Ben Mitkus blir pappa igen

Tänk vad livet kommer med överraskningar, i Oktober blir vi 4 ♥️

Ben Mitkus och hans sambo Caroline ”CJ” Johansson blev föräldrar till sonen Neo i augusti fjol, och meddelar nu att familjen utökas med en ny medlem till hösten. 

”Det är väl en obeskrivlig känsla allt det här. Kan inte riktigt ta på det, men jag är otroligt glad och taggad”, skriver Ben Mitkus i ett meddelande till Expressen om tillökningen.

Stort grattis! ♥️

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh vad härligt!

    Vi fick också tätt mellan våra första, vår lille var 6 månader när vi blev gravida. Det bästa vi gjort!
    Så klart svinjobbigt stundtals första 2 åren men de började leka med varandra när lillebror var 7 månader, och sedan dess har de alltid haft varandra. 🙂

    Stort Grattis!

      Nej… ska inte säga något… nej… jo… jag måste…. ”Vi blev gravida”….

      Förlåt

        Såklart kan pappan också var gravid.

        Obs ironi.

          En blivande fader kan vänta barn, ja. Men inte bära ett barn eller vara gravid.

            Varför skriver du ”blev gravida” då?

              Man säger så.

                Nej man säger inte så

                Nej man säger verkligen inte så. Vissa personer t r o r att det är ok att säga så. Men det visar bara på ointelligents.

                  Eller så är man inte lika anal som ni bara. Slappna av och fokusera på något riktigt problem istället.

        Ska man vara helt korrekt så heter det att paret är gravida och väntar barn, men att kvinnan bär barnet. Man kan alltså säga
        ”vi väntar barn” då det är två föräldrar som går i väntans tider.
        Man kan också säga ” vi blev gravida” då det är paret som väntar barn. Gravida, gravid är två olika grammatiska uttryck,

        Man kan också säga att kvinnan väntar barn naturligtvis.

        Lär er korrekt svenska, ni skämmer ut er som mindre vetande.

          Misstänker att vi fått ett nytt hustroll här på bloggbevakning 😅

            Hustroll?
            Jag arbetar som barnmorska och har varit här i 5 år.

              Tror nog du vet vad jag menar 🙂 räcker att kolla förra inlägget så är det ganska uppenbart att du bara är här för att provocera och skriva massa konstiga saker.

                Vad som triggar en person är individuellt. Det betyder att det du blir triggad av blir inte andra triggade av och tvärtom. Däremot, vad som triggar dig säger väldigt mycket om dig som person.

                Fast om du blir provocerad av vad andra skriver så är det ditt problem och ingen annans. Om du blir så triggad så föreslår jag att du sticker härifrån istället för att grina härinne över att folk är troll eller konstiga så fort de skriver något som inte passar din snäva verklighetsuppfattning.

              Haha du arbetar givetvis inte som barnmorska 😅 ska du trolla får du göra det lite snyggare än så

                Ellerhur. Lite tråkigt dock att typ alla som försöker sig på att trolla här gör det så dåligt och uppenbart. Blir liksom inte ens lite kul då. Förstår inte ens varför man lägger sin tid på det när man ändå inte klarar av att göra det snyggt (om man nu känner att det är något man tycker är värt att lägga tid på) 😄

                  Håller med. Hade önskat lite mer finess när det ska trollas här. Då kan det ju vara riktigt underhållande. Nu är det bara irriterande.

                    Och jag sätter pengar på att 9.42, 44 och 45 är samma anonym som bara måste få sista ordet. 😉

                      42 och 45 är samma. Jag svarade på den som svarade mig. Ber om ursäkt om det störde på något vis.

                      11:40 stör gör det definitivt inte. Tack för svar, menar det uppriktigt. Det har aldrig slagit dig att det kan vara du och 44 som uppfattas som trollet?

                Nej, jag har bara haft frågestund här senast året för att det är kul att låtsas.

                  Ja, konstigare saker har väl folk haft roligt när de trollat om 🤷

                  Är ju uppenbart att du gör dig till både i detta inlägget och i förra. Du är liksom inte rolig eller gör det på något smart sätt. Så kommentera vanligt bara istället, det passar nog dig bättre 🙂 så som du säkert gjort tidigare. Vet inte varför du plötsligt idag fick för dig att börja förlöjliga dig själv 😅 men alla gör vi dumma saker ibland.

                    Du får tycka vad du vill, det står dig fritt.
                    Men i förra inlägget så tröttnade jag precis på sånna som dig.

                    Man måste inte hacka och kommentera på det folk skriver bara för att skap en diskussion.
                    En person skrev om att man inte äter soja på ris, oftast bara i sverige och då ska det börjas hackas direkt. Som att folk gör sig dumma för att skap diskussion. Ja, det är oerhört tröttsamt. Det tillför inte mkt.

                    Samma som här ” Det heter inte så” ”man säger inte så”. Vem håller på så, gör ni så i verkligheten?
                    Jag har svårt att tro att vettig människor sysslar med det när man talar med någon annan person, gör man det har man ju uppenbara problem. Och då får folk gärna kalla mig troll om det får er att må bättre och rättfärdiga erat beteende.

                    Jag försöker inte var rolig, då är det du som har svårt med läsförståelse.

                    Sen behöver varken du, eller någon annan tro på vad jag skriver eller vad jag jobbar med.
                    Hade väl haft hundra andra saker att driva med om jag hade lust med det. Är det roligt att låstas vara barnmorska menar du?

                      Oj, du ska nog inte dra på så stora växlar. Det här är ett kommentarsfält där folk diskuterar. Om man då påstår att man inte ska äta ris på soja så får man räkna med att någon annan kommer att kommentera det. Kanske hålla med, kanske inte hålla med. Det var liksom inte någon hetsk diskussion mer än att några inte höll med varandra. Eller ja, ända tills du kom in och började härja om bidrag och caia och mjukisbyxor.

                      Och jo, om någon i verkligheten sa till mig att de dog inombords av att någon har soja å sitt ris och att ”man har inte soja på ris, punkt”, då skulle jag absolut kunna svara med ”vilka man? Man har väl soja på sitt ris om man vill..”

                      Ber till gud att jag möts av en mer empatisk barnmorska än du den dagen jag ska dit som gravid.

                      Du började påstå att folk betedde sig som vuxna som levt på bidrag för länge, kallade folk efterblivna och massa annat bara för att försöka provocera 😅 så kasta inte sten i glashus haha, du var den enda som var riktigt otrevlig och som började hacka på folk och ta till personangrepp. Som sagt, chilla, du är inte rolig. Du kan fortsätta försöka låtsas att du inte gör dig till eller medvetet försöker provocera/trolla men det är så genomskinligt 🙂

                      Och om du faktiskt på allvar är såhär som person och börjar ta till massa personangrepp för ingenting så kan du inte må bra 😳

                      Då är det bara sorgligt. Men jag hoppas för din egna skull (även om jag inte fattar vad du får ut av det) att du bara har tråkigt och försökte provocera 🙂 oavsett, ta hand om dig! Vi verkar inte komma längre än såhär.

                      Wow vilken kaskadspya du fick på din kommentar. Anonym, som är 2 personer och skriver med en kompis, verkar idag vara ovanligt lättprovocerade.
                      Det mest uppenbara är att det finns en grupp, eller klick som Zytomierskan hade kallat dem som driver sin personliga åsikt och tyckande som om det vore fakta, baserad på evidensbaserad forskning. De försvarar sin tes in absurdum och tar alla avvikande åsikter och presenterad fakta som en personlig förolämpning och djup kränkning. Alla som på minsta sätt ens antyder att de har fel, eller gud förbjude för fram en egen åsikt, slaktas. De saknar fullständig förmåga att argumentera för sin sak varför deras retorik är kryddad med att förminska och fördumma den som inte håller med.
                      Det är väldigt underhållande dock att läsa deras kommentarer och fundera över hur de lever sina liv och ännu roligare att trigga dem för de är ovanligt lättriggade. Typen är dessutom ofta den typen som själva blir troll och tror på konspirationsteorier.

                      11.30: hur man skriver på nätet har ingenting att göra med hur man sköter sitt arbete att göra. Även om du uppenbart vill trycka till någon..men låt bli med det för ni har ofta fel.

                      Anonym 13.00: nej, men väljer man att dra in sin jobbtitel (barnmorska) för att backa upp att det man påstår stämmer, men det man säger faktiskt inte stämmer, så ptja, då får man nog ta att någon säger att de aldrig skulle vilja ha en som barnmorska.

                      13:50 undrar vad det var du fann så stötande som Elin sa? Elin skrev sin första kommentar där hon skriver ”vi blev gravida…” Då kommer språkpolisen ridande med ett gäng pekpinnar. Elin försvarar sig och slänger in yrkestitel. Men ajaj det var fel för då kommer trollmorsmaffian och anklagar Elin för att vara ett troll och hur hemsk hon är som provocerar alla fina icketroll.
                      Så berätta vad är det hemska Elin gjort för att riskera att brännas på bål?

                      Det är inte första kommentarsfältet hon härjat i. Bläddra bakåt lite.

                      Trollmorsmaffian 😂 Ska fan börja använda det uttrycket, fyfan va kul 😂😂

                Varför skulle hon inte kunna göra det? Är barnmorska ett orimligt yrke enligt din uppfattning då kanske det är dags att sluta dra runt på socbidrag i sina svettiga mysbrallor och skaffa sig ett eget jobb.

                  Ok Elin.

                Även om hon gjorde det skulle det väl inte ge henne någon trovärdighet vad gäller språkbruk ändå 😂

              Håll dig till barnmorskeyrket och bli inte svensklärare.

          Fick ni förlossningsskador också? Sket ni ner er när ni födde? Fick ni graviditetsdiabetes? Blev ni sjukskrivna pga att ni kräktes konstant?

          Ja, ett par kan vänta barn. Men nej, ett par blir inte gravida. Så vida det inte är ett lesbiskt par där båda faktiskt är gravida.

            ”Vi sprack från Ystad till Haparanda!”

              Nu kan vi inte riktigt hålla tätt och kissar lite varenda gång vi skrattar eller nyser.

                Väntar inte ett par barn tillsammans?
                Eller den som bär barnet väntar barn?
                Vad gör den andre partner då?
                Ok, den andre är inte gravid som i att bära barnet i magen.

                Så de ska säga jag är gravid och han ska bli pappa?
                Eller måste de säga vi ska bli föräldrar men bara så att alla vet så bär *hon* barnet…?

                Hur fan orkar man ens reta sig på att ett par säger att de är gravida…hahaha hjälp

                  Vänta barn kan båda göra. Eller att båda ska ha barn osv osv. Men det är en som är gravid.

                    Men vad spelar det för roll om heteropar går ut och säger att de är gravida. Folk fattar att mannen inte är gravid. Herregud skaffa ett liv.

                      Det låter så otroligt fånigt bara.

                      Det är fel rent språkligt och biologiskt.

                      Så varför säga det, när det är fel? Att säga det för att folk ändå fattar, det är ju oerhört korkat?
                      Vi måste använda rätt ord till rätt sak, det förstår du väl själv?

                      Fyfan vad jag ÄLSKAR att använda ord som jag vet är fel, enbart för att reta gallfeber på alla språkpoliser som bajsar på sig av frustration när någon skriver fel. 😂

                    Har du hört någon kille som säger ”jag väntar barn”?

          Korrekt enligt vem? Detta känner jag ändå att jag behöver en källa på.

          Vad menar du är skillnaden mellan gravida och gravid?

            Singular och plural är skillnaden skulle jag gissa på.

          Eh, alltså jag bryr mig faktiskt inte om folk säger ”Vi är gravida”. You do you. Men nej, det inte att vara helt korrekt och korrekt svenska. Gravid är specifikt det tillstånd som en kvinna havande med barn är i. Det är en process för däggdjurshonor om man så vill. Men det är inte paret som är gravida, rent korrekt alltså eller korrekt svenska.

          Som sagt, bryr mig inte själv men vill du använda det så kan du inte påstå att det ät egentligen de korrekta och att andra inte pratar korrekt svenska.

            Ska vi vara petiga, eftersom språkpolisen i detta kommentarsfält idag känner sig ovanligt kränkta så är det bara för människan som termen gravid eller havande används. För högre däggdjur som förder levande ungar används termen dräktighet.
            Mvh
            /Poindexter

          Bara kvinnor (eller persienner med livmoder om ni så vill) kan bli gravida.

            Personer.. men säkert persienner också.

          Hur blir en man gravid? Mig veterligen kan endast biologiska kvinnor bli gravida. Mannen kan vänta barn eller göra en kvinna gravid.

          Tveksamt att du är barnmorska men SOLKLART att du inte är lingvist!

    Jag har 1 år mellan mina pojkar, dom är som natt och dag!
    Bråkar konstant och har gjort sen starten…nu är dom 11 och tolv och jag håller tummarna att tonåren kanske är tiden dom hittar varandra 😳😊

    ”Skaffa barn tätt, dom kommer ha så roligt med varandra” , nej du jävlar

      Haha, igenkänning! Våra kan också vara som galna på varandra.
      Förhoppningsvis blir de starkare individer av det. Men visst fasen blir man tokig ibland. 😛

      Jag och min syster är fött tätt. Vi bråkade konstant när vi växte upp. Dagen hon flyttade hemifrån blev vi bästa vänner och har varit sedan dess. Mamma brukar skoja med oss när vi ska ut och resa eller sova hos varandra och då undrar hon vad som hänt oss. Vi förstår ingenting, vi har helt glömt uppväxten och i vårt minne har vi alltid varit bästisar 😁

        Vad fint att höra❤️

      Min man och hans lillebror har ett år emellan sig och dom har aldrig varit vänner. Inte direkt ovänner heller, men liksom inte haft något utbyte av varandra. Dom har fortfarande inte en nära relation. Jag har fem år till min bror och 4 till min syster och vi är supertajta. Man vet ju aldrig hur det blir🤷‍♀️

        Nej precis, kan bli hursomhelst med syskon oavsett ålderskillnad. Man är individer, alla passar inte ihop.

      Enligt forskning är det bästa för syskon relation att ha 3 år mellan. Så lite bs att ”skaffa tätt, de kommer vara så nära varandra”

      Brorsans tjej fick tvillingar, 1 år och 8 mån nu. Jesus vad mycket jobb, man fattar inte förräns man har två i samma ålder Båda två kräver samma sak, uppmärksamhet, mammiga, båda vill upp i famnen, hos mamma. Ute springer de åt varsitt håll 😆😆 försökt hjälpa till så gott jag kan, vi bor inte nära så slösat mina semdgr på det. Frivilligt. Det var enkelt när de var små 😆😆 mycket jobb men kul! Mamman är nog slutkörd inte ett dugg konstigt 😁

      O Julia som vill ha tvillingar, ärligt vet jag inte hur hon ska fixa det. Men hon har ju sin mamma, syster till hjälp förmodligen

        Vilken Julia?

          Julia och Bingo

      Tycker man läser överallt om mammor som tror att det är en garanti att barnen blir bästa vänner om man skaffar dom tätt. Och att det gäller att man bara står ut de första 2 åren. Inte undra på att folk skiljer sig i småbarnsåren 🙄

    OT: Amilia Stapelfeldt kandiderar för Sara Skyttedahls och Jan Emanuels parti… 🤦🏼‍♀️

      Vad står detta nya parti för? På tiden låtsatssossen slutade vara sosse iaf😉

      Förutom SD och alla andra nationalistiska partier så kan jag inte tänka mig större stolpskottsparti än detta.

    Har en fråga som inte handlar om inlägget.
    Kan barnen i dagisålder ha regnställ när det inte regnar och är 12+ grader, alla barnen på förskolan verkar ha regnkläder fast att de är sol och 12+

      Verkar ju funka ifall nu alla har det 🙂

        Eller varför skulle det inte fungera? 🤔

          Om det är lerigt pga tidigare regn eller smält snö så, ja självklart.

      Verkar som dom kunde det enligt ditt eget inlägg.

      Troligen för att det är blött på marken.

      Här har det töat en hel del senaste dagarna och med tanke på att barn sällan bara står rakt upp och ner på en torr fläck på asfalten så ser jag ändå ett syfte med regnställ även om det inte regnar för stunden. Brukar vara de lerigaste och blötaste delarna på gården som lockar mest.

      Låter väldigt varmt med regnställ i +12 och sol? Skalställ är väl att föredra i den väderleken tänker jag

        tror inte ts har granskat kläderna mer än så, kan säkerligen ha varit ett par skalställ på några av barnen också. Flera stycken kanske till och med.

      Är du säker på att det är just regnkläder? Det kan vara skalkläder, som ser liknande ut men dessa kläder andas och barnet förblir torrt.

      Det är ju blött. Sen är det många vårdnadshavare som inte fixat vårkläder än och börjar ett barn ta på sig sina regnkläder som kanske hängt där i flera månader, vill flera andra också ha på sig sina.

      Vadå kan ha? Det beror Väl på väder och aktivitet, är det blött ute för att det har regnat är väl inte annat än rimligt

    Jag hade en manlig kollega som sa ”vi ska föda”. ”Vi”? Vad fan gör han?

      Han är med på förlossningen är ju det han menar… måste allt analyseras så mycket, för alla fattade väl vad han menade?

      Men vad är det för tomte till man som pratar så? Vi ska föda?

    Låter väldigt varmt med regnställ i +12 och sol? Skalställ är väl att föredra i den väderleken tänker jag

    Är hemma just nu med en 8 veckors bebis och är så djupt chockad över hur folk orkar. Hur orkar de skaffa fler barn?! Blir det bättre efter spädbarnstiden? Jag är så rädd att det bara blir värre nämligen. När jag säger att det är tungt just nu så säger andra föräldrar skrattande ”vänta bara tills du har en trotsig 2-åring!”… Mitt huvud typ exploderar av tanken på att det ska bli jobbigare. Är så kär i min bebis men när jag inte kan gå ifrån i 2 minuter för att borsta tänderna, för då gallskriker han, så får jag sammanbrott. Har planer på att ringa min chef om någon månad och få komma tillbaks till jobbet på deltid när bebisen är 6 månader för jag tror jag kommer bli totalt galen av att leva livet såhär varenda dag. Skäms så för mina känslor men fan vad jobbigt livet med en bebis är…

      Åh helt normalt att känna så 🙏🏻
      Jag avskydde bebistiden som många tycker är sååå mysig. Hjälpte inte heller att jag amma så man vart mer låst, bebis vägra napp och flaska.
      Efter 3-4 månader tyckte jag dock det vände. Även fast det fortfarande är jobbigt imellanåt 😅

        Tack! Jag har bara hört hur underbart det är med en nyfödd men ingen nämner allt det jobbiga…

          Tycker det är allt folk gör…

            Ja verkligen. Tror att det är många som blivit mammor som aldrig behövt ta något ansvar förut. Varför är det så jobbigt nu för tiden.
            Och jo man kan lägga ifrån sig bebisen och borsta sina tänder.

              Nej alla kan inte lägga ifrån sig bebisen för att borsta tänderna. Bara för att du kunde det Jessica.

                Vad ska hända? Att den skriker lite? Det där man inte av (inte skadligt för en kort stund för att borsta tänder, duscha etc).

              Min poäng var egentligen att man inte kan förbereda sig på att få barn, enligt mig. Både den enorma kärleken, oron, och hur tufft det är – sådant kan man inte tänka sig in i bara sådär. Sedan är alla bebisar olika, vissa sover mycket, andra lite, vissa har kolik, andra har aldrig magont m.m… I värsta fall får man barn med funktionshinder och sjukdomar som gör att man verkligen inte kan slappna av för en sekund. Mamman kan själv ha en sjukdom/funktionshinder som gör det svårare att hantera vardagen med en bebis. Fult av dig att döma när du inte vet andras individuella situation!

      Kände också så med första barnet, hatade att känna mig så fast. Samt att han typ alltid gallskrek om han inte fick ha bröstet i munnen.. Jag började jobba 50% när han var 7 månader. Tyckte allt blev bättre när han började krypa.

      Kan även säga att jag nu har barn nummer 2 också, som aldrig har gallskrikit utan bara varit allmänt nöjd med livet. De är identiska utseendemässigt men motsatser annars. Så barn är olika och lyssna inte på de som pratar om ”vänta bara tills hen är x:år”. För oss har tiden fram till att de kan ta sig fram själv varit absolut värst.

        Det är lite det jag tänkt faktiskt, att det kommer kännas lite bättre när han är en smula mer självgående. Ser också fram mot att kunna kommunicera och vara på lekplatser eller liknande. Nu är det otroligt svårt att underhålla bebisen när han bara ligger där och inte kan annat än skrika och äta typ. 😛

      Man måste inte skaffa fler än en, för många räcker det. Vänta och känner efter.

        Plus måste tillägga att det ju inte är ett måste att få fler barn, och det är helt normalt att känna sig överväldigad och på bristningsgränsen. Det är ju inte alltid så njutbart att vara hemma med en så liten person som inte förstått att den är en egen individ helt ännu… Hoppas det lättare för dig när bebis blir lite större 🤍

          Ja jag ser det inte alls som ett måste att skaffa fler. Är rätt gammal som förstföderska så har aldrig önskat många barn…
          Tack!

      Skulle inte säga att det blir ”jobbigare” men att vad man uppfattar som jobbigt ändrar sig över tid.
      När jag fick första barnet var jag helt slut och tyckte det var SÅ jobbigt. Klipp till barn nr 2 så funderade jag över vad jag egentligen tyckte var jobbigt med barn 1? Vi var två vuxna som kunde sova i omgångar, vi hade en bebis som ju sov majoriteten av tiden, man kunde dela upp sig och få egentid (och ändå inte var i numerärt underläge). Jag kan inte minnas varför det var så jobbigt med en liten bebis i relation till annat men det tar ju inte bort att det var jobbigt då. Antagligen pga man går från att förhålla sig till en själv och vad man själv vill och känner för till att alltid finnas till på någon annan, en stor psykisk förändring. Man är ovan vid att ha barn och lär sig hela tiden, man är på spänn, man är inte vad vid sömnlöshet osv osv. Allt det jobbiga är ju realiteter som man successivt vänjer sig vid.

      Sen blir det både jobbigare och enklare ju äldre barnen blir, skulle jag säga. En tvååring har ju mer vilja och är mindre ”foglig” än en bebis. Men den är också mycket roligare och påhittig än en bebis. Och inte lika fysiskt beroende av att bli buren och matad osv utan kan leka själv (i varierande längd) exempelvis.

      En femåring är betydligt mer självgående än både bebis och 2-åring och är så underbar att resonera med och kan vara som att hänga med en liten kompis. Men då kommer andra ”jobbiga” element in som problem med kompisar, funderingar kring döden eller liknande (individuellt såklart).
      Jag tror inte folk säger ”VÄNTA DU BARA TILLS XX, DÅ BLIR DET JOBBIGT” av ondo (även om det är drygt) utan för att typ alla föräldrar förundras över just hur det jobbiga förändras över tid och hur man med lite distans inte alls tycker det där megajobbiga var så jobbigt. Och för att man har något slags behov av att bli bekräftad i sina upplevelser.

      Sen Aliette, behöver du inte skämmas över dina känslor! Det är omvälvande att bli förälder och att livet och vardagens spelregler totalt ändras till att förhålla sig till en annan person. Det är inte konstigt att vara superkär i sin lilla bebis och samtidigt tycka att det är skitjobbigt eller tråkigt att vara hemma hela dagarna. Tänk på att hormonerna tar typ 2 år att återställas till det ”normala” och att det tar tid att komma in i det nya livet. Var snäll mot dig själv och jämför dig inte med andra föräldrar och fundera inte över syskon NU utan låt allt landa.

        Ja jag tror också man liksom jämför med hur livet var ”nyss”. Det var så enkelt att vara två vuxna med heltidsinkomst. Stor chock att då få en bebis som kräver allt av en… Och förstår man känner så om man går från ett barn till två. 🙂

        Tycker det verkar så mysigt med lite större barn!

        Tack vad fint skrivet. Vill inte skämmas över det men har ser så få känna likadant så nästan börjat tänka något är fel på mig.

      Du är inte ensam! Det blir varken bättre eller sämre det blir annorlunda! Ta hand om dig! Jag började jobba när min dotter var 8 och det var så bra för mig. Känn efter och tänk på att du är inte ensam!

        Tack, skönt man inte är ensam. 🙂

      Åh förstår din känsla helt och känner igen mig! Jag tyckte det var så tufft i början, fick knappt sova och vår dotter hade så jobbigt med din mage osv… Tänkte att huuuur är det möjligt att man gör detta igen frivilligt? Men nu är hon 15 månader, från 3 månader blev allting enklare för oss och nu tycker jag det är helt fantastiskt att vara med henne och leva det här småbarnslivet. Såklart är det olika för alla, och även olika från dag till dag men det blir en helt annan grej när barnet är mer en egen person och är med på ett annat sätt 🤍 Vill bara dela med mig, så tråkigt med de som säger att ”vänta du bara, det blir värre” haha för visst att mycket blir annorlunda och kanske svårare med tiden men på samma gång blir mycket enklare och roligare med! Det är min erfarenhet iallafall 👶🏼 Och nu önskar jag ett till barn om vi kan få fler, vilket är en tanke som gör mig absolut livrädd eftersom det innebär en till graviditet, förlossning och spädbarnstid haha

        Haha japp, exakt de tankarna har jag haft. 😉 Jag hoppas verkligen det blir lite lättare efter 4e trimestern… Vill bara kunna känna att jag och bebisen kan kommunicera lite bättre och att han är liiiite mer självständig. Nu är jag så låst…
        Hade en då bra graviditet och förlossning men spädbarnstiden… Wow haha otroligt intensivt.

      Aliette: jag HATADE spädbarnstiden, och då jobbade ändå min kille hemifrån på 100% och kunde avlasta otroligt mycket och vår son var väl inte mer krävande än andra barn. Men – något händer vid tre månader. Man möts med ett leende, en liten människa som ger respons på ens existens. Fram tills dess är det som att ha en dissig katt som inte ens går att gosa med på grund av svag nacke.

      Nu är han 2,5 år gammal och jag har (skjut mig) aldrig varit så kär? Sure, vissa faser är verkligen kassa och har fått mig att undra hur i helvete jag ska palla två barn men varje jobbig fas leder utvecklingen framåt. Varje trotsperiod ger ungen nya skills. Han ska få ett syskon till sommaren, och jag räknar kallt med att sommaren kommer gå förbi i ett töcken, men efter tre månader lättar det igen. Sen blir det bara bättre.

        Hahaha skrattade högt åt dissig katt! Ja precis så! När jag var mitt i baby blues och bara grät så fnissade maken lite åt mig för jag vid något tillfälle sa ”tycker bebisen ens om mig?!”. Jag hade en känsla av att han avskydde mig, för han ville ju bara ha mat och blöjbyten, inte aktivt kramas eller så. 😛 Nu har han börjat le lite och det är så gulligt. Ser fram mot att se mer utveckling framöver. Att se hur han liksom blir en liten person.
        Grattis till tvåan! Hoppas sommaren blir bättre än förväntat 🙂

    ”Överraskningar”… 😄

    stackars barn

      Varför?

      Låt bli att säga stackars barn när det inte finns något stackars barn.

    Det är inte snällt mot det äldre barnet att det redan vid ett års ålder, då det forfarande är en liten plutt, måste dela med sig av föräldrarna och uppmärksamheten från dem, lära sig vänta m.m.
    Kanske en unpopular opinion, men ack så sann.

      När skulle vara en bra ålder? Finns det en konsensus eller forskning på det?

        Obs genuin fråga ställd av intresse

        ”Enligt forskningen är allt mellan två och fem år mellan syskonen bra. Ur ett historiskt och biologiskt perspektiv ligger den perfekta åldersskillnaden någonstans mellan tre och fyra år.” –> https://svenska.yle.fi/a/7-1034770 (har dock inte läst själva forskningen).

      Konstigt resonemang. Är väl mer synd om barn nr 2 då som aldrig kommer få all uppmärksamhet eller ha föräldrarna ”för sig själv”

      Om den är sann är det inte en ”opinion”. Då är det fakta.

        Du har rätt, men då jag inte kan redigera texten får du leva med mitt felskriv.

      Elakt för alla med tvillingar då!

        Nu väljer man ju inte att få tvillingar! O kan tala om att det är skittufft med tvillingar

    Vad trött jag blir när kvinnor som är gravida ger sken att det är första gången i världshistorien nån är gravid. Så mycket uppmärksamhets-törst.

      På vilket sätt gör hon det?

      Håller med. Män som är gravida är mycket mer ödmjuka gällande sina graviditeter.

    Vilken otroligt fin drömpappa Ben visat sig vara, så gulligt o fint o harmoniskt barn de har fått, o mamman så mogen o lugn. Fint par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.