Ett lite annorlunda samarbete

Clara Henry presenterar ett lite annorlunda typ av samarbete där hon låter soffbutiken Sweef designa hennes nya soffa genom att välja färgalternativet sydd från spilltyger – dvs tygbitar som blir över i produktionen av andra soffor, som då kan lappas ihop till att bli en egen, helt unik soffa. Ett lite, lite mer hållbart val om man nu ändå ska köpa nytt, enligt Clara.

Vad tycker ni om den? Och konceptet i stort?
Jag tycker konceptet är kanon, men frågan är hur villig man är att köpa grisen i säcken när man ändå betalar ganska mycket pengar för en soffa?
En influencer kan ju bara sälja den sponsrade soffan direkt på Blocket eller Marketplace – vilket vi sett en del influencers göra genom åren – men för en privatperson?

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hemskt 😅 men en ny soffa är ej en ju soffa även med spillbitar på. 😂

   Inte ej 😅😂

  Inte en soffa i min smak, men kul idé.

  Nej den var inte fin. Köper hellre en begagnad i så fall. Inte svårt att hitta möbler i nära nyskick på begagnatmarknaden.

  Tyckte soffan var jättefin. Precis i min smak. Men är lite nyfiken på detta samarbete. Råkade Sweef ringa upp precis när soffan gick sönder? Eller hur lyckades timingen bli så bra?

   Om jag får gissa skulle jag gissa:
   1. Sweef har tidigare frågat om samarbete och nu passade det bra
   2. De gick till Sweef för att spana/köpa och pitchade samarbete
   3. De gick till Sweef för att spana/köpa och Sweef erbjöd samarbete

    De hade ett planerat samarbete med sweef och ljög ihop en historia om att gamla soffan förstörts i flytten för att slippa kritik.

     Alltså som ett fjärde alternativ, säger inte att det är så.

  Tycker soffan var riktigt fin och annorlunda. Själv vill jag dock ha en enhetlig soffa men det är en riktigt bra idé istället för att slänga spilltygerna som blir över.

   Okej kanske i ett helvitt hem utan tavlor eller prylar. Men skulle inte funka i mitt.

  Älskar idén med soffan!!! Och TREVLIGT med ett företag som är villig att ta emot mina ihoptejpade gamla sedlar ❤️

  Känns billigare och mer hållbart att köpa den om ett halvår av Clara när hon lägger ut den på blocket. Eller annan begagnad soffa. Finns hur mkt fint som helst i bra skick att köpa i andra hand.

  Ser ut som något Sanna Bråding skulle ha hemma.

  Vem är hon sambo med?

   Vem? Sanna Bråding eller Clara Henry?

    Varför skulle Sanna Bråding vara aktuell för ett inlägg om Clara Henry? Clara är sambo med en vanlis, en googling bort.

  Apropå hållbart.. Intressant att Flora Wiström flyger till Italien på skidresa men väljer att mörka detta i hennes sociala medier. Eftersom hon dokumenterar allt i hennes vardag känns det ju som att hon väljer att inte dela denna resan pga ängslighet

   I sina sociala medier! I sin vardag! För bövelen. Det låter ju som om hon är spion, vems hemligheter dokumenterar hon egentligen …

    Suck

    Svenska är inte mitt modersmål men tack för din trevliga kommentar 🙂

     Bra försvarstal vid närmsta kritik. 10/10.

      Varför skulle M behöva försvara sig? Som om det skulle vara brottsligt att inte skriva grammatiskt korrekt. 😂 Kliv ner från din höga häst.

      Vad menar du? Du kritiserade min svenska grammatik, och jag svarade att jag inte har svenska som modersmål? Men kanske skulle jag be om ursäkt för att jag inte behärskar grammatiken fullt ut, så förlåt….förlåt anonym
      Hur många språk talar du obehindrat?

   Eller så vill hon, precis som så många andra, resa utan att nödvändigtvis influera andra att resa.

    Ja kanske en kombination av det och en rädsla att få kritik/framstå som dålig influerare. Det jag tänkte på var att det postas mycket vecka för vecka inlägg i exakta detaljer om floras vardag men inte just detta, fick en känsla av resan mörkades. Bra att du nyanserar, jag var kanske alldeles för cynisk en grå moody monday i mars!

   Hur vet du det då? Att hon har flugit dit menar jag.

    Vän till henne la ut på sitt konto

    Nu förstår jag att du kanske menade att hon tagit tåget dit? Det hade hon självklart postat på sin blogg.

   Måste man dela allt man gör i sina sociala medier? Tycker det är klokt att inte skriva ut på sina sociala medier om att man inte är hemma.

   Eller så har hon fotat analogt och väntar på att bilderna tas fram, precis som hon nyligen skrev om i bloggen. Allt behöver inte visas upp nu-nu 🙂

  Varför är jag i mod?

   Du fastnar av misstag för att jag försöker fånga in Ozempicförsäljaren.

  Tycker den är fin! Och cool. Hade absolut kunnat köpa en om jag fick välja färgskala. Det får man säkert inte. Men om.

  Skitsnygg soffa

  För en 5 år sedan hade flera bloggare typ från familjen annorlunda plötsligt ”upptäckt” och ”köpt” soffor från det företaget.

  Någon som köpt soffa från Sweef och kan säga något om kvalitén och servicen? Jag och sambon funderar nämligen på att beställa en därifrån, modellen ”björnen” som vi tittat ut i deras showroom.

   Jag har en Valen (samma som Clara då, fast enfärgad). Har haft den i 2 år nu. Servicen var superbra när jag köpte, smidigt, snabbt och plus för att de tog med den gamla soffan bort. Kvaliteten är toppen! Dock har mina kuddfodral blivit lite lite noppriga men det kan ev bero på att jag tvättat dem i maskin ett par gånger (fast det står typ kemtvätt) och har en hund som älskar att sova på dem, vilket förstör formen något. Men det går ju relativt enkelt att lösa! Väldigt bra soffor skulle jag säga iaf! 🙂

    Stort tack för svar Elle! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.