Har Therese Lindgren börjat gilla päls?

Jag har fått kommentarer, både här inne och på Instagram, om att Therese Lindgren gillat ett inlägg som Bianca Ingrosso publicerat, i vilket hon bär en pälsjacka. 
Varför är det lite anmärkningsvärt att hon gillat Biancas bild? Jo, därför att hon är en djurrättskämpe som nyligen uttalade sig  i Aftonbladet om den nya trenden ”Mob wife” eftersom det kan inkludera att bära mycket äkta päls.
Så vad har hänt här? Har Therese kastat alla tankar på djuren åt pipsvängen och sitter och googlar billiga Persianpälsar?
Eftersom pälsen Bianca bär kommer från mongoliska får, som enligt den här artikeln verkar ha leva bra liv, och de varken plågas eller lider, så tycker kanske Therese att det är okej?

Oroa dig inte för inhuman eller grym behandling av fåren, då de lokala bönder faktiskt tenderar att behandla sina djur väl och ta väl hand om dem.
Betesmarkerna på rancherna är rika och mångsidiga, och fåren är fria att leva på betesmarken, vilket gör att de kan leva ett hälsosamt och glatt liv.
Faktum är att klippning av ullen från får är en viktig del av försörjningen för vissa nomadstammar, eftersom de säljer päls och ull till butiker och företag som tillverkar mongoliska örngott av ull.

Dock tror jag att bärande av ALL päls normaliserar det och bidrar till försäljningen av nya som gamla kadaver, men men..


Är det skillnad på päls och päls? 
Som alltid – helt okej att inte hålla med mig och tänk lite på tonen i kommentarsfältet är ni snälla!
Solen skiner ju och allt! 🙂

 

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det päls med skinn, eller klippt ull? Får måste klippas – vi har avlat fram raser som inte, likt vilda djur, fäller sin ull naturligt. Får som inte klipps får en ohygglig massa av tjock ull som tynger ner dem och hindrar dem och de dör till slut en plågsam död.

      Det är lammskinn med päls,lammet slaktas för att bli t.ex en jacka.Inte klippt ull.När det finns fejkpälsjackor som ser likadana ut som den Bianca bär,är det riktigt sunkigt att köpa en ny av äkta päls.

        Lammet äts ju också dock.

          Kan vi inte släppa den där jä-la p u s s munnen nu?????? E såå less! På den å V tecknet 😵‍💫

            Bianca sitter fast i det.

          Skinn kommer alltid vara en restprodukt sålänge djuret äts

            Stämmer inte, päls och skinn är egna industrier och kropparna eldas upp.

      OT: 15de april !! anmäl på antagning

      Ja, det går ju faktiskt att göra pälsytor av den klippta lockiga ullen, googla t ex ”snällfäll”! Det är nån fårbonde som inte slaktar sina får för fällen utan bara klipper dem och tovar baksidan!

    Det där är päls med skinn och från Mongoliska får. Det sägs att de ska avlivas på ett ”humant” sätt i jämförelse med hur många andra får avlivas. Man sticker en kniv in i fåren vid sidan om hjärtat och sedan knipsar man av aortan och tömmer fåret på blod. Men sedan vet jag inte vem som har kontroller att fåren har ett bra liv och att det är just så alla fåren avlivas. Vet inte heller om någon har koll på att om de avlivas på det sättet så sker det så snabbt och smärtfritt som möjligt, antagligen inte.

    Jag blev så förvånad och ledsen när jag såg att Therese Lindgren gillat det senaste inlägget av alla när Bianca poserar i päls. Jag vet faktiskt om hon har gillat fler inlägg. I Aftonbladet i januari sa hon att den rådande pälstrenden bland influencers är förkastligt och går inte att ursäkta på något sätt.

    Therese har inlägg på sitt konto där hon gråter förtvivlat över att fågel hon försökte rädda dog, så jag förstår verkligen inte hur hon kan gå in och gilla ett inlägg som Biancas.

      Skickade iväg inlägget lite för snabbt. Det ska vara att jag INTE vet om Therese har gillat fler liknande inlägg på Biancas Insta.

      Vill inte vara sån men det är få gånger som det går att sätta ordet humant och Kina i samma mening.

    Hon myglar väl precis som alla andra influensers.

    Kan inte stå för sina åsikter fullt ut. Trodde ärligt talat inget annat om henne. Klart som f*n hennes fluns-vänner inte kan göra fel och päls är the shit på dem.

    Men j*Vlad om vi vanliga dödliga bär päls!

    Det går nog av bara farten när gummorna gillar varandras inlägg.
    Inte märkvärdigare än så.

    Kanske lite slarvigt och slentrianmässigt av henne men det är inte det värsta dom hänt. Djuret som blev ett ytterplagg har det lite värre.

      Bilden man ser i bildspelet är inte den första bilden när man redan har scrollat förbi en gång. Då kommer man att se någon annan (tveksamt om det är andra bilden, som också består av päls, eller om det är en helt annan).

      Dvs hon kan ha gillat en av de andra bilderna i bildspelet, ovetandes om att första bilden bestod av en pälsjacka.

    Tacky.

      Du kanske menar tacka?

    Therese som bad oss att inte köpa ägg i påskas… Hoppas innerligt att det var ett misstag gällande att hon gillade Biancas inlägg men med tanke på att Bianca hoppat på trenden Mot wife borde ju Therese ha lite koll. Men som sagt, hoppas de är ett misstag.

      Flunsor får inte göra misstag. De har en chans och sen är de ute i kylan. Bye bye 👋

        Vah, flunsor är per definition ett misstag. De sitter säkra kvar på sin tron trots otaliga misstag för att de har en lallande sektliknande följarskara som lyfter högafflarna mot alla som inte hyllar deras gudinna.

          Vilken blogg pratar du nu om…..?😜

            Ja säg det… dock inte en blogg jag tänkte på.

              Aha, passade ganska bra på en 😁

                Perfekt, en bra kommenta är en sån där det finns något att hämta för alla. 😉

      Hoppas jag också, verkligen.

    Antar alla pälshatare är veganer också? Alla djur som dör ska tillvaratas. Egentligen hade man kunnat göra skinnväskor av människor också. Det är ekologiskt.

      Du är ju inte frisk någonstans. Pälsindustrin och köttindustrin är inte samma sak så försök inte göra dig dummare än du redan är.

      Åt du minkbiff till middag?
      Nähä…

      Jag vet faktiskt inte var jag ska börja…Kan berätta att när jag läste denna kommentar skakade jag på huvudet och funderade på hur den ens är möjlig. Sedan kom jag på att mänsklighetens utveckling haft perioder av tillbakagång, den dumhet vi nu ser är antagligen en sådan tillbakagång.
      Hur har man kunnat missa debatten mot päls de senaste 30 åren? Till och med östermalmstanterna har stuvat undan sina skinn långt in i garderoberna och utan malkulor lär det inte finnas så mycket päls kvar efter att pälsängrarna gjort sitt.
      Kära anonym 19.20, det är helt vanliga människor som är emot päls. De är varken aktivister, veganer eller fanatiker. Men de är begåvade med en hjärnkapacitet som rymmer både intelligens och empati nog att förstå hur barbariskt djuren i pälsindustrin behandlades. De stora modemagasinen tycker själva att mob wife trenden med äkta päls är problematiskt eftersom det ytterligare drar ner en redan ohållbar industri.
      Din sista mening om att göra skinnväskor av människor är något av det osmakligaste jag hört. Du är medveten om att man tillverkade lampskärmar av människohud som togs tillvara vid dödslägren? Det är inte ekologiskt, det är morbit. Tips lär dig betydelsen av ordet ekologisk.
      Har läst den hjärndöda kavalkaden av kommentarer hos Biancas IG. Det får mig att häpna. Tack och lov är det en väldigt begränsad skara så det invaggar visst hopp.

        Det var det bästa jag läst på länge! Tack för en sådan klok och vettig kommentar.

        Precis! Det är helt vanligt folk som inte vill hålla på med päls.

      19:20
      Du måste till 100% vara ett troll! Helt övertygad!

    Men kom igen. Therese har väl bevisat by now att hon brinner utav bara helskotta för djur och att det inte bara är en ”gimmick”. Känner inte till en enda person som vigt sitt liv till djurs välmående så till den milda grad som hon. SJÄLVKLART är detta slarv från hennes håll. En like som gick av bara farten. Eller vad menar ni att detta skulle bevisa? Att Therese nu avslöjat sig som en bluffmakare som när sanningen ska fram skiter i djur? Det förstår ni väl inte är rimligt med tanke på ALLT hon kämpat för i åratal nu.

      Tänk om alla var så slarviga i sin yrkesroll.

        Kan garantera att alla yrkesverksamma individer också slarvat minst en gång på sina arbetsplatser. Inte du då, såklart. Men vi andra.

          Ja, typ glömma korrekturläsa, missa en reklammarkering, missa att skatta på gåvor, gilla pälsar osv. Oops lätt hänt när man är flunza.

            Nu har ju inte Therese stått för alla de sakerna, utan en av dem, en gång.

              😁👍

        Vad fantastiskt det måste vara att aldrig göra ett misstag på sitt jobb

          Ja, när det handlar om ens trovärdighet så vore det bra att tänka efter innan man gör.

            Detta ärliga och så uppenbara misstag påverkar iallafall inte min syn på Thereses trovärdighet gällande djurs välbefinnande det minsta.

      Ja, Therese har för tusan gett bort flera miljoner till en fond som ska hjälpa djur!! Det finns mycket få personer i världen som gör så mycket för djur som hon. Skärp er! Hon har säkert inte sett att Bianca har en päls på sig, den ser ju väldigt syntetisk och billig ut så inte särskilt konstigt att Therese inte tänkte på att fråga om vad jackan är gjord av innan hon tryckte på hjärtat…

        Det kan mycket väl vara så att hon trodde pälsen inte är äkta. Men, vill hon upprätthålla sin image borde hon tyst pudla och avmarkera sin like på just det inlägget.

    Att Therese har dubbelmoral har väll ingen missat.. hon är så full av botox men sålänge HON blir snygg så spelar djuren tydligen ingen större roll! Sen kan man lätt skuldbelägga alla andra för att köpa… ägg.

      Vad har hennes utseende med dubbelmoral att göra? Det finns både smink och hygienartiklar som inte är djurtestade och dessutom är veganska.

        Ja fast nu skrev jag ju botox och inte smink. Botox testas på möss och varje batch testas genom att spruta in olika doser botox i en mängd möss för att se vilken mängd som dödar. De möss som får dödlig dos kvävs långsamt till döds, en dödlig process som ofta tar flera dygn med extremt lidande. De som överlever blir efter försöket dödade ändå.
        Så ja, dubbelmoral tycker jag gott att det är.

          Testas det fortfarande på djur trots att det använts i hur många år som helst?

            Ja

          Använder hon botox och i så fall hur vet du det?

            Hon gör det ju för sin migrän, du vet som alla flunsor har som inte vill stå för att de är ytliga

    Men var det inte Therese som bad oss Alla att inte köpa ägg i påskas? Var inte orolig tjejer, Therese är en lika stor hycklare som alla andra influencers. Förresten så har många djuraktivister blivit klimataktivister! Så Therese kanske slipper få ett drev efter sig.

      Hycklare? Hur vet du det?

    Folk måste väl fatta att det är skillnad på päls och päls. Förr i tiden användes allt av djuren. Nu är det en industri som är hemsk. Var förut vegetarian, men det var inte vettigt i slutändan. Nu har jag balans. Väljer varifrån jag köper saker, och köper så lite som möjligt.

    Hittade inte en enda negativ kommentar hos Michaela Delér som poserar i likadan jacka. Mycket märkligt 🤔

      Har Therese gillar inlägget? 😉

    Tror att när Bianca första gången poserade i rävpäls drog det igång så pass att hon stängde kommentarsfältet.

    Till tidningarna sa hon att det var ett misstag, hon trodde inte att det var en äkta päls. Hon sa att hon inte hade köpt den då och aldrig kommer att köpa päls. Hon sa även att hon vill göra sig av med saker och bli mindre materialistisk.

    Två månader senare poserar hon och Lovisa Worge på båda sina konto i var sin lammskinnspäls som kostar 37 000kr.

    Efter det har hon poserar i fler pälsar. Nu för bara ett litet tag sedan lade hon ut en bild på sig med solglasögon, underkläder och päls inne på en offentlig toalett.

    Det blev massa skriverier och efter det har hon lagt ut många bilder i omgångar på sig i den senaste fårskinnspälsen.

    Efter massor med kritik och frågan om varför lade hon ut ytterligare en bild när hon har pälsen, för en pussmun och står på en toalett.

    Jag personligen förstår inte varför hon vill hon provocera och framför allt, varför vill hon föra den här uppkomna trenden vidare?

    Jag tror att det här sammanlagt triggar många, så även mig.

    Eller så gillar hon bilden för att hon gillar personen på bilden. Snacka om att göra en höna av en fjäder 🤦🏻‍♀️

    Therese kanske bara råkade gilla bilden för det händer ju ibland, iaf mig. Å andra sidan så smörar alla influencers för Bianca, fattar inte varför eller ja kanske, förresten. Hade det varit någon annan med färre följare så hade nog Therese visat sitt ogillande, kanske.

    Tycker vi kunde prata om all smygreklam som Bianca gör, för diverse fik – och matställen, Aimin, Coca cola, bikinimärken etc. Det är sällan hon märker ut att det är reklam eller betalt samarbete – varför kommer hon undan med det?

    Förstår inte problemet? Får hon inte gilla en bild bara för att någon bär något hon själv aldrig skulle bära? Hon kanske gillade bilden för att hon gillar Bianca sminkning, attityd, mobilskal, val av spegel ställe, känslan i bilden eller vad som helst? Hon skriver ju inte direkt åååh vart kan jag köpa en likadan och bära i regnbågens färger.
    Då menar ni alltså att hon inte får gilla bilder som människor som rest utomlands, ätit en middag osv för tänk om någon åt kött.
    Blanda inte ihop saker och ting.
    Att gilla en bild betyder inte att hon är för päls, punkt.

      Fast det du jämför är inte samma sak. Bianca poserar med en pälsjacka. Om man kämpar så hårt för djurrätt som Therese gör så är det märkligt att gilla när någon bär något gjord av päls. Det hade varit lika märkligt om Greta Thunberg hade gillat en bild på ett flygbolag. Typ.

      Anonym / 01:10
      Så befriande med en kommentar som talar för sig själv .

      Om man nu har byggt hela sitt varumärke kring djurens rätt så rimmar det lite illa att sitta och gilla bilder där någon bär päls. Handlar om trovärdighet.

    Dra mig baklänges, Therese borde inte få kallas vegan, hon har likat en bild på Bianca där hon bär päls!
    Neeej, just det, hon har en kille som äter kött, haft i 10 år, hur kan vi ha missat det?
    Fuck! Hennes föräldrar är inte veganer vad någon vet, hur kan Therese få kalla sig vegan?

    Just det, Therese är den enda personen som står upp för djuren på riktigt och utbildar sina följare, dedikerar sitt liv för att bli viltrehabiliterare (stavar fel).
    Ohh noo! Therese räddar djur som vi icke veganer inte vill ha längre..

    Jag ger upp! Vi borde verkligen ringa Therese och säga att hon inte är vegan eller djurvän. Utan hon är en riktig djurhatare och uppmuntrar till konsumtion av päls för att hon gillade en bild på Bianca…

    Hur kunde jag ens tro på allt Therese sagt och gjort under dessa år, det är ju fejk..
    Jag går och lägger mig nu, imorgon ska jag börja dyrka miljömupparna och rösta för medborgarlön så alla medelmåttor får känna sig bra för en dag. 🙂
    (No hate, just love for change).

    Följde och gillade Therese L starkt tills hon gjorde reklam för Systembolaget trots att hon själv varit alkoholist och alltså då använt sig av just bolaget eftersom vi ju bor i Sverige.
    Men så tycker jag heller inte om alkohol då jag sett så många liv förstöras…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.