Kronofogden slår till mot Gunilla Persson

Det är inte lätt att vara ”La la Gunilla” just nu.
I jakt på betalning för en skuld som Gunilla Persson har till Kronofogden så beslutade sig myndigheten för att slå till mot henne när hon nu är i Sverige för att tävla i Melodifestivalen.
Gårdagens utmätning beror på en skuld som Gunilla Persson dragit på sig för olika bidrag hon fick från Sverige när hon bodde i USA och medverkade i ”Svenska Hollywoodfruar”. Skulden uppgår till 640 000 kr.
Enligt Aftonbladet så fick indrivarna med sig ett par Chanelskor, flera halsband, armband och ringar samt väskor, kavajer och en klänning.

Visar man upp sina tillgångar i media vore vi dumma om vi inte drev in det, säger Johannes Paulson på Kronofogden som anspelar på de smycken och liknande som Gunilla burit under Melodifestivalens olika åtaganden.

Gunillas advokat Mark Safaryan säger så här om insatsen i Aftonbladet:

Aftonbladet har varit i kontakt med Gunilla Perssons advokat Mark Safaryan som bekräftar insatsen. Han säger att Kronofogden inte tog med sig några tillhörigheter.
– Vi skulle haft ett möte med dem och det var anledningen till att jag var nere i Växjö. Mötet gick bra och vi har haft en konstruktiv dialog med Kronofogden om hur den här påstådda skulden ska regleras framöver. Vi har kommit överens om att vi ska ha fortsatta samtal och ett möte i början av april, säger Mark Safaryan.

Hur skulden ska regleras vill han inte gå närmare in på.
– Om den regleras genom att de får en dyr klocka eller ett dyrt halsband, det kan jag inte kommentera men den ska regleras. Antingen kan den delbetalas i form av pengar eller tillhörigheter som kan vara betydande. Det har hon inga problem med, säger Mark Safaryan.

Gunilla själv kallar det för ”häxjakt” men what else is new?

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hennes advokat verkar ju vara helt blåst. Säger till pressen att kronofogden hade med sig kamera för de var ute efter att göra någon slags reality. Godmorgon liksom.
    Hon har sagt att hon bara kan skriva en check på summan men vägrar. Bättre att kronofogden dyker upp och utmäter istället tydligen. Konstig människa.

      Gangster-advokat. Flera av hans gelikar har förlorat sin advokat-titel, det är fler än nånsin som visat sig vara riktiga fifflare. Säkert fuskat på högskoleprovet till att börja med.

      Jobbar som högstadielärare btw, och antalet nior där både elever och deras föräldrar verkar tro att de ska bli jurister när de inte ens kan skriva en fullständig mening eller sitta och lyssna i mer än fem minuter… Det är galet.

        Mark Safarayan är under utredning av advokatsamfundets diciplinnämnd då han gjort många tvivelaktiga saker.
        Är kanske inte något juridiskt fel, men moraliskt fel helt klart var när han gick på Katrins och Bingos horfest.

          Förlåt, men jag fnissade till ordentligt när jag läste ”horfest”. Did not see that coming 😂

            Hihihihihi…

        Undrar hur många advokater, läkare, tandläkare mm. vi har i landet eg., där man fuskat sig fram både via högskoleprov, tentor osv. Skrämmande. Dessa elever du har ser förmodligen framför sig, lätt som en plätt liksom, klart jag kan bli jurist, farsan har kontakter och fixar mitt högskoleprov..

          I min klass var det en som skröt om att han fuskat sig in. Och fuskandet fortsatte under hela utbildningen, helt sjukt. Vissa människor har inga skrupler alls!

          Att fuska sig in på ett universitet är en (fel) sak, men de klarar ju ändå tempot och svårighetsgraden på utbildningen, så helt tappade kan de inte vara? 🙂

            Nej, alltså en del klarar det säkert. Det finns ju dock tyvärr en del fusk med tentorna oxå, vad jag förstått. Fuskar man sig till ett högskoleprov ligger det kanske förmodligen inte långt bort att fuska på tentorna oxå. Men man vill ju tro de har bra kontroll på det hela och att det trots allt är ovanligt.

              Förlåt men det är helt omöjligt att fuska sig igenom läkarutbildningen. Sen är det ju fel att fuska sig in men de är ändå läkare när de är färdiga.

                Inte utomlands. Var nyss en granskning om det

            Nej de klarar ofta inte att ta examen. Har haft kursare som fuskat sig till en plats, andra som fick glädje betyg på gymnasiet och tyvärr dessa människor drar ner tempot för resten. Göra opposition på deras inlämningar är fan plågsamt.

        Det är ju ett tag från en 15-åring i nian till juriststudier så dina elever kanske hinner rätta till sig.

      Hon har inte pengar. Shf är över, dottern är vuxen så hon får inget underhåll från fadern och något jobb har hon ju inte. Bostaden är hyrd så hon har inga tillgångar förutom smycken etc. Därför tackar hon ja till alla möjliga tv grejer nu, hon har säkert fått en summa för att ställa upp i Melodifestivalen. Många tar med sig svenska bidrag utomlands btw, tex många som inte ens är svenskar men bara bor här några år och sen tar med sig bidrag tillbaka till Somalia, Afghanistan etc. Så det är inte uppenbart att Gunilla borde veta att det är olagligt att få bidrag när man bara bor i Sverige delar av året. Verkar mer som fk vill göra ett exempel av henne. Så många liv som Försäkringskassan har på samvetet känns det löjligt att man ska predika om hur omoralisk och kriminell Gunilla är.

        Men varför skulle de inte göra något åt det om de vet om det för att andra också gör det? Många bidragsbrott är ju just också dolda, varför skulle de inte ta tag i Gunilla om de vet om att hon fuskat? Förstår inte helt din logik. Dessutom går det inte att skylla på att man inte vet reglerna, man ör skyldig att ta reda på det.

          Jag är sjuk på riktigt och kämpar med FK hela tiden. Är ju nästan omöjligt att bli sjukskriven en längre tid. Ny har min läkare blivit sjuk och eftersom de bett om en komplettering så kommer jag bli nekad sjukpenning 3 månader bakåt i tiden. Helt sjukt.

            Be om en .my läkare som skriver bättre intyg!!

        Kronofogden (inte Försäkringskassan) gör bara sitt jobb här, precis som de gör alla andra dagar på året, dvs de driver in skulder. Ska hon slippa betala bara för att hon är född i Sverige? Det är inte de som vill göra ett exempel, det är media. Det ger inga klick när Kronofogden driver in pengar till vardags.

        Ops vi fick ta med oss bidragen ett år (365 dagar) men de barnbidrag vi råkade få för mycket för att jag anmälde lite sent betalade vi tillbaka. Sedan ingenting de tio år vi bott utomlands. Gäller detta inte för alla?

      Hahahahaaaaa förlåt men hela ”G”teamet verkar ju vara pajaser. Så fruktansvärt pinsamma hela högen. De tjänar kanske på det pga av underhållning ( inte mig dock ). Men ingen av dessa kan man ju ta seriöst alls. Dessutom är ju allt mordhot/mordförsök/förtal eller annat mot G. Säkert hela mello som mordhotat, mordförsök etc på G eller hennes team. Jävla trams, skulle inte fått tv-tid ALLS eller ens skrivas om. De borde skämmas hela högen. Och är hon skyldig pengar så är hon, precis som alla andra som gör olagliga saker så ska de väl kronofogden ta hennes grejor med, varför skulle hon komma undan? HAHAHAHAHA reality av kronofogden, men för fan, är de 10 år eller? Snacka om att höja sig själv, som att man är så viktig och berömd att t.o.m en myndighet skulle försöka göra tv av något????????

    Dum fråga kanske, men hur går det till när kronofogden gör sådär? Har dom rätt att gå in i ens hem, hotell, bilen osv mot ens vilja?

    Är hon pank? Eller varför betalar hon inte bara skulderna? Inte läst något om det, alltså bara sett någon rubrik men är inte insatt.

      Ja, det har dom rätt att göra. Om personen motsätter sig så kan dom begära handräckning från polisen.

        Fast de sparkar inte bara en dörren en tidig morgon, i normalfallet har man fått besked om att utmätning i bostaden kommer att ske ett visst datum. Undantag för kriminell verksamhet såklart.

          Och de som undanhåller pengar som är skattepengar som man inte har haft rätt att få. Hon har ju uppenbarligen varit sjukskriven och fått barnbidrag fast hon bott i USA. Hon visste att hon inte bodde i Sverige.

          Nej de kommer oftast oanmälda. Annars gömmer såklart folk det mest värdefulla. De är liksom inte dumma på myndigheten.

            Om man bara inte öppnar dörren då?

              Beror på hur du bor men vaktmästare/låssmed är oftast med för att säkerställa att man tar sig in i bostaden.

            Trodde bara att de kom oanmälda i speciafall. Jobbade ett tag hos ett fastighetsbolag och då ringde en av hyresgästerna och undrade om han kunde låna ett förråd som låg i ett annat område för en dag. När jag frågade varför svarade han att han hade en tavla som han inte ville att kronofogden skulle ta.

              Jag antar att du började vissla och sa nej.

      Självklart har de rätt att göra en utmätning mot någons vilja. Orsaken till att Kronofogden måste göra en utmätning är ju att folk har skulder som de inte betalar. Då är det Kronofogdens ansvar att undersöka om det finns något annat av värde som kan tas i beslag och säljas för att få in pengar att betala skulderna med.

      De kan även leta upp en på jobbet. Hände en kollega till mig när vi satt i kassan. Han var tvungen att ringa dit någon annan som kunde ta över hans plats en stund. Fruktansvärt jobbigt för honom såklart.

        Eller stoppa en när man är ute och kör bil. Sen tar de bilen på plats och man får lifta hem. Eller promenera.

          Hände det inte att nån lånat ut sin bil och så kom kronofogden och tog den för att den som lånade den hade skulder? Låna aldrig ut saker till folk med skulder alltså.

            Det är henne jag tänker på…!

            Det är henne jag tänker på…!

            Dom kollar ju så klart vem som äger bilen.

              Ja det vore ju det rimliga men tydligen händer sånt.

              Om den som ska utmätas kör bilen anser KF att vederbörande har den i besittning och utmäter den. Många har tex bilen skriven på bilmålvakt eller någon annan men det kommer man inte alltid undan med.

      Tänker på programmet kronofogden knackar på på tv. Många har inte betalt hyra i många månader. Sänts från England. Hemskt när deras barn blir drabbade och vräks från hemmet.

        ”Can’t Pay? We’ll Take It Away!” otroligt catchy slogan och mitt bästa äta-lunch-program på tv när jag jobbar hemifrån 😂

          Jag jobbar i inkassobranschen och avhysningarna ökar lavinartat just nu.

            Inte konstigt med tanke på läget vi har i Sverige. Usch, hoppas inte allt för många barn ska behöva drabbas. 😕

              Barn drabbas och numera hjälper inte socialtjänsten till. De säger att det är föräldrarnas ansvar att hitta bostad. Barnfamiljer får flytta runt i källare och campingstugor.

              Hemskt är det. Förstår inte vad vi har socialtjänst till om de inte hjälper vräkta barnfamiljer.

            Jag har jobbat på jpurboende. Tyvärr är det många barn som behöver växa upp så. Fruktansvärt att man vräker barn så lättvindigt i Sverige. Ofta ligger det dessutom sjukdom bakom att föräldrarna inte kan betala.

    Hon är garanterat luspank. Dottern är nu så pass gammal att Gunilla inte får något underhåll av pappan längre (dock får dottern det) och när hennes mor dog försvann hennes svenska pension från Gunillas fickor. Att medverka i diverse svenska lekprogram ger pengar för stunden men bekostar inte den livsstil hon gärna utger sig för att ha.

      Tror inte hon är luspank.

        Nej, jag tror att hon får lite pengar för att hålla tyst om vem pappan är. Men gissar att det inte är några enorma summor.

          Är det en hemlighet?

            Gunilla har försökt hålla det hemligt, i utbyte mot pengar men hans identitet syns om man googlar

              Fick träff direkt för jag antar att det är exmannen som är pappan?

                Hon har väl flera x män?

                Nej, det är det inte. Dom skiljde sig 1990 och Erika är född 2002.

                  Haha se där va lite koll jag har. Tack!

                  Kan man inte ha sex utanför äktenskapet?

                    Självklart kan man det. Hennes exman är fortfarande inte pappan.

          Blev nyfiken, varför är det hemligt från första början?

            Som jag fattar det ville han ha det så. Han gick med på att betala ett stort underhåll till dottern mot att han skulle vara anonym.

              Tack för svar. Finns väl säkert någon anledning till det som jag inte har fantasi nog att komma på ( och som jag ju inte har med att göra heller även om jag är nyfiken)

                Han var nog gift.

              Det har väl bland annat rycktats att det var någon Kelloggs-man (har dålig koll på den familjens uppbyggnad) eller någon annan miljardär. Förmodligen har Gunilla signerat ett NDA för att hålla tyst och få pengar för det. Kan gissa att hon var tillräckligt smart att inse att hon behöver få en slant även efter Erika är vuxen, för att klara sig. Men det är bara vad jag tror, jag har ingen aning mer än att Erikas pappa är tät och att hon inte vill avslöja något om det. OM man ska tro på Gunilla alltså…

                Pappan heter Charles Simonyi.

                  Enligt Expressen är han god för över 69 miljarder kronor! 😱

            Han kanske skäms🤓

              Män brukar göra det när de får barn utanför äktenskapet.

      Det kanske finns en överenskommelse att G ska få pengar livet ut, det är det ingen som vet mer än de som är inblandade…

    Det har inte nämnt något om polisen men de kan assistera vid utmätningar. I ett hem där det inte är helt klart vem som äger vad så tar de helt sonika allt som har ett värde som kan omsättas. De kan ta en katt om det är en dyr katt. Bondkatter får man behålla.

    Hon sa att hon kan lätt betala allt men hon är ledsen och arg.

    Ha ha Gunilla. Det gick inte så bra kanske.

      En bekant till mig förlorade sin bil. Hon hade lånat ut den till snubben med skulderna, och när polisen stoppade honom vid en rutinkoll, kom hans namn upp som en med skulder. De tog bilen – fastän den inte var hans!! Den såldes sen på auktion. Hela den storyn är så bisarr att man knappt tror det är sant, men så kan det gå till. Har att göra med att skummisar ”utan inkomst” använder andras bilar etc, och låtsas sen att de inte äger nåt. Det har de insett, så nu kan man mista sin bil fast man själv är oskyldig.

        Det där tvivlar jag starkt på. Då skulle ju kriminella låna bilar hela tiden och åka fast, då blir ju deras skuld betald mad andras bilar.

          ”Kan ni utmäta min bil om jag lånar ut den till någon som har skulder hos er? Ja, vi kan utmäta bilen om du har lånat ut den och fastän den är registrerad på dig. Vi gör en bedömning av vem bilen tillhör. Uppgift om registrerad ägare är inget bevis på vem som äger den.”

          Från kronofogdens hemsida.

          Jo, just så funkar det. Man kan utmäta ett fordon som inte tillhör dig (du är inte ägare), men där du är en brukare.

    Att folk sitter och skriver att hon är så gullig och att hon bara spelar en roll annars…skulle inte tro det. Att ens få för sig att svenska staten och kronofogden bedriver en häxjakt emot en istället för att bara erkänna att man gjort fel och göra rätt för sig. Hon har haft alla möjligheter att betala för sig men har medvetet hållit sig borta ifrån att ta ansvar. Att hon ens fått ställa upp i melodifestivalen och att folk hyllar henne är ett skämt.

      Håller helt med. Verkar som att folk inte riktigt fattar att detta är på allvar. En skuld betalar man direkt med det man har, eller gör upp en plan. Allt annat tyder på något riktigt fel.

      Och samtidigt vrålas det här inne om att någon flunsa inte har märkt ett samarbete med twist shake helt ordentligt. Sila mygg.

        Så du tänker att för att Gunilla är skyldig Fk pengar, så ska flunsorna inte behöva följa lagen? Logiskt.

          Nej, läs om läs rätt.

            Jag har läst. Troligtvis inte samma människor. Äpplen och päron liksom.

      Hon har gjort sig skyldig till försäkringsbedrägeri. Hon har inte rätt till barnbidrag, föräldrapening, ersättning för vård av barn eller anhörig om hon bott längre än 6 månader utanför Sverige. Finns vissa undantag men USA är inte en av dem. Det står också tydligt hos FK att har hon fått pengar felaktigt blir hon återbetalningsskyldig.
      Hon struntade i att infinna sig i rätten när hennes ärende behandlades och enligt någon Gunilla Persson logik påstår hon att det hela försvinner när hon fylt 65 eftersom man inte kan kräva pengar av pensionärer. Detta är så jäkla dumt och hur hon kan låta det gå så långt att den ursprungliga skulden fördubblats är mer än märkligt.

        Ja, och det är dina och mina skattepengar det handlar om.

      Håller helt med. Inget att skratta åt eller tycka är gulligt. Hon förstör ju dessutom för andra, som verkligen är i behov av underhållsstöd och tar onödiga resurser i anspråk. Så djkla nonchalant. Ännu värre är det om hon, som hon säger själv, kan betala utan problem. Varför gör hon inte det då, istället för att slösa tid och resurser.Var det inte förresten Gunilla som snattade solglasögon på Chanel för några år sen?

        Jodå, Gunilla snattade dyra solglasögon i en butik.

    Jag tycker det är vidrigt hur så många gick med i ”Jag äääälskar Gunilla Persson- klubben” innan och nu efter Melodifestivalen. Tanten är en stor skam som utnyttjat vårat fina sociala system genom att casha in bidrag. Detta samtidigt som hon visat upp hur hon lever lyxliv på bästa sändningstid .Fy fan för såna kräk. Och den där jäkla skumraskadvokaten!!! Dra in hans licens genast!

      Ta inte i så byxorna spricker.

        Vänder mig mot dig i så fall

          Så härligt bitter och agressiv. Fyfan vad kul 😂😂😂

            Snälla, kan vi komma överens om att sluta överanvända ordet bitter? Så fort man inte håller med, säger emot det minsta, tycker någon gör något mindre bra (eller skriver vad som helst vad som inte passar någon annan i smaken) så är man bitter 🙃

              Eller avundsjuk. Det är bara människor som inte vet vad dom orden betyder, som använder dom.
              Därför blir det ju som att dom skämmer ut sig själv.

                😘

                Härmed är båda orden bannlysta i detta kommentarsfält. Tycker jag alltså.

        Helt rätt ju! Märker att du tillhör den lama klicken vi har i Sverige som inte bryr sig 🤢

          Puss och kram 🥰

            Kram och puss 🥰

            Piss och krimskrams

              😂

    Bidragen hon lyfte, som hon då tydligen inte hade rätt till, är väl för att hon hade sin åldrande mamma boende hos sig, vård av anhörig i hemmet som det kallas. Det är väl dessa bidrag som blivit till skuld.

      Nja, hon fick bidrag från Sverige fast hon bodde utomlands. Det är såklart inte tillåtet.

        Ja, vad menar du, säger jag något annat? Hon lyfte bidrag från Sverige, fast hon bor i USA, för att hon hade sin mamma i sitt hem, anhörigvårdsbidrag antar jag. Inte tillåtet nej att få bidrag från Sverige när man bor i USA.

          Tror inte att bidragen har något med mamman att göra. Däremot skyller hon själv på det.

          Hon fick barnbidrag och föräldrarbidrag som hon inte var berättigad till.

            Inte föräldrarbidrag utan föräldrarpenning.

      Nej det är framförallt barnbidrag det handlar om, säger hon själv i alla fall.

    Samma sak har hänt en manlig kändis, som bl a är youtuber, som ständigt visat upp lyx och märkeskläder, och sina barn. Kronofogden tog märkeskläder och smycken.

    Enl Mona var det bara fejkprylar hon hade med sig. Vi får väl se.

      Ja för Mona vet ju allt….

      Kronofogden säljer det ju som äkta ändå 😅

    Det är väldigt många som är his kronofogden men knappast inget man pratar om!! 😄

    På tal om skatteskulder så tänkte jag på det att Lundells fick ju en skattesmäll, på 1.8 miljoner tror jag det stod i någon tidning, och jag såg Jocke i något klipp, tror det var Hänt, där han säger att deras hus är värt ca 17 miljoner men inte långt innan det så sa han väl någon gång att huset är värt ca 40 miljoner, eller om det var 30, men ganska stor skillnad på 17 och 30, 40. Kan det ha något med skulder och kronofogd att göra? De bor ju inte heller i huset nu, kan det vara för att skydda huset och tillhörigheter där från att beslagtas av kronofogden? Fast de kanske betalat sin skuld sen inte vet jag men inget man hört om.

      Var inte det för att de använde huset som inspelningsplats samtidigt som de bodde där och inte redovisade detta, och gjorde ogiltiga avdrag på inköp?

        (Men de hamnade ju inte hos Kronofogden)

      Nej, de ”bor” inte i huset då de i sådana fall behöver förmånsbeskattas då huset ägs av deras aktiebolag. Det är väl bland annart de har haft någon slags tvist med Skatteverket, om jag inte minns fel. Sen om de bor i huset eller i lägenheten är oklart…

    Smycken för hundratusen? Jag trodde hon var förmögen? 😁

      Det var väl bara det hon hade med sig till hotellet i Växjö, där hon var med i Mello. Annars bor hon ju i USA.

    Varför gör folk inte bara rätt för sig, då slipper det bli så där.
    Men ”kändisar” tror att de är immuna från rättssamhället.

      Exakt. Om hon kan betala, varför gör hon inte det? Det är skattebetalarnas pengar.

        För att hon tycker att hon haft rätt till det hon fått från Försäkringskassan. Hon anser tydligen att dottern gått i skola i Sverige, hur det nu går ihop med att dom bor i USA?

          Hon läste väl på distans?

    Enligt Monas Universum som just nu befinner sig hos Åsa Vesterlund i Florida, behöver nog Kronofogden styrka äktheten på de saker de tagit i beslag.

      Haha det vore en plot twist 👏🏻👏🏻

      Mona o Åsa sitter och pekar och hånskrattar som 2 mobbande skolungar, när Gunilla är med i Mellon. Åsas sällskap verkar få Mona att visa en annan sida. Inte den fjäskande finhood sidan alltså.

        De där två är väl inte kända för att vara några påfallande begåvningar precis 😂😂😂.

    Hur kom det sig att det här blev offentligt öht?
    Är det Gunilla som har gått ut med det?

    För om det är läckt från någon myndighet så tycker jag de har gått långt över gränsen.

      Det är inga hemliga uppgifter

      Myndigheter är offentliga organ som har skyldighet att lämna uppgifter vid förfrågan (offentliga handlingar) sen gör man sekretessprövningar för att se om det är information som bör utelämnas. Exempelvis vid vårdnadstvister och en barn har blivit utsatt för övwrgrepp eller liknande. Men att det tagit smycken osv är ju ingen sekretess på. Det är inga känsliga uppgifter. Inte ens ditt personnummer är en hemlig uppgift.

      Anledning till att myndigheter agerar enligt offentlighetsprincipen är för att det ska vara tydligt och rättssäkert hur skattepengar hanteras och hur ärenden hanteras.

      Sådär en kort lektion i att vara medborgare!

      Det här är inga nyheter. Det har varit känt länge.

    Gunilla själv kallar det för ”häxjakt”
    Klockren kommentar. Plötsligt ger ordet sin fulla innebörd

    Hahahahaaaaa förlåt men hela ”G”teamet verkar ju vara pajaser. Så fruktansvärt pinsamma hela högen. De tjänar kanske på det pga av underhållning ( inte mig dock ). Men ingen av dessa kan man ju ta seriöst alls. Dessutom är ju allt mordhot/mordförsök/förtal eller annat mot G. Säkert hela mello som mordhotat, mordförsök etc på G eller hennes team. Jävla trams, skulle inte fått tv-tid ALLS eller ens skrivas om. De borde skämmas hela högen. Och är hon skyldig pengar så är hon, precis som alla andra som gör olagliga saker så ska de väl kronofogden ta hennes grejor med, varför skulle hon komma undan? HAHAHAHAHA reality av kronofogden, men för fan, är de 10 år eller? Snacka om att höja sig själv, som att man är så viktig och berömd att t.o.m en myndighet skulle försöka göra tv av något????????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.