333 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har nu någorlunda bestämt mig för att plugga vidare men det enda som gör mig osäker är min ålder. Min osäkerhet har alltid ställt till det för mig. Är nyss fyllda 30 och har inte läst på universitet tidigare men känner som sagt en stark vilja.

    Är det någon här som börjat plugga vid en senare ålder? Hur gamla var ni då och vad läste ni?

    Jag funderar på bl.a. juristprogrammet, men då blir jag klar när jag är 34/35.

      31 var jag, gått snart ett år av 4.5. Var också osäker först men jag är inte ens äldst. Så kör!

        Tack snälla för svar! 🙏 vad pluggar du för något? ☺️

      Låt inte åldern styra. Jag är 30 och började plugga på högskola när jag var 29, tycker det är så skönt att plugga nu när jag är mer mogen och vet mer vad jag vill!

      För det första, jag läser juristprogrammet i Lund och kan rekommendera det! Finns en del över 50+ som jag går med! Och du är inte för gammal, när du är klar ska du ju jobba måååånga år till!

      Började plugga när jag var 30 år. Klar när jag va 33 år. Om jag delar upp oss som plugga i fyra grupper utifrån ålder så jag var i gruppen som var näst yngst = många va mycket äldre än mig

      Du är absolut inte för gammal. Jag har läst mycket på universitet och det är mer eller mindre alltid mycket blandade åldrar. Min pappa var 39 när han blev färdig psykolog.

      Jag var 29 när jag började på juristlinjen. Läser i sthlm och är långt ifrån äldst. Man hittar folk man trivs med eftersom, men man kan ju hitta kompisar redan under nollningen (jag deltog dock inte i vår sådan). Fördelen med att börja senare är att man (sannolikt) är bättre på att strukturera och skapa bra förutsättningar för plugget. Tror även man tar studierna på större allvar.

      Jag var 36 när jag började. Tror att det ibland tillochmed är en fördel att vara lite äldre, så även om jag förstår din tvekan, kör! Det bästa jag gjort i mitt liv 🙂

      Började plugga när jag var 32 år på förskollärarprogrammet som är 3,5 år långt. Vad är du osäker kring gällande din ålder + universitet? 🙂

      Den linjen jag pluggar är medelåldern ca 30 år, åldrarna sträcker sig från ca 20-50. Jättekul! Jag var 40+ när jag började plugga. Kommer ha över 20 år kvar att jobba när jag är klar.

      Började plugga juristprogrammet precis innan jag fyllde 30 och läser på Stockholms universitet. Är snart klar nu och har inte ångrat det alls! Det är verkligen folk i alla åldrar och jag har inte känt att jag sticker ut åldersmässigt. Så tycker du ska köra om det är vad du vill göra!

      När jag pluggade var de flesta runt 32-35. Tänkt att när du blir klar kommer du vara kanske 33-34 och då ha ca 30 år av arbetslivet kvar! Det är mkt längre än vad du har jobbat hittills. Så säger bara köör! ❤️

      Men 30 är ingen ålder på universitetet.
      Jag var 40 när jag började igen, var många i olika åldrar.
      Min man var 35.

      30 är ingen ålder! Det är perfekt tid att börja plugga, du har mognat och är motiverad på ett annat sätt. Du ska ändå leva dessa 4-5 år, eller hur? Så varför inte skaffa en utbildning under de åren, det är en investering för din framtid. Varmt lycka till!

      På vilket sätt skulle du vara för gammal? Du kommer ju inte att bli yngre och dessa 3-4 åren kommer ju ändå att gå och då om 3-4 år så är du antingen kvar där du är eller så har du en examen 😊 och du kommer ändå att ha en 36-40 år kvar att jobba i ditt nya yrke, så kör! Jag var 29 när jag tog min första examen och 34 när jag tog min andra 😊

      Jag är 30, och började plugga på universitet förra året. Min kille började också plugga förra året, och han är 34. Vi tycker hittills bara det är en enorm fördel att vara äldre ☺️
      Universitet låter verkligen läskigare än vad det är. Tycker att plugget var mycket svårare under min gymnasietid än vad det är nu. Nu är jag äldre och prioriterar verkligen mina studier, är mer motiverad och lämnar inget till sista minuten. Så kör på!

      När jag pluggade för några år sedan hade jag en klasskamrat som var 58 år, så kör bara!!!! Det är aldrig för sent att börja plugga och kunskap är inte tungt att bära!

      Klart du ska plugga! Man är aldrig ”för gammal” för det! Jösses,du är bara 30 år!

      Miljövetare. Var 47 när jag började, 50 när jag tog examen.

      Min man började plugga jurist efter 30 bast, han blir klar nu i januari och är då 36! Kör. Verkar vara en jättekul utbildning.

      Började inte plugga sent men pluggade länge och fick mitt första jobb när jag var typ 35… Do it!

    Åsikter om årets Robinson?

      Hoppas Mark vinner!

        Blev så så ledsen över att Alex var den enda som inte gick vidare. Känns sååå surt, så tråkigt att han inte valde Fredrik istället för Lars. Men sjukt glad över att Charlotta och Fredrik åkte ut, synd att Robble inte också gjorde det.

          Fast Alex börjar visa gamla takter när han tävlade mot Pålsson, han var väldigt spydig. Han kommer att bli bästa kompis med tönten Fredrik.

            Pål heter han!

          Men nu fåt han en andra chans igen.

            Tycker det är så satans tröttsamt att de ska öppna upp Gränslandet för en andra chans… stäng skiten när ni säger att ni ska göra det!

      Tycker det är så tråkigt att Helen inte fick en andra chans av produktionen. Vi var inte klara med storyn om henne och Alex.

      I övrigt hejar jag på Marc.

        Marc eller Alex!

        Vilken story? Ej kollat på grändlandet

      Älskar den här säsongen! Och nu blir det väl till att titta på gränslandet, väldigt nyfiken på hur Alex kommer hantera galningarna Fredrik och Charlotta

    Din veckas bästa händelse?

      VG på tentan🥳

        WOHOOOO🎉

        Samma här! 🥂

        Grattis! ♥️

      Inte ett jävla skit, hoppas ni andra har haft det bättre :))

        Hittade en grej på Ebay som jag letat som en tok efter sedan 2012.😅

          Vad för något? 😁

            Giraffen
            En merch pryl från en serie.😝

      Har inte hänt något bra, alls.

        *kram*

          Tack! 🙂

      Gospel- workshop igår! ❤️

        Vad hörde du för trevliga låtar?

          Sjöng tillsammans med ca 150 andra, olika gospellåtar, mer och mindre kända tex Oh happy day.

      Vågade gå på ett nytt gruppträningspass. Det var typ dans och jag var helt klart sämst. Hade ingen aning om vad som pågick 90% av tiden och resterande gånger dansade jag åt fel håll. Men! Det var jättekul och jag tyckte varken det var pinsamt eller fick ångest av att vara sämst. Väldigt stort för mig! 🙂

        Ingen är perfekt första gången.🥰
        Det är en stor och skön känsla!

      Härlig helg hos mina svärföräldrar: god mat, sol och promenader. ☀️

        Det lät riktigt sommrigt!

      Änttligen fått ja och blivit kallad på intervju till ett jobb jag sökt och verkligen vill ha!

        WOHOO 🎉

        Grattis! Va kul! Vad för jobb?

        🎉

      Fick lägenheten vi sökte! Flytt i sommar. Beställde pizza och såg film igår vilket också var väldigt trevligt 😊.

        En härlig nyhet!

          Verkligen! 😃

          Har det hänt något bra i veckan för dig då? 😊

            Hittade en grej på Ebay som jag letade efter sedan 2012. 😅

              Såg precis att du skrivit det ovan. Det var en lång väntan på den grejen 😮 roligt att du äntligen hittade den 😊.

                Hade refrängen av en låt i huvudet i 20 år plus! En dag så spelade en kompis upp en av hennes spellistor på Spotify och så dök låten upp från ingenstans!

                Låten är på tyska och jag hörde den när jag var liten. Det var inte det lättaste att googla.🤣

                  Kan du namnet på den, blev nyfiken på vad den heter.

                  🤯.

                  Hahah Åh det låter fruktansvärt 😫😆.

                  Blir nyfiken, vilken var det?!

      Mysig dejt i onsdags med en mysig kille!

      Hockey!

        Vann rätt lag?

          Yes!

      Äntligen dök det upp en tjänst jag verkligen vill ha.

      Börjat bli frisk från förkylning. Så skönt att få tillbaka ork, börja träna igen och slippa vara sjuk.

      Att högskoleprovet är över.

      Träffade min KK hela två gånger. Är förtjust i honom i hemlighet.
      Gjorde min första vecka på nya jobbet ☀️

      Haft den värsta veckan på länge pga återfall i min ätstörning och en ovanligt jobbig mens. Men jag såg en ekorre i skogen i måndags som var otroligt söt och som jag blev lite kär i så det får bli det. ❤️🐿 (och att äckelmensen nu är över för den här gången).

        Jag blir också så glad när jag får se dessa små sötnosar. Å deras mörka pigga ögon är ljuvliga. Jag sätter ut hundhår så att fåglarna ska få något mjukt och varmt material till sina bon. En ekorre var och samlade ihop en hårboll som var så stor så hen knappt såg något. Hoppas att du får en fin vecka ❤

          Åhhh vad gulligt, fint gjort av dig ❤️ Tack, su med 😊

      Igår föddes mitt första barn, på mormors dödsdag dessutom så nu är det en fin dag 🥰💙

        Underbart 🙂

    Vi ska flytta och mina föräldrar vill jättegärna hjälpa till. Jag är lite orolig för att de är för gamla och typ ska sluta ut sig, men de blir lite för närmade när jag säger det. (jag säger det på ett finare sätt, så klart)
    De är inte skruttiga och pigga och aktiva, men är 65+. Ska jag låta dem hjälpa till för att det verkar viktigt för dem och anta att de är gamla nog att bara göra det de orkar? Jag vill ju inte att de skadar sig eller att de ska känna att de är tvungna.

      De kan skriva listor på vad för saker som ligger i vilken låda.
      Typ låda nummer 1 innehåller 2 bestick, 1 tändare, 3 omaka strumpor.

      Mammor brukar vara jättebra på att sortera in i skåp och se till att det finns kaffe och fika, kanske värma på maten osv
      Pappor kanske kan sätta upp taklampor? Alltså inte ta det tyngsta ansvaret för bära och så?

        Ja för pappor kan ju inte koka kaffe. Så lätt att fastna med pungen i bryggaren 😢

          🤣🤣🤣

          Hahahahaha

        Men snälla

      Vi har alltid satt min mamma på att börja packa upp lådor och pappa att installera alla tv apparater, sätta upp lampor. Alla tunga grejer får yngre släktingar bära 🙂

        Men är det inte konstigt att nån annan packar upp? Hur ska de veta var man vill ha allt? Och mitt i flytten?

      Bra tips båda två, Tack! Min pappa är lastbilschaufför och vill därför gärna köra flyttlasset. ”Problemet” är att båda vill hjälpa till att bära. Det känns liksom tveksamt typ. Samtidigt vill jag ju inte att de ska känna sig utstötta och inte behövda. De kanske kan få bära typ krukväxter och sånt som inte får plats i lådorna? Eller så gör vi en fuling och bär ner alla tunga grejer i entren innan de kommer… Jag vill ju bara väl, haha. Att det ska behöva vara krångligt

        Ja min pappa är lika envis. Nu vet jag inte er relation men vi syskon och respektive lät honom bara inte få bära tungt. Försökte han lyfta ett bord så putta vi bort honom. Han kunde bära stolar och krukväxter om han envisades 🙂

        Haha minns när vi flyttade och svärisarna, något äldre än dina föräldrar, prompt skulle hjälpa till. Tog längre tid då de skulle hjälpa till att lyfta tex ett litet bord som man själv kunnat lyfta upp ordentligt och gå med än att de skulle gå baklänges i snigelfart med bordet. Var också orolig att de skulle göra illa sig men det kan ju hända närsomhelst och är självklart deras eget ansvar. Men fattar att du är skeptisk. Skulle bära ner allt det tunga innan de kommer, om inte annat för att det går fortare så!

        Men herregud, dina föräldrar är vuxna människor, och jag tror att de skulle uppskatta att bli behandlade som just vuxna. Vem är du att avgöra vad de klarar av eller inte?

      Hade 100 % tänkt att de är vuxna nog att själv avgöra vad de orkar. Finns ingen orsak att börja behandla folk som barn bara för att de är pensionärer.

      Äldre som behöver utföra lite fysisk aktivitet brukar må bra längre. Jobbar en del med jordägare och var och varannan bonde forsätter ju mjölka kor och sköta en gård tills de är 80 +…

      Jag brukar försöka sortera ut lätta lådor att bära, packa ner, packa upp. Torka damm i skåp innan allt ska lastas in, diska innan det ska in i skåpen. Torka golv och sånt innan möbler sätts på plats.

      Sen typ fästa typ bokhyllor och andra möbler i väggar. Nu är det också lite enklare för oss, någon behöver ju vara med vår 1åriga son också 👍.

      Vad mer exakt innebär 65+?
      Jag är nästan 60 och jag skrattar fast jag förstår förstås att du är rädd om dem. Alltså, en del i 60-års åldern har bättre kondition och ork än vissa 40-åringar.

        Håller med. Min pappa är 70 år. Han jobbar 80% på ett fysiskt jobb (industri). Under påsken byggde han en stenmur (lyfte tunga stenar).
        Jag hade aldrig orkat det. MEN jag orkar en flytt.

        Jag funderade också på det! Vid 65 är man ju inte ens pensionär och kan mycket väl ha ett fysiskt krävande jobb.

          65 är ju en vanlig pensionsålder jo.

            Inte enligt Reinfeldt

              Han är inte här.

        De är 67 och egentligen i väldigt god form. De åker pulka med barnbarnen, skottar snö, kastar ved, kör skottkärror fulla med sand, promenerar 7 km varje dag osv. Men jag är ju rädd om mina föräldrar och tycker generellt att det är svårt att se dem bli äldre. Så jag är förmodligen bara en liten tönt.

        Tack för alla svar, allihop 🙂

      Men herre gud, låt dom bestämma själva!

      Om du känner att annat är för mycket, ge dem mindre uppgifter. Det brukar vara uppskattat!

      Jag brukade låta mamma packa upp och ställa i ordning köket, det höll henne sysselsatt. Medan pappa fick ta lampor och tekniken. De känner ju själva vad de orkar i den åldern.

    Bästa metoden för att skjuta upp mensen? Har lyckats tajma semestern men har aldrig tidigare skjutit upp mens, känner dock att det vore lite skönt den här gången. Upplever längre och jobbigare menstruation sen barn.

    Har inget preventivmedel.

    Kan man använda dagen efter-piller för att skjuta upp den? 🤔

    (Fattar att Google finns men tar gärna emot erfarenheter 🤗)

      Undrar samma då jag har samma problem

      Tror att någon fick tips om att skjuta upp mensen i gårdagens öppna spår.

      Finns receptbelagda läkemedel som skjuter upp mensen. Går väldigt lätt att få. Jag gjorde det en gång, online, svarade på frågor och fick den receptet direkt. Skulle ha en viktig dejt och ville skjuta på röda havet en vecka!

      Primolut nor. Går att få recept på menskollen.se bland annat.

      Finns tabletter för det. Nu var det nog 15 år sen jag sköt upp mensen men har för mig jag fick det utskrivet på ungdomsmottagningen. Är du äldre så mödravårdcentralen

      Stod om igår här i Ös men finns recebelagd medicin för det!

      Hör av dig till vårdcentralen och få Primolut utskrivet. Fungerar jättebra, har använt flera ggr.

      Använder mig av Primolut som jag får utskrivet på menskollen.se

      Jag skrev igår om just detta & att jag fått primolut utskrivet, inför en resa. Ska få mens prick dagen jag åker 🥲 valde att inte ta dem för läste om så mycket biverkningar som gjorde mig osäker på om det var värt det men sen ångra jag mig när jag läste om alla här som hade bra upplevelser, men nu är det försent då det är mindre än 3 dagar 😂 få det utskrivet online är mitt tips!

        Om jag var du hade jag provat att ta dem ändå, i värsta fall får du mens, i bästa fall inte. Jag gjorde den chansningen en gång förra året, var två dagar kvar och det gick faktiskt bra. Fick inga biverkningar heller.

      Mitt tips skulle va skaffa preventivmedel 😄 Man behöver inte ha mens alls.

    12 barn – okej eller inte?

    Tycker det är intressant hur vissa anser det är mer okej och försvarar att vissa influensers skaffar så många barn medan andra influensers totalsågas pga antalet barn.

    Varför är det okej att my-baby-dolls väntar sitt 12:e medan när Mir-ka och I-lmrud väntade sitt 12:e var det inte okej? Att Patricias-rum väntade sitt sjunde var inte okej? Att familjen karl-ström väntar sitt 8:e barn är okej? Att familjen Hammar-ström har 11 barn är okej?

    Vad avgör det som berättigat eller inte? Hur tänker ni?

      Du kan ta bort samma kommentar då första hamnade i modd även denna Camilla

      Fastnade i modd så kan raseras samma
      Inlägg
      Längre ner

      Berättigat? Man får skaffa hur många eller få barn man vill i Sverige.

        Tyvärr..

      Allt över 4 är helt galet egentligen. Över 6 är ju bara dumt.

      Jag har fem barn och folk tycker att det är mycket, det tycker jag med! 😄 har dock fått dem i två kullar så det är ett spann på mellan 2-18 år och har alltså två små sladdisar nu. De äldre barnen tjatar om ett syskon till men hell no säger jag. Jag vågar erkänna att det är svårt att få tiden att räcka till alla, särskilt tonåringarna, men också att de inte vill umgås med oss särskilt mycket. Får tjata på dem att lämna sina rum, vänner, pojkvänner för att vara lite mer med oss. Och ska vi iväg på något så får vi dela upp oss för de har liksom ingen behållning av Leos lekland och de små kan inte följa med på bio. Men, de verkar inte missnöjda med tiden de får med oss, däremot hade jag önskat mer tid med dem. De små är ju med en hela tiden så de får ju naturligt all uppmärksamhet. Sedan är de väldigt bortskämda av sina storasyskon som gillar att leka med dem.

      Har man fler barn än genomsnittet så tror alla att man automatiskt vill ha 10 barn men jag förstår verkligen inte hur folk har tid, råd eller lust med det. Föräldraledigheten med sista barnet var ganska knapert faktiskt, när matpriserna, bensinen och allt steg. Jag fick plugga kurser på högskolan för att dryga ut kassan samt jobba lite extra på jobbet innan den lille kunde börja förskolan. Nu pluggar min man och jag jobbar heltid så nu är det inga problem (jag tjänar 50% mer än han så det var tufft när jag var föräldraledig men inte när han var det) men det är inte direkt gratis med fem barn 😄

      Okej och okej… Det är väl okej att folk gör precis hur de vill. Nu följer jag ingen av personerna som du nämner, men om jag skulle spekulera kring människors åsikter så kan de väl säkert delas upp i två kategorier;

      1) Folk tycker att det är olika mycket ”okej” beroende på om man anser att föräldrarna kan ta hand om många barn. Typ det anses mer ”okej” för den med god ekonomi att skaffa många barn, än någon som kommer ha det tufft med försörjningen. Det anses mer okej för en familj där alla barn har samma två föräldrar, än en där barnen har olika uppsättningar av föräldrar och bonusföräldrar, eftresom det försvårar logistiken.

      2) Folk stör sig på någon och tycker därmed inte att någonting de gör är okej. Samma person hade kunnat skaffa noll barn och fått kritik för det istället, därför att folk letar fel hos någon de inte tycker om.

        (Jag tycker personligen att folk får göra precis hur de vill, men blir provocerad när man skaffat väldigt många barn och sedan klagar över att ekonomin inte går ihop).

    12 barn – okej eller inte?

    Tycker det är intressant hur vissa anser det är mer okej och försvarar att vissa influensers skaffar så många barn medan andra influensers totalsågas pga antalet barn.

    Varför är det okej att m y b a b y d o l l s väntar sitt 12:e medan när m i r k a och i l m r u d väntade sitt 12:e var det inte okej? Att p a t r i c i a s r u m väntade sitt sjunde var inte okej? Att familjen K a r l s t r ö m väntar sitt 8:e barn är okej? Att familjen H a m m a r s t r ö m har 11 barn är okej?

    Vad avgör det som berättigat eller inte? Hur tänker ni?

      Jag ser det så här, mamman är beroende av spädbarnstiden. Mamman vill ga någon eller något att ta hand om. När spädbarnet blir äldre och klarar sig själv så kommer nästa sug.
      Det går inte att ge varje barn kvalitetstid eller uppmärksamhet under dagen. Barnen som går i skolan får bara ensamtid med sin namma en liten stund på kvällen.

        Är mest nyfiken varför vissa försvarar och tycker det är mer okej när vissa influensers har många barn medan när andra har det tycker samma personer inte att det är okej. Förstår du hur jag tänker? 🧐

          Jag som person tycker att 5 är en maxgräns.
          Är det många barn väldigt tätt efter varandra så känns det som om mamman böir näjd med ” nästa” barn.

        Det var det bästa du skrivit Flundra! Håller helt med.

      Min pappa har 7 syskon och har berättat att det ofta kändes som att föräldrarna inte hade tid för barnen och att de fick uppfostra varandra. Och då var han ändå yngst och fick mest uppmärksamhet, plus att det var på 50-60-talet så farmor var hemmafru. Tänk mellanbarnen liksom?

        Hur levde dom, fattigt eller Svenssonliv? Tror också det spelar in om barnen får göra avkall för saker pga antalet syskon…

        Vi var två syskon med heltidsarbete föräldrar (höginkomsttagare) och minns hur våra grannar som hade sex barn hade mer tid för sina barn än vad jag och min bror fick då våra föräldrar alltid jobbade… deras mamma var hemma och jag avundades det. Detta var i början av 2000-talet.

      Jag ”dömmer” folk som skaffar 3 barn när de har svårt att orka med 2 också. Finns ju ingen orsak att olka familjer skulle ha samma förutsättningar eller kapacitet.

      Själv hade jag ej klarat av att ta hand om 8 barn på ett bra vis. Det hade inte de flesta, men vissa säkert.

      Min personliga åsikt är att det är oförsvarligt att skaffa 12 barn, och tycker inte ens att det borde vara lagligt, sett till barnkonventionen och barnens bästa.
      Det GÅR INTE att möta alla barns individuella behov i så stora familjer, det finns liksom inte tillräckligt mycket tid på dygnet för det.
      Kommer aldrig glömma en scen från ett gammalt Familjen Annorlunda avsnitt, där pappan i familjen hade 20 minuters ”kvalitetstid” ensam med barnen i veckan, eller om det till och med var månaden? Dessa 20 minuter kunde bestå av att kasta boll, och det tyckte han var tillräckligt.

      Satu borde gå till en psykolog i stället för att skaffa sig ett ersättningsbarn för dottern som dog förra året. Det har inte ens gått ett fullt år sedan dödsfallet, och hon är mitt inne i en sorgeprocess. Det är inte rättvist varken mot henne själv, familjen eller det kommande barnet att utöka familjen, när hon som hon själv beskiver det knappt kan ta sig igenom dagarna.

      Vet inte vilka alla är och vet inte hur diskussionen går kring när de fick sina barn och om det var okej eller inte.
      Jag jobbar i skolan och har haft flertalet barn med många (fler än fem) syskon. Det är en speciell uppväxt för många av dem med ekonomiska problem, mycket tid”ensamma” (utan föräldrar). De är ofta självständiga och klarar sig utan någon som lagar mat/hämtar/ser deras fotbollsmatcher osv.

      Det finns säkert för och nackdelar med alla syskonantal och konstellationer, jag upplever utifrån min yrkesroll att föräldrar inte hinner med så många barn. Att basis-föräldrarjobb inte hinns med när barnen är så många.
      Därför tycker jag att det är fel. Privat så vill jag kunna lägga ner massa tid på mina barn. Se matcher, läsa för dem varje dag, kunna prata och verkligen lyssna på dem dagligen osv. (Vet ej om jag lyckas jämt dock). Men jag har ett lägre antal barn.

      Men vadå okej eller inte? Det är väl okej för dem som skaffar dem. Det är inte okej för dem som inte vill ha 12 ungar.

      Men hur många vändor ska detta dras? Deras liv, deras beslut. Jag vill själv absolut inte ha fler än två barn men vad andra gör och vill är knappast upp till mig eller någon annan att okeja. Om barnen på allvar skulle fara illa skulle förskola och skola reagera. Vi som inte känner dem behöver inte tycka så mycket.

      Jag är uppvuxen med fem syskon och ett sjätte var på g med det blev inget. I min mammas fall (pappa ville bara ha två barn men var dum nog att inte använda kondom) så har hon erkänt att det handlade om bekräftelsen man får av att ha bäbis. Jag och en bror har konfronterat henne om detta då vi som äldre syskon kände oss förbisedda. Vi har en bra relation med vår mamma idag men för henne handlade föräldraskapet mycket om bäbistiden, och inte den tid som kommer efter. I hennes fall hade det varit bättre att inte ha så många barn. Andra föräldrar med många barn kanske har en annan drivkraft i det. Man vet nog inte förrän man frågar.

        Det är ju helt absurt att som förälder se till bebistiden. Den absolut största delen av föräldraskapet är som förälder till en vuxen.
        Om jag blir mamma vid 28 är mitt barn vuxet när jag är 46. Om jag lever tills jag är 80 är jag förälder till en vuxen i 34 år.
        Och då har jag räknat på att få barn vid 28 år, men en del får barn tidigare.

          Fick mitt andra barn nu och bebistiden är det absolut tråkigaste! När barnen blir 2-3 år börjar det bli riktigt roligt att umgås med dem, men bebistiden är mycket transportsträcka (Men värt det för att få tiden med barn sedan.)

          Hade gärna haft fler barn, men just på grund av bebistiden hoppas jag istället på att bli ett bra fosterhem när mina egna barn är lite äldre.

      Kan inte svara på enskilda personer, men tycker att man ska skaffa så många barn som det finns tid och pengar till. Tycker synd om stora familjer där de äldre barnen blir extraföräldrar och aldrig kan få leva för sig själva utan förväntas ställa upp som barnvakt till yngre syskon.

      I en del familjer är det för mycket med två barn och en del kan säkert ha fler utan att barnen blir lidande i det hela. Jag själv har svårt att se hur en vanlig ”Svensson” kan ha tid och pengar till att låta fler än fyra barn få egentid med föräldrar, utöva sport/hobby m.m.

    Såg Ett sist race igår, en väldigt rolig film, men håller med om som det skrev om i Ös för ett tag sen att slutet är lite konstigt!

      Tyckte slutet-slutet va roligt 😂

        Tyckte det var det bästa med hela filmen.

          Hahahah ja och först accepterad man det som hände innan och tyckte de va ett fint slut och sen bara Nähä 😂

    Vilken tycker ni är den bästa dejtingappen? 🙂

    Har börjat längta efter att träffa någon igen efter 2 år som singel. Bor i en väldigt liten stad, jobbar helger och dricker dessutom inte alkohol så är väldigt sällan ute, så känner att apparna nästan är mitt enda alternativ just nu, haha.

    Tar gärna emot andra dejtingtips också ifall ni har några! 😄

    Är kvinna, 29 år, om det spelar roll 💁🏼‍♀️

      Är i samma situation och undrar samma sak, har haft tinder men alla säger att den blivit så dålig nu😅

      Tinder är vidrig. Jag gillar faktiskt Happn och Bumble. Laddade ner en app förut men fick panik och tog bort den igen. Kommer aldrig vara redo att dejta

        Ska kika på båda. Tack! ☺️

        Varför då?

      Hinge

    Familjelivfråga. Min sambos barn har väldigt svårt för nya aktiviteter. Låser sig totalt och slutar ofta i gråt. Går idag i sport men deltar inte på träningen utan står vid sidan av. Vi har haft många samtal och frågat varför och försökt pusha och heja på. Vad gör man? Låta barnet sluta i sporten eller fortsätta traggla sig dit? Gå vidare och prata med någon? (jag är säker på att det inte är att barnet tycker det är tråkigt utan att det är ångestladdat). Någon som har upplevt detta också? Barnet är 7 år. Gäller inte bara sport utan det mesta.

      Vill barnet gå på sport?

        Hade barnet få välja själv så hade det nog inte varit någon sport utan sitta hemma och spela tv spel tror jag. Men det är alldeles för mycket energi som måste ut och alla hans kompisar går i sport (det är där barnen umgås).
        Men barnet ville inte lära sig cykla, knyta skorna, läsa osv. Allt som är nytt och inte funkar direkt blir väldigt ångestladdat.

          Får hen ut sin energi av att stå bredvid och titta på?

            Nej inte just nu tyvärr! Men vi vill inte sluta med sport för träningen och kamratskapen. Så mer hur man ska göra. Om det bara är såhär ibland eller om detta sticker ut och man borde göra något åt det.

              Jag känner igen min kille i det, jag kan bara säga håll ut, det blir bättre med tiden. Han är säkert en stark individualist, kanske en tävlingsmänniska som känner sig i underläge och inte fixar den känslan. Min kille såg istället till att bli ”bäst” i flera skolämnen och även i dataspel, och älskade det. Men idrott och de kreativa ämnena där han inte var bäst ogillade han och surade ofta när han kom hem. Han lärde sig gilla fotboll, löpning etc på rasterna först när han hamnade i en större klass där han inte behövde spela fotboll med killarna som tävlade om att vara bäst, och istället spelade med dem som helst bara lattjade runt. Idag älskar han att dra iväg att spela fotboll med kompisar, men lattjar fortfarande. Han är 18 idag och den bästa människa man kan tänka sig.

                Glömde lägga till att han hade jättesvårt för att lära sig cykla, balansera etc, precis som jag hade när jag var liten. Men förr eller senare så kommer det ju, det kräver lite mer bara.

          Jag skulle ha kollat lite med bvc eftersom det är så många saker du tar upp. När man är sju, är det ofta stort intresse för att cykla t ex. Knyta skorna, har ni tränat på det? Läsa, läser ni mycket hemma? Det är väldigt lätt att bli utanför, om klasskamraterna redan kan de här sakerna och för barnet blir det ju mycket oro för att man själv inte kan. Ett av våra barn hade problem med alla de sakerna du tar upp (pga sjukdom) och han tyckte det var väldigt stressande, att inte kunna det andra gjorde. Sporten skulle jag tagit sist, de andra sakerna är större. Får han kläm på lite av de sakerna, tror jag det andra löser sig.

      Det är jättevanligt skulle jag säga. Har tre barn, alla har hållit på med massa olika sporter, och när de är så små som 7 så är det nästan alltid någon barn i laget som inte vill / kan / orkar och sitter bredvid med sin förälder.

      Ja vad kan man göra? Svårt att tvinga fram en vilja. Jag tror på att peppa utan att tvinga (hehe ja var går den gränsen) och inspirera till rörelse. Det kan ta några år innan ett barn hittar sin grej.

      Och försöka komma ihåg att en 7-åring fortfarande är ett litet barn på många sätt. Kanske inte behöver en uppstyrd aktivitet just nu?

      Vad för typ av sport? Vet flera barn som låst sig vid lagträning men som funkat bättre i individuella sporter (och för andra barn tvärtom). Att idrotta ihop med andra kan vara väldigt påfrestande!

        Lagsport i detta fallet. Barnets andra förälder har försökt testa på ensamsport men där har det funkat ännu sämre tyvärr.

          Ah okej, men då har ni provat lite olika. 🙂 Kanske är ngt som lossnar senare!

      Tror att just 7 år är en vanlig sån ”låsa sig” -ålder. Det är ju inte hela världen att hoppa av och börja med nåt annat nästa termin. Eller byta sport. Jag skulle absolut spela fotboll när jag var liten för mamma var ihop med fotbollstränaren. Jag ville bara rida. Blev ingen fotbollsspelare, eller nån form av lagsport, för mig och det gick faktiskt fint ändå va.

        Ja, vi har varit inne på att byta lagsport för barnet vill testa en annan. Vi är mer rädda att det blir som nu att det har funkat jättebra i ett år och sedan blir ångestladdat. Är väldigt jobbigt att veta att någon mår dåligt av något man tyckte om innan utan förklaring. Men det kanske svänger mycket i den åldern?

      Lika hos oss. Jag var sååå frustrerad. Men nu vid 9 lossnar det. Barnet fick en plats på en aktivitet och jag trodde att det skulle protestera, istället var barnet positivt inställd och sa JA det vill jag.
      Så med facit i hand borde jag chillat lite och inte oroat mig så mycket.

      Förstår barnet reglerna? Finns det ett syfte med reglerna? Förstår barnet syftet? Är barnet egentligen för trött för aktiviteten?

      Tvinga inte barnet till något som hen tycker är obehagligt. Tids nog kommer barnet att hitta en aktivitet som passar hen.

      Varför ska barnet sporta när hen uppenbarligen inte är intresserad av det? Vad tycker barnet är kul att göra,vad har det för intressen? Ta med barnet på olika provapå grejer…rida ponny,campa i skogen,fiska,spela basket, el vad som helst!

    FÖRNYA KÖRKORTET

    Är det någon här som förnyat sitt körkort nyligen, hur lång tid tog det i så fall att få det nya från det att ansökan skickades in?

    Mitt körkort löper ut 22/4 och jag postade brevet idag, enligt Trafikverket tar det ca 5 arbetsdagar att få det nya kortet till postombudet från att de mottar ansökan, vilket gör att mitt förmodligen inte kommer hinna fram i tid.
    Har ingen annan giltlig legitimation, och har väldigt svårt att ta mig iväg för att fixa det p.g.a. sjukdom. Det kommer bli jätte komplicerat, och jag har sådan fruktansvärd ångest över detta just nu, för att jag har ju bara mig själv att skylla då jag glömt av det.

      Använd BankID bara.

        Det skickas REK och man kan inte legitimera sig med MBI för utskick av rekommenderad post tyvärr.

          Jodå, funkar jättebra. När du går in på BankID finns det numera id att lägga till. Du fixar det med passet.

            Enligt Postnords info gäller det inte vid REK.
            Oavsett så har jag för tillfället tyvärr ingen annan giltlig identitetshandling än körkortet – som då går ut nästa måndag.

            Om körkortet går ut så gills de ju inte bara för att du har lagt in de…

      Jag förnyade mitt i mars, då la jag brevet i postlådan måndag eftermiddag med nästa tömning tisdag. På torsdagkväll fick jag avi om att körkortet fanns att hämta ☺️ Håller tummarna för dig!

        Åh vad härligt att höra!
        Hoppas verkligen att jag har samma tur!

      Hörrö, då är du ute i sjukt sen tid. Mitt körkort går ut i juni och jag fick mina handlingar i fredags. Många veckor har man på sig.
      Men till din fråga. Har du tur så senast torsdag eller fredag får du det nya.

        Jag är fullständigt medveten om detta. Har som sagt bara mig själv att skylla, och har haft smått panik hela dagen, för om jag inte hinner hämta ut det kommer det bli en jätteprocess att fixa Pass/Id-kort.
        Håller tummarna för att de är snabba, men förbereder mig på det värsta.

          Jag håller också tummarna färdig🙂

            Inte färdig🙂🙂. Håller tummarna för dig.

        Tror du inte hon är medveten om att hon är sent ute?

      Går nog olika snabbt beroende på tid på året kan jag tänka mig. Jag fick mitt jättesnabbt och då var det ändå första vanliga dagen efter jul som jag tog det.

        Jättesnabbt som i mindre än 6 arbetsdagar från att du skickade in det?

          Ja det måste det ha blivit, var ju röda dagar också iom högtiderna.

      Jag skickade in min och lite över en vecka senare så hade jag fått det nya.

      Min kompis gjorde samma. Hon fick ta med sig sina föräldrar till posten som intygade att hon var hon. Hon hade ju sitt gamla körkort kvar men nej det gick inte. Föräldrarna fick åka 20 mil enkel väg för detta.

        Hon fick alltså inte hämta ut körkortet om jag förstår dig rätt?

          Verkar som personen menar att vännen fick hämta rek:et när föräldrarna var där och intygade att hon var hon, men inte när hon var ensam och försökte hämta ut det med ett utgånget körkort.

        Det brukar vara föräldrar, syskon, myndiga barn och liknande som kan identifiera personen.

        Man kan ju be en vän eller granne också.😋

          Brukar sällan vara så enkelt som en granne eller vän. Tyvärr.

          Ja, du kan välja att be en vän eller granne, men de kommer inte att bli godkända att identifiera dig tyvärr.

      Att fixa ett pass går snabbt och det finns många lediga tider nu. Dessutom behåller posten ditt körkort ganska länge så du lär hinna få ditt pass i tid.
      Gick just själv igenom detta. Till och med Transportstyrelsens rekommendationer till mig var att fixa ett pass för att det går snabbt

        Det är inte tiden som är bekymret här om mitt körkort skulle hinna löpa ut – utan det faktum att skaffa annan id-handling blir ett dyrt jätteprojekt. Är kroniskt sjuk och inne i ett skov ftf.vilket gör att det är väldigt, väldigt svårt för mig att ta mig hemifrån över huvud taget. Närmsta polisstation ligger ett par mil bort, och hade då fått timea in så sambon kan följa med för att intyga min identitet, samt resorna tur och retur *2 behöver ske med taxi. Så totala kostnaden skulle landa på 3-4 tusen.

        Mår oerhört dåligt över att jag försatt mig i denna situationen. Hade liksom inte räknat med att beöva legga mig annat än med Bank-id för att hämta kortet.

          Men skaffa bara ett pass nu?

            Då behöver hon ändå åka till polisstationen 2 gånger för att göra passet och hämta ut det. Annars bra idé.

              Kan du inte ta buss?

            Tror det är den fysiska resan som inte är möjlig för hon är kroniskt sjuk och inne i ett skov.

            Dessutom blir kostnaden lika hög att åka till Polisen med taxi nu om hon skulle skaffa pass eller id, som det skulle bli senare om hennes körkort inte skulle hinna komma innan det andra gått ut.

      Hur ofta visar man ens körkortet? Är väl bara att vänta tills det kommer.

        Hon har bara en id-handling vilket är hennes körkort, och det kanske hinner bli ogiltigt innan hennes nya kommer med rek på posten. Det är problemet.

          Okej.

          Är ju bara att be en kompis följa med och intyga att det är hon.

            Det är inte säkert att PostNord godkänner det.

        Ofta? Har man det så använder man ofta det som legitimation.

      Karin vi är inte mer än människor någon av oss. ❤️

      Att vara kroniskt sjuk påverkar en, i hur man tänker och hur man planerar.

      Det är inte ditt fel. Inga självkritiska tankar. Speciellt inte nu när du är i ett skov.

      Jag vet att det är oerhört svårt att släppa oron. Men försök att inte förflyttas till framtiden. Varje gång oron kommer gör andningsövningar och byt ut de kritiska eller oroande tankarna.

      Det kan mycket väl ordna sig. Det är många dagar till den 22:a.

      Det enda du kan påverka nu är hur väl du tar hand om dig under det här skovet. Handlingarna är i posten, du väntar på svar – det är utom din kontroll. Så se till att ta väl hand om dig och gör inte ditt skov värre. ❤️

      Jag jobbar på utlämning av Postnord!
      BankID fungerar tyvärr inte (än så länge, man vet aldrig framåt). Har man ett pass är det aaabsolut det bästa.
      Nej, det fungerar inte att säga ”men mitt nya ligger ju i kuvertet, det är väl för helvete bara att öppna det så har du ett id som är giltigt?”(Kan vara så att jag har fått stålsätta mig rejält när arga förare skriker). Att ta med en person som kan styrka att du är du fungerar inte heller.
      Allt jag kan säga är att ringa till Transportstyrelsen OM ditt legg har gått ut innan du får nya körkortet. Dom löser allting så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hämta ut det nya ☺️ lycka till med nya körkortet!

        Jag har hämtat ut massa paket med hjälp av BankID, får ni olika instruktioner?

          Rekomenderat brev (som ett körkort blir) gubger inte än så länge med BankID. Men paket fungerar fint ☺️ tänk ett paket från typ Nelly.se där det står Parcel och produktkod på framsidan.

            Vet inte vad gubger är, men där kan vi tänka fritt känner jag 😁👌

    Hej, någon som brukar ha smärtor som strålar ut i benen ca 1-2 dagar under mensen? Och under dessa dagar som de är smärta i benen så är mensen även riklig och biland blod klumpar

      Japp 🙃 det är mycket bättre nu men för några år sen hade jag ofta smärta som strålade ner i benen och ibland även under fötterna. Gjorde hemskt ont. Blev värre när jag hade spiral, men tog ut den förra sommaren och det är betydligt bättre sen dess. Använder du nån form av preventivmedel?

        Okej, nej använder inget preventivmedel, har blivit såhär senaste året

      Du behöver nog kolla upp det så du inte har någoñ cysta. Då kan man blöda mycket.

      Ja så har jag haft hela livet. Inget är fel med mig.

      Ja. Jag har det sen jag fick mitt andra barn. Då hade jag eftervärkar som kändes på samma sätt. Bm förklarade för mig att det på något sätt hängde ihop med ligamenten till livmodern. Jag har inte lagt på minnet exakt vad det var men jag minns i alla fall det. It is what it is.

    42 år och vill ha barn. Vad är mest effektivt förutom IVF? Har försökt naturligt i 9 månader. Har inte råd med IVF.

      Gå till en duktig akupunktör / utbildad i kinesisk medicin.

      Vet inte om ni testat digitala ägglossningstest, annars så är det ett tips. När vi körde det så valde jag att inte säga vilka dagar som jag var fertil, ville inte känna nån press utan var lite mer på de dagarna bara. Men finns säkert andra som tycker det är bättre att säga till. Annars har jag inga mer tips tyvärr.

      Ägglossningstest. Men det har du kanske testat?

      Om du är 42 och inte har råd med ivf kanske du ska tänka om? Säger inte det för att vara elak eller okänslig, men det är jättedyrt att ha barn. Om du vill det så gärna men ändå inte har råd med den kostnaden trots tex lite omprioriteringar i budget så är det kanske inte lämpligt att skaffa barn heller? Förlåt om det låter hårt eller sårar.

        Om vi tar lån går det, så visst på så vis har vi ju råd. Vi har ett barn på 2 år sedan tidigare som kom på naturlig väg. Före det gjorde vi ivf som vi finansierade med hjälp av våra sparpengar. Önskar nu tips om att lyckas på naturlig väg trots högre ålder. Vet att barn kostar.

          Okej. Mitt bästa tips är att ligga varannan dag mellan mensdag 4/5 och nästa mens. Kanske ni redan gör men hör många som resonerar att de försöker pricka ägglossningen. Jag skulle tipsa att skippa att tänka på ÄL och bara ligga regelbundet nästan hela cykeln.

          Eftersom första barnet kom till med ivf, hittade man något fel på någon av er? Med tanke på din ålder så är chansen ca 0,5% att bli gravid vid varje ägglossning, om du har ägglossning. Om ni ändå skulle ta ett lån för en ny ivf kanske äggdonation skulle vara en tanke, för att öka chanserna att lyckas.
          Vet om par som har samlat in pengar via Gofundme. Jag skänker gärna pengar för att mina vänner ska lyckas få barn, men förstår om det kanske tar emot att göra det. I vilket fall, hoppas att ni lyckas!

            Läs igen. Första barnet kom till på naturlig väg.

      Ät tillskott av D-vtamin och Q10. Det höjer äggkvalitén (Tar några månader innan det blir resultat.)

        Tack! 🙂 🤗

      Får man inte 3 försök gratis?

        Inte med andra barnet.

          Ah ok. Rimligt.

        Inte när man är över 40 heller

          Men det är ju då det mest behövs? Så alla som får barn efter 40 har fått det naturligt eller betalat själva? Mind blown! (Är så många och vanligt i Stockholm).

            Det är väl ändå rimligt att det är en åldersgräns det är ju skattemedel vi talar om. Efter 40 är det ju svårt att få barn för de flesta. Rimligare att få barn tidigare.

      Sluta med koffein

      Jag var 40 när jag blev gravid med 3:e på första försöket.

      Gick ner till normalvikt, åt inga mejeriprodukter och bara vegetariskt. Folsyra och Magnesium 6 månader innan.
      Ingen alkohol men det dricker jag bara en gång per år.

        Just det!
        Inget koffein alls! Absolut inga Zerodrycker.

          Vad är det för fel på zerodrycker?

      Sluta med koffein eller dra ner på det, drick grönt te istället för kaffe t.ex. Ät dvitamin och folsyra, om du äter gravidvitaminer se till att den har d vitamin. Din man måste också äta vitaminer, finns speciella för just män på apoteket, heter nåt med lust. Ligg varje dag ellet åtminstone varannan dag och helst på morgonen!

        Koffein och alkohol är också jättedåligt för sperma kvaliten, mannen borde sluta med det!

    Finns det någon här som har tips på hur man klär sig bekvämt och döljer en begynnande gravidmage? Är inte redo att berätta för de på jobbet ännu då jag nyligen börjat. Just nu går jag i leggings/tights och oversize skjortor, men behöver lite variation. Har någon tips på klänningar som döljer magen? Sköna gravidbyxor som passar på kontor? Köper helst second hand men det är så himla svårt att hitta oslitna plagg i min storlek som är snyggt och bekvämt.

    Till saken är att jag är en L/XL till att börja med så det är oftast inte bara att gå upp ett par storlekar för att det ska se sådär härligt löst ut.

      Har du kollat tradera?

        Har kollat tradera, vinted och sellpy. Men tycker det är så ointressant att scrolla igenom hav av kläder. Tycker det är svårt att veta vilket urval man ska göra (tips någon?), och det är så svårt att veta hur plagget faktiskt ser ut på grund av dåliga bilder. Ofta skriver folk inte ut vilket material plagget är av heller. Föredrar att handla i affär och second handutbudet i min stad är väldigt begränsat (bor i norra sverige).

      Dubbelknäppta kavajer

      Samma situation! Är också L/XL i vanliga fall. Köpte ett par ”kostymiga” gravidtigts på hm men ditsydda pressveck. Kostade 349kr, snygga och ser ut som vanliga byxor med lite längre tröja/skjorta till. Jag har ofta svart T-shirt och svart kavaj till, då ser man verkligen inte att jag är gravid trots v 25.

      Nu när det snar är sommar (jo,faktiskt) försök hitta linneklänningar och linnetunikor som brukar sitta lite lösare,och vida lnnebyxor med respr i midjan,finns bl a på Tradera och Sellpy också i stl L-XL-XXL.

        Linnebyxor,resår!

    Mimi Höglin bryter ihop på youtube på grund av negativa kommentarer som gör att hon inte kan vara sig själv. Har inte uppfattat att det skrivs så mycket negativt om henne men har klart inte koll på hennes inkorg.

    Blanda silver och guldsmycken, är det fint?

      Ja. Beror på vad för sorts smycken iofs, men jag har oftast guldörhängen och silverringar.

      Ja, det tycker jag är fint. Brukar ha en silverring och en guldring på samma finger, tycker det passar bra ihop 😊

      Nej

      Jag tycker det! Min förlovningsring är i rött guld och vigselringen i vitt 😊

      Jag tycker inte det är fint att blanda.
      Men det är ju upp till var o en vad man trivs med.

    Besviken på tele2 skickar reparatör istället för att fråga om tvboxen. Det var den som var paj fick boxen på posten men fungerar inte så nu måste reparatörer komma igen. Boxen är ju gratis men inte reparatörer. Och jag som tänkte titta på tv i kväll. Värsta stressen när tvn krånglar. Men videon fungerar.

    Varför godkänns inte kommentar vad händer??

    Är ni nöjda med tele2 dom strular ang min tv.

      Har boxer som ägs av tele2 och är inte nöjd. Boxen strular hela tiden men enligt kundtjänst är det inget fel på den. Ska förmodligen säga upp det och testa något annat!

      Hatar Tele2 . IDIOTER

        Oj vad jobbigt. Men alltid funkat för mej. Nåväl beställt hjälp men nu är det andra gången. Jag får ångest när tv strular.

      De har strulat gör oss i 1 år . Har sagt upp dem nu för jag har tröttnat

    Ni som jobbar med rekrytering. Är det viktigt att referenserna står med direkt eller är det okej att uppge det senare…?

    Vill inte riktigt skylta med att jag söker jobb innan jag vet om det händer något.

      Helt okej att uppge senare, skulle säga att det är det vanligaste. Jag jobbar som rekryteringskonsult 🙂

        Tack! Började tveka 😂

        Om jag för fråga en grej till för börjar bli knäpp haha. Vad får dig att fastna för ett personligt brev?

      Jag skriver ofta lämnas på begäran!

        Tack för svar! Så har jag skrivit med innan men började tveka

    Min ansiktsskrubb från Exuviance är slut och känner mig opepp på att lägga 600 spänn för en ny. Nån som har ett tips? Max 300 kr typ.

      Älskar den från Rituals! Finns dessutom i en lite mindre tub som inte kostar alls mycket.

    Hur vet man när man ska ta steget och separera? Det är inget allvarligt som hänt. Utan mer att relationen är mer vänskaplig än romantisk och man stör sig på varandras fel och brister hela tiden.

      Att du ställer frågan är ju en liten fingervisning. Om ni inte beslutar er för att verkligen hitta försöka hitta tillbaka till varandra.

      Att man tänker tanken kan vara ett ”tecken”. MEN man måste också jobba på förhållandet. Kärlekskänslorna är inte där hela tiden om man inte underhåller förhållandet. Ibland är det jobbiga perioder pga jobb/VAB/sjuka föräldrar/vad som och dessa perioder kan ibland vara långa men då är det viktigt att prata med varandra

      Att man stör sig lätt kan bero på att man inte känner sig bekräftad eller lider av sömnbrist

      Då är nog inte separation det första steget utan terapi!

      Tänker att man kanske ska börja med att fundera på, och prata med sin partner, om huruvida man vill hitta tillbaka till kärlekskänslor eller om man trivs bättre som vänner. Om ni saknar varandra och hur relationen såg ut förut – där måste man vara ärlig med sig själv liksom. Finns viljan så är det såklart värt det att ta aktiva steg för att försöka tända gnistan igen. Parterapi, ta tid för dejter, anstränga sig för att väcka liv i attraktionen, ge varandra komplimanger, pussas, kramas osv osv. Svackor lär man ju ha från och till!

      Om ni landar i att ni trivs bättre som vänner, ja då har ni väl svaret där.

    Har ni kollat Bachelorette, Sanders tänder, vad hände???!!!! Om man jämför med F boy Island vs nu så oij herre gud! 🤯

      Nej men usch vilken obehaglig person han är. Förstår inte att han fick en ros🤢

      Är det han som var ihop med mellie caarne?

        Ja, just han, med halstatuering och vita tänder som ser extremt fejk ut!

    Ska snart besikta bilen och nu har ett kurvljuset gått sönder. Vad gäller där, om jag inte fixar den innan, blir det ombesiktning? Det är ju liksom bara en ”extra” lampa som inte ens finns på alla bilar, borde inte spela nån större roll tycker jag

      Om jag inte missminner mej så måste extrabelysning fungera om den är monterad. Men det var ett tag sen jag funderade på detta, pröva söka på besiktning och extrabelysning, typ.

    Vad gör ni ikväll? 😃

    Sonen somnade precis i famnen och jag försöker sama viljestyrka att lägga honom istället för att somna med honom (mysigt) 😊.

      Kollar hockey & läser jobbannonser 🙂

      Mysigt det låter med sonen

        Hittar du nå jobb?

        Jo det var mysigt men fick lägga honom tillslut annars kommer jag aldrig i säng 😅.

          Hittat ett jag vill söka, påbörjat personligt brev men det är så seeeegt. Börjar också bli deppig kring all tid man lägger på det för att sen inte få resultat ändå

            Ah, ja men jag förstår. Tyvärr är det ju bara att kämpa på fast det inte känns som att det går.

            Har en i min närhet som också söker jobb. Arbetsgivare verkar nappa bara för att sen säga att de egentligen inte har något för någon med dennes kvalifikationer just nu (hallå, varför lägga upp en annons då 😫).

          Nåt eller något.

    Är förbannad kan inte kolla tv och ville verkligen se en film. Otur.

      Åh segt 🫤.

    Uch blir så ledsen min bror skall ha barn i dommar och min svägerska syskon har kokat ihop en babyshower som skall va på en söndag . Kruxet är att det tar 6 timmar att ta mig hem då jag bor i en annan del av Sverige och jag har inte råd att ta ledigt från jobbet på måndagen efter så det ser ut dom om jag inte kan va med :'( vet att man inte skall tycka så här men känner att man kunde ta en liten tanke på att folk som bor längre bort när det är sådsnna saker. Känner mig så ledsen då jag inte kunde va med på genderrevealen oxå pga samma att det va på en söndag oxå. Mitt hjärta blöder av sorg och känner att men blir lite utesluten för de vet att man inte bor nära och har en svag ekonomi just nu.

      Sommar skall det såklart stå

        Fast har man råd med det om man inte har råd att ta ledigt? Eller fattade jag ts inlägg fel😅

          Är timanställd bara då har ingen semester och varge missad dag gör så att jag verkligen inte kan åka och ja ibland kan man hitta super billiga tågbiljetter tror det eller ej

      Gör en fuling och sjuka dig

        Fast har man råd med det om man inte har råd att ta ledigt? Eller fattade jag ts inlägg fel😅

        Skulle hamna här och inte ovan

        Nej men gud, dåligt råd!

      Men åker man 6 timmar för en baby shower när det inte ens är ens egen släkting?? (Skulle inte göra det för det heller…)
      Man kan ju inte hänsyn till precis alla och deras förutsättningar, ni bor ju jättelångt ifrån varandra…

        Det är hennes bror?

        Vad jag vet är en bror en släkting.

          Men baby showerns är hennes brors fru/sambos. Män brukar väl inte ens va med? Skulle inte åka så långt och lägga så mkt tid för mitt syskon heller, det är rimligt för en så löjlig/liten grej.

            1) Verkar bli mer och mer vanligt att männen är med/får egna om man ska tro sociala medier.

            2) vissa har riktigt bra relation till sina svägerskor och indirekt blir det en släkting. Inte ett dugg konstigt om hon skulle vara med. Det enda som är konstigt här är din kommentar. DU kanske inte hade gjort det, men försök förstå att någon annan vill. Jag hade inte heller gjort det om jag blev bjuden, min brors tjej är inte familj och jag vill inte ha med henne att göra, men jag förstår trots det att det finns de som vill.

              Säger inte att det är konstigt och visst kan man va nära ingifta släktingar. Men baby shower är ju inte en så stor grej, inte konstigt att inte vilja åka så länge 😄
              Iaf är det som det är, inget att göra åt.

      Blöder av sorg? Sorry, men då har du inte haft mkt sorg i livet.

      Ni är familj och kommer (förhoppningsvis) alltid ha varandra. Genderreveal och babyshower är ju bara ytliga jippon som folk ställer till med för att få uppmärksamhet och presenter. De enstaka tillfällen säger ingenting om vilken relation ni har.
      Men sen är det väl också ganska naturligt om man nu ska ha såna grejer att ha det i sin egen stad? Att barnets blivande faster bor i en annan stad är ju i det sammanhanget ganska sekundärt.

      Hitta på något eget med de blivande föräldrarna! Du och nån vän eller nån mer från familjen?

      Skit i idiot-kommentarerna! Kram ❤️

        Idiotkkommentarer? Var? Låg nivå för idioti 😄

          Okänsliga är de i alla fall.

            Jasså? Bara realistiska tycker jag.

      Kan du inte ta en semesterdag kanske?

        Är bara timanställd tyvärr har ingen semester

      Ta kontakt med syskonen som ordnar saken och be dem byta dag till lördag. Så slipper du ta ledigt på måndagen.

        Men gud, himla egobeteende.

      Kan du fråga om det skulle gå att flytta den till lördagen?

      Ni behöver inte skicka mer svar , orkar inte , inser att jag inte skulle skrivit nått inlägg överhuvudtaget., för det är välk bara ett ilandsproblem jag har och e ledsen över så behöver inga mer svar som sagt .

        ❤️❤️❤️

        Ja det kanske är bra att du inser det och kan komma över det. Träna på att inte reagera så hårt ❤️

          Försök att inte gå på någon så hårt istället. Det är inte ts fel, det är ert fel. Skärp er.

            Jag har inte gått på hen. Tycker internen annan gjort det heller?

      Kanske be någon gäst/värd att facetimea dig in i baby-showern?

    Kokosolja i håret. Nån som använder sig av det och tycker det gör håret friskare? Bättre?

      Hår är död vävnad, som naglar. Så att smeta in oljan i håret kanske gör det mjukare och mer följsamt så inte stråna slits mekaniskt mot varandra.

      (Det kanske liksom inte tränga in i hårstrået)

        *kan, inte kanske..

        Olja kan absolut tränga in i hårstrån 🙂

          Är det inte så att det omsluter hårstråna? Grejen är väl att hitta produkter som tränger ned i hårsäckarna och ger näring därifrån?

    Jag skulle vilja börja lyssna på ljudbok men känner inte att jag har koll på vilken app är bäst. Tips? 😊

      Jag använder Bookbeat, hade Storytel förut. Jag lyssnar mindre än 20h/mån och det har Bookbeat ett abonnemang för, Storytel var obegränsad mängd men till högre pris när jag bytte. Nu tror jag de gjort om abonnemangen, men att Bookbeat fortfarande är något billigare. Kvalitet, funktioner, och användarupplevelse i appen tycker jag är likvärdiga. Storytel har en del ”Storytel original” där de producerar egna ljudböcker. Minns en fin julkalender-följetång för ett par år sedan, som jag inte kan lyssna om nu just för att den bara finns på Storytel. Men i övrigt är det inget som känns viktigt, alla ”vanliga” böcker man kan tänkas vilja ha finns i båda. Har inte så stor koll på om det finns fler företag och vad de har, drog inte Spotify igång nån ljudboksfunktion? Kanske räcker att man har Spotify i så fall?

    Annica Englund väntar barn igen.

      Intressant..

        Intressant att välja två punkter.

      Vad kul!

    Det är vår, jag bor i en ny stad, jag är supersingel och längtar efter att börja dejta igen! Men för det behöver jag en dejtingapp och på en dejtingapp behöver man bilder. Vet inte när senast jag tog en bild på mig själv som jag gillar. Jag vet att det sitter i mitt eget huvud men jag har gått upp i vikt och trivs inte alls med den jag har blivit så jag vill varken se mig i speglar eller på bilder. Ett riktigt i-landsproblem och det är bara jag som kan göra något åt det. Blir en jobbig krock i huvudet när jag vill dejta men inte visa mig på bild😂

    Trodde aldrig jag skulle säga att jag saknar någon igen.

    Men nu saknar jag min älskare, inte bara för att hans grej är att tillfredställa. Jag saknar honom för att vi har så kul!

    Hur kan Therese Lindgren välja att gå in och gilla Bianca Ingrossos senaste bild när hon har äkta päls på sig.

    I Aftonbladet i januari sa hon ”Influencern och djurrättsaktivisten Therése Lindgren, 36, har noterat intåget av Mob wife-trenden och tycker att den är oroande. – Specifikt pälsen tycker jag definitivt är oroande. Det är förkastligt och går inte att ursäkta på något sätt, varken ur ett djuretiskt eller ett hållbarhetsperspektiv, säger Lindgren.”

      Är det någon skillnad när det är mongolisk fårpäls?
      Jag tänker på det som står i den här artikeln:
      https://www.curlyfurs.com/are-mongolian-tibetan-sheepskin-fur-cruel-or-inhumane/

        Oavsett så slaktas lammen för att deras skinn med päls ska bli t.ex en jacka som den Bianca har.Onödigt, då det finns exakt likadana såna pälsjackor, fast fejk, på t.ex Etsy. Att köpa ny päls idag känns riktigt sunkigt.

          Jag håller helt med dig, och skulle inte bära päls idag. Jag har gjort, men inte längre och det var faktiskt Therese som inspirerade mig till att göra mig av med alla, även sådana som jag köpt på 2:nd hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.