Mot eller medhåll?

Laila Bagge postar inlägg från en – vad jag utgår ifrån är en sponsrad – hotellövernattning på At Six med champagne och lyxmeny i restaurangen. Du ser videon genom att svajpa i Instagraminlägget. När Laila postat den sista videon på all mat de ätit så växlar hon snabbt över och börjar posta inlägg från kriget.

Så här…
Den otroligt peppiga låten ”I see it, I Like it, I Want it” med Shirley Ellis spelas på en video på all mat paret ätit. Detta fade:ar in i nästa video där man hör man en kvinnoröst som säger:

These are shocking images. They show the turmoil where Israel opened fire on desperate people at an aid distribution in Gaza. Today, our investigation shows how israel is…

och så fortsätter det med videos på döda barn bland annat. 
Kritiken är att det är osmakligt att blanda den här typen av innehåll, medan andra tycker det är bättre än att vara tyst, oavsett. Vad är i så fall ”lämpligt” att posta före videos på döda barn?” Så man vet.
Så här tyckte man på Instagram:

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Postar de inget om gaza så får de kritik, postar de något så får de kritik för det också.

    Vad ska de göra för att alla ska vara nöjda?

      Precis det jag tänkte

    Hon kanske har kunnat separerat inläggen lite bättre.

      Fast? Varför…? Alla vet väl hur storys fungerar och alla vet ju hon bor i Sverige och inte i krig. Vad ska hon göra- Va tyst i tre dagar och sen posta inlägg? Räknas inte innehållet om man ätit middag innan?

        Jag håller med! Hur hon än gör så blir det fel. Jag är glad att någon orkar skriva om eländet (to say the least) som händer framför ögonen på oss och ingen gör något. Näej, just det..det är ju inte Ukraina och de är inte vita och de är muslimer. Dom skiter vi i! Heja Laila som vågar till skillnad från Tareq som inte skrivit ett ord men däremot så passade det väldigt bra att åka till Palestina och göra en matresa… hypocrisy at It’s best!

          Hade det varit min insta hade jag faktiskt separerat inläggen. Skulle kännas konstigt för mig att visa upp mitt prilvilegium tillsammans med klipp på det som händer i Gaza. Lite osmakligt och konstigt? man måste faktiskt inte posta stories hela tiden.. eller skryta om att man lever ett lyxigt liv. Särskilt i dessa tider när ekonomin är som den är och så många som går hungriga..

            *privilegium

    Blir ett konstigt och paradoxalt sätt tt visa sitt engagemang på. Vältra sig i lyx och samtidigt förfäras över världens orättvisor.
    Engagera dig ekonomiskt istället. Skippa lyxtramset.

    Leila Bagge är en fruktansvärt elak person. Just sayin.

    Så gör Pernilla W också, fast finns det något som passar ihop med bilder på döda, nej det gör det ju inte direkt men visst ser det lite märkligt ut men så får det vara. Såg förresten att Bianca igår skrev hon hade ångest, i vanlig ordning efter hon gjort bort sig el fått kritik, det var väntat. Och Gunilla P är runt och värvar röster bland unga och verkar få hjälp av aftonbladet bl annat, tycker det känns lite fuskigt. Man vet ju vilka som går vidare från kvalet ja det blir ju GP och troligtvis skräckduon eftersom PW fiskat röster åt dem, eller blir det fr Snusk. GP:s dotter förresten, beter sig så skumt, flummig o halvnaken. Gunilla som varit så pryd förrut liksom.

      På tal om Gunilla – det att kvällspressen, tv4 m.fl har vinklat eller felaktigt lagt fram det, och Gunilla själv, som att Gunilla nu är skuldfri har ju också gett henne fördelar i form av positiv PR. Fast hon är ju inte skuldfri förrän hon betalat och lär väl inte få tillbaka smycken förrän skuld är betald. Hon hade väl gjort upp med Försäkringskassan och en betalningsplan eller förstår jag fel?

      Angående Bianca, som ett brev på posten..(och som några härinne förutspådde, så kom mycket riktigt ”har mått lite dåligt på sistone” efter senaste ifrågasättandet) Snacka om att skapa inflation beträffande att må dåligt.

        Ja exakt, som ett brev på posten kom det att hon ”mått dåligt” precis som man förutspådde, inte särskilt förvånande. Som vanligt och ja det börjar nästan bli lite löjligt och lite väl genomskinligt, inflation ja … och fort gick det över för sedan var hon glad o lycklig. Att hon sedan låtsas att det är kaffe som gör henne lite tipsy typ när man vet … och ser direkt på henne.

        Var väl för väl att Gunilla inte gick till final, tack o lov. Jäklar vilka bra låtar ikväll, alla var bra. Medinas var superbra, wow alltså!

    Jag zoomar ut när jag ser klipp om Gaza på instagram. Scrollar snabbt vidare. Tycker det räcker att det rapporteras om det i vanliga medier.

      Hahaha…så världsfrånvänt. Svensk media rapporterar ingenting så tack Laila och alla andra som orkar.

      Jag kan förstå dig. Jag tar in så mycket jag orkar men måste dra gränsen någonstans. Det är så fasansfullt det som händer i Gaza och Ukraina. Tar väldigt lätt åt mig och mår fruktansvärt dåligt så jag måste begränsa vad och när jag tar in saker. Inte världsfrånvänt men nödvändigt för att inte gå under. Bara tanken på de små barnen som av Israeliska armen bara ses som framtida Hamasanhängare är outhärdlig emellanåt.

        Exakt så anonym 20:41.

    Om folk inte bryr sig, så blir jag mörkrädd. Men jag missförstod möjligen.

    Blir du mörkrädd över att folk inte bryr sig om en kändis instagram?

      Nej. Jag skrev fel. Ämnet är väldigt viktigt!!! Jag blir bara undvika drama ibland. Camilla tog upp ett oerhört viktigt ämne. Jag skrev fel.

    Bryr mig inte om det Laila postat om Gaza för hon är ju inte opartisk men en mer egocentrad och osäker 50 åring får man leta efter…

    Laila är ansiktet utåt för att försöka hålla fasaden uppe… vad är det man brukar säga… paren som lägger upp om hur lyckliga de är på Instagram är de som har de sämst in real life…

      Hon blir väl 52 i år till o med. Fast jag tror att hon och hennes unga man är kära, man ser gnistan och passionen mellan dem till skillnad från vissa andra kända par med stor åldersskillnad där man inte ser det alls. En viss S och C kan jag möjligen syfta på, finns säkert en viss kärlek mellan dem men inte någon passion direkt tror jag inte, kan inte se det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.