350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som tagit Premalex och vill dela med sig av sina erfarenheter? Biverkningar osv.

      En vecka innan mens var jag ARG och orimligt irriterad HELA tiden. Gick runt och kokade samtidigt som jag avskydde mig själv som person, självkänslan – jag är världens sämsta person. Två dagar efter mensen, glad, busig och tillbaka till mitt vanliga tålmodiga jag. Samma sak varje månad och värre och värre med ålder/barn…. Började behandla pmds i somras med permalex. Har fungerat superbra för mig (enligt mig själv). Biverkningar, lite suddigt seende på långt håll, konturerna blir liksom otydliga, rastlösa ben, torr mun. Låter kanske som skrämmande symtom men den ilskan och känslan jag gick runt med innan permalex gjorde mig begränsad och ”ofungerande” som (med)människa. Var nervös innan pga allmänt orolig när det kommer till mediciner men jag körde på ändå och det är jag hittills glad för.

        Är inte ts, men det du beskriver låter exakt som mig 😬🙈 Förutom att jag inte tar någon medicin än. Jag upplever också att jag efter två barn har extrema humörsvängningar innan mens 🙁 Får jag fråga hur du gick tillväga för att få medicinen, är det bara att kontakta vc? Har väldigt sällan haft kontakt med vården i mitt liv och har aldrig ätit medicin så det känns lite läskigt faktiskt 🙈 Hade du provat några preventivmedel innan du började? Jag har inget nu och funderar på om p-piller eller något kan stabilisera humöret lite..

          VC ja. Har provat flera olika preventivmedel men inte lyckats bli stabil i humöret av något. Har dock inte testat spiral (kommer inte prova det heller)

            Tack för svar! Var längesen jag åt p-piller men hade kopparspiral för några år sen och det var katastrof.. Ska läsa på om permalex.

      Gäspade som en galning, kunde somna sittandes på jobbet, svårare att få orgasm och helt plötsligt vägde jag 5-7 kg mer, utan någon förändring i kosten.. har nu slutat och tänker oc hoppas att jag ska kunna kontrollera mig..

        Åh nej.. det är framförallt viktuppgång jag är orolig för 🙁 menar du att du gick upp utan ökad aptit? Bara pga av själva medicinen alltså?

          Viktuppgång är en jätte individuell biverkan och inget som drabbar alla. Jag gick ner 7 kg och fick väldigt minskad aptit.

          Yes, åt inte mer, snarare mindre för mådde liiite illa i början med.. läste att det kan bli så även utan att äta mer. Detta tog hårt på mig för har alltid varit smal och att helt plötsligt lägga på sig, mest runt lår/rumpa/mage va inget trevligt.. hoppas att jag ska bli av med dessa extrakilon nu kvickt!

    Ni som säljer på Vinted, alltså … det gör ont i hjärtat! Lägger upp nästan helt nya kläder från olika märken som är lite bättre än HM/lindex men även märken som Gant … och förstår att de går endast att sälja för typ 25 kr? Om man tittar på vad andra lägger upp kläder för. Känns rätt värdelöst att springa t/r posten för att skicka paket som man får 20-40 kr för. Hur gör ni andra? Prissätter ni era kläder så lågt? Är det mer värt att ha kläder kvar då?

    Mitt problem är överfull garderob, av kläder som jag ändå tycker är fina men inte riktigt har tillfälle att använda. Som många andra använder jag typ samma 5 plagg vecka efter vecka.

      Om du får så lite på Vinted hadejag skickat allt till Sellpy istället

      Så blir det väl bär det är överskott.

      Har samma upplevelse som dig. Har lagt upp två jättefina kavajer för 100kr st som ingen köper, det enda jag sålt är en magtröja i polyester från hm för 30kr :/

      Det finns ju så otroligt stort utbud, då blir ju priset därefter.

      Jag sätter överpris till att börja med för jag vet att folk prutar. Går inte med på vilket prut som helst dock.

      Säljer inget under 50. Det tycker jag ändå det är värt. Har så mycket med prislappar kvar och jag lämnar fasen hellre till secondhand än att sälja något prislappsnytt för 20 spänn.

      Hur fotar du? Upplever att om man lägger ner lite mer tid på att fota bra (vit bakgrund, bra ljus osv) och lägger upp många bilder så går det snabbt att sälja. Bara idag har jag sålt tre blusar från HM för 60 kr/st och de var inte nya.

      Därtill handlar det väl om efterfrågan, suget efter GANT-kläder eller liknande kanske inte är så stort, men ge inte upp!

      Håller med.. har sålt några få saker för 100-150 kr men det är verkligen nyskick då, prislappar på vissa saker. Så uppfattar ändå folk som ganska snåla på Vinted, allt ska också förhandlas på redan billiga priser.. sålde mycket för typ 2 veckor sen men nu är det jättesegt, blir det så när folk kanske väntar in lön?

        Upplever också att senaste 1,5 veckan har det blivit så segt? Verkligen stor skillnad om man jämför med februari.

          Har det inte med den tillkomna frakten att göra? Den kom visserligen i februari (tror jag?) men tyckte det var då det började bli svårt att sälja där.

          Ja jag började sälja plagg för första gången i februari när frakten hade tillkommit. Runt löning sålde jag av mycket, kanske 20 plagg på 1-2 veckor. Nu senaste veckan typ 2 plagg.

      Om ditt problem är överfull garderob så kan du ju skänka bort grejerna istället.

        Varför skänka när man i alla fall kan försöka tjäna lite extra pengar?

          har man råd att köpa massa kläder så är ekonomin nog inte särskilt skral.
          .

            Spelar ingen roll.🙄

            Du vet väl inget om personens situation? Hen kan ju nyligen ha förlorat jobbet eller liknande. Så onödigt hård och fördomsfull ton.

      Jag skulle betala mer för bra kläder.

      Blir tokig jag med, men som nån skriver, utbud och efterfrågan. Jag åker inte heller till posten för 11 kronor, har kläder ute som är kanske något dyrare än andras men jag säljer ju ändå, om än inte i rasande fart. Satsar på bra och många bilder. Plötsligt har nån köpt en massa och jag har fått lite pengar för det. Perfekt. Gör ju ingen skillnad för mig om jag har kläderna osynliga i garderoben eller osålda ute på vinted liksom. Finare grejer är nog bättre att köra auktion på tradera dock.

      Har märkt av samma sak på sistone. Använt Vinted i ungefär ett år och lyckades alltid få sålt till bra priser i början. Det skulle kunna bero på att det är större konkurrens om kunderna nu när fler säljer och ekonomin är ansträngd. Så nu skickar jag allt till Sellpy istället.

      skänk! myrorna!

        Om man behöver pengar då? 😕

          Tycker själv gruppen är värdelös, men om du är med i circle of clothes på Facebook, prova där. Folk tar sjuka priser för t.ex byxor från H&M med ”noppror på insidan av låren” – och får sålt.

          Då är det urbota dumt att ha slösat dem på kläder man inte behöver.

            Sluta dumförklara andra.

              🤣🤣🤣

      Får rätt bra på tradera 😊

      Jag försöker sälja via Tradera men lika trögt där.. Har massor med kläder med tagen kvar som jag försöker sälja pga ändrade förhållanden. Känns som att folk inte köper kläder om det inte är barnkläder eller exklusiva märkeskläder. Synd i dagens klimatkris.

        Förlåt men ironin att beklaga sig över att det är synd pga klimatkrisen att folk inte köper dina kläder med prislapp kvar…men du har själv kläder som är inköpta helt nya och aldrig använda haha

          Lägg ner attityden.

          Hur står det till med läsförmågan? Hade gärna använt dessa kläder själv.
          Klart jag anser det är märkligt att folk hellre betalar 500kr än 80 för samma plagg i tider då vi behöver tänka både hållbart och kanske även ekonomiskt.

            Alldeles utmärkt, tackar som frågar. Min poäng var inte att om du kunde eller inte kunde använda kläderna själv. Men du har ju uppenbarligen inhandlat de helt nya från en butik eftersom prislapparna är kvar. Samtidigt som du beklagar dig över att det är synd att folk inte köper dessa kläder second hand (underförstått istället för nya i butik för det är mindre hållbart än second hand) pga klimatkrisen.

            Du ser inte ironin i det?

      Nadia k säljer barnkläder dyrt på vinted. Mycket har hon ju fått gratis så skulle aldrig köpa

    Någon som vet vart bröderna Prans från Rättvik tog vägen?

      Vart dom ska?

    Idag gick jag på stan och såg en kille som jag var sååå kär i under grundskolan. Såg honom på håll och han såg mig också, men vi hejade inte. Jag visste inte att han flyttat hem (bott utomlands vad jag förstått) så tog ett tag att koppla att det var han. Skulle snoka på Instagram efteråt men han hade stängd profil (han följde tydligen mig redan vilket jag inte sett). Är det konstigt om jag börjar följa honom nu? Endast av ren nyfikenhet. Eller kan det misstolkas som ett närmande? Han vet om att jag var kär i honom förr, men nu är jag gift och har barn (vilket han nog vet eftersom han ju tydligen följer mig på Instagram). Kan hända att jag övertänkt detta lite! Men blev så nyfiken på vad han har för sig nu för tiden.

      Låter som att du är lite för nyfiken på honom så för din partners skull tycker jag du ska låta bli att följa honom.

        Det perspektivet håller jag dock med om. ❤️

      Följ honom!! 🙂

      Han kommer tro att du vill ligga

      Eftersom du oroar dig för att det ska misstolkas tänker jag att misstolkning är den korrekta tolkningen? Annars hade du kanske inte brytt dig så mycket om vad han kommer att tro?

      Du är gift och har barn. Bara låt bli.

        Herregud. Gift och har barn och kan inte följa någon som följer henne pga det?! Klart hon kan.

          Är ju rätt patetiskt att följa någon som man inte följt och börjar följa för man sett personen på stan. När man dessutom varit jättekär i den?

      Ni har nog rätt! Var väl tonåringen i mig som vaknade till liv för en liten stund när hon såg honom igen. Får lägga band på henne 🙂

        Förstår verkligen inte varför du inte kan följa honom!

          – hur har din dag varit älskling?
          – helt ok, såg killen jag var kär i under grundskolan och letade sedan upp honom på insta för att följa honom

          🫠

            Nu vet jag inte hur gamla de är men är man över 25, 30, 35 osv är det väl inget konstigt? För de flesta har väl känslorna svalnat vid det laget…är man 19 så fine.

              Uppenbarligen har ju inte alla typer av känslor svalnat om man är så nyfiken.

                Tycker inte det är konstigare än att kolla upp en gammal kompis.

                  Det är ändå en ganska stor skillnad mellan att ”kolla upp” en gammal crush och att börja följa densamme? Hade min sambo fått syn på en tidigare crush på stan och sedan letat upp henne och börjat följa henne på Instagram hade det verkligen inte känts bra eller särskilt respektfullt mot mig? Skulle naturligtvis inte göra så mot honom heller.

                  Tycker du ska reflektera över varför vill du följa honom från första början? Ni har inte ens en så nära relation att ni hälsar på varandra när ni ses, varför vill du se hans privata bilder? Det är ju uppenbart att det är dina tidigare känslor som spökar, och det kommer otvetydigt sända en signal om att du fortfarande är nyfiken på honom. Och helt oberoende av om du skulle vara intresserad eller inte om han visade intresse tillbaka (jag förutsätter att du inte skulle vara det) så känns det inte så respektfullt mot din partner att smickra andra på det sättet.

              Ett bra test är att fråga sig själv om det är något du skulle göra inför din pojkvän/flickvän. Något säger mig majoriteten INTE skulle älska det!

          För det såklart kan uppstå känslor igen. Och dom kan växa och bli stora.

            Men va? Säg att det är 10 år sen?

              För mej spelar tiden ingen roll. Har jag varit jättekär är det lätt att för mej få känslor igen.

                Jaha, för mig är det inte alls så. är det över är det över liksom. En annan sak såklart om man precis gjort slut och känslorna inte gått över. Men grundskolan, det låter verkligen stenlugnt i mina öron.

                Haha ja håller med! Jag hade en crush på en kille I gymnasiet, det är ca 15 år sen. Genom tinder har vi fått kontakt (inte säker på att han visste vem jag var i skolan även om mina kompisar sa att han brukade titta efter mig när jag inte såg🤭😇). Vi har skrivit jättemycket till och från i ett par år, setts en gång och jag ska inte ljuga, tonåringen inom mig har aldrig varit så pirrig. Min inre tonårings största fantasi gick i uppfyllelse när han la armen om mina axlar och kysste mig, å sen hånglade vi, haha🤭🥰😇🙈🙈 vi har fortfarande kontakt ibland och jag får fjärilar i magen och hårt dunkande hjärta av att se att han har skickat. Så om någon har haft en stor roll i ens liv på nåt vis är det nog inte alls särskilt konstigt att känslor väcks igen😇🙈

              Fråga Maggan. Hon är ju jättekär och tillsammans med sin ungdoms kärlek nu. Allt kan hända. Och allt kan vända..

                För nu är det fiiiinal….. 😄

        Fattar inte varför man går in här och undrar? Hoppas på att alla ska säga ”klart du ska följa”?
        Och då skulle du ha gjort det?

          🤯

          Fattar inte att du ska ha en negativ åsikt om vad folk frågar om.

      Men snälla nej varför? Han kanske inte ens har några bilder sen typ 2013 ändå.

      Följ. Bara att avfölja om det blir knas.

        Knas lika med känslor kommer tillbaka.

          Avfölj.

      Han följer dig sedan länge? I så fall inte konstigt att följa tillbaka.

    Tips på vart man kan åka några dagar kring påsk som passar en småbarnsfamilj? Vi behöver komma iväg på något kul efter en tuff period samtidigt som vi är rätt trötta och behöver lugnet också… utgår från Skaraborg.

      The Reef kanske. Så spelar inte vädret så stor roll 🙂

        En kryssning eller weekend kanske kan vara något.

      Kolmården verkar öppna till påsk.

        Nej snälla, stöd inte Kolmården.

          Stötta Kolmården. Gör vad ni vill.

      Örebro

        Gnosjö

      Lisebergs hotell hade någon påsklovs-deal nu med övernattning, spelhuset & universeum. Universeum är kul oavsett ålder på barn

    Barnskötare på förskola vad tjänar ni ?

      Igen? Exakt den här frågan är med på alla ös. Ändras löneläget för barnskötare varje vecka?

        Nya anonyma eller flera anonyma. Klart man får ställa vilken fråga som helst? Scrolla förbi bara om det inte passar.

          Nej det är ändå skumt att just barnskötare skulle fråga varje vecka 52 veckor per år och ingen annan yrkesgrupp…

            Trodde verkligen inte nån läste till barnskötare längre, liksom why?

          Jo men det blir lite tjatigt med upprepade frågor. Vi skojjar ofta och frågar om någon har pussat kollegan på sista tiden. Ofta frågor om den snygga kollegan.

        Nej men det skiljer väldigt mycket från län till län! Så går inte att svara rättvist på frågan om man inte vet, var i landet och hur lång erfarenhet du har…

          Kan tro att det även är skillnad på privat och vanlig förskola när det gäller lön.

        Precis färdig utbildad och 19 år förlåt för frågan..

          Det är ju inte ditt fel men exakt denna fråga dyker verkligen upp på alla ös så folk undrar… om du vill ha bättre svar så kan du ju också läsa igenom alla ös det senaste året så hittar du en tråd i varje 😀

            Eller statistik från facket. Där finns också siffror från just den egna kommunen.

            Men. Nej? Låt folk fråga vad de vill! Kanske du som ska sluta vara här om det är så himla störande med vad folk frågar. Du verkar även ha stenkoll på vad som finns i alla ös, Men alla har inte det.

          Tycker att dom som svarar elakt/spydigt/drygt ska be om ursäkt. Inte du ❤

          Det är inte du som ska säga förlåt. Det är andra som borde vara mindre dömande och bara låta bli att kommentera negativt.

          Du kommer alltid ligga mycket lägre i lön då inte läst till förskollärare

    Tips på vad man ska äta för vitaminer och kosttillskott om man lätt blir sjuk? Alltså sjuk som i förkyld.

      Har du testat om det är allergier typ pollen?

      Du kanske ska kolla om du har brist på något?

      Vitaminer och kosttillskott funkar inte. Ät en apelsin eller ett äpple.

        Vad menar du med att det inte funkar ? 🙂
        Det är ju ett tillskott av vitaminer som finns i maten? Givetvis funkar det ?

          Ingenting som gör att du inte blir förkyld i alla fall.

            Ursäkta men jag blev förkyld hela tiden och gick till VC. Hade brist på b12, järn och dvitamin. Får vitaminer på recept och har sen det stabiliserandes i te blivit sjuk. Det är liksom evidensbaserad behandling och inget som inte fungerar.

              Jag blir oxå sjuk hela tiden men enligt vc inga brister

                Finns väl andra orsaker till att man blir sjuk lätt..

            Det finns forskning på att om du har d-vitaminbrist så kan tillskott minska risken för förkylningar. Har du inte brist så spelar det kanske ingen roll, men under vinterhalvåret är det ju faktiskt många som har låga d-vitaminnivåer. Så vet inte varför du ska svara så tvärsäkert?

            https://doktor24.se/blogg/forebygga-sjukdomar-med-d-vitamin/

              Och nej, det räcker sällan att äta mat med d-vitamin i. Majoriteten skulle behöva tillskott under vintern.

      Probi frisk

      D-vitamin, zink och magnesium

      Testa att tvätta händerna oftare och sluta pilla dig själv i ansiktet med otvättade händer på offentliga platser. Jag använder handsprit sedan coronan varje gång jag varit i en affär när jag kommer in bilen, och inte varit sjuk en endaste gång sen dess.

        Henrietta, det är pga att att du inte har något immunförsvar kvar när du maniskt tvättar och spritar dig. När du väl blir sjuk i framtiden, kommer du att bli riktigt sjuk.

          När corona kom så skulle man typ lära folk att tvätta händerna, för det var tydligen ingenting folk gjorde i vanliga fall. Och nu är det tillbaka till…en normalt dålig handhygien då eller? Ni får vabba och snörvla och sjukskriva er hur mycket ni vill, men en bättre handhygien kan vara en lösning om man upplever det som ett problem.

            Handtvätt hjälper inte mot luftburna virus

          Hon är inte manisk för att hon spritar händerna när hon varit ute och tagit på grejer, låter som att du missuppfattat det här med handhygien?

            Ja, svårt att tvätta med tvål och vatten i bilen liksom. Och många gånger äter man någonting i bilen, och det är vedertaget att tvätta händerna innan man börjar äta, enligt mig.

              Va, vem äter i bilen? Aldrig. Det finns våtservetter, handsprit

          Gäller det alla oss som jobbar i vården då också 😂

        Har du förskolebarn?

        Håller med dig Henrietta. Jag är också noga med att tvätta mina händer när jag varit någonstans, före matlagning etc.

          Jag har i alla fall inte hört någonting om att vi ska sluta ha bra handhygien nu när pandemin avtog. Jag har bara fortsatt och tänkt att om jag kan skippa vinterkräksjukan för resten av livet så är det värt det.

      En blandning som stärker immunförsvaret. Jag kör med pulver från life. Ingår d vitamin o b vitamin och ett pulver man blir uppåt av. Better for you.

        ”pulver man blir uppåt av” låter ju lockande😂

          Ja det blir man nämligen k.t 🥰

        Vad är det för pulver du pratar om?

      Först och främst: Ät ren, naturlig mat utan en massa tillsatser. Tillskott som D-vitamin(med K2 om det är syntetiskt), Zink, C-vitamin och en bra Omega-3 kan hjälpa dig också. Du kan även lägga till Magnesium. Men är du frisk och äter bra mat redan behövs inga tillskott. Att bli förkyld emellanåt är faktiskt bara bra för immunförsvaret.

        ”Ren, naturlig mat”?

          Annan anonym. Finns massor av forskning kring gut dåligt ultra processad mat är för hälsan.

      D-vitamin, zink, magnesium.

      Inget kosttillskott, men jag kan verkligen tipsa om coldzyme! Kört den senaste halvåret varje gång jag känt första subtila förkylningssymptomen och det har gått tillbaka och inte brutit ut. Vet inte om det är placebo eller vad men funkar gör det.

    Var är Kate Middleton?

      Mycket konstigt med allt det där, hoppas hon är okej

      Storbritannien.

      Någon som orkar sammanfatta konspirationen för någon som är helt oinsatt? 🤞

        Nej det är så mycket nu så det knappt går att sammanfatta. Men det börjar kännas som en psykologisk thriller, vad som än har hänt är det nog inte den officiella versionen från Kensington palace i alla fall.

        Är inte de två stora att hon antigen inte lever längre, eller att de är på väg att skilja sig, om jag fattat rätt.

          Domestic abuse är en annan.

            Just det. Tror inte särskilt mycket på någon av dessa.

              Prince Harry sa iof att William slog ner honom och har ett ruggigt temperament.

                Och Harry har så mkt bättre rykte?

                  Yes team harry.

                    På riktigt?

                  Inte i brittisk press men har aldrig hört insinuationer om Harrys temperament eller att han skulle slåss. Det har även ryktats om att William och Kate bråkar och slänger grejer på varandra.

                    Vet du varför du aldrig har hört sånt skvaller om Harry? För att William inte skvallrar till pressen, eller skriver böcker.

                      Varför vill du prata om Harry hela tiden? Här diskuteras Kate och William. Som även påstods plantera information om Harry och Meghan i skandal pressen så några böcker behöver de ju inte skriva.

                Tror att även kungliga brorsor slåss ibland.

                  Efter 40? Skulle tro att det är relativt ovanligt, kunglig som icke kunglig – det är inte småbarn du pratar om.

          Jag tror inte dom är lyckliga. Båda verkar ha ett himla humör.

            Hur vet du det? Skandalpressen?

      Jag tycker ändå inte det är så konstigt. Det var ju sagt redan innan operationen att hon skulle ställa in allt till påsk. Och så kom det ju en bild häromdagen och även om den var riktigt skum får man väl ändå utgå från att det var Kate på bilden och att den var tagen efter operationen?

      Sen är det såklart osmart kommunikation från hovets sida men det kan ju vara en åkomma Kate verkligen inte vill prata om.

        Men varför visar hon sig inte utomhus, så att det inte är någon tvekan om att det är hon?

          Hon har ju setts två gånger i en bil den senaste veckan.

        Nej, hyffsat seriös media (alltså inte bara tabloider som tar från tik tok) tror inte att bilden är tagen i år. Man tror inte heller att det är ”en bild” utan flera hopklippta.

          Kolla upp operation Candid.
          Det är inte bara Kate Middleton som är borta.

            Whoa! Interesting.

            Berätta mer!

            Va? Det är ju en jättegammal plan, vad har den med Kate att göra?

            Du menar kungen?

        Visst våren har kommit längre i GB, men så grönt är det inte där som det var på fotot. Hon var, enligt kensington palace, två veckor på sjukhus efter en planerad operation. Det sker inte om du är vanlig dödlig, men det sker absolut inte om du är princess of wales.

          Frågan är hur långt i förväg den var planerad… Den var inte akut sa dem, men kan ha planerats dagen innan, vilket i praktiken gör den nästan akut.

          Spansk media har rapporterat hon låg i medicinsk inducerad koma.

          Men just det måste väl någon kunna kolla upp, om den typen av träd är gröna eller inte? Är de inte det borde väl det avgöra saken?

          Är det så konstigt att vara på sjukhus i två veckor? Man kan ju få komplikationer efter och så? Men ja, det kanske inte är vanligt.

            Det var planerat att hon skulle vara inlagd så länge, och ja det är ganska ovanligt.

            Mycket gröna träd (UK) här och gräsmattor gröna, sen vet jag inte exakt vilken art just det trädet är men någon expert borde ju ha uttalat sig isåfall, men generellt ser det verkligen inte onaturligt grönt ut.

        Tror inte att det finns någon bild. Bilderna är från november 2023, syns på barnens kläder. Många tror inte heller att Kate photoshoppat bilden utan hon får bara ta på sig skulden nu.

          Det finns ju också ett par suddiga bilder från en bil de påstår är hon.

            Om det är hon i bilen med solglasögonen med sin mamma är det inte en nytagen bild på henne som klippts in med barnen. Kvinnan i bilen ser ut att väga väldigt mycket mer alternativt vara svullen i ansiktet pga mediciner eller liknande.

            Det brittiska kungahuset är ju experter på att tipsa pressen om det de själva vill få fram. Förstår inte varför ingen tagit en bild på henne utomhus. Skulle vara exakt det de hade gjort i normala fall för att tysta alla rykten. Att sätta henne i en mörk bil och sedan tipsa pressen spär ju bara på ryktena. Om det nu är hon…

          Hur då på barnens kläder?

            Det finns massor bra sammanfattningar på Youtube.

              Haha ja Youtub är fullt av proffs.

                Vill ni tipsa om något som tar upp just detta med barnens kläder? Är sådan otrolig uppsjö av sammanfattningar.

                  Danocracy på insta gick igenom bilden rätt så bra tycker jag. Finns ett inlägg som är nyligen publicerat där.

                  Stephen Colbert gör en rätt rolig sammanfattning om ryktena gällande Williams otrohet på late night show.

      Ätstörningsrehab t ex.

      På scoututflykt med sonen i London en regnig dag nyligen, enlig Facebook 😂.

      Det måste väl vara en djup depression? Och att sjukhusbesöket beror på ECT? Tror definitivt inte på bukoperation i alla fall.

        Åh så sorgligt i så fall.

        Jag tror på könskorrigering!

      Kapar tråden och frågar om bra forum/konton/kanaler för att följa detta spektakel?! Tips någon?

        Forum
        https://tattle.life/tags/william-and-kate/

        (Tråd 3 och 4) dock värre än f-back 😅

          Tack. Ska se om jag kan sålla lite när jag läser då😁 vill gärna hänga med i allt detta men svårt att hitta ett bra ställe tycker jag.

            Haha ja man får sålla rejält. Är mycket folks egna åsikter utan bevis.

              Rimlig tråd ändå, fyran! (Och herregud, att man sitter och klickar på sånt…)

      Tycker lite synd om henne. Uppenbarligen så vad det än är så är hon inte redo att dela det med världen MEN hur kungahuset sköter detta är så dåligt. Media och allmänheten blir ju bara mer nyfikna. Bor i Storbritannien och fattar inte alls vad de håller på med.
      Aldrig att den bilden är tagen i år och jag tror inte att det är Kate som photoshopat den.
      Oavsett varför hon håller sig undan så kommer det komma ut, brittisk press kommer snoka reda på allt tyvärr. Även om hon inte är redo att dela med sig.

        Ja det måste ju vara en riktigt komplicerad situation när så skillade kommunikationsproffs inte kan hantera det bättre.

        Och verkligen stackars Kate. Så pissig situation om det nu är något oerhört privat.

          Mm alltså nu kommer jag låta som en riktigt konspirationsteoretiker 😅 men med så dålig PR så undrar jag lite om det inte är med mening. Alltså att någon vill få henne att ta skulden för bilden, att det är någon annan som styr. Typ Will…

            Jag håller med dig. Som flera har skrivit, om PR team och kungligheter tycker att den här hysterin är bättre än att sanningen kommer fram är nog sanningen bra mycket värre än vad vi kan föreställa oss.

        Nej, hennes ansikte är taget från ett tidigare omslag till en tidning. Det är väl så gott som bevisat att det är en manipulerad bild som inte alls är tagen nu.

          Det är bevisat och ”hon” har gjort ett uttalande om att hon redigerat den. Alla bildbyråer har tagit bort bilden eftersom den är fejk.

          Den här teorin är verkligen fantastisk i all sin dumhet. Om brittiska kungahuset nu skulle fejka en bild, varför skulle de välja en bild som har varit omslag på ett världens mest kända magasin? Och som de av upphovsrättsliga skäl inte ens får använda? Det är ju inte som att det saknas bilder på Kate, det skulle vara oerhört långsökt att då välja en av de mest kända bilderna som de inte heller har rättigheter att använda.

        Jag tror INTE att det är hon som håller i trådarna här.

      Men det ÄR ju så konstigt. Varför visar de bara inte en normal nytaget bild på henne, och berättar vad problemet är? Snacka om att skapa spekulationer.

        För problemet är värre än detta?

          Ja… det måste ju vara så för sämre krishantering har man väl sällan sett. Tycker ändå att det är konstigt. Vilket problem är värre än allt detta skvaller?

            Suicidförsök, kanske?

    Vad tror ni händer med Polyfamiljen? Kan dom lösa sina problem eller kommer de att leva på ett annat sätt än tidigare?

      Dom verkar ju gilla att synas så de lär nog lösa sina problem. De kan ju inte riktigt leva som poly om de separerar…

    Har nån ett bra svar som jag kan ge till alla som frågar mig när jag ska börja jobba igen? Bakgrund: är arbetslös och utbildad inom ett område som är svårt att hitta jobb i. Är hemma med barn nu så sitter inte precis och slappar på soffan om dagarna. Bävar redan för påsken och alla släktingar och bekanta som kommer fråga mig om jobb. Mår redan psykiskt dåligt över att vara arbetslös så hatar att få frågan…

      Antingen så svarar du ärligt att du tycker att det är jobbigt att prata om, att det är svårt att hitta jobb i branschen nu. Eller så svarar du något svävande ”ja, vi får se hur och när det blir. Just nu har jag det bra hemma med lillen. Hur går det för dig på jobbet/med hobbyn/ whatever?”

      Hur länge ska du vara hemma med barn då? Söker du jobb nu?

      Jag hade sagt ifrån att du inte vill annat än hitta ett jobb och att du tycker det är jobbigt att ständigt få den frågan av alla.
      Man är mer än sitt jobb. Finns ju massor av andra frågor de kan ställa.

      Svara ”vi får se” eller något annat löst. Att ni inte landat i det än och du har fokus på barnen just nu

        Precis, vi får se ich sedan fråga något 8m dem direkt.

      Eller så säger du att du prioriterar barnen nu och inte bara tänker ta vilket jobb som helst.
      Du har lyxen att vara kräsen vilket gynnar alla i familjen och du får mer tid med dina barn ?
      förslag

      Säg som det är ”jag har inte hittat något än”?

      Äg din situation. Säg att du inte vet hur det blir men att det inte är någon stress än eftersom du ändå ska vara hemma med barn i x antal månader. Om de ställer frågor svara rakt, ”nej jag har inte funderat på det” osv. Vissa är arbetslösa ibland, det är inte jordens undergång och inget som definierar dig som människa.

        Precis, äg situationen och förklara eller försvara dig inte. ”Jag söker jobb” och ett leende räcker.

      Svara kort och bestämt typ ”jodå jag söker för fullt.”

      Finns inte så mycket att vara på det tänker jag? Så byte tid ämne direkt, ha någon bra fråga till dem lut!

    Vem är Josefine bäcks kille?

      Undrar också!

      nån fr Eskilstunatrakten har jag uppfattat, men frugan kände ju tydligen honom så nej det kanske inte är det ändå 🤣
      så dåligt att billans pappa checkat ut helt 😰

        vidriga pappor.
        ja det är MEST pappor som gör så!!!!

          Helt sjukt att man bara kan dra från sitt barn rent juridiskt, borde typ få böter som går till barnet… utöver underhåll.

            ja så sjukt att man kan göra så i Sverige och endast betala max belopp 1573 kr i månaden!!!!

            HOPPAS hon behöll enskild vårdnad!!!!!

              Det är jag rätt säker på att hon har sagt i ett klipp att hon har gjort.

      Hur vet vi att hon har kille? Och vad hände med exet, han drog helt och hållet alltså bara, träffar aldrig barnet ens?

        Hon sa det i podden. Nej precis exet hade henne typ en gång i veckan förut, men nu checkat ut helt tydligen..

          Usch vilken vidrig människa. Fatta chocken och sorgen för Josefin, de som såg så kära ut och allt sen vips en dag drog han bara m

            ja fy fan att va gravid och dumpad helt abrupt. och sen skita i sitt eget barn!!! finns inte ord.
            så glad att billan har just henne som mamma och frugan och jossans stora familj. hoppas att ”farmor” iaf kan bry sig om billan lite grann trots att pappan inte ens bemödar sig.

              Fast varför ens skaffa ett barn med någon man känt en sådan kort tid? Fattar det inte. Det är ju som bäddat för att det ska gå fel. Tycker det är enormt dumdristigt och ansvarslöst. Hade de lärt känna varandra ordentligt hade hon väl insett att han inte var en potentiell pappa. De var ju i en relation och hade kunnat vänta. Hon är ju inte direkt lastgammal. Stör mig för övrigt på att hon och frugan alltid ska vara quirky och äta i närbild. Det är tydligt att de vill porträttera sig som kvinnor som gillar mat.

                NJA.
                Skaffa 2 barn efter 5 år o mina barns pappa stack efter 10 år. jag kände honom 100% trodde jag men han stack o skiter totalt i barnen.
                så det behöver absolut inte spela någon roll…..

                  Och där kom den. Vad oväntat, eller inte. Vad tror du är bäst? Att skaffa barn med någon man känt i fem månader eller fem år? Det är väl rätt självklart att det alltid finns undantag som bekräftar regeln?

    Nån som vet vilka exonphspoiler skriver om i hennes stories?

      I vems stories?

        Drottningens. Vad tror du?

    Hur är det med Cubus storlekar egentligen? Köpte ett par jeans som var superstora (midja 30), åkte tillbaka direkt. Tog storleken under (alltså 29), då sitter de alldeles för tajt. Och ingen av dem verkar stämma med storleksguiden på hemsidan. Brukar det vara såhär där eller har jag fått något felmärkt??

      Tycker deras barnkläder också är lite konstiga i strl

    Gabjossposs har köpt en ny bil. Gjorde de inte av sig med den ena bilen för att de bara behövde en?? Var kommer alla pengar i från? Det köps bilar, sprillans ny hockeyutrustning till pojken, renovering av huset osv 🙈

      Ja dom måste ha mycket pengar. Han tjänar visst bra men vet ej vad han jobbar med.

        Jag undrar också vad han jobbar med, någon som vet?

      LÅN!!!

      Visst Brukar dom leasa sina bilar?

    Varför granskas inte Matilda Djerfs skenhelighet lite mer här i Sverige? På TikTok har fansen i USA genomskådat henne helt och hållet nu och det diskuteras hejvilt. Allt från att hon ska verka vara en änglalik gullig tjej, till att hon rasade och skulle stämma och plocka ned videos där folk bar kläder som hade ”kopierat” hennes varumärke när hon redan hade kopierat från andra, nu ska hon kapitalisera på sitt hår genom att skapa hårprodukter som hon snott från märket Gisou som hon alltid använt för att få sitt hår, nu ska hon låtsas att det är hennes produkter som ger henne detta. Och till att hennes varumärken ska verka så hållbart när det är nya släpp hela tiden, samma skitkvalite i polyester som allt annat + urdålig kvalitet och kundservice. Finns mycket med henne som verkar riktigt suspekt men här hyllas hon bara till skyarna.

    Nån som följer fallet med ryttaren som stängts av?

      Ja

      Ja. Inte förvånad. Det är DL.

        Usch har du egen erfarenhet av honom?

      Japp. DL. Läser allt på Flashback ☺️

        Orkade int efortsätta den tråden iom alla som skriver som inte ens är hästmänniska

    Ser att fannidays Instagramkonto nu är privat och hon har skrivit ”kontot är för tillfället inaktiverat” i profilen. Har hon fått missfall igen? 💔

      Dom har gjort slut

      Nej hon ska separera med sin sambo och har fått enligt henne själv massa sjuka meddelanden och grejer på fb om henne och sin graviditet så hon har valt att stänga ner på obestämd tid

      Varför inaktiverar hon inte bara kontot?

        Hon vill inte tappa sina följare..

        Hon kanske använder det för att följa andra

      Såg kommentarer på ett tidigare inlägg nu. Fy så ledsamt…

        Vadå för kommentarer? Varför har de gjort slut?

        Men hon är forfarande gravid?

      De har separerat.

    Någon som följer Johanna kajson, bröllopskoordinatorn? Hur vågar man anlita henne som koordinator? Risken är stor att hon har ont i huvudet och måste ligga i ett mörkt rum och göra snyft-uppdateringar på insta på bröllopsdagen?? Hela hennes varumärke är gnäll och mörkt rum.

    Hela förra veckan var det ont i huvudet, gnäll, gråt, dejtnight i Stockholm trots megaont i huvudet, mer gnäll och mörkt rum. Sen kommer helgen och då är det friskt igen, tjejmiddag och full rulle. Men så blir det vardag och återigen är det ont i huvudet, gnäll, mörkt rum, gråt och snyft-uppdateringar på insta. Huuur kan man ens överväga att anlita henne??

      Har hon migrän? Verkar fruktansvärt. Stackars henne. Tror ingen ligger hela veckorna i ett mörkt rum frivilligt, måste vara skittråkigt?

        hon har migrän + 13322 andra sjukdomar /symptomer

          Det heter symtom i plural.

      Skönt att det inte bara är jag som uppmärksammat detta. Så fort det ställs några krav eller blir lite jobbigt så klagas det, hon får ont osv. Hon verkar ha en väldigt fri och härlig vardag som många säkert skulle vilja ta över. Hade tänkt mig för både en och två gånger innan jag anlitade henne.

        Eller hur, efter hon åkt vasan30 så sa hon att hon visste att kroppen skulle slå bakut. Vem har tid och råd att utsätta sig för något som man vet kommer sänka en i dagar? Så otroligt världsfrånvänd.

      hon är verkligen extremt gnällig och aningen dryg verkar det som men hon verkar ju jobba då det är skarpt läge och fått bra recensioner..

    Väldigt dött här idag eller?

      Japp. Hur har kommentarsfälten sett ut senaste dagarna? Har inte varit här sen i helgen, tänkte om det varit tråkig stämning som gör att ingen vill hit.

      Hamnar i modd för mycket.
      Jag är helt förstörd av ångest. Livet går åt helsike. Vet inte vad annars jag ska skriva.
      Studier? Åt helsike. Hälsan? Åt helsike. Jobbutsikter? Åt helsike.

      Orkar varken vara vaken eller försöka somna. Att gå och lägga mig och försöka sova ger mig också ångest, för jag tänker på morgondagen, och allt svårt jag kommer misslyckas med. Oro för ekonomin också.
      Men en positiv notering på slutet då: Jag köpte en ny mobil för ett par dagar sedan, så det är i alla fall något positivt.

        Vilken modell? 😊

        Någon dag så har du samlat på dig fler positiva än negativa saker. Det är jobbigt att ta sig det men ta en dag i taget. Mitt bästa tips även om det kanske är motigt är att gå ut och röra på sig. Börja med kortare promenader, nästa dag upprepar du det. En annan gång går du fortare, en annan dag längre. Jag är övertygad om att det kommer bli bättre ❤️

    Någon som vet/ har listat ut exonphspoilerse s lista från igårkväll? Där hon skrev ut bokstäver för olika personer som gjort olika saker

      Ja min livmoder gjorde volter på serbokroatiska när jag såg den listan!

        Jag fes på swahili!

          Hon är jättehäftig med sina uttryck…

    Ska till Rom. Sitter någon på något tips?

      Rom är underbart. Strosa omkring till fots, hela centrum går att se till fots.
      Forum Romanum, Colosseum, Vatikanen med St Peterskyrkan, Piazza di Spagna… underbar stad.
      Vad gäller restauranger, undvik de som ligger nära platserna jag just skrev. Kolla Tripadvisor och välj restauranger med hjälp av den, och de ska ligga på smågator och bakgator.

      gamla stadsdelen är mysig för lunch och middag . bra promenadskor, gå massor. så mysig stad.

    Lyssnar en del på Podden ”Nära vänner” med Trams-Frans och Fanny Svärd. Dels pga älskar Frans och dels pga älskar lite gött kändisskvaller.
    Men denna Fanny, vem är hon? Stör mig orimligt mkt på att hon ska prata engelska HELA tiden, och gärna med gnällig bebisröst.

      Hahaha ja. Känns av att följt henne länge att hon är en som själv driver med folk som ska prata engelska hela tiden, och så är hon värst själv!! Jag stör ihjäl mig och kan knappt lyssna

        Det kanske är mest för att visa att hon är duktig på språket? Tycker det är så intressant att hennes kille spelar i en annan liga. Inte så ofta man ser.

      Tycker hon är rolig!

        Jag tycker också atte hon är ganska rolig och skarp, men engelskan… och bebisrösten…och engelskan…

      Hon förstör hela podden!

    Sminkintesserade/sminkkunniga!
    Vill bli sminkad inför en fest nästa lördag och undrar om ni kan tipsa om en bra butik/make up artist?
    Undrar också hur länge det håller sig snyggt, när bör man göra det liksom om festen är 19-23?

      Preppa med mycket bra hudvård på morgonen och sen igen vid lunch och sen sminka dig på eftermiddagen och använd mycket settingspray! Då håller dig sig alltid snyggt hela kvällen

        Oj, använder inget sånt.
        När på eftermiddagen tänker du? Hittat tider vid halv två, två.

      När jag har blivit sminkad i butik har det alltid blivit skitfult. Fel underton, alldeles för mycket osv. Men jag kanske bara har haft otur. Eller så är jag fulare än jag tror 😛

      Finns makeup store fortfarande? Isåfall, ta deras sminkkurs. Kostar 499kr, du blir sminkad och får ta ut produkter för 499kr

        Gick i konkurs för två år sen. Sorry men du känns inte som rätt person att svara på ts fråga.

          Hon gjorde ju i alla fall ett vänligt försök.

            Ja men varför? När man inte vet och kan? Läs kommentaren och vad som efterfrågas liksom.

              Vill man ha bra svar kan man ju börja med att berätta vilken stad man letar i.

                Åh nej, det föll bort denna gång! Stockholm.

      Detta igen? Var du inte nöjd med svaren du fick förra gången?

        Nej faktiskt inte. Var bara två som svarade och de svarade med en butik som inte finns längre. Jag var i modd och kom fram sent så tänkte att jag inte nådde så många. Men verkar inte finnas så många här idag heller.

      Kicks!

    Ni som har lite koll på Lisa Nilssons Instagram och vet vilka typ av inlägg hon skriver. Vad tror ni ligger bakom hennes pretentiösa sätt? Dålig självkänsla? Mindervärdeskomplex? Utbildningskomplex? Och ni som har insyn, är hon såpass upphöjd i branschen att ingen vågar kritisera henne? Tycker att det var så bra att Surret pratade om henne i veckans avsnitt.

      Som sagt, tankar snoddar rakt av av instakontot zorbasnewton. Surret borde creddat, idioter.

        Nu har jag inte läst hans stories om Lisa Nilsson (men jo, jag vet vem han är) men han kan ju inte direkt vara ensam om att störa sig på henne. Och Hanna tog ju upp honom i podden? Hon pratade ju rätt länge om henne och det var tydligt att hon stört sig på henne under en lång tid.

    Fasen vad sorgligt det är, det som hänt Kristoffer Olsson, landslagsspelaren i fotboll. Nu har han legat i koma (oklart om konstgjord eller av sig själv) i tre veckor. Hoppas så han vaknar och är i ok skick,men ju längre tiden går, ju sämre utsikter.

      Läste om honom för några dagar sedan. Han har flera proppar i hjärnan och en ovanlig inflammation. Dock har han ökad medvetenhet.

    vad tycker ni om att man måste prenumerera på MalinhusochHem på insta för att få ta del av tex hennes träning? 30 kr i månaden. tycker det är tillräckligt med länkar och köp hit och dit fast ekonomin verkar ansträngd….

    Någon som gjort Interrail och har tips? Allmänt om hur det var att resa eller guldkorn på vägen. Åker med person som aldrig varit i Europa förut och jag har inte sett sådär jättemycket så öppen för det mesta!

      Hur gamla är ni? Jag har tågluffat med interrail två gånger och om man bara är spontan och inte planerar något kan det vara rätt tufft och men behöver vara lite yngre. Vi sov på tåggolv, stationer, äckliga hostels, åt bara ciabatta och sånt. Tur att vi var 18, haha! Andra gången var det lite mer strukturerat, men ändå ganska tufft.

      Det var ett tag sedan jag luffade och det har säkert ändrats en del, så jag har inga mer specifika tips än så.

      Läs i gruppen Tågsemester på facebook! Tänk på att du inte behöver ”beta av” Paris-London-Berlin…det finns mycket att se med t.ex alperna och sen ner till italien för att bada. Nattågen (nightjet, ÖBB) blir snabbt uppbokade. I Düsseldorf finns ett ”little Tokyo” med fantastisk mat, i Innsbruck kan man ta linbana upp på berget och vandra, i Levanto har du nära till ”cinque terre”. (Spanien är långt bort, det tar tid. Kanske inte så värt. Det är också OS i Paris/frankrike med mycket resande. och något vm i Tyskland). Det är verkligen roligt att tågluffa, och man kan åka bekvämt med lite planering!

        ..och att åka Berninabanan i Schweiz är FANTASTISKT. åk lokaltågen, du behöver inte betala extra bara för ”expresstågen”. Samma sträcka!

    Jag har en väldigt gul hudton och har svårt att hitta en foundation som inte drar mot rött. Är det någon som har tips på en bra foundation som har en riktigt gul ton? Är ganska ljus i huden nu under vintern, och den bästa färgen jag hittat hittills är golden medium från bare minerals, men vill gärna ha en flytande lite mer täckande foundation.

      Kolla asiatiska märken!

      Nars?

      Kanske ett självklart tips, men jag var långsam med att fatta det så skriver ändå.

      Foundation har ju en underton. W står för warm, c står för cold och N står för neutral. Om du upplever att du passar bäst i gula foundations ska du leta efter W. Som sagt, säkert självklart för de flesta, men ändå.

        Rättar mig själv. Det kallas inte cold, utan cool. Men det blir ju samma på svenska.

        Nja, alla märken följer inte samma standard tyvärr.

      Har exakt samma problem. De som funkar för mig är tex. MAC Studio Fix Fluid (behövs bara lite lite för lagom täckning) i NC13 eller NC5 (tror jag det är). Nars har också en del som går åt gulare hållet. Tycker att man kan få bra uppfattning av att swatchgoogla för många visar olika märken och färger bredvid varandra.

      Nars brukar ha ljusa som drar åt gult.

      Är du säker att du är gul? Jag trodde alla år att jag var ful, men egentligen var jag grön, alltså oliv… hittade min match med dior backstage ”WO” står för varm oliv.

        *gul… inte ful 🤣

          Morgonens skratt🙂🙂.

      Blev tipsad om Sensai när jag frågade om samma sak på Kicks. Däremot var det många år sen så finns säkert en massa andra bra märken nu. Men tror också på att du ska leta efter asiatiska märken.

    Min amatöranalys, utan att ha någon som helst insikt, är att hon ju en gång i tiden var en väldigt uppskattad och hyllad artist, kallades ju ”LaNilsson”. När sen rampljuset falnat något, blir väl fallet högt och då kan man ju tänka sig att det antingen infinner sig en ödmjukhet eller så blir man den permanenta primadonnan, om du fattar hur jag menar.
    Jag tycker det vore intressant att höra vad hon har att säga om äcklet Billy Butt som ju var hennes manager i begynnelsen. Eftersom hon ju är väldigt engagerad i kvinnofrågor och väl var involverad i Metoo, så är det märkligt att det aldrig nämnts ngt om hennes upplevelse eller åsikt kring det.

      Hamnade fel, var svar till ”F” 21:12

      LaNilsson är väl ändå Birgit Nilsson, inte Lisa Nilson?

    Är det normalt att ett gäng vårdbesök inkl. operation bara försvinner från ens journal på 1177 precis samma vecka som det är tänkt att ev. få cancerbesked/provresultat? Är oerhört orolig nu….

      Du har inte råkat filtrera bort typ ”nya anteckningar i journalen” eller vad det heter, som ju är möjligt på 1177, då?

    Vilken jävla skitdag på jobbet.

      Heja dig ❤️

      Vad tråkigt, varför då? Jag hoppas du får en bättre dag imorgon.

    Någon som handlat online på Power (fd. Media Markt). Brukar det vara långa leveranstider?

      Handlade innan jul och fick mitt paket efter ett par dagar 🙂

        Tack.

    Jag blev lämnad av min partner när jag var gravid med vårt andra barn. Det började med att hon berättade att hon ”känt sig avstängd” en tid. Vi påbörjade parterapi i ett par månader där vi, pga att hon hade svårt att se vägen fram och ansåg sig befinna sig i en livskris, mest fokuserade på att ge varandra space och tid för att se vad som finns under hela röran. Jag går under den här tiden in i en djup kris, blir sjukskriven och har svårt att förstå min tillvaro. Det visar sig sen att hon och en kollega på hennes jobb förälskat sig i varandra och hon berättar för mig att hon vill leva med henne då hon är ”väldigt förtjust” och att detta hänt pga att hon inte fått bekräftelse hemifrån. Det ska tilläggas att vi under 18 månader kämpat med missfall, sen abort och cancerdiagnoser. I samband med detta kommer ett antal lögner fram och jag inser att jag blivit bedragen, oklart om det är fysiskt eller inte men garanterat känslomässigt. Jag blir oerhört sårad och spenderar sista månaderna av min graviditet boendes i en resväska då jag åker till min familj i en annan stad så fort jag får tillfälle. Jag har vår äldsta dotter på halvtid och har enormt dåligt samvete gentemot henne och lägger all min energi på att vara förälder x1000 till den grad att jag både fysiskt och psykiskt nästan går under. Jag är tydlig med min expartner att jag tycker det är orimligt att kasta sig in i en ny relation innan vår dotter ens är född och hon svarar med att jag inte unnar henne att vara lycklig. Till slut säger hon att hon ska lägga relationen på is eftersom hon inser att ”hon har ett ansvar gentemot sin familj”. Detta efterföljs inte och deras relation fortskrider. Jag säger att jag inte vill ha någon kontakt mer än nödvändigt och att jag inte vill ha med henne på förlossningen. Kvällen innan kejsarsnittet får jag en panikångestattack och ber henne närvara. Förlossningen går bra men jag mår fruktansvärt psykiskt. Min syster och mamma stannar med mig på BB men jag är som i ett töcken och känner ingenting för bebisen som ligger på mitt bröst.

    Mitt ex träffar bebisen en timme här och där men större delen av tiden är jag ensam med båda barnen i vår nya bostadsrätt som i princip läggs ut till försäljning innan vi flyttat in. Mitt ex vill att jag ska börja flaskmata så att bebisen kan sova hos henne ett par nätter i veckan. Ett förslag jag tycker är helt orimligt och inte går med på.

    Jag lyckas hålla ihop det när jag har båda barnen men så fort jag lämnat vår äldsta på förskolan kraschar jag och sitter bara och gråter hejdlöst med den nyfödda i famnen. Efter en månad är jag fullkomligt slut och bestämmer mig för att flytta hem till mina föräldrar tills jag ordnat eget boende.

    Under dessa månader får jag avlastning av min familj och lillasyster är sjuk hela tiden och akutbesök och läkartider avlöser varandra. Mitt ex och bebisen träffas sporadiskt i samband med överlämningar av vår äldsta.

    När jag ordnat boende påbörjar vi ett umgängesschema där mitt ex träffar lillasyster en timme tre dagar i veckan hos mig. Hon säger efter ett par veckor att det är så ångestfyllt att vara i min lägenhet så vi börjar istället ses på ett bibliotek i närheten av där jag bor. Vår dotter skriker så fort jag lämnar bort henne och vi inser båda att jag till en början ska vara närvarande vid umgänget. Där är vi nu och jag mår skit av att behöva träffa mitt ex och känner mig låst av planeringen. Jag upplever inte att jag kommer vidare i läkningsprocessen och blir stressad över att min föräldraledighet till så stor del upptas av att förhålla mig till mitt ex och möjliggörandet av henne och dotterns relation. Det är bestämt att mitt ex tar över föräldraledigheten på 100% när vår dotter är ett år och det känns bra men tills dess hade jag behövt få distans och läka och ge all energi jag har till barnen. Mår väldigt dåligt över att ev ta det här beslutet då jag såklart innerst inne vill dela det här med henne. Jag älskar ju henne fortfarande trots detta svek.. förstår bara inte hur jag ska klara av att träffa/höras med henne så pass mycket som krävs nu i början när såret är vidöppet och vetskapen om att hon och den nya fortfarande är tillsammans. Det gör fruktansvärt ont.

    Vad är rätt att göra??????

      Har inget svar men vill bara skicka lite ❤❤❤❤

      Fy fan 💔 be om hjälp genom bvc med samtalskontakt. Du behöver lufta och få prata av dig.

    Noterat att dani p, Elsa b & Stephanie s alla säljer sina relativt nya och topprenoverade lägenheter. har ni koll på om det är fler influencers som säljer nu?! Tror ni att det är ekonomiska skäl eller ”trångboddhet”?

      Tror det är många som planerat att flytta ett tag men förra året kändes det nog rätt osäkert vad som skulle hända med priser, räntor etc men nu känns det mer stabilt och alltid bra läge till våren också.

    Boktips?

    Jag har äntligen kommit igång med läsning igen efter flera års uppehåll. Har nu läst klart trilogin om hemmafrun Maj av Kristina Sandberg. Tyckte så mycket om den, gillar böcker som utspelar sig 30-40-50-tal och då inte med fokus på andra världskriget. Något som sitter inne på tips vad jag ska läsa nu?

      Bröd och mjölk av Karolina Ramqvist tyckte jag mycket om!

      Jag håller på och läser serien De sju systrarna. Kanske inte vad du är ute efter, men de hoppar mellan nutid och dåtid. Lätt lästa och man fastnar. Inte bara feel good men ändå härliga.

      Trilogin om Betty av Katarina Widholm! Första delen heter Räkna Hjärtslag.

        Stort tack, när jag snabbt googlade så kom det upp direkt – Om du gillar böckerna om Maj kommer du gilla dom här 😀

        Tack även till dom andra tipsen jag fick, har sparat alla

      Ödet och hoppet – Niklas Natt och Dag.

      Neapelkvartetten

      Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin

    Får man undra varför varje öppet spår har en selfie av dig Camilla, med olika filter och poserande miner?👀

      För att Camilla är en vidrig narcissist. Samma anledning till att hon alltid får in sig själv i inläggen…

        Alltså ni gnällspikar. Vad gör ni här?!

        … Eller för att hon är grundare till den här bloggen. Skulle vara skittråkigt utan personlig prägel.

      Varje ÖS har inte Camilla på bild. Du har nog problem med synen om du aldrig sett hennes hund eller bara någon allmän bild. Hennes blogg, varför ha en bild på dig eller någon annan du tycker är lämplig?

    Var full som en kastrull i lördags och drog hem en random kille för första gången på evigheter, han stannade typ hela söndagen och det var god stämning och ovanligt trevligt hela grejen trots bakfylla. Vi bytte nummer när han gick. Jag smsade i tisdags för han berättade att han fyller år då, men han har inte svarat. Det irriterar mig trots att jag har 0.0% förhoppningar om alla män så jag är inte besviken sån sett, och samtidigt får ju självförtroendet en törn för JAG är ju toppen och hur rude att inte svara på ett grattis-sms?! Haha anyways, boys are stupid, tack för mig jag ville bara ranta lite.

      Inget ovanligt men jag förstår dig.

      Vissa tar lite tid på sig. Det kommer kanske ett tack om några dagar. Om inte så… får du väl tänka att han tyckte du var tillräckligt kul att hänga en helg med. En del vill inte mer än så. Inte dig det är fel på. Vi är bara olika.

      Fool me once, shame on you… 🙂

      Du skulle ha hållit ihop benen😉 Män vill jaga svårflirtade kvinnor🦌

    Nån som följer tilda Törnqvist och vet om det är hennes jargong med följarna?

    Jag kollar hennes snapchatstory ibland då den kommer upp som förslag och det är inte första gången jag reagerar på det men hennes följare verkar helt knäppa?? Såg en snap nyss typ ”45min??? Update” och det är inte första gången utan väldigt ofta är det så ”2h var är du”.

    Häromdagen när jag kollade skrev hon att hon inte mådde så bra och behövde vila, det var även ett svar på dessa snapar nu. Och ja såklart, hon kan väl välja själv om hon vill uppdatera etc men att hennes följare skriver till henne, efter 45(!!!) minuters tystnad? Kände att jag tycker lite synd om henne. En annan gång minns jag att jag såg en video på tiktok där hennes fans stod utanför hennes ytterdörr och pratade in i brevinkastet. Sjuka fans känner jag och jag tycker verkligen inte man jagar någon, varken irl eller på sociala medier.

    Camilla brukar älska att håna andra för ”sprättben” osv, men är det inte dags att vi talar om hennes hand som alltid ska gömma den där dubbelhakan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.