Vlad Reisers sjuka flickvän

Jag fick den här kommentaren under ett av mina inlägg, ungefär samtidigt som mina poddkollegor hörde av sig och undrade vad tusen det är som händer med Vlad.
Varför skriver han att hans flickvän inte har långt kvar nu?

Lite bakgrund…
Vlad Reiser och hans flickvän Thea är på resande fot och har hamnat på Bali, där flivännen insjuknat i Denguefeber, som enligt Folkhälsomyndigheten är en influensaliknande febersjukdom som orsakas av denguevirus som sprids via myggstick. Sjukdomen sprids inte i Sverige, men fall rapporteras från de flesta länder i tropikerna, såväl från Afrika och Asien som från Mellan- och Sydamerika. Det finns fyra olika serotyper av denguevirus och det finns även ett vaccin att ta innan man reser iväg. Enligt Svea Vaccin så får man ett genomsnittligt skydd mot Denguefeber på 80% efter två vaccindoser, så det är ju fortfarande möjligt att smittas även som vaccinerad, men vad hjälper det när Thea inte vaccinerat sig överhuvudtaget.
Inte heller verkar de frå början ha någon försäkring, så det kan kanske komma att bli dyrt för Vlad om han ska betala för ambulanshelikoptrar och vård ur egen ficka. Hur kan man vara så dumsnål?
Förlåt, man ska inte hacka på någon som är sjuk, men HUR kan man prioritera bort vaccinationer och försäkring? Inte är väl jag en sån trygghetsknarkare nu, jag menar – så tänker väl de flesta? Eller?

Här kommer ett sammandrag av Vlads alla hundratals inlägg på Snapchat.

Så vaccinera dig alltid, oavsett! // Yours truly Tantaluring Gervide

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är inge konstigt om hon själv är med på det. Hade varit skillnad om det var hans barn eller någon som inte förstår vad sociala medier är osv.

      Nä, på det här sättet kan de säkert samla ihop lite snyftpengar nu när de inte betalat försäkringspremien och får stå för allt själva. Men vårdpersonalen verkar inte ha något val.

        Ja men det är väl hans må. Efter att Lisa avslöjade hur mycket hon tjänar på snapchat så har ju jättemånga börjat lägga upp massa content där. Och tackvare detta har han ju bara fått ännu mer följarw

          Mål*

    Jag kan förstå dokumenteringen (även om man inte behöver vara in their face eller i vägen för personalen), ifall det blir tjafs eller komplikationer senare, men varför ska det ut på sociala medier? Det här är något mellan dem, vården och försäkringsbolaget, eller kanske inte det sistnämnda eftersom de inte hade försäkring. Hur mycket behöver man fläka ut sig?

    Åh nej, 0,5 cm luftbubbla. Döden i vitögat!

      Ja, du vill inte ha in en luftbubbla. Då KAN du faktiskt dö, då det finnS stor risk att det bildar en propp, vart den proppen blir vet du inte.

        Nej en så liten luftbubbla är helt ofarlig.

        Nej, sprid inte saker som sanning när det inte stämmer. Så små luftbubblor är inte ett dugg farliga att få i sig. Stora mängder luft däremot är farligt.

        Små luftbubblor är inte farliga men de flesta sjuksköterskorna undviker dem för patienterna blir så rädda. Man ska inte ha in flera deciliter luft i blodomloppet men enstaka bubblor resorberas.

    Är huvudet dum får kroppen lida. 😅

    Han menade att det inte var lång tid kvar tills de var framme på sjukhuset, inte att Thea inte har mycket tid kvar att leva. Men osmakligt oavsett att göra content av detta.

      Han har också sagt att hon inte har långt kvar inan hennes organ börjar fallera…

        Fast nu är det inte det vi pratar om, han har aldrig påstått att hon är döende, och det du syftar på har han svarat på redan. Att det handlade om avståndet till sjukhuset.

          Ah, sorry! Jag backar ut med min stora och blöta näsa. 🙂

    Folkhälsomyndigheten heter det.

    Jättesynd om tjejen, Vlad verkar vara en riktig idiot. Att varken vaccinera sig eller ha försäkring 😬

      De hade försäkring, var ju därför försäkringsbolaget löste en båt tillslut.

        Han skriver ju att dom inte har försäkring?

      Men sen är hon ju bara 19år, tror inte alla har koll på alla olika typer av försäkringar i den åldern. Men som hon själv sa, hon lärde sig en dyr läxa och har nu förlängt samt lagt till alla tillägg.

        Han är ju betydligt äldre dock 😁

          Fast nu är det inte inte han som är sjuk

        Men snälla, det visste väl varenda människa när msn skulle backpacka i Asien efter gymnasiet att försäkring är A och O. Samt att de flesta försäkringar inte gäller om man hyr ”moppe” som egentligen är motorcykel och msn inte har mc-kort… Folk verkar helt ha tappat förståndet och inte kollar upp de viktigaste saker när de reser bort.

        Jag backpackade i Asien när jag var 18. Det här var i internets linda, dvs långt före allt låg en googling bort. Ändå lyckades 18-åriga jag lista ut att jag behöver både vacciner och försäkring. Jag tror att de allra flesta 19-åringar klarar av det, framför allt idag.

          Hon var ju inte oförsäkrad.

            Enligt vad som framgår ovan fanns försäkring de flesta 45 dagarna, de har varit där 49. Alltså oförsäkrad.

            Även, han ska betala 75 000 kr och bråka med försäkringen sen. Det gör man inte om det finns en försäkring.

            Jag utgår från Camillas inlägg. De är dessutom inte vaccinerade. Också baserat på vad de själva skriver.

              Försäkringen gäller i 60 dagar och de har fått hjälp av försäkringsbolaget. De var alltså INTE oförsäkrade.

                Så varför skriver han att den bara gällde 45 dagar?

        Är hon bara 19? 🙃 assååååhh Vlad känns verkligen som den typen av killen som aktivt söker en yngre partner bläää

          Och ändå är hon förmodligen för gammal för Pontus Rasmusson. 😂

            Ja, händer det något runt honom?

            Denna kommentar var väl ändå onödig, Camilla! Och på gränsen till förtal – du som anser att influensers med stor räckvidd skall följa lagar och regler…

      Verkligen om henne,, stackaren, men Vlad är väl ändå inte ensam i att ha agerat dumdristigt i detta.

        Synd om henne*

        Men hans försäkring spelar väl ingen roll när det handlar om henne? Men tycker det är fel av honom att lägga ut allt på sociala medier, iallafall när det kommer till läkarna osv.

          Jag o min man bor ihop och har således samma hemförsäkring = den gäller för båda. Man kan lägga till en hel del på hemförsäkring så man har bra skydd när man är utomlands och SOS international är då behjälpliga. Enl Vlads text gällde försäkringen i 45 dagar o de har varit där längre, varför det blir dyrt för dom. Kanske går att lösa senare, vad vet jag.

          När jag var 18 tågluffade jag i Europa i två månader o hade stenkoll på att jag behövde ha försäkring ifall ngt skulle hända, pga är ej dum i huvudet.

            Men de bor väl inte ihop, de har väl inte ens varit tillsammans ett år ens.

              Det har jag ingen aning om, bara tog ett exempel på att en försäkring kan gälla två personer.

                Ja men det gör den inte i detta fall.

              Man kan väl bo ihop fast man i te varit tillsammans i 1 år?😂

              Bor hon hemma så gäller ju den färsäkringen.

    Visste att det fanns EN viss anledning till att han för ett par år sedan betygsatte minderåriga tjejer. Det är för att han dras till dem. Hans flickvän ser ju ut att vara 15 år. Jävla pervers!

      Tror hon är 19 så hon är inte direkt så mycket äldre

    Har inte Bali avtal med vår försäkringskassa? Att de betalar samma för vården där som de skulle betalat här. Känner att det är rätt svårt att uppbåda sympati när de aktivt valt att inte vaccinera sig och sen åker till ett tropiskt land.

      Vad har försäkringskassan med det här att göra? 😅

      Sist jag kollade var inte Bali med i EU 🤔

        Australien är ju med i Eurovision, så helt säker kan man ju inte vara 😉

          Eurovision har inget med EU att göra… Eurovison arrangeras av EBU, helt annan organisation, som även har många medlemmar i nord Afrika. Marocko har tex deltagit i eurovision.

            Skulle tippa på att det var ett skämt.

          Australien däremot har faktiskt avtal med Sverige om sjukvård – det blir gratis för oss där. Sa de till mig när jag blev förkyld där efter att ha varit i Afrika (fick kolla för malaria, hotellets läkare kunde inte så fick åka till sjukhus). Jag var beredd med jobbets försäkring som flygvärdinna men behövdes alltså inte.

    Tipset att vaccinera sig innan blir nästan larvigt i sammanhanget, han verkar inte fatta hur dumt det framstår när det kommer från just honom. Men dengue är verkligen vidrigt, inte ofta för dem som får det första gången men för dem som får det andra gången, där alla små kärl i kroppen blöder och de inre organen i värsta fall kan slås ut. Lokalbor som inte har råd med vård kan avlida. Bort med allt stillastående vatten där myggorna kan lägga ägg, bo bara på hotell där området myggsprayas, använd myggnät runt sängarna och alla andra medel du hittar som kan få myggorna att hålla sig borta. Misstänker du att du fått dengue en gång så åk aldrig mer till ett denguedrabbat land, så illa är det.

      Tänk även på att denguemyggorna ofta är aktiva på dagen, så glöm inte myggsprayen då också. Svenska myggspray är tyvärr inte så effektiva, det ska vara rejäla grejer tyvärr.

    Jag fick malaria när jag jobbade i Kenya, trots såna där malariatabletter. Vad jag kan se om denguevaccin är det inte 100%, så hon kan ju haft otur.

    ”De studier som ligger till grund för vaccinets godkännande har visat att personer som tidigare haft en dengueinfektion får en god skyddseffekt mot samtliga serotyper (1-4) under minst 12 månader efter dos 2.

    Personer som inte tidigare har haft någon dengueinfektion fick en god skyddseffekt mot serotyp 1 och 2 under samma tidsperiod.”

      Känns inte troligt att hon är vaccinerad.

      De enda vars liv som påverkas av deras beslut är deras egna. Så varför ska någon alls rikta någon kritik mot hur de väljer att leva sina liv. De har sagt att de lärt sig att de behöver ta reda på mer fakta inför framtida beslut. Det är väl bra, för deras skull.

    Svea Vaccin, var det inte dom som fick så mycket kritik när det kom fram hur illa de skötte sitt företag och utsatte folk för fara när de inte hanterade sin vaccin korrekt? Och du använder något de skrivit på sin hemsida som en källa?

      Ja, eftersom informationen på deras hemsida korrelerar med vad som står på andra sidor.

        Men varför inte hänvisa till en annan sida då?

          Men varför bråka om något som är korrekt?

            Det är ingen som bråkar.

            Jag ifrågasätter varför hon valde Svea Vaccin som sin källa.

            Så tagga ner.

            Det har betydelse om en källa är förtroendegivande eller inte.

            Så varför välja en mindre förtroendegivande källa om man inte behöver, oavsett om det gäller samma typ av information?

    Ni som skriver att man ska vaccinera sig. Vaccin mot dengue är VÄLDIGT nytt och inget som är vanligt att vaccinera sig mot. Så inte så konstigt att man inte vaccinerat sig mot det.

      Jo, eftersom det numera finns ett vaccin informeras det också om det om man har vett nog att kontakta en vaccinationsmottagning innan man åker. Vanligt folk vet möjligtvis inte om det, men vanligt folk vet inte heller vilka övriga vaccin man kan behöva och därför frågar man de som har den senaste informationen.

        Om man har alla vaccinationer som är brukliga så ringer man kanske inte varje gång man ska resa för att kolla om det finns nått nytt vaccin. Skulle gissa att färre än 10% av Thailands resenärer är vaccinerade. Men de kanske är ovettiga 🤷🏼‍♀️ (ja jag förstår att du kommer svara ja på den frågan 🤪)

          Men vaccinet har funnits i nio år. Och att man kan få denguefeber är inget nytt.

    Han verkar lite läskig för att vara ärlig…

      ja! ja! ja! jag förstår inte hur man kan se ett enda inlägg av den här typen av person och inte bara ”aha, men titta där, en sociopat” och istället ”åh han verkar genuin, han har ju hatt, det blir en follow direkt!”

    Om man har alla vaccinationer som är brukliga så ringer man kanske inte varje gång man ska resa för att kolla om det finns nått nytt vaccin. Skulle gissa att färre än 10% av Thailands resenärer är vaccinerade. Men de kanske är ovettiga 🤷🏼‍♀️ (ja jag förstår att du kommer svara ja på den frågan 🤪)

    Han skriver att han ska kämpa mot försäkringsbolaget.

    Folk som har en giltig försäkring får knappt ut något, och han som inte ens har en försökring ska försöka få igenom ersättning. Good luck!

      Att få ut ersättning ur sin försäkring, om du har någon, för sjukdom på resa är inte särskilt svårt. Den ersättningen betalar mina kollegor ut dagligen. Har han ringt SOS international och uppgett hennes personnummer så kan de se om och var hon har försäkring, berätta vad försäkringen täcker och hjälpa till med det som behövs. Kolla att du har försäkring, att den omfattar det land du reser till och vilket nummer du ska ringa så är det inte svårt.

        Man måste dock ha en giltig försäkring för att få ersättning… Många skippar att försäkra efter de 45 dagarna pga att det är sjukt dyrt. Har jobbat på Trygg Hansa och det var många som valde att chansa och inte försäkra för 46:e dagen och framåt.

        SOS Internationell hävdade att försäkringen bara gällde i 45 dagar när den i själva fallet gällde i 60 dagar. Därav ”bråket”. Dock fick dem rätt och då även hjälp från försäkringsbolaget.

          Vanliga hemförsäkringar som han pratar om, gäller väl alltid 45 dagar?
          Aldrig hört 60 dagar.

    Förstår verkligen inte varför det ska hängas ut oskyldiga människor som försöker göra sitt jobb. Respektera andra människor, fota inte människor, lägg inte ut på nätet, inse att du inte är jordens mittpunkt.

    Blir så förbannad på vuxna människor som inte fattar sånt.

    Arbetat i +10 år som sjuksköterska i Sverige. Hade aldrig ställt upp på att bli filmad på det sättet och det är inte heller någonting som jag måste ställa upp på i mitt yrke. Så otroligt respektlöst beteende. Oavsett om man är vaccinerad eller ej, oavsett om man är allvarligt sjuk eller ej; vi ger er en del av våra hjärtan och ömmar med våra patienter. Absolut, fel sker överallt i absolut alla yrkeskategorier men ingen har någonsin rätt att trycka upp en kamera i mitt ansikte när jag gör mitt jobb för att hjälpa sjuka, rädda liv och lindra en döendes sista timmar. Då kan hen gärna vänta på nästkommande personal som vill ställa upp.

      Så är det i Sverige, vi vet. Men i andra länder fungerar det inte likadant. Dessutom är det inte ett sjukhus. Men jag tycker också att dom ska respekteras så klart.

    Så mycket prat om att det är perfekt ålderskillnad, han är erfaren och hennes mentor. Främja klassiska könsroller. Men när hon väl behöver honom, nej då ska hon hellre lida i 6 dagar och riskera dödsfall pga. kostnaden för sjukvården. Så mycket för klassiska könsroller när det väl gäller. Hoppas verkligen att hon kryar på sig och lämnar relationen när de kommer hem till Sverige.

      Förstår inte varför många hakar upp sig på ålderskillnaden på exemeplvis tiktok. hon är ju ändå vuxen? 19, vid 18 får man vara med i militär och man får även göra ”vuxenfilmer”

      Ja rent generellt hade jag själv som 30 inte dejtat någon under 25…men tekniskt sätt är det inte fel, hade hon vart under 18 hade jag tyckt det vart äckligt. Jag tycker till och med 15 som byxmyndig är fel, det borde vara typ 17 som byxmyndig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.