Team Amilia eller Team Camilla?

”Sverige är med i Nato. Toppen.”
Ungefär så känner jag…Klart det är jättebra att vi är med i Nato, men det är ju inte som att jag firar.
Det gör däremot Amilia Stapelfeldt, som är mer som ett dansande barn på julafton.

Vems hörna sällar du dig till, eller är du någonstans mittemellan och snurrar?

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är bedrövad

      Jag oxå!😔

      Anledningen gör en riktigt dyster. Öka stödet på alla tänkbara sätt till Ukraina 🇺🇦 istället. Det är den bästa lösningen på ett hot från Putins Ryssland.

    Varför ska vi ens diskutera politik här när man inte får skriva vad man vill?
    Är ju inte alla åsikter om tex våra svenska partier som fått vara med här, så jag har ingen lust att vädra mina åsikter om NATO alls, i en bloggbevaknings-blogg…

      Nej jag söker mig nog till andra forum om jag vill diskutera politik och Nato. Här vill jag läsa lösryckt skvaller.

      Då är ju problemet väldigt enkelt löst för dig.

        Igen, varför ska alla influensers tåla kritik men man får absolut inte kritisera den här bloggen?

          Klart man får kritisera bloggen, det är sällan (aldrig?) jag sett Camilla komma in och försvara bloggen och försöka få folk att inte kritisera den.
          Det att folk (läsare) ”står upp” för bloggen är ju likadant på alla andras bloggar. Kritisera M. Graaf, Löwengrip eller vem som helst, så kommer läsarna ”stå upp” för sina idoler. Inget annorlunda här. ☺️

          Det är gång på gång på gång. Ett jävla gnäll. Om det nu är så hemskt här inne, varför går ni in här liksom?

          Det är klart du får?! Precis som att du får kritisera vem fan som helst. Men du kan inte kräva att få stå helt oemotsagd.

    Det känns ju bra på så sätt att vi själva inte skulle kunna försvara oss mot nånting överhuvudtaget, men det kommer nog mer negativt med detta.

      Nu kommer vi att behöva skicka ut våra söner, bröder och män till krig i alla världens hörn. Känns för jäkla hemskt.

      Har funkat ganska bra för Sverige att vara neutrala genom två världskrig. Jag tror att det här är ett misstag.

    Gervide

    Kan inte du fråga papporna Johan och Johan. (PappaPappadotterdotter) så här på kvinnodagen hur de ser på sin väns Tiingelinns elakheter. Om de tycker att det är ok att bete sig så mot en utsatt kvinna. Samt gräva lite i hennes följare, minskat rejält senaste tiden.

      Det är väl ändå Tingeling/Linn själv som ska stå till svars för det och som du ska ifrågasätta personligen ”såhär på kvinnodagen”? Varför ska två utvalda vänner till henne ta offentlig ställning? 😵‍💫😂

    Det kändes nödvändigt att gå med i dessa tider. Man trodde väl aldrig det skulle utveckla sig så illa. Vi har ju även inbördeskrig i Sverige varje dag nuförtiden 😳

      Nej det har vi inte

      Man får väl tycka vad man vill om nato tycker jag, men tycker det är lite märkligt att FIRA när anledningar till det här är krig, död och misär.

    Jag firar. Äntligen är vi med in Nato. De som tycker nåt annat kan ju flytta härifrån. Dubai med sin diktaur är ju så populärt bland svenskar tex!

      Förstår inte hur du fick detta som motsatsen till hur det går till i en diktatur. Fick du rösta eller?

        Också att hen skriver ”de som tycker nåt annat kan ju flytta härifrån”, hahaha. Så jävla dum kommentar.

      Varför flyttade inte du till ett NATO-land innan då?

      Det är ju demokratiskt att bli ombedd att flytta för att man inte håller med dig om din åsikt

    Men lägg ned dina politiska inlägg när det raderas vad man tycker ändå. Camilla du blir verkligen bara sämre och sämre!

      Ert gnäll på den här bloggen alltså. Varför slutar ni inte bara läsa? Är du en av dem som gnällt på Camilla i alla år också?

        Med den logiken, att man inte får ha en annan åsikt, att man inte får kritisera osv, för man då blir ”gnällig” som borde sluta läsa.
        Då borde ju också Camilla sluta läsa och rapportera om de influencer som hon aldrig skriver något negativt om.

          Prova att lägga fram det trevligare då om man prompt ska komma med kritik (vem har ens bett om det). Som det är nu framstår ni som gnällspikar och det är ni som gör kommentarsfälten tråkiga att läsa. Det är ju bara att dra om det inte passar, förstår inte varför man går in på en sida där man bara stör sig på allt.

            Vilken flunsa har bett om den kritik de får?

              Det är inte vad som diskuteras.

        Det är bara kritiiiiiik

        Fast det är ju så. Detta är en politisk fråga men vi får inte diskutera politik – så hur ska det gå till?

          Får man inte? Förut stod det i inlägget till ÖS minns jag, men det försvann väl. Är det tillbaka? Om inte låter det som att man får?

    Varför fick vi inte rösta om det här?

      För att det här är en sån pass viktig fråga att vi inte kan ha folk som läst propaganda på sin mosters kompis facebook, tar till sig det som verklighet och röstar därefter.
      70% av befolkningen vet inte vad sin röst innebär och så kan vi inte ha det.

      Om du vill ha direktval om allt så får du se till att bli medborgare i Schweiz.

        Vad är skillnaden mot ett vanligt riksdagsval menar du? Människor har ju rätt till sin obildade idiotåsikt oavsett, annars är vi ju inte bättre än Ryssland.

          Rikets säkerhet står inte direkt på spel vid riksdagsval…

            Och det var väl inte Nato eller dö som var alternativen heller. Lite mer gråskala ändå.

          Finns mycket som vi inte får rösta om. Vi röstar i riksdagsvalet för att välja de vi vill ska föra vår talan i beslut som tas.

            Problemet är att inget parti ville gå med i Nato när det var riksdagsval förra gången så nej, i detta fall fick vi inte ens rösta om detta via riksdagsval.

              Vad pratar du om? Socialdemokraterna ansökte om Natomedlemskap 2022, senare under hösten 2022 var det nyval. Fanns all möjlighet att rösta på ett parti som inte var för Natomedlemskap för att gå ur processen.

                Nyval var det inte, det var ett ordinarie val.
                Men frånsett det har du rätt. Dessutom har Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centern länge propagerat för att vi ska gå med i Nato, så ville man inte gått med i Nato fanns det andra partier att rösta på.

        Politikerna som sitter i sandlådan bör inte ha bestämt om det här heller. De fick panik för att Ryssland invanderade Ukraina men de ser inte till helheten. Sverige ligger ännu risigare till nu.

          Ja jag förstår inte hur politikerna kunde ta ett så viktigt beslut över en natt. Ingen utredning, ingenting utan en panikhandling. I alla andra fall ska det utredas och utredas innan ett beslut ska tas. Men ett så viktigt beslut som Nato, där alla, precis alla svenskar påverkas det ska tas över en natt i panik? Det är ett stort misstag.

            NATO-frågan är väl utredd och debatt har förts länge. Googla och hitta förslag från 1992 exv.

            https://www.dn.se/nyheter/sverige/utredning-nato-ger-fler-fordelar-an-nackdelar/

            2015 gjordes denna utredning bl.a. 👆

    Det är väl kul att någon carpe lite diem och tar varje tillfälle i akt att fira saker man tycker om eller tycker är bra?
    Vi firar för lite.

    Det känns bara som att man är den som ÄR den om man ställer sig på andra sidan och tycker att man ska dämpa sin glädje. Missunnsamt liksom?

    Jag känner såhär, låt bara folk få fira vad de vill. Nato, sin katts födelsedag, vad som. Bra för dem! Jag ska sträva efter att bli likadan och börja fira även små ljusglimtar. Det är jag rätt dålig på.
    Jag tror att vi alla skulle behöva det, det skadar ju ingen och förhoppningsvis blir man bara gladare.

    Jag vill se mer firande!

      Jag hörde om en som bjöd in hela släkten till hundens födelsedag. Man ska fira det som kan firas.

        Haha ja! Och var ju ett tag sen det skrevs här om att nån bjöd in ett stort gäng för att fira att hon hade varit tillsammans med sin man i x antal år. Bara kul att fira!

        Jag firar allt som går att fira! Kanske inte alltid med folk, men fira ensam går också😊

      Man kunde ju fira smålands national igår. Det gjorde vi på jobbet….

      Ja, mera fira!

    Jag är väldigt negativt inställd. Vi behöver enbart skydd för att vi är MED i Nato och springer USAs ärenden, i vanlig ordning 🙃

      Precis, att gå med i NATO har lett till att vi behöver skydd från NATO. Det är så dumt och ett misstag som dina och mina barn kommer att få lida för, tyvärr. Men tur att politikerna vet bäst…det gör dom ju i de flesta frågor har vi ju fått erfara många gånger (Obs ironi).

      Hur tänker du nu? Du menar alltså att igår behövde vi inte alliansen, men idag när vi är medlemmar behöver vi den? Lite motsägelsefullt.
      Så som det säkerhetspolitiska läget ser ut i världen just nu är vi alla starkare i en allians. Men bara för att vi är med innebär det ju inte per definition att vi kommer springa USA:s ärenden och skicka trupp till Irak eller Gaza. Alliansen är ett steg i vårt försvar, för att stärka samarbetet inom norden och Europa. Att USA är den största aktören som har den största ekonomin påverkar såklart. Men att läsa på lite i frågan är aldrig fel.

        Att vara med i Nato betyder att man hjälper till. Hjälper bla USA i andra länder.
        Väldigt naivt av dig att tro att vi bara ska gå med och sen få plocka russinen ur kakan.

        Är det sen också så att Trump blir president i valet, så har han pratat om att han inte vill vara med och sponsra krig i länder som inte rör USA. Så det kanske slutar med att vi står där utan hjälp om det händer något ändå.

        Jag har alltid varit stolt över Sveriges långa tid av neutralitet.

          Indirekt kan man säga att vi enbart blir inblandade om ett NATO land aktiverar artikel 5. Vi har haft övningar med NATO länder under flera år, och varit så nära NATO man bara kan utan att vara med i NATO.

          Vi har under flera år skickat trupper till olika FN missioner, vilket vi inte gör längre på samma sätt.

          Det är mycket som pågår bakom kulisserna som inte allmänheten vet om. Jag är dock emot NATO fast på ett personligt plan, om man ska vara självisk.

          Nu är ju skyddet från alliansen betydligt större än bara från USA? UK, Tyskland och Frankrike för att nämna några få som 100% kommer komma till vårt försvar.

        J jag anser att vi lever under större hot för att vi är med i NATO

      Du har inte märkt hur Ryssland gång på gång provocerar Sverige? Flyger jaktflyg över Gotland, mystiska drönare, spioner, hackerattacken mm? Är inte det ett hot? Det skedde långt innan gårdagen eller ens innan Nato var aktuellt.

    Klart att man ska fira om man känner för det. Vi måste sluta fega ur och krypa för vänstermänniskorna som anser sig ha åsiktsföreträde inom alla områden och tycker man inte som de så kommer domedagsprofetiorna som ett brev på posten. De vänstermänniskor jag har på min vänlista på Fb kletar alltid ner sitt flöde med nedvärderande åsikter och hat om allt och alla som inte passar in i deras världsbild.

    Personligen tycker jag att det mest optimala hade varit om vi hade haft en nordisk allians, och skyddat norden tillsammans. Känns inte jättekul att vi ska behöva blanda oss i alla andras krig. USA är ju jämt och ständigt i krig med alla länder som har olja tex. Och sen känns det ju sådär att vi nu måste skicka våra unga soldater att strida och riskera sina liv för länder som tex Ungern, som är en diktatur.

    Men eftersom det inte blir någon allians med de nordiska länderna så tycker jag att det rätta isåfall är att gå med i Nato. Sverige skulle inte klara sig bra i ett krig, och i slutändan är allt jag vill att mina nära och kära ska få leva och känna sig trygga. Det här med att vi är ”neutrala” är ju ändå skitsnack med tanke på hur mycket vapen vi exporterar.

      Sverige skulle inte dras med i krig om vi inte hade gått med i NATO, det är när vi är med i NATO som vi kommer att gå med i krig och dina när och kära inte är säkra längre, tyvärr.

        Försvarsmakten har under flera år skickat trupper till FN missioner som ska vara fredsbevarande.. De är inte så fredsbevarande som man kanske kan tro.

        Det krävs även att artikel 5 aktiveras för att andra NATO länder ska ställa upp för det landet, vilket har skett typ en gång (efter 9/11).

      ”Jämt och ständigt” var ju en överdrift av rang. EN gång på 70+ år som NATO funnits har ett land kallat in övriga länder att strida.

      Räcker inte med nordisk allians när vissa länder har supervapen.

    Vad jag retar mig på Amilia. Hon försöker verkligen framstå som att hon kan allt om politik och ”utbildar” småtjejer på sina stories. La ut en massa stories om antisemitism vilket är bra, men den humanitära situationen i Gaza har hon inte sagt ett ljust om.
    Sen kan man tycka att NATO är bra eller dåligt bäst man vill men att vara sådär exalterad och sitta med ett glas vin i handen och SKRIKA när det blir officiellt är ju pinsamt.

    Vet att jag verkar oerhört bitter 🙂 men är så trött på tiktokifieringen av världspolitiken och hennes försök att framstå som
    ”not like other influencers” för att hon minsann bryr sig om samhällsfrågor.

      Du låter verkligen inte bitter. Amilia är pinsam och låtsasintellektuell.

      Jag får inte ett intryck av att Amilia är särskilt kunnig. Har hon ens en högre utbildning än gymnasium? Det ÄR relevant om man vill vara en polfluencer, som hon kallar sig. Tänker mycket på hur hon formulerar sig. Hon diskuterar inte saker, hon skriver bara ut hur hon tycker. Om hon diskuterar saker är det väldigt ytligt.

        Hon är inte kunnig! Men för många som inte själva läser så mycket framstår hon kanske som det.

      Håller med dig i allt. meeen är det inte ett ”kollage” från när hon tittar på en fotbollsmatch (?) så har hon bara lagt in rutan från NATO tv-sändningen, som…en.. ”kul” grej.

    Undra om folk tycker det är lika kul att vara med i Nato när de behöver skicka sina barn i döden för att kriga för andra länder.

      Har Norge, Danmark och Finland behövt skicka sina barn i döden för att kriga för andra länder?

        Svar ja

        Ja! Min bror bland annat.

      Varför skulle vi skicka barn att kriga? Om du menar värnpliktiga så är ju de under utbildning och kommer inte ”skickas” någonstans. Kan alla sluta hitta på egna sanningar som passar sin agenda, tack.

        Svenska soldater kommer att skickas iväg till krig om ett annat natoland invaderas ja, det är så Nato fungerar. Det kommer vara dina och mina barn som tillhör den generationen.

          Men nej. Sluta sprid dynga.
          Som Natoland förväntas man bistå med hjälp i den mån man kan. Det kan vara allt från att skicka trupper, skicka vapen, skicka mat, leda IT-attacker. Finns inget som säger att man SKA skicka människor i krig. Läs fakta istället för Facebook.

            Sluta säg att det är dynga när du själv skriver att det kan hända. Det kan hända att Sverige väljer att skicka soldater. Vi får helt enkelt hoppas att vi, när det gäller, har en regering som inte väljer att skicka svenska soldater till krig, utan väljer att skicka krigsmateriel och mat istället. Det är ju omöjligt att säga nu hur regeringen kommer att agera.

              Dessutom förväntar sig de andra natoländerna att man hjälper till på alla sätt. Ska Sverige aldrig skicka soldater menar du? Det kommer de andra länderna aldrig gå med på för varför ska de offra sina soldater om aldrig Sverige gör det? Självklart kommer Sverige skicka soldater till krig som vi inte skulle behöva bli inblandade i om vi inte hade varit med i Nato.

            Många föräldrar kanske inte är jättepepp på att deras 19 åriga barn (även om man anses vuxen vid 18 så är det ju fortf unga) tvingas in i detta. De kan inte tacka nej till lumpen/mönstring osv och är därmed också tvingade att kriga för andra länder om så behövs/krävs och riskera att dö. Jag är väl inte jättelycklig och inte min äldsta son heller.
            Sedan har jag arbetskamrater som är stora förespråkare för jämdställdhet men INTE förstår varför DERAS 19 åriga DOTTER ska tvingas in i lumpen/mönstring och därmed också ev skickas till krig i annat land.
            De tycker att det är killarnas uppgift. När jag frågar om deras dotters liv är mer värt än min sons så säger dom att – Men de är ju tjejer!
            Jo fast min son är smal och tunn och inte stark och har inte det psyket…fast att han är kille… och mitt/mina barn är lika mycket värda för mig oavsett om det är söner eller dotter…
            I annat fall så kan de ju åka själv och kriga dessa kollegor på jobb män som kvinna

              Det låter som att lumpen kommer höra din son gott, med tanke på att han är svag, klen och svagt psyke.

                Du vet ju inte anledningen till det. Så du ska nog inte uttala dig vad som är bäst för honom. Men det var väl den bästa kommentaren du kom på.

            Jo, det måste man visst

            Ja miljarder skickar vi redan. Och sverige blir fattigare och dyrare.

          Mig veterligen har vi inga barnsoldater i Sverige.

            Många föräldrar kanske inte är jättepepp på att deras 19 åriga barn (även om man anses vuxen vid 18 så är det ju fortf unga) tvingas in i detta. De kan inte tacka nej till lumpen/mönstring osv och är därmed också tvingade att kriga för andra länder om så behövs/krävs och riskera att dö. Jag är väl inte jättelycklig och inte min äldsta son heller.
            Sedan har jag arbetskamrater som är stora förespråkare för jämdställdhet men INTE förstår varför DERAS 19 åriga DOTTER ska tvingas in i lumpen/mönstring och därmed också ev skickas till krig i annat land.
            De tycker att det är killarnas uppgift. När jag frågar om deras dotters liv är mer värt än min sons så säger dom att – Men de är ju tjejer!
            Jo fast min son är smal och tunn och inte stark och har inte det psyket…fast att han är kille… och mitt/mina barn är lika mycket värda för mig oavsett om det är söner eller dotter…
            I annat fall så kan de ju åka självoch kriga dessa kollegor på jobb män som kvinna

              Nej men det blir ju lite galet att påstå att vi nu ska skicka ut barn i krig. Man är alltid barn till sina föräldrar ja, men vi skickar inte ut barn i krig.

                Någons barn.

          Redan idag skickas utbildad svensk militär till finska gränsen för att stå patrull.

        Utbildningen är 6 mån – 1 år från det att de tagit studenten.

        Många föräldrar kanske inte är jättepepp på att deras 19 åriga barn (även om man anses vuxen vid 18 så är det ju fortf unga) tvingas in i detta. De kan inte tacka nej till lumpen/mönstring osv och är därmed också tvingade att kriga för andra länder om så behövs/krävs och riskera att dö. Jag är väl inte jättelycklig och inte min äldsta son heller.
        Sedan har jag arbetskamrater som är stora förespråkare för jämdställdhet men INTE förstår varför DERAS 19 åriga DOTTER ska tvingas in i lumpen/mönstring och därmed också ev skickas till krig i annat land.
        De tycker att det är killarnas uppgift. När jag frågar om deras dotters liv är mer värt än min sons så säger dom att – Men de är ju tjejer!
        Jo fast min son är smal och tunn och inte stark och har inte det psyket…fast att han är kille… och mitt/mina barn är lika mycket värda för mig oavsett om det är söner eller dotter…
        I annat fall så kan de ju åka själv och kriga dessa kollegor på jobb män som kvinna oavsett ålder

          Okey. Nu kanske det är dags att vi förhåller oss till fakta. För att soldater ska skickas till krig är det fråga om att art 5 ska aktiveras. Detta har skett en gång i Natos historia. Och där är det inte säkert att vi skickar soldater, man ska skicka det man kan. Detta kan givetvis, och troligen, inkludera soldater.

          Art 5 förändrar dock INGET juridiskt i Sverige sett till vårt regelverk. Det måsta alltså finnas lagligt stöd enligt svensk och internationell rätt att sätta in trupp. I dagsläget så kan värnpliktiga inte sättas in utomlands. Så, med det sagt. Ta reda på fakta innan du argumenterar med känslor

            ”Ta reda på fakta innan du argumenterar med känslor”
            Det var lite väl mycket begärt av gemene Bloggbevakningsläsare.. 🤣

            Varför får man inte säga vad man känner med känslor?

            Men om vi skiter i all fakta och annat: Hade du velat åka ock kriga i ett annat land med ditt liv som insats?
            Helt ärligt?
            Kommer tro noll på dig om du svarar att du velat.

              Eftersom du nu ändå tror noll så ger det väl inget att ens svara. Men. Jag har fyra missioner i bagaget. Är en diskussionfrågs i sig om de svenska insatserna ska ses som kring. Men eftersom det ändå på någon nivå var med livet som insats eftersom det förekom krigshandlingar (beskjutning, vägbomber etc) räknar jag ändå dessa. Utöver detta har jag deltagit i utbildningsinsatser i andra längder. Jag jobbar inte längre inom försvaret men kvarstår som krigsplacerad. Med insikten om vad ett krig gör med ett land (sett det med egna ögon) skulle jg mer än gärna försvara Sverige vid en annan gräns än vår egen.

                Grattis
                Duktig

              Precis enligt ./ Att vi i Sverige skulle få skicka värnpliktiga utomlands är väldigt osannolikt. ÖB skulle behöva beordra GIVAKT och full mobilisering. Detta gör man för försvar av eget land.
              I första hand är det anställd personal i försvarsmakten som skickas, och ja det är frivilligt att jobba i det svenska försvaret på heltid. Ingen kommer tvinga dig eller dina barn. Vill man inte åka kan det dock innebära att din anställning avslutas.

              Blir det fullskalig mobilisering i Sverige så kallas ALLA mellan 15-75 in till tjänstgöring oavsett kön.

              Och jag kan bara svara för mig själv, men självklart hade jag åkt utomlands och genomfört insats. Redan avklarat för den delen, och med den vetskapen kan jag definitivt säga att jag hade gjort det igen, och igen, och igen. Men alla är vi olika.

                Pål Jonson (försvarsminister) verkar inte hålla med.

                Grattis
                Duktig du är

              Och gällande att argumentera med känslor. I brist på fakta så blir det ju helt enkelt bara så att man uttrycker känslor för något som inte är verkligt?

              Du skrev i två inlägg ”De kan inte tacka nej till lumpen/mönstring osv och är därmed också tvingade att kriga för andra länder om så behövs/krävs och riskera att dö. Jag är väl inte jättelycklig och inte min äldsta son heller.”

              Det stämmer alltså inte. Du är med andra ord orolig över någon som just nu inte kan ske. Du uttrycker även denna oro som att den faktiskt är över en berklig situation. Diskussionen hamnar då på ett rätt glidande plan då den inte längre rör sakfrågan utan förskjuts till att dementera andras känsloyttringar.

              Jag är inte odelat positiv till Nato. Det kommer med för- och nackdelar. Jag tycker vi bör fokusera på den debatten istället. Det finns en ekonomisk, etisk och självklart utrikespolitik aspekt. Många ingångar kan välja. Att skrika om ”vi kommer skicka barn i döden för andra” är kanske inte så konstruktivt?

              Det vill knappast någon. Många miljoner i krig som fått sätta sitt liv till och ja jag skulle göra det. Det är min plikt att försvara vårat land.

              Många värnpliktiga är positiva till att försvara Sverige militärt mot hot från diktaturer, då ingår åtminstone EU-länder gissar jag eftersom EU påverkar oss politiskt i högsta grad. Däremot är kanske inte så många mammor lika positiva. Och härinne hänger nog fler mammor än värnpliktiga.

    Vi får inte diskutera politik här så en väldigt konstigt fråga att ställa. Men nej jag är emot.

      Och vem säger att vi inte får det?

    Vem fan har väntat HELA LIVET på att Sverige ska gå med i Nato?

      Min 9-åriga dotter. När hon föddes en stormig novembernatt viskade jag ömt i hennes öra att Nato-inträde kommer ske under hennes livstid. Idag firade hon rejält, hon och hennes Nato-klubb bestående av andra 9-åringar ska ha fest ikväll. Ty de har väntat hela sitt liv på detta.

        😂😂😂

      Tydligen många här som är beredda att dö i annat lands krig o som redan varit iväg…
      Jag är inte en av dom

    Någon mer som är trött på hur mycket utrymme Svenska freds får i media? De får stå i tv och säga vilket hittepå som helst utan att bli motsagda. Blir förbannad.

      Själv har jag knappt sett röken av någon som har fått uttala sig om NATO-inträdets negativa konsekvenser. Kan tycka att det är rimligt att även dessa framförs, inte bara propagandan kring att det är toppen att vara under USA:s beskydd.

    Kan någon faktiskt med handen på hjärtat säga att ni är tillräckligt insatta? Alltså mer än att säga ”det känns inte som fel/rätt sak”, utan att ni faktiskt vet? För just nu känns det som att både de för och emot faktiskt inte har koll på vad det ena eller andra alternativet innebär. Och att det därmed blir väldigt polariserat då folk agerar på känsloargument som gör det personligt.

    Min bror dog 1997 när han var på Natouppdrag för danmark. Våran pappa är dansk, om nu någon undrar.
    Han var 21 år.
    Han var millitär och insåg knappast risken, han ansågs ju vuxen och självklart var det häftigt!
    Men de var flera stycken från hans bataljon som inte kom hem.

    Oavsett så tycker jag att folket skulle fått rösta om detta stora beslut som kommer påverka allas framtida barn och de som redan är födda, som kan komma att tvingas in i strider för att försvara/beskydda andra länder.

      <3

      Beklagar verkligen din brors död. Men, faktum är att NATO:s art 5 använts en gång, efter 11/9. Annars har det rört sig om frivilliga bidrag. 1995 avbröts kriget i Bosnien och Kosovo inleddes 1999 vilket indikerar ett fredsbevarande åtagande i Bosnien, precis som Sverige också hade vid tiden.

      Återigen, beklagar din brors död. Men han var uppenbarligen inte under tvång att sättas in och han deltog inte i ”krig”. Och många av de fredsbevarande insatserna deltar vi redan i. Vi har även vald att stötta Nato-ledda insatser genom deltagandet i Afghanistan. Allt detta redan innan Nato.

      Håller med dig i ALLT. Har flera barn själv varav en som fyllt 19 nyligen. Han är livrädd och det är jag med. Han är min son, mitt barn och jag anser att han är ung. Jag är inte jättelycklig över att skicka min 19 åriga son in i en för tidig död pga krig i annat land. Alla de som tycker att det är en bagatell kan själv utbilda sig och åka ner till Ukraina eller Gaza eller annat land i krig… se om de är lika intresserade då?
      De som verkligen vill säger jag: Strongt!
      Men jag är inte en av dom o inte min son heller

      Det var ingen som tvångsinkallades i NATOs uppdrag 1997. Det var i så fall på frivilligt uppdrag, och det hade ju lika gärna kunnat vara ett faktum utan NATO.

        Precis. Efter en koll gällande faktan deltog Danmark i SFOR 1997. Den fredsbevarande övervakningsstyrkan FN och NATO gemensamt satt upp. Sverige deltog också i denna.

        Det fanns inte en bataljon danskar sett till mängd och ingen dansk dog 1997. De som avled inom ramen för SFOR gjorde dessutom detta av olyckor. Totalt sett har ett 50-tal danska soldater dött vid internationell insats total (efter andra världskriget), varav 43 i Afghanistan. Det är alltså endel i uttalandet ovan som inte riktigt verkar stämma.

        Tack alla soldater och sjukvårdspersonal som stridit och kämpat för fred och att ondskan ska bekämpas.. Det är det som gäller att bekämpa ondskan.

      Beklagar verkligen sorgen 🌸 all omtanke

    Sorg och enbart sorg!!!

    Tror faktiskt att Ukraina hade önskat att de varit med i Nato när de blev attackerade . Troligen hade Ryssland inte ens startat invasionen om Ukraina hade haft Nato i ryggen. Att inte få den hjälp man behöver för att man inte tillhör en allians måste suga rejält. Tänk på det ni som är mot Nato.
    Men det har ju gått bra förut. Jo tjena vi hade blivit ockuperade av tyskarna precis som Norge och Danmark blev om vi inte hade varit tillmötesgående och samarbetat med Hitler och hans anhang.

      Ryssland gör vad de vill. De verkar skta i om de själv ska dra in kemiska grejor från kärnvapen. Gubben börjar bli gammal, tror någon att HAN bryr sig om folket? de yngre? eller ens egna familjen? HAn är ju ändå inte kvar på jordelivet så länge till och skiter nog i det mesta..bara han har makt in i det sista gubbjäveln och hans allierade är ju likadana och de flesta andra totalt hjärntvättade som i NordKorre

      Någon får gärna rätta mig om jag har fel men anledningen till att Ryssland invaderade Ukraina var väl just att de ville gå med i Nato, ville gå med i EU dvs röra sig mot väst så att säga. Putin insåg väl att det är nu eller aldrig och att chansen att ta över Ukraina vore borta om de inte invaderade just då, liksom för att skrämma andra stater att inte försöka ”flirta med väst” (tänker då på fd sovjet, inte Sverige)

        Smidigt för Ryssland att använda NATO som svepskäl för ett mål de har haft sen 2014 (trots att det i början av 2022 handlade om att ”skydda ryssar i Ukraina”).

        Du har fel, sluta sprid okunskap. Ryssland har velat ha Ukraina sen Sovjet upplöstes.

    Stort misstag. Inte bra.

    hurra!!!!!!!!!!

    Mycket positivt! Alliansfriheten var bara positiv fram till slutet av första världskriget då krigen ännu var meningslösa dispyter mellan monarker.

    Demokratin var däremot värd att skydda (vilket vårat sverige _inte_ ställde upp på). Säg att amerika inte fanns, vad tror ni då hade hänt..?

    Kvinnan i filmen: JA! Nu är neutrala Sverige äntligen med i en krigspackt som kommer tvinga Svenskar att ställa upp i helt meningslösa krig.

    Oj, ett inlägg som rör politik!
    Var det inte politiska kommentarer som var tabu på denna blogg…

    Argumentet att vi nu är skyddade i krigsfall påminner mig lite om vitsen om den berusade mannen som letade efter sina borttappade nycklar under en gatlykta på andra sidan gatan bara för att det var ljust där – utan nato hade vi ju inte behövt bekymra oss om ett krig.

      Hade vi inte? 😂 så utan Nato hade Ryssland tyckt allt var frid och fröjd och absolut inte velat återskapa Sovjetunionen och ta över så mycket land som går?

    Vad hände med att hon skulle vara slöseriombudsman?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.