Julia Frändfors reaktion på Expressens kvinnolista

Den ”recension”, om ni så vill, som Julia Frändfors gör om Expressens lista på ”Årets kvinnor” är extremt underhållande och jag rekommenderar alla att ta del av den.
Ja, vi är kanske sura, både Julia och jag, över att inte vara med på listan själva, men det finns alltid en 101 och 102:ende placering att tilldela sig själv. 🙂
Without further ado, var så goda!

Tack för tips, Chris’ beautiful wife, Quetzala! 😉

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske för att det är lördag, eller för att bloggen inte orkade göra en egen skriven sammanfattning…. Väldigt mycket rörigare än vad det brukar vara.

    Vart är orginallistan? Har heller ingen aning om vem freindforce är.

      Hänger inte med i detta?? Vem var hur?

        Exakt det jag menar

      Står ju i första meningen att listan kommer från Expressen?

      Att det står ”expressen” på varenda skärmdump ger dig ingen hint?

    Jag och Frändfors har verkligen inte samma humor.

      tyckte det var askul

        Grattis till dig som fick skratta.

          Grattis till världen ❤️

        Ja, det var lite skoj. Dock kan jag inte begripa att någon människa INTE förstår att det där med Eva Braun var ett skämt. Helt ofattbart!

          Folk är generellt betydligt trögare än vad man tror😅

        Håller med! Tänkte precis som Julia när jag läste listan.
        Otroligt märkligt att Skugge och Toremo är med! Vad har de åstadkommit för världen? Wahlgren nr 3 på listan? Johanna Bladh? Skämtar Expressen?
        Sämsta och märkligaste listan ever!

        Same. Tur att det fortfarande finns folk med humor.

      Illa när man inte ser skillnaden på Fischer o Lindahl.. Men det är sportintresserad.. 🤷‍♀️

        Fast det gör hon ju, hon jämför ju dem med varandra.

    Jag är så nyfiken på hennes förhlållande. Vet att de träffades på en fotbollsmatch när han var nygift, sen *antar* jag att deras förhållanden överlappade… Om jag ska vara cynisk. Eller så hände ingenting fysiskt mellan de och han lämnade ändå sin fru, vilket även det låter helt konstigt. Man brukar väl oftast vara säker på den man går så långt och gifter sig med.

    Vet inte om hon sagt något mer, slutade lyssnade på podden för ett tag sen. Det jag mest undrar över hur man kan lita på någon som lämnade sin fru för en annan så fort? Även förblindad av kärlek tror jag inte jag själv skulle klara av det, skulle vara konstant rädd under hela vårt förhållande. Varför skulle det inte kunna hända igen?

      Vem? Vilka? Det är många kvinnor på listan.

        Hon pratar om Julia.

        Hon pratar väl om quetzala?

      Skulle ALDRIG lita på en sån man.

        Åh, ni tror att ni vet så mycket om era män.

      Jag är också sjukt nyfiken på hennes boende. Har de köpt en villa i Mälarhöjden? Hon säger ofta att hon har dåligt med stålar. Är han så rik eller? Lyssnar ej på poddar om det nu är så att hon snackat om det där.

        De hyr villan!

      Är också sjukt nyfiken på hennes förhållande och hur de hade råd att skaffa en villa i mälarhöjden??

        De hyr tydligen.

          Det brukar ju vara dyrare.

      Har du lyssnat på avsnittet ”232. En kärlekshistoria”? (är ett gammalt avsnitt så går att lyssna på utan podme). Där berättar hon hela historien, men säkert en extremt förfinad version 😅

      Nu är det mina spekulationer utifrån vad som sagts i podden, Instagram mm. De verkar ju som sagt träffats precis när han var nygift och jag kan inte tänka mig att de väntat med att göra något innan han gjort slut. Om jag inte minns fel så har jag sett att han och frun var på semester i typ Mexico runt jul/nyår. Julia pratar i podden om att hon träffat någon och att de kommer bli ett par efter nyår. Så min tanke är att han väntade på att höra slut efter denna resa och därefter blev han direkt ihop med Julia, runt årsskiftet där för ett år sedan (lite mer).

        Åkte på semester med frun och visste att han skulle dumpa henne när han kom hem? Ville inte slösa bort sin Mexiko-resa eller? Herre. Gud.

        Fy fan vad obehagligt. Har ingen aning om vem exet är men känner som fan för henne. Kommer ihåg nåt avsnitt när Julia hade bråkat med killen pga han hade kvar bilder på sitt ex på insta? Får röda flaggor av de båda, kan inte begripa hur man kan bete sig så, från båda hållen. Och ja, jag har också varit tokkär

          Tycker det är mycket mer konstigt att radera alla bilder på sitt ex? Det är ju en del av ens historia. Skulle jag aldrig göra.

            Man kan väl spara foton utan att låta dem ligga kvar offentligt? Eller måste hela ens livshistoria finnas publicerad för allmän beskådan? 😂

            Sedan behöver ju inte försvunna foton vara raderade heller, alternativ för att arkivera/göra foton privata finns ju också. Men oavsett så tycker jag ingenting om ifall folk vill spara bilder från tidigare förhållanden eller inte, oavsett om det är offentligt eller ej. Vad man väljer att göra är ju högst personligt och kan ju ha lika många förklaringar som det funnits förhållanden.

            Jag tycker dock det är rimligt att visa hänsyn till vad ens partner känner i frågan också, det är ju ändå denne man ska bygga en trygg och respektfull relation till/med. Jag hade personligen tyckt att det hade känts otroligt dåligt om min partner hade kvar bilder på sitt ex på Instagram, och hade han insisterat på att dessa absolut måste ligga uppe även om jag uttryckt att bilderna gör mig ledsen eller obekväm. Det hade definitivt fått mig att ifrågasatta hans prioriteringar. Mer så än om en partner hade önskat att jag skulle radera/dölja bilder på mitt/mina ex, då hade jag självklart respekterat det. I alla fall om det var en relation jag ville satsa på och en person jag såg en framtid med.

            Tycker väl det kan finnas särskilda skäl att visa hänsyn till vad ens partner känner i det fall det rör sig om bilder på bara partnern och exet tillsammans, på bara exet, tillhörande kärleksförklaringar, eller typ ”avklädda” semesterbilder eller bilder som av andra skäl kan uppfattas som ”intima”. Har ens partner svårt för att plocka bort offentliga bilder på exet, om dessa besvärar den nya partnern, får det ändå ses som en indikation på att man har svårt att gå vidare från den tidigare relationen, hah.

            Dock kan man ju tycka att det ju en annan sak om något ex syns på bilder från typ julmiddagar med släkten eller liknande, då det då ju kan det finnas andra sentimentala skäl till att man kan vilja ha kvar bilden/bilderna. Och så kan det ju vara en annan sak om exet exempelvis är förälder till ens barn och man tycker det är viktigt att inte ”radera exet offentligt” för barnet/barnens skull.

            Men tycker som sagt ingenting om ifall någon annan/någon annans partner har kvar bilder på sitt/sina ex på sociala medier. Så vida inte dennes partnern misstycker och man väljer att behålla bilder ändå utan att ha något särskilt skäl till det. Det tycker jag är ganska talande. 🤓

            Det behöver väl knappast nämnas men det är förstås en annan sak om den partner som vill att man raderar/döljer bilder på ens ex rent generellt är kontrollerande, aggressiv, våldsam eller liknande, men då är det ju knappast det faktum att personen inte är förtjust i att partnern har bilder på sitt ex på sociala medier som är kärnan i problemet.

            Och ja detta blev helt orimligt långt men jag orkar inte förkorta kommentaren innan jag publicerar den, haha.

          Ja, men precis. Då fanns det bilder kvar. Sedan blev Julia avstängd från Instagram då hon gjorde något utspel mot exet/hennes vänner. Kommer inte ihåg exakt vad som hände men det var något som Julia skrev som fick henne avstängd.

          Som sagt, det är min spekulation om det där med resan men det går säkert att gå tillbaka i podden och lyssna på gamla avsnitt vad Julia egentligen säger. Sen skulle i alla fall inte jag vågar skaffa barn med någon efter fem minuter, särskilt inte någon som dumpar sin fru efter några månader. Hade nog velat bygga upp lite mer tillit innan dess.

            Hela situationen känns ogenomtänkt, naiv och barnslig. Hur resonerar de egwntligen?

      Han berättade alltså för frun (mina bekanta) på bröllopsresan att han varit otrogen. Skrattade högt när Julia gjorde ett inlägg om honom här om månaden att ”han är världens bästa person”. Nej det är du inte.

        Jävlar vad sjukt

    Haha årets fitta! Klockrent!

      Fast – såhär dagen efter internationella kvinnodagen, är ”årets fitta” ett skällsord eller en hyllning..?

    Julia är som vanligt ett komiskt geni!!!!!

      Hej Julia kul att du hittat hit

    Hahaha fattar att inte julia är för alla men själv älskarrrr jag detta!! Går ju inte annat än att skratta åt att Johanna Bladh är med på listan över årets kvinnor och att Linda Skugge som säljer porr står med där också alltså haha nej jag orkar inte

      Kollade in listan. Anledningen till att Skugge är med på listan är hennes OF-konto 😅

    Rekommenderar att följa Degerfors bibliotek på Instagram om man gillar The Office-humor (och lite Galenskaparna som kontoansvarige tydligen gillar)
    https://www.instagram.com/degerforsbibliotek?igsh=MTNjeXB3YzI1Nzl2ZA==

    På plats nummer 76 på listan finner vi nämligen fantastiska Harriet Åhlund, bibliotekarie, som oftast är huvudkaraktären i bibliotekets sketcher.

      Helt enig! Älskar Degerfors bibliotek ❤️

      He he he … Bästa Harriet

    Tramslista.

    Ursäkta en som är helt dum i huvudet 🙏 Var är listan? Vilka är ”nominerade, vinnare”? Förlåt för en som inte fattar och ja….ska googla, kanske.

      Står ju i inläggets början att listan kommer från expressen?

        Och står ju även expressen på i princip varenda printscreen som är med inlägget🥲

        Pernilla W på plats 3? 🤨😆 Birgitta Ed, Loreen och Gunilla Persson topp 20 😂 Alltså den listan kan ju inte vara på allvar, nån på Expressen måste skämta.

          Sjukaste är ju att nån som fått Nobelpris hamnar på plats 4

          Känns som att de tagit varenda kvinna som det senaste året blivit uppmärksammade. Inte för att de bidragit till kvinnokampen.

          Tror dom haft någon typ av firmafest, och sen skrivit upp dom som är minst värda. 🙂

        Tack Violet Crawley. Jag älskar dina trevliga och snälla kommentarer ❤ Jag läste Expressen men hittade inte listan. Än en gång tack.

    Haha vet ej vem hon är och vad hon brukar skriva m.m men håller faktiskt med. Vad håller Expressen på med?!?!

    Haha jag tror inte heller på den här dokumentärsbebisen som råkade upptäckas i just v 23. Preciiiiis när det är för sent för att göra abort oavsett om man vill eller inte. Äh det där är en tjej som ville ha barn med en snubbe som absolut inte ville och hon löste det.
    Hennes kropp, hennes val, och grattis till det lilla vidundret såklart, men tror inte för ett ögonblick på historien.

      Tänk om Nicci hade kunnat sno den idén… Till nästa gång kanske.

        Va? Inte som att du behöver en ursäkt för att inte göra abort. Sjukaste kommentaren på länge.

      Vidundret? 😄😄😄 Hoppas det inte var en felskrivning 😄

      Vidunder?

      Vad pratar du om?! Hon ville absolut inte ha barn. Hennes första instinkt när hon fick veta att det inte gick att göra abort var ju att adoptera bort barnet. Men ser tydligt att du inte följt Filippa vare sig innan graviditeten, under eller efter.

    ÄLSKAR Julia 😂😂😂

    Här är hela listan: https://www.expressen.se/nyheter/sverige/arets-kvinnor-2024-har-ar-hela-listan/ och det kanske inte är de hundra kvinnor jag valt och kanske inte i den prioriteringen. Tycker det är så märkligt att Linda Skugge prisas för att hon ligger på OF, är det bara jag som tycker det är weird att en som slog igenom som ung arg feminist normaliserar porr som tant och all media ba men oh så rart! Heja Linda! Hon har barn för tusan och även om de är unga vuxna i dag vill ingen att ens polare kan se morsan ligga på insta.

      Ja och det är ju inte ”bara” porr utan vidrigt grova saker där hon blir misshandlad.

    Haha trodde det var Julia Franzén först som kommenterat och tyckte att det kändes väldigt off brand.

      Hahaha jag med! Fattade noll varför hon helt random yttrade sig 😂

    Har senaste året sett väldigt mycket reklam hos Pernilla wahlgrens instagram som inte märks som reklam trots att det är tydligt att hon inte betalar då hon taggar hejvilt. Finns det någon anledning till att du aldrig ger dig på henne?

      Som tex?

    Fick ont i ögonen och kändes som jag tappade hjärnceller av att läsa det där. Hur gammal är hon?

      Tro det eller ej men hon är 36 år.

        Oj! Och skriver sådär? Herregud.

    Fattar inte vad hennes problem med Nilla Fischer är? Det var ju ändå en vettig person på listan?

      Vettig😂😂😂

        Varför är hon inte vettig?

          Är hon inte ganska rabiat? Det är uppfattningen jag har fått av henne. Men jag kan ha fel…

            På vilket sätt är hon rabiat?

              Bland annat hennes jävla knäböjningar. Hon har väl hållit på med massa annat politiskt som hon blivit tillsagd att hon inte ska göra.

                vi har nog olika syn på vad som är rabiat.

                Oj, vad ovettigt att stå upp för antirasistiska värden.

                Så då är man inte vettig? Om man inte böjer sig för vad nån säger till en vad ska man göra och tycka? Modigt tycker jag det låter som.

              Också superrabiat att ta ställning mot hemlöshet och allas rätt till trygghet, tak över huvudet och rätt till behandling. Värsta sortens rabiat när man gör så! Fy för Nillas samarbete med Linköpings Stadsmission bland annat…

                Hon verkar va en bra människa då helt enkelt och det gillar väl inte mobbaren Frändfors 😄

    En kvinna som kallar en annan kvinna för fitta är fan ett as själv! Bara för att man ser ut som Julia gör är det inte okej att komma undan med att säga vad som helst. Spyr på henne!

    Man kallar inte andra fitta…

    Sjukaste listan jag sett, är den på riktig? Vad är det för människor som de lyft fram 😭 Linda Skugge, Johanna Bladh? Whaaat

    Ibland när Julia får till det så får hon fan till det ordentligt – skrattade högt åt hennes kommentarer. 😀

    Önskade att jag hade känt till alla på listan för det var väldigt roligt 😄 blir nyfiken på historien med Anna Odell och varför Julia tycker att man ska låsa in och kasta bort nyckeln?

    Hahahaha, så jävla märklig lista, har män spikat denna lista? Expressen wtf?

    herregud vilket rörigt inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.