har hål eller inte. Eller finns det något som gör att du inte går dit? Ett litet råd utöver: Om du dricker mycket läsk så byt till att dricka med sugrör. Visst, det är socker och så ändå men då minskar du iallafall läskens direktkontakt med tänderna.

        Jag har haft så mycket annat att tänka på så mina tänder har inte prioriterats.
        Men nu har jag kommit till insikt att jag måste prioritera min fysiska och psykiska hälsa. Så en del i det är att se över mina tänder.

        Jag tror jag är lite rädd för att ta tag i det. Och jag vågar inte prata med någon om det för jag känner mig så korkad.
        Finns det någon annan försäkring man kan teckna när man inte får ha ett abonnemang. Eller man kanske får ha abonnemang på privata kliniker också.

          Tandvårdsabonnemang är bara ett sätt för Tandvården att suga ur en pengar! Gå till en privat, du blir kallad en gång om året och till tandhygienist 1-2 ggr om året beroende på tandstatus!

            Fast du du blir kallad till tandhygienisten också en -två gånger per år via folktandvården.
            Mig kostar det 120kr/mån, gjorde precis en rotfyllning.

            Töntigt att folk uttalar sig om priser när de inte vet.

            Kostar ca 1000kr hos tandhyg om du även ska ta bilder o ta bort tandsten etc.
            Blir inte mkt mer hos folktandvården om du slår ihop det plus att du inte betalar ngt mer om du behöver laga, som du måste hos en privat.

          Jag jobbar på Folktandvården och mitt råd är att du bokar tid för en vanlig undersökning till en början.
          Vi är vana vid patienter som både är tandvårdsrädda och inte varit hos tandläkaren på länge.
          Läsk och sura drycker skapar främst erosionsskador/frätskador på tänderna som tyvärr inte kan behandlas.
          Lycka till:)

          Du är inte korkad, försök att inte vara för hård mot dig själv. 😊 Jättebra insikt, det kommer gå bra ska du se.

            Tack till er som svarat fint och peppande!

            Jag bokar en tid hos en privat tandläkare så får vi se vad som händer.

            Men jag är rädd att jag kommer få höra att det är kört. Att de inte går att rädda mina tänder.

              Tro mig, de kan rädda dina tänder i många fall. Jag har en tand med 4 lagningar som är rotfylld. Går tanden mot förmodan inte att rädda så sätter de in en skruv med ett implantat. Min kompis gjorde det när hon var 25 år. Det är 10 år sen och hon har inga problem alls. Ser ut som en vanlig tand.

                Många drar sig att gå till tandläkaren för det är så dyrt. Det skulle väll denna regering ändra på. Säg det som inte blivit dyrare. Så här trodde många inte det skulle bli.

                  Ja och det skulle inte bli uppsägningar i vården 🤣

              Tandläkarna har sett det mesta så det går säkert bra, och det mesta går att ordna till om det skulle vara något. Att du har börjat ta tag i det nu är superbra. Mvh från en som har tandlossning och fula tänder (gick inte till tandläkaren på 5 år). Allt ordnar sig! 🌸

      Sluta. Dricka. Läsk.
      Byt till lightläsk, fattar seriöst inte varför man dricker sockerlösning. Skölj åtminstone munnen med vatten efteråt. Och använd fluorskölj.

        Sluta.tala.om.för.andra.vad.de.ska.göra

        Light är inte bättre …det är surt det också

          Precis, det sura ph-värdet fräter och är lika illa som sockret

        För att det är gott? Mycket godare än light.

          Kommer aldrig förlåta Coca-Cola för att de ändrade smaken på Zero. Den går ju inte att dricka längre🙁 Lightläsker är inte heller bra sa min tandläkare. Inte heller vin eller citronvatten.

        Förstår inte vuxna som väljer att dricka läsk till vardags. Oavsett socker eller ej. Varför gör man så mot sin kropp?

          För att det är gott

    Margareta Grääs nämnde på sin instagram ”body shop-grejen” och ville sen inte kommentera det mer. Någon som fattar eller vet något? Kändes som det var något med företaget som inte var så positivt

      Kan det vara att Body shop är ett MLM i många länder? Alltså ett pryamidschema.

        Oh de visste jag inte!

          Jag googlade och fick upp detta från deras egen hemsida. Dvs Body Shop home är MLM i UK och Australien men INTE ett pyramidspel: https://tbsah-gb.thebodyshop.com/hc/en-gb/articles/4406446758289-Is-The-Body-Shop-At-Home-a-Pyramid-scheme

      Ja hon har ju jobbat där och sa upp sig. Kanske blev hon uppsagd? Men hon har ju hintat flera gånger att dom inte var något vidare bra arbetsgivare i alla fall.

        Hon hade funderat på att säga upp sig under en tid för att hon och hennes kollegor blev dåligt behandlade under längre tid. När hennes youtube började gå tillräckligt bra för att leva på blev beslutet inte speciellt svårt.

      Följer inte henne så vet inte vad du menar, men jag har för mig att för några år sen så hade hon inget positivt att säga om dem och har jobbat där. Är jag ute och cyklar?🤔

        Nej det stämmer nog. Inte följt henne så länge men hon nämnde de i videon kring att hon har arbetet där

    Besvikelsen när man läser en deckare som
    har en intressant mordgåta med författaren totalt misslyckats med att göra polisens/journalistens privata relationer och problem intressanta. Speciellt om det är en serie och de tidigare böckerna är bra. Därför jag aldrig lyssnar på ljudböcker för då kan jag inte hoppa över stycken eller skumma det ointressanta.

      Vilken deckare är det??!

        Ristmärken av Johan Theorin

          Jag läser den just nu men tycker den är lite småseg typ?

            Jag tycker ändå tillbakablicken till 40-talet är intressant men förstå inte varför man ska behöva läsa Amors perspektiv (jo förstår egentligen eftersom Tilda är föräldraledig men ändå) för jag har noll intresse i det eller honom som person.

            Tycker dock boken innan var mycket bättre

        Jag hamnade i modd så hoppas det godkänns snart men senaste från han som skriver om Öland

    Har Filip Lamprecht och Linn Hegdal verkligen bara varit ett par/romantiskt involverade i ett år? Känns som det startade under lets dance för tre år sen..

      De har säkert varit nånting innan.. men de blir ju jobbigt att erkänna nu när han nekade de så länge

        Eller så har det vuxit fram…

      Hur ska vi veta😉

    Hade du kunnat vara ihop med någon från en annan ”klass”/bakgrund? Tex du är arbetsklass och hen överklass. Eller tvärtom.

    Upplever att man inte alls har samma referenser eller erfarenheter vilket kan göra det svårt att förstå varandra vid samtal och diskussioner?

      Svårt att förstå tror jag inte men språkbruk och allmänbildning osv skulle jag kunna ha svårt för tror jag tyvärr. Hade jag varit ihop med överklass hade jag nog mest inte känt mig tillräckligt snyggt klädd och fixad typ (såklart olika i familjer men vissa är ju verkligen lite fiiiiinare).

        Finns ju vanliga män o kvinnor som gift sig kungligt. Känslorna är viktigast. Och ha förståelse o respekt för varandras olikheter. Och det har man om man älskar någon. Så är jag.

          Jo men även om min partner är förstående kan jag väl ändå känna att jag inte passar in i överklass? 😊

      Beror lite på hur man definierar begreppet. Alltså, säg en kille som kommer från riktig arbetarklass och familj och allt umgänge är totalt rotat i det och killen likaså och då tänker jag kulturellt, inte antalet kronor in på kontot varje månad som någon faktor så: nej. Överklass med stora förmögenheter och även här, djupt rotat med kulturella normer och avgränsat umgänge med rätt personer: nej. Men sen finns det ju alltid de som bryter sig ut lite och gränserna är inte alltid tydliga så det är ju inte helt definitivt på något sätt.

      Om personen känns malplacerad vart man än tar med honom så skulle det kanske vara jobbigt för båda. Oavsett om han är högre eller lägre klass än en själv. Har haft kille med någon sorts bildningskomplex bland alla mina akademikerkompisar (de var supersnälla) men han hade nog dåligt självförtroende (kanske pga annat med) och han blev liksom tjafsig efter lite alkohol och ville ”bevisa” och rakt ut berätta för folk att han minsann är smart.

      Svamligt svar, kanske är det inte klass jag har erfarenhet av utan bara att man var olika

      Jag är svensk lägre medelklass. När jag bodde utomlands dejtade jag en överklasskille från det landet. Mellan honom och mig funkade det jättebra eftersom vi var unga och han var en väldigt rolig och lite tokig kille. Det som inte funkade var när vi var med hans kompisar. Med dem kände jag mig verkligen bonnig..

      Nej verkligen ingen överklass-brat.

      Absolut. Jag är från arbetarklass i en Stockholmsförort (tänk betongen) och min kille är från en ”fin familj” (tänk släkthistorik, tillgångar, fancy efternamn). Den stora grejen är väl att våra föräldrar är väldigt olika och aldrig skulle kunna umgås. Men både han och jag delar värderingar, tankar kring framtiden, har liknande intressen och härliga gemensamma vänner, är ambitiösa och har bra jobb.

      Beror på vilka värderingar hen har.
      Man kan vara både över,arbet,underklass med kassa värderingar och tvärtom.

      Jag är socialdemokratisk politiker och fackligt förtroendevald.För mig spelar inte klass någon roll, utan ideologin personen som jag lever med har.

      Jag gillar det gränsöverskridande, så ja. Alla gånger. Men jag är uppvuxen med en mamma som gifte upp sig och bara var intresserad av fasaden, inte kul. Min ”arbetarklasskille” blev sedan långt mer framgångsrik än alla andra i min familj. Sen kan jag inte säga att allt varit lätt.

    Ni med diagnoser – har ni berättat för era arbetsgivare? Varför/varför inte och hur togs det emot?

      Jag har en diagnos (Aspergers). Berättade inte det under de 8 första åren. Jag förstår ju ändå att cheferna jag haft under den tiden säkert misstänkt det men svårt för dem att ta upp det.
      För ett år sedan blev jag sjukskriven för annan psykiatrisk diagnos och då stod Aspergers syndrom med som underdiagnos (inte den akuta diagnosen) och jag orkade inte bry mig om att den diagnosen syntes då.
      Fick ny chef under sjukskrivningens gång och det har gått bra, hon har bättrat min arbetsmiljö på eget initiativ.

      Nej jag har inte berättat faktiskt, anställd sen -06.
      Gör på hälsokontroller var tredje år och är då skyldig att uppge vilka mediciner jag äter. Är så sjukt nervös över nästa gång! Får se om jag får behålla jobbet (inom järnvägen)

        Jasså är man skyldig att berätta om mediciner? Får chefen reda på vad som sagts under hälsokontrollen?

          Ja vi gör både blodprov och urinprov, och där kommer det ändå upptäckas. Chefen får reda på det om man visar positivt även om man angett det. Men sen vet jag inte vad som händer, återkommer om ett år då det är dags för min hälsokontroll haha. Usch vad nervös jag blev nu när jag tänker på det!

            Är det ADHD-medicin, benzo eller opioider du kommer vara positiv på (gissar lite nu)?
            Om du har recept och intyg att du kan jobba med substansen i blodet borde det vara lugnt?

              Det är väl inte självklart? Det beror väl helt på vilket jobb personen har.

              Finns många jobb där du inte får ta den typen av medicin. Polisen är en.

              Ja adhd-medicin, elevanse och attentin.
              Jag vet att man är skyldig att uppge diagnoser när man anställs inom järnvägen men vet inte hur det blir när man redan är anställd.
              Jag tycker själv det är värre att vara omedicinerad o jobba än med medicin som mest ökar mitt fokus. Men det är ju inte min åsikt som räknas tyvärr haha.

      Jag har ADHD (med depression och ångest på köpet) och tror jag berättade på intervjun om min ADHD, de har vetat sen tidigt i min anställning i alla fall. Togs väl emot ganska bra, de hade inga direkta åsikter eller så. Ver inte riktigt hur du menar med hur det ”togs emot”? Har du dåliga erfarenheter eller är du rädd för någon särskild reaktion?

      Sen har de fått reda på resten av psyk-historien iom. sjukskrivning. Jobbar dock inom vården så där kanske chefen är mer förstående iofs.

      Ja. Är ganska ny på jobbet men jag och min stora mun… Berättade om min ADHD första veckan 🙃 Tidigare arbetsgivare kände också till det + väldigt mycket mer privata saker som påverkade mitt mående. Det var en väldigt varm och snäll arbetsplats och vi delade nog med oss av det mesta. Alla blev goda vänner snabbt!

    Alltså när folk lägger ut om årsdagar på sociala medier och man själv vet att paret gjorde slut i två månader x antal år sen för killen raggade på andra på fyllan. Nej ni har inte varit ihop i 10 år tänker jag för mig själv och din kille är inte så fantastisk för jag har själv sett hur han betett sig.

      Eller folk som måste skriva ”vi har haft våra upp och nedgångar”, då vet man att nån av parterna var otrogen

        Va? Dummaste jag hört.

        Hahahaha va?

        Nja. Kan väl lika väl handla om sjukdomar, ekonomi, tuff period på plugg och jobb osv.

      Nån känd?

      Äsch, två månader är ju ingenting på 20 år. Live and let live.

        10 skulle det stå. För tjocka fingrar

          😂😂😂

      Haha förlåt , men fy vad bittert skrivet. Såklart går alla förhållanden upp och ner. Man kan älska någon hur mycket som helst och ha ett bra förhållande, även om man haft en djup svacka en gång på 10 år. Att du skriver såhär indikerar bara att du aldrig haft ett seriöst förhållande, och definitivt inte ett längre seriöst förhållande…

        Hahahah nä har bara varit ihop med min partner i 10 år, utan avbrott 😉

        Hur är det bittert? Tycker snarare det är lite pinsamt att hylla en douch

          Visst visst. Och jag har varit med min partner i 120 år.

            Spännande

          Bittert och dömande. Du vet absolut inget om andras förhållanden. Mm du har absolut haft en partner i 10 år. Not.

            Men snälla, har man umgåtts med folk vet man faktiskt en del av det man ser på fest när inte den ena partnern är med. Vill man förlåta det ja varsågod men enligt mig har man ändå inte haft ett tio år långt förhållande om man gjort slut en gång.
            Snark ja gud vad bitter jag är, väldigt avundsjuk på en sån partner

              Ja du låter verkligen bitter 😅 hur är en paus på någon månad relevant i ett 10 år långt förhållande?

              Nej då har man haft ett 9 år och 11 månader långt förhållande. Är du typ 20 år eller så? Du har ett väldigt barnsligt tänk gällande förhållanden. Svart/vitt och barnsligt.

                Haha en brukligt att fira på dagen man blev ihop. Inte så man flyttar den för man var ifrån varandra en månad. Haha, jag har varit gift i 8 år och är 36. Ingen bryr sig om sånt här mer än dig.

              Hahaha, spelar det DIG någon roll?? Det var den töntigaste sak att störa sig på jag läst på länge.

        Alla förhållanden går inte upp och ner, att du skriver såhär indikerar att ditt förhållande inte är så himla bra. Om du ens haft något förhållande.

          Vad som är upp och ner är väl upp till varje par att bestämma vad man avser med den frasen?

          Visst kan det gå upp och ner utan att det betyder att man varit otrogen, haft pauser eller så.

          Men har man varit ihop ett par år finns det ju säkert perioder som varit mer slitsamma kanske, typ när man har mkt på jobbet,
          Småbarnsåren, kanske ngn sjukdom mm.
          Och sen stunder då allt är topp.

      Varför bry sig? Har du problem med dina egna relationer som du projicerar på andra?

    Alltså vaaaaaad är det som är roligt med bäst i test? Har försökt kolla på det en gång förut, kollar nu igen och det är så tråkigt. Samtidigt vet jag att typ alla (?!) älskar det. Vad är det jag inte förstår?!

      Fråga inte mig. Känns som en trött midsommar.

      Det är så dumt bara att det blir lite småroligt. Jag kollar alltid på det när jag mår lite dåligt, för det är absolut ingenting som kan ”trigga” igång några jobbiga tankar med 😅 Jag skrattade högt åt första säsongen, inte längre, men då var konceptet också nytt i Sverige.

      Tycker lika! Känner mig konstig som inte tycker det är kul när så många andra gör det.

      I förra öppet spår när inget funkade med kommentarerna var det en som frågade om brun utan som som inte var för kraftig. Jag rekommenderar droppar, t.ex. Clarins eller löwengrip! Ida warg har tydligen också.

      Riktigt tråkig panel i år tyvärr.

        Ja detta stör mig. Plus att det ligger större press på dem att alltid prestera pga ingen gäst som kan vara lite extra rolig i något avsnitt

        Kan också irritera mig på att ankan kommer in i vissa tester. Ha hellre 6 stycken i panelen så det går att dela på de i lag…

          Ankan är rätt så jobbig också tycker jag. Hade hellre sett någon annan gästa laget.

            Ja verkligen och min sambo blir galen över att han typ inte verkar bry sig om själva testet utan ”gör sig korkad”.

            Den mörkhåriga yngre killen (minns inte va han heter?) som sitter i panelen bekräftade ju nästan detta i ett gruppmoment där en av lagmedlemmarna skulle sabotera. Han höll på att bli galen på henne OCH ankan pga han var ännu värre än hon som skulle sabotera medvetet

      Beror ju på panelen och vilken typ av tester de gör. Tyckte det var roligast de första säsongerna. Har ju hållit på ett tag nu

      Brittiska och norska är kul. Tyvärr gillar jag inte babben och Davids krystade dynamik.

        Har inte dragit på munnen en enda gång när jag kollat på den brittiska… ändå intressant hur olika humor man kan ha 😊

          Ok solstråle.

            Men ts får skriva att den tycker den svenska är tråkig?

          Vilka säsonger har du sett?

            Den som går på SVT nu

              Du ska se de tidiga. De är mycket roligare!

          Hur man inte kan skratta åt Taskmaster förstår jag verkligen inte?
          Dynamiken mellan Greag Davies och Alex Horne är ju helt fantstisk.

          Ha du t.ex. sett säsongen med Katherine Parkinson utan att dra på munnen en enda gång, är jag rädd att du är en obotlig surmopp.

            Brittisk humor kanske flyger för högt för en del 😅

            Haha, håller med! Greg och Alex ❤️

            Britterna är väldigt självgoda angående sin humor. När jag var på språkresa där nämnde läraren att britterna var kända för sin humor !

              Det är de ju också. De har en väldigt speciell humor. Kanske inte allas smak men den står ut.

        Jag har sett de norska säsongerna och jag tycker det är så olika på säsongerna, vissa är ju hur kul som helst medan några har varit så tråkiga..

        Men ett av de bästa testet de gjort i den norska var
        ”Lag/gör (ett) liv” du har 100 dagar på dig
        Och en deltagare gjorde sin fru gravid 😅😅

          Haha eller den brittiska ”make the biggest mess and clean it up” och hon ringer sin familj (inklusive systern) och talar om att syrrans kille varit otrogen.

      Var så jävla roligt på SVT! Marcus ❤️ Nu är det sämst.

      Håller så med. Kollat några enstaka program och inte skrattat en enda gång. David Sundin känns så fejk. Babben malplacerad.
      Vuxna som ska klara olika barnsliga uppdrag och sedan kommentera det.

      Så hjärnslött

      Jag älskade det förut – nu tittar jag aldrig klart på
      avsnitten. Det är ingen rolig testpanel i år. Jag saknar nog dessutom att det är en ny gäst varje vecka.

    LD och Karin Kajjan. Finns det verkligen någon som orkar med dem nu för tiden? Det är bara massa gnäll om hur dåligt med pengar de har men ingen av dem verkar vilja ta ett vanligt jobb, för fina i kanten kanske?

      Samma mansbebisar!

      Har du jobberbjudande till dessa äldre kvinnor som saknar utbildning och arbetslivserfarenhet så blir de nog glada om du tipsar!

        Har de inte själva satt sig i den sisten då? Ibland måste man ta ansvar aldrig för sina livsval, även som kvinna.

          sitsen*
          ta ansvar för*

          Jo? 🙂 Ta ansvar på vilket sätt – finns väl ingen som vill anställa dessa individer? Så vad ska de göra här och nu?

            Enligt förra ös ska de börja jobba i hemtjänsten 😁

              Sen när har hemtjänsten blivit ett jobb som man tror att alla passar för och klarar av?!

                Ska vi hellre betala deras socialbidrag? Alltså allvarligt talat är det bättre att de tar ett jobb som de kan få – städa, hemtjänsten – än att de ska leva på skattepengar.

                  Vad får dig att tro att vem som helst kan bli anställd inom vården?

                  Hellre att de går på soc än att gamla och sköra ska bli omhändertagna av folk som inte hör hemma i vården, en no brainer.

                Enligt ÖS kan ALLA jobba inom äldrevården. ALLA blir dessutom anställda.

            Går säkert att få jobb inom städ, diskare i restaurangkök, mötesbokare, kundtjänsmedarbetare osv om de inte passar för hemtjänsten. Om de har för mkt diagnoser (enligt LD är det adhd etc som ställer till det) kan de säkert få jobb via Samhall?
            Klart det finns jobb för dem, men det kommer nog inte vara lika bekvämt som att sitta och vara arg på nätet liksom.

              Att ansvara för att dela ut mediciner kanske inte alltid är förenligt med adhd. För vissa funkar det nog kanon men ej för alla.

          Kommer de att få jobb om de ber om ursäkt för att de själva har försatt sig i den sitsen menar du?

    Att känna en sån extrem connection med en person. Att känslorna är så himla djupa. Att samtalen är så fina och verkligen känna att det är ömsesidigt. Är det möjligt att man inbillar sig så mycket att man tror att den andra personen känner samma? Det måste väl ändå finnas något där? Ja, vi är kollegor och vi båda ör gifta på varsitt håll.

      Ibland klickar man ju oerhört bra med någon men förblir vänner. Men det var nog inte så du tänkte.

        Jag tänker att det kan vara så. Att vi bara klickar så himla bra som vänner liksom. Han är verkligen den jag har mest gemensamt med på jobbet. Min hjärna säger att jag automatiskt måste bli kär eftersom han också är det snyggaste jag någonsin sett men det kanske är så att man faktiskt bara kan vara vänner utan alla dessa känslor? Måste nog sluta flörta med honom…

          Du är gift. Självklart behöver du sluta flörta med honom!

            Hur kan man ha så lite respekt för en person man har lovat att spendera resten av sitt liv med?

              Resten av livet? Nae det är pillow-talk 🙂

                Jag lovade min partner inför gud och 150 gäster. Men oavsett vad är det ju osmakligt att hålla på så om man är gift. Eller hennes man är informerad om situationen och ok med den?

                  Ånej, tänk vad sur gud ska bli om du bryter det du lovat hen.

                    Jag vill inte brinna i helvetet..

          Tänk inte ens tanken så blir du inte kär, det går att undvika om man själv vill.

          Han är garanterat det snyggaste du sett pga det är lite spännande, han känns oproblematisk och ni connectar.

          Precis som du antagligen gjorde med din man när ni ansträngde er för varandra.

          Men det är ju en jättestor skillnad att träffa någon någon stund på jobbet? Det är lite som att se en snygg kille i en serie. Verkligheten när du kanske är övertrött pga småbarn, eller sjuka barn, eller tonåringar som går dig att bli gråhårig, det är verkligheten. Om din man kanske gör en kopp te till dig, erbjuder att ta över läxläsning, för dina ögon går i kors- det är där det börjar räknas. När man jobbar, spelar tycker jag, alla en roll. Man har sitt jobb ansikte på sig tillsammans med sina jobb kläder. Man har inte Mimmi pyjamasbyxor, håret i en tofs, samtidigt som man torkar upp valpens kiss och uppmanar det mindre barnet att inte dricka upp hunden vatten! Det är helt olika verkligheter.

      Doppa huvudet i iskallt vatten vettja

    VEM ÄR DET DE TALAR OM I PODDEN?! Otrogna partnern och den som använder droger?

      Ahhhh jag undrar med.

      Vilken podd?

      Ja som har en kille som är modell. Vi får väl rota runt på flashback 😁

        Hittade inget på Flashback hur jag än sökte 😆

          V.T partner är modell

            Dom är ju inte gifta 👀

              Jo, de är visst gifta

      Nån borde göra en egen tråd till podden på fb🙈 har inte heller hittat o vill veta vem den manliga artisten som är homo i smyg, men jag har mina misstankar 😅

        Vem?? Jag har klurat på det men ingeeen aning! Vem misstänker du? 😂

          Benji

    Att känna en sån extrem connection med en person. Att känslorna är så himla djupa. Att samtalen är så fina och verkligen känna att det är ömsesidigt. Är det möjligt att man inbillar sig så mycket att man tror att den andra personen känner samma? Det måste väl ändå finnas något där? Ja, vi är kollegor och vi båda ör gifta på varsitt håll.

      Ja det är möjligt att inbilla sig. Fick höra av en kollega att vi hade kemi likt det du beskriver. Jag fattade ingenting, hade inte alls känt så.

        Låter ju sådär. Men hade du inte förstått att hen kände något för dig?

          Nej. Jag tyckte vi hade artiga vanliga samtal som vilka kollegor som helst bara.

    Är det ens möjligt att känna extremt mycket för en annan person utan att det är ömsesidigt? Jag är djupt förälskad och den liksom bara djupnar med hela tiden. Det känns verkligen som att vi connectar och att han känner samma men kan man inbilla sig något sådant för att man själv känner så mycket? Han visar verkligen alls tecken och jag bara väntar på att något ska hända men samtidigt kanske jag bara inbillar mig? Men borde han inte fatta att jag är kär och liksom undvika mig om han inte känner samma? (Ja, vi jobbar ihop och båda är gifta på varsitt håll) Med vänlig hälsning, svinet

      Oj mitt svar hamnade lite längre ner. Och det var verkligen bara svar på din första fråga, inte något om din specifika situation ☺️

        Så jädra svårt det här. Man vill så mycket själv och vet inte om man läser in massor pga det. Samtidigt tycker jag att det är konstigt att han liksom göder det. Han måste ju fatta att jag är kär med tanke på att jag har världens sämsta pokerface? Varför bjuder han mig då på vin när vi har företagsfester och varför är han ständigt där med en hand på armen. Ett stort leende och glittrande ögon? Helt omöjligt detta.

          Ok, en del personer är ju bara allmänt charmiga, vänliga och intresserade. Beter han sig på det sättet mot andra också? Isåfall har du varit selektiv i vad du vill se och missuppfattat situationen. Om inte? Sliskigt beteende. Lägga armen på gift kollega ”ständigt”, vad är det för en människa som gör så egentligen? Som själv är gift dessutom? Hade han på allvar varit intresserad och fallit pladask för sitt livs kärlek som råkade finnas där plötsligt på jobbet (dvs du) så hade han inte betett sig på det sättet. Då hade han förmodligen blivit paff och fått en massa samvetskval då han redan är gift. Han hade förmodligen dragit sig tillbaka lite, avvaktat för att se om känslorna lugnat sig. Han hade fört normala vänliga samtal med dig för att lära känna dig, för att ta reda på om det verkligen är dig han vill leva med och inte sin nuvarande. Därefter hade han separerat och sedan bjudit ut dig privat men lämnat känslorna utanför jobbet, hållit kvar vid den professionella rollen och inga armar på varandra under arbetstid. Så hade en vettig människa agerat.

          En del människor söker ju hela tiden bekräftelse från andra, även om de redan är i förhållanden. De spelar på sin charm, de flirtar, för de vill få så många som möjligt på kroken. Då känner de sig åtråvärda, får en kick. Man gör bäst i att undvika sådana personer, vare sig de är upptagna eller inte. (Fast särskilt om de är upptagna.)

      Självklart är det möjligt känna en massa för någon annan utan att det är ömsesidigt. Låter som att du är jättekär och i nån psykosfas och inte kan tänka rationellt 🙂

        Kanske är så 🤦‍♀️ Mel det är ändå fascinerande att man skulle kunna gånger till att det är ömsesidig fastän det inte är det.

          Eh, man utgår lätt från sig själv ”hur hade jag agerat” osv. Särskilt om man är förälskad (vilket brukar jämföras med en liten psykos) är det lätt tro och tänka saker för att man själv vill att det ska vara så. Med det sagt har vi ju ingen aning om vad han tänker eller känner.

            Ja, och han kanske faktiskt bara ser mig som en bra vän. Han är definitivt den jag har mest gemensamt med på jobbet och kanske därför jag upplever att han söker sig till mig.

            Precis så kan det vara.
            Kvinnan jag var gift och har barn med blev störtförälskad i en annan man och blev övertygad om att eftersom hon hade så starka känslor för honom så måste det vara likadant från hans håll. När hon berättade om sina känslor för honom och han förklarade att han inte kände något för henne, vägrade hon acceptera det och började stalka honom. Flera år senare kom det fram att killen är gay och har ett förhållande med en man. Ändå tror jag att min exfru inte har kommit över honom.
            När det var som värst var hennes beteende absolut jämförbart med en psykos.

              Hur fick det för dig i allt detta? ❤️

                Tack för hjärtat! ❤
                Jag gjorde mitt bästa för att hålla ihop äktenskapet, men hon kunde inte få tillbaka känslorna för mig eftersom det hon kände för den andre var så mycket starkare och annorlunda än något hon känt tidigare. Så det blev skilsmässa.
                Nu sedan ett antal år gått så har hon kommit ur det psykosliknande tillståndet och vi har bra kontakt och bra samarbete kring våra tre barn. Ingen av oss har någon ny, vilket såklart underlättar. Men nu har hon fått obotlig skelettcancer och har 0-7 år kvar att leva. 😟

      Svårt att säga.. En del personer gillar bekräftelse och göder på för att få känna sig sedda och kanske triggas lite av flirtande utan att vilja gå längre.

      Ofta finns nog något där från båda sidor men det betyder inte att båda vill bli konkreta, lämna partner osv.

        Nej det är nog så det är. En ömsesidig flört och någon att ventilera med när det är lite tufft med ens partner (för så är det ju ibland under småbarnslivet) men kanske inte mer än så.

    Förstagångsförälder här (och kanske lite känslig)! Har en son på 2 år och 8 månader som är väldigt verbal och ärlig. Han går fortfarande på småbarnsavd. men är bland de största, så snart kommer han byta avdelning till storbarn.

    Häromdagen kom han hem och berättade att ”de stora barnen” inte låtit honom vara med när de lekt med snö på gården. Han sa det även till sin pappa som var den som hämtade honom.

    Mitt hjärta gick sönder och blev så ledsen och kände att – är det nu den här oron kommer börja? Att ens barn blir ledsen för vad andra barn säger eller inte får vara med? Hittills har man ju varit så förskonad från det då de är så små och inte har relationer på samma sätt.

    Nu till min fråga – ska man ta upp det med pedagogerna och säga att han berättade det? Är det ens en grej och är mina känslor befogade? Står och velar om jag bara ska skita i det för att barn ”är sådana” och de stora barnen antagligen tyckte att ett småbarn kom och ”störde” deras lek (vilket man på ett sätt kan förstå då de leker lite olika i olika åldrar)?
    Eller ska man göra en grej av det och säga till pedagogerna så de kanske kan ha lite koll?

    En av anledningarna är ju också att min son snart kommer börja med de stora barnen, vill verkligen inte att han ska bli rädd att försöka vara med eller känna sig utanför.
    Min son verkade inte direkt ledsen över det och har inte nämnt det sen dess, men ja jag vet inte hur jag ska tänka.
    Tack för att du läste hit, kanske har du något råd?

      Tror tyvärr exakt alla får uppleva sånt i livet. Att inte få vara med osv. Fast jag tycker nog ändå du kan ta upp det med personalen…

      Dels så är ju livet så här – alla är inte snälla. Det är bra att redan nu att börja prata med ditt barn om det, vad kan han göra när någon inte är snäll osv. Oftast är ju svaret i den åldern att säga till en vuxen och be om hjälp. Och strunta i dem!

      Beröm honom för att han berättade för er (så han vågar fortsätta med de). Visa inte att du blir ledsen framför honom pga då kan han undanhålla nästa gång för att inte göra mamma ledsen (säger inte att du gjorde de nu men bara ett tips pga vi föräldrar har också känslor). Har tyvärr barn på jobbet som har sagt det, de vågar inte berätta hemma för en förälder blir så orolig och ledsen

      Prata om din oro med personalen. Men ha i bakhuvudet att detta gällde ett tillfälle och kommer förhoppningsvis inte spegla hans vardag sen.

      Du får komma ihåg att barnen övar på det sociala samspelet hela tiden och att säga ”du får inte vara med” är en del av det. Troligen kommer din son också säga så till något barn framöver.

      Det du kan göra är att prata om vikten av att vara snälla mot varandra men också om att ibland vill kompisarna leka själva men då finns det ju fler barn att leka med.

      Är det en vettig förskola har pedagogerna koll på om någon är utanför och hur barnen är mot varandra och jobbar mer det.

      Är du orolig så fråga pedagogerna om hur ditt barn funkar i det sociala samspelet och vilka han leker med.

      Min dotter är några månader yngre än din son och hon berättat ibland att nån kompis knuffat henne. Då vet jag också att hon själv knuffat sina kompisar eller tagit någon leksak från dem. Ser det som en helt naturlig del av hennes utveckling. Ett så litet barn kan sällan berätta hela sammanhanget kring en händelse dessutom.

      Stötta ditt barn i hur man är en bra kompis och berättar barnet att nån varit dum så bekräfta barnet i känslan och ge en kram

      Hur stora var de stora barnen då? Kanske en femåring inte alltid vill leka med en tvååring och det måste ju också vara okej. Däremot ska det ju finnas en pedagog där som kan se situationen och erbjuda din son en annan aktivitet eller annan kompis att leka med.

      Åh, relaterar så mycket. Har en fyraåring och har också fått höra liknande saker, det gör ont i hjärtat och då är det inte ens allvarliga saker. Min son har inte heller verkat direkt ledsen utan mer konstaterat olika saker. Jag har inte tagit upp något med förskolan, men hade något hänt upprepade gånger och att det är samma barn som nämns då hade jag tagit upp det! Kan fråga lite generellt ibland hur han verkar ha det och hur det sociala funkar med kompisar osv 😊 det är en svår balansgång tycker jag, att inte förringa barns känslor men inte heller gräva ner sig i diverse situationer och reda ut minsta lilla grej (som jag själv vill göra 🙈)

      Har kanske inga direkta råd men jag tycker att detta är bland det jobbigaste med att ha barn. Vill nita ungar som är elaka, spelar ingen roll om dom har nån diagnos eller liknande. Tycker att det är viktigt att lära sina egna barn att alltid vara snälla, att försvara dom som råkar illa ut men också att det är ok med självförsvar o att det bästa är att hämta en vuxen om det är möjligt.

        Fast att ett barn i förskoleålder inte velat leka med ett annat barn är inte automatiskt elakt.

        Klart att man ska lära sina barn att vara snälla mot andra och att inte slåss och likande. Men att de inte alltid vill leka är knappast elakt. Min femåring är otroligt social och framåt och tar ofta kontakt med andra barn och är den som initierar en lek. Och ibland vill inte barnet/barnen han frågar leka just då och vald vill dem. Det är ju knappast nåt konstigt. På samma sätt som att han ibland inte vill om nån annan vill leka.
        Precis som att man lär sina barn att vara en schysst kompis så tycker jag det är lika viktigt att lära dem att respektera ett nej. Nästa gång kanske det blir ett ja. Sånt är livet. Och att sitta och skriva att man har lust att nita ett barn är så idiotiskt att jag inte tänker bemöta det.

        Hoppas ingen vuxen vill nita ditt barn den gång hen säger att någon inte får vara med.

      Om han inte var ledsen över det – vad är problemet??

      Ibland vill de stora barnen leka själva. Ju äldre barnen blir desto mer komplicerade blir lekarna mwd fler regler. Om de stora barnen leker en lek kanske det inte passar att ett litet barn är med alla gånger? Man minns väl själv när man var barn och någon yngre ville vara med och leka men de hängde inte med i lekens ”regler” så det blev bara tråkigt istället.
      Självklart ska inget barn bli utfryst på förskolan med att de stora barnen vill leka själva ibland är inte att frysa ut.

      Som någon annan också skrev, skulle jag bara stämt av med pedagogerna, hur funkar det för ”B” i gruppen? Han berättade att han inte fått vara med vid något tillfälle vid utelek (de har lite svårare för att se alla barn, när de rör sig snabbt utomhus) Är det något ni tänkt på eller är det mer troligt att det var ett undantag? Typ den varianten. De (pedagogerna) kommer då att prata med varandra och alla har ett extra öga på ditt barn, för att se om det är något på gång. Sedan att du utan att förstora just det här, bara stämmer av, ”har du haft en rolig dag idag?” varianten. Men den här oron är jättejobbig för föräldrar, man vill helst packa in dem i en trygg och härlig miljö, där ingenting kan hända. Ha bara koll, prata, ha högt i taket, så det är ok att prata om allt man känner och funderar på.

      Jag tänker också, utöver det som redan nämnts att äldre barn leker mer avancerade lekar, att ska man värna barnens lek så passar det faktiskt inte heller att alla alltid ska få vara med. Det är teoretiskt en fin tanke, men vilken kvalité ger det leken i dagens stora barngrupper? Tvärtom strävar man efter att mindre grupper av barn ska kunna göra saker tillsammans, och så länge det inte alltid är samma barn som systematiskt inte får vara med så är det helt okej att alla inte alltid kan vara med i alla lekar.

        Exakt, hade nog inte tagit upp det överhuvudtaget. Om det kommer upp flera ggr så kanske, men det här verkar ju inte ens vara på barnets avd utan mer bland de större barnen…

          Men skadar ju inte att hon tar upp det med pedagogerna?! Förhoppningsvis bryr de sig. Även om det ska vara okej för större barn att säga nej till mindre barn osv, så kan ju pedagogerna kanske då hålla ett öga på TS’s barn så att han verkar okej/har andra att leka med/få en helhetsbild över hur han har det.

            Ja det kan hon ju såklart göra om hon vill men det är ju en del av pedagogernas jobb ändå.

    Nej, behöver verkligen inte vara ömsesidigt. Ingick i ett kompisgäng för längesen och kom fram att en kille som jag kände noll för hade varit kär i mig i flera år (???) Hade absolut inte gett honom några såna vibbar utan behandlade honom som alla andra, men han hade tydligen på slutet uppfattat att jag gav honom signaler att jag ville något mer än kompisar 🤪

      Typiskt killar att feltolka…

    En grej jag inte fattar med folk som postar bilder på sina bebisar/småbarn på insta, är varför de täcker för bröstvårtorna med emojis? Vad är liksom syftet? Om man nu ska lägga upp ett foto på sin säg ettåring i blöja, där man ser hela barnet, kanske också får läsa en liten caption om barnets matvanor, senaste utbrott och kräksjukan från förra helgen – vad har bröstvårtorna för betydelse?

      För porrigt kanske?

      Kan vara Instagram som tar bort de annars..

      Jag har alltid trott att det är för att ”skydda” dem mot typ folk som tänder på barn. Men jag kanske har fel😅

      Har inte det med de tror att det minskar risken för att pedofiler ska använda bilderna?

        Fast killars bröstvårtor döljs ju aldrig och är inte sexualiserade av samhället liksom. Så varför skulle en bebis-killes plötsligt vara det? Fattar verkligen inte.

          Håller med men finns väl puckon som tänder på även pojkar? Annars har jag faktiskt ingen aning, skulle ju själv skippa att dela bilder jag känner att jag behöver censurera

      Har en kompis som gör precis såhär och är också väldigt nyfiken på varför!

        Ja det känns lite som att de vill göra det liiite bättre att de exponerar barnen. Som att de tänker att det gör det hela okej.

        För Instagram tar bort bilden annars 🙂

          Verkar ju inte så generellt dock, då jag ser jättemånga bilder som inte har emojis.

      Plattformens regler för naket content

        Det tror jag inte för ser ju många som inte gör det också och deras bilder är ju kvar.

          Instagram är inte en objektiv rättsstat som behandlar alla lika.

            Va?? Det trodde jag!!!

            Skämt åsido, så du tror att alla som sätter emojis över sina barns bröstvårtor gör det enbart för att just deras foton annars raderas av instagram?

              De kan raderas, de kan behållas men varför ta risken?

    Tips på sköna strumpbyxor?
    Gärna 60/80, höga och som inte glider ner…
    För länge sedan köpte jag ett par som liksom var dubbelvikta upptill så man slapp den där jäkla kanten som skär in…

      Lindex och Ellos. Jag brukar köpa en storlek större också för att de ska sitta bekvämt vid alla kanter

      Fick höra på Lindex att om du får ”häng i grenen” har du för små strumpbyxor på dig. Tror många köper en strl för litet för att den ska ”hålla in” men då glider byxan ner istället.

        Stämmer icke. Om jag köper större strumpbyxor glider de ner och hålls bara fast av midjebandet, och jag får gäng i grenen.

          Stämmer inte på dig nej.

        Tycker jag har köpt både XXL,XL och L, har väl L i vanliga fall. Glider ändå ner om de inte har lite mer stabilitet upptill 😢

        Hur får ni kvinnor manliga vänner?

        Ända sedan låg/mellanstadiet har jag velat ha vänskapsrelationer av båda kön.

        I högstadiet var jag, vad jag trodde, vän med 4-5 killar i klassen. Det visade sig att alla hade mer av ett kärleksintresse för mig, som när det gick obesvarat resulterade i någon typ av utfrysning och elakhet istället. Vi var såklart ”vänner” på det sättet att man träffades i skolan varje dag, men istället för att vara som många av dom andra tjejerna som skojade, pratade, och umgicks med killar så blev det inte så för mig. Den relationen ville de inte ha.

        Något att påpeka också är att jag inte mot någon av dessa visade några kärlens-flirt-ragg kommandon. Utan var glad, snäll och trevlig som alla andra. Ändå fick jag snabbt känslor av att en ville något mer. Och samma med nästa..

        Jag var heller ingen som låg runt eller höll på med killar hit och dit, eller hade ett sånt rykte. Känner någon igen sig?

        Även idag i vuxen ålder ca 28 år, så är detta återkommande. Tex tidigare partners manliga vänner har flera stycken försökt lägga in någon stöt/diskret flirt mm. Vad gör jag för fel?

        Nej jag vill inte ha den här uppmärksamheten. Jag försöker skapa vänskapliga relationer. Hur gör jag fel? Är jag för flirtig i mitt trevliga sätt? Utstrålar jag någon typ av hjälplöshet?

      Åhléns har ett par som heter soft top. De är verkligen både sköna och superbra!

      Maxi!

        Skulle precis säga det. De har några som är 60 den tror jag och så mjuka och sköna.

      Har du provat dessa strumpbyxor? De är höga och passar bra, oavsett om man är gravid eller inte.

      https://www.lindex.com/se/p/8308386-80-svart-mom-supportstrumpbyxa-40-denier

    De senaste veckorna har jag liksom hamnat lite snett. Vet inte hur jag ska förklara det, men jag har varit nedstämd och periodvis rasande och lite ångest på det. Hamnat i märkliga tankeloopar som jag inte kommer ur och som gör mig väldigt upprörd och stressad. Jag har svårt att koncentrera mig på mitt arbete och lyssna på när mina barn berättar saker. Svårt att sova, vilket gjort det hela värre . Vet inte vad det beror på, har det egentligen helt bra. Men hur ska jag komma ur det?

      Sök hjälp på vc?

      Äter du d-vitamin och magnesium?

      Sov mer. Ät bättre. Du kanske behöver äta lite mer riktig mat.

      Ta hand om dig ❤️

        Tack. Ska testa med vitaminer och bättre mat.

          Gå till VC och ta blodprov innan du börjar med vitaminer själv. Annars blir provsvaren missvisande.

      Motion är jättebra.

      Känner verkligen igen mig. Hur små är dina barn? Har en 1.5-åring och en 3-åring och tänker att det kommer från sömnbrist och att allt är intensivt hela tiden, min hjärna är så trött. Har dessutom ett krävande jobb. Har omvända sömnproblem från dig dock, somnar typ kl 20-21 varje kväll. Kul? 🥲 Går ca 10 000 steg om dagen men tränar inget annat just nu, hade jag orkat hade jag kanske tagit tag i träningen. Annars tänker jag att mörkret och kylan gör sitt också. Hoppas att du mår bättre snart!

      Prioritera sömn. Sov borta inatt och låt sambon ta barnen. Det är nu du kan agera innan det blir värre. Prioritera dig själv ❤️

    Väntar första barnet i sommar, vilken vagn rekommenderar ni? Ska helst vara smidig att fälla ihop och funka för både stad och skogspromenader. Har noll koll så behöver all input som går 😍

      Ställ frågan i facebookgruppen Barnvagnar är mitt tips 😊

      Inte Britax smile iallafall. Bra med liggdelen men sittdelen är totalt värdelös på alla sätt och vis!

        Vad är värdelöst med den? Har köpt en sån eftersom typ alla i min närhet varit nöjda med Britax Smile, och när jag använt syrrans vagn med sittdelen har det inte varit några problem.

          Vill tillägga att jag har 3an, kanske är den nya bättre..
          Dels har vår sittdel gått sönder två gånger då den smällt när man fäller ner den. Andra gången vi reklamerade detta fick vi ett otrevligt svar av Britax att det var vi som fällt den, som att vi inte var kapabla till att hantera en vagn som vi använt dagligen i över ett års tid? Visade sig sen att den första ”upplagan” av sittdelen ofta hade detta problemet så ja, felet låg uppenbarligen inte hos oss..
          Sen tycker jag selen är dålig, vår dotter satt dåligt i den som liten och sitter fortfarande dåligt i den nu efter två år. Lägena man kan fälla vagnen i tycker jag också är märkliga, min dotter trillar nästan framlänges när man har den som mest upprätt och nästa läge är för liggande imo. Dessutom upplever jag vagnen som ranglig och lite ”billig” i konstruktionen. Knapparna man trycker in för att fälla fotstöd osv låser sig så ofta och är då omöjliga att trycka in utan världens kraft.

          Jag har vänner som är både nöjda och missnöjda med sin Britax så det är nog olika från barn till barn och föräldrars preferenser förstås! På plussidan (förutom liggdelen som jag gillade) är att den är smal och att varukorgen är bra och att den är enkel att fälla.
          Hoppas att du gillar/kommer att gilla din vagn iallafall 🙏🏼

            Jag håller med dig i att inte vara helt nöjd med Britaxen. Dels som du säger att man sitter så rakt i rakt läge. Samt att jag typ alltid bråkar med den när den ska fällas ihop.

            Men vi köpte den främst för att den går in i vår lilla hiss.

        Jag har haft britax smile till båda barn och varit jättenöjd? Vagnen klarade dessutom riktigt många mil pga under lång tid var det bara i vagnen (sittdelen) som min son kunde somna.

      Vi är så nöjda med våran Bugaboo Fox 😍

        Fox är inget vidare för skogspromenader

      Bugaboo fox, haft till båda mina barn. Extremt enkel att fälla ihop. Ganska dyr, men vi köpte en restaurerad via deras hemsida för 60% billigare.

      Uppababy vista

      Uppababy Vista!

      Uppababy vista! Den är jättesmidig att fälla ihop, är otroligt lättmanövrerad, går jättebra att köra även på grus eller snö, har en stor och bra varukorg. Kan inte komma på något med den som vi är missnöjda med.

      Har Emmaljunga Nxt90 och är väldigt nöjd med den. Kanske kan Emmaljunga Nxt 60 (något smidigare) vara något? 🙂

      Har en Emmaljunga nxt90f outdoor och är helnöjd med den! 🙂 Lättkörd, rejäla terränghjul med svängbara framhjul som går att låsa, smidig att fälla ihop.

    Har följt trådarna om LD på sista tiden och vill verkligen inte att detta ska bli något påhopp eller diskussion om hennes situation med jobb och politiska ställnibg osv. Men känns det inte väldigt oroväckande att hon inte varit aktiv på ett tag? Hon brukar väl alltid posta grejer? Känner med henne, oavsett vad man tycker så är det såså tungt tid i livet att ta sig igenom.

      Hon brukar väl ha perioder lite då och då när hon inte postar på ett tag. Hon är nog tillbaka snart.

      Hon verkar vara aktiv på Flashback så hon kanske lägger tiden där.

      Hon är på ett forum istället.

    Sökte ett jobb förra veckan som jag verkligen vill ha. Stod i annonsen att de har intervjuer löpande och sista dagen att söka är idag. Jag känner typ att det är kört nu pga inte hört något. Jag är perfekt för jobbet och det låter så roligt så jag är typ deppig fastän jag vet att det är mycket som ska klaffa vid sånt här. Känner mig så löjlig.

    Är även så trött på mitt nuvarande jobb vilket såklart bidrar till deppigheten 😩 ville bara gnälla lite

      Tycker inte det där med löpande intervjuer inte brukar stämma. De gånger jag blivit kallad på intervju har jag blivit det inom en vecka efter att ansökningstiden gått ut så tycker inte du ska börja deppa redan nu.

        Tack ❤️ det behövde jag höra

        Jag tycker tvärtom att de ofta kallat till intervju medan annonsen ännu ligger uppe.

          Jag hoppas du har fel i det här haha

            Nja, som rekryterare så är man medveten om att många av de som söker ett annonserat jobb söker fler jobb än bara det, är det en intressant kandidat så vill man inte vänta onödigt länge.

            Håller tummarna för dig!

              (Jag menar alltså inte att det stämmer 100% för alla jobb där det står att urval sker löpande. Kan ju dra ut på tiden till efter annonsen tagits bort av massor av olika skäl också)

                Fattar va du menar och det är lite så jag har tänkt med… 🙁 därav deppigheten

      Same, men fick imorse epost att jag inte kom vidare i sökningen… 😥 Hann inte skriva ordentligt personligt brev då jag trodde annonsen skulle vara ute ännu en vecka men den gick ut 2h senare 🤦🏻‍♀️ men det kommer nya möjligheter tänker jag!

        Åh störigt. Men ja de kommer ju fler chanser

    Tips på långklänning till bröllop i juni? 💃

      Köpte en fin på Bubbleroom, från Goddiva. Bra kvalitet tycker jag! Finns massa fina klänningar på Bubbleroom 🥰

        Kollade på det märket på vinted, fanns massa fina 😍👌 själv letar jag klänning till maj till ett bröllop 😅

      En mer spektakulär klänning än vad bruden har är ofta populärt!

        På detta bröllopet kommer det vara omöjligt om jag inte har ett släp på 4 meter. Så ingen risk.

            Detta är ett bröllop utomlands så de använder inte svenska dresscodes. Är en långklänning utan släp jag är ute efter.

      Vad är det för klädkod?

        Semi-formal.

    Vad gör man om man är för korkad för ens jobb?

    Utbildningen var slapp pga opopulär + covid så mycket var på distans. Smal bransch så blev lätt anställd efteråt men jag känner att jag är alldeles för osmart och kan för lite.

      Om du fortfarande studerade under pandemin har du ett par års arbetslivserfarenhet som mest… Var inte så hård mot dig själv och känn efter om några år. Ett yrke lär man sig genom praktisk erfarenhet.

        Ansträng dig på jobbet och lär dig på plats

      jag behövde göra alla moment typ 3 ggr för att lära mig mitt jobb, tog typ ett år att bli varm i kläderna

      Liera dig med någon erfaren som kan bli din mentor, officiellt eller inofficiellt.

    Är det någon mer här som har OCD (kontrollvarianten)? Var hos min psykolog idag efter vi egentligen avslutat behandlingen i höstas men jag fått så svårt återfall och nu är det värre än någonsin igen så jag bad om en extra tid, och har så sjukt jobbiga övningar att göra framöver, men måste ju såklart för att bli av med skiten. Hur har ni andra gjort för att ens orka? Måste våga lämna hemmet utan att kontrollera en enda sak, är uppgiften 😥 Detta gör att jag snart inte vill leva längre, det är tortyr att ha…

      Hej! Jag har ocd, i perioder svår sådan. Har också tampats med psykologhjälp av och till i perioder genom livet. Vet inte om du kommit i kontakt med ocd-programmet vid karolinska universitetet? Finns som internetbehandling om du inte är bosatt i Stockholm.
      Jag genomgick behandlingen för ett tag sedan och har haft otroligt mycket hjälp av den, jag är en helt annan människa med mycket, mycket mindre tvångshandlingar och återförsäkringar.
      Vet vilket lidande det kan innebära och hoppas att du också kommer må bättre snart. Det GÅR! ❤️

        Bra att höra att något har hjälpt. Jag har en behandling som jag ändå tycker har fungerat förut och som jag vill fortsätta med. Återfall är bara så jobbiga, känns som att detta kommer att sitta kvar på något sätt hela livet. Men tack för peppen, jag vill också att det ska gå….

      Har du lugnande du kan ta när det blir för mycket? Har du sagt till din psykolog hur du känner inför övningarna? Det kanske är en för svår övning?

        Jag har men vill helst inte ta sådant. Nja övningen är inte för svår, det är jag som inte tror att jag kan stå ut med obehaget, men det måste man för att komma vidare och få erfarenheten av att inget farligt kommer att hända. Men det är så svårt. Förstår ju att folk lämnar huset utan att kontrollera allt i en timme, så det ska ju jag också kunna göra….

          Man kan ju börja med något enklare och ta det i steg menar jag. Inte hamna i allt eller inget. Bra att du inte tar dem ofta. Men när din ångest pinnar iväg så är det bra att ta dem för att bryta ångestspiralen. Har din terapeut pratat om att ta lugnande innan du gör en svår övning. Då kan det kännas lättare att göra det och gången efter kan du göra det med mindre stresspåslaget fast utan lugnande.

          Bara för att förtydliga hur jag menar. Är obehaget så starkt att du inte genomför övningen eller obehaget får ditt generella mående att bli drastiskt sämre är det inte en lämplig övning. Då är det bättre att jobba stegvis ❤️

          Kan du börja med att lämna hemmet i bara fem minuter för att sedan utöka det?

      Har inte haft OCD, men kämpat mycket med tvångstankar. Mådde ett tag väldigt dåligt och tänkte att livet ändå är så kasst, så om jag inte gör tvånget så spelar det ändå ingen roll vad som händer. Det hjälpte sjukt nog och tvångstankarna är mycket färre idag, trots att jag mår mycket bättre.

    Måste bara få skriva av mig. Är 32år, jobbar inom bygg branschen, jobbat där ca 2 år, är enda tjejen på företaget , vi är ca 25 anställda. Jag jobbar på
    Kontoret och dom andra är ute och jobbar. Vi har ofta möten på kontoret och träffas varje dag. jag har alltid tänkt att det är lätt att jobba med killar och det är inget skitsnack bakom ryggen.
    Men senaste tiden har jag känt mig så utanför på jobbet, jag känner att dom verkligen inte tycker om mig. Tex så har vi en gruppchat där vi skriver ut lite info och om det är något speciellt som händer, men man kan även skriva sådant som ej är jobb relaterat. Ibland har jag hört från fika rummet att det pratas om saker som skrivits / skickats bilder igruppen men det är sånt jag aldrig sett.
    Fick tillslut höra av en kollega att dom har en annan grupp där alla anställda är med förutom jag. Blev så jävla deppig efter att jag fick höra detta, jag orkar inte ens ta upp det då det är
    Väldigt solklart att dom inte vill ha med mig. Sen så fick jag även höra att det var flera anställda som tyckte att jag gjorde helt fel med lönerna. De anställda hade diskuterat detta i mer än 3 mån! Frågade varför dom inte kunde ringa direkt så jag kunde förklara vad som gällde, men fick inget vettigt svar. Jag hade gjort rätt med lönen men blir så ledsen att dom inte kunde ta det med mig istället för att prata om det så länge.
    Förlåt för långt inlägg men jag känner mig så nere, är inte roligt att känna sig så utanför på jobbet. Jag tror jag säger upp mig utan nytt jobb

      Säg inte upp dig! Vad säger din chef?

      Vilka vidriga kollegor. Lider med dig

      Usch vilken jobbig situation! Som du säkert vet så är det ju absolut inte okej men det sociala samspelet är ju vad det är och kan inte alltid lagas hur som helst. Jag har tyvärr ingen lösning till dig men det är okej att ge upp, man får göra det. Om du orkar, anmäl situationen till ledningen och facket vare sig du säger upp dig eller ej. Även om just din anmälan inte leder till något så kan den vara ett bra stöd om någon skulle hamna i en liknande situation på arbetsplatsen senare.

      Byggbranschen är i kris. Säg inte upp dig utan att ha en ny anställning. Även om du får en ny anställning så kommer det vara sist in först ut. Vad säger din chef om detta? Hen är ansvarig för din arbetsmiljö.

        Jag gissar att just det kan vara en anledning, alla är nervösa och oroliga för att förlora jobbet och då blir du en scapegoat. Se om du kan få ett tillfälle att prata med någon eller några få som du har mest förtroende för och hör vad det rör sig om. Var inkännande för deras oro och se om du kan hjälpa dem med något. Du som är på kontoret har kanske annan information än vad de har från chefen etc. Visa att du inte är mot dem utan med dem.

    Hallå! Håller de på att ta Extra Professional Strong mint ur sortiment? Det är katastrof isåfall. Har fortfarande inte kunnat släppa att Ridderheims heta räkor togs bort. Och nu verkar även Paul Mitchells Marika oil hair masque försvunnit! Det är inte utan att jag börjar känna att det måste röra sig om någon form av komplott. Någon kanske vill tipsa om en bra hårinpackning gör ett tjockt hår?

      Den med? Strong menthol läste jag skulle försvinna.

      Ridderheims heta räkor 😭 de hade en med skaldjur förr också, både med räkor, bläckfisk och kräftor. Varför togs det bort😭

    Någon som sett gipsy rose nya dokumentär som finns på svt1? Som vill diskutera! Har sett om den två gånger nu😅är besatt

      Hörde talas om den först idag så jag kollar nu. Har dock sett den som gick på Netflix eller HBO.

      Jag har sett en dokumentär som gick på kanske discovery och sen serien ”The act” på viaplay.
      Vet inte riktigt vad jag ska säga om mer än att jag vill veta mer typ 😅Och att det är så sinnessjukt alltihopa.
      Men det jag tänker mest på är att var det verkligen ingen annan i närheten som verkligen förstod vad som hände?
      Det var väl misstankar att allt inte var helt rätt? Men ändå?

        Glömde skriva att jag ska se den nya på svt1!

      Nej men vill verkligen se den. Tycker om dokumentärer.

    Okej kan vi prata om Angelickpictures lansering av sin giacca-kavaj. Är det bara jag som ser likheterna med galenskaparnas ”pappa jag vill ha en italienare”s kavajer? 😂

      Anti-mode är ju att vara kontrollerat ful och motsatsen till modemässigt tidlös. PERFEKT passform i axelvaddarna för det.

    Föräldrar med barn i skolåldern. Har ni någon solskenshistoria att dela med er av? Mitt 8 åriga barn har ingen riktigt nära vän, förutom sin kusin som är ett år yngre men dom går på olika skolor. Vi ska påbörja en utredning snart då hen har lite svårt med den sociala biten. Hen är väldigt pratsam, artig och glad i andra människor men kan inte riktigt läsa av kompislek. Det blir ofta missförstånd där hen känner sig utanför och/eller orättvist behandlad trots att dom andra barnen inte gjort något fel utan hen har helt enkelt inte hängt med i leken.

    Mitt hjärta går snart sönder för hens skull. Har någon här haft barn som haft svårt med kompisar i yngre ålder men sen fått det lättare när det blivit äldre?

      Har samma erfarenhet med min dotter. Ingen solskenshistoria tyvärr. Skolan har inga resurser och jag funderar på att byta men vet inte om det blir bättre eller sämre.

        Har också tänkt på att byta men risken är ju stor att det är lika illa på en annan skola. Hur gammal är din dotter?

          Jag!! Mitt barn hade inga (INGA!) kompisar på skolan, och bondade ALDRIG med något annat barn vid aktiviteter. Testade massor, lagsport, scouterna, kampsport, you band it. Funkade bra med kusiner osv men aldrig på egen hand. Antalet ångestnätter och oro är omöjliga att räkna.
          Vi bytte skola i åk3 (till en mycket utskälld och avskydd koncern) och det var som att trycka på en knapp. Hen har flera nära vänner nu (styr upp egna saker med dem på fritiden) och ingår i ett större gäng på skolan. Jag brukar aldrig kommentera på internet öht men din kommentar träffade precis i hjärtat på mig. Det KAN bli bra och jag vet precis hur du känner det! ❤️

          Hon är 8 år. Blir 9 i år.

      Vänta med att byta skola till efter utredning. Jobbar med barn och det är oftast en lättnad att få ett svar och då kan barnet landa lite i det. Och är det fortfarande aktuellt så byt skola då för att få en ny start

      Har hen någon aktivitet den går i? Eller kan börja i? Få lite andra sociala kontakter

        Jag har bett om utredning sen 1an. Händer inget för andra barn är prioriterade. Alla tjejer i klassen tävlar i en sport. Man får inte gå med i tävlibgslaget utan behöver bli antagen. Det är 2 tjejer i klassen som styr med järnhand och min dotter tycker de är ganska ointressanta. Min dotter har egna aktiviteter men i te med tjejer från klassen.

          Tyvärr kan utredning dröja länge. Ligg på och tjata.

          Men om dottern tycker det är ointressant så strunta i det. Uppmuntra andra vänner och andra aktiviteter. Låter bara bra att inte vara med i det andra. Ta upp med skolan kring de två tjejerna som styr – det låter inte sunt

            Skolan är fullt medvetna men där är flera pojkar med diagnoser i klassen som är utåtagerande och stör. Där hamnar mycket fokus.

              Tyvärr vanligt 😞😞 fråga och ligg på regelbundet så de vet att du inte ”har glömt de”. Tyvärr de som behövs

          Hör med henne vilka av tjejerna (och killarna) hon gillar bäst och ordna en lekdag tillsammans med dem. Hjälp henne att börja bonda, helt enkelt. Se också om du kan få till en relation med barnens föräldrar. Kalas är ju utmärkt för detta men du kanske kan hitta en annan anledning till att bjuda hem barn och även föräldrarna på en liten fika. Och strunt i de som styr och ställer i klassen.

            Alltså nu tänker jag 1-5 kompisar i klassen, inte halva eller mer än halva gruppen.

      Testar skriva samma kommentar en gång till;
      Jag!! Mitt barn hade NOLL kompisar på skolan och bondade aldrig med andra barn på aktiviteter. Vi testade allt ifrån lagsport, kampsport, scouterna – you name it. Men nada. I årskurs 3 bytte vi till en stor, utskälld och avskydd skolkoncern och det var som att trycka på en knapp. Hen har nu nära vänner som hen umgås med på fritiden och styr upp egna grejer med och ingår i ett större gäng på skolan.
      Jag brukar aldrig kommentera på internet, men din fundering träffade precis i hjärtat på mig. Jag vet precis hur du känner och jag vill bara skicka pepp pepp, för två år sen hade jag aldrig trott att det skulle ordna sig på detta vis. Heja våra barn! ❤️❤️

    Nu för Maggan krig mot läsarna för att hennes k-fält är otrevligt. Vad Maggan inte förstår är att det är hon själv som skapar det urdåliga klimatet i k-fältet pga hur hon uttrycker sig, skriver mycket märkliga inlägg i perioder, fläker ut privata grejer och annat stört . Hon kan hur lätt som helst ta kontrollen över k-fältet och börja moderera eller helt enkelt stänga sitt k-fält om det är så jobbigt för henne. Ännu bättre för hennes psyke vore nog att sluta blogga för gott. Misstänker att det hänt nåt i hennes liv återigen och det är då hon oftast brukar starta krig med sina läsare när hon mår dåligt. Jag förstår att hennes vänner försvinner och att ingen vill ställa upp för henne tillslut då ingen antagligen orkar med henne i längden. Kontakten med Louie messar upp psyket rejält på henne helt klart.

      Men alltså vem skulle orka bli kritiserad varenda dag av okänd människor för det jobb man gör? Om man stör sig så mycket på någon, varför ens läsa bloggen då? Eller ännu värre ta sig friheten att skriva sjuka saker till nån okänd på internet? Medvetet såra EN människa (folk skriver liksom att det är rätt åt henne att hennes son dog?! Sjukare människor får man leta länge efter) när Maggan inte riktar sig mot en person när hon skriver. Stor skillnad! Jag är verkligen förvånad att inte fler inser det. Skrämmande.

      Men vad är du för en jävla idiot?

    Någon som har tips på nån bra tandblekning?antingen hemma eller salong i Sthlm!

      Om man ska bleka tänderna går man till en tandläkare.

    Hej på er, jag är gravid i vecka 30 och har hittills haft en ganska bra graviditet. Men nu har jag börjat må sämre framförallt mentalt men även i viss mån fysiskt. Jag gråter mycket, känner mig mer nedstämd, ledsen och känner mig mer klumpig, trött och smärtar i kroppen. Jag har kämpat så mycket med ångest hela veckan och fixerat, inbillat mig katastrofsituationer och bara gråtit varje kväll över helt obefintliga situationer . Jag blir orolig att jag inte ska kunna presentera bra på jobbet, sover dåligt och oroar mig att det är så mycket att tänka på. Jag har en underbar man som verkligen försökt peppa mig, uppmuntra och tagit iväg mig på roliga saker (och det hjälper lite <3) men är inte riktigt van att hantera den här typen av känslor. Har ni några tips? / Lite ångestfylld förstagångs föderska

      Jag var gravid förra året och vill bara skicka lite pepp till dig att det är hormonerna som spelar dig ett spratt. Men jag var van vid att ha ett relativt stabilt psyke och det var tufft att uppleva att man inte är sig själv. Sover dåligt kan också vara kroppen som börjar förbereda sig på bebis. I slutet av graviditeten vaknade jag runt 3 och var klarvaken

      Känner igen mig, eller kände som gravid då. Upplevde att jag inte var lika alert som tidigare plus mycket att tänka på och dålig sömn och allt blir ju bara som en spiral tillslut. Försök att se det som att du bara ska ta igenom de här sista veckorna nu. Hur det blir efter att barnet är fött går inte att gissa eller föreställa sig så det det som slutspurten nu. Försök att ta hand om dig, även om det inte känns som att det hjälper fysiskt eller psykiskt dvs gör trevliga saker, ät bra, vila osv, allt sånt där basalt men förvänta dig inte att det ska ge någon effekt. Prata med de andra på jobbet om hur du känner, folk brukar vara villiga att stötta både mentalt och praktiskt.

      Åh det är så tufft när man inte känner igen sig själv i graviditeten, det är så många saker som spelar in och ibland känns det bara skit. Min första trimester spydde och sov jag bara, andra var rätt bra men sen tredje samlade jag på mig massa vätska och hade så ont i kroppen. Grät hos min BM och ville bara inte mer, är normalt rätt tuff mentalt men så var det verkligen inte i perioder under graviditeten. Såhär i efterhand önskar jag att jag hade varit snällare mot mig själv, inte jämfört mig så mycket med mitt ”vanliga jag” eller andra blivande mammor. Gör saker som känns bra och snälla mot dig, och berätta för dina nära att du har det tufft just nu. Det kommer kännas bättre när bebis är ute och alla hormoner stabiliseras lite mer. Kram till dig!

      Min dotter är 4 månader och jag var ett VRAK hela graviditeten. Drabbades av allt man kan typ och blev tillsagd av läkare i v 12 att jag skulle få missfall om jag inte blev sjukskriven och sängliggande. Så jag fick släppa allt på jobbet, olika sociala sammanhang osv och det var så jobbigt i början men när jag faktiskt släppte allt även mentalt så SLÄPPTE DET verkligen liksom. Jag såg mig själv som en kokong för min dotter och firade varje dag som hon levde i min mage även om jag själv mådde kasst både fysiskt och mentalt. Så mitt tips är att ta en dag i taget. Och se den större bilden, ett jobb är bara ett jobb. När ditt barn har kommit så kommer allt annat förmodligen sjunka undan (och gör det inte det så finns det hjälp att få). För mig gick allt inte riktigt över samma sekund min dotter kom men efter några veckor sjönk alla jobbiga tankar bara undan. Var snäll mot dig själv och lycka till, inte långt kvar nu 😉

    Blev så svartsjuk nu och vet inte vad jag ska göra. Min kille var på aw igår, kom hem 02. Jag tycker det är lite sent MEN håller klaffen för jag vill inte begränsa honom. Brukar inte fråga mer än om det var kul. Nu sa han något om en tjej som hade haft ansvar för musiken och att hon hade blivit imponerad av hans musikkunskaper. Och OJ vad det högg till i mig. Blev tyst, sa inget och han frågade vad det var och jag sa ingenting. Såklart.

    Men nu sitter jag och är svartsjuk istället. Nu sitter jag och tänker på honom med någon annan. Och jag vill inte fråga för jag tror inte det är sant och jag vill inte att han tar illa upp. Och det finns inget som talar för detta. Men ändå… Så jävla svartsjuk..

      Lyft det att du blev lite svartsjuk. Alternativt bara släpp det. För du behöver jobba på dig själv. Vet inte din ålder men jag var likadan när jag var yngre (35+ nu). Jag var inte trygg i mig själv och då tänkte jag att han kommer lämna mig för nån annan pga alla andra e bättre än mig.

      (Förutsätter nu att han är en vettig kille annars)

        Tack, låter vettigt och det är ju de enda alternativen. Jag är 27 men det här är mitt första riktiga förhållande och ibland märker jag av osäkerheter som jag aldrig känt innan. LÄNGTAR tills jag är 35+.

          Inte konstigt att vara osäker ibland. Men lyft det med honom, prata! Det hjälpte mig.

          Och precis som en annan person skrev – han har valt dig!! Och det med musiken kan bara varit en grej han ville berätta för det va de roliga som hände på kvällen

        Tror inte alla är bättre än mig men det som ibland triggar mig är tanken att alla andra är nya och spännande. Han är vettig och jag är vettig och båda vet om det och bekräftar varann, men vår vardag handlar också om vem som diskar, vad vi ska äta och när vi ska hitta på grejer. Det är spännande ibland och ibland tjatigt och tråkigt.

      När man väl öppnar den dörren är relationen ganska dödsdömd. Var försiktig.

        Vilken dörr? 😅

            Snark.

      Han kom hem! Till dig! Och han vill bara att du ska tycka att han är duktig på musik som fick en dj att bli imponerad. Alla killar behöver gå på aw ibland och längta hem till sin tjej <3

        Men åh <3 så kan det vara! Har också landat i att han kom hem till mig och det är ju mig han valt och väljer att vara med. Och han är ju stolt över sin musiksmak 🥰

    SJ:s tågbiljetter har helt sinnessjuka priser.. Men jag behöver fortfarande åka och träffa min familj då och då, det är superviktigt.. Vad händer om jag köpet en ungdomsbiljett där jag uppger att jag är 25 år, när jag i själva verket är 30 år? Vad händer om de kontrollerar mig? Kan jag använda informationen från en 25-åring som jag har i min närhet? Jag kan isåfall persnens namn, personnummer, adress och civilstånd osv.

      Det är brottsligt att använda någon annans identitet.

      urkundsförfalskning ger fängelse (villkorlig dom för dig då)

      Flixbus istället?

        Tyvärr tar resan evigheter och kostar lika mycket som SJ:s tågbiljetter..

      Uppge inte falsk identitet, risken är stor att de kommer på dig och i och med att det är en brottslig handling (som folk nämner ovan) så kan du hamna i rejält med trubbel.

      Har du inte råd att åka tåg så kan du inte åka tåg. Hur jävla svårt är det att fatta?

        Ok Poppy andas

        Ska biljettfuska nästa gång bara för dig älskling.

      Vilken sträcka rör det sig om?

      1) Tycker det är ofta de har rabatter. Boka inte tur och retur på samma gång för det är inte alltid det blir rabatt på båda resonera, beroende på vad de har för kampanj just då. Gör två köp istället och få rabatt på båda resonera (som sagt, beroende på kampanjen).

      2) betala med poäng när du kan.

      3) boka en längre resa. Jag tänkte åka till Gävle en gång, från gbg. Det var asbilligt, byte i sthlm. Att åka till sthlm samma tid från gbg och inte åka vidare var dyrare. Men stanna där du ska stanna och åk inte vidare.

      4) åk de konstiga tiderna, de är billigast.

      5) be familjen om hjälp med biljetter. Kanske tar emot men, de vill förhoppningsvis att du kommer..?

      Men vad du än gör så låtsas inte vara någon annan!!!

        De har inte ofta rabatter för mig för min resa som vuxen.

        Har också kollat på poängsystemet. Jag försöker åka rätt regelbundet och samlar poäng, men ändå krävs det extremt höga poäng som jag inte kommer hinna uppnå innan giltighetstiden tar slut för dem, för mig att kunna köpa biljett med dem.

        Går inte boka längre resa för mig. Stationen jag åker till är en ändhållplats flera timmar bort från mig redan.

        Jag ska försöka åka de konstiga tiderna ja, det är en möjlighet för mig.

        Tack för dina tips och din goda ton. En viss Poppy här ovan fick ju världens raseriutbrott..

          Raseriutbrott kan du få kalla det om du vill. Det är dock du som alltid skriver i ÖS och är nervös för att finnas i SJ:s system eftersom du redan plankat och åkt fast?
          Det är inte svårt att förstå att man inte kan göra saker man inte har råd med. Förutsatt att man är vuxen förstås!

            Du känns som en väldigt arg person. Du borde använt ett annat namn som passar en arg person bättre. Poppy låter som någon som är snäll och gullig, men det är du då inte.

            Du beter dig som att jag kränkte och gjorde fel mot dig personligen istället för ett stort företag som dock redan har så mycket pengar. Skriver jag alltid i ÖS om detta? Är andra gången men ok vi säger så för det ska kännas bättre för dig att: två gånger=alltid.

            Scary att du har så bra koll på alla ca 500 kommentarer som finns i varje ÖS att du kunde koppla ihop min kommentar jag gjorde för ett tag sedan med denna.

            Har du alltid gjort allt i ditt liv felfritt alltså? Aldrig gått emot några regler eller lagar någonsin? Aldrig haft det sämre ställt så du behövt göra något du är mindre stolt över?

      Du kommer behöva visa leg vid kontroll och om de misstänker att du använder någon annan leg så blir det dyrt.

    Blev så svartsjuk nu och vet inte vad jag ska göra. Min kille var på aw igår, kom hem 02. Jag tycker det är lite sent MEN håller klaffen för jag vill inte begränsa honom. Brukar inte fråga mer än om det var kul. Nu sa han något om en tjej som hade haft ansvar för musiken och att hon hade blivit imponerad av hans musikkunskaper. Och OJ vad det högg till i mig. Blev tyst, sa inget och han frågade vad det var och jag sa ingenting. Såklart.

    Men nu sitter jag och är svartsjuk istället. Nu sitter jag och tänker på honom med någon annan. Och jag vill inte fråga för jag tror inte det är sant och jag vill inte att han tar illa upp. Och det finns inget som talar för detta. Men ändå… Så jävla svartsjuk….

      Prata med honom! Berätta hur du känner

        Även om jag inte har några grunder för det? Vi har varit ihop i två år, han har varit seriös från dag 1, vi hänger med varandras familjer, vi bor ihop osv. Liksom inget inget inget han gör (utöver den kommentaren) ger mig en anledning att känna svartsjuka. Vet inte var gränsen går mellan kommunikation och att söka onödig försäkran och förstärka sin ångest.

        Han kom och pussade mig och sa att han älskar mig. Det släppte svartsjukan lite. För han väljer ju att vara med mig och då behöver jag inte oroa mig för andra i omgivningen.

          De där känslorna du beskriver kommer, om du inte tar itu med dem, förstöra ditt förhållande. Gå och prata med någon som är utbildad. Din blockerade självkänsla kan inte bli hjälpt av bekräftelse från din pojkvän – det är en kortsiktig lösning som inte löser problemet på lång sikt.

            Min blockerade självkänsla? Tacksam om du förklarar vad det innebär. ☺️

      Tänk om du har varit på AW och pratat med en kille som var imponerad av dina kunskaper. Du kommer hem sent efter en trevlig kväll. Och så är din partner galen av svartsjuka. Lägg ner detta bara. Det här var tankar som kom, men du kan släppa dem. Kräv inte en försäkran om han att inte har varit otrogen så fort ni har varit ifrån varann. Det är sjukt avtändande.

    Vilka försäkringar behöver man ha som familj med två barn, bil och villa med lån? Vi har idag försäkringskostnader på över 2000kr i månaden och det blir ju så mycket pengar!
    Vi har idag: varsin sjuk- och olycksfallsförsäkring, barnförsäkring på båda barnen, halvförsäkring på bilen, hemförsäkring på huset och varsin livförsäkring. Dom stora kostnaderna ligger främst på sjuk-olycksfall, hem och bil.
    Ni som kan detta, vilka försäkringar ska/borde man ha?

      Är du med i facket, där brukar man kunna ha billigare försäkringar och barnförsäkringar via jobbet.

      Är ni gifta? Har ni testamente? Bolåneskydd?

        Vi är gifta, har livförsäkring ist för bolåneskydd för samma belopp för att inte låsa pengarna till bolånet. Inget testamente.

      Dom försäkringarna ni har nu borde ni absolut ha kvar.
      Är någon av er med i ett fackförbund (inom LO) så skulle jag råda er att ha försäkringrådgivning med Folksam för att gå igenom vad ni har.(många är dubbelförsäkrade)

      Jag har hem,olycksfall/fridtid,inkomstförsäkring och barngruppliv (begravning) genom min avgift till mitt fackförbund.

      Utöver det har jag medlemsbarn,villaförsäkring,bil,jurist och sjuk,efterlevnad på Folksam.
      Har flyttat över alla försäkringar till Folksam då det blev väldigt mycket billigare då jag är med i facket.

      Har även en liv på banken i och med att vi har lån på huset.

      Men jag skulle rekommendera att ha en rådgivning.😊

    Camilla Gervide varför är det en grön bock ovanför den bruna hunden? 🙊

      Jag köpte en chokladlabrador i höstas, så checkar av honom på listan i jakten på det kompletta samlingen – en labrador i varje färg. ✅

    Jag har träffat en man ”dejt” som är fin och rolig, MEN han är smal. Själv cyklar jag endel och har ganska stora ben och har generellt en stark kropp och denna man är så smal inte bara smal utan verkligen så det ser udda ut, extremt på något sätt. Hur frågar man om det är ett problem? Eller en ätstörning? Jag vill inte döma men så smal är man inte om något inte är fel. Jag gillar honom men har svårt att få detta att gå ihop.

      Det kan vara väldigt känsligt.. antingen hög förbränning eller tex hypertyreos.

      Om du tycker om honom så hade jag avvaktat med att fråga ut om det. Eller hade svaret förändrat din syn på honom?

      Försök hitta foton på hans familj, ser de i stort sett likadana ut är det inget konstigt. På tjejer är det ofta snyggt, har två långa och smala vänners döttrar som båda blev modeller. Vissa killar som är väldigt smala går väldigt mycket på gym för att bygga muskler, men det är inte alltid så lätt.

    Har en kollega som är i ungefär samma ålder som mig, 30 ish, som verkar jättetrevlig och gullig..
    Hon har vad jag tror är, ett enormt parfymintresse. Vilket är kul, för jag är också ganska intresserad av parfym, även om vi dras till helt olika typer av dofter..
    Men hur tar jag upp att hon bär på tok för mycket parfym? Det är så illa att jag behöver hålla andan runt henne, och gör jag inte det, och råkar andas in runt henne, får jag en host attack. Jag är inte på något sätt allergisk eller känslig, jag uppskattar olika typer av dofter..
    Men hon antingen överdoserar, eller använder extremt koncentrerad parfym.
    På jobbet har det gått ut i veckobrevet att man ska vara försiktig med parfym, men hon verkar ju inte fatta att det gäller henne..
    Jag har inte tagit upp detta med någon annan men med tanke på att det tagits upp i veckobrevet så förstår jag ju att jag inte är den enda som reagerat på det.

    Ska jag säga något? Ska jag inte, säga något? Jag framstår lätt som väldigt direkt så jag vill inte ha diskussionen med henne och framstå som värsta arslet.
    Om ingen gör något kommer det sluta med att jobbet förbjuder parfym och det skulle vara sjukt trist för oss som kan bära parfym utan att bada i det.

    Hon klär sig också lite väl opassande för att vara på en arbetsplats men den fighten får vänta, en sak i taget…
    (Vi har ingen dresscode men vi jobbar på kontor och att gå i mag-tröjor känns lite väl ledigt).

      Om ni inte har något dresscode så vad är problemet? Låter som att du stör dig på hennes kläder bara. + att det är väl upp till chefen att säga till om kläderna är opassande.

      Har inget svar på parfymfrågan därav att jag endast reagerade på det andra.

        Det är nog inget problem per say, det är mest något jag noterat. Det är ju inte positivt direkt.
        Eftersom vi inte har en dresscode hade jag inte tänkt göra någon deal av det direkt. Våra chefer ser inte riktigt våra kläder så det skulle ta lång tid för dem att upptäcka (vi jobbar på olika våningsplan).

        Att jag stör mig på hennes kläder gör jag inte heller, jag bara tycker hon ibland klär sig något opassande för att vara på en arbetsplats. Bara för det inte finns en dresscode så betyder det inte att man kan dyka upp hur som helst 🙂
        Man får läsa rummet, läsa mellan raderna.

          Hon vill obviously ha kläder hon är bekväm med och så länge det inte finns dresscode får hon väl komma i mjukis om hon vill..

            Ja, och man kan ju lika gärna dyka upp i ett sexigt raffset med stay ups och strippskor på jobbmötet eller hämtning av barnen på dagis, för det finns ju ingen dresscode, med din logik.

      Veckobrevet kanske var riktat mot er båda?

        Jag antar att det är en möjlighet, men vet inte hur sannolikt det är. Jag bär väldigt lätta parfymer och har minst 45 minuter mellan applicering till när jag dyker upp på jobbet (lite svårt att lukta som att man precis parfym-duschat sig då) eftersom jag har restid på ungefär en timme och har minst 10 minuters promenad i frisk luft.
        Om du inte förstår varför detta är relevant så är det för att du luktar olika starkt beroende på hur snart inpå du applicerat parfym och vad för väderförhållanden du utsatt för (t.ex hård vind).

        Min kollega åker bil och har antingen väldigt kort restid till jobbet, eller så applicerar hon parfym i bilen precis innan hon ska gå in på jobbet.

    Hej alla. Nu är det jag igen med mina kärleksproblem. Hade riktigt bråk med äkte hälften och efter månader av att inte känna mig älskad och hans oengagemang så rann bägaren över då han var likgiltig och slog ifrån sig allt jag sa. Så jag sa att han skulle dra (han har ställe att ta vägen) och sa att jag ville skiljas och rev även vigselbeviset i ren affekt. Jag var arg att jag skakade. Har kämpat med depression i många år och haft det skittufft senaste tiden pga aborten jag gjort pga vårt knakiga förhållande.
    Nu ångrar jag min reaktion för jag vill ju vi ska lösa det då jag älskar honom och bara önskade mer från honom. Han glömde lämna nyckeln och ska komma och lämna den ikväll. Min väninna säger att jag ska gå vidare och en annan säger att jag ska ge det en vecka men inte säga något ikväll utan ”stå mitt kast” och jag kan förstå dem. Har bara plågats av dåligt samvete för min reaktion samtidigt som jag står fast vid att jag önskar mer av honom. Vad tycker ni? Jag ber er snälla vara milda. Känt mig så skör

      Vad tråkigt. ❤️ Jag vet inte. Kan ni sitter mer och prata i lugn och ro? Det låter som att du skulle behöva höra huruvida han känner att han kan/vill visa mer engagemang. Och om han kan/vill det tycker jag ni ska försöka igen. Om han inte är kapabel till det så får du kanske fundera på om du kan acceptera att han är som han är nu eller inte.

        Tack snälla Moa♥️♥️♥️ Funderar på om jag ska fråga om han vill skiljas. Bara det. Så vet jag. Vore skönt att få veta ikväll.
        Nu kommer han snart och jag försöker hålla mig och fundera på om jag ska säga ngt alls.

        Vi sa inget när han gick, inte hejdå eller så. Så att jag ens ska säga något nu. Hade klart önskat att han sa något men vågar inte ens tro det. Som sagt varit mycket oengagemang. Men att få svar på vad han vill om han kanske inte klarat säga det själv. Ngn skrev här en annan gång att karlar stannar tills de hittar någon ny. Alltså inge säger de vill skiljas fram tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.