Amilia Stapelfeldt i EU-valet

Sveriges första ”polfluencer” Amilia Stapelfeldt utnämndes 2023 till ”Slöseriombudsman” – en utnämning hon lämnade efter bara några månader.
Nu har hon istället dykt upp på nyligen lanserade partiet ”Folklistan”, som startats av EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (fd KD) där Jan Emanuel (tidigare riksdagsledamot för S) är förstenamn till EU-parlamentet. Amilia Stapelfeldt dyker upp på plats fyra.
Enligt tidningen Resumé kan fler namn tillkomma. Folklistan har valt att ha en öppen lista vilket innebär att det är öppet för vem som helst att stå på valsedlarna och kandidera till EU-parlamentet för Folklistan, som inte vill beskriva sig som ett parti utan som ”en valsamverkan”.

Med personer som har olika politisk bakgrund i svensk politik, men som alla är trötta på att bli inpiskade av tuffa partipiskor. // Sara Skyttedal.

Amilia har en bakgrund i Moderaterna men beskriver sig i dag som oberoende liberal.
Hur tror ni det kommer gå för ”Folklistan” och Amilia Stapelfeldt i det kommande EU-valet?

Tack för tips!

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Citatet i inlägget tycker jag vittnar om att dessa människor är där av mer personliga än politiska skäl. 🙂

    Pajas-parti..

    Hahahahahahahaha, så den gemensamma nämnaren är att det är folk som inte passar in i andra partier? Kul, hur spännande som helst som väljare att inte veta vad de står för, kan liksom bli vad som helst! Men med nuvarande representanter så känner jag att jag inte ens vill veta mer. Pellejönsparti.

    Vi får väl se hur länge Amilia håller ut med tanke på att hon klagar på allt och alla och att det är fel överallt och att hon är bäst!
    Sorry men jag tar inte någon av J-E, Sara eller Amilia på allvar.

    Hahahah, hon vill alltså vill förknippas med dessa dårar och ett kalle-anka parti… Grattis säger jag 🤣

    Riktigt bra intiativ! Sverige behöver en ny begåvningsreserv 🤪

    Jadu. Knepigt att inte veta vad det man röstar på kommer leda till för politik, blir liksom gubben i lådan? Också enligt mig väldigt avskräckande men politiker som känns som de gillar rampljuset liiiite mer än sakfrågorna.

    Men spännande att se hur de lyckas och om det går hem i stugorna, man vet ju aldrig, Trump blir sannolikt omvald som USAs president osv.

      Politiken kommer presenteras punkt för punkt, så det är inte rysk roulette rent innehållsmässigt. När vallokalerna öppnar kommer alla 10 punkter finnas tydligt presenterade så man vet vad man röstar för 🙂

        Vill ni legalisera Cannabis?

          Legalisering av cannabis kommer inte vara en av de tio punkterna inför EU valet! Det är ju snarare en fråga för riksdagen, än en fråga för Bryssel.

          Men med det sagt så är det ingen hemlighet var varken jag eller Sara Skyttedal står i den frågan.

            Vilken gåsad människa skrev er politiska agenda? Massor av stavfel och obegripliga meningar🤔

    Har dålig koll, var det hon som i ett tidigare liv arbetade för/på Löwengrip?

    Blir intressant att följa detta men tror man kan vinna många röster på att vara lite färgstark i media, så inte orimligt att de kommer in med en eller två kandidater.

    De kommer säkert få röster, garanterat många som gått LHS som tycker Jan är cool.

    Och om jag förstått tänket rätt så är det så de vill profilera sig, att det är dem (personerna) man röstar på.

    Märklig kombination, en som gjort en grej av att snacka lite jordnära och en som febrilt försöker hålla en hög klass på tugget men hennes ”a men alltså” slår igenom stundtals.

    Summerat känner jag mest skämskudde.

      Vad ska de locka väljare med? ”Vi är inget parti och har ingen politik rösta på oss!” ”Inget parti vill ha oss rösta på oss!” ”Jag behöver ett jobb rösta på mig!” (Skyttedal är väl arbetslös numera). Tror inte Jan Emanuel drar så många röster, det känns som typ Paolo Roberto-snubbar röstar på Janne resten av gänget som gått LHS och tagit studenten med foliehattar gillar Jimmie mer om de nu ens orkar gå och rösta i ett EU-val.

    Jag tror det kommer gå som för Linda Rosings parti Unika partiet, dvs inte alls.

      Haha, ja vad hände där? Hon kan väl inte ens stava till parti?

        Hon jobbar inom hemtjänsten idag så eloge till henne.

    Tidigare regering och nuvarande regering har varit skit såhär långt, så jag välkomnar något nytt som kanske rör om.
    Varken S eller M är idag bra partier, jag vill ha något nytt som faktiskt börjar göra skillnad.

    Mer fokus på arbetare, mer fokus på vårt land än utanför våra gränser, hur säkrar vi miljön på ett smart sätt med nya lagar mot industrin, ökad trygghet för både kvinnor och män, där förövaren måste veta om att straffat kommer vara plågsamt så att det inte är värt att våldta eller mörda/misshandla någon.
    Få tillbaka en tryggare sjukvård som får ett bra rykte och mer makt till dom som skyddar oss dygnet runt.

    Löser vi ovan istället för att hålla på med att bestämma om vilka könslagar vi ska ha eller bygga cykelbanor i Sthlm, har vi verkligen tid att lägga fokus där?

      Fast om samhällsproblemen löses så behövs ju inte politikerna längre. Då gör de ju sig själva arbetslösa.

        Det känns instinktivt som om Sara Bergstand eller Anonym 09:25 inte riktigt greppat varför vi har politiker, eller hur politik fungerar i en demokrati (spoiler: den ska fungera såhär som den gör nu, det ni efterfrågar är kanske ett tjänstemannastyre. Finns nackdelar med det också).

    ”Sveriges första polfluencer”, enligt vem? Knappast var hon den första som fokuserade på politik? Förstår inte varför du alltid måste nämna att hon är Sveriges första.

      Är det inte hon själv som benämner sig som så?

    Saknar Runar på listan … Men med tanke på vad han publicerat på sina sociala medier på sistone är det väl bara en tidsfråga

      En till kriminell haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.