Öppet Spår

Bor ni i närheten av Aspvägen i Saltsjö-Boo och har en källare eller uthus på tomten, kika gärna i det för att säkerställa att lilla Lovis inte är instängd där.
💔

268 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ljuset i Stockholm ikväll ❤️

      I Uppland också! Satt i min lgh och log fånigt för mig själv åt solen och skuggorna av trädgrenarna som spelade på väggen.. Känner mig fasen lite lycklig. 😁

      Håller med! Känns verkligen som vår idag, struntade i vinterjacka och kunde åka till svärmors födelsedagsfirande iklädd min rosa k kavaj som ytterplagg. Njuter!

      Det är ödlorna från nordpolen som styr ljuset.

      Blev så förvånad över hur ljust det va nu ikväll. Brukar inte se ett skit när jag går in i dotterns rum för att säga god natt vid 20:00. Men det var ljust idag 😍

    Jag har en fråga, kanske inte rätt forum men jag ger det ett försök. Jag har en son på 12 år som sagt att han inte känner sig som en kille. Inte som en tjej heller utan som icke-binär. Han har bett oss att kalla honom för hen men det tar emot. Jag födde en kille, en han, inte någon ”hen”. Anser ni att man måste kalla en person hen för att den ber om det? Det juridiska könet är ju man (kille), så varför måste då jag kalla mitt barn för något som jag inte känner mig bekväm med? Anledningen till min fråga är för att alla andra runtomkring verkar ha så himla starka åsikter om att jag tagit beslutet att även fortsättningsvis kalla honom för han.

      Om hen vill det, varför inte? Om hen uttryckligen bett dig känns det väldigt inskränkt att inte göra det.
      Eller försöka reda ut vad känslorna handlar om för hen. Du kan själv även söka hjälp för att få verktyg att hantera det, tror inte det skadar.

        Angående riktiga fall, transbarn som ska ha hormoner & operationer sabbar resten av sina liv. Det är upp till vuxna då att säga att det är puckat.

        Mår en ungdom dåligt? Surprise surprise det är vanligt. Att *tro* att byta kön skulle *fixa* deras mående är så bisarrt. Den där quickfix mentaliteten är så outgrundligt förkastlig att föra över på något barn.

          Att gå igenom en könskorrigerong är ingen quickfix! Det är en jätte lång process och flera smärtsamma operationer med lång återhämtning.

            En behöver inte operera sig men jag håller med om att det är inte någon Quickfix

      Har ni gått till botten med vad det beror på?

      Jag hoppas att du bara trollar.
      Och om inte, fan vad trist att du inte kan respektera ditt barn och hens önskemål.

      Troll?

      Om du är beredd att möta de eventuella konsekvenserna som kan komma av att du inte respektera en annan människa, så kör på.

      Skulle du tycka att det vore fel om han kallade dig för monster istället för mamma?

      Jag hoppas du trollar men om inte: du må ha fött ditt barn, men hen är en egen person med rätt till att bli respekterad. Att vara förälder är inte att ”äga” sitt barn, du måste självklart respektera ditt barn för den hen är, och som förälder spelar det i detta fall ingen roll vad du känner om detta, barnet går först!

      Jag kan förstå att det kommer som en chock. Men du måste respektera ditt barn. Det är hens känslor och du kör över ditt barn. Ditt barn behöver dig nu mer än någonsin. Lägg undan din egna osäkerhet och var stolt över att hen kände att hen vågade berätta det här för er/dig.

        Men är ni hjärntvättade??
        Nej, man måste inte respektera att kalla barnet för Hen.

        Ngn jäkla idioti som alla under 25 verkar inbillade till att tro.

        Någon som inte tror sig vara det ena eller andra har problem.
        Psykiska problem, man ska inte bara acceptera utan ge personen rätt hjälp för sjutton. Kvalificerad hjälp.
        Du är tjej eller kille, punkt!

        Sen kanske man fått inpräntat att man dka vara si eller så som som att det kommer en jäkla handbok i hur man ska känna sig om man är en tjej eller om man är en kille.
        Många tonåringar är förvirrade, deprimerade, hormoner.
        Där ska vuxna guida, stötta, vägleda, peppa och stärks personens självförtroende inte curla och vara rädd
        För att kränka lille Olle som vill bli kallad hen.

        Vidrigt som skadar.

          Hoppas du trollar. Jag är snart 40 och det är väl ganska basic att man stöttar sina barn? Att kalla hen för just det kostar inget och är helt ofarligt men tydligen viktigt för barnet. Bara att respektera det.

            Nej, det är inte helt ”ofarligt”.

              Vari ligger faran menar du?

              Elina vad jag önskar att du hamnar i samma situation. Man får inte vara så fyrkantig som du.

          Tänker att det kan vara en god väg att ta i en situation likt den som beskrivs, dvs att möta barnets tankar, känslor och självuppfattning med respekt och förståelse, vilket ger en bättre grund för att diskutera komplicerade och känsliga frågor relaterat till könsdysfori och liknande framledes. Att någon vill kallas hen behöver inte nödvändigtvis betyda något mer än att personen vill kallas hen, under en begränsad period, tidvis eller permanent, men det kan också utgöra ett första steg i ett utforskande som kanske slutar i funderingar eller slutsatser om transsexualitet etc. och kanske också drastiska uppfattningar om vad hen anser sig behöva göra för att även kroppsligt känna sig som sitt sanna jag. I vilket fall som så kommer ditt barn behöva dig, ditt stöd och din guidning på vägen, och om exempelvis en önskan om attbpånprka hormonbehandlingar eller att genomgå könskorrigerande operationer dyker upp, så vill du som förälder både för din egen och barnets skull kunna vila i vetskap om att eventuella irreversibla beslut fattas utifrån barnets inre, genuina känslor om sig själv, inte att irrationella känslor förstärkts som exempelvis en revolt mot ej accepterande föräldrar, gentemot vilka barnet tvingas hålla en hård linje för att stå upp för sig själv, och inte vågar ge sig själv utrymme att verkligen ta ett informerat ärligt beslut gentemot sig själv, vilket många gånger landar i att personen inte alls anser sig behöva dylika åtgärder utan att den faktiskt lyckas finns frid i sin biologiska kropp helt oberoende av hur hen identifierar sig eller vad den vill bli kallad.

          Lycka till båda två! ❤️

      Jag förstår dig. Hade inte heller klarat av det

      Oj vad alla trodde det är en trolltråd.. det tror inte jag haha. Jag hade känt samma sak om det var min son. Varför vet ens en 11-åring vad icke-binär är ens? Inget man behöver veta i den åldern, det skapar bara funderingar och tvivel. Barn ska ju få vara barn, inte fundera över vilket kön man tillhör.
      Förklara att hen inte är något man kan kalla sig, det är ett ord man använder om någon där man inte vet kön. Typ: ”Jag var hos läkaren idag och fick svar.
      ”Jaha vad sa hen?”

        Fast det där är fel. Många vill använda pronomenet hen om sig själva, och gör det också.

        Av alla saker ett barn kan hitta på (eller vad du nu menar?) så har jag svårt att tro att man väljer detta och vill kalla sig hen. Antagligen har barnet känt så här länge.

          det är en fas, ungen vill bara få känna sig speciell

            Kan inte ”ungen” få känna sig lite speciell då, varför kan man inte få bli respekterad även om det är en ”fas”?

      Säger som de andra här: respektera ditt barns önskan. Du kommer göra ordentlig skada annars, det kan sätta spår för livet. Ditt barn är i en väldigt känslig ålder nu, och visst detta kanske kan ändras i framtiden, men just nu är detta vad hen vill och du måste stötta!

      Vilket trams.

      Eh… För att det är viktigare att ditt barn är bekväm än att du är det.

        Hur skulle du känna om det var tvärtom? Att inte få din önskan respekterad? Det är väl just i den åldern man formas till den man är, vilken riktning man går till. Utvecklas kroppen som man känner är rätt eller inte? Och för dej är det bara ett ord, för ditt älskade barn är det viktigt.

      Varför inte använda ditt barns namn, jag menar enda gången jag säger han om min son är när han inte är närvarande, annars är det namnet som man använder.

      Han,hon eller hen används oftast när personen inte är närvarande och då spelar det ingen roll vad du använder.

        Tror att principen är oehört viktig här.

      Skulle aldrig använda falska eller påhittade kön eller pronomen till eller någon, allra minst mitt barn. Just för att jag älskar henne.

        Tack o lov för dig!
        Det finns hopp.

        Falska? Det finns i svenska akademins ordlista. Det är ett pronomen som inte specificerar kön.

          Men mina barn har specifika kön. Ickebinär existerar inte.

      Har erfarenhet av detta då mitt ena barn är icke-binär. Svårt i början, och fortfarande försöker jag mig. Men har sagt att jag gör mitt bästa, kallar mitt barn vid namn, hjärtat, sötnos etc etc. Och när jag råkar säga fel, så är det bara av ren vana och slarv vilket hen kan förstå..
      Får se om ett par år hur känslorna är, men nu är det så här och tror det gör mer skada än man tror att inte respektera dem.

      Hur ska man känna sig när man är kille då?
      Det ska ni börja prata om, för det är ju så att det finns ingen känsla som är rätt eller fel när man är en kille.
      Möjligen föreställningen om att man ska vara si eller så, och då är det ofta missuppfattningar som bygger på skolan, miljön, samhällets förväntningar etc.

        Ja vi mammor får inte glömma att trycket utifrån är så otroligt mycket större än på vår tid, när jag pratar med min son om detta och alla kompisar han har som fram och tillbaka definierar sig som olika saker får jag känslan av att det handlar om att freda sig själv en tid, tills de i lugn och ro blir förtjust i någon, vem det än blir, och och det dags att närma sig en relation. Bara det är en press, inte minst från oss föräldrar (även om vi inte menar det). Det pratas otroligt mycket om detta bland unga, även bland åtta- nioåringar för alla tiktok-videos som uppmanar dem att fundera på ”vad de är”. Men ingen behöver ta beslut omgående och därför tycker jag att artonårsgränsen är så viktig. Det år så många hormoner som snurrar under flera år, kanske finns det en anledning till att någon är låg på testosteron, eller lägre än sina närmaste kompisar? Eller låg på östrogen om det är en tjej. Jag har en fd tjej och en fd kille i barnens närhet som började processen med att byta kön när de var 18, egentligen tycker jag även det är för tidigt för hormonerna stabiliseras väl ännu senare för många. Fd tjejen har möjligen ADHD liksom mamman, och hennes storasyster har spelat på sin kvinnlighet på insta sedan hon var 12-13 år. Fd killen bor med sin dominanta, ensamstående mamma och går i en klass med majoriteten killar som spelar macho rasterna igenom. Jag hade bara önskat att dessa två hade fått vila från att behöva känna efter några år innan de tog sina beslut, men nu är det som om det nya könet blir deras ”vila”. Men vad vet jag, tydligen var de väldigt övertygade båda två och då ska jag givetvis respektera det.

      Om han vill kallas hen så säg hen. Det är tredje person så hen kommer knappt ens vara med de få gånger du säger det.
      90 % av alla tonåringar med osäkerhet kring könet landar i sitt biologiska kön innan de fyller 18, så ta det inte så allvarligt.

      Det handlar inte om dig och vad du är bekväm med i det här läget, bara gör vad ditt barn önskar. Hur vill du bli ihågkommen?

      förstår dig!

      Jag tycker ditt fokus är helt fel när du skriver ”så varför måste då jag kalla mitt barn för något som jag inte känner mig bekväm med?”. Ditt barn är ju inte bekväm med att bli kallad för han, så varför ska du då göra det? Det bör inte handla om vad du är bekväm med att säga, utan du bör lyssna till ditt barn och göra allt du kan för att barnet ska få känna sig trygg, glad och bekväm i sig själv. Som förälder måste du stötta och finnas där

        Sluta hålla på och bekräfta era barn i sånt här. Varför är barnet inte bekvämt med att bli kallad på han? Vad tror han att det innebär att vara pojke, kille eller man?

        Boka tid hos psykolog, prata mycket och förbjud TikTok.

      Det handlar inte om dig, det handlar om ditt barn. Du verkar utgå väldigt mycket ifrån vad DU vill, men ditt barn då? Det är ju hens liv och könsidentitet, inte din. Av respekt för ditt barn ska du kalla hen ”hen”, och det är bara något du får respektera och finna dig i. Kan vara ovant till en början men du kommer vänja dig. Lycka till!

      Tänk bort vad frågan handlar om (just könsidentitet) och tänk istället: ”mitt barn ber mig om det här och säger att det är viktigt”. Visst borde du väl vilja respektera det, göra det ditt barn ber dig om för att du älskar ditt barn? Jag förstår att det inte är enkelt men för ditt barns skull, och för att du inte ska stå där en dag utan en relation till ditt barn, gör ditt bästa.

      Det största du kan göra är att stötta ditt barn. Jag förstår exakt vad du menar, men det är så mycket viktigare att du står bakom ditt barn.

    Kan man få tjockare hår? Vet att det finns behandlingar nu, men funkar dem om man aldrig har haft tjockt hår?

      Undrar också! Har ätit olika tillskott i 6 månader men inte märkt ngt än

        Jag har fått fina resultat av pureolgy ’s produkter schampo och balsam och leave in. Serien heter strentgh.

        Sen oljar jag alltid in håret ca 30 min före dusch (OGX coconut oil) och sen efter dusch så har använder jag purelogys ”leave in” produkt. Använder även K18 ibland och då har jag inget balsam men har alltid i ”leave in” efter ca 10 min i håret.

        Sen alltid värmeskydd, sover i fläta och duschar håret 2-3 gånger i veckan.

        Ammat 2 barn och håret tog rejält med stryk. Kanske hade håret växt sig fint ändå med tiden utan dessa procedurer men nu efter snart 2 år med denna rutin så är håret finare än någonsin.

      Jag tror inte det. Jag har supertunt hår, risigt är det också. Inte sådär lent o slätt som många skandinaviska tunna hår ändå är. Det enda som funkar på mig är kort frisyr och plattång.

      Nej,du har de hårsäckar du har.Du kan inte få fler. Det finns hjälp som gör att håret du har växer fortare men aldrig blir det tjockare.

      Isåfall genom transplantation. Du kan inte ha i produkter eller ta vitaminer som ger dig fler hårsäckar eller som ändrar ditt DNA tyvärr.

    Jag är ledig på torsdag och vill gärna göra någon typ av dagsutflykt själv. Bor i Stockholm och tanken är alltså att jag är hemma samma kväll.

    Har någon ett eller flera tips på vad jag skulle kunna hitta på? Är öppen för allt 🙂

      Beroende lite på väder men du kan ta en skärgårdsbåt från stan och åka runt, eller bussen ut till Drottningholm där är det fint att gå runt.

        Ja drottningholm. Så fint.
        Sedan fjärilshuset är ju härligt.

          Waldemarsudde på Djurgården har Marie Krøyer utställning (snyggingen på skagenmålningarna, finns en film om henne).

      Rosendals trädgård🙂

        Underbart!!!

      Åk till Nyköping eller Norrköping och strosa runt. Norrköping har bra museum.

      Åk till Sigtuna, Uppsala och titta dig omkring

    Är det någon som följer Alexandra Bring och Victoria Törnegren? Bara en känsla av att det inte är lika mycket ”happy family” längre. De verkar inte alls umgås (av det som syns utåt), de likear knappt varandras inlägg etc. Bara en feeling att det inte är happy clappy där längre.

      De har ju valt väldigt olika liv känns det som.

    Tips på en bra sportbh med knäppning bak eller fram. Typ normalstora bröst 🤔 men väldigt hängiga dock pga ålder 😂

      Hunkemöller hkmx

      Dock utan knäppning men rekommenderar ändå,röhnisch kay sports bra!

      Inte heller knäppning (kanske finns nån modell med det iofs) men Soc. Mina sitter inte heller uppe vid hakan och Soc funkar bra för mig.

        Jag har bra med knäppning bak både från SOC o Rönish. De med knäppning verkar verkligen bara göras i svart. Trist tycker jag men är glad att det finns iallafall.

      https://www.change.com/se/product/sport-bh-black-99991870101

      Twilfits egna den länkade. Springer i den och styrketränar i Röhnisch Sport Bh Kay.

      Tack för alla bra tips 😄

    Vilket par tror ni de pratar om i slutsekunderna i senaste avsnittet av sanning eller konsekvens?

      Vad säger dom

      Haha varför lyssnar du på den skiten?

        Varför läser du bloggen?

    Camilla, du har inte fått svar av Linnea Claesson än va? Vill bara att hon ska sluta höras

    Har ni träffat någon kändis? Isf – var den otrevlig eller trevlig?

      Jag har träffat
      Linda-Marie när jag jobbade i butik – såååå gullig
      Johanna Nordström – tyvärr dryg
      Anders (Therese Lindgrens kille) – lite förvirrad men trevlig Hahah
      Eric Saade – dryg tyvärr 🙁
      Linda Lindorff när jag jobbade på hotell – glad och trevlig

        Oj enligt dig så stämmer verkligen mina fördomar om typ all dessa personer😅

        Har jobbat med Johanna innan hon blev känd. Otroligt otrevlig människa.

          Vad jobbade ni med?

            Ica Maxi.

        Man kan ju också ha en dålig dag i livet, precis som alla andra människor inklusive dig själv, utan att det är representativt för hur man är som människa bara för att någon upplevde det så i 30 sek i en kassa. Hur skulle det kännas om andra drog slutsater om dig utifrån ett tillfälle och delade med sig till tiotusentals bloggläsare, någon dag där du sovit 2 h eller blivit lämnad av din partner?

        Jag har träffat dessa genom jobb och andra tillfälligheter;
        Tomas di leva- trevlig och lågmäld
        Simkopparen Anna Lindberg- trevlig och pratsam
        Uno Svenningsson- artig och vill ej framhäva sig själv

      Thomas Wassberg, fick inte så mycket intryck men kändes trevlig

      Jag har träffat ganska många kändisar. De flesta är trevliga, en del lite oengagerade. Ingen som varit direkt otrevlig, men Bodil Malmsten var lite smådryg och spydig.

      Lite alla möjliga, ingen särskilt otrevlig men kan inte säga mer än så pga integritetsskäl ☺️

      Beror på vad man menar med ”kändis”.
      En som var med i SVT:s program Ung & Bortskämd (för flera år sedan), var på samma fest som mig något/några år senare. 🙂 HAHA.
      Så… känd från TV men inte riktigt en ”kändis”.

      Svårt att få något intryck av henne, om hon var otrevlig eller trevlig. Varken eller skulle jag säga.

        Hahahahahahaha orkar inte… Vem?

          Jag har för mig att det var hon som hette Paulina Starborn. 🙂

            Åhhh Paulina <3<3<3

      Varit tillsammans med en amerikansk hockeyspelare som spelade i ett svenskt lag, så jag får väl säga honom, men jag vill inte säga vem det var😅😂😇

        Jag har en liten av en grej för hockeyspelare, tycker de är så snygga. Men man hör ju ofta om att de är fuckboys och dåliga i sängen? Vill du svara om det stämmer eller inte? 😅

          Haha det tycker inte jag vanligtvis, han är inte heller särskilt snygg egentligen, han är mer söt.
          Han är verkligen ingen fuckboy alls faktiskt, men dålig i sängen – ja! Eller inte värdelös men har legat med bättre😅😂 men han är definitivt den finaste personen jag har träffat så det gjorde inget att han inte är den bästa jag har legat med, det vi hade var ändå fint🙂

          På riktigt, tror du att just alla hockeyspelare är snygga? Du tror inte att ser jätteolika ut, precis som att alla på ICA inte är snygga? En snygg kropp har dom oftast däremot.

      Nej men fick kontakt med en svensk B-skådis på en sexsida under tiden då jag var ung, trasig och självskadade. Han ville ses och ha 6 på en sunkig toa på centralen. Sedan dess kan jag inte se någon film med honom utan att tänka på vilket slisk han är. 😂

        Vem?

          Säger inte namnet men han är med i en 90-talsfilm med H*lena Bergstr*m..

            Hon gjorde rätt många filmer på 90-talet…

              Blackjack!

                Ja* Mybra*d?

                  Nej, Ca*l Kjel*gren. Trummisen

        Vill veta vem 🙈 säg 90-talsfilmen :p

      Stellan Skarsgård han var trevlig.
      Isabella scuroppco nu stavar jag nog fel hon var jättegullig.

      Kenza- verkade som en vanlis (många år sedan)
      Laila Bagge – jätte trevlig
      Prins Carl Philip och Sofia -jätte trevliga
      Michael Bindefeld -dryg
      Michael Björklund -jätte dryg
      Isabella Löwengrip – trevlig
      Johan Jureskog – försökte ragga på allt och alla trots att han var gift

        Har också träffat Jureskog, håller med, otrevlig och sliskig.

      HP Baxxter från Scooter, trevlig men sa inte så mycket.
      McDreamy aka Patrick Dempsey, jättesnäll och trevlig.

      Prinsessan Sofia innan hon blev tillsammans med CP – trevlig, glad och lite blåst.

        Tydligen tillräckligt bright för att lyckas stärka en prins. Avis?

          Snärja*

          Hon är ju en direkt kopia av en ung Sylvia.

            Silvia*

          Behöver man vara bright för det verkligen?

            Tror inte Carl-Philip är typen som blir attraherad av en blåst brud. Sen så stämmer det inte ens.

              Hahaha gar träffat båda en hel del och CP är INTE bright. Förstår inte varför någon skulle få för sig att han skulle vilja ha en smart tjej? Ingen i svenska kungafamiljen är särskilt bright, men det behövs ju inte heller

          Prinsen kanske inte heller är just bright..så andra egenskaper kanske är viktigare för stt matcha? Vem vet?

            Jo det är han, det är bara ni som har mindervärdeskomplex och behöver projicera det på andra som är mer lyckade än vas ni är.

              Haha du har koll i a f skönt att höra🥰

              Nej, det är han inte. Om du har träffat honom och tycker att han är bright tyder det på att du…inte (heller) är det

      William Spetz, världens gulligaste
      John Levén från Europe, supertrevlig
      Maria Lundqvist, galning
      Lite smal kändis men stötte på brittiska komikern Roisin Cantwell i London, hon var jättegullig och tyckte det var lustigt att nån från Sverige kollade på 8 out of 10 cats does countdown.
      Ralf Gyllenhammar från Mustasch, vanlis men utåtriktad och trevlig
      Komikern Erik Sporrong, tar mindre plats än man hade kunnat tänka sig om man följer honom på Instagram
      Max Martin, väldigt genuin och betedde sig inte som en ”kändis”
      Frasse Levinsson, otroligt självgod

        +1 på William Spetz! Så engagerad och trevlig, trots att vi var fulla och säkert lite jobbiga

      Peter Jöback- otroligt trevlig.

      Japp. Spenderat några timmar tillsammans med en sportikon (visste inte det då), där tanken var att han skulle köpa sex lite senare i sitt hotellrum. Han ångrade sig, men betalade för pratstunden. Han var trevlig, och jag helt ovetande om vem han var, så han kunde väl bara vara sig själv i mitt sällskap.

      Bianca ingrosso! Jobbade på ett fik hon brukade komma in och handla på. Har haft förutfattade meningar om henne men de motbevisades helt. Hon var sååå trevlig och ena gången frågade jag henne om en rouge från caia som inte fanns kvar längre och hon började söka upp liknande för att visa mig och tog verkligen sin tid. Så gullig tjej, kändes jordnära och brydd!!

      Shirley Clamp- jättetrevlig

        Satt bakom hennes mamma på tåget till Stockholm en gång😂 bredvid henne satte sig en tant och mamman berättade väldigt tidigt in på resan att hon var shirleys mamma. Mamman lät trevlig och verkade gilla att prata😅

          Haha låter som hon ärvt det 😂

      Uggla och Orup för 30 år sen mycket trevliga

      Sara Biderman – dryg och divig.
      Michael Delér- snäsig och mean girl attityd.
      Tanbyklara – supergullig och trevlig.
      Andreas Wijk – Trevlig!
      De vet du – Trevliga och charmiga hela bunten.

      Chris Noth, han var väldigt trevlig och glad!

        Det var roligt att höra tycker jag!

      Jag har jobbat på Kulturhuset i anslutning till Stadsteatern så jag har träffat väldigt många där. Många skådespelare blir rätt nerviga och stökiga när de ska upp på scenen. Men de flesta har ändå varit riktigt trevliga när de inte gått in i rollen. Tom Persbrandt var riktigt gullig för det mesta och det här var inte under hans mer nycklar år.

        Nyktra skulle det stå 🤓

      De flesta kändisar jag träffat har varit när jag jobbade på flygplatsen och då är ju inte alla på sitt mest ”hej hej jag älskar alla”-humör men de absolut trevligaste där var Jill Johnson och Kronprinsessan Victoria ☺️ de blygaste men ändå artiga var Prins Carl Philip och Håkan Hellström. Min man (som också jobbade där) säger att Foo Fighters var sjukt trevliga.
      I New York träffade jag Sarah Jessica Parker och hon var fantastiskt gullig!

      Den knepigaste jag träffat var nog Petter Stordalen. Han var inte otrevlig, men väldigt ”full of himself” 🙃

      Adam Pålsson – så sjukt trevlig och sympatisk!
      Leif mannerström- otrevlig och sexistisk
      Kami – glad och trevlig
      Filip Berg – lite förvirrad med glad och lätt
      Håkan – exakt som han presenteras i media, glad och trevlig
      Micke dee – extremt jordnära och empatisk

      Jobbat inom hotell, och på så sätt stött på en hel del kändisar.
      Carola – oerhört divig och full av sig själv
      Pernilla W – stressad och inte så trevlig
      Orup – Supergullig och trevlig
      Alice Bah-Kunke med man – Trevliga och rara, jag fick springa och köpa frukt till henne då hon var gravid och mådde illa 🙂
      Ulf Lundell – Väldigt trevlig och förvånansvärt snackig
      Kattis Ahlström – Otrevlig, sur och dryg

      Laila Bagge – Otrevlig, dryg, kändiskåt
      Linus Wahlgren – Trevlig men lite distanserande
      Pernilla Wahlgren – Trevlig och proffsig
      Lena PH – Trevlig men väldigt blyg, lågmäld
      Jill Johnsson – En riktig narcissist, särbehandlar sina egna barn mot sina bonusbarn. Otrevlig och dryg

      Ola Salo är fantastiskt trevlig, tar sig verkligen tiden att prata! Jättegullig..! Idol Ola dock, jättedryg och uppblåst, tror att han fortfarande är flickidol 😂 Kändiskomplex på honom! Icona Pop är trevliga med men lite svåra att komma nära inpå, dem är väl trötta på hypen. Peter Haber är jättesliten men snäll, men man märker att han är trött alltså 😅 Förståligt!

        Blir såå nyfiken på interaktionen med Idol-Ola, har en kompis som älskar honom. Berätta mer!

    Gravid och magsjuk – alltså mår sååå dåligt!

      Krya på dig!

      Krya på dig!

    Min dotter bröt nyckelbenet idag. Hon har såå ont och somnade nyss med Alvedon i kroppen. Har någon erfarenhet av hur länge det kan göra såhär ont? Det är ju självklart vila som gäller i veckor framöver men tänker mer på när den värsta smärtan kommer avta lite.

      Har brutit nyckelbenet två (!) gånger. Det gör vidrigt ont varje gång man rör överkroppen, klär på sig osv. Det värsta gick över efter några veckor, hemskt var det.

      Ganska sjukt att barnet inte fick starkare smärtlindring än Alvedon? Kom igen liks

        Det är ett barn, tycker du att hon ska få Morfin?

      Mitt högra nyckelben gick av och hamnade omlott. Fick morfintabletter för första 1-2 veckorna och ”bandage” för att dra bak axlarna. Förjävla ont gjorde det, i höjd med förlossning nästan.

      Ett par dagar brukar den värsta smärtan sitta i för vuxna.
      Barn läker snabbare så skulle tippa på 1-2dygn.

        Har du själv brutit nyckelbenet? Jag fick höra samma från läkare på akuten om ”ett par dagar” men kan säga att smärtan var hemsk i flera veckor. Alla jag känner som brutit nyckelbenet har också haft väldigt ont i flera veckor. Obs inte för att skrämma ts utan bara för att jag genuint undrar om ”ett par dagar” alls är realistiskt…

          Japp.
          Klart man har ont en lång tid men den jobbig smärtan släpper efter ett par dagar.

          Givetvis kan det variera beroende på hur frakturen ser ut.

            Okej ja kanske beror det på hur frakturen ser ut. Fick höra min var av den vanliga sorten som inte kräver operation, bara sjukgymnastik.

      På mig gick den värsta smärtan över på ca två dagar. Ont gjorde det när jag rörde mig i några veckor men ”vilosmärtan” gick över ganska snabbt.

      Minns inte exakt men ett par veckor, typ 5 veckor kanske? Tog citodon när det var som värst. All smärta försvann inte förrän ca 8 månader senare.

      Ja det gjorde noll ont märkte efter en vecka eller så var 8-10 år.

    Tips inför första tiden som förälder?

      Det klassiska: förbered matlådor som du enkelt kan ta till när du är trött eller bebis bara vill vara med dig.

      Gör det som känns bra för dig, tacka nej till besök om du inte orkar, sov med bebis om du är trött och ha färdig mat i frysen. Och lyssna alltid på ditt mammahjärta och inte massa åsikter från andra <3

        *bebisen

          Vad angår det dig hur andra skriver?

            För det är fel och borde förbjuda

      Prioritera sömnen, både bebisens och föräldrarnas sömn. Hitta ett sätt som gör att alla sover. Allt som händer på natten räknas inte och man får inte bråka dagen efter om hur man själv/den andra agerade mitt i natten. Man kan bli så fruktansvärt galen av sömnbrist och mitt i natten är ingen på topp. Läs på om amning. Gå amningshjälpens kurs på nätet eller live om ni kan. Båda föräldrarna måste gå amningskursen. Jag hade aldrig klarat av amningen om inte min man var insatt och kunde påminna om fakta, ge stöd och pepp när det behövdes. Vårda eran relation och prata om hur ni mår, försök att inte skiljas innan barnet blir 3 år.

        Och sista: välj vilka personer du vill lyssna på och få råd från, strunta i alla andra. Min moster hade massa åsikter om att vi samsov, jag började tveka, tills jag insåg att jag skulle ALDRIG lyssna på hennes råd i andra situationer, varför ska jag göra det nu?

          Ja det var väldigt befriande när jag kom fram till att jag inte skulle lyssna på min mamma och hennes trettio år gamla idéer om att jag måste vänja av min bebis sitt beroende av mig så fort som möjligt, eftersom det skulle bli så jobbigt för – mig! Först långt senare fick jag höra att hon hade förlossningsdepression när hon fick mig, därav hennes råd gissar jag…

      När jag ammade om nätterna hade jag alltid ställt fram ett fat choklad muffins på kvällen.. BÄSTA när man gick där och irrade i natten😁

        Annars…du kommer få kläm på det mesta ganska snabbt. Alla ungar är olika så gör det som passar er bäst💙

        Otroligt bra idé!

          Är det? Ett fat chokladmuffins varje natt… Känns kanske inte helt rekommenderat av cirka alla som vet någonting om kost.

            Den första tiden där får man ju göra vad man kan för att hålla ihop, tror knappast att många chokladmuffins ett par månader gör något i det stora hela. Kanske var det som fick henne att inte tappa förståndet

            Går otroligt mycket kalorier vid amning. Jag körde marabou. När kroppen skriker efter mat mitt i natten är det bra att ha till hands. Är ju under de första veckorna innan allt stabiliseras. Kommer inte hända något farligt!

            Men om du vill tipsa om äppelskivor istället så gör det. MITT tips är kladdiga chokladmuffins, gärna med extra smält choklad på toppen…vrålät ikapp med ditt barn!!!!!!!

            Sluta hetsa.

      Ge inte upp ang amningen! För många inkl mig tog de flera veckor att få det att funka bra, och tänke många gånger ”ska de verkligen göra såhär ont och dessutom vara krångligt?”

      Läckte massor, ont och spände, meckigt att få till med en bra postion. Men oj vad lätt allt gick sen och så smidigt och bra. Vet att amning är en känslig fråga, men ville bara peppa lite att håll i och håll ut (om du nu tänkt att amma)

      Och stort lycka till med förlossningen, du har en fantastisk tid framför dig<3

        Och jag vill säga då: skit i amningen om den får dig att må kasst. Det finns ingen anledning att kämpa i månader om det får dig att bli helt miserabel.

        Amningen avgör inte om man är en bra förälder eller ej ❤️.

          Jag instämmer! Jag slet i två veckor. Grät flera timmar per dag och blödde från bröstvårtorna. När jag väl bestämde mig för att skita i amningen kändes det som att 1 ton lyftes från mina axlar.
          Så mitt tips är att inte envisas för länge med att försöka amma om det får dig att gå under. <3

          Håller helt med, önskar att fler hade sagt ”skit i amningen” istället för ”kämpa på, det blir bättre!”. Att sluta amma efter 6 veckors kämpande var en sån enorm lättnad. Jag blev omedelbart en bättre mamma eftersom jag inte mådde skit och min son fick ordentligt med mat och blev lugn och harmonisk. Amning i all ära men flaskbebisar blir kanon de också 🙂

        Jag skulle säga totalt skit i det som gör ont vecka efter vecka. Verkligen INTE säkert att det fu kar efter veckor av smärta. Som gravid har man lidit nog.

      Vila när barnet sover och skit i disk & städ är mitt tips. Menar inte att hemmet ska se ut som en svinstia men att du inte ska hålla på att städa ihjäl dig!

      1. Vila när barnet sover. Jaaa det är ett slitet råd men det är 100% rätt. Om du har en partner bör hen avlasta med sysslorna i hemmet, om du är ensamstående är det bättre att dra ner på kraven ordentligt och snabbt fixa undan sysslorna medan barnet är vaket än att ”slösa” sovtid på att typ tvätta. Sov när du kan.

      2. Om du har en partner: jämställt föräldraskap! Våga lämna över till partnern och våga ställ krav. Man orkar så otroligt mycket mer om man hjälps åt.

      3. Försök att inte ha några idéer om hur det ska bli med bebisen. Jag ser ledsna mammor som varit inställda på barnvagnspromenader och fika på café på dagarna och sen får de bebisar som vägrar vagn. Ta det som det kommer och skruva ner förväntningarna.

      4. Tänk på att allt är en begränsad tid (på gott och ont). Om bebisen bara vill sova på dig så stressa inte över det. Det går över. Etc.

      Har en liten precis nu, och säger som flera andra, välj vilka råd som passar dig och tänk på att alla är experter på sitt barn. ALLAAA kommer att ha råd som har funkat på deras ungar. Men du blir expert på just ditt.
      Köp typ inget förrän bebisen kommer, jag använde sjukt lite saker. Och sen: man måste inte hala runt bebisen i varenda famn om det inte känns rätt. 🙂

      Känner man inte för att någon annan (ens ens släkt) ska hålla bebisen är det helt ok. Det är ni som bestämmer när och om ni orkar ha besök också. Läs på om amning, be om hjälp om det krånglar (amningsmottagningen, amningsgrupp på fb osv) , sov så mkt du kan, se till att din partner tar ansvar och våga låta den ta ansvar

      Om ni är två föräldrar, låt den andre ta hand om barnets på sitt sätt och hitta sina egna lösningar.

      En låda inför natten brevid sängen. Med saker för att byta blöja i sängen typ blöjot,wipes, underlägg, hundbajspåsar. Sen är det bra att ha saker som vatten och snacks i lådan. Så att man inte måste gå upp.

      Mitt tillägg (många bra tips, bl.a det att inte lyssna allt för mycket på diverse tips;)
      * en duschslang som når till toastolen
      ..vi råkade ha det, och efter förlossningen kunde jag skölja underlivet istället för att torka med papper (ursäkta för inrim beskrivning, men jag lovat att går det att ordna så är det guld värt)

      Tacka ja till det DU vill/orkar. Det är ingen mänsklig rättighet att få bära en annans nyfödda. Lämna tillbaka saker du får som du inte vill ha. Ditt barn dina regler. Ät sånt du älskar, ta dig tid. Be om hjälp med det DU vill ha hjälp med (måste du handla så be någon handla åt dig så du kan vara hemma med bebisen eller tvärtom).
      Finns det en partner så involvera hen i matningen från första sekund så man är 2 som kan mata annars kommer du vara låst vid spisen så länge du är den enda som kan mata.

      Glöm inte att det kan vara helt underbart också!

      Om ni är två föräldrar, ha partnern hemma mer än de 10 dagarna!! Minst en månad. Alltså det är såååå stor omställning att få första barnet, du kan ha ont i kroppen, sova uselt. Det hjälper massor att få avlastning från partnern de första veckorna.

    Magsjuk igen. Yngsta sonen insjuknade på skärtorsdagen, var symptom fri nästan hela långfredagen för att återigen insjukna natten till påskafton. Dottern sjuknade in torsdagen veckan efter och jag med. Tillfrisknande och sjuknade in igen natten till söndag. Känns som det aldrig tar slut 😫

      Åh fy, jag lider med er! Vi har också haft flera omgångar av magsjuka och man blir fan deprimerad av det. Det är så hemskt!

    Tips på bra och prisvärd frisör i Stockholm? För klippning ☺️

      Lucy på Fermano Sthlm, ligger i Fridhemsplan

    Dottern på 6 år har fått UVI. Hon hade det för två år sedan och kunde utan problem inta krossade Furadantin tillsammans med sylt eller yoghurt.

    Denna gång har vi försökt först med Selexid. Omöjligt att svälja hela (har även testat Medcoats tablettöverdrag). Krossade var ännu värre då de smakade fruktansvärt. Dottern kräktes av smaken och fick kraftig ångest. Fick bara i 2 st av de 15 tabletterna.
    När vi testade med Furadantin istället så har hon totalvägrat. Vi har försökt allt. Hon får fullständig panik. Skräcken lyser i ögonen och hela flickan skakar av panik och gråt. Vi har mutat med leksaker och roliga aktiviteter. Peppat och stöttat henne. Ingenting fungerar.
    Jag har sagt att det finns flytande medicin att tillgå (Trimetoprim), men samma panik även här.

    Hon har nu haft besvär i 2 veckor. Jag blir så less och känner mig så maktlös. Trots att jag själv arbetar i vården och borde ha alla ess i rockärmen så står jag här och vet inte vad jag ska göra.

    Vi har såklart försökt med huskurer, men infektionen har ännu inte gett med sig. Lär nog behövas antibiotika innan det går över.

    Har ni något tips?

      Kan du få henne att dricka tranbärsdryck eller vatten med citron i?

        Tranbärsdryck dricker hon inte, har försökt.
        Citronvatten går bättre. Ger både det och vanligt vatten. I normalfall dricker hon bara vanligt vatten. Är inte mycket för saft, läsk eller mjölk.
        Uppmanar henne att dricka ordentligt.

      Har läst nånstans om att ge det med en sked chokladsås/kolasås för att maskera det!

      Vet vilket h*lv*te du har med att få i ditt barn medicin. Har haft likande med mitt barn. Kämpa på, det går tillslut även om man ibland tror man ska bli galen ❤️

        Har försökt. Hade stora förhoppningar då många skrivit att chokladsås ska fungera, men tyvärr inte…

          Men berätta inte att det är medicin i 😁

            Nja. Om hon får en sked chokladsås bara sådär så lär hon förstå att det är något lurt med det.
            Ingen dum idé annars. 😉

          Jag lider med dig! Vi har aldrig lyckats med våra. Vår äldsta fick sån panik att han kissade på sig. Kändes som ett regelrätt övergrepp och vi har aldrig fått kläm på det. Men som tur väl är har det ändå läkt ut av sig själv till slut men gör det inte det så är det ju dropp på sjukhus som gäller.

            Vi ska försöka vidare här hemma med att få i henne medicinen, och därtill fortsätta med egenvårdsstrategier. Förhoppningsvis läker det ut.. Eller så tar hon medicinen.. Eller försämras och behöver läggas in.

              Brukar ni ibland göra smoothie? Kan man möjligtvis blanda ner medicin där?

      Vi hade en gång öroninflammation. Blandade flytande medicin i lakritsglass. Nöjd flicka åt glass morgon och kväll i 14 dagar

      Glass före, så tungan är lite domnad av det kalla och sen den flytande. Gissar att det låst sig för henne och det kommer bli svårt att få henne att svälja tabletter just nu.

      Jag hade mycket UVI förr och fick rådet att badda urinrörsmynningen med eucalyptusolja. Det hjälpte med smärtan omedelbart, var så lättad efter det och hade alltid oljan hemma eller på resa efter det. OBS att det känns ordentligt direkt när man sätter på det, det känns som en blandning av att det kyler och bränner men går över på några sekunder (testa på dig själv först?). Om din dotter redan har dåliga känslor eller ångest kopplat till UVI:n och behandlingar så kanske just denna metod inte ska tillämpas. Förhoppningsvis hjälper det kanske någon annan läsare, för mig förändrade det typ mitt liv.

      Jag har fragmentariska minnen av att båda mina föräldrar tillsammans brottade ner mig medan jag skrek hysteriskt för att få i mig nån slags flytande medicin. Tror jag hade örininflammation eller något. Blev folk av mig också. Nästa gång jag var sjuk var jag tydligen på något magiskt vis inte rädd för medicin längre heller.

        Samma här. De la mig på golvet, en höll i armarna medan den andra bände upp munnen och stängde den efter de gett mig antibiotikatabletter som till slut smälte i munnen och smakade fruktansvärt. Inte jättetrevliga minnen, skulle INTE rekommendera det. Får fortfarande kväljningar av tabletter. Skulle föredragit att de fick mig inlagd med dropp eller vad som helst.

        Hittade ordet som sätts i modd. Skrev detta:
        Samma här. De la mig på golvet, en höll i armarna medan den andra bände upp munnen och stängde den efter de gett mig antibiotikatabletttter som till slut smälte i munnen och smakade fruktansvärt. Inte jättetrevliga minnen, skulle INTE rekommendera det. Får fortfarande kväljningar av tabletttter. Skulle föredragit att de fick mig inlagd med dropp eller vad som helst.

          Åh fy! Hade inte kunnat tänka mig att fysiskt hålla fast henne och bända upp munnen. Där går verkligen gränsen. Förstår att man vill väl men någon måtta får det vara. Kan tänka mig att det även blir svårare i framtiden då ett barn sannolikt lär associera medicin och sjukdomar med att bli fasthållen och fysiskt itvingad medicin.

            Tror såklart inte att du skulle göra så! Men ”Nick” verkar ha en skev bild av det hela…

              Men ett barn är ju förälderns ansvar, om det inte går på annat sätt så vad ska de göra? Obehandlad UVI är verkligen inte heller kul, om de inte får i sitt barn medicinen orsakar de ju fortfarande indirekt lidande. Du vet inte om du har svårt för tabletter på grund av det eller om du skulle haft det ändå.

            Frågade en läkare nyss, här har du svar:

            ”Man trycker i ungen medicin. Spottar den ut/spyr inom en halvtimme, helt ny dos. Spottar den ut inom en timme, halv ny dos”

            Att låta sitt barn bli så sjukt att det krävs inläggning på sjukhus för att man inte vågar göra nåt som ger en dåligt samvete är inte föräldraansvar. Slöseri med vårdresurser också.

              Vi blev instruerade av vården att hålla fast båda våra barn för att ge Astmamedicin. Man kan ju inte låta bli och låta barnet bli sjukt?

                Båda vi föräldrar fick vara med för att få i vår då treåring astmamedicin. En som höll i och en som hade på masken över ansiktet och höll där tillräckligt länge. Hemskt med ett barn som skriker och försöker ta sig loss, men vad ska man göra?

                Fick inga men som tur var. Efter några gånger vile han själv ta masken och hålla den framför ansiktet så vi kunde spruta i medicin.

                  Och vi blev instruerade av vår kompetenta läkare på barnmedicin att INTE hålla fast vår son för att ge astmamedicin. Istället ha masken framme, leka med den på en docka, låta sonen leka och pilla och prova själv. Tog ett par dagar sen har det aldrig varit problem att ge honom inhalator.

                    Det var det första vi försökte men efter några dagar blev det ohållbart med en unge som knappt kunde andas på nätterna och kräktes av hostattackerna. Han ville inte ens ta i masken.

                    Går det göra utan tvång ska det alltid vara första alternativet, men ibland går det inte.

                    Nu verkar ju Doktor Hatt redan testat allt som har med frivillighet att göra och hoppas på att sin dotter ”försämras” i en väldigt smärtsam sjukdom så att de kan få vård inne på ett sjukhus istället, allt för att undvika en obekväm situation hemma.

              ”bara” UVU kan dessutom bli njurbäckeninflammation med njurskada som följd. En bekant fick dessutom sepsis och en förstörd hjärtklaff.

      Kunde inte svälja tabletter när jag var liten och krossa var så äckligt, hatade medicin men hade ofta halsfluss.
      Min mamma la lite yoghurt på en sked, sen tabletten hel och lite till yoghurt, jag tog in skeden i munnen och svalde men hade ett glas vatten som jag började dricka med en gång också för säkerhets skull. Det funkar inte heller för henne?

      Jag tyckte det gick jättesmidigt, satte aldrig i halsen, blev inte som att jag glömde bort hur man svalde som det blev om jag la tabletten i munnen och skulle svälja.

      Ni kanske kan öva på detta fast med en godisbit som är i samma storlek? Eller skära ut en liten banan eller något, det ska ju gå ner lika smidigt som en tablett såklart och inte vara farligt.
      Så inte försöka lura i henne tabletten utan berätta att det är viktigt att kunna ta medicin och öva med något som inte kan smaka illa och att hon själv får lägga det på skeden så hon har kontroll.

      Har inte barn själv så detta är kanske en jättedålig idé. Men minns hur läskigt jag tyckte det var men jag hade inte fått samma panik som din dotter så mitt utgångsläge var bättre. Men när mamma gjorde detta med yoghurt i skeden och det funkade med en gång så gick det smidigt.

      Efter kuren var gjord fick jag en prenumeration på en tidning som jag hade velat ha länge, kändes stort och stolt att få hem en tidning i posten med mitt namn för att jag hade varit duktig 🤣🤣

      Skrev ett svar men fastnade i mod, kanske jättedålig.

      Hoppas det löser sig❤️

      Kan hon inte få flytande antibiotika? Jag(supervuxen) kan inte svälja tabletter och fick flytande, för barn när jag hade infektion efter min bröstcanceroperation. Svindyrt blev det för mig, men flr barn är det väl kostnadsfritt?

      Men hon är ju sex år. Det måste väl gå att resonera med henne. Hon vill väl inte ha ont av urinvägsinfektion?

      Det är verkligen superjobbigt. Vi fick hålla fast vårt barn och spruta in penicillin med en sån medicinspruta längs kinden inne i munnen. Ja, barnet skrek och man känner sig som en hemsk människa. Men medicinen gick i, barnet blev friskt och vi förklarade förstås innan att nu ska vi ta medicin, så gjorde vi det snabbt för att inte dra ut på lidandet, och så en chokladbit efter. Pratade också med läkare om vägrandet och han sa typ ”ibland behöver man göra sådant som förälder”. Förstår ändå vad han menar. Om ens barn hade cancer, inte hade man struntat i medicinen då?

      Fy, vad jobbigt!🥺
      Minns när jag var liten på 60-talet och skulle få någon rosa trögflytande hemsk penicillin. Spydde varje gång och mina föräldrar jagade mig runt lägenheten då jag skrek i panik. Dock kommer jag inte ihåg hur det löste sig, eftersom det var viktigt att få i mig det.😐 Hoppas på det bästa för ditt barn!💞

      Ge tabletten i en sked med sylt

    Läste någon bloggen?? Var kanske 10 år sedan, en tjej som hette Ida S-någonting, var runt 20 typ. Var under en period aupair i England och hade en pojkvän som hette Luke. Hon hade anorexi och var inlagd ett tag. Tror hon bodde i Skåne. Var nog en ganska liten blogg, och kommer inte ihåg hur jag hittade den, men kom bara att tänka på henne och hur allt blev för henne. Någon som känner igen beskrivningen? 😀

      Ja jag tror jag känner igen beskrivningen! Vet att jag också läste en blogg om en tjej som hade anorexi och som visade bilder inifrån när hon var inlagd. Har för mig att pojkvännen också var ganska mycket äldre?

      Kom nu även att tänka på bloggen som hette typ Linashandleder? Hon verkade vara en sån fin person men verkade lida så otroligt mycket psykiskt, att hon tillslut avslutade sitt liv, så sorgligt.

    Jag har till och från följt Cissi Ristilä på insta, som tidigare hade kontot 100kvmkärlek. Kom på att jag inte sett något inlägg på ett tag och ser nu att hon inte uppdaterat sedan i februari. Hoppas verkligen att det inte hänt något tråkigt, hon var ju då ganska långt gången i sin graviditet.

    Är inne på dag 6 med halsfluss (själv diagnostiserad men med rätt självklara symtom som extremt ont i halsen och vita prickar). När jag läser på nätet så står det att det kan ta upp till 2 veckor innan man blir frisk?! Inte haft halsfluss sedan jag var litet barn, förstår inte hur man ska stå ut med detta så länge….

      Har aldrig väntat ut halsfluss utan fått antibiotika.

        Dom skriver inte ut nåt för halsfluss längre

          Jodå, jag fick antibiotika utskrivet 3 gånger under ett och samma år pga halsfluss. Genom vc. Förra året. Skulle verkligen ringa om jag vore du, Hanna

          Inte? Hade halsfluss 4-5 ggr föra året och har fått antibiotika varje gång.

          Jo jag har fått antibiotika dag 2.

          Det gör de visst.

          Vc vill helst inte skriva ut det, men det gör dem ändå. Jag är en av de som lever med halsfluss, alltid fått utskrivet.

      Men du har ju angina, till det behövs ju alltsomoftast antibiotika/penicillin!

    Alltså vänner som lägger på lite extra på summan man ska swisha dem för vad man delar på. Exempelvis om något är värt 40 kr så säger vännen ändå att man ska swisha 70 kr, wtf. De vill inte visa något kvitto heller, men jag räknar alltid ut då jag kollar upp i efterhand. Har märkt att jag har flera såna här vänner som gör såhär. Vad är detta för vänner jag har.. Tar de på riktigt typ dricks för de fick handla det och vara host (dock de själva som erbjuder sig ju)?

      Dina vänner handlar och fixar maten.
      Då är det bara att betala och vara tacksam.

      Skulle jag ha någon i kompisgänget som skulle kräva att se kvitto och gnälla över betalningen skulle helt enkelt inte bli bjuden nästa gång.

      Om du har flera vänner som gör detta, så är det kanske du som räknar fel helt enkelt.

        Vi alla turas ju om att hosta? Vi andra tar ju inte extra? Personen som hostar som gör såhär med att ta extra får ju även behålla resterna av maten och dryckerna som blir över, och vi hjälper denna personen att städa efter oss..?

          Hosta, är ni sjuka? Eller menar du vara värdar?

            Herregud vad rolig dryg humor du har

              Eller så har du ett dåligt ordförråd. Vårda vårt svenska språk annars försvinner det. Och om du stör dej på att dina vänner tar betalt 30 kr för nåt som inte är specificerat så behöver du ju inte deltaga i det sammanhanget. Du får väl be om en redovisning innan du går dit, ska det bjudas eller ska ni dela kostnaden. Ska alla betala lika mycket eller är värden/värdinnan undantagen då hen står för platsen (dvs lgh/hus).

                Jag skriver väl hur jag vill? Scrolla förbi om du ska leka ordpolis och spela dum när du faktiskt förstod från första början. Och att du på riktigt tror det enbart handlar om 30 kr, när jag ju skrev att det var ett exempel enbart.

                  Du har säkert rätt Jessika, fortsätt du att skriva sjukdomssymptom-ord istället för rätt svenska om det känns bra. Andas lite också, speciellt när du swishar.

        Då får man ju vara överens om det, att den som ordnar allt får lite extra annars inte! Annars får man völ turas om

        Jag visar alltid kvitto, har även blivit tillfrågad om det. Rätt ska vara rätt, man ska inte utnyttja sina vänner, förmodligen bara i din värld som det är rätt

      Låter inte normalt,
      Aldrig hört talad om ens!

      Nej skulle aldrig någonsin hända eftersom vi inte tar betalt efter en middag!?? Sinnessjukt. Bjuder jag mina vänner så drar jag inte upo ett kvitto efter. Ingen av mina vänner gör så. Vid större högtider så kör vi lite mer knytis om alla samlas och partners och barn osv, men det är ju lika mkt pga fixandet som pengarna.

        Jag har ju inte skrivit att vi bjuder varandra..? Det är inte exakt samma gäng varje gång heller.

          Nä men min poäng är att bjuder man hem ngn så bjuder man på maten. Allt annat är snålt

            Absolut inte. Vilken konstig regel du har. Alla har inte råd att bjuda en massa människor på mat och dryck som ska mätta

              Jag får inte riktigt ihop dig helt ärligt… Om du är en person som har förståelse för att alla inte har råd att bjuda på mat (vilket är toppen!), så känns det väldigt märkligt att du samtidigt kollar upp/kräver att se kvitto på vad summan du ombeds swisha har använts till. Om ni kommer överens om att en person bjuder, och de handlar och lagar, och så berättar de vad folk ska swisha, då swishar man och släpper det sen kan jag tycka.

              Det är såklart lite udda att be om extra swish tillbaka, men det låter också som att det rör sig om iaf en person som har det rätt knapert ekonomiskt, om man behöver få swish på 30-70kr från sina gäster. Om det inte är typ samma person som bjuder hem varje vecka, och i så fall kan jag tycka att det är rimligt att ta extra för besväret.

                Jag är den som har det mest knapert ekonomiskt. Jag började kolla upp då det var ologiska summor.

                Jag har inte använt mig av ordet ”bjuder”. Vi lagar och förbereder maten tillsammans. De summorna jag använde var verkligen bara snabbt exempel, det rör sig inte bara om ”30-70 kr”. Jag har också skrivit högre upp att vi turas om, det sker ju inte hos samma person varje vecka…

    Min partner har varit storrökare. Har bett honom sluta röka och det höll i ett år, men senaste året har han börjat smygröka. Har påpekat att han luktar rök, smakar rök osv men då blir han bara sur och defensiv. Ska jag fortsätta tjata och dra upp detta (med anledningen att jag inte vill att han dör i KOL eller lungcancer i framtiden) eller ska jag bara släppa? Är så trött på att han blir sur och är trött på att bli ledsen och arg.

      Släpp. Svårt att förändra någon som själv inte vill.

      Jag hade gjort slut. Skulle aldrig palla vara ihop med en rökare. Det är verkligen en dealbreaker för mig.

        Okej. Men ts kanske älskar sin partner i övrigt och tycker att det är en tramsgrej att göra slut för även om det är en dealbreaker för dig

          Och det gör jag. Han rökte när jag började träffa honom, så jag visste ju att det var en vana han hade. Då försöker jag släppa det så gott jag kan.

    Nån som köpt kläder från Passenger clothing? Bra grejer eller? Och hur var storlekarna?

    Jag tycker att det är så kul att få se hur Julia Franzén ser ut på riktigt och inte bara på bilder. Nu när jag tittar på Julias och Bingos serie. Hon ser verkligen annorlunda ut på filmat material tycker jag i jämförelse…

      Tänkte det samma när jag tittade på hela kändissverige bakar.

      Sjukast är ju hur olik hon ser ut sig själv innan alla operationer. DET är en chock och ger en en svindlande insikt i hur mycket man kan ändra (läs: hon var vacker innan och är vacker nu) Bara menat som observation

    Vad hände egentligen med *m*ly? Hon som var ensamstående till en som som börjar på B. Hon hade en sällsynt sjukdom och var döende. Det gjorde massa insamlingar och hon skulle dö när som helst. Hon lever fortfarande nu flera år senare och uppdaterar ibland på insta. Scam eller vad säger ni?

    Sanna Guidetti, hur mycket har hon sprutat in i ansiktet egentligen? Känner knappt igen henne.

      Tänkte på samma sak när jag såg henne uppdatera i helgen.

        Inte är hon fager.

          Menar du nu efter alla fyllnadsmassor? Kollade hennes bilder på insta och nog är hon väl gullig? Jag ser inte i närheten lika fräsch ut men enligt din måttstock ser man väl ut som Shrek

    KAN VI DISKUTERA ATT…
    Sanna Guidetti gör allt för att kopiera Maja Lindelöf haha!! Med allt? Liknande bilder i flödet, klädstil, sätt att prata? ALLT?
    Ingen som har något kul nytt gossip om dessa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.