Influencernas nya palettprojekt

Linn ”Tiingelinn” Andersson och Johan Valencia tar den influenciska samarbetsandan till nya höjder när de presenterar sitt nya projekt, sitt palettprojekt.
De lanserar nämligen en endagarskurs i paletthantering där man lär sig allt om palettblad och hur man kan tjäna pengar på att sälja sticklingar.
Kursen kostar egentligen 499 kr men nu erbjuder palettbladsfantasterna sina följare ett mer förmånligt pris – det lägre 349 kr.

Två  saker:
1. Jag hade ingen aning om att Linn är utbildad florist.
2. Kommer bladen från ett träd? Jag trodde en buske på sin höjd.

Tack för tips!

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Oh lord!
    Cringe filmsnutt.
    Nä, tack!

    Finns så mycket information om palettblad på internet och det är verkligen inte heller raketforskning. Hon höll ju själv på med palettblad redan innan hon utbildade sig till florist och är ganska nyutbildad så varken hennes kunskap eller pappornas kommer ju från att hon är utbildad, det känns inte relevant även om dom såklart nämner det som någon form av usp för att locka kunder. Hade personligen aldrig betalat pengar för något som är så enkelt att googla sig till själv på 5 minuter.

      De tänker väl att om ett par procent av följarna nappar på detta så tjänar de själv en mille utan att egentligen göra nåt…

        Dessutom så äcklas jag av Linn efter det hon skrev om sin före detta klasskompis och råkade lägga ut till allmän beskådan. Kan tänka mig hur Linn och papporna pratar om sina följare när de har sina ”lunchmöten” och sitter där och fnissar samt tror att de har kommit på värsta affärsidén.

          Vad hade hon lagt ut för något om sin klasskompis?

          Oj vad har jag missat här?👀

            Hon la upp en story där hon hängde ut och hånade en tjej som gått i samma klass som henne av väldigt oklar anledning. Den försvann dock fort.

            Hon snackade skit om en gammal klasskompis som hade autism och som varit utsatt för människohandel. Klasskompisar hade ”härmat” henne genom att bli gravid efter Linn (antagligen av en torsk) men hade gjort abort. Riktigt vidrig människa som skriver så om ett utsatt barn.

              What! Hoppas verkligen inte det är sant.

                Det är sant, det finns print screen där hon tom nämner tjejen vid namn. Så jävla vidrigt.

      Jag kan absolut noll om palettblad. Googlade och fick veta allt jag behövde på plantagens hemsida inom fem min helt gratis.

        Palettblad kan vara enklaste växten.
        Den är egentligen ett ogräs.

    2. Nej, de kommer inte från träd. Däremot kan man stamma upp palettblad och få dem att se ut som träd.

    Det här är enligt min mening en helt meningslös kurs. Att ta sticklingar på palettblad är löjligt enkelt och att sköta om dem är inte heller svårt. Och tjäna tusenlappar? No way. För det krävs det väl att man lyckas odla riktigt ovanliga sorter och hittar köpare.

      Precis, palettblad är en ört! Så pinsamt detta!

    Nej, Linn och Johan, palettblad är ofarliga för katter.

    Palettblad är en ört.

    Gratis information!

      Så basal fråga som man borde veta, har man husdjur är det en relevant fråga som borde ingå att kunna om man ska hålla en kurs.

      Palettblad kan faktiskt vara giftiga katter

      Medan vissa palettbladssorter har visats vara giftiga för katter, är det viktigt att förstå att graden av deras toxicitet kan variera beroende på flera faktorer. Vissa studier har visat att palettbladets giftighet för katter kan vara mild till måttlig. Symptom på förgiftning kan inkludera matsmältningsproblem, kräkningar, diarré och i värsta fall leverskador. Vid minsta misstanke om att en katt har förtärt palettblad bör omedelbar veterinärvård uppsökas.

    Finns nog fan inte fulare blomma. Varför imponeras folk av den?

      Tycker det är fint på sommaren när solen lyser på dom. Sedan lessnar jag och klipper ner dom när det spretar för mycket😃

      Håller med!!! 😄

    Jag skulle behöva en kurs om Orkidéer. Det blir bara stänglar utan blommor av mina. Vad gör jag för fel🤔

      Vattna för mycket? Fel plats?

      Förmodligen i fel läge

      Våra orkidéer trivdes toppen hemma hos oss på fönsterbräda ovanför element, när vi flyttade har vi luftvärmepump dvs inte speciellt varmt vid fönstren, här trivs de inte alls, så mycket beror på läge och temperatur tror jag 🤗

      Mina blommar hela tiden. De står i norrfönster

        Ok, jag ska nog köpa en igen och ge den (och mig) en ny chans😉 Tycker att de blåa är så fina.

    Som en del andra redan skrivit: informationen i denna kurs går att få helt gratis på nätet, finns hur många konton (både svenska och internationella) som helst på tex instagram som enbart kör palettbladskontent. Och tjäna tusenlappar kan du absolut göra men då måste du ha riiiiktigt unika exemplar och lägga ner mycket tid och energi på att sälja och skicka🫠 nä det här känns ganska mjölka folk på onödiga pengar som allt annat som influensers gör. Vilka är ens målgruppen?

      Och hur ser hemsidan ut?😅😅 sen undrar jag även hur upplägget ser ut, de kallar det för endagskurs men tvivlar på att det tar 7-8h att läsa/kolla igenom materialet de har

    Jag trodde att trenden med att odla palettblad var över. Det var en av alla saker som blev populära under pandemin och som sedan snabbt dog.

      Min mormor berättade att det var en sån växt, många hade, som inte hade så gott ställt. Det var ju vara att ta ett skott från någon kompis.
      Jätteful tycker jag, och skräpig.

        På 70-80 talet.

    Kanske tänkt att man ska ge bort som en present till någon? Bara på lite kul?

      Men varför? Den är ju skitful.

        Eller förlåt, menade du kursen?
        Varför där med i så fall?

    Känns lite som att betala för att glorifiera ogräs…

      Innan jag fick barn hade jag sinnesjukt mycket blommor hemma (för att jag hade sinnesjukt mycket fritid…) och jag hade ett Instagramkonto dedikerat enkom för dessa. Går tillbaka och ser att jag 2017 postade mitt första palettbladsinlägg – redan då fanns det såå mycket information om hur man tar sticklingar, gör ”träd” och korsbefruktar hit och dit 🤷🏽‍♀️

    😂😂😂

    Enkel och smidig utbildning? Och man får ett diplom, wow bara det måste ju vara värt tusenlappar! Hoppas att exakt noll personer köper kursen, för det är ju rent lurendrejeri att locka med månadslöner på 50-60 tusen. Finns det ingen hejd på hur lågt influenserfolk kan sjunka?

      Ja, tänkte exakt samma. En stor del av deras följare (Linns iaf) är säkert unga mammor som är mammalediga och kanske har det lite knapert. Då kan det ju kännas väldigt lockande att nån kommer och påstår att man kan tjäna tiotusentals kronor på ett så här enkelt sätt.

    Det är jätteenkelt att ta sticklingar så att gå den kursen är slöseri med pengar. På nätet finns dessutom en mängd information som man kan få gratis….

    Kommer du granska hur både Linn och papporna fullständigt skiter i sina barns integritet och säljer ut dem på nätet dygnet runt? Hur kan man vilja att okända människor landet runt får vetskap och kännedom om ens egna barn? Hur kan pengar trumfa barnens rätt till privatliv?

      Det är ett val som varje förälder får göra själv. Det är inte förbjudet.

        Bara för att det inte är förbjudet betyder det inte att det är ok. Finns massa grejer som borde vara förbjudet men som inte är det. Dessa stackars barn får sina liv utfläkta på nätet från det att de enbart är en ultraljudsbild. Kommer komma massa dokumentärer i framtiden om dessa barn som berättar hur det varit. Hade aldrig hängt ut min dotters privata stunder på en scen framför tusentals åskådare. Nätet är inte annorlunda där.

          Flickorna har det säkert jättebra hos papporna som verkar fina och kärleksfulla föräldrar, ja 100%. Men det gör verkligen ont i mig att tänka på hur deras historia fläkts ut för hela svenska folket långt innan de ens fått chansen att förstå den själva. En blev omhändertagen av myndigheterna och en lämnades bort för att mamman valde sina äldre barn. Fyy faan för att inte få äga själv om och hur och med vem man vill dela med sig av det.

    Så trött på influencers som säljer ”kurser” (oftast typ en ppt/pdf) om saker. Fattar att det är en smart och lönsam idé för inte så jättemycket effort. Men typ den här palettgrejen känns lite.. oklar. Väldigt tveksam till att det är 8 h rörligt material eller inläsning..?

    Digital kurs! Men vaaa?
    Värdelöst och som många skriver – det går att hitta all info en googling bort eller på insta.
    Tycker oxå att palettbladens tid har varit och känns rätt ”ute” nu.
    Ps vad har de tänkt att man ska göra med ett palettbladsdiplom? Rama in och sätta upp på väggen? 🙈 Ds

      Kopia som kan bifogas till CV naturligtvis.

    ”Dagligen får vi frågor…”. Hahahaha! 🤣

    Pallettblad är så 2017…

      Det är så 1970. Ingen kurs behövdes då heller.

    Hjärtögon från alla deras influencerkompisar antar jag, men inte heller de kommer att köpa en barockt dyr HELDAGSKURS i palettbladande. Som är nåt av det enklaste att ta sticklingar på.

    Diplom, DIPLOM?! Kan man söka in på en utbildning med detta diplom eller vem ska man övertyga om sin palettbladsexpertis? Ett diplom signerat Tiingelinn, ja jösses.

      Man kan visa det när man säljer sina sticklingarna. Att man är certifierad på att ta sticklingar, men bara på paljettblad.

        Snälla….

          Swooosh…

    Men herregud. En enkel googling eller en koll på instiftan är allt som behövs för att lära sig odla världens enklaste krukväxt: palettblad.

      Instagram. Inte instiftan.

    Bara rakt av lurendrejeri, inte riktigt i samma skala som Vanjas projekt, men samma skit likväl.

      Ja, särskilt med att dom nämner i videon att vissa kan tjäna 50-60 tusen i månaden på palettblad. Jag vet inte om det är sanning eller inte, men om det är det så är det verkligen ingen nivå man kommer upp i genom att ta deras kurs vilket dom vill få det som att låta.

    Hahahahhahahhahahahahahahahhahahahhhahahahahahahahahhahahhahahaha

    Hahaha! Vilket jäkla skämt till kurs.
    Räcker med att gå med i valfri palettbladsgrupp på fb för att lära sig allt om paletter. Det är för övrigt en av absolut lättaste växter att sköta, få stora och ta sticklingar på. Antar att dom inte kommer ta upp detta i kursen, men det ”svåraste” och roligaste med den här växter är att korsa den och göra egna frömixar. Men som planta att ta hand om är den otroligt enkel. Mkt vatten och ljus bara.

    Palettblad är den mest tacksamma växt jag haft. Krävs ingen jävla kurs i hur man sköter dem, det räcker gott och väl med att googla lite.

    Älskar växter men inte dessa!!

      Ölandstok är också bra fula🤓

    Hur kan som lansera en kurs om palettblad och samtidigt svara en person som undrar ifall det är giftigt för katter att ”åh det vet jag inte men det har jag aldrig hört!”. Sånt kanske man borde hålla koll på innan man försöker lura på folk en kurs för 500 kronor?

    Det här måste ju räknas som lurendrejeri, finns ju hur mkt som helst om man googlar samt även på Youtube. L har säkert många väldigt unga följare som tycker hon är en ”kändis”, pinsamt, o dom kanske tar sin veckopeng till sådant här humbug. Borde anmälas ögonaböj för lurendrejeri. Fy fn hur de vuxna papporna, trodde jag att dom var iallafall, hur kan dom gå med på ngt dylikt.

    Men vad är det för set-up?
    Det fikas och has möten på fina konferensanläggningar men när de ska göra en film av en kurs som de verkar tycka är seriös – då slänger de ut ett täcke (för övrigt tidigare samarbete som var sååååå gosigt i sängen) på golvet att ställa krukorna på och tänker ”det här blir bra, det här kablar vi ut”.

    Stå med grejerna vid ett bord, de flesta seriösa palettbladsfantasterna har supersmarta lösningar för omplantering och set-up för att visa hur de tar sticklingar.

    Det här ser ut som ett projekt man gjorde i högstadiet…..

    Intressant att en kommentar, som bara vänligt frågade vad man eventuellt kunde få ut av kursen som man inte kunde få via en googling, inte finns kvar nu. Känns ju inte riktigt som de tänkt igenom alltig om de inte ens kan svara på en sån enkel fråga? 🤔

      Personen blev också blockerad….

      Den personen blev dessutom snabbt blockad.. 🙄

      Det var min kommentar och jag blev tvärblockad av papporna, hos Linn var jag redan blockad efter att jag skrev att mellan flickan var lik sin pappa…det var väl hat i deras ögon..

    En person på Instagram frågade dem om palettblad kunde vara giftigt för katter. Det hade de visst ingen aning om. 😅
    Vilka ”experter”. 🤣
    Jag hade aldrig betalat ett öre för att gå på deras s.k ”kurs”.

    ”Florist”

    Gud vilken scam. Om nån läser här och funderar på att köpa detta vill jag tipsa om fbgrupper och Google som lär dig allt gratis.

    Hahahah tingelingaan slår till igen

    Någon hade frågat i all välmening om kursen innehöll mer information än vad som gick att googla fram, den kommentaren tog Linn bort.
    Linn är inte så speciellt seriös precis 🤦🏻‍♀️

    Samma lurendrejeri som de där ”lotterierna” de håller på med. Så fort följarantalet sjunker så köper de nya följare genom det där s.k ”lotteriet” som är ren bluff rakt igenom och enbart ett sätt att köpa följare. Allt för att lura sina följare och tjäna en slant på vägen! Ingen av dem har väl riktiga jobb heller utan de lever endast på att sälja sina barns integritet. Obegripligt hur man kan behandla sina barn som levande reklampelare. Sorgligt!

    Man kan ju annars gå in på klorofyllan på Instagram och lära sig om palettblad och hur man gör träd gratis. Ett tips bara.

    Nu har både Linn och pappapappadotter tagit bort inlägget om kursen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.