Floras lägenhetstrauma

Bildkälla: Stella Pictures /Jari Kantola

Igår: Jag skulle blogga om vårjackor.
Men vi höll på att buda på en lägenhet.
Man kan inte jobba när man gör en sådan sak.
Vi vann den. Vi skulle skriva kontrakt.
En ny lägenhet.
Säljaren ändrade tillträdesdagen från maj till mitt i semestern.
Vi skulle inte vara hemma då. Vi bad om att få prata ihop oss.
Vi frågade om det gick att göra något med priset eftersom det var ny information.
Sedan ringde mäklaren och sa att säljaren valt att gå med den förra budgivaren i stället.
Vi hade varit uppe i varv i ett dygn, en slags frenesi.
Planerat renovering, räknat, ringt styrelsen, promenerat runt på Google maps.
Känt efter, känt efter, känt efter.
Vi hade vunnit en budgivning. Vi skulle skriva kontrakt.
Men det blev inget.
Nu kommer blogginlägget om vårjackor. // Flora Wiström

Jag lider med Flora Wiström och hennes man som vann en budgivning men ändå inte fick köpa lägenheten. Så sätt ”trauma” inom ””, mmkay?
Mentalt var de förmodligen redan inflyttade efter allt planerande, räknande, promenerande och klurande där de kommit fram till att de vill köpa just den här lägenheten.
Pärsen att behöva börja om, huuuu…..
Fy tusan vad trist för dem!
Så håll nu till godo med ett inlägg om jackor.

Jag undrar hur det går för Marcelo och Emilia som behövde sälja sin lägenhet strax efter att de flyttat in i vad som då var deras ”drömlägenhet”?
De ville ju på intet vis flytta men skrev att det tyvärr var inflationen som satt käppar i hjulet för deras boende.


I morgon och till söndag kommer jag befinna mig på årets Grävkonvent där jag medverkar i en programpunkt…
Om någon undrar, eller om någonting kommer vid en annan tidpunkt än normalt här inne, man jag ska göra mitt bästa för att det inte ska märkas. 

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Emilia och Marcelo har skrivit ut idag att det är en ny lägenhet köpt ☺️

    Alltså det är ju inte klart tyvärr bara för att man vinner budgivningen.

      Nej det är fan inte klart förrän bläcket torkat!! Men surt när det går åt skogen.

        Men precis. Det vet ju alla som köpt/sålt att inget är klart förrän kontraktet är skrivet. Sen känner jag folk som haft problem efter det när väl överlämningen ska ske (vad nu den sista saken heter) och det har varit ett rent helvete så handpenningen är lagd. Men bara för att msn vunnit budgivningen ska man inte ta något för givet.

      Ja, och det sa hon väl inte emot heller? Förstår att det är surt, hoppas de hittar något bra snart

    Kan på sätt och vis förstå säljaren som backade. Ur säljarens perspektiv så tycker jag de verkar vara krångliga köpare. Och om det känns krångligt innan man ens har skrivit på så räknar man med att det blir krångligt efter köpet också.

      Så krångligt är det väl inte att försöka förhandla om priset lite om efter budgivning så flyttar säljaren fram tillträde två månader. Sen förstår jag också att de hellre bara kanske tar näst högst bud (om de inte var mycket lägre heller) än att förhandla om pris. Men frågan i sig är ju inte så krånglig eller indikerar att köparen är krånglig. Mest krångel från säljaren ändå att ändra tillträda efter budgivningen är färdig.

        De andra budgivarna kan ju ha matchat deras bud.

        Ja, ändrar man sådana saker så får man kanske räkna med att köparen börjar ”krångla” om det. Och är man krånglig som köpare så får man räkna med att säljaren säljer till någon annan.

    Hahah typ det hände mig fast med en bil. En ganska ovanlig bil som inte kommer ut till försäljning ofta, ringde bilfirman och köpte den igår. Fick ett samtal idag att hans kollega tydligen hade sålt bilen lite tidigare under dagen igår. Så surt, hade redan planerat för att åka och hämta den på måndag..
    ännu värre med lägenhet såklart men lite samma känsla.

    Man måste inte vara hemma på tillträdesdagen? Bara att få tillträde när de kommer hem, det spelar ju ingen roll för säljaren. Varför skulle dom krångla om priset för det? Jag hade också hellre sålt till den andra.

      Håller helt med! Så konstigt att försöka pruta för en sådan sak.

      På tillträdesdagen behöver de ju skriva papper och betala. Visst det går med fullmakt men är ju lite omständligt.

        Nej det gör man ju när man köper.

          Nej det gör man inte. Men går att fixa fullmakt till någon om man själv inte kan närvara på tillträdet.

          Det är ju då du köper det. Innan lägger du handpenning.

        Det går bra att lämna fullmakt. Jag var utomlands på tillträdesdagen, mäklaren hade fullmakt och löste allting. Hämtade nyckeln när vi var åter!

    Ot, behöver boktips, älskar böcker som Kepler, Läckberg/fexeus men nu då alla de är lästa behövs nya böcker, gärna i samma stil! Har också läst Sofie sarenbrant serien om Emma Sköld!

      Öppet spår börjar i morgon klockan 20.

      Denise rudberg?

      Zach-serien av Måns Kallentoft.

      Anna Janssons serie ”Bergslagens blå”.
      Mari Jungstedts serie om Anders Knutas.

      Nilla Kjellsdotter. Anki Edvinsson.

      Du skulle säkert gilla Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman!

      Tror du kommer gilla Stefan Ahnhems deckare om Fabian Risk. Grymt bra tycker jag!

      John Ajvide Lindqvist har skrivit en deckare som heter ”skriften i vattnet” som det även kommer en uppföljare till nu i vår. Jag tyckte boken var riktigt bra för att vara en nu genre för honom!

      Sen tipsar jag även ALLA om att läsa Maja Lundes kvartett/bokserie som handla.om klimatförändringar på olika sätt. Otroligt välskrivna böcker som får en att tänka till lite extra. Den första boken heter ”Binas historia” för den som är nyfiken!

      Jesper Ersgårds böcker, finns även som inläst bok

    Haha men orka… Jag hade också valt en annan köpare om det där hade uppstått. Fortfarande säljarens marknad.

      Fullt normalt att bli besviken! Vad är det med folk här?! 😄

        Fullt normalt att ställa rimliga krav 🙂 Om vi skulle
        göra en stor lägenhetsaffär för ett drömlikt objekt är det inte en orimlig uppoffring att ta sig tillbaka till Stockholm under semestern, oavsett om man befinner sig på västkusten eller i Sydeuropa. Eller skaffa fullmakt.

          Ja, men det kan man väl tycka samtidigt som man tycker att det är rimligt att de blir besvikna också? Jag hade också sålt till en annan köpare men jag förstår att de är besvikna.

          Det är ju dock en viss skillnad på om man vet om att tillträde skulle ske mitt under semestern innan man började buda, än att säljaren överraskar med det efter att budgivningen är klar. Även om det inte är orimlig uppoffring att ta sig tillbaka så är det ju att ens planer kanske behöver ändras plötsligt. Säljaren lär ju ha vetat om att den ville göra så innan budgivningen var klar, så framstår ju också lite smått oärligt och krångligt från säljarens sida.

    Exakt min tanke med. Skall hålla på och ändra och greja så allt passar dem. Man har köpt drömlägenheten, men är på semester tillträdesdagen och ser det som ett stort problem och vill mecka med priset pga det? Hade dragit åt mig öronen som säljare, jag med.

      Var svar till ”Snickers”, men hamnade fel.

    Har varit med om samma var påväg till märklaren för att skriva kontrakt på hus men det blåstes av i sista sek då ägaren valde en annan budgivare, surt men inget är klart fören papper är skrivna.

    Förstår att de är besvikna, man lägger ju mycket tid på att hitta sitt boende och man måste ju verkligen gilla det om man ska lägga en massa miljoner. Men förstår säljaren till 100% och fattar inte varför de skulle hålla på och krångla om det nu var deras drömboende. ”Göra något åt priset” framstår som att man är en chansare och kommer försöka hitta andra grejer att sänka priset med senare i processen. Visst, rimligt egentligen att sänka priset pga kostnader för att hyra in sig någonstans efter att man sålt, magasinering av möbler etc. Men vad kan det handla om? 50 k? Är det värt risken att framstå som krånglig, om det fanns stort intresse för lägenheten? Det är ju bara att tänka sig själv in i situationen, hur hade man själv gjort? Sen beror det såklart på vad senaste budet och buden låg på, budade de rejält över kan ju en liten sänkning baserat på faktiskt kostnader vara rimlig (inte ”göra något med priset” rent allmänt) men hade nog själv inte tagit risken, det är ju vanligt folk man handlar med, det får man inte glömma.

    Så surt! Vi budade på ett hus och ledde budgivningen i en vecka. Jag hade också flyttat in i huvudet. Efter en vecka utan några högre bud så vaknade en budgivare och huset gick upp över vår gräns så surt!!
    Sedan budade vi på ett annat hus och förlorade den budgivningen också. Men där ångrade sig säljaren eftersom de som ledde kom till huset och ville göra något åt priset pga mycket att göra i huset. Då fick vi köpa vårt hus som vi bor i nu och jag är glad för det.

    Sen undrar jag varför alla tycker att säljaren gör rätt ovan, säljaren ändrade ju datumet så då fattar jag att man som köpare vill diskutera ihop sig.

      Jag tolkar det inte som att datumet ”ändrades”, utan snarare som att de inte blev mötta med önskat inflytt i maj utan istället fick ett senare datum.

        Är ju inte alls det som står utan att datumet blev flyttat

    Folk här inne älskar att klaga på influencers och kändisar och gotta sig i allt som går fel för dem. Hade situationen varit tvärtom har hade 90% av kommentarerna gapat om att hon är en krånglig och divig säljare och att köparen sjävklart har rätt som vill sänka priset.

      Haha tänkte samma 😁

    ”Lider” knappast med dem…
    Lider istället med de som aldrig någonsin ens kan drömma om att kunna köpa sin egen lägenhet.

      Så din inställning är att man får aldrig tycka att något är tråkigt eller jobbigt så länge det finns dom som har det värre?

    Lider med dem! Vi lade ett bud på ett hus, budet var högst men säljaren valde att sälja till en bekant för ett lägre pris…

    Om de nu verkligen velat ha lägenheten så hade ju faktiskt de kunnat rodda om sin semester…. 🤷

    Vi budade på ett hus och kom 2:a och blev så besvikna. Men säljaren valde oss ändå då budgivare nr 1 ville ha tillträde typ samma dag han la budet och var jättestressad.

    Säljaren ville ha minst 3 månader med att hitta ny bostad och vi hade 3 månaders uppsägningstid på våran lägenhet så de blev ju en win-win så att säga .

    Men jäklar vad sur budgivare nr 1 blev… Han vann ju och skulle minsann få köpa. 😂

    Nää, lider verkligen inte med dem. Det är så det är på marknaden herregud. Ska man dessutom krångla får man räkna med att risken blir större. Jag blev av med min ”drömlägenhet” för att jag verkligen inte kunde skriva på samma dag jag vann budgivningen för jag var på jobbresa. Sånt som händer!

    Gissar att de ville ha tidigt tillträde pga de flyttar ut från sin egna lägenhet väldigt snart. Med det sagt är det kanske inte läge att börja dividera om prisavdrag om man verkligen vill ha lägenheten, det var lite dumsnålt gjort.

      Och deras semester består ju att ett bröllop i Italien, svårt för dem att rodda om!

    Kan man bli mer PK än Flora? Och sen hymlas det om att man åker flygplan. Nej tack 🤮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.