My Martens sågar sitt egna gym

g

Idag ska jag ta med honom till ett gym som jag precis har signat upp mig på. Jag har varit på väg dit i flera år utan att det har blivit av. Träffade en av de ansvariga på plats nere i Spanien på Mikes. Sen har vi hållit kontakten utan att jag åkt dit. Jonas fattar inte varför jag inte bara tränar i mitt eget gym. Men helt ärligt så är det ju för att jag saknar det sociala sammanhanget tillsammans med det som brukar bli en gym-familj. // My Martens

My Martens arbetar alltså som persoblig tränare och har ett eget gym dit klienterna får komma för att träna.
Därför är det en smula märkligt att My signat upp för ett gymkort på ett annat gym, men hon menar att hon saknar det sociala sammanhanget som ett gym tydligen ger.
Jag skulle tycka att det var en smula tradigt att träna själv, men det är kanske för att jag aldrig skulle sätta mig på den typen av ”old school-cyklar” som brukar finnas ute i gymmet. Det ska vara en spinningcykel, annars får det vara. 🙂
Jag har ett kontor hemma, så för mig hade det varit lite märkligt att betala för ett kontorshotell i närheten men det är bara jag. För My är kanske det här kanske en helt rimlig utgift trots att inte ens hennes man fattar varför hon gör så. Men hon vill kanske ha stoj och stim när hon tränar?
Dock är vi alla olika, för igår ramlade jag över ett inlägg från Elaine Eksvärd, som skriver att hon tränar utan musik nu efter att hon varit på en självlärande resa till Indien. På ett allmänt gym är det nog svårt att kräva tystnad. 🙂

Har ni en ”gymfamilj” där ni tränar, om ni tränar på gym?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    My är ju bara märklig. Alltid så många turer runt henne.

    Jag har en träningskompis. Ingen av oss orkar ta oss till gymmet. Eller ja, vi har inte ens blivit medlemmar än. Men vi pratar om det ibland. Brukar sluta med att vi beställer mat och ser en film. Eller går vi till Hemmakväll, där är vi medlemmar. På vägen dit går man iofs förbi ett gym. Ibland stannar vi till och tittar på de som tränar. Jag älskar min träningskompis…

      Jag vill gärna vara träningskompis med er👍

      Hahaha älskar

      😂👌

      Tack för dagens skratt 😂

    Förut tränade jag på ett litet källargym där jag var typ själv jämt. Tröttnade på det och bytte till ett lite större just bara för att ha lite mer folk omkring. Umgås inte jättemycket när jag tränar men det är typ samma människor där på samma tider så det blir ju att man småsnackar lite med vissa i alla fall. Mycket roligare än att vara helt själv. Men familj – absolut inte.

    Låter väldigt onödigt, vad har hon sitt gym till 🙃
    Jag tror jag skulle älska att träna i eget gym, vem vill vara social när man tränar?!

    Fast hennes gym är väl hennes arbetsplats?

    Kan verkligen förstå att man vill byta miljö när man ska träna. Jobb är jobb. Träning är träning. Hemma är hemma. För min del är det otroligt viktigt att göra skillnad på dem.

    Hade absolut hyrt in mig på kontorshotell om jag var egenföretagare. Även om jag älskar mitt jobb så vill jag inte bli påmind om det när jag är hemma. Mitt hem är min oas. Där är allt på mina villkor.

      My har inga klienter så en annan pt hyr in sig. My säljer nån tulpan ibland från en hink utanför dörren.

      Ge det år sen kommer hon att sälja sitt gym och överlåta kontraktet till en av de två andra PT som hyr in sig där.
      Själv har hon efter flera år inte lyckats arbeta in en kundbas.

    ”Gymfamilj/”gymvänner” låter bra. Med det menar jag att jag har svårt att ta mig till gymmet ibland, men om man skulle vara en grupp med fasta tider så skulle jag säkert gå oftare till gymmet.

    Gymmet hon pratar om är 9000 kvm stort och hon verkar vara intresserad av OCR. Lite svårt att ha en hinderbana i hennes 20 kvm gym. Tror det är detta gym hon pratar om. De skriver att de besökt Mikes gym i Marbella.

    https://sportsclubvallentuna.se/vart-utbud/ninja-ocr/

    Men det är ju rusning till hennes populära gym😂

      Precis. Så knökfullt att hon inte får plats själv 🏋‍♀️🏋‍♀️🏋‍♀️🏋‍♀️

    Det konstigaste är att My inte verkar så intresserad av träning och kost. Hon äter väl mest ute och för att träna så måste hon vara hos Mike där hon inte har något val.
    Hon är inte så intresserad av blommor heller. Har aldrig sett henne plantera frön till någon speciell sort, eller ha en växt som hon stammar upp under flera år eller något i den vägen. Ett hav av blommande pelargoner eller sparar egna lökar från jul till jul.
    Vad är det egentligen som pågår i My? Vad drivs hon av?

      Kändisskap (även om det går trögt) och pengar skulle jag gissa.

      Har aldrig sett en kostrådgivare som inte lagar egen mat och tipsar om nyttiga recept. En PT som inte verkar gilla att träna och som ständigt kör med rehab och nystart.

      Mitt jobb handlar uteslutande om ordning och reda, struktur och detaljer. Men mitt hem ser ut som ett bombnedslag. Du förstår väl att man inte per automatik tar med sitt jobb hem eller till sina privata intressen?

        Det har du förvisso helt rätt i – men just PT är ett yrke som oftast går hand i hand med ett brinnande intresse för motion och kost. Vet ingen annan PT som är så oerhört oinspirerande. De som väljer det yrket gillar ju själva att träna och motionera, vilket man knappast kan säga om My. I hennes fall är det ständig uppförsbacke och ett steg i taget.

          Sant! Men att starta en blombutik utan att ens vilja fylla blombutiken med blommor är ju lite udda. Det är allehanda pryttel där.

            Det är många som attraheras av den typ av yrken. Verkar jättenice att jobba som florist och omges av vackra växter. Men i själva verket är det jättesvårt att få ekonomi i det. Det kostar mycket att köpa in blommor och växter, du måste bygga relationer med leverantörer, vara uppe i ottan och så är din produkt en färskvara. Är blomman vissen vill ingen köpa. Mycket pengar försvinner på att produkterna blir till avfall, precis som med livsmedel. Så det är inte så konstigt att florister fyller på butikerna med vaser, krukor och dekorationer, tvärtom är det smart.

              Ja och är man inte särskilt intresserad av växter så är det klart att det är smart att fylla på med annat som man tror kan sälja. Men från början så var det en blombutik hon skulle ha. Men hon har ju inte det intresset så … ja då blir det pryttlar.

    Nej fy! Går på gym för att träna, nästan alltid själv, alltid med musik i lurar. Gillar verkligen inte när folk ska snacka med mig 😂 Är social i vanliga fall men på gymmet vill jag göra min grej och sen åka hem.

    superdeppigt att gymma ensam

    Jag ÄLSKAR tomma gym! Kunna träna vad jag vill utan att köa till vikter eller maskiner. Jag går ju inte till gymmet för att vara social. Mitt gym har dessvärre börjat fyllas på då de stängde ett annat gym här i närheten.

    Fb messenger Instagram ligger nere! Utloggad!

      Aha, där det inte uppdaterades.

      Ändå fungerar whatsapp

        Det gör väl inte till meta?

    Man ska inte lita på mytomaner.

    Vad roliga folk är på aftonbladets chatt 😆😆

      ?

        ?

    My gillar köttbullar på Pont och frysmat (nya grejen- söker spons?). Hon är den största skammen som gått i ett par gympabyxor. Ett steg fram och tio tillbaka. Dags att sluta luras och influera. Vi köper det inte längre. Roas inte ens längre.

      Hon gör också verkligen jättebra reklam för frysmaten: ”Maten är godare än den ser ut!” och en bild på nån kycklinggryta eller liknande. Man blir sugen på att prova! 🤣
      Hon som är proffs på marknadsföring… 🤷‍♀️

        Herregud, det var ju grönsaker med på bilden 🙂

    Mitt vardagsrum är omgjort till ett gym. Så jäkla Nice att gå in och träna när man vill.
    Har även köpt ett ångbastutält 😂.
    Det sociala sköter jag sen.

    Jag har kort på två olika ställen för att de erbjuder helt olika typer av stämning. På det ena gymmet är det lugnt och skönt och alla stammisar känner varandra men typ ingen pratar. Det är bara fullt fokus på tunga vikter. På det andra gymmet är det alltid trevlig stämning, glatt och det finns en massa pass när man känner för det. Utöver det varierar jag med olika sorters träning utomhus (skidor, cykel, simning och löpning). Variation förnöjer!

    Motionerar nästan varje dag. I princip alltid utomhus och alltid ensam. Trivs fantastiskt bra med det. Hade nog tyckt det varit väldigt jobbigt på ett gym med människor runt mig. I naturen hejar jag gärna på okända människor.

    JA! På en crossfit box dock, sån familjär känsla,
    Bästa!

      Verkligen bästa! 😍🤩

      Det finns mycket man kan ifrågasätta med den kvinnan men just detta tycker jag inte är så konstigt. Mina vänner som tränar extremt har kort på flera olika gym. Någon har ett gym på sin arbetsplats men har ändå två andra gymkort. Det finns ju värre att sprätta pengar på. Är träningen en passion i livet o man vill prioritera detta så kör. Ytterst oklart om just My checkar in på både det ena o andra..

    Jag har tränat med en PT i 6-7 år nu. Samma PT, han finns på ett mindre gym i Stockholm där han har klienter 07-19. Därefter åker han till Sats och tränar själv. Han vill ha miljöombyte och han vill inte stöta på sina klienter när han har sin egentid. Tycker inte alls det är konstigt, snarare helt förståeligt.

    Jag har ett eget gym hemma i det som förut var förråd. Älskar alla andra som tränar där = mitt barn och min man.
    Hundar är välkomna och jag skulle aldrig byta ut det mot ett annat gym 🙂

    Kul att My ska träna igen. Hon är ju en helt vanlig motionär som gått en kurs.

    Hon sänder tyvärr inte ut professionella signaler och därför skulle jag välja en annan PT.

    Det finns tusentals i landet. Hon passar säkert till någon.

    Sitt eget. Hon sågar sitt eget gym, inte sitt egna. Hade hon haft flera, skulle hon kunna såga sina egna gym i plural. Eller kanske det egna gymmet, i bestämd form.

    Mys gym är väl ett PT-gym där tanken är att man ska va själv med sin PT… kanske lite trist och ensamt att träna där jämt utan PT och de brukar inte ha all utrustning som ”vanliga” gym har.

    Inte konstigt alls att träna på två olika ställen. Vet många som jobbar på gym el är PT som tränar på flera ställen. Inte konstigt att man vill ha variation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.