453 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Behöver tips och råd!

    Funderar på att ta bort livmodern av lite olika anledningar men främst pga måendet före/under mens samt vid ägglossning.

    Någon som har erfarenhet? Positivt/negativt? Av vilken anledning? Blev det bättre? Var det ett stort ingrepp? Hur mådde du efter operationen?

      Har du blivit erbjuden det? Det är ju en svår operation att få godkänd liksom.

      Inga problem alls. Låg kvar en natt och promenerade 3 km hem genom stan efteråt. Klarade mig bra med de värktabletter man fick med hem från sjukhuset. Ingen smärta alls, bara lite öm första dygnet sedan bara trött och ville ligga och sova kommande två dagar och därefter var jag fullt pigg och tillbaka på jobbet då jag har möjlighet att sitta hela dagarna.

      Gör inte det. Måendet beror inte på livmodern utan på äggstockarna och deras hormoner. Tar du bort äggstockarna kastas du in i ett tvärt klimakterium med torra slemhinnor (svårt att ha sex), värmevallningar och humörsvängningar.

        Man riskerar också benskörhet i ung ålder om man tar bort äggstockarna eftersom tidigt klimakterium är en orsak till benskörhet.

        Jag har tagit bort äggstockar och äggledare men inte fått torra slemhinnor. Så det där är olika.

          När tog du bort dem och hur förklarar din läkare att slemhinnorna mår bra utan östrogen? Eller tillför du östrogen?

            Va när tog du bort dom varför undrar du. Strange.

              Personen lär mena vid vilken ålder tog du bort dem, eftersom det kanske kan påverka måendet?

          Utan äggstockar får du östrogenbrist.
          Sen kanske du tar östrogentabletter och då löser ju du problemet.
          Men ts mår dåligt av ägglossning och mens och då mår hon dåligt av östrogen, så östrogentabletter löser inget.

        Men man får östrogen och gulkroppshormon om man tar bort äggstockarna. Jag har gjort det o v har aldrig mått bättre!

          Det är ju tillsatt hormon vilket alltid har systemisk påverkan dvs du får samma humörsvängningar som om du hade äggstockarna kvar. TS problem är humörsvängningar.

            Även om man tar det så man har konstanta hormonnivåer i kroppen, jmf det naturliga cykliska?

            Blir ju dock inga svängningar eftersom du äter samma dos konstant.

      Det är ett oerhört stört ingrepp. Är troligtvis inte heller något du enkelt kommer att få gjort.

      Du blir också satt på mediciner efteråt pga du behöver ha hormonerna som äggstockarna producerar av flera anledningar ❤️ så inte säkert det hjälper dig

      Sa hon inte livmodern? Ni pratar bara om äggstockarna.
      Sedan är det inte så lätt att få beviljat att bara plocka bort livmodern, det var knappt jag fick sterilisera mig.

        Det beror nog helt på vart du vänder dig. Jag ringde närmsta privata gyn och fick en remiss direkt till sjukhuset för att sterilisera mig.

          Samma här! Jag fick vänta på min tid för sterlingering eftersom jag ”anmälde” mig mars 2020 (precis när pandemin slog till) men det var aldrig något snack om att övertala mig om annat. Supersund info och rimlig väntetid. Proceduren gick på ett kvick, dessutom.

          Kom dit, upprepade min önskan, fick info om var snitten läggs, och om sårbehandling. plus massa annat. Massa mer info om narkos, sövdes, vaknade upp och var good to go.

            Det gick nog på ett kick.

        Jo men om hon tar bort livmodern så fortsätter hon ha problem. Dåligt mående betor inte på mensen i sig utan på hormoner som i sin tur orsakar mensen. Hormoner skapas av äggstockarna och tar man bort livmodern fortsätter äggstockarna jobba som vanligt, med samma effekt på humöret som vanligt.

        Jo men hormonerna (som hon skriver är problemet) har inte med livmodern att göra. Det har ju redan förklarats att det då är äggstockarna som behöver försvinna

          Ja, och utan äggstockarna kommer man i klimakteriet. Vilket inte är kul, samt leder till benskörhet.

            Japp precis de jag skrev längre upp (skrev inte exakt problem men bara att hormonerna påverkar mycket mer än det man tror)

        Sjukt att det var svårt för dig att få sterilisera dig! Så ska det inte vara!

      Min mamma var tvungen att ta bort livmodern och det har bara haft positiva effekter av det. Så bra när äggstockarna var kvar så hon slapp klimakteriet på en gång. Sen är det ju ett stort ingrepp såklart.

        Min mamma tog också bort livmodern och fick problem med infektioner och torra slemhinnor trots att äggstockarna var kvar.

      Jag har opererat bort min livmoder och har 1 äggstock kvar. Inget klimakterie i förtid och allt är så bra. Sexlivet är inte lidande, tvärtom. Humöret är på topp, rekommenderar!!!

      Tagit bort livmoder och äggledare, inte äggstockarna dock och det är ju som andra säger där hormonerna är.

      I övrigt så tog operationen några h (titthål), en natt på sjukhuset, sjukskriven 2 veckor. Har inte haft ett problem efteråt 🙌🏼

      Att ta bort livmodern hjälper inte mot dina besvär. Har du PMS/PMDS finns andra alternativ

      Tack för alla svar, försöker bara komma underfund med vad jag ska ”hitta” på för att få en dräglig livssituation!

    Någon som följer Lisa Sidén och har sett hennes senaste video där hon äter massa dumplings. Jag såg bara något klipp på exonphsinstagram. Men äter hon de på riktigt? För det jag såg så svalde hon aldrig, utan bara stoppade in dem i munnen och tuggade och sa hur gott det var

      Jag har inte sett det klippet men ett klipp där hon äter sushi. I det klippet fick man aldrig se hur hon svalde utan bara hur hon tryckte in tre-fyra bitar i munnen samtidigt. Skulle inte förvåna mig om hon spottar ut maten.

      Sett massa som också ifrågasatt detta och jag håller med, tror inte hon sväljer. Hon tjänar pengar på klippen, riktigt vidrigggggg trend. Om hon nu sväljer alla bitar är det ju bara att lägga upp ett oklippt klipp? Men det gör hon ju inte. Tycker överlag att hon verkar vara en obehaglig människa som ska verka skön framför en kamera.

        Ja, men precis. Men hon vill säkert att det ska spekuleras om hon sväljer eller inte (gud vad snuskigt det där låter 😂) då det ökar intresset. Hon var ju helt sjukt obehaglig när hon var med i PH. Följer henne inte så vet inte hur hon framställs där.

      Tror hon inspirerats av ”babydumpling” på tiktok. Känd för att vara smal och snygg men gör videos där hon påstår sig äta enorma mängder mat. Hon har anklagats för att fejka genom att filma när hon tuggar men aldrig sväljer = teorin är att hon spottar ut det. Det är verkligen galna mängder mat så kan inte tänka mig att en ”vanlig tjej” kan klämma i sig allt…

      Inte sett det men sett sushimukbangs. Kunde för egen del inte bry mig mindre om hon sväljer eller inte🙃 men kommentarsfälten går varma.

      Går väl rykten att hon tar oz…. Men klarar inte av att se henne trycka i sig 🤢

        Jag blir provocerad över att hon trycker in maten på det sättet 😂😂 njut av maten för sjutton haha

      Var tvungen att kolla om… och ja jag håller med. Det klipps väldigt fort och väldigt ”snyggt gjort” för de flesta tänker nog inte på de

      Med tanke på att hon tjänar pengar på antal visningar och hon plötsligt fått miljoner visningar så fort hon la upp videos där hon hetsäter sån stor mängd mat så tror jag garanterat hon spottar ut maten. Inte en chans att hon äter det

      Hon spottar 100% ut maten! I mina tonår hade jag en ätstörning, där jag spottade ut mat jag åt. Man kan inte vara sådär smal om man äter så där mycket mat.

    Vet ej om detta tagits upp innan eller om det bara blev ett avsnitt men såg igår en ny youtubekanal med louie och Ola Rapace….

    Tror ni att det blir krig i Sverige? Helt seriöst nu alltså.

      Nej

        Nej tror inte det. Värsta som kan hända.

          Men varför skulle vi då med i Nato?

            För att vi bor granne med tok-Putin?

              Men om ni inte tror det blir krig, varför ska vi vara med i Nato då?

                Varför har merparten av befolkningen hemförsäkring?

                För att det är säkrare att vara med i Nato än att inte vara det. Förebyggande åtgärd. Men jag tror inte det blir krig i Sverige. De enda som skulle anfalla oss är ju ryssarna och de har fullt upp med Ukraina och innan de attackerar Nato lär de ge sig på Moldavien, Georgien och Armenien.

                Men liksom om några tror nej här det är ju inte hela Sverige som säger nej.

                Chances are low but never zero

            Kanske av solidaritet med andra länder som är betydligt mer utsatta, Baltikum tex.

      Varför skulle det bli det?

      Jag säger vad jag sagt de senaste 10 åren: om vi blir indragna i krig så spelar det ingen roll om vi är med i NATO, EU, BRICS eller någon annan allians. Det spelar ingen roll om vi är neutrala eller spelar en aktiv roll. Det spelar inte ens någon roll om vi attackerar eller försvarar….
      Nästa krig blir ett världskrig och oavsett hur vi spelar våra kort så kommer vi att dras med. Det kommer…
      Jag är tvärsäker på detta. Vet inte när det kommer, vet bara att det kommer.

        Ja det ligger något i det du säger. Fyfan va tråkigt isåfall. Skönare att ba chilla och ha det så gött man bara kan i livet ju.. Njuta. Men nejdå. Tror du det blir kärnvapen då? Då dör vi väl rätt många?

          Vet bara att jag inte vet…men jag ser en tro på Gud som enda vettiga i en tid som denna.
          Men någon typ av massförstörelsevapen blir vår undergång…men inte kärnvapen. Tror det blir något biologiskt/nano-robot som lätt sprids med vinden. De som släppt vapnet är trygga i sina bunkrar eller så lallar de omkring i någon raket ute i rymden.
          Tror det även blir bomber och granater men det är nog inte det som tar flest liv, bara det som skrämmer flest människor och gör maximalt alt med skada.

        Jag är framförallt orolig för vad som sker om Trump vinner. Han har ju sagt flera ggr att han ska sluta stödja Ukraina = de är i behov av stödet. USA står för en rätt stor del av stödet landet har fått nu.. Får Putte storhetsvansinne och vinner så är vi nog rätt körda

          Om Trump vinner och faktiskt drar tillbaka stödet kan eu fortsätta. Förra året gick ca 0,3 % av EU:s pengar till Ukraina. Det är i sammanhanget absolut ingenting! Vi kan fortsätta och dessutom göra det under lång tid.

            Lyssnade på något program om det och även om EU gör mycket med så räcker det inte. De är alltså i behov av USA också. Sen var det något med om USA använder sin veto så backar NATO i sin hjälp också..

            Jag hoppas jag har fattat fel med tanke på Trump 😫

          Om du tror att Trump och Biden inte får en to-do-lista av samma boss, då har du ett stort uppvaknande väntandes när korten kastas upp på bordet.
          I princip varenda värdsledare svarar till samma personer.
          Vem hade kunnat tro att demokratiska Sverige vill ingå i en allians med Ottomanerna?
          Eller att Arabemiraten (Dubai) stödjer I$ra£l öppet och anser att Gaza kan få jämnas med marken?
          Eller att KSA, landet där Mecka står, har massa amerikanska flygbaser?
          Eller massa länder i Afrika som fortsätter ge halva son GPD till Frankrike?
          Det är som ett spindelnät …visst, det finns massa revor men allt kretsar kring samma mål: göda spindeln.
          Och ja, även Ryssland och Kina är endast spelpjäser.
          Man får tro vad man vill men covid har öppnat mina ögon, 70% av världspolitiken ingår i någon slags agenda som sätter företag före folk. Pengar före folkhälsa. Makt före heder.

            Nope, du har fel.

            Oj, chilla med foliehatten en smula

            Det var ju ett intressant sätt att beskriva kapitalism.

      Min vän som är Spansk medborgare är ute och bilar i Europa nu och för varje nytt land han kom in i så fick han sms att om du är Svensk medborgare så bör du förbereda dig för krig och vara beredd på att bli kallad även om du inte befinner dig i landet just nu. Alltså varje lands myndighet skickade ut sms. Skrämmande?

        Men varför skulle varje land man åker in i skicka ut sms till andra länders medborgare om vad som gäller om du är svensk medborgare? Det verkar helt ologiskt. Eller jag kanske inte fattar riktigt vad du skrev bara.

          Svenska telefonnummer får väl de smsen. När man kör över riksgränsen så skickas de på nytt.
          Lite ”tro inte att du kan sola i Spanien medans Sverige befinner sig i krig”.

            Ah ok, den spanska medborgaren hade då även svenskt medborgarskap, då blev det lite mer logiskt. Men är det någon som varit ute och rest nyss som också fått sms? Inget jag hört om. Tror absolut att det är ett osäkert läge och att det kan bli krig, men inte att Sverige skulle varit särskilt utsatt? Såklart att vår utsatthet ökar nu när vi gått med i Nato och därmed också ställt oss till förfogande, men vi har väl knappast större risk att dras in i krig än andra länder runt oss.

              Nej men herregud, det är bara skitsnack!

                Måste kolla med min kollega som ska utomlands nästa vecka om hon får sms om detta. 🤔

                  Jag var utomlands förra veckan och fick inga sms.

              Reste förra veckan o har rest flera gånger nu i jan-februari…inte ett enda sådant sms..

        Jag jobbar på en viss…viktig…arbetsplats (statlig) och det var extremt övertydligt att jag måste ta min krigplacering på allvar.
        Det var verkligen inte bara något de sa (som på tidigare arbetsplatser), det lät mer som ”förbered dig”.
        Jobbar på Sveriges kanske största ”akilleshäl”.

          Utan soldater finns det inget krig.
          Säg bara nej. Om alla säger nej så finns det ingen krig.

            Tack! Kommer ryssen så säger vi nej.

              Skönt att veta att man kan tacka nej till krig. Vad håller alla dessa länder på med? Det är bara att säga nej ju!

                De vet inte att man måste säga Nej med bestämd röst. De säger mer Nja och velar.

              Vi säger njet och slår stekpannan i huvudet på dom.

                Svenska försvaret köpte ju nya sablar för 50 miljoner nyligen så jag känner mig trygg! 😂

            Floden Aras rinner som bekant igenom Azerbajdzjan – en av Sovjetunionens satellitstater. Aras är en palindrom för Sara och du är härmed avslöjad som prorysk påverkanskampanj.

              Ska du säga..Anonym

              Eller ska jag säga Anon..Q Anon!!

          Kan du hitta lite om vilken myndighet? Undrar om det är samma som jag jobbar på:)

        Saker som absolut inte har hänt – 500 tack:

        Min man är också medborgare i två länder och reser i Europa varje vecka. Han har inte fått några sms den här veckan eller förr.

        Va?? Jag är svensk medborgare har varit i typ 5 europeiska länder i år, har inte fått ett enda sms

        Haha nej men sluta sprid sån här skit och falska nyheter! Jag är också ute och reser i Europa nu. Smsen man får är precis som vanligt (”hej välkommen till detta land, du surfar och ringar som hemma”). Varför vill folk ljuga och skrämma upp alla? Varför hittar du på?

      Jo då vi blir pensionär!

      Ja

      Det är sjukt att svenskar är så blåögda Ja det kommer bli krig , förbereder mig att fly landet snart .

        Du kan inte fly, du blir stoppad. Bäst du flyr nu !

        Spännande. Vart s ska du fly då där det är mindre risk för krig?

          Ja det är det jag sitter och planerar nu

            Har hört att Kongo ska vara bra i kristider, de har övat länge.

              Thailand är närmare

              Ja tipsar också om Kongo. Skicka vykort tack.

          Irland. Ej med i Nato och verkar vara vettigaste landet i Europa just nu.

            Ja, nu funderar de ju till och med på att kanske ta bort sin lagstiftning om att kvinnans plats är i hemmet. Jättevettigt land, så modernt och jämställt!

              Antingen krig i ett jämställt land eller trygghet där män är män och kvinnor kvinnor.
              I Sverige får du chansen att dö för det du tror på som den jämställda kvinna du är. Feminism-j!had.

                Jag är så förvånad över hur många som så lättvindigt skulle ge upp sin frihet och demokrati.

            Irland där abort är olagligt :))) det är ett riktigt skitland

              Abort är tillåtet i Irland sedan 2018,och på Nordirland sedan 2020.

        Förbereder mig iofs inte för att fly men tror tyvärr också att svenskar är väldigt naiva. Vi panikpressades inte in i Nato utan anledning, självklart är vi under hot. Som någon skrev här ovan, det är ett världskrig på gång.

          Panik? Det tog ju två år?

            Det var väl ändå inte vårt fel? Hade Turkiet inte krånglat och velat ha saker hade det gått betydligt mycket fortare.

        Läs på om Sveriges totalförsvar. Vi kommer inte få fly.

          Staten äger inte mig

            Jo.

              Nej jag är en fri människa

                Absolut, och jag är en katt.

          Fly jag tänker strida tills jag stupar. Tror ni man bara kan fly från allt.

          Hur är det med mig som är kroniskt sjuk med bland annat sjukdom som gör mig muskelsvag?😂 orkar ju knappt bära en kasse från affären och har ibland att ens stå upp.

            Du kan laga mat eller passa barn.

              Japp alla uppgifter handlar inte om att kriga utan det finns många andra uppgifter som behövs göras

            Nämen då så, ingen vidare förlust att skicka dig till fronten 🙂

          Hur funkar det om man har dubbla medborgarskap? Kan de hindra en att lämna då?

      Någon gång? Ja förmodligen. Inom de närmsta åren? Är högst tveksam. Ryssarna är upptagna i Ukraina, så först måste de vinna det kriget. Sedan lär de gå på enklare mål som typ Moldavien.

        Om Ryssland tar Ukraina så kommer de gå på större länder än Moldavien. Putte kommer inte nöja sig med mindre länder isf

          För vilka pengar? Ryssland är bankrutt, han kommer inte ha råd att kriga i ett nytt land. Oavsett hur kriget i Ukraina slutar så kommer Putte och hans land vara i stor ekonomisk knipa. Tycker synd om den del av hans befolkning som inte stöttar detta vansinne.

      Uppenbart att vissa tycker det är roligt att använda den här tråden för att skrämma upp folk och få effekt. Scrolla ni som får ångest av sådant!

      Nej inge krig, men vi måste vara med o skydda demokratin.

      2% av bnp (upp från 1.2%) är mycket dock så hoppas hälften av det går till forskning. Säg AI och nanoteknologi som även kan användas för andra områden, eller cyberförsvaret.

        Ja cyberattacker ökar ju för varje vecka… så det känns mer troligt att den typen av attacker lamslår vårt samhälle först

      Ja men kanske inte en väpnad konflikt utan snarare desinformationskampanjer och it-attacker som är ägnade att splittra oss som folk och skapa misstroende mot vår politiska styrning

      Hahaha nej.
      Krig blir det knappast.
      Ryssland skiter i oss när det väl kommer till kritan.

    Jag vill skratta…roligaste filmen du någonsin sett? Har HBO Max och Disney.

      Kanske inte roligaste men fantastiskt rolig var Quiz Lady på Disney+

      Bad moms

        Finns på Netflix va? Värd att kolla in då kanske.

          Hittade dom på Viaplay. Tack för tipset!

      The wrong missy

        Skulle precis skriva just The wrong missy, den är bara så jäkla sjuk och rolig!

      The heat !!!

        Agreed! Och Spy, som jag tycker är snäppet roligare. Samma regissör 😄

    Jag vill minnas att Camilla gjort någon typ av sammanfattning på vad vissa influencers företag omsatt för något år sedan. Skulle vi kunna få ett till sånt inlägg för 2023? Jag tycker det är jätteintressant ☺️

    Tror ni att Kenza kommer få fler barn?

      Ja de vill ju ha det så varför skulle de inte få det?

        Jomen tänker mer att hon insett nu vad jävla drygt det är att ha barn och ändrat sig. Men om hon inte ändrat sig och hon fortfarande kan bli gravid så lär det väl ske snart? Det är ju typ bara ett år mellan ungarna.

          Vadå att hon insett det? Projicering?

          Hon dock precis innan/efter tredje barnet att hon helst skulle vilja vänta lite längre till fjärde än vad hon gjorde med tvåan och trean, för att det tär på kroppen att vara gravid och speciellt så tätt. Samt för att få lite mer återhämtning överlag.

      Tills dom får en tjej

        Usch va drygt. Alla bryr sig inte om sånt.

          Men många gör

            Jo men har hon sagt ngt som tyder på att hon bryr sig? Eller varför göra såna antaganden?

              Det är ju självklart att man vill ha en dotter om man har pojkar.

                Det är en sak att man gärna skulle vilja få dotter och son, vilket hon själv sagt att det skulle vara kul att få uppleva båda och det skulle vara lite tråkigt att ”miss out” på en dotter. Men också att det i slutändan inte spelar roll, de skaffar barn för att få ett till barn inte för att få ett visst kön. Så det är en väldigt skillnad mot att som du/anonym ovan antyda tt hon kommer fortsätta skaffa barn tills hon får en dotter, att det är såpass viktigt. Hon har dessutom sagt sedan hon var gravid med första barnet att de jättegärna skulle vilja ha fyra barn om det går.

                Här är en som har söner och inte vill ha en dotter. Eller bryr mig inte samt tycker om att vara pojkmamma! Så självklart är det inte.

                Jag har två söner och önskar mig inget mer. Hade varit lika glad för två tjejer eller en av varje. Så nej, det är inte självklart att alla är så ytliga.

                  Det handlar inte alls alltid om ytlighet utan om att vilja ha någon av ens ”egen sort” vilket innebär så mycket mer än att bara vilja köpa flickkläder. Det finns en bok som heter Dotter önskas som handlar just om det.

          Men hon gör troligen det.

          Hon har själv sagt det 😂

      Jag tror det blir en nummer 4 inom ett år men sen är de nöjda 🙂

      Jag tror hon kommer vilja skaffa fler bara för att försöka få en tjej. Hon hade nog varit nöjd annars om den tredje var det. Det enda jag undrar är varför hon plötsligt lyckats få tre barn när hon gjorde sån grej om att hon ej kunde få barn och att den första var ett mirakel? Var alla tre barn inom 4 år mirakel?

        Alla barn är ju mirakel.

        Men de har ju fått medicinsk hjälp med alla tre. De har haft turen att hitta en medicin och dos som hjälper henne. Utan den hade det inte funkat. Kenza har pengar med så att betala för behandlingen är ju inget problem direkt

          Nej inga barn är mirakel. Det är högst naturligt, alltså motsatsen till mirakel.

          Nej, i ha barn är mirakel. Högst naturlig sak. Om inte en biologisk man blev gravid tex, det vore mirakelmaterial.

        Fast det är ju helt ditt eget påhitt iom att hon sagt sedan hon var gravid med första (och vidhållet det ända sedan dess) att de jättegärna skulle få fyra barn om det går. Så har noll att göra med att försöka bara för att få en tjej.

        Sen vaddå ”gjorde en sån grej”. Hon var 26-ish och hade fått besked att hon var påväg in i klimakteriet och kanske aldrig skulle kunna få barn. Sedan två misslyckade IVF på det innan hon blev ”naturligt” gravid med sin första, klart det kändes som ett mirakel då med det hon visste/fått veta om sin situation. Man kan ju bara utgå från vad fertilitetsläkare säger till en. Ofta har de rätt, men relativt ofta händer det också att folk som klassats som infertila ändå plötsligt blir med barn tillslut, eller att folk som försökt i evigheter så plötsligt går det, folk med sämst odds på papper som det ändå går för. Fertilitet är komplicerat och inte alltid givet även för absoluta experter. Så konstigt att beskylla Kenza för att hon då med den info hon hade, tyckte det var jobbigt och var lycklig över sitt ”mirakel”.

          Håller med dig… och Kenza var redan känd så känns väldigt osannolikt att hon skulle ha den här storyn som en grej för att öka på intresset som någon har antytt tidigare 😂

          Snarare helt sjukt att läkare dömer ut ens chanser så fort och ger ett sånt besked innan de har testat grejer. Medicinen hon tar är rätt ”basic” som första medicin innan ivf

    Vill diskutera spöktimmen!

    De startade eget produktionsbolag och lanserade hårt med eget kontor och anställde nån projektledare. Men inget har hänt på hemsidan eller Instagram? Hur funkar sånt där egentligen, är det jag som inte fattar eller är det dumt att köra ut det så hårt innan man ens har nåt att presentera?

      Det är den mest oklara av alla poddar. Deras säsonger är typ 3 avsnitt som dyker upp lite hipp som happ, och sen pressar en vecka med avsnitt varje dag typ vid halloween. Fattar ej hur de tänkt gå runt

    Vad tänker ni om folk som humble braggar (mycket)? Vad ligger bakom? Mindervärdeskomplex?

      Mindervärdeskomplex är orsak till många beteenden människor medvetet eller omedvetet har. Lättkränkthet och mindervärdeskomlex går hand i hand.

        Sant. Fast är det inte rätt lustigt egentligen? När man humble braggar är man ju högst medveten om det? Ändå så gör man det (klart att det hänt att jag gjort det och då tycker jag ju det är genant men vill så gärna ha sagt något/visa upp något). Typ när någon länkar till sin lägenhet som den ska sälja (som OM en facebook-kompis skulle köpa en lägenheten). ”Köp min lägenhet, komsi, komsi”. Så tramsigt. Har någon tips på hur man kan bemöta humble brag?

          Fast så gör man väl för att bekanta ska se samt kunna tipsa folk de känner? Inget konstigt.

          Ja. Ignorera bara.

          Fast att länka till en lägenhet är väl att sprida ordet om den/minimarknadsföra. Är det humble bragging?

            Inte alltid men ofta. Inläggen skrivs ju ofta på ett sätt som är byggt på humble brag.

      Garanterat mindervärdeskomplex. Har en svåger som gör det varje gång vi ses…. Sååå tröttsamt

        Vad brukar han säga? 😂 Säger du något till honom när han håller på?

          Pratar gärna om hur tur han har som kunde köpa den nya bilen för ett sånt bra pris.. och sen slinker de in va den kostar och vad han ”sparade”.

          Vi är ett gäng i släkten som ska på semester ihop i sommar (planerats för det i 1 år pga fira födelsedagar & många ska kunna) och för några veckor sen så fick den sista i gänget godkänt sin ledighet. Så varenda gång vi pratar semester eller jobb så glider det in en kommentar om att han inte behöver fråga om semester… hähähä för han e ju chef hähähä. (Nej han ska som tur e inte med på semestern….)

          För att jag inte ska få ett bryt så brukar jag prata med andra när dem är iväg. Typ hans sambo som är jättetrevlig. 😂 annars bemöter jag det mesta med tystnad

            Min ex-svärmor som är väldigt ödmjuk kan komma med långa berättelser ur sitt vardagliga liv, och när jag vänligt lyssnat på tillräckligt många utan att avbryta började jag inse att alla handlade om hur mycket hennes vänner gillar henne. Men med en jäkla lång och ödmjuk omskrivning. Det var då jag fattade varför dessa berättelser var så tröttsamma att lyssna på. Jag gillar henne såklart ändå, men när man kan ha normala diskussioner med henne.

              Usch! Påminner mig om Merja i Hotell romantik. Många tycker att hon verkade så sympatisk men allt hennes ”sympatiska” snack var bara fullt av plattityder och att hon skulle visa sig som en god människa. Det var som att hon höll ett tal varje gång hon pratade. Fattar inte hur folk inte kan se igenom det.

      Att dom faktiskt tycker dom är bättre än andra, inget komplex.

      Typ som att veganer inte har mindervärdeskomplex. Vi *är bättre* helt enkelt.

        Fast varför kan man inte skriva: Jag är så stolt över det huset!/jag är så nöjd med den här teckningen. Men det är klart, det kan vara svårt.

          Jo det är klart att man kan men det är ju HUR man skriver eller säger som avgör

            Nej, det är innebörden och alla fattar det utom narcissisten själv.

    När tror ni att den här bloggen dör ut?

      När jorden går under 😉

      Tänker du jobba hårt för att den ska göra det?🤪

        🤪

          🤪

            🤪

              🤪

                🤪

    Hej!
    Jag och min sambo har hamnat i ett mönster där vi konstant hugger mot varandra och är otrevliga. Det går inte en dag utan att något är fel. Om jag tex pratar i en högre ton så säger han ”skrik inte”, och då blir det en diskussion om det. Allt krockar i mitt huvud för jag vet inte varför det är såhär. Jag upplever att han senaste månaderna har ändrats helt. Han har alltid varit lugn, snäll, aldrig arg och tolerant. Nu är han överallt och ingenstans, otrevlig, snäsig osv. Jag försöker vara lugn och saklig så att vi inte blir osams, men det går inte. Hur löser man ens en sån här situation? Vill inte göra slut, utan vill ha råd om hur man kan lösa sånna här situationer och bryta mönstret.

      Fråga hur han mår? Har det hänt nåt?

        Ingen av oss mår bra pga flytt inom en månad och stress för det, men vi måste ändå kunna kommunicera känner jag. Vi försöker prata och bestämmer att det ska bli bättre och att vi ska bli bättre på att bemöta varandra, men det blir aldrig bra.

          Är ju tydligt det är stress. Många blir utåtagerande när de är stressade. Min erfarenhet är att det bästa är att bara vara lugn och extra kärleksfull och vänta ut det för det kommer lägga sig, och är man sån så går det fortare. Plus blir mentalt lättare för dig att försöka vara glad trots hans beteende just nu.

          Jag och min man har varit tillsammans länge och vårt recept är att alltid försöka göra det så bra som möjligt för den andre, och i perioder sätter man sig själv åt sidan när den andra behöver mer.

          Ni har en stor förändring på gång och han är väl nervös inför både flytt och jobb, inte alltid man ser det själv och då är det lätt att den som står en närmast drabbas. Så försök bara stå stadigt och var lugn för det kommer bli bra snart ska du se!

      Jag tror att han vill göra slut och vill provocera fram något. Känner igen det hos mig själv när jag tröttnade på ett ex.

        Vi ska flytta till en ny lägenhet 15 mil bort om en månad, vi båda står på kontraktet. Han har sagt upp sig från sitt jobb här och skaffat ett jobb på nya orten (i min hemkommun). Så det vore konstigt om han vill göra slut, isåfall har han kört ihop det för sig själv totalt.😅

          Det var bara en tanke utifrån hur jag brukade agera. Men det låter ju som att satt sig i skiten ordentlig om det skulle vara så. Kan ni inte ta en helg på något trevligt hotell och försöka att släppa stressen och bara umgås och ha kul med varandra?

            Sluta projicera. Tror du att en hotellweekend med lite äggröra botar ett djupare tillstånd?

              Nä, men det kanske kan vara bra att komma hemifrån och prata ut på ett neutralt ställe.

          Han kanske inte vill flytta, kanske har träffat ngn ny hemma och inser att han har satt sig i klistret😳

        Tror samma. Mitt ex betedde sig så mot mig flera månader innan han gjorde slut. Förstod först efteråt att det handlade om att han inte vill vara med mig längre.

          Blev lämnad för nån månad sen och min sambo betedde sig exakt sådär på slutet. Han blev personlighetsförändrad, kallare och mer distanserad. Mer bråk, mindre försoning. Om jag hade fått leva igenom det igen då hade jag bett om ett riktigt ärligt samtal och inte duckat för svåra frågor. Det behöver ju inte vata fel på kärleken men kanske nåt annat. Tro inte en sekund att er kärlek är cementerad för att ni ska flytta och ta stora steg, det är ofta då man funderar över sina val i livet.

            Hamnade fel 🙄

          Samma erfarenhet men han var kanske för feg för att göra slut själv så det blev jag som gjorde det för att jag inte stod ut med hans beteende. Ha tålamod över flytten och lite till, men sedan bara till en viss gräns. Låt honom inte köra över dig.

      Har ni svårt att prata så skriv ner det du skrev ovan, så lägger du det på köksbordet och låter han läsa det och fundera lite innan ni pratar om det. Kanske är värt ett försök eller…?

      Har du frågat honom om det är något som hänt? Fattar om man drar sig för frågan med risk att starta ännu ett bråk. Men jag hade något liknande med min sambo för ett tag sedan och det berodde på att han var sjukt stressad. Kände inte igen honom, han brukar alltid vara tålmodig, lugn och på gott humör men då snäste han till för minsta lilla. Höll på ett par månader kanske, men kanske kan vara något liknande med din sambo?

      Har han varit otrogen kanske?

        Jag har funderat på det, men det finns ingenting som tyder på det. Vi har även pratat om det. Självklart kan jag aldrig veta till 100%, men det känns osannolikt.

        Kan man inte förvänta sig någon som är extra vänlig om partnern varit otrogen?

      Parterapi

      Boka bord någonstans, ät något gott och prata med varandra. Inte lika ”lätt”’ stt bli irriterad när man är i annan miljö. Ni är garanterat stressade över flytten och han är säkert orolig över jobbet. Då går det ut över den men står närmst tyvärr.

        Vem vill prata om sina problem när massa andra kan sitta och lyssna? Inte jag i alla fall. Hade inte velat sitta brevid något par som höll på med det heller

          Jag tolkade hennes meddelande som att de överlag hade svårt att prata med varandra just nu pga stör sig. Därav prata vanligt i en sån situation och uppskatta varandra igen/visa intresse

          Sitter man avskilt och det känns rätt så kan man ju prata annat där med. Annars håller jag med dig

          I ditt hemsk lugna vrå slipper du allt som handlar om andra människor. Håll dig dit.

      Stress kan ju bidra till att man blir otrevligare, behöver verkligen inte betyda på början på ett slut. Vänta ut och prata när ni är lugna om hur ni ska kunna kommunicera bättre i dessa situationer. Jag och min man har också sådana liknande perioder enellanåt utan att vilja skiljas.

    Är Macs läppstift bra ?
    Eller har du tips på något annat bra märke.
    Jag gillar krämiga läppstift.

      Alltså…Jag har läppstift från Dior, YSL, MAC och alla andra dyra märken.
      Köpte ett läppstift för 15 kr (5för 69kr) på ICA Maxi från något ”Swedish beuty”.
      Det är nästan i klass med de dyra.
      Nackdelen är att det inte fanns 1000 nyanser av rött men de hade just de nyanserna jag sökte.

        Jag vet har dom med men fanns så lite färger.

    Etikett-fråga. Hade en kortvarig relation med en kille där han skulle komma hem och äta middag med mina föräldrar. Min pappa hade gjort en lång-koksgryta som han arbetat på i flera timmar. När vi sätter oss ner utbrister killen utan att ha smakat ”finns det barbecuesås??” och menar på fullaste allvar att han ville hälla på färdig bbq-sås på grytan för att han tycker om det. För mig är det NO-NO etikettmässigt. Han menar att det är helt normalt och inget konstigt alls. Det är ju oförskämt när någon bjuder på middag och har arbetet länge med maten. Brukar folk göra så? Är chockad. Haha

      Folk är fruktansvärt oförskämda.
      Nej, man gör inte så.

      Har du recept på grytan btw?

        Haha nej det har jag inte tyvärr 😅 Jag håller med. Det var första gången han träffade min familj. Och sen slevade han i sig maten snabbare än ljusets hastighet och tog upp mobilen utan att skämmas. Han blev inte långvarig i relationen kan jag säga 😂 (av flera anledningar, men bristande hyfs var en stor del..)

          Förstår det. Lite nyfiken, var du hos hans familj på middag någon gång? Hur var det isåfall? Undrar bara var han kan ha fått sitt ”bordsskick” från 🤔.

          😲

      Haha sådär gör man såklart INTE. 😂

      haha det var rude, skulle aldrig krydda extra hos någon annan utan bara säga att det var jättegott

        Hade salt och peppar stått på bordet får man använda det tycker jag, men annars säger jag som du (skulle inte säga jättegott om det inte var det, hade sagt att det var gott bara). Tycker inte man ber om extra kryddor utan tar av det som står på bordet.

        Men därför man har kryddor att få den smak man gillar. Som värd ska man se till att gästen är nöjd!

      Håller med dig. Oartigt och obelevat. Hur reagerade din pappa?

        Han grät.

      Hemma hos oss hade ingen brytt sig om något sånt.

      Jag hade inte brytt mig. Är väl härligt att han är så bekväm med din familj att han vågar fråga om bbq-sås? Kanske kan bli en liten ice breaker annars som man kan skoja om.

      Jag hade tyckt det var lite oskönt ja 🙃 men så har jag varit med så många gånger av att min sambo ska ha på en massa senap på mat jag lagat innan han ens smakat. Bara för han tycker senap är gott på allt. Man kan väl ta en smakbit först åtminstone kan jag tycka.

      Nej, det är inte normalt beteende för en vuxen uppfostrad människa. Så kan man bete sig efter tio år in i relationen om man är nära med familjen.

        Snacka om att inte våga ta plats…

          Ska man bete sig så första gången man träffar en familj menar du?
          Var går gränsen för att ta plats? Brorsans tjej tar obehaglig plats, hon håller låda och pratar BARA om sig själv. Även första gången hon träffade brorsans familj.

          Våga ta plats? Det handlar om HUR man uppför sig bland andra människor som man inte känner. På samma sätt som att man tackar och berättar att maten var god (även om man inte tyckte om det).

    Hade ni varit lika chilli som Claire om er man, Phil, är helt besatt av styvmorsan Gloria?

      Nu blev man nyfiken vart hittar man dessa?

        Modern family

          Bästa serien ❤️

      Hahahaha poängen med den serien är ju att aaaallt ska vara uppskruvat pga den komiska effekten. I verkligheten hade ju inte bara Phils beteende varit klandervärt direkt.

      Jag tänker att de har en trygg relation och att han aldrig skulle göra något med Gloria. Han tycker hon är snygg, precis som alla andra tycker men det är inget mer med det än så

      (Lite spoiler)
      Gillar de sista säsongerna när de bondar över att hon vill bli mäklare också.

        Ay Papi, be normal.

    Pga av ekonomi så kommer vi behöva skola in vår minsta nu vid 1 år och 2 veckor, Dock har jag pusslat och trixat så hon behöver bara gå tre dagar i veckan första halvåret kanske upp till ett år. En dag till senast klockan 15.00, dom andra två senast till klockan halv 2-2 (kommer börja vid 08.00). Vilka dagar är det bäst att förlägga det? Måndagar kommer bli den långa dagen. Sen funderar jag på om det bästa blir ledig onsdag och fredag? Eller är det något annat upplägg som kanske skulle vara bättre som passar?

    Undanber pekpinnar om att det är tidigt osv. Har redan dåligt samvete som det är.

      Kanske bättre med ledigt på onsdag? Som en mini-helg där ni får ladda om.
      Kan blir svårt att lämna på måndag om barnet varit hemma 3 dygn.

        Ja hon får två lediga dagar i veckan. Jag har fått ok på att välja resten av dagarna/tiden själv förutom måndagen. Då behöver jag vara där ca 8.00-14.30

          Tror du att onsdag-torsdag ledig skulle bli bättre då? Då blir det aldrig mer än 2 dagar i sträck hemma.

          Vår son var ledig fredagar första 6 månaderna när han gick. Vi beslöt sedan att byta dag då måndagar alltid blev väldigt jobbiga för honom det blev enklare för honom som är väldigt rutinbunden att inte missa 3 dagar u rad och sedan behöva gå. Men det beror nog på barn. Han var 1år och 4 månader när han började

        Avskyr när det blir ett argument att till att behålla barnet i förskolan. Ja, det kan bli svårare att lämna barnet, det är liksom så barn fungerar. De vill vara med sina föräldrar. Inse det istället för att stöta bort det. Långhelger är toppen.

          Vad är det med barnrelaterade frågor som alltid tar fram så otrevlig ton hos vissa? Är du medveten om att man kan tycka olika och framföra sin åsikt utan att låta som en oförskämd besserwisser?

            Jag ber om ursäkt, förstår att jag inte lät så trevlig. Men det där är som sagt ett så vanligt argument att det verkar som att folk avstår från att låta vara sina barn vara lediga bara för att det kan (med betoning på kan) bli en jobbigare lämning. Nuförtiden är folk så noggranna med att barn ska få visa känslor i diverse situationer men när det kommer till förskolelämningar ska barnens känslor bara slätas över.

              Men hur är ledig på onsdag + helg inte samma som fre+ helg?
              Det är 3 dagar oavsett…

        Avskyr när det blir ett argument att till att behålla barnet i förskolan. Ja, det kan bli svårare att lämna barnet, det är liksom så barn fungerar. De vill vara med sina föräldrar. Inse det istället för att stöta bort det. Långhelger är toppen (svar till anonym 20:18).

        Jag har varit ledig onsdagar med mitt barn och det är toppen! 😊 Det är skönt att få en liten paus och pusta ut hemma en dag mitt i veckan, man kanske kan sova ut lite och behöver inte stressa på morgonen. Sen om man har ett jobb där man är ledig röda dagar så får man ännu mer långledigt, tex. på kristihimmelsfärd när fredagen blir klämdag 👍😊

      Bra pusslat av er, tycker jag. Omtanke om barnet ser man sällan nuförtiden. Onsdagar och fredagar låter som bra lediga dagar. Ett avbrott mitt i veckan och sedan långhelg. Kanon!

      När jag var föräldraledig med yngsta och hade storebror på förskolan sina timmar så körde vi först med lediga fredagar men bytte sen till onsdagar vilket blev superbra för oss. Medan jag vet att det för vissa andra funkar bättre med en ledig dag i anslutning till helgen.
      Känn efter vad som funkar bäst för just er. Alla barn och familjer är olika, det enda som räknas är hur det känns för er. ❤️

        Så jäkla dumt argument. Heltid och utan den minsta tanke på barnets behov verkar vara det som känns bäst för de flesta föräldrar. Gå ner i arbetstid? Pyttsan! (Dra inte den om att att alla inte har ekonomisk möjlighet att gå ner i arbetstid för det stämmer inte).

          Men vilken tråkig typ du verkar vara.

            Men vilken tråkig typ du verkar vara som inte kan hålla dig till ämnet utan börjar prata om min personlighet. Härskarteknik much. Det är ju så folk argumenterar ”om mamma och pappa är glada är barnen glada”. Den ursäkten går alltid att dra.

              Jamen har du käkat taggtråd till frukost? Du bara hackar ju. Personerna du svarar har väl bara försökt göra på ett sätt som de tror är bäst för deras barn?

                Ytterligare en härskarteknik, tack!

              Tror du ska ta och läsa igenom dina egna kommentarer ett par gånger innan du börjar raljera om att andra är tråkiga typer och använder härskartekniker….

          Men vad är det med dig och din otrevliga ton? Du vet inte ett dugg om mig och mitt liv så tagga ner lite. Och för din kännedom så nej, min äldsta gick inte heltid på förskolan när jag var föräldraledig, han gick de timmar han hade rätt till enligt vår kommun. Och nu när båda barnen går på förskola så arbetar jag 80% och har också aktivt bytt jobb (trots att jag trivdes toppen på mitt förra) för att få en arbetsplats som ligger 10 minuters promenad från förskolan.
          Är det nåt mer du vill veta innan du ska mästra om hur kassa alla är som inte tänker exakt som du?

            Nu var det ju inte ditt upplägg jag kritiserade utan det du skrev om att alla föräldrar gör vad som passar bäst för dem. Barn har ju tvärtom emot vad du skriver i mångt och mycket samma behov, det blir så fånigt när man individualiserar familjer. Det där mottot har blivit så populärt bara för att man som vuxen alltid kan ursäkta sitt beteende. Det ska låta så fint men utgår sällan från barnens behov utan från familjen (läs de vuxnas) behov.

              Ursäkta men hör du själv hur otrevlig och ologisk du är? Kommer med massa antaganden och har en sjukt otrevlig ton. Sen när någon inte håller med dig så gapar du om härskartekniker…
              Och jo, varje familj gör det som känns bäst för just dem. Du är inget facit på hur alla funkar och det är inte dig man ska fråga om lov innan man fattar sina beslut.

                Nej man kan ju läsa en bok om barnpsykologi för att förhoppningsvis på sikt kunna fatta mer beslut utifrån barnen och inte från ett vuxenperspektiv. Hade folk gjort det hade fler barn gått deltid i förskolan.

      Det kommer gå bra, jag har jobbat på förskola i många år och ett barn på drygt ett år funkar faktiskt bättre att skola in än ett närmare 18 månader perfekt att det blir korta dagar.

        Haha inte mina ettåringar, de funkade inte bra att skola in, båda grinade ihjäl sig. Tvååringen däremot var helnöjd.

          Märkligt, F den självutnämnda experten säger ju att barn har mest samma behov och det är så fånigt att individualisera familjer 😉

            Skrev jag alla barn? Nä, det gjorde jag inte. Jag skrev i mångt och mycket. Det vore bra underligt om prick alla ettåringar i världen hade olika behov.

        För att ett barn på 18 månader är mer medveten än en ettåring, förstås!

      Ifall hon har 2 dagar ledigt, så försök få det efter varandra eller sedan tex måndag och fredag, annars blir det helt för hoppigt och inskolningen och tiden för henne där kommer inte troligen gå naturligt och enkelt..

      Tack för alla svar. Ska fundera lite om det blir bättre att ta två dagar ledigt i rad eller inte.

      Jag skolade in mina tvillingar redan vid 1. Körde korta dagar i början och hämtade precis efter mellis 1430 samt lämnade vid 0830 så de inte skulle ha så långa dagar nästan hela första året. Barnen trivs superbra och är trygga 🙂 Kör på det som ni tror är bäst och prata direkt med pedagogen så kan ni lägga upp det tillsammans efter vad som funkar för ert barn och er, det har vi gjort hela tiden med vår innan vi förlängde tiderna utefter vad de ansåg att de orkar med 🙂

    Tycker ni att det är ok med självförsvar även om det leder till att din fiende dör av det?

      Vad tycker du??

      Ja.

      Absolut.

      Frågan är väl vad som hade hänt annars. Hade jag dött? Eller bara skadats?

        Det kan du ju inte veta ju?

          Man kan väl veta om det är fara för ens liv?

      Kan du utveckla ?

      Det kan ju bara besvaras efter hur situationen är.

    Kanarieöarna igen!
    La Gomera eller Fuerteventura?

      Fuerteventura känns så jävla törstigt. Torrt alltså. Medan La Gomera känns raka motsatsen, frodigt och grönt. Frågan är ju vad du är ute efter när du ska resa?

        Lugn och ro, ligga och läsa vid en pool utan en massa barn eller fulla britter!

          Jaha då kvittar det väl?

            Nej det gör det ju inte, det är därför jag frågar om era åsikter 🙂

          Man åker nog främst till La Gomera för att vandra. Tror der är lite dyrare dit också. Vill du bara slappa skulle jag välja GC, Lanzarote eller Teneriffa. Britterna slipper du dock inte någonstans.

          Var nyss på GC. Inte en enda Britt träffade jag. Däremot tusentals glada norrmän.

      La Gomera är fantastiskt. Grönt och vackert.

      Fuerteventura är väldigt blåsigt och ett par grader kallare än GC och Teneriffa, dock är det väldigt fint på Fuerte med ljusa fina stränder och bara en del lavasten.

      Många britter på alla öarna men Fuerte är rätt så lugnt ändå. Åk till Corralejo.

    Vilken vårjacka och solglasögon tycker ni är finast just nu? Behöver tips

      Solglasögon: mina med styrka i. Omoderna? Jag vet inte. Men de är grymt snygga.

      Jacka: ska köpa en kort trenchcoat tror jag. Så en sådan jacka tycker jag är snyggast.

      Jag gillar mina Ray-ban Havana.

    Någon som testat ozempic?

      Ja, gått ner 17 kilo på ett halvår. Utan hade jag gått ner 5 kilo på samma tid. Utan är jag alltid hungrig, alltid! Nu är jag mätt och nöjd.

        Hur får ni tag på det? Det finns väl ingen läkare som skriver ut det som bantningspiller?

          Jo läkare skriver ut det för viktnedgång.

        Vad händer när du slutar med det?

          Man får tillbaka aptiten och går upp kilona igen! Med vänlig hälsning, föredetta användare

          Poängen är ju att man ska fortsätta med den.

    Någon som testat Oz****c ?

      Men orka. Ät gott och njut av att sitta mjukt och skönt på din fettkudde till rumpa.

        Men jag är bara 30, f*t kan man bli när man är 50 😅 Nu vill jag vara smal och snygg och leva min bästa liv.

          Gud vad tragiskt? Leva sitt bästa liv med diabetesme*icin?

            Fetma medicin. Jag lider av fetma..

              Ät mindre kalorität mat och rör på dig då

                Hahahah 😂 Tror du inte jag redan testat det i 30 år? Det är något fel på mina gener.. kan inte gå ner i vikt. Det är omöjligt. Har testat ALLLLLT!

                  Det är inte något fel på dina gener, det är en del av hur människor funkar och vissa har svårare att stå emot än andra. Sanningen är att alla går ner i vikt av att äta mindre kalorier än de gör av med, det ligger helt enkelt inte i människans natur att göra det. Så läkemedel som säger till hjärnan att det behovet är uppfyllt är ett väldigt bra hjälpmedel och kan vara revolutionerande för folkhälsan.

                    Läste någon studie en gång om att vuxna som varit överviktiga som barn bränner kalorier mycket sämre än andra. Och jag har varit överviktig sedan jag var jätteliten. Så inbillar mig att min fettförbränning är helt off balance pga. det.

                      Det är jättesvårt och onaturligt för vår hjärna att äta mindre än vi är vana vid. Vi är egentligen inte gjordaför att avstå mat alls, vilket är ett problem när överflödet är så stort som idag.

                      Som flera säger så går du ner av ozempic för att du äter mindre, det går alltså! Nu när du har ett verktyg som hjälper dig. Hittills är den enda hållbara lösningen för långsiktig viktnedgång operation, blir intressant att se resultatet när studier på ozempic och liknande läkemedel kan räknas in.

                      Jag har också läst det. Jag tror stenhårt på Ozemp… har till och med börjat köpa aktier i NovoNordisk som är tillverkare. Det är en revolution för mänskligheten. Hoppas du får medicinen. Just nu är den dock restad på apoteken så även om du får den utskriven så är det inte säkert du får tag på den.

                  Ät grönsaker. Typ 80kcal per 100g. Rör inte chips o snacks (typ 550kcal per 100g !) o det saknar näring så det mättar inte.

                  Kolla in om det finns socialdans i närheten. Allt som är kul och rörelse är positivt.

                  Men medicinen gör att man blir mindre hungrig= äter mindre, så om du inte går ner i vikt av att äta mindre så borde du inte gå ner av medicinen…

                  Men Ozenpic gör ju att du äter mindre och då tappar du i vikt, det är samma sak om du äter mindre utan Ozenpic. Det är inte farligt att vara lite hungrig ibland.

                Är less, dax att testa något som funkar för en gång skull!

                  Till G; berätta hur dina försök att gå ner i vikt sett ut. Vad och hur mycket har du ätit? Hur mycket har du rört på dig?

                    Tränar 1 timme 4-5 gånger i veckan. Har haft kaloriapp i 7 år där jag håller koll på allt jag äter. Promenerar 1 timme fram och tillbaka till jobb 5 dagar i veckan. Jobbar med fysiskt jobb.
                    Äter sallad och något protein (oftast lax eller kyckling) 2 gånger per dag. Dricker inte alkohol och gillar inte socker. Äter chips 1 gång i månaden. Förbränner i snitt 600 kalorier per dag enligt app, och äter 900 per dag.
                    Har hållit på så här i 7 år. Inget händer. Innan dess har jag testat ALLA dieter som finns, har gjort gastric bypass för 10 år sedan, funkade en stund men gick upp allt igen efter 3 år. Men det är genetiskt, hela min familj lider av fetma. Det är något fel på oss. Så nu blir det oz****c 🙂

                      900kcal är svält, det är något fel med uträkningen där. En vuxen drar ca 1800kcal per dag.

                      150g kyckling/ 1 laxfilé. 1 tomat, 1 näve spenat, 20 g gurka och en skiva rödlök. Citron på. Vatten till det. Denna måltid upprepas 2 gånger per dag. Enligt min app blir det i snitt 900 kcal 🤷🏻

                      Det finns ingen som bränner 600 per dag. Du trollar. Om du är fet bränner du dessutom mer bara genom att sitta still för du har en större kropp

                      Vuxna drar inte alltid 1800. Jag är ganska liten, ganska otränad. Drar 1350 per dag i viloläge. Det beror på storleken och muskulaturen.

                      Vilken app säger att du förbränner 600 per dag med all den aktiviteten?

                      Kanske om du är 60 cm lång. Du trollar.

                      600 kcal av träning. Men fattar så klart att jag även förbränner bara av att existera också, men det registrerar inte appen. Bara antal steg och tränings övningar och konditions träning.

                      Är 155 cm lång och väger 95 kg.

                      Använder Lifesum.

                      Din kropp svälter, då spar den på allt du äter och du går upp i vikt. Börja ät keto, det kommer att göra dig gott.

                      Ät mer. Kroppen lagrar ju allt. Gå till en dietist och få kostschema.

                      Ledsen att vara en party pooper men om du redan gjort en gastric bypass – vad förväntar du dig av Ozem? Det är samma effekt, bara att man kan sluta ta medicin medan en operation (i princip) är permanent. Om inte en operation fungerat så lär tyvärr inte medicinering göra det heller.
                      Har du så svårt att hålla lägre vikt trots kraftigt reducerat kaloriintag så kan keto vara ett alternativ. Vissa ”tål” verkligen inte kolhydrater och kan du avstå från onyttig mat så mycket som du skriver så kan det nog gå att hålla för dig.

                      Alltså jag har ju i princip redan ätit ketoner i 7 år? Äter aldrig kolhydrater.. bara sallad och protein 2 gånger per dag.

                    Men ge dig! Hon vill inte ha massor av tips och behöver väl inte redovisa sin mat. 😅

      Ozempic tar bort hunger. Du äter mindre. Därför går du ner i vikt.
      Alltså går du ner i vikt om du äter mindre också utan ozempic.

        Problemet är ju att hungern tar över. Omöjligt att kämpa emot i längden.

    Tips på frivilligarbete som stöttar andra vuxna? Tänker typ god man, stödlinje, stödperson för tvångsvårdade osv. Någon som har erfarenhet eller tips?

      Finns gula änglarna.

      Kontaktperson via din kommun

    Vad tycker ni om Kristin Lagerqvist aka Krickelin?

      Störig.

    Huuur ska man klara av att gå ner i vikt och ändra sina levnadsvanor!? Jag är inte dum, jag förstår att det är kalorier in och kalorier ut som är grejen och jag vet vad man bör äta och inte äta. Ändå klarar jag inte av detta. Jag klarar av att äta bättre i två veckor och sen spårar det ut igen. Blir tokig på mig själv. Är överviktig och vill må bra, men klarar det, hur jag än försöker. Faller alltid tillbaka i gamla mönster igen.

      Mitt bästa tips är att MINSKA dina portioner. Gör små matlådor. Att ”börja äta bättre” kommer aldrig hålla i längden om du försöker äta ris och broccoli likson. Som nån skrev här uppe, det är inte farligt att somna hungrig ibland. Ge det 2-3 veckor så vänjer sig kroppen, nu äter du förmodligen till du är mätt och mer än så. Minskar du dina portioner finns utrymme att äta gott också utöver mat, tex godis, kakor etc. Jag rasade i vikt när jag blev stressad och tappade hunger, åt mindre men tränade inget, lite promenader ibland. Men minskade mina portioner drastiskt och inget småätande. Prova gör mindre portioner och fyll ut med grönsaker så att det blir mer volym=mindre kalorier😊

      Helt ärligt, medicin. Har redan kommenterat i tråden ovan men den enda fungerande metoden för att gå ner i vikt och hålla den som har stöd i forskning är just nu operation. Människan är inte byggd för att hålla igen. Att vissa klarar det är kanon för dom men så är det inte för alla. Så ta den hjälp som finns!

      Mvh trot eller ej inte ozempicförsäljare haha

      Se över ditt ätbeteende. Äter du för att du är hungrig eller av vana och för att det är gott? Tänk efter innan du stoppar något i munnen. För mig var problemet att så mycket ätande skedde i farten, utan att jag egentligen reflekterade över det. Sedan jag började göra det och göra kloka val har jag gått ner 16 kg. Viktigt att det får ta sin tid, att ändra vanor tar tid, annars kommer du snabbt gå tillbaka till gamla mönster igen. Har inte följt någon särskild diet eftersom jag inte tror att det är hållbart på lång sikt. Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig. Lycka till!

        Tack för bra svar, hörni! Tar definitivt till mig detta. 🤩

      Skaffa Viktväktarna och var nitisk med att använda appen. Ljug inte för dig själv och fuska inte.

      Laga recept från appen så vet du att det stämmer med pointsen. Man klarar inte av att bara ”skärpa sig” utan hjälpmedel (som appar) behövs. Jag har normalt BMI men vill gå ner några kilo och kan absolut inte göra det utan att regga.

      Sluta ät kl. 18.

      Men är det inte lätt hänt att det blir så när man fokuserar så mycket på maten. Det blir en ond cirkel tankemässigt, även då man äter bättre så är fokus på maten hela tiden. Mitt råd till dig är att kontakta en ätstörningsklinik.

    Filmtips! Jag var och såg Den sista resan (Filip och Fredriks nya) på bio. Så himla vacker, fin, gripande och sevärd! Bland det bästa jag sett! Se den!

      Såg den igår. Tyckte också om den, är lite kräsen när det gäller bio men den var känslosam, komisk och smärtsam på samma gång.

    Känns som att jag bränt mig i ansiktet i solen idag, Är det ens möjligt med bara uv index 1 hos oss idag. Jag är väldigt ljus nästan genomskinlig i huden om det spelar roll 😂

      Möjligt. Vårsolen är stark.

        Men uv index är ju bara ett och enligt den så kan man inte bränna sig 😂

          Är du så blek som du säger så jo antagligen! Fulaste som finns när alka kommer in med sina röda nyllen på jobbet. Idioti!

            Jag tycker att det fulaste som finns är människor som hackar på någon som snällt bara ställer en fråga.

            Är inte så röd. Känner bara att de är lite varmt. Jag brukar vara noga och skydda mig men inte när de är uv index 1 i mars😄 ja de är ju inte så fint men de kan man ju inte rå för att de händer ibland.

    Bara jag som stör mig lite på att många företag som försöker kränga prylar nu under kvinnodagen . Får erbjudanden som firar vi alla kvinnor med 10% rabbat med koden … . 🥱 det blir bara värre och värre känner jag

      Men så är det ju. Alla måste ju göra sitt jobb och försöka sälja i sitt företag = mat på bordet och betalda räkningar

      Tycker hela kvinnodagen blir nåt jag stör mig på med alla som lägger ut meddelande om ”grattis alla kvinnor” ”vi kvinnor är starka” osv

        Ohh ja håller med 100%

    Hur långt är en långpromenad? Räknar ni i tid eller kilometer? Om det är individuellt vilket också är rimligt så borde det väl finnas en lägstanivå? Hur många kilometer är det kortaste någon borde få kalla en långpromenad?

      Hmm.. långpromenad. 4km och uppåt kanske? 🤔

      Jag tänker långpromenad som uppåt en mil, närmare två timmar ute!

      8km kanske. Och har man gått 8 kan man lika gärna gå 2km till. Känns alltid bra att ha gått en mil men 8 är bra och ändå långt.

      Tänker över en timme, eller över 6 km kanske. 6 km hade jag inte kallat långpromenad men 7-8 km hade jag nog kunnat sagt långpromenad.

      Över en timme 🙂

      Räknar kilometer och skulle väl säga att en långpromenad är när man närmar sig milen. Typ 7,5km eller längre.

    Johanna Kajson… hon tycker så ofta synd om sig själv. Undrar om hon inser att andra också har det tufft ibland… och att hon är väldigt priviligerad.

      Hon är faktiskt HSP……… 🤪🤪🤪🤪

      Så trött på henne!!

      Så fort det ställs några som helst krav på henne så får hon huvudvärk, ångest eller endometrios smärtor. Är det roligheter på gång, då är allt toppen. Förstår inte hur hon kan anlitas för så stora bröllop där sjukt mkt pengar går åt, jag själv upplever henne oseriös när hon hela tiden ”klagar” på hur hemskt det är att vara bröllopskordinator. Hon höjer sig själv till skyarna, hon är säkert väldigt duktig, men allt runt omkring blir för mkt för mig.

      Ja hon är så jävla gnällig! Hon är sjukt priviligierad,
      ändå klagas och gnälls det konstant. Mer PK människa får man också leta efter.

    Hur har ni gjort för att förhandla upp lön med hjälp av annat erbjudande? (Som ni kan ta om ni inte befintliga företaget går med på att höja)

      Jag har bara tagit i från tårna, sagt en rätt mycket högre summa så att chefen känner sig nöjd när hen erbjuder något lägre. Som egentligen var den summan jag ville ha, om inte lite högre 🙂

        Men hur approachar man ens och på ett snyggt sätt säger jag har ett annat erbjudande men vill ändå vara kvar kan ni möta det andra erbjudandet?

          Använd rösten

          Var ärlig med att du vill vara kvar och att du trivs, men att det vore fint om lönen matchade det erbjudande du fått på annat håll. Lägg på några tusen när du berättar om erbjudandet också 🙂

      Tar med pistolen och skjuter i taket. Mycket effektivt.

      Finns dock risk att de inte kan matcha lönen enbart på grund av ett annat erbjudande. Om du har samma roll och arbetsuppgifter varför ska de ge dig högre lön bara för att behålla dig? Om du inte är utomordentligt bra på det du gör.

      Bara så att du är beredd på att svaret kan bli nej.

    Tycker öppet spår blivit tråkigt det med. Alltid tråkiga trådstartar och tråkiga trådämnen.

      Tråkigast att så många inlägg hamnar i modd

        Ja. Jag gillar mest de personliga ämnena men fattar om folk inte vill skriva såna då folk alltid beter sig som f*ttor och är astaskiga mot den som skriver.

          Japp. Instämmer!

      Oja bara massa barn trådar börjar trötta

        Starta en egen roligare tråd och inse att ÖS är för alla ämnen?

      Varför skriver inte du en roligare trådstart då?😄

      Jag tror att folk över lag är trötta på denna blogg. Att den kommer att dö ut i fall det inte kommer lite gräv snart som även går att diskutera i ÖS.

        Känner jag har börjat tröttna, ja. Det skrivs om samma fem influensare, ingen av dom är intressant. Som sagt, inte ens ÖS är nåt spännande längre, folk är bara griniga och elaka till och med.
        Blev det lite för mycket med boken? Blogginnehavaren känns inte så engagerad längre. Den har funnits i många år och Camilla har knappt haft semester, börjar det ta ut sin rätt?

          Boken blev ju en flopp. Stavfelen i inläggen ökar , inläggen är som du säger inte intressanta. Förr var det gräv. Nu mest missunnsamhet eller helt ointressant. Semester vore kanske det rätta. Eller faktiskt börja gräva igen.

            Floppade den? Har iofs inte hört eller sett nåt om den nån annanstans än här, men verkar ha okej betyg på goodreads. En 5a, ingen 1a och resten 2-4. Säger väl iofs inte nåt om hur många som köpt/läst.

    Har nån mer tänkt på att typ alla influencers som visar när de äter godis och andra sötsaker bara tar små små tuggor och sen ”åh gud det är så sött”..?

    Nog för att det absolut kan bli för sött. Men jag tror inte ett dugg på att de inte trycker godispåsen, paketet med ben & jerrys eller vad det kan vara, när kameran är av. Jag har aldrig sett någon äta sånt där utan att nästan påtvingat behöva säga att det är alldeles för sött. Vissa tycker nog det, men såpass många? Knappast😂

    Värst just nu är nästan amerikanerna som provar svenskt godis.

      Jag tänker tvärtom. De äter lite godis för att visa sig normala men äter de inte annars pga ätstörd bransch

      Trycker in, vadå? I munnen? Så äter väl ingen.

    Flippade precis på ena bonusbarnet och har sjukt dåligt samvete. Han är snart 14 och har ADHD. Jag tvättade kläder i veckan och la in en tröja i hans rum och ett par byxor i storebrorsans rum. Bägge plagg låg senare i köket. Byxorna var jag osäker på vem de tillhörde men tröjan hade lillebror haft på sig i veckan (plus storleken gjorde det självklart vems det var). Så jag la bägge grejer i hans rum. Det kom sen tillbaka till köket, senare låg allt på barnvagnen. Jag la då tillbaka det i 14 åringens rum. Han kastade sedan ut det på hallgolvet. Sambon la då upp det på hans stol. 14 åringen blev väldigt arg och skrek att det inte var hans saker. Jag sa då att byxorna varit en vända hos storebror och att de inte är hans och att tröjan definitivt är hans. Han kastade då sakerna på golvet igen. Jag tog då plaggen igen och frågade om han skulle ha dem eller om jag ska gå med dem till myrorna (ganska höjd röst och uppenbart arg) och knölade ner dem i en påse. Sambon backade mig men nu är 14 åringen på sjukt dåligt humör.

      Kommunicera?

      Fråga barnen om det är deras kläder och om de lämnat dem på fel plats, be isåfall vänligt att flytta på kläderna.

      Du är vuxen, bete dig som en vuxen. Bonusbarnen har dessutom inte bett om att ha dig i sina liv!

        Din sista mening var det sjukaste jag har läst på länge.

          Vad? Menar du att bonusbarn ska vara glada över att ha främlingar i sitt hem bara för att föräldern blivit kär?

            ”Sitt hem”? För tusan allas hem som bor under samma tak. Fyi så VÄLJER ett barn inte att ha sina biologiska föräldrar heller om ”valet” ska vara en viktig del.
            Ungarna behöver inte tycka om, men visa respekt.

              Nej du, ett barn som helt plötsligt har en ny vuxen i sitt hem är den som ska visas respekt.
              Skulle du vilja ha en ny person i ditt hem imorgon bitti? Som ska bo där, duscha på morgonen, bestämma vilken mat som ska lagas, ha åsikter om var du lägger din tvätt?

                Vi får väl anta att bonusföräldern inte bara dök upp som gubben i lådan från en dag till en annan och skulle flytta in….
                Och jo, bor man flera under samma tak så får ALLA lära sig att visa respekt för varandra och använda vanligt normalt hyfs. Av vilken anledning ska en tonåring få härja fritt och bete sig illa och samtidigt kräva att få respekt, bara för att det bor en bonusförälder i huset?
                Jag bor med mina två biologiska barn som är betydligt yngre än tonåringar och det är en självklarhet att de lär sig från början att man inte kan bete sig hur som helst.
                För övrigt så väljer inga barn sina biologiska föräldrar heller.

        Det betyder inte att en 14-åring har rätt att bete sig som en skitstövel.

      Varför inte bara vänta med att lägga in dem och fråga vems de är? Så undviker ni bråk. Eller lägg all ren tvätt på samma ställe, typ tvättstugan om ni bor i hus, och så hämtar var och en sina kläder.

        Vi har systemet att jag som tvättar sorterar all tvätt och lämnar på rätt ställe. Vi har testat att man hämtar sina kläder själv men då ligger det kvar och ”har inga kläder”.

          Men att inte ha några kläder är ju deras problem som de får lösa själva.

          Uppenbarligen funkar inte det systemet. Lägg deras rena kläder i köket eller hallen så får de bära in dem själva.

      Be om ursäkt! Säg som det är att du har dåligt samvete, detta blev fel osv osv.

        Jo han och jag bad om ursäkt till varandra på en gång och så pratade vi tillsammans om varför det blev fel idag. Då började han däremot bråka med sin pappa om någonting annat.

          Är det inte typiskt tonåringar bara?

            Jag tänker också att det är typiskt tonåringar

            Om han dessutom har adhd så tar ju det sin energi ifrån honom med

              Ja, precis. Och det hade gått 12 timmar sedan han tog sin medicin så den började väl sluta verka också.

                Där har du säkert en stor anledning till det ❤️

            Jo, förmodligen. Känner bara att jag kanske blev onödigt irriterad. Vi kommer bra överens i vanliga fall

              Skulle också blivit irriterad, helt normalt.

      Låter mer som att det var han som flippade. Gör klart att du slänger kläderna om ingen vill kännas vid dem och om det händer igen att han får fel kläder, skulle du uppskatta att han talade om det för er ist för att slänga dem på hallgolvet. Hamnar fler kläder där, åker de direkt i soporna.

        Jisses du bråkar om ett par klädesplagg. Hur svårt kan det vara att kommunicera med pojken? Om du gör en så stor sak av några kläder tycker jag synd om det barnet som måste acceptera dej som den vuxna av er två. Skärp dej.

      Varför lägger du in kläderna i barnens rum, varför gör de inte det själva? Du kan vika ihop dem och lägga dem i köket och be dem kolla så du har lagt dem i rätt högar. Så får de kolla och bära in dem själva till sina rum.

    Ensamhet… är det någon här som känner sig ensam? Brukar fundera på det ibland. På alla som är ensamma. Tänker spontant att det är som mest ensamt kanske om man är runt 30+ och singel..? Och alla ens vänner har partner och familj. Ni som har det så, hur står ni ut? Vad gör ni?

      Ja ibland känner jag mig ensam. Lite mer nu kanske då jag är nyinflyttad I en stad jag endast känner någon jag varit intim med för ett år sen.
      Blev heartbroken för 1.5 år sen och jag gav så mycket av mig själv (och fick lika mycket tillbaka, tills han dissade mig då) och det har gjort att jag även tycker det är jobbigt att försöka lära känna nya tjejkompisar så det är på nåt vis typ en ”självvald ofrivillig ensamhet”😅 så jag hänger väl mycket med mig själv helt enkelt…ikväll kollar jag på desperate housewives t.ex. Men ska sova snart.

      Man kan va 30+ och i relation och va ensam . Mig tillexempel , sambon jobbar och efter det sitter han vid datorn och spelar spel . Vi äter aldrig ihop längre och gör aldrig saker ihop. Samtidigt som vi flyttat till en ny stad och jag har lite svårt att få kompisar. Så så e det

      Stå ut hur? Jag är 37 och singel och har mer eller mindre varit det hela livet. Jag vet inte varför det skulle vara ett problem. En relation för mig är irriterande och inget jag är intresserad av. Jag är inte intresserad av barn heller. Jag har vänner jag umgås med då och då och mina fina föräldrar och hund. Den dagen de går bort – well – finns väl alltid andra jag kan vända mig till och aktiviteter att hitta på.

      gick i socialdans ett tag, det var kul

      Helt ärligt. För mycket vin och för mycket serier i soffan själv. Älskar min tid själv och har ett krävande och högpresterande jobb som gör att jag är helt slut på helgerna. Men, man är ensam och bedövar det på sitt sätt. Alla ens vänner är i andra stadier i livet med partners, barn och hus. Och jag är inte avundsjuk på det – har alltid velat komma långt i karriären och gått mot normen där jag vill ha äventyr, spänning, killar som dör för en. Och det får jag, verkligen. Men när man är själv på helgerna är det, påtagligt. Så, ärligt svar hur det är att vara 30 och singel 🙂

        Låter som ett härligt liv ändå! Hoppas du hittar lite nya kul kompisar att hänga med på helgerna (om du vill det).

      Fixar nya kompisar och festar röven av mej. Många i Stockholm är singlar. Festa på.

      Det låter ju mer som att du stör dig på det? Vadå står ut? Alla vill inte ha en sambo och alla vill inte ha barn. Försök tänka bortom dem normen. Jag är över 35 och vill inte ha barn och en sambo känns inte jätteviktigt, jag känner ingen direkt längtan efter det i dagsläget. Men jag har ändå vänner och intressen om det är det du tänker på? Varför skulle man vara ensam bara för att man inte har barn och sambo? Förstår inte riktigt.

      Jag är väldigt ensam men känner mig inte ensam. Eller, jag lider inte av att vara ensam. Jag föredrar det. Människor är jobbiga.

    En nära familjemedlem har precis gått bort och en av mina vänner skrev lycka till som svar när jag berättade att det var begravning. Min man gick i taket över detta svar och tycker det är helt sinnessjukt att säga så i en sådan situation. Jag tycker själv det var ganska osmakligt, men förstår att min vän troligtvis menade väl och aldrig varit i denna situation själv. Har även pratat med min vän gällande detta eftersom jag inte vill bära på det som skaver i mig. Hen blev chockad och kom mest med floskler som att personen har det bättre nu m.m.

    Nån som har varit med om samma sak? Eller har några tankar kring denna situationen eller min vän?

      Finns många iskalla idioter. Slösa inte tid på sådana typer – du förtjänar bättre.

      Jag tänker att ”lycka till” kan ha olika betydelser beroende på situation. Lycka till = det är jobbigt med begravning men jag tänker på dig/hoppas det går så bra det kan gå

        Jag tänker att man känner sina vänner och väljer tolkning därefter. Jag hade tänkt samma som Jen skrev, att det är vad min vän menar.

        Jag förstår att ord har olika innebörder, men det är också i specifika sammanhang som orden ges betydelse. Hade du själv uttryckt dig så till en vän? Själv känns det väldigt verklighetsfrånvänt att använda just det uttrycket i just den situationen. Var mest nyfiken på hur andra tänker i sådana sammanhang. Finns det någon vett och etikett liksom?

      Alla är inte så bra på att uttrycka sig och det är svårt att veta vad man ska säga i såna situationer. Bara du kan avgöra om flosklerna är för att hen egentligen inte bryr sig.

      Haha va? Alltså, ja det äe lite konstigt att skriva ”lycka till” i det sammanhanget men inte direkt kränkande? Hade varit värre om personen skrev ”ha det så kul på begravningen!”…

        Jo, det är konstigt ordval.

    Julia Franzen flyttar igen!! Blir granne med sin syster.Hon har ju precis flyttat in i lägenheten i Lerum. Hur pallar hon flytta stup i kvarten. Lika ofta som My Martens!!

      Kan dock köpa denna flytten då hon nog vill vara nära familjen med tanke på att de ska skaffa barn. Annars håller jag med dig

      Dock lite dumt att filma huset på det sättet och visa hur de bor

      Spelar väl ingen roll så länge hon inte har barn att skapa en trygg uppväxt för. Låt henne fortsätta leta efter var hon vill leva o rota sig

    Jag tror många gånger inte alls det är meningen att göra någon illa. Det sägs ju att det är bättre att säga något istället för att undvika de som sörjer. Kanske blev det bara fel? Om inte så är det kanske inga vänner att ha.

      Som svar till Gabrielle.

    Någon som har erfarenhet om klusterhuvudvärk? Jag har sedan 5 år tillbaka i perioder haft en strålande, lite pulserande, ilande och obehaglig smärta bakom ögat, alltså huvudvärk i ögat typ, främst det vänstra. Ibland blir jag lite rinnig i samma näsborren i samband med det. Men när jag googlar får jag fram att det kallas just klusterhuvudvärk, eller Hortons Huvudvärk. Och just värk bakom ögat beskrivs ofta som en smärta så intensiv att du vill dö, och just så illa är det inte för mig, det är bara en otäck smärta. Nån som har liknande? Eller kallas detta i mitt fall något annat?

      Har samma minus näsan! Men just att det är en annorlunda värk än ”vanlig” huvudvärk, samt bakom ena ögat. Det påminner om migrän som också är bakom ögat för mig, men inte lika illa eftersom jag inte måste ligga i ett mörkt tyst rum, samt ej heller har synstörningar och kräkningar.
      Det är ändå en jävlig huvudvärk som gör att jag inte orkar med jobb/studier, men inte så illa som Hortons beskrivs.

      Har samma. Har aldrig fått det utrett dock. Har vanlig migrän också men den känns inte alls som denna huvudvärk. Den kan sitta i i flera dagar och inga värktabletter hjälper.

        Ja precis! Flera dagar, tabletter hjälper inte. Hemskt. Hittar inget som matchar när jag googlar. Drar mig för vårdcentralen, avskyr att gå dit.

      Migrän!

    Kollar på Alla mot alla där Lotta Lundgren är med.
    Varför pratar hon som att hon inte har alla hästar hemma?

      För att hon inte har det… Usch för henne.

      Jag tycker hon pratar som om hon konstant vore ganska berusad.

    I onsdagens ÖS så skrev någon om att bli tagen för given. Ett svar var att sluta göra det förgivna. Jag insåg att jag har blivit tagen för given, genom att just sluta göra det förgivna. Och nu görs ingenting i de relationerna. Ingen kontakt. Ingen kommunikation. Ingen som bryr sig. Inget.
    Så tråkig och ledsam insikt.

      Jag insåg samma för några år sen och hamnade i samma situation. Jag har verkligen sörjt de relationerna och det har gjort ont. Dessutom varit familjemedlemmar så det har inte vsrit roligt att inse 😞

      Så inget råd mer än att jag förstår hur du känner.

        Detta gäller enkom familjemedlemmar. Tack för ditt svar ❤️

    Det kommer bättre dagar där ni kommer uppskattas. Ge det lite tid. Finns nya människor att lära känna som är bättre.

    Säkert försent att skriva nu.
    Men när ni jobbat klart för dagen. Har ni då energi över till annat? Så som städa, träna, umgås med vänner osv. Eller kommer ni hem och lägger er i soffan typ, Kanske annat som har familj.
    Men jag som är singel, ibland är jag så trött och orkeslös att jag ligger på soffan efter jobbet och chillar bara, men det känns fel ibland. Typ som att jag är lat och oproduktiv😅

      Jag har sambo men nej är inte produktiv, vi äter och chillar på soffan, städar, fixar och försöker gå promenad. Träffar sällan vänner eller gör något märkvärdigt på vardagar, tyvärr tar jobbet all energi men jag trivs att ha det så☺️ blir lätt överstimulerad så att ligga i soffan på kvällarna är en helig tid!!

      Går jag hem så har jag ingen energi och hamnar på soffan. Men två dagar i veckan har jag aktiviteter jag håller på med (kör och dans). Släpar mig dit och får energi!

        Inget fel med att ligga i soffan dock! Det är ens rätt 😄❤️

      Jag är nog för rastlös för att ligga länge och chilla i soffan, jag far nästan alltid upp och gör något istället. Fast en bra bok kan man få mig att ligga i en timme eller mer 🙂 Sen kan jag se en serie mellan 23-24 ungefär men nästan aldrig vid 21.

      Saker jag t ex gör hemma en vanlig kväll: städar, rensar, umgås med mina två barn och spelar kort, läser, säger till dem att stänga av minecraft snart om de fått spela, nattning osv, tränar – runt middagstid eller runt 21, längre eller kortare promenad, tvättstugan, pratar och umgås med min man, läser, storhandla, ringa familjemedlemmar på FaceTime, planera veckan/månaden, rita, baka bröd, fundera lite på jobbet och morgondagen, spela piano och gitarr, prova kläder, lyssna på musik, dansa, dricka te i köket eller soffan och här någon gång börjar jag kanske bli redo för ett avsnitt Family Guy eller om vi följer någon serie. (Jag ser inte på tv varje dag.)

      Vad gör du själv hemma om du inte tittar på tv?

        Eller ojdå, såg nu att det du skrivit inte riktigt var soffa + tv men jag snöade in lite på tv för jag upplever att många t ex på mitt jobb berättat att de kommer hem och ”fastnar” framför massa olika program på tvn. Dessutom verkar folk på bloggar följa så många serier och se många avsnitt av allt möjligt hela tiden så ja, jag tänkte mest på tv som det du menade.

      Jag har släppt lathetskänslan för länge sedan. Man är olika.

      På samma vis som det är ok att inte vilja vara ute bara för att det är fint väder samt att det är ok att tycka det är jobbigt med värme.

      Alla ”fånga dagen” personer får fånga sim dag där de vill och ibland fångar jag min under 2h Morden I midsommer

    Vem är det Jasse Gustavsson dejtar?

    Någon som vet om/hur man kan kolla upp om en person har körkort? Kollade Transportstyrelsens hemsida men hittade inget om detta där🤔

    Någon som jobbar som kommunikatör? Lön?

    Gervide
    Varför fastnar alla mina kommentarer i Lodz och släpps inte fram sen? 😢

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.