Zara Larssons vulkaninlägg upprör

Zara Larsson befann sig på Island när den senaste i raden av vulkaner fick utbrott, och publicerar ett inlägg med caption ”reporting live”, där hon poserar framför det eldröda skenet. 
Detta har fått en del reaktioner i kommentarsfältet där man tycker att det är respektlöst att hålla på så här när människor tvingats fly sina hem och/eller ser dem brinna ner till grunden.

Givetvis finns det de som tar Zara i försvar, som menar att Zara får posta vilket innehåll hon vill eftersom hon faktiskt befinner sig mitt i tragedin, på vilket Zara Larsson svarar så här:

”tragedin”… Dom enda som är upprörda över detta är svenskar i skogen.

Hon verkar med andra ord ta kritiken med ro. 
Tycker du hennes inlägg är värt att bli upprörd över eller blir du mer upprörd över de som blir upprörda?
Kanske kan du inte bry dig mindre, och det är ju också ett alternativ.
Så…

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En smula tondövt men orka tjaffa om allt?!

      Tjafsa 😅

      En smula är väl en grov underdrift. Osmakligt och framför allt onödigt. Ingenting förvånar mig dock längre i denna märkliga nutid och med alla fullblodsnarcissister. Allt ska ut. Ut på nätet bara. Vem har tid för eftertanke?

        Harry jag håller med.

        Det är verkligen något som fattas med den där människan. Så ointelligent.

    Inte helt stilfullt kanske men är det inte gjort för att just försöka provocera? Det ligger väl lite för henne?

    Men vad är det för filter hon använt? Hade aldrig sett att det var hon om jag inte visste – helt oigenkännlig

      Smink

    Vad är det som provocerar så? Vulkanutbrottet händer oavsett, det är inte zara Larssons fel och det kommer inte ändras beroende på vad hon lägger upp.
    Inlägget i sig är inte så oförskämt heller? Hon driver inte med någon utan utgår från hennes egna situation

      Hon kan väl åka till Gaza och göra samma sak? Hon gillar ju Palestina så är ju passande för henne.

        Posa framför döda människor kanske? ”Dom är ju redan döda och det kommer inte ändras”….
        Vilken fiskmås.

        Ett vulkanutbrott som beskrivs såhär av nån som SVT intervjuat
        ”Linnéa Jonsson från Delsbo flyttade till en by utanför Reykjavik i slutet av augusti och har redan upplevt fyra stycken vulkanutbrott.
        – Folk är rätt vana, men man vill ändå kolla hur stort det är, hur nära det är bostäder och infrastruktur, berättar hon.
        Något som också förändrats är att allt färre nu söker sig till utbrottet.
        – Förut var det mer turister. Nu har det varit så pass nära Grindavik och hus har strukit med, så man vill vara mer respektfull, säger Linnéa Jonsson.
        Både hon och hennes vänner funderar mycket över hur länge utbrotten kommer att fortsätta.
        – Kommer det vara hundra år av utbrott, eller vad är det som pågår? Det känns som att man är mitt uppe i en era av någonting, säger Linnéa Jonsson.”

        Kontra ett krig där tiotusentals människor dödats? Jag vet vad jag tycker är mer upprörande… Förvarar inte att göra content av vad som helst men nån måtta får det väl vara på vad man jämför med krig och död.

          Om det fortsätter i hundra år så kommer den här bilden att användas en hel del kan jag säga.

        Hur kan du jämstora kriget i Palestina med en naturkatastrof?

          Jag tycker helt ärligt mer synd om stackarna på island, efter jag sett filmer på de boende i Gaza jubla över döda israeler som släppandes in i Gaza. Så ja, jag är mer obrydda om Zara står och dansar framför bomberna där.

            Rädda barnen skriver att 12000 barn har dött i kriget i Gaza men det är mer synd om människor som bosatt sig vid en aktiv vulkan.

              Om man resonerar så har ju folk aktivt valt att skaffa barn i Gaza, befolkningen har ju ökat från en halv miljon till över två miljoner på några årtionden.

              Som sagt, jag har faktiskt inte några större sympatier för den befolkningen efter jag sett vad Hamas mm gjorde den 7 oktober och sedan hyllades de av folket på gatorna.

                Men för i helvete

                Har svårt att tro att 12 000 kids stod och hyllade Hamas och även om det vore så, förstår de knappast innebörden det. Men du har rätt, straffet för dessa barn bör naturligtvis vara att mördas. Jävla idiot.

            Okej så med tanke på att ett antal israeler tidigare samlats vid utkiksplatser och firat bomberna över Gaza så behöver vi inte heller bry oss om gisslan då?

            Då saknar du sympatier för israeler också antar jag? För det finns massvis av liknande filmer där dom också firar dödade palestinier. Men du kanske tror att konflikten mellan Israel och Palestina började först 7 oktober 2023 i och med Hamas attacker i Israel?

            Idiot

            Sjuk jävla människa, fy fan

      Det kan man säga om praktiskt taget vad som helst, men det betyder inte att det är lämpligt i alla situationer.

      Kanske lite respektlöst svar ändå. Men folk tar i lite för mycket

    En ny nivå av sekundärkränkthet

      Njä, det är det väl ändå inte. Handlar inte riktigt om det här utan snarare vad som är rent folkvett. Åma sig och kråma sig framför ett vulkanutbrott som innebär katastrof för människor är väl ändå inte vidare lämpligt kan jag tycka. Ungefär som att stå och posera framför båtflyktingar i Grekland i mitt tycke. Ett foto på utbrottet utan den narcissistiska selfien hade definitivt varit en annan sak.

        Tycker du, ja. Jag tycker det är en fånig grej att ena reagera på.

          Att folks liv slås i spillror och hon dansar och filmar? Fånigt att reagera på?

            Det här med att folks liv slås i spillror, vad jag förstår har några hus förstörts? Det är ju tragiskt förstås men det är ju inte en massa döda eller total utplåning vi pratar om. Har liksom missat alla rapporter om flyktingströmmarna från Grindavik eller Island, tittar vi på samma nyheter?

            Men du kan inte göra någonting alls om det där är ditt rättesnöre.

            Hur många svenskar åker inte utomlands och fotograferar och skrattar, kråmar sig och ler och har roligt och fotar det medan den stackars befolkningen passar upp och lyfter inte blicken från marken.

            Hur många svenska tar inte härliga bilder från Thailand medan barnen våldtas om och om igen.

            Skärp er era små upprörda höns och jöns.

          Det enda fåniga här är Zara Larsson som åmar och kråmar sig. Putar med munnen, svankar med ryggen för att puta med rumpa och tuttar framför kameran. Tittat på mig titta på mig här står jag framför en eldrödhimmel. Bah vah!

            Det är väl något som alla kvinnor har gjort. Där det på något sätt pågår något som skadar folk, i Thailand där barn våldtas om och om igen.

            Zara Larsson är gjord för att åma sig, puta med munnen och svanka. Det är en skön syn. Kanske det som är problemet här?

            Har du åkt till Thailand eller annat land i Asien?

              Du tycker att kvinnor gör en bra sak när de objektifierar sig själva. Att de gjort det i alla tider är ett bra försvar att fortsätta med det. Ja du…vad ska en säg… Vad mer tycker du är en sanning, att kvinnor som blir misshandlade får skylla sig själva och egentligen så har det ju varit så i alla tider att män slår kvinnor så det förklarar ju saken.
              Vad har Thailand med något att göra? Eller menar du verkligen i någon slags imbecillsk inskränkthet att Svenssons semesterbilder som på sin höjd delas i slutna grupper går att jämföra med Zaras poserande som prånglas ut i hennes kanaler? Har du sett Svenssons leendes posserande med paraplydrinkarna mot en bakgrund av våldtagna barn?
              Du undrar om jag varit i sydostasien? Ja faktiskt, har bott i flera av länderna de senaste 10 åren och vuxit upp i ett av dem. Tror att dina turistkunskaper om hur det är där är helt ointressanta. Du som svensk tillhör den grupp av västerlänningar som har så svårt att greppa andra kulturer och av dina kommentarer att döma stämmer även den fördomen in på dig.

                Att resa till Thailand och låta fota sig i fina lätta kläder och svanka och puta lite med munnen utan att tänka på att det är vulkanutbrott på Island tycker jag är sanslöst.

                Och dessutom att tänka på de barn som i semesterparadisen i Asien som plågas och sextortera de anser du inte man behöver göra. Så Island – du bryr dig – Asien du bryr dig inte om sextorterade barn. Ok.

                  Du glömmer bort att rekryteras som barnsoldater, tvångsgifte och en massa andra hemskheter. Har det precis gått upp för dig att födas som kvinna i 3e världen är förenat med livsfara?
                  Och här sitter kvinnor i väst och lever i överflöd och lyx och konsumerar kläder tillverkade av barnarbetare under fruktansvärda förhållanden. Allt påhejat av västerländska kvinnor som uppmanar till konsumtion så att de själva kan leva ut sitt eget behov av lyx.
                  Zara är den skenheligaste av dem alla. Hon har synpunkter på både det ena och det andra men att leva som hon lär. Det väntar vi alla fortfarande på att få se.

                Angående kroppar, ja jag tycker kroppar är fina, alla möjliga är fina på sitt sätt. Och jag menar Z hennes liljekullar är oemotståndliga.

    Finns det någon som kan göra något utan att kommentarfälten svämmar över av kritik för det? Är det botar som håller på eller?
    Det där med att algoritmerna vill se reaktioner och negativa sådana är bättre än positiva…

      Vissa älskar att gnälla!

      Att försöka skamma Z för att hon har en vulkan i bakgrunden på ett foto visar ju att folk är idioter.

      Folk tar foton hela tiden i hela världen där folk i bakgrunden får fittan uppskuren, barn våldtagna tills de spricker, barn blir våldtagna i alla hål, de blir skurna i för att en del män gillar att titta på sexuell tortyr. Hur fan vågar du skratta, puta med läpparna eller någon gång mer ha en samlag. Ha aldrig mer sex. I bakgrunden finns det folk som lider oerhörda ohyggliga lidande. Så ligg inte. Bra så!

        Vad är det för fel på dig?

          Jag vet hur illa barn far i semesterparadis i Asien. Att man sitter och dricker drinkar och för all del inte ser hur barnen, små bebisar sextorteras och skriker av skräck tills de slutligen dödas då de är färdiganvända.

          Att mena att Z gör något fruktansvärt vill jag sätta i proportion till vad som händer i världen. De på Island kan flytta, de små barnen som torteras till döds de kan inte ta sig därifrån. Men visst är det hemskt att Z Larsson är så vacker, och putar med munnen. Det gör mig så arg att knogarna vitnar. J-a Z.

          Vad är det för fel på dig som inte kan skriva ett inlägg som betyder något? Vad är det för fel på dig, det är inte något fel alls på mig.

        Polisen borde gå igenom dina hårddiskar.

          Ja helt rätt, någon säger något du inte tycker om, då önskar du polisen på dem. Fjant.

            Du låter faktiskt helt störd.

    Men Bianca Ingrosso är väl ändå oskyldig denna gången?

      Eller missade jag nåt?

        Camilla lägger in inlägg under fel kategori ibland.

      Nej.

    ””tragedin”… Dom enda som är upprörda över detta är svenskar i skogen” men så svarar ju bara en idiot.

      Ja den kommentaren bevisar hur smart Zara Larsson är.

        Haha ja den lilla intelligens som Zara en gång hade är sönderfrätt av allt snortande.

          Hon har råd?

    Jag är upprörd över hennes svar. Helt empatilöst.

      Inte förvånad ändå, det har väl typ aldrig kommit något smart från Zara?

      Har hela PR-teamet samlats här för att försvara henne? Äckligt beteende. Åmandet i sig är ju redan pinsamt …
      Sist jag la märke till henne ville hon snacka på bio med sina kompisar. Men vem vill lyssna på ett sånt våp?

        Att du kallar någon för våp säger mer om dig än om henne.

      Hon säger ofta eller nästan alltid rubbade saker. Men det gör inte vulkanutbrottet väldigt vackert. Så glad jag fick se det på bild med Z som ultrasnygg. She’s a beast.

      Vulkanutbrottet som på Island resulterade i aska som påverkade vädret och klimatet inträffade från 1783 till 1784. Det var ett långvarigt utbrott som hade globala konsekvenser, inklusive en påverkan på vintern under dessa år. I Sverige dog 1/3 del av köld och svält.

      Så man kan passa på att skamma andra, att göra sig löjlig över andra, att mena att polisen ska hitta något brottsligt i sina enheter för hux flux kan det vara för sent. God Jul och skål tammefan!

    Osmakligt japp.

    Men visst är Zara det snyggaste Sverige producerat på många år?! Magiskt vacker.

      Nej!

      Nej, hon ser bra ut. Men inte sååå snygg tycker jag. Då tycker jag både Bianca och Alexandra Nilsson är vackrare.

        Oj nej då tycker jag Zara är vacker i grunden helt utan operationer och sånt. Både Bianca och Alexandra har ju opererat sig ett antal gånger och ändrat sina ansikten. Zara ser ut som utländska personer hoppas på att svenska kvinnor ser ut men de gör rätt sällan det.

        Bianca är vacker men för fejk för min smak. Zara har alltid varit supersnygg, sedan starten av sin karriär liksom.

      Vart är hon pluffsig? Folk här alltså! 😂😂😂

      Du behöver bara scrolla upp lite och titta på bilderna för att se att det där inte stämmer.

      Så jäkla snygg ja!

      Okej inget jag ser…

      Gyllenbleka hull? Låter som du beskriver en fläskvalk.

      Hahahahahahaha nej. Hennes bitch vibe lyser igenom

    Efter att ha sett de bilderna blir jag så jävla äcklad av denna människa. 🤮

      Det är verkligen inte så att de bilderna visats på nyheterna så har du sett de bilderna så har DU själv sökt dig till dem. Det är däremot äckligt! Du väljer alltså att titta på bilder som hon själv inte samtyckt till ska finnas för alla att se.

        Nja, scrollade man på t ex 9gag när det begav sig så dök bilderna upp i flödet vare sig man ville eller ej.

      Du har begått ett brott genom att ta del av de bilderna. Det är du som är äcklet.

      Ja, hon är gudomligt vacker. Jag skulle ge mycket för att få ha såna bröst.

    Herregud Camilla. Vilken nivå håller modererandet egentligen? Rätt många personangrepp i dina kommentarsfält.

      Jo… det beror väl på vad man tycker är viktigt. Att moderera eller att det är engangemang. Det är ju ganska tydligt vad som är viktigt här och personagrepp/negativitet skapar mycket engangemang.

    Mest konstigt.. lite som om någon skulle ställa sig framför en skogsbrand och fota med caption ”i’m on fire”
    Man kan tänka ett steg till…

    Kanske nästa bild kan vara på ett jordbävnings eller översvämningsdrabbat område, allt för fina och dramatiska bilder så klart🫠

    Sjukt såna narrcissister folk är. Kan folk bara radera sina insta konton inkl kändisar som gör sjukt dålig pop 😩😩 varför ska det jämt poseras å läggas ut online, äcklas inte folk av sig själva??

    Äsch många invånare på Island har uttalat sig om att det här är deras vardag och att man måste kunna se det vackra i ett utbrott också.

    Slappna av.

      Vardag att deras hus och hem försvinner i en brand?

    Nej det var kanske inte så smidigt av Zara men jag blir inte upprörd över det.

    Som att ta modellbilder mitt under 9/11 med rasande twin towers i bakgrunden. Eller mitt i tsunamin med flodvågorna i bakgrunden. Eller med den kraschade lastbilen framför Åhléns 🤷🏻 Välj valfri tragedi att ha som fashion-bakgrund 🤓👍

      Ja det är EXAKT det jag hävdat i hela tråden. Kul att någon äntligen fattade.

      Att en bild tas på en person som poserar snyggt står ALLTID i närheten av människor som plågas. Om man bara vrider kameran lite åt ett annat håll så är det katastrof för många människor.

      Men många här inne verkar vilja att man ska dölja ett vulkanutbrott för att annars får de ångest om Z står i förgrunden på en oerhört vackert vulkanutbrott. För håll med mig, det var en jättevacker bild.

      En bild med misshandlade barn hade man inte kunnat säga samma sak om och försöka framstå som normal. Det är därför Asien gömmer undan dem. Just för att det inte är vackert.

        Nej det är du som inte fattar. Varför ta en bild framför någon annans tragedi överhuvudtaget. Detta vulcanutbrott var inte 9/11 men människor fick lämna sina förstörda hus och djur riskerar att brinna inne.
        Hon hade aldrig poserat framför förödelsen i gaza men ett vulcanutbrott för att det enbart berör en handfull islänningar, who cares. Nej det är empatilöst.

          Då drar vi till Alby nu då, där det just nu brinner i en hel radhuslänga, och tar lite schyssta bilder 🤓👍

            I sann aftonbladet och expressenanda. Man går öbver lik allt för att skapa rubriker och click.

              Fria tider vetja

    Det är ju inte alldeles ovanligt här inne att folk inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt. Jag tycker man får vara så lycklig man kan, det är något att välkomna om man blir begåvad med en sån dag.

    I bilder och i litteratur så är det ju just det här dubbla som skapar konstverket.

    Att människor tar foton som visar upp exakt det fenomenet tycker inte jag ska hållas emot dem. De har skapat en bild där två starka känsloyttringar finns på en bild. Den glada Zara och den vackra bakgrunden och vetskapen om att de på Island eller till och med vi andra i Norden eller hela världen kan förintas på ett par timmar.

      Det blev inte mycket rätt där. Det är bara på aftonbladets kultursidor man stöter på samma dravel. Är du måhända skribent där? De har även en tendens att hylla allsköns riffraff som inte bidrar till annat än att hetsa till konsumtion.

        Hetsar vulkanutbrott dig till konsumtion?

    Är inte de kraftfulla reaktionerna för att man får dödsångest för man ser en vulkan?

      Snarare dödsångest av insikten över hur många korkade människor det finns i vårt lilla land.

    Att hon svarar barnsligt, löjligt, korkat och dumt är väl inget nytt. Jag förstår inte att folk diggar henne

    Jag är islänning och tycker inte det är särskilt kränkande. Jag har släktingar och vänner som lagt ut vackra bilder och videos på lavan…

      Släktingar och vänner som förlorat sina hem? Inga problem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.