521 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Amerikanska LIB, tror ni alla (som inte gjort slut redan) säger ja vid altaret?

      Jag hoppas inte Jimmy säger ja! Blev helt matt av hur needy och osäker Chelsea är och sen förvränger allting så ham ska se ut som en skurk.

        Fast att han legat med en av sina ”tjejkompisar” och sen inte vill prata om det är ju red flag

          Verkar ju bara som att han inte vill prata om det inför kamerorna?

            Exakt. Dom hade ju pratat om det, men han bett om att det skulle hållas borta från kamerorna.

            Exakt, han hade berättat det för henne så det inte skulle komma fram på fel sätt men ville inte att det skulle tas framför kameran.

          Hade min partner kommunicerat som hon gör hade jag också stängt av. Sen rycker jag inte J är oproblematisk, men Cs betende var över gränsen för vad jag hade accepterat.

          Men han har ju pratat med henne om det sa han, tills hon igen klaga och grät och hade idiotiska tankar och då orkade han ju inte mer!

        Jaa låt oss hoppas på att han inte säger ja, hon är så fruktansvärt svartsjuk och kommer ju kväva honom totalt!

        Hoppas verkligen samma,att han samlar sig, tänker tillbaka och vaknar upp från la la land 🤯
        Hon är inte lämplig till att bli fru ännu, hon behöver rejält med psykolog tid!

        Ja usch! Och att hon ifrågasatte han som person och hon tyckte det var ”embarrassing” för att han tog EN drink utan henne på hans kompis födelsedag…🚩🚩🚩

      Nej, hoppas bara Jonny med fru (minns inte hennes namn).

      Nej det gör de inte

      Han är så egenkär. Hon är mkt snyggare än honom. Sorgligt att hon är så osäker på kroppen. Han är en medelmåtta och jag ser inget sexpack på honom heller.

        Jag tycker de är jämn-snygga. Men hade flytt om min partner var så osäker som hon och försökte tvinga mig att säga ”jag älskar dig” var femte minut och gråtandes ifrågasatte min kärlek om jag bara sa det 10 gånger per dag.

      Är den värd att börja kolla på? Snöat in mig på en programserie på YT. Det handlar om (oftast) kvinnor som vill DNA-testa sin sängkamrat och visa på att de är pappa till deras barn. I ngn serie var det 3?! ev pappor som skulle kollas, alltså hon hade haft 6 med alla 3 under samma vecka och ändå var det inte ngn av dem som matchade?! Hon måste glömt bort den 4:e🤔

    Damm hemma?!
    Har ni mycket damm hemma? Jag tycker det lägger sig hela tiden…. Är det bara så eller kan man påverka med rätt ventilation?
    Bor inte nära trafik….

      Japp speciellt i badrummet

      Köp en bättre dammsugare. Många har dåliga filter som släpper ut damm igen när man dammsuger. Sen swiffer att damma med. Oftast är antagligen till att det blir dammigt fort att man inte får bort dammet utan bara kör runt det. Jag bor nära en dammig grusväg och åker där det tröskas. Får inte in damm för det trotts gammal ventilation med dåliga filter. Dammsuger och dammar varannan vecka. Hinner aldrig se något damm. Har dessutom 2 katter.

      Vi har en dyson stick vacuum och en vanlig dammsugare med hepafilter. Det gör riktigt stor skillnad.

        Hur fungerar swiffer egentligen? Är det en engångsprodukt som blir mättad liksom eller kan man skaka av dammet och ha den flera år?

          Det är en engpbgsprodukt men du kan använda den typ minst 10 ggr. Jag brukade använda mikrofibertrasor men dammet i våra hem innehåller jätte mycket miljöfarliga ämnen så bättre att det förbränns i sophanteringen än att det kommer ut i vattendragen. Ska se om jag hittar rapporten jag läste om det. Jätte spännande.

      Tips,damma med de supertunna skumgummi-tvättlapparna för bebisar som finns i typ 200-pack för låg peng! De drar åt sig damm något otroligt!
      Inget damm som flyger runt,allt fastnar på tvättlappen!

      Städa oftare!

    Jag såg ett klipp från en serie för ett tag sen som verkade så bra så jag tänkte att det kunde vara värt att skaffa skyshowtime för att se den. Tror det var skyshowtime iaf, men nu hittar jag inte serien och minns inte vad den hette. Den handlar om en kvinna som springer ifrån en man och slänger sig in i en lokal där det står en militär. På något sätt beslutar hon sig för att gå militärutbildning och väl där slår hon männen i armhävning mm och utmärker sig. Någon som vet vilken serie jag menar?!?

      Lionesses el något sånt. Helt ok. På skyshowtime

    Har en period vid ägglossning och innan mens varje månad där jag blir externt deprimerad, låg, irriterad och mår dåligt. Det påverkar mitt mående, går ut över familjen och har svårt att fokusera på jobbet. Det här börjar bli outhärdligt för vill inte känns så…

    Har varit utmattad och slutkörd i snart 2 år och det gör inte saken bättre, mitt folks på jobbet blir sämre och sämre. Får mer ångest av det! Vad fan gör man?? 🙁

      Antidepressiva?

      Tillståndet kan behandlas med en låg dos antidepressiv medicin som man äter fejar av menscykeln. Så boka in tid hos en läkare/gynekolog.

        Tack för svar får kontakta läkare även om jag egentligen är emot den typ av medicin men det går inte längre … ❤️

          Det kallas PDMS och är ett tillstånd som hjälp av låga doser antidepressiv medicin.

          Vet inte varför du är emot sådan medicin generellt. Den hjälper ju tusentals människor varje dag från de allra mörkaste tankarna, till exempel.

          Vänligen testa så att ditt liv och dina närmstas liv blir normalt.

      Läs Kvinnokompassen av Ida(?) Nånting. Tycker den är ett bra verktyg.

      Ligger! Med sin partner! Eller annan frivillig

        Vi ligger och det är klart det blir bättre för stunden men ändå jobbigt

      Lite beroende på hur gammal du är och hälsofaktorer så kan jag ge dej andra tips än bara antidepp. Hormonell hälsa är min grej. 🙏

    Har handlat online på Willys för första gången idag och kom på några saker till jag behöver, hur ändrar man sin order? Fattar inte 😅

    Jag har lagt till varor och det står ”din order ändras. Ansluta köpet senast…”, hur avslutar jag köpet? Ska man gå igenom betalningen igen? Så rädd jag gör fel och allt blir kaos 😂

      Ja precis! Du ska gå igenom betalningen igen så uppdateras det. Är samma sak när man tar bort varor. Man ändrar ordern o går igenom betalningen igen 🙂

        Åh, tusen tack för hjälpen!! Då kommer allt jag behöver med, eller behöver och behöver, blev sugen på choklad 😂

          Love it! vad gör man inte för sin choklad?! 🙂

          December, du verkar så himla gullig och glad! 😍

    Någon träningsexpert här?
    Jag ser så många stories med människor som ska träna och så ska de ta pwo, men istället för att blanda den i ett glas med vatten så sväljer de en skopa med pulver och sen dricker en klunk med vatten. Vad är syftet med det? Blir effekten bättre?

      Blir ingen skillnad, det tas kanske upp snabbare när det inte späs ut med vattnet från början bara.

      Nej, ingen bättre effekt. Kanske bara att de tagit det så länge/ofta att de tröttnat på att dricka och bara vill få ner det så snabbt som möjligt.

      Googla ”dry scoping”, tror inte att det är att rekommendera.

      Drar du pulvret i fel strupe kan du typ kvävas…samma som den där trenden på TT för ngt år sedan när ungarna åt mjöl- en unge kvävdes av det, man kan inte hosta upp pulver som hamnat fel…

    Ja på golvet. Tycker också det blir mycket damm. Men det är nog vanligt.

    Kan vi som kärat ned oss i någon —trots att vi är i en seriös relation med någon vi älskar— bara ventilera?
    Hur mår du? Hur finner du styrka att inte fela? När tror du att känslorna svalnar? Har du varit med om detta tidigare?

    Jag har barn med en underbar man..en man jag vill bli gammal och grå med, men jag är så förvirrad av kä stor för en annan man. Vi har ingen relation, ses ytligt lite då och då.
    Kommer aldrig att lämna mannen min eller vara otrogen men jag har ingen att prata med om detta. Vanligtvis pratar jag med min man men detta är inte riktigt något man diskuterar med sin make direkt…

      Alltså jag vet inte. Man bara biter ihop tror jag? I mitt fall slipper jag umgås med personen nuförtiden men ser han emellanåt. På socmedia följer vi men interagerar inte, vi avföljde helt enkelt aldrig varann bara när vi inte längre hade en naturlig kontaktyta. I mitt fall försöker jag tänka att det är ovissheten som lockar. Vi hade en magnetisk kontakt och attraktionen var galen. Men han verkade lite som en opålitlig typ. Men suget i magen finns varje gång vi ses. Även om jag aldrig skulle lämna det jag har då min kille är fantastisk.

        Tänker du på honom dagligen eller är det bara när du stöter på honom som du känner suget i magen?

      Jag tror att nästan alla människor har varit med om detta. Jag har varit med om det.
      Såhär tänker jag: alla förälskelser är likadana. I början är de magi, sedan blir det en lugnare vardag.
      Vill jag ha min lugna vardag med pappan till mina barn?
      Eller vill jag ha min lugna vardag med en annan man, som barnen måste tolerera och stå ut med fastän det är en för dem helt random snubbe?
      Vill jag leva ett varannanveckasliv för att ha lite häftigt nyförälskelsesex som sedan går över till rutin och exakt samma som jag hade med barnens pappa? Med skillnaden att med honom har jag en familj?
      För mig var det lätt att välja.

        Exakt så resonerar jag därför skulle jag aldrig någonsin lämna min man.
        Kände ju så med honom också män början. Min man är min själsfrände men man kan bara kontrollera sina handlingar, inte sina känslor.

      I mitt fall så ångrar jag verkligen jag inte agerade på förälskelsen. Knepigt det där, hur man än gör är risken att man gör fel men det är inte per automatik ”det rätta” att välja partnern även om man såklart gärna tror det och det är tryggast.

        Jag tror du ångrar = saknar förälskelsen.
        Jag tror nämligen att om man inte agerar på en förälskelse så är det för att det bara är tillfälligt och man inser det. Eller att den andra inte visar intresse..
        Två människor som älskar varandra går inte att stoppa. Gick det att stoppa så var det inte äkta kärlek.

          Jag vet att du har helfel. Tänker inte heller dra mitt livs historia för dig på en blogg men det du säger stämmer inte.

            Jag har inte fel. Om två vuxna människor älskar varandra så väljer de varandra. Det händer hela tiden, se dig omkring.
            Om ni inte vågade satsa på varandra så var inte känslorna tillräckligt starka för den ena eller för båda.

              Jag tror inte du kommer komma särskilt långt med att försöka övertyga någon annan om att du vet vad som har hänt i hennes liv..

                Vad behöver man veta? Att två vuxna går och trånar och inte gör något för att få varandra? Då är minst en övertygad om att det inte är värt det.

                  Du verkar inte läskunnig. Hej med dig.

          Det finns väl hur många exempel som helst på människor som älskat varandra men av olika skäl valt/tvingats att stoppa.

      Jag är lyckligt gift och har två barn med min drömman. Under våra 11 år var jag lite förälskad i min manliga kollega i kanske ett halvår, det var innan barnen. Vi jobbade varje dag tillsammans och hade en klass tillsammans i ett år. Han var inte ens snygg, 7 år yngre än mig OCH han var i en relation han med. Vi åkte ofta bilen tillsammans till och från jobbet. Det fanns något flörtigt mellan oss men aldrig att jag funderade på att vara otrogen. Jag hade absolut inte velat vara med honom, men kände något. Jag såg det som något biologiskt, att det går över och det gjorde det ju. I och med att vi slutade jobba ihop. Han är gift idag med samma tjej som han var då med. Vi hörs kanske en gång om året och uppdaterar lite ( har inte sett honom på sex år i år). Vi hade en bra kompisrelation därav vi hörs, han kan fortfarande skriva typ kram till dig bästa kollegan, för det var så vi var. Så oroa dig inte för mycket, det går över. Men fattar att det är jobbigt nu.

        Tack, även om jag vet att det går över så behöver jag höra det från andra som gått igenom något liknande.

      För mig var det kärlek vid första ögonkastet för fem år sen och för varje dag som går djupnar det exponentiellt typ 🙁 Jag känner mer och mer att det enda rätta är att lämna min sambo för det här är liksom inte schysst även om det aldrig någonsin hänt något.

        Om inget har hänt, varför är det inte schysst? Fantasier skadar ingen.
        Fråga dig själv varför inget har hänt på 5 långa år? Antagligen för att ni vill ha en dröm, inte en verklighet.
        Tror du på riktigt att en man som vill ha en kvinna inte gör något?

          Men jag är ju vrålkär. Tänker på den här personen flera timmar per dygn. Gör allt för att få prata med honom så mycket som möjligt varje dag. Jag tänker att han precis som jag inte vill vara otrogen. Men det finns ändå något fysiskt där. En arm som håller om, att man liksom passerar lite för nära varandra, en massa blickar och konstant flörtig stämning. Jag vet inte. Svårt att tro att han inte känner samma.

            Fem år och han har inte tagit initiativ, ledsen men han gillar att du är intresserad av honom, han gillar känslan. Inte dig. Ingen kille låter bli att försöka få tjejen i säng om han inte vet från början att han inte vill riskera något för henne.

              Men han är ju gift och har två barn under tio år. Klart han gör allt för att inte agera på känslan.

                Ja? Uppenbarligen väljer han familjen. Det säger ju allt. Han är inte så intresserad av dig.

                  Håller med. Han är intresserad men inte tillräckligt för att göra något åt det. Han har övervägt sina alternativ och valt att satsa på sin fru då hon är viktigare och ett bättre kort för honom att satsa på inför framtiden.
                  Han verkar vara en bra man då de flesta män inte bara hade ignorerat en kvinnas uppenbara invit till fysisk relation i hela 5 år. Han verkar också respektera och älska sin fru och vägrar göra henne till åtlöje.

              Hon har ju inte heller gjort något åt saken… Annars så tycker jag att det är dumt att tro att man älskar nån person som man bara har träffat i en arbetsmiljö. Han kan ju va förjävlig som partner. Man vet inte allt om nån som man bara jobbar med.

      Jag är exakt där nu. Blir helt knäsvag varje gång jag träffar min kollega på jobbet och jag vet att han känner likadant. När vi har AWs kan vi inte slita oss ifrån varandr(alltså vi har inte gjort något, bara är nära varann), jag tänker på honom flera gånger om dagen och har absolut fantiserat om ett liv tillsammans med honom MEN jag är gift, har två barn och ett jävligt dåligt samvete. Fattar inte hur det här ska kunna gå över…

        Ha inte dåligt samvete. Njut av din crush. Alla har en crush ibland, man mår bra av det.

        Tänker du aldrig att du ska lämna din man och satsa på den nya? Själv är jag ju ändå någonstans osäker på om det är ömsesidigt. Han kan tex ganska ofta välja att sätta sig vid ett annat bord på lunchen än det där jag sitter men lika ofta välja att sätta sig bredvid mig. Tycker att han borde sätta sig bredvid mig varje gång om han kände samma som jag?

          Ömsesidigt kan det ju vara såtillvida att han tycker det är roligt att du visar intresse. Alla gillar sånt.

            Men man vill väl inte göda sådana känslor allt för länge. Du vill ju inte att någon som du är totalt ointresserad av dig ska bli så djupt förälskad att hon funderar över att lämna sin familj?

              Finns ingen bättre komplimang. Finns heller inget lika avtändande.
              ”Hej, jag lämnade mina barn och kvinnan jag självmant valt att starta ett liv och familj med- för diiiiig!”
              Skriker ansvarslös simp utan någon självbehärskning.

      Hände mig nyligen med.. blev lite kär i en ny vän. Men vi båda är i relation. Men jag och min sambo har dock ett öppet förhållande… så tar det slut med min väns relation är det ju fritt fram. Eller så går det väl över med tiden.. är ju mest spännande i början.

        Inte säkert det är fritt fram, din nya vän kanske vill leva monogamt. Skulle du inte acceptera det så kan ni ju inte bli ihop.

          Den som lever få se.. det blir som det blir tänker jag 🙂

        Öppet förhållande? Har funderat på detta fenomen, är det inte lite risky att ngn av partnern blir riktigt kär i ngn annan🤔

          Jo det hände de jag kände och sen med den nya var han kär på riktigt och då blev det inte tal om öppet förhållande

            Jag är kär på riktigt i min sambo 😊 Men det går att vara kär i flera. Och det behöver inte vara ett hinder, du kan ha kakan och äta den med.

          Vi har varit ihop länge och lever inte precis traditionellt. Detta är rätt vanligt i vår krets också.. vi är inga straighta cis normies i vårt gäng så att säga. 😅 Har många nära vänner som lever likadant. Det hela handlar om att vara rak och ha en öppen kommunikation, vi är helt säkra på att vi vill leva resten av våra liv ihop men det hindrar inte att vi kan ligga med andra och få crushes här och där.
          Förstår att det är svårt att förstå för traditionellt konservativa människor men om ni visste vilka vi var hade ni förstått 😅 Trust me..

            Du verkar för gullig för att vara en ful icke-binär, kortklippt, rosahårig och ölmagsbärande pk-människa med piercings, tatueringar och glasögon.

              Enligt normativa mått mätt är jag inte ful, har inte rosa hår heller 🧐 Bär inga glasögon heller men resten stämmer nog in rätt bra! 😌

              Men du verkar vara en äkta trångsynt normie, och det klär dig nog med 🫶
              God natt!

                Haha trångsynt för att jag inte vill tvinga världen låtsas att jag har en kụķ, fula ned mig själv med barnsliga hårfärger, ligga med alla likt en råtta och tro att jag har huvudrollen i revolutionen som inte existerar?
                Ok. Då har du rätt.

                  Varför blev du så triggad haha?

                    Ja, där sved det till 😅

                Vet du vad, jag älskar mig själv och min partner. Jag älskar mitt liv och mina vänner. Jag älskar mitt yrke och mina 2 bostäder. Livet leker verkligen för vår del 🥰🫶 Hoppas du har det bra du med! Styrkekram ❤️

      Jag är där men det går upp och ner, tror han gillar mig som kollega men inte mer. Får inga flörtiga vibbar. I höstas var jag lätt förälskad, bara längtade efter jobbet och helgen kändes trist. Men det var också en speciell tid på jobbet, lite kris, så man gick in i det tillsammans. Jag fick då råder här att inte ”nära förälskelsen” och det var SÅ bra. Typ inte vara extra rolig, inte klä upp mig för hans skull, inte skriva på Skype utanför arbetstid. I december tänker jag på att jag nästan vad förälskad och det kändes heeeelt absurt. Gillar honom supermycket som kollega, kanske vän. Men jag är också i en beroendeställning till honom, så kan också vara en känsla av att ”han tog hand om mig” som jag uppskattade.

      Det jag vill säga är att det är inte en evighetslång känsla även om du tror det! Men du kan också jobba lite aktivt för att backa bort, även om det känns tråkigt..

        Det är som du säger, tråkigt, att inte agera på känslan. Jag har alltid tyckt om att klä upp mig och vara snyggast i rummet men när man blir förälskad så blir jag tusen gånger mer motiverad att ta hand om mig och mitt yttre. Jobbar på min utstrålning, tränar på rak hållning, köper nya parfymer, ger mer energi åt att styla håret, äter bättre, tränar mer, klär mig finare osv. När jag är kär så är jag alltid mitt snyggaste jag, även på insidan. Får mer tålamod, ler mer, mer positiv osv.
        Ibland vill jag vara kär för att ta fram den sidan av mig själv som ger 100% hela tiden. Är i en sån fas just nu och jag har aldrig haft en mer feminin garderob, ett snyggareoch fräschare yttre eller en så optimistisk insida. Men jag är också förvirrad och rädd.

          Så himla spot on. Jag älskar verkligen att vara den personen jag är just nu samtidigt som jag hatar att allt beror på att jag är kär i en gift kollega och att jag har sambo och två barn. Men aldrig varit snyggare, mer mån om mig själv och gladare mot alla i min omgivning.

      Jag var med om liknande för flera år sen, innan vi hade barn osv. En sjukt snygg och rolig hantverkare som tillsammans med sina kollegor hade ett större renoveringsjobb på min arbetsplats. Vi flörtade och han lärde sig snabbt att jag var sist kvar två dagar i veckan och då var det han som kom med nycklarna. Hans ena kollega ifrågasatte till och med en dag varför han alltid gjorde det på måndagar & torsdagar haha. Så de dagarna drog jag mig från att åka hem för att prata lite extra. Men ingenting hände mer än så. Men han var i mina tankar hela tiden och jag längtade efter mina stängningsdagar (när det egentligen är sjukt sega dagar).

      Min sambo (nuvarande man) jobbade skift på den tiden så för oss var det att jag kände mig sjukt ensam och inte så bekräftad hemma. Det slutade med att jag tillslut sa ifrån på hans arbetstider och när vi pratade om det insåg vi att det måste förändras annars kommer det inte hålla. Min man var även trött på att missa allt socialt för han gick ju till jobbet när vi kunde umgås med vänner.

      Flera år senare så är vi gifta och har barn. Har även insett med åren att kärlekslivet går upp och ner när man har varit tillsammans så länge vi har (18 år). Det gäller bara att kommunicera, vara lyhörd för den andra och inse att oavsett period så kommer det förändras. Just nu är vi inne i en grymt bra period 😉

        Hoppas ni alltid får leva i en grymt bra period! Hejar på dig!

          Tack ❤️ det hoppas jag med men realisten i mig vet att det inte kommer vara så och det får vara okej det med. Sjuka barn, mycket på jobbet osv påverkar ju förhållandet med 🙂 (det är sånna saker jag menar som påverkar en dålig period och inget annat haha)

      Här är en till i samma sits. Tror vi är MÅNGA. Jag älskar min man och livet vi har ihop, vill bli gammal och grå med honom. Vi har även barn.
      Men för 3 år sedan träffade jag en kollega från ett kontor i ett annat land & det sa bara pang! Milde tid vilken man, det var som något man ser på film. Vår kemi är helt galen, allt är bara så elektriskt och sjukt mellan oss. Till och med så folk påpekat att vi är magnetiska när vi varit tillsammans. Men han är också gift och har barn (& bor i ett annat land). Jag resonerar som så att det är förälskelsen och längtan som spär på attraktionen. Jag vet att han har egenskaper och quirks som jag inte alls lirar med, men jag förbiser det eftersom vi inte lever ihop. Så jag försöker helt enkelt bara tänka på saker som hade varit problem/störiga osv. För att det ska bli lättare.
      Men sen tillåter jag mig också att drömma. Jag tänker på honom någon gång varje dag faktiskt, och så får det vara. Det kommer gå över. Nu har jag dessutom bytt jobb och vi bröt kontakten vid årsskiftet då vi båda var överens om att försöka gå vidare i våra ordinarie liv…

        Jag har också tillåtit mig själv att drömma, det är så långt jag är villig att ge ”den relationen”.
        Känner igen detdär med PANG. Har varit kör i många män genom åren men ingen som jag bara råkade få ögonkontakt med och plötsligt är livet inte som det var för 1 minut sedan. 2 år sedan PANGET och varje gång jag ser honom känns det som att det är den mest normala saken i världen för mig att gå fram och krama honom. Som att själen hittat sin andra halva och dras åt hans håll. Gör ju inget åt det, vågar knappt söka ögonkontakt. Känns som att han då kan se hur djupt jag har drunknat i..honom..
        Min man förtjänar inte det. Han är den människan jag aktivt valt att satsa på och han är en bättre match på alla sätt och vis men vi saknar kemin som krävs för att jag ska falla PANG för honom. Dock älskar jag honom på riktigt riktigt.

        Vill tillägga att du gjorde väldigt bra. Visar på styrka och karaktär att förtränga en såpass stark känsla.

      Hände mig. Förberedde mig i två månader på att göra slut med min partner sedan 6 år. Idag lycklig. ❤️

    Vad har josefin ottosson och leonoidas gjort? (Sett på exonphspoiler)

      Åkt vattenrutschbana utan armpuffar och delat bilder på barnet online.

        Oj, så fruktansvärt 😂

        Men gud vad olämpligt han hämtar en onky tjej dom ska gå på badhuset har inget emot only absolut inte med tycker att det ser osmakligt ut kunde han inte hämta en normalare och anständigare tjej som ska vara runt hans dotter

    Oj mim kommentar försvann. Poff och den var borta. Hole smokey vad hände?

      Nej nu kom den.

        Den är här, men röd? Betyder att den varit i mod?

          Nej, röd brukar vara att någon lagt till en webadress under sitt namn.

    Louise Rudwall på insta, hon som lägger upp så mycket om semlor… Vad lever hon av? Kan man verkligen säga att hon är influenser?

      Hon är väl en liten influenser om man ser till att hon har ett litet konto om godsaker som är menat att influera? Att just du tycker att hon är menlös är ju en annan femma

      Hon bor hos sin mamma så klarar sig säkert på en liten inkomst.

    Varit en så lång vecka på jobbet och allt har känts segt, sett fram emot helg och kändes som det skulle bli en mysig fredag.
    Nu ligger jag här och har blivit jätteförkyld, trist att vara sjuk på helgen 😅 ville klaga lite, funderar på att försöka sova. Jobbigt när man är helt täppt dock.

    Hoppas ni har en bättre fredag än mig💕

      Gör gott te och vältra dig i lyxen av att inte behöva göra grejer?

        Hoppas du får sova riktigt gott ❤️

      Verkligen samma här. Den mest stressade veckan på länge så är helt slut. Vill bara sova bort helgen.

      Drick te och gör nässkölj så kommer andningen bli bättre ❤️

    Sett på socialblade att Jasse köper följare som om det inte fanns en morgondag och tycker verkligen att det beteendet bland flunsor borde uppmärksammas mer och granskas. Företag betalar för reklam för följare som inte finns, är inte det dirty business?

      Verkligen 😅 Hade varit ett kul uppdrag granskning avsnitt!

        I klass med bedragarna som lurar pensionärerna på deras besparingar? Nja men här platsar en sådan granskning.

    Ni som stickar, vad stickar ni på just nu?
    Någon som vill tipsa om ett kul mönster?
    Jag har idétorka just nu. Less på strumpor och helst inte tröjor till vuxna.

      Startade igång med en handväska idag! Stickalitegrann på insta har lagt upp en grön väska lite längre ner i flödet, en variant på Petra bag av aegyoknit, den gör jag fast i kobolt-blå! Tycker det är kul att variera med lite lättare mindre projekt mellan alla stora så den jag kan rekommendera att du kikar in

        Ska kika 😊👍

      Jag stickar en sjal, Daft Days Shawl. Har en kofta på gång också, Shiftigan, men med ny bebis är sjalen bättre för den kan jag lägga ifrån mig när som helst 😅

      Tipsar om ravelry.com ifall du inte hittat dit än 😊

        Ska kolla sjalen 😊 tack för tips. Ravelry brukar jag kolla runt på, finns så mycket där 😊

          Gud ja, det finns hur mycket som helst 😊 är typ där och på instagram som jag brukar hitta inspiration till mina projekt 😊

    Vila i frid Aleksej. ❤️
    Det är sorgens dag och människor som du behövs och ska få tala fritt.
    Detta är inte rätt och Putin har gjort bort sig igen. Som hans fru sa om Putin Han är ett monster med tyvärr stor makt.
    Han måste bekämpas.

      ♥️

      Hemskt att han dog, men var han automatiskt en bra personer bara för att han inte var Putin? Han var t.ex extremt islamofobisk, jämförde muslimer med kackerlackor. Vad har han gjort och sagt som är värt att hyllas? Genuint nyfiken.

        Kan ha fel men enligt dokumentären om honom var det där 20 år gamla grejer som han gjort avbön från och bett m ursäkt för. Om det stämmer måste man acceptera att människor utvecklas och att han gick vidare. Så jo, jag tror visst han var en bra människa och det innebär inte att bra människor är fläckfria eller har en fläckfri historia.

          Han stod för demokrati. Kanske är det därför han var emot muslimer tidigare? Nu vet vi att det finns muslimer i exil som vill ha demokrati, för 20 år sedan visste man kanske inte det.

        Tycker inte om att du förfular hans minne. Det är inte bra en sådan här dag.

          Sa du så när bin Ladin dog? Säger du samma om Putin dör?
          Han var ett politiskt nazistsvin som dog som resultat av att han gav sig in i ett spel med andra svin. Världen hade inte blivit bättre med honom i spetsen, de är alla samma psykopatiska demoner i grunden.

            Du har fel.

        Det krävs ett enormt mod att stå emot en totalitär stat som inte drar sig för att döda meningsmotståndare på det viset. Det motståndet behövs, och det kryllar inte av människor som väntar på att ta över den rollen.

          Det var så Stalin, Putin, Sadddam, Hitler och nästan varenda tyrann kom till makten: genom att gå emot regerande tyrann. Inget mod, bara nästa tyrann i atbete.

            Fel. Du är historielös. Hitler och Putin gick inte emot tyranner, de vann vanliga val. De hade normala motståndare. Stalin tog över efter Lenin.
            Endast Saddam Hussein kan sägas ha tagit över med tyranni.

              Stalin dödade varenda människa ”på toppen” och Lenin hade också blivit mördad om han inte hunnit dö innan Stalin blivit för maktgalen.

              Hitler brände ned hela jäkla parlamentet och förklarade ”ett hot mot Tyskland” och satte sig själv som ledare.

              Putin var en KBG agent som var tillräckligt ambitiös för att ta sig an utmaningen att bli Sovjet/Rysslands nästa ledare: och ha lyckades! Var Gorbatjov en rysk motsvarighet till Olof Palme tror du?

              Saddams företrädare var faktiskt inte så hemsk även om han var odemokratiskt vald. Saddam lät honom bo i ett öppet fängelse tills han dog av naturliga orsaker.

              Det är svårt att omvandla en demokrati till en diktatur. Det är omöjligt att omvandla en diktatur till en demokrati genom att byta ut en ledare. Tar generationer av ledare.

            Stämmer ej. Läs på.

            Tyskland var en demokrati före Hitler din fåne.

        Ha två tankar i huvudet samtidigt. I Ryssland är hela staten antimuslimsk och homofobisk. Inte som att Putin inte är det!

        Det är ungefär som om du skulle kräva av påven att han inte skulle vara emot abort, samtidigt som han predikar fred i Palestina.

        Backa lite från det svenska synsättet och inse att våra värderingar inte delas av alla.

          Att se en grupp människor, över en miljard människor av alla raser och bakgrund, som kackerlackor är inget man kan ursäkta. Inte av en politisk ledare i alla fall. Ska han ignorera alla miljontals kackerlackor som omringar hans land? Ska han döda dem? Ska han tagga olja, gas och soldater av kackerlackor? Ska han utplåna Dagestan?
          Att ens våga försvara detta…

            Det är ju inte ett dagsaktuellt uttalande utan 18 år sedan? Vad är ditt problem?

              Tiden gör inget ogjort.
              Visst kan man ta avstånd från sitt yngre jag men det som är sagt och gjort blir inte osagt eller ogjort.
              Antingen är man tillräckligt smart och förstår att vissa saker håller man för sig själv eller så får man betala priser för sina misstag för evigt.
              Skulle du låtit ett barn leka med en man som, för 18 år sedan, hade barncorr på sin dator? En människa kan växa och göra en 180° vändning men den kan inte tvinga oss acceptera eller tro på den.

                Du resonerar som en nazist. Självklart kan du inte ställa människor till svars för åsikter de hade 18 år tidigare. Ditt exempel med barnporr har ju ingen relevans, barnpornografi är ett brott och ingen åsikt.

                  Lagar ändras. Aleksej bröt mot rysk lag. Din åsikt är geundlös.

                Men Gud vilken perfekt människa man kan vara då.

                  Man försöker, kallas att vara en bra människa.

                    Hört uttrycket ”When you know better, yo do better”. Om man aldrig kan bli förlåten för misstag, tidigare åsikter etc vad finns det då för anledning att sträva efter personlig utveckling?

            Så vad tycker du om muslimska staters behandling av hbtq? Ska de också bojkottas till 100% pga åsikter mot en grupp människor?

              Vänd på frågan: får jag hylla en muslimsk ledare som är anti HBTQ bara för att ”folk hatar ändå homosexuella där borta”? Det är väl lika fel oavsett.
              Vi talar om en politisk ledare som representerar ett helt land. Inte ok att ha sådana åsikter öppet när man representerar så många människor, av vilka en stor del faktiskt tillhör gruppen människan förtrycker öppet.

                Ja det kan du såklart, t ex någon som stridit för andra demotiska rättigheter? Du kan hylla någon i vissa avseenden, andra inte.

                  Han var en marionettdocka som hade förgört Rysslands suveränitet. Är inget Rysslandfan men är verkligen inte såpass naiv att jag tror att de ön som vågar utmana Putin per automatik är min hjälte. Din fiendes fiende kan vara även din fiende.

                    Jag svarade på din fråga om man kan hylla en muslimsk ledare som är emot HBTQ.

            Att kalla någon för kackerlacka betyder att man vill döda personen? Tala för dig själv, kackerlackor är för mig överlevare först och främst.

        Bra gjort

        Extremt modigt att göra motstånd mot den typen av stat. Det är det som är beundransvärt. Att han vågade offra sitt liv.

        Sen att han också har en del skeva värderingar, ja det hade han men det har också extremt många av historiens modigaste personer haft, som gjort mest för samhället, och det förtar inte deras mod eller goda gärningar.

          Men hallå, alla diktatorer och tyranner kom till makten på det sättet. Inget beundransvärt i att klättra på lik.

            Klättra på lik brukar inte syfta på riskera sitt eget liv.

              Putin riskerade ju sitt liv som agent. Hitler riskerade sitt liv ute på fronten under första världskriget.
              Sluta glorifiera folk blindt.

            Alla som gjorde på det sättet blev inte diktatorer och tyranner.

            Så din logik haltar, för att uttrycka det milt, lelle Putin.

            Vilka lik har Navalnyj klättrat över i sin kamp för demokrati menar du?

      Otroligt sorgligt. Jag hoppas det går bra för alla stackars ryssar som inte vågar prata just nu, väldigt modigt av de som öppet hedrade honom.

        Buhu ytterligare en psykopat död.

          Hur mår du egentligen?

            Bättre än när han var vid liv. Skulle några till psykopater dö inatt så mår jag nog ännu bättre imorgon. Hur mår du som sörjer en psykopat?

      Började omotiverat grina när jag såg hans föräldrar. Fy fan så orättvist livet kan vara.

        Så blind…

    Jag vet inte om det är jag som är en hemsk människa, men jag stör mig på att min sambo är sjuk (eller ”sjuk” känns det mer som) typ hela tiden. Alltså flera strödagar i månaden utöver nån vecka då och då pga förkylning och annat. Om övriga familjen är lite snoriga men klarar jobb och skola ändå så kan man ge sig fan på att han behöver ligga i sängen i en vecka. Säger jag att jag har ont i halsen tex så absolut är han sjuk dagen efter och behöver vara hemma.

    Jag vet inte vad jag vill med det här men det irriterar mig och jag vet inte om det är jag som är en hemsk och oförstående partner.

      Hur mår han i övrigt? Kanske är något på jobbet som han mår dåligt över? Deprimerar?

        Han verkar inte deprimerad men såklart kan man ju dölja saker… han säger åtminstone att han trivs på jobbet. Men jag vet ju inte.

      Skulle fråga hur han mår i övrigt. Kan han vara deprimerad eller ha fått utmattningssyndrom? Känns ju som han undviker något. Inre alltid lätt när man mår psykiskt dåligt och inte har ord för att beskriva det.

        Han verkar som vanligt i övrigt, gör det han brukar på fritiden osv. Vi pratar ofta om att man inte behöver jobba heltid men det vill han absolut för han vill ha pengar, men som det är nu har han ändå åtminstone flera karensdagar varje månad så det spelar liksom ingen roll.

          Är han lite allmänt lat som person? Hur resonerar han själv kring sina förkylningar?

            Ja det är väl jag som drar det tyngre lasset, skulle jag påstå.

          Jag skulle fråga rakt ut.

      Måste också tillägga att jag absolut inte är sån att jag tycker att man ska jobba 100%, äta, sova och vänta på döden typ. Vill han gå ner i arbetstid är det fritt fram, vi har små barn så det har han all möjlighet till.

        Det kanske är en bra ingång. Säg att du upplever att han är sjuk mycket och fråga om han är slutkörd och kanske borde gå ner i tid. Kan ju vara ett icke drömmande sätt att ta upp det.

          Fast vi pratar mycket om att man inte måste jobba heltid men det vill han, för han vill ha råd att köpa grejer. Men han har ändå flera karensdagar i månaden så det hade ekonomiskt åtminstone gått jämnt ut.

            Men då är det ju något att diskutera.

      Om du är oförstående beror ju på om han är sjuk på riktigt eller fejkar, framgår inte riktigt.

        Ja det är ju det jag inte riktigt vet heller. Tror han känner efter mycket bara, alltså man behöver inte vara hemma i en vecka för att man behöver använda lite nässpray typ, men det kan han vara. Och när jag eller nåt barn är sjuk så blir han alltid också sjukast. Typ att barnen har feber och hosta så mår han också ”jättedåligt” fast att det inte märks alls.

      Skicka honom till en läkare🤔

        Tänkte på det här med. Borde även vara något hans jobb reagerar på och kräver snart pga alla karensdagar.

        Men lägg det på nivån att du är orolig och att han behöver söka hjälp nu. Inte normalt att vara sjuk så ofta som vuxen osv

      Typisk man, och mancolds🙃

      Min son är till synes en väldigt stark person fysiskt och psykiskt, men har alltid tagit så lång tid på sig att bli frisk, ofta två veckor eller mer. Min dotter är precis tvärt om, blir jättesjuk en dag och sedan frisk. Min gissning är att män som dessa behöver mycket näring på kort tid, c-vitamin och det där, för att kroppen ska kicka igång. Problemet är att de (iaf min son) tappar aptiten när de är sjuka och äter på sin höjd pasta utan kött och grönt. Så där måste man ligga på lite med tillskott, teer, nyttiga tomatsåser och annat.

      Kan säga att det är inte normalt att ha flera sjuktillfällen med frånvaro från jobbet per månad! De flesta arbetsgivare har ex. som rutin att efter 6 eller fler tillfällen under en 12-månaders-period, så föranleder det uppföljande samtal för att reda i vad den ovanligt höga frånvaron beror på. Om hans Ag inte reagerat än så lär de göra det inom kort, om det är en seriös Ag. Så nä, det är inte konstigt att du reagerar. Något är fel.

    Johanna Bladhs namn på sin bok ”Tjejbibel”, jag kan inte sluta skratta, vad är det för personer som ser upp till henne egentligen? Vänder hon sig till högstadietjejer eller finns det någon över 20 år som tar henne på allvar?

      Hahahahah åh herregud det känns så 2003 typ

        Hela hon känns som 2003…

          Hon va med i morgonstudion på SVT imorse.

            Ammade hon??

      Precis, min första tanke! Vem är målgruppen och varför så pinsam och fjortisaktig titel. Känns som något man läste i tidningen Frida typ 1998 😂

        Säkert är hennes redaktörer i åldern att de var unga 1998 och har inte förmåga att läsa av marknaden. Hur gammal är Johanna B själv?

    Efter att ha sökt jobb efter min examen , i 1,5 år så fick jag ÄNTLIGEN signa ett jobb i veckan !!!!! Slitit som en gris haha

      Grattis! 🎉💪

        Tack!!🥰

      Grattis!! Vilken bransch?

    Jag såg ett klipp från en serie för ett tag sen som verkade så bra så jag tänkte att det kunde vara värt att skaffa skyshowtime för att se den. Tror det var skyshowtime iaf, men nu hittar jag inte serien och minns inte vad den hette. Den handlar om en kvinna som springer ifrån en man och slänger sig in i en lokal där det står en militär. På något sätt beslutar hon sig för att gå militärutbildning och väl där slår hon männen i armhävning mm och utmärker sig. Någon som vet vilken serie jag menar?!

      GI Jane?

    Vad tycker ni om namnet på Petra Tungårdens bebis? Ru? Jag gillar det men man tänker ju lite på nalle puh..

      Haha oj nej inte fint i Sverige

        Håller inte med, det är väl ganska länge sen alla hette Stina och Ingrid.

          Bland flunsor ja. Inte bland vanligt folk. Kolla topp 100 vanligaste namn på barn så ser du att de allra flesta väljer rätt så normala namn.

          Bland flunsor verkar det dock pågå en ständig tävling i vem som kan hitta på det knasigaste namnet till sina barn.

            Leah, Mila, Luna och Leiah på topp 30. Med den stavningen. Sen orkade jag inte fortsätta men tycker ite det du säger stämmer.

              Vad är det jag har sagt som inte stämmer? Jag sa de allra flesta.
              4 namn av 100, jag vill påstå att det jag säger fortfarande stämmer.

          Både Stina och Ingrid ligger på topp 100 namn som bebisar fick under 2023.

            Javisst, men det är ganska långt ifrån att alla svenskar i ett multietniskt samhälle döper sina barn till det.

              Ja? Listan säger inget om vad alla i Sverige ger sina barn för namn. Det är liksom inte Nordkorea där man tillåts välja mellan 15 godkända namn.

                Men jag orkar inte bråka.

                Namnet ru är inte vanligt (Stina och Ingrid är långt mer vanligt) och det tror jag att vi är överens om.

                Sen att någon anonym tycker det är fult, ja, det kan jag inte säga emot.

      Låter som Rue i Hunger Games.

      Superfint!

      Är väl fint om man är en tecknad känguru.

      Tycker det är ett fint namn, men passar ju inte så bra med brorsans namn när man säger dom snabbt ihop 😅 Harry och Ru. Blir lätt Harru.

        Då kan man säga Ru och Harry istället..

        Jag tycker att Harry låter så hårt.

        Hörru, Ru, har du sett Harry?

          Hörruduru Harry haru sett Ru

      Jättefint

      Beror på vilken dialekt. Med min skånska är det ingen succé 😂 ”Röu”
      Med här bor dom ju inte, och på ”stockholmska” så låter det fint😊

      Jag är mer nyfiken på om hon föddes på skottdagen. Hur funkar det, blir det automatiskt dagen efter som blir den officiella födelsedagen?

        Nej, officiellt är födelsedagen då den 29 februari. När du firar är helt upp till dig. Du kan fira ett halvår i förskott om du vill. Och det oavsett när du är född.

      Nästa syskon Kängu?

        Och kusinen nasse

          😂

      Fint, huvudpersonen i Euphoria heter väl det

      Ganska fint men passar inte med hennes sons namn, Harry. Det är helt olika namn och dessutom för lika uttalsmässigt, hon kunde lika gärna heta Ry då.

    Tips på vad jag ska hitta på i Stockholm imorgon? ☺️

      Gå på Fotografiska, glo i lite butiker på typ Götgatsbacken och sen ta ett glas bubbel på champagnebaren på Södra Teatern ✨

        Låter trevligt men ta ett glas bubbel på cardiebaren istället.

          Instämmer om Cardierbaren. Otroligt trevligt med bubbel där.

          Jag skrev cadierbaren men den autocorrected hahaha!

        Fotografiska har superfin utsikt men är inte värst prisvärt om det inte är någon fantastisk utställning, och ärligt talat är det mest snygga halvnakna 90-talstjejer på bild numer, samt så mycket folk på helgerna att du knappt kommer se fotona.

        För konst en lördag skulle jag istället rekommendera Nationalmuseum eller Waldemarsudde.

          Men precis. Fotografiska – så överskattat.

          Millesgården 💚💚💚

          Ha,jag har ofta tänkt precis samma sak!

      Armémuseum! Gick där i tre timmar, så intressant!

    Sjukt hur irriterande det kan vara med ord och uttryck man ogillar. Jag avskyr ord som kiddo, preggo, tösen och craycray. Värst just nu är alla gravida i en fb-grupp som vill ”vräka” sina bebisar i magen när de trötttnat på att vara gravida. ”Snart blir han vräkt, fått tid för igångsättning måndag”.
    Tack mår genast lite bättre nu när jag fick avreagera mig 😂

      Haha same…hatar även ”mama”, som i typ ”you go mama!” ”you got this mama!” ”I see you mama”. Kanske mer vanligt på engelskspråkiga ställen online, men ack lika drygt!

      Villhöver är mitt vidrigaste ord, och pälskling!

        Ja!! Jag hatar båda! Särskilt villhöver.

        Och pälsbarn!

        Eller pissarna😾

          Haha pissarna?

      Vad betyder craycray?

      Jag gillar inte ”gofika”. Tycker det är kaka på kaka att säga så (men kanske lite trist inställning till livet från min sida, borde uppmuntra att folk njuter dubbelt av sin fika). ”Missförstå mig rätt” var möjligen ett lustigt uttryck en gång, men nu kan vi skrota det, tack,. Detsamma med ”ledsen i ögat”, usch, säg ”leden” bara.

      Allt utom 100 % är jag en stark motståndare till. Börjar man med 110 %, 200 % osv när man menar helt och hållet går det snart inflation i det, och man sitter där och skriver ”10000000 %%%”. Nej tack, 100 % ska det vara.

      Avskyr också helhjärtat ”vuxenmys”. Förekommer väl bara i forum där folk försöker bli gravida men det är fan ett ställe för mycket, folk som skriver så borde inte så skaffa barn.

        Craycray betyder crazy. 🙂

        Förstår vad du menar med dessa olika procentsatser, men vill bara inflika att saker faktiskt kan vara mer än 100%.

          Njaa, jag förtydligade ju att jag syftade på situationer då man menar ”helt och hållet”. Vilket är vad man anspelar på när man säger att man t ex går in för något med 110 %.

          T ex en ökning kan såklart vara mer än 100 % och det behöver inte ens vara mycket, utan beror ju på vad som är förväntat. Men det är uppenbart inte i den typen av sammanhang man säger ”110 %”.

      Den som säger eller skriver ”STYRKEKRAM” säger jag upp bekantskapen med. Får rysningar och kräkreflexer. Vidrigt ord!

      Jag stör mig på att man säger ”Lilleman” till barn

    Fråga 1. Hur orkar man?? Jag orkar inte ens ringa vänner längre. Kan smsa lite eller ta ett telefonsamtal någon gång. Jag vill inte jämt prata telefon heller och svarar inte när det ringer särskilt ofta. Jag orkar träna eller rida några gånger i veckan, påta i trädgården ibland, baka ibland. Umgås med min man. Men det kan kännas tungt att bara vattna blommorna eller laga middag vissa dagar. Jag tvättade nyss men tydligen var det två veckor sedan – alltid är det något som ska GÖRAS. Varför är livet så mycket göra och så lite vara.

    Fråga 2. Hur hanterar ni bråkande grannar? De på våningen ovanför oss bråkar jämt, högljutt. Det är främst mannen jag hör. Det är ett relativt nytt beteende, sedan några månader tillbaka. Har ni sagt till? Det låter inte våldsamt och brukar gå över.

    Fråga 3. Har någon här testat negativt sent i menscykeln och det sedan visat sig vara positivt? Min mens är sen men det beror nog stress. En familjemedlem var med om en olycka för några veckor sedan vilket blev en stor stress för hela familjen.

      1. Det låter som det kan vara utmattning eller depression. Gör dessa två test. Boka en tid på VC och ta blodprov. Det du upplever är inte normalt men vanligt och det finns hjälp.

      2. Känns det tryggt så knacka på och säg att de stör. Känns det inte tryggt så ring polis eller störningsjour.

      3. Ja det är ganska vanligt. Ta ett test till.

      Nummer 1, har verkligen samma problem. Så less på allt som måste göras hela tiden. Orkar inte vara social längre

      Mitt svar försvann 🥲
      Din trötthet är inte normal. Gör detta testet för att utesluta depression https://www.doktorn.com/artikel/testa-dig-sj%C3%A4lv-depression-madrs/
      Och detta för att utesluta utmattning
      https://www.utmattning.se/sjalvtest

      Men boka tid på VC för att ta blodprover. Högt blodsocker, sköldkörtelproblem, b12, järn, och D-vitamin brist ger dina symtom.

        Vill bara förtydliga att det är länkar till skattningsskalor som vården använder (Mdras-s och keds). Det är alltså ings hobby tester utan vetenskapliga verktyg.

      Skulle också säga psykisk ohälsa på nr 1. Att inte längre orka göra sådant man förut tyckte om och mådde bra av kan vara en varningssignal för depression.

      Men sen upplever jag också att vi lever i en kultur där man hyllar ”fritid”, att ”bara vara” och ”inte ha måsten” på ett osunt sätt. Människan mår bra av att arbeta, och är jord för att arbeta. Den högsta formen av liv består inte av att ligga stilla i soffan framför Netflix. Det är osunt att betrakta all typ av sysselsättning som en börda.

      Men som sagt, så som du beskriver det låter det mer som depression. Om du inte orkar ringa vårdcentralen kan man många gånger skriva meddelanden, eller så kan din parter hjälpa dig att söka vård.

        Tycker det är tvärtom. Att ”bara vara” och inte ha något planerat en helg ses som tråkigt. Utan det verkar vara tävling i hur händelserika helger och fritid folk har, alla aktiviteter, middagar, träningspass, vänner man ska träffa osv.

          För en person som mår OK innebär dock att ”bara vara” många gånger att fixa med något. Planera om sina blommor eller kanske rensa ett skåp. Vilket är helt naturligt. Jag talar om idealiseringen av att vara sysslolös, där allt annat ses som en börda.

          Att t ex men umgås med folk är lite en annan sak.

          Håller med. Jag var överstressad i några års tid och behövde alltid åka raka vägen hem och vila efter jobbet, och när jag jobbade hemma gjorde jag det i sängen. Kroppen svullnade till en stressboll av alla stresshormoner och högt blodtryck. Den spontana tanken är att träna för att bli piggare och smalare, men kroppen sa precis tvärt om. Och det var just vad den behövde, vila. Nu långt senare har jag mer energi igen för att träna och röra på mig normalt igen. Men vila, näringstillskott och blodtrycksmedicin var vad jag behövde då och under ganska lång tid. Så lyssna på kroppen, är mitt tips.

      1. Har aldrig ringt vänner?? Skriver bara på Messenger och ses ibland. Funkar super!!

    Hej alla.
    Mina studier går inte bra.. oroar mig för ekonomin.
    Tror ni att det går att hitta extrajobb som jag kommer orka med?
    Jag tror jag behöver ha ett extrajobb, inte bara för att ekonomins skull, men också om jag skulle misslyckas helt med studierna så får man ju åtminstone lite arbetslivserfarenhet från perioden.

    Jag har sett att en del butiker söker personal, men de vill oftast att man ska skicka in en video på sig själv, och det känns inte bra för att jag tror det drar ner mina möjligheter att komma på intervju. Jag är motsatsen till en skönhet.
    Hur ska jag orka med allt?
    Någon mer som både jobbar och studerar och kan ge mig peppning?

      Brukar gå att söka jobb via universitetet. Finns flera jobb där de söker just studenter.

      Tror det verkligen är snygg de vill att man ska vara i videon? Tänker att det mer är att man ska upplevas som trevlig?

    Åh instämmer på den😅😅 typ gumman stör jag mig på när yngre människor säger till andra yngre människor 😅eller hur ful och grov i munnen vissa är

      Skulle vara svar till anonym 20.27 som stör sig på ord

        Ts här, Kom på att jag även ogillar när föräldrar säger tjejen och killen till sina barn. Alltså typ ” åh vad duktig du var tjejen”. Då tänker jag det låter som man pratar med typ en hund eller häst haha

      Eller unga tjejer som kallar sin pojkvän för gubben när de pratar om honom.

        Jag tycker inte om ”unga tjejer”. Tjej syftar redan på någon som är yngre. Skriv ”yngre kvinnor” eller bara ”tjejer”.

          Fast jag kan säga ”tjej” om någon som är typ 13-25 ungefär. Så yngre tjej är för mig i den undre halvan av det spannet.
          18+ kan även vara kvinna och typ 18-24 kan vara yngre kvinna. Men säger nog oftast ”tjej” bara om jag referera till någon omkring 18-24, än yngre kvinna.

            Jo okej jag får backa lite, har inget emot det så so du använder det. Läser det dock oftast om 20 +.

            Sen skulle jag iofs säga att de flesta använder tjej redan om bebisar?

            Vad är man över 25? Kvinna?

          Ok, 👍 Will do

    Har haft arbetsintervju igår. Tror att alla kandidater har haft sin intervju nu under veckan. Fick inbjudan till ett möte med chef och HR på onsdag. Vad tror ni? Finns det någon rekryterare på plats? 🙂
    Tänker att om det är ett negativt besked kan de väll bara ringa på Måndag?

      Det låter positivt!

        Jobbar du med rekrytering? Brukar HR vara med vid beslut om att man inte får tjänsten? Det är internrekrytering och jag har veckovis kontakt med chefen

          Nej oftast är inte HR med för att säga nej tack.

    Om två månader kommer vår bebis, en liten lillebror till vår dotter som då kommer vara strax över 2 år. Vad har ni för tips för att se till att dottern känner sig inkluderad och älskad och med? Min stora skräck just nu är att det ska bli jobbigt för henne när bebisen kommer, hon är ju van vid att vara solen på vår himmel liksom. När bebisen kommer måste hon ju dela oss med honom.

    Tar gärna tips från ospydiga och förstående personer 😊☀️.

      Be dottern välja en bok och läs för henne när du ammar/ger ersättning. Då blir det en mysig stund för er alla. ❤️

        Vilket fint tips, tack!

      Har 1,5 år mellan mina och försökte inkludera dottern i det mesta. Hon fick en docka lite innan lillebror kom, så när jag skulle mata honom ex så satt hon sig med dockan, samma sak vid blöjbyte etc. Jag försökte även få till tid ensam med henne när pappan tog lillebror så vi kunde sitta och prata ostört, hon var nog helt ärligt lite för liten för att fatta dock 😅. Jag tror att om du tänker tanken redan nu så behöver du nog inte oroa dig – hon kommer med största sannolikhet känna sig inkluderad av er.

      Lycka till!

        Tack för dina snälla ord! ❤️ Docka har vi pratat om att köpa och det låter ju som att det är en alldeles ypperlig idé. Jag hoppas vi kan vara bra och närvarande föräldrar till båda barnen, jag vill verkligen inte att någon ska känna sig undanskuffad. Bra tips med egentiden med dottern också, det känns superviktigt ❤️.

        Detta är ju ett så vanligt tips. Läser det överallt, och typ alla böcker om att få syskon slutar också med att storasyskonet blir glad igen när hon får hjälpa till.

        Tyckte dock verkligen inte det var till nytta. Mitt äldre barn var noll intresserad av att hjälpa till att byta blöja osv, inte alls fascinerad av att hjälpa till med bebisen. Men det kanske bara var vi :p

          Okej..? Vilken märklig grej att komma in bara för att dissa någon annans tips. Vill du vara lite hjälpsam och komma med nåt tips själv eller vill du bara klaga på andras?

          Jag förstår såklart att inte varenda tips kommer att fungera med vår dotter. Men jag är tacksam för all inspiration och alla tips från andra för att kunna hantera det här på bästa sätt.

            Det var väl ingen diss utan mer att det kanske inte alls funkar för alla och så kan det vara, inte som att man gjort något fel isåfall, bara att barn är olika.

        Min dotter och hennes pappa började komma varandra nära när lillebror tog min tid, väldigt mysigt för dem. Men det gäller att man kommer ihåg att växla ibland. Hos oss så satte sig den relationen, jag är fortfarande närmast sonen och pappan dottern.

      Kanske självklara tips men låt henne hjälpa till med bebisen och om du tex. ammar i soffan så försök mysa med stora också, läsa bok eller nått. 😊 Sen läste jag att man inte ska ”skylla” på bebisen, typ ”jag kan inte leka med dig nu för jag matar bebisen/bebisen är ledsen/sover” osv, utan istället säga att ”just nu kan jag inte leka men snart kan vi göra det”.
      Bärsjal/sele underlättade jättemycket för mig för då är det lättare att ha händerna fria och vara med storasyskonet, och bebisen sover skönt. 😊 Förlåt för rörig kommentar 😅

        Inte alls rörig kommentar 😊. Tack för tipsen! Jättebra det där att man inte ska skylla på bebisen, det ska jag verkligen ta med mig ❤️.

      Vår dotter fick en present från bebisen. Vi tjatade även om att det var hennes syster. Sa år alla som kom på besök att säga grattis till henne för att hon fått en syster. Inkluderade henne i allt som rörde lillasyster. Sen såg vi till att hon fick egentid med mig eftersom mycket tid gick till amning. Hade även infört ny rutin att pappan nattade henne några veckor innan. Då stördes inte hennes nattningsrutin av att jag kunde behöva amma.

        Ja, egentid känns viktigt! Min make nattar i princip varje natt eftersom jag har HG
        så nattningsrutinen blir det ingen skillnad med. Däremot är hon van vid att vi i princip alltid har tid för henne och för att göra det hon vill. Det tror jag blir en stor omställning för henne, särskilt när jag är själva med båda innan maken kommer från jobbet. Men förhoppningsvis går det bra.

        Tack för dina tips!

        Vi gjorde en del samma som anonym 21.07. Bebisen hade med sig en present och det passade väldigt bra, då flera kom och hälsade på redan på BB. Vi hade pratat och läst böcker också innan, så det inte skulle bli totalt kaos att det bara kommer en ett nytt barn och även att jag, som är mamman, hade tid med det äldre barnet och pappan tog hand om bebisen. Vi har flera barn och det gick faktiskt bättre än jag trodde, de som var äldre tyckte det var spännande med en sån liten.

      Tror du vet det redan men låt henne vara med på allt 😊 var inte för ängslig att hon ska göra bebisen illa av misstag, det går oftast bra! Lite beroende på situation o hur mogen storasyrran är kan det också vara fint att klaga tillsammans på hur jobbigt det är när bebisen skriker o så, fast med kärlek såklart!

      Superbra tips!
      Jag var väldigt orolig för första tiden, stora omställningen i mitt huvud, men det var faktiskt en väldigt fin tid. Nu däremot när lillasyskonet tar sig till storasyskonets saker osv så är det kaos. Så för storasyskonet är det kanske en större omställning, någon dom måste dela saker med osv. Kanske träna på sånt när bebisen är liten? Jag vet inte, önskar väl att jag fattade innan att det kunde bli så för att vara beredd.

      Om hon går i förskolan så låt henne vara hemma några veckor. Det är så många äldre syskon som inte ens får tillbringa en ynka dag hemma trots en ny familjemedlem.

        Vi har diskuterat det där och vi hade tänkt hålla henne hemma. Men pedagogerna påpekade att dotter ju är typen av barn som mår väldigt bra i sina rutiner och att rutinerna kan hjälpa henne. Så vi får se hur vi gör. Hon går väldigt korta dagar och kommer få vara hemma om hon vill, vi är anpassningsbara.

          Vi hade hemma pga rs – risken. Tror mycket det är vad som gjorde de till en så positiv tid. Hon fick ju mer tid med mig än vad hon brukade få eftersom hon var hemma med oss.

            Vår tvåa kommer i maj så RS-risken är liten. Vår dotter går som sagt korta dagar så hon får alltid mycket tid med oss. Vi är inte säkra på att ett avbrott från fsk skulle hjälpa henne eftersom hon dels älskar fsk och dels är väldigt trygg och trivs med sina rutiner. Vi får se helt enkelt.

              Är ju lättare att ta ledigt i efterhand än att ha tagit ledigt och så funkar det inte. Så prova er fram tänker jag.

          Lyssna på vad ni själva vill och inte på vad de förskoleanställda vill. Blir tokig på förskolepersonal som ska bestämma (nu låter jag kanske överdriven men jag vet vilken makt de kan ta sig).

            En annan sak. Ni behöver inte anlända till förskolan ett visst klockslag, det finns ingen förskoleplikt. Däremot kan det väl vara bra med ungefär samma tider. Men om någon försöker banka i er att ni måste vara på plats klockan 9 får då börjar dagens verksamhet, så kan ni strunta i det. Det finns som sagt inga sådana regler.

          Alltså ursäkta, men förskolan kan aldrig ersätta en förälders tid med sitt barn! Har sett allt för många barn som fått syskon och blivit lämande direkt på förskolan när syskonet kommit. Det ät viktigt att barnet får vara hemma första tiden med förälder och det nya syskonet för att inte känna sig bortvald!

        Stort obs på att det beror på vad man har för barn haha… min syster gjorde så med sin äldsta när första småsyskonet kom och tog ”ledigt” åt henne ca två veckor på förskolan. Men problemet var att den äldsta verkligen älskade att gå till sin förskola och efter två dagar hemma så började hon se det som ett straff snarare och frågade varför hon inte fick gå till förskolan.

          Allt är ju inte svartvitt. Man kan ju faktiskt förklara för ett barn på 3-5 år att man som föräldrar gärna vill ha barnet hemma en tid för att småsyskonet har kommit. Jag köper inte riktigt att det skulle vara så svårt att ha barnet ledigt, det känns mest som en ursäkt. Sedan är det ju så att det ofta är svårt för ett barn att gå från en invand rutin till en annan alternativt växla aktivitet (till exempel att gå hem från förskolan).

            Varför skulle man behöva en ursäkt? Man Har ju rätt till 15h.

              Inte i Stockholm. Där är det 30 timmar i veckan. Det jag menar är att det måste ju finnas en anledning till varför majoriteten föräldrar väljer att inte ha barnet hemma några ynka dagar? Det är ju dessutom för det mesta TVÅ föräldrar hemma den första tiden, man får väl anstränga sig lite för att göra det bra för båda om nu den äldsta tycker det är svårt med förändringarna. Det betyder inte att man genast behöver skjutsa in ungen i förskolan.

      Hej! Vi fick precis andra barnet, dock har vi stor ålderskillnad på nästan sex år. Vårt första barn har haft det jobbigt med förändringen men det upplever vi mer handlar om att vi ”prickade” den åldern för henne där hon redan är känslig, tänker på döden osv och det blev lite av en världsomvälvande upplevelse för henne med en liten bebis hemma snarare än avundsjuka. Allt har blivit mycket bättre med tiden och jag valde bort amningen lite för dotterns skull och kanske har det också hjälpt lite då bebisen inte varit ”låst” till mig. Mina råd kanske inte funkar lika bra på din dotter som är yngre men ändå värt att nämna tänkte jag 🙂

      Vi säger ofta hur mycket vi älskar henne, jag tror verkligen på att ord faktiskt är viktiga. Vi ger massor av beröm när hon t.ex plockar upp bebisens napp, påpekar att bebisen ”är så lugn och nöjd när hen hör dig” osv. Sedan har vi bett mor- och farföräldrar och andra att försöka komma ihåg att heja på henne först som vanligt när de hälsar på osv, att bebisen nästan får vara lite oviktig och att speciellt första gångerna de kommit så har dottern fått visa upp bebisen själv.

      Min tvååring ledsnade på lillasyster när jag hamnade att vara ensam med de två en helg ca 1 månad efter födseln. Försök att vara två i början… Åtminstone om det handlar om en längre tid som en helg 😊 Men idag är de bästa vänner (3 och 5 år)

      Hej! Grattis till tillskottet ☺️ När vi kom hem med lillasyskonet från BB bad vi den som suttit barnvakt vara kvar och passa bebisen några minuter i trapphuset (bebisen låg i babyskyddet) och så gick jag och min man in till storasyskonet och berättade att nu är bebisen ute, nu ligger den inte i mammas mage längre. Ska vi gå ut och träffa den? Då fick vi liksom tillsammans med storasyskonet ”möta och välkomna” den tillsammans. Det och övriga kommentarer att inkludera storasyskonet har funkar toppen för oss. Det kommer komma stunder när man slits itu av otillräcklighet men kom ihåg att alla känner så emellanåt och att du gör så gott du kan ❤️ Stor kram från en trebarnsmamma!

    Jag tror jag är en ”pick me”-tjej, trots att jag närmar mig medelåldern.

    Jag har aldrig varit den där populära som killarna har blivit förtjusta i, bara varit kompisen. Har jag varit på krogen med en vän, blir jag aldrig raggad på. Jag är aldrig nåns bästa kompis. En bra vän, javisst, och nära nätverk men ingens nummer 1.

    Och jag vill bara bli sedd och uppskattad, tror jag. Jag vill bli vald.
    Samtidigt känns det som att jag försöker för mycket, på alla plan, och det fallerar.

    Asch, jag vet inte. Behövde nog bara skriva av mig.

      Man kan behöva stärka sin självkänsla även i medelåldern 😀

      Instämmer på den. Jag är snart 30 år och känner exakt så. Man är bra men inte tillräckligt bra typ

      Samma här.

      Hm..du har nog missuppfattat vad ”pick me” betyder?

        Ja eller hur, pick me är någon som höjer sig själv genom att klanka ner på ”alla andra tjejer” på olika vis. Gör man det är det bara att sluta, om man inte är nöjd med det.

        Tänkte samma, du låter motsatsen till pick-me 😀

      Låter som du kan behöva bli den som tar initiativ, många killar är urdåliga på det. Och de som är bra på det är kanske inte de man vill ha… Så genom att bli den som tar initiativet får du också behålla kontrollen, bra på alla sätt.

    Tips på era favoritställen i Thailand? Vill ha nära till fina stränder och att det helst inte kryllar av barnfamiljer. Har varit på koh tao och koh samui.

      Koh jum!
      Nu var de några år sedan, men då väldigt lugnt och på vårt hotell inte ett enda barn

        Jag var precis nyss på Koh Jum och kan instämma att där verkligen var lugnt! Även Koh Phayam är lugnt och där finns många fina stränder att åka till, fler turister där än på Koh Jum men också mer att göra och se enligt min upplevelse. Enklast att hyra en moppe på ön då det ej finns biltrafik. Men lugnast av de två öarna är som sagt Koh Jum om du föredrar tyst natur, apor och vackra solnedgångar!

      Koh Lanta

    Ja nu är det mars men 4 grader i Stockholm är inte mycket att skryta om. Men det går åt rätt håll och hoppas solen visar sig. Jag tänkte i oktober hur klara hela vintern och nu kommer våren. För mej gick tiden snabbt. Så glad åt tiden som kommer.

    Jag har insett att min man de senaste åren köpt julklapp/presenter till mig och betalat med vårt gemensamma kort. Där betalar vi alltså 50/50 och brukar köpa mat, bensin etc. Jag tycker att presenter köper man för ”egna” pengar, annars är det ingen gåva? Eller?

      Vi har gemensam ekonomi, så presenter är onödigt, men kan vara kul ändå. (Dock ger vi varandra i princip inte presenter, händer väl vart tredje år.. hade ekonomin varit större hade jag gärna fått fler presenter haha)

      Haha fy fan jag hade blivit så sur. Har du konfronterat honom?

      Jag köper alltid presenter till min man från vårt gemensamma samma konto medan han tar av sina egna fickpengar. Det är ju själva tankearbetet bakom presenten som är viktigast, inte pengarnas ursprung om man nu har gemensam kassa.

        Låter sniket!

          Varför då? Det är ju lika mycket mina pengar som går in på det gemensamma kontot, så det är ju ändå jag som betalar den.

            Fast de gemensamma pengarna är väl gemensamma och dina fickpengar är väl dina att göra vad du vill med? Varför har ni annars systemet med fickpengar? Då kan ju lika bra allt ligga på gemensamma kontot.

              Jag har inget eget konto med fickpengar. Båda våra löner går in på det gemensamma kontot men det är bara min man som flyttar över lite pengar därifrån varje månad som fickpeng. Men jag skulle i ärlighetens namn inte heller bry mig ett skit om han också tog pengar från det gemensamma kontot för att köpa en present till mig. Presenter är ju hushållsavgifter det med.

                Men då är det väl ändå gemensamma pengar om fickpengarna kommer från era gemensamma?

                  (Jag håller med dig i övrigt!!)

      Det är väl tanken som räknas

        Tanken att ”du ska betala själv för presenten jag ger till dig.” Jamen, precis- det är tanken som räknas, det är därför vi är jäkligt upprörda här.

          Är ni sådana som räknar i kronor vem som får dyrast present också?

            Nej verkligen inte- skulle heller aldrig låta någon annan betala 50% för sin ”present.”

      Vi har också ett gemensamt konto och sen ett var sitt konto med fickpengar. Absolut att presenter köps för egna pengar. Helt orimligt att köpa för gemensamma. Ta upp det med honom.

      Haha. Självklart ska man betala presenter från sitt eget konto, annars är det ingen present.

      Uuu, vilken sjukt snål jävel- ursäkta 😀 Men då vet du iaf till hans födelsedag vilket konto du ska ta pengarna till present ifrån…

      Blir alltid så fascinerad av såna här typer av trådar, där vuxna kvinnor (antar jag) låter som bortskämda, tramsiga tonåringar.
      ”Jag blev så sur på min man för han gör inte exakt som jag vill, tihi tihi, nu vågar han aldrig tjafsa med mig igen”. Väx upp.

        Och sen en drös av lika bortskämda kvinnor som i kör ropar att han ska dumpas!

          Haha exakt!

      Det är ju skillnad om man har gemensam ekonomi men har man ett konto som ska gå till bensin, mat och boendekostnader så använder man ju inte det till presenter till sin partner. Gud vad snålt!

      Ibland när jag läser i öppet spår så undrar jag om en del sitter och letar fel i sina relationer.

        Men herregud är det så konstigt att reagera på? Har man delat upp ekonomin med ett konto för gemensamma utgifter och ett för fickpengar så är det ju snålt att köpa presenter för gemensamma pengarna?
        Vi har exempelvis varit föräldralediga i två olika perioder på 1,5 år vardera de senaste åren. Vi har inte utrymme för massa utgifter pp vårt gemensamma konto på det sättet. Och fickpengar har vi 2000 kr var i månaden till allt som rör kläder, prylar, lunch, utemiddagar etc på egen hand. Förra året sparade jag i ett halvår för att ha råd att köpa ett ps5 till min man i födelsedagspresent. Hade jag tagit de pengarna från vårt gemensamma konto hade vi inte haft råd att betala hyran.

          Men då hade väl problemet varit att du satt er i en ekonomisk knipa, snarare än vilka exakta pengar det handlade om.

            Nej? Problemet hade ju varit att jag tog dem från det gemensamma kontot? Gick ju utmärkt att spara för mina egna fickpengar och sen köpa det utan att ngn alls blev lidande.
            Förstår inte varför man har ett system med uppdelade konton om man inte också delar upp vad som köps för vilka pengar.

              Spelar ju noll roll. Köp present från gemensamt konto och betala hyran från dina fickpengar så har du både köpt present och hyran är betald. Samma resultat men plötsligt helt otänkbart för ”fel” pengar har betalat sakerna. Det är ju bara era pengar som ligger på olika konton.

                Fast det är ju inte så att det spelar noll roll. Gemensamma utgifter är ju just gemensamma dvs utgifter vi båda kommit överens om sen inkluderar vi absolut utgifter som är för den ena personen där typ mediciner, schampo, telefon etc. Men för fickpengar är det saker som man väljer fritt om man vill ha. Kan ju välja att bränna 2000 på en utekväll men tycker inte att min man ska behöva betala hälften

                  Jag tror du missade poängen

          Du hade också kunnat köpa något annat, något som ni har råd med.

            Jag köpte ju något som vi hade råd med. Det är ju det som är grejen. Att har man separata konton för fickpengar så gör man ju vad man vill för dem. Det är ju en summa man kommit överens om att man kan avvara och ändå ha råd med gemensamma utgifter. Sen om jag köper kläder till mig själv eller en present till min man för pengarna är ju en annan sak.
            Det är ju också extremt tråkigt att se på det gemensamma kontot att mannen gjort inköp som jag kan räkna ut är presenter till mig. Inte mkt till överraskning.
            Är det här verkligen svårt att förstå? Alltså har man inte ett system med ett gemensamt och sen var sitt med fickpengar så förstår jag om man inte tänker så. Man har man ett sånt system har jag svårt att se hur presenter inte skulle inhandlas från ens egna konto.

              Era fickpengar är ju också gemensamma, bara att ni inte betalar gemensamma utgifter med de pengarna. Annars hade ni väl inte haft fickpengar?

              Stoppar du in lika mycket pengar som honom? I så fall förstår jag att du är irriterad. Annars stfu 🙂

                Stoppar in betydligt mer än honom. Men vad har det för betydelse?

        Håller med. Och eftersom det ofta blir påhejat av andra med samma omogna mentalitet så förloras nästan alltid sinne för proportioner. Kan inte tänka mig en enda relation som blir bättre av att ett gäng okända gapiga kvinnor sitter och mässar ”köpte han inte diamantringen du vill ha? Dumpa honom!”
        Kommunicera med varandra istället för att skapa problem av ingenting.

      Om han gör så systematiskt för att spara pengar trots att er överenskommelse egentligen är att det ska vara mat och räkningar på det där kontot är det snålt och drygt, ja (som det alltid är att använda ett gemensamt konto för något annat än det är avsett för, oavsett om man är parters eller ej).

      Jag antar att så är fallet – för om han vore en person som du upplevde som genouint omtänksam och snäll tror jag inte det hade retat upp dig?

    Hur ofta städar ni hemma?

    – Plockar undan
    – Skrubbar toaletten
    – Moppar
    – Dammsuger
    – Städar köket
    – Tvättar
    – Bäddar
    – annat…

      När det behövs och jag har ork. Har inget schema utan kör på känsla. Eller när det vankas besök.

      You don’t wanna know…

      Det är på måfå eller ork/inspiration. Har inga rutiner angående städning.

        efter* inte eller.

      Det enda jag gör ordentligt är att skrubba toaletten 🤣 resten är för sällan

      – Plockar undan: konstant, flera gånger/dag (har små barn)
      – Skrubbar toaletten typ 1 gång/v
      – Moppar: alldeles för sällan
      – Dammsuger: varje/varannan dag i de rum vi är i mest.
      – Städar köket: varje dag men lite mer typ en gång i veckan
      – Tvättar: typ 4 maskiner i veckan kanske..
      – Bäddar: byter sängkläder varannan vecka.
      – annat…

      Varje vecka

        Gizmolinas alltså kvinnan har ingen skam i kroppen. Hon verkar flyga typ varannan vecka minst och ska alltid lägga ut det. Miljön skiter hon totalt i och att man inte ens har omdöme att inte skylta med det.

      Plockar undan hela tiden konstant alltid men ändå jämt stökigt
      – Skrubbar toaletten, 1 gång/vecka
      – Moppar vissa ytor varje vecka andra varje månad
      – Dammsuger hall o kök varannan dag resten varje vecka
      – Städar köket varje dag men typ kylen när det behövs
      – Tvättar varannan dag minst
      – Bäddar rent varje vecka
      – annat…

      -plockar undan varje dag. Har alltid undanplockat i kök, vardagsrum, barnens rum etc när vi går och lägger oss.
      -städar toaletten typ 2ggn i veckan. Torkar av kran och handfat varje dag när jag tvättar händerna
      -robotdammsugare går varje dag när vi är på jobbet.
      -torkar bänkar och bord varje dag.
      -tvättar 1 maskin varannan dag typ
      -bäddar rent varje eller varannan vecka.

      Gör lite varje dag så tar det aldrig lång tid eller mycket att göra. Håller undan allt eftersom så behöver aldrig ha nån ”städdag”. Funkar bra för oss. 2vuxna och 2 barn.

      Varje dag! Bara moppen som kommer fram 2 gånger/vecka.
      Allt är alltid på sin plats. Kläder tvättas dagligen. Disk alltid i maskinen eller rena.
      Dammsuger en snabbis varje dag.
      Drar med städservett på toaring/lock och kran/dörrhandtag dagligen. Snabbslrubbar även stolen dagligen. Djuprengör (skrubbar väggar & golv, rengör hela toastolen på utsidan, dammar, tar bort kalk osv) varje fredag efter jobbet.
      Det enda jag är dålig på är att ta bort damm på lister. Gör det sällan. Juste, hatar att tvätta gardiner, gör det också sällan.

      Plockar undan – 2-3 ggr per dag
      – Skrubbar toaletten – 2 ggr per vecka
      – Moppar – 2 gång per vecka
      – Dammsuger – 2 gånger per dag
      – Städar köket – 1 gång per dag
      – Tvättar – varje dag
      – Bäddar – varje dag
      – annat…

      Plockar undan- varje dag.. alla i familjen är experter på att lägga grejer överallt…
      Skrubbar toaletten- Torkar av med städ-våtservetter varje dag, toa o handfat. Ena sonen ”orkar inte sitta ner” så ja det behövs torkas. Obs han är liten ännu 😅 byter hand-handdukar varje dag efter att stora sonen sa att han brukar torka av toan med handduken om det är kiss på ringen 🙄😆
      Moppar- typ aldrig… så tråkigt. Kanske varannan månad.
      Dammsuger- varje/varannan dag. Robotdammsugare.
      Städar köket- plocka in och ut ur diskmaskinen varje dag, slänger soporna varannan dag. Torkar ytorna med köksdörrs varje dag.
      Kakel, skafferi, kyl o sånt en gång i månaden max!
      Tvättar- 2 ggr i veckan i tvättstuga
      Bäddat rent- Våran säng varje vecka, barnens varannan. De är inte lika tacksamma för rena sängkläder haha

      -Plockar undan när jag orkar. Hade jag haft mer energi hade det varit varje kväll.
      -Städerskan städar toaletten en gång i veckan.
      -Städerskan dammsugar och moppar varje vecka.
      -Torkar av köket varje kväll. Min man diskar.
      -Min man tvättar. Tror det är varje vecka. Han jobbar ofta hemifrån och jag har ingen koll.
      -Bäddar varje morgon. Städerskan byter kakan varje vecka.

        Härligt med ny kaka varje vecka. Vilken sort gillar du bäst? Dammsugare ?

          Älskar att äta croissanter i sängen. Blivit så bra på det att jag inte ens smular 😅

      När jag kommit iordning ordentligt här hemma efter flytten blir det en gång i veckan på städning, ”köket” (det är en diskbänk typ, bor i en etta så har inget kök-kök) ska städas/torkas av iaf varje dag och så även bäddning.

      Sen är tanken att jag ska storstäda en gång i månaden.

      Inkluderar du eventuell sambo i ”ni”?

    Finns det andra som har uttryck som får det att liksom rysa i ryggraden och man blir irriterad trots att man har exakt noll anledning att bli det?
    Några av mina är:
    ”Nicke Nyfiken i en strut”
    ”Om allt går som det ska…” (så kommer en liten x till sommaren/Y bli storebror i maj etc.)
    ”I dagens samhälle”

      Varför är det så många som stör sig på ”om allt går som det ska…” gällande graviditeter? Tycker snarare det visar på ödmjukhet inför att en fullgången graviditet inte är en självklarhet. Vid min första graviditet tänkte jag aldrig några såna tankar men efter att sen gått igenom både missfall och ivf behandling blev jag betydligt mer ödmjuk och försiktig andra gången.

        ❤️

        Det klart de är fint men tänker att det handlar mer om att folk många gånger inte ens verkar se det på det sättet utan bara skriver så för att det är liksom mallen

          Hur vet du det?

            När jag själv var gravid efter flera missfall var det flera av mina vänner som postat sådant som sa ”asså ta det bara lugnt. Jag var aldrig orolig för missfall och titta, det hände ju inte heller”

        Är helt med dig. Som sagt, noll anledning.

        Är det många som stör sig verkligen? Kan inte tänka mig att någon stör sig på det förutom personen oven- låter väl väldigt normalt att säga så.

      Man säger inte _nicke_ nyfiken i en strut

        Inte? Har hört många som säger just så, kanske därför jag stör mig på det.

          Nej det heter nyfiken i en strut. Nicke nyfiken har inget med det att göra.

          Jag har för mig (citera mig inte på detta nu) att nyfiken i en strut (och någon fortsättning om att ”..bla bla.. så tittar han ut”) går att finna så långt tillbaka som på sent 1800tal.

      Tänk positivt

      Andra har det värre

        Jag stör mig på det alltså. Var inte som ett svar till det du stör dig på😅

          Hahaha

      Gravid grejen är väl för att man inte vill jinxa missfall…

        Ja jag tror också att man säger det mer för sin egen skull. Så kändes det för mig. Ville liksom inte ta ut något i förskott utifall att.

        Ja, och jag kan verkligen förstå det. Som sagt, jag kan verkligen inte komma underfund med VARFÖR det bara får det att liksom sticka till lite. Jag undrar liksom om det finns fler som känner likadant. 🙂

          Aldrig hört talas om någon som stör sig på det 😅

      Känns som en del missförstår graviditetskommentaren. Jag har full förståelse för varför man säger så och jag tycker att det är fullt rimligt. Jag undrar bara lite kring den initiala responsen inombords, direkt efter så ”stör” jag mig ju inte alls på det. Därav frågan om någon upplever liknande 🙂

      Nicke nyfiken i en strut?

      Tror du fått det uttrycket fel, det heter nyfiken i en strut.😄

      🤣

    Vill börja med retinol på kvällen, inte jättestark. Men ingen för 800kr innan jag vet hur min hud svarar.

    Vilken rekomenderar du??

      Geek and gorgeous 0.05% retinol började jag med för att vänja in huden med retinol🙂 väldigt nöjd hittills! Vande in huden långsamt med först några kvällar i veckan och ökade därifrån🤗

        Åh, tack för tipset!
        Ska kolla upp det.

      The ordinary

      The Ordinary retinoids, minimalt med irritation i dem.

      Köp tretinoin från dermatica. Kostar ca 300 kr per burk emn en burk räcker i 2 månader för mig.

        Eller inte. Kan ge ordentliga biverkningar. Finns ju en anledning till varför det är receptbelagt i Sverige.

          Vad är det för biverkningar?

            Googla.

          Det är receptbelagt pga risken för fosterskador och att man inte vill att barn använder det. Det är även receptbelagt i uk.

          Man träffar en läkare först i appen. Sen kommer ett recept. Inte svarta marknaden direkt.

        Ok hamnade i modd… Kan ge effekter du inte vill ha. Det krävs ett re ce pt i Sverige av just denna anledningen.

          Ja man kan få hemsk effekt! 😉🥲

          Akne, torr hud, hudrodnad, ökad talgproduktion, ljuskänslighetsreaktion, klåda, hudutslag, fjällande hudutslag, solsveda.

          Reaktion på appliceringsstället såsom brännande känsla, inflammerad hud, torrhet, hudrodnad.

          Nedan är vad som kan hända av receptfria basiron som säljs utan recept.
          upphöjda och kliande utslag
          svullnad i ansikte, ögon, läppar, tunga eller mun, andningssvårigheter
          svimning.

        Försöker beställa därifrån men kommer inte åt några produkter om jag inte signar upp på en prenumeration? Gör jag rätt? 😅

          Ja du måste prenumerera.

          Du kan avbryta den när du vill 🙂 de är superproffsiga och bra.
          Man kan även pausa eller frysa sitt medlemskap.

      Verso.

    Håller på att gå under av stress!
    Har två små barn, 2 & 5 år. Jobbar som B2B-säljare i en global organisation som säljer komplexa tjänster. Extremt pressat både externt men även internt då kulturen är extremt toxic. Alla tävlar om vem som har det värst typ. Insett att jag måste bort men vet inte vart??? Hinner inte ens titta på andra jobb eller fundera på detta.
    Vad jobbar ni med? Studerat? Behöver inspiration.

    (Har ingen utbildning att tala om men tjänar idag ca 42k + bonus)

      Det är värt att gå ner i lön för att må bättre, så jag hoppas att du inte känner dig för bunden vid att behålla samma lön.

        Kan tänka mig gå ner för att få må bra o få ihop familjelivet men har samtidigt ingen aning om vad jag ska göra istället! Känns som jag bort NU. Tar ju tid att söka o få ett nytt jobb eller utbildning. Är egentligen helt utmattad o bara tanken på att börja om stressar mig. Tror jag skulle bli sjukskriven om jag gick till läkaren men det tar emot. Skäms. Och stressar mig att bara bli sjukskriven ett par veckor för att komma tillbaka till samma skit med backlogg.

        Känner mig fast 🙁

          Tjänstledigt och plugga?

      Hej!
      Jag arbetar med rekrytering av säljare. Min rekommendation är att kika på LinkedIn, upplever att det har lagts ut mycket nya jobb nyligen. Förstår dock att steget att byta känns stort…!

      Det låter som en bra lön för att inte ha utbildning (förutom internutbildning). Men den borde väl kunna ge utrymme för att gå ner i tid? Gör det, ägna tiden åt barnen och åt dig själv och att fundera och skicka iväg ansökningar.

    Vill höra mer om Egoinas mamma!

    Tips på ursäkt för att inte dricka?

    Jag är gravid och inte redo att berätta på jobbet än, nästa vecka har vi avtackning för min chef med middag och bowling och där kan jag komma undan med att inte dricka alkohol. Innan vi ska gå ut ska vi dock skåla med bubbel på kontoret. Vi är en liten grupp och en kollega ska köpa några flaskor bubbel.

    Vet inte vad jag ska säga för att slippa dricka men utan misstankar, jag brukar inte tacka nej så att bara säga nejtack känns konstigt (även om det aldrig borde vara det). 😅

      Låtsas drick bara. Ingen märker väl om du tar en klunk eller inte.

      Att du inte vill? Är de vettiga människor så respekterar de att någon inte vill dricka alkohol.

        Respekterar gör det säkert men hon är ju orolig för att folk ska börja spekulera i hennes graviditet.

          Då respekterar de ju inte henne.

            Fast det har väl inte nödvändigtvis med respekt att göra? Om de börjar truga om att hon ska ta ändå, det är att inte respektera. Men inte bara att misstänka graviditet. Jag tackar rätt ofta nej till alkohol, så om jag gör det är det inget som står ut. Men är man någon som i princip alltid tackar ja så kan ju det väcka en misstanke hos någon att det är pga graviditet. Betyder inte att de inte respekterar personen, eller ens säger något, men det kan ju väcka misstanke som gör att de blir mer uppmärksamma på andra möjliga tecken på graviditet.

              Om de ens börjar spekulera så är det att inte respektera någon. Om någon säger nej till alkohol så ska det ju godtas utan reservation eller misstanke, även om det inte sägs högt. Det kan ju finnas massor med anledningar till varför en person inte dricker alkohol som inte behöver redovisas, och det behöver inte vara att den är gravid.

                Det ska godtas att någon säger nej – det skrev jag ju. Annars är det respektlöst. Men håller verkligen inte med om att det är respektlöst att någon för sig själv i sitt huvud tänka ”undrar om hon är gravid”. Klart det kan finnas massa anledningar att någon tackar nej till alkohol, och heller inte sagt att man ska behöva redovisa på något sätt varför man tackar nej, men det handlar inte om respektlöshet att någon i sitt huvud tänker att ett kvinna i fertil ålder som alltid brukar tacka ja till alkohol plötsligt tackar nej – att hon kanske är gravid. Det är bara en rätt naturlig tanke som kan väckas, har inget med respekt att göra. Om man yttrat den tanken högt i sammanhanget, det vore respektlöst. Men tanken är inte det.

                Så, om TS vill undvika att någon ens får en sådan misstanke så förstår jag att hon inte bara rakt ut vill tacka nej.

            Det har väl inte med resultatet att göra. Om en kvinnlig kollega som alltid annat dricker inte gör det, så är det väl klart att man spekulerar. Sen kan det väl finnas tusen orsaker till varför en människa inte dricker.

            Det kanske de inte gör men det är ju kollegor, lite svårt att byta ut bara sådär.

      Beställ alkohol men så går du på toa och byter ut det mot alkoholfritt?

        ”Innan vi ska gå ut ska vi dock skåla med bubbel på kontoret. Vi är en liten grupp och en kollega ska köpa några flaskor bubbel.”

      Tacka ja till bubbel. Håll i glaset. Låtsas dricka. Ta med glaset när du går på toaletten och häll ut hälften. Om du har någon bundsförvant på jobbet som vet så byt glas med varandra lite då och då. Och grattis! 🙂 🙂

        Jag gjorde så tog alltid men drack inte typ hällde ut man tror att alla är så
        Uppmärksamma men ingen märkte

      Helt ärligt, om det är en situation där du känner att du inte kan tacka nej utan att någon säger något (frågar varför, trugar eller insinuerar något osv.) och du verkligen inte vill att någon ska veta: ta emot glaset med bubbel bara. Du kan ”låtsas” dricka när det skålas, du kan sitta med ett glaset och låtsas dricka då och då, när du har möjlighet så ställer du undan/häller ut glaset med alkohol bara. Och om du råkar smutta några ml när du låtsas dricka så kommer inte göra någonting för bebisen.

      Faktiskt är det lättaste sättet än att krångla med ursäkter och dyl. om situationen är så att folk reagerar på att du tackar nej.

      skyll på magkatarr och att du inte vill få ont i magen av alkohol.

      Är det så att du kan ta bilen dit och skylla på att du kör?

      Hade jag varit i samma sits hade jag skyllt på att jag behöver köra sen, hem om möjligt eller typ att man ställt upp att köra x person till nånting. Alternativt planer tidigt dagen efter och vill vara pigg för det så står över att dricka. 🙂

      Säg att du står på en antibiotikakur eller något som gör att det inte är lämpligt att dricka alkohol.

      Säg att du går på penicillin. Eller att du mått väldigt dåligt de senaste gångerna du druckit och vill känna dig pigg och fräsch dagen efter.

        Det är ju typ som att säga stt man är gravid.

      När jag tog en vit månad var det verkligen ingen som ifrågasatte eller tjatade. Några var nyfikna på varför men mer positiv nyfikna, som om de ville göra det själva. Jag sade som det var, att jag ville testa om jag blev piggare och sov bättre.

      Huvudvärk. Fast jag hade kompisar som tittade menande på mig då. Och då hade jag verkligen huvudvärk och var inte gravid. Jag var sist ut att bli gravid i det där gänget vi umgicks med då, många menande blickar blev det under några år.

    Någon mer än jag som ibland tänker kring att vi spenderar mer tid på jobbet tillsammans med kollegor än hemma med sambo eller familj

      Har ingen sambo så för mig är det inget problem. Är hellre på jobbet än ensam hela dagarna.

        Så känner nog många för sin sambo med 😀

          Om man känner så för sin sambo kanske man ska överväga att inte vara sambos.

        Samma här. Medan typ alla mina kollegor har sambo och vissa har barn. De är mer än gärna hemma och förstår inte att jag vill jobba extra. Bättre att jobba lite extra än att sitta i en tom lägenhet ibland 😅

      Därför jag jobbar 75% när barnen är små. Och ja jag vet att alla inte har råd.

      Ja, verkligen och tyvärr. För min del är det bästa som kom med pandemin utökad möjlighet att jobba hemifrån. Jag och min man kan jobba hemifrån minst tre dagar i veckan men oftast fyra. Så vi har ett litet gemensamt kontor hemma och får ses nästan hela dagen, kan fika och luncha ihop, ta pauser tillsammans, eller kolla över formulering på ett viktigt mail åt varandra osv. Verkligen så tacksam för det! När vi har barn sen innebär det också större flexibilitet med att kunna hämta/lämna på förskola och hålla korta dagar för mer tid tillsammans med barn iom att vi har flextid och de ligger jättenära hemmet.

      Är ju fortfarande mer tid som spenderas på jobbet så att säga, men vi har haft möjligheten att förlägga mycket av den tiden på ett bättre sätt (för oss).

        Jag hade dött 😂😂😂

          Inte något för alla förstås, men för oss jättebra! 🙂

        Man ska ju dock jobba hemma, inte umgås med man och barn.

          Fast man umgås ju med kollegor på jobbet också, diskuterar jobbproblem, tar fika, går på lunch. Bara att jag och min man får göra det mer med varandra liksom än med kollegor varje dag. Och lite extra bonusar som att man kan ge en snabb puss emellanåt. Oroa dig inte du, jobbet blir ju gjort ändå!

            Syftade mer på att ha barnen korta dagar på förskolan och så. Men ja, jag vet av erfarenhet hur kollegor som ”älskar att jobba hemma” gör. Lite jobb och mycket annat dvs.

              Nu har vi ju inte barn än, så om/hur det faktiskt kommer fungera som vi tänkt återstår att se. Men det är alltså inte endast att jobba hemifrån som möjliggör det, utan att vi också har flextid och att vi båda planerar gå ner till 90% under småbarnsåren. Jobba hemifrån hjälper i det avseendet mest med att det är så nära till förskolan (inte ens 5 min gång), så vi kan snabbare hämta och lämna om vi jobbar hemifrån jämfört med om vi ska ta oss till/från jobb (30+ min).

              Tillsammans med flextid och totalt 8h timmar mindre jobbtid än normalt så är tanken att det funkar med korta (9-15) dagar på förskolan. Och hur våra jobb är så handlar det mest om att vi kan leverera än hur mycket tid vi lägger på arbetet, samt kunna vara någorlunda tillgäng mellan typ 9-15 för möten.

        Så avundsjuk på att ni har den möjligheten !

      Ja och tycker det är jätteskönt. Jobbar hemifrån en dag i veckan och det räcker. Får panik av att vara hemma – trivs inte för vill inte vara ensam i mina tankar

      Japp och det blev mer påtagligt när jag var föräldraledig med yngsta och insåg hur mycket tid jag kunde ge mitt äldsta barn som går i skolan. Hur mycket bättre hon har mått av att slippa fritids. Gå hem efter skolan och ta det lugnt en stund. Leka med en kompis, pyssla hemma, gå ut och leka eller gå till en aktivitet i lugn och ro.

      Ångest att ekorrhjulet är tillbaka igen 😞

    Kan någon HR-person hjälpa mig med en sak? Känns som att jag söker jättemånga jobb, utan att få komma till intervju och då har jag en dubbelexamen. Help plz☹️

      Hur vill du ha hjälp?
      Be någon professionell se över ditt cv och coacha i jobbsökandet det är mitt starkaste tips.

      Kolla advicewitherin på Instagram. Många bra tips där

      Hur ser ditt personliga brev ut? Har nyss läst igenom massa ansökningar och vissa pb är katastrof.

        Kan du skriva dina tre värsta meningar eller nåt ☺️ vad ska man inte skriva hahaha

      skriv att du är ”nogran” och låt chatgpt skriva resten

      Skriver du ett personligt brev anpassat för varje jobb du söker? Då menar jag inte bara att man bytt ut vilket jobb man söker utan verkligen funderat igenom brevet. Tyvärr märker man direkt när brevet är för generellt. Inte heller intresserad av vad du gör på fritiden, det är din ensak. Försök att tänka ur mottagarens perspektiv, hur fångar du deras intresse? Be någon annan läsa igenom. Sedan är det förvånansvärt många som skickar både brev och cv med stav- och/eller grammatik fel. Finns verkligen ingen ursäkt för det med tanke på alla hjälpmedel som finns.
      Slutligen, de jobb som du söker, är de på rätt nivå för din erfarenhet? Vanligt att man, trots att det specifikt står exempelvis minst fem års erfarenhet i jobbannonsen, får in ansökningar från nyexaminerade.

        Jag skriver för varje yrke men ibland tycker jag att arbetsannonserna är så generiska och jag vet inte vad arbetsgivaren önskar.

        Vad gör ett pb bra vs mindre bra? Jag är relativt nyexad och blir mest frustrerad över HRs motiveringar till att jag ej går vidare. Ofta får jag svar som ”intressant profil, men du har inte arbetat med lagar”. (Studerat biomedicin och sökte jobb inom polisen ex). Idag hade jag absolut inte velat jobba på mordplatser eller liknande, men tycker bara att det är tråkigt att lägga ner flera timmar på ett pb, för att sedan få ett nej pga en sådan petitess.

          Så du tycker att det faktum att du inte arbetat med lagar, som är ett rimligt krav om man söker jobb inom polisen, är en petitess? Jag håller inte med. Spontant känns din inställning ganska nonchalant och möjligt att det lyser igenom i din ansökan. Du verkar också söka jobb väldigt brett. En arbetsgivare letar alltid efter en röd tråd. Vad har du studerat, vad vill du jobba med och vad är dina långsiktiga mål. Fundera över det och rikta sedan in dig på de jobb som passar den planen och där du uppfyller kravspecifikation. Lycka till!

            Det är inte ett rent polisyrke och det var inget krav. Kommer inte gå in mer på det :).

            Nej, är inte nonchalant utan tycker att HR ska följa det dem skriver i sina annonser.

        Tack Sofia för handfasta svar! Ska verkligen tänka på detta. Har du flera ”skriv inte” vs ”bra att ha med”. Uppskattar dina svar:)

    Långskott, men någon som vet vilken bil jag tänker på? Ganska fyrkantig/bullig i bak, med ”räfflor” där själva bakluckan sitter? Om denna modell ens har baklucka, don’t ask me. Hahaha omöjligt uppdrag men give me your best shot!

      G65?
      Eller hur hög? Som en Range Rover?
      Eller låg som en Passat?
      Vadå räfflad, den är inte slät? Haha kan de flesta vilar men behöver mer för att gissa rätt 🙂

        Kan det vara en Jeep Wranglr Rubicon (customized)?

    Hej

    Jag har ett udda problem med min kropp. Har ungefär sen tonåren minns jag haft inverterade bröstvårtor.

    Jag har den senaste tiden använt bröstvårtsutdragare då och då (denna: https://www.graviditetskollen.nu/produkter/for-ammande/brostpumpar-brostvard-tillbehor/brostvard/brostvartsutdragare-2-pack). Men problemet är att de bröstvårtorna som ju tidigare var inåt och nu sticker utåt då och då, är illröda, medan min vårtgård är brun. Ser jättekonstigt ut. Kommer de bli bruna med tiden? Av solning möjligtvis? Eller hur löser jag detta?

    Och även att mina bröstvårtor konstant skiftar mellan att dra sig inåt i olika grad, och att de alltid fortsätter drar sig inåt iallafall. Mestadels av tiden är de helt inåt igen. De skiftar speciellt i samband med temperatur i miljön jag befinner mig och om jag fryser osv.

    När jag fryser så sticker bröstvårtorna utåt som mest och det är så jag skulle vilja att de befinner sig majoriteten av tiden.

    Har någon annan erfarenhet av detta? Detta är mitt största kroppskomplex och jag känner mig så ensam med att ha denna missbildningen eller vad man ska kalla det…

      Släpp det bara. Så ser många bröstvårtor ut. Färgen densamma. Vet att även Isabella lövengrip har det. Kanske finns kvar några gamla inlägg du kan googla fram?

      Du är inte ensam!! Jag har det också och hade verkligen komplex över detta mellan 15-23. Har dessutom det ”mer” eller oftare på ena bröstet så ser itne ens ”jämt” ut eller vad man ska säga haha.. Nu vid 27-års ålder har jag typ släppt det och börjat acceptera det bara. Ingen partner har någonsin verkat bry sig om det heller så kan lova dig att ingen bryr sig mer än du själv.

    Lyssnade nyss på Walter Kalmuru i framgångspodden. Alltså gud vilket öde.. helt mållös. Även om det händer varje dag i världen så är det inte ofta man får höra om det. Han var så lugn och behaglig att lyssna på, verkligen berättade öppet utan att dölja saker.
    Och att de har lyckats hitta ett sätt att orka leva.. Mest ledsen över Sveriges skandalöst psykvård.. hur kan det ens vara möjligt liksom..??
    Någon annan som lyssnat på detta avsnitt? Vad var era tankar efteråt?
    Handlade om hans bägge döttrar som valt att inte leva längre, trots att de levde ”det perfekta livet” så tog psykiska ohälsan över..

      Ja hans berättelse var som ett knytnävslag i magen. Stackars stackars föräldrar.

      Dublin med 2 barn resa ensam dit 4 dgr hiss el diss. barnen är 10 och 12.
      varit där för 18 år sen men då var det party – party och jag var ung..

      VARFÖR vill min mata sin hjärna och själ med sånt här?! Helt för mig obegripligt varför man vill lyssna på böcker eller poddar som handlar om mord och elände etc. VAD får man ut av det?! Man mår ju bara dåligt och får ångest efteråt. Det kan ju knappast bidra med något hälsosamt för det egna sinnet iallafall.

        För vi som människor fascineras av andras öden

          Tolkning: vi som gottar oss i andras öden.

    Är det någon som möjligtvis känner till namnet på ett ganska stort instagramkonto som tillhör en amerikansk tjej som typ är besatt av 70-talet? Hon visar massa kläder och köper 70-talsgrejer osv. Minns att hon är ett stort fan av Pink Floyd också. Har verkligen försökt att hitta men lyckas inte! Vill minnas att användarnamnet kanske innehöll typ ”vintage”.

      Kom också på att hennes bio var typ ”The 70s called, and they said I’m groovy”

      highwaychildvintage?

    Någon som beställt från Stylevana och vet om det är en pålitlig hemsida? Att man får sina saker, tull, äkta produkter osv?

      Har beställt flera gånger, supernöjd! Ingen tull men man får betala frakt på typ 50 spänn, du ser kostnaden i kassan. Alltid fått hem till brevlådan, lite varierad leveranstid men räkna med några veckor.

    Angående podden Sanning och konsekvens.

    Älskar den och älskar att lyssna till alla er tre – men Q MÅSTE börja prata högre, alt. att hon få en mick som är förhöjd. Vi blir vansinniga. Och det är en stor komplimang till henne, då man inte vill missa en stavelse, och missar hela meningar.

      Nu blir jag nyfiken. Vilka vi är det du talar för?😁

      Många som man knappt vad de söger, i flera poddar, irriterande. Långt ifrån micken Pratar i mun oxå så man verkligheten inte hör.

        Det borde ordnas i mixen efteråt, slött att inte göra det.

      Men va? Lyssnat på varje avsnitt och aldrig upplevt det problemet 😂

      hör Q utmärkt.
      gör hörseltest. du kanske inte kan höra diskant så, bra. mvh audionomen

      Håller helt med! Dom andra två hör man hur bra som helst, men Q hör man knappt alls. Ska man höra henne så låter dom andra så högt att det inte går att somna. 😅

    Ni som blivet gravida för första gången efter 35. Några tips för att hjälpa kroppen på väg? Vi försöker men ju mera jag läser ju mera rädd blir jag att det är kört att ens bli gravid efter 35. Allt pepp mottagits tacksamt

      Det finns så mycket tips. Mindre koffein, mer kött, inte gå på svältdiet. Ingen hårdträning. Kanske båda borde kolla upp sig?

        Mer kött? Står ingenstans att mer kött har någon som helst fördel. Från Livsmedelsverket:
        ”Att äta varierat, och att äta mycket grönsaker, frukt, fullkorn, nyttiga oljor och fisk gör att både barnet och mamman lättare får tillräckligt av den näring som behövs under graviditeten. ”

      Ät folsyra, minska koffein, minskanstress, öka ditt kaloriintag och sök vård efter att ni har försökt i 6 månader.

      Mitt tips är att använda ägglossningstest för att minska stress kring att behöva ligga hela tiden! (Jag blev gravid efter 6 månader som 37 åring)

      För mig lossnade det efter kinesisk akupunktur, vi hade då försökt ett år. Kan varit placebo men han sa att jag kunde få en reaktion efter om ”något lossnade” och hade både huvudvärk och var sliten efter så vem vet. Lycka till!

    Nicci som längtade sååååå mycket efter barn är ute varje helg. Som många säger, vill man ens det när barnet är så litet? Förstår mig inte på människan alls. Hade hon inte bott hemma hos mamma hade det livet aldrig funkat. Men hon får se ,hon borde njuta varje sekund nu, första året går så fort och sen börjar det riktigt jobbet med att ha barn

      Haha, du har inte barn va? För många är nyföddsperioden den värsta. Det är väl super lyxigt att kunna få hjälp av sin mamma? Varför försöker du få det till något negativt?

        Bästa tiden, första året men det går fort! Hjälpen behöver man senare

          Är väl super lyxigt att ha någon som passar ens sovande bebis så man kan äta middag med sina vänner. Varför skulle man tacka nej till det. Du låter missunsam.

      Vänta nu, hon äter middag med sina vänner. Du vet om att nyfödda sover vid denna tiden va? 😂😂😂

        Asså det gör dom jämt sover vid den här tiden, nä du.

        Har du barn?

          Ja 3.

      Ute för att snärja ännu en kille att skaffa barn med (som självklart inte vill ha barn). Rinse and repeat i samarbete med exonphspoilerse

      Jag hatade ”babybubblan” som sägs ska vara så mysig. Börjar njuta av föräldraskapet nu när det gått några år.

    Håller på att bli tokig på en nära vän (gammal vän) som skickar memes till mig heela tiden trots att jag inte svarar. Det är så tråkiga memes och vi har tydligen väldigt olika humor nuförtiden. Ibland svarar jag haha eller reagerar med en skrattade emoji bara för att ge någon respons men hon verkar inte alls fatta vinken att jag inte uppskattar det. Jag har aldrig skickat något liknande till henne och svarar som sagt oftast inte på det hon skickar. Ändå kan hon skicka en massa humorlös skit 3-4 ggr per dag. Vad ska jag göra? Hon skickar liksom oftast sånt skit än att skriva och fråga hur det är eller berätta om något som händer i hennes liv.

      Vem bryr sig, öppna inte. Regera ibland. Ingen idé att bryta eller ta ett snack, det är väldigt oskyldigt.

      Vad du ska göra?

      Säg det till henne. Att du inte är så intresserad av memes men gärna pratar om henne. Gör det inte svårt.

        (Det ska man kunna säga till en nära vän. Säg det med glimten i ögat och gör det inte till en grej)

      Om du ger respons på det som är åt det positiva hållet, då tror nog personen att du inte har problem med att få sånt skickat till dig.
      Bättre att säga till eller inte ge någon respons på det alls, så kanske hinten går fram lättare om att du inte gillar det.

        Alternativt börja prata om något annat.

        Men borde man inte ha någon slags känsla att det inte uppskattas sådär jättemycket av mottagaren om man i princip aldrig får något svar? Jag skulle aldrig fortsätta skicka liknande grejer om jag inte verkligen visste att mottagaren tyckte att det var roligt. Känns som att hon har noll feeling. Det värsta är när det vibrerar till i mobilen sent på kvällen eller natten när man har gått och lagt sig och så är det bara en jäkla meme som väckte en. Nej det är ingen stor grej men när majoriteten av meddelandena man får på en dag är såna innehållslösa grejer så blir det rätt irriterande.

          Men stäng av notiserna för hennes meddelanden när du går och lägger dig då? Jag ser faktiskt inte problemet.

            Är bara störigt att få en notis och så ser man att hon har skickat en tråkig meme, igen. Förstår inte hur ni inte kan se det störiga i det hela, är ju som att få spam konstant som man inte lyckas bli av med. Men stör mig nog mest på att hon inte har någon känsla alls för att det inte verkar så uppskattat.

              Men klart hon inte förstår det om du ger henne intermittent förstärkning (den starkaste typen som ökar sannolikheten för att beteendet ska fortsätta). Sluta omedelbart att skriva haha eller en skrattande emoji. Det är sjukt att du inte förstår att ditt eget beteende får henne att tro att du tycker det är kul at hon skickar memes till henne. Noll självinsikt.

          En del förstår tyvärr inte hintar även om de är tydliga för den som ger dem.
          Då får man vara lite övertydlig och säga till om man märker att personen inte förstår hintar.
          Sen kan ju inte andra läsa ens tankar så är nästan det bästa är att säga vad man tycker och tänker, visst mottagandet kanske inte blir så bra men då har man sagt vad man tycker i alla fall.

    SERIE Jag tänkte se en serie men har glömt vad den heter. 2 high school tjejer. En blond tjej och en japanska. Amerikansk serie. De verkar vara lite ”knasiga”. De blir kompis med en tredje tjej som är mytoman..

      Pen15 kanske?

    Asså… Harry och Ru… Inser de inte själva att det kommer bli sjukt svårt att säga syskonens namn i rad?

    ”Harry å Ry”
    ”Ru å Harru”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.