Nellie Berntsson har flyttat tillbaka till Sverige igen

För ungefär en månad sedan postade jag det här inlägget om hur Nellie Berntsson tagit sitt pick, pack, pojkvän, ponnys och pöjk och flyttat utomland. Vid den här tidpunkten ville Nellie inte ens berätta om vilket land de valt att bosätta sig, och det var kanske lika bra, för nu är hela klabbet tillbaka i Sverige igen.

Hur orkar de? 
Det fattar inte jag….😵

Tack för tips! 

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag begriper inte heller att de orkar, MEN jag tycker de gör helt rätt som testar, känner efter OCH har modet att säga, att nej – det här känns inte alls rätt, heller. Och leta vidare. Att det är extra svårt med ett litet barn som ska gå i förskola etc förstår jag också.

  Så – för varje utflykt hoppas jag de kommer närmare det liv och den plats de känner sig hemma i. Inget blir bättre av att man sitter på en plats och inte vågar, för att sen gräma sig över chanser man aldrig tog.

  Varför det inte funkat här i Sverige tidigare, vet jag ju inte.

   Blir väl så när personer inte tar itu med orsaken till varför de inte står ut i en vardag. Lösningen blir då ofta att jaga nya saker som ska lösa måendet som inte duger i vardagen. En klassiker för emotionellt omogna.

    Nellie och My har nog svenskt rekord i flyttar.

    Oroliga själar❤️‍🩹

     Och Emilia och Marcelo 😂

    Men, måste det vara något negativt? Att vara ”emotionellt omogen” som du så fint kallar det är väl egentligen inte superkonstigt, att ha modet att packa ihop inte bara sitt liv utan barn, hem och hästar och prova något annat än den vardag man inte är helt tillfreds med är väl en bra sak? Hur ska man annars veta om en annan gård eller ett annat land är bättre eller sämre än det man redan har? Jag önskar att jag vågade prova mer i stället för att nöja mig med min halvtråkiga vardag!

     är väl egentligen inte superkonstigt i den åldern*

   Det här var det jag kom för att säga. Exakt.

  Hade inte heller orkat men är så imponerad över att de vågar och att de följer sin magkänsla 💙

   Skulle sluta följa min magkänsla om den visade så fel varje gång 🤷🏼‍♀️

  Ungen fyller 3 år nästa år. Alltså är han två nu då.

  Du fattar inte hur man trivs och vill flytta?

   *inte

   Hur hinner man flytta, bo in sig, lära känna landet, staden, grannar, språket mm. på en månad?

   Livet är inte som en uppdukad middag, man måste laga maten, duka bordet, och servera själv.

   Jobbigt att flytta en gång i månaden för att man aldrig hinner känna sig hemma på tre veckor. Jag förstår inte det heller.

  Livet är ju typ 4000 veckor så det är bara o testa ut o köra för man vet aldrig när morgondagen kan försvinna 🙏

  Och som vanligt är folk som ens nämner något om att de flyttar/byter stall ofta bittra enligt henne 🙂

   Hon är hästfolk, förväntar du dig något vettigt från såna?😅😅

    Det finns vettigt hästfolk, lovar. Vi märks bara oftast inte pga alla ovettiga 🫠

    Är det inte hästfolk som är vettiga? Sen finns det alltid nåt undantag som bekräftar regeln. 🤗

     Verkligen inte. maktgalna o dryga som få, tror att dem har rätt i allt o anser att dem är bäst på allt. Fyfan

  Alltså herregud vad hon är dålig på svenska! Så konstiga meningar och många felstavade ord.

   Äh du får förlåta, hon har ju faktiskt bott utomlands nån månad 😝

   Det blir så när en person inte är intresserad av läsning och har ägnat få år i skolan!

    Språkproblem kanske?

    Undra hur bra hon är på tex engelska, tyska, franska?

    Mkt termer på kontinenten.

     Språkproblem har en annan struktur!

   Ja, det är under all kritik!

  Vad hade de för mål med att bo utomlands? Mer än att ”testa”. Var det att lära sig ett nytt språk, en ny kultur, jobba med experter inom hästområdet? Om man inte har ett uttalat mål förstår jag att man flyttar hem om man inte trivs. Har man ett mål är det lättare att motivera sig till att härda ut den där första tiden, som alltid är en utmaning, eftersom man har målet i sikte. Har själv bott utomlands i flera omgångar. Kan säga att jag första gången var beredd att åka hem efter en vecka, likaså andra gången, men jag stod ut och efter ett tag kommer belöningen. Två månader tycker jag är väldigt kort tid för att kunna bilda sig en uppfattning. Men jag tror inte de hade något annat syfte mer än att testa och då blir ju känslan lite mer som en förlängd semester. Lite synd ändå att de inte gav det en ordentlig chans.

   Det var möjligheterna för hästarna som var det primära. Alltid tävlingar, alltid klasser som passar, en helt annan rulle på hästvärlden jämfört med i Sverige. Men det är ju inte värt det om man själv inte trivs, om man känner att familjelivet etc blir lidande. Jag själv flyttade hem från soliga Californien sedan jag fått barn – jag såg allt med helt andra ögon då och ville hem.

    Ser man inte också allt som är gratis i Sverige? Barnomsorg, vård och skola?

    Men det är också väldigt vanligt att vilja ge sina barn exakt det man själv hade (om man hade en vettig uppväxt)

     Nu svarar jag bara för mig själv men vi flyttade från London till Sverige när vårt första barn föddes för att livsstilen är bättre i Sverige. Vi tjänade otroligt mycket mer i London och visst allt kostade men work/life balance är dålig i andra länder. Det handlar inte om att Sverige är gratis. För är det pengar man är ute efter så är utomlands bättre. Men tittar man på hur mycket mer tid man får till familjelivet och en mycket bättre balans så är Sverige ett av de bästa länderna i världen. Därav många som flyttar hem. Dock skulle jag kunna tänka mig att flytta tillbaka när barnen är större och inte är intresserade av att umgås med oss längre 😅

  Vem är den försvunna Jacob som massa influencers delar bilder på?

   Undrar också!!

    +1

   Creative Director och varit mkt ute i svängen. Gissar att många är ytligt bekanta med honom. Hoppas han hittas snart och mår bra 😢

  Tränade inte Nellie för Agneta Lindelöw? Eller hyrde de in sig på hennes gård?
  Undrar om hon kommer kommentera att sonen Douglas nu är polisanmäld för att misshandlat sina hästar och om hon såg dessa tendeser även hos mamman.
  Tänker om det var därför de lämnade gården för att de inte delade synen på hästhållning.

   Det är väl två unga tjejer som driver gården och som de hyrde in sig hos?

  Det är väl ett genomgående mönster flytt och stallbyte.

  Fast det här om Springfield Farm ”gården är väldigt väldigt gammal både in och utvändigt så det funkade inte på lång sikt”? Det finns stall, det finns stor uteridbana, det finns ridhus och det fanns uppenbarligen boendemöjlighet också.

  Inte så sannolikt att det helt plötsligt inte skulle funka där pga att gården har blivit ”så väldigt gammal”. Och det är nog inte lätt att hitta så många fler möjligheter i den storleksordningen om man gärna vill driva sin verksamhet i Skåne och ha sitt eget boende vid stallet, det har ju låtit som högsta prio sedan första flytten söderut men verkar nu ha fått prioriteras bort.

  Nu vet jag inte var det har ”bott”, det kanske var nåt land som är kulturellt väldigt olikt Sverige, men inte går det att få en ”bild av hur det är att bo utomlands” på två månader.

   Belgien.

   Nio månader minst, skulle jag säga. Samma när barnen byter skola t ex.

  Få som är förvånade.

  Nää! De flyttar minst tre ggr/år, med hästar bohag, och barn. Varit utomlands två vändor nu på kort tid. HUR orkar de?
  De måste stått på alla anläggningar som finns snart. De trivs inte någonstans.
  Vad är problemet?

   Adhd bland annat.

   Problemet verkar vara pengar, enligt senaste vloggen på youtube. Och kanske enligt att båda bolagen nu har registrerade betalningsanmärkningar. Fattar dock ej riktigt hur det nu kan läggas fram som ”åh nej det kostade 60-70 000 i månaden att hyra in oss på Springfield farm så det var hemskt och vi har mått jättedåligt för det och nu blev vi tvungna att flytta” – för hyresnivån är väl en sak som borde ha varit bestämd redan när de flyttade in, inte en plötslig överraskning som bara dimper ner från himlen? Eller så menar hon ”ok det kostade 60 – 70 000 i månaden och det var vi beredda att betala, men då trodde vi att även x och y och z skulle finnas/fixas”? Aningen oklart. Som vanligt.

    Dom ska väl flytta igen enligt videon som las ut nyligen.

   Och nu gick flyttlasset igen…

    Världsrekord i flyttningar

  Bra att de provade på ändå, låter ju dock mest som att de kände slut hemlängtan än att livet ”utomlands” inte var bra, sånt tar ju betydligt längre att känna av. Eller ja, flytt inom landet också, det tar ju tid innan man kommit på plats. Lite märkligt att de inte tänkte innan på att familjen skulle vara längre bort såklart men ja, friskt vågat och alltid kul med folk som provar på.

  2 mån är inte att ge det en ärlig chans men om dom känner så akut hemlängtan så ja då måste man hem. vantrides i Spanien men gav det 6 mån. tyvärr var vi inte överens och mannen lämnad oss när vi kom till, Sverige. det var vidrigt att bo i Spanien!!

  Det*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *