Magalena Graafs paus från sitt kommentarsfält


Magdalena Graaf verkar tillfälligt ha gjort slut med sina läsare efter att hon fått motta massiv kritik för att bland annat ha medverkat i Runar Sörgaards program ”Free speech”.
Det började så smått i det här första inlägget där hon beskriver samtalet som mycket varmt och fint. I kommentarsfältet skriver hon att många av de som kommenterar skrämmer henne tusen gånger mer än 100 Runars på rad.

I nästa inlägg beskriver Magdalena känslan av att få kommentarer om som den här, om sina söner:

Blir lite ledsen i hjärtat. Hur mår folk egentligen. Denna ilska och längtan efter att trycka till, och försöka såra en annan människa?
Kommentaren i tidigare inlägg om att Charlie är lik Isak.
Hoppas din son inte går samma öde tillmötes trots likheten. Sluta Swisha om det inte räcker med det du skickar Fy F*N så otacksamt”
Hur i helvete kan man skriva så till en mamma som mist ett barn.
[…]

När jag var dålig i höstas, så hörde Runar av sig hela tiden och stöttade mig. Bad för mig, visade omtanke och värme
Jag dömer inte någon! Jag har massor av vänner av olika åsikt.

I sitt senaste inlägg skriver hon kort och gott att:

Känns inte som om jag har lust att hänga med er här inne.
Vilket äckligt kommentarforum
Ha en fin helg och läs någon annans blogg istället. Riktigt haveri av sjuka människor

 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså tycker kritiken och frågorna hon får är befogade. Att sen vissa skall gå till ytterligheter och önska att hennes barn skall dö kan jag aldrig någonsin begripa.

      Mycket befogat… lol

      Är även ”kritiken” kring hennes kläder befogat?

      Jag håller inte med för en sekund. Hon blir behandlad som om hon har skrikit ut nazistiska åsikter och dessutom skämtat om lemlästade barn. Det har hon inte.

      Det är tillåtet att ha åsikter och det är fullt tillåtet att skämta och att driva med sina egna tillkortakommanden. Det är även fullt tillåtet att prata med folk vara åsikter man inte delar och man ska inte behöva bli kölhalad för det.

      Om man inte förstår eller delar Maggans humor och om man inte tycker om det hon skriver kan man väldigt enkelt slut läsa. Det hade varit en annan sak om hon faktiskt skadade eller sårade någon, men det gör hon inte.

        Det är väl inte ngn som sagt, folk frågar hur hon kan vilja ”hänga” med R. Och visst, man kan sluta följa henne men då har hon ju redan skrivit ngt olämpligt som folk retat upp sig på. Kanske lära av sina misstag också, osmart att ”skämta” om stomi en gång till t ex.

        ♥️

      Fast önskar någon det verkligen? Har någon verkligen skrivit att hen önskar något barn ska dö? Svårt att tro men inte vet jag fast i kommentaren vi ser här ovan så står det att personen hoppas att sonen INTE går samma öde tillmötes trots likhet… tänkte om det var det du läst och missförstått. Var kan man se Runars program, var finns denna intervju? Är det på youtube eller?

        Du tolkade alltså kommentaren som välvillig? Nästan imponerande

          Kvinnan som skrev det har bett om ursäkt att hon skrev klumpigt.

            Klumpigt. Jo tack..

      Önskar någon verkligen det? Fruktansvärt i så fall men i kommentaren vi ser ovan så skriver någon att hen hoppas att sonen INTE går samma öde tillmötes trots likhet … tänkte om du sett det och missförstått det. Var finns Runars program att se?

        Jo så var det nog. Sorry.

      Men skriver folk verkligen att de önskar det? Har svårt att tro det, hemskt ju. Var kan man se detta program Graaf medverkat i?

        På youtube.com/@riks

      Men rätt ska vara rätt. Ingen önskade väl att hennes barn ska dö?

    Det där om sonen var ett missförstånd, det har förlåtits. Men hon har många taskiga kommentarer, å andra sidan är hon inte så smart med sina uttalanden alla gånger heller.

    Bra där, Maggan – att vara med på en intervju som inte till tusen procent stryker alla Amanda Schulman, Hannah Widell, Sofia Wood och Kakan Hermansson-följare medhårs. Vänsterkärringarna rasar, men du är modig. Mod lönar sig alltid.

      Ja det kostar på att gå sin egen väg i Sverige.

        Att våga ha eller ens ifrågasätta en allmänt accepterad åsikt kan kosta ALLT. Så cudos till Maggan för att hon vågade. Kan tillägga att jag inte ens är en fan av henne. Men guts, det har hon, säga vad man säga vill.

        Sin ”egen väg”? Högerextremism och fascism är väl i princip vardag upp i regeringen snart?

          Inte alls. Gissar att du som vänster håller dig uppdaterad på vad du står för. Näst senaste podden från SvD om hur högerpersoner håller käften i samma rum som en vänsterpersoner, då vi vet att vi får betala för det. Bli avskedade, lägre lön, färre tillfällen till kompetenshöjning, osv osv. Men den diskrimineringen är du säkert redan högst medveten om.

            Kan vara precis tvärtom också! Beror nog på vilken arbetsplats man befinner sig!

              Ja Regeringskansliet till exempel ☹️

            Men stackare!

            Får man lägre lön om man röstar blått? Hmmm.. ska testa säga till chefen att jag är sosse vid nästa löneförhandling. Tack för tipset

      Haha, åh Elle-bloggarna som blir okritisk hyllade och beundrade för att dom har såååå bra stil, såå fin hy, verkar vara heeelt otroliga människor. Dom har pengar. That’s it. Pengar som gör att dom kan handla allt dom sett på/hos andra.

        Ja Elles bloggare är något extra. Tänker på när dom som kommenterar nästan vrider knut på sig själv för att imponera på dom 🤣

        Särskilt sandra och elsa är djupt dyrkade av vissa. Om jag tycker det går till överdrift ja. Men vi alla har våra idoler och bloggarna är ju välskrivna och hänger chict med i hur man ska vara om man är ung och rik.

      Alla som inte röstar på SD är inte vänster.

    Jag kan känna en sådan vanmakt över folks dumhet och illvilja 💔.

    Förstår inte hur folk orkar med att vara offentliga.

    Bara det att detta kommentarfält är nästan dött – ingen vågar skriva, visar hur sjukt fega vi svenskar är, och instängda i vad som är RÄTT ATT TYCKA, FÖR MINUTEN. För i morgon har vi vänt på en femöring, var så säker – och det är heeeelt rätt att hålla med Magdalena Graaf.

      Vad är det du menar att man inte vågar skriva här?

        Det var nästan knäpptyst i nära en halvtimme – och det brukar det INTE vara när Cam slänger ut sina intressanta frågor.

          Har ju inte varit rungande kommentarsfält på många av de senaste inläggen direkt. Är också lördagkväll. Det är nog en anledning.

          Du tror väl inte att alla sitter 24/7 med näsan på nätet. Man kan ha annat för sig.

      Du skrev ju just😉

      Att kommentarerna minskat här har nog lite med samma anledning som varför Maggan inte vill hänga i sitt egna kommentarsfält.
      Jag har nästan helt slutat kommentera här för att kommentarsfältet inte tillför något bra alls för mig. Det har bara blivit en energitjuv där det känns som att kommentarsfältet till 90% bara består av sånt folk som Maggan beskriver.
      Det är liksom ingen kul miljö att vara i.

      Det har inte så mycket att göra med att man inte skulle våga skriva eller för att just svenskar skulle vara fegare än andra. För det är bara dumt att tro.
      Varför ska man skriva om ingen faktiskt lyssnar utan bara är ute efter tjafs och översitteri?

    Hon kommer förstås inte att sluta blogga. Hon vet hur man får igång kommentarsfältet, mer pengar till henne!

      Hon har inte sagt att hon ska sluta blogga.

    Runar är verkligen obehaglig på alla sätt, och jag fattar inte hur man kan vilja förknippas med honom. Sedan förstår jag ju inte hur vissa kan vara rent av elaka . Men det känns som om Magdalena G ständig ligger i konflikt med sina läsare, samtidigt som böoggrn är hennes levebröd. Det blir väldigt konstigt och hon borde nog tänka till lite hur hon kommunicerar med dem

      Varför är han obehaglig? Jag vet inget om honom annat än att han var gift med Carola.

        Har du missat att han är kriminell och suttit i finkan? 6 st tror jag, han fick flyttas hela tiden för han kunde inte uppföra sig. Han har lurat en massa på pengar, bl a MG sägs det. Därav konstigt hon vill ha med honom att göra.

        Han var väl rätt obehaglig mot Carola om jag minns rätt? Sedan om han har alla de åsikter och värderingar som Magdalenas kommentarsfält tillskriver honom så får jag nog hålla med om att han verkar rätt obehaglig och osympatisk.

        Han till och med sköt Carolas katt. Han är inte frisk.

        Han har en otrolig utstrålning. Satt på en restaurang när han kom in och måste säga att han drog ögonen till sig på ett sätt jag aldrig upplevt. Därmed inte sagt att jag är ett fan av honom

      På vilket sätt är Runar obehaglig måntro. Vad är läskigt att förknippas med honom?
      Jag tycker faktiskt att det är läskigare med t.ex. personer som Frederick Federlay, mångas älskling, som i år efter år är tillsammans med en grov pedofil. Och nu ska Federlay bli präst och få tillgång till barn 8 timmar per dag om han vill, på arbetstid.
      Men sådant är ju inget att bry sig om, inte sant. Kan rada upp 50 äckliga kändisexempel till, om du vill.

        Fruktansvärt!

        Men Federley har väl fått massiv kritik? Inte så att folk hållit tyst om honom och det som framkom om hans partner? Sen vet inte jag om nån skulle kunna hindra honom från att utbilda sig till präst, det är ett fritt land och han har väl inte gjort nåt brottsligt (även om hans moraliska kompass verkligen kan ifrågasättas!). Sen är väl frågan om han får nåt jobb när han väl är klar med utbildningen men det är ju en annan femma …

        Runar är obehaglig på de flesta sätt tycker jag. FF har väl fått hur mkt kritik som helst? Han är väl inte pedofil?

      Visste det. Passa på nu Caroline att berätta hur man överdrivit förintelsen innan det blir förbjudet! För det är det enda du inte kan säga utan att folk undrar vad fan det är för fel på dig och inte vill ha med dig att göra. För övrigt kommer såna som du undan med extremt mkt skitsnack. Men det räknas inte om man inte får nämna juden va? Pinsamt.

      Visst tog han död på Carolas katt? Samt det stackars rådjuret. Ingen man vill ha i närheten öht tänker jag.

    Både Maggan och Runar skrämmer mig.

      Då kan jag med rätta kalla dig Snöflinga. No hard feelings.

        Tönt!

      Håller verkligen med.

    Maggan är så där oskylldigt dum och plump, säger nedlåtande saker om gamla, sjuka och ”fula” och förstår sedan inte att hon sårar folk, spelar sedan offer och missförstådd och bortförklarar det med att hon jämför med sig själv eller menar sig själv. Det ger reaktioner och genererar pengar så klart…det vet hon!

      Hon vet vilka knappar hon ska trycka på för att få igång bloggen. Men jag tycker den är harmlös.

    I Sverige får du ha en politisk åsikt öppet om du är offentlig (och även vanlisar), om du endast röstar vänster, och är politiskt korrekt. Önskar av hela mitt hjärta att det nu får bli slut på det. Kortet att vi som röstar höger är nazister är endast vänsterns sätt att trycka tillbaka och behålla makten. Så gör man när det står tydligt att en vänstervriden politik som fullkomligt förstört vårt land fritt fått härska.

      Exakt. Så fruktansvärt less på att inte kunna se ett program på SVT – som DU och JAG betalt för – utan att behöva se 100 procent vänstervridna kändisar och programledare. Och kan man inte få nog av det, så kan man ju alltid flippa över till ANAL-EXTAS på SVT. Jättefint. Inte alls depraverat. Nej, nej.

      Förlåt Camilla, vet att du inte vill att ditt kommentarsfält ska bli politiskt, men just i detta ämne kanske det ändå kan anses relevant. Slutar kommentera nu i denna tråd, dock – men respekt för att det är ditt fält.

      Nej. Det är inte fel att vara höger. Däremot är det fel, oavsett politisk ståndpunkt, att kränka människor utifrån härkomst, hudfärg eller sexuell läggning. Det är skillnad på äpplen och päron. Att vara höger är inte fel. Att vara vänster är inte fel. Att uttrycka sig hatiskt och generaliserande mot exempelvis muslimer är fel. Att vilka ha ett etniskt homogent land är fel. Punkt.

      Fast du fick ju ha sin åsikt öppet här?! Vem hindrar dig att vara öppen med dina åsikter egentligen?

      meN dEt fÅr MaN vÄl iNTe SäGA i dEt HäR jÄvLa LaNdEt.

        Precis! Helt otroligt hur många det är som säger saker de inte får lov att säga i det här landet.

        Har blivit bortskämd med vettig stämning på Reddit och Threads. Hade glömt att det är alla knivar ut här om man håller med vaccinförnekare och Trumpanhängare och det är väl saker man inte får lova att säga i det här landet längre. 😂

          Missade ett inte. Det skulle stå:
          Har blivit bortskämd med vettig stämning på Reddit och Threads. Hade glömt att det är alla knivar ut här om man INTE(!!!!) håller med vaccinförnekare och Trumpanhängare och det är väl saker man inte får lova att säga i det här landet längre

      Ursäkta men har du missat att vi har en högerregering?

    Jag tycker att det är okej att inte hålla med men att gå till personangrepp är lågt.

    Skulle aldrig skriva ngt elakt och fattar inte de som kommenterar utseende eller hemskheter, men en grej som jag tänkt på med båda syrrorna G är att de verkar himla sjyssta men också lite blåögda och naiva, ej elakt menat utan mer att de tror gott om alla. Och då kan man bli lite orolig när Maggan hänger med Runar eller Louie, som ingen av dem verkar vara en klippa att luta sig emot. Men de är vuxna och får göra sina egna val såklart, men tror att många gillar dem och bryr sig om dem och hoppas att de inte skall bli lurad av ngn halvfigur♥️

    Hon får ju nästan bara uppskattande kommentarer. Det finns väl 1 eller 2 som skriver taskigt eller helt obegripligt. Sen drar hon alla över en kam och vill inte umgås med oss äckliga och sjuka och att vi ska läsa en annan blogg. Tycker det var lite taskigt mot alla oss som i åratal skrivit snälla och peppande saker.

      Du har rätt. Det är utan tvivel 2 eller 3 personer som inte har alla hästar hemma, och skriver elaka saker, men resten skriver att hon ör såååå vacker och helt fantastiskt.

      Ja, hon får enstaka klumpig kommentar och massor av fjäskande och inställsamma. Tror inte de behöver oroa dig, bloggen är hennes levebröd då hon är nog snart tillbaka.

        Hon har väl bara bloggen och sina piller hon säljer. Jobbar väl inte med något mer än så?

    Hon vill ha lugn och ro omkring sig men tyvärr verkar det ofta vara kaosigt och rörigt omkring henne på många plan. Men som bloggare får man tänka sig lite för ibland vad är man lägger ut och delar med sig av särskilt när det finns minderåriga barn i ens liv. Hon verkar tillfreds med livet när dom yngsta har mammavecka.

    Runar är helt bränd och generellt känns hans fanclub som om de tillhör generation ”ringer hellre än sms:ar”. Har väl aldrig vänt mig till er för att få en moralisk kompass eller vettiga analyser.

    Tror folk retar sig på hennes totala inkonsekvens. Och alla hennes åkommor genom åren.
    Hon svullnar upp fem kilo för att sedan detoxa en dag på pulversoppor och kebabtallrik.
    Hon åker in akut för ”magsår” och gallbesvär konstateras och hon fortsätter dricka litervis med kaffe bland annat. Hon skryter om sina piller sedan åratal om hur fantastiskt hår och långa starka naglar man får men hon måste ha extensions och lösnaglar. Hon ljuger så bra 😊 Inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.