Gunilla Persson till finalkval i Mello

Alltså jag vet inte vad ja.. hur eh? Alltså vaa?
Vad bevittnade jag precis? Varför dansar ett gäng cowboys runt en provdocka i pajlettklänning? När jag var liten och lekte med Barbie så rörde mina handhållna dockor sig smidigare än Gunilla Persson på scen. Vad pågår? Har Gunilla Persson kidnappat Melodifestivalen? Och Fredrik Andersson? Revisorn från Ulricehamn goes song writer för Gunilla Persson? Nånting är clearly suspicious här!

Sending out an SOS (like Paow).

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag älskar den! Hade inga förhoppningar innan men tycker den är lite rolig och hon strålar verkligen på scenen!

      Tyckte också låten var bra, har trallat på den i flera dagar😉 Men hon kanske inte borde kört robotdans på scenen, försökt röra sig lite mer. Men var kanske rädd att få yrsel, då är hon förlåten. Hon skulle gått direkt till final tycker jag.

        Ja yrsel och kristallsjukan kan leda till allvarliga olyckor man ska absolut vara försiktig om man har ökad risk för att bli yr eller dylikt.

        Men även utan yrsel är rörligheten såklart ofta nedsatt när man kommer upp i ålder, och kan så även vara av andra skäl förståsz . Artisterna får väl antas vara införstådda med sina fysiska förutsättningar och anpassa numret därefter. Och ung/rörlig eller inte, är dans inte ens grej behöver man ju faktiskt inte sprätta omkring som en toka, twerka, dansa tango eller åma sig runt scenen, inte ens under mello, det kan vara ett bra/trevligt/roligt nummer ändå. I detta fall tyckte jag faktiskt att framträdandet passade låten och det den skulle förmedla väldigt väl. 🤓

          lasse holm är 80, Eva Rydberg 81, björn skifs 77….. gunilla är bara 65 så skyll inte på åldern.

        Jag tycker Gunilla alltid har ett konstigt sätt att röra kroppen samt posera. Lite märkligt för nån som jobbat som modell att inte ha bättre kroppskontroll (Obs menar inte nu när hon ev. har Kristall sjuka)

          Ja håller med, lite märkligt att någon som jobbat som modell inte kan posera bättre, hon ser väldigt ovan ut vid det och poserar mer som en amatör. Så det är samma både med och utan eventuell kristallsjuka, var likadant innan alltså.

            Ja hon känns ofta stel och konstlad men hennes bilder från när hon var ung är ju verkligen 10 av 10 ✨

              Typ 40 år sen.

          Vad skönt, då fick ni det sagt.

            Yes!

              Känner du dig lite bättre nu, jag menar fungerade det?

      Älskade Gunilla och Klaudy 😍 Jag hade väldigt låga förväntningar på den här delfinalen så jag blev såå positivt överraskad.

      Berg, Meltzer och Gynning var så otroligt fina också 😍

        Tänk jag tyckte precis tvärt om. Tror på vinnarchans på både ettan och tvåan.

      Gunilla är ju skitcool. Nyvunnen respekt för henne. När man tänker efter, hon är Hollywoodfru efter att ha uppfostrat en dotter själv hela livet och scendebuterar i Mello som 65 åring. Stjärna!

        Respekt för någon som ”vägrar” att betala sina skulder för att hon är arg…..

          Nej, det där är ett minus helt klart. Hoppas hon drar in tillräckligt med stålar nu så hon kan betala för sig. Fortfarande en stjärna dock.

            Hon KAN betala, hon vill bara inte.

              Det kan man ju bara spekulera i, misstänker det inte är så lätt för en lite äldre människa ”erkänna” att pengarna kanske inte finns.

                I call bs

                Hon har en ful vana att inte betala för sig. Inte bara som äldre.

          🎻

            Du tjuter ju mest fioltönt haha

          Som hon tydligen säger ”hon kan men hon vill inte”….. Våra pengar.

      Bättre än väntat… trodde att de hade med henne för att göra bort henne. Som tur var inte. Var låten bra? Nej, men ihop med resten som var rätt slätstruket, så var det ju ändå ok att hon gick vidare

    Kändes inte oväntat att Kim Cesarion åkte ut men jag tycker det är tråkigt, gillade både låten och numret. Inte heller oväntat att Gunilla gick vidare, ganska talande med både 12or och 3or?😅

    Jag tyckte hon borde gått till final, hon och CazzioOpeia var de enda som hade nånting alls. Övriga var meningslösa sömnpiller.

    Gunilla åldrades jättefort! Från 55 till 75 på några dagar.

    Så pinsam sång, uppträdande och de hade dränkt hennes sång i kören och musiken 🤦🏻‍♀️

      Det får man väl ändå tacka för.

      Nu är det förvisso det enda bidraget jag lyssnat på, så huruvida jag tycker att den förtjänar en semifinalplats kan jag inte säga något om, men tyckte texten och framträdandet passade Gunillas persona som vi känner den alldeles ypperligt.

      Sångrösten är väl inte en tolva direkt, tyckte förvisso att det lät som att hon har en trevlig om än inte jättestark sångröst i grunden, och skulle hon kunnat hålla tonen hade hon säkert kunnat sjunga väldigt fint. Tycker dock det är hedervärt att de runtomkring henne inte låtit bidraget bli ett skämtnummer på hennes bekostnad utan att de faktiskt anpassat framträdandet efter hennes förmåga. Alla (utom möjligen hon själv – det är av förklarliga skäl svårt att höra att man själv är tondöv om man är tondöv liksom) vet ju att hon inte är där för att hon är Sveriges svar på Adele, men man behöver ju inte förlöjliga henne för det.

      Tyckte låten var svängig och trallvänlig! Jag drogs absolut med och hade personligen önskat något riktigt kaxigt som refräng, typ i linje med hennes övriga lines men mer *baam 🥊*, då hennes upplevda överlägsenhet ju är det som är så underhållande och befriande att bevittna, och lite mer rivig och än mer grandios attityd hade gjort låten mer intressant och slagkraftig. ”Lalla la lalla Gunilla” är förvisso ganska talande i sammanhanget med, men alldeles för mesigt baserat på vad jag gjorde mig redo för, haha. Till nästa gång hoppas jag på något mer vågat i kategorin ”smaskigt upprörande” eller ”ATTACK”. Haha.

    Hon är ju årets behållning, tror att många liksom mig förväntade sig en katastrof så kommer hon in och levererar en banger 😀 snygg & bra framförande med. Och hon är 65 och har aldrig stått på scen i direktsändning tidigare. Grattis Gunilla till välförtjänt finalplats!

      Hon kom väl inte till final?

        Kval menade jag förstås, sorry.

      Vad fasen levererade hon? Nada

        En stor dos glädje och positiv energi till oss som är mottagliga för det. Härligt att se, go Gunilla! 🙂❤️

          Hur kan man bli glad av en sån hemsk människa? Som kallar sina medmänniskor för dom fulaste ord. Har skällt ut oskyldiga människor, använt sin sjuka mamma som content, tvingat sin dotter att uppträda trots att hon var så rädd så hon kräktes, skyldig Försäkringskassan 640.000:-, stulit dyra glasögon i en butik mm mm.
          Inte kan hon sjunga och inte kan hon röra sig.
          Vad är det ni älskar?

    Tycker faktiskt hon var förvånansvärt… mänsklig(?) igår. Som att hon glömde spela rollen. Tycker inget särskilt om låten i sig men blev av nån anledning positivt överraskad.

    Fast Fredrik Andersson är väl en seriös producent? En studio som samarbetar med Sony music mig veterligen?
    Han skrattar nog nöjt med all PR detta ger.
    Tror det var han som skickade dit Ranelid också med Kärleks-”sången” för några år sedan.

      Ja men detta, exakt så, allt går ju precis enligt plan.

    Fredrik Andersson är inte varken revisor eller från Ulricehamn.

    HUR kan ni tycka att detta var bra?!?😅😅

      Hur kan du tycka hon var dålig???

        Du måste skoja.

        Ranelid, Edward Blom och Gunilla, varför så mycket tönteri? Så många pajasar som inte kan sjunga.

      Håller med! Så dåligt!

    Säga vad man vill om låten men hon var typ…gullig? Haha hon såg liksom ut att ha roligt och ofta ser hon ganska arg ut tycker jag men det var en helt annan blick.

      Men verkligen, var typ chockad över att hon kändes glad och avslappnad. Inte helt i linje med hennes övriga tv-personlighet men I’m here for it!

    Kul att se hennes glädje på slutet, såg äkta ut.

    Kändes som att vi såg den riktiga Gunilla Persson och inte hennes persona som hon spelar i tv och sociala medier. Härlig utstrålning.

      Håller helt med dig – fint att få en annan bild av Gunilla 😊

    Jag tycker det är så fruktansvärt vidrigt mot artister som kan sjunga och uppträda!!
    Jag hade varit bekväm med om fröken Persson varit ett ” mellannummer”. Men herregud…. Skändkudde. Hoppas SVT-personalen skrapat ihop egna pengar för detta spektakel. Jag vill INTE betala för skiten Persson visade upp på melloscenen

      Fåntratt.

      Men snälla. Precis allt är ju skitdåligt, det är typ låtsas-musik, man får ta det för vad det är.

      Stackare. Vill du ha en styrkekram?

      Håller HELT med!!! 👏🏽👏🏽👏🏽

        Rent krasst får ändå konstateras att denna scenstund var bland de mer värdiga tv-minutrar som producerats av SVT, deras påstått ”neutrala” hållning beaktat, vilket förvisso säger betydligt mer om SVTs värdighet i stort än Gunillas nummer. 🤓

      Och jag vill inte betala för den plågsamma tortyren som var tolkningen av calleth you cometh I heller men man får ju tyvärr inte välja.

      Nu sammanfattade du hela melodifestivalen. Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till detta spektakel men måste skiten sändas är det väl perfekt att det är ett riktigt spektakel med Gunilla och Samir. Inte för att jag skulle få för mig att titta ändå.

      Ni upprörda människor är så underhållande! Tack för dagens garv 😂😂

    De ska ju ha ett skämskuddenummer varje år. Torsten Flink, Ranelid etc så detta var väl årets antar jag. Mellanakten med Gynning och Meltzer var under all kritik. Falskt, gapigt och inte kul på något sätt. Är det Berg som fått möjlighet att bjuda in vilka som helst?

      Hon ville väl bjuda in sina bästa kompisar och fick det…

        Jag tycker Gynning är oerhört dålig att nå ut till publik samt ut till lyssnare i deras pod. Gynning härmar/upprepar det som Berg säger och får det till hennes åsikt. Så irriterande. Har såna på jobbet också. Gynning är skitsnygg men framstår som lite väl blondindum emellanåt.

          Däremot inte så snygg klänning. Min gröna, nyinköpta HM-klänning är mycket snyggare.

    Märkligt att hon hade så dålig scennärvaro. Debutanterna klarar av det 100 gånger bättre än henne.

      Låter som att du lärt dig ett nytt ord men inte helt förstått innebörden av det?

      Håller faktiskt med.

      Kan ju ha något att göra med att hon inte är frisk..

    Märkligt att hon hade så dålig scennärvaro. Debutanterna klarar av det 100 gånger bättre än henne.

    Melodifestivalen är helt korrupt när samma fyra ,fem låtskrivare TILLSAMMANS!!! lyckas knåpa ihop låtar där de har stulit långa passager från andras låtar och någon (Christer Björkman??) bestämmer att just de här låtarna platsar som bidrag år efter år efter år. Det måste ju rimligtvis ramla in massor av bidrag från mindre etablerade låtskrivare som man tycker borde få en chans i just en sån här tävling. Gunillas låt var iallafall bara skriven av en person och fast den lät lite Djingis Khan så var den catchig även om Gunillas röst inte höll måttet vilket inte är så konstigt då hon inte är sångerska. Jag tycker att hon är modig som vågar vara med.

      Christer Björkman är inte med längre så du har ju inte riktigt koll

        Du som är så insatt kan väl berätta vem som chefar nu då?

          Är ju ganska enkelt att leta på, men Karin Gunnarsson är tävlingsproducent sedan 2020 och leder därför t ex gruppen som är med och väljer ut låtar och skivbolag/artister till melodifestivalen.

            Nu är det väl inte jätterelevant vem exakt som har det slutgiltiga ordet då poängen väl var att denne någon fortsätter ta in samma sedan länge etablerade låtskrivare som sin/sina föregående gjort och på så vis inte lämnar någon öppning till andra, mindre låtskrivare. Det är ju också en förklaring till att mello i stort sett, med få undantag, låtit precis likadant år ut och år in sedan tidernas begynnelse.

          Inte samma anonym men Christer Björkman har inte varit inblandad i Mello sen 2021…

          Karin Gunnarsson.

          Karin Gunnarsson. En enkel googling bort.

          Karin Gunnarsson. Jag ser att det är tre personer som har skrivit det redan men skrivet det en gång till för säkerhets skull. Det är alltså Karin Gunnarsson som är chef och ingen annan.

            Snälla, skriv det en gång till🙃

      Om man ställer upp i Mello utan att kunna sjunga eller röra kroppen, då är man inte modig utan riktigt korkad.

    Ha, ha- skitkul! Men liksom mer pausunderhållning , det var bara hästen som saknades…
    💰💰💰💰💰

    Det är ju själva spexet som mello lever på nuförtiden när artister av kvalitet inte är så sugna att medverka.

    Och som show gör den bra ifrån sig, tilltalar en bred massa, högt och lågt.

    Att Gylling tramsade underhöll säkert de minsta, sen lite sexuella hintar från Björn så är kvinnor 40+ räknas in och när lite lagom narr av Gunnila vävs in så är nog män som gått LHS med på banan

      Undrar helt genuint och utan att vara otrevlig.
      Men min pappa är EXAKT som du, i dessa sammanhang. Han hatar alla bidrag, underhållningen är undermålig, det är ”SKÄMSKUDDE” i parti och minut etc.

      Varför tittar ni? Jag fattar att Mello väcker nycket åsikter, folk tycker olika osv, men ni som verkligen tycks hata hela konceptet? Vartenda bidrag, alla programledare och att underhållning?

      Ni bör kanske inte se på Mello? Om det bara rör upp irritation och rentav aggressivitet? Se något annat och strunta i Mello är mitt råd.

        Vad ska de då gnälla på hela våren?

          Dom kan öva på att bli vänliga och sluta vara aggressiva under våren?

        Håller helt och hållet med. Jag är en sådan som tycker Mello mest är cringe/drygt. Men då kollar jag helt enkelt inte. Uttalar mig inte heller något negativt om Mello (här då för att göra en poäng, men inte annars alls). Det är ju liksom helt frivilligt att titta eller inte, och varför regna på någon annans parad liksom.

        Och de som tycker det är löjligt och ”inte tittar” är de som har mest åsikter om varenda deltävling också. Imponerande med tanke på hur lite de påstår sig vara intresserade.

        Men nej, jag tycker det är bra!!
        Det var ju en analys av hur det tolltalar många.

    Gunilla lyckades med konststycket att sjunga falskt till sin egen förinspelade röst vid några tillfällen 😆. I hennes fall var teknikenmer stjälpande än hjälpande

    Med tanke på att hon just nu har kristallsjukan så tycker jag ändå att hon rör sig rätt mycket!

    Kul låt!

    Det är länge sen sången stod i centrum i Melodifestivalen

      Senast var väl ABBA:s Waterloo. Då var inte tävlingen inriktad delvis för barn heller.

      Så hur bra eller dåligt tycker du att Loreen sjunger, menar du? Cazziopeia?

    Ja vill man inte vinna hela schlagerfestivalen, så skicka Gunilla.

      Klart vi inte vill vinna ett år till! Det kostat skjortan att arrangera Eurovision.

        Varför dyker det alltid upp folk som tror att mellocheferna bestämmer i förväg att låtarna ska vara så dåliga att ingen vinner Eurovision?

          Nu påstod inte jag att det låg en konspiration bland ”Mellochefer” att vi ”inte vill vinna igen”. Det var bara ett uttalande från en helt sedvanlig medborgare att jag inte TROR att vi vill vinna igen, till följd av att vi vunnit relativt ofta de senaste åren.

          Ber om ursäkt om jag gjorde dig upprörd.

            För att vara TRO något så lät du väldigt säker på din sak.

            Haha jag blev inte upprörd men tack för din förklaring. Men dessa tankar tycker jag dyker upp lite då och då. Avicci Arena står väl klar nästa år och kan användas?

      Vinner lär hon inte göra men absolut ett sånt bidrag som kommer ge henne riktiga Eurovision fans.

      Varför vill vi någonsin vinna. Pengarna borde gott kunna läggas på annat.

    Jag blev faktiskt lite tårig av det där genuina leendet på slutet. Så roligt för henne ju och bra låt som sätter sig på minnet 🤩

      Håller helt med! 😀❤️

      Skönt om hon kan få den där grejen ur världen. Om hon har en ”konstruktiv dialog” med KFM borde hon kunna sätta upp en avbetalningsplan för det hon inte kan täcka med saker eller casha upp för. 600 k i skulder är mycket pengar men samtidigt inte så mycket det inte går betala av.

    Jag fick också tårar i ögonen när hon sjöng sin sista strof. Hon utstrålade verkligen glädje och jag tycker fan hon var tuff och modig som följer sin dröm. Good for her! Hon borde verkligen fått gå till final, men semi är också bra. Fick ont i hjärtat när Meltzer skojade om henne, precis efter en så stor lycklig stund för Gunilla, men hon verkade ta det bra. Oavsett hur Gunilla har varit/är/framställts vara så får man förstå att hon säkert inte alltid haft det så lätt. Alla har vi märkliga sidor; bara det att våra inte fläks ut och förstoras upp i tv av inslagsproducenter. -Nej yo go girl, Gunilla!

      Tycker också att det var kul att se henne glad och utan sin TV-persona. Meltzer har ju parodierat henne länge och de har ju såklart repat flera gånger. Inte direkt en överraskning för Gunilla.

    Roligast är ändå att Kronofogden väckte henne på söndagsmorgonen och plockade en del tillgångar. Bra där!

      Fjant.

        Gunilla. Ja absolut.

          Är du vuxen eller? Man kan tro att det här är ett dagis ibland 😂

        För att jag tycker att vi skattebetalare ska få tillbaka pengarna hon är skyldig oss?

        Ja då är jag gärna en fjant 💚

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Trodde du skämtade först men läste sedan blaskan. Ja, vad osmart av henne att ta med dessa smycken och kläder. Men bra, hon ska inte komma undan med detta såklart.

        Kan ju också vara hennes sätt att komma i kontakt med fogden och initiera en dialog utan att göra ”offentlig avbön” på nåt sätt. Hon måste ju fattat att de skulle hälsa på och måste vara väldigt jobbigt veta man har skulder som måste betalas.

          Men betala då. Hon har ju uppenbarligen tillgångar.

    Förlåt och du kanske har talat om det men varför så få och inte tidsfasta inlägg Cam Cam? Förstår att det är jobbigt att driva en så stor blogg som denna och det ger läsarna förväntningar osv. Har du någon som skulle kunna som vi säger i vården ”timvicka” för dig? Kram <3

      Funderade just också på vad som hänt med inläggen? Hoppas dock att Camilla mår bra så att ingenting har hänt.

      Bloggen håller väl på att dö mtp att kommentarerna har blivit mycket färre.

        Händer väl för lite i influencervärlden, inte så intressanta inlägg vilket syns på kommentarerna, tänker jag.

    Det är suspicios att vissa lägger upp Gunillas låt och svärmar så mycket för Gunilla plötsligt. Bingo Rimér t.ex. varför hyser han sådan beundran för Gunilla? Han la upp hennes låt på sin insta innan det var tillåtet (kunde fått henne diskad) och verkar kämpa för att få henne att bli gillad och låten läggs upp för att den ska fastna hos folk, han till o med la in låten på klipp där Britney dansar för att folk ska tro att Britney gillar Gunilla och hennes låt. Skumt att han anstränger sig så. Och nu hennes låt här. Lite orättvist mot de andra för självklart blir det Gunilla som går vidare från kvalet då hennes låt spelats här och var och då fastnat hos folk. Kronofogden är tydligen efter henne, läste någon rubrik nyss. Lalalalagunilla förresten ska väl betyda att hon lever lite i det blå, att hon är lalalala liksom. Modigt av henne att ställa upp i alla fall, är väl en dröm hon haft länge, att få vara stjärna.

    Tur att hon inte gick direkt till final, bra att Moa Cassiopeia fick göra det, så rätt. Mycket bra låt och Jaqlines också, jättebra sångröster har de båda två. Coolt att Moa vann dubbelt upp, hon är otrolig! Lite synd om Klara som jag tycker hade en stark låt och även Cesarion var ju bra, och så den okända killen som också gick till kvalet. Carolina Gynning var riktigt bra tycker jag, klockrent med de tre ihop som programledare och Björn är ju sååå rolig.

      Hehe första meningen läste jag med Maria montazamis röst

    Det är ju knappt henne man hör. Utan körtjejen hade det ju låtit förjävlig. Fattar inte hur man tycka om Gunilla, hon är ju fan helt galen och behandlar andra som skit och respektlöst. Men trash gillar väl trash.

    Snälla! Hon har tonvis med hjälpsångare bakom scenen. Hur jag än ansträngde mig hörde jag inte hennes röst. Jo, där sjöng någon falskt = Gunilla!

    Nu tycker jag att det var riktigt, riktigt dåligt. Så otroligt svag sång som dränks fullkomligt i kören i kuliss och numret är inte heller det bra. Märks att hon är en rookie i sammanhanget (vilket man absolut får vara) för jag tror hon missade fler kameror än hon tog. Men för den sakens skull så är det ju något med låten. Det är den enda låten jag kan sjunga på, såhär några dagar senare, vilket jag ändå tycker borde ge någon form av bra betyg. Fredrik Andersson vet hur man skriver klistriga refränger. Förstår inte heller varför du nedvärderar honom i ditt inlägg? Fredrik har skrivit flera låtar som du garanterat kan sjunga med i som till exempel, Whos da man (zlatan-låten), Mirakel (Björn Ranelids mellolåt) och vann också melodifestivalen 2016 med If I were sorry som han skrev till Frans.

    Trodde aldrig att The Gunilla skulle vara bättre än Viktor och Samir 🫠

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.