Manlig psykisk ohälsa

Bingo och Julia pratar i sin dokusåpa om psykisk ohälsa, och i det här specifika fallet så handlar det om manlig psykisk ohälsa, då det är Bingo som öppnar upp under sin och Julias parterapi. Han säger att det inte finns något utrymme för honom att vara den han är, samtidigt som han torkar bort en tår från kinden.

I kommentarsfältet möts han av stöd och hjärtan.

Den här sista kommentaren är lite intressant, särskilt som Julia även postat det här inlägget om sig själv och relationen till Bingos ex Katrin Zytomierska.

Så enligt Julia finns det en konflikt i grunden, men inte enligt Katrin?
Det låter ju lite… märkligt?

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är Katrin inblandad kan man utgå från att det finns en konflikt.

  Katrin kanske inte ser det som en konflikt eftersom det i hennes värld blivit normaliserat att tjafsa , provocera och bråka med alla.

   Och hon är nog bara raaak och äärlig

    Usch

   Precis. Katrin är den som bråkar och därför anser Julia att det finns en konflikt medans Katrin inte ser det som att hon bråkat och då finns det ingen konflikt.

  Känns ju löjligt att sitta och spekulera över folks familjetjafs. Självklart kan man tycka olika och ha bra och dåliga dagar. Ibland kanske någon fräser ifrån el irriterar sig men herregud världen går väl inte under för det. De lever i en familjekonstellation där många vuxna och barn är inblandade och verkar lösa situationen bra mycket bättre än många andra.

  Tycker detta inlägg varit bättre om det bara fokuserat på just manlig ohälsa och Julias inlägg än att dra upp konflikten/icke konflikten igen.

  Tre dårar….

   Hur man skriva så? Tre dårar. Du är elak.

    It’s true though….

    dårarna stängs

  Det här inlägget var ju ett av de spretigaste på länge. Det började med potential att ta upp något viktigt och högaktuellt.
  Men på något sätt blir det ett stort magplask där allt man tar med sig är spekulationer och teorier om privata familjekonflikter.
  🤢🤮💩 säger jag om det.
  ”Mer bevakning, mindre skvaller” BS my ass

   De ”pratar” ju om det här för att få klicks, likes och tjäna mer pengar

    Precis som precis varenda kotte med följare gör på sina kanaler.
    Och bara för den sakens skull behöver man inte låta bli att vända det till något som ger ännu mer klick, likes och intäkter.

  Jag orkar inte ens läsa den sista kommentaren.

   Nej det var … femhundra rader och ingen punkt.

   Preach, kom inte ens halvvägs

  Jättebra att fler tar upp psykisk ohälsa. Det hjälper så många andra som känner sig ensamma i dom känslorna. Oj vad han ser ledsen ut. Hoppas han snart mår bättre och livet kan vara tufft.

   eller så är det content 👍

  Har sett några klipp från deras serie och har lyssnat på podden. Förstår vad han menar med att han hela tiden får anpassa sig. Bingo verkar otroligt snäll och är en fixare av rang. Jag förstår inte hur han ska orka med tre bröllop. Efter ha settklipp från deras förlovningsfest, han for runt och fixade med allt. Under tiden så satt Julia i en stol och blev fixad. Hur ska hon klara av att ta hand om tvillingar.kommer Bingo att orka med allt? Deras syn på IVF är för mig väldigt naiv. Vissa par håller på i tio år och andra lyckas inte alls barn är ingen beställningsvara. Mina åsikter är bara på det jag har sett och hört,. Snälla människor blir nästan alltid blir utnyttjade på ett eller annat sätt

   Ja, alla kör med honom

  Jag är lika tveksam på detta pars relation. Om den är ”äkta” eller ej, som jag är på Isabella och Paul. Att ha såpass mycket ekonomiskt att vinna i en relation så att man i media kan säga ”tänk vad vi kommer tjäna pengar när vi får tvillingar” låter inte som kärlek.

  Dessutom förekommer så mycket märkligt i form av boenden, resor på olika håll och få gemensamma aktiviteter om det inte handlar om pengar i form av tv-serie eller andra samarbeten.

   Jag kan förstå att det finns en barnlängtan, och sanningen är ju att få barn sliter på parrelationen. Bingo har ju barn med 2 olika mammor, och han vet hur mycket som krävs av dig som förälder. Sen hoppas jag att det inte blir en dokusåpa om barnet(fakturera är viktigt)
   Det verkar mindre kul att fara runt, och sen om det kommer en baby. Då spricker nog Julias schema

   Nej, jag tror inte alls på att de har någon riktig relation. Det är allt för märkligt med alla turer. Först träffas de, sen blir Julia Bachellorette dr hon uppenbarligen INTE hade något intresse av någon av killarna. Sen blir de ihop igen mfn julia flyttar till Bingos lägenhet i Marabella. Sen skaffar hon lägenhet i Lerum (eller vad det är för liten byhåla hon nu bor i). Hr inte sett serien, verkar de leva ihop enligt den?!

  Orkar inte ens läsa kommentarerna.
  Manligt ohälsa är vanligt, lika vanligt som kvinnlig. Män runt 30 och självmord är en riktigt tråkig kombination som det talas för lite om.

  Känns fånigt att sitta och diskutera en eventuell konflikt.
  Julia är ju inte den skarpaste i knivlådan. Hade min killes barns mamma varit tydligen med att hon inte vill prata om en konflikt, eller kännas vid den i medierna hade jag visat enad front och också sagt att det inte finns en konflikt. Sen vad som sker bakom stängda dörrar är en annan sak.

   Manlig psykisk ohälsa är vanlig. Anledningen till att män inte pratar om sina känslor beror inte på att kvinnor inte låter dem göra det (som Bingo och någon kommentator vill låta påskina i kommentarsfältet), utan på grund av toxisk maskulinitet. De normer som skapats av män, skadar kvinnor men också män. Jag har aldrig hört att kvinnor inte vill tala om mäns ohälsa. Tvärtom tror jag de flesta kvinnor vill ha män som besitter emotionell kompetens.

   Kvinnor i heterosexuella relationer står fortfarande för majoriteten av hemarbetet, varför kvinnors psykiska ohälsa (baserad på stress) är större än mäns och kommer fortsätta vara det tills strukturell förändring sker.

  De som visar ”sårbarhet” genom att böla har inte alla mumin i dalen så man kan inte räkna med dom. Försök att arbeta med en person som flippar ur till och från.

  Var bara en person med vett och hyfs, ingen överkänslig krukväxt. Uppmuntra uppriktighet istället. Har man problem? Prata med en kurator & lös problemet 👍

   Tårar är en kroppslig reaktion, väldigt sällan ett val. Att vara känslig är definitivt inte ett val, utan hur man föds.

   Jag gissar att du inte själv är känslig, och förstår då inte heller vilket helvete det kan vara. Jag ÖNSKAR att jag inte grät av precis alla känslor – jag gråter när jag är frustrerad, när jag är arg, när jag är glad, när jag är ledsen, när jag skäms. Av en lite småsorglig reklamfilm. Det betyder inte att jag saknar vett eller inte har genomtänka saker att säga. Det betyder inte att jag agerar i affekt eller inte vet vad jag pratar om. Jag gör det inte för att manipulera någon eller vinna ett argument. Jag kan inte kontrollera att min kropp reagerar som den gör, men blir likväl avfärdad som känslostyrd, korkad och impulsiv. Eller som någon man inte kan räkna med, tydligen.

    Men du måste börja kunna kontrollera din kropp? Det kan ju knappast vara så att du börjar gråta hela tiden utan att kunna hålla mot det?

    Jag gillar inte folk som lipar för allt. Försökte lyssna på Amalia Braunsthals nya podd men var tvungen att stänga av när de hade ett segment med veckans gråt. Vuxna människor behöver inte gråta för småsaker.

     Oj då. Varför kan gråt vara skadligt?

     Du har ingenting med andra människors känslor och reaktioner att göra, och har heller ingen som helst rätt att tala om för andra vad de bör och inte göra. Sköt dig själv istället och håll tyst.

     Du har ingenting med andra människors känslor och reaktioner att göra, och har heller ingen som helst rätt att tala om för andra vad de bör och inte göra. Sköt dig själv istället och håll tyst.

      Okej men om du börjar böla kan du väl gå in på personaltoaletten istället för att besvära kunderna eller de anställda? Kortare pauser har du rätt till.

       Du kanske ska kolla att du skriver till rätt anonym innan du kläcker ur dig en massa meningslös skit.

      Började du gråta nu? Vi som inte gråter för minsta grej uppskattar inte folk som sitter och bölar på arbetsplatser exempelvis. Det är inte professionellt och stör arbetsmiljön för andra. Så jo, det har jag visst med att göra när det gråts i offentliga rum.

       Du verkar helt efterbliven så du är inte ens värd mer energi. Jävla pack.

    Gråt på du och skit i vad andra tycker. Du behöver aldrig (!) be om ursäkt för att du har lätt för att gråta.

   Tvärtom, att våga gråta inför andra visar på mod, styrka och att man har kontakt med sina känslor. Ta dina mumin och kör upp dem i röven. 😊

  OT men gillade verkligen Sandra Beijers låt som släpptes idag med Ji Nilsson! Trallvänlig, mysig och vårig

   Den är helt olyssningsbar. Svag osammanhängande text och långsam tråkig melodi. Kändes mer som en låt och text för babblarna. Kanske Sandra tittat lite för mycket på babblarna de senaste åren 🙃

    Håller med. Låter som att den är tagen från ett barnprogram i ”utbildningssyfte”. Ja den är absolut trallvänlig men det brukar ju barnmusik vara.
    Jag har alltid tyckt att Sandra har väldigt bra musiksmak så det här gjorde mig förvånad. Men det har väl mest blivit sonens musik hemma de senaste åren…

   Jag är inte så musikalisk. Men i en extremt likriktad influencervärld så är det festligt med Sandra som tar utrymme för att göra sina egna grejer. Låtar som inte är skrivna för en särskilt bred publik osv.

   Sandra har ju verkligen använt utrymmet som influenser för att få jobba med sådant hon tycker är kul, snarare än att bara maximera inkomst. Det piggar upp!

   Jag fattar inte hur Alaska och Gisela är sammankopplade. Är det för att båda innehåller ”la”? Och vad har det med killen att göra? Varför grät hon i duschen? Allt är oklart!

    Läs intervjun i DN

  Det är inte märkligt av personen i fråga att säga att hon inte förstår. Dessa personligheter går an om perfektion etc. De inser inte vad de gör. Mindre perfektion i samhället och mer medmänsklighet skulle hjälpa mycket. Obs jag känner inte henne, men om någon pratar om perfektion hit och dit så är det ett nej för mig.

  Jag får nog kalla mig rätt musikalisk och jag håller med! Sen är det här inte alls min typ av musik, jag har bara snabblyssnat en gång, men jag tycker också det är ett uppfriskande projekt! Det släpps så otroligt mycket musik av varierande kvalitet (hej mello) och inget tilltalar alla.

   Detta var ett svar på Lö:s kommentar

  Bingo kanske funderar över sitt yrkesval dvs flickfotograf, han är kanske tycker att det var inge vidare jobb, att få unga tjejer att ta av sig kläderna, för att fotograferas av honom eller så saknar han det, det var då han var sig själv.

  Bara jag som tycker bingo framstår som extremt osympatisk i serien?

   Jag är så förvånad över serien…över deras relation. Julia framstår som otroligt barnslig och omogen på så många sätt. Som 10 år yngre än vad hon är. Hennes utseende är totalt annorlunda mot bilder hon lägger upp.
   Bingo framstår ofta som dryg och ganska förminskande/nedlåtande.
   Katrin är nog sig själv bara med en dos överdrift.
   Alltså Bingos och Julias relation är verkligen inte bra, eller så gör de sig till för serien.

    Håller med. Tycker han är extremt förminskande och oskön, samt att när han säger alla dessa nedlåtande saker så gör han det med ett stort leende på läpparna vilket gör det hela jäkligt obehagligt. Tex när de var på skidsemester i Spanien och han blev jätteupprörd över att han inte skulle få tvinga folk att träna, jag reagerade så mycket på det, han tyckte verkligen att de var dåliga människor som ville ta det lugnt. Riktig översittare.

    Och ja, håller med om Julia också. Deras relation känns extremt ohälsosam. Trodde aldrig jag skulle säga detta men den enda som framstår som lite vettig och normal är Katrin (det lilla man får se av henne).

  Detta par känns så märkligt på alla plan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.